Page 1

o. o. o. o. d. d.

TURISTIÈNA TURISTIÈNA

AGENCIJA-KRŠKO AGENCIJA-KRŠKO

oo vv nnaaše s ssttoopaj i š j paj e n i š v j še sttoopin tteevne h a pinjjee ! z h NNaajjza !

2010 2010

2012


ZAKAJ POTOVATI RAVNO S TA BOOM? Spoštovani! Na vprašanje Vam odgovarjamo v imenu stotine in stotine zadovoljnih potnikov, ki z nami potujejo že več kot dve desetletji. Vsi so si enotni, da potujejo s turistično agencijo BooM zato, ker so programi potovanj izdelani in izvedeni s srcem in odgovornostjo. V agenciji BooM ne poznamo ''drobnega tiska''. Kar zapišemo, tudi izvedemo. Radi še kaj dodamo v dobro potnikov. Zagotavljamo odgovorne in prijazne šoferje, kompetentne vodnike in prijetne nastanitve. Poskrbimo za hrano, ki daje pravi okus področja, ki ga obiščemo. V vsako potovanje ali izlet dodamo naša izkustva, odgovornost in željo, da so naši potniki ob prihodu domov zadovoljni. To nam uspeva, saj je knjiga vtisov polna pohval in dobrih želja. Taki želimo ostati tudi v letu 2012. Naša prva skrb bo še vedno zadovoljen potnik. Uvajamo nekaj novih programov, ki bodo pomenili novo popestritev. Pa ne samo v naši agenciji ampak tudi v potovanjih nasploh. Veseli bomo, če boste med številnimi našimi zadovoljnimi potniki v letu 2012 tudi Vi. Pridružite se nam, uživajte, pozabite na skrbi. Obljubljamo, da Vas tudi v letu 2012 ne bomo razočarali. S spoštovanjem Vas Vabimo med nas. Pri nas ste vedno dobrodošli!

To Vam zagotavlja Milan Brecl s sodelavci

NAJZAHTEVNEJŠI VSTOPAJO V NAŠE STOPINJE!


ITALIJA

BENETKE 21. 04. 2012

1 DAN BUS

Benetke so pravljica v vsakem letnem času. Obiščite jih z nami. V enodnevnem izletu se boste zaljubili v to najbolj posebno italijansko mesto. Občudovali boste lahko palače, ki jih obkroža morje. Zapeljali se boste po kanalih, ki so prave mestne »ulice«. Občudovali boste trge, na katerih nas bodo preletavali golobi. Spoznali boste bogato zgodovino in občudovali edinstveno arhitekturo. CENA: 53€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: avtobusni prevoz, prevoz z vaporetom, organizacijo, nezgodno zavarovanje, izvedbo in vodenje.

BIH

BANJA LUKA 14. - 15. 04. 2012

2 DNI BUS

Banja Luka se nahaja na severozahodu BiH in je z okrog 250.000 prebivalci drugo največje mesto v BiH ter največje v Republiki Srbski. Še vedno je tranzitno mesto, ki povezuje Srednjo Evropo in Jadransko morje. Samo 164 m nadmorske višine ji omogoča blago kontinentalno klimo. Najlepša je spomladi in jeseni, ko pridejo do izraza čari stoletnih drevoredov. To je mesto zelenja, mladih, športa in lepih deklet. V njem boste lahko doživeli duh različnih kultur in kulinarike. Vse to je zagotovilo, da iz izleta v Banja Luko ne boste prišli brez nepozabnih vtisov. To je mesto, ki ga boste vzljubite, ko ga boste spoznali in doživeli. V dvodnevnem izletu si bomo ogledali mesto, samostan Trapistov, cerkev Zvezda Marija in naslednji dan še samostan Gomionica, v katerem delujejo pravoslovne nune, kjer nam bodo pripravile tudi kosilo. To je izlet za dušo in preganjanje stresa. CENA 135 € ( cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: avtobusni prevoz, 1x nočitev z zajtrkom,1x malica, 1x večerja v nacionalni restavraciji, kosilo v samostanu, lokalno vodenje, organizacija, izvedba, nezgodno zavarovanje in vodenje.


AVSTRIJA

PARK DINOZAVROV 14. 04. 2012, 6. 10. 2012

1 DAN BUS

Avstrijska Štajerska nam razen Gradca ni najbolj znana. Izkoristili bomo priložnost in obiskali vzhodni del avstrijske Štajerske ter njene posebnosti. Med vožnjo po tej deželi si bomo ogledali Styrassic park pri termah v Gleichenbergu. Spoznali bomo 70 dinozavrov v naravni velikosti. Ogledali si bomo še grad Riegersburg na vulkanskem hribu. Na grad se bomo lahko povzpeli z dvigalom ali peš. Z ogledom gradu se naše potepanje po avstrijski Štajerski še ne bo končalo. Nadaljevali bomo še z ogledom Blumauterm, ki so jih gradili po načrtih dunajskega arhitekta Hundertwasserja. CENA: 60€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: avtobusni prevoz, vstopnine, organizacijo, izvedbo, vodenje, nezgodno zavarovanje.

BOLGARIJA

SOFIJA in samostan RILA

5 DNI BUS

26. - 30. 04. 2012, 19. - 23. 08. 2012

Po popoldanskem odhodu iz Slovenije bomo nočno vožnjo nadaljevali mimo Slavonskega Broda, Beograda, Niša skozi Sičevačko Klisuro. Zjutraj bomo prispeli v Sofijo. Sledil bo ogled mesta. Popoldan se bomo namestili v hotelu in imeli prosto. Zvečer bo sledila večerja v nacionalni restavraciji s folklornim programom. Naslednji dan se bo naša vožnja nadaljevala do Rilskega samostana v podnožju gorovja Rila, ki leži pod najvišjim vrhom Musala (2925m). Nočitev v Sofiji. Naslednji dan se bomo vračali proti domu. Med potjo bo sledil postanek v Sičevu, kjer bomo imeli v domači restavraciji odlično kosilo. Sledila bo vožnja mimo Beograda, Slavonskega Broda proti Sloveniji. CENA: 280€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: 2 x nočitev z zjatrkom v hotelu 3* v dvopostelnjih sobah, večerja v nacionalni restavraciji, 1 x večerja v hotelu, 1 x kosilo v Srbiji, vstopnine, lokalno vodenje, nezgodno zavarovanje, organizacija, izvedba, vodenje.


BIH

2 DNI BUS

SARAJEVO IN MOSTAR 27. - 28. 04. 2012, 8. - 9. 09. 2012

Glavno mesto BIH mnogi imenujejo kar evropski Jeruzalem. V kratkem sprehodu si boste lahko ogledali arhitekturno in zgodovinsko pomembne objekte, kot so islamske, rimokatoliške, židovske in pravoslovne verske skupnosti. Sprehod po Baščaršiji z uživanjem jedi iz žara in orientalskih sladic Vam bo ostal za vedno v spominu. Obisk Mostarja in njegovega starega jedra z mostom preko Neretve je za obiskovalce vedno zanimiv. Med vožno po BIH bomo spoznali še številne druge zanimivosti. CENA: 160€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi, avtobusni prevoz, večerja v nacionalni restavraciji, kosilo, vstopnine, lokalno vodenje, organizacija, izvedba,in nezgodno zavarovanje.

NEMČIJA

ORLOVO GNEZDO 27. 04. 2012, 1. 09. 2012

1 DAN BUS

Odpeljali se bomo iz Krškega mimo Novega Mesta, Ljubljane skozi Karavanški predor do nacionalnega parka Berchtesgaden. Z lokalnim avtobusom se bomo odpeljali do Kehlsteina. Zadnje metre do »Orlovega gnezda« bomo opravili nato še z dvigalom. Po ogledu se bomo zapeljali do Konigseeja, kjer se bomo z ladjico popeljali do cerkvice Sv. Bartolomeja. Popoldan se bomo sprehodili po mestu Berchtesgaden in si bomo ogledali še rudnik soli. V večernih urah sledi nato povratek proti domu. CENA: 99€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: avtobusni prevoz, vstopnine, prevoz z ladjo, nezgodno zavarovanje, organizacija, izvedba in vodenje.


