Oranjekrant 2024 / De Ronde Venen

Page 1

• www.degroenevenen.nl

• E-mail: info@degroenevenen.nl

• Telefoon: 0297-38 52 57

• Genieweg 14, 3641 RH Mijdrecht

• De Groene Venen

• Uitgegeven door A-side Publishing B.V.

• Lezersbereik 45.000 inwoners

• 0plage 19.000 exemplaren

Special van De Groene Venen

ORANJEKRANT

ORANJEKRANT19april20241
UITNEEMEXEMLAARVAN DEGROENEVENEN
HUIS-AAN-HUIS IN: MIJDRECHT • WILNIS • VINKEVEEN • WAVERVEEN • DE HOEF • AMSTELHOEK • ABCOUDE • BAAMBRUGGE 2024 foto rvd mischa schoemaker

Koningsdagconcert in de Janskerk met medewerking van het ROM-koor

Maarten Divendal

Beste inwoner,

27 april is ook dit jaar een dag vol gezelligheid. De Oranjecomités in de verschillende dorpen zijn er opnieuw in geslaagd om een gevarieerd programma aan te bieden voor iedereen die in zijn of haar eigen dorp Koningsdag wil vieren. Ook in De Hoef is het, na een jaar waarin geen activiteiten waren, weer gelukt een en ander te organiseren. Zo is er een optocht met versierde fietsen en vinden er weer sport- en spelactiviteiten plaats voor de jeugd op het terrein van voetbalvereniging HSV’69.

Wat niet iedereen altijd beseft, is dat het organiseren van de festiviteiten gebeurt door vrijwilligers die daar veel tijd en energie insteken. Voor de organisatoren is het niet altijd even eenvoudig om voldoende mensen te vinden die zich willen inzetten. We hebben het allemaal druk-druk-druk en familie, vrienden, werk, hobby’s, vrije tijd, het vraagt allemaal aandacht.

Het is daarom mooi om te zien dat er dit jaar weer van alles georganiseerd wordt en dat er dus heel veel inwoners zijn die zich daarvoor inzetten. Goed om daar eens bij stil te staan als u een van de activiteiten bezoekt in onze dorpen. De vrijwilligers vinden het vast fijn als u ze laat weten dat u hun werk waardeert. En als u er over nadenkt, misschien wilt u volgend jaar een handje meehelpen? De organiserende Oranjecomités zullen u van harte welkom heten.

Namens het gemeentebestuur wil ik iedereen die zich inzet om er een vrolijke en feestelijke Koningsdag van te maken van harte danken.

Ik wens iedereen enorm veel plezier toe op deze bijzondere dag.

maarten divendal burgemeester de ronde venen

Ook dit jaar biedt de Oranjevereniging een Koningsdagconcert aan met het ROM-koor uit Mijdrecht. Traditioneel zal dit concert plaatsvinden in de Janskerk in Mijdrecht. Het ROM-koor (Regionaal Operette- en Musicalkoor) trakteert u op deze bijzonder feestelijke dag op een mooi concert. Uiteraard worden leuke en mooie melodieën gezongen, waarbij u zeker bekende nummers zult herkennen. Kom luisteren en zing gezellig mee. U zult zich niet vervelen!

Het concert begint op Koningsdag om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.00 uur.

Ook dit jaar dirigeert de immer enthousiaste dirigent Ferdinand Beuse het ROM-koor en wordt de piano koninklijk bespeeld door Ja-

De openingstijden van de kermis op een rijtje:

Openingstijden

Woensdag 24 april: 13.30 - 23.00 uur

Donderdag 25 april: 13.30 - 23.00 uur

Vrijdag 26 april: 13.30 - 24.00 uur

Zaterdag 27 april:

10.30 - 24.00 uur

Zondag 28 april:

13.30 - 24.00 uur

Deze speical is een uitgave van A-side Publishing B.V. in opdracht van Oranjevereniging

Mijdrecht en wordt verspreid als bijlage van De Groene Venen.

