Page 1

5 CD box

a wide selection of genre-defining tracks in dance music history, bringing you the best SOUL, FUNK, DISCO, RAP and HOUSE classics. ! contains only high quality original versions !


Soul is dé reden waarvoor autoradio’s en geopende autoramen zijn uitgevonden. Deze selectie van Superdynamite Soul is dansbare zonneschijn. Verpakt in classic Motown en Stax nummers, gecombineerd met recente tracks. Want Soul is van alle tijden, van de sixties tot nu.

Marlena Shaw - California Soul “No matter what you do, it’s gonna grab hold of you.” Dit is zonder twijfel de ultieme zomersoulplaat. Het heeft alles wat een soultrack nodig heeft: een groove, happy strijkers en een stem als die van Marlena. Als we één soulplaat mogen meenemen naar een onbewoond eiland – of naar Californië – is het deze! Martha Reeves & The Vandellas - (Love Is Like A) Heat Wave Klassieke, uptempo Motown-soul. Geschreven door het drietal Holland-Dozier-Holland, de grondleggers van de Motown-sound. The Pasadenas - Tribute (Right On) In 1988 betuigen vijf posterboys in lederen jekkers hun hulde voor de oude Motown-soul. Met bijhorende danspasjes, gestes en de beste baslijn in jaren. Richard Temple - That Beatin' Rhythm Een echte soulstomper uit de Northern Soul tijd. Hierop werd volgens de traditie spectaculair gedanst in het Wigan Casino in de vroege jaren 70. Noisettes - Never Forget You Soul van vandaag. Onbegrijpelijk dat dit niet de wereldhit geworden is die ze moest worden. Gloria Jones - Tainted Love The Original! Eigenlijk een geflopte B-kant van een single uit 1965, maar begin jaren 70 in deze oorspronkelijke versie opgepikt door de dj’s van de Nothern Soul scene. Het nummer werd pas echt onsterfelijk gemaakt door Soft Cell’s cover in 1981. Foster the people - Pumped Up Kicks Auto-radio-soul volgens het boekje. Heeft een oorworm van een refrein en een fluitsolo om ‘U’ tegen te zeggen. Openen die ramen en meefluiten! Stevie Wonder - Uptight (Everything's Alright) Everything’s alright! Geen soulplaat zonder Stevie. Dit is Motown in zijn puurste vorm: snel, kort, happy en haast onmogelijk om stil te zitten. Sly & the Family Stone - Family Affair De rustige kant van Sly, die samen met zijn zus Rose de voor- en nadelen van het familieleven beschrijft. Uit het beruchte album There’s a Riot Going On (1971), volgens de legende zou dit de allereerste nummer 1-hit zijn waarop een drummachine te horen is. De gitaar is van Bobby Womack.


Michael Kiwanuka - I'll Get Along De Tijdloosheid van Soulmuziek… Klassiek klinkende soul in een prachtig arrangement, nochtans uit 2012. Gezongen door een zanger geboren in 1988, nu al een klassieker. Bill Withers - Grandma's Hands Eén van de mooiste stemmen uit de soulgeschiedenis zingt over zijn grootmoeder. De intro werd later gesampled door Blackstreet voor No Diggity. Bekijk ook het fragment op YouTube waarin Bill Withers dit live zingt, met uitleg over grootmoeder. En besef wat een artiest dit is… Young Disciples - Apparently Nothin' Begin jaren 90 herleefde funk en soul even in de ‘Acid Jazz’ periode. Dit is één van de grote hits uit die tijd, op het toen zeer invloedrijke Talkin’ Loud-label. De zangeres is Carleen Anderson, die later nog zou samenwerken met Paul Weller en The Brand New Heavies. Ze is ook de stiefdochter van Bobby Byrd. ABC - When Smokey Sings “When Smokey sings, I hear violins.” ABC zingt een eerbetoon aan Motown-legende Smokey Robinson. Toen dit nummer in 1987 uitkwam, stond Smokey Robinson ook zélf in de charts. Origineel en ode in één zelfde hitlijst! Marvin Gaye & Tammi Terrell - Ain't No Mountain High Enough Dit is Hitsville USA op zijn best met het mooiste vraag-antwoord-spel uit de popmuziek. Dit is de originele versie uit 1967, geschreven door Ashford & Simpson. Enkele jaren later scoorde Diana Ross er opnieuw een wereldhit mee. Zonder twijfel één van de grootste classics uit de Motown catalogus. Brothers Johnson - Strawberry Letter 23 Deze plaat bezit één van de vuilste baslijnen uit de moderne geschiedenis. En de belletjes-synthesizers doen voor één keer niet aan Kerstmis denken. Onsterfelijk gemaakt door de film Jacky Brown. Ben L'Oncle Soul - Seven Nation Army Ondanks veel te vaak gecoverd slaagt Ben erin om van deze White Stripes-track een happy soulfunker te maken. Ideaal als uitsmijter van deze essentiële soul-lijst.


