Page 1

ΥΠΟΨHΦΙΟΣ ΔHΜΑΡΧΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ

ΤΑΣΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014-2019 ά ι λ ό π λ εις - Ένας α Δύο Δήμος - Μια Αγκ


Φίλες & Φίλοι,

Σ

ε μια τόσο κρίσιμη για τη χώρα μας περίοδο, μια κρίση που βιώνουμε όλοι μας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση προσπαθεί να κρατηθεί όρθια, αντιμετωπίζοντας ολοένα και περισσότερες προκλήσεις. Είναι αναγκαίο να υπάρξει μια «συλλογική αυτοδιοικητική πρόταση». Μια αυτοδιοικητική πρωτοβουλία έτοιμη να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αντιμετωπίσει δυναμικά τις όποιες προκλήσεις του αύριο. Είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε όλοι μας στο ύψος των περιστάσεων, αφήνοντας πίσω αγκυλώσεις και στρεβλώσεις του παρελθόντος, που μας πλήγωσαν και δημιούργησαν συσσωρευμένα προβλήματα. Είναι, τώρα, η ευκαιρία να κάνουμε ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα για ένα καλύτερο μέλλον, για ένα καλύτερο αύριο. Να ξεφύγουμε από «μικροπολιτικές καχυποψίες», που μας αποπροσανατολίζουν από τη συλλογική προσπάθεια. Χρειάζεται ισχυρή αυτοδιοικητική πρόταση για μια ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων. Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν νέες τομές σ’ ένα ευρύτερο πνεύμα συνεργασίας. Τομές, δράσεις και πρωτοβουλίες, που θα απελευθερώσουν δυνάμεις και δυναμικές, που έχει ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ η τοπική μας κοινωνία. Αυτό σημαίνει Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αυτοδιοίκηση που να εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες, να είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες για την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή. Η Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να γίνει εκφραστής ενός νέου μοντέλου για την τοπική ανάπτυξη. Μ’ ένα δυναμικό κύμα ανανέωσης πρόσωπων, αλλά και ιδεών, σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη εμπειρία παλαιών, έχουμε τα εχέγγυα που θα οικοδομήσουν μια νέα σχέση εμπιστοσύνης, συνέπειας και προοπτικής. Με όραμα, με ελπίδα, με πολύ δουλειά και με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.


Ο Ι Β Α Σ Ι Κ Ο Ι Α Ξ Ο Ν Ε Σ Τ Ο Υ Π Ρ Ο Γ ΡΑ Μ Μ Α Τ Ο Σ Μ Α Σ Ε Ι Ν Α Ι :

Το πρόγραμμα μας συντάχθηκε με βάση: • τη στενή σχέση και αλληλεπίδραση των βασικών αξόνων. • την ανάγκη για άμεσες, αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις σε καίρια θέματα, που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας. • τις παρούσες έκτακτες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, που βιώνει ο τόπος. • τη δέσμευσή μας για δημιουργία ενός Δήμου - Πρότυπο.


Οικονομία ΔΗΜΟΣ Παρακολούθηση όλων των δαπανών και μείωση των εξόδων, κυρίως μέσα από προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων κτηρίων. Ορθολογική χρήση οχημάτων και εξοπλισμού του δήμου, αποκλειστικά για τους σκοπούς που προορίζονται.

Δεσμευόμαστε για βιώσιμη ανάπτυξη, με πλήρη εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου, με εξορθολογισμό των δαπανών και πλήρη αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Αναχρηματοδότηση και επιμήκυνση δανείων και συνέχιση των τακτικών πληρωμών των δόσεων. Αύξηση εσόδων μέσα από νέες δράσεις και προγράμματα. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Κίνητρα σε νέους επαγγελματίες για επιχειρηματική δραστηριοποίηση στο Δήμο μας, σε συνεργασία με φορείς και κοινωφελή ιδρύματα. Εξάλειψη αντικινήτρων - εμποδίων για είσοδο στην τοπική αγορά. Στήριξη της τοπικής αγοράς, σε συνεργασία με τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο, με έκδοση έντυπου και ηλεκτρονικού Εμπορικού Οδηγού Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης. Εκπτωτική κάρτα Δημοτών – Κατοίκων. Ανάπτυξη προγράμματος “εξωστρέφειας”, με χρήση των νέων τεχνολογιών και διοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων προβολής. Δημιουργία συμβουλευτικού γραφείου εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για νέες και υπάρχουσες επιχειρήσεις - ελεύθερους επαγγελματίες.

