Page 1

PORTFOLIO DEWI OPPERMAN GROEP C1B


Dewi Opperman Groep C1B


Inhoudsopgave:

- Portfolio’s: o Jeroen van Koningsbrugge o David Beckham o Doutzen Kroes - Personal DNA - Mijn Mindmap - Recentie Ruud de Boer - Personal Brands - Merkanalyse - Mijn held - Moodboard Analoog - Moodboard Digitaal - Transmedia Projecten: o Spring Levend o Who’s in! Who’s out? - Typografie in het wild - 5 lettertypes: o Debi Sementelli Type Foundry: Cantoni o Capucine o Alejandro Paul o Kewl Script o Cooter - Monogram of Beeldmerk - Trefwoorden en Statement - Definitief Logo - Poster - Grid - Excursie Amsterdam - Colour Moodboard - Sfeerbeeld - Sfeergeluid - Bloggen - Reflectieverslag


Wie ben ik? Mijn naam is Dewi Opperman, ik woon in Beuningen met mijn moeder en mijn broertje. Elke zondag avond en maandag ben ik bij mijn vader in Nijmegen. Ik werk bij Albert Heijn in Beuningen op de dinsdag en de donderdagavond. In mijn vrije tijd, en dat is vooral het weekend, ben ik bij mijn vriend, en doe ik leuke dingen met mijn vriendinnen. Ik ben vorig jaar gestopt met hockeyen vanwege te weinig vrije tijd en het begin van een nieuwe opleiding. Hockey was iets wat ik graag deed, net zoals creatief bezig zijn. Dus in dat opzicht heb ik iets wat ik leuk vind, ingeruild voor een opleiding wat ik ook leuk vind. Op het begin van dit jaar heb ik veel dingen over mezelf geleerd. Vooral het constant bezig zijn met de merk-ik zorgt ervoor dat je jezelf leert kennen, wat jou aantrekt en wat niet. Wat ik later wil worden weet ik nog niet zeker. Ik wil in ieder geval mijn creativiteit kunnen uiten en zelf producten kunnen ontwerpen. Wat voor een product dat gaat worden weet ik dus nog niet. Maar als ik zo met deze opleiding bezig ben, weet ik wel zeker dat dit is wat ik wil. Ook heb ik in de tijd dat ik druk bezig ben geweest met mijn merk-ik, veel veranderingen doorgemaakt. Zo heb ik wel 6 keer een nieuw logo ontworpen, 3 keer mijn portfolio opnieuw gemaakt en het thema aangepast op mijn merk, en ben ik geswitched qua slogan. Eerst was mijn slogan namelijk “Design The Future”, later ben ik erachter gekomen dat ik hier niet veel mee kon en een beetje vast kwam te lopen, daarom ben ik over gegaan op de slogan “Create Your World” met het idee dat je, zodra de zon opkomt, je leven als een groot feest moet zien en moet genieten van alle leuke dingen, ookal gaat het leven enorm snel en heb je het enorm druk, je moet er altijd een feestje van blijven maken!


Mijn inspiratiekanalen Voordat ik ben begonnen met deze opleiding werkte ik al veel met Facebook, Twitter en Instagram. Toen ik ben begonnen met deze opleiding leerde ik kennismaken met Pinterest. Deze 4 kanalen heb ik steeds gebruikt als inspiratiebron voor mijn merk-ik en alle andere opdrachten. Natuurlijk heb ik ook veel gehad aan vriendinnen en vrienden die soms wat beter karaktereigenschappen over mijn konden bedenken dan ikzelf.


PORTFOLIO JEROEN VAN KONINGSBRUGGE SITE: http://solutd.com/eenjurk

Jeroen van Koningsbrugge is een zanger en presentator. Hij zit in een band met Dennis van der Ven, de band heet Jurk! Ook presenteert hij programma’s en doet hij mee aan programma’szoals Ik hou van Holland en De Lama’s. Hij is ook een komediant. Van Koningsbrugge is sinds 18 augustus 2005 getrouwd met Marie-Claire Witlox. Zij hebben een zoon en een dochter. Hij maakt veel gebruik van social media om zijn fans op de hoogte te houden. Zo zijn er verschillende site’s van zijn bandje, gebruikt hij Twitter en Facebook en gebruikt hij de hierboven genoemde site omfoto’s, video’s en ervaringen te delen van wat hij die dag heeft gedaan.


