Page 1

Del 21/04 al 28/04 de 2011

Tot a punt per les processons de Setmana Santa. I el proper dilluns, el dia de la ‘mona’ CULTURA

Núm. 305

Exemplar gratuït

Dies de tradicions P.23

ACTUALITAT

P.4

ST GABRIEL FEMENÍ P.18

‘Todo lo que se llevó el diablo’ Divergències populars L’equip del nou llibre de Pérez Andújar sobre el candidat Bragado Sant Gabriel El portaveu popular a l’Ajuntament, Salvador Aragall, va criticar la forma en què s’ha dut a terme el canvi de candidats del Partit Popular adrianenc. Aragall es va desmarcar totalment de la línia agafada pels populars: “En Joan (Martí) volia seguir, i per això va ser aprovada a l’agrupació municipal la seva candidatura. No m’agrada que tot s’hagi fet en quinze dies. No se m’ha presentat al nou cap de llista, que tot just acaba d’arribar a la ciutat”.

Femení acaba la seva temporada a la Superlliga


2

Publicitat publicitat@diaribns.com - Eduard Monterde

NĂşm. 305 Del 21/04 al 28/04 2011


Municipals Sant Adrià 2011

Núm. 305 Del 21/04 al 28/04 2011

3

Crístofer Fernández - redaccio@diaribns.com

El Diari de Sant Adrià inicia una ronda d’entrevistes amb els alcaldables dels diferents partits polítics. Aquesta setmana Jesús Ángel García Bragado, cap de llista del Partit Popular.

“La meva tasca és la de despertar el partit a Sant Adrià. Volem ser una formació important” Neguitós davant la responsabilitat que se li presenta, però igualment il·lusionat pel fet de viure una experiència que l’emociona i el motiva, Jesús Ángel García Bragado (Madrid, octubre de 1969) està disposat a lluitar per aconseguir un gran resultat. Té un discurs mesurat i tranquil, que defuig d’estereotips i victimismes. S’està fent a la ciutat i assegura sentir-se molt còmode, “com a casa”. La seva designació amaga darrera una clara intenció de revitalitzar i renovar profundament l’agrupació popular de Sant Adrià del Besòs. Diari Sant Adrià Com i quan van comunicar-li que encapçalaria la llista del PP a Sant Adrià? Doncs fa poques setmanes. Se’m va fer arribar la proposta, a mi em va agradar la idea i em vaig mostrar disposat. Des de llavors la intenció ha estat de començar a preparar-ho tot, endinsar-me en la vida de Sant Adrià i mirar de conèixer-la més a fons. Vaig adonar-me que sí, que podia encaixar força bé aquí. DSA Perquè vostè fins ara vivia a Barcelona, no? Sí, així és. Jo fins ara vivia al barri del Poblesec, on m’hi he trobat molt bé, en un ambient molt còmode i tranquil. Era un lloc que em recordava molt als meus orígens, a Madrid, d’un lloc humil, tranquil i de gent treballadora. DSA Una mica com és Sant Adrià, doncs. Efectivament. Per això des d’un primer moment m’he sentit molt identificat amb Sant Adrià, perquè és un estil de vida que m’és proper i al que m’hi puc adaptar molt bé. Aquest és un municipi amb moltes possibilitats, amb zones en ple desenvolupament que necessiten un canvi encara major. DSA Per què s’ha dut amb tant de secretisme la seva designació com a alcaldable popular? La veritat és que jo d’això no en sé gaire.

Jo conec que m’havien proposat i que, una vegada vaig donar el sí, em van dir que ja m’explicarien quins series els següents passos a seguir. DSA Però l’agrupació popular de Sant Adrià va escollir a Joan Martí. Sí, però al final qui escull candidat acaba sent la junta electoral. Això és així. DSA Ha contactat amb les persones que fins ara lideraven el partit al municipi? La llista té una clara voluntat de renovació. Però evidentment, malgrat això, no s’ha deixat de tenir en compte els anys de treball dels regidors del partit. Jo entenc i sóc conscient que militar en el PP a Catalunya no ha estat fàcil i per això s’ha de reconèixer la tasca dels que fins ara han representat al partit a Sant Adrià: Joan Martí, el senyor Alsina, Salvador Aragall i els que ja no hi són com Mari Àngels Noguerol, entre d’altres. DSA Però la transició entre els antics líders i els nous ha quedat una mica enterbolida per declaracions com les de Salvador Aragall, que diu que s’ha fet d’una manera una mica accelerada. Jo crec que tant com de manera accelerada, no. Les coses s’han dut a terme amb els temps que s’han cregut adequats. Jo havia de preparar-me i traslladar-me, per això considero que la transició ha estat la correcta. Entenc que hagi estat en part difícil pels anteriors caps de llista aquesta renovació i s’ha de respectar tot el que puguin dir. DSA Quines són les línies mestres del programa popular? Crec que s’han d’implementar polítiques força més dinàmiques. Un dels punts claus del programa és el desenvolupament del barri de La Catalana a través de diverses fórmules, que permetrà l’arribada de nous veïns.

DSA Quin és l’objectiu? Millorar els resultats de fa quatre anys? Jo tinc en ment totes les possibilitats. Fent un símil amb l’atletisme:: per molt bé que et preparis per a un campionat, pots tenir un mal resultat a causa de multitud de qüestions. Però el que pretenem és tenir la sensació d’haver treballat per fer un gran resultat. Ens plantegem des de igualar resultats fins a aconseguir formar govern amb l’actual equip de govern. DSA Coneix que aquest ha estat un feu tradicionalment socialista? Ho sé, i molt coneguts m’han dit que no tenia res a fer per vèncer als socialistes aquí. M’havien parlat molt bé de l’alcalde i l’altre dia vaig tenir oportunitat de conèixer-lo personalment. Vinc amb la intenció de plantar cara i amb la voluntat d’aprendre molt. DSA Els pot ajudar la conjuntura de crisi econòmica i de certa crisi interna en el si del Partit Socialista tant a nivell estatal com català? Sens dubte. Estic convençut que la marca del Partit Popular ara mateix té molt de pes i és el canvi que necessita en aquests moments Espanya. Molta gent s’està adonant de la necessitat d’aquest canvi. I tampoc passa res, és una qüestió de pura higiene democràtica i de normalitat administrativa. Això és el que jo proposo, un canvi tranquil de govern, sense cap trauma.. DSA El seu projecte és a llarg termini? Sí, la meva intenció és treballar molt. Després de les eleccions es presenta una etapa molt llarga, que serà la següent legislatura de quatre anys. Aquí la meva tasca és la de despertar una mica al partit a Sant Adrià, trobar una seu amb la què se’ns pugui identificar. Volem que ens considerin com una formació tant important com l’agrupació socialista de Sant Adrià. DSA Llavors, vol dir que la seva no ha estat una designació d’índole electoralista o mediàtica. Ningú va venir a buscar-me quan em vaig

afiliar al partit perquè fos un atleta reconegut. Al contrari. Jo em vaig afiliar per unes idees. És a dir, que jo vinc des de la base de l’estructura del partit. El fet d’haver estat esportista és important, però darrere d’això hi ha quelcom més, hi ha un projecte per a aquesta ciutat i jo crec que el tinc. DSA Podrà compaginar la pràctica de l’atletisme amb la política? Lògicament, amb l’edat que tinc (41 anys), jo ja no segueixo un calendari normal d’un noi de vint anys. Ja no tinc la capacitat de recuperació d’abans. Selecciono ja molt els meus objectius. Em queden molt pocs cartutxos i vull gastar-los bé: el mundial de Daegu, a Corea aquest setembre, i els Jocs de Londres de l’any vinent. Per això podré compatibilitzar perfectament les tasques de regidor de Sant Adrià amb els meus entrenaments. DSA Comparteix les tesis sobre immigració del candidat del Partit Popular

de la veïna Badalona? S’ha de disseccionar molt bé. No s’ha de mesclar el racisme amb la immigració mal regulada. Compartim carrers amb Badalona i per tant no hi ha cap mur que separi ambdues realitats. Per això, els populars de Sant Adrià adoptem totes les tesis promogudes per Xavi García Albiol en aquest sentit, per exigir una immigració controlada i no permetre irregularitats de cap mena. DSA Per finalitzar, per quina raó haurien els adrianencs de votar-lo a vostè? Perquè penso que és moment de dur a terme una renovació i un canvi. S’han fet coses bé, sens dubte, però encara es poden fer millor i en queden moltes per fer. I això crec que requereix un canvi. Un canvi que no suposi un drama, un canvi tranquil per tal d’afrontar la crisi i l’atur.


4

Actualitat Sant Adrià

Núm. 305 Del 21/04 al 28/04 2011

Crístofer Fernández - redaccio@diaribns.com

Sánchez Camacho parla de renovació per justificar el relleu d’alcaldable En la presentació del nou candidat a l’alcaldia de Sant Adrià pel Partit Popular, la líder catalana de la formació, Alícia Sánchez Camacho, va voler demostrar normalitat. La diputada catalana va atribuir el canvi en els primers números de la llista a un procés de lògica renovació i va assegurar que tot s’havia fet d’una manera consensuada i amb el vistiplau de l’agrupació municipal del partit. El fins ara líder de la formació, Joan Martí, va dir que s’havia complert una etapa amb el canvi.

Els convergents de Sant Adrià presenten l’espot de campanya ‘Per a Sant Adrià, capacitat i coratge’ aquest és el lema que la formació convergent de Sant Adrià ha llençat com a eslògan de campanya. Aquesta és a més la frase sobre la qual es vertebra el vídeo que s’ha llençat per presentar la candidatura de CiU que comanda l’actual regidora Mireia Hernández. L’espot, en el que hi apareixen els com-

I el fins ara portaveu popular, Salvador Aragall, critica la transició Però en contra del que va postular Sánchez Camacho, el portaveu popular a l’Ajuntament, Salvador Aragall, va criticar la forma en què s’ha dut a terme el canvi de candidats. A més de desmarcar-se de la nova cúpula del partit, Aragall va voler censurar la manera en què la transició s’ha realitzat: “En Joan (Martí) volia seguir, i per això va ser aprovada a l’agrupació munici-

pal la seva candidatura. No m’agrada que tot s’hagi fet en quinze dies. No se m’ha presentat al nou cap de llista, que tot just acaba d’arribar a la ciutat”. Per totes aquestes raons, Salvador Aragall ha decidir plegar després de quinze anys de dedicació a la política municipal com a regidor i líder dels populars de Sant Adrià.

panys de llista de l’alcaldable convergent, explica les línies i els objectius fonamentals del partit: aportar noves idees, gestió eficaç, esforç, professionalitat, humilitat i proximitat. La presentació oficial de la candidatura, que es durà a terme el proper 28 d’abril, comptarà amb la presència de Jordi Pujol.