SLOVENIJA

MANJ ZNANO POMURJE

1 DAN BUS

26. 05. 2012

Zjutraj ko se bomo odpeljali iz svojega kraja, še ne bomo vedeli koliko prijetnih presenečenj bomo doživeli. Mnogi namreč menijo, da pokrajino ob Muri dobro poznajo, toda že ob prvem postanku na »otoku ljubezni« spremenijo svoje mnenje. Ogledali si bomo plavajoči mlin, bujraški muzej, se popeljali z brodom po Muri, poizkusili ljubezenski napoj in pojedli bujraško malico. Nato bo sledila vožnja mimo Beltincev do romskega naselja. V naselju si bomo ogledali muzej in uživali v glasbi in plesih. Lahko si bomo dali prečitati tudi usodo iz kart in poizkusili pravo cigansko kavo. Izlet lahko povežemo še z ogledom gojenja orhidej ali pa z degustacijo vin v bljižnjih goricah. CENA: 50€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: avtobusni prevoz, malica na otoku ljubezni, kosilo, vstopnino ali degustacijo, organizacija, nezgodno zavarovanje, izvedba in vodenje.

HRVAŠKA

SVETI IVAN ZELINA 19. 05. 2012

1 DAN BUS

Prijazni bregovi zelinskega vinogorja so na vzhodu Medvednice prava zakladnica najbolj znanih svetovnih sort grozdja. To vinogorje je domovina stare vinske sorte Kraljevina. Pred prihodom v Zelino se bomo ustavili v Marijini Bistrici – verskemu središču Hrvaške in si ogledali romarsko cerkev. Popoldan bomo naše potepanje po Hrvaški zaključili v Kumrovcu z ogledom muzeja na prostem in rojstne hiše predsednika bivše Jugoslavija, Tita. CENA: 50€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: vstopnine, kosilo, organizacija, nezgodno zavarovanje, izvedba in vodenje.


ČEŠKA

PRAGA IN GRADOVI

11. - 13. 05. 2012, 14 - 16. 09. 2012

3 DNI BUS

Češka prestolnica z »zlatimi« strehami in številnimi stolpi je zanimiva v vseh letin časih. Sprehod po Praškem gradu nam ponuja pravo doživetje sprehoda skozi zgodovino in arhitekturo. Spoznali bomo tudi delo našega arhitekta Plečnika. Zvečer bomo ob folklorni predstavi popili pivo. Občudovali bomo Vaclavski trg, židovsko četrt, astronomsko uro in ulične artiste. Pred prihodom v Prago in po odhodu iz nje pa si bomo ogledali še nekaj južnih Čeških gradov in mest. Našo pozornost bo pritegnil grad Hluboka, Krumlov in mesto Češke Budejovice. CENA: 185€ (cena izračunana na 42+ udeležencev)

V CENO VKLJUČUJEMO: avtobusni prevoz, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi, vstopnine, 1 x večerja v pivnici, 1x večerja na ladji po Voltavi, organizacija, nezgodno zavarovanje, izvedba in vodenje.

MADŽARSKA

PORABJE 05. 05. 2012

1 DAN BUS

Izlet med Slovence v Porabju je vsakokrat prijetno doživetje. Na pot bomo krenili zjutraj in se odpeljali skozi avstrijsko Štajersko ter si med potjo ogledali zanimiv grad Riegersburg in Blumauterme, ki so jih gradili po načrtih arhitekta Hundertwasserja. V gradiščanski vasi Modinci se bomo spomnili ene največjih bitk proti Turkom. Le še nekaj minut vožnje nas bo ločilo od Monoštra, centra Porabja. Ogledali si bomo mesto in cerkev Sv. Gotharda. Pozno popoldne se bomo preko Murske sobote vračali domov. CENA: 50€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: avtobusni prevoz, vstopnine, kosilo, večerja, organizacija, nezgodno zavarovanje, lokalno vodenje, izvedba.


ITALIJA

MIRAMAR, GRADEŽ, OGLEJ

1 DAN BUS

12. 05. 2012

V enem dnevu bomo začutili Italijo in spoznali življenje italijanov danes ter najpomembnejše dogodke iz preteklosti. Spoznali bomo pomembne kulturne in naravne znamenitosti v naši bližini, kot so grad Miramar v Tržaškem zalivu Jadranskega morja, Gradež, mesto na »Otoku sonca in zlata«, oglejsko baziliko, rečno pristanišče ter še kaj nas bo prevzelo. Biseri Furlanije in Julijske krajine so zanimivi v vseh letnih časih. CENA: 50€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: avtobusni prevoz, vstopnino, organizacijo, izvedbo, nezgodno zavarovanje in vodenje.

HRVAŠKA

PLITVIČKA JEZERA 5. 05. 2012

1 DAN BUS

Na pot se bomo podali preko Krškega do Karlovca. V Karlovcu bomo imeli postanek za ogled mestnega jedra. Po ogledu bo sledila vožnja do narodnega parka Plitvička jezera. Z vožnjo s panoramskim vlakom in ladjo si bomo ogledali večji del parka. Med sprehodom po parku bomo lahko občudovali jezera, slapove, ... Pozno popoldan bo sledil povratek proti domu preko Bele Krajine in Gorjancev. CENA: 65€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: ogled nacionalnega parka, kosilo, organizacija, nezgodno zavarovanje, izvedba in vodenje.


SLOVAŠKA

SPOMENIKI UNESCO 16. - 20. 05. 2012

5 DNI BUS

Čarodejni hribi, čudovita pokrajina, srednjeveška mesta, monumentalni gradovi in cerkve – vse to simbolizira to malo državo, ki jo svet velikokrat zamenjuje z našo Slovenijo. Petdnevni izlet priporočamo vsem, ki želite spoznati znamenitosti, katere so vpisane v UNESCOV SEZNAM ZAŠČITE. Pot po Slovaški bomo začeli v »kraljevem« mestu Bratislavi, z njenimi romantičnimi ulicami in staromestnimi kavarnicami. Našo pot bomo nadaljevali v Nitri, mestu, ki bo leta 2013 evropsko mesto kulture. To je tudi mesto vina, gradov in cerkva. Je mati vseh slovaških mest. Mesto slovanske knježevine Velike Morave in misijonarjev svetega Cirila in Metoda. V Banski Štiavnici, mestu srebra in zlata, ki je eno najlepših mest osrednje Slovaške, bomo občudovali središče mesta, ki je obdano z visokimi gorami. Mesto je največji razvoj doživelo v 17. in 18. stoletju. Videli bomo Vlkolinec, gorsko vas z lesenimi hišami in se bomo ob Tatrah pripeljali do Bardejova, ki je najlepše zasnovano srednjeveško mesto na Slovaškem. V katedrali svetega Igidija se 500 let ni nič spremenilo. Obiskali bomo Spissky grad, ki je eden največjih grajskih kompleksov v Evropi. V Levoči bomo stopili v katedralo svetega Jakoba, ki ima najvišji gotski oltar na svetu. Med potjo proti domu si bomo ogledali še Slovenski raj in Slovenski kras. Videli bomo vseh šest spomenikov UNESCA. CENA: 360€ (cena izračunana na 42+ udeležencev)

V CENO VKLJUČUJEMO: prevoz , 4 x nočitev v dvoposteljnih sobah v hotelu *** na osnovi polpenziona, vstopnine, lokalno vodenje , organizacijo, izvedbo, vodenje, nezgodno zavarovanje.


MADŽARSKA

PEČUH

26. 05. 2012, 13. 10. 2012

1 DAN BUS

Pečuh je peto največje Madžarsko mesto. Je gospodarsko in kulturno središče južne Madžarske in obenem tudi univerzitetno mesto. V sebi nosi vrednote preteklosti in sedanjosti. Leta 2010 je bilo evropsko mesto kulture.Mesto si bomo ogledali z lokalnim vodnikom. V centru, ki je bil zgrajen pred 2000 leti se nahajajo spomeniki in zgradbe, iz katerih veje burna zgodovina. Poleg ostankov rimske dobe in zgodnjega krščanstva so najzanimivejši pomniki iz turških časov. Ogledali si bomo muzej Zsolnay in trgovino te znane keramične proizvodnje. V Slovenijo se bomo vračali preko Osijeka in Đakova. CENA: 60€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: prevoz, kosilo, vstopnino, organizacijo, izvedbo, nezgodno zavarovanje in vodenje.

HRVAŠKA

BRIONI

26. 05. 2012

1 DAN BUS

Po odhodu iz Krškega bo sledila vožnja mimo Novega Mesta, Ljubljane, Buzeta do Vodnjana. V Vodnjanu si bomo ogledali cerkev Sv. Blaža – največja v Istri, z več kot sto relikvijami svetnikov. Pot bomo nadaljevali do Fažane, kjer se bomo vkrcali na ladjo in se odpeljali na otok Veliki Brijun. Ogled otoka bomo opravili z lokalnim vodnikom in z vožnjo s turističnim vlakom. Po ogledu bo dovolj časa za nakup spominkov. Pozno popoldan se bomo preko Fažane odpeljali v Pulo nato pa preko Motovuna in Buzeta nazaj v Slovenijo. CENA: 80€ (cena izračunana na 42+ udeležencev)

V CENO VKLJUČUJEMO:: prevoz, vstopnine, , prevoz z ladjo, kosilo, organizacijo, izvedbo, nezgodno zavarovanje in vodenje.


