Page 1

Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

TEČNI SAPUN ZA RUKE I TIJELO Karakteristike: Sadrži ekstrakt bosiljka, hajdučke trave, nevena i glicerin. Neguje kožu i dezinfikuje. Dejstvo: Ekstrakt Bosiljka (Basilicum Ocimum) deluje antibakterijski i antiseptički (sprečava razvoj mikroorganizama. Ekstrakt Hajdučka trave (Achilea Millefolium), deluje antiseptički (sprečava razvoj mikroorganizama), antiflogistički (blagotvorno deluje na upalne procese na koži), umiruje kožu sklonu iritacijama, pomaže epitelizaciji. Ekstrakt nevena(Calendula Officinalis) omekšava kožu i podstiče cirkulaciju krvi. Glicerin hrani i hidrira kožu. Način upotrebe: U slućaju rada sa jakim nečistoćama, na suve ruke utrljati tečni sapun koji će sprečiti da se nečistoća uvuče u pore na koži. Zamenjuje 10 redovnih tvrdih sapuna. Zapažanja iz mreže: Kod svih starosnih doba uspešno deluje na bubuljice. Koristi se kao pasta za brijanje, uspešno skida šminku a odličan je i za pranje kose. U kombinaciji sa porodičnom kremom, čisti lice a koža postaje glatka, meka i elastična.


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

ANTIBAKTERIJSKI TEČNI SAPUN

Sadrži ekstrakt bosiljka i glicerin,pa ima jako dezinfekciono dejstvo. Upotrebljava se za svakodnevno pranje,tuširanje i po svojoj strukturi idealan je za intimnu njegu. Djeluje na širok spektar bakterija. Pomaže kod ublažavanja alergijskih reakcija,kožnih,gljivičnih i infekcijskih oboljenja,hemoroida i svih promjena na koži. Osobe sa konjuktivitisom su znatno ublažile i uklonile taj problem sa umivanjem očiju ovim sapunom


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

PASTA ZA DOMAĆINSTVO Karakteristike: Sadrži ekstrakt nevena i glicerina, blagotvorno deluje na kožu. Zamenjuje 2,5 kg. obične paste za ruke. Dejstvo: Sa dodatkom za zaštitu ruku ova pasta je idealna za otklanjanje prljavštine sa jako uprljanih ruku pri radu u industriji, mehaničarskim radionicama, zanatstvu, rudarstvu, poljoprivredi . Uspešno odstranjuje prljavštine od mašinskog ulja, motornog ulja, nafte i svih masti mineralnog i biološkog porekla. Pasta za ruke sadrži aktivne materije koje uspešno otklanjaju prljavštine od sokova, sluzi, trave, voća i povrća. Kao ekološka pasta koristi se u prehrambenoj industriji i domaćinstvu. Dodatak glicerina i neven garantuje da ruke nakon pranja ovom pastom dugo ostaju meke i zaštićene. U svakom čistaču se nalaze aktivne materije koje otklanjaju prljavštinu. Voda ne može u potpunosti da ih otpere sa kože pa dolazi do njihovog štetnog dejstva i do nagrizanja kože. Neven ima osobinu da razgradi aktivne materije ostale posle ispiranja vodom i neutrališe ih. Glicerin vraća koži potrebnu vlagu i masnoću koju su čistači uzeli. Reguliše hidrataciju i masnoću kože. Ukoliko na koži postoji neko oštećenje ( rana, posekotina ili ogrebotina) neven je tu u funkciji da štiti od negativnih uticaja i pomaže pri zarastanju. Način upotrebe: Na zaprljane, ovlažene ruke naneti pastu, dobro istrljati i isprati vodom.


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

OMEKŠIVAĆ RUBLJA (KONCENTRAT) Čisto i mirišljavo rublje Sadrži ekstrakt bosiljka i miris jorgovana.

DEJSTVO: Daje rublju potrebnu mekoću I dugotrajnu svežinu. Smanjuje statički elektricitet, gužvanje i znatno olakšava peglanje. Nakon pranja rublje dugo zadržava prijatan miris. Povećava moć upijanja i produžava vek trajanja rublju. NAČIN UPOTREBE: Kod mašinskog pranja u pregradu sipati 2-3 zatvarača omekšivača. Kod ručnog pranja doza se određuje na osnovu količine vode. ZAPAŽANJA IZ MREŽE: nakon upotrebe omekšivača, olakšava se peglanje odevnih predmeta od pamuka i lana dok se finije tkanine ne moraju peglati. Ne izaziva alergijske reakcije ni kod beba.