NĂşm. 305 Del 21/04 al 28/04 2011

Publicitat publicitat@diaribns.com - Eduard Monterde

5


6

Actualitat comarcal

Núm. 305 Del 21/04 al 28/04 2011

Núria Rodríguez / Javier Torres / Crístofer Fernández - redaccio@diaribns.com

El PSC de Santa Coloma elabora el ICV-EUiA critica les retallades de l’Esperit Sant seu programa electoral pel maig L’agrupació del PSC a Santa Coloma va aprovar la passada setmana per unanimitat el seu programa electoral pel maig a la assemblea realitzada a la Torre Balldovina. La participació ciutadana era el bloc mestre del grup municipal i prop de 30 militants han aportat les seves idees. L’elaboració del programa comptava com a punt clau amb la participació ciutadana a través de la web de la candidata Núria Parlon. En total, s’han realitzat unes 134 propostes, de les quals, 35 han

estan acollides, como ara una sobre la implantació d’horts urbans a la ciutat. El programa defineix punts importants en Educació, en quant a noves instal·lacions i equipaments, i noves propostes per afavorir el temps de lleure dels nens; en Seguretat, amb l’augment de les plantilles dels cossos de seguretat; vivendes per la gent gran i continuïtat del pla d’accessibilitat i mobilitat; continuaran les ajudes en material escolar i

L’educació, els equipaments municipals, la seguretat, i l’atenció als ciutadans ocupen el programa

ajudes econòmiques a les famílies amb més problemes; una nova regulació en matèria de telefonia mòbil; noves instal·lacions municipals i continuar fent accions concretes als barris depenent de les seves necessitats. L’alcaldessa i candidata, Núria Parlon, va assegurar que és “un programa realista i possible, però que necessitarà moltes complicitats i esforços per fer-lo possible, també de la complicitat ciutdana”.

La tisorada contínua del govern de la Generalitat en qüestions de tan cabdal importància com l’ensenyament i la sanitat continua portant cua. En aquesta ocasió, ha estat el grup d’ICVEUiA els que se n’han volgut fer ressò, criticant en una compareixença extraordinària de premsa les retallades en serveis a les que es veurà obligat properament el principal hospital de la zona, l’Esperit Sant. El portaveu del grup municipal colomenc de la coalició ecosocialista, Siscu Sánchez, i la diputada d’Iniciativa per

Veïns del carrer Calderón de la Barca pateixen una fuita d’aigües fecals Ja fa prop de dues setmanes que els veïns del carrer Calderón de la Barca, al barri de La Salut, pateixen les molèsties derivades d’una fuita d’aigües fecals sense reparar. De moment, els veïns ja han descartat la possibilitat que l’averia provingui de l’immoble afectat, el número 100. Segons Miguel Jurado, regidor

Badalona defensa els serveis públics i es mostra contra les retallades. Davant dels efectes de la crisi econòmica i després de les retallades anunciades per l’executiu presidit per Artur Mas, diversos sectors de Badalona han decidit unir-se i constituir una plataforma en defensa dels serveis públics i en contra les retallades del govern de CiU. En la reunió de creació d’aquesta plataforma, que va tenir lloc a la seu d’ICV-EUiA, van ser presents representants de la junta de personal de l’Hospital Germans Trias i Pujol, de l’Hospital Municipal i centres d’Atenció Primària de Badalona Serveis Assistencials, de la junta de

Catalunya en el Parlament català, Laia Ortiz, van reunir-se el passat divendres amb el Comitè d’empresa de l’hospital Esperit Sant per mirar d’esbrinar i conèixer a fons com afectarà al centre sanitari la disminució del pressupost en sanitat pública. Una altra de les conseqüències d’aquestes retallades ha estat la negació de la Generalitat d’incloure en els pressupostos la necessària remodelació del CAP de la Mina, que va ser aprovada per absoluta unanimitat en el darrer ple del consistori adrianenc.

personal de l’Ajuntament, de les unions territorials del sindicat CCOO i d’UGT, i de la Federació d’Ensenyament de CCOO. També hi van assistir les FAMPA i diverses AMPA de la ciutat, representants de la junta de directors i directores d’escoles públiques de Badalona, la FAVB, i diverses associacions de veïns i el grup municipal d’ICV-EUiA. La intenció d’aquesta plataforma és unir esforços i fer sentir en una sola veu la oposició que des de diversos àmbits socials generen les tisorades anunciades pel govern català. Ahir mateix, personal de Can Ruti van baixar en una marxa de protesta fins a l’ajuntament.

del Partit Popular, el govern local demana una fiança de 1.000 euros al veïnat de l’edifici perjudicat abans d’obrir la vorera i localitzar l’origen de la fuita. Segons Miquel Jurado, l’abocament a la vorera i a la via pública d’aigües fecals és una situació inacceptable des del punt de vista de la salubritat.

Ancón inicia les obres de millora de les vies El municipi peruà d’Ancón, i els lligams que té amb Sant Adrià, estan centrant els esforços i és el gran protagonista de les actuals Jornades Solidàries de la localitat. La regidoria de solidaritat i l’associació És l’hora van donar a conèixer el projecte a través del qual es busca que el poble d’Ancón millori les comunicacions entre els veïns pavimentant algunes de les principals carreteres de la zona. L’alcalde d’Ancón ha expressat la voluntat del seu municipi d’agermanar-se amb Sant Adrià.


Actualitat comarcal

Núm. 305 Del 21/04 al 28/04 2011

7

Núria Rodríguez / Javier Torres / Crístofer Fernández - redaccio@diaribns.com

Color i música per la solidaritat a la Plaça de la Vila

L’espectacle del Mercat Medieval a Sant Adrià El passat cap de setmana va tenir lloc una nova edició del Mercat Medieval que anualment celebra Sant Adrià del Besòs. El gruix de les activitats van celebrar-se entre dissabte i diumenge, tot i que va ser divendres quan va iniciar-se la festivitat. La fira es va instal·lar al carrer de la Platja, molt a prop de l’estació de Rodalies.

Divendres a la tarda, la Plaça de la Vila lluïa la millor de les seves gal·les per celebrar una de les darreres activitats de les XIV Jornades Solidàries de Sant Adrià. El grup solidari És l’hora, la fundació Ateneu Sant Roc i l’agrupació d’animació i música la Tresca i la Verdesca van ser els organitzadors de la tarda de concerts, animació i activitat de la

tarda vespre de divendres passat. Des de les 17 hores, l’acte titulat ‘La solidaritat surt al carrer’ va rebre a multitud de curiosos que es deixaven seduir per la música i el color de la Plaça de la Vila. A més dels jocs, concerts i espectacles, És l’hora va voler presentar el seu projecte de cooperació amb el Perú.

Les JERC proposen la redacció d’un nou Pla Local de Joventut Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya aposten per l’elaboració d’un nou Pla Local de Joventut adaptat a les necessitats del moment. La promoció de l’habitatge públic i del lloguer, la millora de la mobilitat i la creació d’una comissió de cultura són algunes de les propostes que fan els integrants de les JERC de cara al proper mandat. Segons el president de l’agrupació, Oriol Rius, en els darrers anys les polítiques de joventut s’han vist limitades al terreny esportiu, i és que joventut i esports comparteixen regidoria a la ciutat. Des de les JERC proposen un programa electoral que tingui en compte les necessitats del

jovent en tots els àmbits de l’esfera pública. Així doncs, exigeixen la creació d’una borsa d’habitatge efectiva i l’habilitació de carrils bici d’ús eficient, és a dir, que no només siguin de passeig. A més, reclamen en nou Pla Local de Joventut adaptat al Pla Nacional de Joventuts de Catalunya. Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya també defensen la necessitat de mantenir una regidoria de joventut per tal de garantir les necessitats d’aquest col·lectiu. Les JERC es presenten a les properes eleccions municipals del 22 de maig en coalició amb Esquerra Republicana de Catalunya, la plataforma ciutadana Accent i Reagrupament.


8

Publicitat publicitat@diaribns.com - Eduard Monterde

NĂşm. 305 Del 21/04 al 28/04 2011


Actualitat comarcal

Núm. 305 Del 21/04 al 28/04 2011

9

Núria Rodríguez / Javier Torres / Crístofer Fernández - redaccio@diaribns.com

Santa Coloma Tot a Mà S’estrena la temporada de bany amb ofereix una guia 4 platges menys a causa de les obres electrònica comercial Santa Coloma Tot a Mà t’ofereix la guia comercial electrònica més important de Santa Coloma de Gramenet. Gràcies a aquesta eina, pots trobar aquell producte o empresa que busques a la teva ciutat. Entra a www.acisantacoloma.cat

Ofertes especials i preus al Facebook

i clica sobre l’espai “On Comprar”. Descobreix que a Santa Coloma de Gramenet trobaràs “Tot a Mà”. Visita la millor guia comercial electrònica de la ciutat amb informació de més de 300 empreses, i troba el que cerques.

a preus molt especials. Només has d’agregar Santa Coloma Tot a Mà al compte de Facebook i aprofitar les promocions i ofertes. A més, l’ACI

Tot i que la previsió de temps d’aquest propers dies no acaba de ser gaire engrescadora, el cap de setmana passat es va donar el tret de sortida a la temporada de bany amb una gran afluència d’usuaris. Tot i que la campanya de platges més forta no arrencarà fins el proper 4 de juny, de moment, molts banyistes ja han gaudit d’alguns serveis millorats al litoral badaloní. En els darrers mesos s’ha renovat la sorra de les platges, s’han rehabilitat 4 pistes de voleibol i s’han instal·lat nous mòduls i punts informatius. Malgrat tot, aquest estiu els badalonins trobaran a faltar més que mai lloc on plantar la tovallola. I és que quatre de les platges del litoral badaloní, les compreses entre el port i el carrer de Mar, quedaran inutilitzables.

continua amb el seu sorteig primaverenc: si compres a les botigues colomenques, pots guanayar molts premis.

La bandera republicana oneja a l’antic ajuntament Amb motiu del 80è aniversari de la proclamació de la Segona República espanyola, els membres d’ICV-EUiA de Sant Adrià van voler commemorar tan assenyalada data col·locant la bandera republicana al balcó de l’antic Ajuntament de Sant Adrià, actualment seu del Casal de la Dona, que es troba al costat de l’església del casc antic. Les quatre persones que encapçalen la llista de la formació van ser les protagonistes de l’acte. Així, Gregorio Belmonte, Gregorio Camacho, Irene Aldabert i José Luis Muñoz es van immortalitzar des del balcó de l’abans edifici de l’ajuntament de la ciutat amb la tricolor republicana

Santa Coloma Tot a Mà ha ideat un projecte de promoció a través del seu facebook www.facebook/ totama mitjançant el qual els comerciants associats a l’ACI van inserint les seves ofertes per facilitar als clients de la ciutat informació sobre els seus productes

cobrint part de la barana. A la vegada, i paral·lelament a aquest acte, el partit va fer públic un manifest a través del qual es vol alabar la importància d’un període de temps que consideren cabdal en la història recent de l’estat. El manifest lloa el fet de que la Segona República permetés la igualtat total entre homes i dones, promocionés l’ensenyament de caràcter públic i laic i proclamés el dret al treball, la terra i la salut entre molts d’altres. L’escrit explica que ICV-EUiA es compromet a vetllar pels valors republicans d’igualtat i expressa el desig de que la república sigui la forma de govern de l’estat.

