Rabo Theater De Meenthe Steenwijk - Seizoen 2019-2020

Page 1

2019 | 2020

SEI ZOEN 2019 - 2020

RABO TH EATER DE M E E NTH E

RABO TH EATER DE M E E NTH E

1


2

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

INHOUD

Daar vind je stad en land in één! Steenwijkerland: •

Fietsen, wandelen, varen in een grandioos natuurgebied

Verrassend cultureel aanbod in een theater van regionale allure

Geweldige (sport) voorzieningen en een uitstekend winkelaanbod

Talloze activiteiten op en aan het water in dorpen en stadjes

Kleurrijke bloemencorso’s en sprookjesachtige gondelvaarten

4 7 8 14 90 93 98 101 103 105 110 114

THEATERRESTAURANT KAARTVERKOOP GOED OM TE WETEN PROGRAMMA OP DE BÜHNE PRIJSVRAAG DE MEENTHE ZAKELIJK MADE IN OVERIJSSEL FILMHUIS EVENEMENTEN OVERZICHT PROGRAMMA RESERVERINGSFORMULIER

PAGINA 103

ANDERS Anders willen zijn. Een nieuw theaterseizoen staat voor de deur en het is de opmaat naar ons 50-jarig bestaan in 2020. Groots vieren wij dat in seizoen 20-21, maar in de tweede helft van dit seizoen krijgt u alvast een voorproefje waarbij een aantal voorstellingen in het teken staan van 50 jaar De Meenthe. Afgelopen jaar bezochten voor het tweede jaar ruim 50.000 theaterliefhebbers ons theater. Onze brede 'andere' programmering is daar mede de oorzaak van. Anders willen zijn en anders durven zijn. Niet bang zijn ook eens je neus te stoten en niet bang zijn om nieuwe talenten en theaterdisciplines te verwelkomen en te omarmen. Dat blijkt ook komend seizoen weer. Met bijzondere namen en meer grote halproducties. Anders zijn we met ons grote aanbod aan regionale voorstellingen als Terug naar Steenwijk, ‘t Aol Volk, Twee Recht Twee Averecht, een nieuwe eigen voorstelling van de makers van Wardenier en, slechts éénmalig (in het kader van 150 jaar Steenwijker Courant), op het toneel te zien: Jannes Mulder en Lucina Bolding. Groots zijn we met André Hazes, Edwin Evers, Queen, Pink Floyd en Erik Scherder en Jan Vayne. Van deze tijd met Juf Roos, Nienke Plas en Naturally 7. We zijn trots op de komst van Herman van Veen en op de unieke voorstelling WAD met het Noordpool-orkest. We gaan internationaal met Mnozil Brass, Ernst Hutter, Rhythm of the Dance en the South African Road Trip. Maar natuurlijk kunt u in De Meenthe ook terecht voor topcabaret van Tineke Schouten, Urbanus, Lenette van Dongen, Henry van Loon, Patrick Laureij, Van der Laan en Woe, Pieter Derks en vele anderen. Ons theaterrestaurant zal nog meer gaan inspelen op thema’s en voorstellingen, onze medewerkers willen u nog beter ontvangen, we gaan door met de Meenthe PlusPas en met gekke acties en de inmiddels vertrouwde krasloten waarmee we u als gast extra verwennen. Anders willen zijn; bij ons mag het, kan het, moet het en willen we het!

Groet, Han Evers directeur

Monique de Boer programmeur

ONZE SPONSORS

Sponsors Eleq Mastering Electricity - Steenwijker Courant - Polak Koninklijke Specerijenmaalderij - Dyka

Wonen in zo’n mooie omgeving? Kijk op www.wonenmetmeerwaarde.nl voor een overzichtelijke kaart. Daarop vindt u alle woonkavels die we voor u beschikbaar hebben. Meer weten? Onze woonconsulent helpt u graag verder!

K Hoofdsponsor Rabobank Meppel-StaphorstSteenwijkerland

Subsponsors HdV computers - InBev - Totaal Reclame - Spijkerman Evenementenverhuur Teresa Jonkman Grafische Vormgeving - rtv Oost - Promo Makerij - Social Media Hulp

3


4

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

5

Theaterrestaurant De Meenthe

5 t h e at e r r e s ta u r a n t

Pure producten en streekgebonden gerechten

Een smakelijke avond uit Kom voorafgaand aan de voorstelling heerlijk dineren met uw gezelschap. Onze gerechten komen allemaal uit eigen keuken en zijn met zorg en passie bereid. Onze keukenbrigade is goed ingespeeld op alle dieetwensen en allergieën. Natuurlijk zit u gegarandeerd op tijd in de voorstelling.

VROEGBOEKKORTING Reserveer uw 3 gangen diner tot 1 september voor 25 euro. Kijk voor onze maandelijks wisselende menukaart op demeenthe.nl

Wij schenken passende wijnen bij onze gerechten. Daarnaast heeft u een ruime keuze uit speciaal bieren. In De Meenthe geniet u van een ontzorgd avondje uit.

Menukaart met ruime keuze, wisselend naar seizoen en met aanbod van producten uit de regio. 3-gangen diner 26.50

RESERVEER UW TAFEL VIA DE DEMEENTHE.NL OF BEL MET 0521-514004

Maak uw avond uit compleet

Nieuw

VIP-ARRANGEMENT 9.95 NIET IN DE RIJ STAAN, EEN EIGEN TAFELTJE & GEEN PORTEMONNEE MEE Ontvangst met koffie/thee en huisgemaakte lekkernij Pauzedrankje aan uw eigen tafel Na de voorstelling een drankje en bittergarnituur

VOOR ONZE KLEINE THEATERBEZOEKERTJES SMIKKELZAK 5.50

SPECIAAL ARRANGEMENT 39.50 VOOR EEN COMPLEET AVONDJE THEATER! Ontvangst met amuse en drankje Uw eigen tafel voor de gehele avond 3-gangen keuze diner met 2 drankjes Pauzedrankje aan uw eigen tafel Na afloop een drankje en bittergarnituur

Vanaf 10 personen maken we graag een voorstel op maat.

Veel leuks, lekkers én gezonds o.a. broodje knakworst, fruit en een leuke verrassing Kijk voor meer info op demeenthe.nl

Boek uw arrangement via de demeenthe.nl of bel met 0521-514004


6

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

BIJ ELKE VOORSTELLING EEN

GRATIS KRASLOT

KAARTVERKOOP RESERVEREN

STOELNUMMERS

U kunt voorstellingen reserveren op diverse manieren:

De ene helft van onze zaal heeft even genummerde stoelen en de andere helft oneven genummerde stoelen. Stel dat u stoel 2 en 4 heeft dan zit u naast elkaar.

✹ via de website www.demeenthe.nl geen reserveringskosten ✹ met het formulier in dit magazine € 2,50 reserveringskosten ✹ telefonisch 0521-514004 of per e-mail info@demeenthe.nl € 2,50 reserveringskosten ✹ aan de kassa geen reserveringskosten Op ticket- en kaartverkoop rusten de algemene voorwaarden van de VSCD-VVTP.

VELE PRIJZEN

Op onze website kunt u makkelijk en snel uw voorstelling reserveren én uw stoelkeuze maken(zie pagina 9).

HOOFDPRIJS: SEIZOEN LANG GRATIS THEATER

WWW.DEMEENTHE.NL

KASSA De kassa is gedurende het theaterseizoen geopend van maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur en drie kwartier voor aanvang van een voorstelling. ’s Avonds is de kassa uitsluitend geopend voor kaartverkoop voor de voorstelling op die avond.

SERIEKORTING & PLUSPAS

In de voorverkoop periode t/m 17 september 2019 kunt u uw eigen serie samenstellen en ontvangt u, afhankelijk van het aantal kaarten, een korting van 5 % of 10%. En, vanaf 10 voorstellingen (met een minimum besteding van in totaal € 235,00 aan tickets p.p.) een Meenthe PlusPas, die recht geeft op een gratis entreebewijs voor alle voorstellingen, opgenomen in het programmaoverzicht in de brochure, die niet uitverkocht zijn**: - Vanaf 3 voorstellingen* | 5% korting - Vanaf 5 voorstellingen* | 10% korting - Vanaf 10 voorstellingen* | 10% korting en een gratis Meenthe Plus Pas** * per persoon, na aftrek van korting en na verrekening van eventuele tegoeden ** De Meenthe PlusPas is persoonsgebonden en geeft recht op gratis toegang (plaatskeuze niet mogelijk) op alle niet uitverkochte voorstellingen vanaf 15 minuten voor aanvang van de voorstelling. Tickets kunnen niet geretourneerd worden. Kortings- en PlusPasregeling niet van toepassing bij: ✹ Regionale voorstellingen ✹ Voorstellingen in de evenementenhal ✹ Blokzijl Klassiek ✹ Mondiavisueel ✹ Voorstellingen van het Schrijversfestival ✹ Op de bühne voorstellingen ✹ Made in Overijssel serie ✹ Combinatie met andere kortingen

adv_MM DeMeenthe 188x134.indd 1

02/04/2019 19:08

VERZENDKOSTEN Het verzenden van e-tickets is gratis. Wanneer u ervoor kiest de kaarten te ontvangen per post, dan betaalt u € 4,- verzendkosten per bestelling (exclusief reserveringskosten).

CJP/CKV De CKV-pas (cultuurkaart) is een digitale, persoonsgebonden kaart waarmee leerlingen in het voortgezet onderwijs (vo) culturele activiteiten kunnen betalen. De kaart is ook een Cultureel Jongeren Paspoort (CJP-pas) en daarmee een kortingspas. Bij De Meenthe kun je CJP korting krijgen op de meeste voorstellingen en betalen met de CKV-pas wanneer deze is geactiveerd. ongeren t/m 30 jaar kunnen ook een CJP-pas open en hiermee van alle voordelen genieten. Voor meer informatie www.cultuurkaart.nl.

GROEPEN Voor groepen vanaf 15 personen zijn er verrassende mogelijkheden voor een avondje uit. U kunt bijvoorbeeld een voorstelling combineren met een theater-diner of een buffet. Ook is het mogelijk dat wij speciaal voor u een voorstelling inkopen. Vraagt u ons gerust naar een arrangement op maat en de kortingsmogelijkheden!

CADEAUKAARTEN Wij accepteren de Podium Cadeaukaart, de National Kunst- en cultuur cadeaukaart en de papieren Meenthecadeaubon.

k a art verkoo p

Theaterkrassen

7


w

k

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

GOED GOED OM OM TE TE WETEN WETEN WAT BETEKENT DIT? Reprise Try-out Try-out

Reprise Reprise

Try-out

Try-out

gebaseerd op boek gebaseerd op boek

internationaal internationaal

gebaseerd op boek

Try-out bekend van preview bekend van preview

Reprise

gebaseerd op boek Reprise bekend van tv bekend van tv

bekend van preview humor

gebaseerd op boek

bekend van preview internationaal Try-out

internationaal

vlogger/influenzer

humor humor

Try-out Reprise

humor

Reprise

humor

Gebaseerd op een boek vlogger/influenzer vlogger/influenzer

internationaal

vlogger/influenzer

Bekend van TV internationaal humor

vlogger/influenzer

op de bühne op de bühne

Internationale voorstellingen/artiesten bekend van tv

op de bühne

bekend van tv vlogger/influenzer Reprise

op de bühne humor

Bekende vloggers, bloggers, youtubers, instagrammers, bekend van preview

bekend van tv gebaseerd op boek

Reprise bekend van tv

influencers, je weet wel op de bühne

internationaal

vlogger/influenzer

humor op de bühne

bekend van preview

internationaal

vlogger/influenzer

Reprise

humor

Gezien op de preview bekend van tv

bekend van tv

k

internationaal

ew

bekend van tv

HET POLAK 75+ THEATERFONDS Rabo Theater De Meenthe presenteert in samenwerking met Koninklijke Specerijenmaalderij J.S. Polak b.v. een uniek initiatief in theater minnend Nederland: Iedereen van 75 jaar en ouder kan met 5 euro korting naar het theater. Deze korting wordt verleend op alle theatervoorstellingen, met uitzondering van regionale-, amateur- en kindervoorstellingen. Het fonds is in het leven geroepen om de 75 plussers op een vriendelijke manier de kans te geven kennis te maken met het theateraanbod binnen Steenwijkerland. De korting geldt overigens niet alleen voor inwoners van Steenwijkerland, maar voor iedereen van 75 jaar en ouder die graag eens een bezoek wil brengen aan Rabo Theater De Meenthe. Uw kaarten kunt u telefonisch of aan de kassa bestellen. De medewerkers van Rabo Theater De Meenthe zullen om uw persoonsgegevens vragen. Bij uw bezoek aan de voorstelling kan om uw legitimatiebewijs gevraagd worden.

PARKEREN

Wilt u zeker zijn van kaarten en draagt u het theater een warm hart toe? Word dan vriend van De Meenthe voor slechts € 12,50 p.p. per seizoen.

Grappig/komedie

OPENBAAR VERVOER

van de kaartverkoop en kunt vanaf dat moment direct uw kaarten reserveren (max 4 kaarten per voorstelling) ✹ U heeft dus twee weken voorrang!

De Meenthe ligt tegenover het NS station. Achter het station is ook parkeergelegenheid. Via een loopbrug bereikt u in enkele minuten ons thetaer.

✹ U betaalt geen reserveringskosten in de speciale vrienden-

voorverkoop ✹ U krijgt elk jaar een uitnodiging voor een gratis verrassings-

op de bühne

vlogger/influenzer

RETOURNEREN

SLECHTHOREND

Als u verhinderd bent de voorstelling bij te wonen, dan kunt u tot een werkdag vóór de voorstelling uw kaarten inwisselen voor een andere voorstelling binnen eenzelfde seizoen. Annuleringskosten zijn € 1,- per kaart. Wij geven geen geld terug op basis van artikel 2.3 van de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de VSCD.

Slechthorenden kunnen gebruik maken van de ringleiding. Meldt u dit bij het reserveren van uw kaarten s.v.p. dan ligt de ringleiding voor u klaar bij onze theaterkassa.

op de bühne

KAARTEN KWIJT? Kaarten vergeten of kwijtgeraakt? Voor € 1,- per kaart kunt u nieuwe kaarten afhalen bij de kassa.

WACHTLIJST Is een voorstelling uitverkocht? U kunt zich vrijblijvend op de wachtlijst laten plaatsen. Komen er kaarten terug, dan nemen wij contact met u op. U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst via de website.

✹ U ontvangt speciale vriendenaanbiedingen en -acties voor

twee personen

Voor kinderen kunt u bij de garderobe een stoelverhoger lenen. Autostoelverhogers zijn ook toegestaan.

Geef eens een verrassend cadeau: een Podium Cadeaukaart. De Meenthe Podium Cadeaukaart is te besteden bij alle theaters en concertzalen in Nederland. 1 1

d

nthe

1

.nl 16

16-09-

f.indd

c15_de

g_de randin

1

14:05

1

1

1

rt_cob

ka_kaa

Voor rolstoelgebruikers zijn enkele speciale plaatsen beschikbaar in de zaal. Deze plaatsen kunt u uitsluitend telefonisch of aan de kassa reserveren.

1

1 . d em ee www

pokado

ROLSTOELPLAATSEN

1

t k aar

u

a cad e

In de theaterzaal vragen wij u • uw mobiele telefoons uit te zetten, • geen beeld- of geluidsopnamen te maken, • geen consumpties te nuttigen. Mocht u onverhoopt te laat zijn voor de voorstelling? Meldt u zich dan bij ons personeel. U krijgt van hen te horen of het nog mogelijk is om naar uw plaats te worden begeleid.

GARDEROBE De Meenthe beschikt over een bewaakte garderobe. Bij alle professionele voorstellingen kunt u hier gratis uw jas ophangen. Bij regionale voorstellingen, evenementen en voorstellingen van derden vragen wij € 1,00 per jas.

CONTACTGEGEVENS Stationsplein 1, 8331 GM Steenwijk t (0521) 514 004, info@demeenthe.nl www.demeenthe.nl IBAN nummer NL40RABO03018314081 Volg ons ook op:

1

1

entree

1

3

1

toneel 3

4

12

2 2

3

Rolstoelplaatsen

5 7 4 2 8 6 6 9 11 13 4 Alleen telefonisch te 3 7 4 15 16 14 12 10 8 5 9 1 1 0 6 1 2 2 1 7 1 8 reserveren 13 15 3 4 1 4 5 6 9 0 17 19 21 22 20 18 1 5 11 21 6 13 1 7 1 41 2 8 5 17 3 16 1 9 8 4 10 1 1 9 21 23 25 26 24 22 20 11 6 2 5 1 6 13 4 1 7 1 15 1 8 2 9 7 19 8 16 3 0 1 1 0 4 2 1 7 2 1 23 25 27 28 26 24 22 11 5 De 12 6 Meenthe is 3 15 7 1 6 14 8 2 1 1 7 8 9 1 19 21 3 10 4 8 11 theater 23 25 27 29 28 26 24 22 20 5 12 13 1 6 7 5 17 1 6 14 8 2 1 9 8 1 1 0 9 21 3 4 concert 11 9 23 25 27 2 30 28 26 24 22 20 21 5 13 6 9 41 15 1 7 8 evenement 1 16 1 2 7 8 9 0 1 1 9 21 2 3 0 11 10 4 21 3 25 27 29 31 30 28 26 24 22 2 5 13 6 41 15 1 7 16 1 8 congres 7 2 8 9 1 1 0 9 0 3 2 21 23 2 11 4 21 11 5 27 29 31 32 30 28 26 24 22 5 13 6 14 1 15 1 7 bedrijfsfeest 8 8 16 7 19 9 1 2 0 0 2 1 21 23 11 2 3 2 2 4 4 2 1 2 13 1 5 27 29 31 33 32 30 28 26 5 4 12 6 catering 5 17 16 1 7 8 19 21 9 20 18 10 2 2 2 1 2 2 3 4 1 2 3 25 27 29 zaalverhuur 13 1 41 4 31 33 34 32 30 28 26 13 5 5 17 16 1 6 7 19 21 8 20 18 9 1 2 2 2 0 2 sport 4 3 1 2 25 27 29 31 33 34 32 30 28 26 1 13 2 3 1 4 4 15 17 5 6 16 1 7 9 19 21 14 8 0 18 23 25 2 10 11 1 2 24 22 2 6 2 2 7 8 1 2 2 9 0 3 3 2 3 3 1 4 3 3 3 4 3 15 14 6 5 1 6 17 19 18 7 9 15 21 23 2 2 20 0 8 5 27 29 31 33 34 32 30 28 26 24 2 11 1 2 12 1 3 5 3 15 4 4 1 6 6 1 17 19 7 9 8 01 16 21 23 25 0 8 27 29 31 33 34 32 30 28 26 24 22 2 11 1 2 12 1 3 3 15 4 6 14 Stationsplein 5 1 1 6 8 7 1 7 9 19 21 2 8 171 3 25 27 29 31 33 34 32 30 28 26 24 22 20 11 13 2 10 2 14 1 3 5 15 17 4 6 Steenwijk 1 8 1 1 9 21 23 6 7 9 18 4 22 20 25 27 29 31 10 8 11 13 33 34 32 30 28 26 2 2 14 12 3 5 15 17 6 4 1 8 1 19 21 2 6 0 2 7 9 2 2 3 25 27 29 19 10 8 31 33 34 32 30 28 26 24 11 13 2 15 17 14 12 3 5 4 8 16 19 21 2 1 6 0 2 2 7 9 2 3 25 27 29 20 10 8 31 33 34 32 30 28 26 24 11 13 2 4 12 15 17 3 5 4 8 16 1 1 1 9 0 2 2 6 1 2 2 23 25 27 29 31 33 34 32 30 28 26 24 7 9 10 8 11 13 entree 14 12 15 17 18 16 19 21 23 0 2 2 2 25 26 24

1

CADEAUTIP

nthe e mee

Een routebeschrijving naar De Meenthe vindt u op onze website www.demeenthe.nl.

INDELING THEATERZAAL

STOELVERHOGERS

HUISREGELS

ROUTEBESCHRIJVING

voorstelling voor twee personen

Met uw bijdrage steunt u de ontwikkeling van de podiumkunsten in Steenwijk. Met de opbrengsten van de vriendenclub worden voorstellingen geprogrammeerd die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en anders in Steenwijk buiten de programmering zouden blijven.

Koninklijke Specerijenmaalderij b.v.

J.S. POLAK

Rondom De Meenthe is volop parkeergelegenheid. Op werkdagen geldt een blauwe zone. Van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur kunt u maximaal 3 uur parkeren met blauwe schijf. Na 16.00 uur en in het weekend kunt u vrij parkeren.

✹ U krijgt het programma twee weken voor de reguliere start

op de bühne

Op de bühne

w

WORD VRIEND VAN DE MEENTHE!

9

5

0521 51 40 04

goed om te Weten

k

8


S

RABO THEATER DE MEENTHE OpKop.2014-2019.B.indd 1

2019 | 2020

De tuin bevat veel lantaarns, met een grote variatie aan vormen. Op enkele lantaarns is aan de voet een afbeelding van Boeddha te zien. Ook zijn er lantaarns met een afbeelding van een hert. Het hert is in Japan een heilig dier. Verder is de heilige langstaartige schildpad terug te vinden in de vorm van het eiland in de vijver. De kop en de poten in de vorm van stenen zijn goed te onderscheiden. In de tuin ligt nog een steenzetting die mogelijk een kraanvogel symboliseert. De schildpad en kraanvogel staan symbool voor een lang leven. Het kleine beeldje achter in de tuin is de afbeelding van de Boeddhistische heilige Jizo, beschermer van kinderen. Het rood van de bruggetjes staat symbool voor vreugde, maar rood weert ook boze geesten af. Ook de twee watervaten, één met vier afbeeldingen van Boeddha’s, de ander in de vorm van een cameliabloem, zijn opvallende tuinornamenten. Van oorsprong was het doel ervan water met de bamboelepel uit te scheppen om handen en mond te reinigen. Rituele reinheid is het hoogste gebod in de Shinto leer.

in de Heren van de Rechter

Zwartewaterland

Jan & Dick

Samen op kop

DI 17•10 ê ELLE

24-11-14 17:32

wo 16

Christian Berkel, Anne Consigny, e.a. | 130 minuten | 16 jaar | 2016

DO 26•10 ê I AM NOT YOUR NEGRO Symposium

Uitgave Gemeente Den Haag Publiekszaken 20.15 uur | € 8,50 | vriendenprijs € 6,50 Postbus 12620 In 1979 beschreef James Baldwin instadeen brief aan zijn Bomen in de zijn onmisbaar 2500 DL Den Haag voor de gezondheid, milieu en natuur.

literaire agent zijn volgendeDaarom project, Remember planten we elk jaar tijdens de This

affiche.Bomendag2016.B.indd 1

Steenwijkerland

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over bijvoorschillende manieren bereiken: Via inloopspreekuren op de drie CJG locaties

DO 5•10 ê SAMI BLOOD

in Oldemarkt, Vollenhove en Steenwijk (kijk op

www.cjgsteenwijkerland.nl voor de adressen en inlooptijden)

saties waarmee de gemeente Steenwijkerland een overeenkomst

Centrum voor Jeugd en Gezin

Ontwerp | Teresa Jonkman (BNO)

waarden een persoonsgebonden budget aanvragen. Deze voorwaarden vindt u op www.steenwijkerland.nl.

Regie: Amanda Kernell | Cast: Lene Cecilia Sparrok, Mia Erika

Uw gegevens worden bewaakt

Jeugdhulp, hoe werkt het?

Sparrok, Olle Sarri, Anne Biret Somby, Maj-Doris Rimpi, e.a. | www.cjgsteenwijkerland.nl 110 minuten | 2016

Uw gezinsplan of familiegroepsplan wordt verwerkt in het digitale, goed beveiligde registratiesysteem Rondom. De professionals die bij uw gezinsplan betrokken zijn, werken in dit systeem

over zorg en betekenis

maakt het

cadeaubon

diakonessen en andere belangstellenden. Van 12.30 tot 17.00 uur in de kapel Bronovo.

Gratis Tutti horloge

nooit afmaakte. cadeaubon.Waterwyck.indd 1 De documentaire is een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter. Kaarten zijn te bestellen via de website Regie: Raoul Peck | 93 min | 2017 www.demeenthe/filmhuis, telefonisch via 0521 51 40 04 of aan de kassa. 10-03-16 18:22

reSerVerinG tiCKetS

van Stichting Bronovo-Nebo

Openingstijden kassa: ma t/m vr van 2006-2010 9.30 tot 12.30 uur, van 13.30 tot 16.30 uur en een half uur voor aanvang van de film.

 JK Steenwijk     Openingstijden Maandag . - . uur

deweten en toestemming. Op die manier weet u precies wie er

2013

W E T M A ATS C H A P P E L I J K E O N D E R S T E U N I N G J E U G DW E T

PA RT I C I PAT I E W E T

In 2013 werd bij het opknappen van het paviljoen een leuke Op 1 januari 2015 krijgt de gemeente er extra taken bij op het gebied van zorg, jeugd en werk. ontdekking gedaan. In de nok staat het jaartal 1913. Wij gaan erZorg altijd voor de tijdens van uit dat inbeste datlook jaar het paviljoen gereed kwam, alsook de tuin iedere gelegenheid! Simpele vormen zelf. Daarom werd in 2013 het 100-jarig bestaan van de Japanse en een subtiele stijl, met net dat beetje extra. gevierd. tuin

Juwelier Visser

Mogen wij u helpen bij het maken van die keuzes? Voor u ligt onze nieuwe voorjaarsfolder met daarin de laatste trends van dit jaar.

Het is  wanneer de grondlegger Jacob van der Feer zijn deur opent van wat nu Juwelier Visser is. U vindt hier  jaar vakmanschap achter dezelfde deur. Vijf generaties die op vakkundige

YOLANDE BROUWER

JULES VAN OLDENBEEK

durf! GEWAAGDE COMBINATIES & NIEUWE TRENDS

PETER VAN GELDERE

LOU LOU FOREVER GOLD GOUD FLATTEERT, LAAT DE HUID GLANZEN EN IS ONGELOOFLIJK VEELZIJDIG.

DJI DJI ITALIA IETS FRIS IETS ANDERS IETS VAN FASHION

WINKELPAND ROND 1930 IN DE TOEN NOG KORTE WOLDSTRAAT 1

JAAP VAN DER FEER

CARLO VAN OLDENBEEK

SITY KARS

HÉLÈNE DE LEEUW

Openingstijden ma . – . uur di t/m vr . – . uur do koopavond tot . uur za . – . uur

Korte Woldpromenade   JK Steenwijk    

VOORZIJDE:

LOU LOU COLLIER € 109,GROTE RING € 99,ARMBAND MET STEEN € 129,SCHAKELARMBAND V.A. € 59,-

wijze sieraden ontwerpen en repareren. Een team van deskundige mensen staat elke dag klaar om u van dienst te zijn en u te adviseren.

VIERING JUBILEUM, ROND 1960

DJI DJI OORHANGER € ,-

Juwelier uwelier Visser Voor elk moment iets moois!

voorjaarsfolder.Visser.2014.A.indd 1

14-04-14 14:18

e

06-11-14 16:03

COLOFOn Uitgave | Filmhuis Steenwijk Stationsplein 1, 8331 GM Steenwijk 0521 51 40 04 info@filmhuissteenwijk.nl www.demeenthe.nl/filmhuis Programmering | Filmraad Filmhuis Steenwijk Grafisch ontwerp | Teresa Jonkman grafische vormgeving (BNO) Onder voorbehoud van zet- en drukfouten. Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend.

Nieuw bij juwelier Visser! Exclusieve horloges van Raymond Weil

Korte Woldpromenade

Regie: Derek Cianfrance | Cast: Alicia Vikander, Michael Fassbender, Rachel Weisz | Genre: Drama | 130 minuten | 2016

en kunnen hun acties hierin registreren. Dit doen zij met uw me-

mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Bronovo

met compassie De toekomst

knapt. Daarmee is het paviljoen in oude eer hersteld.

Plezier in bewegen!

bij aankoop van een Raymond Weil horloge

20.15 uur | € 8,50 | vriendenprijs € 6,50 Vuurtorenwachter Tom en zijn vrouw Isabel wonen op een eiland in West-Australië en proberen al jaren zonder succes kinderen te krijgen. Wanneer ze op een dag een aangespoelde roeiboot vinden met een klein meisje erin, besluiten ze haar te adopteren. Ze zijn gelukkig en genieten van hun dochter Lucy, totdat ze een vrouw ontmoeten. Al snel verandert hun leven langzaam in een hartverscheurend drama…

Via het algemene e-mailadres info@cjgswl.nl

heeft. Dit noemen we ‘zorg in natura’. Als u vindt dat deze zorg in

Zin & onzin

DI 7•11 ê THE LIGHT BETWEEN OCEANS

20.15 uur | € 8,50 | vriendenprijs € 6,50 Elle Marja is een 14-jarig Sámi meisje. Blootgesteld aan het racisme van de jaren ’30 en de daaruit volgende fysieke, medische onderzoeken op haar kostschool, begint ze te dromen van een ander leven. Maar om dit andere leven, als Zweedse, te kunnen leiden, moet ze iemand anders worden en alle banden met haar familie en cultuur verbreken.

Via het algemene telefoonnummer van het CJG

natura niet de juiste oplossing is, dan kunt u onder bepaalde voor-

Den Haag Meer informatiemanuscript klaar. In ‘I Am Not Your Negro’ verbeeldt

mooi www.denhaag.nl/japansetuin op orde schoon regisseur Raoul Peck het boek dat James Baldwin

beeld de klachtenprocedure? U kunt het CJG op ver-

Steenwijkerland, (0521) 53 99 53

onze stad én haarMalcolm natuur. worden over drie vermoordevanvrienden: X, Medgar Evers en Martin Luther King jr. Bij Baldwins www.denhaag.nl/bomen dood in 1987 waren slechts dertig pagina’s van het ONTWERP | TERESA JONKMAN (BNO)

O N T W E R P | T E R E SA J O N K M A N VO R M G E V I N G (B N O)

Wilt u meer informatie?Regie: Barry Jenkins | Cast: Mahershala Ali, Shariff Earp, Duan Sanderson | Genre: drama | 106 minuten | 12 jaar | 2016

Foto’s Michel Mees

Heeft u vragen over opgroeien en opvoeden? Heeft u zorg of ondersteuning nodig? Dan kunt u terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. Zij kijken samen met u naar wat u of uw kind nodig heeft.

Dieke Frantzen | wethouder zorg en jeugd Erik Dahmen | wethouder participatie

zorg | jeugd | werk

11-08-16 11:37

DJI DJI OORKNOP

Haagse Boomfeestdag samen met Ontwerp kinderen nieuwe bomen. Hierdoor House. Het zou een revolutionair en persoonlijk boek Voor alle medewerkers van Bronovo en het Huis Nebo, Teresa Jonkman (BNO) kunnen we met elkaar blijven genieten

AANMELDEN

We horen graag van tevoren of je meedoet. Je kunt je tot 19 februari aanmelden per e-mail: symposium@bronovo.nl of via de antwoordkaart in de uitnodiging.

WA A R K U N T U T E R E C H T ?

Wilt u meer weten? Kijk ook eens op onze website www.steenwijkerland.nl (onder nieuwe zorg- en jeugdtaken). Daar vindt u o.a. een actueel overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over de nieuwe taken.

DRUK- EN TYPEFOUTEN VOORBEHOUDEN

20.15 uur | € 8,50 | vriendenprijs € 6,50 Jaren 80, Miami. Dit verhaal focust zich in drie hoofdstukken op de jeugd, puberteit en volwassenheid van een Afro-Amerikaanse man die zich in de turbulente stad Miami probeert staande te houden. Hij wordt gepest op school en thuis is het leven hard voor hem. Hij probeert zichzelf te ontdekken en liefde te vinden zwembad Vollenhove ondanks zijn worstelingen met zijn achtergrond en seksualiteit.

ervan af!

wo 4 feb 2015 De dag waarop Bronovo 150 jaar bestaat

NIET ALLES VERANDERT METEEN

Heeft u een indicatie voor jeugdzorg? Dan krijgt u van de gemeente een brief met informatie over wat de veranderingen voor u betekenen. Niet alles verandert meteen. Loopt uw indicatie in 2015 af, dan gaan de professionals van het Centrum voor Jeugd en Gezin met u in gesprek over wat nodig is.

In deze folder zetten we alles overzichtelijk op een rij. Bijvoorbeeld waar u straks terecht kunt met vragen over opgroeien en opvoeden. Of als u ondersteuning nodig heeft. Of als u meer wilt weten over de mogelijkheden voor werk. Belangrijke adressen en telefoonnummers hebben we bij elkaar gezet. Makkelijk om te bewaren.