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

OPLEMENJIVAĆ RUBLJA (KONCENTRAT)

Sadrži ekstrakt divljeg kestena i miris bohora. Divlji kesten deluje na grinje i moljce. DEJSTVO: Tkanina tretirana oplemenjivačem dobija lep izgled i postaje mekana i nežna na dodir, jer oplemenjivač obavija vlakna tkanine. Koristi se za sve vrste pamučnog, vunenog, sintetičkog, celuloznog i svilenog rublja. Olakšava peglanje, boje postaju življe, produžava vek trajanja rublju, smanjuje statički elektricitet. NAČIN UPOTREBE: 15-25 ml oplemenjivača na 10 l vode, s obzirom da treba imati u vidu vrstu i kvalitet tkanine.


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

KONCENTRAT ZA RUČNO I MAŠINSKO PRANJE RUBLJA

Čisto i mirišljavo rublje Sadrži ekstrakt bosiljka i miris jorgovana. DEJSTVO: Daje rublju potrebnu mekoću I dugotrajnu svežinu. Smanjuje statički elektricitet, gužvanje i znatno olakšava peglanje. Nakon pranja rublje dugo zadržava prijatan miris. Povećava moć upijanja i produžava vek trajanja rublju. NAČIN UPOTREBE: Kod mašinskog pranja u pregradu sipati 2-3 zatvarača omekšivača. Kod ručnog pranja doza se određuje na osnovu količine vode. ZAPAŽANJA IZ MREŽE: nakon upotrebe omekšivača, olakšava se peglanje odevnih predmeta od pamuka i lana dok se finije tkanine ne moraju peglati. Ne izaziva alergijske reakcije ni kod beba.


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

KONCENTRAT ZA FLEKE Karakteristike: Biorazgradiv, bez alkalija i fosfata. Dejstvo, namena: Koncentrat namenjen za odstranjivanje fleka sa: tkanina, rublja, tepiha, mebla i drugih tekstila. Sredstvo odstranjuje masne fleke, fleke od čokolade, karmina, hemijske olovke, kafe, krvi i td. Koncentrat deluje na zaprljano mesto tako što reaguje sa supstancom kojom je tkanina ili druga površina zaprljana, gradi jedinjenje sa njom, najčešće sapun. Ovo jedinjenje je jako rastvorljivo i lako se odstranjuje toplom vodom tako da fleka nestaje. Sredstvo za skidanje fleka je tako koncipirano da deo reaguje sa zaprljanim nanosom a drugi deo neguje vlakno što mu daje punoću i dobija prvobitni izgled. Način upotrebe: Upotreba je jednostavna. Sredstvo naneti na fleku, sačekati 10-15 minuta (u zavisnosti od jačine fleke) i nakon toga isprati mlakom vodom. Boje i sve vrste tkanina postojane su na ovaj koncentrat ali bez obzira na to, preporučujemo da se pre korišćenja uradi test postojanosti. Ukoliko je fleka primetna, postupak ponoviti još jednom, sa kraćim vremenskim intervalima. Zapažanja iz mreže: Tkanina koja je poprimila boju prilikom pranja, od drugih, različitih boja tkanina, dovodi se u prvobitno stanje posle tretiranja koncentratom za fleke.