El MUCI, gran protagonista del Saló Internacional del Còmic Les obres de la primera fase de construcció del futur Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya, MUCI, a l’edifici de l’antiga fàbrica de la CACI, ja estan enllestides. De moment, ja han finalitzat els treballs de consolidació i adequació de l’edifici assumits per l’ajuntament de Badalona amb càrrec al segon Pla Zapatero. A partir d’ara, caldrà posar fil a l’agulla i donar pas a la segona fase d’obres,

responsabilitat de la Generalitat de Catalunya, que acabarà de donar forma al projecte. Segons els càlculs, s’espera que el museu sigui una realitat l’any 2014. D’altra banda, en el marc de la presentació del Museu del Còmic i la Il·lustració en el Saló Internacional del Còmic celebrat aquests dies a la ciutat comtal, s’ha donat a conèixer la possibilitat que el fons documental de l’editorial Bruguera conformi

bona part de l’arxiu del futur equipament. D’aquesta manera, obres com Pulgarcito o Mortadelo y Filemón residirien a Badalona. Precisament, el dibuixant badaloní Rubén Pellejero, guanyador de la passada edició del Gran Premi del Saló del Còmic, ha exposat a la fira barcelonina. La mostra fa un recorregut pel conjunt de la seva obra a través de treballs com “Tabú”, “El silencio de Malka” i “En carne viva”.

A partir d’ara també pots agafar el teu

a

! S Ú B O T U A L’


10 Publicitat publicitat@diaribns.com - Eduard Monterde

NĂşm. 305 Del 21/04 al 28/04 2011


Actualitat comarcal 11

Núm. 305 Del 21/04 al 28/04 2011

Núria Rodríguez / Javier Torres / Crístofer Fernández - redaccio@diaribns.com

La cadena Ibis obrirà un hotel al Complex Cubics

ICV-EUiA presenta la seva candidatura a l’Ajuntament de Sant Adrià

La cadena d’hotels econòmics Ibis, del grup Accor, obrirà un nou hotel a Santa Coloma de Gramenet el proper juny. Es dirà Ibis Barcelona Santa Coloma i formarà part del Complex Cubics, dissenyat

El vicepresident d’Iniciativa (ICV), Jordi Guillot, i el coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Jordi Guillot, van voler acompanyar dissabte als integrants adrianencs de la coalició en la presentació de la candidatura de la formació a les eleccions municipals del 22 de maig. La llista la tornarà a encapçalar Gregorio Belmonte, actual regidor d’educació i solidaritat del govern municipal. Gregorio Camacho, Irene Aldabert i José Luis Muñoz són els que segueixen a Belmonte en la llista ecosocialista. ‘A Sant Adrià, primer les persones’ és el seu lema de la campanya.

per Edouardo Souto de Moura. El nou servei disposarà d’un total de 146 habitacions i estarà ubicat a un indret molt favorable pels viatges de negocis i d’oci, entre les rondes del Litoral i de Dalt.

El Club Forajidos lluita contra la síndrome de Rett Prop de 500 amants de les motos s’han reunit aquest diumenge al parc de les Muntanyetes de Montigalà per celebrar una matinal solidària en benefici de l’associació Catalana de la Síndrome de Rett. L’objectiu ha estat recaptar fons que es destinarà a investigació i a la posada en marxa d’un centre de dia a Barcelona on les afectades puguin

fer teràpia. La síndrome de Rett és una malaltia congènita i neurodegenerativa que pateixen majoritàriament les nenes. En concret, afecta a la parla i al desenvolupament motriu. Des de l’Associació Catalana de la Síndrome de Rett pretenen mobilitzar la participació ciutadana per tal d’aconseguir recursos per a la investigació d’aquesta malaltia minoritària.

Gent de Gramenet rep el suport del Partit Pirata Gent de Gramenet va anunciar el passat dilluns el seu acord de mutu recolzament amb el Partit Pirata, grup política que es presentarà a les municipals de Barcelona. Gent afirma que són dues candidatures que tenen en comú la voluntat de transformació democràtica, la transparència i la democràcia directa. Són un partit obert

a tothom que vulgui fer un cop de mà, i el Partit Pirata és una altra candidatura alternativa i extraparlamentària que està creixent a Espanya i per tota Europa (més de 40 regidors a Alemanya). A més, el grup P. Pirata pot aportar eines d’Internet per fer efectiva aquesta “democràcia directa”, a través de consultes, per exemple.


C.F. Badalona

12

Núm. 305 Del 21/04 al 28/04 2011

Crístoffer Fernàndez - cfbadalona@diaribns.com

Les dotze del migdia de divendres, horari excepcional del partit d’aquesta jornada Aquesta trenta-cinquena serà una jornada absolutament atípica. El fet de coincidir amb la Setmana Santa ha provocat que els horaris dels partits estiguin lluny dels habituals i convencionals. Per exemple, el Badalona ha decidit que el seu partit contra l’Alacant es disputi divendres al migdia. Aquest serà l’únic enfrontament que es jugarà divendres. El dia abans, dijous, se n’hauran jugat quatre (entre ells els que involucren a Lleida i Alcoià, rivals directes escapulats). Dissabte se’n jugarà un tercer i els cinc que resten es disputaran diumenge al llarg de tot el dia.

LA PRÈVIA

C.F. BADALONA - ALACANT 35a Jornada del Campionat de la 2aB - Divendres 23 d’abril a les 12.00h Camp del Centenari - Àrbitre: Pérez Peraza (col·legi tinerfeny)

El partit més difícil dels que resten Un Lleida enratxat, que està consolidant-se com l’equip més inspirat en el tram final de curs, va vèncer a l’Alacant al seu estadi i l’ha deixat contra les cordes, amb ínfimes opcions de jugar la promoció. La derrota de diumenge constata el mal moment del proper rival del Badalona. Els de Vicente Borge s’han desinflat en el pitjor instant. Gràcies a la seva regularitat s’havien convertit en un dels més sòlids candidats a ocupar una de les primeres quatre posicions; però després de sumar dos punts dels últims quinze, tot sembla assenyalar que l’Alacant pot haver dit adéu a la Segona. L’últim cartutx que els resta als alacantins és el d’assaltar el fortí del Centenari aquest divendres. Si els resultats acompanyen, un triomf deixaria els de Borge a només tres punts d’Alcoià o Lleida. Però en cas de perdre, nou punts resulten ja una distància

badalona Entrenador Manolo Márquez

Valle Ferrón

Xavi M.

1

2

Estadi de Pinilla David Valle Caballero Aimar Ferrón Robles Negral (Valleros 77’) Jaime Vázquez Monforte Òscar Ramírez Xavi Muñoz González Pérez (Cristian 60’) Miguel Ángel Borja (David Pérez 80’) Sidibé (Casado 71’) Omar Víctor ( Villa 70’) Pugui (Marc Mas 83’) Salva Asier David Prats Ramón Mª Calderé

Manolo Márquez

Àrbitre: Berjano Ariztegui (col·legi navarrès)

GOLS: 0-1, Xavi Muñoz (15’); 1-1, Monforte (49’); 1-2, Xavi Muñoz (59’)

Manolo Márquez va sorprendre amb el seu plantejament de sortida contra el Terol. Davant la impossibilitat de comptar amb Marc Sellarès per sanció, va decidir introduir a Oumar Sidibé. Així, Prats va quedar com a única punta i l’africà va formar un trivot al mig del camp amb Xavi Muñoz i Miguel Ángel, alliberant una mica més a aquest últim. La jugada va sortir-li rodona al tècnic del conjunt badaloní. L’equip va ser una roca al centre del camp, no va patir en cap moment tot i el domini constant dels locals. La possessió de la pilota del Terol no va inquietar la porteria de David Valle. L’ordre i les ajudes van ser una constant. Amb la rereguarda ben apuntalada, la qüestió era trobar la manera de crear opor-

Villa

Sellarès

ALACANT Entrenador Vicente Borge

Alberto

Paco

Jon

Urrea

Alcántara

insalvable a falta de només tres jornades per concloure la temporada. L’històric de resultats mostra un balanç molt favorable al Badalona. En les tem-

porades que han coincidit a Segona B, l’Alacant mai ha estat capaç de guanyar a l’Avinguda de Navarra. Tres victòries locals i dos empats són els precedents.

Classificació 2a B grup 3

Triomf clau per assegurar-se un lloc en el play-off d’ascens Badalona

Òscar

M. Ángel Prats

Pugui

les jugades d’estratègia van ser claus

terol

Robles

Vázquez

tunitats per aconseguir algun gol. I com ve succeint darrerament, les millors ocasions escapulades van arribar a pilota parada. Així, a la sortida d’un córner, Xavi Muñoz va posar el 0-1. Després del descans, en una falta, Monforte va igualar el partit. Tot semblava indicar que el Badalona tornaria a ensopegar amb la mateixa pedra per tercera vegada consecutiva. I és que després d’haver-se avançat en el marcador, en els desplaçaments a Maó i Oriola l’equip es va deixar empatar. Però novament Xavi Muñoz, en un altre córner, va comparèixer per posar l’1-2. Però la victòria la va haver d’assegurar un novament impecable David Valle, que va fer una aturada fantàstica a un xut molt perillós del local Valleros.

Equip

PTS GF GC

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.

63 58 56 56 53 53 50 50 49 49 46 46 45 43 39 37 33 31 28 25

Sabadell Badalona Alcoià Lleida Sant Andreu Oriola L’Hospitalet Alacant Castelló Gandia Ontinyent Dénia Terol Atlètic Balears Maonès Benidorm Gramenet Alzira Mallorca B Santboià

39 34 39 41 35 32 50 34 36 31 32 29 32 40 32 25 33 28 31 30

22 21 27 24 23 28 31 25 37 34 31 34 27 36 50 37 57 37 45 57

Resultats 34a Jornada Terol 1-2 Badalona; Mallorca B 1-2 Alcoià; Balears 0-0 oriola; Benidorm 1-1 Maonès; Gramenet 0-1 Sant Andreu; Hospitalet 2-0 Castelló; Alacant 1-2 Lleida; Alzira 3-0 Santboià; Gandia 0-0 Dénia; Sabadell 1-0 Ontinyent Propera Jornada Badalona - Alacant; Gramenet - Ontinyent; Lleida - Alzira; Santboià - Gandia; Alcoià - Hospitalet; Dénia - Mallorca B; Maonès - Terol; Sant Andreu - Balears; Castelló - Sabadell; Oriola - Benidorm

Salero

Nacho

Àlex

Dídac Serramitja

Daniel

Xavi Muñoz s’erigeix en el gran protagonista Acostumat a dur a terme una tasca poc vistosa, molt grisa, de vegades fins i tot inapreciable a simple vista, Xavi Muñoz va convertir-se diumenge en el gran heroi de la victòria del Badalona a Pinilla. El mig centre català està sent la prolongació de Manolo Márquez en el centre del camp. Mana, situa, destrueix i pensa. És l’eix i el motor de l’equip, l’encarregat d’incrustar-se entre els centrals quan és necessari i el que dóna la primera passada en les jugades ofensives. Però rarament es prodiga com a atacant, i molt menys com a golejador. Contra el Terol ell va ser l’autor de les dues dianes que van suposar la victòria del seu equip. Els dos primers gols de la temporada per en Xavi han arribat en un moment clau.


