__MAIN_TEXT__

Page 1

Charleshill CENTRUM, VARBERG

42 bostadsrätter

1


29

ATT KÖPA BOSTAD AV OSS

32 8

RITNINGAR

BO MITT I VARBERG

10

ARKITEKTERNAS TANKAR

13

OM LÄGENHETERNA

14

INREDNINGSVAL

56

DEROME - MED RÖTTERNA I SKOGEN

BRF CHARLESHILL I VARBERG Antal lägenheter 42 Boyta

34-110 m2

Arkitekt

Arkkas Arkitekter

Ägandeform Bostadsrätt Bostadstyp Lägenhet Mäklare

Magnus Liljengren, Wästerhav Fastighetsmäkleri magnus@wasterhav.se, 0730-80 09 99.

Tryck

September 2020 Derome Bostad, marknadsavdelning, 0340-66 64 25, marknad@derome.se Broschyren trycks i tidigt skede. Vi reserverar oss för eventuella ändringar och tryckfel. Bilder och illustra- tioner kan visa detaljer som inte ingår i ditt köp.

Läs mer om bostäderna


PETER MOSSBRANT, VD DEROME HUS

Passionen sitter i väggarna För över 70 år sedan startade min farfar en liten bysåg, då la han grunden för ett långsiktigt bolag som idag utvecklar hela kedjan – från skog till färdigt hus. Vi vet därför att alla våra trähus byggs ansvarsfullt och hållbart. Skog och trä har alltid varit en stor del av mitt liv. Som liten var jag ofta med pappa på brädgården i Derome och till skogen återvänder jag alltid för att reflektera och hämta inspiration. Med tiden växte mitt intresse av att bygga hus till att bli min passion. Att skapa hem och omgivningar för människor att trivas i, ligger mig varmt om hjärtat. Vi bygger våra hus i trä och passionen sitter i väggarna. Men det är först när du flyttar in som hemmet får sitt liv och nya minnen skapas.


LEV ETT AKTIVT STADSLIV NÄRA HAVET

Vila blicken på takåsarna Centralt i Varberg hittar du Charleshill. Här bor du i ett kvarter med gångavstånd till stadslivet och stadens alla aktiviteter. Framöver blir läget ännu bättre med fina gångstråk ner mot den nya stadsdelen Västerport och havet. I huset finns det 42 lägenheter som alla får fransk balkong, balkong eller uteplats - de flesta i väster- läge och med kvällssol. På det översta planet har några av lägenheterna större öppna terrasser. Men det bästa av allt är den gemensamma takterrassen där du har utsikt över stadens takåsar, fästningen och havet. I Charleshill bor du med närhet till allt du behöver. Välkommen hem!


»De öppna planlösningarna skapar en känsla av rymd och möjliggör flera olika sätt att möblera«


DENNA ILLUSTRATION INNEHÃ…LLER TILLVAL


Mitt i Varberg

NATURUM

HANDEL GYM & HANDELSOMRÅDE GETTERÖN MATBUTIK GYM

CHARLESHILL

BADSTRÄNDER STATION

HÖGSKOLA BADPLATS OCH KALLBAD VARBERGS FÄSTNING SIMSTADION

STRANDPROMENAD

GYM

VARBERG CENTRUM MATBUTIK

GYMN

MATBUTIK VÅRDCENTRAL

MOTIONSSPÅR EVENT- & IDROTTSANLÄGGNING

8

KÅSA


CHARLESHILL ↑ VARBERG

I Charleshill kan du leva ett aktivt och behagligt liv, mitt i centrala Varberg. Du har nära till allt du behöver – på tio minuters promenad når du torget med butiker, caféer och restauranger. Här kan du strosa runt på de mysiga smågatorna eller fynda på torget som fylls av torghandlare varje onsdag och lördag. BEKVÄMT OCH NÄRA Från Charleshill har du bara ett par minuters promenad till Centralstationen, där du kan ta dig vidare med både buss och tåg. Perfekt för dig som pendlar till exempelvis Göteborg, Halmstad eller Borås. Det finns många möjligheter till motion och hälsa. Håll dig i form på något av stadens alla gym eller koppla av på något av spahotellen. Vill du ta en löprunda eller promenad finns Påskbergsskogens motionsspår en bit bort eller så bjuder strandpromenaden på fina vyer över klippor och hav.

DRÖMMEN OM HAVET Att bo nära havet är mångas dröm. Om du flyttar till Varberg blir den sann. Från Charleshill går du på fem minuter till Kallbadhuset – ett av stadens vackraste byggnader. Här kan du bada året runt och njuta av bastu och kalla havsbad. Bredvid ligger Barnens badstrand och Fästningsbadet som är populära platser under sommaren. Du kan också ta en cykeltur utmed strandpromenaden där du hittar Varbergs berömda nakenbad. Längre söderut ligger Kusthotellet och Apelvikens stränder som under sommaren sjuder av liv och människor som badar, solar, surfar och motionerar. Här kan du också stanna till och ta en lunch på någon av de mysiga restaurangerna utmed den långa sandstranden eller dröja dig kvar och följa solen som går ner i horisonten.