PORTFOLIO DAVID BECKHAM David Robert Joseph Beckham is een Engels voetballer. Hij is een middenvelder die vooral bekendstaat om zijn voorzetten, vrijetrappen, spelvoortzettingen. Sinds 31 januari 2013 speelde hij voor Paris Saint-Germain. Op 16 mei 2013 kondigde hij aan te stoppen met zijn voetbalcarrière. Beckham trouwde met Victoria Adams (een van de zangeressen van de Britse meidengroep de Spice Girls) op 4 juli 1999 in Luttrellstown Castle, nabij het Ierse Dublin. Hun huwelijk staat in het begin van de 21e eeuw volop in de belangstelling van de pers. Vooral nadat in 2004 bekend werd dat de voetballer een verhouding zou hebben gehad met de Nederlandse vrouw Rebecca Loos. Het echtpaar heeft drie zonen en een dochter. Beckham is ook bekend om zijn kapsels. Hij maakt niet heel veel gebruik van social media, alleen op onderstaande link kunt u informatie vinden. SITE: http://www.magnumad.com/index.php#mi=2&pt=1&pi=10000&s =2&p=0&a=12&at=0


PORTFOLIO DOUTZEN KROES Doutzen Kroes is een nederlands fotomodel en een actrice. Ook in het buitenland is ze erg bekend. Op 7 november 2010 trouwde Kroes op een geheime locatie in Amsterdam met dj Sunnery James[8], met wie zij in januari 2011 een zoon kreeg. Ze verdeeld haar leven tussen Nederland en New York. Ze wil graag dat haar zoontje Nederlands opgroeid, maar haar carrière maakt ze vooral in het buitenland.. Doutzen Kroes is op facebook en twitter actief, en verder staat er veel informatie op onderstaande link. SITE: http://www.dnamodels.com/women-main-board/doutzen-kroes/ portfolio#/page/1


PERSONAL DNA you are a dreamer - Your combination of abstract thinking, appreciation of beauty, and cautiousness makes you a DREAMER. - You often imagine how things could be better, and you have very specific visions of this different future. - Beauty and style are important to you, and you have a discerning eye when it comes to how things look. - Although you often think more broadly, you prefer comfort to adventure, choosing to stay within the boundaries of your current situation. - Your preferences for artistic works are very refined, although you vastly prefer some types and styles to others. - Though your dreams are quite vivid, you are cautious in following up on them. - You are aware of both your positive and negative qualities, so that your ego doesn’t get in your way. - A sense of vulnerability sometimes holds you back, stifling your creative tendencies. - You’re not afraid to let your emotions guide you, and you’re generally considerate of others’ feelings as well. - You prefer to have time to plan for things, feeling better with a schedule than with keeping plans up in the air until the last minute. - You have a strong sense of style and value your personal presentationfriends may even seek your style advice from time to time. - Generally, you believe that you control your life, and that external forces only play a limited role in determining what happens to you.


you are benevolent - You are a great person to interact with—understanding, giving, and trusting—in a word, BENEVOLENT - You don’t mind being in social situations, as you feel comfortable enough with people to be yourself. - Your caring nature goes beyond a basic concern: you take the time to understand the nuances of people’s situations before passing any sort of judgment. - You’re a good listener, and even better at offering advice. - You’re concerned with others at both an individual and societal level, you sympathize with the plights of troubled groups, and you can care about people you’ve never met. - Considering many different perspectives is something at which you excel, and you appreciate that quality in others. - Other people’s feelings are important to you, and you’re good at mediating disputes. - Because of your understanding and patience, you tend to bring out the best in people.


MIJN MINDMAP


RECENSIE RUUD DE BOER Hieronder vind u de beantwoorde vragen over de persconferentie van Ruud de Boer. Het was een erg interessante persconferentie waar je veel door kon leren. 1) Waar ging de lezing volgens jou over? Het ging over hoe merken in elkaar zitten. Hij legde door veel voorbeelden uit hoe een merk eigenlijk word ontworpen en in elkaar steekt 2) Wat vond je het meest interessant? De uitleg en de voorbeelden die werden gegeven over verschillende merken. Ik vond dat hij op een interessante manier praatte. Educatief, maar toch met af en toe een grapje tussendoor en veel voorbeelden. Dat maakte de lezing ook erg interessant en makkelijk te volgen. 3) Wat vond je het minst interessant? Het begin, daar werd niet veel interessants verteld, het kwam langzaam op gang. 4) Wat heb je geleerd? Een merk vormt zich door een merkinnerlijk en merkuiterlijk die perfect op elkaar moeten aansluiten om echt succes te maken. Als het merk een ander uiterlijk heeft dan waar het voor staat dan werkt het niet.


