Page 1

SWEDISH STUDY CAMP

0

TI LL FR E 9, DSS 3 TÄ UT L AV LEL 1 SE

20 12 :

USA & HAWAII - ENGELSKA


SSC

KULTUR OCH SPRÅKRESOR

LÄR OM KULTUREN OCH SPRÅKET GENOM ATT BEFINNA DIG MITT I DET! Swedish Study Camp specialiserar sig på utlandsresor för unga i åldern 18-30 år där gemenskap, rese- och kulturupplevelser och undervisning är kärnan i vårt koncept. Du får ut maximalt av våra kultur- och språkresor i utlandet: du stärker dina språkliga kompetenser, du får många oförglömliga rese-och kulturupplevelser och en unik sammanhållning med andra unga. Det är en gruppresa för unga som önskar inspirerande språkundervisning med lokala undervisare samt insikt i en annorlunda och spännande kultur. På alla språkresorna är målet att förbättra ditt ordförråd och din muntliga kompetens samt att ge dig kunskap om kulturen. Språkundervisning varieras med utflykter och besök, vars utgångspunkt är att du ska möta befolkningen och lära dig om landet du befinner dig i.

2

Vi har genom de senaste 13 åren haft en konstant hög tillfredsställelse bland våra deltagare, som ligger över 9,3 på en 10-gradig skala. Vi säkerställer den bästa grunden för dig och garanterar dig ditt livs bästa upplevelse.


Se fler omdรถmen pรฅ trustpilot.dk


I


INFO INKLUDERAT I RESAN:

USA/HAWAII

Det pirrar till i dig vid synen av den amerikanska flaggan och orden ”Welcome to the United States of America”. Du är här nu! Synen av Frihetgudinnan ger en spännande försmak på den upplevelse som ligger framför dig i möjligheternas land. Frodiga, branta berg dyker plötsligt upp ur Stilla havet och ger dig gåshud på turen där du landar på en av de praktfulla Hawaiiöarna. Längst ifrån allt annat i världen ligger Hawaii, öarna som är mycket mer fantastiska än allt det du har hört och sett.

AVRESA VARAKTIGHET TYP

JANUARI, FEBRUARI & OKTOBER 2 eller 3 MÅNADER SPRÅKKURS

• Inkvartering i trevliga bostäder med pool • Välkomstmiddag • Entré till Rockefeller Center och Sex and the City tour med lokal guide • Båttur på Hudson River, bland annat förbi Frihetsgudinnan • Guidad sightseeingtur i New York, däribland Ground Zero, Wall Street, Empire State Building och Financial District. • Guidad tur till Grand Canyon (endast 3-månadersresan) • Beachvolleyturnering med professionell tränare (endast 3-månadersresan) • Sightseeing i Hollywood och Universal Studios (endast 3-månadersresan) • Segeltur längs med Waikiki Beach • Undervisning i engelska och Hawaiiansk kultur och historia på University of Hawaii • Kursbevis • Busskort gällande överallt på Oahu under hela undervisningsperioden • Skandinavisk ledare på plats under hela resan • Bidrag till Rejsegarantifonden (Nr. 1224)

5


USA/HAWAII USA/HAWAII USA/HAWAII US

RUNDRESA I USA Din ledare tar emot dig i New York med välkomstmiddag och teambuilding. I New York har du fyra nätter, där det är full fart alla dagarna. Du ska uppleva Frihetsgudinnan och Ground Zero, se New Yorks skyline från toppen av Rockefeller Center och besöka kända områden i New York så som Soho, Times Square och Financial District. Efter de fyra första dagarna i New York reser du som väljer 2-månadersresan (oktober och januari) till Hawaii. Där är det först några fridagar innan undervisningen på universitetet startar. Du som väljer 3-månadersresan reser vidare till färgsprakande Las Vegas. Därifrån är det inkluderat en heldagstur till det fantastiska naturfenomenet Grand Canyon. Härefter går turen vidare mot berömdheternas stad Los Angeles, där du bor tätt inpå ”Walk of fame”. Du ska bland annat på rundvisning i Kodak Theatre, ha en dag i Universal Studios, se Rodeo Drive samt en aktiv dag på Santa Monica Beach. Efter två veckors spännande rundresa flyger du till Hawaii.

6


SA/HAWAII

”New York är ’the city that never sleeps’ och det kan jag helt hålla med om.” – Rikke


USA/HAWAII USA/HAWAII USA/HAWAII US

HAWAII & INKVARTERING Hawaii bjuder på exotisk natur med vattenfall, regnskog, aktiva vulkaner, palmbeklädda sandstränder, turkostblått hav, valar, delfiner och en helt unik Aloha-stämning. Med sommar året runt, en överväldigande frodig natur och den ena exotiska stranden efter den andra, skapar Hawaii en perfekt bas för att njuta av livets goda. Studiecentret ligger i den pulserande storstaden och huvudstaden Honolulu, där du bor tätt inpå berömda Waikiki Beach. Ni bor 2-3 personer tillsammans och har ett litet kök. Honolulu har allt vad du begär och unga från hela världen strömmar till området för att surfa, njuta av solen, utforska ned exotiska naturen, shoppa och njuta av storstadslivet. Staden utstrålar en Aloha-stämning och du kommer snart att få ett mer avslappnat förhållningssätt. Honolulu bjuder på härliga stränder inramade av palmträd och turkostblått hav. Har du behov av ett avbrott från storstaden och stranden, ligger orörda naurområden och vackra vattenfall bara ett stenkast iväg. Honolulu har något för alla smaker. På rundresan i USA inkvarteras du på centralt belägna vandrarhem eller hotell.