Achter in de tuin staat het paviljoen. Van hieruit hebt u een Wijzigingen schitterend overzicht over de tuin. In 2008 is het paviljoen opgeknapt. De schuifpanelen, de ‘shôji’, waren in de oorlog verloren op het gebied van gegaan en zijn in Japan bijgemaakt. Ook het rieten dak is opge-

ZWEMBAD

17-07-17 09:36

Regie: Paul Verhoeven | Cast: Isabelle Huppert, Virginie Efira e.a.,

Vanaf 2015 krijgt de gemeente er extra taken bij als het gaat om zorg, jeugd en werk. De afgelopen maanden hebben we dat zorgvuldig voorbereid. Dat hebben we als gemeente niet alleen gedaan, maar in overleg met allerlei partijen. Met o.a. zorgaanbieders, huisartsen, kinderopvang, scholen, de Intergemeentelijke Sociale Dienst, het Centrum voor Jeugd en Gezin. Ons uitgangspunt? De overgang van taken zo soepel mogelijk organiseren.

Het paviljoen

20.15 uur | € 8,50 | vriendenprijs € 6,50 DARE TO BE Tijdens haar reizen door Japan heeft freule Daisy getracht het Winfried is een 65-jarige gescheiden muziekleraar die DIFFERENT! zijn karakter en de ziel van de Japanse tuin te doorgronden. Zij heeft  wordt het jaar dat de wereld weer daarverbijstert vervolgensmet eenzijn eigen invulling voor aan gegeven. Bij voorbeeld vrienden en collega’s vaak voorliefde in beweging komt, het jaar dat we nieuwe door een plant als gunnera en lelie te introduceren die destijds uitdagingen aangaan. Durf jij anders te maffe humor en grapjes. Zijn dochter Ines lijkt het tegenoverzijn, af vroeger te stappen van de bekende paden nieuw en daardoor zeer gewild waren. De tuin was dichen te kiezen voor andere sieraden? gestelde. Ze is een verfiter jnde management-consultant en ad-ke beplanting beplant en veel van de oorspronkelij is verdweGewaagde trends, die jou kleur geven, nen. Desondanks of juist daardoor heel eigen je avontuurlijk maken. Nonchalante viseert een oliemaatschappij bij het bezuinigen mensen heeft te de tuindieeen vormen die deze zomer laten zien wie jij door de schitterende moslaag. bent en waar jij voor staat. ontslaan. Ze was dol open deverrassende grappen vansfeer, haarook vader toen ze een klein meisje was, maar nu vindt ze deze vreselijk irritant. Haar vader merkt tijdens een spontaan bezoek aan zijn dochter hoe ongelukkig zij is. Hij besluit haar te helpen door met zijn alter ego Toni Erdmann haar leven op een positieve manier te gaan ontregelen. Een vreselijk verkeerd ingeschat besluit. Toni Erdmann werd door de critici jubelend ontvangen | ,in Cannes en had volgens hen bekroond moeten worden voor Aanmelden We horen graag van tevoren beste film en beste regie. Met een bijrol voor de Nederlandse of je meedoet. Je kunt je tot 28 januari aanmelden per e-mail: actrice Hadewych Minis. symposium@bronovo.nl of viaRegie: de antwoordkaart in de Maren Ade | Cast: Peter Simonischek, Sandra Hüller, uitnodiging. Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Hadewych Minis, e.a. | 162 minuten | 2016 Flyer.HvdRechter.indd 1

affiche.A0.bestelnu.DEME.2017.18 kopie.indd 1

Colofon

Het plezier DI 26•9 ê MOONLIGHT

DI 31•10 ê TONI Beplanting ERDMANN

09-03-15 17:08

Door de nieuwe Jeugdwet is de gemeente vanaf 2015 verantwoordelijk voor alle jeugdhulp. De gemeente ging al over hulp bij lichte opgroei- en opvoedproblemen. Straks komen daar ook specialistische hulp, pleegzorg en gedwongen jeugdzorg bij. De zorg voor jongeren met een verstandelijke of lichamelijke beperking bijvoorbeeld. Of de uitvoering van kinderbeschermingsmaatregelen en jeugdreclassering. Taken die nu nog voor een deel bij de provincie of het Rijk liggen.

ZorginBeeld/Frank Muller

2016

Antoine Bertrand | Genre: humor | 118 minuten | 9 jaar | 2016

Vandaag heeft waarde

Haagse Boomfeestdag

Regie: Hugo Gélin | Acteurs: Omar Sy, Clémence Poésy,

zwembad De Waterwyck |

20.15 uur | € 8,50 | vriendenprijs € 6,50 Michèle (Isabelle Huppert) lijkt onverwoestbaar. Ze is hoofd van een toonaangevend videogamebedrijf en hanteert zowel zakelijk als privé dezelfde genadeloze houding. Maar als ze in haar huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende man verandert haar leven drastisch. Ze besluit zelf achter de dader aan te maart Jenny Plantsoen gaan en belandt in een spannend kat-en-muis-spel dat elk moment uit de hand kan lopen.

de Jeugdwet

Jezelf kunnen redden. Mee kunnen doen in de samenleving. Dat wil toch iedereen? Mensen kunnen zelf heel veel. Op eigen kracht of met hulp van familie, vrienden of buren. Maar wat als dat vangnet er niet is? Voor ons staat het als een paal boven water. De gemeente Steenwijkerland wil er zijn voor mensen die ondersteuning nodig hebben, maar niet kunnen terugvallen op hun eigen netwerk. Dát vinden we belangrijk.

U I TGAV E | J U W EL I ER V I S S ER S T EEN W I J K - O N T W ERP | T ERES A J O N KMAN (BNO)

omslag.Oosterbeek.C.indd 1

Foto | Saskia Kerkhoff

landgoed Oosterbeek

2015 | 2019

20.15 uur | € 8,50 | vriendenprijs € 6,50 Samuel leeft zijn leven zonder banden of verantwoordelijkheden aan de kust in het zonnige zuiden do 25 feb 2016 12.30 - 17.00 uur van Frankrijk zonder zich veel te vermoeien. Tot één kapel Bronovo | 5e etage van zijn vroegere veroveringen bij hem een baby achterlaat, Gloria: zijn dochter. Samuel is niet instaat om te zorgen voor een baby en vastbeslotenover om metveranderen en verandering het kind terug te keren naar haar moeder. Hij haast Symposium voor alle medewerkers, diakonessen en andere zich naar Londen om te proberen haar te vinden, maar belangstellenden zonder succes. Acht jaar later daagt de moeder van Gloria opnieuw op om haar dochter op te halen...

Extra taken

AGENDA FILMHUIS 2017

Ontwerp | Teresa Jonkman Grafische vormgeving

www.demeenthe.nl/filmhuis

Welkom op

1 DI 2•9 ê DEMAIN TOUT COMMENCE OpKop.2014-2019.B.indd 1

Uitgave | Bronovo - het Huis Nebo - Ontwerp | Teresa Jonkman (���)

ka art

w e l kom o p l a n d g o e d o o st e r b e e k

FILMS 2017

LOCATIE FILMHUIS STEENWIJK: RABO THEATER DE MEENTHE | DYKA VESTZAKZAAL

Jeugd

Tuinornamenten

De belangstelling voor Japanse tuinen ontstond toen Japan, na ruim twee eeuwen van vrijwel volledig isolement, rond 1860 haar grenzen openstelde. De periode van isolement, het eigen

De Japanse tuin maakt deel uit van volkskarakter en invloeden vanuit het Shinto en Boeddhisme, creeerden een unieke en eigen vorm van kunstzinnigheid, waarvan Landgoed Clingendael. Het landgoed de Japanse tuinkunst een voorbeeld is. Rond 1900 bezochten westerse reizigers, vooral uit Engeland, kwam in 1818 in het bezit van de Japan en raakten gecharmeerd van de exotische tuinen die zo familie Van Brienen. De tuin werd rond HET WORDT 4 Xhun GENIETEN METtuinen. VINYL Zij VAN totaal anders warenWEER dan de bekende waren onder de indruk van de tuinornamenten. Maar ook de wijze van aanleg, 1910 aangelegd door Marguerite Mary het gebruik van stapstenen en steenzettingen, de beplantings2017 î 2018 baronesse van Brienen (1871-1939), ook wijze, de plantensoorten enUUR de afwij kende THEATER & | GOUD 9 SEP | 22.00 VANvormsnoei. OUD lekker in de stemminghistorie, van het leukste weekend vanopvattingen het jaar in Steenwijk Van deKom achterliggende culturele en oriënEVENEMENTEN freule Daisy genoemd. In 1954 werd en dans je los voor Kopje Cultuur. taalse religies waren zij echter niet of nauwelijks op de hoogte. de gemeente Den Haag eigenaar en Dit betekende 30 datOKT de |tuinen in Japanse stijl WAT die de, overwegend | VAN ALLES 15.00 UUR Afwisselend live en vinyl met een nieuw duo uit Steenwijk. Laat u vermogende, toeristen aanlegden in eigen land slechts een afverrassen door DuoLogics met Hans Cornelissen op gitaar en Silvia Dekema zang. beheerder en stelde landgoed Clingenspiegeling waren van de tuinen in Japan. Niettemin bleken sommigen van hen20 deNOV tuinen in Japan goed EN te hebben | 15.00 UUR | BLUES MEER geobserveerd dael open voor het publiek. De Haagse De eerste echte vinylmarkt in Steenwijk! Boven kopen en beneden laten draaien. en geïnterpreteerd. Samen met talent en goede smaak, maar ook Een middag vol variatie. OVERIJSSELS FILMFESTIVAL Japanse tuin is een uitgesproken voormet hulp van Japanse hoveniers ontstonden fraaie tuinen. | 21.30 UUR | DANS JE LOS VOOR KERST 16 DEC beeld uit de 20e van de tuinen ‘Overijssel poorteeuw naar het Oosten ‘ is het thema van dit festival van Duitse lmsDe start van een traditie. Vorig jaar een groot fi succes. Tegenwoordig worden deentuinen in jeJapanse stijl van Lekker uit je bol gaan neem vooral eigen dansmuziek mee. rond 1900 ook in Overijssel. Overijsselse filmtheaters vertonen van 19 oktober tot medio uit die periode.De Door zijn historische wel Japonaiserie tuinen genoemd. Zij worden bijzonder gewaarnovember Duitse films, premières Voork verschij exactensel in de tuinhistorie. En hebdeerdklassieker. als een opmerkelij waarde is deactuele Japanse tuin in 2001 tot en een enkele ben internationaal een eigen positie verworven. De Haagse tuin is vertoningsplaatsen, speeldata en filmtitels zie www.overijsselsfi lmfestival.nl. rijksmonument verklaard. Japanse stijl, maar we spreken van ‘de Japanse tuin’. In het kader daarvan vertoont Filmhuis Steenwijk de fieen lmtuin Toniin Erdmann. WWW.DEMEENTHE.NL

I N L AN DGOED CLI NGEN DAEL

Openbaar Primair Onderwijs

De Japanse tuin

Vinyl

Japanse tuin Stichting Steenwijkerland

brochures folders huisstijlen websites drukwerk

Dindag - Vrijdag . - . uur

aan het plan meewerken. Wilt u inzage in uw dossier, dan kan dat.

Donderdag koopavond tot . uur Zaterdag . - . uur

Ouderbijdrage Verblijft uw kind een dagdeel of langer op de locatie van de zorgverlener? Dan is een ouderbijdrage verplicht. Deze betaalt u aan

Dit is een uitgave van het CJG en de gemeente Steenwijkerland.

het CAK. Hoe dit in z’n werk gaat, kunt u vinden op www.hetcak.nl.

Leeswijzer bij Protocol signalering en toeleiding

Voor al uw vragen over opvoeden en opgroeien

In het protocol zijn vier verschillende lijnen zichtbaar

Optimale kansen voor alle kinderen in de gemeente Heerde!

De roze lijn is de lijn van de Jeugdverpleegkundige ( JGZ), waarbij in dit protocol alleen het proces voorschoolse educatie

Jazzculinair is een van kinderen die baat middag hebben bijvan voorschoolse genieten sfeervolle muziek educatie en smaakvolle gerechten

Juli 

wordt benoemd. Uiteraard kent de JGZ nog vele andere taken. De groene lijn is de lijn van het traject voor alle VVE-doelgroepkinderen.

De blauwe lijn is de lijn voor alle VVE-doelgroepkinderen, maar waarbij extra inspanningen nodig zijn door verschillende instellingen en/of de ouders. Iedereen wil tenslotte het beste voor alle kinderen. Extra inspanningen op het gebied van stimuleren en ondersteunen waardoor optimale kansen voor alle (VVE doel-

Het protocol is een onderdeel van het onderwijsachterstandenbeleid in de gemeente Heerde. Het protocol geeft weer hoe in de gemeente Heerde de

signalering en toeleiding van VVE-doelgroepkinderen wordt

groep)kinderen worden bereikt. De rode lijn is een vergelijkbare lijn met de blauwe maar met het verschil dat uiteindelijk VVE doelgroepkinderen niet deelnemen

aan voorschoolse educatie, ondanks alle inspanningen.

gerealiseerd. Centrale rol

Haagse ervaringen met Milieueducatie

zowel het kind als op de ouders.

Cat. 1: Maximaal basisonderwijs of (v)so-zmlk.

Ontwerp: Teresa Jonkman | BNO

Taalprogramma’s voor 0 tot 8 jaar

Cat. 2: Maximaal lbo/vbo, praktijkonderwijs of vmbo basis- of kaderberoepsgerichte leerweg. Cat. 3: Overig voortgezet onderwijs en hoger.

Colofon

Dit is een gezamenlijke uitgave van de werkgroep OAB/VVE en de gemeente Heerde.

Bezoekadres | Marktstraat 1 , 8180 AD Heerde Postadres | Postbus 175, 8181 JE Heerde telefoon (0578) 69 94 94 fax (0578) 69 52 88 www.heerde.nl info@heerde.nl

25-08-11 10:01

gericht op preventie en ontwikkelingsstimulering Voor ouders en kinderen van 0 tot 8 jaar

inGeVerij.nL

Jazzculinair.indd 1

Omslag.Stadshof.2013.indd 1

www.demeenthe.nl

Ontwerp | Teresa Jonkman Grafische vormgeving

Theater De Meenthe Stationsplein 1 Steenwijk

S T A D S H O F A S S E N . N L

02-10-12 16:16

Foto | Robin Kamphuis

PRINSES IRENESTRAAT

S T A D S H O F A S S E N . N L

20-07-17 09:12

25-11-13 11:58

affiche.A0.reserveer.2015.2016.A.indd 1

ticket.Stamppot.2015.indd 2

Op vakantie met Ernst en Bobbie

T H E AT E R 2014 2015

22-04-15 15:29

De Meenthe | Steenwijk

2016 KIND & JEUGD 2017 THEATER

Extra

donderdag  maart  van . uur tot . uur Vesting  | Steenwijk invitation |

(BNO)

Wilt u de herinneringen aan uw dierbare niet verloren laten gaan? Wilt u zijn of haar levensverhaal bewaren of delen?

T E R E SA J O N K M A N

Het materiaal van de grondmorenes bestond uit een mengsel van zand en grind (keileem). Later rukte het ijs verder op naar het zuiden en werden de grondmorenes opgestuwd tot stuwwallen. Het complex van stuwwallen, glaciale ruggen en bekkens rond Steenwijk is zeer gaaf en van bijzondere waarde.

|

BESTEL NU! Reserveringen     www.demeenthe.nl

En nog veel meer

 | n jeugdbrochure 2016.indd 1

1

26-08-16 16:18 Presentatie 27juni.indd 11

s

Bridge

la

Wij zijn alvast benieuwd naar de gedachten van medewerkers, patiënten en bewoners. Zie ommezijde.

Programma 19.30 uur Ontvangst met koffie/thee 20.00 uur Lezing Pieter van Helvoirt 22.00 uur Afronding Aansluitend borrel mogelijk

9.2.14

19-05-14 19:32

Openingstijden Museum Dinsdag t/m zondag: april 13.00 - 16.30 uur mei t/m sept 11.00 - 16.30 uur oktober 13.00 - 16.30 uur

Jazzculinair is een

Het museum is buiten deze periode op afspraak voor groepen open.

sfeervolle muziek en smaakvolle gerechten

Streekproductenwinkel vrij toegankelijk openingstijden zie museum

Toegang bno-leden gratis Niet bno-leden € 5,00 Meld je aan voor 6 december bij nina@noordzij-collage.com BNO-Friesland

CS4

Museum De Koloniehof Museum - Speelweide - Doolhof - Koloniehuisje - Beeldentuin

Vera Westera Kwartet

middag genieten van

www.dekoloniehof.nl www.dekoloniehof.nl

Nina Noordzij Heidi van der Molen Teresa Jonkman

museumbord.koloniehof.indd 1

fietsrouteboekje.indd 1

kaart.A2.symp.beweging.bronovo.indd 1

in de Bovenmeester | Steenwijk

OP DE FIETS LANGS MOOIE INITIATIEVEN IN DE BUURT

dinsdag 16 december 2008

Café De Wereld Oude Koemarkt 5 8441 EV Heerenveen 0513 - 78 90 50

Ontwerp: Teresa Jonkman

of g aa t on rb

Appeltje  shift

dat is het thema van een symposium voor alle medewerkers van Bronovo en Nebo op donderdag 27 februari 2014.

po

ly ca

Acrobat

Eigenlijk weten we alles al, maar soms... werkt het gewoon niet! Geen nood, Pieter van Helvoirt van 2know biedt uitkomst. 2know heeft als voornaamste doelstelling het leveren van professionele grafische diensten en kennisoverdracht. Voor ons zal Pieter de ins en outs van Creative Suite 4 van Adobe komen vertellen. Om het programma af te stemmen op de meest prangende vragen kunnen jullie deze vooraf per email indienen. Aan het slot van de avond zal geïnventariseerd worden waar verder nog behoefte aan is en kan 2know een interessant aanbod doen voor een (vervolg)cursus op maat.

Beleef het verleden...

28-06-11 10:07

A.afficheA0.bestelnu.DEME.indd 1

NAAR BUITEN!

Photoshop Illustrator

Teresa Jonkman JH Tromp Meestersstraat   GP Steenwijk   www.jonkmanvorm.nl

De morenes zijn ontstaan door een dik pak landijs dat vanuit Scandinavië naar het zuiden stroomde. Het nam op zijn weg grond en keien mee. Overal waar de gletsjer kwam werd een spoor van vermalen gesteente achtergelaten.

Brandweerman Sam, mét de echte brandweer uit Steenwijk!

Foto | Michiel Poodt

MAGAZIJN MEMORIA

14-02-14 12:56

heel grote morenes, zoals in Noord-Amerika, maar ook veel kleinere zoals die in Steenwijkerland.

Sprookjes Verkleedwedstijd

M

CS4 Design Premium

Een morene is een landvorm die ontstaan is tijdens de voorlaatste ijstijd, het Saalien. Het zijn duidelijk herkenbare ruggen in het landschap. Je hebt

Woezel en Pip Op zoek naar de sloddervos Roodkapje de Musical +

Ontwerp | Teresa Jonkman (BNO)

Een in memoriam of levensboek is een waardevol aandenken.

morene

Brandweer Steenwijk Dolfje komt met de Weerwolfje brandweerauto en échte brandNaar de weermannen boeken van Paul van Loon

Een in memoriam is een aandenken voor altijd

Opening Japanese Garden Opening Japanse tuin 25.04.2017

uitnodiging |

InDesign

€ 966,-

23-04-15 15:48

28-09-15 09:12

Uitnodiging Opening ‘t Ravelijn

Uitn.'tRavelijn.160mm.indd 1

vanaf

optimaal te ontwikkelen, waardoor er een goede start van de schoolcarrière van elk kind mogelijk is.

Stroomschema Taalprogramma’s

leeswijzer en stroomschema

31-01-17 22:08

Beweging,

gerichte aandacht en begeleiding om kansen van kinderen

in de Bovenmeester | Steenwijk

Leerlingen van wie één van de ouders een opleiding heeft gehad

heerde.def.indd 1

·

do 17 februari 2017

Folder.Muurling.feb2017 kopie 7.indd 1-2

ONT WERP

Een (taal)achterstand hoeft niets te maken te hebben met met de thuissituatie. Dit vraagt om een aanpak die gericht is op

MeLAnie

de Ambelt speciaal onderwijs

SO

cov.Taalprogr.2015.def.indd 1

TOELICHTING OP HET BEGRIP GE WICHTENREGELING:

Bij de gewichtenregeling wordt een bepaald (extra) gewicht aan een

·

Open huis

Rolstoeltoegankelijk van Kerkstraat 4

Ingang optiekwinkel Woldpromenade 4 Steenwijk

www.kopjecultuur.nl www.muurlingoogzorg.nl

Programmaboekje.2017.indd 1

doelgroepkinderen.

lijk stadium van de schoolloopbaan te voorkomen, namelijk vanaf de peutertijd, de voorschoolse periode. Hiermee wordt een basis gelegd om het beste uit elk kind te halen en (meer) mogelijkheden te bieden om talenten te ontwikkelen.

FOtO

Ontwerp | Teresa Jonkman Grafische Vormgeving

Bezoekadres Ingang optometristenpraktijk Kerkstraat 7 Steenwijk

TAALPROGRAMMA’S VOOR 0 TOT 8 JAAR - LEESWIJZER EN STROOMSCHEMA

Welkom in onze nieuwe winkel en praktijk!

abcde fghijk l m no pqrstu vwxyz

OntwerP

95 JAA

EDUCA

Wij verkopen geen brillen, maar goed zien!

Dit protocol van signalering en toeleiding draagt ertoe bij dat alle professionals en semi-professionals, de kinderen die baat hebben bij voorschoolse educatie, nauwkeurig kunnen

Kinderopvang Hummelhuis, Peuterspeelzaalwerk Hummelhuis, basisonderwijs en de gemeente Heerde (de werkgroep OAB/VVE).

uit categorie 1 en de ander een opleiding uit categorie 1 of 2.

Nieuw bij Jorrit Muurling Oogzorg is dat iedereen die bij ons komt voor een oogonderzoek, of dit nu alleen een oogmeting is of een volledig optometrist onderzoek, vanaf heden een basis scan krijgt van zowel de DN Eyescanner alswel de Topcon OCT Meastro (zonder meerkosten). U bent daardoor verzekerd van de juiste oogzorg.

8.9.10 sept 2017

Een zorgvuldige signalering en begeleiding naar voor-

selecteren. Deze groep kinderen wordt aangeduid met VVE-

Verian (Jeugdgezondheidszorg, JGZ), Novetheek (bibliotheek),

sultatiebureau in eerste instantie naar de huisarts. (Incidenteel kan rechtstreeks naar de tweede lijn verwezen worden voor

Voor- en vroegschoolse educatie biedt vanaf 2,5 tot 6 jaar

PROGRAMMAOVERZICHT

13.30–17.00 uur 9.00–17.30 uur 9.00–17.30 uur 9.00–21.00 uur 9.00–17.30 uur 9.00–17.30 uur

schoolse educatie is van essentieel belang. Een goede basis is cruciaal om optimale kansen te ontplooien voor de kinderen.

carrière moet goed zijn. Onderwijsachterstandenbeleid heeft als doel het voorkomen en tegengaan van (taal)achterstanden bij kinderen. Er wordt ingezet op (taal)achterstand in een zo vroeg moge-

kind toegekend. Dit volgens onderstaand schema:

Wist u dat… …Muurling Oogzorg exclusief dealer is geworden van Rodenstock brillenglazen.

Openingstijden Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag

De betrokken instellingen van de gemeente Heerde vinden het zeer belangrijk dat de omgeving kinderen in staat stelt zich goed te kunnen ontwikkelen. De start van de school-

bij de gemeente Heerde of de desbetreffende instelling.

dagelijkse verzorging een opleiding uit categorie 2 heeft gehad.

KO R N E L I S KO PJ E C U LT U U R

JULI 2011

onder processchema JGZ, project Boekenpret, voorschoolse edu-

Heeft u naar aanleiding van deze flyer nog vragen?

Bij het protocol signalering en toeleiding: Optimale kansen voor alle kinderen zijn een groot aantal instanties betrokken, zoals

0,30: leerlingen van wie beide ouders of de ouder die belast is met de

Iedereen een basisscan

Wist u dat… …Rodenstock tot de absolute top van wereld behoort en dit jaar 140 jaar bestaat! (Ja, ze zijn 37 jaar ouder dan wij)

I N F O R M AT I E V O O R P R O F E S S I O N A L S |

informatiemap beschikbaar. In de informatiemap wordt nader ingegaan op de verschillende onderdelen uit dit protocol, waarcatie, voorschoolse voorzieningen, overdracht en samenwerking. Vragen? Meer informatie of de uitgebreide informatiemap is te verkrijgen

stoornis.

1,20:

Deelnemende organisaties

SBO Burgemeester Voetelinkschool speciaal basisonderwijs

- onvoldoende taalaanbod/taalarme omgeving of - ouders buitenlands sprekend  Combinatie onvoldoende taalaanbod en taalontwikkelings-

de mogelijkheden van het kind, maar kan ook samenhangen

onderzoekcentrum

In het onderzoek voor een Eyescan laserbehandeling en het aanmeten van de allernieuwste op maat gemaakte contactlenzen, zoals de nachtlens, zorgen de OCT scan en de DNEye scanner voor nauwkeurige metingen die tot voor kort nog niet mogelijk waren. Zo kunnen wij u nog beter adviseren.

P R O T O C O L S I G N A L E R I N G E N T O E L E I D I N G VA N K I N D E R E N D I E B A AT H E B B E N B I J V O O R S C H O O L S E E D U C AT I E

Informatiemap Naast dit protocol is bij de gemeente Heerde een uitgebreide

lijk binnen de vastgestelde doelgroep vallen. Daarom is het ook mogelijk om te bepalen dat een kind een doelgroepkind is op basis van de volgende criteria:  Taalachterstand (indicatie consultatiebureau) door:

onderzoek en behandeling).

eyescan

Laserbehandeling en op maat gemaakte (nacht) contactlenzen

hun babytijd regelmatig zien) in samenwerking met de voorschoolse voorzieningen.

terstand, maar ook kinderen van hoger opgeleide ouders lopen risico op achterstanden. Het leerlinggewicht als criterium garandeert dus niet dat alle kinderen die een (risico op) achterstand hebben ook daadwerke-

MILIE

E

R

De centrale rol in het signaleren van de VVE-doelgroepkinderen ligt bij de jeugdgezondheidszorg (omdat zij de kinderen vanaf

Doelgroepkinderen zijn alle kinderen in de leeftijd van 2,5 - 4 jaar

U

Haagse ervaringen met

‘t Ravelijn Vesting   GL Steenwijk    

kinderen? die een leerlinggewicht hebben. Ieder kind met laagopgeleide ouders heeft een risico op een ach-

Indien er (alleen) sprake is van een stoornis, verwijst het con-

Milieueducatie

Terrasoverkappingen, carports, blokhutten, priëlen & meer...

Wat verstaat de gemeente Heerde onder VVE-doelgroep-

steen wijker - d i ep ˜

1 6 3 2 - h e d e n

TI

10

02-06-2008 10:08:34

04-07-17 15:38

26-11-13 15:23

Milieueducatie Den Haag www.denhaag.nl/jaarprogramma @milieueducatie

Windvaan.2.2017.ME.indd 1

Aluminium overkappingen

vanaf

€ 995,-

Nu € 500,- subsidie op pelletkachels.

Houten overkappingen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Kunststof kozijnen, deuren, schuifpui of gevelbekleding.

19-05-17 15:58

Blokhutten & priëlen

Bezoek onze showroom of vraag een vrijblijvende offerte aan op onze website.

Bezoek onze showroom: Korte Baan 20 | 8331 LA Steenwijk | 0521 76 40 40 www.terrasoverkappingen4u.nl | www.pelletkachels4u.nl

Wie thuis het licht aan doet en televisie wil kijken, denkt niet meteen aan ons bedrijf aan de Tukseweg in Steenwijk. Toch werken we bij ELEQ dagelijks met meer dan 250 collega’s aan de ontwikkeling en productie van onderdelen die alles met elektriciteit en dus met energievoorziening te maken hebben. Wij zijn daarmee onderdeel van de keten die zorgt dat zowel bedrijven als huishoudens, waar ook ter wereld, elke dag opnieuw kunnen worden voorzien van stroom. En ELEQ produceert niet alleen vanuit Steenwijk, maar ook vanuit vestigingen in Duitsland en Marokko. Kortom, ook al ziet u onze naam niet elke dag, onze producten zijn vaak dichterbij dan u denkt. Want overal waar energie zichtbaar, meetbaar en voelbaar is, is ELEQ op haar plaats.

ELEQ B.V. Tukseweg 130, 8331 LH Steenwijk +31 (0) 521 533 333 +31 (0) 521 533 398

info@eleq.com

www.eleq.com

11


12

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

PROGRAMMA GROTE KERK BLOKZIJL

VERHUUR VAN O.A. ◆ TRIBUNES ◆ PODIA Marsweg 119 | Zutphen | 0575 51 73 93 | info@tripo.nl www.tripo.nl

2019

2020

zo 20 okt | 15.30 uur

zo 12 jan | 15.30 uur

HANNES MINNAAR MET DUDOK QUARTET AMSTERDAM EN ALTVIOLISTE SIMONE VAN DER GIESSEN

ZANGERES KARIN STROBOS, FLUITISTE FELICIA VAN DEN END EN PIANISTE DARIA VAN DEN BERCKEN

zo 17 nov | 15.30 uur

zo 9 feb | 15.30 uur

PIANISTE NINO GVETADZE

ROYAL WIND MUSIC

zo 15 dec | 15.30 uur

zo 22 mrt | 15.30 uur

COCO COLLECTIEF EN PIANIST MAURICE LAMMERTS VAN BUEREN

ISABELLE VAN KEULEN ENSEMBLE

DE VERKOOP IS GESTART!

Actuele informatie over de concerten en reservering:

BLOK Z I J L KLAS SIEK

www.blokzijlklassiek.nl

吀栀甀椀猀 椀渀 ᠠ琀 嘀攀攀爀栀甀礀猀

Ontdekken

wat echt vakantie is!

Loop binnen, bel of maak een afspraak. Wij helpen je graag bij het vinden van je vakantie! Karin, Laura, Riëtta, Hiltje & Melissa

Reisburo Blok Kerkstraat 6-8 8331 JC Steenwijk

13


14

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

JANNES EN LUCINA DOOR WEER EN WIND

MARTIJN FISHER } ZINGT HAZES

WO 18, DO 19 & ZA 21 SEP

ZA 28 SEP

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 16,50

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 30,-

In september 2019 is het 150 jaar geleden dat de eerste Opregte Steenwijker Courant op de mat viel. De krant heeft in die 150 jaar alle stormen doorstaan en is bezorgd in Weer en Wind. De grote vraag is: ‘Wat kun je met een natte krant, een gescheurde krant en een oude krant?”. Tegen hun wil en slechts eenmalig zijn op slinkse wijze Lucina Bolding en Jannes Mulder bij de haren gepakt om u dit nieuws te brengen en om op geheel eigen wijze de krant met u door te spitten.

Na een succesvolle clubtour met de hits van Hazes is het nu de hoogste tijd om de hits van Hazes naar het theater te brengen! De muziek van André Hazes leent zich namelijk perfect voor het theater, zeker als die wordt gebracht door theaterdier Martijn Fischer en zijn band. Een avond met een mix van levensliederen en feestmuziek, waarin alle grote hits voorbijkomen. Soms intiem, dan weer met de bedoeling het publiek te laten meeleven, -bewegen en -zingen.

15 jaar na de dood van André Hazes senior

Openingsvoorstelling

oktober FOTO | MRK ENGELEN

Try-out

© DICK BRUNA

MUZIEK

| RENÉE VAN WEGBERG ZINGT LIST, SHAFFY & PIAF gebaseerd op boek

Reprise

internationaal

humor

bekend van preview

VRIJDAGAVOND VESTZAKCONCERT } SOUL MOSQUITOS

Reprise

humor

2+

} NIJNTJE OP DE FIETS

gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

ZO 29 SEP 11.00 & 15.00 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 9,-

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 24,50

MUZIEK

KIND & JEUGD

vlogger/influenzer

ZO 22 SEP

FOTO | ROBIN KAMPHUIS

THEATERSEIZOEN 2019 | 2020

Try-out

bekend van tv

op de bühne

In ‘List, Shaffy & Piaf’ zal Renée van Wegberg worden omringd door topmuzikanten en zangers en brengen zij samen het mooiste en beste uit het repertoire van Liesbeth List, Ramses Shaffy en Edith Piaf. Maar ook Jacques Brel, Frank Boeijen, Charles Aznavour, Mikis Theodorakis en zelfs Toon Hermans en Annie M.G. Schmidt komen aan bod. Naast Renée van Wegberg ziet u onder anderen Billy Maluw, Job Greuter, Berry Janssen en André van Damme.