Στόχος μας να γίνει ο Δήμος μας εμπορικός πόλος έλξης, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για νέους επαγγελματίες, που θα θελήσουν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή μας.


Πολιτισμός ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – TEXNH – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Χώρος νεότητας (επιτραπέζια, πινγκ-πονγκ, μπιλιάρδο, μουσική, προβολές ταινιών). Δημιουργική απασχόληση για ΑΜΕΑ. Πιο ενεργή χρήση του Δημοτικού Θεάτρου με κάλεσμα σε γνωστούς θιάσους, νέες ομάδες, μουσικά σχήματα, σχολικές ομάδες, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ. Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος. Δημιουργία μητρώου τοπικών Καλλιτεχνών του Δήμου μας και τακτική παρουσίαση των έργων τους μέσα από έκτακτες & μόνιμες εκθέσεις. Ενίσχυση και προβολή του σημαντικού έργου της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου. Λειτουργία εργαστηρίων θεάτρου, φωτογραφίας, αλλά και άλλων τεχνών για παιδιά και ενήλικες, μέσα από το πρόγραμμα Ανταποδοτικού Εθελοντισμού. Εμπλουτισμός και προβολή του ετήσιου Φεστιβάλ Παιδιού. Στήριξη και ενίσχυση του Δημοτικού Ωδείου με συμμετοχή ακόμα περισσότερων μαθητών, μέσω σημαντικών εκπτώσεων, ή παροχής υποτροφιών. Εμπλουτισμός των προγραμμάτων διδασκαλίας χορού με περισσότερα είδη και πιο ευέλικτα ωράρια. Ενίσχυση του ρόλου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με δημιουργία Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης και διαδικτυακή πρόσβαση για όλους τους πολίτες.

Οι πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας εμπλουτίζονται και αξιοποιούνται προς όφελος όλων των πολιτών κάθε ηλικίας.


Αθλητισμός ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ Αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και πρόγραμμα συντήρησης όλων των χώρων άθλησης του Δήμου. Αναζήτηση χορηγών με στόχο την κάλυψη των οικονομικών αναγκών διαμόρφωσης και συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων. Δημιουργία επιτροπής αθλητισμού, με συμμετοχή τοπικών συλλόγων και εκπροσώπων σχολείων, με στόχο την ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού. Ολοκλήρωση εργασιών για την παράδοση του κλειστού γυμναστηρίου Λυκόβρυσης. Δημιουργία νέων αθλητικών τμημάτων, σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους. Στόχος μας να πάψουν τα παιδιά και οι νέοι μας να αναζητούν την άθλησή τους σε άλλους δήμους, λόγω ελλείψεων και αδυναμιών στη δική μας πόλη. Διοργάνωση σχολικών τουρνουά. Πρόγραμμα kids athletics στα Δημοτικά σχολεία από την IAAF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού), μέσω ΕΣΠΑ. Πρόγραμμα “Αθλητισμός για Όλους” με συμμετοχή προπονητών και γυμναστών μέσα από το πρόγραμμα Ανταποδοτικού Εθελοντισμού. Δημιουργία τμημάτων αθλητικού χορού “Zumba”. Η συμμετοχή των πολιτών στις αθλητικές δραστηριότητες θα γίνεται με συμβολική, όσο το δυνατόν χαμηλότερη, μηνιαία, ή ετήσια συνδρομή.


