Zegvelderie 22 juni 2013

Page 1

30 jaar Zegvelderie

PROGRAMMAKRANT KRANT

3ja0 ar

VOORWOORD ZEGVELDERIE De 30e editie van de Zegvelderie! Allang niet meer weg te denken in de agenda van de Zegvelder. Het resultaat van een staaltje vrijwilligerswerk, grote betrokkenheid van de burger, sterke samenwerking met de lokale ondernemers en zelfs van buiten! Het is werkelijk ongelooflijk dat, ondanks de minder gunstige tijd, vrijwel niemand zich er van laat weerhouden financieel of op andere wijze bij te dragen. Onze welgemeende waardering hiervoor! Voor ons als CSZ voldoende aanleiding om er voor zorg te dragen dat ook de presentatie van evenement en betrokkenen naar een hoger niveau wordt gebracht. Het resultaat heeft u voor u; een door de CSZ zelf samengestelde Zegvelderiekrant! Waarin we trots presenteren wat we met elkaar hebben neergezet. Straattheater, spelen, kermisattracties voor tieners en volwassenen en ook dit jaar hebben we weer een spectaculaire attractie weten vast te leggen. Daarnaast is er de kramenmarkt en ook is het Wout met speels gemak gelukt om een fantastisch ‘Woutplein’ in te richten met een grote variatie aan hobby’s en activiteiten. In samenwerking met het bestuur en de beheerder van Gasterij de Milandhof is de horeca weer als professioneel bindmiddel aanwezig om de Zegvelderie de sfeer te geven die haar bezoekers verdienen. En tenslotte is er natuurlijk ook de jaarlijkse Knock Out Show, het waanzinnig spannende spel waarbij jong en oud gelijke kans hebben om de hoofdprijs te winnen.

De Zegvelderie 2013, de hele dag plezier voor jong en oud! Namens de CSZ nodig ik u uit en heet u van harte welkom. Arjan Ton Voorzitter CSZ

facebook.com/cszzegveld


Vrienden van

facebook.com/cszzegveld

Pedicuresalon Petra

www.eetcafedehalvemaan.nl

Pedicuresalon sinds 25 jaar (15 juni 1988-15 juni 2013)

info@eetcafedehalvemaan.nl Tel. 0172-685575

Petra Hamoen

Hazekade 20

pedicure met aantekening diabetische voet

2411 PP

Nieuwstraat 5 3474 JL Zegveld 0348-745900 of 06-19967245 petra.66@live.com www.pedicuresalonzegveld.nl

Bodegraven (De Meije)

Hadlomafarm Zegveld Coop Bremmer Middenweg 1 3474 KC Zegveld Tel. 0348-691253 Wij staan op de Zegvelderie met vers en super voordelig fruit!

Bunnik

trilplaten/trilstampers/ vuilwaterpompen/ laserapparatuur/aggregaten

HANDELSONDERNEMING www.johnbunnik.nl

s t u d i o gerrit gerritsen Eikenlaan 19 • 3474 HB Zegveld Tel. 0348 - 691675 • M 06 14515161 Email info@studiogg.nl www.studiogg.nl

Voor creatieve vormgeving en realisatie

Reparatie, - Aansluiten, Inbouwen van Electrische apparaten en Electra - Aanleg

Wenst u een geslaagde Zegvelderie 2013 toe!

Ter gelegenheid hiervan krijgt u 25% korting op de reparatie van een wasmachine, droger of vaatwasser van 22 t/m 29 juni 2013. www.elwi.nl info@elwi.nl Tel. 0348-506643 Mobiel 0622-467345

Stiveca Netherlands Korensloot 64 3 4 74 H M Z e g v e l d

ICT Project Management Technologie Adviseur Peter Ebbelink Solutions Counselling Bedrijfskunde veranderingen Strategisch advies Verandertrajecten

www.adbrakcatering.nl

schildersbedrijf Rietveld 36A • Woerden • (0348) 41 56 67 • www.tcdebosrand.nl Openingstijden: maandag t/m donderdag 09.00 - 18.00 uur, vrijdag 09.00 - 21.00 uur en zaterdag 08.30 - 17.00 uur.