Tijdens dit sta-concert is de bar geopend

Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad, ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis. Nijntje op de fiets is gebaseerd op verschillende verhalen uit de nijntje-boekjes. De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van Nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen.

SPECIAL

RUBEN TERLOU } CHINA

i.s.m. VakantieXperts Reisburo Blok

VR 27 SEP

DO 3 OKT

21.30 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 10,-

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 22,50

De samenstelling en ervaring van de Soul Mosquitos zorgt ervoor dat de band een breed scala aan gave soulmuziek kan brengen; van Tower of Power tot Stevie Wonder, van Beth Hart tot Bruno Mars. Het maakt de band niet uit, als de nummers maar geïnfecteerd zijn door een stevige beet van de Soul Mosquitos!

Ruben Terlou is documentairemaker, fotograaf en arts. Hij studeerde Mandarijn in China en Geneeskunde aan de UvA. Hij won de harten van de kijkers met zijn VPRO-serie ‘Langs de oevers van de Yangtze’ en ‘Door het hart van China’ waarin hij de kijker meeneemt op zijn reis door het hedendaagse China. De combinatie van Terlou’s ontwapenende persoonlijkheid en zijn vloeiende beheersing van het Chinees leidt tot dieppersoonlijke portretten. In dit theatercollege vertelt hij op inspirerende wijze over zijn werk en leven, de lessen die hij heeft opgedaan en de soms moeilijke keuzes die hij heeft gemaakt.

september

MUZIEK

FOTO | TERESA JONKMAN

REGIONAAL

15


16

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

17 september

DANS

MUZIEK

Met inleiding

VR 4 OKT

DO 10 OKT

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 24,50

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 15,-

Een heerlijk nostalgische avond, tjokvol met prachtige evergreens. Stuk voor stuk klassiekers die direct dat gevoel bij je eerste kus op het schoolfeest, die eindeloze zomer in het zwembad of die ijskoude winter op de schaatsen bovenhalen. Evergreen Top 1000 Live is een achter de schermen van Arnold Mühren, topproducer en bassist van de legendarische band The Cats. De Volendamse formatie Evergreen Top 1000 Live speelt de hits van toen.

Wat als alzheimer je familie binnendringt? Onvoorwaardelijk biedt een troostend perspectief op dementie. De pijn van wanhoop en de kwetsbaarheid van liefde maken de werkelijkheid van een gewoon gezin zwaar, maar ook onverwacht rijker. Vuur en Vlam is een professioneel dansgezelschap uit Kampen. Woorden schieten soms tekort maar het lichaam zwijgt nooit.

CABARET

De gelijkenis van de stem van zanger Jan-Marc met de stem van Huub is verbluffend!

| KOMMIL FOO OOGST WO 9 OKT 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 23,-

Tijdens dit sta-concert is de bar geopend

FOTO | JOHAN JACOBS

Een piano, een gitaar, een viool, hun twee karakterstemmen: meer hebben de broers Walschaerts niet nodig om hun publiek een memorabele avond te bezorgen. Dertig jaar onafgebroken maken en spelen. Hoog tijd dus om uit al dat moois een nieuwe voorstelling te destilleren. Zonder circus, intiem. Raf, Mich, hun mooiste liedjes en hun strafste verhalen. Kommil foo op z’n best!

oktober

VUUR EN VLAM } ONVOORWAARDELIJK

FOTO | TENNEKES

EVERGREEN TOP 1000 LIVE } ARNOLD MÜHREN VAN THE CATS

MUZIEK

| VRIJDAGAVOND VESTZAKCONCERT THE RADIOTORS VR 11 OKT 21.30 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 10 ,-

The Radiators, met zanger Jan-Marc Schreur als bruisend middelpunt, spelen een mix van Classic Rock & Nederpop. Ze trekken de aandacht met een heel eigen geluid. Hun muziek golft van De Dijk naar The Doors, Lynyrd Skynyrd, Eric Clapton, Het Goede Doel, The Doobie Brothers en B.B. King. Om maar even een paar namen te noemen…The Radiators spelen altijd 100% live. Hun doel is om samen met het publiek van ieder optreden weer een feestje te maken!

MUZIEK

'Brings back memories'

HOWARD KOMPROE } LIFE ON STAGE

TOUCH OF TOTO } EUROPE'S NR 1 TOTO TRIBUTE

'Het spettert er vanaf'

DO 10 OKT

VR 11 OKT

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 19,50

20.00 UUR| ELEQ THEATERZAAL | € 22,50

Don’t call it a comeback! Maar stand-up comedy pionier Howard Komproe is terug. Van nooit echt helemaal weggeweest natuurlijk. Het begint te jeuken en kriebelen en bloed kruipt waar het niet gaan kan. En dus komt Howard weer met een soloprogramma. Zoals we 'm kennen: eerlijke meningen, scherpe observaties en niets en niemand ontziende grappen. Stand-up in de puurste vorm.

‘Hold the Line’, ‘Rosanna’, ‘Africa’, ‘Pamela’, ‘Stop Lovin’ You’, ‘I’ll be over You’ – allemaal songs van de Amerikaanse groep Toto. Iedereen kent deze klassiekers, maar niet iedereen speelt het. ‘Touch of Toto’ is een acht-koppige Toto Tribute Band uit Nederland. Zowel qua sound als in visuele aspecten benaderen ze Toto als geen ander. Kleding, decor, instrumenten, versterkers en bezet- ting....in alles proberen ze hun performance zo dicht mogelijk bij het origineel te brengen. Zoals Toto Toetsenist Steve Porcaro over hen zei: 'I want you to check it out, Awesome!' Hoor, zie, proef en beleef je Toto!

FOTO | CLEMENS RIKKEN

CABARET


18

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

TIM AKKERMAN } SINGS THE BOSS ZA 12 OKT 20.15 UUR| DYKA VESTZAKTHEATER | € 21,50

Hij steekt het niet onder stoelen of banken: Tim Akkerman is een enorme Bruce Springsteen fan. Zijn songs, zijn prachtige teksten, maar vooral zijn uitmuntende live performance is een grote inspiratiebron voor de Haagse muzikant. In navolging van zijn uitverkochte clubtour, kan een akoestisch theatervervolg niet uitblijven in een setting die The Boss zelf ook verkoos; in New York (Broadway) zocht hij bijna een seizoen lang de intimiteit van het theater op. Met het album Nabraska als onuitputtelijk bron van inspiratie zal Tim Akkerman een onvergetelijke avond vullen met een grootste ode aan The Boss.

CABARET

GREG SHAPIRO THE MADNESS OF KING DONALD DO 17 OKT

oktober

FOTO | THEATER DAKOTA BY IWAN DE BRABANDER

MUZIEK

19

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 17,50

De stem achter de beroemde 'Netherlands Second' video (‘Zondag Met Lubach’-VPRO) spreekt zich uit! Greg Shapiro groet de 45ste - en mogelijk laatste - president van de Verenigde Staten, Donald J. Trump. Nee, Amerika kreeg niet de allereerste vrouwelijke president, maar wel de allereerste president die geestelijk duidelijk ziek is. 'The Madness of King Donald' is een avond vol stand-up comedy, cabaret en improvisatie. Elke show biedt het publiek de kans om vragen te stellen aan de president. As 'The Original Fake Trump,’ Shapiro remains committed to giving more press conferences than the actual Trump.

Bekend en te zien op Boom Chicago, Comedy Central, BNR, ZDF

MUZIEK

t

| WAYLON uitverkoch MY HEROES HAVE ALWAYS BEEN COWBOYS ZA 12 OKT 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 39,50

FOTO | JOOST KEET

Zijn verhaal begint bij het jongetje van 8 jaar dat mee mocht met zijn ouders naar een Country avond omdat de oppas ziek was. Wat volgde was een carrière die dwars door een bijzonder persoonlijk verhaal liep. Een verhaal wat zijn oorsprong vond in de liefde voor de Country en het verlangen om te ervaren waar over gezongen werd. Beleef samen met Waylon de liedjes die voor hem therapeutisch bleken en nog steeds zijn.

Try-out

MUZIEK Try-out

Reprise

humor

ELLEN TEN DAMME } CASABLANCA gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

Reprise

humor

MUZIEK

'Chantez! en Dansez! Maintenant, verdomme!'

gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

TESS D. SMITH AS TINA TURNER ~ THE SOUL OF TINA bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

VR 18 OKT

DO 17 OKT 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 27,50

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 27,50

Ellen is terug in Steenwijk en gaat verder! Na het grote succes van de show ‘Paris-Berlin’ kon een vervolg, met allemaal nieuwe nummers, natuurlijk niet uitblijven. Deze keer gaat Ten Damme nog zuidelijker, met Parijs als startpunt voor deze nieuwe muzikale zinnenprikkelende reis. Exotische, spannende ontmoetingen op weg naar Casablanca leveren de prachtigste Franse liederen op. Of ze ooit aan zal komen is nog maar de vraag. ‘Casablanca’ vormt een spannende mix van culturen. 'Francais met een vleugje Arabique!' Laat dat maar aan Ellen over! 'Chantez! en Dansez! Maintenant, verdomme!'

The Soul Of Tina is een spetterende show met de energieke en aanstekelijke muziek van Tina Turner. Maar liefst vijf decennia muziekgeschiedenis, een stem stampvol charisma met een diepe buiging voor de Grande Dame. De Amerikaanse zangeres Tess ‘Dynamite’ Smith, voormalig frontvrouw van The Commodores, is dé zangeres die de Queen of Rock-‘n-Roll kan belichamen. The Soul Of Tina is een show met de muziek van een groot kunstenaar, die een carrière van meer dan 50 jaar beslaat. Vanaf de Ike & Tina Turner Revue tot haar onvergetelijke solocarrière waar Simply The Best en Private Dancer de hitlijsten domineerden.

bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

FOTO | ADRIE MOUTHAAN

FOTO | DANNY ELLINGER


20

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020 Try-out

FOTO | MARCO BORGGREVE

KLASSIEK

HANNES MINNAAR, DUDOK QUARTET AMSTERDAM EN ALTVIOLISTE SIMONE VAN DER GIESSEN }

TONEEL

Reprise

21

humor

12+ gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

PIJNSTILLERS } FEEST HET LEVEN ZOLANG HET DUURT bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

WO 23 OKT 19.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 18,- EN O.V.V. SCHOOLPAS € 15,-

Pianist Hannes Minnaar voert samen met Dudok Quartet Amsterdam en altvioliste Simone van der Giessen het vierde pianoconcert van Beethoven uit. De musici spelen daarnaast werken van Bach en Brahms. Hannes Minnaar is een van Nederlands meest succesvolle pianisten. Hijijsloot z'n studie aan het Amsterdams Conservatorium af met een 10. Het Dudok Quartet behoort tot de beste Nederlandse strijkkwartetten. De vier wonnen in 2018 de prestigieuze BorlettiBuitoni Trust Award.

Casper is alleen opgevoed door zijn moeder. Er is wel een vader maar die heeft hij nooit gezien. Op een kwade dag krijgt zij het bericht dat ze kanker heeft en dat ze niet verder behandeld kan worden. Vanaf dat moment staat het leven van de jonge tiener helemaal op z’n kop. En er was al zoveel aan de hand. Zijn beste vriendin zoent met een jongen van wie de ouders niet uit Nederland komen en dat mag haar vader niet weten... dus liegt ze dat ze iets met Casper heeft. En Casper zelf heeft weer vlinders van dat meisje, die net zo van muziek houdt als hij.

KIND & JEUGD

december

4+

| DOORNROOSJE } DE MUSICAL DO 24 OKT

januari

FOTO | NICK VAN ORMONDT

FOTO | BAS DRIESSEN

'Publiek wordt betoverd'

Meet & Greet

november

15.30 UUR | GROTE KERK BLOKZIJL | € 21,-

oktober

ZO 20 OKT

15.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 17,50

'We geven vijfmaal een glimlach'

2+

TONEEL

BRAM VAN DER VLUGT } VOGEL

DI 22 OKT

DI 29 OKT

11.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 17,50 T/M 12 JAAR € 15,50

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 26,-

mei/juni

FOTO | MARIEKE TIMP

In een oud, verlaten stationsgebouw woont Martinus. Als dertienjarig jongetje is hij er komen wonen. Martinus is nooit vertrokken, al beweert hij zelf van wel. 75 jaar later kijkt hij samen met zijn kleinzoon terug op zijn leven. Een lastige opgave, want Martinus neemt graag een loopje met de waarheid. Samen zoeken zij naar wat er in de oorlog precies is gebeurd en wat Martinus al die jaren heeft weggestopt. Pijnlijke gebeurtenissen worden blootgelegd, mooie inzichten verworven. Angst voor het naderend einde brengt kleinzoon en grootvader dicht bij elkaar.

april

| RUPSJE NOOITGENOEG VIER MAGISCHE VERHALEN

Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle vertelt het verhaal van een hongerige rups die zich overal doorheen eet. Kleine en grote bezoekers worden meegenomen in de wereld van het Blauwe Paard, Vader Zeepaard, het Eenzame Vuurvliegje en Rupsje Nooitgenoeg. Een magische, ritmische voorstelling waarbij je met een grote glimlach op je gezicht het theater verlaat.

ma art

KIND & JEUGD

Februari

In een land hier ver, ver vandaan leeft een prachtig prinsesje. Zo mooi, zo lief en vooral zo zoet, als de geur van bloeiende rode rozen op een warme zomerdag. Daarom noemen ze haar: Doornroosje. Samen met haar lieftallige peetmoeders, drie goede feeën, woont ze in een sprookjesachtig paleis. Dan is de grote dag aangebroken: Doornroosje is jarig! Vandaag wordt ze 21 jaar én gekroond tot koningin! Maar, ergens aan de andere kant van het dorp heeft de gemene tovenares Fien zo haar eigen plannen: zij wil zelf heersen over het land. Samen met haar man Titus bedenkt ze een listige betovering.


22

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

JIM VAN DER ZEE } STARTING THE ENGINE

WO 30 OKT

DO 31 OKT

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 27,50

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 19,-

Overal waar de Amerikaanse zangsensatie Naturally 7 verschijnt, worden harten veroverd! Zij overtuigen het publiek met hun ‘Vocal Play’ waarmee ze meerstemmige zang naar een ongekend niveau brengen in een act van wereldformaat! Vocal Play gaat veel verder dan a capella en human beatboxing. De leden van Naturally 7 bootsen met hun stem tal van muziekinstrumenten na en klinken hiermee als een fantastische band. Ze hebben bekende fans zoals Michael Bublé (voorprogramma tijdens drie wereldtournees), Coldplay (het nummer Fix you staat op het repertoire), Het repertoire van Naturally 7 is een mix van eigen composities en coverversies.

Jim, winnaar van The Voice 2018, toert samen met pianist Reinout Douma (bekend van het Noordpool Orkest, Jochem Myjer, Janne Schra) en zijn band door het land. In zijn show Starting The Engine speelt Jim covers van de artiesten die hem inspireren, maar laat hij ook zijn eerste eigen werk horen. Hij deelt zijn liefde voor soul, jazz, blues en folk met het publiek en vertelt in een intieme setting het verhaal achter de nummers van zijn muzikale helden. Starting the Engine is een nieuw begin. Jim laat meer van zichzelf zien. Nieuwe muziek, nieuwe verhalen en een krachtige show!

Try-out

Reprise

humor

gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

november

NATURALLY 7 } ON TOUR 2019

oktober

MUZIEK

FOTO | DIE JONGENS

MUZIEK

MUZIEK

CABARET

Reprise

| NINA DE LA PARRA GOD'S WEGEN

| JIMI BELLMARTIN SOULMAN

WO 30 OKT

VR 1 NOV

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 17,50

20.00 UUR| ELEQ THEATERZAAL | € 33,-

Stand up comedian en zangeres Nina de la Parra (1987) heeft een Surinaamse vader (Pim) en een Nederlandse moeder (Djoeke). Ze oogt als een bakra, ofwel kaaskop, maar haar Surinaamse avonturen zijn pittiger dan Madame Jeanette pepers. God’s wegen gaat over haar christelijke klasje in Paramaribo, het koloniale verleden van haar joods-Sefardische voorvaderen, haar ervaringen in Surinaamse one hour hotels, haar pratende vagina, de dwingende correctheid van de Duitsers en haar zoektocht naar verlichting bij een winti-priester – alles komt aan bod en wordt zonder gêne op de brandstapel gegooid.

Jimi Bellmartin keeps the soul alive! Soulkanon Jimi Bellmartin werd de grote winnaar van de RTL4-kijkcijferhit ‘The Voice Senior’. Komende seizoen is hij met de spetterende tribute-show ‘Best of Soul Classics’ te bewonderen in het theater. Een avond meezingen en swingen met de allergrootste soulhits vertolkt door een 9-koppige soulband en de MasterVoice of Soul!

FOTO | JIMMIE BELMARTIN

Try-out

humor

CABARET gebaseerd op boek

MUZIEK internationaal

vlogger/influenzer

URBANUS } LIJ KNER GE SOP

CHRIS HINZE } INCREDIBLE INDIA

DO 31 OKT

VR 1 NOV

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 31,-

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 22,-

Na drie jaren toeren met een luidruchtig rockbandje langs de zomerfestivals waaronder Pinkpop, heeft URBANUS weer zin in het knusse van de theaters. Na een succesvolle tour langs de Vlaamse theaters is het nu Nederland aan de beurt. Of de wereld plots beter wordt van de nieuwe show valt te betwijfelen, maar dat het publiek met een opgelachen kaartje naar buiten gaat, dat staat vast.

Na ruim 40 jaar neemt Chris Hinze (fluitist, componist en reiziger) afscheid van het theater en wel met een spiksplinter nieuwe multimedia theater solo concertproductie. Incredible India neemt je mee naar de onbekende en fascinerende en kleurrijke wereld van 1.5 miljard Indiërs. Hun leven te midden van de overvolle steden, hun chaos, armoede en rijkdom, de overweldigende natuur, de talrijke tempels en paleizen, de hippie, dance , music &film scene en de prachtige stranden en eilanden. India is onvergelijkbaar fascinerend. Mis deze laatste productie dus niet!

bekend van preview

bekend van tv

23

op de bühne

© LIESA SERVRANCKX


24

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020 Try-out

MUZIEK

Reprise

25

humor

CABARET gebaseerd op boek

JOOST SPIJKERS } SPIJKERS II

internationaal

vlogger/influenzer

HEHOBROS ON TOUR } PEPIJN SCHONEVELD & KEVIN HASSING

bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 18,50

Joost Spijkers (bekend van de Ashton Brothers) komt nog eenmaal terug met SPIJKERS II, bekroond met de Poelifinario. Spijkers’ muzikale solo-avontuur laat zien dat hij nog meer kan dan dat wat hij doet met de Ashton Brothers. De getalenteerde ambachtelijke theatermaker zingt in prachtige liederen zijn verhaal, samen met geweldige muzikanten in een minimalistisch decor, dat alle ruimte biedt aan de melancholieke energie van Joost. Spijkers is nog slechts twee maanden in Nederland te zien.

Na het grote succes van hun internetserie gaan de Hehobros het theater in! Pepijn Schoneveld (Feuten, Toren C en z’n cabaretshows), en Kevin Hassing (GTST, CMC en The Normal Heart) zijn twee beste vrienden van in de dertig. De een hetero, de ander homo. Samen bespreken ze alles. Van de verschillen en overeenkomsten in hun relaties, tot de intiemste details van hun seksleven. Deze gesprekken leveren genadeloze grappen, knallende ruzies en openhartige ontboezemingen op.

Try-out

Reprise

humor

DANS gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

| THE ROYAL NATIONAL BALLET COMPANY MAGIC OF GEORGIA bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

DI 5 NOV 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 33,-

The Royal National Ballet Company van Georgië presenteert ‘Magic of Georgia’, dé danssensatie uit de Kaukasus. Georgische folklore en klassieke dans worden moeiteloos met zwaardgevechten en acrobatiek gecombineerd. De vrouwen zweven over het podium en de mannen blinken uit in acrobatische sprongen. Een avondvullend dansspektakel waarin het roemruchte verleden van de trotse Georgiërs weer tot leven komt.

Jury Poeilifinario: ‘Kleinkunst in optima forma’ FOTO | JAAP REEDIJK

MUZIEK

HARM EN ROELOF } BERICHTEN OET'N AANDERE WERELD

KONINKLIJKE MILITAIRE KAPEL JWF } RELATIECONCERT

ZA 2 NOV

WO 6 NOV

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 17,50

20.00 UUR | EVENEMENTENHAL | € 2,50 (INCL. KOPJE KOFFIE)

Hoe vaak hoor je niet zeggen: “Dat is niet meer van deze tijd” alsof er door de tijd heel veel zaken veranderen. Maar is dat wel zo? Wat verandert er eigenlijk? De tijd zelf, of de manier waarop wij met zaken omgaan of er tegenaan kijken….Relativeren, zaken weer op z’n pootjes zetten, of die pootjes juist subtiel ergens onder vandaan zagen, op een vriendelijke, maar onderhuids toch meedogenloze Drentse manier. Dat is typisch iets voor Harm en Roelof. Een voorstelling die u als rechtgeaard liefhebber van Drentse kleinkunst zeker niet wilt missen, en die absoluut 'van deze tijd' is. Gao’w boeken!

De KMKJWF is onderdeel van de Koninklijke Landmacht en bestaat uit 53 muzikanten o.l.v. Tijmen Botma. Het is de oudste kapel van Nederland. De KMKJWF speelt zoveel mogelijk origineel repertoire maar ook eigen versies van klassieke en filmmuziek. Tijdens concerten wisselen diverse stijlen elkaar af, van modern tot klassiek. Dit laten zij weer zien tijdens het relatieconcert in ons theater. Dit concert wordt aangeboden door Defensie en de gemeenten Steenwijkerland, Westerveld & De Koninklijke Landmacht.

zitconcert

FOTO | JWF KAPEL

REGIONAAL

november

DI 5 NOV

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 19,50

FOTO | CASPER KOSTER

ZA 2 NOV


26

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

LENETTE VAN DONGEN PARADIJSKLEIER

LAKSHMI } ADEM

DO 7 NOV

DO 7 NOV

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 22,-

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 19,-

Lenette van Dongen is terug in Steenwijk! Zit je tussen droom en werkelijkheid gevangen uitgeput op de bank en weet je het ook allemaal effe niet meer? In Paradijskleier zal Lenette van Dongen op een hilarische wijze jouw dromen fileren en je weer verliefd laten worden op je eigen werkelijkheid. Saai is het nieuwe spannend. Vandaag is mijn lievelingsdag.

LAKSHMI is een groot talent en wist in korte tijd veel indruk te maken in de Nederlandse muziekscene met haar pop-noir muziek. Na veel shows in poppodia en op festivals debuteert ze nu met een ongekende hoeveelheid voorstellingen in het theater. 'Ik ben ervan overtuigd dat als LAKSHMI in het theater staat, je er helemaal ingezogen wordt door haar muziek, performance en stem' - Eric Corton

Try-out

Reprise

humor

MUZIEK gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

| FEST DER BLASMUSIK BLAASK APELLENFESTIVAL bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

ZA 9 NOV 11.00 UUR | ALLE ZALEN | € 10,- | COMBITICKET MET ERNST HUTTER € 42,50

Dit jaar is er weer een voor Nederland uniek blaaskapellenfestival: 5e Fest der Blasmusik. Op diverse podia treden doorlopend blaaskapellen op in de bekende muziekstijlen: Marhrisch, Bohmisch, Egerlander en Oberkrainer. Als bezoeker kunt u rouleren tussen vijf podia met elk 30 minuten een wisseling van blaaskapellen. Een muzikaal treffen van muzikanten en toehoorders.

Try-out

Reprise

humor

MUZIEK gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

ERNST HUTTER & DIE EGERLÄNDER MUSIKANTEN } DE CHAMPIONS LEAQUE DER BLASMUSIK bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

ZA 9 NOV

ALGEMEEN DAGBLAD -

Het beste blaasorkest van de blaasmuziek. Krantenkoppen die boven recensies staan van optredens van dit unieke, fantastische orkest. Ze spelen wereldwijd in de grote concert- en theaterzalen voor volle zalen. Met meer als 45 miljoen verkochte muziekdragers zijn deze muzikanten de vertolkers van de Egerländer muziek die vooral door Ernst Mosch zo bekend en geliefd is geworden. Een primeur en een prachtig concert tijdens het 5 Fest der Blasmusik in ons theater.

FOTO | RENE TRAUT

FOTO | ALEK

'Schaamteloos geestige Lenette heeft te veel te vertellen om te stoppen'

20.15 UUR | EVENEMENTENHAL | € 40,- | COMBITICKET MET FEST DER BLASMUSIK € 42,50

november

MUZIEK

FOTO | LAKSHMI VK KB

CABARET

27


28

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

VAST COUNTENANCE & FRIENDS } I'M YOUR FAN - LEONARD COHEN

DE ALEX KLAASEN REVUE } SHOWPONIES 2

ZO 10 NOV

WO 13 NOV

19.30 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 22,50

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 35,-

Op 7 november 2016 overleed een van ‘s werelds meest geliefde muzikale dichters: Leonard Cohen Hij was groot inspirator en ook binnen de muziekwereld zelf, was hij een voorbeeld voor vele grote artiesten. Een muzikaal eerbetoon aan deze artiest kon dan ook niet uitblijven en vorig jaar sloeg de band Vast Countenance samen met hun muzikale vrienden de handen ineen. Dit resulteerde in de succesvolle productie 'I’m Your Fan - Leonard Cohen'. De 17-koppige Volendamse band neemt het publiek mee op reis door zijn leven met muziek, visuals, tekst en poëzie.

De Alex Klaasen Revue - Showponies was een ongekend succes. Daarom komen Alex Klaasen en zijn gang nu met Showponies 2. In deze voorstelling staat alles op zijn kop en barst er weer een revue los vol technische hoogstandjes, feilloze samenzang en dubieuze woordspelingen. Niets is wat het lijkt, u gaat genieten van ‘Alzheimer de musical’, een grootse show van en met demente bejaarden, een veganistisch zwanenmeer-ballet, een acht stemmige jodel-symfonie en nog veel meer…

SPECIAL

CABARET

| MONDIAVISUEEL VAN KUST NAAR KUST 2

| LOUISE KORTHALS ALLES IS ER

DI 12 NOV

DO 14 NOV

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | 1E RANG € 30,2E RANG € 26,-

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 21,50

FOTO | JAAP REEDIJK

In de live multimedia theatershow neemt Jolanda Linschooten u mee van zuid- naar noordkust door Groot-Brittannië en van Atlantische tot Mediterrane kust door de Pyreneeën. Trailrunnend meer dan een marathon per dag, solo en met minimale bagage. Voor Jolanda Linschooten is balans met de natuur en met jezelf de sleutel tot succes bij ultieme prestaties. Een universeel avontuur over kleine stappen naar een groot doel.

TONEEL

KASPER VAN DER LAAN } 1 KILO

GAS }

FOTO | REYR BOXEM

CABARET

Hebben we er met Louise Korthals een nieuwe cabaretvedette bij? Daar lijkt het sterk op! Afgelopen najaar zette zij samen met Dolf Jansen haar tanden in 2017 en dat bleek een oudejaarsconference zoals die hoort te zijn: vol rake grappen, scherpe observaties en indringende liedjes. In Alles is er gaat Korthals de muzikale confrontatie aan met alles. Schuurt ze langs de rafelranden, schaduwkanten en zonovergoten momenten van mateloze levens en onbeperkte mogelijkheden. Waarom je hoofd boven water houden als je ook in bad kan liggen? Alles is er tenslotte. Of toch niet?

HET VERHAAL VAN DE VLUCHTIGE BODEMSCHAT

WO 13 NOV

VR 15 NOV

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 18,-

19.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 25,-

FOTO | AISHA ZEIJPVELD

Absurd, onvoorspelbaar, ontwapenend, hilarisch en hét Comedytalent van 2019 volgens de Volkskrant. Waarom zijn de dingen zoals ze zijn en doen we de dingen zoals we ze doen? Kasper van der Laan legt het u graag uit in zijn debuutvoorstelling 1 Kilo. Hij is absurd, onvoorspelbaar en ongekend grappig. Maak kennis met Kasper en zijn unieke kijk op onze leefwereld. Kasper werd door de Volkskrant verkozen tot hét comedytalent van 2019, hij was de publiekswinnaar van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2018, en is lid van Comedytrain.

Niet alleen Groningen maar ook Steenwijkerland is in de ban van de gaswinning. Canadezen die gas uit de grond in Eesveen halen brengen ook de nodige beroering in de samenleving. GAS is zo’n voorstelling waar alles op zijn plaats valt. IJzersterk acteerwerk en een inventieve tekst, die vol humor de maatschappelijke catastrofe verweeft met een indringend familiedrama van drie generaties Groningers. Epicentrum van de vertelling is Hotel Boelens in Hoogezand-Sappemeer.

Een tintelende familiekroniek over het gaswinningsgebied in Groningen

november

SHOW & ENTERTAINMENT

FOTO | MARK ENGELEN

MUZIEK

29


30

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

MUZIEK

EDWIN EVERS BAND }

SYMPHONIC ROCK NIGHT } THE SECOND CHAPTER

ZA 16 NOV

FOTO | ROBERT ZANT

MUZIEK

31

VR 22 NOV

20.30 UUR | EVENEMENTENHAL | € 28,50

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 26,50

Het is al weer meer dan 15 jaar geleden dat we als muzikale vrienden besloten een band te vormen, dat was ter gelegenheid van de CD presentatie van ‘Evers Staat Op’ van Nederlands bekendste ochtend-dj. ‘Het was die avond zo te gek om met z’n allen muziek te maken, dat we nooit meer uit elkaar zijn gegaan en zo is de Edwin Evers Band geboren’. Ieder jaar komen zij naar De Meenthe en zo gaan zij ook dit seizoen weer een geweldige show weggeven in de evenementenhal. Voor diegenen die toch graag willen zitten of slecht ter been zijn, wordt er ook een tribune gebouwd.

november

Na vele lovende reacties is Symphonic Rock Night terug met een splinternieuwe show: ‘The Second Chapter’. De band presenteert een geheel nieuwe set van maar liefst 18 songs van o.a. Pink Floyd, Yes, Marillion, Supertramp, The Eagles en Genesis, die samen een fantastisch beeld schetsen van de popmuziek in de jaren 70. Muziek die nog altijd hoog in de jaarlijkse Top 2000 terug is te vinden. Het gezelschap, bestaand uit door de wol geverfde instrumentalisten, zangers en zangeressen, zorgt voor waarheidsgetrouwe vertolkingen van meesterwerken als 'Money' van Pink Floyd en 'In The Cage' van Genesis.

KLASSIEK

CABARET

| NINO GVETADZE

| BOVENSTE KNOOPJE OPEN TIJD ZAT

ZO 17 NOV

VR 22 NOV

15.30 UUR | GROTE KERK BLOKZIJL | € 21,-

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 12,50

FOTO | WILLEMSE

KIND & JEUGD

4+

JUF ROOS } GAAT OP VAK ANTIE ZO 17 NOV

Pianiste Nino Gvetadze brengt composities van Beethoven, Schubert, Scott en Gabunia. Nino Gvetadze, door de pers ‘een sensatie’ genoemd, werd geboren in Tbilisi (Georgië) en studeerde daar aan het conservatorium. Ze rondde haar studie af in Nederland bij Paul Komen en Jan Wij n. In 2008 won ze de tweede prijs op het Liszt Concours en twee jaar later de Borletti-Buitoni Trust Award. Ze geeft tal van recitals en soleerde onder grote dirigenten. Paul Witteman noemde het optreden van Nino Gvetadze een van de hoogtepunten van zijn eerste seizoen.

Wees er snel bij want vorige seizoen waren zo goed als alle voorstellingen direct uitverkocht

Bezoek 3 Overijsselse voorstellingen voor slechts € 27,50

TONEEL

GERARD COX } DE GROTE GRIJZE BELOFTE

Beide drieëntwintig jaar. De precieze leeftijd dat je te oud bent om kind te zijn en te jong om er een te krijgen. Vinden wij zelf dan. Een voorstelling over onze vaders, hun vaders en de vaders die we misschien ooit zullen zijn. Tenminste, als de wereld wat minder naar de tering gaat. Maar goed. Tijd zat. Deze voorstelling maakt deel uit van de serie Made in Overijssel. Talent uit Overijssel gaat op tournee langs 10 theaters in onze mooie regio. Elk jaar krijgen drie makers de kans om zich aan u te presenteren, in een theater bij u in de buurt. Komt u kennismaken? Uitleg over Made in Overijsel is te lezen op pagina 101.

