Page 1

BISTRIȚA

AG E N DA TA D E T I M P L I B E R www.zilesinopti.ro

14 - 27 iunie

în curând

Dornei, nr. 25


14 - 27 iunie 2013, nr. 12 (210)

|3

de văzut

INDIFERENT DE CE PLANURI AI PENTRU PERIOADA URMĂTOARE, NU RATA EVENIMENTELE DE MAI JOS

Old House When you’re here, be yourself! tel. 0785 243 259

Festivalul International de Folclor

Nunta Zamfirei Festivalul InternaȚional de MuzicĂ PopularĂ CARAVANA FOLCLORICA I.G.F. editia I - COLIBITA 15-16 iunie 2013, ora 18 Pensiunea Fisherman

editia a XVIII-a, 26-31 iulie 2013 Eveniment organizat de Primaria Municipiului Bistrita Centrul Cultural Municipal „George Cosbuc” Bistrita Uniunea Europeana de Folclor I.G.F.

Serbarile Bistriței Medievale 28-30 Iunie 2013 ediția a V-a Organizatori: Asociatia Culturală Bistrița Medievală Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița Primaria Municipiului Bistrița și Consiliul Local Bistrița

Concurs de frumusețe și aptitudini: Domnița Bistriței


4 | navigator

TIMPUL TĂU LIBER De văzut

ORAȘUL TĂU p. 3

Unde se întâmplă restaurante

p. 14

servicii

p. 20

esențiale globale

p. 34

P.11

DVD RENT A CAR


6 | noutÄƒČ›i de timp liber

Taverna Dogarilor Alexandra Budurlean bistrita@zilesinopti.ro

Daca veti cauta restaurante in Bistrita , probabil veti gasi mai multe, dar daca vreti sa va simtiti ca un imparat, satisfacandu-va cele mai sofisticate si rafinate gusturi, atunci Taverna Dogarilor situat pe starda Al.Odobescu nr 7, este acel mesager erudit, care pune tot ce va place sau nici n-ati aflat intr-o ambianta de neuitat , de asemenea terasa care complecteza perfect ambianta placuta si rafinata a localului , unde puteti savura diferite bauturi din variatul meniu preparate cu mare pricepere. Personalul calificat,manierat si discret va asteapta sa petreceti clipe de neuitat impreuna la restaurantul Taverna Dogarilor.


8 | focus pe film

recomandare

1.000 post Terra Monica Felea monica.felea@zilesinopti.ro

O aterizare forţată îi aduce pe adolescentul Kitai Raige (Jaden Smith) şi pe legendarul său tată, Cypher (Will Smith), pe Pământ, la 1.000 de ani după cataclismul care îi forţase pe oameni să-şi părăsească planeta. Cypher fiind grav rănit, Kitai trebuie să pornească singur după ajutor, confruntându-se cu un teren necunoscut, specii modificate de animale, care stăpânesc în prezent planeta, şi o creatură extraterestră, care a evadat în timpul aterizării forţate. Tatăl şi fiul trebuie să înveţe să conlucreze şi să aibă încredere unul în celălalt dacă nu vor să-şi rateze unica şansă de a se întoarce acasă.

PĂREREA EDITORULUI

Cu doar 27 milioane de dolari în box-office după primul weekend, în condiţiile în care a costat 130 de milioane de dolari, și cu recenzii proaste, filmul a fost o dezamăgire pentru producători și a primit critici destul de hotărâte. Prezenţa lui Will Smith în noul After Earth nu a fost suficientă, iar After Earth este una din marile dezamăgiri la box-office din ultimii ani, situat între Battleship (debut de 25 de milioane) şi John Carter (debut de 30 de milioane).

After Earth Regia: M. Night Shyamalan Cu: Will Smith, Jaden Smith Gen: Acțiune, aventuri. Durata: 100 minute


10 | focus pe film RECOMANDARE

Destine la răscruce monica felea monica.felea@zilesinopti.ro

Cascador de profesie, aflat tot timpul pe drum, Luke se vede nevoit să facă o schimbare de carieră atunci când află că are un copil cu Romina, fosta sa iubită. Decis să se implice în viața fiului său, Luke își folosește îndeletnicirile pentru jefuirea băncilor, ca să-și poată întreține familia. Însă spargerile atrag imediat atenția poliției, iar Avery, un tânăr polițist dornic de afirmare, vede în descoperirea făptașului propria șansă de a se remarca într-un departament condus de corupție. 15 ani mai târziu, când fiii celor doi bărbați devin prieteni, deznodământul jafurilor lui Luke va influența relația dintre aceștia, iar adevărul despre tații lor va pune

viețile tuturor în pericol.