HRVAŠKA

PO SLAVONIJI IN BARANJI

2 DNI BUS

9. - 10. 06. 2012, 20. - 21. 10. 2012

Obiskati ti dve pokrajini je vedno doživetje. Specifična kulinarika z »ljuto« papriko,« fiš« paprikašem, čorbancem, grah golažem –daje tema pokrajinama poseben pečat, ki ga dopolnjujeta še vino in tamburaši.Pustite se razvajati z nami, na izletu, ki bo poln nepozabnih doživetij. Ogledali si bomo vinske kleti, katedralo v Đakovu, Narodni park, Kopački Rit, Tikveš z dvorcem Evgena Savojskega, vas Zmajevac z »repnicami«, Osijek s trdnjavo, Vukovar in Trpinjsko cesto (pokopališče tankov). Izlet bomo zaključili na salašu s tamburaši v bližini Vinkovca. Izlet, ki nam bo dolgo ostal v prijetnem spominu. CENA: 150€ (cena izračunana na 42+ udeležencev)

V CENO VKLJUČUJEMO: prevoz, 2nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, 2 x degustacija vina, 1 x večerja z glasbo v Baranji, kosilo v Slavoniji z glasbo, vstopnina za nacionalni park Kopački Rit, lokalno vodenje ,organizacija, nezgodno zavarovanje, izvedba, vodenje.


KOSOVO

PRIŠTINA

30. 05 - 3. 06. 2012

5 DNI BUS

Obisk najmlajše evropske države in njenega glavnega mesta je nepozabno doživetje. Mesto, v katerem se prepleta tradicija in prihodnost, je nekaj posebnega. Tudi, ko vstopiš v prodajni center, začutiš dih poslovnosti in prizadevanj za hitrejšim napredkom. Odlična hrana in slaščice nam bodo širile vse čute ob vsakem času. Med potjo proti domu si bomo pogledali še znamenitosti v južni Srbiji. »Đavolja varoš« je posebnost, ki ji tudi v svetu ni primere. Izlet, ki bo v nasljednih letih zagotovo hit.

CENA: 350€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: prevoz, 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi, 4x večerja, vstopnine, organizacija, izvedba,nezgodno zavarovanje, vodenje.

SLOVENIJA

NA ŠTAJERSKO 7. 05. 2012

1 DAN BUS

Kadarkoli obiščemo osrednjo Štajersko, v nas vzbudi zanimanje za številne kulturne in naravne znamenitosti. Tem pa lahko dodamo še spoznavanje z velikani, ki so ustvarjali podobo Slovenstva. Vabimo Vas na ogled arheološke kleti v spodnjem Celjskem gradu, kjer se bomo spoznali z ''Žičko kartuzijo'' blizu naselja Špitalić. V Ločah se bomo okrepčali s poznim kosilom in nadaljujevali izlet v Slomškovi Ponikvi. Pozno popoldan si bomo ogledali še zbirko južne železnice in stopili na degustacijo vin v vinogradniško učno klet. Že v mraku se bomo odpravili proti domu. CENA: 55€ (cena izračunana na 30+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: avtobusni prevoz, vstopnine, kosilo, nezgodno zavarovanje, organizacijo, izvedbo in vodenje.


SLOVENIJA

PO NOTRANJSKI 5. 05. 2012, 27. 10. 2012

1 DAN BUS

Odhod bo iz Krškega mimo Ljubljane do Pivke. V Pivki si bomo ogledali »Park vojaške zgodovine«. Oči se nam bodo ustavile na številnih primerkih tankov, oklepnih vozil in topov. Po ogledu muzeja se bomo preko Unca odpeljali do Cerkniškega jezera. Ogledamo si bomo maketo jezera. V naselju Markovec nas bo čakalo kosilo. Po kosilu pa se bomo vračali preko Sodražice, kjer si bomo pogledali romarsko cerkev v Novi Štifti ter v poznih večernih urah prispeli v Krško. CENA: 55€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: avtobusni prevoz, kosilo, vstopnine,nezgodno zavarovanje, organizacijo, izvedbo in vodenje.

MAKEDONIJA

SKOPJE, OHRID 20. - 24. 06. 2012

5 DNI BUS

V petdnevnem izletu bomo spoznali velik del Makedonije. Obiskali bomo Skopje, Veles, Prilep, Bitolo, Ohridsko jezero in Strugo. Spoznali bomo veliko zgodovinskih in naravnih znamenitosti. Popeljali se bomo tudi z ladjo po Ohridskem jezeru in spoznali življenje v makedonskih vaseh. To bo izlet, ki nam bo pričaral preteklost, katero objema prihodnost.

CENA: 360€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: prevoz, 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*v dvoposteljni sobi z zajtrkom, vstopnine, vožnjo z ladjo, 4x večerja, nezgodno zavarovanje, organizacija, izvedba, lokalno vodenje in vodenje na poti.


SLOVENIJA - MULJAVA

GLEDALŠIKA PREDSTAVA NA PROSTEM

1 DAN BUS

30. 06. 2012

Na Muljavi, rojstni vasi Josipa Jurčiča, slovenskega pripovednika in pisca prvega slovenskega romana Deseti brat, tradicionalnio uprizarjajo na prostem njegova dela. Tako bo letos domače kulturno društvo v letnem gledališču ob Jurčičevi domačiji predstavilo gledališko izvedbo dela Domen. Predstavo si bomo ogledali v soboto, 30. Junija ob 21. Uri. Pred predstavo pa nas bo pot vodila še na ogled cistercianskega samostana v Stični in Krške jame v vasi Gradiček, kjer izvira reka Krka CENA: 35€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: prevoz, vstopnine, organizacijo, izvedbo, nezgodno zavarovanje in vodenje.

HRVAŠKA

MEDŽIMURJE 9. 06. 2012

1 DAN BUS

Medžimurje je ena od najrazvitejših turističnih pokrajin sosednje Hrvaške. Potepanje po njem bomo pričneli v vasi Žabnik pri sv. Martinu na Muri, kjer si bomo ogledali stari mlin. Na Muri pa bomo lahko iskali tudi zlata zrnca z izpiranjem proda. Domačini pravijo,da so doslej izprali največje zlato v velikosti ajdovega semena. Če nič ne boste našli, nič hudega, saj boste lahko okoli Sv. Martina ki je najbolj severna točka Hrvaške, našli še veliko zanimivosti. Ogledamo si bomo priljubljene toplice in se odpravili v katero od znanih restavracij. Ogledali si bomo tudi mesto Čakovec in dvorec grofa Feštetiča. Če nam bo čas dopuščal, si bomo pogledali še Pavlinski samostan Sv. Jelene v Šenkovcu. Ko bomo pozno popoldan končali s potepanjem po Medžimurju, bomo nadaljevali vožnjo proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah. CENA: 60€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: avtobusni prevoz, kosilo, nezgodno zavarovanje, organizacijo, izvedbo in vodenje.


HRVAŠKA

ČAROVNIŠKI KLEK 23. 06. 2012

1 DAN BUS

Odhod bo iz Celja ob 5:00. Sledila bo vožnja mimo Zidanega mosta, Krškega, Zagreba do Ogulina. V Ogulinu se bomo spoznavali z zanimivostmi mesta, ki nam jih bo predstavil lokalni vodnik. Ogledamo si bomo kanjon reke Dobre, muzej v gradu Frankopanov, spomenik kralju Tomislavu, jezero Sabljaci (» ogulinsko morje«). Izvedeli boste tudi, da Ogulinska čipka jalba pravzaprav izvira iz davnega Egipta. Po ogledu se bomo povzpeli tudi na 1187m visok Klek ( zibelka hrvaškega planinstva), kjer se po legendi v viharnih nočeh srečujejo čarovnice iz vsega sveta. Njihov ples in vriskanje se menda čuje do Ogulina. Vsi udeleženci izleta bodo lahko položili na Kleku tudi izpit za vožnjo na metli. Pozno zvečer se bomo vrnili domov. CENA: 70€ (cena izračunana na 30+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: avtobusni prevoz, degustacije, lokalno vodenje, kosilo, vstopnine, nezgodno zavarovanje, organizacijo, izvedbo in vodenje.

