Page 1

Dog Rescue Greece

1

Nieuwsbrief Jaargang 2

Nummer 8

November 2013

In deze DRG Nieuwsbrief 8:

Beste Lezer, Beste vriend van Dog Rescue Greece, Met veel plezier hebben wij weer een Nieuwsbrief voor u gemaakt. We kijken in deze Nieuwsbrief o.a. terug naar de Dog Rescue Greece Dag en vooruit naar de Kerstmarkt. Ook is er is onze vaste rubriek: Ervaringen van onze Gastgezinnen en tips over de komende feestmaand met alle geluidsoverlast voor onze huisdieren. Ons bijzondere hondje Zoë wordt extra in de schijnwerpers gezet en natuurlijk zijn er weer de fotocollages van onze geadopteerde hondjes. Alle hondjes die de afgelopen weken hun gouden mandje hebben gevonden bij elkaar. En daar doen we het voor! Gaat u er eens lekker voor zitten; Veel plezier met Nieuwsbrief nummer 8 van Dog Rescue Greece!

Voorwoord Dog Rescue Dag 2013 Brandy Lady en haar 8 pups Ervaringen van onze Gastgezinnen Zoë; een verhaal van een bijzonder hondje Ontwormen en ontvlooien Uw hond en de Jaarwisseling Kerstmarkt DRG Rijnhal Arnhem Jasper Verboden voedsel voor honden December maand en uw hond Geadopteerde honden In Memoriam: Bobbie

Arnolda Meisel Voorzitter Dog Rescue Greece

Wist u dat….    

Wij niet alleen dringend behoefte hebben aan nieuwe gastgezinnen, maar ook aan donateurs? Uw giften aan DRG aftrekbaar zijn? Ons bankrekeningnummer NL91 INGB 0007 3157 71 is? U een bedrag van 2 euro heel makkelijk kunt doneren door een sms te sturen naar het nummer 7733 met de woorden: “donate drg”? Wij ook te vinden zijn op Facebook, waar u dagelijks op de hoogte gehouden wordt van het wel en wee van Dog Rescue Greece?

Kopij voor deze nieuwsbrief kunt u sturen naar info@dogrescuegreece.nl Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming gekopieerd of verveelvoudigd worden zonder toestemming van DRG.


2

Dog Rescue Greece Dag - 13 oktober 2013 13 oktober 2013 was de dag waarop dit jaar de meeste regen viel en onze jaarlijkse ontmoetingsdag vierden bij de kynologenvereniging in Nieuwegein. Regen betekent vruchtbaarheid en dat dit een vruchtbare dag is geworden mogen wij achteraf wel stellen. Vele adoptanten, gastgezinnen en vrijwilligers togen naar Nieuwegein om elkaar te ontmoeten. Een prachtige locatie, mooie kantine, ruime velden en alles afgezet zodat de honden niet weg zouden kunnen lopen. Binnen in de kantine; een gezellig samenzijn en mooie ontmoetingen met oude bekenden en hondjes. Op het scherm aan de wand een diapresentatie met veel van de DRG honden. Te zien was hoe zij waren bij binnenkomst in Nederland en tot wat voor een prachtige honden uiteindelijk uitgegroeid zijn. Honden met een verhaal, die je raken om dat wat ze hebben meegemaakt. Honden die hun adoptanten het vertrouwen hebben gegeven en laten zien dat het gewoon kanjers zijn. Dat is genieten en wederom beseffen waar we het allemaal voor doen. Een optreden van de Griekse dansformatie Neraida uit Utrecht liet ons een stukje Griekse sfeer proeven en maakte dat je je even op vakantie waande. Het was de aanzet tot een dag vol gezelligheid die in het teken stond van ontmoetingen. Dank voor een ieder die aanwezig was. Volgend jaar is onze Dog Rescue Greece dag wederom op deze locatie en wel op: 7 september. Noteert u deze datum alvast in uw nieuwe agenda van 2014!


3


4

Brandy

Hallo allemaal Ik wilde even laten weten dat het mij goed gaat en dat ik niemand ben vergeten. Dat ik leuke vriendjes heb, waarmee ik zelfs een keer in de moddersloot heb gelegen! Mijn vrouwtje kon daar niet goed tegen. Het slootje stinkt namelijk heel erg naar, en die lucht blijft hangen in mijn haar. Maar goed, dan krijg ik dus een bad, hebben we dat ook weer eens gehad. Verder ben ik heel tevree en ga heel vaak met het vrouwtje mee. Het voelt allemaal al heel vertrouwd, ook omdat zij heel veel van mij houdt. Ze wil mij echt echt nooit meer kwijt, ik ben ook wel dol hoor op die meid. Arnolda hoeft zich over mij geen zorgen te maken, vrouwtje zal haar plicht niet verzaken, nee dat doet ze met plezier. Kortom het is heel prettig hier. En zoals het voor mij nu zo staat hoop ik dat het voor mijn broertjes en zusjes ook zo gaat. Dus lieve dieren en mensen‌.. Brandy stuurt jullie allemaal goede wensen. Liefs van Brandy, een happy DRG hond