C.F. Badalona

Núm. 305 Del 21/04 al 28/04 2011

13

Crístoffer Fernàndez - cfbadalona@diaribns.com

El Badalona, un dels tres equips que no han perdut com a local Només el Lugo i el Murcia s’hi poden comparar Ni els totpoderosos Madrid i Barcelona poden presumir a aquestes alçades de temporada de romandre invictes com a locals. Ningun dels equips de Primera Divisió, de fet, en poden presumir. Ni tampoc cap dels vint-i-dos que integren la Segona Divisió. Per trobar algun conjunt que hagi sumat algun punt en tots i cada un dels enfrontaments en els que ha actuat com a local cal buscar en la Segona Divisió B. Aquí ja sí, s’observa que -a falta de només quatre jornades per finalitzar el campionat- hi ha tres equips que han fet del seu camp un autèntic fortí. Un d’ells és el Badalona. L’equip de Ma-

El Femení no cedeix el primer lloc i torna a vèncer

nolo Márquez va camí de completar una trajectòria rodona al Centenari, del tot impol·luta, absolutament inqüestionable i del tot ressenyable. L’equip només ha deixat de sumar 10 dels 51 punts que s’han repartit a l’Avinguda de Navarra. Les dotze victòries i els cinc empats aconseguits fan un total de 41 punts, que signifiquen més del setanta per cent del total de punts aconseguits per l’entitat en aquesta campanya. A més, Valle només ha rebut sis gols a casa, una mitjana de menys d’un cada tres partits. Només hi ha dos equips més, en totes les categories superiors del futbol estatal,

que poden presumir d’uns números similars als del Badalona a casa. El primer d’ells és el virtual campió del primer grup, el Lugo. Els gallecs han sumat dos punts més a casa que el Badalona, ja que han aconseguit una victòria més. Per contra, el seu porter ha hagut de retirar la pilota de la seva porteria en quatre ocasions més. I el quart i últim conjunt espanyol que encara no ha perdut a casa és el Múrcia, el millor equip dels vuitanta que condormen la segona B. L’històric equip llevantí ha aconseguit 43 dels 73 punts que té jugant a la Nueva Condomina. A més, només ha rebut quatre gols.

El Femení del Badalona està cada vegada més a prop de proclamarse campió de lliga i de pujar de categoria. Les escapulades segueixen intractables des que van apujar-se al primer lloc, després del triomf davant l’Espanyol C de fa un parell de jornades. El passat cap de setmana, al

Municipal de Montigalà, les badalonines van superar per un ampli i contundent 5-0 el Masnou, novè classificat del grup. El proper partit el jugarà el Femení al camp del Pla d’en Boet, el penúltim classificat, que suma només tretze punts.

L’equip torna a guanyar fora de casa després de sis mesos sense fer-ho

Seguint uns colors Kiko Serra Soci del CF Badalona

SETMANA SANTA No és la meva intenció ni molt menys, molestar a totes les persones que d’una forma o altra se sentin identificades i participin dins de las seves possibilitats i de les seves creences, d’una manera més o menys activa d’aquesta Setmana Santa que va començar aquest diumenge pasat dia 17,un diumenge que té un doble caràcter, és a dir, un de glòria i un altre de patiment i ressurecció.Aquesta és la vessant religiosa que em mereix tot el respecte del món,i ara intentaré enfocar la segona vessant d’una forma més o menys intrascendent del per què el títol de la meva columna. És evident i m’atreveria a dir que gairebé tot el món per no dir tot,d’una forma o altra,ha notat una certa falta d’efectius a l’hora de fer quansevol gestió, ja sigui en un estament oficial,en una oficina bancària,o en un altre activitat que rutinariament es porta a terme,sempre falta algú,és una setmana que jo calificaria de “crònica”.També és veritat que les coses són com són,i així cal acceptar-les. No ens fem mala sang. Però dins dels col.lectius que han d’estar al peu del canó i que sempre han de donar el “call”,entre d’altres estan els futbolistes i si encara esmolem més el punt de mira, aniré a parar al primer equip de Badalona,un primer equip amb els seu cos tècnic al capdavant que té tal com ja he manifestat en diverses ocasions el meu total suport i recolzament,totalment merescut. Però del que estic una miqueta fart és d’una frase que al principi sonava bé però que de tant usar-la se m’ha fet pesada,i no és un altre que el “típic-tòpic”,”a principi de temporada ningú s’ho esperava i tothom hagués signat estar com estem ara”. Senyors sempre cal tenir en compte el passat,però penso que ara és el moment de treure-li profit a l’aconseguit fins ara i sobretot després de guanyar a Terol. Falten quatre jornades,depenem de nosaltres mateixos i penso que tenim l’oportunitat de tornar a viure,asaborir i gaudir d’un play-off amb totes las garanties d’estar a l’alçada de les circumstàncies. Canviem el xip, ara toca una mica més, ara toca assegurar el play-off i si és en primer lloc, millor, i si no en segon, i així successivament. No mirem enrera, mirem endavant de tot el que ens queda per gaudir.

Isaías debuta a Primera Divisió amb l’Espanyol de Pochettino

el Badalona havia collit sis empats i quatre derrotes fora de casa. O el que és el mateix: sobre trenta punts possibles, el Badalona n’havia deixat de sumar 24.

Un cúmul de dissortades circumstàncies havien deixat el Badalona incapacitat de treure endavant un partit lluny del Centenari. Si durant el curs passat semblava que l’equip se sentia més còmode i segur jugant com a visitant, en aquest s’ha demostrat que el sistema de Manolo Márquez dóna molts més rèdits amb l’equip jugant com a local. D’aquesta manera, el Lleida va ser l’últim equip que -fins diumenge- havia vist com el Bada-

lona el superava al seu camp. I abans dels de la Terra Ferma, només l’etern rival s’havia vist superat pels de Márquez jugant com a locals. Però a Terol, en un moment determinant, s’ha trencat el malefici. Prop de sis mesos ha estat el Badalona tornant de cada desplaçament sense poder assaborir una victòria. Des del matx al Camp d’Esports lleidatà, i fins el disputat el passat cap de setmana a Terol,

CONSOLIDA EL SEGON LLOC Els tres punts han estat essencials per a assegurar-se pràcticament la presència en els enfrontaments de la promoció. El campionat comença a ser una utopia, més després de la quarta victòria consecutiva del Sabadell contra l’Ontinyent. Els cinc punts de renda dels arlequinats sobre els escapulats semblen una quantitat de punts suficient com per donar per tancada la discussió sobre el primer lloc. Si bé sobre el paper és així, el Badalona ha d’intentar guanyar-ho tot a l’espera de dues possibles ensopegades del líder. Però aquesta mateixa renda de cinc punts és la que acumula el Badalona sobre el cinquè classificat actual, el Sant Andreu. El tercer i el quart (Alcoià i Lleida) sí que veuen perillar les seves momentànies places de promoció, ja que només tenen dos punts més que els andreuencs i l’Oriola. La resta d’equips semblen ja descartats per lluitar pel top-4.

Malgrat estar jugant de manera intermitent amb el filial de l’Espanyol, les constants baixes al centre del camp han ajudat a que Isaías Sánchez pugui dir que ja és jugador de Primera Divisió. El canterà escapulat va jugar la setmana passada els primers minuts a la màxima categoria estatal. En la jornada anterior, Mauricio Pochettino ja va comptar amb ell en la convocatòria; també ho va fer aquesta setmana pel partit que els blanc i blaus van jugar a casa contra l’Atlético de Madrid, però

aquesta vegada no va gaudir de cap minut al llarg del matx. Amb paciència i constància, Isaías no només ha aconseguit convèncer al seu entrenador del filial, sinó que finalment Pochettino també s’ha adonat de les qualitats del badaloní com a possible recanvi al doble pivot de Javi Márquez. Feia poques setmanes, la decisió de marxar del Badalona semblava un error del jove futbolista. Però ara, havent debutat amb el primer equip, comença a justificar-se el canvi d’aires.


14 16

DKV Joventut

Núm. 305 Del 21/04 al 28/04 2011

Xavi Ballesteros - xaviballesteros@diaribns.com

El júnior de la Penya, El Prat Joventut jugarà campió de Catalunya el “play-off” d’ascens contra l’ADT de Tarragona

El Prat Joventut, tot i les baixes de Marco Todorovic, Nacho Llovet i Albert Ventura -estaven a Granada convocats per Pepu Hernández- va superar el Barça B en el derbi de la Leb Plata (77-66). D’aquesta manera els verd-i-negres van deixar fora del “play-off” d’ascens al conjunt blaugrana, on hi juga l’exPenya Souley

Drame. Els de Carles Duran van tornar a donar una exhibició de joc col·lectiu amb un Alejandro Barrera impressionant (19 punts) assumint el lideratge davant les baixes d’alguns dels referents de l’equip. També va estar a un nivell increïble Joan Tomàs, cada vegada més consolidat en la categoria. Amb el triomf dels de Carles Duran el Prat Joventut ha acabat la fase prèvia en la cinquena posició i tindrà el factor pista a favor en els quarts de final de la fase d’ascens a la Leb Or. El filial verd-i-negre jugarà contra l’ADT Tarragona al millor de cinc partits. El primer assalt serà el pròxim dia 29 d’abril i després es jugaran els dies 1, 4, 6 i 8 de maig. Els altres emparellaments de la fase d’ascens són Mallorca-Àvila (on hi juga el badaloní Xavi López), TíjolaOviedo i Andorra-Plasència. Ha pujat ja a la Leb Or la Rioja mentre ha perdut la categoria el Lan Mobel després de veure’s perjudicat per un triple empat amb el Guadalajara i l’Illescas.

El júnior del DKV Joventut va donar un cop de puny sobre la taula i tot i presentar-se al campionat de Catalunya com a víctima davant un Barça que era el gran favorit, va aconseguir trencar els pronòstics i enlairar el títol. Els de Lluís Riera, que arribaven a la cita de Vic amb la baixa ja coneguda de la seva estrella Albert Homs, amb mononucleosi i que va estar amb els seus companys a la banqueta, va fer un gran treball col·lectiu, sobretot en defensa, que va ofegar tot allò que es va posar per davant seu. A la semifinal contra el Barça -havia acabat líder de la fase prèvia amb un balanç de

12-2 mentre la Penya havia quedat quarta- els verd-i-negres van superar el Barça per 66-52 amb una defensa impecable. En l’altre semifinal el Manresa del badaloní Àlex García va superar el Cornellà (54-45). A la final es trobaven dos equips que fins llavors s’havien vist les cares en tres ocasions amb dues victòries pels del Bages. Però a la final sota el lideratge d’un Àlex Suárez immens, una gran direcció de Guillem Vives i la feina de Gerard Sevillano van acabar de fer realitat el somni. La Penya anirà al campionat d’Espanya amb el Barça i el Manresa.

El badaloní Puyada puja a l’ACB amb el Múrcia El base badaloní Xavi Puyada, sorgit del planter del Sant Josep, va aconseguir divendres el seu desitjat ascens a la lliga ACB, on ja havia jugat la temporada passada amb el Valladolid. Puyada, que després del Sant Josep va anar al Barça, després a l’Inca, el Montsó, el Cornellà, l’Hospitalet, l’Alcúdia i el Valladolid, va anotar sis punts en el partit decisiu contra el Tenerfie (112-111 a la pròrroga). El Múrcia, d’aquesta manera, torna a la màxima competició estatal després d’haver-se assegurat el primer lloc de la fase regular de la Leb Or. Ara comencen els “play-off” per determinar quin serà l’altre equip que acompanyarà als murcians. El favorit és l’Obradoiro. Els emparellaments són Obradoiro-Cáceres, Burgos-Navarra, Girona-Tenerife i Lleó-Breogan. Els quarts són al millor de cinc partits.

