Page 1

Woensdag 18 december 2013 | uitgave 24 | week 51 | 50e jaargang

T

U

S

S

E

N

D

E

M

E

N

S

E

N

DE OMROEPER Meer Omroeper

kersteditie

Win mooie prijzen met de kerstpuzzel!

Een halve eeuw muziekgeschiedenis op 1 podium Makelaardij & Taxatieburo In pr ijs verlaagd

Ravenstein Lamoenenhof 43 Royale 2/1 kapwoning met garage en houten schuur gelegen op een mooie, centrale locatie in Ravenstein. Deze solide gebouwde en volledig geïsoleerde woning wordt gekenmerkt door een logische indeling met praktische ruimten. Door de ligging van de woning in een verkeersluwe straat, nabij de basisschool is de woonomgeving zeer kindvriendelijk te noemen. Indeling woning: Begane grond: Entree, hal met trapopgang, meterkast en toilet, L-vormige woonkamer, half open keuken, garage; 1ste Verdieping: Overloop, 3 slaapkamers en een badkamer; 2de Verdieping: Via vaste trap te bereiken zolder, voorzolder met c.v.-ruimte/wasruimte en 1 slaapkamer. Inhoud woonhuis, exclusief garage: ca. 450m³. Oppervlakte garage: ca. 20m2. Perceeloppervlakte: 332 m². Bouwjaar woonhuis: 2002.

Vraagprijs € 289.000,- k.k. VERKOCHT

LANDERD- 60460 uit Schaijk en Just for fun uit Reek treden samen op bij de potter in schaijk op 21 december.

Schaijk Kruidenhof 21 Hoekwoning met royaal tuinhuis, tuin en achterom, vrij gelegen aan een rustig verkeersluw hofje in een kindvriendelijke woonomgeving. Indeling: Begane grond: hal met toilet, meterkast, woonkamer, keuken en bijkeuken. Eerste verdieping: overloop, 2 slaapkamers (voorheen 3) en een badkamer. Tweede verdieping: met vaste trap bereikbare zolderkamer met bergruimte en cv opstelling. Perceeloppervlakte: 131 m². Inhoud woning: ca. 340 m³. Schuur: ca. 17 m². Bouwjaar: 1974.

Vraagprijs € 185.000,- k.k. VERKOCHT

Ravenstein Van Hoogstratenweg 21 Prima eengezinswoning met berging, tuin en achterom, gelegen in een rustige woonomgeving met goede parkeervoorzieningen voor de deur. De woning gekenmerkt door praktische indeling met logische ruimten en geniet aan de voorzijde van een vrij uitzicht speeltuintje/plantsoen. Indeling: Begane grond: Entree, hal, toilet, meterkast, garderobe, provisiekast en trapopgang, woonkamer, keuken, tuinberging. 1e Verdieping: Overloop met bergkast, badkamer en 3 slaapkamers. 2e Verdieping: Met vlizo trap bereikbare zolderetage met cv-opstelling. Bouwjaar ca. 1970. Inhoud woning ca.325 m³. Oppervlakte berging ca. 15 m². Perceeloppervlakte 131 m².

Vraagprijs € 169.000,- k.k. NIEUW

Ravenstein Voorstraat 2 Fraaie, karakteristieke woonboerderij met atelierruimte en bijgebouw, gelegen op prachtige landelijke locatie aan de voet van de Maasdijk met zicht op de molen en natuurpoel. Indeling: Begane grond: entree, hal, woonkeuken, woonkamer, studeerkamer, 2 slaapkamers, badkamer, toilet, ‘deel’ met kast en trapopgang, kas, atelier/kantoor. 1e Verdieping: overloop/opslag, open nader in te delen slaapverdieping. Bijgebouw: momenteel in gebruik als stal. Bouwjaar ca. 1900 grotendeels verbouwd in ca. 1980. Inhoud woning ca.1250 m³. Woonoppervlakte 300 m². Oppervlakte bijgebouw ca. 70 m². Perceeloppervlakte 2960. m².

Vraagprijs € 550.000,- k.k.

Wij wensen u Prettige feestdagen en een Vastgoed en gezond 2014 De NVM makelaar in uw regio

Een bijzondere ontmoeting omdat een aantal leden van beide bands ooit samen begonnen zijn in dezelfde band. Nu vele jaren later steken zij de koppen weer bij elkaar en dat levert een halve eeuw aan muziekgeschiedenis op. Sixty for sixty neemt de jaren 60 voor zijn rekening, met muziek van The

Doors en The Stones tot Santana en Joe Cocker. Just for fun speelt eigenlijk alles vanaf de jaren 70 met o.a Ilse de Lange, Tavares, the new years eve medley van Laura Pausini, Robin Thick en Daft punk. Kortom dit belooft een zeer afwisselend avondje van lay back tot lekker opzwepende muziek te worden en ook niet onbelangrijk in deze tijd; het is nog gratis ook!

Beide zijspan crossteams van Ravenstein uit Schaijk kijken terug op een spannend motorcross jaar SCHAIJK - Teun van Ravenstein is dit jaar gestart met een nieuwe bakkenist Michel van Zwam uit Herpen. Zij moesten nog wel tijdens de 5 selectiewedstrijden zich selecteren voor de EK wedstrijden, vanaf de 1e wedstrijd ging hun dat makkelijk af. Team Willem van Ravenstein en zijn vaste bakkenist Jeroen Kuijpers uit Herpen hoefden zich niet te selecteren omdat zij in 2012 3e waren geworden tijdens de NK wedstrijden. In april hield MAC St. Christoffel uit Schaijk weer hun wedstrijd en natuurlijk is hier ook altijd een NK wedstrijd gepland voor de zijspanklasse. Veel plaatselijk publiek, fans, sponsors en familie zijn altijd aanwezig om beide teams aan te moedigen. Dit wordt door beide teams zeer gewaardeerd. In Mei zijn beide teams begonnen met de 1e van 6 EK ( I.M.B.A. oftewel

International Motorbike Association ) wedstrijden. De 1e wedstrijd was in Frankrijk, de laatste I.M.B.A. wedstrijd was afgelopen September in Nederland , en wel in Oss. In de eindstand van de EK wedstrijden zijn Willem en Jeroen op de 10e plaats en Teun en Michel op de 11e plaats geëindigd van de in totaal 47 deelnemende teams uit 6 Europese landen. Daarnaast waren er nog wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap ( NK ) in totaal 12. Deze waren zeer spannend omdat Teun en Willem vaak dicht bij elkaar reden tijdens de wedstrijden. In de eindstand van de NK wedstrijden zijn Willem en Jeroen op de 5e plaats geëindigd en Teun en Michel....op de 2e plaats ( Vice - Kampioenen )!! Hierdoor hebben Teun en Michel zich in ieder geval al rechtstreeks geplaatst voor het EK 2014.

Deze maand organiseert Motorsport Organisatie Nederland ( MON ) in Boekel weer de Kampioenshuldiging van 2013, waar I.M.B.A. teams, kampioenen uit de Inter en Nationale klassen zullen worden gehuldigd. Daarnaast zullen de EK/I.M.B.A. teams van 2014 worden voorgesteld. Beide teams van Ravenstein

zijn uitgenodigd hier aanwezig te zijn. Het was een prachtig cross seizoen en natuurlijk was dit niet mogelijk zonder steun van sponsors, fans, familie en belangstellenden. Allen hartelijk dank !!

Van Tilburg’s Taxi “Wij rijden ziekenvervoer voor alle maatschappijen, ook in uw regio”

Taxi Pastoor van Winkelstraat 44, Schaijk, tel. 0486 - 46 1239, fax 0486 - 46 4483

www.vantilburgschaijk.nl

Ziekenvervoer, rolstoelvervoer, representatief vervoer, rouw- en volgvervoer.


2 - WOENSDAG 18 DECEMBER 2013

Cupcakeactie kerstmarkt

Bellen met de burgemeester Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad verdere plannen in het kader van het Centrumplan Schaijk goedgekeurd. Dit betekent dat de onderzoeken die de haalbaarheid van de plannen beoordelen van start kunnen gaan. Maandagmiddag was de jeugdgemeenteraad bijeen in het gemeentehuis in Zeeland. Tijdens deze bijeenkomst heb ik zes nieuwe leden van de jeugdgemeenteraad geïnstalleerd: Sem van Thiel, Fleur Schakenraad, Roos Verstraten, Hidde Westerdijk, Ruben Schouten en Loek Nabuurs. Aansluitend kregen alle leden van de jeugdgemeenteraad een rondleiding door het gemeentehuis. De commissaris van de Koning de heer Van der Donk heeft een werkbe-

Verkoop brengt 504,45 euro op

zoek gebracht aan Landerd. Tijdens dit bezoek heeft hij gesproken met het college en met de fractievoorzitters. Ook heeft hij bezoek gebracht aan de bouw van het Kindcentrum in Zeeland en enkele Landerdse bedrijven. Goed om te horen dat ook hij constateert dat Landerd er goed voorstaat op het gebied van financien en het veehouderij dossier. De fractievoorzitters hebben een beroep op hem gedaan om de problematiek rond de woningbouw in Landerd te bekijken. In het kader van de samenwerking hebben wij de eerste gesprekken gevoerd met de Maashorstgemeenten Oss, Uden en Bernheze. Wij hebben afgesproken om in het nieuwe jaar verder te gaan met de gesprekken.

T

S

S

E

Oplage 16.500 T

REEK - Ondanks de negatieve berichtgeving over het KWF, gaat de Reekse afdeling ervan uit dat er wél heel veel geld op de juiste plaatsen terechtkomt.

N

D

E

M

E

N

S

E

N

deze actie 504.45 euro opgebracht. “We hopen dat alle kopers ervan genoten hebben, en namens het KWF hartelijk dank.”

U

S

S

E

N

D

E

M

E

N

S

E

N

Meer Omroeper

Eindredactie Carlo Siebers Kopij Nieuwsberichten: vóór vrijdag 12 uur T

Daarom heeft een aantal collectanten zelfgemaakte en prachtig versierde cupcakes verkocht op de Reekse kerstmarkt. In totaal heeft

U

DE OMROEPER

U

S

S

E

N

D

E

M

E

N

S

E

N

Activiteiten in het weekend: vóór maandag 10 uur T

U

S

S

E

N

D

E

M

E

N

S

E

N

DE OMROEPER

Interview Wij komen graag een interview afnemen. Mail naar info@deomroeper.nl of bel 0486-464000

Burgemeester Marnix Bakermans Tot slot wens ik iedereen hele fijne feestdagen en een goed begin van het nieuwe jaar!

Adverteren Kijk voor een overzicht van de tarieven op www.deomroeper.nl/adverteren Bezorging De Winter, 0413-339320

Kerstbrunch Op 14 december werd het jaar afgesloten met een kerstbrunch, prima verzorgd door medewerkers van de Phoenix in Schaijk. Na de brunch was iedereen in de gelegenheid om een ritje in de arrenslee te maken en hier werd volop gebruik van gemaakt.

Van Tilburg’s Taxi

Het bestuur van Stichting Gehandicapten Landerd wenst alle inwoners van Landerd fijne kerstdagen en een goed 2014.

“Wij rijden ziekenvervoer voor alle maatschappijen, ook in uw regio”

Verspreidingsgebied Berghem, Demen, Dennenburg, Deursen, Dieden, Haren, Herpen, Huisseling, Keent, Koolwijk, Macharen, Megen, Neerlangel, Neerloon, Oventje, Overlangel, Ravenstein, Reek, Schaijk en Zeeland De Omroeper is niet verantwoordelijk voor de inhoud van ingezonden stukken en vaste rubrieken.

Taxi Pastoor van Winkelstraat 44, Schaijk, tel. 0486 - 46 1239, fax 0486 - 46 4483

www.vantilburgschaijk.nl

Ziekenvervoer, rolstoelvervoer, representatief vervoer, rouw- en volgvervoer.

Kinderopvang Pinkeltje ZEELAND- Zaterdag 30 november was Pinkeltje extra open waardoor ouders de gelegenheid werd geboden om nog zonder kinderen hun laatste Sinterklaasinkopen te gaan doen. Dit was voor de ouders gratis, maar er werd wel een bijdrage gevraagd voor de CLINI CLOWNS. Dit goede doel hebben de medewerkers van Pinkeltje gemeend om aan deze gratis opvang te verbinden.

Als gevolg hiervan werd heel enthousiast de maand december uitgeroepen tot maand van de Clini Clowns. Ouders kunnen hun lege cartridges en oude mobieltjes inleveren op Pinkeltje, of een financiële bijdrage deponeren in de daarvoor bestemde collectebus. Ook andere inwoners van Zeeland, en daar buiten, zijn van harte welkom om hun cartridges en oude

Maatkeukens

Keukenrenovatie

Interieurbouw

mobieltjes af te geven op Pinkeltje. Het motto van de Clini Clowns LAAT ALLE KINDEREN LACHEN wordt door uw bijdrage dan ook nog eens extra ondersteund.

Het adres van kinderopvang Pinkeltje is: Kerkstraat 35 G 5411 EA Zeeland. Tel: 0486 453100

• Uw keuken op maat gemaakt • Badmeubels op maat • Div. soorten kasten

B. Knipping Scheltseweg 4d, 5374 EB Schaijk, Tel. 0486-462292, GSM: 0653732103

Stichting “Hulp aan Oost Europa” 2013 REGIO - Dankzij hulp en steun van velen kan stichting hulp aan oost Europa terugkijken op een geslaagd jaar.

Ons grootste project in 2013 was het inrichten van een “snoezelkamer” in een kliniek voor autistische kinderen in Turda (Roemenië). Samen met stichting HAR uit Wijchen en hulp van Barry Emons uit Zeeland zijn we erin geslaagd een professionele behandelkamer te creëren. Het vakkundige personeel helpt daar nu kinderen uit de wijde omgeving wat ook weer inkomsten genereert voor deze kliniek, een unicum voor deze streken! Evenals vorige jaren deelden wij tegen Pasen en Kerstmis pakketten met levensmiddelen uit onder de armen en hulpbehoevenden in de stad. Hierbij leveren Kerk en sociale diensten de adressen aan en gaan met ons mee om de spullen persoonlijk af te leveren. Ook de kinderafdelingen van 2 ziekenhuizen hebben we bezocht en de kinderen een verrassing bezorgd.

gemiddeld 3x per jaar op naar onze vaste “afnemers”,(bejaardentehuis, sociale dienst en ziekenhuis), zo ook in 2013. Na de stormramp op de Filippijnen begin november hebben we éénmalig ook een partij van dit soort goederen afgeleverd bij Mevr. Schoorlemmer van de stichting `Heetens hulpgoederen centrum Filippijnen`. Deze stichting zorgde voor verder transport richting rampgebied.

In de loop der jaren hebben we een vaste kring van aanbieders van medische hulpmiddelen weten op te bouwen. Hier kan natuurlijk altijd nog meer bij want de vraag naar o.a. incontinentiematerialen is groot! Mocht u dit soort goederen aan ons willen doneren dan kunt u contact opnemen via onderstaand telefoonnummer. Deze spullen sturen we

OP WOENSDAG KINDEREN KNIPPEN

€ 11,tot 12 jaar

ELKE DINSDAG GEOPEND TOT 20.00 UUR Mgr. Borretstraat 44 - Reek

Ophalen oud papier HERPEN/KOOLWIJKAanvang 08.30 uur. Op Koolwijk al op dinsdag 24 december (vm.) Dinsdag 24 december(op Koolwijk, voor de middag) en vrijdag 27 december wordt in Herpen weer oud papier opgehaald door leden van de KBO. Zij beginnen op vrijdag om 08.30 uur ( half negen) met de werkzaamheden en verzoeken de inwo-

ners van ons dorp het papier voor die tijd, goed verpakt, aan de straat te zetten. Karton of kartonnen dozen s.v.p. bij elkaar voegen en gebonden aanleveren. Gelieve ook rekening te houden met eventuele harde wind en regen. De dozen niet zwaarder verpakken dan ongeveer 20 kg. Ook karton of papier, aangeboden in containers, dient bij elkaar gebonden te zijn.

Zij die het papier de avond voor de inzameling buiten zetten worden vriendelijk verzocht, bij verwachte regen- en/of sneeuwval, het papier af te dekken met plastic. P.S.: Bij de ophaaldienst van de KBO is een uitbreiding van het aantal ophalers (vooral “jongere” ouderen) zéér welkom. Telefonische inlichtingen bij Harrie van den Berg tel. 0653148582.

Kerstshoppen in schitterend Schaijk Schaijkse winkeliers geven kerstversiering cadeau tijdens koopzondag op 22 december SCHAIJK - Na het succes van de Glow & Snow run vrijdag jongstleden laat “Schaijk, een werelddorp” wederom van zich horen.

laatste plaats vanwege de grote verscheidenheid aan winkels”, merkt Huub Christiaens van de Albert Heijn op.

Op 22 december zetten vele winkeliers hun deuren open van 12.00 tot 17.00 uur. Tijdens de koopzondag hebben alle Schaijkse winkeliers een leuke kerstattentie voor hun klanten. “De koopzondagen worden steeds drukker in Schaijk door de originele acties op deze dagen en niet in de

Deze koopzondag is voor veel consumenten nog een prima gelegenheid om hun kerstinkopen te doen. Daarnaast zorgen de ondernemers voor een warme kerstsfeer in hun winkels en is het alleen daarom al de moeite waard om te komen “kerstshoppen in schitterend Schaijk”. Let dan ook eens op de mooie

Dit en nog veel meer is mogelijk geworden dankzij sponsoring door organisaties als M.O.V., Caritas, div. thuiszorgorganisaties en donaties van bedrijven en particulieren. ONZE HARTELIJKE DANK!!

Gesloten van 25 dec. t/m 2 jan.

Wij wensen u allen een fijne decembermaand en een voorspoedig 2014. (mogen wij dan weer op u rekenen?) STICHTING “HULP AAN OOST EUROPA” www.hulpaanoosteuropa.nl Zonnedauw 31 5374 ma Schaijk. 06 13852941 (Peter van der Meer)

Schansweg 1 - 5374 NR Schaijk - Tel. 0486-851785

ANJA

- Maken - Herstellen Kleding - Reparatie www.anjakleding.nl Openingstijden: Di t/m Vrijdag van 13.30 tot 16.30 Zaterdag van 10.00 tot 12.00

kerstverlichting in de diverse straten en wijken. De Schaijkse winkeliers hebben er zin in: kerstshoppen in een schitterend dorp, met een grote diversiteit, gratis parkeergelegenheid, gastvrij en deskundig!!! De straten zijn verlicht, de ballen hangen in de boom, de kerststukjes zijn gemaakt… Kortom: U zijt wellekome!!!

Louis van Schaijk Graszoden Verwijderen. Leveren. Leggen Tel. 0412 401450 Mob. 06 11002586 www.louisvanschaijk.nl louis@berggras.nl


DE OMROEPER

WOENSDAG 18 DECEMBER 2013 - 3

OBK bakt ze weer bruin in de oliebollenkraam Uniek in Ravenstein Uw persoonlijke reisadviseur komt bij u thuis! RAVENSTEIN - Vorig jaar is OBK met succes de verkoop van oliebollen in de kraam bij de EmTé gestart.

Ook dit jaar zijn we weer aanwezig om, samen met onze professionele koks en gedreven verkopers, u te voorzien van overheerlijke oliebollen. Voor mensen met een glutenintolerantie worden er op bestelling glutenvrije oliebollen, met of zonder krenten gebakken. Deze worden alleen op maandag 30 december als eerste gebakken en verkocht. U kunt uw bestelling voor deze glutenvrije oliebollen uiterlijk tot 27 december opgeven bij Sandra van Uden

(mslt4@hotmail.com). De OlieBollenKraam is op maandag 30 december en dinsdag 31 december open van 09:30 tot 16:30 uur.

Kerstconcert Op zondagmiddag 22 december vind de traditionele kerstwandeling langs alle kerken in de omliggende dorpen plaats. In diverse kerken zullen kerststallen te bezichtigen en ook kerstklanken van koren en muziekensembles te horen zijn. Ook Stadsharmonie OBK draagt haar steentje bij door middel van een kerstconcert in de Vincentiuskerk te Deursen. Het concert van OBK begint om 13:30 en de toegang is gratis.

Nieuwjaarsconcert Op zondag 5 januari geeft Stadsharmonie OBK haar nieuwjaarsconcert in Gemeenschapshuis Vidi Reo. Een concert waarin dit jaar de verschillende instrumentgroepen centraal staan en goed naar voren komen in een diversiteit aan muziekwerken. U bent allen van harte uitgenodigd om dit concert bij te wonen. Het concert begint om 14:00 uur en de toegang is gratis. Aansluitend zal de Dorpsraad Ravenstein hun nieuwjaarsreceptie houden van 16:30 – 17:30. Stadsharmonie OBK wenst iedereen een muzikaal maar vooral gezond 2014 toe!

Kerstsfeer in St.Rochuskapelletje DEURSEN - Van 22 december 2013 t/m 5 januari 2014 in kerstsfeer geopend is van 10.00 tot 18.00 uur

De in Ravenstein woonachtige Petra van Aken is een echte globetrotter en jarenlang werkzaam geweest bij het Globe Reisburo. Het faillissement van de OAD dat ook gevolgen had voor haar baan, was geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Reizen verkopen is een passie en daarom is zij met haar collega Daphny NuijenNabuurs nu begonnen als Personal Travel Agent onder de vlag van The Travel Company Direct B.V. Deze onderneming met professionele reisadviseurs is aangesloten bij de ANVR en de Stichting Garantiefondsreisgelden en dit zijn belangrijke zekerheden voor de klant. Zij bieden een ruim aanbod aan Nederlandse en Duitse reisorganisaties. Met hun jarenlange reiservaring kunnen zij de klanten optimaal van dienst zijn. Zo heeft Petra diverse mooie bestemmingen bezocht als Afrika, Sri Lanka en Indonesie. Met haar gezin maakte zij een prachtige rondreis door het Westen van Amerika. Maar ook Scandinavië is een bestemming die veelvuldig is bezocht door deze Ravensteinse. Collega Daphny is een fervent wintersporter , kent Italië erg goed en heeft afgelopen jaar met haar gezin een geweldige cruise gemaakt op de Middellandse Zee. Kortom van alle markten thuis dus.