Redactieadres:

Genieweg 14 3641 RH Mijdrecht

Telefoon: 0297-38 52 57

E-mail: info@degroenevenen.nl

www.degroenevenen.nl

mes Pollard, de vaste pianist van het ROM-koor. De Oranjevereniging nodigt u van harte uit het Koningsdagconcert bij te wonen.

Kermis Mijdrecht

De botsauto's zijn gepoetst, de draaimolenpaardjes hebben hun proefrondje gedraaid en de nieuwste knuffelbeesten zijn ingekocht om er ook dit jaar weer een onvergetelijk feest van te maken! Naast de Bodyshake en botsauto’s komt er nog veel meer vermaak op het kermisterrein te staan.

Zaterdag is het Koningsdag en kleurt de hele kermis Oranje. Vanaf 10.30 uur is de kermis geopend om de verjaardag van onze Koning groots en gezellig te vieren.

Colofon

Hoofdredacteur: Rob Isaacs

Aan deze uitgave werkten mee: Alle oranjeverenigingen

Fotografie: Peter Bakker, Fem van Duuren en anderen

Vormgeving en opmaak: Rachel Gerards

www.degroenevenen.nl

Druk: Rodi Rotatiedruk, Diemen

Distributie:

De Groene Venen wordt wekelijks huis-aan-huis bezorgd door een eigen bezorgteam.

Bel voor bezorgklachten: 0297-38 52 57

© 2024 A-side Publishing B.V. Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever.

Vlaginstructie

Als u de Nederlandse vlag wilt uithangen, kunt u de dagen van de vlaginstructie volgen. Dit hoeft niet, u mag ook op andere dagen de vlag uithangen. De vlaginstructie is een instructie die het gebruik beschrijft van een vlag.

Dagen vlaginstructie

De vlaginstructie houdt in dat de Nederlandse vlag op rijksgebouwen uithangt op de volgende dagen:

• 27 april: Koningsdag,

• verjaardag koning

• Willem-Alexander;

• 4 mei: Dodenherdenking, vlag halfstok, van 18.00 uur tot zonsondergang;

• 5 mei: Bevrijdingsdag.

Als de dagen op een zondag of christelijke feestdag vallen, geldt de datum tussen de haakjes.

Uithangen en hijsen van de vlag

Een gehesen vlag mag nooit de grond raken of het verkeer hinderen, ook niet als de vlag halfstok hangt. De vlaggenstok moet dus een goede lengte hebben. Vlaggen mogen niet tussen zonsondergang en zonsopgang worden gehesen of blijven hangen. De vlag mag wel blijven hangen als hij zodanig verlicht is dat de kleuren duidelijk te zien zijn.

De vlag halfstok

Als de vlag halfstok moet hangen, wordt de vlag eerst vol gehesen. Daarna wordt de vlag langzaam en statig neergehaald, totdat het midden van de vlag op de helft van de normale hoogte is gekomen. Hierna wordt de vlaggenlijn vastgebonden. De vlag wordt niet opgebonden. Bij het neerhalen van een halfstok gehesen vlag wordt deze eerst langzaam en statig vol gehesen en vervolgens op dezelfde wijze neergehaald.

De Nederlandse vlag

De Nederlandse vlag is het symbool van eenheid en onafhankelijkheid van het Koninkrijk der Nederlanden. De vlag moet altijd de ereplaats hebben als deze gebruikt wordt op Nederlands grondgebied. Er zijn geen voorschriften voor de afmeting, maar de lengte moet zich verhouden tot de breedte als 3:2. De kleuren zijn helder vermiljoen, helder wit en kobaltblauw. Het is niet toegestaan versieringen op de vlag aan te brengen.

Oranje wimpel

Op Koningsdag en op verjaardagen van leden van het Koninklijk Huis wordt de vlag met een oranje wimpel gehesen.