Εκπαίδευση - Σχολεία ΣΧΟΛΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ Συντήρηση υφιστάμενων σχολικών μονάδων. Προσθήκη νέων αιθουσών σύμφωνα με τις διαμορφούμενες ανάγκες. Άμεση δημοπράτηση ενός εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου, διθέσιου ολοήμερου Νηπιαγωγείου και μελέτη για ανέγερση 6ου Νηπιαγωγείου στην Κάτω Πεύκη. Ενίσχυση σχολικών δομών, μέσα από στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Κατάθεση ρεαλιστικών προτάσεων και άσκηση πίεσης για την υλοποίησή τους. Προγράμματα εκπαιδευτικών, ψυχαγωγικών & αθλητικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με άλλους φορείς (π.χ. αθλητικά σωματεία, θεατρικές ομάδες, επιστημονικούς φορείς κ.α). Ενίσχυση προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Λυκείου. Επαγγελματική κατάρτιση αποφοίτων Λυκείου μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. ΠΑΙΔΙ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Δημιουργία Δημοτικού Βρεφονηπιακού σταθμού, με χρηματοδότηση από προγράμματα ΕΣΠΑ. Βελτίωση των υποδομών των παιδικών σταθμών. Στήριξη εργαζόμενων γονέων, μέσω του προγράμματος αντισταθμιστικού εθελοντισμού. Συνέχιση και ενίσχυση του προγράμματος θερινής δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 5-12 ετών. Δημιουργία ποδηλατικού πάρκου για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ενίσχυση του προγράμματος της “ Σχολής Γονέων “. Δημιουργία Δημοτικού παιδότοπου.


Κοινωνική Μέριμνα ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ Ίδρυση Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων & κοινωνικών δομών στην Κάτω Πεύκη.

Δέσμευση του Συνδυασμού μας η παροχή αξιοπρεπούς

Ανέγερση Δημοτικής Μονάδας Φροντίδας & Φιλοξενίας Ηλικιωμένων.

και ποιοτικής διαβίωσης σε όλους τους κατοίκους &

Συνταγογράφηση φαρμάκων, μέσω του προγράμματος αντισταθμιστικού εθελοντισμού. Ειδικά προγράμματα θεραπευτικής κολύμβησης. Ενίσχυση του ρόλου των ΚΑΠΗ και εμπλουτισμός των δραστηριοτήτων τους με προγράμματα ψυχαγωγικών & ενημερωτικών εκδηλώσεων, άθλησης, ψυχολογικής υποστήριξης, εκδρομών, εκμάθησης βασικής λειτουργίας υπολογιστών & χρήσης διαδικτύου κ.α. ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΕΡΓΩΝ Δημιουργία μητρώου ανέργων για ταχύτερη προώθηση σε θέσεις απασχόλησης, κίνητρα σε τοπικές επιχειρήσεις για προσλήψεις. Μείωση, ή και απαλλαγή δημοτικών τελών σε μακροχρόνια ανέργους. Προτεραιότητα των ανέργων & των οικογενειών τους στα προγράμματα κοινωνικής μέριμνας του Δήμου.

η ενεργή στήριξη των ευπαθών ομάδων.