PERSONAL BRANDS Hieronder ziet u een foto van mijn personal brands. Dit zijn merken die ik elke dag eigenlijk wel gebruik of bij me draag. In het groot ziet u mijn laptop tas, deze is van cage logic. U ziet mijn koptelefoon die ik elke dag wel gebruik, van het merk Sennheiser. Ook ziet u mijn deo, van het merk FA, mijn parfum, van het merk Love Actually, een blikje energy van het merk AH Basic, en een tube tandpasta, van het merk Elmex. Dit zijn producten en merken die ik (bijna)dagelijks gebruik, en zijn dus mijn personal brands!


MERKANALYSES TOEKOMST Denk jij wel eens na over je toekomst? Wat voor baan heb je, heb je een leuk huisje, een groot gezin of wil je juist geen kinderen? Ik, Dewi Opperman, ben 18 jaar en denk er wel eens over na. Als ik denk aan mijn toekomst zie ik mezelf in een groot maar knus huisje wonen met mijn vriend, 2 kinderen en een hondje. Ik ben dan een onafhankelijk, zelfstandige en gelukkige vrouw die op zoek is naar uitdaging in haar baan! Als ik aan mijn toekomst denk, denk ik ook aan wat mijn droom eigenlijk is: Met mijn kinderen en partner een reis maken naar veel mooie steden zoals Hong Kong, Hawaii, KroatiĂŤ en nog veel meer. HOE BEN IK OP DIT MOMENT? Hoe ik mezelf op dit moment zie is dat ik een sportief, creatief, behulpzaam, zorgzaam en eerlijk meisje ben. Dit zorgt er ook voor dat mensen in de omgeving bevriend met mij zijn; ik ben altijd in voor een grapje en neem vaak het initiatief om een leuk uitstapje te maken! Mijn vriend vind mij een lief, hard werkend meisje, wel wat eigenwijs en altijd bezig met de controle houden. EĂŠn van mijn beste vriendinnen noemt mij sociaal, behulpzaam, eigenwijs meisje. Dit klopt ook wel, want mijn credo is dat ik heel hard werk zodat ik later een goede baan heb! HOE ZIE IK ER UIT? Ik ben een lang, slank meisje met rode haren en lange benen. Ik draag een navelpiercing en een kettinkje met de naam van mijn vriend. Ik heb in de zomer veel sproetjes. Men zegt dat ik een lieve lach heb! Wat ik moet afleren is dat ik met mijn schouders naar voren loop, waardoor het lijkt dat ik mezelf vooruit duw. Hier maakt men vaak een grapje over.


HOE PRAAT IK TEGENOVER VERSCHILLENDE GROEPEN? De manier waarop ik spreek verschilt per persoon. Vaak heb ik een warme, vriendelijke stem. Ik praat wat gehaast en onzeker soms, als ik tegen een vreemd persoon praat. Ik lach vaak, zing mee met muziek en praat in mijn slaap. Dat laatste kan positief of negatief worden gezien Als ik nerveus ben bijt ik vaak op mijn nagels. . HOE VOELT MEN ZICH OM MIJ HEEN? Als ik mensen wil laten zien dat ik interesse in hun heb, raak ik ze vaak aan op een subtiele manier. Ook als ik mijn vrienden plaag, raak ik ze aan. Vrienden voelen aan dat ik gezellig, vrolijk, in ben voor een grapje, rustig, betrouwbaar en soms onzeker ben. Men voelt zich vaak op zijn of haar gemak bij mij. Ik heb elke dag deo op en bijna elke dag parfum. Bij mij thuis hangt er dan ook een warme, vertrouwelijke en frisse geur. Mijn kamer daarentegen is ietwat stoffig. DE MANIER WAAROP IK SPREEK: Omdat ik Nederlands spreek, geeft dat mij een Nederlandse uitstraling. Mijn dialect is Beunings, waardoor mensen zien dat ik uit Beuningen kom. In Beuningen praten ze met een soort accent waardoor mensen vaak denken dat ik uit Brabant kom. De manier waarop ik praat denken mensen soms dat ik wat onserieus, sarcastisch of boos ben, maar dit is mijn manier van praten en grapjes maken. Mijn vrienden zijn dat van mij gewend dus kunnen er ook om lachen . Groepen die het sterkst van invloed zijn op mijn uitstraling, manier van praten, uiterlijk, innerlijk, gevoel en de sfeer maken zijn mijn familie, vriendengroep, mijn vriendje en mijn collega’s.