ORANJEKRANT19april20243
Vlaginstructie

Koningsdag Oranjeplein Mijdrecht

Op Koningsdag kleurt het Raadhuisplein in Mijdrecht vanaf 14.00 uur weer oranje, gaan we met z’n allen los en vieren we de verjaardag van de Koning. Met elkaar zingen en dansen maken we er een knallend feest van.

Line up Oranjeplein Mijdrecht

De dag wordt muzikaal ingevuld door verschillende artiesten en dj’s. De line-up is al bekend gemaakt. In willekeurige volgorde: Mark Fledderman, Thomas Oudshoorn, Marco Mark, DJ John den Hollander en DJ Jeroen Post.

Ingang evenement

Net als vorig jaar is ook nu het Oranjeplein tijdens het feest toegankelijk via één ingang. Houd daar rekening mee als je naar het feest komt. Deze ingang bevindt zich op zaterdag 27 april via het Haitsmaplein. Op de plattegrond zijn de looproutes vanuit de verschillende kanten van het dorp aangegeven.

Geweldig feest voor jong en oud

Het Rechthuis Eten & Drinken staat op Koningsdag met een volledig Oranjeteam klaar om iedereen van een drankje te voorzien. Laten we er een geweldig feest van maken, waar jong en oud plezier aan beleeft!

Lampionnenoptocht en vuurwerkshow in Mijdrecht

Lampionnenoptocht

L oop gezellig mee met de lampionnenoptocht naar het vuurwerk dat Koningsdag 2024 inluidt. Op vrijdag 26 april om 20.45 uur verzamelen jong en oud zich rondom het carillon op het Raadhuisplein. Lampionnen verzorgt de organisatie, maar neem zelf batterijen mee (2x AA)! Rond 21.00 uur worden de lichtjes aangestoken, start de tocht en zal de muziek door de straten van Mijdrecht schallen. Onderweg sluiten de mensen aan en wandelen we gezamenlijk via de Dorpsstraat, Raadhuislaan, Kon. Julianalaan, Pr. Wilhelminalaan, Pr. Bern-

Bisschop Koenraadstraat, Proostdijstraat en sport- en recreatiepark veld 5/6 van SV Argon.

Officiële opening en vuurwerk Koningsdag 2024

Als de kinderen met de lampionnen aankomen op het veld, opent de burgemeester de festiviteiten van Koningsdag 2024 officieel. Aansluitend wordt de jaarlijkse vuurwerkshow ontstoken. Dit zal rond 22.00 uur zijn.

419april2024

Koningsdag Mijdrecht

Vrijdag 26 april

Penaltyschieten

inschrijving v.a. 18.00 uur, start toernooi 19.00 uur, SV Argon.

Lampionnenoptocht

20.45 uur vanaf het Raadhuisplein.

Vuurwerkshow & officiële opening festiviteiten

ca. 22.00 uur,Veld 5/6 SV Argon.

Zaterdag 27 april

Kindervrijmarkt

Tot 13.00 uur, centrum Mijdrecht. VIOS Oranjeparade

11.00 uur vanaf de Raadhuislaan.

Koningsdagconcert ROM-koor

12.00 tot ca. 13.00 uur, Janskerk.

Activiteiten Windmolenterrein

12.00 tot 18.00 uur.

Feest op het Raadhuisplein

14.00 tot 20.00 uur.

Oranjegebak voor ouderen

Koningsdag is voor iedereen, daarom worden de bewoners van de bejaarden- en verzorgingstehuizen in Mijdrecht getrakteerd op een heerlijk oranjegebakje bij de koffie of thee. Geniet ervan!

