De Domijnenkrant 06

Page 14

14

de domijnen krant 06

Ervaringen met Wegwijs naar Werk Vooral over de digitalisering van het solliciteren; hoe je social media kunt inzetten en op welke manier je optimaal gebruik maakt van je eigen netwerk. Maar bovenal heb ik ondervonden dat, of je nu jong of oud bent, hoog of laag opgeleid, werkloos of met een topfunctie, iedereen baat heeft bij handige tips & tricks omtrent zelfontplooiing. Even stilstaan bij de toekomst zouden we allemaal wat vaker moeten doen. Zou u de bijeenkomsten aan vrienden en familie aanraden? Ik kan de bijeenkomsten absoluut aan iedereen aanraden. De sfeer is enorm gemoedelijk en laagdrempelig, iedereen is hier welkom en neemt naar eigen gevoel actief deel. Je steekt er altijd wat van op; is het niet nu dan is het voor een later moment. Vul aan: de Wegwijs naar Werk bijeenkomst... kun je vergelijken met een ketting; elke bijeenkomst vormt een schakel. Je haalt uit de bijeenkomsten hetgeen wat voor jou van toepassing is en dan is de ketting rond.

We vertellen u graag meer over het aanbod basiseducatie bij De Domijnen. Maar wat we eigenlijk nog liever doen, is een deelnemer zelf aan het woord laten. Mevrouw Ghislaine Smeets, trouwe deelnemer van de Wegwijs naar Werk bijeenkomsten, deelt haar ervaringen. Benieuwd hoe zij de bijeenkomsten heeft beleefd? Lees dan zeker verder.

Waarom heeft u deelgenomen aan de Wegwijs naar Werk bijeenkomsten? Bij mijn eerste deelname was ik vooral op zoek naar handvaten om me beter te oriënteren op de toekomst. Een extra opleiding volgen, een baan in een nieuwe branche zoeken of vrijwilligerswerk doen. Alle mogelijkheden lagen nog open. Ik wilde mezelf vooral verder ontplooien en ontwikkelen maar wist niet exact welke kant op. Toen kwam ik in contact met de Wegwijs naar Werk bijeenkomsten via De Domijnenkrant. Het onderwerp én de gastspreker van de Wegwijs naar Werk bijeenkomsten spraken me zodanig aan dat ik niet heb getwijfeld om deel te nemen. Daar kijk ik zeer tevreden op terug want de thema’s blijven me steeds weer boeien. Wat heeft Wegwijs naar Werk u bijgeleerd? Ik heb veel geleerd van de expertise van de gastsprekers.

Basiseducatie heeft nog meer voor u in petto: • • • • •

Klik & Tik: uw eerste ervaring met de computer en het gebruik ervan. Digisterker: leren omgaan met de digitale overheid, DigiD en belastingdienst (gratis). Workshop Ipad: spelenderwijs meer te weten komen over de Ipad. Spreekuur advocaat: een gespecialiseerd advocaat geeft u antwoord op arbeidsrechtelijke vragen (gratis). Spreekuur digitale vragen (gratis)

Raadpleeg www.dedomijnen.nl/educatie of neem contact op via 06-10765313 voor actuele info en aanmelden

Docente Roos ten Hooven over ’Hoe presenteer ik mijzelf?’ Kom ook in uw vrije tijd genieten van cultuur door een cursus of workshop te volgen. Hiermee ontwikkelt en verdiept u uw creativiteit en interesses. Bovendien hebben deze cursussen en workshops een zeer laagdrempelig karakter doordat ze kort en heel betaalbaar zijn.

cursussen & workshops

ven Een leleren lang

Tijdens de cursus ‘Hoe presenteer ik mijzelf?’ gooit docent Roos ten Hooven theatervormen en coachingstechnieken in de strijd om u bewust te maken van uw verbale en non-verbale communicatie. Roos blikt terug op een succesvolle reeks en kijkt uit naar de nieuwe bijeenkomsten in het voorjaar. Waarom schrijven deelnemers zich in voor de cursus ‘Hoe presenteer ik mezelf?’ Vele cursisten nemen deel met een concrete doelstelling zoals verbeteren van je uitspraak of het versterken van je overtuigingskracht. Daarnaast zijn er ook deelnemers die meer zelfvertrouwen willen kweken en op zoek zijn naar verdieping en verbreding. Kortom, ze willen hun eigen authenticiteit ontdekken. Die behoefte past volgens mij ook erg bij deze tijd. Welke feedback krijg je vaak van deelnemers? Wat nemen ze mee uit de cursus? Ik hoor vaak dat na deelname aan de cursus vele vragen werden beantwoord. Cursisten krijgen meer zicht op hun eigen verbale en non-verbale communicatie en op de manier waarop ze overkomen bij anderen. Dat bewustzijn

brengt verheldering, geeft meer zelfvertrouwen en brengt je terug in je eigen kracht. Eén deelnemer sprak zelfs over ‘een detox’, dat vat het volgens mij mooi samen. Hoe kun je de vraag ‘Hoe presenteer ik mezelf?’ het beste beantwoorden? Je kunt jezelf het beste presenteren vanuit je eigen kracht en zelfvertrouwen, met behulp van bewust geworden technieken.

Benieuwd naar onze andere cursussen & workshops? • • • • •

Op bijzondere wijze muziek maken met Trashpercussie Filmen en videobewerken met uw smartphone Haiku schrijven.. En wandel je mee? Fictie verhalen leren schrijven Free style textiel

Raadpleeg www.dedomijnen.nl/educatie voor actuele info en aanmelden.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.