Page 1

e gd W a a en BT rl ijz e Ve pr lag or

do

kamer muziek

Geniet van gerenommeerde ensembles en solisten | Het concertgebouw Amsterdam en theater de Purmaryn hebben vier overeenkomsten dit seizoen; die ziet u in deze folder. Daarnaast presenteert De Purmaryn nog diverse andere optredens die voor de liefhebber een must zijn. Wij hopen u te zien bij onze met zorg uitgekozen kamermuziekensembles of solisten. het complete programma is te zien op depurmaryn.nl


Valerius Ensemble en Consensus Vocalis | zo 28 oktober | 14.30 uur Nicolaaskerk | € 18,00 incl. koffie/thee in de pauze

do

Ve rl p o r ri a a la jze gde ge n BT W

Stabat Mater & Sint Jorismis 2.0

Bijzondere mis, bijzondere locatie » Onder leiding van dirigent Klaas Stok hoort u vanmiddag eerst het Stabat Mater van Pergolesi met een Nederlandse vertaling van Willem Wilmink. Het Stabat Mater beschrijft het aangrijpende moment wanneer Maria de kruisiging van haar zoon moet zien. “Vrijwel geen hedendaagse dichter is in staat om met dergelijk eenvoudig taalgebruik zulke diepe gevoelens te beschrijven”, schreef de pers na het horen van Wilminks versie. Deel twee: de Sint Jorismis 2.0: een geheel eigenzinnige mis die Herman Finkers schreef ter gelegenheid van zijn huwelijk voor strijkkwintet, klavecimbel en koor.

Wibi Soerjadi zo 17 maart | 14.00 uur | Grote zaal | € 25,00

‘Soerjadi is een vakman. Hij speelde gaaf, met grote precisie, helder en geciseleerd’ Trouw »

Gloednieuwe theatertour » Wibi Soerjadi vierde in 2011 zijn 30-jarig jubileum met een aantal zeer succesvolle projecten. Hij begon in de legendarische Carnegie Hall in New York en ontving daar vijfmaal een staande ovatie, een meer dan bijzonder gegeven in New York. Het feestelijke jaar werd afgesloten met de KerstGala’s in het Amsterdamse Concertgebouw. Tussendoor schreef Wibi een speciale Queen transcriptie die hij tijdens de ‘Queen Experience’ voor 40.000 man publiek speelde in het Gelredome in Arnhem. Al deze ervaringen zal Wibi meenemen in een gloednieuwe reeks theaterconcerten. Wibi Soerjadi weet met zijn indringende en beeldende pianospel een groot publiek te raken en weet zowel kenners als minder ervaren luisteraars te imponeren met zijn fabelachtige pianotechniek. Dit maakt hem bij uitstek geschikt als vertolker van het grote romantische pianorepertoire van meesters als Liszt en Chopin.


Onderstaande voorstellingen met inleidingen en gratis koffie/thee

Vorig jaar zijn we begonnen met inleidingen voor de kamermuziek in de kleine zaal. U waardeerde dit. Daarom gaan we hier dit jaar mee door, we breiden het zelfs uit met een gratis kop koffie /thee voor aanvang. Aanvang van de inleidingen is 13.45 uur.

Izhar Elias en Fernando Riscado Cordas jr.

zo 18 november | 14.30 uur | € 15,00

‘Bij Izhar Elias is de gitaar orkest en zanger’» NRC

Magisch meesterschap » Beide musici zijn toonaangevende gitaristen binnen de Nederlandse en internationale muziekwereld. Luister Magazine over Cordas: “Hij speelt met zo’n gemak, meesterschap en uitdrukkingskracht dat de muziek als nieuw klinkt.” U hoort de subtiele klankkleuren van gitaren uit begin 19e eeuw en die van de authentieke Spaan­se gitaar. Vanmiddag spelen ze werken van onder anderen Mozart, Haydn, Schubert, Bellini, Granados en De Falla.

Olga Mustafaeva zo 16 december | 14.30 uur | € 15,00 Russische virtuoos » Olga Mustafaeva studeerde aan het St. Petersburg Conservatorium en aan het Sweelinck Conservatorium. Olga was speciale gast bij het Piano tuinfestival van pianist Wibi Soerjadi. Vanmiddag hoort u werken van Mozart, Bach, Chopin, Liszt, Schumann, Wagner, Scriabin en Rachmaninov.

‘Olga Mustafaeva is an exceptional talent…. great virtuosity and unbridled fantasy’ »Jan Wijn

Trio Lumaka zo 24 februari | 14.30 uur | € 15,00 Grote veelzijdigheid » Trio Lumaka (2004) behoort tot één van de meest succesvolle en veelzijdige jonge ensembles in Nederland. In 2006 won het trio zowel de jury- als de publieksprijs van het Nationaal Kamermuziek Concours Almere. Ze speelden in het Concertgebouw in Amsterdam en op het grachtenfestival. De musici spelen werken van Telemann, Spohr, Saint-Saëns, Ibert, Dubois en Jongen. Ook maken ze bewerkingen voor de combinatie fluit, harp en viool.


Babyconcerten

(4 tot 15 mnd) 1 baby+max 3 volwassenen Zo 7 oktober 2012 | € 20,- (familieticket)

e gd W a a en BT rl ijz e Ve pr lag or

Hieronder staan optredens waarvan we denken dat die aansluiten bij uw smaak, voor uzelf of misschien voor uw (klein)kinderen.

do

sug­gesties

Ik ben een held kindervoor-

stelling 5+ | MaxTak | do 25 oktober | 14.00 uur | € 13,50 tot 13 jaar € 11,50

Nieuw » In een halfuur durend programma ver-

Live orkest! » MaxTak kiest opnieuw voor een

kennen de kleintjes een wereld die zowel ontspannend als stimulerend werkt voor het muzikale oor.

bekend boek van Ted van Lieshout over een heldhaftige jongen en zijn bange vader.

Carel Kraayenhof Kraayenhof Tango Ensemble zo 25 november | 14.00 uur | € 20,50

Melancholisch en eigentijds » Met zijn Sexteto Canyengue geniet Kraayenhof hij wereldfaam. Het programma kenmerkt zich door melancholieke melodieën, afgewisseld met heftige tangobeat en eigentijdse composities. www.carelkraayenhof.nl Bezetting: bandoneón, piano, contrabas en strijkkwartet

Don KosakenChor Russland A Russian Romance

vr 30 nov | 20.15 uur | € 26,50

Juichende lyrische hoge tenoren... » Het wereldberoemde Don KosakenChor Russland is een begrip in heel Europa. Met het nieuwste album en tournee ‘A Russian Romance’ wordt u betoverd door een gevarieerde mix van liederen en instrumentale werken. www.donkosak.com

De Vier Jaargetijden Antonio Vivaldi en Astor Piazzolla zo 13 jan | 14.00 uur | € 19,00

Twee componisten, twee stijlen en ‘Vier Jaargetijden’ » U ziet en hoort vijf strijkers, bandoneon, piano en klavecimbel onder leiding van Christiaan van Hemert (Rosenberg Trio). Voor de pauze spelen ze de Vier Jaargetijden van Vivaldi, daarna Piazolla’s Cuatro Estaciones Porteñas.

Reserveer op depurmaryn.nl of bel 0299 432205

Kamermuziek 2012 - 2013  

Het complete overzicht van theaterseizoen 2012 - 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you