MADŽARSKA

BUDIMPEŠTA

16. 06. 2012, 1. 09. 2012

1 DAN BUS

Ogled glavnega mesta Madžarske je vedno zanimiv. Ponujamo Vam enodnevni izlet v katerem si boste lahko ogledali glavne znamenitosti Budimpešte. Po dopoldanskem prihodu v mesto se bomo ustavili blizu ulice Vaci, ki slovi po tem, da je najbolj trgovska. V času, ki ga boste imeli na voljo, boste lahko stopili še do pokrite tržnice, kjer se da vedno kaj kupiti po ugodni ceni. Sledil bo ogled mesta s krožnjo vožnjo. Ogledamo si bomo Nep stadion, Trg herojev, grad Vajdahunyadi, katedralo Sv. Štefana, parlament, ribiško utrdbo, Matjaževo cerkev ter trdnjavo Citadela s spomenikom svobode. Pozno popoldan bo sledil povratek mimo Blatnega jezera. Domov bomo prispeli v poznih večernih urah. CENA: 50€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: avtobusni prevoz, nezgodno zavarovanje, organizacijo, izvedbo in vodenje.


SRBIJA

NOVI SAD - ZDRAVILNA ZELIŠČA

3 DNI BUS

8. - 10. 06. 2012

Optimizem, veselje do življenja in mladosten ambient – vse to so značilnosti Novega Sada – mesta ob Donavi, ki mu zaradi njegove mogočne Petrovarandinske trdnjave pravijo tudi »donavski Gibraltar«. Vabimo Vas na izlet, na katerem bomo spoznavali in tudi nabirali zdravilna zelišča. Obiskali bomo samostan na Fruški Gori, si ogledali Novi Sad, obiskali Sremske Karlovce in mesti Padej in Čoka. Ogledali si bomo tovarna za predelavo zdravilnih zelišč v čaje in obiskali znano vinsko klet.To bo izlet za zdravo dušo in telo, obogaten z ogledi najzanimivješih arhitekturnih, zgodovinskih in naravnih znamenitosti. CENA: 250€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: avtobusni prevoz, 2x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3*, lokalno vodenje, vstopnine, 2x kosilo, večerja v nacionalni restavraciji, degustacije vina,nezgodno zavrovanje, izvedbo in vodenje.

HRVAŠKA

ZAGREB Z OKOLICO 19. 04. 2012, 2. 07. 2012

1 DAN BUS

Zagreb, glavno mesto sosednje Hrvaške, je mesto z več kot milijonom src. Nahaja se v zemljepisnem, kulturnem, zgodovinskem in političnem križišču vzhoda in zahoda. V posebno celoto ga povezuje celinski in mediteranski duh. Mesto je bogato z muzeji, galerijami in zbirkami, ki presenečajo v vsakem obdobju. Pod Medvednico na ravnini do reke Save se odpira mesto, ki je zanimivo v vsakem času. Zanimiva pa je tudi okolica. Še posebno ''Sesvetsko prigorje''. To področje je znano po odličnih vinih in dobri hrani. Vabimo Vas na enodnevni izlet v Zagreb in okolico z ogledom kulturnih znamenitosti s pokušnjo vina in odlično hrano. Možen tudi ogled gledališke predstave. CENA: 50€ (cena izračunana na 30+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: prevoz, ogled muzejev, lokalno vodenje, degustacijo vina, kosilo, osnovno turistično zavarovanje, organizacijo, izvedbo in vodenje.


POLJSKA - ŠVEDSKA FINSKA

10 DNI A, ADJ VLAK, L BUS

24. 04. - 5. 05. 2012

Katowice, Wroclaw, Torun, Gdansk so poljska mesta z bogato zgodovino in zanimivo arhitekturo. Njihove največje znamenitosti si bomo ogledali z domačimi vodniki. Preko Baltika se bomo zapeljali z ladjo iz Gdanska do švedskega Nynashamna. Od tam pa z avtobusom do Stockholma. V glavnem mestu Švedske si bomo ogledali Djurgarden, restavrirano ladjo Vasa iz 17. Stoletja, muzej na prostem Skansen. Na tržnici Ostermalm pa bomo poizkušali tipično švedsko gastronomsko ponudbo. Potep po Skandinaviji bomo nadaljevali z nočno vožnjo do finskega glavnega mesta Helsinkov. Ogledali si bomo center mesta in njegove znamenitosti. Naslednji dan se bomo vrnili v Stockholm in zvečer z ladjo odpotovali do poljskega Gdanska. Podrobno si bomo ogledali to največje Pomorjansko mesto in največje Poljsko pristanišče. Iz Gdanska se bomo odpeljali z vlakom preko Varšave in Dunaja do Celja. V Celje prispemo v soboto, 5. maja ob 12:30. To bo izlet pravih dogodivščin, ustvarjanja novih prijateljstev in spoznavanje vedno zanimivih poljskih in skandinavskih mest. CENA: 895€ (cena izračunana na 30+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO:vse transferje po programu, namestitve z zajtrkom v hotelu 3*, prevoz s trajekotom, večerje po programu, vodene oglede z lokalnimi vodniki, vstopnine, organizacijo, izvedbo, turistično zavarovanje, slovenski vodnik na poti.


ITALIJA

REZIJA

14. 04. 2012, 20. 10. 2012

1 DAN BUS

Na pot se bomo podali iz Krškega. Sledila bo vožnja proti Gorenjski s krajšim postankom. V Ratečah bomo prestopili slovensko – italijansko mejo in nadaljevali pot po slikoviti Kanalski dolini. Peljali se bomo skozi naselje ŽABNICA, LIKVE, TABLJA in zavili iz glavne ceste v Rezijo. Vstopili bomo v dolino pod mogočnimi gorami, skozi katero teče reka Rezija in po kateri je ta najbolj zahodna dolina slovenskega narodnostnega ozemlja tudi dobila ime. Domačini, Rezijani so zaradi ločenosti od matice ohranili vrsto posebnosti, kot so: jezik, običaje in šege, ki so za nas še posebej zanimivi. V naselju BILI si bomo ogledali zanimivo muzejsko zbirko. V naselju RAVENCA »glavno mesto« Rezije si bomo na hribu ogledali kapelo Sv. Križa. Po ogledu pa se bomo ustavili v Kulturnem domu, kjer nam bodo domači povedali veliko o svojem življenju. Ob violini in violončelu nam bodo zaplesali tipični rezijanski ples. CENA: 50€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: prevoz, kulturni program, kosilo, nezgodno zavarovanje, organizacijo, izvedbo in vodenje.

HRVAŠKA

ZAGORJE-KRAPINATRAKOŠČAN

1 DAN BUS

12. 05. 2012

Za 125.000 let se bomo vrnili v preteklost, ko si bomo ogledali ''najboljši muzej v Evropi'' – muzej krapinskega pračloveka. To je muzej iz osmih držav. Po ogledu tega zanimivega muzeja se bomo odpeljali še do gradu Trakoščan. To je eden najatraktivnejših gradov na Hrvaškem, saj ga letno obišče skoraj 50.000 obiskovalcev, kateri si ogledajo baročno zbirko pohištva in drugih predmetov. Pozno popoldan se bomo vrnili domov. Na izletu ne bomo imeli organiziranega kosila. CENA: 35€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: avtobusni prevoz, vstopnine, nezgodno zavarovanje, organizacijo, izvdebo in vodenje.


ROMUNIJA

GRADOVI TRANSILVANIJE

6 DNI BUS

12. - 17. 06. 2012

Romunska Transilvanija je pokrajina, ki s svojimi kulturno zgodovinskimi spomeniki, cerkvami, samostani, gradovi in zanimivimi naravnimi znamenitostmi ob številnih legendah vedno znova vzbuja pozornost obiskovalcev. Še posebej pozornost vzbujata grof Drakula in madžarski regent Janko Sibinjanin. Med potovanjem po tem delu Romunije si bomo ogledali grad BRAN v katerem je bil zaprt vlaški vladar Vlad Cepeš – DRAKULA. Grad je bil tudi rezidenca Ferdinanda in Marije, drugega romunskega kraljevega para. Bila sta starša Marije Karadžorđević- kraljice v stari Jugoslaviji. V Brašovu si bomo ogledali Črno cerkev iz 15. stoletja, ki je največja gotska cerkev med Dunajem in Carigradom. Spoznali bomo mesto Sinaja in enega najlepših gradov v Evropi, grad Peleš, ki je bil rezidenca prvega romunskega kraljevega para Karola in Elizabete. Pot nas bo vodila v mesto Sibiu, ki je bilo 2007 tudi kulturna prestolnica Evrope. Ogledamo si bomo »muzej na prostem« Veliki trg. Predzadnji dan potepanja po delu Transilvanije si bomo ogledali še mesto Hunedoara z gradom Hunjad, ki je najreprezentativnejši primer gotike v Transilvaniji. V njem je živel znameniti ogrski regent Hunjadi Janoš, v naših epskih pesmih znan kot Janko Sibinjanin. V Slovenijo se bomo vračali preko Beograda. CENA: 350€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: prevoz, 5x nočitev v hotelu 3* z zajtrkom v dvoposteljni sobi, 5x večerja, vstopnine, nezgodno zavarovanje, organizacija, izvedba, lokalno vodenje, vodenje na poti.