Geen verklede indianen, bouwvakkers of andere kung-fu-fighting. Wel lange grooves, warme synths en baslijnen nog strakker dan een veer. Toen dansmuziek nog ingespeeld werd door échte muzikanten, met échte mengtafels en échte hoge hakken.

Rose Royce - Is It Love You’re After Norman Whitfield en zijn 9 koppige band uit L.A. hebben hun eigen, typische sound. Ze zijn vooral bekend van de wereldhit Car Wash, maar dit is dé gedroomde opener voor een disco-compilatie. De intro en de blazers zijn later de beroemdheid in gesampled dankzij S’Express. Dayton - The Sound Of Music Dayton – genoemd naar hun woonplaats in Ohio – met een prachtig staaltje post-disco. De synthesizer is al heel nadrukkelijk aanwezig, maar het blijft warm en soulvol. Op geen enkel nummer klinkt de robo-stem beter dan op deze plaat. Unique - What I Got Is What You Need In de late dagen van de disco waren heel wat groepen verwaterd tot studio-projecten. Unique heeft het niet lang uitgezongen en scoorde slechts één hit, maar wat voor één. Uit 1983. Instant Funk - I Got My Mind Made Up Deze groep was de begeleidingsband van Lou Rawls, Loleatta Holloway, The O’Jays, MFSB en Curtis Mayfield. En dat is eraan te horen. Deze plaat verscheen op het beroemde Salsoul label en werd later gesampled door De La Soul in A Roller Skating Jam Named Saturday. McFadden & Whitehead - A in’t No Stopping Us Now McFadden & Whitehead werden ontdekt door Otis Redding en schreven in hun carrière een resem hits voor zichzelf en voor anderen. Back Stabbers van The O’Jays, bijvoorbeeld. Dit is hun grootste hit en typeert de Sound of Philadelphia. Beiden zijn intussen overleden. Shalamar - A Night To Remember Deze groep ontstond uit de entourage van het zeer invloedrijke programma Soul Train, eind jaren 70 in de Verenigde Staten. Zanger/danser Jeffrey Daniel is de man die voor het eerst in de geschiedenis “the backslide” op televisie vertoonde bij de tv-opnames van dit nummer in Top Of The Pops (1982) en zo Michael Jackson inspireerde voor zijn moonwalk een jaar later. Philadelphia Int. All Stars - Let’s Clean Up The Ghetto Gelegenheidsformatie bestaande uit soulgoden Lou Rawls, Billy Paul, The O’Jays en Archie Bell. De stem is van wijlen Teddy Pendergrass en zingt over de staking van de reinigingsdiensten in New York. The Sound of Philadelphia deel 2. Silver Convention - Fly Robin Fly In 1975 stond voor het eerst in de geschiedenis een Duitse groep op nummer 1 in de Verenigde Staten. De plaat wordt gedragen door een voor disco-normen atypisch traag tempo en staat gekend als de plaat met het minst aantal unieke woorden: zes. Fly. Robin. Up. To. The. Sky.