5

Lady en haar 8 pups, gevonden in het struikgewas in Noord-Griekenland Halverwege december komt er een moeder met 8 pups over naar Nederland. We hebben hun in samenwerking met een geweldige organisatie kunnen redden uit het veld waar zij gevonden zijn. De moeder en pups zijn in huis genomen en worden de laatste weken voorbereid op hun komst naar Nederland. Per 15 december zoeken wij dus opvang voor moeder en pups. Het betreft 7 teefjes en 1 reutje en moeder. Wilt U ons helpen in de opvang van moeder en/of pups? Stuur dan een email aan: info@dogrescuegreece.nl. We kunnen alle hulp heel erg hard gebruiken. Mocht U geïnteresseerd zijn in adoptie van één van deze kanjers, dan ook graag even een mailtje naar hetzelfde mailadres.


6

Ervaringen van onze gastgezinnen Als eerste zal ik me even voorstellen; ik ben Kim Haarhuis, ben 28 jaar en werk met dementerende ouderen. Ik heb een opleiding gedaan voor dierhouderij-klein en bloemschikken op het AOC (agrarisch opleidingscentrum). Ik wilde erg graag met dieren werken, dieren hebben me vanaf kleins af aan al getrokken. Helaas is wat ik echt leuk vind om te doen allemaal vrijwillig en moest ik dus wat anders kiezen om mijn brood mee te verdienen. Ik heb vele hobby's, de grootste daarvan is ook wel mijn passie en dat zijn dieren. Toen ik een tiener was kwam ik ook iedere week in het dierenasiel waar ik met de katten aaide en honden aaide. Ook hielp ik graag bij een vriend op de varkens boerderij in de kraamstal, ook erg leuk. Bij mij thuis is dan ook van alles te vinden, konijn, kippen, vogels, vijvervissen/koi's, kat, en hond allemaal van mezelf. Daarnaast pas(te) ik al 2 jaar door de week op een hond van mijn vriendin een Franse bulldog. Ook vind ik het erg leuk om op honden van familie en kennissen te passen als ze een dagje, weekend weg zijn of op vakantie. Er zijn hier al verschillende viervoeters geweest. Als ik dieren vind of gewonde dieren zie, kan ik het ook niet laten om te stoppen en het dier te helpen, op te vangen en/of terug te brengen naar de eigenaar. In april 2013 kwam ik in de ziektewet, hierdoor mocht ik niet meer sporten, geen hobby's, niet meer in de tuin en in huis dingen doen en geen werk. Dus al met al mocht ik niks tot zeer weinig. Daar werd ik down van. Ik zat toen veel op de computer en kijk vaak op Marktplaats, daar kwam ik een advertentie tegen: “jij bent degene die ik zoek”. Uit nieuwsgierigheid klikte ik het aan en las dat ze mensen zochten als gastgezin om honden tijdelijk op te vangen. Direct werd ik enthousiast en dacht meteen dat het iets zou zijn wat helemaal bij mij past. Ik wilde al graag een 2e hond maar financieel is dat nog niet haalbaar, vooral aan dierenarts kosten. Ik heb toen op de site informatie bekeken en heb met mijn (ex-)vriend overlegd wat hij er van vond. En ook nog geïnformeerd hier bij dierenasiels of die ook gastgezinnen zochten omdat ik vond dat er hier ook veel leuke honden zijn die een goede plek verdienen. Zij zochten vooral mensen voor katten/poezen en nestjes, dat was niet wat ik wou. Daarna heb ik gemaild met mijn situatie en kreeg ik al gauw bericht terug en kwam er iemand een bakkie doen om te kijken of ik en mijn huis geschikt zouden zijn. Vrij vlug werd ik gebeld of ik een eerste hondje wou en kon ontvangen dat zou al binnen 2 dagen zijn. Ik vond het super en was zo enthousiast.