LSOMRÅDE I NÄROMRÅDET

SIM- & ISHALL

NASIUM

Station

Tåg & buss

300 m

Matbutik

ICA Kvantum ICA Hajen Coop Västra Vallgatan

800 m 1 km 800m

Shopping

Centrum Brukstorget Lugnetrondellen

600 m 1,7 km 2 km

Gym

Actic Friskvågen Actic Hajen Friskis & Svettis

900 m 1 km 1,7 km

Bad

Kallbadhuset Barnens badstrand Sim- & ishall Simstadion Kåsa Apelviken Getterön

1 km 1 km 1 km 1,5 km 3 km 3,3 km 4,5 km

Event

Varberg Arena Påskbergsvallen

2,1 km 2,2 km

Vård

Vårdcentral Sjukhus

1 km 2,8 km

SJUKHUS

9


Arkitekterna om Charleshill

JOSEFINE KASTBERG & KATERYNA IVANENKO – ARKKAS ARKITEKTER

Takterrass med enastående utsikt Ett stenkast från havet, stationen och torget finns Charleshill, en ny årsring i trästaden Varberg. På en sockel av granit vilar en modern träbyggnad med såväl stomme som fasad i trä. Träfasaden är en lek med fält av slät träpanel och dekorerade band med modern snickarglädje som fångar ljuset och skapar skuggspel. DAGSLJUS OCH UTBLICKAR SKAPAR RYMD Charleshill innehåller 42 lägenheter fördelade på fem plan. Här finns lägenheter i varierande storlek för olika åldrar och familjeförhållanden, från ett till fyra rum och kök med en yta på 34-110 m2. Många av lägenheterna är genomgående med kontakt både mot gatan och innergården. Alla har fransk balkong, balkong, uteplats eller terrass.

10

Bostäderna är välstuderade med god koppling mellan inne och ute. Redan i hallen möts man av dagsljus och utblickar som tillsammans med den öppna planlösningen skapar en känsla av rymd. Det möjliggör flera olika sätt att möblera. TAKTERRASS FÖR AVKOPPLING & UMGÄNGE Byggnadens sockel gömmer parkeringsplatser, förråd och miljörum. På innergården finns grönskande uteplatser till lägenheterna på plan ett. Här finns också cykelparkering och lägenhetsförråd. En generös takterrass, tillgänglig för alla boende, skapar en ytterligare grön yta med fantastisk utsikt mot havet, fästningen och centrala Varberg. På takterrassen finns plats för olika aktiviteter såsom grillning, umgänge, lek, odling och avkoppling.


SILVERPILEN ↑ VARBERG

»Många av lägenheterna är genomgående, med kontakt både mot gatan och innergården«

DENNA ILLUSTRATION INNEHÅLLER TILLVAL


Se detaljerade planritningar pĂĽ sid 32-55


CHARLESHILL ↑ VARBERG

Trivsamt & modernt Brf Charleshill, som ligger utmed Norra vägen i Varberg, består av en huskropp i vinkel med fem våningsplan och ett källarplan. Den översta våningen är något indragen, vilket skapar utrymme för större terrasser till några av lägenheterna. LÄGENHETER SOM PASSAR MÅNGA I huset finns det många olika lägenhetstyper – från en mindre etta på 34 kvadratmeter upp till fyror om 106-110 kvadratmeter. I några av lägenheterna finns det möjlighet att göra planlösningstillval – du kan lägga till en vägg och på så sätt få ytterligare ett rum. PERSONLIG PRÄGEL Lägenheterna har en ljus interiör med vitmålade väggar och vitpigmenterad enstavsparkett i ek som standard. Köken är välplanerade och flera av dem har en praktisk köksö. Köksinredningen går i en sandfärgad ton med bänkskiva i gråsvart natursten. Även fönsterbänkarna är i sten. Genom att göra inredningsval har du möjlighet att anpassa lägenheten efter din personliga smak. Samtliga lägenheter har tillgång till den gemensamma takterrassen. Där kan du koppla av i sköna vilstolar eller äta middag tillsammans med grannar och vänner samtidigt som du har utsikt ut över takåsarna och havet. MODERN TRÄBYGGNAD Charleshill byggs i en stomme av trä och kläs med en mörk träfasad. De franska och öppna balkongerna förses med glasräcken som tillsammans med de inglasade balkongerna skapar ett spännande exteriört utseende med fasaden. På innergården finns det plats för cykelparkeringar och här ligger också några av lägenhetsförråden. I källaren finns parkeringsgarage, ytterligare lägenhetsförråd, miljöutrymme och cykelparkeringar.

13


Inredningsval Ett nyckelfärdigt hem innebär att när du får nycklarna av oss är ditt nya boende helt klart att flytta in i. Vi har valt ut material och produkter från välkända varumärken som ingår i köpet, men självklart kan du anpassa dem enligt ditt tycke och smak. Vi skapar personliga hem tillsammans med dig som kund och på följande sidor kan du få inspiration till din nya bostad. I vår tillvalsportal presenteras inredning och flera av de val som kan göras. Det är också där du gör dina slutgiltliga val.


Rumsbeskrivning - standard Innertak:

Vitmålad gips med fasade kanter.