Overdag en in de avonduren staan Petra en Daphny voor u klaar. Persoonlijk advies op het moment dat het u het beste uitkomt. Geen wachttijden en niet urenlang op het internet zoeken. U mailt of belt hen en zij nemen u het werk uit handen. De voorstellen worden naar u toe gemaild of worden thuis gebracht zodat u samen met hen het advies kunt bekijken en bespreken. Of het nu gaat om een zonvakantie, stedentrip, een weekendje weg, een kampeervakantie of een reis op maat, bij Petra en Daphny bent u aan het juiste adres. Alle voordelen nog eens op een rij: - Garantie van ANVR en SGR waardoor uw reis is gewaarborgd; - Zij komen voor het geven van ons reisadvies desgewenst bij u thuis of op de zaak en maken een afspraak op een voor u geschikt moment, ook ’s avonds en in het weekend. Uiteraard kunt u ook per mail of telefoon uw wensen bij hen neerleggen; - Service staat bij hen hoog in het vaandel, zij begeleiden uw volledige reistraject vanaf het eerste advies, tot het thuisbrengen van de reisbescheiden, tot het informeren naar

uw ervaringen na uw terugkomst; - U bespreekt met hen de wensen voor uw vakantie en zij zullen de geschikte reis voor u samenstellen. Naast de bekende Nederlandse touroperators, bieden zij ook een groot aanbod aan Duitse reisorganisaties en bekijken zij ook altijd de mogelijkheden voor vertrek vanaf de regionale luchthavens. - U krijgt waar voor u geld. Elke vakantie is uniek. Zij zoeken voor u naar een betaalbaar aanbod met een goede prijs-/kwaliteitsverhouding. U geeft aan wat u wilt en zij zoeken de beste vakantie voor u binnen uw wensen en mogelijkheden.

Waar vindt u Petra en Daphny? The Travel Company 2Go Email: 2go@travelcompany.nl Petra van Aken Valkenburgstraat 9 5371 ED Ravenstein tel. 06-29395862 Partner: Daphny Nuijen-Nabuurs Tel. 06-22349012

Landerd TV pakt uit met kerst en Nieuwjaar LANDERD- Rond kerst en Nieuwjaar zendt Landerd TV diverse programma’s uit. Concert Osse Opera meets Concordia Schaijk Op 22 en 23 december wordt een concert uitgezonden van het Osse Operakoor en muziekvereniging Concordia uit Schaijk, opgenomen in de kerk van Schaijk.

Buurtvereniging Molengraaf-Noord bakt oliebollen SCHAIJK - Buurtvereniging Molengraaf-Noord Schaijk, bakt op Oudjaarsdag (Dinsdag 31-12) weer Verse Oliebollen Op oudjaarsdag, dinsdag 31 December a.s. gaat de Schaijkse Buurtvereniging Molengraaf-Noord weer Oliebollen bakken. Iedereen die Vers Gebakken Oliebollen wil hebben kan net als voorgaande jaren weer bij ons terecht !!

Met hulp van van Son’s Eethuis en de deskundigheid van kok Femke worden oliebollen, rozijnenbollen en ook heerlijke appelbeignets bereid die voor iedereen te koop zijn. U kunt op Oudjaarsdag bij ons terecht van ca. 9 tot 3 uur op:

Uitzendtijden op beide dagen: 12.00 – 18.00 – 20.00 en 22.00 uur. Kerstvieringen Twee missen zendt Landerd TV uit te weten de nachtmis op kerstavond (20.00 uur) uur vanuit de parochiekerk in Schaijk en op Tweede Kerst-

dag een mis om 9.30 uur vanuit Zeeland, opgeluisterd door het Kwartjesvolk. Kerstconcerten 1e en 2e Kerstdag staan in het teken van een kerstconcert waaraan de koren Schalmei en Loreley hun medewerking geven. Uitzendtijden op beide dagen: 12.00 – 18.00 – 20.00 en 22.00 uur. Eindejaarsoverzicht Het jaaroverzicht van Landerd in Beeld staat gepland voor de periode vrijdag 27 december t/m vrijdag 3 januari. Elke dag om 12.00 – 18.00 – 20.00 en 22.00 uur. In het jaaroverzicht zijn beelden te zien van de activiteiten die Landerd

TV in 2013 gefilmd heeft. Het terugkijken gebeurt samen met 4 gasten, te weten Theo van Duren, Jan de Leur, Resi van de Coer en burgemeester Marnix Bakermans. Gert van Boxtel zorgt voor de muzikale noot. De Nieuwjaarsreceptie De nieuwjaarsreceptie die de gemeente Landerd de bewoners aanbiedt vindt plaats op 2 januari van 19.00 tot 21.00 uur. De uitzending wordt gevolgd door een herhaling van het jaaroverzict. Landerd TV zendt uit op Ziggo kanaal 44 digitaal en analoog op kanaal 22+/frequentie 480.000.

Meer Omroeper

Zomaar een kerstgroet en een nieuwjaarswens aan allen die mij steunden tijdens mijn ‘ziekzijn’ in de vorm van een bezoekje, een kaartje, een mailtje, een belletje of zomaar ‘n praatje. Dit gaf m’n hart ‘t vertrouwen, dat ik weer gezond ben.

Schutsboomstraat 2 te Schaijk voor Eethuis van Son

Martien Siebers De Omroeper

Knipping Maatkeukens & Interieurbouw Scheltseweg 4d 5374 EB Schaijk 0486-462292 www.bknipping.nl info@bknipping.nl

Spanjers voor dier en tuin DISCUS

www.spanjersvoordierentuin.nl info@spanjersvoordierentuin.nl Bossestraat 65 5374 HS Schaijk 0486 461386

Broeren

Schoenmakers Kwaliteitsslagerij Zekerheid in kwaliteit

www.kwaliteitsslagerijschoenmakers.nl info@kwaliteitsslagerijSchoenmakers.nl

Schadeservice www.broerenschadeservice.nl info@broerenschadeservice.nl

Marktstraat 36 5371 AD Ravenstein 0486-411291

Plein 5 Casuals Europaplein 5 5374 BM Schaijk 0486-464307

Industriepark 5 5374 CM Schaijk 0486-436737

Albert Heijn

Ruijs

Schaijk

Bouwbedrijf

Burg. Hoefnagelstraat 14 5374 CZ Schaijk 0486-464046

Zandstraat 34 5374 NC Schaijk 0486-464836

Nieuw Schaijk Restaurant

Rijksweg 46 5374 RB Schaijk 0486-461294 www.nieuwschaijk.nl info@nieuwschaijk.nl

Manders Juwelier Optiek www.optiek-juwelier.nl info@optiek-juwelier.nl Runstraat 10 5374 AC Schaijk 0486-461881

Notarissen Voor goede raad op maat

van Mourik en de Bie www.vanmourikendebie.nl info@vanmourikendebie.nl De Donk 21 5374 HA Schaijk 0486-462614 www.siebers.nl

Drukkerij Siebers & van Gerwen Industriepark 11 5374 CM Schaijk o486-464000 info@siebers.nl


ARBO

De Bouwklus

HELP-DESK BV

Hap & Stap

Schutsboomstraat 45 5374 CB Schaijk 0486-465050 www.debouwklus.nl info@debouwklus.nl

Erfdijk 30 5373 KV Herpen 0486-416934 www.arbo-help-desk.nl info@arbo-help-desk.nl

Kerkstraat 52 5411BA Zeeland 0486-452622 www.hapenstap.nl

Versgilde Schaijk

G.v.d. Brand Catering

Slagerij v. Kraaij Bakkerij Bart Bongers Gall & Gall www.versgildeschaijk.nl

De Hammen 14 Ravenstein

De smakelijkste Oplossing

Tuinplanten Want mooi groen is niet lelijk Willibrordusweg 6 5374 NG Schaijk 0486-461440

Willy v. Mook de echte bakker Echte Bossche Bollen

bakkerijwvanmook@hetnet.nl

www.verstegentuinplanten.nl

Hevank Auto’s Industriepark 30a 5374 CM Schaijk 0486-462527 www.hevankautos.nl

Marktstraat 31 5371 AC Ravenstein 0486-411293

Bento

Bruna

Schoenen en Sport Shop Pasfotoservice

Firma Spijkers Postbank

Runstraat 8 5374 AC Schaijk 0486-461891 www.bento.nl

Runstraat 4 5374 AC Schaijk 0486-461560

Inzamelingsaktie M.O.V.-Schaijk

K.V.O. bestaat 85 jaar Datum: Maandag 13 januari Tijd: 19.00 uur Locatie: Cafe-Restaurant “Nieuw Schaijk” Opgeven Tot 7 januari dmv de e-mail of een telefoontje bij een van de bestuursleden K.V.O. vrouwenorganisatie in brabant bestaat 85 jaar.Om dit te vieren heeft het K.V.O. servicebureau een feestprogramma opgesteld voor al haar leden. Wij hebben gekozen voor typisch hollands, de meest gezellige avond die er bestaat.

Verstegen

We beginnen de avond met de presentatie van het jaarprogramma waarna het feest kan beginnen. Alle leden worden warm welkom geheten door KAAT. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

SCHAIJK - Op zaterdag 28 december a.s. houdt de M.O.V.- Schaijk weer haar jaarlijkse inzamelingsaktie. Op die dag kunnen tussen 10.00 en 14.00 uur allerlei bruikbare spullen naar de garage van de pastorie gebracht worden. Deze aktie vindt plaats ten bate van “Caritas Zagreb” (Kroatië) en ze wordt gehouden in samenwerking met de werkgroep Caritas/MOV van de St. Petrusparochie in Uden. Hulp aan Kroatië is nog steeds nodig, ook al is er al sinds 1995 geen oorlog meer. Het is zelfs zo, dat sinds het eind van die oorlog de voorzieningen voor met name de ouderen juist veel slechter in plaats van beter zijn geworden. Zij hebben onze steun nog erg hard nodig o.a. in de

vorm van spullen, die voor ons vaak overbodig zijn geworden, maar die nog heel goed bruikbaar zijn. Onder het begrip “bruikbare spullen” wordt verstaan: kleding, schoenen, dekens, lakens, kussenslopen, dekbedden, dekbedovertrekken, matrassen (vooral 1-persoons), ba-

byspullen, bestek, keukengerei en houdbare levensmiddelen. Ook is er behoefte aan gereedschap, goede fietsen (geen race-fietsen) steps, driewielertjes,speelgoed (bv. poppen en knuffels), naaimachines, rollators, rolstoelen, krukken en andere hulpmiddelen. Voor dit alles geldt vanzelfsprekend: “mits in goede staat”. Het is eveneens mogelijk om deze aktie financieel te ondersteunen teneinde het transport van de ingezamelde goederen te kunnen bekostigen. Een geldelijke bijdrage

kan gestort worden op bankrekening 14 63 94 534 ten name van M.O.V. te Schaijk onder vermelding van “inzamelingsaktie”. Men kan desgewenst ook een envelop met inhoud op 28 december aan de aanwezige MOV-leden op de pastorie overhandigen. De Schaijkse afdeling van de M.O.V. (Missie, Ontwikkeling , Vrede) hoopt dat deze aktie net zo succesvol zal verlopen als dat in de afgelopen jaren het geval was. Door aan deze aktie bij te dragen kunt u het voorbije jaar een goed en zinvol slot geven.

Kerstshoppen in Schitterend Schaijk

KOOPZONDAG 22 december van 12.00 - 17.00

Snuf & Shoe Snuf & Shoe Kids Pebbels & Nexxt Baby en Kinderkleding Manders Optiek & Juwelier Travel XL Albert Heijn

Bodyfashion Minerva Manders Mode Be Yourself Marskramer Schaijk Bruna Keurslager van Kraaij Bart Bongers de echte bakker

Gall & Gall slijterij Welterusten slaapwinkel kinderwinkel Bento Schoenen- en Sportshop Witgoedspecialist Haku Plein 5 Casuals De Graauw Electro

Sisters stoffen & fournituren Magnifiek Damesmode De Bouwklus Dellemann Bloemen en Decoratie ‘t Heuveltje Textiel

Schaijk, daar weet je dat je welkom bent ! www.schaijkeenwerelddorp.nl


DE OMROEPER

WOENSDAG 18 DECEMBER 2013 - 5

Eerste namen van 100 acts op Halfvastenfeesten bekend!

Meer Omroeper

ZEELAND – Op 28, 29 en 30 maart 2014 vinden in Zeeland weer de Halfvastenfeesten plaats. Het evenement wordt wederom grootser dan voorheen en telt liefst 5 verschillende areas, 7 podia en rond de 100 acts! De eerste artiesten die op het eerste festival van het nieuwe seizoen hun kunsten zullen vertonen, zijn net bekend gemaakt. Een programmering om jaloers op te zijn! Het is ieder jaar weer een heel gepuzzel om de programmering rond te krijgen. Wie is in, wie niet, wie komt er met een nieuwe single? Bijkomend probleem is, dat de smaak van het publiek sterk onderhevig is aan wisselingen. Wat vandaag leuk is, kan dat morgen al niet meer zijn. Ieder jaar zijn de Halfvastenfeesten er echter nog in geslaagd een gevarieerd en zeer succesvol programma neer te zetten. En dit jaar is dat helemaal het geval. Waylon - eerst naar Zeeland, dan het Songfestival! Maar ook Van Velzen,

Adaro, de Kraaien en many more to come! Met maar liefst vijf verschillende areas, komt iedere muziekliefhebber aan zijn of haar trekken. Ook dit jaar hebben de meest populaire muziekstijlen, allen een eigen podium. Van Maskerade (dance) via Masterzz of Hardstyle (spreekt voor zich) en het Heineken Mainstage en meer; zo veel podia, zo veel mogelijkheden, keuzestress! Verder zijn er vergevorderde plannen een geheel nieuwe area te introduceren op de Halfvastenfeesten maar wat dat wordt houden we nog even geheim. Het wordt in ieder geval gek, gekker, gekst! De eerste namen die nu bekend zijn

TravelXL Reisburo Yvonne Bloemers Runstraat 15 5374 AC Schaijk 0486-461155 www.preizencircus.nl

Cyclestation

www.cyclestationschaijk.com gemaakt, zijn; Nielson, Waylon, Adaro, de Kraaien, Vengaboys, Mental Theo, Django Wagner, Van Velzen, Partyraiser en Zatox. En het wordt nog veel meer, beter en mooier.

De komende weken wordt de rest van de programmering bekend gemaakt waarbij er nog heel veel moois in het vat zit!

Runstraat 9 5374 AC Schaijk 0486-464505

Marcel Sanders

Herpenduincross op 22 december

Warme bakker

www.bakkerijsanders.nl

REGIO - Zondag 22 december is de derde wedstrijd van de jaarlijkse Geert Peters Cross Competitie van atletiekvereniging AVOSS ’78: de Herpenduincross.

Runstraat 25a Schaijk 0486-463465 Molenstraat 1 Herpen 0486-413659

Plus v/d Berg Supermarkt Rogstraat 6 5373 AT Herpen 0486-411553 www.plus.nl

Toon v/d Heijden Verhuurbedrijf/Bouwbedrijf Voor aannemer & particulier Hoogschaijksestraat 35 5374 EC Schaijk

Eethuis van Son Inschrijven Nabij Vakantiepark Herperduin Schaijkseweg 12, Herpen. Zie ook de website, www.avoss78.nl De starttijden zijn: 10.00 uur: Jongens junioren A en meisjes junioren

A Heren masters en dames masters 11.00 uur Jongens junioren B,C,D en meisjes junioren B,C,D, 11.20 uur Jongens pupillen en meisjes pupillen De volgende hardloopcrossen op een rij: 19 januari 2013 (zondag):

GPCC - Witte Ruysheuvelcross 01 februari 2013 (zaterdag): GPCC - Lithse ham cross 23 februari 2013 (zondag): GPCC - Rusheuvelcross

‘t Durp in het Centrum

Schutsboomstraat 2 5374 CC Schaijk 0486-461438

Magnifiek Damesmode

Heemkundekring Ravenstein organiseert lezing over bombardement op Nijmegen In samenwerking met het Nationaal Bevrijdingsmuseum 19441945 te Groesbeek en de Nijmeegse muziektheaterproductie; ‘Ben je thuis voor het donker’ wordt op vrijdag 20 december a.s. van 20.00-22.00 uur een interessante lezing gegeven in Stadsherberg De Keurvorst aan de Marktstraat in Ravenstein. Entree: gratis voor leden van de heemkundekringen en € 3,- voor niet-leden. Het bombardement van Nijmegen vond 69 jaar geleden plaats. Sindsdien is het een onderwerp van felle discussie geweest. Met ruim 760 doden is het een van de grootste rampen die Nederland ooit getroffen heeft. De toedracht van het bombardement is jarenlang onzeker gebleven en de herdenking is pas laat op gang gekomen. Tijdens de lezing zal worden ingegaan op de toedracht en de gevolgen van het bombardement voor de stad Nijmegen en verre omgeving, waaronder ook Ravenstein. Er zal ook in het bijzonder worden ingegaan op de ervaring van de burgers ten tijde van, en vlak na het bombardement.

Lezing gegeven door de jonge historicus Jory Brentjens De lezing zal worden gehouden door Jory Brentjens die als historicus werkzaam is bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 te Groesbeek. Als medewerker aan het Liberation Route Europe project voor Nederland is hij buitengewoon bekend met de regionale geschiedenis van Nijmegen en het bombardement in het bijzonder. Zijn levendige en enthousiaste manier van spreken verlevendigen ieder historisch verhaal en maken het voor zowel leek als expert interessant en toegankelijk. Aanleiding van de lezing Deze lezing is tot stand gekomen i.s.m. het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 te Groesbeek en het bestuur en productieteam van Nijmeegs Opera- en Operette Gezelschap (N.O.O.G.). Dit koor organiseert een muziektheater met lezingen en educatie i.h.k.v. het zestig-jarig bestaan van het koor en het feit dat op 22 februari 1944,  zeventig jaar geleden, het bombardement  op Nijmegen viel. Voor meer informatie: secretaris@ heemkunderavenstein.nl

Schutsboomstraat 21/A 5374 CA Schaijk 0486-460041

Peelgraaf Partners Makelaardij en Bouwkundig Tekenburo Voor-Oventje 17A 5411 NR Zeeland 0486-453850 www.peelgraaf.nl

Slijp- en reparatie Benzinestation

Tonny Willemsen Kerkstraat 117 5411 CK Zeeland 0486-452115 www.tonnywillemsen.nl

van der Walle Sauna’s IR-cabines Yacuzzi’s Voor-Oventje 4A 5411 NT Zeeland 0486-451651 www.vdwalle-sauna.nl info@vdwalle-sauna.nl


6 - WOENSDAG 18 DECEMBER 2013

Meer Omroeper

BERGHEM - Vocal Group Crescens geeft op zondag 29 december om 20.00 uur een kerstconcert in de sfeervolle Willibrorduskerk te Berghem. Zoals U van Crescens gewend bent is er een gastkoor uitgenodigd; dit jaar geeft het koor Forte Vicante – uit Neerloon, Keent en Overlangel - acte de présence.De toegang voor het concert is gratis.

Van Tienen Drankautomaten Lekkere Koffie - Genieten! Voederheil 6/A 5411 RK Zeeland 0486-451453 www.vantienen.nl info@vantienen.nl

Vocal Group Crescens zingt kerststukken die speciaal voor dit vrouwenkoor gearrangeerd zijn door haar enthousiaste diri-

Dellemann Bloemsierkunst

NEXXT Stoere kleding voor de tieners van nu

Pebbels Baby- en kinderkleding Schutsboomstraat 23B Schaijk Wilhelminasingel 48 Berghem 0486-870001 / 0412-454010 www.pebbels-nexxt.nl

Ad v/d Oever Warenhuis en Installatiewerken Rogstraat 29 5373 AS Herpen 0486-411287 www.vd-oever.nl ad@vd-oever.nl

Van Hout’s Aannemingsbedrijf Industriepark 2a 5374 CM Schaijk 0486-462554 www.vanhout-schaijk.nl

Kerstconcert Vocal Group Crescens

www.dellemannbloemen.nl Schutsboomstraat 19 5374 CA Schaijk 0486-461318

Ago Groep

Installatiebedrijven Industiepark 11 A-B 5374 CM Schaijk 0486 - 414400 www.ago-groep.nl info@ago-groep.nl

Autobedrijf

Pieter van Wiechen Verkoop nieuw en gebruikte auto’s Schade- en ruitreparaties - APK

www.autobedrijfvanwiechen.nl info@autobedrijfvanwiechen.nl Industriepark 4 5374 CM Schaijk 0486-463118

Heywin

gent & muzikaal leider Rein Boeijen. Er wordt gezongen in diverse talen en er is een afwisselend programma samengesteld

Neva Ensemble komt naar Schaijk Zij geven van begin december tot half januari 2014 een groot aantal concerten in het heel land. Op zondag 22 december komen zij naar SCHAIJK in de kerk van de parochie H. ANTONIUS ABT, Pastoor van Winkelstraat 3. Vanaf 9.30 uur is de kerk open en de H. Mis begint om 10.00 uur. Aansluitend is er een concert tot ca. 11.30 uur. Het concert is gratis toegankelijk. Na afloop houden de leden van het ensemble een schaalcollecte bij de uitgang. Het programma tijdens de H. Mis bestaat uit Slavisch Byzantijnse kerkmuziek. Tijdens het aansluitende concert worden beroemde liederen uit de Russische folklore gezongen, Zoals Stenka Razin, Twaalf rovers, Kalinka en romances, trio en duetten van beroemde componisten. Het is zeker een bijzondere gebeurtenis voor de bezoekers om deze vocale tovenaars te zien en horen. Het belooft een geweldig optreden te worden.

