Tiny Bergen - Gatekunstbok

Page 1

Tiny Bergen SmĂĽ historier fra verdens vakreste by

Ă˜ystein Dypedal


/ 8

EN HJELPENDE HÃ…ND Nye San d viksveien

// 10

DRESSKODE G riegh allen

// 12

HØYT MOT SKY B ystasj on en

/

I 2017 ble det stort oppstyr etter at f lere ballongselgere hadde sluppet fri store mengder heliumballonger som var igjen etter et dårlig salg på nasjonaldagen. Avisene hadde store oppslag om ballonger som f løy opp i sky og senere dalte ned over fjord og fjell. Nyhetssakene inspirerte meg til å sette ut disse figurene på stedet hvor en av ballongselgerne var fotografert mens han sendte en stor klase ballonger til værs. Dette var min lille kommentar til det som skjedde. Den hadde nok ingen betydning for at det året etter ble forbud mot salg av heliumballonger, men jeg fikk i alle fall muligheten til å uttrykke meg gjennom bildet jeg laget. Inspirasjon finner jeg over alt. En sak i avisen, en brusboks på gaten, en pensjonist i parken eller et bilde som dukker opp i tankene. Det gjelder bare å stoppe opp litt og la inntrykkene synke inn. Da dukker det ofte opp spennende bilder i hodet, som jeg kan prøve å gjenskape på gaten./ 14

URBAN RAFTING Raftosen teret

// 16

KAFFEPAUSE

Marin eh olmen

/Hver dag omgir vi oss med utallige øyeblikk. Alvorlige, humoristiske, fortvilende, eventyrlige øyeblikk. Fotograf Øystein Dypedal har skapt små hverdagshistorier på gatene i Bergen - så små at forbipasserende knapt legger merke til dem. Miniatyrfigurer er limt fast rundt omkring i Bergen som en del av gatekunstprosjektet Tiny Bergen. Bildene i boken tar deg med inn i denne lille verden hvor du blir kjent med Bergen på en ny måte. Det du trodde var en brukt kaffekopp kan vise seg å være en fristende badeplass, og i en gammel sko skjuler det seg en magisk historie. Gatekunsten er en hyllest til Bergen, med en oppfordring til å stoppe opp og nyte de små øyeblikkene i livet.

ISBN 978-82-691331-0-3

9 788269 133103


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.