Beukers

Phone Mobile Fascimile website e-mail

+ 31 3 4 8 6 9 14 9 6 +31 6 55 340 224 +31 8 42 107 709 www . stiveca.nl info@stiveca.nl

www.klepper.nl

Voor uw schilder, behang- en glaswerk Hoofdweg 56 3474 JG Zegveld tel 0348-691220 e-mail: schilder@beukers.info

Agency in creativity

Alle groente en fruit in 1 shot! Het beste sap op aarde. Nu ook verkrijgbaar bij

DE SINAASAPPELMAN

www.studiopiraat.nl branding, design and communication


Voorwoord Zegvelderie 2013 De Zegvelderie, voor mij een nieuw begrip, voor u een bekend zomers fenomeen waar jong en oud aan haar trekken komt!

30

Om een indruk van de Zegvelderie te krijgen moet ik, als uw nieuwe burgemeester, het van de foto’s van vorig jaar hebben. En wat voor foto’s! Ik zie vertier voor jong en oud, kermisattracties, agrarische oldtimers, spelletjes, rommelmarkt, een palingroker, ijsjes en vrolijke gezichten. Zegveld op zijn best! Ik kan u vertellen dat het heel wat energie kost om iets dergelijks te organiseren. Dat kan niet zonder de hulp van vele Zegveldse handen en sponsors. Met name dat laatste is in deze lastige economische tijd nog wel eens een punt. Al is het budget dit jaar misschien een beetje minder ruim, het evenement wordt er niet minder van. Het is immers een jubileum: De Zegvelderie wordt voor de 30ste keer gehouden. Zegveld nodigt de buren uit de regio dan ook van harte uit bij dit festijn. Bij de Zegvelderie staat gezelligheid voorop. Ik wens iedereen veel pret, leuke ontmoetingen, kortom een hele fijne (en zonnige) dag!

Victor Molkenboer

Burgemeester gemeente Woerden

Speed en Powerplein

Bezoekers van de dertigste Zegvelderie kunnen er niet omheen: het Speed- en Powerplein. Daar is alles te vinden wat met sport en snelheid te maken heeft. Zwarte rookpluimen, piepende banden, oliedampen, ronkende motoren markeren tijdens de Zegvelderie het plein achter de Milandhof. Er worden allerlei demonstraties en wedstrijden gehouden, zoals Trekker Trekken voor mannen en vrouwen vanaf 16 jaar, handboogschieten en speerwerpen, oude tractoren, speciale fietsen en modelbouw van de Titanic Motor van het plein is Wout Verweij

Micropulling

Hoogtepunt is de komst van de Nederlandse Micro Pulling Organisatie. Micropulling is een afgeleide van de grote Tractor Pulling, want de micropulling werkt met schaalmodellen van schaal 1 op 10. De tractors zijn zelfgebouwde modellen die werken met verbrandingsmotoren. ‘Technische wondertjes’, concludeert Wout. Bij deze sport gaat het erom een sleepwagen zo ver mogelijk te verplaatsen op een baan met speciale grond. De grond wordt beschikbaar gesteld door zand en grindhandel van den Dool uit Zegveld. Deze vlakke baan is 2,5 meter breed en 22 meter lang. De sleepwagen is echter zo gebouwd dat hij tijdens de trekpoging steeds moeilijker verplaatsbaar wordt. De tractoren worden door de rijders zelf ontworpen en gebouwd. Ze kunnen worden aangedreven door een of meerdere verbrandingsmotoren, afhankelijk van de klasse waarin gereden wordt. Sommige modellen beschik-

ken over een totaal vermogen van meer dan tien PK en laten de achterwielen met ruim 120 km per uur spinnen. Technische wondertjes “concludeert Wout. De organisatie bestaat uit 45 deelnemers in verschillende klasse en organiseren demonstraties en wedstrijden in het hele land. En op zaterdag 22 juni is Zegveld aan de beurt.