Geen seriekorting

ZA 23 NOV 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 28,50

Juf Roos wil graag op vakantie en Gijs vindt onderweg een weggelopen hondje. Ze komen uit op de boerderij van Tante Tulp. Maar waar is tante Tulp toch? In dit theateravontuur worden de kinderen en hun ouders steeds betrokken om mee te doen met de voorstelling. Samen met Juf Roos en Gijs brengen zij het avontuur tot een goed einde. Zing, doe en beleef deze gezinsvoorstelling mee met Juf Roos en Gijs in oer-Hollandse setting en met oerHollandse liedjes.

Cox, de grote grijze belofte is de cabaret solovoorstelling van de man die iedereen in Nederland kent. Ga er maar voor zitten want ‘Het heerlijk avondje is gekomen’. Hij is warm, oergeestig, plagend, relevant en actueel. Van Lurelei, Het is weer voorbij die mooie zomer, Toen was geluk heel gewoon tot De Oase Bar, hij is letterlijk en figuurlijk de Éminence Grise van het populaire entertainment. Dit theaterseizoen wordt hij 80 jaar en dat gaat hij vieren.

FOTO | COOPER SEYKENS

11.00 & 13.30 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 18,50


32

RABO THEATER DE MEENTHE Try-out

Reprise

2019 | 2020

humor

Try-out

MUZIEK gebaseerd op boek

Reprise

humor

MUZIEK internationaal

vlogger/influenzer

gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

SOUTH AFRICAN ROAD TRIP } GOOD HOPE

SEVEN DRUNKEN NIGHTS THE STORY OF THE DUBLINERS

WO 27 NOV

DO 28 NOV

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 28,50

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 31,50

Deze winter komt South African Road Trip ons theater weer verwarmen. Met vrolijke songs, kwetsbare nummers, harmonieuze samenzang en opzwepende dans en muziek. Gebracht door de talentvolle mannen van het bekende Khayelitsha United Mambazo Choir, meerdere Xhosa zangeressen én Zuid-Afrikaanse muzikanten. Oogstrelende kostuums en een prachtig videodecor, met mini docu’s over het dagelijkse leven van de koorleden, maken het plaatje compleet.

De uiterst getalenteerde en virtuoze cast, zowel op muzikaal als vocaal gebied, brengt op authentieke wijze het verhaal en de muziek van ‘The Dubliners’. Een iconische groep met een indrukwekkende carrière die meer dan vijftig jaar beslaat. De show staat garant voor een heerlijke avond meezingen met grote hits als ‘The Wild Rover’, ‘Dirty Old Town’, ‘Whiskey In The Jar’ en uiteraard ‘Seven Drunken Nights’. De show is naast een eerbetoon aan ‘The Dubliners’ ook een mooi saluut aan de rijke, Ierse muzikale traditie en historie.

bekend van preview

33

bekend van tv

op de bühne

bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

november

FOTO | STEFAN HURTER

MUZIEK

| THE BASILY GIPSY BAND HET VERBORGEN LAND VAN DE ZIGEUNERS WO 27 NOV 20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 19,50

SOUNDOS } NIETS TE VERLIEZEN

FOTO | SCALA

CABARET

Geen seriekorting

FOTO | LILA CROP

Oorspronkelijk begonnen als pure vertolker van de Hot Club de France traditie, heeft The Basily Gipsy Band heden ten dage een geheel eigen identiteit van verschillende zigeunerstijlen. De band, bestaande uit leden van de zigeunerfamilie Basily, laat u in ‘Het verborgen land van de zigeuners’, naast de diverse genres muziek, kennis maken met hun geschiedenis, cultuur, de taal en levensstijl van de zigeuners. Een gevarieerd programma vol met swing, romantiek, entertainment en met een lach en een traan. Zij heten u dan ook: Welkom in het leven van de Basily’s!

CABARET

HENRY VAN LOON ~ ONZE HENRY

DO 28 NOV

VR 29 NOV

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 18,50

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 19,-

Soundos heeft ons weer opgezocht, maar dan in de ring. Ik wacht haar in de coulissen op. Afgemat maar dampend van de adrenaline neemt raspaard Soundos haar applaus in ontvangst en loopt het podium af. Ze is een innig door mij bewonderde collega en ik zie haar als mijn gedroomde opvolger. Als ik een Louis Davids-ring te vergeven hád, had Soundos die al lang gekregen. Ik kijk haar diep in haar fonkelende hertenogen en durf het haar eindelijk te vragen: ‘Soundos, je stelt je zo kwetsbaar op. Hoe doe je dat?’

Henry is terug in Steenwijk met zijn vijfde theatershow. Je bedenkt het niet maar je ziet het wel degelijk, waardoor je na afloop met een parelmoeren glans naar buiten treedt en hoofdschuddend tegen je tijdelijke bedpartner fluistert: ‘Dat was nu echt weer iets voor onze Henry.’ In deze persoonlijke voorstelling zoomt Henry in op zijn Brabantse roots met ontroerende liedjes en even hilarische als fidele bespiegelingen.


34

RABO THEATER DE MEENTHE Try-out

Reprise

humor

MUZIEK gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

STAHLZEIT } DIE SPEKTAKULÄRSTE RAMMSTEIN TRIBUTE bekend van preview

bekend van tv

2019 | 2020

De grootste Rammstein Tribute Show van Europa komt naar De Meenthe!

35

MUZIEK

SOUNDS OF SILENCE SIMON & GARFUNKEL ACOUSTIC

op de bühne

WO 4 DEC

ZA 30 NOV

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 20,-

20.30 UUR | EVENEMENTENHAL | € 24,50

november

Jop Wijlacker en Dennis Kolen halen hun jeugdherinneringen op met de mooiste Simon & Garfunkel songs; van het ingetogen ‘Sound of Silence’, ‘Scarborough Fair’ en ‘Homeward Bound’ tot het opgewekte ‘Mrs Robinson’, ‘The Boxer’ en ‘Cecilia’. De liedjes worden ondersteund met sfeervolle beelden en afgewisseld met spraakmakende anekdotes en persoonlijke herinneringen. Door de harmonieuze stemmen, sfeervolle melodieën en diepgaande teksten ontstaat er zelfs in de grootste, prestigieuze zalen een intieme en intense sfeer.

RAMMSTEIN heeft wereldwijd een uniek ruig genre gecreëerd met bruut geluid en veel vuur op het podium. Hun explosieve shows zijn eigenlijk kunstwerken opzich. Hoewel de artistieke dimensie die Rammstein bereikt waarschijnlijk voor velen een onbereikbaar schauwspel blijft komt Stahlzeit hier wel erg dichtbij. De gelijkenis tussen frontman Heli Reißenweber en Till Lindemann is verbluffend! Alle songs naderen Rammstein-perfectie tot op de millimeter. Natuurlijk ontbreken al het vuurwerk, de lichtshow en de enge maskers niet!

december

‘Tijdens een spontaan akoestisch ergens in Duitsland, ontdekten ze elkaars voorliefde voor Simon & Garfunkel. Het applaus smaakte naar meer…’ - ALGEMEEN DAGBLAD 2016 BRONST: 'scherp, intiem en zeer verrassend' - «««« THEATERPARADIJS

FOTO | VINCENT BOON

Meet & Greet KIND & JEUGD

2+

CABARET

DE GROTE SINT SHOW ~ SINTERKLAASVOORSTELLING

YVONNE VAN DEN EERENBEEMT ~ BRONST

ZA 30 NOV

VR 6 DEC

10.30, 13.15 EN 16.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL VANAF € 16,50

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 17,50

FOTO | AAD NIEUWLAND

Na het grote succes van afgelopen jaren is De Grote Sint Show 2019 terug met een gloednieuwe show! De Pieten bereiden zich voor op de nacht. Alle pepernoten liggen klaar, maar daar is Kwaadvlieg het niet mee eens. Pepernoten zijn ongezond met teveel suiker, dus kiest hij voor een alternatief: spruitjes in plaats van pepernoten. Bah! Sinterklaas en de Pieten zijn het daar natuurlijk totaal niet mee eens! Maar Kwaadvlieg doet wat hij wil en steelt de pepernoten. Party Piet Pablo en Love Piet proberen samen met de kinderen de dief te pakken! Maar zal dit ze lukken?

Yvonne is een begenadigd actrice (Klikbeet), veelzijdige zangeres en slimme cabaretier. Na het behalen van de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2014, debuteerde Yvonne met SIRENE, waarin ze avond na avond het brandalarm door de theaters liet loeien. Een voorstelling én ontruimingsoefening voor het theater ineen. Zo maakte een groot publiek op ludieke wijze kennis met de warmbloedige Limburgse furie. BRONST is een vileine paringsdans met het leven. Een race tegen de biologische klok. Met wanhopige betogen, fluwelen liedjes en weinig tact. Want uiteindelijk is het eten of gegeten worden.


36

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

37

MUZIEK

WAD LIVE } NOORDPOOLORKEST VR 6 DEC 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 29,50

WAD, overleven op de grens van water en land, de film van Ruben Smit, behaalde kort geleden de status van Gouden Film met inmiddels meer dan 120.000 bezoekers. ‘Wad live’ is een muzikale filmhommage aan de rauwe en pure schoonheid van de Nederlandse wadden. Met het 42 koppige Noordpool Orkest voor het filmdoek en regisseur Ruben Smit als verteller gevat in een uniek filmconcert. De muziek van Boy Edgar Prijs-winnaar Martin Fondse wordt door dirigent Reinout Douma bewerkt in een nieuwe muzikale dramaturgie met veel ruimte voor improvisaties. Het publiek ziet de nieuwe montage van de film met veel nog niet eerder vertoonde beelden.

december

© RUBEN SMIT

TONEEL

| JB MEIJERS DELTABOY

DE VERLEIDERS FEMALE ~ EEN VOORSTELLING ONDER DE GORDEL

ZA 7 DEC

WO 11 DEC

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 19,50

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 31,-

Het broeierige Zuiden van de Verenigde Staten. JB is op tour en ontmoet een bekende bluesmuzikant. 'How is it possible that you play your music the way you do when you come all the way from Europe?', vraagt de artiest aan JB. Gelardeerd met verhalen uit eigen ervaring gaat JB in deze voorstelling op onderzoek. JB Meijers is één van Nederlands bekendste muzikanten. Het grote publiek leerde hem kennen als lid van The Common Linnets en De Dijk. Hij speelde en produceerde jarenlang met bands als Acda en de Munnik, Frank Boeijen, Bløf, Solomon Burke, vele anderen.

De Verleiders maken stukken over macht. Eén onderwerp hebben ze laten liggen: de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Tot nu toe. Want hier zijn De Verleiders female: Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Eva Marie de Waal. Brandende kwesties als maatschappelijke rolverdeling, het glazen plafond, de hardnekkige loonkloof, male privilege en #MeToo, ze komen allemaal aan bod. Afgewisseld door keiharde feiten die definitief afrekenen met de vraag of machtsongelijkheid nog een onderwerp is dat besproken moet worden (antwoord: ja).

FOTO | PAUL POSSE

FOTO | MARLOUS DIRKS

MUZIEK


38

RABO THEATER DE MEENTHE Try-out

Reprise

2019 | 2020

humor

DANS gebaseerd op boek

MUZIEK internationaal

vlogger/influenzer

RYTHM OF THE DANCE } THE CHRISTMAS SHOW bekend van preview

39

bekend van tv

op de bühne

20-jarig jubileum

ANDRÉ HAZES ANDERS

DO 12 DEC

ZA 14 DEC

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 33,-

20.30 UUR | EVENEMENTENHAL | € 34,50

Ze zijn terug! Geniet van een vernieuwd ‘fantastisch spektakel’, van een avond vol opzwepende dans en muziek. ‘Rhythm of the Dance’ beleeft dit jaar haar 20-jarig jubileum. In die 20 jaar trok de voorstelling al meer dan 14 miljoen toeschouwers uit 52 verschillende landen, verdeeld over vier continenten. Beleef deze dynamische Ierse dansshow met getalenteerde musici, virtuoze vocalisten en onvermoeibare danser(es)s(en). Een meeslepend dansspektakel in kerstsfeer. Deze succesvolle voorstelling staat voor een heerlijk avondje uit in de donkere dagen van het jaar.

De zegetocht van André Hazes is nog lang niet over, zo lijkt het: zijn nieuwe album Anders kwam wederom op nummer 1 binnen in de hitlijsten. Het album is anders maar past nog steeds bij hem. 'Het heeft dezelfde inhoud, alleen hebben sommige liedjes een ander jasje. Hipper. Als volkszanger hoef je geen accordeon meer te gebruiken, toch? Ik wil me ontwikkelen, met mijn tijd mee.' Geniet van de nummers van zijn nieuwe album en zing mee met al zijn hits tijdens dit grootse (sta-)concert in de evenementenhal.

'En weer een toptalent uit Brabant'

december

CABARET

Staconcert

| NABIL AOULAD AYAD MONOPOLY DO 12 DEC 20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 18,50

FOTO | ANNE ZANTWIJK

Geld. We kunnen niet meer zonder. Maar maakt geld ons gelukkig, gemeen, gemakzuchtig of gewoon gek? Maak kennis met Nabil. Deze talentvolle en veelzijdige theatermaker komt in zijn tweede programma tot de kern. Deze Brabantse drop-out uit een bijstandsgezin, leidt het publiek over de straten van Monopoly langs de wijze lessen van zijn moeder. In zijn eigen Monopoly van pianospel, stand-up, zang en typetjes vertelt hij een prachtig verhaal waarin zijn zwakte uiteindelijk zijn kracht is geworden. Pak je kans; je kan tenslotte je geld maar één keer uitgeven. Met een beetje geluk is het nog vrij parkeren ook!

4+

MUZIEK

KIND & JEUGD

PINK FLOYD PROJECT } THE WALL 40 YEARS

BUURMAN & BUURMAN ~ GAAN KAMPEREN

VR 13 DEC

ZO 15 DEC

20.30 UUR | EVENEMENTENHAL | € 29,50

14.00 & 16.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 17,50

In deze spectaculaire theatershow nieuwe beelden, geïnspireerd op de teksten op het album, inclusief verwijzingen naar de huidige actualiteit. Pink Floyds magnum opus 'The Wall', met teksten geschreven door Roger Waters, is een rockopera die zijn gelijke niet kent. Van het album zijn wereldwijd bijna twintig miljoen exemplaren verkocht. De liveshow van 'The Wall' kende destijds een grootse aanpak, die in de popmuziek geen gelijke had en die u nu terug kunt zien in 'The Wall 40 Years'. Nog nooit eerder zag u zoiets dergelijks in het Nederlandse theater! Met Kidsrights kinderkoor, groot decor, bijzondere projecties én quadrafonisch geluid.

De buurmannen waren in 2017 voor het laatst in ons theater maar hebben de afgelopen jaren thuis hard geklust. Een nieuw dak op het huis en de hele schuur is grondig verbouwd. Dus nu zijn ze wel toe aan een welverdiende vakantie. De buurmannen hebben een mooi plekje gereserveerd op de camping bij ons in de buurt. Alleen even de tent opzetten en dan lekker genieten van de rust. Tenminste dat denken ze…. Cabaretier Jelle Kuiper, regisseur Bruun Kuijt en taalkunstenaar Ivo de Wijs brengen de Tsjechische klussers wederom tot leven, ditmaal in de voorstelling Buurman en Buurman gaan kamperen.


40

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

KLASSIEK

MUZIEK

COCO COLLECTIEF }

KERST AAN ZEE } ANCORA

ZO 15 DEC

41

Staconcert

VR 20 DEC

15.00 UUR | GROTE KERK BLOKZIJL | € 21-

21.00 UUR | EVENEMENTENHAL | € 23,50

Coco Collectief komt met een Kerst Collectie, een bonte ver-zameling kerstjuweeltjes. Vijf geschoolde zangeressen vormen, samen met pianist Maurice Lammerts van Bueren, het Coco Collectief, een schitterend, maar ook oorspronkelijk ensemble. De vijf zangeressen streven geen koorklank na; het solistische element is van groot belang. Het ensemble is te horen en te zien op verschillende grote Nederlandse podia en op de TV.

Ahoi! Wind in de zeilen…. Na twee uitverkochte unieke concerten in het Rabotheater gaat Ancora een maatje groter! Tijdens deze unieke avond zo vlak voor de kerst zullen de mannen van Ancora ondersteund door een geweldige 8-koppige live band een concert geven. Ook zullen er diverse muzikale vrienden en vriendinnen hun opwachting maken. Een spetterende landelijke Nederlandse act komt als verassing ook nog aan boord! Reprise

humor

MUZIEK

MUZIEK gebaseerd op boek

vlogger/influenzer

HØKEN MET DE HEINOOS

DI 17 DEC

VR 20 DEC

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 29,50

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 23,50

Het Don CossackChoir of Russia, o.l.v. Marcel N. Verhoeff en begeleid door zes instrumentalisten, neemt u mee op een muzikale reis door Rusland waarin ‘De ziel van Rusland’ centraal staat. Beroemde klassieke composities worden gecombineerd met in het Westen minder bekende opzwepende Russische volksliederen. De 24 professionele zangers traden eerder op in diverse grote Russische en Europese concertgebouwen. Het publiek is altijd verrast door het enthousiasme dat deze zangers op het podium uitstralen.

Høken met de Heinoos – Veldtocht 2.0. is vooral bekend door hun tour met als hoogtepunt een optreden voor 35.000 mensen op het hoofdpodium van de Zwarte Cross! De veldtocht in de voetsporen van en vooral als eerbetoon aan de grondleggers van dialectmuziek: Normaal, zet zich voort in het theater. In deze theatershow krijgen klassiekers van Normaal, die toentertijd minder geschikt waren voor het grote podium, een eervolle en uiterst geschikte plek in de setlist.

Allerlaatste tour

bekend van tv

EEN EERBETOON AAN NORMAAL

op de bühne

FOTO | LUKASSEN PRODUCTIES

MUZIEK

WO 18 DEC

internationaal

| DON COSSACKCHOIR OF RUSSIA THE SOUL OF RUSSIA bekend van preview

JAN KEIZER EN ANNY SCHILDER } THE GRANDE FINALE

december

Try-out

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 27,50

FOTO | DIRK HOOGENDOORN- MOENS

In 2007 stopte BZN, maar het was Mies Bouwman die Jan Keizer en Anny Schilder opnieuw samen bracht. Het bleek wederom een succesverhaal. 50 jaar hits; ‘Mon amour’, ‘Banjoman’, ‘Yeppa’, ‘Take me to Ibiza’, ‘Just an illusion’, ‘Blue Eyes’, ‘Amore’, ‘Summertime’, en vele andere. The original voices of BZN touren nog één keer door het land voor Jan Schilder eind 2019 dan definitief zijn microfoon aan de spreekwoordelijke wilgen hangt en met pensioen gaat. Beleef nog één keer een avondje heerlijk meezingen met The Original Voices of BZN, Jan Keizer & Anny Schilder, begeleid door een achtkoppige live band.


RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020 Try-out

Reprise

humor

SHOW & ENTERTAINMENT gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

bekend van tv

op de bühne

1e Kerstdag

KIND & JEUGD

MOSCOW ON ICE } bekend van preview

3+

WOEZEL EN PIP } EN DE TIJDMACHINE

ZO 25 DEC

43

Kom knuffelen met de levensgrote pluchen Woezel en Pip en ga zelf ook op Meet avontuur

& Greet

11.00 & 14.30 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 27,50 KINDEREN T/M 12 JAAR € 17,50

DO 2 JAN

Het Moscow Circus on Ice is het beroemdste circus op ijs ter wereld. Een internationaal circus voortgekomen uit het fameuze Nikulin Circus van de Tsvetsnoi Boulevard in Moscow. Het gezelschap van professionele circusartiesten staat onder de bezielende leiding van Natalia Abramova. Het Moscow Circus on Ice brengt een wervelende show die met vaart en humor wordt uitgevoerd. Met clowns en tovenaars, feeën en prinsessen. Met jongleurs en luchtacrobatiek, in prachtige kostuums en natuurlijk alles op de schaats.

Na de hitvoorstelling ‘Op zoek naar de Sloddervos!’ in 2018 beleven Woezel en Pip opnieuw een groot avontuur in hun vijfde familievoorstelling ‘Woezel & Pip en de Tijdmachine’. Laat je meevoeren naar de bijzonderste plekken in de Tovertuin, zing en dans mee met nieuwe liedjes, verwonder je over het schaduwspel en schuif naar het puntje van je stoel als alles mis lijkt te gaan en de vriendjes zich afvragen of ze ooit nog thuiskomen… En natuurlijk komen ze weer thuis! Want ze willen al hun lieve vriendjes graag na de voorstelling in de foyer ontmoeten.

11.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 17,50

© DROMENJAGER BV

| NIEUWJAARSCONCERT 50 JAAR THEATER DE MEENTHE 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 15,00

In aanloop naar ons 50 jarig jubileum

REGIONAAL

Hilarisch, niet te missen, met | TERUG NAAR STEENWIJK muzikale hoogstandjes, VAN WIE BIN IE ER ENE een lach, een traan en altijd goed voor een ZO 29 DEC | 20.00 UUR | MA 30 DEC | 14.00 & 20.00 UUR andere kijk op ons ELEQ THEATERZAAL | € 17,50 goede stadje Steenwijkers zijn nieuwgierig van aard. Ze willen graag van alles weten. En als ze iets niet weten, dan vragen ze het toch? Van wie bin ie er ene? Is een vraag die menige Steenwijker al gesteld heeft. Van de slager, de behanger of van de bakker? Repareert je vader mobiele telefoons, werkt je moeder bij Zonnekamp of komen ze hier van oorsprong niet vandaan? Heeft iemand buiten de pot gepiest? Details graag, veel details. Ach, en als er niet voldoende boven water komt, dan zijn wij zeker niet te beroerd om onze fantasieën met u te delen!

In opdracht van Rabo Theater De Meenthe produceerde Harold Kooij samen met het grote Jeugd Symfonie Orkest 'De Vuurvogel' uit Zwolle o.l.v. dirigent Albert Dam, een geweldig nieuwjaarsconcert. Een feestelijk opening van het nieuwe jaar met diverse talenten en muzikale vrienden van het Theater. Een feest der herkenning, dat u niet mag missen! Start samen met ons het nieuwe jaar met een heerlijke avond vol klassieke muziek

CABARET

KASPE R VAN KOOTEN } SPEELTIJD DO 9 JAN 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 19,50

Kasper trappelt van ongeduld (de klok tikt!) om dit programma te spelen. Zijn tiende! Dit keer niet met fictieve personages, muzikanten of decors, maar slechts met barkruk en microfoon. Voor het eerst kiest Van Kooten voor rauwe stand-up comedy: de naakte waarheid. Hij zal vertellen over zijn missers, zijn geluk, zijn familie, zijn wereld, zijn geloof en zijn verslavingen. Kasper hoopt dit in anderhalf uur te redden, maar of dat genoeg speeltijd is...

'Van Kooten’s stijl wordt gekenmerkt als verhalend, fantasierijk en muzikaal'

januari

ZA 4 JAN

december

REGIONAAL

FOTO | LINDA STULIC

42


44

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

FOTO | DANA LIXENBERG

CABARET

PATRICK LAUREIJ } NEDERLANDS HOOP VR 10 JAN

45

REGIONAAL

'T AOL VOLK } ZA 11 JAN 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 14,50 | 65+ € 12,-

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 21,-

’t Aol Volk komt ook dit jaar weer naar De Meenthe. Het belooft weer een hilarische avond te worden met dit heerlijke Drentstalige blijspel.

Met een onvervalst accent en de bijbehorende eerlijkheid heeft Patrick Laureij (1982) die op groeide in Rotterdam-Zuid inmiddels meerdere malen op Lowlands gespeeld. Hij stond in het voorprogramma van Theo Maassen en is de winnaar van de publieks- en juryprijs van Cameretten 2013. In 2016 ging Patrick de theaters in met zijn eerste avondvullende programma Dekking Hoog, een enorm succes. Hij sloot zijn officiële tournee af met drie avonden in een uitverkocht oude Luxor Theater in Rotterdam en een uitverkocht Paradiso. Nu zou het tof zijn als je langs komt voor de tweede show van Patrick a.k.a. de Knotmaestro; ‘Neerlands Hoop’.

| GERLOF MEIJER STRAFRECHT? LEVENSECHT!

| KARIN STROBOS, FELICIA VAN DEN END EN DARIA VAN DEN BERCKEN }

VR 10 JAN

ZO 12 JAN

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 18,-

15.30 UUR | GROTE KERK BLOKZIJL | € 21,-

Gerlof Meijer is strafrechter sinds 1993 en gaf jarenlang leiding aan rechters. Hij bemerkte dat er in de samenleving veel vragen leven over strafrecht. Om die reden besloot hij in 2016 Nederland te informeren over zijn vak. Met succes: zijn lezingen trokken volle zalen. Vanaf 2019 presenteert hij een fonkelnieuwe versie van het theatercollege Strafrecht? Levensecht! Op heldere manier geeft Meijer inzicht in dilemma’s waarmee strafrechters te maken hebben. Hoe hak je de knoop door in ernstige strafzaken met een ontkennende verdachte? Waarom krijgt een serieverkrachter geen levenslang? Hoe kan het dat een draaideurcrimineel wederom wegkomt met een taakstraf-je?

Zangeres Karin Strobos, Fuitiste Felicia van den End en pianiste Daria van den Bercken voeren werken uit van onder meer Rossini, Bizet, Fauré en De Falla. Mezzosopraan Karin Strobos Ze won verschillende prijzen en zong in vele opera’s, zowel in binnen- als buitenland. De zangeres is ook een excellent liedvertolkster. was winnares van diverse nationale en internationale concoursen en kreeg bovendien de Essent Music Award voor jong talent.

UP! } YORA RIENSTRA ZA 11 JAN

Je kent Yora van VARAprogramma RamBam

CELINE CAIRO } BIRDS OF PARADISE DO 16 JAN 20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 19,50

Emma Nieuwenhuis moet de psychiatrische kliniek in. In UP krijgen we nader zicht op Emma’s ‘hersenstormen’. Haarscherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan. UP is het aangrijpende vervolg op de zeer succesvolle eerdere bewerking van PAAZ, het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer. Als geen ander weet comédienne Yora Rienstra, die PAAZ twee seizoenen lang in uitverkochte zalen speelde, de leefwereld en de persoonlijkheid van de hoofdpersoon te vangen.

De Amsterdamse singer-songwriter Celine Cairo schrijft betoverende popliedjes en heeft een stem die u niet snel vergeet. Wat ooit begon met spelen voor haar vrienden in de woonkamer van haar ouderlijk huis, groeide uit tot een passie waar ze haar leven omheen vormde. Inmiddels verovert Celine haar publiek met verstilde, emotionele optredens in binnen- en buitenland. Ze won de Zilveren Notekraker en is nu terug met een nieuw theaterconcert waarin ze niet alleen haar eigen songs ten gehore brengt maar ook een ode brengt aan iconische vrouwen uit de popmuziek.

FOTO | ANNE VAN ZANTWIJK

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 19,50

FOTO | DANIELLE VAN LIENDEN

MUZIEK

TONEEL

januari

KLASSIEK

FOTO | KEKEKEUKELAAR

FOTO | WHITEMOOR

SPECIAL


46

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

CABARET

CABARET

PIETER DERKS } VOOR WAT HET WAARD IS

MET DE BOTTE ZIJDE } DE PERFECTE MENS BURN OUT OR BURN IN

DO 16 JAN

Bezoek 3 Overijsselse voorstellingen voor slechts € 27,50

ZA 18 JAN

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 24,-

47

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 12,50

FOTO | MERLIJN DOOMERNIK

Komt dat zien! In februari 2018 zag je bij ons zijn voorstelling ‘Spot’ waarin hij de zaal een onontkoombare spiegel voor hield. Nu gaat Pieter Derks afrekenen. Op zijn eigen, vrolijke, nuchtere manier. Met de waan van de dag. Met de tijdgeest. Met zichzelf. Met de concurrentie. En met alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt. Omdat hij dat nou eenmaal het allerleukst vindt om te doen: peuteren aan wat we vanzelfsprekend vinden. De zaken omdraaien, uitwringen, van alle kanten bekijken, en dan op hun plek zetten. Altijd klaar om een paar rake grappen uit te delen.

In de huidige maatschappij zijn we constant op zoek naar perfectie. We leggen de lat steeds hoger en dat brengt de nodige consequenties met zich mee. ‘De perfecte mens: burn out or burn in’ laat op spijkerharde en komische wijze zien wat er gebeurt als de prestatiedrang bezit van je neemt. Een komische voorstelling over de ziekte van deze tijd. Deze voorstelling maakt deel uit van de serie Made in Overijssel. Talent uit Overijssel gaat op tournee langs 10 theaters in onze mooie regio. Elk jaar krijgen drie makers de kans om zich aan u te presenteren, in een theater bij u in de buurt. Komt u kennismaken? Uitleg over Made in Overijsel is te lezen op pagina 101.

MUZIEK

CABARET

| VRIJDAGAVOND VESTZAKCONCERT BOGEY AND THE LONGHORN

| GEK VAN PAARDEN MK DE MANVAN

VR 17 JAN

WO 22 JAN

21.30 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 10,-

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 19,50

Try-out

gebaseerd op boek

Bogey tapt uit ander vaatje 2

Tijdens dit staconcert is de bar geopend

De plaatselijk bekende band B&tL gaf vorig seizoen een, enthousiast ontvangen, Vestzaktheaterconcert, waarin de muzikanten zich van een andere kant lieten zien. Het ram- en stampwerk, waarmee menig feesttent normaal gesproken wordt bespeeld, bleef achterwege en werd ingeruild voor een repertoire van uit de sets verdwenen of maar één keer uitgevoerde nummers. Popklassiekers, dialect en Nederlandstalig passeerden de revue. Wederom zal de band putten uit het uitgebreide in 20 jaar opgebouwde repertoire van lost-songs. Het vat is nog niet leeg!

JEANS } HEARTBEAT VR 17 JAN

Reprise

humor

gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

MUZIEK

Feel the rhythm of your heart, feel the ‘Heartbeat’ of The Magic of Jeans!

bekend van tv

vlogger/influenzer

op de bühne

Na een uitverkochte zaal in januari 2019 brengt MK de Manvan ons opnieuw zijn droogkomische voorstelling uit het zelfverzonnen genre: paardencabaret. Net als in de hilarische columns die hij schrijft voor paardenmagazines, vertelt hij in zijn theatershow uiterst grappig hoe hij het hoofd probeert te bieden aan de paardenperikelen van zijn vrouw, hoe hij alle vrije uurtjes door brengt met hinnikende dieren en assisteert op wedstrijden waar hij werkelijk niets van begrijpt. En hij houdt paardenvrouwen op geestige wijze een spiegel voor. Dat geeft hun echtgenoten hoop. Try-out

SHOW & ENTERTAINMENT

internationaal

humor

SEKS, HAMMOND & ROCK 'N ROLL } Een THE ULTIMATE HAMMOND TOP 20 eerbetoon aan DO 23 JAN

een iconisch instrument: de Hammond

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 24,-

Voel het ritme van de allernieuwste show van The Magic of Jeans: ‘Heartbeat’. Een theaterconcert met de hits van toen in een nieuw, hip jasje en met de hits van nu; je kunt niet meer stil blijven zitten! Een spetterende live band neemt je samen met een geheel nieuwe cast mee op een muzikaal avontuur. Hele generaties groeiden op met JEANS en is het niet geweldig dat de fans van het eerste uur nu hun kinderen en zelfs kleinkinderen meenemen naar de voorstellingen. The magic of Jeans is een feest voor jong & oud! Mis het niet en maak het mee: het ritme van deze ‘All Singing & Dancing Extravaganza’.

Wat hebben Deep Purple, Steppenwolf, Emmerson Lake & Palmer, Santana, Bob Marley, Uriah Heep, Rod Stewart, The Rolling Stones, Tina Turner, The Zombies, Focus, Sly & The Family Stone gemeen? De Hammond! Het iconische instrument dat als een rode draad door de grootste hits uit de muziekgeschiedenis loopt. De Hammond is niet meer weg te denken uit de hedendaagse popmuziek. En zodra je de Hammond noemt, dan kom je automatisch bij Rob Mostert terecht. Samen met de getalenteerde band en het rauwe stemgeluid van zanger Chris Hordijk (The Voice) brengen zij het brede scala waarin de Hammond zijn stempel heeft gedrukt ten gehore.