PĂREREA EDITORULUI

cu o astfel de distribuţie, nu ai cum să dai greş. Ryan Gosling (puţin cam blond pentru gusturile unora, aş zice), Eva Mendes şi Bradley Cooper. Dacă adaug la asta şi faptul că filmul este regizat de acelaşi om care a făcu „Blue Valentine”, sper că nu aţi aruncat deja revista şi alergaţi spre cinema. De alergat, e bine, doar să ţineţi şi revista cu voi!

The Place Beyond the Pines Regia: Derek Cianfrance Cu: Ryan Gosling, Bradley Cooper, Rose Byrne, Eva Mendes Gen: Crimă, darmă. Durata: 140 minute


zile și nopți

| 13

orașul tău 14 - 27 iunie 2013 Old Post Pub

unde se întâmplă

tel. 0785 243 259

14

pub & more

restaurante SERVICII

20

ESENȚIALE GLOBALE

34

această secțiune este recomandată de


14 | unde se întâmplă restaurante


unde se întâmplă

| 15

restaurante


unde se întâmplă

| 17

restaurante


unde se întâmplă

| 19

RECOMANDARE

Terasa La Jupânu’ „Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare.” G.B. Shaw domnesc. Il gasiti acum la el acasa, la restaurantulterasa al hotelului Codrisor: Terasa La Jupanu’! Daca vrei sa mananci bine mezeluri fine, sunculite si salamuri proaspete, carniciori sfaraitori, pastrame si cotlete, jamboane rozalii si muschiulete vesele, slaninute si cei mai maricei mititei, ai nimerit la locul potrivit: La Jupanu’.

Cine se culca nemancat codri viseaza, spune proverbul, insa daca vii la

codrisor, mananci bine si dormi usor! Il stiti pe Jupanu’, cel mai strasnic macelar si mezelar de soi

La Jupanu’ ai portii babane si pline de savoare. Toate la preturi mici, de sarbatoare. Te primim cu dichis, te primenim, apoi la masa te poftim. Luati aminte cuconi si fete domnesti,

asta-i un loc sa tot povestesti! Noua terasa La Jupanu (fosta terasa Codrisor) va asteapta sa ii treceti pragul cu mic cu mare, pentru a savura delicatesele pregatite special pentru d-voastra. O locatie selecta, retrasa de citadinul obositor de zi cu zi, spatiu de joaca pentru copii si nu in ultimul rand un loc racoros unde puteti servi bunataturile de mult uitate. La Jupânu’ Str. Codrisor, nr 28 Tel: 0263.233.814 hotel@hotelcodrisor.ro www.hotelcodrisor.ro


20 | unde se întâmplă servicii


22 | unde se întâmplă servicii


24 | unde se întâmplă servicii


unde se întâmplă

| 25

servicii

P. 1 Old House Pub & More

P. 17 Titel Ariniș


26 | unde se întâmplă servicii


30 | unde se întâmplă non stop


32 | unde se întâmplă servicii


horoscop

| 33

horoscop e scris în stele

14 - 27 iunie 2013 BERBEC Este posibil ca o rudă apropiată să aibă o realizare de care se va bucura întregul clan.Vei avea parte de o mulţime de evenimente care nu îţi vor conveni câtuşi de puţin. Vei avea un sentiment de nelinişte şi de nesiguranţă în plan afectiv. Spre sfârşitul zilei îţi va fi mai bine. Ar fi de dorit să fii cât mai atent la sănătatea ta altfel anumite chestiuni minore s-ar putea croniciza.

LEU Gândeşte-te de două ori înainte de a spune sau de a face ceva. Pe acasă vei avea o mulţime de situaţii de rezolvat şi nu îţi va fi prea uşor. Inspiraţia îţi va fi de un real folos în luarea deciziilor. Relaţia cu cei din jur va fi ceva mai puţin comodă. Un membru al familiei ar putea pleca întro călătorie sau chiar tu ai putea pleca la drum pentru a-ţi vedea o rudă.

SĂGETĂTOR Iniţiativele tale vor putea fi duse la bun sfârşit graţie şi bunei capacităţi de concentrare de care dai dovadă în această perioadă. Aparatul urogenital va fi mai sensibil. Relaţia cu superiorii ierarhici va fi destul de tensionată, în ciuda faptului că aceştia te vor aprecia din toate punctele de vedere. Este posibil să ţi se dea noi responsabilităţi.