Brass Construction - Movin’ The sound of Brooklyn, NY. Dit is het geesteskind van keyboardspeler/zanger Randy Muller. Brass Construction brachten tussen 1975 en 1985 tien albums uit. Dit nummer werd half jaren 90 nog uitvoerig gesampled door Bucketheads in Got Myself Together. Candido - Jingo De Cubaanse percussionist Candido de Guerra Camero speelt vooral jazz, maar maakte speciaal voor het Salsoul label in 1979 het album Dancin’ And Prancin’. De plaat wordt nog steeds beschouwd als belangrijke voorloper en inspiratiebron voor de house, die pas vijf jaar laten zou opduiken. Carrie Lucas - Dance With You Prachtige baslijn met prachtige strijkers levert een disco-schoonheid op. Dancing With You werd in de nineties vereeuwigd door Armand Van Helden, hij samplede enkele seconden en gebruikte deze als basis voor You Don’t Know Me. Shakatak - Down On The Street Britse jazz-funk band, hier met hun grootste hit (1984). Ze bestaan nog steeds en brachten al meer dan 20 albums uit tussen 1980 en vandaag. Unlimited Touch - I Hear Music In The Streets Verscheen in 1980 op het invloedrijke Prelude Records en was dé soundtrack voor de toen erg populaire rollerdisco. De baslijn werd ondertussen al talloze keren hergebruikt. Lakeside - Fantastic Voyage Disco-funk uit 1980. De band bracht een resem albums uit, dit was hun grootste hit. Werd later nogmaals wereldberoemd toen rapper Coolio het nummer recycleerde in zijn gelijknamige single. D-Train - You Are The One For Me Eerste en grootste hit voor dit New Yorkse duo in 1981 en meteen de blauwdruk voor de later erg populaire electrofunk: de combinatie van synthesizers, drummachines en soulvolle vocals. Yarbrough & Peoples - Don’t Stop The Music Een mooiere afsluiter voor deze compilatie was moeilijk te vinden. Alweer die miraculeuze combinatie van mysterieuze synthesizers en over-funky stemmen. De ‘Peoples’ in de groepsnaam is trouwens geen tikfout, het is de naam van de vrouwelijke zijde in dit duo: Alisa Peoples.


In den beginne maakten rappers hun muziek nog ambachtelijk. Met drummachines, synthesizers én de eigen stem. Soms als beatbox, soms als MC. Dit is een kleine bloemlezing uit die magische oldskool periode. Hier liggen de roots van de hedendaagse hiphop.

JJ Fad - Supersonic Rap in al zijn simpliciteit en schoonheid: een 808-drummachine en wat stemmen. Onweerstaanbaar. En mocht u zich nog eens afvragen waar Fergie en The Black Eyed Peas de mosterd haalden, deze plaat is uit 1988. Trouwens, JJ Fad staat voor: Just Jammin’ Fresh And Def. Beastie Boys - Paul Revere Derde single uit Licensed To Ill (1986), de plaat die onze levens voorgoed veranderde. Dateert uit de periode toen de Beasties nog vuilbekkende rappers waren. De tekst gaat over hun ontmoeting. En over een paard genaamd Paul Revere. Ze doen hier iets met scratches en een achterstevoren-gedraaide beat van de alomtegenwoordige 808 drummachine. Meer hoeft dat niet te zijn. Beastie Boys forever. Run DMC - Sucker MC’s Run DMC legde in 1984 met hun eerste album mee de fundering van wat later hiphop zou worden. Strak geprogrammeerde drummachines, vinylscratches en onweerstaanbare rhymes. “The rhymes have to make – a lot of sense. You got to know where to start – when the beats commence.” Ze zouden enkele jaren later wereldberoemd worden met Walk This Way, hun single samen met Aerosmith. Kool Moe Dee - Go See The Doctor Kool Moe Dee legde in 1986 uit waarom je maar beter condooms gebruikt. Zoals zoveel rap uit die dagen is dit eigenlijk trage oer-electro, strak geprogrammeerde synthbassen en oude drummachines. Funky Four plus One - That’s The Joint Als er geen drummachines voorhanden waren, werden instrumentale discoplaten gebruikt om over te rappen. In dit geval is dat Rescue Me van A Taste of Honey. Funky Four Plus One was de eerste rapgroep met een platencontract, met een vrouwelijke MC (Sha Rock) en met een optreden op nationale televisie in Saturday Night Live. Dit nummer – origineel 9 minuten lang – werd later door de Beastie Boys gesampled in Shake Your Rump. Joe Bataan - Rap O Clap O Rappen over een discobeat, deel 2. “Just clap your hands everybody, everybody come on clap your hands!” Joe Bataan, één van de mede-oprichters van het beroemde Salsoul label, scoorde hier in 1979 een wereldhit mee. Voor de Latinos bestaat er ook een Spaanstalige versie genaamd El Rap O Clap O. T-Ski Valley - Catch The Beat Ritmisch praten over discoplaten, deel 3. T-Ski Valley komt recht uit the Bronx en rapt bijna 9 minuten over de instrumentale versie van Taana Gardner’s Hearbeat. (Later zou Ini Kamoze dezelfde plaat samplen voor Here comes the hotstepper.)