Van der Ven U regelt de gaste, wij de rest www.slijterijvanderven.nl info@slijterijvanderven.nl Kerkstraat 65a 5411 EC Zeeland 0486-452991

REEK - De Reekse Heilige Antonius Abt stelt tijdens Kerstmis haar deuren open zodat belangstellenden de kerststal in de kerk kunnen bezichtigen. Vorig jaar was de kerk alleen open tijdens de missen, maar dit jaar dus ook op eerste en tweede kerstdag van 14 tot 16 uur. Wie dus graag een kijkje komt nemen bij de kerststal heeft daar nu de gelegenheid toe. Bewonder de beelden, laat de engel knikken of steek een kaarsje aan.

Smitskoor Reek heeft druk programma REEK - Koor treedt 1e Kerstdag op in Reek, 30 december in Coudewater

Kleingaalseweg 6 5374 CV Schaijk 0486-461571 www.heywin.nl

Van Tilburg’s Taxibedrijf

Persoonlijk vervoer ook naar alle airports

v.d Zanden BV

Onderdelenservice Witgoed voor bedrijven Industriepark 20 5374 CM Schaijk 0486-461954 www.zanden-onderdelen.nl

Michel van Uden Autorijschool

www.michelvanuden.nl michelvanuden@home.nl Kruisstraat 107 5373 BP Herpen 0486-411106

www.vantilburgschaijk.nl info.vantilburg@planet.nl Past. van Winkelstraat 44 5374 BK Schaijk 0486-461239

Roba bv

Pallets - Kratten - Kisten Hy-land / Jungle Gym Speeltoestellen Scheltseweg 7 5374 EB Schaijk 0486-463053 www.roba-schaijk.nl info@roba-schaijk.nl

SCHAIJK - Ook dit seizoen komt het befaamde Russische Neva Ensemble uit St. Petersburg naar ons land.

Kerststal Reekse kerk open tijdens Kerstmis

Stucadoorsbedrijf Slijterij

met een grande finale die door beide koren zal worden uitgevoerd. Het koor, dat uit 40 dames bestaat, is in 2000 opgericht en

beschikt over een uitgebreid repertoire. Reserveer deze avond in Uw agenda en beleef een prachtige avond! Voor meer informatie kunt U de website raadplegen: www.vocalgroupcrescens.nl

Op 1e kerstdag treedt het koor om 11.30 uur op in de h. Anthonius Abt kerk te Reek tijdens de eucharistieviering. Het koor zigt de

Missa Sexta. De missa sexta, als laatste mis uit een serie van 6, heeft een melodieus en zangerig karakter en is, op een paar jubelende gedeelten na, vrij ingetogen. Wel heeft deze mis een aantal in het oog springende harmonische wisselingen, bijv. in de Gloria. Ook in deze mis is de tekst van het Credo niet volledig gebruikt en stopt deze bij de passage van Christus’ Hemelvaart. Na het lichtvoetig begin van de Sanctus volgt de Benedictus weer met een mooi duet, waarna er een aantal verrassende echo effecten volgen in het Hosanna in excelsis. Tot slot een gedragen Agnus Dei en bij het Dona Nobis Pacem rondt pastoor Smits (1797-1856) mooi af met

slingerende melodielijnen. Ook zullen er enkele authentieke nederlandstalige kerstliederen worden gezongen. In Rosmalen zingt het koor op afdeling De Vonder. Hier zullen uitsluitend kerstliederen worden gezongen tijdens de kerstviering van Coudewater. Aanvang 19.00 – 20.00 uur. Het Smitskoor wenst u prettige Kerstdagen en een voorspoedig 2013 Hebt u interesse om te komen zingen bij het Smitskoor, dan bent u elke dinsdag tussen 21.00-22.15 uur welkom in Het wapen van Reek. U kunt ook contact opnemen met Theo Keijzers, Tel. Nr. 0486-471511

De feestdagen in met Chateau Migraine REGIO - Chateau Migraine: het nieuwe project waarmee zang- en theatergroep KLIK met deelnemers uit de Brabantse regio, waaronder Oss, Lith, Venhorst, Schaijk en Zijtaart in mei 2014 op de planken staat in onder meer de Lievekamp in Oss. Als voorproefje is er nu de toepasselijke wijnactie Chateau Migraine. Zang- en theatergroep KLIK zette zich vorig jaar in Oss en Zijtaart op de kaart met haar

eerste spetterende theaterproject Hoteldeboot. Door middel van de wijnactie Chateau Migraine wordt het nieuwe project van KLIK gepromoot. Chateau Migraine biedt voor ieder wat wils: rode wijn (Merlot), witte wijn (Cuvée) en Rosé (Cuvée) en speciaal voor de feestdagen mousserende wijn Kir Royal. De wijn is te koop via www.vocalklik.nl en is niet alleen een origineel cultureel (kerst)cadeau voor € 4,95 per fles, de actie steunt ook de productie van de voorstelling.

Momenteel is KLIK volop in de voorbereidingen van het nieuwe theaterstuk waarbij zang afgewisseld wordt door acteerwerk. De regie van Chateau Migraine is in handen van Martine Grünwald uit Reek en de muzikale leiding ligt bij Loek van Vugt uit Oss. Meer weten? www.vocalklik.nl. Santé et à bientôt!

Kerstboomverbranding Scouting Schaijk SCHAIJK – Dit jaar organiseert Scouting Schaijk, net als voorgaande jaren de kerstboomverbranding. De verbranding zal zaterdagavond 4 januari plaats vinden aan de Louwstraat, achter op het veld tussen de Sprankel en aluminiumbouw d’n Boey. Iedereen is vanaf 19.00u welkom om het vuur te aanschouwen, onder het genot van een hapje, drankje en muziek. van harte welkom! Met het verzamelen van Vanaf 14.00 uur op 4 januari zullen de bode kerstbomen kun je ook prijzen winnen bij men die langs de weg liggen opgehaald de loterij tijdens de kerstboomverbranding. worden. Alle leden van Scouting Schaijk zulNaast onze verzamelactie op het Eurolen dan tot 16.00 uur kerstbomen verzamepaplein, kun je al je bomen ook naar het terlen op het Europaplein. rein aan de Louwstraat brengen, vooral alle mensen die met een aanhanger de bomen Kinderen uit Schaijk en omstreken zijn ook

verzameld hebben. Ieders hulp stellen we zeer op prijs, door ons te helpen verzamelen op het Europaplein, je kerstbomen te brengen naar het terrein aan de Louwstraat of je kerstboom op 4 januari aan de straatkant te leggen, zodat wij ze op kunnen halen. Voor meer informatie of vragen kun je mailen naar kerstboomverbranding@scoutingschaijk.nl


DE OMROEPER

WOENSDAG 18 DECEMBER 2013 - 7

Zonnenberg Schoenmode - Sport

Televisie-Video-Stereo

www.zonnenbergschoenen.nl

EP: Toon Bergmans

Kerkstraat 10 5411 CL Zeeland 0486-451203

Derby Rijlaarzen

www.ep-toonbergmans.nl

Een van de grootste van Europa

Kerkstraat 19 5411 CJ Zeeland 0486-452356

5374 CM Schaijk 0486-461644

Peter Loeffen

Thijs & Bart

Loonbedrijf

TUINEN - Hoveniersbedrijf

Waterstraat 5 5374 KB Schaijk 0486-461505

www.tuinendoorthijsenbart.nl info@tuinendoorthijsenbart.nl

Thijs 0613050248 - Bart 0627261680

Akkerwinde 40 5374 DB Schaijk

AGENDA

www.derby-ridingboots.com

t Heuveltje Betaalbare mode 15 jaar Runstraat 8b 5374 AC Schaijk 0486-464429

Meer Meer Info? Omroeper Meer Scan deze pagina Omroeper

Filmpjes en achtergrond informatie!

LANDERD

WOENSDAG 1 JANUARI Op 1 januari a.s. geeft Harmonie Semper Crescendo uit Reek, weer een nieuwjaarsconcert in het Wapen van Reek. KBO-Reek Kerstviering voor al haar leden. Aanvang van de middag is om 14.00 uur in Het Wapen van Reek. De kerstviering zal verzorgt worden door onze eigen toneelclub “DOVO “ ( Door Ouderen Voor Ouderen) KBO SCHAIJK

WOENSDAG 25 DECEMBER 1e Kerstdag DONDERDAG 26 DECEMBER 2e Kerstdag VRIJDAG 27 DECEMBER 13.30 uur Kaarten MAANDAG 30 DECEMBER 10.00 – 11.00 uur Nordic Walking 14.00 uur Bingo DINSDAG 31 DECEMBER 13.30 Fietsen, verz. Spijkplein 13.00 uur Bridge 14.00 uur Seniorenkoor

Uw Winkel

WOENSDAG 1 JANUARI Nieuwjaar! Van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur biljarten. ZATERDAG 28 DECEMBER Kerstmiddag voor alleenstaanden op zaterdag 28 december in Zaal De Potter. Om 13.30 uur is de zaal open. Deze middag wordt opgeluisterd door de ‘Valkenswirtse Twilling’.

ZATERDAG 28 DECEMBER KERSTMIDDAG VOOR ALLEENSTAANDEN op zaterdag 28 december in Zaal De Potter. Om 13.30 uur is de zaal open. Deze middag wordt opgeluisterd door de ‘Valkenswirtse Twilling’. Alleenstaanden kunnen zich hiervoor aanmelden bij Doortje Bekkers in De Phoenix op : donderdag 12 december en vrijdag 13 december telkens van 13.00 – 14.00 uur.

RAVENSTEIN KBO RAVENSTEIN

ZONDAG 22 DECEMBER 2013 Op zondag 22 december 2013 vindt weer in Ravenstein de Kerstwandeling plaats welke georganiseerd wordt door het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein. Er kan vanaf 12.30 – 13.30 uur gestart worden. Ook dit jaar is een mooie route uitgezet van 6 of 9 kilometer, die ons via de mooie natuur van Ravenstein en omgeving naar prachtige kerkjes en kapelletjes voert, alwaar men kan luisteren naar sfeervolle kerstmuziek. Dit jaar is kapel Soeterbeeck opgenomen in de route. In Huisseling, waar het eindpunt is, kan men nagenieten met een kop koffie of warme chocomelk met iets lekkers. Ook is er aan onze kleine wandelaars gedacht. Wij hebben enkele vrijwilligers van de Buurtbus weer bereid gevonden om degenen, die te moe zijn om terug te wandelen naar Ravenstein, met de bus terug te brengen. Deelname is gratis en wij hopen op een grote opkomst. HUISSELING ZATERDAG 21 DECEMBER 2013 Kerst knutselmiddag voor de jeugd. Op zaterdag 21 december organiseren we wederom een kerstmiddag, waarbij we gezellig gaan kerst-knutselen. De kerstmiddag is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud. Tijdens deze middag zullen we kerststukjes gaan maken die de kinderen mee naar huis mogen nemen. Daarnaast gaan we ook iets leuks knutselen, maar dat blijft nog even een verrassing. Natuurlijk zorgen we voor iets lekkers. Komt allen naar het parochiecentrum op zaterdag 21 december om 14.00 uur. Toegang is gratis!!! sint lambertusgilde HERPEN

DECEMBER Elke woensdag kienen en dat begint om 20.00 uur in ’t Slotje te Herpen.Als u de verenigingen een warm hart toedraagt dan komt u toch zeker weer een gokje wagen op woensdagavond in ’t Slotje. Kijk ook eens op onze website, www.dorpshuishetslotje.nl. Op de volgende woensdagen bent van harte welkom. Woensdag; • 25-12-2013 • geen kienen- Kerstmis • 01-01-2014 • geen kienen- nieuwjaar • 08-01-2014 • 15-01-2014 • 22-01-2014 • 29-01-2014.

Vissers Hekwerk

Industriekaprk 4 5374CM Schaijk 0486-458810 www.pedashop.nl

‘t Landerds Schoenmakertje Stomerij Sleutelbar Schutsboomstraat 23a 5374 CA Schaijk 0486-870031

www.vissershekwerk.nl www.vissershekwerk.nl De Heinen 16 5371 MJ Ravenstein 06-12095789

Van den Bosch

Financieel Advies Niet alleen hypotheken ook verzekeringen

www.vandenboschfinancieeladvies.nl

Mgr. Suijsstraat 18 5375 AG Reek 0486-476306

THEATER DE LIEVEKAMP Theateragenda Januari 2014 • Raadhuislaan 14 - 5341 GM - Oss • Theaterkassa : (0412) 64 89 22 • Algemeen : (0412) 66 76 76 • Email : info@lievekamp.nl Woensdag 1 januari 2014 - aanvang 20.00 uur Big Band Oss Entree: € 8,50

ZONDAG 15 DECEMBER kerstconcert samen met Koor Loreley uit Zeeland in dorpshuis de Phoenix Schaijk DINSDAG 24 DECEMBER 20.00 uur - Nachtmis Kerk Schaijk DINSDAG 31 DECEMBER 17.30 uur : Oliebollenmis Kerk Schaijk

DONDERDAG 19 DECEMBER 10.00 – 11.00 uur Nordic Walking 14.00 uur Koersballen VRIJDAG 20 DECEMBER 13.30 uur Kaarten MAANDAG 23 DECEMBER 10.00 – 11.00 uur Nordic Walking 14.00 uur Bingo DINSDAG 24 DECEMBER 13.30 uur Fietsen, verz. Spijkplein 13.00 uur Bridge 14.00 uur Seniorenkoor Oud Papier Schaijk West

Pe-Da Shop

Vrijdag 3 januari 2014 - aanvang 20.15 uur Van der Laan & Woe Repriseuitvoering als ingelaste voorstelling! Entree: € 19,00 eerste rang, € 16,00 tweede rang

voor iedereen vanaf 4 jaar. Entree: € 20,00 eerste rang, € 17,00 tweede rang volwassenen Entree: € 16,00 eerste rang, € 13,50 tweede rang kinderen Dinsdag 14 januari 2014 - aanvang 20.15 uur Sonneveld, de musical Entree: € 34,50 eerste rang, € 29,50 tweede rang

Zondag 5 januari 2014 - aanvang 14.00 uur De Poort Deze voorstelling is verplaatst naar zondag 9 november 2014 om 10.30 uur in Poppentheater Marag. Entree: € 10,00

Woensdag 15 januari 2014 - aanvang 20.15 uur Speelman & Speelman Deze voorstelling wordt zonder pauze gespeeld. Entree: € 19,00 eerste rang, € 16,00 tweede rang

Zondag 5 januari 2014 - aanvang 12.00 uur Nieuwjaarsconcert KVA Entree: € 14,50 eerste rang, € 13,50 tweede rang

Donderdag 16 januari 2014 - aanvang 20.15 uur Crazy Piano’s Entree: € 27,50 eerste rang, € 23,50 tweede rang

Dinsdag 7 januari 2014 - aanvang 20.15 uur Rabo Zaal Een avondje Toomler in Oss Dit is een extra voorstelling ‘Een avondje Toomler in Oss’ als gevolg van de grote belangstelling. Entree: € 15,00

Vrijdag 17 januari 2014 - aanvang 19.00 uur Het Zwanenmeer Voorafgaande aan de uitvoering van ‘Het Zwanenmeer’ zal er om 17.00 uur een balletrepetitie en warming-up plaatsvinden. Dansliefhebbers kunnen deze repetitie gratis bijwonen. Entree: € 34,50 eerste rang, € 29,50 tweede rang volwassenen Entree: € 19,50 eerste rang, € 16,50 tweede rang kinderen

Dinsdag 7 januari 2014 - aanvang 20.15 uur Top 2000 live Entree: € 24,50 eerste rang, € 21,00 tweede rang Woensdag 8 januari 2014 - aanvang 20.15 uur Liefde Half om Half Entree: € 27,00 eerste rang, € 23,00 tweede rang Woensdag 8 januari 2014 - aanvang 20.15 uur Rabo Zaal Marco Roelofs Deze voorstelling wordt zonder pauze gespeeld. Entree: € 12,50 Donderdag 9 januari 2014 - aanvang 20.15 uur The Big Chris Barber Band Entree: € 26,50 eerste rang, € 22,50 tweede rang Zaterdag 11 januari 2014 - aanvang 19.30 uur Gozyasi Geceleri Entree: € 17,00 eerste rang, € 15,00 tweede rang Zondag 12 januari 2014 - aanvang 13.00 uur en 16.15 uur Wintercircus Deze familievoorstelling is geschikt

Zaterdag 18 januari 2014 - aanvang 20.15 uur A tribute to... Pink Floyd Entree: € 24,50 eerste rang, € 21,00 tweede rang Zondag 19 januari 2014 - aanvang 10.30 uur Marag Circus Topsy Entree: € 7,50 Zondag 19 januari 2014 - aanvang 14.00 uur Rabo Zaal Marietta Petkova Dit concert vindt plaats in het kader van de serie ‘Klassiek Compleet op de Zondagmiddag’. Door de vele extra’s krijgt dit concert voor de toehoorder een speciaal karakter. Entree: € 23,50 Zondag 19 januari 2014 - aanvang 20.15 uur Carnage | God van de slachting Het betreft hier een voorstelling die aanvankelijk op woensdag 20 november zou plaatsvinden. Bovendien heeft de voorstelling een titelwijziging ondergaan; de juiste titel is ‘God van de slachting’.

Entree: € 29,50 eerste rang, € 25,00 tweede rang Woensdag 22 januari 2014 - aanvang 20.15 uur Donderdag 23 januari 2014 – aanvang 20.15 uur Lenette van Dongen Deze voorstelling wordt zonder pauze gespeeld. Entree: € 23,50 eerste rang, € 20,00 tweede rang Donderdag 23 januari 2014 - aanvang 20.15 uur Rabo Zaal Ken je (bijbel)klassiekers Deze voorstelling wordt zonder pauze gespeeld. Entree: € 12,50 Vrijdag 24 januari 2014 - aanvang 20.15 uur Rapalje Entree: € 19,50 eerste rang, € 16,50 tweede rang Woensdag 29 januari 2014 - aanvang 20.15 uur Smart & Sexy Het betreft hier een voorstelling die aanvankelijk op zaterdag 5 oktober 2013 in ons theater zou plaatsvinden. Voor iedere bezoeker van deze theatershow is er na afloop van de voorstelling een te gekke goodie bag (zonder kortingsbonnen) beschikbaar ter waarde van tenminste € 200,--. Entree: € 23,00 eerste rang, € 20,00 tweede rang Donderdag 30 januari 2014 - aanvang 20.15 uur De Passievrucht Deze voorstelling wordt voorafgegaan door een gratis inleiding aanvang 19.15 uur. Entree: € 27,50 eerste rang, € 23,50 tweede rang vrijdag 31 januari 2014 - aanvang 20.15 uur Elske DeWall Entree: € 19,50 eerste rang, € 16,50 tweede rang


Kerstbestellijst

NR Aant. Omschrijving Prijs 1001 ------ Kerststol klein 1003 ------ Kerststol groot 0098 ------ Vijgen dadelsbrood 0112 ------ Krentenbrood 0113 ------ Krentenbrood half 0114 ------ Rozijnenbrood 0115 ------ Rozijnenbrood half 0108 ------ Kwarkbol 0118 ------ Lentenbroodje 0171 ------ Schaijkse Moeskop 0557 ------ Suikerbrood 0170 ------ Trien de snijbon ZACHTE BROODJES 0193 ------ 5 Bolbroodjes 1123 ------ 10 Bolbroodjes 0194 ------ 5 Sesambroodjes 0195 ------ 5 Maanzaadbroodjes 0201 ------ 5 Puntbroodjes 1130 ------ 10 Puntbroodjes 1133 ------ 10 Tarwebroodjes GROOTBROOD wit 0001 ------ Melkbrood 0005 ------ Tijgerbrood 0008 ------ Vloerwit 0006 ------ Sesam wit 0003 ------ Casino Vierkant wit 0101 ------ Bourgondisch wit GROOTBROOD volkoren 0060 ------ Fijn volkoren 0096 ------ Multigranen 0023 ------ Casino vierkant tarwe 0024 ----- Fijn vloer 0040 ------ Grof volkoren 0080 ------ Waldkorn 0053 ------ Waldkorn plus HARDE BROODJES 0180 ------ Croissant 0152 ------ Bonkje 0138 ------ Ciabatta 0146 ------ Waldkorn hard 0140 ------ Duitse bol 0141 ------ Pistolet 0148 ------ Kampioentje 0145 ------ Maisbroodje hard 0147 ------ Multigranen hard TAARTEN 633 ----- Kersttaart 12 st 300 ----- Slagroomtaart 9 st 301 ----- Slagroomtaart 12 st 302 ----- Slagroomtaart 15 st 303 ----- Slagroomtaart 18 st 404 ----- Slagroomtaart 24 st 306 ----- Vruchtentaart 9 st 307 ----- Vruchtentaart 12 st 308 ----- Vruchtentaart 15 st 309 ----- Vruchtentaart 18 st 310 ----- Mokkataart 12 st 311 ----- Mokkataart 18 st 314 ----- Nogatinetaart 6 st 315 ----- Nogatinetaart 12 st 3181 ----- Advocaattaart 6 st 318 ----- Advocaattaart 12 st 3191 ----- Aardbeientaart 6 st 319 ----- Aardbeientaart 12 st 3183 ----- Schwarzwalder 6 st 3182 ----- Schwarzwalder 12 st 325 ----- Advocaat stam 324 ----- Walnoot stam 323 ----- Aardbeien stam 317 ----- Appeltaart 10 st 316 ----- Appeltaart 14 st 321 ----- Perenchampagne 6 st STUKSGOED 257 ----- Soesjes met poeder 258 ----- Soesjes met choc 650 ----- Gesorteerd gebak