Innerväggar:

Vitmålad gips.

Innerdörrar:

Vita, massiva från Swedoor.

Foder, socklar och lister:

Vita släta, fabriksmålade med synliga spikhål.

Vårt val & tillval

Fönsterbänkar: Stenskiva. Golv:

Vitpigmenterad 1-stavs ekparkett från Kährs. Klinker i entré samt bad och tvätt.

Garderober:

Vita släta luckor från Marbodal, enligt ritning.

Kök:

Sandfärgade släta luckor, Arkitekt från Marbodal, enligt ritning. Bänkskiva i sten och rostfri diskho. Stänkskydd av kakel. Köksblandare från Mora. Induktionshäll, köksfläkt, kyl och frys, inbygg- nadsugn och mikro samt diskmaskin från Siemens.

Badrum:

Vit kommod med handfat och spegelskåp från Svedbergs. Golvstående toalett från Ifö och dusch- väggar med klarglas från Svedbergs. Dusch- och tvättställsblandare från Mora. Kakel på väggar och klinker på golv. Komfortgolvvärme.

Tvätt: Vit skåpinredning med släta luckor Aspekt från Marbodal, enligt ritning. Bänkskiva i laminat. Tvättmaskin och torktumlare/kombimaskin från Simens. Belysning: Kök: LED-lysrörsarmaturer under överskåp. WC/D: Spotlights i tak och integrerad belysning i spegel. Övrigt: Fastigheten är ansluten till fiber. Bostadsrätts havarna har egna abonnemang avseende hus- hållsel. Varje lägenhet har individuell mätning på tappvarmvatten. Vi reserverar oss för eventuella ändringar.


INSPIRATION

»Du får chansen att träffa en kökssäljare som hjälper dig att anpassa köket efter din stil och smak«


Välj vita, svarta eller rostfria vitvaror från Siemens

Vi har valt en blyfri blandare från Mora som standard. Med rätt blandare sparar du både vatten, pengar och på miljön.

HUSETS MEST ANVÄNDA RUM

Köket – hemmets hjärta Vår köksleverantör till brf Charleshill är Marbodal. De har idag Sveriges bredaste sortiment av Svanenmärkta kök. Att du ska kunna tänka långsiktigt i ditt val av material är en självklarhet för oss. Eftersom vi tillbringar mycket tid i köket, tycker vi det är viktigt att du är med och får välja ett kök som passar just din stil. Därför får du träffa en kökssäljare som hjälper dig att anpassa köket efter dina önskemål.

En bänkskiva sätter stilen i ditt kök. Det är en viktig arbetsyta som måste klara av flera års flitigt slitande och användande. Marbodals bänkskivor finns i olika material och utföranden. Vilken väljer du?

KLASSISKT, MODERNT ELLER LANTLIGT?


INSPIRATION


CHARLESHILL ↑ VARBERG

Vårt badrumssortiment kommer från Svedbergs

INRED MED DIN PERSONLIGA STIL

Badrum – med kvalité FÖRVARING I badrummet är det lätt att det svämmar över av prylar. I en bra kommod kan du med fördel förvara alla de saker som annars hamnar på tvättstället. Du har möjlighet att välja beslag och färg på kommoden. I spegelskåpet finns ett dolt uttag för att lätt kunna ladda rakapparater, eltandborste eller enkelt koppla in hårfönen.

INREDNING I badrumskommoden är det praktiskt att förvara sina badrumsartiklar i fack. Bra för att snabbt få en överblick över sortimentet och samtidigt hålla undan för ovälkommen smuts.

Badrummet är det rum som utsätts för flest temperaturväxlingar och behöver produkter som är hållbara. Därför har vi valt Svedbergs som leverantör till inredningen. Kakel och klinker väljer du direkt hos vår entreprenör. Då får du experthjälp och bra tips på vad du ska tänka på vid val av ytskikt. I brf Charleshill ingår takdusch

Kakel tillverkas av lergods och bränns vid lägre temperatur medan klinker tillverkas av stengods och bränns vid högre temperatur, och blir därmed mer hållbart. Det är därför kakel är avsett för endast vägg och klinker kan användas både till vägg och golv.

19


INSPIRATION

»Ta chansen att möta elektrikern för att göra dina personliga val, så som handdukstork och spotlights«


DEROME

HÅLLBAR INREDNING

Ett hållbart hem anpassat för dig Vi vill ge dig möjlighet att inreda ditt nya hem på ett hållbart sätt. Vi försöker välja material som har liten miljöpåverkan och som ska hålla under lång tid. Därför samarbetar vi med flera kända leverantörer som har miljömärkta produkter i sitt sortiment. Exempelvis är både köket från Marbodal och parketten från Kährs Svanenmärkta..

Under tillvalsprocessen får du möjlighet att göra tillval av färg och tapet hos utvald färgbutik. Du kan också boka ett möte med vår elinstallatör där ni går igenom elritningen. Du får då tips om eventuella tillval och hur man kan tänka hållbart.

Att inreda sitt hem personligt är enkelt med en väl vald tapet. En tapet gör att ett rum känns mer ombonat och varmt än vad en målad vägg gör.