Mijn held Hieronder vind u een verhaaltje over mijn held. Mijn held is mijn stiefnicht. Ik bewonder haar zeer voor wat ik doe. Hieronder leest u waarom! Mijn Stiefnicht Mijn stiefnicht is mijn grote voorbeeld of held. Zij is nu 24 jaar oud en is heel veel jaren geleden begonnen op vmbo niveau 3. Ze was vastberaden om de havo te gaan halen en dat is haar uiteindelijk ook gelukt. Daarna heeft ze in de daarvoor geplande tijd de opleiding hbo rechten gehaald. Ze is druk bezig geweest met het zoeken van een eigen huisje, het halen van haar rijbewijs en het zoeken van een baan, en dat allemaal in korte tijd. Inmiddels woont ze alleen in een mooi huisje dat ze zelf heeft gekocht van het harde werken bij verschillende bijbaantjes tegelijk. Ze heeft haar rijbewijs gehaald en een eigen auto gekocht, die ze alleen maar gebruikt om in haar weinige vrije tijd, toch even langs huis te gaan, langs mijn oma waar ze vaak op bezoek gaat, of om even bij ons een kopje koffie te komen drinken. Zij is een grote inspiratiebron voor mij omdat ze in een paar jaar tijd zo erg gegroeid is. Ondanks haar drukke leven heeft ze toch genoeg aandacht voor familie en vrienden en ze zet zich altijd in voor anderen. Vooral haar harde werken, en het bereiken van haar doelen inspireert mij heel erg.


MOODBOARD ANALOOG


MOODBOARD DIGITAAL


Twee Transmedia Projecten Gtst spring levend is een project dat is gemaakt door de makers van het programma GTST. Elk jaar op het einde van het seizoen, als de acteurs uit GTST vakantie hebben, komt er een speciale, spannende en spraakmakende cliffhanger. In 2013 ging de cliffhanger over een parachutsprong van vrienden en familie van een bruid en bruidegom. Zij hadden deze parachutsprong georganiseerd als bruiloftsfeestje. Het laatste shot van deze cliffhanger was het beeld van iemand die zijn parachut niet open kreeg, en daardoor doodviel. De cliffhanger was zo in elkaar gezet, dat je niet kon zien wie het was omdat iedereen dezelfde parachut sprong kleding aan had, en iedereen een motief had om iemand te vermoorden. Bij deze cliffhanger werd een app gemaakt waarin mensen elke week lettercodes, cijfercodes, filmpjes en afbeeldingen te zien kregen, waardoor ze steeds een stapje dichterbij het antwoord op de cliffhanger kwamen: wie is er dood, en wie heeft het gedaan? Er zijn voor dit hele project veel media projecten gebruikt. Via verschillende programma’s op tv, fecebook sites, twitter sites en apps op je mobiel werden deze codes verspreid om zo een stapje dichterbij te komen. Mensen konden deelnemen door de app GTST Spring Levend?! te downloaden in de app store op hun mobiel. De app was toegankelijk voor iedereen en je hoefde je niet aan te melden of te betalen. De app is een enorm succes geweest!


TWEE TRANSMEDIA PROJECTEN Who’s in, Who’s out? is een transmedia project dat begin 2012 is gestart. Het speelt zich af op de Dutch Stage Academy waar zes ambitieuze jonge mensen keihard werken aan hun droom om zanger, danser of acteur te worden. Wekelijks beslissen de kijkers wie in de tv-serie mag blijven en wie moet vertrekken. Zij bepalen ook wie de vrijgekomen plek mag opvullen. De nieuwe BNN dramaserie heeft naast vier vaste castleden, twee wisselende rollen die steeds door iemand anders kunnen worden ingevuld. Online mogen kijkers elke week twee mensen in of uit de serie stemmen. Met behulp van een webcam doet iedereen die de rol wil hebben auditie, het publiek stemt met één klik op de muis. Geen castingbureaus of voorkeursbehandelingen dus, de kijker beslist. De Mediakanalen die veel gebruikt werden zijn de applicatie die speciaal is ontworpen, waarin je een webcam hebt waar je je filmpje kan opnemen, dit filmpje kon je weer op hyves en facebook zetten om stemmen te krijgen. Dit zijn dus de kanalen die veel zijn gebruikt. Mensen konden deelnemen door de applicatie te downloaden en met de webcam een filmpje op te nemen. Hier onder vindt u een link naar de site waarop het een en ander over het project is uitgelegd: http://www.npox.nl/?fId=417&uId=703904