Activiteiten Windmolenterrein

Kom van 12.00 tot 18.00 uur springen, spelen, dansen en zingen op het Windmolenterrein. Op het speelterrein aan de Windmolen worden ook dit jaar diverse sport- en spelactiviteiten gehouden. Een greep uit de activiteiten: Rodeostier, Hobbeleekhoorn, Fun glijbaan en diverse luchtkussens. De kinderen kunnen zich de hele middag uitleven met allerlei spelletjes. Bij deze activiteiten is EHBO aanwezig, zorgt Fresh Licht & Geluid voor passende muziek en er is catering aanwezig voor de verkoop van hapjes en drankjes. Pinnen voor het eten en drinken is mogelijk.

Penaltytoernooi Koningsdag bij SV Argon

Vrijdag 26 april 2024 wordt het jaarlijkse Koningsavond Penaltytoernooi weer georganiseerd bij SV Argon. Ook dit jaar organiseert Oranjevereniging Mijdrecht in samenwerking met SV Argon het jaarlijkse Koningsavond Penaltytoernooi, waarbij de deelnemers de keepers van SV Argon onder vuur nemen. Dit jaar zal de muzikale begeleiding op het hoofdveld worden verzorgd door Fresh Licht en Geluid. Vanaf 20:30 uur zal Peter Memphis zijn repertoire ten gehore brengen in de kantine van SV Argon.

Alle activiteiten vinden plaats op het hoofdveld van SV Argon. Om 22:00 uur wordt Koningsdag 2024 officieel geopend met een spectaculaire vuurwerkshow.

Belangrijk:

Datum: vrijdag 26 april 2024

Tijdstip penalty toernooi: aanvang 19:00 uur; inschrijving vanaf 18:00 uur

Koningsdag Kindervrijmarkt

Tijdens Koningsdag wordt ook dit jaar, zoals we vanuit traditie gewend zijn, in het dorpscentrum van Mijdrecht de kindervrijmarkt gehouden. Al vanaf de vroege uurtjes mogen de kleedjes worden uitgestald. Om 13.00 uur ’s middags eindigt de vrijmarkt.

Kindervrijmarkt gebied Verkoopwaar mag worden uitgestald in het centrum van Mijdrecht in het roodomrande gebied op de plattegrond (Dorpsstraat tot de Kerkvaart, plein bij de Lindeboom, fietspad Burgmeester Haitsmaplein, plein bij de ingang van de Passage, Bozenhoven vanaf de Passage tot het einde van de Prinses Beatrixlaan). Tot 13.00 uur is de Bozenhoven tot einde Beatrixlaan afgesloten voor doorgaand verkeer.

Vanwege de opbouw van het feest, dat ’s middags op het plein plaatsvindt, is het niet toegestaan een kleedje uit te stallen op het plein. We vragen ouders en kinderen hun kleedje alleen op de aangegeven plaatsen uit te stallen.

Rommelmarkt, maar geen rommel De vrijmarkt wordt ook wel een

Oranjeparade

Natuurlijk is ook dit jaar Show- & Marchingband VIOS weer van de partij en organiseren zij de Oranjeparade. Op zaterdag 27 april om 11.00 uur openen zij vanaf de Raadhuislaan Koningsdag 2024 op muzikale wijze.

rommelmarkt genoemd, maar het is niet de bedoeling dat het na afloop ook een rommeltje is in het dorp. Daarom vragen we alle deelnemers niet verkochte spullen en restanten weer mee te nemen, weg te gooien in de daarvoor bestemde containers of naar de Kringkoop te brengen. Alle kinderen veel verkoopplezier gewenst!

Locatie: Hoofdweg 85 in Mijdrecht

In 2024 is er géén enkele generatie uitgesloten tijdens het Koningsavond Penaltytoernooi! Dus behalve meisjes en jongens, dames en heren, kunnen nu ook moeders en vaders en oma’s en opa’s om de felbegeerde trofeeën strijden! Het wordt dit jaar één groot familiespektakel. De diverse categorieën zijn als volgt ingedeeld:

• O8/O7-pupillen (geboortejaar 2016 –v anaf 2017)

• O10/O9-pupillen (geboor tejaar 2014 – 2015)