LL Cool J - I Can’t Live Without My Radio Uit LL Cool J’s debuutalbum Radio uit 1985 en meteen ook het eerste full album op het beruchte Def Jam label van Rick Rubin. Het is een liefdeslied over een boombox of ghetto blaster en brengt ons helemaal terug bij… de drummachine. 2 Live Crew - Me So Horny Warning! Explicit Lyrics! 2 Live Crew waren de eerste rappers die aangeklaagd werden voor hun obscene teksten, later zouden nog vele processen tegen onder meer NWA en Ice-T volgen. Dit is de ongecensureerde ‘nasty version’, er bestaat ook een ‘clean version’. De sample “me so horny, me love you long time” is afkomstig uit de film Full Metal Jacket. Afrika Bambaata - Planet Rock Opgelet! Eén van de belangrijkste platen in de geschiedenis! Geproduceerd door Arthur Baker. Volgens velen de allereerste rap of hiphopplaat en de basis van de dansmuziek van vandaag. Beïnvloedde vele artiesten in electro, house en techno. Meteen het bewijs dat muziek van overal komt: een zwarte New Yorker die blanke Düsseldorfers (Kraftwerk’s Trans Europe Express) herinterpreteert. De laatste minuut demonstreert de magistrale programmatie van de wereldberoemde Roland TR-808. Whodini - Freaks Come Out At Night Deze band werkte voor hun eerste producties samen met synthpop pioneer Thomas Dolby en dat hoor je aan hun trage electrofunk. We hadden ook Magic’s Wand en Haunted House Of Rock willen kiezen, maar we mochten slechts ééntje nemen… Deze verscheen in 1981. Break Machine - Street Dance Iconische plaat die meesurfte op de toen erg populaire breakdance-rage. De videoclip is legendarisch, drie in Adidas-trainingspakken bodypoppende zangers in New York. De instrumentale versie is electrofunk in zijn oervorm en klinkt Balearic nog voor die term werd uitgevonden. Doug E Fresh & the Get Fresh Crew - La Di Da Di Bij gebrek aan materiaal maakte deze band de beats gewoon zelf: met mond en microfoon. The original human beatbox Doug E. Fresh zorgt de hele track voor de beats, the rhymes zijn van Mc Ricky D. Eén van invloedrijkste oldskool rapplaten waar graag naar verwezen wordt. Er duiken nog steeds quotes uit deze lyrics op in andere hiphopproducties. SugarHill Gang - Apache Sugarhill Gang werd wereldberoemd met het nog steeds populaire Rappers Delight uit 1979. Dit is een latere single waarin ze Apache van The Shadows herinterpreteren en de feelgood-vibe van de toenmalige rap helemaal in de verf zetten. Werkt nog steeds op de dansvloer! Kurtis Blow - If I Ruled The World Ongeveer elke artiest uit de oldskool periode werkte ooit samen met Kurtis Blow. In 1996 maakte Nas van deze track een nieuwe wereldhit, met Lauryn Hill in het koor. Arthur Baker - Breaker’s Revenge Het originele B-Boy anthem. Bevat geen raps, maar is een staaltje geniaal geproduceerde oer-electro door Arthur Baker. Deze track staat op de soundtrack van de invloedrijke breakdance film Beat Street uit 1984.


Dit is house music in zijn prilste, simpelste en puurste vorm. Een bloemlezing uit de tweede helft van de jaren 80. Het bereikte ons bijna 25 jaar geleden via Chicago en klinkt nog steeds onweerstaanbaar.