ROMUNIJA

DRAKULA TURA 23. - 30. 09. 2012

8 DNI BUS

Romunija, in še zlasti Transilvanija, sta izredno zanimivi. Še posebej, če jo povežemo z kontraverznim vlaškim vladarjem Vlad Cepešem, ki je bolj znan kot Drakula. V Romunijo bomo potovali preko Novega Sada. Ogledamo si bomo bormatsko mesto Temišvar in pot nadaljevali v mesto Sibiu, ki je bilo 2007 kulturna prestolnica Evrope. Mesto imenujejo tudi muzej na prostem. Ogledamo si bomo tudi Sigišoaro, najznamenitejše srednjeveško mesto v Romuniji. V njem se je 1431 rodil Drakula. Sledil bo ogled mesta Brašov, ki je center jugovzhodne Transilvanije. Ogled največje gotske cerkve (Črna cerkev) med Dunajem in Carigradom. Odpeljali se bomo v Sinajo – mondeno mesto v Južnih Karpatih. Iz Sinaje nas bo pot vodila na ogled gradu Bran, v katerem je bil zaprt Drakula. Ogledali si bomo tudi enega izmed najlepših evropskih gradov, Peleš. Zapeljali se bomo do jezera Snagov. Obiskali bomo grob Drakule na otoški cerkvi in nadaljevali pot do Bukarešte. Sledil bo povratek proti domu. Zvečer se bomo pripeljali preko Đerdapa v Beograd, kjer bomo prespali. Naslednji dan bo sledil še ogled Beograda.

CENA: 440€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: prevoz, 6 x nočitev v hotelu 3* v dvoposteljni sobi, na bazi polpenziona, vstopnine, prevoz z ladjico na jezero Snagov, nezgodno zavarovanje, organizacija, izvedba, lokalno vodenje in vodenje na poti.


SRBIJA

TARA IN DRINA 20. - 24. 06. 2012

5 DNI BUS

Malo je krajev v Srbiji, katerim je narava in zgodovina namenila toliko rajske lepote, kot je to primer mesteca Bajina Bašta. Pravijo: »Če na Zemlji obstaja raj, potem je to, to.« V štirih dneh si bomo ogledali Mokro goro z izvirom Bele vode, ki zdravi oči. Popeljali se bomo s »Čirom« po Šarganski osmici (najatraktivnejša ozkotirna proga v Evropi). Ogledali si bomo vas Mečavnik, Emira Kusturice, in se popeljali po Drini. To je izlet, na katerem boste pozabili na skrbi. Je izlet za uživanje v pogledu na neokrnjeno naravo in na izjemne tehnične in arhitekturne spomenike. CENA: 290€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: avtobusni prevoz, 4x nočitev , 3x polpenzion, vožnja z ladjo, kosilo na ladji, kosilo v planinski koči, vožnja s čolnom, vstopnina Drvengrad, lokalno vodenje, nezgodno zavarovanje, organizacija izvedba in vodenje.

HRVAŠKA

OZALJ IN OKOLICA 30. 06. 2012

1 DAN BUS

Odšli bomo iz Celja mimo Radeč, Krškega, Novega mesta, Metlike do zanimive in izredno lepe kraške jame Vrlovke. Po ogledu Vrlovke se bomo odpravili v Ozalj. Ogledali si bomo»munjaro«, elektrarno, ki je začela Karlovcu dobavljati elektriko nekaj ur prej, preden jo je dobil Zagreb. Po ogledu te tehnične zanimivosti, se bomo ustavili na turistični kmetiji, kjer bomo ob zvokih tamburašev pojedli eko pripravljeno kosilo. Po kosilu si bomo ogledali še stari grad Ribnik, ki je zanimiv kot srednjeveška nižinska vodna utrdba. CENA: 53€ (cena izračunana na 30+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: avtobusni prevoz, kosilo, lokalno vodenje, vstopnine, nezgodno zavarovanje, organizacijo, izvedbo in vodenje.


HRVAŠKA

1 DAN BUS

VELEBITSKA TURA ZAVIŽAN-KRASNA-KUTEREVO 1. 07. 2012

Odšli bomo ob 5:00 uri iz Celja. Sledila bo vožnja mimo Zagreba do Otočca, kjer bomo zavili proti naselju Krasna. Tu se bomo malo odpočili, se srečali z lokalnim vodnikom in si pogledali multivizijski prikaz narodnega parka Severni Velebit. Pot bomo nadaljevali po makedamski poti do Zavižana – najvišjega planinskega doma na Hrvaškem – 1594 m. V spremstvu vodnika si bomo pogledali Botanični vrt na Zavižanu, ki je edini takšen na svetu. Na višini 1480 metrov si bomo ogledali okrog 500 samoniklih Velebitskih rastlin. Iz vrha je čudovit razgled na bližnje vrhove Snežnika, Plješivice, Krečelja in Nadžaka. Izredno lep pogled je tudi na del jadranskega morja. Ko se bomo vrnili v planinski dom, se bomo osvežili si malo odpočili. Okrog 14:00 ure se bomo odpeljali v bližnje naselje Kuterevo, kjer si bomo ogledali zavetišče za medvede. Med potjo se bomo ustavili še v Krasni na kosilu in v sirarni Planika. V sirarni bomo lahko kupili kvalitetni lički sir. Sirarna je začela z delom 1992 leta. Prednost te sirarne je, da izkorišča tradicijo pridelave ličkega sira, zato ne čudi, da za sire dobivajo najvišja priznanja na sejmhn v Gornji Radgoni, Novem Sadu, Zagrebu in drugod. Najbolj znani siri so: Krasnarski sir, Škripavac, Velebitski sir, sveži kravji sir, skuta, idr. CENA: 60€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: prevoz, vstopnine, lokalno vodenje,nezgodno zavarovanje, organizacijo, izvedbo in vodenje na poti.

HRVAŠKA

VRAŽJI PREHOD-ZELENI VIR 21. 07. 2012

1 DAN BUS

Iz Celja se bomo odpeljali ob 6:00 uri. Pot bomo nadaljevali preko Zidanega Mosta, Novega mesta do Vinice, kjer bomo prestopili slovensko – hrvaško mejo. Po opravljenih mejnih prestopih, bomo pot nadaljevali mimo Bosancev do Skrada. Skrad je turistični kraj, ki je bil že v 19. stoletju znan kot klimatsko zdravilišče. Leži v osrčju Gorskega Kotarja, nad kanjonom, v katerem se nahajata geomorfološka rezervata, Zeleni Vir in Vražji prehod - naravne znamenitosti izjemnih oblik in lepot. Te znamenitosti so za mnoge ene najlepših v sosednji Hrvaški. Z avtobusom se bomo pripeljali do zaselka Ložac, od koder bomo nadaljevali


pot peš po romantični poti ob potoku Curak do planinske koče »Zeleni Vir«. Po krajšem odmoru se bomo v rahlem vzponu povzpeli po 800 m dolgem kanjonu Vražjega prehoda do jame Moževa hiša. Skozi ozko sotesko široko le okrog 2 m, med stenami visokimi do 100 m, se prebija potok Jasle. Voda je v tisočletju izlizala kamen in si našla prehod, ki navdušuje. Nad njim so na železni konstrukciji vklesane stopnice in mostovi po katerih se sprehodimo. Po drugi stezi se bomo nato napotili do Zelenega Vira. To je močan izvir na dnu plitke jame, ki se nahaja nad 70 metrsko skalo. Milijoni kapljic se kot bela zavesa združijo v potok, katerega vode tečejo v hidroelektrarno, zgrajeno 1921. Domov se bomo vrnili v večernih urah. CENA: 45€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: prevoz, vstopnino za rezervat, večerjo, nezgodno zavarovanje, organizacijo, izvedbo in vodenje.