4.99 7.99 3.55 3.15 1.75 3.95 2.05 2.45 2.50 5.55 2.55 5.55 2.15 4.30 2.40 2.40 2,15 4.30 4.30 2.25 2.35 2.35 2.35 2.35 1.40 2.25 2.80 2.25 2.35 2.50 2.80 3.10 0.85 0.50 0.55 0.50 0.40 0.50 0.50 0.50 0.50 20.00 15.00 17.00 19.00 22.00 28.00 17.00 19.00 21.00 24.00 19.00 22.00 9.85 16.95 8.95 17.95 8.95 17.95 8.95 17.95 6.95 6.95 6.95 12.50 17.50 11.00 0.55 0.60 1.95

NR Aant. Omschrijving DESSERT 390 ----- Aardbei pudding 394 ----- Bitterkoekjespudding 393 ----- Chocoladepudding 396 ----- Chipolatapudding SNACKS 179 ----- Boeren-saucijzen 181 ----- Ham-kaas croissant 182 ----- Frikandel broodje 183 ----- Ragout broodje 184 ----- Sate broodje 189 ----- Saucijzen broodje 190 ----- Worstenbroodje 610 ----- Pasteibakje 178 ----- Pizza Hawai 177 ----- Pizza vegetarisch 173 ----- Kaas broodje STOKBROOD 162 ----- Hawaistokbrood 156 ----- Stokbrood klein 155 ----- Stokbrood groot 157 ----- Stokbrood tarwe gr 158 ----- Stokbrood tarwe kl 160 ----- Uienstokbrood 163 ----- Afbak stok uien 2st 169 ----- Afbak stok wit 2 st 167 ----- Afbak maisstok 2 st 168 ----- Afbak waldk.stok 2st 0150 ----- 5 Waldkorn zacht 0119 ----- 5 Krentenbol + spijs 0197 ----- 5 Krentenbol 1120 ----- 10 Krentenbol 0198 ----- 5 Mueslibol GROOTBROOD bruin 0021 ----- Tarwebrood 0025 ----- Tijgertarwe 0028 ----- Vloertarwe 0026 ----- Sesam tarwe GROOTBROOD 4 ons 0082 ----- Duitsmeergranen 0091 ----- Vikorn 0083 ----- Mais 0095 ----- Multigranen 0097 ----- Zuiderlicht 0800 ----- Zeebonk 0801 ----- Fjord 0803 ----- Fjord speciaal 0069 ----- Panda 0092 ----- Speltlicht 0010 ----- Speltrogge KERSTPRODUCTEN 1005 ----- Roomboterstaaf 1006 ----- Roomboterkrans 1012 ----- Cake tulband 1009 ----- Vleesstaaf (gehakt) 1010 ----- Vleeskrans VLAAIEN 340 ----- Kersen groot 341 ----- Kersen klein 342 ----- Appel groot 343 ----- Appel klein 344 ----- Abrikozen groot 345 ----- Abrikozen klein 346 ----- Appel schuim groot 371 ----- Appel schuim klein 339 ----- Kruimel groot 372 ----- Kruimel klein 347 ----- Rijsten groot 348 ----- Rijsten klein 354 ----- Peren groot 355 ----- Peren klein 358 ----- Spaanse groot 359 ----- Spaanse klein 360 ----- Italiaanse groot 361 ----- Italiaanse klein 350 ----- Vruchten groot 351 ----- Vruchten klein 356 ----- Ananas groot 357 ----- Ananas klein

Kerstbestellijst

Inge van der Heijden zesde in Moergestel Prijs 10.95 10.95 10.95 10.95 1.75 1.35 1.75 1.75 1.75 1.35 1.25 0.80 1.75 1.75 1.75 3.10 1.30 1.80 1.80 1.30 1.75 3.20 1.80 1.95 1.95 2.20 3.00 2.45 4.90 2.50 2.15 2.25 2.25 2.25 1.70 1.70 1.70 1.70 1.70 1.95 2,10 3,45 1.70 1,70 2.45 3.99 7.65 6.75 3.95 6.95 11.75 6.95 11.75 6.95 11.75 6.95 13.95 7.95 11.75 6.95 13.95 7.95 13.95 7.95 13.95 7.95 13.95 7.95 13.95 7.95 13.95 7.95

Wij bakken ze weer oliebollen 10 + 1 gratis 31 december BESTELLIJST INLEVEREN GRAAG VOOR ZATERDAG 21DECEMBER 2013 BESTELLING AF TE HALEN DINSDAG 24 DECEMBER 8.00 UUR TOT 16.00 UUR

SCHAIJK – Inge van der Heijden heeft zondag 15 december in Moergestel Bjorn en Maik verbleven vorige een zesde plaats weten te behalen. Op het snelle en technische parkoers week met enkele ploeggenoten in was dit een prima prestatie in een sterk deelnemersveld. De dag ervoor het Spaanse Calpe om de conditie wist Inge in Huijbergen op een zestiende plaats te finishen. Een week nog wat aan te scherpen. Door de NR Aant. Omschrijving Prijs NR Aant. Omschrijving Prijs eerder wist Inge ook al als zesde te eindigen in Amersfoort. stevige trainingen waren zij beide DESSERT 1001 ------ Kerststol klein 4.99 nog niet volledig hersteld.

10.95 1003 ------ Kerststol groot 7.99 390 ----- Aardbei pudding 10.95 Haar broer Bjorn wist in Moergestel 0098 ------ Vijgen dadelsbrood 3.55 394 ----- Bitterkoekjespudding niet verder te komen dan 10.95 een 23e 0112 ------ Krentenbrood 3.15 393 ----- Chocoladepudding plaats. Maik van der Heijden reed op 396 ----Chipolatapudding 10.95 0113 ------ Krentenbrood half 1.75 dezelfde dag in het Belgische Kalm0114 ------ Rozijnenbrood 3.95 SNACKS thout. Na een mindere start wist hij 0115 ------ Rozijnenbrood half 2.05 179 ----- Boeren-saucijzen 1.75 uiteindelijk als veertiende te eindi0108 ------ Kwarkbol 2.45 181 ----- Ham-kaas croissant 1.35 gen. 0118 ------ Lentenbroodje 2.50 182 ----- Frikandel broodje 1.75 0171 ------ Schaijkse Moeskop 5.55 183 ----- Ragout broodje Een dag eerder reden zij ook1.75 beide 0557 ------ Suikerbrood 2.55 184 ----- Sateinbroodje 1.75 Huijbergen. Maik werd hier 18e. 0170 ------ Trien de snijbon 5.55 189 ----- Saucijzen broodje 1.35 Bjorn reed lang in een groepje dat zou strijden voor de vijfde 1.25 plaats. 190 ----- Worstenbroodje ZACHTE BROODJES Aan het einde van de wedstrijd raak0.80 0193 ------ 5 Bolbroodjes 2.15 610 ----- Pasteibakje hij wat vermoeid en beëindigde 1.75 1123 ------ 10 Bolbroodjes 4.30 178 ----- Pizzate Hawai zijn wedstrijd op de achtste plaats. 1.75 0194 ------ 5 Sesambroodjes 2.40 177 ----- Pizza vegetarisch 1.75 0195 ------ 5 Maanzaadbroodjes 2.40 173 ----- Kaas broodje 0201 ------ 5 Puntbroodjes 2,15 STOKBROOD 1130 ------ 10 Puntbroodjes 4.30 162 ----- Hawaistokbrood 3.10 1133 ------ 10 Tarwebroodjes 4.30 156 ----- Stokbrood klein 1.30 155 ----- Stokbrood groot 1.80 GROOTBROOD wit 1.80 0001 ------ Melkbrood 2.25 157 ----- Stokbrood tarwe gr Kleingaalseweg 6 - Schaijk 1.30 0005 ------Stucadoorsbedrijf Tijgerbrood 2.35 158 ----- Stokbrood tarwe kl Tel.Uienstokbrood 0486-461571 1.75 0008 ------ Vloerwit 2.35 160 ----3.20 0006 ------ Sesam wit 2.35 163 ----- Afbak stok uien 2st 1.80 0003 ------ Casino Vierkant wit 2.35 169 ----- Afbak stok wit 2 st 167 ----- Afbak maisstok 2 st 1.95 kijken 1.40 Openingstijden: 0101 ------vr ijblijvendwit Ma t/m do. 10.00-12.00 en 13.00-18.00 uur om Bourgondisch K 168 ----Afbak waldk.stok 2st 1.95 GROOTBROOD volkoren vrijdag van 13.00-20.00 uur showroom nze 0150 ----Waldkorn zacht 2.20 in oFijn op 5 afspraak 0060 -----volkoren 2.25 zaterdag’s 3.00 0096 ------ Multigranen 2.80 0119 ----- 5 Krentenbol + spijs 2.45 0023 ------ Casino vierkant tarwe 2.25 0197 ----- 5 Krentenbol 4.90 0024 ----- Fijn vloer 2.35 1120 ----- 10 Krentenbol 2.50 0040 ------ Grof volkoren 2.50 0198 ----- 5 Mueslibol 0080 ------ Waldkorn 2.80 GROOTBROOD bruin 2.15 0053 ------ Waldkorn plus 3.10 0021 ----- Tarwebrood 0025 ----- Tijgertarwe 2.25 HARDE ro 4.00 p.p. en voor NTFU leden Euro een succes maken. Beide routes T.W.C. Ons BROODJES Verzet uit Schaijk orga0028 ----Vloertarwe 0180 -----0.85 3.00 p.p. Voor de jeugd t/m 152.25 jaar is worden met pijlen en linten aangeniseert op 26 Croissant december a.s. wetarwegratis. 2.25 deelname geven. 0152de -----Bonkje 0.50 0026 ----- Sesam derom KERSTVELDFIETSTOCHT. Naons afloop is het mogelijk om de fiets Natuurlijk is er een GROOTBROOD rustpauze inge4 0138 ------ Ciabatta 0.55 af te spuiten en zich eventueel om last waarbij0.50 aan alle 0082 deelnemers Zoals u -----van onsWaldkorn gewend bent wor-----een Duitsmeergranen 1.70 0146 hard te kleden. gratis kop warme drank en een verden er weer 2 afstanden uitgezet. Er 0091 ----Vikorn 1.70 0140 ------ Duitse bol 0.40 pauzesnapering wordt aangeboden. kan gekozen worden voor 30 of 40 MaisE.H.B.O. is op de start- en 1.70 0141 ------ Pistolet 0.50 0083 ----- Teplaats aanwezig alsmede eventueel vens is Henk Kuipers, de fietsenmakilometer. De tocht bevat vele klim1.70 0148 ------ Kampioentje 0.50 0095 ----- Multigranen benodigd gereedschap. ker van Herpen en omstreken aanmetjes, bospaadjes en andere na0097 ----- Zuiderlicht 1.70 0145 -----Maisbroodje hard 0.50 wezig om eventuele mankementen tuurlijke hindernissen en is door 0800 ----- Zeebonk 1.95 0147 -----hard aan fietsen0.50 Voor meer inlichtingen over deze tijden de pauze vakkunonze leden weerMultigranen op de nodige pun0801 ----Fjord 2,10bij TAARTEN veldfietstocht kunt u terecht dig te herstellen. ten aangepast en verbeterd in verspeciaal Ons Verzet in Schaijk. 3,45 gelijking met vorige jaren. 12 st 633 ----Kersttaart 20.00 0803 ----- FjordT.W.C. 0069kan ----Panda 1.70 Tel. 06-55342083. Of kijk op de webdeze tocht op 26 Het is heerlijk op tweede Kerst-9 stStarten voor 300 ----- om Slagroomtaart 15.00 site: www.onsverzet.nl december17.00 a.s. tussen 09.00 ----en 10.00 0092 Speltlicht 1,70 dag lekker in deSlagroomtaart bossen te biken en12 st 301 ----uur vanaf:19.00 0010 ----- Speltrogge zo302 de calorieën overdaad van het15 st 2.45 ----- Slagroomtaart Graag tot ziens op tweede Kerstdag. Café de Potter, Schutsboomstraat 33 kerstdiner weg te werken. Minstens 303 ----- Slagroomtaart 18 st 22.00 KERSTPRODUCTEN in Schaijk. Deelnamekosten zijn Eu40 vrijwilligers gaan deze dag tot 3.99 404 ----- Slagroomtaart 24 st 28.00 1005 ----- Roomboterstaaf 7.65 306 ----- Vruchtentaart 9 st 17.00 1006 ----- Roomboterkrans 6.75 307 ----- Vruchtentaart 12 st 19.00 1012 ----- Cake tulband 3.95 308 ----- Vruchtentaart 15 st 21.00 1009 ----- Vleesstaaf (gehakt) 6.95 309 ----- Vruchtentaart 18 st 24.00 1010 ----- Vleeskrans VLAAIENtocht waarbij juist de zanderige varkensDeze aantrekkelijke SCHAIJKNa enkele voorberei310 ----Mokkataart 12 st kloppen. 19.00 ruggen op het eind een ijkpunt van Boswachterij is dingstochten “eigen huis” 18 als st door de plaatselijke  ----- Kersen groot 11.75 311 ----- inMokkataart 22.00 340 conditie en spierkracht vormen.  van de341 drukbezochte voorbereiding ons laatste fiets-6 stjaarlijks een9.85 ----- Kersen klein 6.95 314 ----- op Nogatinetaart   groot hoogtepunten het winterseievenement, kerstveldfietstocht12 st ----- Appel 11.75 315 -----de Nogatinetaart 16.95van 342 Aanstaande zondag is het programzoen. Afwisselend singletracks, bosvan 2013, werd er op 15 december klein 6.95 3181 ----- Advocaattaart 6 st 8.95 343 ----- Appel ma als volgt: lanen, heidepaadjes, drassige stukgekozen voor een tocht van een 11.75 318 ----- Advocaattaart 12 st 17.95 344 ----- Abrikozen groot ken en zand zijn de ingrediënten collega vereniging. klein 6.95 3191 ----- Aardbeientaart 6 st 8.95 345 ----- Abrikozen ATB-groep: Eigen tocht voorrijden waarop je je als mountainbiker goed 346 ----Appel schuim groot 13.95 319 ----Aardbeientaart 12 st 17.95 en voorbereiden 30 en 40 km. Verkunt uitleven. Een perfect uitgepijlHet was prima ATB-weer met af en 371 ----Appel 7.95 3183 Schwarzwalder st route en8.95 trekschuim om half 9klein een pauzeplaats waar je toe een ----zonnetje aan de hemel en 6 de 339 Kruimel groot 11.75 ----Schwarzwalder st eten 17.95 Recreanten-groep: Eigen fietstocht en drinken niets----te kort als3182 dan de Wintertocht van Toerclub 12aan in Landerd Poteen parkoers dat van372 ----Kruimel kleine.o, vertrek vanaf de 6.95 Oploo-St.Anthonis op het program325 ----- Advocaat stam komt. Kortom 6.95 ter om half 10 af de start 6.95 veel energie ma staat,----gaat ons ATB hartstam sneller 347 vraagt ----- en Rijsten groot 13.95 324 Walnoot 7.95 323 ----- Aardbeien stam 6.95 348 ----- Rijsten klein 13.95 317 ----- Appeltaart 10 st 12.50 354 ----- Peren groot 7.95 316 ----- Appeltaart 14 st 17.50 355 ----- Peren klein 13.95 321 ----- Perenchampagne 6 st 11.00 358 ----- Spaanse groot 359 ----- Spaanse klein 7.95 STUKSGOED 13.95 257 ----- Soesjes met poeder 0.55 360 ----- Italiaanse groot 7.95 258 ----- Soesjes met choc 0.60 361 ----- Italiaanse klein 13.95 650 ----- Gesorteerd gebak 1.95 350 ----- Vruchten groot 351 ----- •Vruchten klein 7.95 • Nieuwbouw Houten kozijnen, 13.95 356 ----- Ananas groot 357 ----- Ananas klein • Verbouw ramen en deuren 7.95

HEYWIN

Kerstveldfietstocht Schaijk op 2e kerstdag

Atb-fietsnieuws TWC Ons Verzet

• Renovatie Restauratie Wij bakken ze weer oliebollen 10 + 1 •gratis 31 december

• Onderhoud • Maatwerk BESTELLIJST INLEVEREN GRAAG VOOR ZATERDAG 21DECEMBER 2013 BESTELLING AF TE HALEN DINSDAG 24 DECEMBER 8.00 UUR TOT 16.00 UUR

NAAM

NAAM

TEL

TEL

PLAATS

PLAATS

WARME BAKKER MARCEL SANDERS

MOLENSTRAAT 1, HERPEN, 0486-413659 RUNSTRAAT 25A, SCHAIJK, 0486-463465

®

KOMO-keurmerk MACHINAAL TIMMERWERK

Wij profileren ons graag als een bedrijf dat in goed overleg inspeelt op specifieke eisen en wensen van de opdrachtgever. Maatwerk is ons visitekaartje! Bel voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek naar 0486 41 3124.

WARME BAKKER MARCEL SANDERS 1, HERPEN, 0486-413659 Molenstraat 26/28, 5373 AN Herpen - Tel. MOLENSTRAAT 0486 41 3124 - www.vanderloopherpen.nl RUNSTRAAT 25A, SCHAIJK, 0486-463465


DE OMROEPER

WOENSDAG 18 DECEMBER 2013 - 9

Winteractiviteiten bij Achilles Reek REEK - De winterstop komt er bijna aan, maar traditiegetrouw blijft Achilles actief in de winterdag. De activiteitencommissie is volop bezig met de organisatie van een aantal gezellige evenementen voor leden, familie, dorpsgenoten, maar ook iedereen daarbuiten.

De Kerstbingo bij Achilles Reek op vrijdag 20 december staan garant voor een gezellige avond met leuke prijzen. Niet alleen goed bezocht door oudere leden, ook selectieleden, inwoners van Reek en andere belangstellenden komen graag een kijkje nemen om een gokje te wagen voor de mooie prijzen. Benen strekken Even lekker de benen strekken op

tweede kerstdag, dat kan bij Achilles Reek. Het is inmiddels een traditie van de voetbalclub die niet meer weg te denken is, de winterwandeltocht op 26 december. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden. De start vindt plaats tussen 9 en 11 uur, zodat er ‘s middags tijd overblijft voor andere leuke dingen. De kortste afstand is zeven kilometer lang. Fanatieke wandelaars kunnen kiezen voor een tocht van vijf-

tien kilometer. Beide routes voeren door de prachtige bosrijke omgeving van Reek. Achilles zorgt tijdens de tocht goed voor de deelnemers. Onderweg zijn warme winterse gerechten en dranken te krijgen, zoals erwtensoep, hete chocomel, glühwein en Schrobbelèr. Uiteraard ontbreken de koffie en thee ook niet. Na afloop kan men lekker opwarmen in de kantine. Deelname kost 2,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar mo-

Meer Omroeper

gen gratis meelopen.

Jan Nelissen

Snerttoernooi Traditiegetrouw vindt de eerste zaterdag van het nieuwe jaar het snerttoernooi plaats. Waar voorheen alleen leden van de voetbalclub een uitnodiging kregen, is deze keer iedereen welkom om het nieuwe jaar sportief te beginnen. Neem dus zo veel mogelijk vrienden en bekenden mee. Het snerttoernooi is een mini-competitie met gemengde viertallen op kleine veldjes. Aansluitend kan uiteraard van de snert genoten worden. Vervolgens gaat de nieuwjaarsreceptie van start gaan. Dan worden de jubilarissen in het zonnetje gezet wordt de Achilles Clubman, -vrouw of -team bekendgemaakt. Ook de trekking van de loterij behoort tot de vaste onderdelen.

Haarmode Elke dinsdag koopavond Mgr. Borretstraat 44 5375 AC Reek 0486-476389

www.haarmodejannelissen.nl

The Travel Company 2Go 2go@travelcompany.nl Petra van Aken Daphny Nuijen-nabuurs 06-29395862 Uniek in Ravenstein

Meer informatie over deze en extra activiteiten, zoals een spelregelsavond en de vijfde editie van de Kennisquiz, zijn te vinden op www.achillesreek.nl. Houd Facebook in de gaten voor het laatste nieuws en foto’s.

Techniek bedrijf Bert Linders

linderstechniekservice@home.nl

De Potter Cafe Feesterij Theo en Petra Potjes

Een knallende kerstvakantie in Crazy Winterwonderland Zaterdag 28 en zondag 29 december in Stal Swanenberg De kerstvakantie gaat bruisen van de energie! Want terwijl buiten Koning Winter heerst, zijn uw kinderen de baas in Stal Swanenberg. Op zaterdag 28 en zondag 29 december opent luchtkussenparadijs Crazy Winterwonderland Schaijk namelijk de deuren. En daar staat het bol van de opblaasbare attracties en ander vermaak voor kinderen van de ba-

Crazy Winterwonderland is een initiatief van Crazy Air en Stal Swanenberg. Zij presenteren een gigantische binnenspeeltuin met de leukste springkussens van dit moment, waaronder de Junglerun en de Bouncing Balls. Deze 18-meterlange stormbaan is bekend van het tvprogramma Wipe-out.

luchtkussens en -attracties opgesteld, zoals een voetbalboarding, klimbergen en de Survival Run. Ook is er een knutsel- en peuterhoek en worden oud-Hollandse spelen nieuw leven ingeblazen. Is de energie even op? Dan is er plaats aan de kinderbar, waar ranja, snoep, ijs, friet en snacks worden geserveerd tegen een kleine vergoeding. Handig om te weten!