HEMMETS GRUND

Välj bland Svanenmärkta golv från Kährs

Helhetsintrycket i rummet påverkas av vilket golv du väljer. Vill du ha mörkt eller ljust golv? 1-stav eller 3-stav? Bra att veta är att mörka golv slukar ljus och gör att rummet upplevs lite mer varmt och mysigt. Ett ljust golv skapar rymd och får tillsammans med ljusa väggar rummet att se större ut.

21


KUNDANSVARIG TIPSAR

Tre tips om tillval GÖR DET ENKELT Om du tycker det är jobbigt att välja får du en fin bostad genom vår högt satta standard, även om du låter bli att göra enskilda val. PRIORITERA Att måla om en vägg är lättare och billigare än att byta golv. Av den anledningen kan det vara värt att lägga mer tanke bakom valet av golv. GÖR BUDGET Sätt en budget redan innan du går in i tillvalsprocessen, gör därefter en önskelista och prioritera sedan utifrån vad som är viktigast för dig.

Karin Liljengren Kundansvarig region syd

22


CHARLESHILL ↑ VARBERG

Ficte pro te nihilla borent, serum, ut as ma as que volorat. Xeriam, adi ut sit quias quis am iducid quo earibus.

Till brf Charleshill har vi valt ut material och produkter från välkända varumärken. För att du ska kunna sätta din egen personliga prägel på ditt nya hem ger vi dig möjlighet att göra olika typer av inredningsval. De flesta av valen görs via vår tillvalsportal och några görs direkt med våra leverantörer och entreprenörer. Vad som ingår i bostadsrätten kan du se i rums- och byggnadsbeskrivningen.

SÅ HÄR GÖR DU DINA TILLVAL När du skrivit kontrakt, och tiden för att göra inredningsval närmar sig, får du en tidplan av oss. Den ger dig en överblick över när dina inredningsval hos oss och respektive entreprenör måste vara gjorda, för att huset ska bli klart i tid. DIGITAL TILLVALSPORTAL Inredningsvalen som du gör via oss, sker via en digital tillvalsportal. Det innebär att du får en unik länk till just din bostad där du ser den standard som ingår samt de tillval som kan göras och vad den eventuella tillvalskostnaden blir. Du kommer få mer information om tillvalsportalen när tiden för dina inredningsval närmar sig.

INREDNINGSVAL VIA LEVERANTÖR/ENTREPRENÖR Några val har du möjlighet att göra direkt med våra leverantörer och entreprenörer. Det beror på att de har fackmannakunskap inom sitt område, vilket ger dig som köpare både bättre service och större valmöjligheter. Om val görs utöver specifikationen i ditt kontrakt, direkt med leverantör eller entreprenör, upprättas ett avtal er emellan. Eventuell extra kostnad faktureras då direkt till dig från leverantör/entreprenör.

23


Byggnadsbeskrivning Grund:

Isolerad platta grundlagd på mark.

Stomme: Trä. Yttertak: Sedum. Fasad:

Stående träpanel med snickarglädje.

Fönster/ fönsterdörrar:

3-glas energifönster i trä/aluminium.

Trapphus:

Målade väggar och klinkergolv.

Hiss: Ja. Uteplats/balkong: Öppen eller fransk balkong med glasräcke alt. helt inglasad beroende på lägenhetstyp. Parkering:

Parkeringshus under huset, 34 p-platser. Möjlighet till elbilsladdning finns.

Förråd:

Ett förråd till respektive lägenhet.

Utemiljö:

Innergård med förråd, cykelparkering, planteringar, plattläggning och asfaltering.

Belysning:

Vid balkong, terrass, uteplats och entréer.

Uppvärmning:

Fjärrvärme.

Ventilation:

Från- och tilluftsventilation med återvinning (FTX).

TV/IT:

Fiber via Varbergs öppna stadsnät med separata lägenhetsabonnemang. Utbud och valmöjlighet enligt net@seaside.

Sophantering:

Gemensamt miljöutrymme.

Övrigt:

Postfack och brandvarnare ingår.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.


Tips!

Att ha rätt belysning på rätt ställe är av stor betydelse för energianvändningen. Starkare belysning där man arbetar och mer begränsad allmänbelysning ger upplevelse av ljus på rätt plats utan onödigt hög energianvändning.

BRA ATT VETA

VAD ÄR EN BOSTADSRÄTT? När du köper en bostadsrätt blir du också medlem i en bostadsrättsförening. Det betyder att du och dina grannar äger fastigheten och att ni genom styrelsen kan vara med och påverka boendemiljön. Månadsavgiften som medlemmarna betalar, ska täcka föreningens kostnader och underhåll. Avgiftens storlek beslutas av föreningens styrelse.

Glöm inte att se över din hemförsäkring!

GLÖM INTE ATT TESTA DIN BRANDVARNARE MED JÄMNA MELLANRUM

DAGS ATT FLYTTA

VAD BEHÖVER DU TÄNKA PÅ? När tillträdet i din nya bostad närmar sig är det dags att börja tänka på flytten. Här kommer några tips. → Flyttanmälan. Detta kan du göra hos Skatteverket. → Ordna med hemförsäkring. → Säga upp eller flytta de abonnemang du har på exempelvis internet, elavtal och parkering. → Slutstädning. Glöm inte ytan bakom kyl och frys! Ta hjälp av en städfirma om du inte vill städa själv. → Boka flyttfirma. Har du inte möjlighet att flytta själv så kan det vara en god idé att boka hjälp i tid.