FOTO | VANESSA WESSELS

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 27,50

januari

bekend van preview

Reprise


48 Try-out

RABO THEATER DE MEENTHE Reprise

2019 | 2020

49

humor

CABARET gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

DAAN BOOM DE EERSTE

bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

DO 23 JAN 20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 17,50

Daan Boom o.a. bekend van het TV programma Streetlap wil veel... hij werd dan ook afgewezen op de toneelacademie in Maastricht omdat hij ‘te veel’ wilde. Inmiddels heeft Boom al een hoop gedaan: programma’s gemaakt, met de toppers opgetreden, een boek geschreven, zijn lippen laten inspuiten met fillers, een orkest gedirigeerd en nog veel meer. Maar waarom zo veel, Daan Boom, waarom zo veel dingen doen die je niet kunt? Wanneer is het genoeg, welke leegte probeer je te vullen?’ Hij geeft het antwoord in de vorm van zijn allereerste one-man-show in het theater. En wat hij daar gaat doen? Wat denkt u zelf? Veel, natuurlijk, veel te veel.

Wie neem jij mee?

Alle Vanaf

voorstellingen

excl. max. 4,- transactiekosten excl. max.€€4,transactiekosten per per boeking boeking

Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong,ofoud, vaste of nieuwe Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste bezoeker! Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom tegen een mooie nieuwe bezoeker! Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom omom tegen prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. een mooie prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. De ingrediënten van het zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost kost 10,-*€ en daarnaast De ingrediënten vanweekend het weekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling 10,-* zijn er vele extra activiteiten gratis te bezoeken in het theater. Daarmee is het en daarnaast zijn er vele extra activiteiten gratis te bezoeken in het theater. Theaterweekend een unieke belevenis voor iedereen! Wie neem jij mee? Daarmee is het Theaterweekend een unieke belevenis voor iedereen! Wie neem jij mee?

Wie neem jij mee? Meld u aan voor de mailinglist op: nationaaltheaterweekend.nl

MUZIKALE BLIND DATE

*Exclusief max. 4,- transactiekosten per boeking

VR 24 JAN

Try-out

Reprise

KIDS BLIND DATE 3+ ZO 26 JAN

gebaseerd op boek

internationaal

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 10,-

11.00 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 5,-

Een blinddate met The Legends we’ve lost.

Een blind date met het paars stekelig monster Alle met een tong zo zwart als drop.

CABARET BLIND DATE ZA 25 JAN

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 10,-

bekend van preview

bekend van tv

vlogger/influenzer

op de bühne

voorstellingen

€10,-

FAMILIE BLIND DATE 5+ ZA 26 JAN

excl. max. €4,- transactiekosten

per boeking 14.30 UUR | ELEQ THEATERZAAL| € 10,Hilarische blind date met cabarettrio over Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe Een gestoorde wetenschappelijke blind date. lust en leed. bezoeker! Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. De ingrediënten het weekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost 10,-* en daarnaast RALPHvan DE JONGH zijn er vele extra activiteiten gratis te bezoeken in het theater. Daarmee is het VR 24 JAN Theaterweekend een unieke belevenis voor iedereen! Wie neem jij mee?

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 10,FOTO | CORNE VAN DER STELT

Ralph de Jongh is een sensatie in de hedendaagse u aan voor de mailinglist op: nationaaltheaterweekend.nl Nederlandse Meld muziekscene. Niet alleen om te horen, maar ook om te zien *Exclusief max. 4,- transactiekosten per boeking

humor

januari

€€ 5,5,€10,-


50

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

SPECIAL

MUZIEK

MONDIAVISUEEL } VERRE VOLKEREN DICHTBIJ

CRY ME A RIVER BAND } THE LIFE OF A MAN - JOE COCKER

DI 28 JAN

DO 30 JAN

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | 1E RANG € 30,2E RANG € 26,-

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 24,-

51

Met hits als Summer In The City, Have A Little Faith In Me, You Are So Beautiful, You Can Leave Your Hat On, Delta Lady, Up Where We Belong & Feelin’ Alright.

Beleef het rijke leven van een fenomeen met de overweldigende Cry Me A River band! John Robert Cocker is een legende. Hij schokte de muziekwereld vijftig jaar geleden met zijn bloedstollende versie van The Beatles song With A Little Help From My Friends op het historische festival Woodstock. De koning van de cover stierf op 22 december 2014. Dit theaterconcert biedt naast de muziek uit het rijke oeuvre van Cocker een avond vol anekdotes uit het turbulente leven van de man die zong en bewoog alsof zijn leven er van afhing. En natuurlijk wordt er verteld over zijn grote demonen drank en drugs, die hem in de jaren ’70 bijna fataal werden.

In deze Live multimedia theatershow door Danielle Braun ziet u hoe zij rond de wereld reist, op zoek naar bijzondere volkeren en tribes. Ze doorkruist de Himalaya, trekt door jungles, sluipt door oude Quakerhuizen en doet antropologisch veldwerk in verre uithoeken van onze planeet. De opgedane levenslessen blijken niet altijd over de exotische ander, maar vooral over onszelf te gaan. Laat je verwonderen en ontroeren. Ga mee op reis naar verre volkeren.

FOTO | JAAP REEDIJK

CABARET

| MAX VAN DEN BURG PAASBEST januari

WO 29 JAN 20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 17,50

In zijn jubileumshow laat podiumbeest Max u alle hoeken van het cabaretpodium zien. In sneltreinvaart strijden de (goed) foute types, kleurrijke verhalen en gekke muziekjes om voorrang. Van Brabantse familiefeesten, tot Nederlandse rappers, van dronken kakmeisjes tot een bezoek aan de biologische markt: Max heeft weinig nodig om een zeer herkenbare wereld op te roepen, waarin iedereen zich altijd mooier voordoet dan ie in werkelijkheid is. Dynamisch, fantasievol en muzikaal, maar bovenal hilarisch.

Try-out

Reprise

humor

DANS gebaseerd op boek

CABARET internationaal

vlogger/influenzer

SLEEPING BEAUTY } DE STAATSOPERA VAN TATARSTAN bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

WO 29 JAN 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 33,- | T/M 12 JAAR € 25,-

MARC DE HOND } VOORTSCHRIJDEND INZICHT VR 31 JAN 20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 17,50

Hoe komt het dat de gemiddelde Nederlander er wel over fantaseert om het roer om te gooien, maar vervolgens toch jarenlang elke dag naar hetzelfde werk gaat, elke weekend over dezelfde baas klaagt en eens in de drie maanden seks heeft met dezelfde partner? Het leven van Marc de Hond is één grote aaneenschakeling van verandering: hij ging van internetondernemer tot 3FM-dj en van keeper bij voetbal tot rolstoelbasketballer bij Oranje. In zijn nieuwe theatervoorstelling ‘Voortschrijdend inzicht’ legt Marc uit hoe hij tegen wil en dank expert werd in omgaan met verandering.

FOTO | BASTIAAN MUSSCHERSEN

Sleeping Beauty wordt beschouwd als het mooiste ballet van componist Tsjaikovski en is het choreografische meesterwerk van Marius Petipa. Het is met recht één van de hoogtepunten van het klassiek- romantische balletgenre en wordt in deze uitvoering groots, romantisch en indrukwekkend vertolkt. ‘Sleeping Beauty’ vertelt het verhaal van prinses Aurora, die zich op haar zestiende verjaardag aan de spoel van een spinnenwiel prikt. Deze prachtige dansvoorstelling is geschikt voor jong en oud, een familievoorstelling bij uitstek. Geniet van het hartverwarmende verhaal van Sleeping Beauty.

Geschikt voor jong en oud, een familievoorstelling bij uitstek


52

RABO THEATER DE MEENTHE

SPECIAL

DIT IS STEENWIJK }

MARCEL VAN ROOSMALEN, ROELOF DE VRIES EN JAN DIRK VAN DER BURG

2019 | 2020

Ook het optreden van een lokale artiest en interviews met plaatselijke bekendheden dragen bij aan de uitslag, zodat aan het eind van de avond voor iedereen duidelijk is hoe (on)Nederlands Steenwijk eigenlijk is.

53

WO 5 FEB 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 22,50

Try-out

Reprise

humor

gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

FOTO | RENATE BEENSE

Wie is de Nederlander? Bestaat er zoiets als dé Nederlandse volksaard? En wat zijn onze volkomen- maar vooral onvolkomenheden? Drie heren doen in Dit Is Steenwijk een poging hier het antwoord op te vinden. Als Fotograaf des Vaderlands zoekt Jan Dirk van der Burg naar wat er zo typisch Steenwijks is. NRCcolumnist Marcel van Roosmalen deelt op zijn geheel eigen wijze zijn ervaringen met Steenwijk en Radio 1-presentator en Slimste Mens Roelof de Vries staaft aan de hand van harde feiten en triviale weetjes hoe hoog Steenwijk scoort op zijn ‘Nederlandmeter’.

CABARET

Laatste tour

| ENGE BUREN BASTA! januari

WO 5 FEB 20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 19,50

TONEEL

MUZIEK

MIJN MAN BEGRIJPT ME NIET } VICTORIA KOBLENKO, ANOUK MAAS EN TANJA JESS

DUTCH EAGLES } GOLD

VR 31 JAN

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 25,-

Na 2.893 optredens, 28 dansjes, 156 persiflages, 1 vuurspuwnummer, 43.056 keelsnoepjes, 5 x Lowlands en 633 pizza’s (Calzone) is het mooi geweest. Meer dan 25 jaar hilarische, maffe, gekke, absurdistische, gevoelige, kritische liedjes en acts levert een schat aan materiaal op om nog één nieuw programma uit samen te stellen. De grootste hits ‘mogen’ worden meegezongen, maar ook kleine subtiele liedjes komen aan bod. De een origineel, de ander opgepoetst en aan deze tijd aangepast en ook nieuw werk zal niet worden geschuwd! Nog 1 seizoen! ‘BASTA!’.

Februari

FOTO | STUDIO LOERIJZER

Een hilarische komedie vol herkenbare situaties. Bomvol zwarte humor, vrouwen-onder-elkaargrappen, vriendschap en ontroering

DO 6 FEB

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 26,-

Vaste bezoekers van De Meenthe weten inmiddels dat de Dutch Eagles bewezen muzikale goudzoekers zijn. De vondsten die ze tijdens hun goldrush deden willen ze op deze avond met u delen. Ze combineren de hits van de Eagles met juweeltjes van andere artiesten uit de gouden periode van de popmuziek. Met hun onovertroffen weergave van deze songs zijn deze zes heren hun gewicht in goud ruimschoots waard gebleken. Doe simpelweg uw ogen dicht en smelt weg in de meerstemmige samenzang en de weergaloze gitaarsolo’s. Zet uw tanden erin en verzeker u ervan dat het goud is dat deze mannen in handen hebben! Dutch Eagles. Gold.

FOTO | CHRIS PEDIS EN ANDRE KEMPE

FOTO | ANNABEL OOSTEWEEGHEL

Leef ik met de ideale man (of vrouw)? Moet ik echt mantelzorg verlenen aan mijn irritante schoonmoeder? Is dit eigenlijk alles? Zal ik op Second Love of Tinder gaan? Hoe houd ik mijn seksleven spannend? En trek ik die tweede fles wijn nog open of niet? Zomaar wat intieme vragen van drie vrouwen die elkaar leren kennen bij de cursus ‘Help, mijn man begrijpt me niet’. Want wordt het niet eens tijd dat hun dromen uitkomen? En moeten ze daar zélf actie voor ondernemen of valt er nog wat af te schuiven?


RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

Tijdens dit staconcert is de bar geopend

VRIJDAGAVOND VESTZAKCONCERT } BARRICADE

MUZIEK

LEGENDARY ALBUMS LIVE } THE ROLLING STONES' STICKY FINGERS

GET UP & DANCE!

VR 7 FEB 21.30 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 10,-

Alle hits van de magische 70-er en 80-er jaren in een onuitputtelijke mix van medleys. Ga mee terug naar je jeugd en de sound of 70's and 80's waarop je zo lekker danste in je hoge broek met wijde pijpen, op je plateauschoenen of in je nylon maillots. En voor de rockers de extravagante looks met eyeliners, piratenjasjes en felle kleuren in het haar. Los van alles en lekker over top. Het kán, het mág! Bon Jovi, Deep Purple, Guns ‘N Roses, The Pointer Sisters, Earth Wind & Fire en nog veel meer hits van deze komen langs. Wedden dat je óók de vlinders weer in je buik voelt!

ZA 8 FEB 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 27,50

50 jaar nadat The Rolling Stones in 1969 hun gevierde album Sticky Fingers creëerden, presenteert Legendary Albums Live de plaat integraal in het theater. Ook een halve eeuw later zijn historische songs als Brown Sugar, Sister Morphine en Wild Horses nog steeds springlevend. De songs van de klassieker met de beroemde ritssluiting-hoes worden afgewisseld met achtergrondverhalen en videobeelden én natuurlijk komen ook de grootste hits van andere albums voorbij. Een onvergetelijke avond Stones-Satisfaction dus!

barricade

FOTO | MARCO BORGGREVE

FOTO | MONIQUE HOFFMAN

CABARET

| VUILE HUICHELAAR MORGEN BEGINT NU! VR 7 FEB

55

Y R A D N UMS

A LB

MUZIEK

Door o.a. Jan Akkerman, Bert Heerink en de Bombitas

LEGE

54

KLASSIEK

| THE ROYAL WIND MUSIC ZO 9 FEB 15.30 UUR | GROTE KERK BLOKZIJL | € 21,-

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 22,50

Reprise

humor

gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

SPECIAL

FLORIS KORTIE & VERA KOOPER } HET JAAR 250 NA BEETHOVEN ZA 8 FEB 20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 19,-

Beethoven raakt iedereen: groot in Japan, populair in de hiphop, icoon van vrijheidsstrijders en darling van Europese politici

VRIJDAG & SANDIFORT } VOORLOPIG VOOR ALTIJD WO 12 FEB 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 21,-

FOTO | MERLIJN DOOMERNIK

In Het jaar 250 na Beethoven laat Floris Kortie (Podium Witteman) samen met pianiste Vera Kooper zien én horen waarom Ludwig van Beethoven was uitverkoren om ons met zijn revolutionaire muziek de moderne tijd in te loodsen. 250 jaar na zijn komst op aard laten deze musici zien en horen hoe Beethoven onze wereld heeft veranderd. Gewapend met historisch bewijsmateriaal en aan de hand van persoonlijke ontboezemingen, geschiedkundige spoedcursusjes, obscure YouTube-filmpjes en de allermooiste muziek ooit geschreven, wordt één ding duidelijk: het Beethoventijdperk is nog maar net begonnen!

CABARET

Remko Vrijdag en Martine Sandifort spelen alweer hun vierde voorstelling op een rij. De vorige show Vrijdag vs Sandifort werd uitgeroepen tot een van de meest indrukwekkende cabaretvoorstellingen van het seizoen: ‘Er zijn maar weinig Nederlandse cabaretiers die met zoveel acteer -en zangtalent, energie en overtuigingskracht op het toneel staan als Remko Vrijdag en Martine Sandifort', concludeerde de Poelifinario jury. De beloftes maken ze waar in de voorstelling Voorlopig voor altijd en deze werd dan ook onverdeeld lovend ontvangen. Zeer herkenbaar en schrijnend, komisch en tragisch, hilarisch en kwetsbaar.

Februari

Try-out

The Royal Wind Music brengt een Spaans programma met beeld en muziek rond de kathedraal van Sevilla, getiteld ‘Aan het Sinaasappelhof’. ‘Als er een fluitenhemel bestaat, klinkt die zo’, schreef een recensent over The Royal Wind Music (RWM), ‘een ensemble van virtuozen’. Het ensemble bestaat uit elf blokfluitisten en behoort tot de wereldtop. De leden bespelen een indrukwekkend aantal renaissanceblokfluiten, waarvan de kleinste vijftien centimeter is en de grootste drie meter. RWM trad op in grote zalen in heel Europa, de Verenigde Staten en Mexico.

Saskia en Paulette hebben zich altijd bezig gehouden met de liefde. Ze zijn verliefd geworden, hebben samengewoond, hebben de ware gevonden en daarmee kinderen gekregen. Ze zijn bedrogen en hebben de brokstukken weer gelijmd. Ze denken: wat wíllen we nou eigenlijk?! Wat staat er op onze bucketlist?! De Mount Everest beklimmen? Mediteren in India? Nee, we willen iets veel lastigers. We willen gezíen worden. Helaas begint het leven niet bij veertig en is zestig niet het nieuwe vijftig. Maar het gras is ook zéker niet groener aan de overkant. Daarom besproeien we manmoedig ons eigen gazon en hebben lol om de dorre grasmat van de buren. Zo simpel kan het zijn.


56

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

MUZIEK

SHOW & ENTERTAINMENT

DO MIJN KLEINE HUIS

BARRIE STEVENS THE SHOW MUST GO ON

DO 13 FEB

VR 14 FEB

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 20,-

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 19,50

De keuze om in haar moerstaal te zingen en dichtbij haar muzikale gevoel te blijven heeft DO geen windeieren gelegd. Het album Momentum volgde en als kers op de taart een reeks uitverkochte theaterconcerten en een lyrisch publiek. Vanavond geven DO en haar muzikanten wederom een volledig akoestische show, gevuld met prachtig Nederlandstalig repertoire. Naast DO’s persoonlijke favorieten van haar laatste albums zullen ook klassiekers als 'Voorbij' (duet met Marco Borsato) en 'Hij Gelooft In Mij' (#1’s De Beste Zangers van Nederland) klinken. Zing mee met Laat Me en laat je ontroeren door 'Liefde Van Later' tijdens deze bijzondere avond.

Barrie is als jonge Engelsman naar Nederland gekomen om als danser ‘het vak’ in te gaan. Een lange carrière die nog steeds doorgaat. Zijn kreet “vooral doorgaan” kent iedereen. En nu is het de tijd om over die veelzijdige loopbaan en zijn leven te vertellen. Een voorstelling vol humor en mooie verhalen met een lach en een traan. En natuurlijk met ‘song and dance’. Over zijn liefdes en alle ups-and-downs. En hoe bijvoorbeeld Annie M.G. Schmidt hem in ‘Ja Zuster, Nee Zuster’ expres moeilijke woorden liet zeggen. En over al die merkwaardige dingen die een op en top Engelse jongen meemaakt als hij in het vrijere Nederland belandt.

internationaal

vlogger/influenzer

bekend van tv

op de bühne

9+ bekend van preview

Bekend van NPO Zapp

BRUGKLAS LIVE ~ DE MUSICAL DO 13 FEB 19.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 21,50

Try-out

Reprise

humor

MUZIEK

Special guest Mister Eurovision, Johnny Logan

gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

| BEST OF IRELAND FT JOHNNY LOGAN GREATEST HITS bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

VR 14 FEB

Valentijnsdag

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 29,50

Internationaal ‘Brugklas’, de populairste serie van de Nederlandse TV, komt naar het theater met een eigen musical! Alles wat er gebeurt in het eerste jaar van de middelbare school kun je nu van nóg dichterbij meemaken in ‘Brugklas de Musical’. Kom je ook naar het theater? ‘Brugklas’ is bekend van NPO Zapp. In de musical zijn Max (Niek Roozen), Selma (May Hollerman), Emma (Belle Zimmerman), Jamie (Claire Veldkamp) en een compleet nieuwe Brugklasser te zien. ‘Brugklas de Musical’ is voor iedereen herkenbaar: een zoektocht naar wie je bent, in de belangrijkste periode van je leven.

In Best of Ireland hoor je populaire traditionele folksongs en hun verhalen, als ook songs van hedendaagse Ierse artiesten. Twee bijzondere topvocalisten komen over uit Ierland en brengen samen met hun uitgebreide band, met natuurlijk de traditionele banjo en viool, een gevarieerd twee uur durend programma, met passie en energie gebracht, het plezier straalt eraf! Special guest in deze editie van Best of Ireland is niemand minder dan Johnny Logan. Johnny Logan won het Eurovisie Songfestival twee keer met de hits 'What's Another Year' (1980) en 'Hold me now' (1987). Ook schreef hij later het winnende 'Why me' (1992).

Februari

KIND & JEUGD

humor

FOTO | GOVERT DE ROOS

gebaseerd op boek

Reprise

FOTO | ANNEMIEKE VAN DER TOGT

Try-out

57


Try-out

58

Reprise

humor

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020 gebaseerd op boek

Try-out

KIND & JEUGD Reprise

bekend van tv

op de bühne

2+ bekend van preview

humor

vlogger/influenzer

HELLIGEN HENDRIK } OALD ZEER

BRANDWEERMAN SAM } HET GROTE K AMPEERAVONTUUR

ZA 15 FEB

DO 20 FEB

gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

Na de voorstelling komen Brandweerman Sam en zijn vrienden natuurlijk naar de foyer voor een uitgebreide meet & greet!

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 22,-

11.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 17,50

Helligen Hendrik stond afgelopen seizoen bij ons in het theater en komt dit jaar weer terug: zwartgalliger en chagrijniger dan ooit. De toornige Tukker staat aan de vooravond van zijn 65ste verjaardag en dat maakt hem alles behalve vrolijk. Sterker nog: hij gruwelt van alle feestelijkheden die hem zonder twijfel te wachten staan. Felicitaties, cadeautjes, schijtlollige spandoeken in de tuin? 'Vot met den pröttel!' Tegelijkertijd beseft Hendrik dat hij ruim over de helft van zijn aardse bestaan is en dat levert automatisch een hoop pijnlijke bespiegelingen op. ‘Oald zeer’ dus.

Van Hoorne Entertainment presenteert: Brandweerman Sam Live! Het Grote Kampeeravontuur. Want hij staat altijd paraat… met een volledig nieuwe, gewaagde redding komt Brandweerman Sam™ naar jouw theater. In het bos bij Piekepolder leeft een heel zeldzaam diertje. Wanneer twee bekende biologen op zoek gaan naar het beestje, besluiten Brandweerman Sam en Elvis hen te helpen op hun ontdekkingsreis. Maar, als de ondeugende Norbert Puk ook meegaat op zoektocht en verdwaald raakt in het bos, dreigt er groot gevaar voor de hele groep. Kan Brandweerman Sam zijn vrienden op tijd redden?

bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

FOTO | STEFAN SCHIPPER

Try-out

© MAX VELTHUIJS

Na de voorstelling mag iedereen met Kikker op de foto!

KIND & JEUGD

Reprise

© PRISM ART & DESIGN LIMITED

REGIONAAL

internationaal

59

humor

4+

MUZIEK gebaseerd op boek

| KIKKER EN HET AVONTUUR bekend van preview

internationaal

vlogger/influenzer

bekend van tv

op de bühne

| CAFÉ BOLLE JAN 50 JAAR

DI 18 FEB

VR 21 FEB

14.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 17,50 T/M 12 JAAR € 15,50

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 25,-

Ouderwets gezellig! Beleef de avontuurlijke wereld van Kikker en zijn vriendjes in het theater, met deze compleet nieuwe familiemusical van Theater Terra! Voor iedereen vanaf 4 jaar. Kikker gaat samen met Rat op een avontuurlijke reis. Dan begint het te regenen en moeten ze snel terug. Thuis blijkt een veel groter avontuur te wachten, want de huizen van Varkentje, Eend en Kikker zijn overstroomd. Omdat Kikker het beste kan zwemmen, gaat hij moedig hulp halen. Kom je naar het theater om samen met Kikker dit grote avontuur te beleven?

gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

Harrie Vermeulen is terug en dit keer wel op een heel bijzondere manier! In de spiksplinternieuwe, gierend absurde komedie Herrie In De Keuken, geschreven door Jon van Eerd, vliegen de petten, snorren en pruiken door het theater. Als eigenaar van een noodlijdende snackbar proberen Harrie en zijn compagnon hun armzalige frietjes, ballen gehakt en loempia’s aan de man te brengen. Er is bitter weinig klandizie en het ziet ernaar uit dat ze hun laatste bal hebben gedraaid. Maar dan biedt de valse eigenaresse van de aangrenzende tattoo-shop een oplossing. Met haar ‘ingrediënten’ kan Harrie zijn snacks veel goedkoper aanbieden...

CABARET Try-out

Reprise

humor

VAN DER LAAN EN WOE } PESETAS gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

WO 26 FEB 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 22,50 bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

Uw laatste kans om deze voorstelling te zien. Van der Laan en Woe bezoeken nog een handjevol theaters, waaronder De Meenthe. Scènes, muzikale acts en een absurd hoge grapdichtheid; het zou eeuwig zonde zijn om het te missen. Of, zoals het aloude spreekwoord zegt: 'Wilt men naer ietsch mietersch toe, kiesch voor Van der Laan en Woe'.

Februari

humor

FOTO | MICHAEL LOOS

Krankzinnig en dubbelzinnig JON VAN EERD } spelen 6 acteurs HERRIE IN DE KEUKEN meer dan De vetste 20 rollen! WO 19 FEB komedie van 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 29,50 het jaar Reprise

FOTO | ROBIN KAMPHUIS

TONEEL

Try-out

Café Bolle Jan al 50 jaar een begrip in het hele land, en om dat te vieren komt het gezelligste café van het land naar je toe. Met een gezellige theatervoorstelling neemt het café je mee op een muzikale reis door de tijd om mee te zingen, te deinen, te dansen en te lachen. Kortom een feest voor iedereen.


60

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

Ook presentator van Experimensen en teamcaptain in het satirische tv-programma ‘Van de week’

CABARET

KEES VAN AMSTEL } EEN BANG JONGETJE DAT HELE ENGE DINGEN DOET

61

Kees van Amstel ken je van zijn wekelijkse column in De Nieuws BV op NPO Radio 1, hij maakte cabaret voor Spijkers met Koppen en is tevens één van de breinen achter het programma Dit Was Het Nieuws

VR 28 FEB 20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 18,-

CABARET

MUZIEK

| STEFANO KEIZERS SORRY BABY

| NEDERPOP ALL STARS ZELFS JE NAAM IS MOOI

Na afloop van de voorstelling: de derde helft!

DO 27 FEB 20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 17,50

Try-out

FOTO | LOTTE BRONSGEEST

internationaal

gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

FORTUNATE SONS USA } A TRIBUTE TO CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL

op de bühne

bekend van preview

DO 27 FEB

bekend van tv

op de bühne

ZA 29 FEB

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 25,-

april

bekend van tv

humor

MUZIEK vlogger/influenzer

NIENKE PLAS } VAN DE HAK OP DE TAK

bekend van preview

Reprise

Nu drie keer op rij in De Meenthe want het publiek heeft nog lang niet genoeg van al die heerlijke Nederpopklassiekers en de All Stars zelf gelukkig ook niet! Elk concert is een feestje, met al die bekende nummers van toen aangevuld met hedendaagse popsongs. Een onvergetelijke avond uit waarbij je niet stil kan blijven zitten. Muzikaal grootmeester Henk Westbroek gaat deze keer mee op tournee. Hiermee zijn de beste versies van Vriendschap, Zelfs je naam is mooi en België verzekerd. Na afloop van het concert speelt de band nog een akoestische sessie in de foyer, tussen het publiek. Volgens velen is deze kers op de taart een onvergetelijke ervaring!

ma art

humor

CABARET gebaseerd op boek

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 25,-

februari

Reprise

VR 28 FEB

FOTO | JEAN-MARC KESSELY

Na Erg heel staat Stefano ook dit jaar weer op het toneel met een nieuw absurd programma. Sorry Baby. Sorry dat ik geen tijd wilde maken, dat ik het allemaal vergeten ben. Sorry dat ik er niet altijd voor je was, dat ik er nooit voor je was, sorry dat ik je ben tegengekomen, sorry dat je mij hebt leren kennen. Sorry voor de hele mikmak, sorry voor alle keren. Sorry voor het huis en de spullen, voor de rook en voor de dieren. Sorry voor mij en sorry voor alle andere mensen.

Try-out

FOTO | SIMONE PEERDEMAN

Het leven is net een zwembad. En Kees van Amstel zwemt niet. Hij staat maar een beetje bang langs de kant… toe te kijken hoe anderen het hoofd proberen boven water te houden. Althans, dat zegt zijn therapeut. Dan kun je twee dingen doen: langs de kant blijven staan of vol het leven in duiken. Kees koos de derde optie: hij zocht een nieuwe therapeut. En hij maakte een nieuw cabaretprogramma. Met verhalen. En grappen. Veel grappen.

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 31,50

Eind jaren zestig was Creedence Clearwater Revival één van de populairste rockgroepen wereldwijd met hits als ‘Bad Moon Rising’, ‘Proud Mary’ en ‘Down On The Corner’. Na een regen van hits en gouden platen viel de groep in 1972 uit elkaar, maar de heimwee naar hun magische muziekstijl blijft. Ook in ons land. De Amerikaanse band The Fortunate Sons brengt het legendarische geluid van hun idolen terug naar de theaters en staat garant voor een echte ‘trip down Memory Lane’.

mei/juni

© NIENKE PLAS

Nienke Plas is een wervelwind aan persoonlijkheid en debuteert in het theater. Van de hak op de tak is voor mensen die durven in te halen in een bocht, in de buitenste baan. Riemen vast want het wordt plankgas. En of de wereld nou rond of plat is? Het zou niet moeten uitmaken want Nienke haar kijk op de planeet is voor één avond de waarheid. Feitjes zijn leuk maar een fantasie doet het gewoon altijd beter. Nienke is optimistisch als een blij ei en kan zeiken als een straal azijn. Wie zegt dat uitersten niet matchen? Zij werd omarmd door de kijker die haar online wist te vinden en nu wil zij hen bedanken. Vanaf het podium.


62

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

PEPIJN GUNNEWEG } THE GREAT WONDER

FRED DELFGAAUW } PARADIJSVOGELS

WO 4 MRT

DO 5 MRT

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 26,-

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 18,50

Pepijn Gunneweg maakte 16 jaar deel uit van de Ashton Brothers en is daarnaast acteur, presentator en komiek. Voor televisie presenteerde hij 10 jaar lang de BZT show. Hij speelt en schrijft mee voor Het Klokhuis en maakt met zijn Foute Vrienden op RTL5 het leven van anderen, maar vooral dat van hemzelf zuur… Nu keert terug in het theater met zijn eerste solo show The Great Wonder, een 4 dimensionale show die zich voor, boven en tussen het publiek afspeelt en waarin een kleine man op zoek gaat naar het Grote Wonder. Een magisch schouwspel, waarin Pepijn samen met zijn Troupe muzikale Freaks verder gaat waar hij ooit is gestopt. Komt dat zien!

Nadat Fred Delfgaauw tien minuten van zijn show speelde op de preview van De Meenthe raakte de zaal in één keer uitverkocht. Nu komt hij nog een keer terug naar Steenwijk. Met een andere show. In Paradijsvogels sleept hij het publiek mee in de wereld van kluizenaars en theatrale grootheden. Mensen die worden ervaren als een vreemde eend in de bijt, maar die in werkelijkheid paradijsvogels zijn. Ook nu kunnen we weer rekenen op humor en ontroering. Die zó dicht bij elkaar liggen dat het heerlijk schuurt. De meesterverteller en maker van een unieke vorm van totaaltheater weet zijn publiek te vangen met minimale middelen.

GUIDO'S ORCHESTRA } MUSIC MAESTRO! DO 5 MRT

CABARET

MUZIEK

| FUAD HASSAN REMMENDE VOORSPRONG

VRIJDAGAVOND VESTZAKCONCERT } STATE OF HART

WO 4 MRT

VR 6 MRT

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 17,50

21.00 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 10,-

Met zijn innemende persoonlijkheid, gulle lach en laid-back comedystijl veroverde Fuad al vele harten. Zijn derde comedyshow gaat op die voet verder. Fuad is nou eenmaal een man van kleine zaken, die hij vervolgens op onnavolgbare wijze opblaast en uitspeelt. Futiliteiten zijn aan Fuad welbesteed. Maar wat als er een klein dingetje net anders was verlopen? Was de wereld dan anders? Zijn die kleinste gebeurtenissen of uitvindingen dus tóch belangrijk? En zijn het dan nog wel kleine dingen? Met een kinderlijke verwondering kan Fuad zijn gedachten daar uren op loslaten. Typische Fuad-hersenspinsels!

State of Hart is een indrukwekkende Beth Hart tributeband van vijf bevlogen en ervaren muzikanten. De band neemt je tijdens dit Vrijdagavond Vestzakconcert mee op een muzikale reis door het leven van Beth Hart, één van de grootste zangeressen van dit moment. Vanaf haar begintijd, waar de strijd tegen haar verslavingen en enorme stemmingwisselingen doorklinken in haar songs, tot met met de dag van vandaag waarin ze als Grande Dame vol overtuiging op het podium staat. Naast eigen composities brengt de band ook Beth’s vertolkingen van het werk van anderen ten gehore. Het resultaat is een avond vol emotionele songs.