Can You Feel It - Mr Fingers Verscheen in 1986 op het zeer invloedrijke Trax label en werd gemaakt door DJ en producer Larry Heard. De track wordt beschouwd als de eerste deep houseplaat ooit. De “can you feel it” kreet is een sample uit een live-album van The Jacksons. Ma Foom Bey - Cultural Vibe Eén van de vroegste house hits uit de geschiedenis, met een zeer minimale productie: een drummachine, een grommende baslijn en wat Afrikaanse chants. Volgens sommigen is dit de allereerste tribal houseplaat. This Brutal House - Nitro Deluxe Eén van de meest baanbrekende klassiekers in het genre. De monotone structuur en hypnotiserende synthakkoordjes slaan een brug tussen elektro en hip-hop. De track bestaat ook onder de naam Let’s Get Brutal. De originele lange versie verscheen in 1986 en duurt 14 minuten. The Sound - Reese and Santonio Heerlijke voortkabbelende en neverending elektronica van één van de vele pseudoniemen van technopionier Kevin Saunderson. Jack Your Body - Steve “Silk” Hurley Deze eerste commerciële house hit stond in 1987 twee weken op nr. 1 in de Britse charts, ondanks het feit dat Steve Hurley er geen enkel moment promo voor maakte. De track verscheen enkel op 12” (waarop meer dan 25 minuten muziek stond), waardoor de plaat officieel een album was en geen single. Officieel had de hit dus nooit op nummer 1 mogen staan. Voodoo Ray - A Guy Called Gerald Wanneer de vibe van Chicago en Detroit naar Europa overwaait, gaan ook de Britten hun eerste, eigen houseplaten maken. Deze Voodoo Ray werd in 1987 een culthit in de legendarische discotheek Hacienda. No Way Back - Adonis Een baslijn, een Roland TR808 en een futuristische robotstem. Dat is Classic Chicago House in zijn puurste vorm. Alweer verschenen op het alomtegenwoordige Trax label. Acid Story - Dr Phibes Belgische acid house-klassieker van Bruno Sanchioni. Verscheen in 1988, in volle new beat-tijden. The Story! House Nation - The Housemaster Boyz And The Rude Boy Of House Dit anthem uit 1987 is eigenlijk te simpel en te rechtdoor om waar te zijn. En toch, met z’n primitieve ritmes, irritante en repetitieve stemsample ‘jackt’ deze plaat je telkens weer omver.


Can U Dance - Kenny “Jammin” Jason & Fast Eddie Smith De enige plaat die we op 2 compilaties hebben gezet (cf. Boombox – 2011), zo goed vinden we dit. Verscheen in 1987 op DJ International Records, naast Trax het meest invloedrijke label die dagen. You Used To Hold Me - Ralphi Rosario feat. Xavier Gold Nog een Chicago classic. En één van de eerste house platen met diva-vocals. Promised Land - Joe Smooth Feel good-plaat uit 1988 met mooie, zweverige stem en een klassieke house piano. Nog steeds een perfecte plaats voor 4 uur ‘s ochtends. Sisters, brothers, we’ll make it to the promised land! Acid Thunder - Fast Eddie Eén van de oervaders van de Chicago-house DJ’s. Fast Eddie scoorde eerst in 1986 een hit met Can U Dance. Met Acid Thunder legde hij de blauwdruk voor acid house. Een genre-bepalende plaat. Can You Party - Royal House Een Todd Terry classic. Beats, sirenes, oh yeahs en dezelfde Jacksons-sample als bij track nummer 1 van deze compilatie. Origineel uit 1986, maar werd twee jaar later opnieuw een hit toen de Jungle Brothers over deze instrumentale track rapten in I’ll House You.


Funk is de grond van alle moderne dansmuziek. Soms zijn het de gitaartjes, dan weer de Hammond of de blazers. Maar meestal is het de bas. The Bass, on the one! Met een speciale vermelding voor de instrumentale oerfunk van de Beastie Boys. RIP MCA! Beastie Boys forever.