7

Zita was het eerste hondje wat in huis kwam, ze was voorbeeldig en weinig mee te doen leerde snel en had met 2,5 week al een vaste baas gevonden. Ze vertrok op zaterdag en op zondag kwam Beta. Met haar hebben we wat meer werk gehad, maar ze is zo'n ontzettend lieve hond, dat was het dubbel en dwars waard. We moesten haar leren de bench fijn te vinden en alleen te zijn en helaas was ze ziekjes, dus moesten we naar de dierenarts. Gelukkig knapte ze op en aan het eind van haar kuur had ook zij bij een gezin het hart gewonnen. Twee dagen na de komst van Beta is ook Wilma bij ons gekomen, dit was wel erg druk en koste ook veel energie en tijd, ondanks dat het erg leuk was hebben we ook wel momentjes gehad dat we echt erg moe waren. Ze wekte ons vroeg, had veel wandelingen nodig en ook zij vond het niet leuk alleen te zijn en in de bench te zitten. Samen met Beta was het pittig om 2 honden tegelijk dingen aan te leren, vooral als ze elkaar aansteken. Maar nog steeds was het erg leuk, al kwamen we wel tot de conclusie dat we er niet weer 2 tegelijk zouden nemen. EĂŠn hond gaat toch makkelijker en dan kun je ze ook makkelijker en meer dingen leren en meer aandacht geven, ook aan mijn andere dieren. Met alle hondjes krijg je wel een band en een punt dat je denkt ojee straks gaat ze weer weg. Maar voordat ze geplaatst worden heb je vaak wel even de tijd om er aan te wennen. Mensen komen eerst voor een kennismaking, dan krijg je daar ook (goed) gevoel bij en daarna gaat de stichting nog naar het gezin kijken. In die tijd probeer ik me weer in te stellen dat ze weer weg gaat, en als je denkt dat ze bij dat gezin helemaal op haar plek is en het leuke mensen zijn dan gaat het ook makkelijker. Tot nu toe gaat dat aardig goed. Ik moet zeggen dat ik me ook niet volledig open stel, anders zou ik bij elke hond verkocht zijn, dat zou het dan voor mezelf ook een stuk moeilijker 'vrouwtje is even weg' maken afscheid te nemen. Al ben ik wel erg gek met ze. Ze hebben allemaal een hele eigen persoonlijkheid, maar zijn ook allemaal erg leuk en lief op hun eigen manier. Samengevat ben ik erg blij dat ik gastgezin ben geworden, en voelt het super de hondjes te kunnen helpen. Missy met behendigheid.


8

Zoë; het verhaal van een bijzonder hondje Hallo allemaal, mag ik mij even voorstellen? Ik ben Zoë, de blinde Beagle van Kafelonia. Op 4 oktober j.l. (Dierendag) werd ik door mijn gastgezin van Schiphol gehaald. De eerste dag vond ik het best allemaal vreemd in dit koude kikkerlandje. Het heeft dan ook wel enkele dagen geduurd voordat ik in de gaten kreeg waar alles in en om het huis staat, maar nu weet ik het allemaal precies. Wat zindelijk is, wist ik ook niet. Maar nu doe ik alles netjes buiten. Af en toe heb ik nog een klein ongelukje. Maar ja, dat komt in de beste families voor, toch? Ik kan ook heel netjes aan de riem meelopen. Mijn gastgezin heeft een lange uitlooplijn, dus kan ik lekker mijn gang gaan. Ze willen me niet loslaten, want als ik vreemde geluiden hoor, schrik nog wel en mijn gastgezin is dan bang dat ik hard wegren. Ik vind het hartstikke leuk om met andere honden te spelen en katten vind ik ook geen probleem. Maar het liefste ben ik toch onder te mensen. Ik ben heel erg aanhankelijk en knuffelen vind ik het einde en ik vind het heerlijk om op schoot te zitten. Mijn gastgezin vindt mij een hele grote lieverd en dat ben ik ook hoor!! Ik ben dol op eten en koekjes. Ze doen vaak een leuk spelletje met mij: dan gooien ze wat hondenbrokjes op de grond (dat kan ik natuurlijk niet zien, maar horen des te beter). En natuurlijk wil ik de brokjes allemaal opeten, dus ga ik heel hard snuffelen om ze te vinden. Het schijnt dat ik dan op een varkentje lijk. Hoe komen ze erop hè! Maar ja, mijn reukvermogen is dan ook ongelofelijk goed. Ik vind het heel leuk bij mijn gastgezin, ben erg happy. Toch zou ik het geweldig vinden om een blijvend gouden mandje te vinden, iemand die helemaal voor mij gaat. Mijn gastgezin zegt dat degenen die mij adopteren een lot uit de loterij krijgen, een vriend voor het leven. Nou, daar ben ik het helemaal mee eens hoor!! Als u interesse in mij heeft, wilt u dan het adoptieformulier op de site van stichting Dog Rescue Greece invullen? U vindt mij op de site onder het kopje " baasje gezocht" Natuurlijk mag u ook eerst informatie over mij inwinnen bij mijn gastgezin. Het telefoonnummer van hen is bekend bij het bestuur van de stichting. Dikke knuffel van mij. Zoë