8


SA/HAWAII

”Hanauma Bays triumfkort befinner sig under havets yta, där ett stort korallrev lockar färgrika fiskar och stora havssköldpaddor.” – Rasmus


”Det finns en otroligt avslappnad stämning och den mentaliten smittar av sig på alla som besöker öarna.” – Sofie


USA/HAWAII USA/HAWAII USA/HAWAII US

VARDAG OCH FRITID Efter ankomst till studiecentret på Hawaii, får ni dagar till att koppla av efter den intensiva rundresan i USA. Du får bland annat en läcker segeltur längs Waikiki Beach samt visas runt i Honolulu och på universitetet. Det finns möjligheter till att deltaga i en busstur till Nordkusten där du får se det vackra och fantastiska landskap och alla de möjligheter som finns utanför Honolulu. Undervisningen är på förmiddagarna så att du därefter har tid till att göra vad helst du har lust med. Du har möjlighet att ligga i skuggan med en god bok eller deltaga i någon av de otaliga aktiviteter som finns i omgivingarna. Du kan till exempel t en surfkurs, snorkla, åka på valsafari och delfinutflykter, vandra i vacker natur, bada i vattenfall eller ta lektioner i huladans – bara din fantasi sätter gränserna. Du har en frivecka då du kan välja att resa till de omkringliggande öarna. Där kan du exempelvis uppleva aktiva vulkaner, bo hos infödda hawaiianer, vandra i orörd natur och snorkla med havssköldpaddor.

11


”Jag har blivit mer säker i att tala och förstå det engelska språket nu när jag har varit i ett engelsktalande land så länge.” – Cecilie


USA/HAWAII USA/HAWAII USA/HAWAII US

UNDERVISNINGEN PÅ HAWAII Du ska gå på Hawaii Pacific University (HPU) som är ett privat universitet av mycket hög standard med mer än 8000 studerande från över 50 olika amerikanska stater och mer än 100 länder. Du får uppleva hur det är att vara en del av det amerikanska universitetslivet och har stor möjlighet till att skapa dig en

spännande vardag. Språkundervisningen har tre ämnen som utgångspunkt: Hawaii & the Pacific, Global Issues och Culture & Language Awareness. Fokus är bland annat på Hawaiis kultur, historia och geografi, aktuella ämnen av global betydelse och förståelse för främmande kulturer. Kursen flätar in språkundervisningen i denna kontext och bygger på en blandning av läsning, föreläsningar, skriftliga och muntliga uppgifter, debatter och diskussioner i klassen. Till exempel ska ni på en busstur runt ön samt besöka Pearl Harbour. Kontakt med andra lokala studerande får du minst en gång per vecka då ni har dialog med internationella studerande med utgångspunkt i ämnen som ni diskuterar i undervisningen. Allt för att göra lärandet så lustfyllt och spännande som möjligt! Undervisning sker primärt måndag till torsdag i tidsrummet 9.00 till 15.00 med ca 15-16 timmar i veckan. Vi lägger stor vikt vid att undervisningen ska hålla hög kvalitet och att våra lärare är kompetenta. Om du har deltagit i minst 90 % av undervisningen får du ett deltagarbevis som förbättrar ditt CV när du sedan återvänder till Sverige.

13


”Jag fick vänner för livet, spännande reseupplevelser och har nu minnen som jag aldrig kommer att glömma.” – Marie


USA/HAWAII USA/HAWAII USA/HAWAII US 3-MÅNADERSRESAN Vecka 1-2

2-MÅNADERSRESAN Vecka 1

RUNDRESA

Spännande introprogram i den pulserande storstaden New York.

Vecka 2

ANKOMST TILL HAWAII

RUNDRESA

Spännade rundresa i USA med stopp i bland annat New York, Los Angeles och Las Vegas.

Vecka 3

ANKOMST TILL HAWAII

Introduktion till Honolulu och universitet samt fridagar. Det finns tid till att lära känna ditt nya hem.

Vecka 4-7

UNDERVISNING

Introduktion till Honolulu ochg universitet samt fridagar. Det blir tid till att lära känna ditt nya hem.

Engelskundervisning på universitet på Hawaii, där du blir en del av universitetslivet.

Vecka 3-5

Vecka 8

UNDERVISNING

Engelskundervisning på universitet på Hawaii, där du blir en del av universitetslivet.

Vecka 6

FRIVECKA

Du har frivecka från universitetet, då du har möjlighet till allt ifrån att utforska de andra hawaiianska öarna till att bli kvar i Honolulu och hänga med surfare.

Vecka 7-9

UNDERVISNING

Undervisningen i engelska fortsätter. Härefter är det dags att resa hem.

FRIVECKA

Du har frivecka från universitetet, då du har möjlighet till allt ifrån att utforska de andra hawaiianska öarna till att bli kvar i Honolulu och hänga med surfare.

Vecka 9-12

UNDERVISNING

Undervisningen i engelska fortsätter.

Vecka 13

FRIDAGAR OCH HEMRESA

Efter undervisningsperioden har du några fridagar så att du kan nyttja Honolulu till fullo, innan det är dags att resa hem.

15


SWEDISH STUDY CAMP För din ekonomiska säkerhet och trygghet är vi registrerade i Rejsegarantifonden nr. 1224. Swedish Study Camp, Hejrevang 13. 1.tv., DK-3450 Allerød, Tlf: +45 48 17 10 60, info@swedishstudycamp.se

USA & Hawaii - Engelska  

Katalog om resan till USA och Hawaii med Swedish Study Camp

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you