ROMUNIJA

PO DELTI DONAVE 21. - 29. 07. 2012

9 DNI BUS

Delta Donave je ena najlepših delt v Evropi in tudi med najlepšimi na svetu. Sestavljajo jo 3 rokavi, Kilijom, Sulinom in Sv. Jurij s sistemom jezer Rasim- Sinoe. Površina delte znaša 5165 km², od tega pa kar 84% pripada Romuniji. Delta ima statua naravnega parka in predstavlja pravi naravni labaratorij s številnimi redkimi pticami in rastlinjem. V njej živi kar 275 vrst ptičev. Med našim potovanjem po Romuniji si bomo ogledali Krajovo, Bukarešto. V mestu Tulču, na samem vhodu v delto, bomo prespali trikrat. To bo tudi naše izhodišče za križarjenje po delti. Obiskali bomo samostan Saon, v katerem nam bodo pripravili kosilo. Odšli bomo v mesto Sf ’ntu George v ustju delte. Tam se bomo okopali v Črnem morju. Na katamaranu, ki nas bo nato popeljal po delti, bomo imeli tudi kosilo in večerjo. Ogledali si bomo tudi najlepše letovišče ob Črnem morju Mamajo in največjo luko Konstanco. Med potjo proti domu si bomo ogledali še Pitesti in Sibiu. Preko Arada in Madžarske se bomo deveti dan našega potovanja vrnili v Slovenijo. CENA: 670€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: avtobusni prevoz, 6x nočitev v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah na osnovi polpenziona, degustacijo vina v pogorju Murfatlar, ladijski prevoz po delti, lokalno vodenje, vstopnine, organizacijo, izvedbo, nezgodno zavarovanje in vodenje.


VELIKI TRN

DRŽAVNO PRVENSTVO HARMONIKARK 14. 07. 2012

Vsako leto, letos že štirinajstič, organiziramo državno prvenstvo harmonikark, ki igrajo na diatonično harmoniko. Vsako leto jih nastopi okoli 25. Vsaka deklica nastopi z dvema skladbama, od katerih je ena skladba, obvezno ljudska. Tekmovalke se morajo za tekmovanje prijaviti že dober mesec pred prireditvijo. Letos bo prireditev, 14. julija ob 17.00 uri, pod šotorom na Velikem Trnu. Obiskovalci bodo lahko združili ogled tekmovanja z obiskom naravnih in kulturnih znamenitosti Posavja. Obenem pa se bodo seznanili tudi z bogato vinsko in kulinarično ponudbo tega območja.

SANJSKA KRIŽARJENJA

250 DESTINACIJ PO SVETU - Karibsko otočje - severna Evropa - Kanada - Sredozemlje - Južna Amerika - daljni vzhod - Dubaj in Emirati - Indijski ocean Križarjenje tudi z največjo križarko na svetu »OASIS OT THE SEAS«.


AVSTRIJA

1 DAN BUS

ZLATI KOT 7. 07. 2012

Goldeck (ZLATI KOT) je idealno izhodišče za lahke planinske ture. Po razgledni cesti, dolgi 14,5 km, se bomo iz Zlana pripeljali do zadnjega parkirišča, ki leži na nadmorski višini 1895m. Že tu se nam bo odprl prelep pogled na Milstatsko jezero in planino Nockberge, Ziljsko planoto, Karavanke, Dravsko dolino vse do Beljaka. V daljavi se nam bodo v lepem vremenu pokazali vrhovi Julijskih in Kamniških alp. Prav zaradi razgleda, se razgledna cesta na Zlati kot uvršča med najlepše izletniške točke na Koroškem. Zlati kot je izhodišče za planinske ture. V nekaj minutah se bomo z žičnico popeljali na preko 2000 metrov. Od tu se nam bo razširil pogled na verigo tritisočakov in vse tja do Tur, Dachsteina in Velikega Kleka. Lahko se bomo odločili tudi za pešačenje na vrh ZLATEGA KOTA (2142m). Vrh bomo dosegli v približno 45ih minutah hoje, če bomo pešačili od parkirnega prostora. Ob vrnitvi v dolino si bomo ogledali še katero od znamenitosti. Lahko si bomo ogledali Weissensee, cerkev v Zlanu, Beljak ali še kaj. Če se nas bo polastila lakota, jo bomo zaužili v kateri od planinskih koč, kjer nam bodo ponudili tipično koroško malico. CENA: 30€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO:prevoz, osnovno turistično zavarovanje, organizacijo, izvedbo in vodenje.

AVSTRIJA

1 DAN BUS

VRBSKO JEZERO, GOSPA SVETA, CELOVEC 7. 07. 2012

Slovenska Koroška je pokrajina, ki je zanimiva v vsakem letnem času. Številne znamenitosti, mesto in narava nas prevzame ob vsakem trenutku. Vsak izlet v te kraje nas vedno znova obogati in navdušuje. Zato Vam priporočamo ogled vsaj del teh znamenitosti. Odhod bo ob 6:00 zjutraj. Sledila bo vožnja mimo Celja preko Slovenj Gradca in Pliberka do Celovca. Najprej se bomo odpeljali na knežji prestol in cerkev Gospe Svete. Po ogledu se bomo zapeljali v Celovec in se sprehodili po njegovih zanimivih ulicah in trgih. Popoldan si bomo nato ogledali MINIMUNDUS in VRBSKO JEZERO. Ob vrnitvi proti domu se bomo ustavili v Koroški gostilni na večerji ter ob zvokih harmonike tudi zaplesali. Domov se bomo vrnili v poznih večernih urah. CENA: 65€ (cena izračunana na 20+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO:prevoz, večerjo, vstopnino, zavarovanje, organizacijo, izvedbo, vodenje.


MAKEDONIJA

SKOPJE-OHRID-BITOLA SEPTEMBER

4 DNI LETALO

V štirih dneh si bomo ogledali lep del Makedonije. V Skopje bomo odpotovali z letalom. Po pristanku na Skopskem letališču, si bomo najprej ogledali mesto. Našo pozornost bo pritegnila Trdnjava Kale, Skopska tržnica, Cerkev Sv. Spasa in spominska hiša Mati Terezije. Sprehodili se bomo preko kamnitega mostu in se nastanili v hotelu. Naslednji dan bomo obiskali Kanjon reke Treska in park Matka. Pot bomo nadaljevali preko Tetova do narodnega parka Mavrovo. Tu bomo imeli čas za kosilo. Popeljali se bomo po Kanjonu reke Radike in po jezeru reke Crni Drim. Obiskali bomo samostan Bigorski in zvečer dopotovali v Ohrid. Tretji dan bomo namenili Ohridu. Zvečer bomo imeli večerjo s folklornim programom. Zadnji dan pa se bomo odpeljali preko Bitole in si pogledali antično mesto Heradea iz časa Filipa II. Makedonskega, ali pa se bomo zapeljali po vinski cesti Tikveša, kjer bomo degustirali njihova vina. CENA: 550€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: letalo, avtobusni prevoz po Makedoniji, 3 x polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, lokalno vodenje, vstopnine, vožnja z ladjo, organizacija, izvedba, vodenje na poti, nezgodno zavarovanje.

HRVAŠKA

MARONADA LOVRANU OKTOBER

1 DAN BUS

Lovranski maroni slavijo kot eni najbolj kakovostnih kostanjev na svetu. Gre za sorto, ki je endemična za kvarnerske kraje, saj je nastala s križanjem kostanjev iz Daljnega Vzhoda, ki so jih s potovanj prinašali lovranski pomorci iz tamkajšnjih domačih vrst. Lovranci so na svoje marone zelo ponosni in so jim posvetili tri vikende v oktobru, ko se v Lovranu in bližnjih vaseh, odvija veselica z imenom Maronada. Na veselici nudijo izdelke iz kostanja, tradicionalnih pečenih maronov in drugih jedi pripravljenih iz njih, vse do različnih slaščic, kolačev in tort. No, niso pa čisto vse jedi pripravljene iz kostanja. Obiskovalci lahko uživajo tudi v drugih jedeh, domači medici, žganju narejenem iz medu, pa tudi v domačem mladem vinu. CENA: 25€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: : avtobusni prevoz, nezgodno zavarovanje, organizacijo, izvedbo in vodenje na poti.