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

KONCENTRAT ZA ČIŠĆENJE STAKLENIH POVRŠINA Karakteristike: Sadrži ekstrakt bosiljka koji ima antibakterijsko svojstvo i prijatnog je mirisa. Dejstvo: Efekti su višestruki: čisti i dezinfikuje staklo, daje visoki sjaj, ostavlja na staklu bogat zaštitni film koji sprečava zadržavanje kapljica vode i umanjuje efekat prljanja. Stakla se ne magle i ne zamrzavaju na temperature do -5° C. Uspešno čisti površine lakirane i farbane stolarije. Zbog velike koncentracije bosiljka može se koristiti i kao sredstvo protiv komaraca. Pouzdano smanjuje prisustvo grinja ili ih potpuno uništava. Efikasno čisti gar od mazuta i masnoću. Način upotrebe: Za čišćenje stakla rastvara se u odnosu 1:1 do 1:3 zavisno od zaprljanosti, poprska i obriše suvom krpom. Dokle god postoji zaštitni film na staklu, čisti se samo brisnjem suvom krpom, a kad se film istroši, postupak se ponavlja razblaženim deterdžentom. Za Tv ekrane, auto stakla, ogledala, naočare najbolje je koristiti nerazblaženi koncentrat zato što sprečava maglenje i zaleđivanje naočara. Zapažanja iz mreže: - Za zaštitu od komaraca dovoljno je otkrivene delove tela namazati koncentratom ili naprskati rastvorom i na taj način ćete izbeći ujed komaraca. Ukoliko to niste na vreme uradili i došlo je do ujeda, mesto ujeda namažite koncentratom i sigurno neće biti neprijatnog svraba i otoka. - Usled čišćenja deterdžentom smanjuje se mogućnost sakupljanja čestica prašine na nameštaju i farbanim površinama. - Za uništavanje grinja dovoljno je rastvorom 1:1 poprskati krevet, jastuk, posteljinu, tepihe, zavese, police u ormanima i sva dostupna mesta u kući. - Poprskano cveće rastvorom 1:5 ne privlači prašinu i mnogo brže raste.Rastvorenim deterdžentom za staklo može se poprskati rublje pri peglanju.Suva odeća se kvasi rastvorom 1:3 i pegla se, a fleke od rastvora ne ostaju na odeći.


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

KONCENTRAT ZA RUČNO PRANJE POSUĐA Karakteristike: Sadrži ekstrakt bosiljka i glicerin. Dejstvo: Zbog ekstrakta bosiljka i glicerina vrlo delotvorno deluje na ruke te ga i osobe sa vrlo osetljivom kožom mogu koristiti bez upotrebe zaštitnih rukavica. Efikasno odmašćuje i u potpuno hladnoj vodi, dezinfikuje i daje posuđu visok sjaj. Ne ostavlja mrlje na staklu i priboru za jelo, pa ga nije potrebno brisati. Takođe, odmašćuje sifon sudopera i odvodne cevi te je njihovo čišćenje svedeno na minimum. Način upotrebe: Koncentrat se koristi razblažen u odnosu od 1:8 do 1:10. Zamenjuje 4,5l. do 5l. kvalitetne tečnosti za pranje posuđa čime se postiže velika ušteda u domaćinstvu. Zapažanja iz mreže: - Potpuno je bezopasan ukoliko slučajno dospe u probavni trakt. To se često dešava ukoliko se koncentrat u potpunosti ne ispere sa tanjira ili čaša.


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

SANITAR GEL Karakteristike: Sanitar gel je sredstvo namenjeno za čišćenje i održavanje higijene Vašeg toaleta. Sadrži biorazgradive aktivne materije, sredstva za dezinfekciju i osvežavanje, ekstrakt bosiljka i miris borovine. Ne sadrži kiseline, alkalije i fosfate. Koristi se bez maski i zaštitnih rukavica jer ne iritira kožu i disajne organe. Redovno korišćenje sprečava gomilanje kamenca od tvrde vode, ostatka sapunice i prljavštine. Stvara visok sjaj bez ogrebotina. Dejstvo: Namenjen je pre svega domaćinstvima za redovno održavanje kupatila i svih sanitarija u njemu. Deluje antibaktericidno na gram pozitivne i gram negativne bakterije, dezodoriše i ostavlja prijatnu dugotrajnu svežinu. Način upotrebe: Nanosi se sunđerom na nakvašene površine i ostavi da deluje 15-20 minuta nakon čega se ispira vodom. Ostavlja visok sjaj a pri tome ne oštećuje površine koje se čiste. Na tretiranoj površini ostavlja zaštitni film na kome se ne zadržavaju kapljice vode, masnoće i prljavština. Ovim proizvodom osim kupatila možemo dezinfikovati i druge površine u kući: parket, kvake, stolice idr. a sa rastvorom u vodi dobijamo uzuzetno dobar osveživač prostorija sa mirisom borovine. Zapažanja iz mreže: - Pomaže pri otklanjanu kurjeg oka. - Blagi rastvor se koristi za održavanje parketa.


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

SJAJ ABRAZIV

Karakteristike: Sredstvo je antibakterijsko i ne sadrži alkalije i fosfate.