Handboogschieten en speerwerpen

Verder kunnen de bezoekers een poging wagen om de Robin Hood van Zegveld te worden. Een speciaal handboogschiet- en speerwerpteam geeft instructies. “Om de veiligheid te waarborgen maken we achter het mikpunt een wand met strobalen” vertelt Wout “Ook daar hebben we weer een sponsor voor gevonden. het Zegveldse Transportbedrijf Groenendijk &Verhoeff neemt de strobalen voor hun rekening.

Modelbouw Titanic

Ook een bezienswaardigheid is de modelbouw van de Titanic. Ruud Kats uit Hilversum heeft zijn hobby tot een ware kunst verheven. Hij maakte geheel van papier en karton een model van schaal 1 op 200 van de legendarische Titanic in alle glorie en zoals het scheepswrak in 1985 op de bodem van de Atlantische Oceaan gevonden is.

Trekker Trekken

Volgens Wout Verweij belooft de wedstrijd ‘Trekker Trekken’ voor mannen en vrouwen een spektakel te worden. “Iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen. De gehele dag door kan er over een baan van 15 meter een tractor getrokken worden. Aan het eind van de dag, om 15.00 uur, houden we een finale en komt de beste vrouw en man uit de bus” aldus Wout die voor het trektuig dat wordt omgehangen speciaal naar vliegveld Texel afreisde.


30 Speed & Powerplein

Op speed- en powerplein beginnen om 10.00 uur verschillende attracties. Het programma duurt tot het einde van de Zegvelderie. De attracties zijn oa.: • Wedstrijd Nederlandse Micro Pulling Organisatie • Modelbouw van Titanic van Ruud Kats • Handboogschieten en speerwerpen • Pret met Shet • Oude tractoren • Schiettent • Wafelbakker • Speciale fietsen • Wedstrijd Trekker Trekken voor mannen en vrouwen vanaf 16 jaar

Kinderrommelmarkt

Voor de kinderen begint de Zegvelderie met een kinderrommelmarkt van 10.00 tot 12.00 uur.

Kramenmarkt

De kramenmarkt is een vast onderdeel van de Zegvelderie. Loop rustig langs de vele marktkramen en sla uw (spreekwoordelijke) slag!

www.pkfwallast.nl

LEDERLAND zitmeubelen

Kaasveredeling Kruijt Zegveld

A.C. DONSELAAR

AANNEMERSBEDRIJF

Berghoef Stucadoorswerken en Spachtelputz Julianalaan 37, 3474 JN Zegveld T. 0348 – 75 33 61 / M. 06 – 22 37 75 90 pberghoef@hotmail.com

NIEUWBOUW • VERBOUWING RENOVATIE • ONDERHOUD

mob. 06 - 127 760 22

www.steencentrum-utrecht.nl

0348-692444 www.uwzegveldsetuinman.nl


Podium

Op het podium omgeven door een gezellig terras doorlopende (muzikale) attracties zoals DJ, Clown Hookie Pookie en Foeke en Sjoeke.

De Knock Outshow

ATTRACTIES voor jong en oud • Freefall, maak een vrije val van 10 meter op een zachte airbag. • Aquabubbles, loop in een grote luchtbal over het water!

begint om 17.00 uur. Dè afsluiter van de Zegvelderie is een spel waarbij door voortduring van de vragen uiteindelijk slechts een winnaar overblijft. Al vele malen zegevierde in deze show een jeugdige deelnemer. De winnaar krijgt een midweek of weekend in een bungalowpark aangeboden door Personal Touch Travel.

Verder is er een treintje, springkussen, ballenbad, zweefmolen, draaimolen, schminken, clown Hookie Pookie en heeft de Zegveldse brandweer wederom leuke waterspelletjes bedacht.

www.ouwejan.nl

Bunnik

HANDELSONDERNEMING

trilplaten/trilstampers/vuilwaterpompen/ laserapparatuur/aggregaten www.johnbunnik.nl

facebook.com/cszzegveld

Groenendijk & Verhoeff Transport Zegveld

Van Breukelen Groenvoorzieningen


Sponsoren & adverteerders Dankzij sponsoren en adverteerders is het weer mogelijk een Zegvelderie te organiseren. Wij spreken graag onze waardering uit over hun betrokkenheid bij het opnieuw op de kaart zetten van dit prachtig evenement bedoeld voor de gehele Zegveldse gemeenschap en haar regio, jong én oud.