Jelinek és escollit per l’ACB com a candidat a jugador revelació de la temporada juntament amb Mirotic (Madrid), Ayón (Fuenlabrada), Rabaseda (Fuenlabrada) i Satoransky (Cajasol)


DKV Joventut

Núm. 305 Del 21/04 al 28/04 2011

15

Xavi Ballesteros - xaviballesteros@diaribns.com

Promoció pel socis pel derbi: 2 entrades a 10 euros cadascuna El Joventut ha llançat una promoció per intentar que el Palau Olímpic estigui ple el dilluns en el partit que els verd-i-negres han de disputar contra el Barça. És un moment delicat per l’equip i és per això que la Penya ha posat a disposició dels socis la possibilitat d’agafar dues entrades a 10 euros cadascuna que s’han de retirar previament a les oficines del club. El partit es va passar a dilluns per intentar que la gent que marxi de setmana santa no es perdi un dels duels més esperats de la temporada contra l’etern rival el dia del retorn de Ricky Rubio.

DKV JOVENTUT-REGAL BARÇA

LA PRÈVIA

31a jornada Lliga ACB - dilluns 18:30 h (E3) · Ràdio Ciutat de Badalona

Un triomf pot fer oblidar moltes coses dkv joventut

regal barça

Entrenador Pepu Hernández

Ricky Rubio

Russell Robinson

Quinton Hosley

Jordi Trias

Entrenador Xavi Pascual

Pere Tomàs

Will McDonald

El DKV Joventut està obligat a netejar la seva imatge després de la vergonya que està fent passar als seus aficionats en els últims partits. Els verd-i-negres, que ja no tenen opcions virtualment d’entrar al play-off, vol intentar donar la gran sorpresa i tombar al Barça en el què és el derbi per excel·lència entre dos rivals directes.

David i Josef Jelinek, dues generacions vivint pel bàsquet Aquesta setmana va visitar Badalona Josef Jelinek, el pare del verd-i-negre David que és el màxim anotador de la història de Txecoslovàquia amb 11.530 punts. El gran de la saga Jelinek tenia també un gran tir exterior tot i ser esquerrà. David va destacar que el què ha agafat del seu pare sobretot és el caràcter i el tir: “M’ha ensenyat a lluitar sempre, a no jugar amb por i sempre donar-ho tot”.

Juan Carlos Navarro

Fran Vázquez

Alan Anderson

Kostas Perovic

Una rivalitat ara mateix en hores baixes. En el partit de la primera volta al Palau Blaugrana els de Pepu Hernández ja van ser escombrats de 20 punts (83-63). Tot i el què està passant últimamanet els aficionats esperaran el miracle de guanyar al Barça per, com a mínim, tenir una alegria on agafar-se en un final de curs molt dur.

Mor Alfonso Martínez, històric del Joventut Diumenge va morir als 74 anys Alfonso Martínez, una de les llegendes del bàsquet que va ser clau en el títol de lliga que va aconseguir en el Joventut. Nascut a Saragossa amb 1m94 es va convertir en un pivot de referència també de la selecció espanyola després de ser 146 cops internacional. VA jugar dos Jocs Olímpics a Roma (1960) i a Mèxic (1968) i cinc europeus. En un d’ells, a Hèlsinki (1967) va ser el màxim rebotejador. És un històric

perquè va jugar durant 19 temporades de forma consecutiva, un fet que només va superar posteriorment Joan Creus. Va aconseguir quatre títols de lliga sent l’únic jugador que ho ha fet amb tres equips diferents: Joventut, Barça i Madrid (dues vegades). Va ser tres vegades màxim anotador de la lliga (1957, 1958 i 1959). En el partit de dilluns entre verd-i-negres i blaugrana es farà un merescut minut de silenci en la seva memòria.


16

DKV Joventut

Núm. 305 Del 21/04 al 28/04 2011

Xavi Ballesteros - xaviballesteros@diaribns.com

Pepu Hernández carrega contra els jugadors

De ridícul en ridícul GRANADA: Gianella (22), Freire (6), Karl (5), Fernández (12), Prestes (13), -cinc inicial-, Samb (16), Stefansson (3), Lima (12), Guerra (5), Rodríguez

granada - DKV JOVENTUT

94

(0) i Hernández (0). DKV JOVENTUT: TRobinson (7), Pere Tomàs (2), Jelinek (10), Todorovic (2), McDonald (20) -cinc inicial-,Trias (4), Franch (3), Hosley (8), Llovet (6), Ventura (3) i Flis (0).

El tècnic del DKV Joventut no es va tallar ni un pèl després del desastre i en declaracions a Ràdio Ciutat de Badalona va assegurar que “hi ha jugadors que es deixen entrenar i d’altres que no”. El tècnic verd-i-negre no va voler entrar a valorar públicament el què pensa de l’actitud dels seus homes: “Ho faré de portes endins”. Pepu Hernández també va ser molt sincer quan va explicar que “ho estic passant pitjor que mai a la meva vida però, ja no espero ajuda de ningú”. El tècnic verd-i-negre va afegir que els jugadors no donen la cara “ni per supervivència individual ni com a equip”. Pepu però va ser sincer: “Estic fent la meva feina”.

El DKV Joventut no n’aprèn dels seus errors. Després de la derrota més àmplia de la història a Màlaga i després de la vergonya contra el Gran Canària a Badalona els verd-i-negres es van superar encara més per fer el ridícul a Granada. El conjunt andalús, en posicions de descens a la Leb Or, va fer el què va voler en el primer temps en endosar-li un parcial de 43-6 a la Penya. Del 10-17 es va passar 53-43 amb 20 minuts per disputar-se. Els de Pepu Hernández van tornar a mostrar una manca d’actitud, una manca de compromís i una falta de respecte total i van tornar a mostrar que van perduts per la pista. El Granada no ho va desaprofitar per fer el segon quart amb més diferència de punts de la seva història.

Todorovic surt per primer cop de titular; Trias queda “castigat” a la banqueta

65

Classificació Equip 1. Regal Barça

2 . Real Madrid 3. València 4. Caja Laboral 5. Bilbao 6. Unicaja 7. Gran Canària 8. Fuenlabrada 9. Valladolid 10. Estudiantes 11. CAI Saragossa 12. DKV Joventut 13. Cajasol 14. Guipúscuoa 15. Manresa 16. Alacant 17. Granada 18. Menorca

G

P

24 23 21 20 18 17 17 17 16 15 14 14 13 10 9 8 7 6

6 7 9 10 12 13 13 13 14 14 16 16 16 20 21 22 23 24

Resultats 30a Jornada CAI Saragossa-Madrid Granada-DKV Joventut Menorca-València Caja Laboral-Bilbao Regal Barça-Valladolid Unicaja-Alacant Fuenlabrada-Manresa Gran Canària-Guipúscoa

86-84 94-65 65-74 89-75 77-53 90-78 55-54 79-74

Propera Jornada Real Madrid-Caja Laboral, Guipúscoa-Granada, Valladolid-CAI Saragossa, Manresa-Cajasol, EStudiantes-Menorca, València-Unicaja, Alacant-Gran Canària, DKV Joventut-Regal Barça i Bilbao-Fuenlabrada

El pivot montenegrí, que des de que va debutar a la pista del Madrid no ha deixat de jugar en cap partit, va tenir la gran sorpresa que a Granada va sortir de titular. El motiu és perquè el tècnic verd-i-negre va considerar que estava més preparat que Jordi Trias. El pivot gironí es va quedar “castigat” a la banqueta tot i haver jugat fins llavors 25 dels 28 partits de la lliga ACB on havia participat. Hosley també es va quedar a la banqueta. El seu lloc el va ocupar Jelinek.


U.D.A Gramenet

Núm. 305 Del 21/04 al 28/04 2011

17

Jose G. Navarro- udagramenet@diaribns.com

LA PRÈVIA

ONTINYENT CF - UDA GRAMENET

ontinyent

35a Jornada de 2aB - Dissabte 23 d’abril, a les 20:00h

Entrenador Toni Aparicio

El Clariano - Àrbitre: M. De Aguilar Fernández (col·legi murcià)

Un diumenge... de ressurrecció? Les jornades de lliga van passant de forma inexorable per a la Grama, a la qual se li esgota el temps per poder abandonar la zona de descens directe. De fet, ja només queden 4 partits per disputar-se i la distància per evitar aquest tràngol és de 5 punts, el que dificulta molt les opcions de salvació dels de Ramon Moya. La derrota del passat diumenge pot haver estat decisiva per aquesta condemna, però el que sí que ha estat és un cop molt dur a l’ànim gramenetista, que volia seguir la bona línia dels partits jugats a casa. Amb aquestes sensacions, però sobretot amb la necessitat imperiosa d’obtenir els tres punts,

Els àrbitres no es dutxen Els col·legiats que diumenge passat van arbitrar el Gramenet-Sant Andreu van haver de marxar de Can Peixauet sense un fet imprescindible si has estat corrent durant més d’una hora sota el sol: donar-se una dutxa netejadora i reparadora. I és que, segons van fer constar en l’acta arbitral en finalitzar el matx, els àrbitres van deixar per escrit el següent missatge: “Hacer constar que no pudimos ducharnos tras el partido ya que en la ducha el agua que salía estaba demasiado caliente. Se lo notificamos al delegado de campo y nos manifestó que era un problema de las calderas y que sólo saldría agua a esa temperatura”. Crida l’atenció el fet que, en ple hivern, la caldera del Nou Municipal fos protagonista en no funcionar només que amb aigua freda, el que va enfurismar molts pares del futbol base.

Kike Blanco Soldevilla Navarro Kikín

és com viatja l’equip al camp de l’Ontinyent, en el matx que l’enfrontarà el proper dissabte Sant. Tant de bo que un triomf colomenc, combinat amb una ensopegada del Benidorm ‑que juga al dificilíssim camp de l’Oriola‑ pugui significar una nova ressurrecció colomenca. Véncer a el Clariano d’Ontinyent és tan complicat com fàcil ha estat guanyar-hi en d’altres temporades ‑per 1 a 2 fa dos i tres cursos‑. Tirant d’optimisme, la Grama recupera Pedro García ‑com el vam trobar a faltar diumenge passat, per qualitat i empenta!‑ i juga contra un rival que no es juga gaire: està lluny de l’ascens i ja està salvat.

