Page 1

CMS Gebruikershandleiding Acceptanten Webshop Giftcard


Inhoudsopgave 1. Acceptant inlogpagina

Pagina 3

2. Acceptant startscherm

Pagina 3

3. Wijzigen en vullen pagina

Pagina 4

4. Preview

Pagina 8

5. Wanneer een versie gereed is

Pagina 8

2


1. Acceptant inlogpagina Surf naar: https://acceptant.webshopgiftcard.nl U logt in met uw e-mailadres en het wachtwoord dat u heeft gekregen van DNP.

2. Acceptant startscherm U krijgt vervolgens onderstaande pagina te zien met één of meerdere webshops. Door op ‘Naar CMS pagina’ te klikken, kunt u de pagina aanmaken en wijzigen.

3


LET OP! Als u een pagina heeft die reeds live staat, wordt het onderstaande scherm getoond. Hier wordt de keuze gegeven om een nieuwe versie aan te maken. ‘Onder water’ wordt er dan een kopie gemaakt van de actieve versie en krijgt de nieuwe versie de status “Aangemaakt”.

3. Wijzigen en vullen pagina U krijgt vervolgens de volgende pagina te zien met alle tabbladen waar u uw gegevens kunt uploaden en toevoegen. Deze bestaan uit Pagina, Afbeeldingen, Top banner, Hoofdtekst, Banner01 & Banner02.

4


3.1 AFBEELDINGEN U klikt eerst op “afbeeldingen” en upload de volgende afbeeldingen: - Een logo van maximaal 100 x 100 pixels (deze komt op de overzichtspagina www.webshopgiftcard.nl/shops) - Minimaal twee en maximaal drie foto’s voor de positie ‘Banner01’ (worden in carrouselvorm getoond op de site) - Minimaal twee en maximaal drie foto’s voor de positie ‘Banner02’ (worden in carrouselvorm getoond op de site) - Eén foto voor de ‘Topbanner’

Banner 01

Banner 02

Topbanner Klik nadat je een foto hebt gekozen op ‘Versturen’ om te uploaden. Elke foto moet één voor één geüpload worden. Ga vervolgens terug naar ‘Pagina’.

5


3.2 PAGINA Via de link ‘Wijzig pagina gegevens’ kunt u de paginagegevens aanpassen. - Bij ‘Header title’ en ‘Overview title’ voert u de naam van uw webshop in - Bij ‘Website url’, ‘Banner01 url’ en ‘Banner02 url’ voert u de url in van uw webshop - Bij ‘Overview images’ selecteert u uw logo (LET OP: Deze mag niet groter zijn dan 100 x 100 pixels) - Bij ‘Overview description’ voert u een beschrijving van uw webshop in (LET OP: Deze mag niet langer zijn dan 2 zinnen) - Bij ‘Overview keywords’ voert u de zoekwoorden in waarop u gevonden wilt worden (LET OP: maximaal twintig woorden) - Bij ‘Main category’ kiest u uw hoofdcategorie - Klik op ‘Save’ om op te slaan Bij ‘Categorieën’ kiest u de subcategorieën waarbinnen uw webshop valt. U kunt meerdere subcategorieën selecteren.

3.3 TOP BANNER In het tabblad ‘Top banner’ selecteert u de foto die u hiervoor geüpload heeft: - Klik op het icoontje onderaan het contentvak (zie hieronder)

- In de optie ‘Image list’ selecteert u de foto die u als topbanner wilt plaatsen - Vervolgens klikt u op het tabblad ‘Appearance’ om de juiste breedte in te stellen - Zet bij ‘Dimensions’ het eerste getal (de linkse) op 460 - Bevestig door op ‘Insert’ te klikken - Klik vervolgens op ‘Save’ om het op te slaan 6


3.4 HOOFDTEKST - Typ in het tabblad ‘Hoofdtekst’ de tekst die op uw presentatiepagina getoond moet worden.

Sla op door op ‘Save’ te klikken. 3.5 BANNER01 en BANNER02 In het tabblad ‘Banner01 & Banner02 selecteert u de foto’s die in de linkerkolom komen te staan. Banner01 is de bovenste, Banner02 is de onderste. - Klik op het icoontje onderaan het contentvak - In de optie ‘Image list’ selecteert u de foto die u als Banner01 of Banner02 wilt plaatsen - Vervolgens klikt u op het tabblad ‘Appearance’ om de juiste breedte in te stellen - Zet bij ‘Dimensions’ het eerste getal (de linkse) op 195 pixels. - Bevestig door op ‘Insert’ te klikken - U kunt meerdere afbeeldingen naast elkaar plaatsen, deze worden op de pagina beurtelings getoond. LET OP: dit kunnen er maximaal drie zijn. - Klik vervolgens op ‘Save’ om het op te slaan

7


4. Preview bekijken Wanneer u alle stappen heeft doorlopen kunt een preview bekijken van de pagina. Dit kan ALLÉÉN als u in het tabblad PAGINA staat. Dan verschijnt er RECHTS PREVIEW. U krijgt dan de presentatiepagina te zien.

5. Wanneer een versie gereed is Wanneer u helemaal tevreden bent over uw tekst en beeld, gaat u terug naar het tabblad ‘Pagina’ en klikt daar op ‘Aanbieden aan DNP’. U krijgt dan deze pagina te zien die de actieve status van de versie weergeeft. Er mag niets meer aangepast worden en pas als DNP deze versie heeft goedgekeurd, wordt de pagina live gezet. Uiteraard zal dit pas zijn nadat u de Webshop Giftcard in uw webshop kunt accepteren.

8

Gebruikershandleiding CMS  
Gebruikershandleiding CMS  

gebruikershandeling, cms

Advertisement