TYPOGRAFIE IN HET WILD Voor de opdracht ‘Typografie in het wild’ moesten we in de omgeving foto’s maken van wat dan ook dat bestaat uit tekst. Overal om je heen zie je namelijk lettertypes en de een is net weer iets anders dan de andere. Hieronder vind u de foto’s die ik heb gemaakt in een collage!


5 VERSCHILLENDE LETTERTYPES 1) Debi Sementelli Type Foundry: Cantoni 2) Capucine 3) Alejandro Paul 4) Kewl Script 5) Cooter

z.o.z voor omschrijving.


Debi Sementelli Type Foundry: Cantoni Cantony is een met de hand geschreven lettertype. Het is ontworpen door Debi Sementelli.Het is een combinatie van standaard en alternatieve tekens die samen goed bij elkaar passen. Door deze combinatie lijken de letters erg speels en sierlijk. Extra functies zijn onder andere: Romeinse cijfers, Breuken, Sierlijke en Oude Stijl cijfers, Griekse symbolen, een set van Bloeit, ornamenten en DIY Wedding Woorden en Beelden. Kortom, een prachtig lettertype!


Capucine Capucine hoort tot de traditionele indeling maar toch zit het in een genre waarbij wij gebruikers worden aangetrokken tot het type ‘een gezicht met duidelijke persoonlijkheid’. De ontwerper is geboren in Frankrijk, een land waarbij de Geschiedenis rijk is met succesvolle pogingen van dit soort lettertypes. Net als veel van de voorgangers van Capucine, wordt het gedreven door het oog in plaats van geometrische dogma. Het brengt warmte en levendigheid op de pagina. Dit is een simpel lettertype, maar heeft een enorme Franse geschiedenis. De simpelheid van het type, geeft een serieuze maar toch ook mooie en chique uitstraling. De vrijwel rechte letters, met toch een soort speelsheid erin verwerkt, is een mooi lettertype voor op een web pagina.


Alejandro Paul Alejandro Paul’s fascinatie voor geschiedenis van het schrift, kalligrafie, en poptechnologie inspireerde hem tot het Rolling Pen lettertype. Dit decoratieve lettertype biedt rondingen en vloeiende vormen Het lettertype valt meteen in het oog, en is geschikt voor popcultuur typografie en neon-ontwerpen. Ik vind het lettertype geweldig, omdat het door zijn rondingen en vloeiende vormen een simpel maar toch erg uniek lettertype maakt. Het is erg simpel in elkaar gezet, maar wel op een manier waardoor het toch goed in elkaar past. Het golvende zorgt ervoor dat het een speelse uitstraling heeft.


Kewl Script Het volgende lettertype is Kewl Script. Dit lettertype is het resultaat van het bekijken van andere design projecten. Net voor het einde van de test op Ms. Blackfort, wat later een reeks lange verhalen bleek te worden, begonnen de letters haar ineens op andere gedachtes te brengen. Het doel werd een meer speelsere maar zwaardere kant gebruiken, maar met een Zuid-Amerikaanse twist. Het lettertype is ideaal voor verpakkingen van levensmiddelen, boeken en muziek covers, tijdschriften en raam decoratie.


Cooter Cooter is een combinatie van twee voorafgaande lettertypes. Het bestaat uit het losse lijnwerk van Lump, en de rondingen van Fatty. Het is een brutaal lettertype wat soms wel het ‘graffiti van de voorsteden’ genoemd wordt. Het is een soort snelle-hand lettertype wat u met gemak kunt vinden bij uw plaatselijke winkelcentrum.