• O12/O11-pupillen (geboor tejaar 2012 – 2013)

• O14/O13-jeugd (geboor tejaar 2010 – 2011)

• O16/O15-jeugd (geboor tejaar 2008 – 2009)

• O19/O18/O17-jeugd (geboor tejaar 2005 – 2007)

• Senioren 19+ (t/m geboor tejaar 2004)

Prijsuitreiking in de kantine van SV Argon zodra alle groepen klaar zijn

De keepers zijn dit jaar van SV Argon, kortom toppers in de goals! De scheidsrechters zijn van SV Argon, dus deskundigheid en eerlijkheid gegarandeerd!

Per groep zijn er mooie bekers te winnen, voor de 1e, 2e en 3e prijs.

Na afloop krijgt iedere deelnemer (tot en met de O16) vier EURO muntjes voor de kermis die geldig zijn voor alle attracties op de gehele kermis in Mijdrecht! Kortom, het belooft weer een gezellige en sportieve avond te worden.

De kantine is geopend van 18:00 uur tot 24:00 uur.

Iedereen mag meedoen, ongeacht of je wel of niet op voetbal zit of bij welke club je speelt. Dus neem je vriendjes en vriendinnetjes, vader en moeder, oom en tante en vooral opa en oma mee!

Wees op tijd want de ervaring leert dat het druk wordt.

Voor jong en oud De optocht is voor alle leeftijden. Dus opa’s en oma’s, vaders en moeders, broers, zussen, vriendjes en vriendinnetjes haak aan en zet je beste beentje of wieltjes voor. Het kledingadvies voor alle deelnemers, mens, dier, fiets of kar, is natuurlijk: rood, wit, blauw en oranje. Om 11:00 uur start de parade achter VIOS in de Raadhuislaan.

Paraderoute

De route loopt dit jaar vanaf de Raadhuislaan rechtdoor de Zr.

den Hertoglaan af. Dan rechtsaf de Drossaardstraat in en vervolgens linksaf naar de Maarschalkstraat. Via de Pr. Marijkelaan en de Johan van Renessestraat gaat de parade linksaf de Dr. J. van der Haarlaan op en Twistvlied in. Hier gaan we via de Karekiet, de Taling en de Roerdomp naar de Hoofdweg en vanaf daar via de kermis naar het feestterrein aan de Windmolen.

Mooie prijs

Voor de meest origineel uitgedoste deelnemer, versierde fiets, buggy of kar die de hele route deelneemt aan de parade, wacht bij het eindpunt een mooie prijs. Dus doe je best, maak het onze jury maar moeilijk! Ben jij erbij op zaterdag 27 april? Want het is geen écht Koningsdagfeest, als je niet bij de Oranjeparade bent geweest!

ORANJEKRANT19april20245

Koningsdag Wilnis

Vrijdag 26 april

19.30 - 21.00 uur

Penaltyschieten bij CSW

Penalty schieten is voor iedereen vanaf 15 jaar op de welbekende CSW-keepers Regie Snel en Nordin Vis. Ook dit jaar wordt er weer gestreden om de prachtige G. Brouwer Bokaal. Gerrit Brouwer verricht de aftrap en het commentaar wordt verzorgd door Peter van Leeuwen. Inschrijven kan vanaf 19.00 uur in de CSW-kantine.

g brouwer & zn b v stelt de bekers beschikbaar

Zaterdag 27 april

08.00 uur - Luiden der Klokken, de vlaggen worden uitgestoken.

De klokken van de plaatselijke kerk luiden Koningsdag 2017 in. Van openbare gebouwen en particuliere woningen wordt gevlagd en gewimpeld.

08.30 uur

Muzikale rondgang en optocht versierde fietsen, voor kinderen t/m 12 jaar Zodra je de muziek hoort van muziekkorps Triviant, kun je met je versierde fiets aansluiten. Alle deelnemers komen uiteindelijk samen op het plein voor het voormalige gemeentehuis waar de officiële opening is. Voor alle fietsers is er na afloop een leuke attentie. Dus maak je fiets heel mooi en zorg voor een bonte optocht!