28


CHARLESHILL ↑ VARBERG

KÖPA BOSTAD AV OSS

Hur går det till? Att köpa en ny bostad är en av de största affärerna många gör. Vi värdesätter den personliga kontakten och vill att ett bostadsköp hos oss ska vara enkelt, tryggt och bekvämt. Vi vill ge dig en smidig resa till ditt nya hem.

1 → 2 → 3 → 4 → 5 → 6 → 7 → 8 Bokningsavtal

Förhandsavtal

Inredningsval

Besiktning

Slutbetalning

Inflyttning

1. BOKNINGSAVTAL

5. SLUTBETALNING

2. FÖRHANDSAVTAL

6. INFLYTTNING

När du bestämt dig för en bostad bokar du den genom vår mäklare. När du skriver bokningsavtalet betalar du en bokningsavgift och då reserveras bostaden åt dig.

Ett förhandsavtal är ett bindande avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. När det tecknas betalar du ett förskott på 5% av priset för din bostad. När det närmar sig tilltäde tecknar du ett upplåtelseavtal, det är då du blir medlem i föreningen.

3. INREDNINGSVAL

Till din nya bostad har vi valt ut material och produkter från välkända märken som ingår i priset men du har också möjlighet att sätta din egen prägel på bostaden. Ditt inredningsval gör du enkelt i vår digitala tillvalshanterare. Din kontaktperson guidar dig om du känner dig osäker.

4. BESIKTNING

Innan du flyttar in utför en opartisk besiktningsman en slutbesiktning av bostaden. På plats finns vår projektledare och representant från bostadsrättsföreningen. Självklart bjuds du också in. Om det upptäcks några brister åtgärdar vi det, vanligtvis sker det inom två månader efter besiktningen.

Efter inflytt

Utvärdering

Senast den dagen du flyttar in betalar du den resterande summan för bostaden. Om du har gjort några inredningsval till din bostad ska de också vara betalda senast på tillträdesdagen.

Senast 12 veckor innan inflytt får du besked om tillträdesdag. Vid tillträdet finns möjlighet att ställa frågor och vi går igenom viktig information om bostaden. När du visar upp kvittot på slutbetalningen får du dina nycklar. Välkommen till ditt nya hem!

7. EFTER INFLYTT

När du har flyttat in är vi inte långt bort. Har du några frågor kan du enkelt nå oss via telefon eller mail.

8. UTVÄRDERING

I vår strävan mot att alltid utvecklas, är det viktigt för oss att veta hur du upplevde ditt bostadsköp. Två månader efter inflyttning får du en enkät som mäter hur nöjd du är. Vi vill försås att alla köpare ska bli så nöjda som möjligt, därför betyder ditt svar mycket för oss.

29


Tips!

SVÅRA ORD

Vad är andelstal? Ett andelstal beskriver hur stor procentuell andel du har i föreningen och hur stor andel av årsavgifterna som bostadsrätten skall betala. Andelstalet visar också varje bostadsrätts andel av föreningens tillgångar och skulder.

Visste du att många hänger sina tavlor för högt. Ett tips är att hänga dem i ögonhöjd. Vill du vara exakt så är den genomsnittliga ögonhöjden 145 cm från golvet till mitten av tavlan.

SVÅRA ORD

BRA ATT VETA

VAD ÄR DITT ANSVAR? När du flyttar till en bostadsrätt så delar du ansvaret för underhållet med föreningen. I samband med kontraktskrivningen får du en gränsdragningslista där du kan se exakt vad du ansvarar för i din nya bostad, men nedan följer en generell sammanfattning. När du köper en bostadsrätt har du som bostadsrättshavare ansvar för allt invändigt. Från insidan på ytterdörr till insidan av fönster. Du får alltså måla om och byta vitvaror utefter ditt tycke och smak hur mycket du vill. Har du en balkong är det du som ansvarar för insidan av den medan utsidan är föreningens. Däremot är du ansvarig för din terrass eller uteplats om du har någon. Att värme, vatten och avlopp fungerar är föreningens ansvar, men att byta vattenlås eller rengöra avloppen får du göra själv. Det finns alltså inte någon hyresvärd som kommer och hjälper dig. Är du osäker på vad som är ditt eller föreningens ansvar så fråga styrelsen innan du börjar renovera eller göra ett större inköp.

Vad är bostadsrättstillägg? Bostadsrättstillägget är ett tillägg till den vanliga hemförsäkringen med skydd för den fasta inredningen, som du som bostadsrättshavare har ansvar för. Exempel på fast inredning är parkettgolv, handfat, kapitalvaror, tapeter och innerdörrar.

I de fall det är möjligt kommer du bli inbjuden till stomvisning under pågående byggnation. Spontanbesök är tyvärr inte tillåtet av säkerhetsskäl.