ITALIJA

KOPANJE V SESLJANU

TOREK: 3. 07; 17. 07; 7. 08; 21. 08. 2012 SOBOTA: 7. 07; 21. 07; 4. 08; 18. 08. 2012 Sesljan je eden izmed najbolj razvitih centrov na italijanskem Krasu ob Jadranskem morju. Več hotelov, restavracij, barov, gostiln, dva kampa in veliko trgovin daje temu kraju še poseben utrip. Ob morju so prosta kopališča in kopališča z vstopnino. Kopališče in prostori ob njih so vedno polni različnih dogodkov. Tu se odvijajo jadralni tečaji in zabave za mlade. V ta kraj zelo rada zahaja mladina, še posebej na nočne zabave. V zalivu je namreč veliko možnosti za plese na plaži. Veliko je tudi točilnic in raznovrtnih poletnih prireditev. Da občutite del tega tudi Vi, organiziramo avtobusne izlete v Sesljan. Med letnimi počitnicami bomo organizirali prevoze 4-krat mesečno (torek in sobota). Ob torkih bo kopanje celodnevno, ob sobotah pa popoldansko z nočnim odhodom domov. Letos so v Sesljanskem zalivu odprli prenovljeno občinsko kopališče Castelreggio z dvesto ležalniki, sto senčniki in gostinskim obratom z osemsto sedeži. Na območju kopališča je mogoče prirejati tudi piknike. Odhodi so primerni za posameznike in skupine. Avtobus bo iz Krškega odpeljal ob torkih ob 8:00 uri zjutraj. Odhod iz Sesljana bo ob 18:00 uri. Ob sobotah pa bomo šli iz Krškega ob 10:00. Odhod domov pa bo ob 1:00 h zjutraj. CENA:

22€ ob torkih,

25€ ob sobotah

BLATNO JEZERO

IZLET S KOPANJEM

PREDVIDENI ODHODI SO OB SOBOTAH 1. 07. 2012; 4. 08; 18, 08; 28. 08.2 012 Ob 5:00 uri se bomo odpeljali iz Sevnice mimo Krškega, Brežic do Obrežja, kjer bomo prestopili slovensko-hrvaško mejo. Pot bomo nadaljevali mimo Zagreba, Varaždina do mejnega prehoda med Hrvaško in Madžarsko pri Goričanu. Od tu je le še »korak« mimo Nagykanizse do Blatnega jezera oziroma do mesta Keszhelya, kjer se bomo ustavili. To je eno večjih mest ob »madžarskem morju«. Tu bomo ostali do 18:00 ure, ko se bomo pričneli vračati nazaj proti domu. V tem času, ki ga bomo preživeli v mestu, bomo lahko izbirali med kopanjem v Blatnem jezeru, ali pa uživanjem na sprehodu po mestu in plažah. Ogledali si bomo lahko mestni grad z muzejem ali pa uživali ob bogati in raznoliki hrani in pijači, v kateri izmed značilnih čard. Ob ribi iz jezera in kozarčku odličnega vina iz bližnjih goric, bo naše zadovoljstvo popolno. CENA: 25€


ITALIJA

BISERI TOSKANE

3 DNI BUS

Kadar koli obiščemo Italijo, nas prevzame prijeten občutek, še posebej to velja za pokrajino Toskano. Toskanska mesta in znamenitosti nas uvedejo v zgodovino, umetnost in naravne znamenitosti. V treh dneh si bomo ogledali Firence, Chianchiano terme, Pianzo, Montalcino, Lardarello, San Gimignano in Sieno. Poizkusili bomo njihovo najboljše vino Brunello di Montalcino in tipične toskanske jedi. Domov se bomo vrnili zadovoljni in bogatejši za nova spoznanja. CENA: 210€ (cena izračunana na 30+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: avtobusni prevoz, 2 x polpenzion v hotelu 3* z eno tipično toskansko večerjo, degustacijo vina, ogledi po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, organizacija, izvedba in vodenje.


HRVAŠKA

DUGI OTOK

18. - 20. 05. 2012, 14 - 16. 09. 2012

3 DNI BUS

Še preden se prav začne vroče poletje, Vas vabimo na trodnevni aktivni odmor na Dugi otok v skupini Kornatskih otokov. Dugi otok je otok vsebine, kontrastov in je največji otok v skupini severno-severnodalmatinskih otokov. Ponos tega otoka je svetilnik na severozahodni strani in naravni park Teloščica na jugovzhodu. Morski sadeži in sadeži kraškega sveta so celovitost tega otoka. Pojdite z nami in si v teh dneh oglejte in doživite del Dalmacije in Kornatov. V aranžmaju Vam ponujamo ogled Zadra, pozdravno pijačo, dva polna penziona, izlet z ladjo v nacionalni park Kornatov, obisk kmetije z degustacijo kozjega sira, mleka in vina ter zaključni večer z dalmatinsko klapo. V septembru vključujemo še obiranje oljk. CENA: 179€ (cena izračunana na 30+ udeležencev)

V CENO VKLJUČUJEMO: avtobusni prevoz, voden ogled Zadra, transfer Zadar – hotel Luka – Zadar, pozdravno pijačo, 2 x nočitev s polnim penzionom, TT, izlet v nacionalni park s kosilom in vstopnino, degustacija kozjega sira, mleka in vina na otoški kmetiji, večerja ob dalmatinski pesmi in glasbi, organizacija, izvedba, osnovno turistično zavarovanje, vodenje.


SRBIJA

VZHODNA SRBIJA 1. - 3. 06. 2012

3 DNI BUS

»Če želite spoznati narod, sedite za njihovo mizo in pijte njihovo vino! « Tako pravi pregovor, ki posebej velja za ljudi, ki živijo v vzhodni Srbiji. V treh dneh boste dodobra spoznali lepote in ljudi Smedereva, Lepenskega vina, Kladova, Negorotina, Rajačkih pivnic in Niša. CENA: 235€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: avtobusni prevoz, 2x nočitev v dvoposteljnih sobah z zajtrkom v hotelu 3*, 2 x večerja z glasbo, kosilo v Rajačkih pivnicah z degustacijo vina in žganja, kosilo v Nišu, lokalno vodenje, vstopnine, organizacijo, izvedbo, nezgodno zavarovanje in vodenje.

BOLGARIJA

DO ČRNEGA MORJA 9. - 15. 06. 2012

7 DNI BUS

»Kjer so jutra najbljižja soncu«, bi lahko najkrajše prestavili Bolgarijo, državo sredi Balkana ob Črnem morju. V sedmih dneh bomo spoznali Bolgarijo od vzhoda do zahoda od juga do severa. Po ogledu glavnega mesta Sofije, si bomo ogledali še samostan Rila, mesto Plovdiv z amfiteatrom iz rimskih časov. Na obali Črnega morja si bomo ogledali znamenito mesto Nesebar. Ogledamo si bomo staro prestolnico Veliko Tarnavo in zaščiteno vas Arbanasi. V teh dneh bomo spoznali naravne in zgodovinske znamenitosti Bolgarije ter življenje ljudi od Balkanskega gorovja do Črnega morja.

CENA: 375€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: avtobusni prevoz, 4x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu najmanj 3*, 1 x večerja v nacionalni restavraciji, 3 x večerja v hotelu, lokalno vodenje, vstopnine, kosilo v Sičevcu ob povratku, organizacijo, izvedbo, osnovno turistično zavarovanje in vodenje.


ZDRUŽENI ARABSKI EMIRATI

BISERI DUBAJA TERMIN PO IZBIRI

7 DNI BUS, LETALO

Dubaj je drugi največji emirat v državi z istoimenskim mestom neverjetnih dosežkov in dih jemajoče arhitekture, ustanovljenim 1833 leta. Mesto se ponaša z najvišjo stavbo na svetu, z nakupovalnim središčem Dubaj Mall. V samem Dubaju je poleg hotelskih palač in plaže Jumeirah, ki se končuje z Baij Al Arabom – najvišjim hotelom na svetu, še veliko kotičkov, ki prevzamejo obiskovalca. V sedmih dneh obiskovalci doživijo plovbo z lesenimi ladjami po starem dubajskem kanalu ob odlični večerji in romantični plovbi. Ogledali si bomo glavno mesto z najlepšo mošejo na svetu – Belo mošejo. Ko se bomo podali v puščavo, nas bo čakalo vznemirljivo doživetje. To pa seveda ni vse. Zahtevajte podrobnejši program potovanja. CENA: 1550€ (cena izračunana na 20+ udeležencev) Cena ne vključuje letalske vozovnice. Vodstvo je v slovenskem jeziku.


