Atelierul de creatie

Page 1

Atelierul de creație


Beneficii:

Atelierul de creaţie este locul de joacă pentru” oamenii mari şi mici”. Îmbinăm pictura, materialele creative, coaching-ul şi jocul pentru ca participanţii să găsească răspunsurile potrivite pentru provocările care apar în viaţa lor sau pur şi simplu pentru a se relaxa şi a construi în mod natural o punte de legătură între minte, corp şi suflet.


Prin artă, coaching şi joc se obţin rezultate concrete în cele mai importante arii ale vieţii noastre: sănătate, educaţie, relaţionare, carieră, spiritualitate, finanţe şi contribuţie socială. Atelierul construieşte un mediu propice pentru o mai bună autocunoaştere, creşterea satisfacţiei la locul de muncă, îmbunătăţirea aptitudinilor de comunicare şi relaţionare, diminuarea stresului şi realizarea schimbărilor comportamentale pozitive şi de durată.


Prin artă sunt accesate în mod natural zonele subconştientului şi ale supraconştientului. Aici se află majoritatea convingerilor reziduale şi blocajele emoţionale care ne împiedică să ajungem la rezultatele pe care le dorim. Atelierul de creaţie este mediul în care cele două emisfere cerebrale ale omului conlucrează într-un mod natural. Astfel, găsim intru-un mod creativ răspunsuri concrete pentru provocările din viaţa noastră şi ne dezvoltăm intuiţia, creativitatea, empatia, dar în acelaşi timp utilizăm gândirea analitică, obiectivitatea şi realismul.


“Arta ajută oamenii să îşi rezolve conflicte şi probleme, dezvoltă abilităţi, te ajută să-ţi gestionezi comportamentele, reduce stresul, creşte încrederea în sine şi conştientizarea.” Art Therapy Association. Eu zic simplu, merităm un spaţiu de joacă şi pentru oameni mari.


Diferenţiatori: “Coaching-ul înseamnă descătuşarea potenţialului oamenilor în vederea maximizării performanţelor lor”(Timothy Gallwey), iar arta este principala formă de exprimare care scoate din subconştient şi supraconştient mesajele de care fiinţa noastră are nevoie. Astfel, prin îmbinarea celor două elemente ne asigurăm că mesajele primite sunt autentice şi permitem astfel schimbărilor comportamentale de durată să se realizeze.


Arta este o formă de exprimare naturală, relaxantă şi plină de sens prin care găseşti răspunsurile mari în lucruri aparent mici. Utilizarea artei ca formă de exprimare ne ajută să găsim soluţii creative la provocările care apar în viaţa noastră. Pentru că noi ca oameni vrem ca problemele noastre să-şi găsească rezolvare ieri, atelierul de creaţie este o cale mult mai rapidă de a ne transforma deprinderile şi comportamentele prin intermediul îmbinării coaching-ul cu artă.


Rezultate obţinute până în prezent:

Atelierul de creaţie a fost implementat deja în companii( în cadrul programelor de formare), în grădiniţe ( în cadrul programelor de dezvoltare emoţională prin artă şi coaching) şi în cadrul programului “Atelier de creaţie”( program cu întâlniri săptămânale care se desfăşoară incă din luna februarie 2014).

În jurul atelierului de creaţie s-a construit o comunitate care până acum reuneşte aproximativ 80 de persoane. Dintre aceste persoane, un procent de 75% vin constant la atelierul de creaţie şi participă activ la evenimentele organizate în cadrul comunităţii.


Participanţii au obţinut în cadrul atelierului rezultate concrete precum: creşterea încrederii în sine, îmbunătăţirea abilitatiilor de comunicare şi relaţionare, depăşirea blocajelor emoţionale, abordarea creativă a problemelor de business, schimbarea credinţelor limitative, dezvoltarea creativităţii şi a intuiţiei, înţelegerea fricilor personale şi transformarea acestora. Participanţii au început să privească provocările care apar dintr-o perspectivă mult mai creativă care le permite să găsească soluţiile cele mai potrivite.


Ce spun cei care au participat deja la acest atelier de creaţie?

Dorina Puia Atelierul de creaţie ar trebui schimbat în “atelierul de recreaţie”. După o săptămână încărcată şi plină de stres, atelierul este locul unde uiţi de toate aceste lucruri şi pur şi simplu trăieşti în prezent. Aici te destinzi, te relaxezi, te distrezi şi zâmbeşti....mult ...Sper din tot sufletul să se extindă şi să devenim o familie mai mare.

Geanina Păun Atelierul de creaţie este locul unde detaliile sufletului tău se evidenţiază, unde desenul vorbeşte cu universul şi comunică cu ceilalţi, aspecte de care nu suntem conştienţi. Este spaţiul de redescoperire, de frumos, de siguranţă şi armonie. Atelierul iţi arată ce ai ascuns şi nu ai lăsat să se vadă despre tine, demontează prejudecăţi, te inundă cu nădejdea că viaţa ţi-o poţi crea, precum desenul din faţa ta, pictat cu mâna ta, mână ghidată de sufletul tău, însă culorile şi nuanţele ţi le alegi de fiecare dată. La final rămâne uimirea şi zâmbetul în faţa unei picturi care vorbeşte despre tine, a cărei taină numai tu o ştii.


Corina Suciu Atelierul de creaţie este asemenea revenirii acasă, în locul unde toate sunt pregătite cu iubire şi atenţie pentru a te întâmpina şi a te deschide alături de oamenii dragi sufletului tău. Culorile şi accesoriile vesele sunt prezente şi ele pentru a exprima emoţii şi stări sufleteşti într-un spaţiu în care din momentul în care ai intrat simţi că totul este bine şi în armonie. Cu bucurie scriu aceste rânduri amintindu-mi de toate clipele cu zâmbete şi trăiri intense din cadrul atelierelor. Mulţumesc Alexandra pentru că ai creat acest spaţiu minunat cu deschidere. Tu aduci oamenii mai aproape de esenţa lor, îi aduci aprope de linişte şi aproape de emoţii de toate felurile. Îţi mulţumesc!


Cine sunt eu? O femeie care după cinci ani de voluntariat, doi ani de coordonare a departamentului de HR, experienţa de fondator al unei agenţii de promovare şi funcţii cu nume frumoase mi-am permis să accept ca vocaţia mea este coaching-ul. Această călătorie a început în 2007. Acum, timpul meu este investit în formare-instruire permanentă, şedinţe individuale/grup de coaching, programe creative( ex: atelier de creaţie, poveste prin fotografie) şi o viaţă personală echilibrată.


Cine poate să participe la acest atelier de creaţie? “Oameni mari şi mici” care doresc ca prin joacă, artă şi coaching să găsească răspunsuri la provocările care apar în viaţa lor sau pur şi simplu îşi doresc să se relaxeze. Costuri: Preţ standard: 50 ron/persoană/atelier(include şi materialele de creaţie). Pentru programele personalizate preţul se stabileşte în urma unei discuţii de clarificare a nevoilor. Preţul poate să fie modificat în funcţie de durata, numărul de persoane implicate şi de obiectivele programului. Alexandra Dragomir Passion Catalyst Coach 0766.360.079 dragomir.alexxadra@gmail.com http://alexandradragomir.wordpress.com/