Naast deze kolossen staan er vele

De entree van Crazy Winterwonder-

sisschool.

classic liefhebbers zijn er optredens van Tys en Affix. Je hebt dus alle reden om deze party mee te maken want er is zeker iets van je (muziek) gading te vinden.

ziekstijl Tijdens Down Under kunnen de bezoekers genieten van maar liefst drie verschillende dance area’s, waar niet de minste namen op zullen treden. Zo kun je in de House area de boel op stelten zetten op de beats van D-Frenky, Dansado, Don-V, E-Jackt en Juelzz. Niet helemaal je ding? Ga dan naar de Hardstyle area voor optredens van Wanted Suspects, Stiek, Donna, Re-Noize en Sjek! Voor de

Follow, like en buy your tickets Tickets voor Down Under kosten in de voorverkoop € 12,50 en zijn te bestellen via www.ambianz.nl en www.downunderevents.nl De minimum leeftijd bedraagt 16 jaar. Het event begint op 1 januari om 00.30 uur en eindigt om 06.00 uur. Meer informatie? Check de site www.ambianz.nl, of kijk op facebook.com/downundernye

Vuurwerk gegarandeerd Tijdens Down Under is het in de eigentijdse sfeer van Ambianz, time to party. Na de verplichtingen van de decembermaand even helemaal losgaan op dampende, stampende beats en zo op geheel eigen wijze het nieuwe jaar inluiden. Neem je vrienden mee, laat het vuurwerk knallen en dans tot je er bij neervalt! Drie Area’s met ieder hun eigen mu-

OPRUIMING tot 75% • Wassen • Koelen • Drogen • Vriezen Haku Schaijk Europaplein 9 5374BM Schaijk 0486-462182

haku@witgoedspecialist.nl

Openingstijden Mill: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag

Haku Mill Markt 13 5451BS Mill 0485-324012

mill@haku-witgoedspecialist.nl

gesloten 09.00 uur tot 18.00 uur 09.00 uur tot 18.00 uur 09.00 uur tot 18.00 uur 09.00 uur tot 18.00 uur 0.900 uur tot 16.00 uur

www.haku-witgoed.nl

KORTING

ZONDAG 22 DECEMBER GEOPEND

PASFOTOSERVICE Runstraat 8 Schaijk tel. 461891 www.bento.nl

Schaijksestraat 5 5375 AG Reek 06-10664317

Schutsboomstraat 33 5374 CA Schaijk 0486-462059 www.depotterschaijk.nl

land Schaijk bedraagt € 5,- per kind. De toegang voor ouders is GRATIS. De deuren openen om 10.00 uur en sluiten om 18.30 uur. Hebt u behoefte aan een rustig bezoek? Dan raden we u aan om vroeg te komen. De ervaring leert dat het vanaf 13.00 uur echt druk wordt. Tot 28 en/of 29 december!

D’n Boeij bv Aluminiumbouw De Louwstraat 22 5374 CG Schaijk 0486-463452 www.aluboeijen.nl

Bekijk een sfeerimpressie op www. facebook.com/CrazyWinterwonderland.

Haku

Knallend het nieuwe jaar inluiden met Down Under bij Ambianz ZEELAND- Het coolste, vetste Nieuwjaarsfeest van de lage landen Op 1 januari 2014 om 00.30 uur opent Ambianz Event & Party Center haar deuren om op een knallende manier het nieuwe jaar 2014 in te denderen. Down Under Events organiseert dan weer haar New Year’s Party Down Under NYE.

Linders Klussenbedrijf

Witgoed specialist Europaplein 9 5374 BM Schaijk 0486-462182

www.haku-witgoed.nl haku@witgoedspecialist.nl

Allround Dak en Klusbedrijf

Leo van Uden www.leovanuden.nl Nieuwstraat 10 5371AJ Ravenstein 0486-413316

Sisters

Jane Schoppema & Fiona Theunissen

Stoffen & Fournituren www.sistersstoffen.nl info@sistersstoffen.nl Past. van Winkelstraat 4A 5374 BJ Schaijk 0486-461918

Tonny School AD Autobedrijf Industriepark 28 5374 CM Schaijk 0486-461301 www.tonnyschool.nl

Bento Rijlaarzen Verkrijgbaar bij de erkende ruiterzaken

www.derby-ridingboots.com Industriepark 16 5374 CM Schaijk 0486-461644

Xotic Customs

xotic-customs@hotmail.com Industriepark 5 5374 CM Schaijk 06-48742647

Huid- en Lichaamsverzorging

Instituut Helmir Molenaarstraat 63 5374 GX Schaijk 0486 - 464264 www.helmir.nl info@helmir.nl

Kunst Adelt Toneelvereniging

www.kunst-adelt-schaijk.nl Secr.: De Donk 17 5374 HA Schaijk 0486-850384


Puzzel mee en win één van de vele prijzen

KERSTPUZZ

3X2 K A A R T E N

LLING: C A B A R E T VO O R S T E ERS FR14ETZ DE GEBROED BR FE UARI 20 Woensdag 19

or: Beschikbaar gesteld do mp ka ve Lie De l info: www.lievekamp.n

5 WAARDEBONNEN T.W.V.

€ 10,-

PLUS VAN DEN BERG HERPEN

5X

WINTERPAKKET HEVANK SCHAIJK

GIFTBOX VAN JANZEN HELMIR

4 WAARDEBONNEN T.W.V. € 12,50,PEBBELS SCHAIJK/BERGHEM

DIGITALE FOTOLIJST & FÖHN HAKU SCHAIJK

5 WAARDEBONNEN T.W.V. € 10,TOON BERGMANS EXPERT ZEELAND

4 WAARDEBONNEN T.W.V. € 12,50,DELLEMANN SCHAIJK

Horizontaal 3 Welke jeugdvakantieweek voor jongeren is er ieder jaar in Zeeland 5 Wat voor een bedrijf heeft Broeren 7 Voor tuin en parkmachines kunt u terecht bij Tonny 8 Wie was de hoofdredacteur van het Schaijks Blèdje 11 Wie is de eigenaar van Cyclestation Schaijk 12 Magnifiek in Schaijk is een winkel voor 13 Hoeveel jaar bestaat De Omroeper al 16 Welke supermarkt heeft de beste wijnafdeling van Nederland 18 Welke notaris controleert de kerstpuzzel 19 Spanjers voor dier en …… 20 Welke kleur hebben de bedrijfsbusjes van bouwedrijf Ruijs 21 Welke feest vindt begin maart plaats 22 kaarslicht bij 23 Voor uw mooiste tuinomheiningen 26 Wat voor een bedrijf heeft Tonny School 30 Kwaliteitsslagerij in Ravenstein 31 Voor al uw maatkeukens 34 Wie is de eigenaar van de Bouwklus in Schaijk 36 Cafetaria in Zeeland 37 Hoe heet het nieuwe gemeenschapshuis in Demen 38 Haku is tegenwoordig niet alleen te vinden in Schaijk en …… 40 Bij wie is Xotic Customs gevestigd 41 Hoe heet het varken dat de Dierenfoto-actie in de per heeft gewonnen 42 Mooi groen is niet lelijk 43 t ……… Schoenmakertje

44 De Kriekeput heeft een zaal, een restaurant en een ……… 45 Welke hoveniers uit Schaijk zorgen voor uw tuin 47 Welke Landerdse kapper is het hoogst geëindigd in de verkiezing ‘Leukste kapsalon’ 49 Welke sportzaak in Schaijk bestond dit jaar 45 jaar 50 Welke drumband uit Demen vierde onlangs haar 50-jarige jubileum 51 Witgoed onderdelen in Schaijk 54 Naam van de boekhandel in Schaijk 55 Jeu de Boules club in Schaijk 56 Toneelvereniging in Schaijk 57 Wie is de jongste DJ bij omroep LFM 58 Voor al uw financieel advies 61 Welke huisarts in Schaijk neemt volgend jaar afscheid 62 Waar koopt u uw sauna’s en infraroodcabines 63 Bloemsierkunst in Schaijk 64 De Lievekamp geeft kaartjes voor welke genre 66 Welke voetbalclub uit Landerd bestaat komend jaar 75 jaar 67 Zonnenberg voor schoen en ……mode 68 Koffie van van Tienen uit …… 69 In welk dorp is het gemeentehuis van Landerd gevestigd 71 Waar koopt u dit jaar uw vuurwerk 73 Kledingwinkel aan de Runstraat in Schaijk 74 Allround dak en klusbedrijf in Ravenstein 77 Aluminium bouw in Schaijk 78 Op welke dag van de week verschijnt de Omroeper 79 Wat voor een bedrijf is van Hout

81 82 83 85 86 87 88 89 90

Welk dorp is ee Een goed advi Schoonheidssa Wat is er uniek Autobedrijf op Wie heeft er al Welke vogelve Welk Zeelands Kinderkledingw

Verticaal 1 Wat voor een h 2 Waar wordt er 4 Wat voor soort in Reek 5 Warme Bakker 6 Wie heeft er te 8 Juwelier aan de 9 Wielertoerclub 10 Wie won afgelo 12 Wereldmerk rij 14 Jeugdscheidsre 15 Onder welke b 17 Loonbedrijf in 24 Welke column


ZEL

en heus werelddorp ies voor dezelfde prijs alon in Schaijk k in Ravenstein p het industriepark in Schaijk ls lesauto een Mitsubishi ereniging uit Zeeland bestond onlangs 50 jaar s team heeft de Pyreneeën Challenge gefietst gwinkel in Berghem en Schaijk

horeca bedrijf is Nieuw Schaijk altijd gehamsterd t avond werd er op zaterdag 26 oktober gehouden

van Schaijk en Herpen egenwoordig een frietwagen e Runstraat in Schaijk b uit Ravenstein open jaar de ronde van Schaijk bij de junioren jlaaren van …… echters heb je bij branche valt Plein 5 Schaijk wordt verzorgt door Jan van As in de Omroeper

Oplossing insturen t/m 8 Januari 2013 TEN 2 BALLONVAAR VIRGd doINor: de*)Omroeper Beschikbaar gestel

t voor de Een ballonvaar tpuzzel *) e kers winnaar van d art voor de va n lo al b en een rteerder *) ve d -a al kerstb

5 WAARDEBONNEN T.W.V. € 10,ALBERT HEIJN SCHAIJK

2 WAARDEBONNEN T.W.V.

€ 25,-

RP SCHAIJK

EETHUIS VAN SON ‘T DU

BOSCH ACCU-SCHROEF-BOOR-MACHINE

2 WAARDEBONNEN T.W.V. € 25,-

BOUWKLUS

JAN NELISSEN REEK

2 WAARDEBONNEN T.W.V. € 25,BENTO SPORT SCHAIJK

De letters in de rondjes vormen het antwoord Elke letter in een apart hokje de ij zijn 2 hokjes

oplossing:

❐❐❐❐❐❐❐❐ ❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐ ❐❐❐ ❐❐ ❐❐❐❐ ❐❐❐❐ ❐❐ ❐❐❐ ❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐ ❐❐❐❐ ❐❐❐ ❐❐❐❐ 25 27 28 29 32 33 35 39 46 48 52 53 58 59 60 65 70 72 75 76 80 84

Drukwerk in kleur of zwart-wit bij Wat is het adres van Hevank Autobedrijf Waar is van Mook bekend door van Son’s eethuis ‘t …… Een van de vele producten van Roba in Schaijk Wie zorgt er in Schaijk voor een broodje, een drankje of een stukje vlees Wat voor een bedrijf heeft Toon van der Heijden Wie brengt u naar alle delen van de wereld Een gezond bedrijf verdient eenvoudig het beste Techniek service uit Reek Peelgraaf Partners is een Welke jeugdvakantieweek voor jongeren is er ieder jaar in Schaijk Taxi en uitvaartverzorging Stucadoorsbedrijf in Schaijk Wie is uw Electronic Partner in Zeeland Hoe heet de burgemeester van Landerd Café en feesterij in Schaijk Samen loop voor Hoop zet zich in tegen de strijd van welke ziekte Welke prijs gaf Veilig Verkeer Landerd onlangs weg Slijterij in Zeeland Voor al uw stoffen en fournituren Wat kunt u iedere keer winnen met de puzzel in de omroeper

Deze bon met de goede oplossing uiterlijk insturen t/m 8 januari 2014 naar Drukkerij Siebers & van Gerwen, Industriepark 11 - Postbus 102, 5374 ZJ Schaijk Mailen kan ook, wel adres + tel. vermelden naar: puzzel@deomroeper.nl Online: www.deomroeper.nl De uitslag is bindend en correspondentie is niet mogelijk!

Naam Adres Plaats

Tel.

Prijzen worden niet in geld omgezet!


12 - WOENSDAG 18 DECEMBER 2013

Kindertafeltennisfeest voor basisscholieren Bernhoven ontvangt Vaatkeurmerk van Hart&Vaatgroep SCHAIJK/REEK - In de kerstvakantie wordt ook dit jaar weer het KINDER TAFELTENNISFEEST georganiseerd. Kinderen van alle basisscholen in Nederland kunnen dan kennismaken met tafeltennis.

Tafeltennisvereniging Revanche organiseert op vrijdag 27 december 2013 het KINDER TAFELTENNISFEEST in Schaijk voor alle kinderen in groepen 5 t/m 8 van de basisscholen in de gemeente Landerd, Het toernooi start om 9.30 uur en zal rond 12.30 uur afgelopen zijn voor de groepen 5 en 6, Voor groep 7 en 8 is dit 13.30 en 16.30 uur

den als beginners, is tafeltennis een fantastische sport. Om kinderen dit te laten ervaren organiseert tafeltennisvereniging Revanche dit KINDER TAFELTENNISFEEST in samenwerking met de Nederlandse Tafeltennisbond. Onder deskundige leiding kunnen de kinderen tijdens dit sfeervolle evenement kennismaken met tafeltennis. Afhankelijk van het spelniveau en de leeftijd doen de kinderen mee aan onderlinge wedstrijdjes en allerlei tafeltennisspelletjes. Eén ding is zeker: alle kinderen zullen op deze dag met veel plezier met tafeltennis bezig zijn.

Voor alle kinderen, zowel gevorder-

De inschrijving loopt in Schaijk en Reek via de basisscholen, voor kin-

deren uit de gemeente Landerd die niet op deze scholen zitten en ook graag mee willen doen, is een mailtje naar HYPERLINK “mailto:info@ttvrevanche.nl” info@ttvrevanche.nl voldoende,inschrijven kan tot 19 december. de deelname is gratis. Voordat het KINDER TAFELTENNISFEEST plaatsvindt, krijgen de kinderen die zich opgegeven hebben nog een persoonlijke bevestiging. Daarin staat wanneer ze verwacht worden.

Het evenement wordt gespeeld in de zaal van: TTV Revanche Bossestraat 6a (Piramide) Schaijk 0486463222 Website: www.ttvrevanche. nl

Ahc Computers

Verkoop, reparatie & service Computers • Laptops • Software • Randapparatuur • Netwerk

Ook voor:

Cursus aan huis en ICT begeleiding voor bedrijven Voor service aan huis of bezoek onze winkel Hoekstraat 7, 5374 GA Schaijk, Tel. 0486-462735 info@ahccomputers.nl • www.ahccomputers.nl

REGIO - Ook dit jaar ontvangt Bernhoven het Vaatkeurmerk van De Hart&Vaatgroep. Een ziekenhuis ontvangt dit keurmerk, wanneer het aan de kwaliteitscriteria van de patiëntenorganisatie voldoet. Die criteria zijn dit jaar flink aangescherpt. Naast Bernhoven wisten nog 82 andere ziekenhuizen aan de criteria te voldoen. De criteria heeft De Hart&Vaatgroep opgesteld in nauwe samenwerking met de beroepsgroepen: vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen. Daarna heeft De Hart&Vaatgroep de Vragenlijst Vaatkeurmerk 2013 uitgezet om het zorgaanbod voor behandelingen van aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals te inventariseren. Doel van het onderzoek is het stimuleren van kwaliteitsverbetering en het informeren van patiënten, hun verwijzers en de zorgverzekeraars over de kwaliteit van de in ziekenhuizen geboden vaatzorg. Niet alle ziekenhuizen hebben bijvoorbeeld voldoende specialisten in huis volgens de criteria die voor het Vaatkeurmerk gelden. De Hart&Vaatgroep hoopt dat dit in de toekomst door de ziekenhuizen wordt verbeterd. 95 procent

In de categorie waar Lois aan deelnam, de mini’s, streden elf kunstschaatstertjes om de podiumplaatsen. Drie van de deelneemsters kwamen uit Duitsland. Lois schaatste een kür die goed was voor een mooie vierde plaats. Lois was erg blij dat een moeilijk element uit haar kür gelukt was en ze was dus trots op haar vierde plaats. Clubgenootje Roos van de Pas uit Engelen schaatste zeer sterk en stond op de hoogste trede van het podium. De tweede plaats ging naar Isabelle Bastings uit Tilburg en de derde plaats naar Annika Egas uit Amsterdam. Lois zal op zondag 5 januari deelnemen aan de tweede KNSB selectiewedstrijd in Geleen.

Voor meer info over de vereniging waar Lois schaatst en over kunstschaatsen kun je terecht op www.bkvdenbosch.eu of www.bkvdenbosch.nl.

Succesvol weekend voor schutters De Vriendenkring 1897

Tijdens de Indoor-FITA moeten de schutters 2 rondes van 30 pijlen verschieten over een afstand van 18 meter. Dames Compound

Bij de Dames Compound wist Inge van Caspel met 2 keer een score van 291 punten een totaal van 582 punten bijeen te schieten waarmee ze de 1ste plaats wist te behalen. Dames Recurve Kirsten van der Ven wist bij de Dames Recurve ook constant te schieten en met 2 keer een ronde van 275 punten wist ze met een totaal van 550 punten op de 2e plaats te eindigen. Cecile de Graauw wist met scores

van 267 en 249 punten de 3e plaats te behalen. Heren Recurve Bij de Heren Recurve was ook Rick van der Ven met 2 rondes van 294 punten zeer constant. Met een totaal van 588 punten behaalde ook hij een 2e plaats. Koen van Tartwijk wist met scores van 273 en 266 punten een totaal van 539 punten te vergaren waarmee hij op de 8e plaats eindigde.

Team 2 van De Vriendenkring 1897 kampioen SCHAIJK - Team 2 van handboogschutterij De Vriendenkring 1897 uit Schaijk heeft haar goede vorm van het afgelopen seizoen bevestigd door deze week Regio Kampioen te worden. De schutters Jacques Siebers, Koen van Tartwijk en Jan Vissers, wisten onder leiding van Teamcaptain Gerrie La-

VAN DER SANDEN

Coenen maaien - snoeien - versnipperen - ploegen - frezen Rector Nuijensweg 8 5371 LR DEURSEN Tel. (0486) 450610

SCHAIJK/EINDHOVEN - Zaterdag, 7 december, vond in Eindhoven de City of Light Trophy plaats. Deze sfeervolle wedstrijd die voor het eerst georganiseerd werd, is een officiele internationale KNSB wedstrijd met naast Nederlandse kunstschaatsters en schaatsers, ook buitenlandse deelnemers.

SCHAIJK/SCHIJNDEL - Handboogschutters van De Vriendenkring 1897 uit Schaijk waren dit weekeinde tijdens de Indoor-FITA in Schijndel weer constant en succesvol. Maarliefst 1x goud, 2x Zilver en 1x Brons was het resultaat.

Nieuwe criteria Een van de nieuwe criteria is dat een ziekenhuis begeleide looptraining door een fysiotherapeut moet aanbieden als eerste behandeloptie voor patiënten met etalagebenen. Een andere verandering is de eis dat het in elk ziekenhuis mogelijk moet zijn om afspraak en (niet-invasieve) onderzoeken op één dag te doen; ook moet een ziekenhuis meedoen aan de kwaliteitsvisitatie door de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde; De Hart&Vaatgroep kan de conclusies van die kwaliteitsvisitatie inzien. Verder zien patiënten of een ziekenhuis de spoed-vaatchirurgie goed geregeld heeft: een Vaatkeurmerk-ziekenhuis heeft dagelijks en

Mechanisch Tuinonderhoudsbedrijf

Vierde plaats voor Lois Libregts

Foto: Piet van Es uit Tilburg

van de organisaties vulden de lijst in, 90 procent van alle ziekenhuizen die vaatzorg bieden, ontvangen het Vaatkeurmerk.

Meer Omroeper

mers het afgelopen Indoor Competitie maarliefst 5 van de 7 wedstrijden te winnen en 2 keer tweede te worden met de uiteindelijke Kampioenstitel als beloning. Het bestuur en de leden van De Vriendenkring 1897 feliciteren het team met hun geweldige prestatie.

in de weekeinden een endovasculair specialist (=vaatchirurg met endovasculaire aantekening e/o een interventieradioloog) beschikbaar voor acute vaatzorg. Nieuwe EVAR techniek Afgelopen maandag werd in Bernhoven als vijfde ziekenhuis in ons land een nieuwe techniek bij de EVAR-operatie uitgevoerd. EVAR staat voor Endovasculaire Aorta Reparatie ofwel een gesloten bloedvatoperatie van een verwijde buikslagader (aorta aneurysma). Bij deze techniek wordt via twee sneetjes in de lies een prothese naar de verwijde buikslagader gebracht. De prothese vervangt het aangedane deel van de slagader. Deze operatie van de verwijde buikslagader wordt al enkele jaren in Bernhoven uitgevoerd. Wat nieuw is, is dat bij een aneurysma in de slagader van het bekken het plaatsen van zo’n prothese voorheen niet mogelijk was. In zo’n geval moest de slagader in het bekken afgesloten worden. Sinds kort is een nieuwe prothese op de markt, waardoor nu ook de lager

GLASSERVICE

• Nieuwbouw- en renovatiewerk, • ook voor herstel van schadegevallen

Molenstraat 41 5373 AM Herpen Tel. 0486-414115 Mob. tel. 06-2000 3515

• enkel glas • figuurglas • dubbel glas • HR - glas • HR++glas

Zitvolleyballers VOREO: werk aan de winkel RAVENSTEIN – “Met je billen achter de lijn!”, instrueert Ger van Heugten, aanvoerder van VOREO’s zitvolleybalteam XZ1. thuiswedstrijd van afgelopen vrijdag zag het er aanvankelijk veelbelovend uit voor de Ravensteiners. Maar zo makkelijk als ze de eerste set met 25-17 wonnen, was de zege met 25-23 in de tweede set al een stuk minder overtuigend. Vanaf set drie boetten de smashes in aan felheid, prikballetjes mistten hun effect. Tegenstander Apollo XZ1 uit Mill had hun blok steeds vaker juist getimed. Daarbij doorzag het de hiaten in VOREO’s opstelling. En ook al stak teleurstelling de kop op aan Ravensteinse kant, VOREO hield zijn Maar al snel zie je dat het serious Op z’n zitvlak schuift serveerder neus in de wind. Toch ging na een business is. Twan Loeffen naar achteren en spannende pot Apollo aan de haal mept de bal krachtig over het net. In met de eindzege van 3-2. Zitvolleybal is een paralympische eerste instantie ziet zitvolleybal er sport. Dat mag je ruim opvatten. melig uit. Want het net hangt laag Vrijdag 20 december om 19.45 in De Ook volleyballers met bijvoorbeeld en in het kleine speelveld lijken de Hoge Graaf, speelt VOREO thuis teblessuregevoelige knieën of enkels zittende volleyballers op een kluit gen Volleer uit Leersum; absoluut doen mee aan deze variant. VOREO kaboutertjes die zich slepend op nummer één op de ranglijst. XZ1 speelt op eredivisieniveau. In de hun achterste naar de bal bewegen.