Foeke en Sjoeke

PKF Wallast Woerden www.pkfwallast.nl

Geluid en Pret met een shet Lederland Utrecht/Amsterdam www.lederland.nl

Clown Hookie Pookie

Goedhart Keukens Alphen a/d Rijn www.goedhart-keukens.nl

Kindertrein

Aannemersbedrijf A.C. Donselaar

Podiumwagen

Ballenbak

Ook van onderstaande bedrijven ontvingen wij een financiële bijdrage:

Springkussen

Rabobank Woerden www.rabobank.nl

Stucadoorsbedrijf Berghoef Zegveld 06-22377590 Fruity-Line www.fruity-line.nl

strobalen handboogschieten Firma Groenendijk & Verhoeff

schaarhoogwerker t.b.v. de Action Free Fall Peter Brak Verreikers www.peterbrak.nl

grond tbv micropulling

Van den Dool BV beton, zand, grind en bouwmaterialen Zegveld www.vddool.nl

Draaimolen

W.J. Vonk, Loonwerk, grondwerk, riolering, tuinaanleg Zegveld 06-25120414

Schmink en glittertattoos Steencentrum Utrecht BV Houten www.steencentrum-utrecht.nl

Aggregaat

Handelsonderneming John Bunnik Zegveld www.johnbunnik.nl

Jacco Verburg aannemersbedrijf Zegveld www.jaccoverburgaannemersbedrijf.nl

Schiettent

Aad van Vliet Uw Zegveldse Tuinman Zegveld www.uwzegveldsetuinman.nl

Knock-out show (Weekendje weg)

DJ Johan

J. Keus Rietdekkersbedrijf Nieuwkoop 06-52442268 Balvert Dak- en Timmerwerken Zegveld www.balvertdakbedekkingen.nl

Zweefmolen

Loon- en verhuurbedrijf P. Kastelein Zegveld www.pkastelein.nl

OuweJan & F. de Bruijn Zegveld www.ouwejan.nl Personal Touch Travel Zegveld Ingrid Meijers-Verhoeff 0348 692806

Prijs Trekker Trekken Stoof Tweewielers Zegveld www.stoof2wielers.nl

TENTEN OP ZEGVELDERIE

Van Dalsen Tentenverhuur BV www.vandalsen.nl

OVM Zegveld www.ovmzegveld.nl Kruyt Kaasveredeling BV Zegveld Van Beynum VW & Audi dealer www.vanbeynum.nl Autoschadeherstelbedrijf Andeweg Zegveld www.autoschade-andeweg.nl Autobedrijf Norbert Driessen Woerden www.norbertdriessen.nl Van Breukelen Groenvoorzieningen Harmelen www.vanbreukelengroen.nl Van Veldhuijzen Campfens BV Woerden Adviesgroep VEKO BV Woerden www.vekoadvies.nl Bolton Bouw / Ontwikkeling www.boltonbouw.nl

COLOFON De Zegvelderie ‘Programma krant’ is een uitgave ter gelegenheid van de 30 ste Zegvelderie 2013 in Zegveld. Deze krant wordt uitgegeven door De Groene Venen, in samenwerking met de Culturele Stichting Zegveld.

Oplage: 20.000 exemplaren, huis-aan-huis verspreid in Woerden, Kamerik, Zegveld, Harmelen, De Meije en Woerdense Verlaat Redactie:

Jolanda van Tol en Edith Benetreu

Foto’s: Ciska Klooster Ontwerp en opmaak: Studio Piraat - Pim Nap

Druk: De Groene Venen, Mijdrecht

www.csz-zegveld.nl


Foeke & Sjoeke Geen act te gek...... dat is de slogan van Foeke en Sjoeke. Bezoekers van de Zegvelderie kunnen de gehele dag verschillende typetjes tegenkomen. Daarnaast gaan Foeke en Sjoeke ook nog zangacts opvoeren. Het zou kunnen zijn dat het werklustig schoonmaakduo van Schoonmaakbedrijf De Vetklep wat liedjes ten gehore brengt. Laat u verrassen!