Parliament - Give Up The Funk Tear the roof off the sucker: een binnenkomer van formaat! Gekke nonkel en über funkmeister George Clinton presenteert samen met zijn gestoorde vrienden bijna 6 minuten dolle danspret. Het allerbekendste P-Funk nummer in de wereld. Maceo & the Macks - Soul Power ‘74 Van oorsprong een gezongen nummer door James Brown (genaamd Soul Power). Dit een instrumentale versie waarbij de vocalen van JB werden vervangen door blazers Maceo Parker en Fred Wesley. Nog een nerdy weetje: Bootsy Collins (co-auteur van het vorige nummer) speelt bas. Komt regelrecht van het paarse verzamelalbum James Brown’s Funky People uit 1971 en is verplichte lectuur. The O’Jays - For The Love Of Money Eén van de vaandeldragers van de Philadelphia soul, geschreven door songwritingduo Gamble & Huff. We kennen The O’Jays ook van Back Stabbers, I Love Music en Love Train. Dit is één van hun grootste hits uit 1974. Tom Browne - Funkin’ For Jamaica Browne is een jazztrompettist die met Funkin’ For Jamaica in 1980 een wereldhit scoorde. Het nummer gaat over de buurt in Queens (NY) waar hij opgroeide. Ontelbare keren gesampled in alle muziekstijlen. Joe Tex - I Gotcha Oldskool funk uit 1972. Stond op de achterkant van de single A Mother’s Prayer, maar toen de radio-dj’s de B-kant begonnen te draaien, werd dit een wereldhit. Diende al meermaals als sample inspiratiebron voor hiphoppers aller landen. The Meters - Handclapping Song Funkgroep uit New Orleans, met als bezieler Art Neville, van de latere Neville Brothers. The Meters speelden mee op albums van Lee Dorsey, Robert Palmer, Dr John en werden door de Stones gevraagd als voorprogramma in 1975. Alweer een zeer populaire band bij hiphoppers als samplegerief. Beastie Boys - Groove Holmes Uit het album Check Your Head waarop onze überhelden in 1992 bewezen dat ze naast rappen ook instrumenten kunnen bespelen. En hoe! Instrumentale topfunk, met de betreurde MCA op bas. Rust in vrede, Adam! Beastie Boys forever! The Bar-Kays - Son Of Shaft Ze waren ooit de backingband van Otis Redding en zijn te horen op menig plaat van artiesten op het Staxlabel. Schitterende blaxploitation hit uit 1972.


Ohio Players - Fire Eén van de topfunkbands uit de mid jaren 70. Fire is hun signature song, rechtstreeks uit het gelijknamige album. Chocolate Milk - Action Speaks Louder Than Words Slepend trage, doch onweerstaanbare funk uit New Orleans. De breakbeat werd al gesampled door hiphoppers van overal, maar ondanks dat is dit een track die maar al te vaak onder de radar blijft. Tot nu. Brick - Dazz Deze funkclassic is eigenlijk een combinatie van disco (de stemmetjes, de beat) en jazz (de trompet, de panfluit). Het nieuwe genre werd door Brick in 1976 bestempeld als “Dazz”. Niet te verwarren met Dazz Band. Kool & The Gang - N.T. Deze band verkocht meer dan 70 miljoen albums in hun carrière en hebben verschillende muzikale fases gekend. Lang voor ze de iets gladdere pop en disco (Ladies’s Night en Celebration) opzochten, waren ze een pure jazz en funkband, zonder vocals. Deze N.T. is daar een sterk staaltje van. Want het hoeft niet altijd Jungle Boogie te zijn. Jackson 5 - ABC “Muziek uit de tijd toen Michael Jackson nog een neger was”, stond vroeger kamerbreed op de muur van de Amsterdamse club Soul Kitchen geschilderd. Meer kunnen we daar niet aan toevoegen. Behalve misschien dat we deze plaat al honderden keren gedraaid hebben. En er nog lang niet mee klaar zijn. Sly & The Family Stone - Soul Clappin’ Komt overduidelijk uit hetzelfde vaatje waar ook Dance To The Music uitkwam. Sly and the Family Stone met hun onweerstaanbare, psychedelische funksound. Fred Wesley & the JB’s - Blow Your Head Trombone and synthesizer madness! Samen met Pee Wee Ellis en Maceo Parker één van de oerleden van James Brown’s sixties en seventies band. Weer zo’n plaat die ontelbare keren gesampled werd, maar waarvan het origineel onovertroffen blijft. Jimmy McGriff - All About My Girl Een hammondfunker om af te sluiten. Koning van het orgel Jimmy McGriff gaat loos op zijn Hammond B3.