Namn XX

En trygg resa till ditt nya hem Att köpa sin egen nyproducerade bostad, är en av de största affärerna många gör. Vi vill också att det ska bli en av de bästa. Vi vet hur viktigt boendet är och gör allt för att du ska trivas i ditt nya hem. Vi värdesätter den personliga kontakten och vill att ett bostadsköp ska vara enkelt. Därför har du som köpare kontakt med samma person genom hela processen. När du köper en ny bostad av oss är den alltid nyckelfärdig, du behöver med andra ord inte bekymra dig för annat än flyttlasset. Vi vill att du ska känna dig trygg i ditt köp och erbjuder därför ett kostnadsfritt trygghetspaket. Som till exempel kan hjälpa vid dubbel boendekostnad. Vi kan även erbjuda ett avbokningsskydd, från signering av avtal fram till inflyttning. Som en del av Derome, Sveriges största familjeägda träindustri, vill vi erbjuda dig en trygg och enkel resa till ditt nya hem.


ALLA GODA TING ÄR TRÄ 1. Trä binder koldioxid Trä bildas naturligt i ett ekologiskt kretslopp och binder koldioxid under hela sin livstid. Yngre träd tar upp mer koldioxid än äldre träd. Så genom att avverka gammal skog och återplantera ny, bidrar vi till en bättre miljö. I Sverige har vi idag en återplantering som överstiger avverkningen. När vi sedan bygger hus av träden finns koldioxiden kvar i materialet, så länge huset står. Och det är länge! 2. Trä är starkt, lätt och enkelt att jobba med Trämaterialets egenskaper är fantastiska. Och i kombination med den tekniska utvecklingen kan vi idag bygga trähus i flera våningar. Trähus går snabbare att bygga och kräver lite energi i byggnationen. Trä är dessutom ett hållfast och flexibelt byggmaterial som öppnar upp för nya möjligheter vad gäller arkitektur. 3. Trä skapar trivsamma hus Trä är ett mjukt material som andas och skapar en trivsam boendemiljö. När du bor i ett trähus får du en tyst, varm och ombonad känsla. Dessutom är trä väldigt vackert!

Klimatdeklarerade bostäder Att mäta är att veta, och att veta ger oss möjlighet att arbeta mer målinriktat. Målet för oss inom Derome är att vara klimatneutrala till 2030, men det är inget som sker på egen hand. .

Idag står bygg- och fastighetssektorn för en stor del av våra gemensamma koldioxidutsläpp - tillsammans måste vi utmana och förändra för att minska klimatpåverkan.

VI SKA BYGGA

SVERIGES FÖRSTA KLIMATNEUTRALA BOSTADSOMRÅDE Ja, det är ett offensivt mål, men något vi jobbat målmedvetet med under lång tid. Med trä som byggmaterial lägger vi grunden för goda förutsättningar. För mer än tio år sedan genomförde vi One Tonne Life, tillsammans med Volvo och Vattenfall. Ett projekt där en vanlig familj skulle sänka sitt klimatavtryck. Vi har fortsatt med projekt som Need4B, ett EU-projekt för att stimulera byggnationen av energiekonomiska byggnader och vårt stora innovationsprojekt Hoppet, där vi tillsammans med Göteborgs Stad bygger en förskola och tar stora steg för en fossilfri byggbransch. Lärdomar från projekt som dessa, tar vi med oss in i arbetet med vårt klimatneutrala bostadsområde. 32

Under 2021 börjar vi erbjuda våra kunder möjligheten att köpa en klimatdeklarerad bostad där vi kan visa klimatpåverkan från uppförandet. Redan nu under hösten smygstartar vi med ett kedjehusområde i Fjärås. Om ett par år väntas detta bli ett lagkrav från Boverket, men vi anser inte att vi kan vänta. Vi behöver redan nu agera och driva på utvecklingen mot ett byggande med lägre klimatpåverkan. Mer konkret innebär detta att vi räknar på utsläpp av växthusgaser från uppförandet av våra bostäder. Till exempel kring tillverkning av material, transporter och arbeten på byggplats. På sikt kommer dessa värden kunna användas för att jämföra olika alternativ mot varandra. Det tror vi skapar en tryggare och mer hållbar bostadsmarknad.