30 Sponsor uitgelicht

In het dagelijks leven hebben Hanneke Stoof en Ilse Menting een serieuze baan als respectievelijk boekhouder en secretaresse. Een ware metamorfose ontpopt zich in het weekend als de twee vriendinnen uit Linschoten helemaal los gaan. Als kind speelde Hanneke in de garage van haar vader toneelstukjes voor kinderen uit de buurt. Zij kocht een buisje Norit, maakte dat nat en maakte haar gezicht zwart, deed elastiek in haar pyjama, zette een muts op en waande zich Zwarte Piet. Verder zong Hanneke wel eens wat in de badkamer en droomde ervan beroemd te worden. Soortgelijke dromen had ook Ilse. Met een haarborstel als microfoon zong zij voor de spiegel en waande zich een beroemde zangeres. Op de toneelvereniging In Linschoten ontmoette het duo elkaar en werd een hechte vriendschap geboren. Ze ontdekten behalve dat ze in de verkleedfase zijn blijven hangen ook dat hun stemmen mooi bij elkaar pasten. Vol enthousiasme en leuke ideeën hebben ze Foeke en Sjoeke in het leven geroepen, die inmiddels vele harten heeft gestolen. Bedankt Hanneke en Ilse voor het lollige interview. Er was geen touw aan vast te knopen. Dat belooft wat voor de Zegvelderie....

OVM Zegveld nauw betrokken bij samenleving van dorp Dat de OVM Zegveld erg betrokken is bij de inwoners van Zegveld blijkt uit de sponsoring van activiteiten en verenigingen. Ook de Culturele Stichting weet daar alles van. OVM is al vanaf het prille begin sponsor van de Zegvelderie en ook maakt de Onderlinge als hoofdsponsor al tien jaar de Wintermarkt mogelijk. Ook dit jaar pakt de OVM weer flink uit. Zo komt de ‘Fit & Fun’ bus van CZ naar de Zegvelderie en wordt het bijzondere evenement van de Nederlandse Micro Pulling Organisatie op het Woutplein door OVM voor haar rekening genomen. De OVM is in 1909 opgericht en in de loop der jaren van een brandverzekeraar uitgegroeid tot een aanbieder van een totaal verzekeringspakket. Intussen telt de OVM een kleine 3000 klanten uit Zegveld en de regio. De huidige directeur Klaas van Elk werd in 1991 aangenomen als eerste personeelslid in loondienst. De afgelopen zes jaar is het aantal personeelsleden van drie naar zeven uitgebreid. Tijdens de Zegvelderie zet OVM de deuren open van het vernieuwde kantoor aan de Middenweg. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de nieuwe werkruimte die sinds een paar maanden is verdubbeld. Volgens directeur Klaas van Elk was dat hard nodig. “We groeiden uit ons jasje en al een aantal jaren was de ruimte veel te krap. Door onder andere de toename van bedrijfsactiviteiten hebben we de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. OVM is zeven jaar geleden begonnen met het bemiddelen in hypotheken en aanverwante producten zoals levensverzekeringen en aanvullende pensioenregelingen. Overigens zijn deze activiteiten ruim drie jaar geleden ondergebracht in de Onderlinge Advies BV, waar de Onderlinge Rijn en Aar mede eigenaar van is. Het is moeilijk aan te geven waar de groei precies door komt. Een verbreding van het aanbod speelt mee, maar als lokaal verbonden bedrijf hebben we een hoog serviceniveau met acceptabele tariefstelling. Natuurlijk moeten we scherp blijven en de service blijven bieden die wij willen bieden, tegen een aanvaardbare prijs, maar we hoeven niet de voordeligste zijn. Ik ben ervan overtuigd dat we onze klanten uiteindelijk niet vanwege de prijs binnenhouden. En ook moet gezegd dat het vooruitstrevende bestuur een belangrijke rol speelt. In mei 2003 zijn we van de Milandhof naar dit pand, midden in het centrum, verhuisd. En dat is een goeie zet geweest. Mensen komen hier gemakkelijk binnenlopen, voor een praatje of met een vraag” vertelt Klaas met trots.