Soriano

Gonzalo

Quintero

Oscar

J. Vicente

Fali

gramenet Entrenador Ramon Moya

Barragán Santos

Guille

Bustillo

Joaquin F. Vila

Rubén

Alcaraz Pedro

Juste

Postigo

Un merescut pas enrere que pot pagar-se massa car gramenet sant andreu GRAMENET ALACANT

0

1

Nou Municipal (700 espectadors) Barragán Morales Rubén Pelegrí Sergio Postigo Moyano Joaquín Dani Guillén F.Vila (Toni, 69’) Aday (Matamala, 61’) Bustillo Miguélez Juste Tarradellas Cazorla H. Bueno (Llobet, 61’) Santos Álex Pradas (Josele, 60’) Curro Alcaraz (Miralles, 75’) Blanco (Moro, 90’) Ramon Moya Natxo González Àrbitre: Suárez Betancourt (Las Palmas)

GOLS: 0-1, Matamala (89’)

Podia haver estat el punt d’inflexió per tenir a tocar la permànencia, però finalment el matx contra el Sant Andreu va esdevenir un important pas en el camí del descens per a la Gramenet. Amb un Benidorm ‑rival directe en

aquesta lluita‑ que no aconseguia guanyar l’Sporting Maonès, la Grama només estava a un gol per guanyar i arribar a la zona de la taula que no et condemna al descens directe. Però després d’una primera part en què els colomencs van resistir i fins i tot van dominar part del joc contra el Sant Andreu, els de Ramon Moya van abaixar els braços a la segona part. Incomprensiblement, ja sigui per cansament físic o mental, els colomencs van donar facilitats al seu rival, que ja va poder marcar el 0-1 en una jugada en què l’excolomenc Luis Blanco va enviar dues pilotes consecutives al pal. El premi a la insistència andreuenca i el càstig per a una Gramenet enfonsada va arribar als darrers sospirs del matx, en què Matamala va superar Barragán per desfermar la il·lusió quadribarrada per poder jugar el play-off d’ascens. De retruc, el gol suposava una gerra d’aigua freda per a una Grama que pot pagar, i molt cara, aquesta ensopegada.

RAMON MOYA tecnic Gramenet

“No hem trobat el nostre lloc a la segona part. Ens hem enfonsat, cosa que no ens havia passat aquí a casa. El vestidor està fotut, però hem de mirar endavant”


Sant Gabriel Femení

18

Núm. 305 Del 21/04 al 28/04 2011

Jose G. Navarro - udagramenet@diaribns.com

Resultats

Sant Gabriel 2 - Real Sociedad 2 Espanyol 2 - P. Saragossa 1 Atlético Madrid 0 - Rayo Vallecano 3 Athlétic Bilbao 0 - FC Barcelona 1

Classificació final Equip

PTS GF GC

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

32 42 14 30 41 20 28 32 15 19 13 13 17 17 24 11 20 31 10 19 48 10 9 28

Espanyol Rayo Vallecano Athletic FC Barcelona Atletico Madrid P. Saragossa Sant Gabriel Real Sociedad

Notable alt en el debut en la Superlliga La temporada no s’acaba. Ara comença la Copa de la Reina, amb el Llevant com a primer escull

Tot a punt pel campionat de Dallas Al tancament d’aquesta edició tot estava a punt a Dallas (als Estats Units) per a la disputa del Torneig Internacional femení en què participa una delegació de futbolistes del Sant Gabriel. Així, els enfrontaments que s’han de jugar són Classics Elite-CE Sant Gabriel (dimecres), Dallas Texans 96 - CE Sant Gabriel (dijous) i FC Horsens - CE Sant Gabriel (divendres). Si el Sangra acaba primer de grup, jugarà la semifinal dissabte i, si s’escau, la final diumenge.

Defugint de ser rigorosos i advertint que es tractava del seu debut en la màxima categoria estatal, el paper del Sant Gabriel en aquesta Superlliga que ha acabat la seva fase regular es podria considerar d’excel·lent. Mereixedor d’una gran matrícula d’honor. Això, però, amb els números a la mà, només podrà ser o per a l’Espanyol o per al Rayo Vallecano, els

dos equips que jugaran finalment pel títol. Així, estadísticament, les noies de Pedro Martín són mereixedores d’un notable alt, en quedar com a millor setè equip dels 23 que enguany conformaven la Superlliga. Una setena posició que podia haver estat sisena, de no ser perquè el passat diumenge, a casa contra la Real Sociedad, la victòria adrianenca es va escapar en

els darrers instants, quan les donostiarres van empatar fent el definitiu 2-2. Les gabrieliestes sempre van anar per davant en el marcador, finalment no van aprofitar l’ensopegada del Prainsa Saragossa contra l’Espanyol. Però afortunadament per a l’evolució i per al creixement com a equip del Sant Gabriel, la temporada no s’ha acabat aquí. Ara comença una de

les competicions més atractives, sobretot pel seu factor d’imprevisibilitat: la Copa de la Reina. Es començarà a disputar el proper cap de setmana i el Sangra tractarà d’arribar el més lluny possible. Per començar, en els vuitens de final, haurà de superar el Llevant en una eliminatòria a doble partit, amb el factor camp a favor de les adrianenques.

Marfil Santa Coloma

La pedrera, amb Catalunya

La pedrera de Marfil Santa Coloma va tornar a estar present en les convocatòries de base de la sel·lecció catalana. Fa uns dies, els jugadors Mario López, Iván Martín i Rubén Santiago van disputar amb la selecció de Catalunya aleví el Campionat d´Espanya, mentre que Adrián Caro i Marc Pérez van fer-ho amb la categoria benjamina. En el cas dels benjamins, els resultats no van acompanyar i l’equip no va poder arribar a la semifinal, mentre que en el cas dels alevins es va quedar a les portes de poder jugar la final.

A un pas del descens, Marfil ja no té marge per ensopegar Com s’està complicant Marfil Santa Coloma la seva temporada. Una temporada en què la salvació era el principal objectiu i que tothom pensava que s’assoliria sense gaire problemes. Res més lluny de la realitat. Els d’Andreu Plaza continuen comptant partits com a derrotes i ara ja només tenen un punt d’avantatge per sobre del lloc de play-off per la permanència i del descens directe. Una situació molt complexa que els colomencs han de redreçar si no volen veure’s negativament sorpresos ara que la fase regular de la lliga s’acaba. I és que els jugadors marfilencs van tornar de la seva visita al camp del Playas de Castellón tal i com van anar; sense cap punt en el sarró. En part, per culpa d’uns darrers minuts del primer temps en què els castellonencs van posar-se 2-0 al marcador, que Marfil va ser incapaç de capgirar en el segon temps tot i retallar diferències i posar-se 2-1. Finalment, el marcador es va quedar en un 3-1 que si bé no era el més just pel rendiment local, també castigava la poca

empenta visitant. Per tant, bé farà Marfil d’oblidar aquesta nova derrota i de pensar que el matx d’aquest dissabte contra Azkar Lugo és una vertadera final, el resultat de la qual pot ser molt positiu però també catastròfic. Els de Plaza reben dissabte Azkar Lugo amb la necessitat de guanyar i tractar d’assegurar-se la permanència... perquè si no ho fan i sí ho fan els seus immediats perseguidors ‑Cartagena contra el cuer, Gestesa, i Playas al camp d’Inter Movistar‑ Marfil cauria en zona de descens directe. I llavors només quedaria jugar-s’ho tot en la darrera jornada al camp del Sala 10 Zaragoza ‑que lluita per jugar el play-off pel títol. Donada la trascendència del matx contra l’Azkar Lugo a Santa Coloma, el capità marfilenc, Rubén, ha demanat el suport de l’afició, que en jornades importants com aquesta acostuma a no fallar. El fet, però, que el matx es jugui en plena Setmana Santa no ajuda gens a que el poliesportiu Jacint Verdaguer s’ompli per animar l’equip i per intimidar l’equip rival.


Bàsquet Comarcal

Núm. 305 Del 21/04 al 28/04 2011

19

Pol Bernat - basquet@diaribns.com

La Minguella tira d’èpica Derrota sense per lligar la quarta plaça més importància Ple d’orgull, Casagemes va acomiadar amb tots els honors al seu equip. La Minguella, tirant d’èpica, havia atropellat a un Santa Coloma irregular. En una primera part d’alternances, el quadre gramenetenc, escassament fluid, fràgil al rebot i tebi en l’encert, no va ser capaç de traduïr una bona mentalitat en resultats. Però en un tercer període impecable, els de Quim Solà van trobar la tecla per desactivar als badalonins, que van observar impassius com la pressió i l’encert del seu adversari encarrilaven una contesa molt difícil. Quan tot semblava dat i beneït, els d’Esteve van protagonitzar un parcial de 14-0 que, juntament amb les imprecisions visitants, van deixar el triomf a casa. El partit disputat a Premià sonava, ja des de bon principi, a sonata parroquial. El conjunt local, darrer classificat, tenia aires fantasmagòrics, replets d’impotència. El Sant Josep, però, li va donar vida i terreny durant deu minuts, que va ser el temps que va trigar l’esquadra groc-i-lila en protagonitzar un joc directe i de defensa ordenada, capaç de desacreditar amb encert les embestides del contrincant, que, en aquest cas, van ser tan esporàdi-

ques com estèrils. El de Víctor Cruz va ser un conjunt excel·lent als dos costat, abrigat i eficaç en defensa, i amb un encert desenvolupat en atac. Fins i tot els menys habituals van gaudir d’oportunitats. El Montgat no va acabar de filar el seu millor bàsquet davant el Castellar. Li va faltar contundència en la construcció i li van sobrar responsabilitats classificatòries. Va ser un joc d’alternances, amb l’equip visitant lluitant per un marcador baix i els de Xavi Bassas, que no estaven disposats a abdicar ni a canviar el seu ideari, agressius en defensa per accelerar un ritme pausat. Després d’aconseguir-ho en el primer i el tercer període, els montgatins, sobre la onada, van relaxar-se. A punt va estar de traduir-se la calma en ensurt. Per sort, la defensa en moments claus va resultar més que suficient. Després de residir imperial a la primera volta de competició, la UBSA encara es troba mig sumit, quan tot semblava arreglat, en una letargia de difícil solució. Davant el Vic, els adrianencs van disputar un matx de dues cares. Uns primers vint minuts de fàcil domini rival, amb una

defensa dèbil i amb molts forats. Amb la represa, els de Xavi Castillo es van recuperar del cop i no van baixar els braços. En un exercici d’encomiable intensitat defensiva, els del Besòs van superar les adversitats i es va mantenir en la pomada. Però després de deixar amb l’aigua al coll al rival, les males decisions finals no els van deixar sortir airosos d’un matx vital. El Sant Andreu de Natzaret va collir una victòria de molts quirats per evitar els descens directe. Sense corregir ni un mil·límetre la seva empenta habitual, en el duel enfront l’Argentona van fer trontollar les estructures del seu rival en un inici de partit demolidor. Però, com de costum, les llums es van apagar només començar el segon període i els de Vidal Sabater es van mostrar nerviosos i desubicats. Carents d’ingeni, elaboració i fortalesa, l’empanada va seguir amb la represa. Però quan tot semblava fos pels locals, va aparèixer la contundència de Josep Gerard i l’actitud d’Obregón per girar una truita que semblava cremada. ......................................................... AB Premià - Sant Josep 56-82 UBSA - CB Vic 75-76 Artés - Montcada 86-58 Minguella - Santa Coloma 78-75 Natzaret - Argentona 71-68 Montgat - Castellar 67-64 Blanes - Palamós 74-63 Adepaf - St. Josep Girona 78-74 ......................................................... 1. Montgat (21-7), 2. Sant Josep (20-8), 3. Santa Coloma (19-9), 4. Minguella (18-10), 5. St. Josep Girona (16-12), 6. Vic (15-13), 7. Blanes, 8. UBSA, 9. Adepaf, 10. Montcada (14-14), 11. Argentona, 12. Castellar (13-15), 13. Sant Andreu Natzaret (10-18), 14. Artes, 15. Palamós (9-19), i 16. AB Premià (5-23).