Route Muziekkorps Triviant: Start: Hoek Veenman/wagenmaker, over de dijkgraaf naar mandemaker en linksaf richting Marickenlaan, linksaf de veendijk op, rechtsaf waterpeil op, rechtsaf de Veenweg op, linksaf Beemdgras op, linksaf de Vossestaart op. Bij het Johannes Hospitium houden we even halt voor een mini aubade, dan gaan we rechtsaf de Pieter Joostenlaan op, brug over linksaf Herenweg naar de Dorpsstraat richting het voormalige gemeentehuis.

09.15 uur

Officiële opening Koningsdag

Bij het voormalige gemeentehuis zal de officiële opening van de feestelijkheden in Wilnis worden verricht door een afvaardiging van het college van B&W van De Ronde Venen. Onder muzikale begeleiding van Triviant zullen we gezamenlijk het Wilhelmus zingen.

10.00 - 12.00 uur

Kindervrijmarkt in de Dorpsstraat

Zoals elk jaar is er ook dit jaar weer kindervrijmarkt in de Dorpsstraat (Dorpsstraat, Eendracht, Zuwe en Stationsweg). Ga maar vast je kamer of de zolder opruimen en neem al je oude spullen mee om te verkopen! Kindermuzikanten zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Op deze markt mogen alleen kinderen hun spullen verkopen.

Graag vanaf 08.00 je spullen uitstallen.

10.00 - 12.00 uur

Seniorenochtend; Oranje Borrel in de Schakel

Wij nodigen alle senioren uit voor een kopje koffie en een gezellige borrel in De Schakel. Hans Vesterink zorgt voor leuke muziek en bespeelt hierbij meerdere instrumenten. Na afloop ontvangt u een leuke attentie.

Men hoeft zich hier niet voor op te geven.

de drankjes worden verzorgd door paul reurings beheer bv

14.00 - 18.00 uur

Wilnisse Kinderspelen in het Speelwoud

Om 13.30 uur barst er een waar kinderfeest los in het Speelwoud. Natuurlijk zijn er gezellige Oudhollandse spelletjes o.a. Spijkerslaan, Dr.Bibber, vlaggetjesteken en Schminken en ook een paar leuke grote attracties:luchtkussens .

Er is dus weer genoeg te doen voor alle leeftijden. Natuurlijk is er ook limonade en iets lekkers mede mogelijk gemaakt door ‘De Buurvrouw’.

14.00 - 20.00 uur

De Buurvrouw' in het Speelwoud

Voor alle vaders en moeders is tijdens de Kinderspelen gezellige muziek, een lekker hapje en drankje.

Komt allen!

Alle 18+ krijgen een polsbandje, neem je ID mee!!

Dorpsstraat is tussen 06.00 en 19.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer.

Sponsors Wilnisse Oranjevereniging

johan groeneweg bv

gem de ronde venen leo schaaphuizen

rijdes tuincentrum-kwekerij

vrijwillige brandweer wilnis

g brouwer & zn bv smit fietsen

paul reurings beheer bv

m k gortenmulder transport

timmerfabriek bluemink

smit groep waverveen

619april2024ORANJEKRANT
marcel treur, aggregaten his industrial service promofessionals stieva metaalbewerking nant hartel juwelier gerrijn bv hfr services stg servicepunt de ronde venen techn installatiebedrijf vd wilt van schie bv kringkoop kringloopbedrijf kroon’s electroservice kool heiwerken bv tapas de buurvrouw verkaik voegwerk

Koningsdag Baambrugge

Koningsdag begint in Baambrugge om 8.30 uur traditioneel met het uitsteken van de vlaggen. Hierna volgt om 9.00 uur de muzikale rondgang door Baambrugge met de Abcouder Harmonie. Om 9.30 uur volgt op het Dorpsplein het welkomstwoord door de voorzitter van de Oranjevereniging en een vertegenwoordiger van de gemeente De Ronde Venen.