Dejstvo: Čisti i njeguje uz blago trljanje. Bez ogrebotina uklanja masnoće, kamenac, rđu, prljavštinu s predmeta i površina od nerđajučeg čelika, porculana, keramike ( pločice, wc šolja, lavaboa, kade…), emajla. Skida buđ sa svih površina.

Način upotrebe: Pre uporabe proizvod promućkati. Sredstvo naneti direktno na površinu , vlažni sunđer ili krpu i protrljati. Isprati s vodom (posuđe temeljito isprati), i osušiti mekom krpom.


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

UNIVERZALNI KONCENTRAT Sadrži ekstrakt bosiljka I nevena, glicerin, bioaktivne materije. DEJSTVO: Može da zameni bilo koji preparat iz kolekcije Selekta. Efikasno čisti staklo, porcelan, keramiku, drvo, bojene površine a može se koristiti i za pranje automobila i mašina. NAČIN UPOTREBE: - Za čišćenje nakita – rastvor 1:5 - Za pranje motora automobila – rastvor 1:3 - Za skidanje kamenca – rastvor 1(sirće):2(koncentrat) - Za pranje stakla – rastvor od ½ litre vode i nekoliko kapi koncentrata - Za ručno i mašinsko pranje rublja – kombinacija 2 zatvarača univerzalnog koncentrata i koncentrat za rublje - Skidanje fleka – na isflekano mesto naneti nekoliko kapi čistog koncentrata, ostaviti da deluje nekoliko minuta i isprati ili ostaviti da se osuši pa iščetkati. Može se koristiti za skidanje fleka od kafe, rđe, masnoće, voća, mastila, flomastera, šminke, farbe sa tepiha, rublja i drugih tkanina. Ukoliko ne uspete da skinete fleke jednim pokušajem, ponoviti proces nekoliko puta. ZAPAŽANJE IZ MREŽE: Univerzalni koncentrat može se koristiti za kupanje kućnih ljubimaca. Rastvor 1 litar vode i 5 kapi koncentrata za prskanje cveća. Rastvor koncentrata i vode može se koristiti za prskanje veša radi lakšeg peglanja. Za hemijsko čišćenje odela - rastvor od 1 litra vode i kašičice koncentrata, četkom za odelo iščetkati štofana odela.


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

KONCENTRAT ZA ČIŠĆENJE TEPIHA

Karakteristike: Sadrži ekstrakt bosiljka i biorazgradive materije. Dejstvo: Tepih šampon sa ekstraktom bosiljka je proizvod nove tehnologije za mašinsko i ručno pranje i čišćenje tekstilnih površina i tepiha. Kvalitetno i bez oštećenja, odstranjuje nečistoće na presvlakama, tepisima, stazama i sličnim površinama. Ekstrakt bosiljka u formuli ovog proizvoda ima efekat dezinfekcije. Način korišćenja: Visoko je koncentovan. Za normalno zaprljane površine potrebno je napraviti rastvor od 10 litara vode i 100ml tepih šampona.


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

KONCENTROVANA ZUBNA PASTA BELADENT Nega zuba Karakteristike: Fluoridna pasta sa antibakterijskim sistemom. Sadrži ekstrakte lekovitog bilja: kamilice, bosiljka, kantariona i žalfije. Kamilica (Chamomilla Matricaria) deluje protivupalno i antibakterijski. Bosiljak (Basilicum Ocimum) deluje antibakterijski i antiseptički (sprečava razvoj mikroorganizama). Kantarion (Hypericium Perforatum)je odličan za kožu i sluzokožu, ima analgetsko, baktericidno i antvirusno dejstvo. Žalfija (Salviae Folium) vrlo je aromatična i svojstvenog mirisa. Koristi se kao lek protiv zapaljenja grla i za lečenje disajnih puteva. Umirujuće deluje na upalu usne šupljine. Ispoljava antiseptično, baktericidno, antiflogističko, tonično dejstvo, osvežava, umiruje, jača sluzokožu.Dobra je za ispiranje grla i usta. Zbog svog antiseptičkog dejstva žalfija smanjuje mogucnost pojave bolesti desni. Dejstvo: Svojim sadržajem i ekstraktima lekovitog i mirisnog bilja kamilice, bosiljka, kantariona i žalfije, sa podneblja Stare planine, na prirodan način štiti Vaše zube i desni. Osvežava dah, ima prijatan ukus i anitbakterijsko dejstvo. Daje blistavu belinu Vašim zubima.