MONOGRAM OF BEELDMERK


TREFWOORDEN EN STATEMENT Waarom designing the future: Ik wil geen dingen ontwerpen of creÍren die al bestaan. Ik wil bijvoorbeeld geen foldertje maken van de nieuwste schoolagenda’s, maar een foldertje waarin ik reclame maak voor iets nieuws wat net ontdekt is, of een heel nieuw product. Lettertype: Dit lettertype geeft een speelse uitstraling, het komtspeels over, maar toch omdat de letters strak achter elkaar staan wel zakelijk. Ook als het logo zou worden verkleint blijft duidelijk wat er staat. Bij sierlijke letters zou dit onleesbaar worden. KLEURGEBRUIK: Het witte lettertype en het grijze rondje eromheen geeft het een professionele look. Ook zijn de kleuren zwart, wit en grijs tijdloos. Andere kleuren veranderen per seizoen of mode. VORMEN: Ik hou van duidelijkheid, alles moet duidelijk zijn. Daarom strakke lettertype en een strak rond vakje eromheen.


DEFINITIEF LOGO


POSTER

CREATE CREATE your world YOUR WORLD BECAUSE

TIME FLIES - Dewi Opperman http://dewiopperman.tumblr.com/

&

http://www.pinterest.com/dewiopperman/mood-board-cmd/


GRID Hiernaast vind u de inhoudsopgave en spread van het magazine VIVA. Dit is een Vrouwenblad over mode, psychologie en nog veel meer. Ik heb de spread van het kopje Persoonlijk nagemaakt. Hierop is een vrouw te zien op de linkerbladzijde en een stuk tekst en een kinderfoto op de linkerbladzijde. Deze heb ik nagemaakt in Adobe Illustrator omdat het een simpele maar toch mooie pagina is. Hiernaast vind u eerst het origineel, daarna komt het ontwerp dat ik heb gemaakt. Het zijn natuurlijk andere voorbeelden die ik als plaatjes heb gemaakt. Maar de indeling is hetzelfde.


Pagina’s 22 + 23 uit het tijdschrift VIVA. Datum: 9 tm 15 oktober


Persoonlijk


Persoonlijk Lorem Ipsum Dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce accumsan sapien eu convallis bibendum. Vivamus pellentesque eleifend pharetra. Mauris aliquam sagittis eros id pellentesque. Donec tristique sollicitudin ipsum, id iaculis metus. Suspendisse eget faucibus dui. Donec est lorem, rhoncus id eros ut, pharetra ultricies mauris. Proin pulvinar tortor pharetra pharetra pellentesque. Fusce augue metus, dictum at lacus id, pharetra aliquam nisi. Sed gravida purus in dui gravida mattis. Sed nec lorem velit. Sed at sagittis tortor, gravida vehicula mi. Pellentesque nec massa non libero malesuada laoreet sed ac ante. Integer posuere sem ipsum, eu suscipit velit adipiscing vel. Duis elementum neque purus. Donec aliquet non eros a placerat. Maecenas tincidunt mauris sit amet ligula mollis, vel dignissim ligula luctus. Vestibulum vestibulum mollis tortor, vitae tincidunt lectus lobortis sed. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. In scelerisque v enenatis dui, ultrices vehicula massa dapibus in. Cras lorem nunc, ullamcorper non commodo porttitor, egestas et odio. Quisque quis purus adipiscing, iaculis lectus eget, venenatis nisl. Duis pharetra ornare leo ut convallis. Vestibulum ultricies ornare massa at sodales. Curabitur ac dignissim tortor, luctus molestie t urpis. Sed libero velit, fermentum blandit mi et, pharetra ultrices turpis. Suspendisse a feugiat lacus. Aliquam ultricies semper massa, pretium ultricies tellus sodales sit amet. Aliquam vestibu lum ac velit et vehicula. Praesent non tellus quis l eo fringilla faucibus. Duis ac cursus nisi, at tempus sapien. Pellentesque posuere, ipsum et interdum consectetur, nisl erat sollicitudin augue, et bibendum elit diam a nibh. Praesent suscipit risus a enim ultrices vehicula. Quisque id erat enim. Suspendisse quam metus, iaculis eget ultricies non, tincidunt at tellus. Ut ac commodo est, tristique porttitor nulla. Cras eque purus, placerat quis scelerisque at, hendrerit ut justo. Nullam egestas, nunc quis viverra sceleris que, risus nulla facilisis risus, pellentesque sagittis mi ligula sed ante. Curabitur tincidunt ut ipsum id commodo. Mauris interdum velit sed metus varius dictum. Morbi eu risus cursus, tincidunt lacus non, pharetra quam. Curabitur malesuada venenatis ligula, eu aliquam nunc scelerisque ullamcorper. Curabitur eu consectetur ipsum, at tincidunt urna. Sed id tincidunt dolor. Nunc id consequat quam. Nulla et aliquet nunc. Fusce pharetra velit et volutpat sagittis. Ut in rutrum neque. Aliquam erat volutpat. Mauris id eros id ligula cursus ornare a eu metus.