TAUR Comunicarea cu fiinţa iubită evoluează armonios. Vei avea posibilitatea să pleci împreună într-o călătorie, dar n-ar fi exclus nici să faci o cucerire cu ocazia unui drum. Starea ta generală este bună, eşti vioi şi plin de forţă. Vei munci mult pentru a face faţă tuturor problemelor cu care te confrunţi, însă rezultatele te vor satisface, chiar dacă vor veni cu oarecare întârziere.

FECIOARĂ Ai dori să îţi consolidezi relaţia de suflet, dar pentru asta ar trebui să-ncerci să fii ceva mai conciliant. Mai ales cei căsătoriţi vor avea o perioadă deosebit de agitată. Pe cât posibil evită să te implici în activităţi riscante, deoarece poţi avea tot felul de surprize. Implicarea în activităţi intelectuale te va ajuta să-ţi găseşti mai uşor echilibrul interior.

CAPRICORN Şi din punct de vedere mental ai reacţii prompte ceea ce îţi va fi de un real folos. V-a trebui să fii foarte atent şi să nu te implici în activităţi la limita legalităţii deoarece ai putea avea probleme serioase. N-ar fi exclus ca o cunoştinţă să te bârfească. Calităţile tale vor fi apreciate într-o mare măsură, iar starea de iritare ce te-a caracterizat în ultimul timp se va diminua.

GEMENI Ai putea primi o ofertă de colaborare care, cel puţin deocamdată, se va dovedi avantajoasă. Cineva din familie ţi-ar putea da o mână de ajutor pentru a rezolva mai uşor chestiunile profesionale. Farmecul personal şi te vor face remarcat şi apreciat de persoanele de sex opus. Ai putea face o cucerire, dar nu vor lipsi nici ocaziile de a-ţi consolida o eventuală relaţie mai veche.

BALANŢĂ În această zi va trebui să acorzi mai multă atenţie sănătăţii. Sunt posibile probleme pe fond nervos. În plan familial n-ar fi exclus să fie nevoie să revenii asupra unei activităţi pe care nu ai finalizat-o la vreme. Tot ce vei demara acum se va finaliza cu o oarecare întârziere. Dacă ai de dat un examen, cu siguranţă rezultatul te va satisface.

VĂRSĂTOR Impulsivitatea de care dai dovadă în această perioadă îţi poate aduce serioase neînţelegeri cu rudele apropiate şi nu numai. În plan sentimental situaţia va fi relaxată. Farmecul personal îţi va permite să faci o bună impresie persoanelor de sex opus. Ţi se vor face complimente. Starea ta generală nu este foarte bună. Din fericire, colegii vor fi de partea ta. Iniţiativele vor fi avantajoase.

RAC N-ar fi exclus ca persoana iubită să aibă unele neplăceri. Totuşi, relaţia dintre voi va evolua mulţumitor pe tot parcursul zilei. Eşti cam agitat şi îţi sare ţandăra din orice. Încearcă să îţi găseşti ceva mai mult timp pentru odihnă şi mai ales nu te implica în mai multe activităţi de-odată. Eşti hotărât să-ţi pui în practică toate proiectele, dar ar fi bine să te gândeşti de două ori înainte de a lua o decizie.

SCORPION Eşti mai optimist, mai încrezător şi în felul acesta reuşeşti să influenţezi parcă şi evenimentele. De altfel, călătoriile, dar mai ales relaţiile cu străinătatea se vor arăta favorabile, indiferent că este vorba de afaceri sau de divertisment. În relaţia cu partenerul de suflet vor exista diverse controverse pe teme financiare. Nu încerca să rezolvi ceva deosebit deoarece nu vei reuşi mai nimic.

PEŞTI În ceea ce te priveşte traversezi o perioadă excelentă din punct de vedere sentimental. Vei avea ocazia să faci o cucerire, dar şi să îţi consolidezi relaţia cu fiinţa iubită. Te simţi lipsit de forţă şi ar trebui să nu te implici în prea multe activităţi fizice. Unele surprize se vor ivi în ceea ce priveşte situaţia ta materială. Vei avea de făcut cheltuieli peste aşterptări sau poate se va ivi ocazia unei investiţii.


34 | esențiale globale

Muzică

Televiziune

Cinema

Lucrare de control la TV Emisiunile TV de tipul reality show sunt în ultima vreme cam cum este o cină pentru multe persoane pe care o organizezi în intimitatea propriei case: ca să demonstrezi că poţi- să demonstrezi că poţi să găteşti decent, să demonstrezi că poţi să faci faţă stresului de a organiza ceva, să demonstrezi că eşti o persoană ordonată . Pentru asta există „Master Chef”, „Cireaşa de pe tort” şi „Schimb de mame”. Sunt emisiunile care fac din curăţatul legumelor, respectiv ştersul prafului, o artă.

