Page 1

DSGN4U interiordesign – THE BOOK by Peter Slotboom


DSGN4U interiordesign – THE BOOK by Peter Slotboom


INHOUD


Zwolle - Uitzendbureau Rhoon - Privéwoning

5 8

Tilburg - Learning Centre

12

IJsselstein - Privéwoning

16

Nieuwegein - Congres- en partycentrum

20

Alphen aan den Rijn - Tandartsenpraktijk

26

Veenendaal - Restaurant

36

Bunchoten-Spakenburg - Restaurant IJsselstein - Privéwoning IJsselstein - Kledingwinkel

46 52

40


ZWOLLE Opdrachtgever: Project:

Zorgwerk uitzendbureau interieuradvies uitzendbureau

De wens van dit, in de zorg gespecialiseerde uitzendbureau, was een warme en vrouwelijke uitstraling. Het motto van dit bedrijf, ‘beautiful people’ komt tot uitdrukking in de grote zwart-wit prints van bekende filmsterren van het oude doek De kroonluchters geven het pand een elegante en stijlvolle uitstraling, waar het personeel een prettige werkomgeving heeft. Voor de clienten ontstaat het gevoel van thuiskomen en een laagdrempelige entree. Oplevering:

november 2011

5


6


7


8


RHOON Opdrachtgever: Project:

Fam. Klein - Boshart interieuradvies woning

De bewoners waren op zoek naar een jong en eigentijds interieur, dat vooral ruimtelijk gevoel moest uitstralen. Door het wegnemen van de keukenmuur is er een open structuur gemaakt waar het mogelijk was een kookeiland met ontbijtplek te realiseren. Het realiseren van een horizontale grijze baan geeft extra lengte aan de kamer, waar de accentkleur rood een frisse en jonge uitstraling geeft. De houten vloer geeft de voor deze ruimte benodigde warmte. Oplevering:

april 2008 9


10


11


12


TILBURG Opdrachtgever: Project:

Universiteit van Tilburg Cybercafé – Learning Centre

Binnen de Universiteit van Tilburg was behoefte aan een trendy verzamelplek waar de studenten kunnen inloggen en daarbij een meeting point hebben binnen het universiteitscomplex. In de centrale hal is er ruimte via grote poufs te verzamelen en is er via een lage afzetting een besloten hoek gecreëerd die onder een sterrenhemel gesitueerd lijkt. In een nog meer afgesloten ruimte is er een tafelopstelling met beeldschermen, waarbij de wittte lampenkapjes het volume versterken. Oplevering:

januari 2008


14


15


IJSSELSTEIN Opdrachtgever: Project:

Familie Ruinard Woning

Door eerst mee te denken in de structuur van de woning is er, volledig in overeenstemming met de wensen van de bewoners, een prachtige eenheid in de woning ontstaan. De entreeverdieping heeft een fraaie keuken, die alle benodigde faciliteiten herberg, en een heerlijke ruime zit- en eetkamer. Het huis bezit een van alle gemakken voorzien domotica systeem, dat alle verlichting en andere faciliteiten, als o.a. zonwerking en alarmsysteem, met ĂŠĂŠn druk op de knop kan aansturen. Op de begane grond, die aan de Oude IJssel grenst, is een warme en bijna nostalgische familiekamer gemaakt. Een heerlijke houtkachel versterkt de sfeer. Oplevering:

oktober 2011


17


18


19


NIEUWEGEIN Opdrachtgever: Project:

‘t Veerhuis, congres- en partycentrum Interieuradvies vergader- /feestzaal en exterieuradvies terras

In de lijn van eerdere projecten bij dit congres- en partycentrum, is er een stateof-the-art vergader- annex feestzaal gemaakt. Door met een onderhoudsvriendelijke keramiekvloer in een houtstructuur te werken, die ook op het buitenterras is verwerkt, wordt het contact tussen binnen en buiten gemaakt. Dit wordt nog eens versterkt door ook buiten met zwart-wit fotografie te werken. De nonchalante opstelling van de luchtige stoeltjes op het terras geeft een mooi contrast met de vaak strakke indeling van de self-supporting vergaderzaal. Echter, deze kan in een mum van tijd worden getransformeerd tot een feestzaal met dito terras. Het geheel is voorzien van een domotica systeem waarin de verschillende scenario’s als ‘vergaderen’, ‘presentatie’ en ‘feest’ zijn opgenomen. Door voor het juiste scenario te kiezen, verandert de sfeer in de zaal. Oplevering:

september 2010


22


26


ALPHEN aan den RIJN Opdrachtgever: Project:

Appelenburg, tandartsenpraktijk Interieuradvies wachtruimte en behandelkamers

De eigenaar van deze praktijk had als wens om een moderne en eigentijdse uitstraling te krijgen voor zijn tandartsenpraktijk. Doordat het logo veel kleur in zich herbergt, is er gekozen om daar voor de behandelkamers telkens een kleur uit te halen en dit als thema in de kamers te gebruiken. In plaats van kamernummers hebben de kamers nu de naam van de gekozen kleur. Ook de wachtruimte is onder handen genomen. Waar deze eerst heel open was, is er nu gekozen deze ‘af te sluiten’ met koordgordijnen. Deze geven nog steeds transparantie, maar ook beslotenheid. Als accentkleur is hier gekozen voor appelgroen, met op de vloer een pvc met een riviersteenprint. Oplevering:

september 2009


28


29


31


32


34


35


VEENENDAAL Opdrachtgever: Project:

Carnevino, restaurant-steakhouse interieur- en exterieuradvies restaurant

Na 25 jaar een shoarma restaurant gerund te hebben vond de eigenaar het tijd worden voor een verandering. De keuze viel op een steakhouse, waar vlees (carne) en wijn (vino) de boventoon voeren. De wens was een eigentijds, modern maar warm restaurant waar de gast zich in een prettige en toegankelijke omgeving thuisvoelt. Door het gebruik van rgb led-verlichting is het mogelijk telkens een andere sfeer op te roepen. Dit effect is zowel doorgevoerd in het restaurant als in de bar, waarbij de heldere open keuken een mooi contrast biedt. Het gebruik van natuurlijke materialen als steen, hout en leer geeft een eerlijke en warme uistraling. Oplevering:

36

mei 2011


39


40


BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Opdrachtgever: Project:

De Mandemaaker, restaurant en kookstudio interieuradvies voor restaurant, kookstudio en zaal

In het toeristische Spakenburg is restaurant De Mandemaaker een begrip bij de lokale bevolking, maar ook bij de vele toeristen die het vissersdorp jaarlijks aandoen. De wens van de eigenaar was de leegstaande bovenverdieping een bestemming te geven die ook omzetstimulerend kan werken. De keuze voor een kookstudio op die plek geeft de bedrijfsvoering duidelijk meer mogelijkheden. Bij de verbouwing werd ook het restaurant en de achtergelegen en voor grote groepen geschikte zaal bij het advies betrokken. Uiteraard mag in dit restaurant een sfeerbeeld van de lokale klederdracht niet ontbreken. Oplevering:

oktober 2007

41


42


43


44


45


IJSSELSTEIN Opdrachtgever: Project:

Familie Richèl interieuradvies voor woning

De woning van de opdrachtgever was erg onrustig, voorzien van ongelijke doorgangen en een kleine keuken met eveneens kleine bijkeuken. Door de structuur binnen los te laten en nieuwe keuzes te maken is er een evenwichtige woning gekomen met een keuken die past bij de verhoudingen van de diverse vertrekken. De wens voor een ruime en luxe badkamer is gehonoreerd door te kiezen voor een groot 2-persoons bad in een organische vorm, met een inloop rainshower voor 2 personen. Door de woning heen is er gekozen voor een grote tegel van 100x100cm met een dikte van slechts 3mm (de tegel is versterkt door een glasvezel) en daardoor perfect geschikt voor renovatieprojecten. Daarnaast is er nog gekozen voor een lifestyle muzieksysteem van Bose, waardoor er door het gehele huis naar wens verschillende muziek geluisterd kan worden. Oplevering:

juni 2010


48


49


50


52


IJSSELSTEIN Opdrachtgever: Project:

H!P Kleding kledingzaak voor dames en tieners

De eigenaresse van deze nieuwe winkel had een nieuw concept voor ogen: een kledingzaak voor tiener- (zowel meisjes als jongens) en damesmode. Door een slimme verdeling in het langgerekte pand, is er een fantastische uitstraling ontstaan. De paskamers zijn centraal in deze winkel geplaatst, zodat de verkoopsters altijd overzicht hebben. Bij de paskamers is met een daglicht led-verlichting gewerkt, die de kleurechtheid van de materialen laat zien. Het winkelinterieur is volledig op maat gemaakt en door een plug-systeem gemakkelijk om te bouwen, waardoor de indeling geheel flexibel is. De combinatie van robuuste materialen als staal, ruwe gelakte houten vloer, betonen marmerprints is er een krachtig interieur gekomen, dat aanspreekt bij zowel de tieners als de jonge modebewuste vrouw. Oplevering:

september 2011

53


54


voor meer info:

DSGN4U

www.

.nl


Portfolio - The Book  

DSGN4U interiordesign - THE BOOK by Peter Slotboom interior design projects portfolio

Advertisement