Het orkest achter de Symphonica in Rosso concerten van Marco

Borsato

Tijdens dit staconcert is de bar geopend

REGIONAAL

TWEE RECHT TWEE AVERECHT } FRONTALE CONFRONTATIE VR 6 MRT

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 39,50

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 15,-

Maestro Guido Dieteren & The European Poporchestra slaan een unieke brug tussen pop en klassiek met een muzikale totaalbeleving vol romantiek, ontroering, passie en eigentijdse energie als resultaat. Samen met zangeres Wendy Kokkelkoren staan Guido en zijn orkest garant voor een dynamische, spetterende show vol nieuwe nummers. Guido’s Orchestra heeft vele muzikale hoogtepunten beleefd. Het orkest heeft concerten over de hele wereld verzorgd, muziek gecomponeerd en gearrangeerd voor reclames van top merken.

Dat klinkt niet best, hè? Maar hoe kijk jij in de spiegel? Wie zie je dan en wat zou je het liefst willen zien? Perfectie? Het spreekwoord zegt: "goede raad is duur". Ons advies is gratis! Kortom: Ga elke ochtend even voor de spiegel staan, recht je rug en kijk jezelf dan eens vriend'lijk aan. Dan zeg je deze woorden, zeg ze luid en goed: ‘Je bent de leukste mens die ik ooit heb ontmoet!’ Twee Recht Twee Averecht gaat u verrassen in hun 18e programma. Ga er maar voor zitten en geniet van een Frontale Confrontatie!

ma art

FOTO | YOREL CAIRO

MUZIEK

FOTO | JAAP REEDIJK

SPECIAL

FOTO | CORNE VAN DER STELT

SHOW & ENTERTAINMENT

63


64

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

KIKI SCHIPPERS } WAAR

ANDRIES TUNRU } VLEES, VIS, WAL EN SCHIP

ZA 7 MRT

WO 11 MRT

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 17,50

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 17,50

Kiki is eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel. Ze won Cameretten, de Annie M.G. Schmidtprijs en werd nét niet de Slimste Mens. In satirische bijdrages op radio, tv en in de krant bijt ze zich speels vast in de actualiteit. Maar net wanneer ze een rustige haven denkt te bereiken vliegt ze genadeloos uit de bocht. Met Wie kijkt? veroverde ze in 2017 het publiek in Steenwijk. Nu komt zij terug met een wervelstorm aan grote ideeën, meeslepende muzikaliteit en keiharde comedy. Verrassend, ontroerend en muzikaal fileert ze de zoektocht naar houvast wanneer alle grond onder je vandaan valt. WAAR je dan naartoe gaat?

Na het binnenhalen van de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival én de persoonlijkheidsprijs van Cameretten is het nu -eindelijk! - tijd voor zijn avondvullende debuut! Vlees, vis, wal én schip: Andries Tunru wil alles tegelijk. Rust én ruimte. Hollen én stilstaan. Vrouwen én vastigheid. Sneller, beter, verder, meer. Maar waar vind je rust als de lat steeds verschuift? Hoe word je tevreden als je alles wil? Als je de high-score van Lingo wil verbreken

FOTO | MARK VAN ENGELEN

DE VOLKSKRANT

FOTO | SUPERFORMOSA

CABARET

FOTO | PLEUNI VAN RAAK

CABARET

65

MUZIEK

Déjà vu: 'Samenzang van een bijna angstaanjagende perfectie. De grote kracht van Her Majesty is dat ze tekeergaan als een echt bandje'

| HER MAJESTY ARE YOU READY FOR THE COUNTRY ZA 7 MRT 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 25,-

Geschreven door Diederik Ebbinge (o.a. De Luizenmoeder en De Vliegende Panters)

TONEEL SPECIAL

Try-out

Reprise

humor

HUUB STAPEL ~ HET HUWELIJK

MAARTEN VAN ROSSEM } LACHEN EN LEREN MET DE BEKENDSTE HISTORICUS VAN NEDERLAND

gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

WO 11 MRT 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 28,50

bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

DI 10 MRT 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 25,-

FOTO | JULIETTE POLAK EN FLEUR KONING

Maarten van Rossem is al vele jaren een graag geziene gast op het Schrijversfestival in De Meenthe. Tijdens deze theaterlezing analyseert en fileert Maarten van Rossem met onderkoelde humor en een enorme feitenkennis, historische en actuele, krankzinnige en bedroevende maatschappelijke vraagstukken en politieke Bekend als vast jurylid van kwesties. Zijn verhalen zijn prikkelend en uitdagend, gortdroog ‘De Slimste Mens'’ en vlijmscherp. Een avond leren en lachen met de bekendste en van het televisiehistoricus van Nederland. programma ‘Hier zijn de Van Rossems’

Huub Stapel speelde eerder, in veel uitverkochte zalen, waaronder De Meenthe, de succesvolle voorstelling Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus. Aankomend seizoen is hij wederom solo te zien met de one-man-show Het Huwelijk. Als ervaringsdeskundige confronteert hij het publiek met de ongemakken en gemakken, de verleidingen en geneugten, de ergernissen, de sleur, de kwellingen, de liefde, het geluk en in zijn geval; de breuk. En natuurlijk de hoop op nieuw geluk… Deze pijnlijk grappige voorstelling is geschikt voor iedereen die getrouwd is, getrouwd is geweest, nooit getrouwd is, van plan is om te gaan trouwen of er niet aan moet denken om ooit te gaan trouwen.

ma art

FOTO | DIRK SCHREUDERS

Na meer dan tweehonderd uitverkochte voorstellingen, rond de muziek van Crosby, Stills, Nash & Young, duiken de top-muzikanten van Her Majesty dit seizoen in de geschiedenis van de countryrock. Her Majesty, de band rond Bertolf Lentink en Jelle Paulusma, speelt werk van pioniers als Bob Dylan, Gram Parsons en Gene Clark, countryrockhelden van een decennium later zoals The Band en CCR, maar ook muziek van meer eigentijdse artiesten als Wilco en The Jayhawks komt aan bod.


66

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

SPECIAL

SHOW & ENTERTAINMENT

RONALD GIPHART EN JAAP ROBBEN } JA

HAAL HET DOEK MAAR OP MET MARISK A VAN KOLK EN TONY NEEF

DO 12 MRT

67

VR 13 MRT

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 18,50

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 34,50

FOTO | LUCY NIEUWDORP

Ronald Giphart schreef vele lievelingsboeken en brengt hele generaties aan het lezen. In het verleden toerde hij met Joost Zwagerman, Martin Bril, Nico Dijkshoorn en zijn vaste partner Bart Chabot. Aan dat rijtje kan Ronald Giphart nu Jaap Robben toevoegen, de jeune prince van de Nederlandse letteren. Zijn romans Birk en Zomervacht zijn mateloos populair. Ronald en Jaap brengen samen een voorstelling vol literair variété, waarin zij veelvuldig ‘ja' gaan zeggen. We hoeven namelijk niet op alles verbeten ‘nee’ te roepen of tweeten. De schrijvers nemen het publiek mee op een zowel ontroerende als hilarische ontdekkingsreis .

‘Haal het doek maar op’ is een Nederlandse musical over artiesten op de schnabbeltour. Een meeslepend, hilarisch en romantisch verhaal over dromen die bedrog zijn, stiekeme verhoudingen, ruzies in de kleedkamers, eindeloze busritten en top of flop. Hit-zangers Lonneke en Rolf ontmoeten elkaar op de begrafenis van een dierbare collega en gaan terug in de tijd. Soms lijkt het heel duidelijk over wie al die mooie, gekke en stoute verhalen gaan, maar dan toch ook weer niet. Met o.a. ‘Spiegelbeeld’, ‘Ritme van de regen’, ‘Telkens weer’, ‘Brandend zand’ en vele tophits.

MUZIEK

| THE EVERLY BROTHERS THE WIENERS PLAY THE EVERLY BROTHERS DO 12 MRT 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 20,-

dVan Bye Bye Love tot On The Wings Of A Nightingale… Een ode aan de Koningen Van De Samenzang, door dé Nederlandse rock’n’roll tributeband! Alle hits zoals 'Wake Up Little Susie', 'Bird Dog', 'Til I Kissed You' en 'll I Have To Do Is Dream', klinken alsof Don en Phil vlak voor je staan. Maar The Wieners spelen ook verrassende B-kantjes, met hoorbaar veel liefde voor het origineel. Tussen de bedrijven door vertellen zij anekdotes uit de levens van The Everly Brothers. Vanaf het prille begin, tot en met de glorieuze comeback in de jaren ’80.

REGIONAAL

ANNE & LISA } WELTSCHMERZ

| THEATERGROEP OP WOENSDAG

VR 13 MRT

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 15,-

ZA 14 MRT

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 17,50

Theatergroep Op woensdag komt dit theaterseizoen weer met een nieuwe voorstelling. Natuurlijk zal dat ook deze keer een typische Op Woensdag productie zijn; origineel, ietwat absurd, ontroerend, herkenbaar en met humor. Kent u ze nog niet, de vrouwen van Op Woensdag? Kom dan zeker eens een keer kijken! FOTO | ROXANNE HELLEVOORT

Met vlag en wimpel slaagden Anne & Lisa voor de befaamde Koningstheateracademie: 'Anne & Lisa zijn een innemend, aantrekkelijk duo om naar te kijken' en 'uitzonderlijke kwaliteit' schreven de leden van de afstudeercommissie. In Weltschmerz doorgronden Anne & Lisa personages die niet bepaald vooraan stonden toen geluk en liefde werden uitgedeeld. Met snelle sketches en absurde situaties, waar iedereen vraagtekens bij zet, brengen ze op humoristische en muzikale wijze een ode aan de onvolmaaktheid van de wereld. Weltschmerz is overal, het is de pijn die ons mens maakt met humor als enige zetpil.

ma art

CABARET


Try-out

68

Reprise

humor

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020 gebaseerd op boek

vlogger/influenzer

bekend van tv

op de bühne

FOTO | GOVERT DE ROOS

MUZIEK

internationaal

SHOW & ENTERTAINMENT bekend van preview

69

ZA 14 MRT

WO 18 MRT

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 26,50

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 36,50

De 3JS zijn inmiddels bijna ‘vaste gasten’ van De Meenthe. Na hun U2 en Heroes theatertournee keren zij terug naar hun eigen muziek en komen ze met een gloednieuw album. In deze theatertour gaan ze dieper, verder en nog meer hun eigen muziek in dan voorheen. Oermuziek op basis van akoestische gitaren. Verhalen met een lach en een traan. Emoties die we allemaal voelen omdat ze in onze aard zitten. Zoals je van de 3JS kan verwachten, nemen ze je aan de hand van oude en nieuwe songs mee door hun gedachten, hun muziek, hun ziel en zaligheid. Muziektheater pur ‘zang’.

Na Vamos en Expeditie Eiland nu dé feel-good musical ‘Verliefd op Ibiza’. Over dat ene eiland waar vijftigers veertig willen zijn, veertigers dertig en twintigers de weg kwijt zijn. Iedereen uit de familie rondom het vergeten popicoon Lex wordt deze zomer hopeloos verliefd. Op nieuwe gezichten, op oude bekenden, op nieuwe kansen, op waanideeën en op het zonnige Spaanse eiland zelf. De hormonen stuiteren over de bar! ‘Verliefd op Ibiza’ is een verhaal over grenzeloze hartstocht. Over buiten de lijntjes durven liefhebben. Op Ibiza zijn geen grenzen, daar kan je zonder vooroordelen met een kloppend hart buiten de lijntjes van de liefde kleuren!

FOTO | DAVID COHEN DE LARA

VERLIEFD OP IBIZA DÉ FEEL-GOOD MUSICAL

FOTO | MARCO BAKKER

3JS } DE AARD VAN HET BEEST

SPECIAL

| MONDIAVISUEEL MANASLU 2 DI 17 MRT 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | 1E RANG € 30,2E RANG € 26,-

Bergbeklimmer Katja Staartjes bereidde zich met een hecht team voor op een expeditie naar Tibet. Vlak voor vertrek sloten de landsgrenzen. Het team week uit naar de Manaslu in Nepal en kwam tot 7700 meter. Een halfjaar later keerde Katja terug. Het hoogst haalbare bleek nu 8130 meter. Wat gebeurde er? Hoeveel moed is er nodig om pal onder de top om te keren?

VIGGO WAAS } DE MEESTERVOORSPELLER

MUZIEK

| SVEN RATZKE WHERE ARE WE NOW

Viggo Waas was jaren ‘de Meestervoorspeller’ op de radio voor Edwin Evers. Nu voorspelt hij voor Q-music de belangrijkste sportuitslagen. In De Meenthe speelt Viggo Waas ‘de Meestervoorspeller’. Maar wie is ‘de Meestervoorspeller’, welke gedaanten neemt hij aan, is het de profeet die komt vertellen over de Messias, orakelt hij over een betere wereld of vindt hij juist dat we onze kansen hebben verspeeld? Is de Meestervoorspeller Charles Aznavour of de joodse lijkensjouwer in de Tweede Wereldoorlog, is hij een nomade reizend door zijn eigen verleden, of een charlatan gebruik makend van de angst van mensen voor de toekomst… is hij alle vier?

Dat Sven Ratzke één van de beste Bowie-vertolkers is, had hij met zijn show ‘Starman’ al bewezen. De show zorgde wereldwijd voor furore en Ratzke had van de meester persoonlijk toestemming gekregen om zijn songs te gebruiken. Ratzke laat in ‘Where are we now’ een andere kant van Bowie zien: die van de grote liedjesschrijver, de poëet. De nummers komen in een intieme setting keihard binnen. Ratzke, zanger en entertainer, neemt je, gehuld in prachtige kostuums, mee door het haast filmische universum van Bowie. De mythe wordt gevierd in deze show, die na Berlijn, New York en Sydney nu ook eindelijk in Nederland te zien is!

mei/juni

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 19,50

FOTO | DENNIS VELTMAN

DO 19 MRT

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 19,50

FOTO | DANIELLE KWAAITAAL

WO 18 MRT

april

Eén van de beste Bowieertolkers

ma art

CABARET


70

RABO THEATER DE MEENTHE Try-out

Reprise

2019 | 2020

71

humor

TONEEL

SPECIAL gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

HENDRIK GROEN ZOLANG ER LEVEN IS bekend van preview

bekend van tv

TOUR THE LEGENDS MET THOMAS DEKKER } HET ULTIEME WIELEREVENT IN HET THEATER!

op de bühne

DO 19 MAART 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 32,50

ZO 22 MRT Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het succes ongekend: Pogingen iets van het leven te maken was avond na avond uitverkocht. Ook in De Meenthe. En, de knuffelbejaarde van Nederland komt terug in het theater! Met nieuwe belevenissen van Hendrik, zijn beste vriend Evert, de Omanido-club (Oud-maar-niet-dood) en een aantal nieuwe bewoners van het verzorgingshuis. Een heerlijke komedie met een levenslustig verhaal over ouder worden. De cast bestaat uit dezelfde jonge acteurs als de vorige voorstelling.

15.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 23,-

FOTO | RICK ROMKES

Tijdens de eerste editie van Tour de Legend zal voormalig topwielrenner Thomas Dekker te gast zijn. Door prestatiecoach Joost Leenders zal Thomas in het eerste deel van de voorstelling aan de tand gevoeld worden over zijn periode als wielrenner! Een periode van extremen! Succes, falen en continu balanceren op de rand! Hoe ver gaan we voor de prestatie? Thomas is een man van extreme. Niet alleen zijn wielercarrière laat dit zien maar ook zeker zijn leven na zijn carrière. Maar daar blijf het niet bij… © VICTOR MEIJER

KLASSIEK

| ISABELLE VAN KEULEN ENSEMBLE ZO 22 MRT 15.30 UUR | GROTE KERK BLOKZIJL | € 25,-

Het Isabelle van Keulen Ensemble speelt muziek van Astor Piazzolla. Het zijn ‘topmuzikanten, die de vele schitterende details van Piazzolla’s zowel vervoerende als intieme tango-exercities blootleggen. Hier wordt fabuleus en doorleefd gemusiceerd’, schreef een recensent over het Isabelle van Keulen Ensemble. Het is opgericht in 2011 en bestaat uit vier internationaal bekende topmusici die alle vier grote bewonderaars zijn van Piazzolla. De musici zijn violiste Isabelle van Keulen, bandoneonist Christian Gerber, pianiste Ulrike Payer en contrabassist Rüdiger Ludwig.

Rumag:

Reprise

humor

SHOW & ENTERTAINMENT gebaseerd op boek

RUMAG ~ THEATEREVENT bekend van preview

internationaal

bekend van tv

DANS

vlogger/influenzer

op de bühne

ma art

Try-out

de internetsensatie, nu live in het theater!

HOLLAND DANCE FESTIVAL } TALENT ON THE MOVE

Aanstormende danstalenten, vol explosiviteit en energie

DI 24 MRT

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 25,-

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 17,50

De internetsensatie die iedereen kent van de zwart/witte ongecompliceerde en uiterst grappige slogans krijgt een eigen theatertournee. Met bijna een miljoen volgers is Rumag hét lifestylemerk van Nederland. Hun teksten zijn altijd origineel, grof, seksueel maar vooral uiterst grappig. De theaterversie van Rumag zal aanvoelen als een belevenis. Samen zoeken we de grenzen op van wat kan en wat absoluut niet. En, we zoeken elke avond de beste Rumagger van de zaal. Alles komt aan bod: lifestyle, humor, kleding, seks en die rare gast naast je in de bus en overal hebben we een oordeel en een mening over.

Aanstormende danstalenten, vol explosiviteit en energie. Dat biedt de voorstelling 'Talent On The Move' van Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam, de hotspot voor eigentijdse dans. Talent On The Move is een aanstekelijke show op hoog niveau, waarin de passie en energie van het podium spat: ieder jaar weer, ieder jaar anders, al meer dan tien jaar. De jaarlijkse tournee toont gevarieerde choreografieën van gerenommeerde en opkomende choreografen en.

FOTO | TESSA VELTHORST

VR 20 MRT


72

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

SHOW & ENTERTAINMENT

CABARET

Je kunt Yentl en Christine kennen van hun muzikale bijdrage aan RTL Late Night en Opium TV. En, uit De Meenthe natuurlijk!

YENTL EN DE BOER } LACRIMOSA

WO 25 MRT

VR 27 MRT

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 25,-

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 24,50

Het vijfde deel in de succesvolle reeks. Dit keer maken de vriendinnen Zuid-Afrika onveilig. The Big 4 gaat op zoek naar The Big 5 en verliest zich in safari’s, wijnproeven en bloedhete overnachtingen in een tent. Loes is gevraagd voor een fotoshoot in een nieuw maandblad met als thema: ‘Lachend in de overgang’. Moniek heeft een diagnose gekregen die veel impact op haar leven heeft. Shirley heeft de mannen volledig afgezworen en zoekt naar antwoorden in het rijk der dieren. Joke haar huis is afgebrand en krijgt daardoor de kans om alles opnieuw te doen. En Loes is verliefd op Nico, 71 en miljonair. Overleven de vier vriendinnen de safari?

Het cabaretduo ontving de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied, werd genomineerd voor de Neerlands Hoop en sleepte dit jaar hun tweede nominatie binnen voor de Annie M.G. Schmidtprijs. Pers en publiek prijzen hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie. In Lacrimosa, (nee, dat klinkt niet vrolijk nee, het betekent zoiets als ‘diepbedroefd’ of ‘tot tranen geroerd’) gaan zij muzikaal verder, hun teksten zijn nog raker, en de sketches nog grappiger. Wat dat betreft had een vrolijker titel niet misstaan. Maar ja, soms is het niet anders.

De beste Sixties muziekshow van de wereld is terug met een vernieuwde show!

Reprise

Try-out

humor

MUZIEK gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

SPECIAL internationaal

vlogger/influenzer

DO 26 MRT

VR 27 MRT

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 26,50

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 19,-

Een swingende ode aan de beste muziek van de jaren zestig. Ze zijn de crème de la crème uit Engeland. In de woorden van Sir Elton John: ‘This band is amazing!’ Met hun spectaculaire show laten ze al jaren een groot publiek meezingen en dansen. De Britse muzikanten leggen met ware passie en fenomenale energie de juiste bezieling in de muziek. Maar ook visueel, met prachtige beelden van de maanlanding, de speech van Martin Luther King en de overwinningen van Muhammad Ali. The Bootleg Sixties speelden o.a. in Buckingham Palace, in de O2-Arena voor 17.000 man en in Las Vegas in het theater van het Suncoast Casino.

Sinterklaas kent je verlangens, Facebook weet wanneer je je relatie gaat verbreken en sommige supermarkten hebben eerder door dan jij dat je in verwachting bent. Alles wat je online doet is te achterhalen, maar je gedachten zijn veilig. Toch? In Privacy zoekt mind-illusionist Jochem met humor en magie uit of dit klopt. In deze illusieshow verwondert brein-jongleur en acteur Jochem Nooyen je met miraculeuze begoochelingen. Hij leest je gedachten en achterhaalt schijnbaar moeiteloos wat je dacht te kunnen verbergen. Kan hij zijn eigen geheimen bewaren? Is privacy een illusie?

bekend van tv

op de bühne

FOTO | FEMKE TEUSSINK

MUZIEK

QUEEN THE MUSIC } THE GREATEST HITS

DO 26 MRT

ZA 28 MRT

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 12,50

20.30 UUR | EVENEMENTENHAL | € 29,50

Bezoek 3 Overijsselse voorstellingen voor slechts Johanneke ter Stege dompelt je onder en voert je mee langs € 27,50 muzikale kunstwerkjes. De ontwapenende singer-songwriter en

QUEEN The Music brengt je een avond Queen zoals je nog niet eerder hebt beleefd!

In de show staat de muziek van deze muzikale kunstenaars volledig centraal. Een negenkoppige band, met vier(!) topvocalisten brengt een spectaculaire muzikale en visuele show boordevol energie! Een speciale gastrol is weggelegd voor Linda Kinsbergen, die met haar ongelofelijke gelijkenis zowel qua uiterlijk als stem, de rol van Montserrat Caballé vertolkt in het epische Barcelona. In QUEEN The Music komen alle grote hits voorbij zoals: 'I Want it All', 'Play The Game', 'I Want to Break Free', 'Somebody to Love', 'Another One Bites The Dust', 'We Are The Champions', 'The Show Must Go On', 'Don’t Stop Me Now' en natuurlijk 'Bohemian Rhapsody'!

Met: Cindy Oudshoorn (Kayak en Symfo Classics), Timothy Drake (de beste Freddie Mercury vertolker van Nederland), Michelle Splietelhof én Kristian Salisbury

ma art

FOTO | BART VAN DELFT

FOTO | FRANK EMMERS

JOHANNEKE TER STEGE } MUNTJES DUIKEN TUSSEN HAAIEN

Deze voorstelling maakt deel uit van de serie Made in Overijssel. Talent uit Overijssel gaat op tournee langs 10 theaters in onze mooie regio. Elk jaar krijgen drie makers de kans om zich aan u te presenteren, in een theater bij u in de buurt. Komt u kennismaken? Uitleg over Made in Overijsel is te lezen op pagina 101.

gebaseerd op boek

| JOCHEM NOOYEN MIND-ILLUSIESHOW

SPECIAL

voormalig stadsdichter van Deventer laat taal, beeld en muziek versmelten om te tonen en bevragen wat het leven magisch maakt.

humor

| THE BOOTLEG SIXTIES TRIBUTE bekend van preview

Internationaal

Reprise

© DAAN COLIJN EN THIJS MEUWESE

OPVLIEGERS 5 } OP SAFARI

Try-out

73


74

RABO THEATER DE MEENTHE Try-out

Reprise

2019 | 2020 humor

TONEEL gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

DE AANSLAG NAAR DE KLASSIEKER VAN HARRY MULISCH bekend van preview

bekend van tv

75

'Met o.a. Victor Löw en Henriëtte Tol'

MUZIEK 'De Aanslag is nog steeds actueel: de vrijheid van de mens blijft kwetsba ar en niet vanzelfsprekend' - REGISSEUR URSUL DE GEER

op de bühne

HET GROOT NIET TE VERMIJDEN } THE LAST WALTZ VR 3 APR

DI 31 MRT

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 26,50

Het groot niet te vermijden showorkest neemt afscheid

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 29,50

The Last Waltz is de 16e en de afscheidsvoorstelling van Het Groot Niet Te Vermijden. Het wordt een overvol programma, met alle muzikale vondsten die u nog móet zien; die u niet mag missen en die Het Groot nog éénmaal met u wil delen! Maar dan komt het onvermijdelijke moment dat we gedag gaan zeggen. Dat we afscheid nemen van elkaar. Het publiek en Het Groot. 30 jaren gedeeld, 16 voorstellingen gemaakt en gezien… Dit is uw laatste kans. Uw laatste kans om Het Groot in volle glorie in uw theater te bewonderen!

FOTO | PIEK

TONEEL Try-out

MUZIEK

Reprise

humor

| COCKTAILS

| STEF BOS & BAND TIJD

MET VINCENT CROISET, TIJN DOCTER, MATTEO VAN DER GRIJN, DAVID LUCIEER EN XANDER VLEDDER

gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

WO 1 APR

bekend van preview

bekend van tv

FOTO | J. W. BULLEE

© TRUUS VAN GOG EN GEERT GRATAMA

Dit indringende en spannende stuk is een must-see. Zeker in het jaar dat Nederland 75 jaar bevrijding viert en stilstaat bij het overlijden van grootmeester Mulisch, tien jaar geleden. Het verhaal speelt zich af tegen het licht van de Tweede Wereldoorlog. In de hongerwinter van ’45 wordt een collaborerende politieagent doodgeschoten voor het huis van de dan 12-jarige Anton. Nadat zijn familie is opgepakt en gefusilleerd door de Duitsers, blijft het waarom van de gebeurtenissen de rest van zijn leven aan hem knagen.

ZA 4 APR 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 26,-

op de bühne

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 27,50

ERIK SCHERDER EN JAN VAYNE } THEATERCOLLEGE 15.00 UUR | EVENEMENTENHAL | € 25,-

Roué Verveer is de cabaretier die nergens problemen in ziet, hier grappen over maakt en daar elke zaal mee plat speelt. En dat al jaren! Aankomend seizoen gaat Roué het theater in met alweer zijn negende avondvullende programma. Zo Goed Als Nieuw is de naam van deze cabaretshow, die uiteraard weer helemaal bol staat van de grappen! Koop je kaarten en zet je schrap voor vlijmscherpe humor en genadeloze zelfspot!

In dit concertcollege laat prof. dr. Erik Scherder zien wat muziek teweegbrengt in de hersenen; dat is gewoonweg fascinerend! Zijn muzikale partner is deze middag pianovirtuoos Jan Vayne. Ook is er na afloop een meet & greet en signeersessie. Het belooft een prachtige en leerzame middag te worden, vol verrassingen, improvisatie en interactie!

Geen seriekorting

FOTO | KEKE KEUKELAAR

ZO 5 APR

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 22,-

FOTO | BERT BUIRING

DO 2 APR

Want op een dag dan ben je grijs En je wordt wat je verzwijgt Tijd om te gaan leven

april

ROUÉ VERVEER } ZO GOED ALS NIEUW

SPECIAL

Alvast warmdraaien? Beluister de eerdere shows van Roué op Spotify!

In januari 2020 verschijnt de nieuwe cd van Stef Bos: TIJD. Die nieuwe verzameling vormt ook de basis voor zijn nieuwe voorstelling Een voorstelling met het credo van de jaren zeventig als vertrekpunt: Verbeelding aan de macht. Een voorstelling over levenslust en fantasie. Een avond waarin het kind in ons wordt wakker gekust.

ma art

CABARET

FOTO | LIESBETH VAN DEN BOS

Cocktails is de opvolger van de zeer goed ontvangen voorstelling Wijn. In een verhaal dat zowel spannend als humoristisch is, laten vijf vrienden hun licht schijnen op de waarde van vriendschap. Tijdens een heerlijke avond aan het strand, Mojito of Margarita in de hand, neemt hun leven plots een onverwachte en ingrijpende wending die de onderlinge verhoudingen ernstig op de proef stelt. In een cocktail van emoties, meningen en pijnlijke onthullingen komen hun op het oog geslaagde levens ineens in een geheel ander licht te staan. Hoe help je iemand zonder dat het medelijden wordt? En hoe ga je om met je eigen schuldgevoel?


76

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

SPECIAL

SHOW & ENTERTAINMENT

MONDIAVISUEEL } ZUID-AMERIK A OP DE PEDALEN

PATTY BRARD VERHALEN UIT DE OUDE DOOS

DI 7 APR

DO 9 APR

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | 1E RANG € 30,2E RANG € 26,-

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 27,50

77

Op 25 maart 2020 wordt Patty Brard 65 jaar. En Patty zou Patty niet zijn als ze dit feest niet één keer aan de keukentafel, maar liever een stuk of dertig keer in theaters door heel Nederland viert samen met jou! Haar verjaardag is de perfecte aanleiding om een -one woman power show- te maken waarin vele hoogtepunten en dieptepunten van de afgelopen 65 jaar verteld worden op komische maar ook ontroerende wijze. Het wordt een aaneenschakeling van verhalen over belevenissen die zij nog nooit eerder deelde met het publiek en een feestje zoals we van Patty gewend zijn: vol bubbels, een lach en een traan, een goed gesprek en een hoop lol!

In Zuid Amerika op de pedalen nemen Eric Schuijt en Carla van Tatenhove jou mee op hun reis. Eric heeft meer dan 250.000 kilometer over de wereld gefietst. Samen met Carla fietste hij van Peru naar het uiterste puntje van Zuid Amerika. Beleef het Andes gebergte, voel de harde Patagonische wind, staar over eindeloze vlaktes en ervaar de tegenslagen.

CABARET

Regie: Ruben van der Meer (bekend van de Lama's en zijn rollen in o.a. Plan C, Papadag en Alles is Liefde

| MARTIJN KONING KONING VAN DE TOEKOMST WO 8 APR 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 19,-

FOTO JOSEE EN JIM DE GROOT

FOTO | JESAJA HIZKIA

Hilarisch, absurd en bovenop de actualiteit Martijn Koning heeft gelukkig energie te veel. Waar anderen even uitpuffen, stroopt hij zijn mouwen alweer op: op naar het volgende avontuur. Hij heeft geheid de ‘hoogste grapdichtheidgarantie’; 80 minuten pure stand-up comedy. Zijn hoofd staat niet stil; als een pinball machine vuurt hij zijn grappen en zeer komische observaties op zijn publiek af. Hij probeert het heus; stil staan, stil zitten, mond even dicht. Maar mèn wat is dat moeilijk. Zelfs met vissen is hij gestopt.

MUZIEK MUZIEK

EEN TIP VAN DE SLUIER ~ LENNAERT NIJGH 75 JAAR

DO 9 APR

VR 10 APR

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 19,-

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 23,50

FOTO | WILLIAM RUTTEN

FOTO | MATRK SLUITERS

Na ruim 40 jaar in steden te hebben gewoond, trekt zanger Alex Roeka zich door omstandigheden gedwongen terug in een Zeeuws dorp. Gevraagd en ongevraagd komen familie, vrienden, verdwaalde randfiguren en schimmen uit het verleden de stilte verstoren met hun verhalen, herinneringen, vragen, verwijten, hun vreemde gedachtespinsels, ideeën en plannen. Ondertussen stevig gebruik makend van de ijskast. Deze combinatie van landelijke rust en menselijk rumoer blijkt een goede voedingsbodem voor het schrijven en levert meer dan genoeg inspiratie voor een nieuw theaterprogramma.

'Het Land van Maas en Waal', 'Malle Babbe', 'Jan Klaassen de trompetter', 'Meester Prikkebeen'... tophits van Boudewijn de Groot en Rob de Nijs, alle met tekst van Lennaert Nijgh. Nederlands grootste tekstdichter schreef echter nog veel meer! Benieuwd wat? Zangeres Josee Koning en zanger/acteur Jim de Groot, begeleid door drie topmusici, nemen je mee in de verrassende wereld van Lennaert Nijgh.

april

ALEX ROEKA } RAUWE GENADE


78

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020 Try-out

Reprise

79

humor

TONEEL

CABARET gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

DOET SNEEUW PIJN SOLOVOORSTELLING GEBASEERD OP GELIJKNAMIG BOEK

PAUL HAENEN } HAENEN BRENGT VREUGDE

WO 15 APR

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 21,50

bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

VR 17 APR

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 22,50

Een optimistische voorstelling waarin we niet alleen Haenen zelf beter leren kennen maar ook kunnen genieten van zijn vaak scherpe kijk op actuele gebeurtenissen. Een avond vol humor, ernst en inzicht. Met toch ook wat ruimte voor Margreet Dolman, dominee Gremdaat en dokter Valentijn. De mooie kanten van het leven vieren en niet bij de pakken neerzitten. Altijd weer lichtpuntjes zien, ook als het even tegenzit; dat is de instelling van Haenen, in welke hoedanigheid ook. Een eigenzinnige en vrolijke voorstelling. Try-out

The good times never seemed so good!