Κοινωνική Μέριμνα ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ – ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Ευαισθητοποίηση των πολιτών για το θεσμό του εθελοντισμού – κίνητρα. Δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου επαγγελματιών/επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο δίκτυο εθελοντών, προσφέροντας λίγο από το χρόνο τους για την κάλυψη αναγκών των κατοίκων του Δήμου. Ειδική υπηρεσία του Δήμου θα συντονίζει τις δράσεις του δικτύου εθελοντών, δίνοντας προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών Πολυτέκνων/ Τρίτεκνων / Μονογονεϊκών Οικογενειών/ Ηλικιωμένων/ ΑΜΕΑ & Ανέργων. Συνεργασία με κοινωνικούς φορείς, που παρέχουν κοινωνικό έργο. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΟΜΩΝ & ΔΡΑΣΕΩΝ Ενισχύουμε και εντατικοποιούμε τις ενέργειες μας, δίνοντας έμφαση στην Πρόληψη και τη Δημόσια Υγεία. Διευρύνουμε τις παροχές των Δημοτικών Πολυιατρείων, ώστε να προσαρμόσουμε τις υπηρεσίες τους στις ολοένα αυξανόμενες, λόγω της κρίσης, ανάγκες των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, συντονίζουμε εθελοντές, οργανώσεις και φορείς, ώστε να δημιουργηθεί το απαραίτητο δίκτυο υποστήριξης της εύρυθμης λειτουργίας των Πολυιατρείων. Αξιοποίηση του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Συνεχίζουμε και ενισχύουμε τις υφιστάμενες κοινωνικές δομές και δράσεις: • Κοινωνικό Παντοπωλείο • Κοινωνικό Φαρμακείο • Πολυϊατρείο • Κοινωνικό Φροντιστήριο • Προγράμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» • Δημοτικός λαχανόκηπος • Δημοτική Ιματιοθήκη • Τράπεζα Αίματος • πρόγραμμα Τράπεζας Χρόνου.


Καθημερινότητα ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ Καθαρισμός/απολύμανση κάδων σε καθορισμένη, τακτική βάση. Ενίσχυση & προώθηση του προγράμματος ανακύκλωσης, με προγράμματα ευαισθητοποίησης των πολιτών. Πρόγραμμα κομποστοποίησης. Καθαρισμός πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων σε καθορισμένη, τακτική βάση. Αποτροπή αφισοκόλλησης με αυστηρές κυρώσεις. Ενημέρωση & ευαισθητοποίηση ιδιοκτητών κατοικίδιων για τη συλλογή των περιττωμάτων των ζώων τους. ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ – ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ Υποστήριξη της τελευταίας αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Λυκόβρυσης, με προάσπιση των ήπιων συντελεστών δόμησης στην πόλη (κάλυψη 0,8 – ύψος 11μ.), διατήρηση χαρακτήρα αμιγούς κατοικίας στους οικιστικούς ιστούς της πόλης και αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων χρήσεων γης. Νέα ενιαία κυκλοφοριακή μελέτη για το Δήμο, στην προσπάθεια επίλυσης χρόνιων προβλημάτων (π.χ. Βύρωνος, Είσοδος από Εθνική οδό, προβλήματα Λ. Ειρήνης). Κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στο χώρο της υπό ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Πεύκης, στα πλαίσια των δράσεων που αφορούν στην προετοιμασία του Δήμου για την προβλεπόμενη μελλοντική λειτουργία σταθμού Μετρό. Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας, με στόχο την πραγματική εξυπηρέτηση των κατοίκων, σύμφωνα με τις διαμορφούμενες ανάγκες. Αναθεώρη του γενικού πολεοδομικού σχεδίου πόλης της Δημοτικής ενότητας Πεύκης, κατόπιν διαλόγου με όλους τους φορείς.


Καθημερινότητα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Αντικατάσταση παλαιών λαμπτήρων σε δρόμους & δημοτικούς χώρους με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για όλα τα δημοτικά κτήρια (και όχι μόνο). Γεωθερμική λειτουργία του κολυμβητηρίου Πεύκης, καθώς και των δύο νέων, που θα κατασκευασθούν στη Λυκόβρυση. Επέκταση δικτύου φυσικού αερίου. ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ Δημιουργία νέων παιδικών χαρών. Αποκατάσταση, συνεχής συντήρηση και τακτικός καθαρισμός των παιδικών χαρών, ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να παίζουν σε ένα ασφαλές & καθαρό περιβάλλον. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Πρόγραμμα στειρώσεων και φροντίδας άρρωστων αδέσποτων ζώων, προσωρινή στέγαση, δίκτυο φιλοξενιών και προώθηση υιοθεσιών μέσα απο το site του Δήμου. Συνεργασία με άλλους Δήμους και τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα ζώα συντροφιάς και για το νομικό πλαίσιο προστασίας των αδέσποτων. Δεσμευόμαστε να δουλέψουμε για μια πράσινη και φιλική πόλη για όλους τους πολίτες... για την Πόλη της ζωής μας