Omroepertjes VMO Theo Ceelen Bestrijding van alle soorten ongedierte. WESPEN, ratten, muizen, vliegen, houtworm etc. Voor bedrijf en particulier. Haren 06-11002967 www.vmotheoceelen.nl VISSERS HEKWERK Voor al uw sierhekwerk op maat. Industrieterrein De Bulk, De Heinen 16, 5371 MJ Ravenstein. 0486-415028 Kijk ook op: www.vissershekwerk.nl Van Susteren Videoreportages Overzetten van videobanden en oude films naar DVD. Tel. 0486-413458 ADMINISTRATIES/BELASTINGEN Betaalbaar voor ondernemers en particulieren. TBN Administratieve Ondersteuning. www.tbnadmin.nl 06-36364438

OUD IJZER EN METALEN - Bel Jan die komt het ophalen: 0486-46 34 03 - 06 51 82 93 94 Hondentrimsalon Jadysjoy gedipl. trimster Marieke v. Zutphen, Woordstraat 12, Huisseling 0486-850275/06-20035355 of kijk op de site www.jadysjoy.nl Oganische mestkorrels voor sier- en moestuin. Voorkom mos in gazons. 25 kg =100 m2 = € 8,50. Tevens bemeste potgrond. Pluimveebedrijf Vos, Overlangel 0486416187 Ruimte voor caravans en botenstalling in Herpen 0486 - 411389 Mechanisch tuinonderhoudbedrijf Coenen - Voor stobben frezen bel: 0486 450610 Mechanisch tuinonderhoudbedrijf Coenen Gazon grasmaaien een probleem? Bel 0486450610

100 euro voor je oude sloopauto Met R.D.W. vrijwaring, correcte afhandeling 06 53779660 Mechanisch tuinonderhoudbedrijf Coenen Hout kloven een probleem? bel: 0486 450610 Te koop kerstbomen Veel soorten ,alle maten (0.75m-5m) bij M.wingens Rogstraat 4 Schaijk. tel 461887/06-10269105)

Kerstbomen te koop Fam. den Brok, Groote Woordstraat 8 Haren. Dagelijks vanaf 13.00 uur, zaterdag de gehele dag. Uw Omroepertje? info@deomroeper.nl


Gemeentehuis Landerd Kerkstraat 39, Postbus 35, 5410 AA Zeeland, tel.nr. (0486) 458111, fax (0486) 458222 e-mail: info@landerd.nl, website: www.landerd.nl

GEMEENTENIEUWS Lovende woorden tijdens werkbezoek commissaris van de Koning aan Landerd

De gemeente Landerd werkt uitsluitend op afspraak.

Op 11 december heeft de commissaris van de Koning, Wim van de Donk, een werkbezoek aan Landerd gebracht. De commissaris bezoekt alle Brabantse gemeenten regelmatig om zo te horen wat er in de gemeente leeft.

Waar moet u een afspraak voor maken? U maakt in principe altijd vooraf een afspraak als u de gemeente wil bezoeken. - Gaat het om vragen over burgerzaken of documenten? Dan kunt u een afspraak inplannen via de website www.landerd.nl of via telefoon-nummer 458 111. - Gaat het om vragen over bouwen,  vergunningen of sociale zaken? Maak dan telefonisch een afspraak via telefoonnummer 458 111.

Op 11 december was er een ontmoeting met het college van B&W en de fractievoorzitters van de gemeenteraad waar over actuele onderwerpen gesproken werd. Van de Donk:”Ik zie een sterke, veerkrachtige gemeente met allure en ambitie. Een gemeente die zich realiseert veel zelf te kunnen maar ook de samenwerking zoekt”. Natuurgebied de Maashorst is hier een mooi voorbeeld van.

Waarvoor kunt u terecht zonder afspraak? - het ophalen van zakken voor het plastic verpakkingsmateriaal - ja/nee stickers - het afgeven van poststukken of documenten - gevonden en verloren voorwerpen

Kindcentrum Zeeland Op de bouwlocatie van het Kindcentrum Zeeland kreeg de commissaris uitleg over de bouw van dit duurzame gebouw. Hij benadrukte het belang van het kindcentrum en vond het een goed voorbeeld

hoe de leefbaarheid voor een kleine kern als Zeeland hiermee bevorderd en verbeterd wordt. Op 16 januari 2014 gaat om 11 uur de vlag in top bij het kindcentrum, want dan is het hoogste punt van de bouw bereikt. Bedrijven De commissaris maakte een rondrit door de gemeente en bezocht 2 bedrijven, een recreatiebedrijf in de Maashorst met ambitieuze plannen voor het ontplooien van een recreatieterrein met luxe bungalows en een tuinbouwbedrijf in Zeeland dat zich wil gaan toeleggen op het kweken van Maashorst kersen. De commissaris prees de initiatieven van de bedrijven en merkte op dat zij precies gaan

doen wat in Brabant gewenst is op het gebied van natuureconomie. Ontwikkelen van nieuwe recreatiemogelijkheden en ontwikkelen en promoten van streekproducten. Tijdens de bedrijfsbezoeken gaf de commissaris aan dat Brabant een sterk merk is dat nog meer mag groeien. De Maashorst moet bekender worden en mensen moeten er meer gaan verblijven. De Maashorst heeft een grote economische potentie naast de mooie natuur. Door regionale samenwerking kan de Maashorst ook economisch tot bloei komen. Tot slot citeerde de commissaris de dichter Willem Kloos: “Natuur is mooi, maar je moet er wel wat te drinken bij hebben”.

Telefonische bereikbaarheid Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en vrijdag van 08.30 tot 16.00 uur. Portefeuilleverdeling Burgemeester Bakermans: algemene zaken, openbare orde en (integrale) veiligheid, personeelszaken, Informatie-en automatiseringsbeleid Wethouder H. Tindemans (Progressief Landerd): openbare werken, financiën, handhaving, duurzaamheid, natuur en landschapsbeleid, monumenten, toerisme en recreatie, vervoer Wethouder H. van Dongen (CDA): VROM, (inclusief centrumplannen Schaijk en Zeeland) en economische zaken Wethouder P. Raaijmakers (DS97): Welzijn, sociale zaken, onderwijs

De commissaris (3e van rechts) bezoekt de bouwlocatie van het Kindcentrum Zeeland

Afspraken met de burgemeester en wethouders U kunt via de secretaresse mevrouw van Dongen of mevrouw Dekkers een afspraak maken met de burgemeester of een van de wethouders. Telefoon bestuurssecretariaat: 0486-458230.

Sluiting gemeentehuis in verband met Kerst en oudjaar Let op! In verband met Kerstmis en oudjaar gelden er voor het gemeentehuis gewijzigde openingstijden.

Raadhuis Pastoor van Winkelstraat 5, 5374 BG Schaijk. In het raadhuis vinden de raads- en commissievergaderingen plaats. Gemeentewerf Runstraat 59a te Schaijk, tel.nr. (0486) 458111. Geopend: maandag t/m vrijdag 08.00-12.00 uur. Politie Wijkagent Schaijk/Reek: Femke van Eerd, tel. 0900 8844, femke.van.eerd@brabant-noord.politie.nl Wijkagent Zeeland: Gerrit van de Kerkhof, tel. 0900 8844, gerrit.van.de.kerkhof@brabant-noord.politie.nl Politieloket Schaijk: Schutsboomstraat 12, 5374 CC Schaijk. Geopend: maandag van 14.00-16.00 uur, woensdag van 16.00-18.00 uur en zaterdag van 10.00-12.00 uur. • 112 bij spoed, levensgevaar en heterdaad • 0900-8844 voor aangifte, vragen, meldingen (lokaal tarief) • 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem • www.politie.nl/brabant-noord voor internetaangifte en informatie.

Bedrijfspresentatie van plannen teelt Maashorst kersen

Kerst: • Op donderdag 19 december zijn alle afdelingen van het gemeentehuis vanaf 15:00 uur gesloten in verband met de kerstviering voor het personeel.

Het gemeente bestuur en de medewerkers van de gemeente Landerd wensen u prettige feestdagen toe en een goed en gezond 2014.

• Op dinsdag 24 december zijn alle afdelingen van het gemeentehuis vanaf 16:00 uur gesloten in verband met kerst. • Op woensdag 25 december, donderdag 26 december en vrijdag 27 december zijn alle afdelingen van het gemeentehuis en de gemeentewerf gesloten. • Op vrijdag 27 december kunt u uitsluitend voor het doen van geboorte- en overlijdensaangifte terecht bij Burgerzaken van 9:00-10:00 uur. Let op: vergeet niet een afspraak te maken! Oud en nieuw: • Op dinsdag 31 december zijn alle afdelingen van het gemeentehuis vanaf 16:00 uur gesloten in verband met oudjaar. • Op woensdag 1 januari 2013 zijn alle afdelingen van het gemeentehuis en de gemeentewerf gesloten. • Op woensdag 2 januari zijn alle afdelingen van het gemeentehuis vanaf 8:30 tot 9:30 uur gesloten in verband met de nieuwjaarsbijeenkomst voor het personeel. Ook de dienst gemeentewerken is niet bereikbaar tijdens de sluiting van het gemeentehuis. Storingsdienst gemeentewerf

Melding Openbare Ruimte Gaten in de weg? Overhangende begroeiing? Verzakte stoeptegels? Andere hinderlijke zaken? Maak een Melding Openbare Ruimte! Dit kunt u doen via www.landerd.nl / digitaal loket / Melding Openbare Ruimte

Meer informatie? www.landerd.nl

Telefoon: 0486-464246 Deze storingsdienst is bestemd voor noodgevallen, zoals een rioolverstopping op gemeentegrond, waarvan de oplossing geen uitstel duldt, gevaarlijke situaties op gemeentegrond bijvoorbeeld een omgevallen boom over de weg, het kappen van bomen, die eigendom zijn van de gemeente en toegebrachte schade aan gemeente-eigendommen. woensdag 18 december 2013 | 13


GEMEENTENIEUWS Uitnodiging voor de nieuwjaarsontmoeting in de hal van het gemeentehuis in zeeland. De jaarwisseling is telkens weer de tijd van de goede voornemens en het uitwisselen van wensen en verwachtingen. Het gemeentebestuur van de gemeente Landerd nodigt u uit voor de nieuwjaarsontmoeting op donderdag 2 januari 2014. Tijdens deze ontmoeting kunnen het gemeentebestuur, relaties, verenigingen en inwoners nieuwjaarswensen uitwisselen en elkaar op informele wijze ontmoeten. De nieuwjaarsreceptie vindt plaats in de hal van het gemeentehuis van Landerd aan de Kerkstraat 39 te Zeeland van 19.00-20.30 uur. Maandag 9 december zijn 6 nieuwe leden van de jeugdgemeenteraad geïnstalleerd door burgemeester Bakermans: Sem van Thiel, Fleur Schakenraad, Roos Verstraten, Hidde Westerdijk, Ruben Schouten en Loek Nabuurs. Aansluitend kregen alle leden van de jeugdgemeenteraad nog een rondleiding door het gemeentehuis van Landerd.

Op de hoogte blijven van het nieuws en de bekendmakingen van de gemeente Landerd? Abonneer u op onze nieuwsbrief! Ga naar www.landerd.nl om u aan te melden. U kunt u ook aanmelden op de e-mailservice van www.overheid.nl. Hier kunt u een overzicht op basis van postcode- en interessegebied van alle bekendmakingen naar u toe laten zenden.

Buurtinformatienetwerk Zeeland (BIN) BIN is een netwerk waarin informatie-uitwisseling tussen de bewoners, politie en gemeente centraal staat. Bewoners zijn de informatiebron voor de politie en de gemeente, maar zij krijgen ook bericht terug over de resultaten die de politie en/of gemeente hebben behaald. Bewoners zijn vaak beter op de hoogte van situaties in hun eigen buurt. Zij kunnen in positieve zin elkaar en elkaars spullen in de gaten houden en oog hebben voor verdachte situaties. Dit soort “buurtcontacten” en sociale controle verhoogt de veiligheid en de leefbaarheid. Waarom meewerken? De “ogen en oren” van u als buurtbewoner zijn zeer relevant en bruikbaar ter voorkoming van inbraak, vernieling en andere illegale zaken die in uw buurt kunnen spelen. U als inwoner ziet vaak beter wat er in uw eigen buurt gebeurt dan iemand anders. Dit komt omdat u de buurt beter kent dan iemand die daar niet woont. Daarom valt het u misschien meer op dat daar bijvoorbeeld een auto staat die daar helemaal niet hoort. De politie kan niet overal tegelijk zijn en samen sta je sterker dan alleen. De politie en gemeente vinden het belangrijk en prettig als buurtbewoners waakzaam en scherp zijn wanneer het gaat om verdachte situaties. Als iedereen oplet en niet denkt dat een andere dat wel doet dan zal de veiligheid en de leefbaarheid omhoog gaan. Aanmelden Wilt u op de hoogte blijven van wat er in uw buurt gebeurt? Dan kunt u zich eenvoudig aanmelden. U hoeft alleen maar uw naam en uw e-mailadres in te vullen. Dat kunt u via deze link doen: http://www.binzeeland.nl/inschrijvenbijbin U kunt zich er eenvoudig weer voor afmelden, door in de e-mail weer op afmelden te klikken.

Overheden vragen gezamenlijk aandacht voor campagne ‘Vet, recycle het!’ tijdens feestdagen

Frituurvet door de wc spoelen? Dat kan echt niet meer!

Als je vet door het toilet spoelt of via de goot laat verdwijnen, kan dat tot grote problemen leiden. Vet verstopt en verontreinigt namelijk het rioolstelsel. Een betere oplossing is vet inzamelen en recyclen. Daarom ondersteunt de gemeenten Landerd de landelijke campagne ‘Vet, recycle het!’. Verstoppingen en verontreiniging Via toilet of gootsteen komt frituurvet of olie te vaak in het riool terecht. Dat stroomt dan via het rioolstelsel van gemeenten naar één van de rioolwaterzuiveringen van het waterschap. Door al dat vet draaien de pompen overuren, want het rioolwater moet dan door de persleidingen met aangekoekt vet geperst worden. Met als gevolg een groot aantal verstoppingen en verontreinigingen. Vooral in de periode rond Nieuwjaar. Schoonmaken kost veel geld Dat aangekoekte vet moet met de hand verwijderd worden. Geen fijn klusje en bovendien kost het waterschap Aa en Maas en de gemeenten jaarlijks tonnen. Alleen al Aa en Maas is zo’n € 200.000 kwijt. Dit is ongeveer € 2,80 per huishouden. Dit bedrag zien burgers en bedrijven terug in de jaarlijkse belasting die ze betalen aan het waterschap. Recyclen loont! Vloeibaar frituurvet kun je teruggieten in de verpakking en wegbrengen naar het inzamelpunt. Vast frituurvet kun je eerst laten stollen in bijvoorbeeld een leeg melkpak en dan inleveren (dus ook niet bij het restafval gooien!). Dan wordt er onder andere biodiesel van gemaakt. Je kunt zelfs de clubkas van de lokale (sport)clubs en verenigingen spekken door vet in te leveren bij inzamelpunten van deze clubs. Zij krijgen dan € 0,35 euro per kilo ingeleverd vet! Doe mee! Kijk op www.vetrecyclehet.nl en lees waar voor u het dichts bijzijnde inzamelpunt is.

Activiteiten- en evenementenkalender Za. 21-12-2013 van 15:00 uur – 00:00 uur Kampvuur, INCA-terrein, Mevr. Y. Kool Zo. 22-12-2013 van 06:00 uur – 12:00 uur Kampvuur, INCA-terrein, Mevr. Y. Kool Zo. 22-12-2013 Zondagopenstelling winkels, Schaijk, MKB Schaijk Zo. 22-12-2013 Zondagopenstelling winkels, Zeeland, Zeelandse Ondernemers Vereniging Zo. 29-12-2013 Zondagopenstelling winkels, Schaijk, MKB Schaijk Zo. 29-12-2013 Zondagopenstelling winkels, Zeeland, Zeelandse Ondernemers Vereniging di. 31-12-2013 Verkoop oliebollen, Voor Schutsboomstraat 2, Buurtvereniging Molengraaf-Noord di. 31-12-2013 van 12:00 uur – 00:00 uur Kampvuur, Palmstraat 8, Nederlandse Toeristen Kampeer Club Za. 04-01-2014 17:30 uur Nieuwjaarsloterij, Clubhuis RKSV Achilles Reek, RKSV Achilles Reek Za. 04-01-2014 van 17:00 uur – 19:00 uur Kerstboomverbranding, Terrein De Scheenen, Jong Nederland Reek Za. 04-01-2014 van 17:00 uur – 21:00 uur Kerstboomverbranding met lampionnenoptocht, Sportpark De Bundel, Stg. Jeugdbelangen Zeeland

Op de bijgaande foto is duidelijk te zien dat de tijdelijk aangelegde parkeerplaats achter gemeenschapshuis de Garf in Zeeland, prima voldoet. 14 | woensdag 18 december 2013

Za. 04-01-2014 van 19:00 uur – 21:00 uur Kerstboomverbranding, Terrein De Louwstraat, Scouting Schaijk Meer informatie? www.landerd.nl


GEMEENTENIEUWS Omgevingsvergunningen Ontvangen aanvragen om omgevingsvergunning: - Hoefkens 3, 5411 RD Zeeland; melden van een OBM- (omgevingsvergunning beperkte milieutoets) plichtige activiteit van een pluimveebedrijf (ontvangen 27 november 2013) - J. Oliemeulenstraat 51, 5374 BP Schaijk; bouwen van een garage aan een woning (ontvangen 29 november 2013) - Eest 1, 5375 BW Reek; maken van 2 dakkapellen op de woning (ontvangen 3 december 2013)

Verleende omgevingsvergunning (uitgebreide procedure). Burgemeester en Wethouders van Landerd hebben besloten om met toepassing van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een vergunning te verlenen voor: • Kerkstraat 55, 5411 EA Zeeland; het verbouwen en uitbreiden van het “Bondsgebouw” met een koppeling aan het nieuw te bouwen “Kindcentrum”. De vergunning is verleend voor de Activiteiten: Monument, Bouw en Sloop. (dossiernummer HZ-2013-0049)

Sloopmeldingen: - Bossestraat 44, 5374 HT Schaijk; verwijderen van asbesthoudende dakbedekking van een schuurtje (ontvangen 28 november 2013) - Nabbegat 12, 5411 RM Zeeland; het slopen van een kalverenstal (ontvangen 2 december 2013) - Zandstraat 16, 5374 NB Schaijk; verwijderen van asbesthoudende dakbedekking (ontvangen 11 december 2013)

Zij maken daarom bekend dat de vergunning met ingang van 19 december 2013 gedurende zes weken ter inzage ligt bij de afdeling Ruimte. Voor het inzien van de stukken kan een afspraak worden gemaakt.

Milieumeldingen: - Hoefkens 3, 5411 RD Zeeland; het melden (Activiteitenbesluit) van veranderingen van een inrichting (pluimveehouderij) (ontvangen 27 november 2013) - Verbindingsweg 10, 5411 NP Zeeland; melden (Activiteitenbesluit) van een verandering van de inrichting (loonbedrijf) (ontvangen 10 december 2013) - Schaijksestraat 1, 5375 KC Reek; melden (Activiteitenbesluit) van een verandering van een inrichting (agrarisch bedrijf) (ontvangen 10 december 2013) Melding Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval: - Zandstraat 16, 5374 NB Schaijk; het gebruik van een mobiele puinbreker t.b.v. het breken van beton- en metselwerkpuin (ontvangen 9 december 2013) In dit stadium van de procedure kunt u (nog) geen bezwaar-/beroepschrift indienen. Bovengenoemde aanvragen/meldingen zijn op verzoek wel in te zien bij de afdeling Ruimte. U kunt hiervoor een afspraak maken. Verleende omgevingsvergunningen: - Bulder 12, 5374 MJ Schaijk; het bouwen van een vrijstaand bijgebouw (verzonden 28 november 2013) - Bereklauw 16, 5411 GT Zeeland; het uitbreiden van de woning (verzonden 5 december 2013) - Bereklauw 14, 5411 GT Zeeland; het uitbreiden van de woning (verzonden 5 december 2013) - Voederheil 27, 5411 RJ Zeeland; het bouwen van een loods (verzonden 5 december 2013) - Vogelwikke 25, 5411 GR Zeeland; het plaatsen van een dakkapel op de woning (verzonden 5 december 2013) - Langenboomseweg 59, 5411 AT Zeeland; het bouwen van een carport (verzonden 9 december 2013) Bezwaar en voorlopige voorziening: Tegen bovengenoemde besluiten tot verlening van de omgevingsvergunning kunnen belanghebbenden op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) binnen zes weken na de datum van verzending bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. U kunt ook digitaal bezwaar indienen via www. landerd.nl (digitaal loket). Het bezwaarschrift moet op grond van artikel 6:5 (Awb) zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten: - naam en adres van de indiener - dagtekening - omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht - de gronden waarop het bezwaarschrift rust. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Op grond van art. 8:81 Awb kunt u bij de voorzieningenrechter (Rechtbank, sector Bestuursrecht, postbus 90125, 5200 MA te ’s-Hertogenbosch) verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voorwaarde is wel dat er ook een bezwaarschrift is ingediend. Voor het instellen van genoemd verzoek is een griffierecht verschuldigd. U wordt door de griffie van de rechtbank geïnformeerd over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling. U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Zowel voor het digitaal indienen van bezwaar als voor het digitaal verzoeken om voorlopige voorziening, dient u te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de exacte voorwaarden.