‘Slechts één week te zien in Nederland'

FOTO | ANNEMIEKE VAN DR TOGT

Try-out

Reprise

Try-out

humor

Reprise

humor

gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

internationaal

vlogger/influenzer

humor

MUZIEK gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

| SWEET CAROLINE THE ULTIMATE TRIBUTE TO NEIL DIAMOND bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

ZA 18 APR 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 29,50

Van Brooklyn tot aan Hollywood, Neil Diamond heeft een muziekerfenis achtergelaten van songs die tot op de dag van vandaag nog steeds worden gecoverd. In 50 jaar tijd maakte hij een reis langs vele genres; van het reggae in ‘Red Red Wine’ naar de country muziek in ‘Cracklin’ Rosie’ tot de Hollywood muziek van de film ‘The Jazz Singer’.In ‘Sweet Caroline’ brengt de Engelse zanger Gary Ryan samen met zijn band alle hits van toen. Verwacht hits als ‘Forever in Blue Jeans’, ‘America’ en ‘Love On The Rocks’, natuurlijk zal ook Neil’s grootste hit ‘Sweet Caroline’ niet ontbreken in deze ultieme tribute show.

DO 16 APR

ZA 18 APR

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 26,50

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 18,50

Televisie orakel Johan Derksen komt dit seizoen, na de succesvolle shows ‘Pioniers van de Nederpop’ en ‘Keeps the Blues Alive’, met zijn derde programma. Deze keer wordt de blues gelardeerd met de vanuit Amerika oprukkende americana sound. Speciaal hiervoor haalt Derksen twee Amerikaanse artiesten naar Nederland: Malford Milligan (Greg Koch Band, The Boneshakers en Storyville) uit Austin en Di Reed (achtergrondzangeres en sidekick bij Stevie Wonder en Rod Stewart) uit Houston. Verwacht weergaloze gitaarsolo’s, rauwe blues songs en de authentieke americana sound zoals alleen deze rasartiesten kunnen brengen.

De mannen van Op Sterk Water zijn dé toonaangevende en grappigste improvisatiecabaretiers van Nederland. Hilarische en muzikale improvisaties volgen elkaar in rap tempo op. Geen avond is hetzelfde, altijd uniek en van hoog niveau! In hun nieuwe voorstelling ‘In Space’ gaat Op Sterk Water verder dan ooit. Met de aarde aan de rand van de afgrond ligt de toekomst buiten de dampkring. Vier mannen in een ruimteschip, een spannende reis en een onbekende bestemming. Als je zo ver weg gaat, komt het ineens wel heel dichtbij...

op de bühne

april

OP STERK WATER } IN SPACE

bekend van tv

FOTO | STEFAN SCHIPPER

FOTO | ARJAN BENNING

JOHAN DERKSEN } THE SOUND OF THE BLUES & AMERICANA bekend van preview

Reprise

CABARET

MUZIEK gebaseerd op boek

© FRITZ DESIGN

Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met vrienden. Maar deze keer komt hij niet meer terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat opnieuw gevuld moet worden. Maar hoe? De makers van ‘Leef!’, ‘Paaz’, ‘Ma’ en ‘Emma wil leven’ brengen met ‘Doet sneeuw pijn’ een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. De voorstelling is gebaseerd op het autobiografisch boek van Carolien Spaans.


80

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

81

MUZIEK

BLUE GRASS BOGEYMAN EN COR SANNE } GRAND OLD COUNTRY WO 22 APR 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 20,-

Vijf gepassioneerde muzikanten/zangers, om een old time microfoon, voeren u terug naar de jaren 50 en 60 met de grote successen van Johnny Cash, Hank Williams, John Denver, Don Williams, Bill Monroe, Elvis Presley, Ricky Nelson enz. The Blue Grass Boogiemen en Cor Sanne: hartverscheurende muziek uit 't gouden tijdperk voor country en rock 'n' roll. Authentieke zang en virtuoze instrumentatie en dat alles 100% akoestisch. Kleding als in oude USA films. Grand Old Country: een hartzaak…! Zo puur hoor je het nergens! Try-out

The best of Mnozil Brass

Reprise

humor

MUZIEK gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

| MNOZIL BRASS GOLD! bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

DO 23 APR 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 35,-

Stap in de wereld van Paul van Loon!

Mnozil Brass blikt terug en speciaal voor haar 27e verjaardag stellen de zeven brass helden een ‘best of’ show samen. Laat je verrassen met een muzikale avond waar alle Mnozil-hits aan één stuk voorbijkomen. Een avond waar topmusici humor, cabaret, entertainment en comedy combineren met buitengewone virtuositeit. Kort gezegd, Mnozil Brass speelt de Definitief Gekozen Beste Grootste Superhits Verjaardagsshow, ofwel: Gold!

De echte griezelbus parkeert voor ons theater

Try-out

KIND & JEUGD

Reprise

humor

6+

CABARET gebaseerd op boek

internationaal

vlogger/influenzer

Try-out

Reprise

humor

TINEKE SCHOUTEN } HIGHLIGHTS

ZO 19 APR

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 36,-

bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

gebaseerd op boek

internationaal

april

GRIEZELBUS ON TOUR ~ JUBILEUMVOORSTELLING MET PAUL VAN LOON

vlogger/influenzer

VR 24 APR bekend van preview

bekend van tv

op de bühne

14.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 17,50

Het is een mooi moment voor dankbaarheid, vindt Tineke Schouten. En eigenlijk is het dat elke dag opnieuw. 'Ik tel m'n zegeningen, heel bewust.' Met haar theatershow Highlights vestigt Tineke dan ook extra aandacht op de hoogtepunten uit haar carrière. Samen met de zaal. 'Ik ben mijn publiek veel verschuldigd. Mijn successen dank ik aan jullie.' 'Terugblikken? Welnee! Veel van de highlights uit mijn carrière zijn nooit op televisie uitgezonden geweest. En dus hebben heel veel mensen ze niet gezien. Voor mij gaan de highlights over het vieren van wat goed gaat in het leven. Door dáár de nadruk op te leggen.'

FOTO | ROY BEUSKER

FOTO | ANNEMIEKE VAN DER TOGT

Een kijkje nemen in de echte Griezelbus, dansen op swingende muziek, naar spannende verhalen luisteren, Paul van Loon in het echt ontmoeten, met hem op de foto gaan én ook nog een handtekening scoren voor in je boek. Het kan allemaal bij ‘De Griezelbus on tour!’ In deze muzikale show vol spannende én vrolijke griezelavonturen neemt Paul van Loon jou samen met zijn band Andere Snuiters mee op reis naar de wereld van Dolfje Weerwolfje en andere nachtwezens. Kom… als je durft!


82

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

83

MUZIEK

BEST OF BRITAIN } MET DE BESTE RADIO 2 TOP 2000 HITS! DO 7 MEI 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 26,-

Met Harry Sacksioni, Jan Kuiper, Digmon Roovers, Marcel de Groot en Zoumana Diarra

gebaseerd op boek

KIND & JEUGD

Reprise

humor

internationaal

vlogger/influenzer

bekend van tv

op de bühne

3+ bekend van preview

ZA 2 MEI 11.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 17,50 T/M 12 JAAR € 15,50

Meet & Greet

THE FIVE GREAT GUITARS ~ LEGENDS

| MAARTJE EN KINE HOGE NOOT

ZA 25 APR

DO 7 MEI

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 25,-

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 18,50

Natuurlijk zijn de leden van The Five Great Guitars ook allemaal ooit begonnen met het naspelen van de songs en solo’s van hun eigen ‘LEGENDS’ In dit nieuwe programma worden op een originele manier, songs van o.a. J.J. Cale, Larry Carlton, George Harrison, Stevie Wonder, Fleetwood Mac, Prince, The Allman Brothers Band en andere ‘LEGENDS’ van een passend en uniek arrangement voorzien. Vast staat dat er een prachtige mix van allerlei stijlen (Blues, Rock, Funk, Afrika, Brazilië, Pop & Jazz) zal ontstaan. Een nieuw, uniek en uiterst swingend programma van de absolute top van gitaarspelend Nederland (en ver daarbuiten…).

'Hoge Noot' is de vierde landelijke theatertour van Maartje & Kine. EMagistrale solo’s en muzikale sketches met een flinke dosis humor! Maartje & Kine weten hun publiek te overrompelen met gepassioneerde virtuositeit, instrumentale acrobatiek, verleidelijke charmes en onuitputtelijk speelplezier. Alles wordt gecombineerd met hun geliefde klassieke muziek: van swingjazz, opera en balkan tot gypsy met elektronische invloeden, gebracht met onweerstaanbare flair en ontwapenende zelfspot. Maartje & Kine musiceren door, zélfs als de wereld vergaat. Want als de nood het hoogst is, is de muziek nabij.

SPECIAL

DE GROTE MEINDERT TALMA VOETBALSHOW } MISCELLANEOUS EXPERTS VR 8 MEI 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 19,-

mei

In aanloop naar het EK van 2020 is het tijd voor een unieke voorstelling over de belangrijkste bijzaak ter wereld, voetbal. Meindert Talma heeft als onbetwiste aanvoerder zijn ideale opstelling gemaakt en nodigt een aantal voetbalvrienden uit tijdens De Grote Meindert Talma Voetbalshow. Meindert Talma bracht twee voetbalplaten uit waarop hij op zijn volstrekt eigen manier odes brengt aan onder andere Arjen Robben, Louis van Gaal, Oeki Hoekema en Johan Cruyff. Een unieke theatervoorstelling voor de echte voetballiefhebber vol inkoppertjes, voorzetten en hakjes. Zonder omhaal.

FOTO | HENK VEENSTRA

De bewoners van Het Zandkasteel komen opnieuw naar De Meenthe. Samen met Koning Koos beleven Prinses Sassa en Toto de mooiste avonturen en “piraatje spelen” blijft hun favoriete spelletje. Op het toneel worden ze echte piraten en gaan ze met hun eigen piratenboot op zoek naar de schat. Prinses Sassa en Toto willen alles zelf oplossen, dat kan wel eens misgaan, maar als het lukt, glimmen ze van trots! Deze interactieve en leerzame voorstelling zit boordevol leuke liedjes uit de gelijknamige Z@ppelin tv-serie zoals 'De Neuzenkriebeldans'.

CABARET

april

HET ZANDKASTEEL } OP DE PIRATENBOOT!

Na afloop van de voorstelling mogen de kinderen op het toneel komen en kunnen ze samen met Koning Koos, Prinses Sassa en Toto op de foto!

MUZIEK

FOTO | CORNE VAN DER STELT

Try-out

FOTO | HARRIE MUIS

Met een spectaculair jubileumprogramma met de allergrootste hits van Engelse bodem, zet The Best of Britain wederom een avondvullend muziekspektakel op de planken dat zich mag verheugen in een nog steeds groeiende publieke belangstelling. Muziek van The Beatles tot Coldplay, en zo’n beetje alles daar tussenin, passeert de revue en biedt u deze avond een feest van herkenning! Syb van der Ploeg, Edward Reekers, Maarten Peters en Brenda Bee zijn de vocalisten en samen met vijf topmuzikanten waaronder multi-instrumentalist Hubert Heeringa brengen zij een avondvullende show vol nostalgie maar ook met een aantal recente wereldhits.


84

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

85

MUZIEK Ls, Vandaag een jaar geleden vroeg iemand van het theater mij of ik al wist wat wij zouden komen spelen.

TRIBUTE TO THE CATS BAND } ZA 9 MEI 20.00 UUR| ELEQ THEATERZAAL | € 29,50

Jee, dacht ik, dat hangt van zo veel af. Hoe toekomstbestendig kan op mijn leeftijd zo’n aankondiging zijn? Het gaat immers altijd anders dan je denkt ook als je denkt het zal wel anders gaan dan je denkt dan gaat het toch nog anders dan je denkt. Zoals Judith, een vriendin, laatst op een feestje zei.

Wat een feest was het in De Meenthe met deze band. Met z’n achten brachten zij een sfeervol programma, met vrijwel alle Cats-hits. In 2002 werd in Volendam een muzikaal eerbetoon gebracht aan The Cats, in de jaren ’60 de grondleggers van wat later als de ‘palingsound’ werd aangeduid. Het bleef niet bij dit eenmalige optreden, want de wijze waarop de Tribute To The Cats Band de hits van hun legendarische dorpsgenoten nieuw leven had ingeblazen vroeg om een vervolg. En, dat blijft het in De Meenthe ook niet, want de Tribute to the Cats komt op veler verzoek terug! Met een avondvullend programma en een feest der herkenning.

Al zeker weet ik wel als alles gaat zoals ik hoop, versieren we een stoel, want ik word vijfenzeventig. Net zo oud als de langste gewapende vrede in onze lage landen ooit. Dus zingen we vast en zeker blij vrij naar Chawwa Wijnberg:

CABARET

| TIS HIER GEEN HOTEL (OVER)LEVEN MET PUBERS DO 14 MEI 20.00 UUR| ELEQ THEATERZAAL | € 22,50

Een voorstelling voor iedereen die een puber in huis heeft of zelf ooit puber is geweest

MUZIEK

HERMAN VAN VEEN ~ 75 ‘DAT KUN JE WEL ZIEN DAT IS HIJ’ VR 22 MEI 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 35

TWEE RECHT TWEE AVERECHT } FRONTALE CONFRONTATIE

NATHALIE BAARTMAN } BREEK

VR 15 MEI

ZA 23 MEI

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 15,-

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 18 ,-

Dat klinkt niet best, hè? Maar hoe kijk jij in de spiegel? Wie zie je dan en wat zou je het liefst willen zien? Perfectie? Het spreekwoord zegt: "goede raad is duur". Ons advies is gratis! Kortom: Ga elke ochtend even voor de spiegel staan, recht je rug en kijk jezelf dan eens vriend'lijk aan. Dan zeg je deze woorden, zeg ze luid en goed: ‘Je bent de leukste mens die ik ooit heb ontmoet!’ Twee Recht Twee Averecht gaat u verrassen in hun 18e programma. Ga er maar voor zitten en geniet van een Frontale Confrontatie!

Breek is een subtiel-hilarische voorstelling over ontheemd zijn. Met het ongemak van stilte. Op het randje van de gekte. ‘Mensen denken van mij dat ik elke avond om elf uur mijn moestuin inloop om al mijn courgettes persoonlijk welterusten te wensen’, aldus Nathalie Baartman. Ze zegt: ‘Neem een 'breek', joh. Verstil de gewoonte, troost de verwarde mens en luister. Het jeukt in je hoofd naar ongehoorde stemmen. Het varken knort je. Bevrijd haar. Laat het barsten en regenen. Druppel en huppel. Breek die hartkorst en gooi je telefoon in het hooi. Bladder af en adem weer.’

mei

CABARET

Herman van Veen

© AJOCHEM JURGENS

REGIONAAL

Ja, los van wat krakende onderdelen en het regelmatig kwijt zijn van namen, beschouw ik deze tijd, ook al ben ik minder jong dan gisteren, als de beste van mijn leven.

FOTO | PIM RAS

FOTO | GOVERT DE ROOS

Regie: Jeroen Woe (Van der Laan & Woe)

Gesmijt met deuren, muziek tergend hard, continue rotzooi in de badkamer, complete chaos in de slaapkamer; het leven met pubers is nooit saai. Als ouder ga je iedere dag door de emotionele rollercoaster die het puberouderschap nou eenmaal met zich meebrengt. En word je aanwezigheid als ouder louter gewaardeerd als je de koelkast op tijd aanvult, een doorlopende pinautomaat wil zijn en op afroep voor taxichauffeur wilt spelen. Ellen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth laten op humoristische wijze zien hoe je met een beetje gezond verstand en zonder al te veel kleerscheuren die pubers overleeft. Met liefde en geduld, en vooruit, met veel wijn.

Violen, anjelieren en een tas vol prei wat hebben we te vieren violen, anjelieren en een tas vol prei.


86

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

87

REGIONAAL

ONS GENOEGEN BLOKZIJL } E INDE L OOS! ZA 23 MEI | 20.00 UUR | ZO 24 MEI | 15.00 UUR ELEQ THEATERZAAL | € 16,50 | DONATEURS € 14,00

Altijd een uitgebreid oogonderzoek

Blokzijl 1924. Een staking die met 843 dagen de langste zal worden in de Nederlandse geschiedenis. Rechten van arbeiders, macht van vakbonden en het einde van Houtzagerij Loos. Solidariteit, relletjes, macht, onmacht en bittere armoede in een historisch muziek en theaterspektakel.

- Jorrit Muurling Oogzorg Van de makers van Storm over Beulaeke en Wardenier

REGIONAAL

RAZZIA } DI 26 MEI | WO 27 MEI | DO 28 MEI | VR 29 MEI 20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 19,50

Ingang optometristenpraktijk Kerkstraat 7 (rolstoeltoegankelijk) Steenwijk Ingang optiekwinkel Woldpromenade 4 Steenwijk

Openingstijden ma 13.30–17.30 uur di 9.00–17.30 uur wo 9.00–17.30 uur do 9.00–19.00 uur vr 9.00–17.30 uur za 9.00–17.00 uur

Wist u dat…

…wij problemen met Nieuw en kijken in de schemer exclusief bij kunnen oplossen? Jorrit Muurling Informeer naar een Oogzorg, oogonderzoek. Clayton Franklin, Super mooie brillen! Problemen met contactlenzen? We passen voor u de allernieuwste systemen aan!

Telefoon 0521 522 533

Augustus 1944. Henk Bolt wil nog snel z’n portefeuille halen, hij wordt neergeschoten door de Duitsers en overlijdt. Meike van Dalen, goede kennis van Henk, en koerierster van KP 'Ome Willem' (Harmen Visser) is ontzet. Zij ontdekt dat landwachter van Gelder verantwoordelijk is voor het fatale gebeuren en radicaliseert.

Wij verkopen geen brillen, maar goed zien!

www.muurlingoogzorg.nl

De grote razzia in de NOP volgt in november 1944. Volg de intrige, in 2020 in het theater.

REGIONAAL

DROOM XL } ZA 6 JUN 19.30 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 10,-

Er wordt weer gewerkt aan een verrassende nieuwe voorstelling.

Alle merken kinderwagens de laagste prijs!!

r om langs voo Bel, mail of k d pro ucten atie over onze rm fo in r e e m 0521 345374

Lange Baan 27C � 8331LW Steenwijk � 0521 345374 � info@dinkeywinkey.nl Bezoek onze webshop: www.dinkeywinkey.nl

mei

Verkoop van: Buggy’s Babykleding Meubelen voor baby en kinderkamers Kraamkado’s Verzorging etc.


88

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

Goed advies, Prima service!

editie

De nieuwste trends vindt u bij Bos Bedden

DONDERDAG

ZATERDAG

DONDERDAG

ROSE TATTOO

GOLDEN EARRING

DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG

ZATERDAG

DONDERDAG

KRIS KROSS AMSTERDAM

THE HOLLIES

VRIJDAG

BÖKKERS

Stuga, schittert in eenvoud

“Less is more” geldt absoluut voor de serie Stuga. De strakke plankenstructuur, de lange grepen van de kastdeuren en het minimalistische design zijn slechts enkele kenmerken van dit slaapkamermeubel. Ledikant 160x200 met nachtkastjes € 1.275,00

€ 1.275,00

VRIJDAG

VRIJDAG

MOOI WARK

ANDY FRASCO

DANNY VERA

T-SPOON

WULF

DONDERDAG

ZATERDAG

DONDERDAG

JONNA FRASER

DONDERDAG

ZATERDAG MIDDAG

VRIJDAG

CHANNEL ZERO

HIPPE GASTEN

VRIJDAG

DEF RHYMZ

OLD NI-JS - DIRTY DADDIES - HENK WIJNGAARD - SNAGGLETOOTH THE FORTUNATE SONS - DJ GÉZA WEISZ & DIO - DE BOETNERS - DIGGETH - LAS BANDIDAS JAIRZINHO - TIO GRINGO - THE MOONSHINE RAMBLERS - THE HILLBILLY MOONSHINERS UNDAWN - BITTERSWEET - DAVE VERMEULEN - TABITHA - THE SPUNYBOYS - DE WOUDRUKKERS VALSBEZIG - RENÉ & THE ALLIGATORS - SCUMBAG MILLIONAIRE- GREEN LIZARD - STEFANIA - MAIK ROCK

TALENT NAAR DE TENT) HOCKENHEIMERS - CASA DE LA MUERTE - LEMONADE - TURBO NOVA - JA/MAR DUT VOEDERBIETELS (MET GORRO & MONGO EX-JOVINK) - KLOMPEN MARK - APOLLO DE NOVO (WINNAAR

Den Hulst 33 7711 GK Nieuwleusen Tel. 0529 - 48 12 23 info@bosbedden.nl

Openingstijden Ma t/m wo: 10.00 - 18.00 uur Do en vrij: 10.00 - 21.00 uur Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur Donderdag en vrijdag koopavond!

VRIJDAGMIDDAG TREKKERTREK

ZATERDAGMIDDAG FAMILIEDAG

RESERVEER SNEL! CAMPING DE SCHARRELKIP

Volg ons ook op Social Media!

TICKETS & INFO W W W . D I C K Y WO O DSTO C K . CO M

89


gebaseerd op boek 90

internationaal

vlogger/influenzer

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

91

OOK BIJ ONS OP DE BÜHNE Rabo Theater De Meenthe biedt, naast het uitgebreide professionele programma-aanbod, graag een podium aan amateurverenigingen, zakelijke evenementen en andere (culturele) voorstellingen. Hier kunt u ook kaarten reserveren en bij sommige voorstellingen zelf uw plaats kiezen.

bekend van preview

THEATERORGELCONCERT

CADANSA

VCE WESTERVELD

9.30 UUR | EVENEMENTENHAL | € 15,-

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL| € 15,0-

ZA 7 DEC

Het uit het 'Circustheater' afkomstige orgel zal in volle glorie te zien en te horen zijn, compleet met beelden.

Red Herring : Folk roots, americana, murder ballads, love songs, and kickass tunes. Duo Muller & Munnelly: Het duo brengt Ierse muziek, met Bretonse invloeden.

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 14,50

VR 27 SEP

HEEL STEENWIJK ZINGT ZA 5 OKT

VR 25 OKT

TOP 2000 MET JAN VAYNE Vindt u het ook zo leuk om rond de feestdagen naar de Top 2000 te luisteren? U kunt er dit jaar live bij zijn! Want na het enorme succes in 2017 staat orkest VCE Westerveld wederom in het theater met (on)bekende hits uit de Top 2000.

FOUR SEASONS

20.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL

DO 14 NOV

‘Heel Steenwijk Zingt’ is een koorproject waarin een groep mensen, onder leiding van Barbara Lok en Nienke de Groot, in slechts een maand toewerkt naar een fantastisch popconcert, bijgestaan door een geweldige live band onder leiding van Joost Visser.

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER

Een avond vol gezelligheid, Four Seasons brengt een show van Ierse/Schotse en traditionele sea songs over weemoed naar vroeger, verloren liefdes, hongersnood en over drank.

TRIBUTE WIND ORCHESTREA AMERICAN MUSIC

TWENTE PLAT

ZO 6 OKT

VR 15 NOV

15.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 15,-

20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 19,50

De gevarieerde setlist bestaat o.a. uit werk van Alfred Reed (Vierde Symfonie) en James Barnes (Symfonic Ouverture). Het orkest kent een symfonisch harmoniebezetting en staat onder leiding van dirigenten Thom Zigterman (Akkrum) en Floris de Wever (Groningen).

De Twentse humor staat bekend als de leukste streekhumor van het land en Twente Plat bewijst waarom. Een avond vol verrassende conferences en liedjes. Mis het niet!

LACHEN IS GEZOND

op de bühne

ROTARY WOLVEGA I.S.M. HARMONIE WOLVEGA VOOR SPIEREN VOOR SPIEREN ZA 21 MRT

FRANK BLUEKA

EINSTEIN WAS A ROLLING STONE VR 17 APR

PETER EN DE WOLF

EEN KLASSIEK MUZIK AAL SPROOKJE ZO 8 DEC 15.00 UUR | ELEQ THEATERZAAL | € 12,50 KINDEREN T/M 12 JAAR GRATIS

Peter en de Wolf is een klassiek muzikaal sprookje van de Russische componist Sergej Prokofjev. Alle figuren worden gespeeld door instrumenten uit het orkest en een verteller neemt het publiek mee in het spannende verhaal van Peter. Wie is er niet opgegroeid met deze klassieker?

STUYVESANT SAILORS ZA 18 JAN

ELEQ THEATERZAAL – AANVANG 20.00 UUR

DJOEZZ

VR 29 NOV | 20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 10,Djoezz is een band uit de regio Steenwijk. De band speelt jazz en blues muziek van oa. Ella Fitzgerald, Diana Krall, Amy Winehouse, Madeleine Peyroux, Norah Jones e.v.a.

bekend van tv

VOLK VAN GRADA

TWEEDE HANDS, TWEEDE K ANS ZA 29 FEB 20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 12,50

Een doldwaze klucht in drie bedrijven geschreven en geregisseerd door Herman van der A.

20.15 UUR| DYKA VESTZAKTHEATER | € 17,50

In de theatervoorstelling ‘Einstein was a Rolling Stone’ eert rockpoëet en songwriter Frank Blueka de legende Albert Einstein. Een verrassende, muzikale ontdekkingsreis over de relatie E=mc² en popmuziek.

TRYO

WO 22 APR | 20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 15,Een avondvullende voorstelling waarin drie cabaret acts ieder 30 minuten van hun (nieuwe) voorstelling komen try-outen.

op de bÜhne

Een uitgebreide omschrijving van de inhoud van de voorstellingen vindt u op onze website.


92

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

93

p r i j s v r a ag

slogan voor

Bedenk een het jubileumjaar!

Stuur deze in en wie weet wordt jouw slogan het hele jubileumjaar gebruikt. Daarnaast mag de winnaar gratis naar de voorstellingen die in het teken staan van het jubileum. Dus pak je pen en laat die hersens kraken! Jouw geniale slogan mag je sturen/brengen naar Stationsplein 1, 8331 GM Steenwijk of mailen naar info@demeenthe.nl. Je kunt insturen tot 1 september 2019.

Dat gaan we vieren! In september 2020 bestaat De Meenthe 50 jaar en dat gaan we vieren. Ooit ontstaan uit een brede roep uit de bevolking omdat Steenwijk een Multifunctioneel centrum ontbeerde. In september 1970 geopend door de toenmalige minister Engels en later echt geopend door Prinses Beatrix en Prins Claus. Naar schatting 5,5 miljoen mensen hebben De Meenthe bezocht in 50 jaar. En die hebben ruim 5000 voorstellingen en ruim 1000 evenementen bezocht. Terugkijkend is de bouw van De Meenthe een beslissing die grote gevolgen heeft gehad voor Steenwijk en Steenwijkerland. In ons jubileum halfjaar willen we een aantal bijzondere activiteiten gaan ontplooien zowel binnen als buiten. In de eerste helft van 2020 doen we met een bijzonder nieuwjaarsconcert en een unieke voorstelling over het brein van Erik Scherder en Jan Vayne. Een voorproefje op dat wat komen gaat.

Maar we hebben uw hulp nodig voor een ijzersterke slogan voor dit jubileum! Helpt u ons mee?


94

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

Al meer dan 35 jaar dé specialist in

nachtruzzzzzz... WORKSHOP MOODBOARD Op een creatieve manier krijgt u inzicht in welke woonstijl bij u past en krijgt u hierbij advies van onze interieurstyliste Janneke

Slapen, we doen het iedere nacht en gemiddeld zelfs één derde van ons leven. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je je vrolijk, energiek en alert voelt. Verder kun je je met voldoende slaap beter concentreren en onthoud je gegevens beter. Wanneer je slaapt, herstel je zowel lichamelijk als geestelijk en laden je hersenen zich weer op voor een nieuwe dag. Bij Matrasconcurrent weten we als geen ander hoe belangrijk een goede nachtrust is. Sinds jaar en dag zijn wij dé slaapspecialist van Noord-Nederland en wij staan graag klaar voor iedereen met een wens of vraag op het gebied van slapen. Je bed wordt zorgvuldig samengesteld omdat wij er veel waarde aan hechten dat het bed dat je bij ons koopt, bijdraagt aan een optimale nachtrust. In onze winkels in Rogat, Slagharen en Zwolle kun je voor alles op het gebied van slapen terecht. Je hebt keuze uit een groot

aantal boxspringmodellen, bedden, matrassen, toppers en materialen. Een bijpassend hoofd- en voetbord en natuurlijk de stof zorgen voor een persoonlijke touch. Bezoek je één van onze uitgebreide showrooms, dan zullen we je vragen om ‘proef te liggen’. Want je weet pas wat je koopt als je eerst zelf hebt ervaren hoe een bed ‘aanvoelt’, ligt en beweegt.

16MEI

DONDERDAG 10.00-13.00

19JUN

WOENSDAG 19.00-22.00

11JUL

DONDERDAG 10.00-13.00

29AUG

DONDERDAG 19.00-22.00

13SEP

VRIJDAG 10.00-13.00

16OKT

WOENSDAG 19.00-22.00

OOK OUTLET-ARTIKELEN Naast onze reguliere collectie hebben wij ook een groot assortiment outlet-artikelen. Deze artikelen wisselen continu en vind je daarom alleen terug in de fysieke winkels. In de outlets koop je o.a. mooie boxsprings voor lage prijzen. Wij hebben voor ieder wat wils en advies krijg je onder het genot van een lekker kopje koffie of thee. Je bent van harte welkom in één van onze winkels, of bestel gerust online!

ROGAT

SLAGHAREN

ZWOLLE

Industrieweg 11 T. 0522-440318

Coev.weg Noord 22 T. 0523-208006

Grote Voort 7 T. 038-2031047

WOE. T/M ZAT. GEOPEND, DONDERDAG KOOPAVOND

INSCHRIJVEN KAN VIA INFO@DECOKAYSTEENWIJK.NL OF VIA 0521-870046

95


96

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

97


98

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

99

de meenthe zakelijk

De Meenthe heeft ruimte voor 1 tot 2500 personen, beschikt over alle denkbare technische voorzieningen en er is gratis Wifi in het gehele pand. De Meenthe biedt een zeer scherpe prijs en een uitstekende kwaliteit. Het theater ligt centraal

DE MEENTHE

in Noord-Nederland, heeft voldoende parkeergelegenheid rondom en is te vinden tegenover het intercitystation Steenwijk. De Meenthe heeft eigen

ZAKELIJK

Rabo Theater De Meenthe is de unieke evenementenlocatie van Noord-Nederland en hĂŠt ontmoetingscentrum van het bedrijfsleven van Overijssel, Friesland en Drenthe.

horeca en catering en put uit bijna 50 jaar ervaring.

|

u w eigen stoel !

a r r a n g e m e nte n e n e v e n e m e nte n

bu sine s s se at

Rabo Theater De Meenthe organiseert voor veel bedrijven en instellingen feesten, open dagen, beurzen, theater op maat, productpresentaties, exclusieve diners, vergaderingen, catering, evenementen, seminars, congressen en vele andere activiteiten. Door jarenlange ervaring, en een uitstekende kwaliteit voor een scherpe prijs heeft De Meenthe inmiddels een zeer tevreden klantenlijst.

De Meenthe biedt u de kans om gedurende het gehele theaterseizoen 2019-2020 uw eigen stoel in de theaterzaal te hebben. U betaalt hiervoor â‚Ź 500,- (exclusief BTW) en krijgt daarvoor een stoel met uw bedrijfsnaam of logo, 10 voorstellingen naar keuze (die u natuurlijk bekijkt vanuit uw eigen stoel) en een geweldige kans om het theaterpubliek kennis te laten maken met uw bedrijf.

Ook op zoek naar een unieke locatie? Of met een groep, afdeling of het hele bedrijf een compleet avondje uit naar het theater? Of in een intieme sfeer een film vertonen? Er zijn in De Meenthe diverse mogelijkheden: arrangementen voor een kleine setting tot vergaderen in de theaterzaal. Kijk op www.demeenthe.nl voor nadere informatie en een zalenoverzicht. U kunt natuurlijk ook bellen of vraag uw offerte vrijblijvend aan via onze website.