EXCURSIE PIXAR AMSTERDAM Dinsdag 24 September ben ik, samen met Jet, Ramon, Peter, Jaimie en Debora naar Pixar in Amsterdam geweest. Pixar is een tentoonstelling over de meer dan 500 verschillende kunstwerken can Pixar Animation Studios. Zij vertellen verhalen over animatieklassiekers zoals Toy Story, Finding Nemo, Wall-E en Up. Ik heb voor deze tentoonstelling gekozen omdat ik Pixar natuurlijk goed ken. Toen ik klein was heb ik veel gekeken naar disney films, en die zijn geproduceerd door Pixar. Helaas was het niet toegestaan om foto’s of video’s van de tentoonstelling te maken. Toch kun je foto’s van deze tentoonstelling vinden op internet. Ik vond de tentoonstelling redelijk interessant. Mijn verwachtingen waren misschien iets te hoog. Ik had verwacht dat er ook veel dingen te doen waren tijdens de tentoonstelling. Helaas bestond de tentoonstelling alleen uit schilderijen en tekeningen van ontwerpen van verschillende disney figuren. Deze waren natuurlijk ook wel interessant om te zien omdat zoiets er heel anders uit ziet dan wat jij je herinnert van zo’n figuur.


Een voorbeeld was de rat uit de film Ratatouille. Deze rat herinner ik me als een lieve en onschulldige rat uit de film. Tijdens de tentoonstelling heb ik een aantal schetsen en ontwerpen gezien van een hele sterke en gespierde muis met een gemeen gezicht en een fintess apparaat in zijn handen. Dit is me bijgebleven omdat het een totaal ander beeld gaf dan wat ik eigenlijk voor me had. Dit soort tekeningen heb ik nog veel meer gezien van andere figuren. Ook stonden er veel beelden die gemaakt waren van een soort stevige klei. Dit waren beelden van disney figuren, die precies met elk detail nagemaakt waren. Deze vond ik erg interessant en mooi gemaakt. Al met al vond ik het wel een interessante tentoonstelling. Ik zou er niet nog een keer heen gaan, maar vond het wel interessant om het toch een keer gezien te hebben. Dewi Opperman C1B 24-09-13


COLOUR MOODBOARD Hiernaast ziet u mijn kleuren moodboard. Deze kleuren laten zien hoe ik wil overkomen en wat ik wil uitstralen. Bovenaan ziet u zwarttinten en grijstinten die in het midden van de afbeelding zijn overgelopen in paarstinten en blauwtinten, en onderaan uitkomen in de kleur roze. Ik heb voor paars, roze en blauw gekozen omdat dit mijn lievelingskleuren zijn. Paars, roze en blauw vind ik kleuren die erg dicht bij elkaar liggen. Bij paars en roze moet ik denken aan vrolijkheid, bloemen en kleurrijke dingen en bij blauw denk ik aan lucht en water. Het zijn ook erg duidelijke kleuren. Bovenaan ziet u zwart- en grijstinten, deze heb ik uitgekozen omdat het erg duidelijke kleuren zijn. Zwart en grijs zijn twee kleuren die iets een erg professionele uitstraling kunnen geven. Wat ik als merk-ik wil uitstralen is zakelijk, professioneel en serieus. Daarbij vind ik deze twee kleuren het beste passen. De kleuren zwart en grijs (en wit) zijn dus de kleuren die ik het best vind passen bij mijn merk-ik, en de kleuren paars, roze en blauw horen daar weer bij omdat dit mijn lievelingskleuren zijn.