www.ovmzegveld.nl

Fit &Fun Bus

De naam verklapt eigenlijk al wat de Fit & Fun Bus betekent. Via de instrumenten in deze bus kun je op een speelse, sportieve en leuke manier ontdekken hoe het met je gezondheid is. Je kunt bijvoorbeeld je BMI (Body Mass Index) laten berekenen, een index voor je gewicht in verhouding tot je lichaamslengte. Aan de hand daarvan en aan de hand van een bloeddruk- en hartslagmeting kunnen gezondheidsrisico’s worden vastgesteld. Mocht daar aanleiding toe zijn, word je geadviseerd de huisarts te raadplegen. In het ‘Fun’-gedeelte van de bus kun je door een fietsparcours af te leggen en manoeuvres uit te voeren inzicht krijgen in je conditie. Heb je het er goed van afgebracht, zul je extra genieten van al het lekkers dat tijdens de Zegvelderie te verkrijgen is. Kortom: je gezondheid is een bezoek aan de Fit & Fun Bus waard zonder dat het voelt als een ‘medisch onderzoek’. En dat alles gratis en voor niets, want aangeboden door Onderlinge Zegveld die vanwege haar goede relatie met zorgverzekeraar CZ kans heeft gezien de Fit & Fun Bus op onze Zegvelderie te krijgen. Doe er je voordeel mee!


Tapperij Vernieuwd Nog nahijgend van het sloopwerk in De Tapperij schuift Lauw Uittenbogaard, bedrijfsleider van de Milandhof (wie kent hem niet) aan. Het is duidelijk dat hij eigenlijk geen tijd heeft maar toch wil hij zijn verhaal kwijt over het nieuwe paradepaardje van Gasterij de Milandhof, ´De Tapperij´. Naar eigen ontwerp met advies van Margreet Verburg en Edwin de Kruijf, wordt De Tapperij omgevormd tot een accommodatie met een moderne en meer toegankelijke uitstraling, geschikt voor eigenlijk iedere gelegenheid. Met ingehouden trots vertelt Lauw. ‘De Tapperij ondergaat een complete metamorfose. De inrichting en aankleding worden eigentijdser zonder af te doen aan de sfeer. De opstelling van het meubilair is flexibel zodat we de ruimte eenvoudig kunnen aanpassen aan ieders wens, aan iedere gelegenheid en aan iedere leeftijdscategorie.’ Hij toont het monsterbord van de interieuronderdelen en hij heeft gelijk. De kleuren en materialen getuigen van smaak en garanderen sfeer. Op de vraag of De Tapperij alleen bestemd wordt voor feesten en partijen antwoordt Lauw: ‘We zijn van plan om ‘walkingdinners’, proeverijen en seizoensgebonden culinaire lekkernijen te presenteren maar eigenlijk is alles mogelijk. De Tapperij beschikt over een muziekcomputer die desgewenst clips (ook ‘gouwe ouwe’) op een groot scherm laat zien. Wij spelen in op de behoeften en wensen van onze klanten en het moet goed gek gaan, als wij daaraan niet kunnen voldoen.’ Uit de voorbeelden die hij schetst, blijkt ook dat er geen starre concepten zijn en maatwerk niet als lastig maar als uitdaging wordt beschouwd. Maar ook benadrukt Lauw dat De Tapperij van oorsprong een sportcafé is en ondanks het nieuwe jasje nog steeds door de weeks als zodanig in stand blijft waarmee hij de diversiteit van De Tapperij aangeeft. De bevlogenheid waarmee Lauw zijn verhaal vertelt, werkt aanstekelijk en maakt nieuwsgierig.

Tijdens de Zegvelderie is Gasterij de Milandhof de hele dag toegankelijk. Dus als u het feestgewoel even wilt ontvluchten of benieuwd bent naar hoe het er allemaal uit ziet, loop gerust binnen. Lauw heeft ons ervan verzekerd dat iedereen van harte welkom is om een kijkje te komen nemen.

facebook.com/cszzegveld

www.milandhof.nl

www.csz-zegveld.nl


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.