Teroarea Game of Thrones Care-i faza cu Daft Punk?

Noul album DP a apărut ca o binecuvântare pentru toată suflarea celor care iubesc muzica şi vorbesc în termeni sofisticaţi despre ea. The New Yorker a spus că „Random Access Memories”, al patrulea album de studio al artiştilor este „Puzzling”, topurile i-au ţinut pe primele locuri şi cunosc cel puţin patru persoane care m-au obligat să ascult „Get Lucky” pe YouTube. Discul acesta este oarecum echivalentul muzical al apariţiei „Originii speciilor” de Darwin.

EDIȚIA de BISTRIŢA

apare bilunar - gratuit nr. 12 (210), 14 - 27 iunie 2013

Editată de: OLYMP ADVERTISING SRL Francizat ZNB Media, deţinător al mărcii înregistrate Zile şi Nopţi®

Director Revistă Olimpiu Cotruş 0742108486 bistrita@zilesinopti.ro

Cel mai recent episod din „Game of Thrones” a creat şoc şi groază în rândul audienţei, când două personaje megaiubite au fost ucise fără milă. Sute de mesaje au curs din partea fanilor dar asemenea reacţie este cel puţin uluitoare. 1. Pentru că scenele de violenţă sunt prezentate în cărţile aferente. 2. Pentru că practicile medievale în ceea ce priveşte violenţa sunt semnătura filmului şi pentru că a mai existat un precedent de episod „cel bun moare într-un mod violent”- uciderea lui Ned Stark la finalul primului sezon.

Micuţele eroine atacă din nou

În ultimii ani animaţiile au devenit din ce în ce mai pline de umor. Şi nu e vorba de umorul de tipul „bătaia cu frişcă a la Stan şi Bran”. Nu,e vorba de ironie, autoironie şi o, da, feminism. Micuţa Merida din Brave a făcut o tonă de fetiţe să îşi dorească să fie prinţese luptătoare în loc de prinţese purtătoare de tiară. „The Princess and the Frog” a adus prima prinţesă de culoare din istoria animaţiei Disney iar „Tangled”... ei bine da, „Tangled” a adus o prinţesă „piţi” care are însă abilitatea de a se amuza de sine însăşi şi abilitatea de a se apăra de răufăcători cu ajutorul unei tigăi.

Coordonator Distribuţie Reţea

Publicitate naţională:

Denes Brok denes.brok@zilesinopti.ro

Miruna Toma Senior Sales Manager miruna.toma@zilesinopti.ro

Marketing Mihaela Biriş mihaela.biris@zilesinopti.ro Layout & DTP Bogdan Feldorean bogdan.feldorean@zilesinopti.ro Contabilitate Raluca Brok raluca@zilesinopti.ro Mihaela Bordeian mihaela@zilesinopti.ro

Director Reţea

Financiar

Marius Vâlsănescu marius.valsanescu@zilesinopti.ro

Mihaela Anuţoiu mihaela.anutoiu@zilesinopti.ro

Dacă vreţi să ne semnalaţi un eveniment sau un parteneriat, contactaţi-ne la: Tel: 0742108486 e-mail: bistrita@zilesinopti.ro www.zilesinopti.ro Redacţia nu își asumă responsabilitatea pentru modificările de program survenite ulterior intrării în tipar. Responsabilitatea pentru exactitatea informaţiilor revine exclusiv instituţiilor care le furnizează. Zile și Nopţi Bistriţa nu își asumă responsabilitatea pentru conţinutul machetelor publicitare și eventualele greșeli de tipar. Conţinutul revistei aparţine în

întregime Zile și Nopţi Bistrița. Reproducerea parţială sau integrală a conţinutului este ilegală fără acordul prealabil al Zile și nopţi Bistrița. Ediţiile Zile și nopţi în România: 720.000 exemplare lunar Săptămânale: Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara/Arad Bilunare: Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Constanţa (Litoral), Sibiu (Mediaş), Tg. Mureş (Sighişoara, Reghin, Sovata), Bacău, Piatra Neamţ, Baia Mare/Satu Mare, Galaţi/Brăila, Oradea (Felix, 1Mai), Ploieşti (Câmpina, Breaza), Piteşti, Deva, Bistriţa Lunare: Suceava (Rădăuţi)


Zn bistrita 14 iunie preview  
Zn bistrita 14 iunie preview  
Advertisement