MERK-IK FILMPJE EN GELUID Hieronder vind u een sfeerfilmpje van mijn merk-ik. In het filmpje ziet u eerst een fragment van een groot festival waar ik in de zomer van 2013 ben geweest met een aantal vriendinnen. Ook ziet u een fragment van de drukke straten van New York, een fragment van een ander groot feest en een fragment van de zon die ondergaat. Ik heb voor deze fragmenten gekozen omdat mijn slogan namelijk “Create Your World” is. Daar zit de boodschap achter dat je, zodra de zon opkomt, van je leven een feestje moet maken. Ook al is het niet altijd leuk, heb je het druk of gaat het leven je te snel voorbij. Toch moet je je eigen wereld creëren. En voor mijn gevoel kan dat het beste door van je leven een groot feestje te maken! Natuurlijk is feesten niet de oplossing om je leven leuker te maken of eenvoudiger te maken, maar bedoel ik hiermee dat je het positief moet in zien zodat je leven een leukere sfeer heeft ;) Met “Create Your World” bedoel ik dus: Er is je een leven gegeven, nu moet jij het alleen zó inrichten zoals jij het wil!

https://vimeo.com/77870590 Hieronder vind u de link naar mijn sfeergeluid voor mijn logo. https://dl-web.dropbox.com/get/merk%20ik/audiogeluid. m4a?w=AAAGNPvCctkEUToCrAqsK6Dj758iE9wscvFLK9bz_UfYGg Ik heb gekozen voor dit geluid omdat de tekst erin heel erg past bij mijn merk-ik. “Forever young, i want to be forever young, do you really want to live forever?” Mijn merk-ik gaat over je leven zien als een feestje en deze tekst vind ik er heel erg bij passen. Verder past de beat ook erg goed bij mijn merk omdat dit een soort van hardstyle is. Ik persoonlijk vind dat een leuke muzieksoort, maar het past ook bij mijn merk omdat het een echte feestmuziek is, en dat hoort natuurlijk bij mijn merk!


PERSOONLIJKE BLOGGEN Hier onder vindt u de link naar Pinterest en Tumblr. Dit zijn mijn persoonlijke bloggen! TUMBLR http://www.tumblr.com/dashboard PINTEREST http://www.pinterest.com/dewiopperman/mood-board-cmd/


REFLECTIEVERSLAG Wat vond ik van deze course? Tijdens de eerste paar lessen van de Course Media Design had ik moeite met het feit dat we letterlijk “In het diepe werden gegooid”Ik was gewend dat elke opdracht duidelijk uitgelegd werd. Tijdens deze eerste lessen was daar geen sprake van. Het duurde een tijdje voordat ik ontdekte dat er op Han Scholar een uitgebreide handleiding stond. Toen ik deze uiteindelijk had gevonden, werden opdrachten voor mij toch wel wat duidelijker. Ondanks dat de opdracht wel uitgelegd stond, had je toch vrij veel fantasie, inspiratie en creativiteit van jezelf nodig. Ik vond altijd dat ik erg creatief was, maar had toch moeite op het begin met deze creatieve ideeën te gebruiken voor de opdrachten. Toen dit eenmaal was gelukt ging het ook een stuk makkelijker en vond ik het veel leuker om met deze opdrachten aan de gang te gaan. Ik heb toen ook gemerkt dat mijn creatieve ideeën in mijn hoofd mijn kracht en mijn zwakte tegelijk is. Het is een kracht van mij, omdat ik veel ideeën in mijn hoofd heb en in mijn hoofd ook precies weet hoe ik het op papier wil krijgen. Maar het is ook tegelijkertijd een zwakte omdat ALS ik het op papier wil zetten, dit juist op een of andere manier niet lukt. Het moeilijke van de course vond ik dus het begin, omdat je daar echt in het diepe werd gegooid en ook nog moest uizoeken hoe alles werkte, hoe een les in elkaar zat etc. Het makkelijkste van de course vond ik de opdrachten op het begin, met merken in je tas zoeken, foto’s maken van typografie in het wild etc. Een tip die ik aan deze course zou willen geven is om de nieuwe studenten op het begin wat beter in te lijden en wat meer uitleg te geven over hoe een les in elkaar zit en over wat er van ze verwacht wordt met een opdracht. Een top van de course vond ik dat, als je eenmaal in de gaten hebt hoe het werkt, je vrij bent in wat je doet. Je kunt zelf bepalen hoe iets er uit gaat zien, hoe dingen in elkaar zitten, omdat dit jou eigen ideeën en eigen creativiteit is.


PORTFOLIO DEWI OPPERMAN

Portfolio Dewi Opperman  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you