AQUA ABB (98): Monterde (6), Camins (28), R. Morales (13), Medio (13), M. Morales (10) -cinc inicial-, Valle (12), Corominas (2), Reyes (14) i Riera (0). CORNELLÀ (105): Olmedo (16), Salat (13), Sobrepera (17), Oliva (24), Sanmartín (8) -cinc inicial-, García (18), Almuni (5), Pilan (2) i Haro (2). MVP: Cristian Oliva (31 valoració) Amb la permanència a la butxaca i els deures de tota la temporada ja resolts, l’ABB rebia a un Cornellà en plena disputa per una tercera plaça que dóna opció a la lluita d’ascens a LEB 2. Les trajectòries oposades dels dos equips van coincidir a la Plana, que va presenciar un xoc de trens amb canoners de primer nivell i defenses de gelatina. Va ser un enfrontament sense concessions ni especulacions, un intercanvi precís de cops que es va acabar quan a l’esquadra badalonina li van fallar les forces. Van guanyar els visitants, però van patir 40 minuts per la seva inusual dificultat

El ElMontgat Cornellà va vèncer es troba en en partit plena lluita aplaçat al per una plaça camp del amb opcions Blanes d’ascens

per portar l’iniciativa. Tots dos van posar intensitat, cremor. Però en certs moments l’equip de Ramon Pla es va dissipar en el no res, sense un pla que fos reconeixible, només a empentes i individualitats, raptes de coratge com els de Camins. L’Aqua va fallar en un segon període on la millor rotació dels del Llobregat va esdevenir un pilar bàsic. A la cita li faltava picant, uns jugadors que descordéssin la bogeria, alguna cosa substantiva. I amb la represa va sorgir el millor ABB. Aquell capaç d’ofegar a l’adversari més fort. Aquell capaç d’aixecar el cap quan tot sembla dictat per sentència. Aquell que reacciona progressivament, en forma de revolució silenciosa, quan menys s’ho espera el contrincant. Aquell que té jugadors experimentats capaços d’enviar el partit a la pròrroga després d’un rebot i quan només queden dos segons. Ja en el temps extra, l’encert exterior del Cornellà va fer caure en sec a un ABB al que només li interessa acabar la lliga competint. I així ho va fer. ......................................................... Sant Nicolau - Castellbisbal 98-55 Granollers - Vic 49-71 AQUA ABB - Cornellà 98-105 Monzón - Santfeliuenc 78-84 Vila-Seca - Barberà 59-92 Arenys - MD Olivar 80-76 Mataró - Sedis Mausa 81-59 Navàs - CB Mollet 67-74 ......................................................... 1. Santfeliuenc (24-4), 2. Universitat de Vic (23-5), 3. Sant Nicolau (1711), 4. Cornellà, 5. Mollet, 6. Granollers, 7. Monzón (16-12), 8. Barberà, 9. Navàs (15-13), 10. Sedis (14-14), 11. MD Olivar, 12. AQUA ABB (1216), 13. Arenys Bàsquet (10-18), 14. Castellbisbal (9-19), 15. Mataró (820) i 16. Vila-Seca (1-27).

Tercera derrota pel quadre badaloní

La UB Llefià s’assegura la El Tiana ja és permanència matemàtica equip de Primera Impecable i excel·lent. Intractable i amb orgull. Després d’una primera volta de competició sense rumb, irregular i errant per definició, la UB Llefià s’ha assegurat la permanència matemàtica a Primera Catalana. I és que els jugadors de José María Giménez han disputat un segon tram de campanya realment espectacular. Ningú preveia un enaltiment d’aquestes dimensions. Però, en el moment clau de la temporada, la reacció va arribar i amb ella, l’allau de bon joc i resultats. Davant la UBSA, l’esquadra badalonina va resultar indomable des d’un bon inici. Una arrencada progressiva i fulgurant que va dictar per sentència un partit que no

va tenir més història. Els adrianencs, que s’estan jugant el descens de tu a tu amb el Mataró, no van tenir opció alguna de treure quelcom profitós de l’encreuament. Van deixar passar els minuts amb l’únic objectiu de no sortir escaldats del Ricart. I a la Llefià, sense accelerador, ja li va semblar bé. El Círcol Catòlic va competir i va lluitar, però va acabar clavant el genoll contra un contricant que ja és campió de lliga. Després d’aguantar, valents i amb coratge, els vint minuts inicials, la represa va caure com una llosa pesada sobre les espatlles dels de Castellet, que, malgrat retallar distàncies al final, res van tenir a fer amb la feresa i la intensitat del Salt.

Cabrera - Mataró 71-60 La Garriga - Onyar 84-80 Sant Narcís - Pineda 73-57 UBSA - UB Llefià 62-84 El Masnou - Bàsquet Alella 65-59 Círcol Catòlic - Salt 61-68 Sant Gervasi - Vilablareix 89-82 Quart - Vilassar de Dalt 98-57 ........................................................ 1. Salt (26-2), 2. Quart (24-4), 3. St. Narcís (22-6), 4. Masnou (21-7), 5. Cabrera, 6. La Garriga, 7. Pineda (15-13), 8. Onyar, 9. Llefià (14-14), 10. Círcol (13-15), 11. Vilassar (1117), 12. UBSA, 13. Mataró (8-20), 14. St. Gervasi, 15. Alella (7-21) i 16. Vilablareix (4-24).

Dos enfrontaments d’alçada van tenir lloc la passada jornada a Segona Catalana. I ambdós, de palpable tensió, van caure a favor dels equips comarcals. El Tiana disputava un envit per assegurar-se la primera posició de la fase prèvia i gaudir d’ascens directe. Davant l’Argentona, els locals van protagonitzar un joc coral i harmoniós que els va donar la seguretat i va propiciar l’èxit (69-57). El Sant Josep, al Grup 3, ha fet seva una segona plaça molt cotitzada. Enfront un adversari directe com el Berga i en un matx ferragós i d’escàs encert ofensiu, els parroquials van saber recuperar el terreny perdut que havien conquerit els locals amb les se-

ves constants envestides. En un final d’infart on els groc-i-liles no van tremolar des de la línia de personal i als berguedans se’ls hi va encongir el canell, el triomf va viatjar cap a Badalona (57-58). Si el ‘Sampep’ guanya en la pròxima visita del Manlleu, serà equip de Primera. Aquest mateix conjunt no va donar opcions a un tebi Badalonès. Els d’Osona van protagonitzar una forta arrencada que va deixar noquejat a un rival que va anar a remolc (83-72). El Fuster, amb els deures fets i resident de zona tranquil·la, va caure davant el Barberà en un tram final de contresa molt ajustat (64-61). El Bàsquet La Mina va recuperar el somriure amb el triom contra CIC.


20 Bàsquet Comarcal comarcal 12

Núm.275 305 Núm. Del24/09 21/04alal30/09 28/042010 2011 Del

Pol Bernat - basquet@diaribns.com

Abstinència LA 6TELLA Carola Barriga

El diccionari descriu l’abstinència com la privació de menjar carn en compliment de precepte religiós o de vot especial. En una setmana com aquesta en algunes cases aquest divendres menjaran bacallà com marca la tradició. Abstenir-se d’alguna cosa costa. Costa perquè normalment un no s’absté de menjar coliflor. Normalment hom s’absté d’alguna cosa que li agrada molt, cosa que pot portar a una síndrome d’abstinència. És el que em

passa a mi, sento síndrome d’abstinència des que no m’assec a la banqueta els dissabtes a la tarda. Segurament perquè quan durant 20 temporades consecutives tots els caps de setmana des de primers de setembre fins a mitjans de juny tens una cita amb el parquet, costa molt deixar-ho. I el que és pitjor, ho trobes molt a faltar. Al bàsquet comarcal , tant al parquet com a la grada ens trobem molt sovint els mateixos. Segurament hi estem massa enganxats.

Aquest migdia pel carrer m’he creuat amb l’Edu Monterde, no se si és el jugador de més edat al bàsquet comarcal, però si no serà dels més grans. Què farà l’Edu el dia que ho deixi quan no hagi d’agafar la bossa els 3 dies a la setmana per anar a fer uns tirs a la plana i jugar el partit el dissabte? D’acord no s’acaba el món, i les primeres setmanes penses “uauu no he de sortir ara de casa, em puc quedar al sofà o puc planificar el cap de setmana perquè el tinc lliure..” .Però això dura uns dies,

després ho tornes a trobar a faltar. En alguns casos, el que ha passat és que hi segueixen enganxats però en un altre paper, en el que podríem dir que és un canvi generacional. Abans eren els protagonistes, entrenadors o jugadors i ara van de camp en camp veient els seus fills. Però no és el mateix, t’agradaria que no hagués passat el teu moment, l’adrenalina d’una victòria difícil té un gust que enganxa. Encara que en el fons, roda el món i torna el born.

Retorn a la realitat amb una El Grup 1 suma un ple de triomfs doble ració de derrotes Ja era tot massa idíl·lic. Després de tota una primera fase sense gairebé competir i travessant un camí d’amargura, quatre victòries consecutives semblaven fita impossible pel Draft Gramenet. Però contra tot pronòstic, les colomenques ho va aconseguir. Es van recuperar i van viure en una aura desconeguda. Fins que la magnífica ratxa de les gramenetenques es va veure truncada per un Tarragona que va fer saltar la sorpresa. Retorn a una realitat anterior. Les de Santa Coloma res van poder fer davant el segon període de les tarragonines. Deu minuts on les visitants van bombardejar el rival en una pluja

constant de cistelles i de defenses asfixiants. I és que l’esquadra local només va anotar cinc punts en aquest quart, factor que va propiciar que la distància fos massa oberta com per poder recuperar un marcador que es va ajustar i que va acabar fent justícia. El Femení Sant Adrià no aixeca cap i va tornar a claudicar. Aquest cop, el responsable de la desfeta de les noies del Besòs va ser un Lima Horta que es va embutxacar un partit de manera agònica. Tot i protagonitzar un envit més pobre en línies generals, el quadre barceloní va ser capaç de derrocar a un conjunt sumit en depressió. Amb aquesta derrota, l’esquadra adria-

nenca empata amb el darrer classificat del grup i s’allunya de manera abismal del seu rival més proper, un Girona que ja es situa a tres conquestes. ......................................................... Jov. Les Corts - Igualada 65-69 Reus Deportiu - CB Valls 66-57 JE Terrassa - Cerdanyola 44-71 Lima Horta - Fem. Sant Adrià 61-59 Olesa - Girona FC 60-73 ......................................................... 1. Reus Deportiu (14-3), 2. Cerdanyola (12-5), 3. Lima Horta, 4. Igualada (11-6), 5. Valls (9-8), 6. Girona FC (8-9), 7. Femení Sant Adrià, 8. Joventut Les Corts, 9. JE Terrassa i 10. CB Olesa (5-12).

