Page 1

REINALDO GARCĂ?A www.okpatins.com twitter: @ OKPatins mail: okpatins @ diafragma.cat


REINALDO GARCÍA

Des del vessant de defensor, Reinaldo García (Nalo per als seus companys) és capaç d’anul•lar el davanter contrari. Els seus dots de conductor l`empenyen a pujar línies i convertir-se en un mig, incorporantse a l’atac amb solvència. Ell mateix diu que mai es cansa d’aprendre, ja que sempre hi ha molt a millorar. Amant del treball diari, afirma que “no es pot arribar al cim en un sol pas”.

COM VAS COMENÇAR AMB L’HOQUEI PATINS? El meu pare va ser qui em va posar els patins. Vivia prop d’un club d’esports i el meu pare m’hi va portar per fer-me practicar algun esport. Em vaig posar els patins i ho vaig provar uns 3 mesos, i em va agradar. Vaig decidir seguir i fins aquí.

COM VAS VIURE EL CAMÍ CAP A L’ELIT? Un camí dur. És molt difícil arribar a l’elit d’aquest esport. Amb constància i perseverança s’hi pot arribar, encara que mai va ser el meu objectiu jugar a l’elit, en un club com el Barcelona. Vaig anar pas a pas; a Argentina fins als 18 anys, quan em va sorgir la possibilitat de venir a Europa. I vaig seguir a poc a poc, intentant aprofitar l’oportunitat d’aprendre coses noves i créixer com a jugador i persona. No es pot arribar al cim en un sol pas.

¿VEUS MOLTA DIFERÈNCIA ENTRE L’HOQUEI ARGENTÍ I L’OK LLIGA? La gran diferència entre l’hoquei argentí i l’OK Lliga és el treball de la tàctica. A l’OK Lliga es treballa molt la tàctica, un equip que no estigui ordenat a la pista és impossible que guanyi un partit. Cada vegada es fa servir més el vídeo per analitzar a equips i jugadors en concret, i això obre les possibilitats per treballar un partit. A Argentina és tot més improvisat, un hoquei més lliure, no s’estudia tant ni el rival ni les jugades assajades.


No es pot arribar al cim en un sol pas AQUESTA TEMPORADA COINCIDIU TRES ARGENTINS AL BARCELONA, COM HO VIUS? Crec que aportem un bon clima per encarar el dia a dia. Intentem contagiar la resta de companys amb el nostre bon humor i les nostres bromes particulars; tenim un gran ambient al vestidor i és molt sa veure la unió que s’ha creat. La unió ajuda molt a guanyar partits i títols. La veritat és que jugar al Barcelona és un orgull per a mi. És una gran sort, és molt fàcil treballar en un club que posa tantes facilitats. Quan va sorgir la possibilitat no vaig dubtar ni un segon a acceptar.

¿JUGANT EN UN CLUB POTENT COM EL BARCELONA, QUIN ÉS EL TEU OBJECTIU PERSONAL? El meu objectiu és millorar cada dia, estic en un gran club amb grans jugadors, i cada dia hi ha l’oportunitat d’aprendre coses noves. Crec que el millor encara està per arribar, així que intento esforçar-me en cada entrenament per millorar una mica cada dia.


AL TEU PARER, QUINS SÓN ELS ATRIBUTS MÉS VALUOSOS QUE APORTES A L’EQUIP? Em considero un jugador bastant ràpid en transicions, tinc velocitat i crec que sóc bon patinador. Això m’ajuda molt a mantenir un bon nivell, i també intento completar-lo amb un bon domini de la tècnica; però sempre hi ha molt marge de millora. Estant envoltat de grans jugadors sempre vols evolucionar; observes, entens i adquireixes.


Sempre penso que el millor encara ha d’arribar TENS UN PALMARÈS IMPRESSIONANT, ALGUN REPTE QUE T’HAGI QUEDAT PENDENT? M’hauria agradat poder ser campió del món amb l’Argentina. Vaig estar en quatre mundials i en tres vaig quedar segon, però l’etapa amb la selecció ja està tancada. Ara estic centrat únicament amb el Barcelona; vaig tenir l’oportunitat de guanyar i no ho vaig aconseguir. També m’hagués agradat jugar unes olimpíades, però això és encara més difícil. Tant de bo algun dia s’aconsegueixi.


¿QUÈ N’OPINEN...? L

a principal virtut d’en Reinaldo és la seva velocitat, és un jugador elèctric i amb gran qualitat en l’un

contra un. Un cop davant la porteria mostra molta fiabilitat, és un d’aquells jugadors tocats per una vareta, té gol, i això és molt difícil de trobar. Jugant des del darrere sempre dóna la cara en els partits importants, ens dóna una gran confiança.

Aitro Egurrola - Jugador FC Barcelona

É

s un jugador molt explosiu, té una velocitat impressionant, qualsevol pot afirmar-ho. No

pots deixar ni mig metre lliure perquè l’aprofita per marxa de la marca i no tens forma de pararlo. Tècnicament és impressionant, la veritat és que és una alegria que estigui amb nosaltres, ens dóna un plus a l’equip, no crec que a ningú li agradi tenir-lo com a rival.

Pablo Álvarez -

Jugador FC Barcelona

É

s un jugador que ja porta anys a l’equip, la

gent d’hoquei ja el té com un dels referents

de l’OK Lliga. És un defensa molt sòlid, però alhora també té grans qualitats en atac. Per a mi la seva major virtut és l’un contra un; disposa de moltes variants i sempre pot sorprendre’t, i a més és molt resolutiu davant el porter. Tota una garantia.

Xavi Barroso -

Jugador FC Barcelona


www.okpatins.com twitter: @ OKPatins mail: okpatins @ diafragma.cat

Reinaldo García - OKPatins.com  
Reinaldo García - OKPatins.com  

OKPatins entrevista a Reinaldo Gracía, jugador del FC Barcelona

Advertisement