9

Ontwormen en ontvlooien van uw geadopteerde hond Graag willen wij u attenderen op het belang van het ontwormen en ontvlooien van uw geadopteerde hond. U heeft hiervoor een handleiding gekregen tijdens of na de adoptie van uw hondje en wij verzoeken met klem om deze handleiding te volgen. Voor het ontvlooien gebruikt u Advocate pipetjes en voor het ontwormen Milbemax tabletjes. Beide zijn verkrijgbaar bij uw dierenarts. Pupjes dient u de eerste 3 maanden na aankomst maandelijks te ontwormen en ontvlooien. Volwassen honden vier keer per jaar. Waarom vinden wij van Dog Rescue Greece dit nou zo belangrijk? We hebben gemerkt dat indien dit schema niet wordt opgevolgd, er problemen met de huid/vacht kunnen ontstaan. In het buitenland zijn bepaalde mijten die de honden mee naar Nederland nemen. Na de vliegreis en het moeten wennen aan de andere leefomstandigheden en een ander klimaat, zakt de weerstand van de hond. En dat is het moment dat de mijt actief kan worden. Het begint met een klein kaal plekje en als u geen actie onderneemt direct bij aanvang, dus na de adoptie van uw hondje, dan is de hond de dupe en heeft Ăş een hoge dierenartsrekening. Niet iedere dierenarts is bekend met het fenomeen buitenlandse hond en zal uitgebreide onderzoeken gaan doen. Dit alles was mogelijk niet nodig geweest en had voorkomen kunnen worden als van begin af aan de ontworm en ontvlooi-instructies waren aangehouden. Ook hier geldt zeker: voorkomen is beter dan genezen!


10

Uw hond en de Jaarwisseling Een mogelijk spannende tijd breekt aan voor uw hond als de eerste knallen al weer te horen zijn en de voorbodes van een knallende jaarwisseling zich aandienen. Er zijn honden die zich nergens om bekommeren maar er zijn er ook die bij het eerste vuurwerk in elkaar duiken en een paar hele slechte weken mee moeten maken. Het belangrijkste is dat u geen aandacht aan het gedrag van uw hond schenkt en er niet de nadruk op legt als uw hond schrikt en reageert. Maar vaak is dat niet genoeg en schieten de honden toch in de stress. Laat de hond de komende tijd niet los. Vele honden zijn weggelopen na het horen van vuurwerk met alle gevolgen van dien. U kunt het afsteken van vuurwerk niet voor zijn en het zal altijd onverwacht komen. U bent dan te laat om te reageren, uw hond is sneller. Er zijn cd’s in de handel met vuurwerk geluiden waarmee u de hond kan trainen. Er zit dan een handleiding bij en u voert het geluid, de intensiteit op. Maar er is ook een natuurlijk product bij de dierenarts te verkrijgen met de naam Zyklène.

Zyklène helpt uw huisdier om te gaan met veranderingen of met ongemakkelijke leefsituaties. Het bestanddeel is een voedingssupplement (alpha-casozepine) dat voor een ontspannen gevoel zorgt maar uw hond niet duf maakt. Uw dierenarts kan u hierover meer informatie geven. Tips voor omgaan met vuurwerk en de jaarwisseling:          

Zorg voor een verstopplek waar uw hond kan wegkruipen en zich veilig voelt. Niet bij een raam maar een plek waar uw hond zich comfortabel voelt. Maak deze plek enkele weken van te voren. Bedek de plek eventueel met een deken. Geef speeltjes en lekkers op deze plek zodat de plek geassocieerd wordt met leuke dingen. Laat de hond lekker lang uit om een rustige plek zodat de hond zijn energie kwijt kan. Straf uw hond nooit! Zorg voor afleiding. Zet muziek op. Negeer onzeker gedrag.

Wij hopen dat U iets heeft aan deze tips voor een fijne Jaarwisseling.