UZBEKISTAN

ZARJA ORIENTA AVGUST

3 DNI BUS

Uzbekistan je celinska država v Srednji Aziji z bogato kulturno tradicijo. Njeno glavno mesto Taškent stoji na kraju kjer se je življenje prvič pojavilo že pred našo ero. Državi so vladali Arabci, Mongoli, Ruski carji in Sovjeti do 1. septembra 1991, ko je država postala samostojna republika. Skozi to državo je vodila glavna trgovska pot med Evropo in Kitajsko, ki so jo poimenovali tudi »Svilna pot«. Področje je bilo v svoji zgodovinivedno tarča napadov različnih vojsk. Ob menjavi gospodarjev so bila njegova mesta, zlasti Taškent večkrat porušena. Zadnjo rušitev je glavno mesto Taškent doživel ob potresu 1966. Kljub nemirni zgodovini pa mesta Taškent, Khiva, Bukmara in Samarkant še danes izražajo posebnost njihove arhitekture in sodijo med najlepša svetovna mesta. V devetih dneh in sedmih nočitvah, si bomo ogledali velik del Uzbekistana. Po prihodu v Taškent si bomo ogledali mesto, se sprehodili po mestu ponoči. Drugi dan se bomo z avionom odpeljali v mesto Khiva. Tretji dan se bomo z avtobusom odpeljali do Bukhare preko puščave Kizil – Kum. Četrti dan bomo doživeli tradicionalno folklorno predstavo. Peti dan bomo preživeli v Samarkantu. Sedmi dan pa bomo ponovno v Taškentu. Osmi dan se bomo odpravili proti domu. CENA: 1300€ (cena izračunana na 20+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: letalski prevoz, 6 x nočitev z zajtrkom v hotelih najmanj 3* v dvoposteljnih sobah, kosila in večerje v hotelu ali kraju obiska, notranji letalski let, lokalno vodenje in slovenskega predstavnika.


HRVAŠKA

OPATIJA FESTIVAL ČOKOLADE DECEMBER

Začetek decembra, enega najlepših prazničnih mesecev v letu, bo v Opatiji potekal v znamenju čokolade. Že petič zapovrstjo se bo v Opatijskih hotelih in najlepšem parku na Hrvaškem (Parku Angiolina), širil vonj po čokoladi. Zelo zanimivo si bo ogledati in poskusiti čokoladno fontano. Posebna pozornost bo namenjena malim sladkosnedom. Izbrati bo potrebno le najzanimivejšo med delavnicami čokoladne barve jeseni, kvizom namenjenim čokoladiin živalim, ter posebnim programom MINNIELAND, v okviru katerega bo organizator popeljal obiskovalce do pravljičnega srečnega kraja, kjer čas ne obstaja in kjer otroci sanjajo najlepše sanje. V Opatijo bomo odpotovali ob 8:00 uri zjutaj iz Krškega. Sledila bo vožnja preko Novega mesta in Ljubljane. Sprehodili se bomo po Opatiji, si ogledali del festivalskih prireditev, degustirali čokolado. CENA: 25€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: avtobusni prevoz, nezgodno zavarovanje, organizacijo, izvedbo in vodenje.

AVSTRIJA

CELOVEC ADVENMATINEJA

1 DAN BUS

DECEMBER

Veseli december je čas nakupov, obiskov ter uživanja. Želimo, da bi bil ta čas predvsem za uživanje, zato smo za Vas pripravili obisk adventnega Celovca. V tem času so trgi polni stojnic z zanimivo ponudbo drobnih daril, ki jih bomo potrebovali za praznična presenečenja. Uživanje med sprehodom po trgih med stojnicami z opojnim vonjem po kuhanem vinu in čaju s cimetom, bomo dopolnili še z ogledom glasbene predstave v Celovškem gledališču. CENA: 55€ (cena izračunana na 42+ udeležencev) V CENO VKLJUČUJEMO: avtobusni prevoz, vstopnico za predstavo, nezgodno zavarovanje, organizacijo, izvedbo in vodenje.


MUZIKALI, BALETI, OPERE, RAZSTAVE Mnogi med nami želijo del prostega časa preživeti še posebej aktivno, atraktivno in doživeto. Za te pripravljamo številne odrsko gledališke, glasbene in plesne predstave. Mnogokrat jih združimo še z ogledi različnih razstav. Tako obiskujemo baletne, operne, dramske predstave v Zagrebu, Reki, Mariboru, Trstu, Gradcu, Celovcu, Dunaju, Beogradu, Peču, Budimpešti, Plovdivu in še kje. V teh in drugih mestih obiskujemo tudi likovne in druge razstave. Upamo si trditi, da izbiramo program, ki zadovolji vsakega. Ne verjamete? Preverite našo ponudbo! Na voljo smo vam na GSM: 041 684 320 ob vsakem času.

PREŽIVITE PRIJETEN DAN V KRŠKEM IN OKOLICI »v mestu na kvadrat«

PONUJAMO VAM VODENE OGLEDE PO STAREM MESTNEM JEDRU:  Mestnega muzeja Krško,  Kapucinskega samostana z baročno knjižnico,  Zbirko spedway v Sloveniji,  Parka zaslužnih občanov,  Zbirko oljnih nabožnih podob,  Cerkve Sv. Rozalije z največjim poslikanim lesenim stropom pri nas,


 Cerkve Sv. Janeza Evangelista s plastikami kiparja Ivana Zajca. OGLED KULTURNIH IN NARAVNIH ZNAMENITOSI V OKOLICI:  Neviodunuma, savskega pristanišča na Drnovem iz 50 let pr.n.št.,  Bazilike Lurške Marije v Brestanici,  Zbirke fosilov in mineralov v osnovni šoli na Senovem,  Slapov na Bohorju,  Galerija Vladimirja Stovička in mavzoleja Anastazija Gruna v Leskovcu,  Etnološke zbirke družine Šribar na Kobilah. POKUŠNJO NAJBOLJŠIH VIN NA VINSKO – TURISTIČNIH CESTAH: Podgorjanski, Gornjedolenjski, Bizeljsko – Sremiški. KULINARIČNI DNEVI POD BOHORJEM: Družinske kuharske delavnice za pripravo babičinih jedi. TRADICIONALNE PRIREDITVE:  Jurjevanje na Zdolah,  Jezikovo nedeljo na Bohorju,  Poletje na gradu Rajhenburg,  Petrov sejem v Brestanici,  Speedway dirke Krško,  Kmečke igre v Koprivnici,  Državno prvenstvo harmonikark na Velikem Trnu,  Kostanjeva nedelja na Bohorju,  Blagoslov vina Krško. KOLESARSKE IN POHODNIŠKE POTI ZAGOTAVLJAMO VAM STROKOVNO IN KOMPETENTNO VODENJE Z NAJBOLJŠIMI LOKALNIMI VODNIKI. INFORMACIJE IN IZVEDBA TA BOOM


d. o. o. d.

TRGOVINA,TURIZEM, ZALOŽNIŠTVO Cesta 15b,8271 Krško,SLO o.

o.

TURISTIÈNA AGENCIJA, Krško, Hoèevarjev trg 3 TRGOVINA,TURIZEM, ZALOŽNIŠTVO Tel: + 386(0)7 49 21 674,Fax:+386(0)7 49 01 085 Cesta Krško,SLO GSM:+ 386 15b,8271 (0)41 630 135, (0)41 684 320 E-mail:boom@siol.net,www.boom.si TURISTIÈNA AGENCIJA, Krško, Hoèevarjev trg 3 Tel: + 386(0)7 49 21 674,Fax:+386(0)7 49 01 085 GSM:+ 386 (0)41 630 135, (0)41 684 320 E-mail:boom@siol.net,www.boom.si

Najzahtevnejši stopajo v naše stopinje ! Najzahtevnejši stopajo v naše stopinje !

Ta katalog je informativni in promocijski. Zajema del programa, ki ga ponuja TA BOOM. Splošni pogoji poslovanja, točni odhodi s podrobnejšimi programi izletov in potovanj so na voljo za posamezno predstavitev na prodajnem mestu. Ta katalog je le vabilo za Vaše povpraševanje. Izleti in potovanja so namenjeni Ta katalog – koledar je informativni in promocijski. Zajema del programa, ki ga ponuja TA BooM. posameznikom in skupinam. Vsakprogrami program lahko za zaključene skupine prilaSplošni pogoji poslovanja, cene, odhodi, izletov in potovanj so na voljo za posamezni godimo željam. produkt innjihovim so na razpolago na prodajnem mestu. Zato je ta koledar – katalog le vabilo k našemu povpraševanju. Veèina izletov in potovanj, ki jih predstavljamo je za skupine,društva in organizacije. Zato programe doloèamo skupaj na osnovi izraženega interesa.

Ta katalog – koledar je informativni in promocijski. Zajema del programa, ki ga ponuja TA BooM. Splošni pogoji poslovanja, cene, odhodi, programi izletov in potovanj so na voljo za posamezni

Boom katalog  
Boom katalog  

Nov katalog

Advertisement