Gevonden en verloren voorwerpen Gevonden en verloren voorwerpen kunnen bij de gemeente (en niet bij de politie) worden gemeld tijdens kantooruren bij de receptie van het gemeentehuis aan de Kerkstraat 39 te Zeeland, telefoonnummer 0486-458111. Staat uw gevonden of verloren voorwerp niet (meer) op de lijst dan kunt u altijd navraag doen. Let op: Voor het doen van aangiften van verloren waardepapieren zoals rijbewijs of paspoort dient u zich wel bij de politie te melden! De afgelopen weken zijn de volgende zaken gemeld: GEVONDEN VOORWERPEN - 31-10-2013, Kleine Graspeel, Zeeland. Grijze Gazelle herenfiets, type superieur special, leverancier Van Tienen Zeeland. - 16 of 17 november, in de bossen bij Herpen Duin. Zwarte bril (waarschijnlijk sportbril) op sterkte. - 22-11-2013, Emte te Schaijk. Zwart brillenetui, Azzaro, inclusief fiets-/sportbril, donkerblauw montuur, gele glazen. VERLOREN VOORWERPEN - 15-11-2013, Hertenpark te Schaijk Zwarte portemonnee met daarin geld en div. pasjes, rijbewijs, identiteitskaart, OV-chipkaart. - 24 of 25 november 2013, Schaijk leren hoesje met daarin 3 sleutels (voordeur, achterdeur en poort). - Medio mei, te Schaijk (waarschijnlijk in de Luijtenbroek) 2 grote ordners met daarin geboortekaartje en foto’s van familie (in plastic tas). - Na 13-09-2013 te gemeente Landerd, Grave of kermis Nijmegen. Zwarte portemonnee met klittenband met daarin schoolpas en mogelijk id-kaart en sleutel van kluisje. - eind november. Bos sleutels met daaraan AH bonuspas, kluissleutel, 2 fietssleutels, huis- en poortsleutel. VERMISTE/GEVONDEN DIEREN Dierenopvang Maasland, afdeling Oss, regelt de opvang en de registratie van gevonden en zoekgeraakte (huis)dieren. Indien u een huisdier vermist, kunt u binnen 2 weken contact opnemen met: Dierenopvang Maasland, afdeling Oss, Aengelbertlaan 30, 5342 LA Oss, tel. 0412-638497 of met de dierenambulance, tel. 0888-11341006. Meer informatie? www.landerd.nl

Belanghebbenden die eerder een zienswijze tegen het betreffende ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht en belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, kunnen binnen bovengenoemde termijn van zes weken schriftelijk een gemotiveerd beroepschrift met betrekking tot het besluit indienen bij de rechtbank Oost-Brabant, locatie ‘s-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA, ’s-Hertogenbosch. Als beroep wordt ingesteld kan hierbij tevens om het treffen van een voorlopige voorziening worden gevraagd, mits er sprake is van een spoedeisend belang. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de voorwaarden. Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van de afdeling Ruimte, telefoonnummer 0486-458111.

Digitale vergunningverlening van de omgevingsvergunning binnen de Gemeente Landerd Op 1 januari 2014 gaat de gemeente Landerd van start met het volledig digitaal afhandelen van de omgevingsvergunningen. De omgevingsvergunning is een vergunning voor onder andere bouwen, milieu en omgeving. Graag willen wij u informeren over een nieuwe werkwijze bij het vergunningenproces van de gemeente Landerd. De gemeente Landerd streeft naar voortdurende verbetering van haar dienstverlening aan de inwoners. Daarbij speelt digitale dienstverlening een essentiële rol. Het aantal producten en diensten dat digitaal kan worden aangevraagd en afgehandeld breidt zich gestaag uit. Inwoners kunnen hierdoor 7 dagen per week, 24 uur per dag, zaken doen met de gemeente. Alle omgevingsvergunningen die met ingang van 1 januari 2014 worden aangevraagd worden geheel digitaal afgehandeld. Wat merkt u hiervan als aanvrager of gemachtigde? Het aanvragen van een omgevingsvergunning blijft via het landelijke Omgevingsloket Online (OLO) lopen. Aanvragen voor een omgevingsvergunning die met ingang van 1 januari 2014 worden aangevraagd worden geheel digitaal afgehandeld. Wij communiceren met u via het door u opgegeven e-mailadres. Vooroverleg U kunt een formulier via het omgevingsloket downloaden of het gemeentelijke formulier via de website downloaden en digitaal toezenden met de bijbehorende bijlagen. U kunt de ingevulde formulieren en bijlagen mailen naar wabo@landerd.nl. Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met het team Vergunningen. Tevens kunt u een afspraak maken met onze casemanagers. Aanvrager De aanvrager ontvangt na afhandeling van de vergunning een e-mail of indien het een bestand groter is dan 10 MB een USB-stick met de beschikking erop. Gemachtigde De gemachtigde ontvangt na afhandeling van de vergunning ter informatie een e-mail met het bericht dat de aanvraag is afgehandeld. Voordelen Wat levert het op om de vergunningaanvraag digitaal te laten afhandelen? • De communicatie met de casemanager verloopt sneller en efficiënter. • Er hoeft niet meer geprint te worden, dit scheelt veel papier en inkt en is dus beter voor het milieu. Heeft u vragen? Neem u dan gerust contact op met het team Vergunningen van de afdeling Ruimte van de gemeente Landerd 0486-458111 Belangrijke adressen en contacten: Website gemeente Landerd: www.landerd.nl/inwoners/producten-en-diensten Website omgevingsloket: www.omgevingsloket.nl E-mailadres team Vergunningen van de afdeling Ruimte: wabo@landerd.nl Telefoonnummer team Vergunningen: 0486-458111

Verspreiding Afvalwijzer 2014 Tegelijkertijd met deze Omroeper is de nieuwe Afvalwijzer 2014 in de gemeente Landerd huis aan huis verspreid. De Afvalwijzer 2014 bestaat uit een dubbelzijdig bedrukt dik papier (A4-formaat) in de kleur licht-/donker geel en bevat een kalender met data waarop de groen en grijze mini-containers worden geledigd en het plastic huishoudelijk verpakkingsafval wordt opgehaald. Aan de achterzijde van de Afvalwijzer staat algemene informatie over verdere scheiding van huishoudelijk afval, zoals glas, papier, KCA, grofhuishoudelijk afval. Het is de bedoeling dat de Afvalwijzer gedurende het jaar wordt bewaard als informatie wanneer en op welke wijze afval gescheiden kan worden aangeboden in onze gemeente. Mocht u geen Afvalwijzer 2014 hebben aangetroffen dan kunt u deze alsnog verkrijgen bij de balie van de receptie in het gemeentehuis. Tevens kunt u de Afvalwijzer 2014 verkrijgen in de bibliotheken in Schaijk en Zeeland. Ook staat de Afvalwijzer 2013 op de website van de gemeente Landerd: www.landerd.nl woensdag 18 december 2013 | 15


GEMEENTENIEUWS Algemene plaatselijke verordening ONTVANGEN AANVRAGEN Aanvraag van: - Stg. PR Halfvasten voor de halfvastenfeesten op 28 t/m 30-03-2014, locatie Kreitsberg (5411 RH), ontvangen op: 29-11-2013 (betreft definitieve aanvraag) VERLEENDE VERGUNNINGEN Door de burgemeester en/of het college van burgemeester en wethouders is op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening vergunning verleend aan: - Jong Nederland Reek voor een kerstboomverbranding op 04-01-2013, locatie De Scheenen (5375 BN), vergunning verzonden op: 04-12-2013 - De heer A. van der Zalm te Berghem voor verlenging innemen standplaats op vrijdag in 2014, locatie Europaplein (5374 BN), vergunning verzonden op: 06-12-2013 - De heer G.A.A. van den Heuvel te Den Dungen voor verlenging innemen standplaats op dinsdag in 2014, locatie Europaplein (5374 BN), vergunning verzonden op: 06-12-2013 - De heer J.P.T.F.W. Jansen te Boekel voor verlenging innemen standplaats op woensdag in 2014, locatie Nieuw Heijtmorgen (5375 AK), vergunning verzonden op: 06-12-2013 - De heer B. Fieret te Ede voor verlenging innemen standplaats op woensdag in 2014, locatie Nieuw Heijtmorgen (5375 AK), vergunning verzonden op: 06-12-2013 - De heer J. Hellings te Schijndel voor verlenging innemen standplaats op woensdag in 2014, locatie Nieuw Heijtmorgen (5375 AK), vergunning verzonden op: 06-12-2013 - De heer A.J.A. van der Heijden te Schijndel voor verlenging innemen standplaats op donderdag in 2014, locatie nabij gemeentehuis Kerkstraat (5411 EA), vergunning verzonden op: 06-12-2013 - De heer Tam te Helmond voor verlenging innemen standplaats op donderdag in 2014, locatie nabij gemeentehuis Kerkstraat (5411 EA), vergunning verzonden op: 06-12-2013 - Poissonnerie Tonies te Uden voor verlenging innemen standplaats op donderdag in 2014, locatie nabij gemeentehuis Kerkstraat (5411 EA), vergunning verzonden op: 06-12-2013 - Kaashandel Wijs te Berghem voor verlenging innemen standplaats op donderdag in 2014, locatie nabij gemeentehuis Kerkstraat (5411 EA), vergunning verzonden op: 06-12-2013

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van bekendmaking daarvan bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij de burgemeester/het college van burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Als u bezwaar maakt, kunt u tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzieningenrechter, postbus 90125, 5200 MA te ’s-Hertogenbosch. Een voorlopige voorziening kan door de voorzieningenrechter van de rechtbank worden getroffen, mits een spoedeisend belang dat vereist. Van de verzoeker om een voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven. U wordt door de griffie van de rechtbank geïnformeerd over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling. Meer informatie over het indienen van bezwaar en beroep kunt u vinden op onze website www.landerd.nl. Nadere informatie kunt u verkrijgen bij mevrouw R. van Oss de afdeling Ruimte, team Vergunningen, toezicht en handhaving van het gemeentehuis, tel. 0486-458111.

Algemene informatie Voor evenementen dient u het aanvraagformulier voor evenementen te gebruiken. Deze kunt u downloaden van onze website: http://www.landerd.nl/index.php?simaction=content&mediumid=1&pagid=856. Voordat u het aanvraagformulier invult, raden wij u aan om eerst de “evenementencheck” te doen. Zo kunt u zien of u een vergunning moet aanvragen of dat u kunt volstaan met een melding. De “evenementencheck” kunt u raadplegen op onze website: http://www.landerd.nl/index.php?simaction=content&mediumid=1&pagid=1703

Gemeentelijke belastingen

Kennisgeving besluiten

Kennisgeving besluiten Burgemeester en wethouders van de gemeente Landerd delen mede, dat zij op 17 december 2013 het navolgende besluit voor het jaar 2014 heeft genomen.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Landerd delen mede, dat zij op 3 december 2013 het navolgende besluit met betrekking tot de volgende regeling voor het jaar 2014 heeft genomen.

Het vaststellen tot wijziging van de: Legesverordening

Het vaststellen van de: Tarievenregeling afvalinzameling“

- nr. L /13-1

- nr. C/13-2

Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na de datum van bekendmaking. Deze besluiten zijn opgenomen in de algemeen verkrijgbare uitgave “Besluiten gemeentebelastingen Landerd”, bijgehouden in de gemeentesecretarie, onder de hierboven vermelde nummers. De teksten van de desbetreffende besluiten liggen voor eenieder kosteloos ter inzage in het gemeentehuis te Zeeland, Kerkstraat 39, gedurende de openingstijden van de secretarie. Deze teksten zijn eveneens verkrijgbaar, tegen betaling van het daarvoor verschuldigde legesbedrag.

Pilotproject voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap Collectief Particulier Opdrachtsgeverschap (kortweg CPO) is een ontwikkelvorm waarbij de toekomstige bewoners zelf en gezamenlijk ontwikkelaar zijn van de te bouwen eigen woningen. De gemeente start als proef met een pilotproject voor CPO. De gemeente wil daarmee een impuls geven aan bouwinitiatief, de bouw van eigen woningen stimuleren, keuzevrijheid bieden bij het bouwen en inrichten van die woningen en ervaring opdoen met deze ontwikkelvorm. Wat is CPO Collectief Particulier Opdrachtgeverschap betekent dat deelnemers een vereniging (zonder winstoogmerk) oprichten en vanuit dat verband gezamenlijk tot de ontwikkeling komen van woningen. Doordat in collectief verband wordt gewerkt kan een belangrijk kostenvoordeel worden behaald door het gezamenlijk inkopen van een architect, aannemer en bouwmaterialen. Een ander belangrijk voordeel is dat er veel invloed kan worden uitgeoefend op het ontwerp en de inrichting van de woningen. Daarmee ontstaat de mogelijkheid om woningen te realiseren die goed aansluiten bij de eigen woonwensen.

Deze regeling treedt in werking op de eerste dag na de datum van bekendmaking. Deze besluiten zijn opgenomen in de algemeen verkrijgbare uitgave “Besluiten gemeentebelastingen Landerd”, bijgehouden in de gemeentesecretarie, onder de hierboven vermelde nummers. De teksten van de desbetreffende besluiten liggen voor eenieder kosteloos ter inzage in het gemeentehuis te Zeeland, Kerkstraat 39, gedurende de openingstijden van de secretarie. Deze teksten zijn eveneens verkrijgbaar, tegen betaling van het daarvoor verschuldigde legesbedrag.

Gemeentelijke belastingen Kennisgeving besluiten Burgemeester en wethouders van de gemeente Landerd delen mede, dat zij op 10 december 2013 de navolgende besluiten voor het jaar 2014 heeft genomen. Het vaststellen van de: Aanwijzingsbesluit Heffingsambtenaar en invorderingsambtenaar Beleidsregels toeristenbelasting

- nr. J /13-3 - nr. J /13-4

Tot intrekking van het volgende besluit: Aanstelling onbezoldigd gemeentelijk belastingambtenaar

- nr. J /13-5

Deze besluiten treden in werking op de eerste dag na de datum van bekendmaking. Deze besluiten zijn opgenomen in de algemeen verkrijgbare uitgave “Besluiten gemeentebelastingen Landerd”, bijgehouden in de gemeentesecretarie, onder de hierboven vermelde nummers. De teksten van de desbetreffende besluiten liggen voor eenieder kosteloos ter inzage in het gemeentehuis te Zeeland, Kerkstraat 39, gedurende de openingstijden van de secretarie.

De op te richten vereniging is als rechtspersoon ook opdrachtgever voor alles wat er daarna moet gaan gebeuren. Het gaat daarbij onder andere om het verdelen van de taken in de vereniging, het aanstellen van een professionele begeleider, het bepalen van de woonwensen, het verdelen van de kavels, overleggen met de gemeente, het kiezen van een architect, het contracteren van een achtervangpartij, het kiezen van een aannemer en het onderhandelen over de bouwkosten.

Deze teksten zijn eveneens verkrijgbaar, tegen betaling van het daarvoor verschuldigde legesbedrag.

In ruil voor de voordelen vraagt de ontwikkelvorm van de deelnemers wel een actieve en intensieve bijdrage.

Kennisgeving besluiten Burgemeester en wethouders van de gemeente Landerd delen mede, dat de gemeenteraad op 12 december 2013 de navolgende besluiten met betrekking tot belastingverordeningen voor het jaar 2014 heeft genomen.

Het pilotproject Voor het pilotproject stelt de gemeente een nu nog onbebouwde locatie aan de Rosmolen in Reek ter beschikking. Daarvoor wordt een uitgifteprijs gehanteerd van € 267,- per m2, exclusief BTW. Op de locatie kunnen ten behoeve van het project maximaal 8 grondgebonden eengezinswoningen worden gerealiseerd. Binnen enkele ruimtelijke voorwaarden wordt vrijheid geboden voor de ontwikkeling van de woningen. In dit pilotproject wordt aan koopstarters de kans gegeven om een eerste eigen huis te ontwerpen en te realiseren. Koopstarters zijn personen of huishoudens die een huurwoning achterlaten of nog geen zelfstandige gekochte woonruimte (dus thuis- of inwonend zijn) hebben of hebben gehad. Omdat deelnemers aan het project duurzaam en intensief moeten samenwerken en elkaars toekomstige buren worden geeft de gemeente er de voorkeur aan zelf geen rol te spelen in de samenstelling van de deelnemersgroep. Om die reden kunnen deelnemers zich uitsluitend in groepsverband aanmelden voor dit pilotproject. Vervolg Op dit moment wordt de start van het project voorbereid. Inschrijven of aanmelden is nu nog niet mogelijk. In januari 2014 is meer informatie beschikbaar en zal inschrijving voor het pilotproject mogelijk zijn. Nadere informatie volgt op deze gemeentepagina, de gemeentelijke facebook pagina en website.

16 | woensdag 18 december 2013

Gemeentebelastingen

Het vaststellen van een verordening tot wijziging van de: Verordening Afvalstoffenheffing - nr A/13-1 Verordening Forensenbelasting - nr B/13-1 “Verordening Leges “ - nr.C/13-1 “Verordening Lijkbezorgingsrechten” - nr.D/13-1 “Verordening Marktgelden” - nr.E/13-1 “Verordening Onroerende-zaakbelastingen” - nr.F/13-1 Verordening Rioolheffing - nr H/13-1 Verordening Toeristenbelasting - nr I/13-1 “Verordening Precariobelasting” - nr.M/13-1 De gewijzigde verordeningen treden in werking op de eerste dag na de datum van deze bekendmaking. Deze besluiten zijn opgenomen in de algemeen verkrijgbare uitgave “Besluiten gemeentebelastingen Landerd”, bijgehouden in de gemeentesecretarie, onder de hierboven vermelde nummers. De teksten van de desbetreffende besluiten liggen voor eenieder kosteloos ter inzage in het gemeentehuis te Zeeland, Kerkstraat 39, gedurende de openingstijden van de secretarie. Deze teksten zijn eveneens verkrijgbaar, tegen betaling van het daarvoor verschuldigde legesbedrag. Meer informatie? www.landerd.nl


DE OMROEPER

WOENSDAG 18 DECEMBER 2013 - 17

Nieuwe carnavalsloods in gebruik genomen

GRATinIS ding

wifi-verbsalon in de

HERPEN - Goei werk, hè tijd noddig! Een echte Brabantse uitspraak, die zeker van toepassing is op het plan Carnavalsloods Herpen. De eerste plannen dateren van het voorjaar 2006. Tijdens een vergadering van dorpsraad Herpen wordt besproken dat het gereserveerde geldpotje voor de skaatvoorziening in Herpen, gebruikt kan worden voor het bouwen van een carnavalsloods.

