Atrijum Apartmani - Trinity Boat Tours

Page 1


www.atrijum-apartmani.com 22. septembra 122A, Kladovo +381 61 200 5757NAŠA VIZIJA SMEŠTAJA U KLADOVU Bilo da je razlog Vaše posete Kladovu turističke ili poslovne prirode, naša lokacija u samom gradu je na idealnom mestu. Dovoljno daleko od centra (1.200 m) kako biste imali svoj mir u blizini jednog od gradskih parkova, a na samo 500 m od gradske plaže, marketa ili pekare. Obezbeđen je i parking sa video nadzorom. Osim garantovano kvalitetnog odmora koji ćete sebi obezbediti odabirom Atrijum Apartmana u Kladovu, krstarenje Djerdapskom klisurom turističkim brodićem, Trinity Boat Tours, učiniće Vaš boravak u Kladovu nezaboravnim. Naši smeštajni kapaciteti od 63 ležaja omogućavaju organizovanje manjih seminara i poslovnih sastanaka.
Ono što nas izdvaja od drugih privatnih objekata za smeštaj u Kladovu je činjenica da kod nas dobijate usluge hotelskog kvaliteta (dnevno sredjivanje soba, usluge recepcije, pranje, sušenje i peglanje veša...), po dosta povoljnijim cenama od hotelskih. Jedino što naš objekat za smeštaj ne poseduje je restoran, ali zato imamo odličnu saradnju sa najboljim restoranima u gradu, tako da veoma lako možemo da organizujemo dostavu hrane ili da izvršimo rezervaciju u Vaše ime. Naš primarni cilj je da Vam obezbedimo prijatan odmor i vrhunsku uslugu, kao i da pomognemo u organizaciji svih Vaših turističkih ili poslovnih potreba.VAŠA IDEALNA LOKACIJA ZA OTKRIVANJE LEPOTA ISTOČNE SRBIJE Samo Kladovo i okolina je prebogata kulturno-istorijskim spomenicima i prirodnim lepotama koje morate da posetite. Od prvog Geo-parka u Srbiji, Nacionalnog parka Đerdap, preko prvog stalnog naselja u Evropi - Lepenskog Vira sve do značajnih arheoloških nalazišta brojnih drevnih kultura, istočna Srbija je jedan od najlepših regiona Evrope. Sve veći broj turista iz celog sveta otkriva mističnu lepotu ovog dela Srbije. Osim modernog smeštaja nudimo i organizovanje tura i krstarenja Dunavom.TRINITY BOAT TOURS Trinity boat tours je pionir i lider u oblasti turističkih obilazaka znamenitosti Đerdapske klisure sa Dunava. Nacionalni Park Đerdap smatra se jednim od najlepših i najvećih parkova Evrope. Potpun doživljaj lepote i monumentalnosti ove destinacije moguć je jedino sa vode. Profesionalno i ljubazno osoblje učiniće Vašu vožnju Dunavom nezaboravnom, i pružiti sve potrebne informacije u vezi brojnih atrakcija koje ćete tokom jednoipočasovne vožnje obići. TRINITY BOAT je namenski turistički čamac, veoma bezbedan i udoban, prelepog dizajna, kapaciteta 12 putnika. Namena mu je krstarenje Đerdapskom klisurom.


Tokom krstarenja imaćete priliku da vidite jedinstvene lokacije na Dunavu. Trajanova tabla - natpis uklesan u steni pored Dunava u Đerdapskoj klisuri, posvećen je čuvenom rimskom imperatoru koji je na svom putu kroz Srbiju ostavio brojne tragove. Monumentalni spomenik Decebalu - poslednjem kralju Dakije simbolično isklesan baš preko puta Trajanove table na srpskoj strani, kako bi dva velika vladara starog sveta doveka prkosila jedan drugom. Imaćete priliku da vidite i najuži i najdublji deo Dunava, Veliki i Mali Kazan.Naše preporuke za obilazak Kladova i okoline Kladovo je mesto susreta civilizacija koje su od praistorije do danas ostavile brojne tragove. U samom Kladovu ćete imati priliku da uživate na uređenoj gradskoj plaži ali i da degustirate riblje specijalitete u brojnim restoranima domaće kuhinje. Ako ste ljubitelj antičkih civilizacija Kladovo je pravo mesto za Vas, jer ćete imati priliku da posetite rimski grad Dianu na obali Dunava, ali i vidite ostatke Trajanovog mosta koji je povezivao Meziju i Dakiju. Tvrđava Fetislam je Dunavsko utvrđenje iz turskog perioda koje morate obići. Osim lepih parkova i uređenog šetališta uz Dunav, u Kladovu možete posetiti i arheološki muzej Đerdapa, staru čaršiju i crkvu Svetog Đorđa.


Hidroelektrana Đerdap, nedaleko od Kladova predstavlja izuzetnu atrakciju iz oblasti industrijskog nasleđa. Saznajte više o jednoj od najvećih brana u Evropi tokom organizovanih poseta sa vodičem. Iskoristite blizinu brojnih prirodnih lepota koju nudi savršena lokacija Kladova i obiđite Nacionalni park Đerdap. Najznačajniji ekosistem u Srbiji odlikuju izuzetne vrednosti i retkosti, objekti izvorne flore i faune i dobro očuvane šume prirodnog sastava i izuzetnog izgleda. Ova teritorija je 1974. godine stavljena pod zaštitu kao najveći nacionalni park u Srbiji a nedavno je proglašena i za prvi geo park u Srbiji. Blederijski vodopad, izuzetna prirodna atrakcija nalazi se u blizini sela Reka, na oko 15km od Kladova. Tirkizno zeleni vodopad predstavlja jednu od bolje čuvanih tajni istočne Srbije koju vredi otkriti.


Nedaleko od Kladova, na desnoj strani Dunava nalazi se jedna od najbolje očuvanih srednjevekovnih tvrđava. Izgrađena u 14. veku Golubačka tvrđava bila je poprište brojnih sukoba tadašnje Srbije i Turske. Danas je to idealno mesto za izlet iz Kladova. Posle najužeg dela Dunava koji ste videli na krstarenju našim turističkim čamcem, u Golupcu ćete imati priliku da posetite najširi deo ove velike Evropske reke. Nedaleko od Golupca nalazi se manastir Tumane, koje je mesto hodočašća vernika iz Srbije i inostranstva. Am­bi­jen­tal­na le­po­ta sa jed­ne i du­hov­ni mir sa dru­ge stra­ne, te pri­su­stvo sve­ti­nja, ma­na­stir Tu­mane či­ni vred­nim ka­ko u du­hov­nom ta­ko i kul­tur­no-isto­rij­skom smi­slu.


Lepenski Vir je najstarije urbano naselje u Evropi. Ovaj jedinstveni arheološki biser Srbije možete posetiti u vidu jednodnevnog izleta iz Kladova. Kultura Lepenskog Vira je stara oko 8000 godina a nazvana je po lokaciji na kojoj je otkrivena. Južnije od Kladova naći ćete skriveni svet klisura i monumentalnih kamenih mostova. Prerasti Vratne predstavljaju jedne od najvećih geoloških skulptura u Evropi koje morate otkriti na Vašem proputovanju po istočnoj Srbiji. Kada ste u Negotinskom kraju iskoristite vreme za obilazak i čuvenih Rajačkih pimnica i degustirajte najbolja vina ovog dela Srbije.

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.