BRF. CHARLESHILL , VARBERG

1 RUM & KÖK – 34 M2 NR 211

 SK AL A 1:100 (A4) 0

NORRA VÄGEN

1

2

3

4

5M

FASAD MOT VÄSTER

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

33


BRF. CHARLESHILL , VARBERG

2 RUM & KÖK – 43 M2 BRF. CHARLESHILL. VARBERG

NR 223, 233, 243,43 252 2 ROK M2

 SK AL A 1:100 (A4) SKALA 1:100

NR 223

0 10

5

2

BALKONG 4,7 m2

SOV 9,0 m2

VARDAGSRUM 15,3 m2 EL/ IT

FDS ST G

KÖK K/F

6,9 m2

BAD/ TVÄTT 5,8 m2

U

G DM G

SKJ-G

ST

FTX

HALL

FTX

KM

EL/ IT

M

HALL

N

NORRA VÄGEN

NORRA VÄGEN

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

34

1

FASAD MOT ÖSTER

FASAD MOT ÖSTER

2 1

3 0

4

5M


BRF. CHARLESHILL , VARBERG

2 RUM & KÖK – 46 M2 NR 221, 231, 241

 SK AL A 1:100 (A4) 0

NORRA VÄGEN

1

2

3

4

5M

FASAD MOT VÄSTER

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

35


BRF. CHARLESHILL , VARBERG

2 RUM & KÖK – 54 M2 NR 311

 SK AL A 1:100 (A4) 0

NORRA VÄGEN

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

36

FASAD MOT NORR

1

2

3

4

5M


BRF. CHARLESHILL , VARBERG

2 RUM & KÖK – 54 M2 NR 321, 331, 341

 SK AL A 1:100 (A4) 0

NORRA VÄGEN

1

2

3

4

5M

FASAD MOT NORR

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

37


BRF. CHARLESHILL , VARBERG

2 RUM & KÖK – 62 M2 NR 351

 SK AL A 1:100 (A4) 0

NORRA VÄGEN

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

38

FASAD MOT NORR

1

2

3

4

5M


BRF. CHARLESHILL , VARBERG

3 RUM & KÖK – 70 M2 NR 112

 SK AL A 1:100 (A4) 0

1

2

3

4

5M

NORRA VÄGEN

FASAD MOT VÄSTER

FASAD MOT ÖSTER

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

39


BRF. CHARLESHILL , VARBERG

2-3 RUM & KÖK – 71 M2 NR 312

 SK AL A 1:100 (A4) 0

1

2

3

4

Tillvalsplanlösning

KOSTNAD FÖR TILLVALSPLANLÖSNING TILLKOMMER Se detaljer och priser genom att scanna koden med din mobilkamera.

NORRA VÄGEN

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

40

FASAD MOT ÖSTER

FASAD MOT NORR

5M


BRF. CHARLESHILL , VARBERG

2-3 RUM & KÖK – 71 M2 NR 322, 332, 342

 SK AL A 1:100 (A4) 0

1

2

3

4

5M

Tillvalsplanlösning

KOSTNAD FÖR TILLVALSPLANLÖSNING TILLKOMMER Se detaljer och priser genom att scanna koden med din mobilkamera.

NORRA VÄGEN

FASAD MOT ÖSTER

FASAD MOT NORR

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

41


BRF. CHARLESHILL , VARBERG

3 RUM & KÖK – 82 M2 NR 313

 SK AL A 1:100 (A4) 0

NORRA VÄGEN

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

42

FASAD MOT ÖSTER

1

2

FASAD MOT SÖDER

3

4

5M


BRF. CHARLESHILL , VARBERG

3 RUM & KÖK – 82 M2 NR 323, 333, 343

 SK AL A 1:100 (A4) 0

NORRA VÄGEN

FASAD MOT ÖSTER

1

2

3

4

5M

FASAD MOT SÖDER

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

43


BRF. CHARLESHILL , VARBERG

3 RUM & KÖK – 82 M2 NR 253

 SK AL A 1:100 (A4) 0

1

2

NORRA VÄGEN

FASAD MOT VÄSTER

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

44

FASAD MOT ÖSTER

FASAD MOT SÖDER

3

4

5M


BRF. CHARLESHILL , VARBERG

3 RUM & KÖK – 86 M2 NR 213

 SK AL A 1:100 (A4) 0

1

2

3

4

5M

NORRA VÄGEN

FASAD MOT VÄSTER

FASAD MOT ÖSTER

FASAD MOT SÖDER

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

45


BRF. CHARLESHILL , VARBERG

3 RUM & KÖK – 86 M2 NR 224, 234, 244

 SK AL A 1:100 (A4) 0

1

2

NORRA VÄGEN

FASAD MOT VÄSTER

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

46

FASAD MOT ÖSTER

FASAD MOT SÖDER

3

4

5M


BRF. CHARLESHILL , VARBERG

3 RUM & KÖK – 88 M2 NR 222, 232, 242

 SK AL A 1:100 (A4) 0

1

2

3

4

5M

NORRA VÄGEN

FASAD MOT VÄSTER

FASAD MOT ÖSTER

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

47


BRF. CHARLESHILL , VARBERG

3 RUM & KÖK – 90 M2 NR 212

 SK AL A 1:100 (A4) 0

UTEPLATS 27,9 m2

UTEPLATS 27,9 m2

NORRA VÄGEN

FASAD MOT VÄSTER

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

48

FASAD MOT ÖSTER

1

2

3

4

5M


BRF. CHARLESHILL , VARBERG

3 RUM & KÖK – 95 M2 NR 352

 SK AL A 1:100 (A4) 0

NORRA VÄGEN

FASAD MOT ÖSTER

1

2

3

4

5M

FASAD MOT SÖDER

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

49


BRF. CHARLESHILL , VARBERG

3 RUM & KÖK – 96 M2 NR 151

 SK AL A 1:100 (A4) 0

NORRA VÄGEN

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

50

FASAD MOT VÄSTER

1

2

3

FASAD MOT NORR

4

5M


BRF. CHARLESHILL , VARBERG

2-3 RUM & KÖK – 97 M2 NR 111

 SK AL A 1:100 (A4) 0

1

2

3

4

5M

Tillvalsplanlösning KOSTNAD FÖR TILLVALSPLANLÖSNING TILLKOMMER Se detaljer och priser genom att scanna koden med din mobilkamera.