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

KONCENTROVANA ZUBNA PASTA ROSADENT KARAKTERISTIKE: Fluoridna pasta sa biljnim ekstraktima kantariona, bosiljka, nane i žalfije, mirisnog i lekovitog bilja sa podneblja Stare planine. Sadrži specijlna punila LP sa zaobljenim česticama koja daju efekat “mekog” čišćenja, bez oštećenja površine zuba, i istovremeno deluje kao polirajuće sredstvo. Nana(menthae piperitae folium) je jedna od najpoznatijih lekovitih biljaka koja se koristi od davnina u medicini. Nana deluje antiseptički(sprečava razvoj mikroorganizama), analgetski, antispazmatično, deluje antibakterijski, umirujuće, antivirusno i efikasno leči brojne tegobe i infekcije. Pomaže kod bolesti desni i zadaha iz usta. Žalfija(salviae folium) vrlo je aromatična I svojstvenog mirisa. Ispoljava antidepresivno, antiseptično, antispazmatičko, baktericidno, antiflogističko, sedativno, tonično dejstvo, osvežava, umiruje, pomaže zatezanje tkiva. Dobra je za ispiranje grla i usta. Zbog svog antiseptičkog dejstva žalfija smanjuje mogucnost pojave bolesti desni. DEJSTVO: - osvežava dah - čisti i polira zube - uništava bakterije koje se nakupljaju u ustima - ublažava paradentozu

NJEGA: Koristi se za svakodnevno pranje zuba. S obzirom da je koncentrovana, potrebna je manja količina paste za jedno pranje od standardnih pasti za zube.


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

KONCENTRAT ZA ISPIRANJE USTA Karakteristike: Sadrži aktivne komponente i ekstrakte lekovitog bilja: bosiljak, kantarion, nana i žalfija. Dejstvo: U svakodnevnoj brizi za zdravlje usne šupljine, gotovo neizostavan deo pribora za higijenu usne šupljine uz četkicu za zube, zubnu pastu, zubni konac je i vodica za ispiranje usta. Vodica za usta ispira nečistoće odnosno naslage na zubima i desnima, osiguravaju ugodan i svež dah i uklanja neugodan zadah iz usta. Neugodan zadah u ustima može biti posljedica loše oralne higijene, naslaga na zubima, i ostataka hrane na hrapavoj površini sluznice jezika čijim truljenjem nastaju sumporni spojevi neugodnog mirisa. Aktivne supstance bosiljka, kantariona, žalfije, i nane deluju antibakterijski, štite od upala grla i desni i pomažu u lečenju afti i ranica u ustima. Preventivno deluju protiv karijesa, sprečavaju nastanak kamenca i otklanjaju neprijatan zadah. Etarsko ulje nane sadrži mentol koji ima izraženo baketricidno dejstvo te je supsatnca pogodna za dezinfekciju. Mentol je uz to jak aromatik koji draži nerve, lako isparava i zbog toga hladi zbog čega je i blag anestetik. Dodatak žalfije pojačava antiseptičko dejstvo jer žalfija sadrži etarsko ulje koje je bogato tujonom, kamforom, a sadrži i tanine. Ima dokazano antimikrobno dejstvo na neke bakterije i gljivice.. Povoljno utiče na izlečenje raznih infekscija i rana.Bosiljak sadrži eterična ulja, tanin, saponin, vitamine B1, C i karoten i daje jak, aromatičan miris. Takođe ima antiseptička svojstva ali i svojstva konzervansa jer sprečava razvoj mnogih mikroorganizama i uništava ih. Rosafreš vodica ima jako antibakterijsko dejstvo i prijatan ukus. Osvežava dah. Inhaliranjem sa rastvorom freš vodice oslobodićete se kijavice i sinusa. Način korišćenja: U 10-20 ml. vode rastvori se 5-10 kapi i vrši se ispiranje usta i ždrela. Zapažanja iz mreže: - Pomaže kod povlačenja otoka koji nastaje usled dugog stajanja ili sedenja. - Uspešno se primenjuje kod hroničnih bolova u zglobovima i glavobolje. Utrljati vodicu na bolno mesto I bol nestaje posle par minuta. - Koristi se za snižavanje temperature kod dece. - Deci olakšava problem prilikom nicanja zuba tako što treba bolne desni namazati freš vodicom. - Razblažen Rosafreš može se koristiti za ispiranje ušiju.