Om een lang verhaal, kort te maken: “De Carnavalsloods staat er!” En wat voor één! In de Molenstraat staat een prachtige geïsoleerde loods van maarliefst 550 m2, die ook nog eens is voorzien van een verwarmingsunit. Kortom de bouwtalentjes zitten er dit bouwjaar, warmpjes bij. De Carnavalsloods is opgedeeld in ‘bouwkavels’ van 25 m2, 37,5 m2 en 75 m2. De jeugd van Herpen is super enthousiast, want op dit moment bouwen er maar liefst zeven junioren clubs. Daarnaast bouwt er ook nog één seniorenclub en dat is CV ’t is Wâ. Een ideale situatie, vinden commissie carnavalsloods en Stich-

ting Carnaval Herpen. De jongeren kunnen op deze manier namelijk een kijkje nemen in ‘de keuken’ van ‘ervaren bouwers’. Het Herpse Bônneland heeft een traditie hoog te houden. Van oudsher hebben zij op de carnavalszondag een schitterende optocht (de mooiste zondagoptocht van het Maasland vinden zij zelf ) met diverse praalwagens. Ook de laatste jaren was de optocht van hoog niveau, echter het aantal praalwagens werd minder. Met de komst van de carnavalsloods kan carnaval Herpen weer vooruit kijken; de bouwtalenten krij-

gen een kans. En net zoals bij de ‘voice of Holland’ waar zangtalenten elkaar naar een hoog niveau stuwen, kunnen ook de jeugdige bouwclubs elkaar stimuleren. De ruwe diamantjes krijgen een kans om geslepen te worden tot schitterende praalwagenbouwertjes. Niet alleen de acht Carnavalsclubs zijn actief in de carnavalsloods. Voordat zij hun intrek namen was Stichting Carnaval eind oktober al begonnen met de ‘cursus carnavalspop bouwen’. Een groep van 18 kinderen had zich hiervoor opgegeven. Onder begeleiding van enkele ervaren bouwers krijgen zij les in betonijzer buigen, lassen, gazen, plakken en schilderen. En de carnavalspop die zij aan het maken zijn, is er niet zomaar één. Zij maken namelijk Trien de Snijbôn! Trien die gebouwd wordt in een eigen Carnavalsloods, stalruimte voor de Prinsenwagen en een bouwruimte voor met name de jeugdige carnavalsclubs in Herpen: het was een droom die uiteindelijk is waargemaakt. Dat is natuurlijk wel een feestje waard. Daarom wordt de Carnavalsloods in het voorjaar van 2014 (na de carnaval) ook nog een keer officieel geopend. Nadere informatie hierover volgt tegen die tijd. Op dit moment is er nog slechts één bouwkavel van 37,5m2 over om te bouwen. Wil jou club daarvoor in aanmerking komen, neem dan even contact op met de voorzitter van Stichting Carnaval; Leon Megens, telnr. 0486-850207 Werkgroep Carnavalsloods & Stichting Carnaval Herpen

36e Pronkzitting Bekèk ’t Mar krijgt een prachtige line-up SCHAIJK - Volgend jaar, 2014, kunt u in de sfeer van Moulin Rouge genieten van pronkzitting Bekèk ’t Mar. Een keur aan artiesten, waaronder enkele nieuwe gezichten, van Moeslandse bodem treden voor u op. Natuurlijk zijn Prins Joep dun Urste met zijn gevolg, de Huppelpupkes, de Dansgarde en de Boeremoeskapel van de partij. De nieuwe gastheer, grootvorst Maarten, weet het hele programma aan elkaar te smeden tot een vloeiend geheel. De voorstellingen van 2014 De première is zaterdag 25 januari ’s middags om 13.30 uur. Deze voorstelling is speciaal voor 55-plussers en mensen met een functionele beperking vanaf 16 jaar. Kaarten zijn hiervoor verkrijgbaar via de KBO op woensdag 8 januari van 10.00 uur12.00 uur en donderdag 9 januari

13.00 uur-15.00 uur in de Phoenix. Later in de reguliere (voor)verkoop. De avondvoorstellingen vinden plaats op zaterdag 25 en vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari om 20.00 uur. Na afloop is er een gezellige afterparty in de foyer op alle drie de dagen. Na de grote toeloop vorig jaar (3 voorstellingen uitver-

kocht) is de voorverkoop zeer aan te bevelen! Kaartvoorverkoop Vrijdagavond 10 januari om 19.00 uurstart de kaartverkoop voor Bekèk ‘t Mar, Moulin Rouge in de Phoenix. De toegangsprijs is onveranderd 11 euro, en ’s middags 7,50 euro. Indien nog op voorraad is de resterende kaartverkoop via Bruna en Phoenix tijdens openingstijden, na 10 januari 2014. Voor een heerlijke middag of avond in franse sferen bij de voorstelling van Bekèk ’t Mar, Moulin Rouge, kom en geniet!

Opgeven Jeugdpronkzitting Moesland Moeslands jeugdpronkzitting Zondag 26 januari is er weer het Moeslandse jeugdpronkzitting. Kan jij goed dansen, zingen, moppen vertelen, tonpraten of wat anders. Laat het zien op het grote Moeslands podium. Vergeet je niet op te geven zodat wij een goede programma kunnen samenstellen.

Je kan je opgeven via de site www. jeugdcarnavalschaijk.nl of je kunt een deelname formulier ophalen en inleveren bij Bento. Opgave jeugdoptocht Er zijn al diverse carnavalsverenigingen aan het bouwen aan hun praalwagen/loopgroep.

Geef je snel op zodat we geen dubbele ideeën krijgen.

Informatieavond zorgcoöperatie groot succes HERPEN - gaat aan de slag met een zorgcoöperatie! Vrijwel alle 150 aanwezigen stemden in met het plan van de dorpsraad Herpen en de KBO. Voorzitter Theo de Hosson wil dat de zorgcoöperatie in april 2014 gaat draaien. Op 3 december j.l. puilde de grote zaal van ’t Slotje uit van de belangstellenden die voor de informatieavond over de zorgcoöperatie waren gekomen. Velen maakten zich zorgen over de grote veranderingen die ons staan te wachten. Huisarts Olde Loohuis liet zien het aantal 65+’ers in twintig jaar tijd verdubbelt en dat geldt ook voor het aantal 85+’ers. In diezelfde tijd neemt het aantal 40- tot 55-jarigen af met een kwart. Door de hogere leeftijd zullen meer klachten als eenzaamheid en vergeetachtigheid voorkomen. Hulp is dus nodig. Maar wie zal voor onze ouderen en zieken gaan zorgen?

Er is minder geld voor zorg beschikbaar en een plaats in het zorgcentrum is er alleen voor de zware gevallen, voor mensen die onmogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen, vertelde mevrouw Pander van het dienstencentrum. De gemeente zal en kan minder ruimhartig zijn met het toekennen van voorzieningen. Ze zal eerst vragen wat men zelf nog kan, zo nodig met hulp van de omgeving. Er zal een zwaarder beroep op mantelzorg worden gedaan. De mensen moeten zo lang mogelijk zelf de regie in handen houden en zelf regelen wat nodig is, aldus wethouder Peters. Het kernwoord in de presentaties was ‘samen’. Het wordt allemaal minder, maar samen kunnen we er voor zorgen dat mensen zo lang mogelijk op een plezierige manier in hun eigen dorp kunnen blijven wonen. Een zorgcoöperatie is een manier om dat mogelijk te maken. Het biedt een plek om elkaar te ontmoeten,

voor een praatje en een kopje koffie of om ervaringen uit te wisselen. Praktische diensten, zoals een boodschappendienst, vervoersdienst en klussendienst bieden een welkome ondersteuning voor zorgbehoevenden, maar kunnen ook mantelzorgers ontlasten. De dorpsraad zegde toe voortvarend aan de slag te gaan met de voorbereidingen voor de zorgcoöperatie. Binnenkort kan iedere inwoner van Herpen, Koolwijk, Neerloon, Overlangel en Keent een formulier in de bus verwachten. Hierin wordt kort uitgelegd wat de zorgcoöperatie inhoudt. U wordt gevraagd of u lid wil worden en/of een handje wil helpen. Herpen is een krachtig en sociaal dorp. Dat geldt ook voor de andere dorpen in ons gebied. Samen zijn we zeker in staat de zorgcoöperatie tot een succes te maken.

Meer Omroeper

ZATERDAG 21 DECEMBER 2013

AANVANG: 20.30 UUR

Wij werken met wie het eerst komt........................

Deelname formulier kan je vinden op www.jeugdcarnavalschaijk.nl

Treed op tijdens de pronkzittingen in het Herpse Bônneland

Leuke buut of act? BÔNNELAND- In het weekend van 8-9 februari 2014 is het weer zover. Zaterdagavond is er in feesttempel het slotje de jaarlijkse Pronkzitting, gevolgd door de matineevoorstelling op zondag. Het geheel wordt georganiseerd door de Commissie Pronkzitting i.s.m. Stichting Carnaval Herpen. De pronkzitting is elk jaar weer een groot succes, door al het talent van eigen bodem. Natuurlijk rekenen we er op dat onze trouwe artiesten weer van de partij zullen zijn, maar ook nieuw talent is van harte welkom. Als commissie staan we altijd open voor

nieuwe invalshoeken, nieuwe talenten, originele of verassende elementen. Dus twijfel niet en doe mee – alleen of met een groep- met een dansje,

een buut, instrumentaal of heb je een ander origineel idee?, geef je dan op bij een van onderstaande personen. Frans-Jan vd Berg tel. 416256 vdbergcatering@hetnet.nl Rob vd Berg tel. 413711 schilderkerob@hotmail.com Commissie Pronkzitting Herpen

Just4Fun Cafe zaal De Potter Schutsboomstraat 33 Schaijk 0486 462 059


18 - WOENSDAG 18 DECEMBER 2013

Kerstversiering Rotonde Akkerwinde het mooiste van Schaijk

SCHAIJK - De bewoners van de Rotonde mogen best trots zijn met hun bijzonder fraaie kerstboom.

Jongerenraad Oss bouwt mee aan cultuur REGIO – Donderdag 12 december jl. heeft de Jongereraad Oss vier stenen geadopteerd van de Bouwen aan Cultuurmuur in het Theatercafé van Theater De Lievekamp. Op deze manier tonen zij hun betrokkenheid met het theater en kunst en cultuur in algemene zin. Daarnaast willen zij jongeren in de Gemeente Oss enthousiasmeren om een keer het theater te bezoeken.

genthart, de geadopteerde stenen op de muur te bevestigen. Bestuursvoorzitter Frits van den Hoogen: ‘Er zijn veel culturele instellingen in Oss, maar wij steunen De Lievekamp omdat zij een realistische kijk op de markt heeft, waarbij cultureel ondernemerschap een belangrijke plaats inneemt’.

Bouwen aan Cultuur

De Jongerenraad Oss De Jongerenraad Oss is een organisatie voor en door Osse jongeren. Ze geven advies aan de gemeente en organiseren allerlei activiteiten en evenementen om de jeugd meer bij hun eigen omgeving te betrekken.

Afgelopen donderdag waren bestuursvoorzitter Frits van den Hoogen, Penningmeester Steffan Vos, secretaris Dennis van de Water en algemeen bestuurslid Julia Lammerts in De Lievekamp aanwezig om gezamenlijk, met directeur Hilda Vlie-

Cultuur verbindt. Cultuur ontspant. Cultuur daagt uit. In de tijd van bezuinigingen, kortingen op subsidies en btw-verhogingen is het niet meer vanzelfsprekend dat cultuur deze functies kan blijven vervullen. In dat kader heeft theater De Lievekamp het initiatief genomen tot Bouwen aan Cultuur. Met het project probeert De Lievekamp zaken onder de aandacht te brengen die zij voor het theater en haar bezoekers belangrijk vindt. Voor deelnemers aan ‘Bouwen aan Cultuur’ worden speciale activiteiten georganiseerd zoals workshops en rondleidingen. Meer informatie over Bouwen aan Cultuur is te vinden op de website www.bouwenaancultuur.nl.

Meer Omroeper

Als je in Schaijk de eerste prijs haalt met het versieren van een straat of huis, dan betekend gelijk dat je op wereld niveau mee telt. Het is daarom ook niet vreemd dat vele mensen afgelopen weekend een kijken kwamen nemen naar deze sfeervolle rotonde, vol met lichtjes. Overdag zijn de kerstmutsen uniek om te zien welke op

de lantaarn-palen zijn geplaatst. De kerstboom heeft ‘savonds een prachtig schouwspel met zijn knipperende ster en ‘vallende ijspegels’ welke op grote afstand en uit verschillende hoeken is te zien. Deze kerstboom aanschouwen? Scan de Layer en u bent getuige van de kerstsfeer aan de Akkerwinde.

Het is feest bij van Zummeren! • Gratis n • Gratis avigatie lichtm • Gratis etalen c velgen • Gratis arkit Samsu • Gratis n Staats g Tablet lot

De Hyundai i20 Van Zummeren Edition inclusief alle extra’s nu tijdelijk voor €14.995,-. AUTOMOBIELBEDRIJF VAN ZUMMEREN B.V. Rijksweg 44, Schaijk, tel. 0486 - 461 317 zummeren.hyundai.nl

Gecombineerd brandstofverbruik: 3,2 - 6 (l/100 km) / 31,3 - 16,7 (km/l); CO2 - emissie: 84 - 140 (g/km). Uitstoot is afhankelijk van gebruik. Uitstoot- en brandstofverbruikgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG. GENOEMDE PRIJS VAN HET MODEL IS INCL. BTW & BPM EN EXCL. KOSTEN RIJKLAAR MAKEN, METALLIC LAK, LEGES EN RECYCLINGBIJDRAGE. ZIE VOOR KOSTEN EN VOORWAARDEN WWW.HYUNDAI.NL. AFGEBEELD MODEL KAN AFWIJKEN VAN STANDAARD UITVOERING. DRUK- EN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN. VRAAG IN DE SHOWROOM NAAR DE VOORWAARDEN.

TM


DE OMROEPER

WOENSDAG 18 DECEMBER 2013 - 19

Mevrouw N. Timmermans- van de Kamp geeft Tips over allerlei menselijke zaken (opvoeding, relaties, familieconflicten, etc.)

INTERPUNCTIE: Grootouders die hun kinderen niet meer zien

Interpunctie: Niemand trouwt met de gedachte aan een scheiding. Uw zoon of dochter ook niet. Toch gebeurt het heel vaak. Meestal vindt men wel een vorm om contact met alle partijen voort te zetten. Maar vooral bij vechtscheidingen (ondertussen is het een gewoon woord geworden..) zitten de kinderen ertussenin, maar zijn ook grootouders nogal eens de dupe. U moet er natuurlijk ook niet aan denken. Uw zoon scheidt en ziet zijn kinderen niet meer, en daarom krijgt u evenmin kans om nog een band op te bouwen met uw kleinkinderen. Terwijl u voorheen misschien wel goed genoeg was om op te passen. Nu zijn de kinderen niet meer zo klein en afhankelijk, maar ze zijn misschien evenmin in staat om zelfstandig contact met u op te nemen. Bovendien, en dat moet u zich als grootouders goed realiseren: zelfs al kunnen ze dat wel, ze zullen het niet gauw doen! Loyaliteit met hun moeder “dwingt” hen om te doen alsof jullie niet meer bestaan. Dat doet zeer. Misschien zie je ze nog wel eens rondlopen in het dorp, of hoor je wel eens mensen praten over hen. Zeker in een kleine gemeenschap is dat heel goed mogelijk. En telkens weer gaat de wond open. Telkens weer voelt u de pijn. Wat kunnen die kinderen er aan doen? En wat kunt u eraan doen? Hopelijk heeft u een zodanig contact met de moeder (of de vader) van de kinderen, dat u nog een rol mag blijven spelen. Maar soms kan dat niet. Helaas ken ik ook ouders die hun zoon opjutten tegen de moeder van hun kleinkinderen. De zoon liet daarmee toe dat de band tussen de kinderen en hem nog verslechterde, waardoor hij zijn kinderen nauwelijks zag. Maar deze grootouders gingen zich bemoeien met school, want oma was ook leerkracht en vond dat de school allerlei dingen niet goed deed. Kortom: oma maakte nog meer kapot. Dit soort acties verbeteren de situatie niet en bovendien verspeel je ook nog je kansen voor later. Wanneer u in een dergelijke situatie zit, kunt u soms in één gesprek handvatten krijgen om beter met de situatie om te gaan. Dat zijn geen algemene tips, maar tips die op uw situatie zijn toegespitst. (Wat u beter wel en wat u beter niet kunt doen.) Dat het niet meevalt om je verstandig op te stellen als je buitenspel staat, dat staat buiten kijf. Mw. N. Timmermans-van de Kamp Interpunctie, Smientdonk 2, 5467 CA Veghel Privé 0413-310795 of 06-21.59.24.35. www.interpunctie.nl info@interpunctie.nl

Tentoonstelling in heemhuis Zeeland ZEELAND- Verzamelaars, hobbyisten en (amateur)kunstenaars exposeren op zondag 29 december in het heemhuis te Zeeland. Het gaat om zeer diverse onderwerpen. Bijvoorbeeld: reclameborden, vele voorwerpen met de opdruk “Zeeland”, postzegels, fietsplaatjes, Delftsblauwe cafe asbakken, eend-

jes, aapjes, aandenken aan sportmarathons en vierdaagse, bodemvondsten met detectors, gesmede voorwerpen, schilderijen en sculpturen, houtsnijwerk ,scrapkaarten maken, graveren van glas, enz, enz. De wandelwerkgroep van de heemkundekring geeft tijdens de tentoonstellingsuren voorlichting over de mogelijkheid om cultuur en na-

tuur wandelingen in en om Zeeland te maken. Ook heemkunde zelf geeft informatie over de activiteiten van de vereniging en eventueel meegebrachte foto’s of documenten kunnen meteen worden ingescand. De tentoonstelling is op zondag 29 december open van 11 uur tot 17uur. De entree bedraagt 1,50 euro Leden hebben gratis toegang.

Meer Omroeper

Addi en Joop - al ruim 20 jaar ‘de puzzelsamenstellers’ wensen u Prettige Kerstdagen en een Gezond 2014 Mannelijke of vrouwelijke uitvaartbegeleiders? Bij ons geen probleem! Voor meer informatie en antwoord op uw vragen Gratis aan te vragen “stilstaan bij afscheid nemen” ons informatieboekje/wilsbeschikking.

Bel: 0412-623173

Uitvaartverzorging VAN LITH B.V. Docfalaan 2, stadsmortuarium Oss, tel: 0412-623173 www.uitvaartverzorgingvanlith.nl contact@uitvaartverzorgingvanlith.nl

Molenstraat 32a | 5411 EG Zeeland 0486 - 45 23 93 | 06 - 12 21 67 44 www.vanlokvenuitvaartzorg.nl

Samen met de nabestaanden probeer ik een zo persoonlijk mogelijke uitvaart te creëren Wiljan van Lokven

uw laatste wens met zorg geregeld

Tentoonstelling van oud Speelgoed SCHAIJK/REEK- Heemkunde Kring Schaijk-Reek organiseert een uitgebreide tentoonstelling van Oud Speelgoed. Zoals u wellicht van ons gewend bent, hebben we ook dit jaar weer een prachtige tentoonstelling, deze keer met het thema “Oud Speelgoed”

te stellen door welwillende medewerking van verzamelaars, die hun waardevolle bezit voor deze tentoonstelling beschikbaar hebben gesteld. Hierbij moet u denken aan poppen, poppenkleding, meccano, serviesjes, naaimachientjes, blokkendozen en nog vele andere prachtige dingen.

De tentoonstelling laat oud speelgoed zien uit de jaren 50-60 van vóór het plastic tijdperk. We zijn er in geslaagd een mooie collectie samen

Tevens is er voor de kinderen gelegenheid te spelen met een deel van dit oude speelgoed en onze Kerstboom te versieren met creatieve

werkjes, die ze tijdens de tentoonstelling kunnen maken. Dit alles vindt plaats in: Heemkundegebouw de Komme Netjeshof 2 Schaijk Openingstijd: Donderdag 26 december van 14.00 uur tot 17.00 uur Zondag 29 december van 14.00 uur tot 17.00 uur De toegang is gratis voor iedereen

Activiteiten Zorgcoöperatie Schaijk Zorgcoöperatie Schaijk organiseert in de maand december een aantal bijeenkomsten die in het teken van de Kerst staan. Het gaat vooral om het gezellig samen zijn. U wordt van harte uitgenodigd in ontmoetingscentrum “Onder de Linde”. U kunt genieten van een hapje, van een stukje muziek en u kunt creatief bezig zijn. Vrijwilligers van de Zorgcoöperatie willen er samen met u heel gezellige bijeenkomsten van maken. Het programma ziet er als volgt uit. Erwtensoep eten: Op vrijdag 20 december kunt u tussen 12.00 uur en 14.00 uur bij ons

binnen lopen voor een heerlijk kopje verse erwtensoep met roggebrood en spek van onze meesterkok Ton Griffioen en zijn koksmaatje Henny Hekerman. Er wordt een bijdrage van 2 euro per persoon gevraagd. Kerstliedjes zingen: Op zaterdag 21 december gaan we met z’n allen kerstliedjes zingen. Onder begeleiding van Toontje Lager kunt u van 14.00 uur tot 15.30 uur uw zangkwaliteiten laten horen. Kerstlunch op 2e kerstdag: Voor de eerste kerstlunch in 2012 is grote belangstelling geweest en hebben we veel positieve reacties gekregen. We hebben dan ook be-

sloten dit jaar opnieuw een kerstlunch te organiseren. Bent u 2e kerstdag (eventueel met uw partner) alleen en wilt u de dag graag samen met anderen doorbrengen? Kom dan naar het ontmoetingscentrum “Onder de Linde”. U bent van harte welkom van 11.00 uur tot 14.00 uur. Voor deze kerstlunch wordt een bijdrage van € 5,= gevraagd. Meldt u zich voor deze lunch tijdig aan in het ontmoetingscentrum of bij de coördinator Gonnie Kling: Email: HYPERLINK “mailto:famkling@ online.nl” famkling@online.nl. Tel: 06-53656789. Aanmelden kan tot en met 21 december.

Puzzel L I C H T J E S O M

A N N E K N I L K D

M L A T S U Z E J I

P N E K A A R S E N

J E D F E S O J H E

E O N E T N I L C R

S R A B A L L E N E

F G O U R M E T U N

IJ O N T B IJ T G R E

M A R I A K R I B N

❑ kerstboom ❑ ontbijt ❑ gourmet ❑ lampjes ❑ lichtjes ❑ ballen ❑ klinken ❑ kaarsen ❑ linten ❑ groen ❑ dineren ❑ maria ❑ josef ❑ jezus ❑ stal ❑ brunch ❑ krib ❑ mos OPLOSSING VORIGE PUZZEL Staf

Het gezochte woord of tekst is:

Dit woord insturen vóór vrijdag 8 januari 2014*) Puzzel-redactie per adres: De Herd 12, 5374 CR Schaijk mailen kan ook, wel tel. en volledig adres vermelden!!!

naar: puzzel@deomroeper.nl

Naam: Adres: Plaats : Tel.nr.:

De laatste taart van het jaar werd gewonnen door Jan Zomers, uit het ‘Winterse’ Schaijk. Van harte gefeliciteerd!


Wij wensen u prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar! Industriepark 11 | 5374 CM Schaijk T 0486-464000 | info@siebers.nl

www.siebers.nl

Siebers van Gerwen DRUKKERIJ - UITGEVERIJ

De Omroeper - week 51, 2013  

De Omroeper wordt verspreid in de gemeente Landerd en een groot gedeelte van de gemeente Oss.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you