NORRA VÄGEN

FASAD MOT VÄSTER

FASAD MOT NORR

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

51


BRF. CHARLESHILL , VARBERG

4 RUM & KÖK – 103 M2 NR 152

 SK AL A 1:100 (A4) 0

Tillvalsplanlösning

KOSTNAD FÖR TILLVALSPLANLÖSNING TILLKOMMER Se detaljer och priser genom att scanna koden med din mobilkamera.

FASAD MOT VÄSTER

FASAD MOT ÖSTER

NORRA VÄGEN

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

52

1

2

3

4

5M


BRF. CHARLESHILL , VARBERG

4 RUM & KÖK – 106 M2 NR 122, 132, 142

 SK AL A 1:100 (A4) 0

1

2

3

4

5M

Tillvalsplanlösning

KOSTNAD FÖR TILLVALSPLANLÖSNING TILLKOMMER Se detaljer och priser genom att scanna koden med din mobilkamera.

FASAD MOT VÄSTER

FASAD MOT ÖSTER

NORRA VÄGEN

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

53


BRF. CHARLESHILL , VARBERG

3-4 RUM & KÖK – 108 M2 NR 121, 131, 141

 SK AL A 1:100 (A4) 0

Tillvalsplanlösning

1

2

3

KOSTNAD FÖR TILLVALSPLANLÖSNING TILLKOMMER Se detaljer och priser genom att scanna koden med din mobilkamera.

NORRA VÄGEN Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

54

FASAD MOT VÄSTER

FASAD MOT NORR

4

5M


BRF. CHARLESHILL , VARBERG

4-5 RUM & KÖK – 110 M2 NR 251

 SK AL A 1:100 (A4) 0

1

2

3

4

5M

Tillvalsplanlösning

KOSTNAD FÖR TILLVALSPLANLÖSNING TILLKOMMER Se detaljer och priser genom att scanna koden med din mobilkamera.

NORRA VÄGEN

FASAD MOT VÄSTER

FASAD MOT ÖSTER

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

55


Med rötterna i skogen Derome är Sveriges största familjeägda träindustri som nu drivs av den tredje generationen. Det som för mer än sjuttio år sedan började med en enkel bysåg, har nu växt till en stor koncern. Trä är den gröna tråden genom hela vår verksamhet och blir till trävaror, hus, byggkomponenter och miljövänlig bioenergi. Med mångårig kunskap och kärlek till hantverket förädlar vi råvaran hela vägen – från skog till färdigt hus. EN SAMHÄLLSBYGGARE I TIDEN Ett av Deromes kärnvärden är ansvarstagande. Vi verkar för en hållbar utveckling och tar ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi utvecklar råmark till hållbara samhällen för människor att leva och trivas i, samt uppleva trygghet. När vi planerar bostadsområden strävar vi efter variation och bygger villor, bostadsrätter och hyresrätter. Allt för att skapa levande samhällen med plats för alla. Som samhällsbyggare tar vi vårt ansvar. Både idag, imorgon och för kommande generationers framtid. TRÄ FÖR FRAMTIDEN Det är härligt att bo i ett trähus. Ofta blir känslan tyst, varm och ombonad. Trä är ett mjukt material som andas och skapar en trivsam boendemiljö, dessutom är det väldigt vackert. När du bor i ett trähus från oss kan du vara trygg med att du bidrar till ett samhälle som är långsiktigt hållbart. Vi har den unika möjligheten att följa hela kedjan från skog till färdigt hus. Då vet vi att alla våra trähus byggs ansvarsfullt och hållbart. Fördelarna med att bygga trähus är alltså många, både för dig och miljön.


SILVERPILEN ↑ VARBERG

Teckenförklaring För varje träd vi skördar planterar vi minst två nya

TM  Tvättmaskin

 WC-Stol

TT   Torktumlare

 Dusch

KM

 Badrumskommod

  Kombimaskin   Överskåp kök

L/SK  Linneskåp

DM  Diskmaskin

G  Garderob

K  Kyl

FTX

 Ventilationsvärmare

F  Frys

SK

 Skåp

FDS

 Fördelareskåp

K/F  Kyl/frys M/U  Micro/ugn

U

  Vask

 Hatthylla

  Spis med ugn/fläkt

 Klädstång

  Spis/fläkt ST  Städskåp M

EL/IT Mediacentral

SKJ-G

220cm

  Microvågsugn i överskåp

 Skjutgarderob   Nedsänkt tak


Din nya bostad är en viktig del av en hållbar morgondag och du kan vara trygg med att vi på Derome tar hand om våra gemensamma resurser på bästa sätt. Tack vare att vi har kontroll på hela kedjan – från skog till färdigt hus – så kan vi vara med och styra varenda detalj i rätt hållbar riktning. Det är helt unikt. deromebostad.se 0340-66 64 25 facebook.com/deromebostad instagram.com/deromebostad

Profile for Deromegruppen

Broschyr Charleshill  

Broschyr Charleshill