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

SPREJ ZA OSVJEŽAVANJE DAHA Karakteristike: Ekološko, antibakterijsko sredstvo koje pored kvalitetnih aktivnih komponenti sadrži i ekstrakte lekovitog bilja: bosiljka, kantariona, nane i žalfije. Dejstvo: Bosiljak (Basilicum Ocimum) deluje antibakterijski i antiseptički (sprečava razvoj mikroorganizama). Žalfija (Salviae Folium) vrlo je aromatična I svojstvenog mirisa. Koristi se kao lek protiv zapaljenja grla i za lečenje disajnih puteva. Umirujuće deluje na upalu usne šupljine. Ispoljava antiseptično (sprečava razvoj mikroorganizama), baktericidno, antiflogističko dejstvo(blagotvorno deluje na upale), osvežava, umiruje, jača sluzokožu. Kantarion (Hypericium Perforatum) ima analgetsko, baktericidno i antvirusno dejstvo. Nana(Menthae Piperitae Folium) deluje antiseptički(sprečava razvoj mikroorganizama), analgetski, antibakterijski, umirujuće i antivirusno. Odlična je kod problematičnih desni, neutrališe neprijatan zadah iz usta. Način upotrebe: Koristi se za ispiranje usta i ždrela. Nalazi se u pakovanju, u kom je odmah spreman za upotrebu a kada potrošite sadržaj iz bočice, potrebno je samo napraviti rastvor koncentrovane vodice za ispiranje usta - ROSAFREŠ i vode, sadržaj uliti u bočicu i koristiti. Veoma je dobra zaštita od prehlade. Zapažanja iz mreže: Astmatičari mogu znatno smanjiti korišćenje pumpice ukoliko koriste Limesov sprej za osvežavanje daha.


Generated by Foxit PDF Creator © Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

ŠAMPON PROTIV PERUTI KARAKTERISTIKE: Nastanak peruti prouzrokuje gljivica koja inače živi na našoj koži tokom celog života.Preporučuje se da se kosa uvek pere posle intenzivnih fizičkih radova jer znoj iritira vlasište što doprinosi stvaranju peruti.Lagano stvaranje peruti je normalno i ono se uklanja pranjem kose.Međutim ukoliko se perut pojavi u većoj meri, u tom slučaju radi se o oboljenju, sprečava se rast kose I dolazi do oštećenja vlasišta. Kod ozbiljnih problema dolazi do crvenila i perutanja kože. U zavisnosti od tipa kose, postoji suva i masna perut. Šampon sadrži oktopiroks, ekstrakt nevena i kantariona, glicerin. U kombinaciji sa ekstraktima lekovitog bilja i aktivnom komponentama intezivno otklanja perut. PH je neutralan. Oktopiroks je lek koji prodire kroz celu kožu. Jak je antiseptik i otklanja perut. Njegovu jačinu regulišu ekstrakti nevena i kantariona. S obzirom da je jak antiseptik, uništava mikroorganizme i otklanja svrab. Kantarion(hypericum perforatum) je bogat etarskim uljima. Ima antiseptičko dejstvo, pospešuje cirkulaciju i omogućuje brže razmnožavanje ćelija – regeneriše kožu. Kantarion je prirodni lek protiv peruti Ekstrakt nevena (calendula officinalis) pospešuje rast kose tako što prodire u ćelijsku plazmu. DEJSTVO: - intenzivno otklanja perut NJEGA: Koristi se za svakodnevno pranje kose i zaštitu od peruti. Šampon utrljati u koren nakvašene kose (masirati koren oko tri minuta), isprati i ponovo naneti šampon, promasirati i ostaviti da deluje 3-5 minuta, da bi aktivne supstane delovale na rožnate ćelije. Pošto je on nešto jači od ostalih šampona iz kolekcije, može da izazove peckanje ako dospe u oči. Kada perut nestane treba preći na neki drugi, isključivo biljni šampon (blagi šampon za svaki dan).


Generated by Foxit PDF Creator Š Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only.

ZADNJE LIMES  

Zapažanja iz mreže: Kod svih starosnih doba uspešno deluje na bubuljice. Koristi se kao pasta za brijanje, uspešno skida šminku a odličan je...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you