Page 1

MAGAZINE ITALIAN FURNITURE AND LIGHTING & MORE OF ITALY

ONEINDIGE COMBINATIE MOGELIJKHEDEN MET HET MODEL

IANUS


IANUS, oneindig veel mogelijkheden Design: Francesco Mansueto / Marco Verrando [ 2011 ] Herhaling: vanaf ĂŠĂŠn stoel tot een onbeperkt aantal stoelen. 2, 3, 6 zitplaatsen en meer, zelfs volledig op maat gemaakte combinaties. De opstelling van meerdere stoelen biedt totaal nieuwe sferen en hee! tegelijker#jd in#eme combina#e mogelijkheden: IANUS is nooit gelijk aan zichzelf.

Het ontwerp van de rugleuning en de juiste afstand van de losse elementen is een garantie voor maximaal comfort. De combinatie van zacht en stijve materialen tonen een aspect van stevigheid en lichtheid tegelijkertijd.


Project: Singapore airport, terminal 3


Una buona giornata inizia con un buon caffè…


MILAAN – Galleria Vittorio Emanuele II De Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan is een, naar de Italiaanse koning Victor Emanuel II genoemde, overdekte winkelstraat uit de 19e eeuw. In 1864 begon de bouw van de passage. Giuseppe Mengoni leverde het ontwerp, hij had namelijk de ontwerpwedstrijd gewonnen. Op 7 maart 1865 legde koning Vittorio Emanuele II de eerste steen en de passage werd op 15 september 1867 feestelijk geopend. De boog aan de kant van de Piazza Duomo ontbrak toen nog. De ontwerper Mengoni viel in 1877 van een steiger en stierf. Dit gebeurde net vóór de voltooiing van de toegangspoort die de passage helemaal af zou maken. Deze tragische dood dompelde Milaan in rouw. De toegangspoort werd voltooid in 1878, dit was dus meer dan tien jaar na de opening van de passage. Door deze poort is het beeld te zien van een peinzende Leonardo da Vinci op het Piazza della Scala. De poort werd enkele dagen voor de dood van de koning - naar wie de passage is vernoemd - ingehuldigd. De in mozaïek gelegde vloer van het gebouw werd in 1966 helemaal gerestaureerd met een zeer zeldzame marmersoort. In de vloer zijn de emblemen van de Italiaanse steden afgebeeld. De passage werd gebouwd als verbinding tussen het domplein en het Piazza della Scala. Bron: Wikipedia


IANUS, nog meer mogelijkheden


Een Italiaanse leverancier van designmeubilair, opgericht in 1922. Felicerossi wordt internationaal erkend als een vertolker van het ontwerp in zijn zuiverste vorm: de esthetiek, ergonomie, bruikbaarheid, eenvoud van bouw en ecologische duurzaamheid. De producten hebben niet alleen het Felicerossi stempel, maar ze hebben een bredere betekenis, die zich richt op de smaak van de klant, het belangrijkste referentiepunt in het creatieve proces.

De 40 producten van dit moment in de catalogus worden gekenmerkt door unieke stoelen, tafels en interieurelementen en zijn in volledige harmonie met de filosofie van Felicerossi. Deze hebben altijd uitstekende prijzen en onderscheidingen opgeleverd en zijn opgenomen in de collecties van een aantal van de belangrijkste musea ter wereld, zoals: Centre Pompidou, San Francisco Museum of Modern Art, Red Dot Design Award en Pinakothek der Moderne in Monaco. Dit zijn slechts enkele van de kenmerken uit de wereld van Felicerossi, een collectie die u zelf moet ervaren.


IANUS, by Felicerossi Lijn van banken en fauteuils, bekleed met de stof en leder in de kleuren van ons assortiment met stalen frame en elastische banden. Bekleed met polyurethaanschuim in verschillende dichtheden. Voor de rugleuning zijn er twee opties: verwerkt in koud gegoten polyurethaan schuim en metalen frame of in geroteerd gegoten polyethyleen in de kleuren van ons assortiment of gelakt. De poten in gebogen staal, geĂŤmailleerd in de kleuren van ons assortiment, zijn verkrijgbaar in twee verschillende versies: hoog, als ondersteunend element en de sluiting van de zitting, laag, als ondersteuning en verbinding van de stoelen. Een ander deel van de collectie: salontafels in geĂŤmailleerd plaatstaal.

De stalen poten ondersteunen de zitting. Ze kunnen op zicht of verborgen volgens diverse functionele combinaties. Ze geven de kans om eindeloos en modulair te combineren. Een uniek idee is het spelen met de verschillende beschikbare kleuren. Het ontwerp van de rugleuning is een garantie voor maximaal comfort en de juiste afstand van de losse elementen.


IANUS, is anders Veranderingen in de wachtruimte: een ruimte voor individuele personen en groepen. Een innovatieve stoel die is ontworpen om te worden gebruikt! Bij elke aansluiting en opstelling is ruimte gecreĂŤerd binnen de moderne en klassieke architectuur, met als doel om degenen die er van gebruik maken zich van harte welkom te laten voelen. Het aanbieden van een gevoel van comfort en privacy dat ongebruikelijk is in gemeenschappelijke ruimtes.

Het product wordt geĂŻdentificeerd als een gedeeltelijk gesloten element, geheel onafhankelijk van de zitplaats direct er naast, maar even comfortabel. Ianus is meervoudig, maar ook uniek, elke stoel is gelijk aan de andere, maar het veelvoud van stoelen is telkens bijzonder: de gemeenschappelijke ruimte wordt het uitgangspunt voor individueel comfort.


IANUS, oneindig combineerbaar. De elementen:


IANUS, dichterbij


Contactgegevens: designcollections Nederland Mr. Dr. Schokkingstraat 85 3904 EZ Veenendaal The Netherlands Heleen Slotboom T +31 (0)318-513429 M +31 (0)614-629991 F +31 (0)318-515083 E: info@designcollections.nl Showroom (iedere maandag) ETC Expo, stand 22 Randweg 20 4104 AC Culemborg Website: www.designcollections.nl

designcollections heeft de exclusieve meubel- en verlichtingsagentuur voor Nederland van: Ferlea Airnova Imax Felicerossi AiLati &'Costa

designcollections magazine Ianus  

Magazine of Italian Furniture and Lighting &more of Italy Issue: Ianus endless sofa, by Felicerossi

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you