11

Bezoek ons op de Kerstmarkt in de Rijnhal in Arnhem op 13, 14 en 15 december! Soms hebben we pech…. Soms hebben we hoge extra kosten omdat een hondje ziek wordt, geopereerd moet worden of in een andere vorm extra zorg nodig heeft . Soms moeten we een (extra) beroep doen op donateurs om ons werk voort te kunnen zetten. Want alleen van de adoptiegelden redden we het niet…. Regelmatig is Dog Rescue Greece om die reden te vinden op markten waar we proberen gedoneerde goederen te verkopen om zo de kas weer aan te vullen. Om een appeltje voor de dorst te hebben en hondjes te kunnen blijven helpen. Zo ook op 13, 14 en 15 december. Dan bouwen wij onze kraam weer op in de Rijnhal in Arnhem. En zetten wij ‘m vol met leuke artikelen. De Rijnhal is helemaal in Kerstsfeer en prachtig aangekleed. Klikt u HIER voor een sfeerimpressie. En klikt u HIER voor een kortingsbon.

Graag ontmoeten wij u in de Rijnhal in Arnhem op 13, 14 of 15 december!


12


13

Jasper Graag willen wij alle donateurs bedanken die het mogelijk hebben gemaakt dat wij Jasper konden laten opereren. Weet u het nog? Jasper is ons zorgenhondje. Hij ging slecht lopen en bleek aan beide knieĂŤn achter zogenaamde patellaluxaties te hebben. Bij een patellaluxatie schiet de knieschijf van de plaats, dit geeft de hond veel pijn en moet operatief behandeld worden.

Inmiddels is Jasper geopereerd aan 1 knie en wacht hij op de volgende operatie. Daarvoor zijn we weer aan het sparen en wij willen nogmaals aan u vragen of u ons daarbij wil helpen. Om onze dank tot uitdrukking te brengen, verloten wij evenals bij de eerste knie elke week een leuk cadeau onder de donateurs. De actie: Help onze Jasper aan nieuwe knietjes is dus bij deze heropend! De eerste week loopt af op zondag 8 december. Alle bijdragen op ons bankrekeningnummer: NL91 INGB 0007 315771 (t.n.v. Dog Rescue Greece en onder vermelding van: Jasper) tellen mee. Namens Jasper: Hartelijk dank!


14

Verboden voedsel voor honden


15

De Decembermaand

Let u tijdens de decembermaand goed op uw huisdieren? Een ongelukje met grote gevolgen zit in een klein hoekje. Chocolade is namelijk giftig voor honden, katten, papagaaien en fretten. Belangrijk is om te weten hoeveel cacao het huisdier heeft gegeten en of het melk, puur of witte chocolade is. De symptomen treden op binnen 1 tot 24 uur. Klachten variĂŤren van buikpijn tot epilepsie en coma. Een tegengif is er niet, een behandeling wel. Rozijnen en druiven kunnen ook schadelijk zijn. De reactie en gevoeligheid hiervoor verschilt per hond. Rozijnen zijn schadelijker dan druiven. De hond ontwikkelt nierfalen en wordt sloom, eet niet meer en maakt een zieke indruk. Kerstroos en hulst kunnen maag-en darmklachten veroorzaken, maar soms ook hartritmestoornissen. Het is verstandig om zo snel mogelijk een dierenarts te raadplegen. Neem verpakking of plant mee, dit kan levensreddend zijn!


16

Geadopteerde honden. Andy

Ares Baloo

Artemis

BĂŠta

Billy Canella

Cindy


17

Geadopteerde honden. Denzell

Daisy

Donna

Dolce

Dolce Ermis

Ebony

Foxie

Francis


18

Geadopteerde honden.

Goldie

Gucci

Janno

Jessy

Jolene

Joy

Julia

Joya


19

Geadopteerde honden. Kara

Koukla

Laki Leida

Lena

Lina

Linda

Lincoln


20

Geadopteerde honden. Mickey

Milou

Nola

Petra

Rina

Rena

Ruby

Sanne


21

Geadopteerde honden. Sally

Sarah

Vaillia

Whitney

Whoopie

Wilma

Winston


22

In memoriam Bobbie Bobbie heeft voor altijd een speciaal plekje in ons aller harten. Hij was een bijzonder hondje. Een enorme lieverd met veel plezier in het leven. Het geluk leek hem toe te lachen, maar het noodlot besliste anders. Helaas werd hij slachtoffer van een noodlottig ongeval en moesten wij met heel veel verdriet voor altijd afscheid nemen van Bobbie. Dag lieve Bobbie, rust zacht


23

Nawoord

Graag willen wij iedereen bedanken die zich, op welke manier dan ook, inzet voor Dog Rescue Greece.

Alle vrijwilligers, gastgezinnen, sponsoren, donateurs, kortom iedereen zonder wie wij niet zouden kunnen bestaan, ĂŠn alle sponsoren en medewerkers van de Dog Rescue Greece dag (met name genoemd in onze vorige nieuwsbrief);

Heel hartelijk dank!

Nieuwsbrief drg 8  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you