Met een groep, afdeling of het hele bedrijf een compleet avondje uit naar het theater? Dat kan!

Voor meer informatie over zaalhuur, arrangementen of de business seats bel (0521) 51 40 04 en vraag naar Han Evers of Monique de Boer.


100

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

SHANGHAI

MADE IN OVERIJSSEL

Chinees Indisch Specialiteiten Restaurant AFHAALMENU Voor 2 personen

€15,50 € 16,50

Made in Overijssel is een overkoepelende naam voor theatertalenten uit de provincie. Deze talenten uit Overijssel gaan op tournee langs 10 theaters in onze mooie regio. Elk jaar krijgen drie theatermakers zo de kans om zich aan u te presenteren.

m a d e i n ov e r i j s s e l

WOKACTIE:

Elke maand een wisselend

101

2 uur onbeperkt eten en drinken voor

€ 24,50 22,50 p.p. €

Onderstaande voorstellingen maken deel uit van de kortingsserie ‘Made in Overijssel’. Wanneer u deze drie voorstellingen tegelijk boekt, krijgt u een korting van € 10,-.

Openingstijden wokrestaurant: Vrijdag t/m zondag van 17.00 - 22 .00 uur

Epaper:(www.boomregionaleuitgevers.nl)

Iets te vieren? Wij verzorgen uw catering op locatie al vanaf 10 personen

Ons

à la carte restaurant is 7 dagen per week geopend

Paardenmarkt 4 - Steenwijk | Tel. 0521-51 21 76 | www.restaurant-shanghai.nl

CABARET

Bezoek 3 Overijsselse voorstellingen voor slechts € 27,50

BOVENSTE KNOOPJE OPEN TIJD ZAT VR 22 NOV 20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 12,50

Komt u kennismaken? CABARET

MET DE BOTTE ZIJDE DE PERFECTE MENS BURN OUT OR BURN IN ZA 18 JAN 20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 12,50

Beide drieëntwintig jaar. De precieze leeftijd dat je te oud bent om kind te zijn en te jong om er een te krijgen. Vinden wij zelf dan. Een voorstelling over onze vaders, hun vaders en de vaders die we misschien ooit zullen zijn. Tenminste, als de wereld wat minder naar de tering gaat. Maar goed. Tijd zat.

JOHANNEKE TER STEGE } MUNTJES DUIKEN TUSSEN HAAIEN DO 26 MRT 20.15 UUR | DYKA VESTZAKTHEATER | € 12,50

foto: Bob Bronshoff

BETAAL GEEN WOEKERPRIJZEN

Koop je kaartjes via het theater Meer info? www.weetwaarjekoopt.nl

Johanneke ter Stege dompelt je onder en voert je mee langs muzikale kunstwerkjes. De ontwapenende singer-songwriter en voormalig stadsdichter van Deventer laat taal, beeld en muziek versmelten om te tonen en bevragen wat het leven magisch maakt.

FOTO | FEMKE TEUSSINK

SPECIAL

In de huidige maatschappij zijn we constant op zoek naar perfectie. We leggen de lat steeds hoger en dat brengt de nodige consequenties met zich mee. ‘De perfecte mens: burn out or burn in’ laat op spijkerharde en komische wijze zien wat er gebeurt als de prestatiedrang bezit van je neemt. Een komische voorstelling over de ziekte van deze tijd.


102

RABO THEATER DE MEENTHE

103

De Laatste Eer respecteert het leven en waarborgt de herinnering. Door het afscheid

Filmhuis steenWijk

Uw leven De herinnering De uitvaart Zoals u

2019 | 2020

te verzorgen dat past bij uw nabestaanden en vooral bij u en uw leven. Want uw leven is immers de mooiste herinnering. Bel in het geval van een overlijden

met één van onze uitvaartbegeleiders:

0521 51 36 60

FILMHUIS

Uw uitvaartverzorger uit de regio.

STEENWIJK

De Laatste Eer Uitvaartverzorging

Kornputsingel 40/42a | 8331 JV Steenwijk info@dle-uitvaart.nl | www.dle-uitvaart.nl

Levend Bloed Analyse:

je bloed vertelt hoe gezond je bent! Slechts één druppel bloed is nodig om de kwaliteit van de cellen te bekijken. Met Levend Bloed Analyse bestuderen we het bloed onder de microscoop en kunnen zo zien hoe sterk uw immuunsysteem is, hoe de werking is van bijvoorbeeld lever, milt en darmen en of er allergieën of schimmels zijn. Hierna stellen we voor u een behandelplan op.

Onze werkvormen zijn: Levend Bloed Analyse CRP-meting Body Bioscan HB-meting Vitamine K-meting Hydrocolontherapie Immuniteit Behandelprotocol maag-lever-darmen Orthomoleculaire suppletie Ooracupunctuur Holistische massage Rugpijnmassage Voetreflexologie Hypno- en regressietherapie

Wilt u meer weten?

Bel of mail gerust voor meer informatie.

DYKA VESTZAKZAAL DE MEENTHE

U krijgt 1 x per seizoen een uitnodiging voor een gratis verrassingsfilm U ontvangt standaard een korting van € 2,00 op uw toegangsbewijs en betaalt € 6,50 per ticket in plaats van € 8,50

GEMAKKELIJK GEMAKKELIJK

BETER BETER IN IN JE JE VEL! VEL! Fitwell.nu is een afslankstudio waar je met Fitwell.nu eengeavanceerd afslankstudio waar je met behulp vaniseen apparaat behulp vanafslankt een geavanceerd apparaat plaatselijk en tegelijkertijd plaatselijk afslankt en tegelijkertijd spieren opbouwt. spieren opbouwt. Door onze gezonde voedingsadviezen en onze gezonde voedingsadviezen en Door ons afslankapparaat, dat al het ons afslankapparaat, dat al het ‘zware’ werk voor je doet, kom ‘zware’ werk voor je doet, kom je gemakkelijk beter in je vel. je gemakkelijk beter in je vel. Hoe werkt het? Hoe het? gaat het Doorwerkt ultrasound Door gaat het vet uitultrasound de vetcel en wordt vet vetcel enwijze wordt het uit op de natuurlijke door het op natuurlijke wijze door lymfesysteem afgevoerd. het lymfesysteem afgevoerd. Daarnaast werkt onze apparatuur Daarnaast werkt onze (zwakstroom), apparatuur met elektrostimulatie met elektrostimulatie waardoor spieren bijna(zwakstroom), maximaal waardoor spierenJe bijna getraind worden. bentmaximaal dus aan het getraind bent dus ‘sporten’ worden. terwijl jeJe relaxed ligt!aan het ‘sporten’ terwijl je relaxed ligt! Voordelen: Voordelen: ✔ Behandelingen zijn geheel veilig en pijnloos ✔ Behandelingen geheel veilig en pijnloosomvang Afslanken door zijn vermindering centimeters ✔ Afslanken door vermindering centimeters omvang Efficiënte vetverbranding ✔ Efficiënte Strakkere vetverbranding huid door betere doorbloeding ✔ Strakkere huidvan door betere doorbloeding Vermindering cellulite ✔ Vermindering cellulite Spieropbouw, van ondersteuning herstel ✔ Spieropbouw, ondersteuning herstel bij (sport)blessures (sport)blessures ✔ bij Verantwoorde voedingsadviezen, geen dieet! ✔ Verantwoorde voedingsadviezen, geen dieet!

Het derde seizoen Filmhuis Steenwijk staat voor de deur. Ook dit jaar probeert de filmraad bestaande uit Dion, Gé, Desiree, Judith, Tineke en Marian twee-wekelijks prachtige filmhuisfilms te programmeren die in de reguliere bioscoop niet te zien is. Ook kunt u weer

RESERVERINGEN FILMHUIS U kunt kaarten voor het filmhuis reserveren op drie manieren: • Via de website (geen reserveringskosten) • Telefonisch (€ 2,50 reserveringskosten) • Aan de kassa ( geen reserveringskosten)

vriend van het filmhuis worden. U krijgt korting op de filmhuisavonden, u krijgt de agenda thuis en u ondersteunt het werk van het filmhuis. KENNISMAKINGS KENNISMAKINGS

ACTIE ACTIE

Intake & Proefbehandeling Intake & Proefbehandeling

€29,€29,- **

(normaal €49,-) (normaal €49,-)

* actie geldig t/m 14-04-2019 * actie geldig t/m 14-04-2019

Kornputsingel 3 8331 JS Steenwijk 0521 - 34 66 61 info@sanavital.nl www.sanavital.nl

Vriend van het filmhuis voor slechts € 12,50 per jaar:

Maak nu direct een afspraak! Maak nu direct een afspraak! 06- 2700 5330 • zwolle@fitwell.nu • ! fitwellzwolle 06- 2700 5330 • zwolle@fitwell.nu • ! fitwellzwolle Dokter van Deenweg 84, 8025 BL Zwolle Dokter van Deenweg 84, 8025 BL Zwolle

www.filmhuissteenwijk.nl

Volg via Facebook @filmhuisteenwijk en bekijk ons programma op de wesbite


104

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

105

EVENEMENTEN DE MEENTHE

13, 14 & 15 SEP

KOPJE CULTUUR

5 OKT

NK ROLSTOELDANSEN

6 OKT

HOLLAND TULIP DANCE CLASSIC

5 JAN

VLOOIENMARKT

7 JAN

NIEUWJAARSRECEPTIE STEENWIJKERLAND

BLIJF MOBIEL BEURS

15 JAN

SPORTGALA STEENWIJKERLAND

13 OKT

VLOOIENMARKT

19 JAN

ZEEKORENFESTIVAL

19 OKT

U2 FEEST CADANSA BALFOLKFESTIVAL

24 T/M 26 JAN 25 & 26 JAN

NATIONAAL THEATERWEEKEND OPEN STEENWIJKERLAND DARTS

3 NOV

VLOOIENMARKT

1 FEB

POPKOORFESTIVAL

8 NOV

BUSINESSGALA

2 FEB

VLOOIENMARKT

8 NOV

DAG VAN DE MANTELZORG

9 NOV

KNMO FEST DER BLASMUSIK/

15 NOV

NETWERKBEURS STEENWIJKERLAND

23 NOV

BOK- EN NAJAARSBIERENTOCHT

23 & 24 NOV

15 & 16 FEB

MODELSPOORDAGEN STEENWIJK

22 FEB

FRANS SANTING VECHTSPORT GALA

1 MRT

VLOOIENMARKT

MEGA BRICKS

3 MRT

SCHRIJVERSFESTIVAL STEENWIJK RSG SCHOOLTONEEL

20 MRT

PREUVENEMENT 2020

(+ JAGERSBUFFET)

21 MRT

WIPNEUS EN PIM

VLOOIENMARKT

11 APR

PUMP UP THE 90’S CLASSIC EDITION

19 DEC

RSG SCHOOLFEEST

13 APR

MEGA MODELBOUW

20 DEC

KERSTMIS AAN ZEE

25 DEC

PUMP UP THE 90'S EN ZERO’S

29 MEI

BIER XXXL 2017 I.S.M. MITRA

1 DEC

27 & 28 DEC

31 DEC

STEENWIJK

KERST ZAALVOETBALTOERNNOOI STEENWIJKER BOYS

Compleet en ontzorgd een avondje uit!

1-31 MRT

MIDDAGJE MANNENKOREN

24 NOV

BOEK VIA DE DEMEENTHE.NL OF BEL MET 0521-514004

SPRINGKUSSENFESTIJN

BLAASKAPELLENFESTIVAL

€ ,

In ons Grandcafé kunt u voor, na en in de pauze van de voorstellingen terecht voor een goede kop vers gemalen koffie met een huisgemaakte lekkernij, een verfrissend drankje met nootjes of een stevige borrel met bittergarnituur. Of kom voorafgaand aan de voostelling goed & voordelig dineren in het Theaterrestaurant. Reserveer een tafel of boek een arrangement en laat u verrassen door onze creatieve keukenbrigade.

2 & 3 JAN

12 OKT

24 T/M 27 OKT

 gangen-keuze menu

2020

30 MEI

SCHLAGERFESTIVAL

ROYAL NEW YEARS EVE 12, 13 & 14 JUN

Wijzigingen voorbehouden, veel activiteiten zijn van externe organisatoren. Voor actuele informatie:

www.demeenthe.nl/evenementen

SONEO DANCE CHALLENGE

evenementen

2019


g n p fi o f o e k h r p e o itv u 106

RABO THEATER DE MEENTHE

Huurcontract loopt bijna ten einde

Eiken dressoir Van 1399,- voor 699,-

Boomstamkrukjes van acaciahout. Van 69,- voor 35,-

OP=OP

6 eetkamerstoelen, donkerbruin, leer. Van 899,- voor 450,-

Stoffen elementenbank in de kleur antraciet. Van 2799,- voor 1399,Eettafel van ingelegd teakhout. Van 1095,- voor 547,-

Salontafel van ingelegd teakhout. Van 675,- voor 337,-

Montelbank, hoek, donkergrijs, geweven stof. Van 1699,- voor 849,-

Landelijke buffetkast. Van 1890,- voor 945,-

Eetkamerstoelen op wieltjes,, stof (bruin, zwart, antraciet, lichtgrijs) Van 275,- voor 137,50 per stuk

Boxspring compleet, meerdere maten en kleuren. Maat 160 x 200 cm Van 1299,- voor 649,Karpetten, meerdere designs Blauw, hoogpolig, 230 x160 cm Van 249,- voor 125,-

Relaxfauteuils, meerdere op voorraad. Beige, leer, maat L. Van 1329,- voor 664,Hoekbank, zwart leer, elektrisch gedeelte Van 2499,- voor 1249,-

Alles gaat weg voor halve prijs! MEUBELEN, KLEINMEUBELEN, BANKSTELLEN, TAFELS, SLAAPKAMERKASTEN, EETHOEKEN, KASTEN, DRESSOIRS, BIJZETTAFELS, BOXSPRINGS, KARPETTEN, ENZ

HUGO DE GROOTSTRAAT 9 MEPPEL

06 82522839 www.meubelstuntermeppel.nl OPENINGSTIJDEN: DINSDAG t/m VRIJDAG 10.00 TOT 18.00 UUR VRIJDAG KOOPAVOND TOT 21.00 UUR ZATERDAG 10.00 - 17.00 UUR

2019 | 2020

107


108

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

Ons toneelstuk heeft 4 spelers ESPRESSOBAR ambachtelijke Korte Venen 12 8331 TH Steenwijk

T. 0521 - 51 26 62 F. 0521 - 51 49 30

E. info@scheltinga.nl I. www.scheltinga.nl

Korte Venen 12 T. 0521 - 51 26 62 E. info@scheltinga.nl Uw totaal leverancier voor: 8331 12 TH Steenwijk 0521 51 49 I. www.scheltinga.nl Korte Venen T. 0521F. - 51 26 -62 E. 30 info@scheltinga.nl 8331 TH Steenwijk

F. 0521 - 51 49 30

Hygiene producten

KOFFIE & THEE WINKEL

I. www.scheltinga.nl

Uwtoiletautomaten totaal leverancier o.a. afvalbakkenvoor: en huisvuilzakken. Uw totaal leverancier voor: Disposables

PRINT | DRUKKERIJ | HOUT | SIGN/BELETTERING | WEBSITES Woldmeentherand 3 | 8332 JE Steenwijk | (0521) 52 44 55 | www.bijzonderdruk.nl

o.a. borden, bestekproducten en drinkbekers. Hygiene Industriesector Hygiene o.a. producten toiletautomaten afvalbakken en huisvuilzakken. o.a. kartonnen dozen,afvalbakken palletwikkelfolie toiletautomaten en huisvuilzakken. Disposables en beschermende materialen. Disposables o.a. borden, bestek en drinkbekers. Draagtassen o.a. borden, bestek en drinkbekers. Industriesector o.a. papier plastic met en zonder naambedrukking. Industriesector o.a. of kartonnen dozen, palletwikkelfolie Tafelaankleding en beschermende materialen. o.a. kartonnen dozen, palletwikkelfolie o.a. servetten, placemats en tafelpapier. en beschermende materialen. Draagtassen Kantoorartikelen Draagtassen o.a. papier of plastic met en zonder naambedrukking. o.a. kopieerpapier, ordners etiketten papier of plastic met enenzonder naambedrukking. Tafelaankleding Tafelaankleding o.a. servetten, placemats en tafelpapier. o.a. servetten, placemats en tafelpapier. Kantoorartikelen Kantoorartikelen o.a. kopieerpapier, ordners en etiketten o.a. kopieerpapier, ordners en etiketten

GASTHUISSTRAAT 34-36 STEENWIJK Tel. 0521-520852 www.smederijvansteenwijk.nl Open: wo t/m vr 09.30 - 18.00 uur Za 09.30 - 17.00 uur

109


110

RABO THEATER DE MEENTHE

pagina

pagina

Sinterklaasvoorstelling Buurman & Buurman Woezel en Pip Brugklas Live Kikker Brandweerman Sam Griezelbus Het Zandkasteel

9-10-2019 16 10-10-2019 16 17-10-2019 19 30-10-2019 22 31-10-2019 22 5-11-2019 25 7-11-2019 26 13-11-2019 28 14-11-2019 29 22-11-2019 31 28-11-2019 32 29-11-2019 33 6-12-2019 35 12-12-2019 38 9-1-2020 43 10-1-2020 44 16-1-2020 46 18-1-2020 47 22-1-2020 47 23-1-2020 48 29-1-2020 50 31-1-2020 51 5-2-2020 53 7-2-2020 54 12-2-2020 55 26-2-2020 59 27-2-2020 60 27-2-2020 59 28-2-2020 61 4-3-2020 62 7-3-2020 64 11-3-2020 65 13-3-2020 66 18-3-2020 68 27-3-2020 73 2-4-2020 74 8-4-2020 76 17-4-2020 79 18-4-2020 79 24-4-2020 81 7-5-2020 83 14-5-2020 84 23-5-2020 85

DA N S Vuur en Vlam Magic of Georgia Rythm of the Dance Sleeping Beauty Holland Dance Festival

10-10-2019 5-11-2019 12-12-2019 29-1-2020 24-3-2020

17 25 38 50 71

KIND & JEUGD Nijntje op de fiets Rupsje Nooitgenoeg Doornroosje Juf Roos

29-9-2019 15 22-10-2019 20 24-10-2019 21 17-11-2019 30

30-11-2019 34 15-12-2019 39 2-1-2020 43 13-2-2020 56 18-2-2020 58 20-2-2020 59 19-4-2020 80 2-5-2020 82

MUZIEK List, Shaffy & Piaf

22-9-2019

Martijn Fisher Evergreen Top 1000 Live Band Touch of Toto Waylon Tim Akkerman Ellen ten Damme Tess D. Smith as Tina Turner Naturally 7 Jim van der Zee Jimi Bellmartin Chris Hinze Spijkers JWF Kapel Lakshmi Ernst Hutter Vast Countenance Edwin Evers Band Symphonic Rock Night The Basily Gipsy Band South African Road Trip Seven drunken nights Stahlzeit Simon & Garfunkel Acoustic WAD JB Meijers Pink Floyd Project André Hazes Don Cossackchoir of Russia Jan en Anny Hoken met de Heinoos Kerst aan zee Celine Cairo Seks, Hammond & Rock 'n Roll The life of a man - Joe Cocker Dutch Eagles Legendary Albums Live Do Best of Ireland ft. Johnny Logan Café Bolle Jan Nederpop All Stars The Fortunate Sons Guido's Orchestra Her Majesty The Wieners 3JS Sven Ratzke The Bootleg Sixties

28-9-2019 16 4-10-2019 17 11-10-2019 18 12-10-2019 18 12-10-2019 18 17-10-2019 19 18-10-2019 22 30-10-2019 23 31-10-2019 23 1-11-2019 23 1-11-2019 23 2-11-2019 24 6-11-2019 25 7-11-2019 27 9-11-2019 27 10-11-2019 28 16-11-2019 16 22-11-2019 31 27-11-2019 32 27-11-2019 32 28-11-2019 33 30-11-2019 34 4-12-2019 35 6-12-2019 36 7-12-2019 36 13-12-2019 38 14-12-2019 39 17-12-2019 40 18-12-2019 40 20-12-2019 41 20-12-2019 41 16-1-2020 45 23-1-2020 47 30-1-2020 51 6-2-2020 53 8-2-2020 55 13-2-2020 56 14-2-2020 57 21-2-2020 59 28-2-2020 60 29-2-2020 61 5-3-2020 62 7-3-2020 64 12-3-2020 66 14-3-2020 68 19-3-2020 69 26-3-2020 72

15

pagina

Queen the music Het Groot niet te vermijden Showorkest Stef Bos & band Alex Roeka Lennaert Nijgh Johan Derksen Sweet Caroline Blue Grass Boogiemen & Cor Sanne Mnozil Brass The Five Great Guitars The Best of Britain Tribute to the Cats Herman van Veen

28-3-2020 3-4-2020 4-4-2020 9-4-2020 10-4-2020 16-4-2020 18-4-2020 22-4-2020 23-4-2020 25-4-2020 7-5-2020 9-5-2020 22-5-2020

73 75 75 76 77 78 79 81 81 82 83 84 85

KL ASSIEK Hannes Minnaar Nino Gvetadze Coco Collectief Karin Strobos e.a. Royal Wind Music Isabelle van Keulen Ensemble

20-10-2019 17-11-2019 15-12-2019 12-1-2020 9-2-2020 22-3-2020

20 30 40 45 55 71

pagina

Tour de Legends Johanneke ter Steege Jochem Nooyen Erik Scherder en Jan Vayne De grote Meindert Talma voetbalshow

22-3-2020 26-3-2020 27-3-2020 5-4-2020 8-5-2020

TO N E E L Pijnstillers Showponies Bram van der Vlugt Gas Gerard Cox De Verleiders Female Up! Mijn man begrijpt me niet Jon van Eerd Huub Stapel Hendrik Groen De Aanslag Cocktails Doet sneeuw pijn

23-10-2019 21 13-11-2019 21 29-10-2019 29 15-11-2019 29 23-11-2019 31 11-12-2019 36 11-1-2020 44 31-1-2020 52 19-2-2020 58 11-3-2020 65 19-3-2020 70 31-3-2020 74 1-4-2020 74 15-4-2020 78

REGIONA AL

M O N D I AV I S U E E L

Jannes en Lucina 18, 19 & 21 sep 2019 14 Harm en Roelof 2-11-2019 24 Een middag mannenkoren 24-11-2019 31 Terug naar Steenwijk 29 & 30 dec 2019 42 Nieuwjaarsconcert 4-1-2020 43 ‘t Aol Volk 11-1-2020 47 Helligen Hendrik 15-2-2020 58 Twee Recht Twee Averecht 6 mrt & 15 mei 2020 63/84 Theatergroep Op Woensdag 14-3-2020 67 Toneelver. Blokzijl 23 & 24 mei 2020 86 Razzia 26,27, 28 & 29 mei 2020 86 Droom XL 6-6-2020 86

Van kust naar kust2 Verre volkeren dichtbij Manaslu2 Zuid-Amerika op de pedalen

S H OW & E N T E RTA I N M E N T De Alex Klaasen Revue 13-11-2019 29 Moscow on Ice 25-12-2019 42 Jeans 17-1-2020 46 Barrie Stevens 14-2-2020 57 Pepijn Gunneweg 4-3-2020 62 Haal het doek maar op 13-3-2020 67 Verliefd op Ibiza 18-3-2020 69 RUMAG 20-3-2020 70 Opvliegers 5 25-3-2020 72 Patty Brard 9-4-2020 77 SPECIAL Ruben Terlou 3-10-2019 Gerlof Meijer 10-1-2020 Dit is Steenwijk 5-2-2020 Floris Kortie & Vera Kooper 8-2-2020 Fred Delfgaauw 5-3-2020 Maarten van Rossem 10-3-2020 Ronald Giphart & Jaap Robben 12-3-2020

15 44 53 54 63 64 66

71 72 73 75 83

12-11-2019 28 28-1-2020 50 17-3-2020 68 7-4-2020 76

V R I J DAG AVO N D V E S T Z A KC O N C E RT Soul Mosquitos Radiotors Bogey and the Longhorn Barricade State of Hart

27-9-2019 14 11-10-2019 17 17-1-2020 46 7-2-2020 54 6-3-2020 63

OP DE BÜHNE Theaterorgelconcert Heel Steenwijk zingt Tribute Wind Orchestra Cadansa Four Seasons Twente Plat Djoezz VCE Westerveld Peter en de Wolf Stuyvesant Sailors ‘t Volk van Grada Rotary Wolvega Frank Blueka TRYO

27-9-2019 90 5-10-2019 90 6-10-2019 90 25-10-2019 90 14-11-2019 90 15-11-2019 90 29-11-2019 90 7-12-2019 90 8-12-2019 91 18-1-2020 91 29-2-2020 91 21-3-2020 91 17-4-2020 91 22-4-2020 91

t h e at e r s e i z o e n o p g e n r e

THEATERSEIZOEN 2019 | 2020

CABARET Kommil Foo Howard Komproe Greg Shapiro Nina de la Parra Urbanus Hehobros on tour Lenette van Dongen Kasper van der Laan Louise Korthals Bovenste knoopje open Soundos Henry van Loon Yvonne van den Eerenbeemt Nabil Aoulad Ayad Kasper van Kooten Patrick Laureij Pieter Derks Met de botte zijde Gek van Paarden Daan Boom Max van den Burg Marc de Hond Enge Buren Vuile huichelaar Vrijdag & Sandifort Van der Laan en Woe Stefano Keizers Nienke Plas Kees van Amstel Fuad Hassan Kiki Schippers Andries Tunru Anne & Lisa Viggo Waas Yentl en de Boer Roué Verveer Martijn Koning Paul Haenen Op Sterk Water Tineke Schouten Maartje en Kine Tis hier geen hotel Nathalie Baartman

111

2019 | 2020


112

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

Goed advies, Prima service!

NATIONALE KUNST &CULTUUR CADEAUKAART

Deze zweefdeurenkast ruimt zo lekker op BESTEEDBAAR IN ONS THEATER

PODIUM CADEAUKAART

de meenth e

cad e auk a art nthe e e m e d t uk aar a e d a c

✹ U geeft een ‘live & meeslepende’ belevenis cadeau. ✹ Met de podium Cadeaukaart kan de ontvanger kaartjes kopen voor een voorstelling of concert naar keuze.

ww w . dem

een the . nl

✹ Op www.podiumcadeaukaart.nl kunt u zelf uw cadeaukaart ontwerpen. Als bedrijf is het mogelijk om een eigen logo op de kaart te zetten. ✹ De podium Cadeaukaart wordt geleverd in een feestelijke envelop.

pokadoka_kaa

rt_cobranding

Tegen een klein extra bedrag is een stijlvol fluwelen doosje verkrijgbaar.

www

. de m ee nt

_dec15_def.in

dd 1

he . nl

de meenth e

rt

_k

pokadoka

www.pokadoka.nl.

ww w . dem

pokadoka_kaa

Uitgave De Meenthe Stationsplein 1 8331 gm Steenwijk t 0521 51 40 04 info@demeenthe.nl www.demeenthe.nl Verspreiding Huis-aan-huis in Steenwijkerland, Meppel, Westerveld, Stellingwerven en delen van Midden-Drenthe.

Openingstijden kassa De kassa is gedurende het theaterseizoen geopend van maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur en drie kwartier voor aanvang van een voorstelling. ’s Avonds is de kassa uitsluitend geopend voor kaartverkoop voor de voorstelling op die avond.

dd 1

Druk Habo DaCosta

Uitgave Dit is een uitgave van Rabo Theater De Meenthe

Onder voorbehoud van zet- en drukfouten. Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend.

Programmering Monique de Boer Han Evers

€ 465,00

_dec15_def.in

Oplage 55.000 ex.

Redactie Corine van de Water Lianne Groen Monique de Boer

Vanaf

Den Hulst 33 7711 GK Nieuwleusen Tel. 0529 - 48 12 23

een the . nl

rt_cobranding

coloFon

16-09-16 14: 05 14:05

16-09-16

cad e auk a a

f.indd 1

dec15_de

anding_ aart_cobr

Complete kast voorzien van zweefdeuren met legplanken en hangroedes. Verkrijgbaar in diverse kleuren en in breedte- en hoogtematen.

16-09-16

14:05 Een deel van de voorstellingen is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel. De campagne 'Theater, daar ga je voor zitten' is een gezamenlijk initiatief van de kleine theaters in Overijssel.

info@bosbedden.nl

inclusief montage

Openingstijden Ma t/m wo: 10.00 - 18.00 uur Do en vrij: 10.00 - 21.00 uur Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur Donderdag en vrijdag koopavond!

Volg ons ook op Social Media!

113


114

RABO THEATER DE MEENTHE

2019 | 2020

115

Uw adres voor

BESTELFORMULIER UW GEGEVENS na am adres

Tapijt

postcode / pl a ats telefoon

Gordijnen en vitrages

e - mail

* ja , gr a ag

ont vang ik de t wee wek elijk se nieuwsbrief per e - mail me t informatie over voor stellingen , ac ties en nieuw tjes .

* ja , ik

wor d vriend van de meenthe .

* ja , ik

geef hier bij toestemming dat mijn per soonsgege vens wor den opgesl agen in he t tick e tingsysteem van de meenthe .

GR A AG BE STEL IK

K A ARTEN

datum

a antal

na am voor stelling

k ind

Karpetten

rol stoelpl a ats

Epaper:(www.kruider.nl)

Laminaat

Woonaccessoires Behang

Binnen- en buitenzonwering

Saus- en schilderwerken

Extra voordeel!

Slaapkamers en linnenkasten 5% of 10% korting en een gratis Meenthe PlusPas, z.o.z.

Pvc- en linoleumvloeren

B E TA A L W I J Z E

parket • laminaat •

afhalen bij de kassa voor 17 september 2019 ( reserveringskosten € 2,50). kijk voor openingstijden kassa pagina 7. ik ontvang graag een betaallink voor online betalen via ideal , na betaling worden de kaarten per e - mail toegezonden

(reserveringskosten € 2,50) ik ontvang een factuur . na betaling worden de kaarten per post toegestuurd ( reserveringskosten € 2,50

T

+ verzendkosten € 4,-).

VERSTUREN

• • Slaapspeciaalzaak

uw volledig ingevulde bestelformulier kunt u afgeven bij de kassa van de meenthe of in een gefrankeerde envelop sturen aan rabo theater de meenthe , postbus 305, 8330 ah steenwijk .

parket • laminaat • linoleum • tapijten • gordijnen • zonwering parket • laminaat • linoleum • tapijten • gordijnen • zonwering pvc pvc design vloeren woondecoratie • verlichting • behang design vloeren •• woondecoratie • verlichting • behang

Ook kunt u uw kaarten snel en eenvoudig bestellen op www.demeenthe.nl | Daar kunt u ook uw stoelkeuze maken!

Tapijtwinkel Steenwijkerdiep 6, Steenwijk.6,Tel. 0521 - 51 20 03 0521 fax 0521 - 51 74 Tapijtwinkel Steenwijkerdiep Steenwijk. Tel. - 51 208503 •Magazijn Boterweg 8, Tuk. Tel. 0521 - 52 09 95 • Magazijn Boterweg 8, Tuk. Tel. 0521 52 09 95 Nu ook maandagmiddag geopend. Tukseweg 34,Tukseweg Steenwijk. Tel. - 52 36 23 • Slaapspeciaalzaak • Slaapspeciaalzaak 34,0521 Steenwijk.

Via de website is uw reservering gratis, u betaalt geen reserveringskosten.

info@kruider.nl - www.kruider.nl info@kruider.nl - www.kruider.nl

Bedankt voor uw bestelling!

https://www.facebook.com/KruiderStw

https://twitter.com/Kruider_Stw of @Kruider_Stw


116

RABO THEATER DE MEENTHE

Bankzaken Bankzaken regelen met regelen demet app de app

Waar je Waar je ook bent ook bent

De Rabo Bankieren App Je doen wanneer Debankzaken Rabo Bankieren Apphet jou uitkomt, waar dan ook. Met de Rabo Bankieren App kun je makkelijk betalingen of je paswaar blokkeren alsMet die de gestolen is. Ook Je bankzaken doen wanneer het doen jou uitkomt, dan ook. Rabo Bankieren beschikt app over betalingen een chatfunctie, snel antwoord op jouw vragen. App kun de je makkelijk doen waarbij of je pasjeblokkeren als diekrijg gestolen is. Ook

Download nuover de een Rabo Bankieren Appje snel antwoord krijg op jouw vragen. beschikt de app chatfunctie, waarbij Download nu de Rabo Bankieren App Growing a better world together Growing a better world together


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.