Per segona setmana setmana consecutiva, els equips comarcals integrats al Grup 1 de Segona Catalana Femenina han aconseguit un ple de victòries per revifar ànims i aspiracions. El tret diferencial és, però, que aquesta consecució no ha vingut acompanyada d’un triomf de la Minguella al Grup 4. Les badalonines no van poder sumar una nova conquesta a la pista del Mollet i cauen fins a la setena posició, molt lluny i amb el temps en contra per assolir un quart lloc del més disputat (60-51). El Draft Gramenet, totalment perdut i desquiciat, va caure, en un nou suplici, al camp del Manyanet Les Corts (56-20). Al Grup 1, el Sant Andreu de Natza-

ret s’allunya d’una crema que semblava inevitable. Amb l’èxit davant l’Arenys, el quadre comarcal respira tranquil i alleugerit (66-64). El Joventut BBC va fer seva la quarta plaça al superar per la mínima al seu immediat perseguidor, el Premià (48-46). Un triomf que posa les coses de cara. Al Círcol Catòlic li van sobrar vint minuts. Després d’una primera part de rigidesa i absència d’intesitat, els pas per vestidors va transformar a les badalonines. Davant d’un correcte Blanes, les jugadores locals van patir una metamorfosi per guanyar mobilitat, rebot, caràcter i agressivitat, factors que van propiciar una escapada progressiva (63-37).

Poliesportiu

El Club Nàutic Bétulo, perfecte amfitrió Torneig de tennis taula per La gimnàstica del Campionat de Catalunya de Windsurf fomentar la cohesió artísticajuvenil arriba a El passat cap de setmana es va disputar el Campionat de Catalunya de Windsurf –Trofeu ciutat de Badalona–, que va comptar amb un total de 21 participants. La competició, que va poder ser vista per molts badalonins des de la platja i el passeig de la Rambla, va tenir sis proves, repartides entre dissabte –on va predominar un vent dèbil i escàs– i un diumenge que es va despertar amb un perfecte Garbí de fortes ratxes. El lliurament de guardons, després d’una fideuà per a tots els participants, va ser protagonitzat pel president de la Federació Catalana de Vela, Gerard Esteva, i el president del CN Bétulo, Joan Ros. El club badaloní va aconseguir quatre podis, entre ells l’or d’Ignasi Segado.

La Regidoria d’Esports i Joventut de l’Ajuntament de Badalona va organtizar, el passat dissabte 16 d’abril al Pavelló Esportiu Països Catalans, el primer ‘Torneig Jove de Tennis de Taula’ en el marc del Projecte de Dinamització Juvenil Territorial (Vadejoves). La competició es va desenvolupar de 10 a 14 hores, amb l’únic objectiu de crear

la Mina

un espai de trobada i d’interacció social, fomentant la cohesió entre els joves i la xarxa de casals existents al municipi. Aquesta experiència pilot va consistir en un macro torneig de tennis de taula que va anar acompanyat d’altres activitats secundàries, com jocs de taula, futbolins, exhibicions de professionals i l’animació d’un Dj que va amenitzar la jornada.


IV Torneig Ciutat de Sant Adrià

Núm. 305 Del 21/04 al 28/04 2011

1 21

Pol Bernat - redaccio@diaribns.com

El F.C. Barcelona es proclama campió del ‘IV Ciutat de Sant Adrià’ Els blaugranes van superar a l’Estudiantes en una final de pirotècnia ofensiva Els millors planters del bàsquet nacional es van donar cita, el passat cap de setmana, al Complex Esportiu Ricart. Vuit de les més prometedores pedreres del territori estatal reunides pel seu prestigi i la seva qualitat. Joventut de Badalona, F.C. Barcelona, Unicaja de Màlaga, Cajasol de Sevilla, Reial Madrid, Estudiantes, Heidelberg de Gran Canària i Unió Bàsquet Sant Adrià (UBSA). Un cartell equiparable a la Minicopa ACB. Una competició de luxe a l’alçada de molt pocs. Un esdeveniment que celebrava la seva quarta edició, però en versió millorada. El nivell era màxim. Sant Adrià de Besòs, el municipi encarregat d’acollir el bàsquet infantil més cridaner del moment. Dos dies on els ciutadans, adrianencs i forasters, van gaudir d’un dels millors tornejos que tot aficionat del bàsquet pot presenciar.

El guanyador, per segona vegada en la curta història de la competició, el Regal Barça. La UBSA, darrer classificat. Poc importava. Un només s’havia de fixar en els ulls d’il·lusió dels jugadors del conjunt amfitrió per saber que el resultat era el de menys. Poder-se enfrontar als millors equips del país era el premi al seu esforç. La recompensa d’una institució que veu en l’esport una font de valors ètics i morals. En la final, els blaugranes van superar a l’Estudiantes en un envit de pirotècnia ofensiva. Un enfrontament que els de Núria Montoliu van resoldre per la via ràpida amb un parcial inicial que va resultar demolidor. Res va poder fer l’esquadra madrilenya, que en la seva primera participació al ‘Ciutat de Sant Adrià’ va marxar amb l’orgull i el cap ben alts (103-93).

El Joventut perd la corona i acaba com a quart classificat Després de guanyar les dues edicions anteriors del ‘Ciutat de Sant Adrià’ i aterrar al municipi del Besòs com a vigents campions de la Minicopa ACB, poc s’imaginaven els integrants del DKV Joventut tancar el torneig en quarta posició. Poc es presagiava que, amb un grup relativament còmode amb Cajasol, Heidelberg i Estudiantes com a rivals, els pupils de Joan Rallo no acabarien com a líders i obtindrien l’accés directe a una final d’alt voltatge. L’encarregat d’impedir-ho va ser el conjunt madrileny, que li va robar el bitllet al quadre badaloní en un matx brillant i d’altíssim nivell que es va resoldre per la mínima (68-70).


22 Publicitat publicitat@diaribns.com - Eduard Monterde

NĂşm. 305 Del 21/04 al 28/04 2011


Cultura Sant Adrià 23

Núm. 305 Del 21/04 al 28/04 2011

Crístofer Fernández - redaccio@diaribns.com

La sala gran de l’Ateneu Adrianenc serà el lloc on els adrianencs amants de la música podran gaudir de la vint-i-quatrena edició del Cicle de Concerts de Primavera de la ciutat. Totes les actuacions es duran a ter-

Sant Adrià es prepara per una Primavera plena de concerts musicals

La d’enguany serà la XXIV edició del Cicle de Concerts de Primavera. La primera de les audicions, el 28 d’abril; la darrera, el dijous 19 de maig me a dos quarts de nou del vespre. La primera d’elles i que servirà per

L’adrianenc Pérez Andújar S’enceta l’exposició ‘[13]25 Al principi va ser presenta el seu llibre la paraula’, al MhiC Javier Pérez Andújar va presentar al refugi antiaeri de la placeta Macià el llibre ‘Todo lo que se llevó el diablo’. L’acte, organitzat pel grup d’Iniciativa del municipi, va estar presentat i dirigit pel regidor Gregorio Camacho. L’obra versa sobre les missions pedagògiques, una iniciativa que el govern de la República va intentar tirar endavant per mirar de regenerar un país llavors en fallida cultural. El tema de l’obra coincideix amb la celebració del 80è aniversari de la Segona República, raó per la qual es va passar també un documental que va servir per recordar els anys de l’Espanya republicana de principis del passat segle.

Una obra teatral per sensibilitzar sobre l’energia La setmana passada, la regidoria de Medi Ambient va organitzar ‘Operació Domèstica’, una obra teatral dirigida a estudiants de cinquè i sisè de primària. Dirigida per José Pérez i Tilda, la representació buscava fer notar als més joves la necessitat d’estalviar en la me-

sura del possible energia. A més, durant l’obra també es feia constant referència a qüestions com els residus i la contaminació. L’acte va tenir lloc al Carrer Joan Fiveller i formava part dels actes que l’Ajuntament va ajuntar sota el paraigües de la Setmana de l’Energia. Des del consistori adrianenc s’ha demostrat darrerament una clara voluntat de conscienciació als veïns sobre aquesta qüestió. Amb aquesta obra, es buscava que els fills transmetessin als seus pares i companys la necessitat d’estalviar tota l’energia possible.

El passat dijous 7 d’abril, el Museu d’història de la immigració de Catalunya (MhiC) va presentar la darrera de les mostres d’aquesta temporada. ‘[13]25 Al principi va ser la paraula’ és obra de l’artista Dani Lagartofernández, autor tan de les fotografies com dels textos que construeixen la mostra. Lagartofernández és un creador multidisciplinar, que té ja

inaugurar el cicle tindrà lloc el proper dijous 28 d’abril. ‘Joves concertistes I’ serà un recital d’oboè, flauta, violí i violoncel en què un grup de novells músics interpretaran obres de clàssics històrics com Vivaldi, Txaikovski, Bach, Devienne, Albioni i Ernest Bloch entre alguns d’altres. En aquesta mateixa funció, posteriorment, també hi intervindrà el grup Música Esperanza. L’Orquestra de cambra Amics dels Clàssics serà l’encarregada de realitzar el segon concert, el 3 de maig. En ell es tocaran peces d’Elvis Presley o els Beatles. El 12 de maig ‘Joves concertistes II’ interpretarà peces clàssiques de compositors com Rachmaninoff, Dunkler, Senailé i Sammartini. El dimarts 19 de maig, el violoncelista Joan Plaet i la pianista Lourdes Duñó s’encarregaran de tancar el cicle.

Concurs de minirelats de l’Espai Jove

una llarga experiència i ha pogut exposar les seves obres arreu del continent. L’exposició romandrà oberta fins el dia 30 de juny. Cal recordar que el MhiC, a més de l’exposició de Lagartofernández, manté una segona mostra de manera permanent: ‘Sevillano. Barcelona - Termino’. El protagonista de la mateixa és un tren, que ret homenatge a les migracions catalanes. Des del passat primer dia d’abril, l’Espai Jove de la Mina està portant a terme un concurs de minirelats, que finalitza en una molt assenyalada data, aquest dissabte 23, Dia de Sant Jordi. L’entitat juvenil del barri adrianenc va proposar de fer una història en un màxim de mil caràcters. No hi cap límit d’edat per participar-hi i tampoc hi ha un tema sobre el qual s’hagi de construir l’escrit. Tothom hi pot participar amb una història, sent aquestes avaluades per un jurat format per l’escriptor Octavi Egea, l’actor Màrius Hernández i Xavi Campos, gerent del col·legi d’educadors i educadores socials de Catalunya. El guanyador es coneixerà properament.


Edita: Enter Gestió Comunicativa, S.L Direcció: Ivan Rodríguez, direccio@diaribns.com · Redacció: Xavi Ballesteros · Núria Rodríguez · Crístofer Fernández · José G.Navarro · Pol Bernat · Fotografia: Charly Mula · Disseny: oniricdesign.com · Maquetació: Marc Gasau · Publicitat: Eduard Monterde, publicitat@diaribns.com · www.diaridesantacoloma.cat Contacte: Redacció · redaccio@diaribns.com 93.383.94.93 · Impressió: ‘Gràficas de prensa diaria S.A.’ · Dipòsit legal: B.14598-2011. La publicació no es fa responsable de les opinions i els articles dels seus col·laboradors.

membre de:

Diari de Sant Adrià  

Núm. 305 Del 21/04 al 28/04 de 2011