1. Marlena Shaw California Soul

1. Rose Royce Is It Love You’re After

1. JJ Fad Supersonic

1. MR FINGERS Can You Feel It

1. Parliament Give Up The Funk

2. Martha Reeves & The Vandellas (Love Is Like A) Heat Wave

2. Dayton The Sound Of Music

2. Beastie Boys Paul Revere

2. CULTURAL VIBE Ma Foom Bey

2. Maceo & the Macks Soul Power ‘74

3. Unique What I Got Is What You Need

3. Run DMC Sucker MC’s

3. NITRO DELUXE This Brutal House

3. The O’Jays For The Love Of Money

4. Instant Funk I Got My Mind Made Up

4. Kool Moe Dee Go See The Doctor

4. REESE AND SANTONIO The Sound

4. Tom Browne Funkin’ For Jamaica

5. McFadden & Whitehead Ain’t No Stopping Us Now

5. Funky Four plus One That’s The Joint

5. STEVE “SILK” HURLEY Jack Your Body

5. Joe Tex I Gotcha

6. Shalamar A Night To Remember

6. Joe Bataan Rap O Clap O

6. A GUY CALLED GERALD Voodoo Ray

6. The Meters Handclapping Song

7. Foster the people Pumped Up Kicks

7. Philadelphia Int. All Stars Let’s Clean Up The Ghetto

7. T-Ski Valley Catch The Beat

7. ADONIS No Way Back

7. Beastie Boys Groove Holmes

8. Stevie Wonder Uptight (Everything’s Alright)

8. Silver Convention Fly Robin Fly

8. LL Cool J I Can’t Live Without My Radio

8. DR PHIBES Acid Story

8. The Bar-Kays Son Of Shaft

9. Sly & the Family Stone Family Affair

9. Brass Construction Movin’

9. 2 Live Crew Me So Horny

9. Ohio Players Fire

10. Michael Kiwanuka I’ll Get Along

10. Candido Jingo

9. THE HOUSE MASTER BOYZ AND THE RUDE BOY OF HOUSE House Nation

11. Bill Withers Grandma’s Hands

11. Carrie Lucas Dance With You

12. Young Disciples Apparently Nothin’

12. Shakatak Down On The Street

13. ABC When Smokey Sings

13. Unlimited Touch I Hear Music In The Streets

13. Doug E Fresh & the Get Fresh Crew La Di Da Di

14. Marvin Gaye & Tammi Terrell Ain’t No Mountain High Enough

14. Lakeside Fantastic Voyage

14. SugarHill Gang Apache

15. D-Train You Are The One For Me

15. Kurtis Blow If I Ruled The World

15. Brothers Johnson Strawberry Letter 23

16. Yarbrough & Peoples Don’t Stop The Music

16. Arthur Baker Breaker’s Revenge

3. The Pasadenas Tribute (Right On) 4. Richard Temple That Beatin’ Rhythm 5. Noisettes Never Forget You 6. Gloria Jones Tainted Love

16. Ben L’Oncle Soul Seven Nation Army

10. Afrika Bambaata Planet Rock 11. Whodini Freaks Come Out At Night 12. Break Machine Street Dance

10. KENNY “JAMMIN” JASON & “FAST” EDDIE SMITH Can U Dance 11. RALPHI ROSARIO FT. XAVIER GOLD You Used To Hold Me 12. JOE SMOOTH Promised Land 13. FAST EDDIE Acid Thunder 14. ROYAL HOUSE Can You Party

10. Chocolate Milk Action Speaks Louder Than Words 11. Brick Dazz 12. Kool & The Gang N.T. 13. Jackson 5 ABC 14. Sly & The Family Stone Soul Clappin’ 15. Fred Wesley & the JB’s Blow Your Head 16. Jimmy McGriff All About My Girl

The Galaxie's Guide To The Discobar  

This brand new 5 CD box brings you a wide selection of genre-defining tracks in dance music history, bringing you the best SOUL, FUNK, DISCO...

The Galaxie's Guide To The Discobar  

This brand new 5 CD box brings you a wide selection of genre-defining tracks in dance music history, bringing you the best SOUL, FUNK, DISCO...

Advertisement