Περιβάλλον ΠΡΑΣΙΝΟ – ΔΑΣΗ – ΠΛΑΤΕΙΕΣ Προστασία, συντήρηση και ενίσχυση αστικού πρασίνου Διαφύλαξη & ανάδειξη ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων. Αυστηρό πρόγραμμα πυροπροστασίας των δασών μας και δημιουργία δικτύου εθελοντών. Τακτική συντήρηση των κρουνών. Περιβαλλοντική αγωγή στα σχολεία. Αποτροπή αυθαίρετων κατασκευών σε χώρους πρασίνου καθώς και κοπής δέντρων. Ήπιες παρεμβάσεις, φιλικές προς το περιβάλλον, στα δάση Μορέλλα & Κάσδαγλη. Συνεχής καθαρισμός των δασών και δημιουργία μονοπατιών περιπάτου. Προστασία της περιοχής Πύρνας από μπαζώματα, παράνομες επεκτάσεις και αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της. Στόχος μας η αξιοποίηση και η ανάδειξη της περιοχής Πύρνας και ειδικά, της περιοχής του Αγίου Σπυρίδωνα σε περιβαλλοντικό πάρκο αναψυχής και περιπάτου. Συντήρηση υφιστάμενων πλατειών. Συνυπολογισμός κόστους συντήρησης σε κάθε νέα πρόταση/δράση. Άμεση ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Πεύκης (πρώην Πέρρου) έως την τελική διαμόρφωσή της, σύμφωνα με τις υπάρχουσες μελέτες και την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος του Συνδυασμού μας είναι η διαφύλαξη του προαστιακού χαρακτήρα του Δήμου μας.


Λειτουργικός Δήμος ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Αυστηρή τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας από υπαλλήλους, υπηρεσίες και αιρετούς. Δέσμευσή μας

Σαφής διάκριση καθηκόντων. Συμμετοχή δημοτών σε Επιτροπές Διαβούλευσης.

η απόλυτη διαφάνεια και η ενεργή

Τοπικά δημοψηφίσματα. Δημοσίευση Πρακτικών & Αποφάσεων Δημοτικών Συμβουλίων. Εφαρμογή ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Εκσυγχρονισμός ηλεκτρονικών συστημάτων Δήμου και συνεχής ενημέρωση ιστοσελίδας. Οργάνωση Γραφείου Δημότη, με άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα και ενημέρωση για την εξέλιξή τους. Δυνατότητα ηλεκτρονικής καταχώρησης αιτημάτων μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου. Δημοτικό διαδικτυακό ραδιόφωνο, όπου θα βρίσκουν βήμα οι δημότες, ταυτόχρονα με συνεχή ενημέρωση για θέματα του Δήμου.

συμμετοχή των δημοτών στη λήψη των αποφάσεων.


Άλλες Σημαντικές Δράσεις Πρόκειται για δράσεις που αφορούν συγκεκριμένα θέματα του Δήμου μας, στα οποία εμπλέκονται άμεσα άλλοι κρατικοί φορείς και αρχές. Α. ΘΕΜΑΤΑ ΗΛΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ Συντονισμός ενεργειών με παροχή τεχνικής και νομικής υποστήριξης, για αποτελεσματικότερη πίεση με σκοπό την άμεση παράδοση των παραχωρητηρίων. Διασφάλιση υπό την αιγίδα του Δήμου της πληρότητας/ νομιμότητας των παραχωρητηρίων, που θα παραδοθούν. Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ για λειτουργία και συντήρηση των συστημάτων θέρμανσης & ζεστού νερού έως την τελική παράδοση των παραχωρητηρίων. Άσκηση πίεσης για την επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου. Ουσιαστική αξιοποίηση των κοινόχρηστων/δημοτικών χώρων, με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση και προβολή του Ηλιακού Χωριού. Β. ΧΩΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Στόχος μας η προστασία των υποδομών και αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, για την στήριξη της περιβαλλοντικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης του Δήμου μας. Παρεμβάσεις και επεξεργασμένες προτάσεις για ήπια αξιοποίηση του χώρου. Γ. ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΥΜΗΣ Παρακολούθηση της ενδεχόμενης μελλοντικής διάνοιξης της Λ. Κύμης, για εφαρμογή της τελευταίας μελέτης του υπουργείου, που προβλέπει την πλήρη υπογειοποίηση της μέχρι την Εθνική Οδό. Δ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ Εύρεση χώρου για δημιουργία Δημοτικού Κοιμητηρίου με τη συνεργασία της Ι.Μητρόπολις Κηφισιάς - Αμαρουσίου - Ωρωπού.


Αξιοποίηση του Νέου ΕΣΠΑ 1. Ενίσχυση της Επιχειρηματικότηταςδημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας σε κλάδους που παρουσιάζουν συγκριτικά πλεονεκτήματα (3,8 δισ.) ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

• Τουρισμός γενικά και σε ειδικότερες μορφές • Αγροδιατροφικός τομέας • Logistics • Περιβαλλοντική Βιομηχανία • Τομέας Υγείας (φαρμακευτικά, τουρισμός υγείας, υπηρεσίες υγείας) • Παραγωγή και εξοικονόμηση ενέργειας-υλικά • Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών • Δημιουργικές βιομηχανίες (πχ ελληνικό design), πολιτισμός 2. Βελτίωση αποτελεσματικότητας της Δημόσιας Διοίκησης (0,4 δισ.) ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

• Παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους πολίτες • Διοίκηση βάση στόχων – αξιολόγηση ανθρώπινου δυναμικού • Αναδιοργάνωση δομών και λειτουργίας • Αναβάθμιση ικανοτήτων ΟΤΑ Α & Β βαθμού • Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών υγείας

3. Ολοκλήρωση βασικών υποδομών και προστασίας του περιβάλλοντος (3,7 δισ.) ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

• Διαχείριση αποβλήτων • Φύση και βιοποικιλότητα 4. Αντιμετώπιση της κρίσης, καταπολέμηση της φτώχειας και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (2,0 δισ.) ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

• Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης για νέους, γυναίκες και μακροχρόνια ανέργους • Κατάρτιση, βελτίωση δεξιοτήτων, δια βίου μάθηση • Κουπόνια ανέργων – πρακτική άσκηση, μαθητεία • Σύστημα εγγυήσεων για τη νεολαία • Βρεφονηπιακοί σταθμοί • Μείωση πρόωρης εγκατάλειψης σχολείου

Το πρόγραμμά μας βασίζεται στην πλήρη αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ Νέο ΕΣΠΑ (ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ) 2014-2020* ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

* Πηγή: Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας


Εκλογικό Κέντρο Πεύκης: Λεωφόρος Ειρήνης 18 • Tηλ: 210 61 41 337 Εκλογικό Κέντρο Λυκόβρυσης: Αγ. Βαρβάρας 3 Κεντρική Πλατεία Λυκόβρυσης • Tηλ: 210 2837 867

email: politiszoismas@hotmail.com https://www.facebook.com/Πεύ κ η-Λυκό β ρυση Η Πό λ η της Ζωή ς μας

Δύο πόλεις - Ένας Δήμος - Μια Αγκαλιά Εμπιστευθείτε και στηρίξτε στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 τον υποψήφιο Δήμαρχο

Τάσο Μαυρίδη

ΤΑΣΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ | Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΑΣΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ | Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Advertisement