Om 10.00 uur beginnen de kinderspelen. De peuters en kleuters gaan onder andere cupcakes knutselen, ballonnen verzamelen en verjaardagspost sturen. En voor de kinderen van groep 3 tot en met 8 zijn er spelletjes zoals de eierrace, stokbroden vangen en de boodschappenkarretjesrace.

Voor de senioren start om 10.30 uur de feestelijke oranje-ochtend. Gezellig een kopje koffie of thee drinken

Koningsdag De Hoef

en de laatste nieuwtjes met elkaar uitwisselen. Daarna een lekker borreltje! Natuurlijk ontbreekt het jaarlijks prijzencircus niet. Tot 12.30 uur staat, net als ieder jaar, de draaimolen er. De ritjes zijn gratis voor alle kinderen die willen draaien en zweven. Ook ontbreken de springkussens niet. Deze staan er de hele dag. Het springkussen in de sportzaal is voor alle kinderen tot en met 6 jaar. Op het springkussen buiten mogen alle kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

Van 09.30-10.15 uur

Optocht met de versierde fietsen

Het is terug van weg geweest, maar dit jaar maken we de Koningsdag in De Hoef weer helemaal compleet met de versierde fietsen.

Kinderen hebben thuis hun fiets versierd en verzamelen om 09.30 uur in de Van Meerendonkstraat. Dan gaan we met elkaar achter de muzikale bakfiets aan en fietsen we naar HSV. Ook kinderwagens, buggy’s, loopfietsjes etc. mogen natuurlijk versierd worden, alles voor een mooie en feestelijke optocht. De mooiste fietsen krijgen een prijs.

De middag start om 13.00 uur traditiegetrouw met de vrijmarkt. De beste plek om overtollige spullen te verkopen en anderen hier weer blij mee te maken. De markt is voor jong en oud. Om 15.00 uur begint het ringsteken op de fiets. En om 15.30 uur kunnen alle kinderen van de basisschool meedoen aan de kinderbingo. Het sjoelen op de reuzensjoelbak start om 16.00 uur.

Rond 16.00 uur begint ook de maag al voorzichtig te knorren. Tijd voor iets lekkers! Het dorpshuis De Vijf Bogen zorgt, dit jaar samen met café/restaurant De Punt, voor de inwendige mens. Vanaf hetzelfde tijdstip kunnen de voetjes van de vloer. De zingende DJ Peter Manvis maakt Koningsdag compleet.

Dus hang die vlaggen allemaal uit, want de kinderen komen eraan.

Van 10.15-13.00 uur

Bij aankomst bij HSV wordt er voor de inwendige mens gezorgd met koffie/thee/limonade en natuurlijk Oranjegebak.

Daarna gaan we (oud)-Hollandse spellen doen en ook staat er een creatieve opdracht klaar. Rond 13.00 uur zijn onze activiteiten klaar en is er nog tijd om bijvoorbeeld naar de kermis in Mijdrecht te gaan. Wij hopen op een gezellig opkomst van jong en oud, want iedereen is van harte welkom.

Stichting Feestelijkheden Abcoude Koningsdag

Met groot genoegen bieden wij u weer ons programma aan. Voor de kinderen, de ouders en ook de ouderen is er weer van alles te doen. Wij hopen dan ook van harte dat u in groten getale meedoet. De meeste activiteiten vinden plaats op ’t Markvelt, de Hoogstraat en de Raadhuislaan. Het podium staat in het speeltuintje bij de Raadhuislaan.

Vrijmarkt

Dit jaar hebben wij opnieuw het volledige terrein van ‘t Markvelt beschikbaar voor de verkoop van uw waar. Vanaf 06.00 uur zijn wij aanwezig om alles in goede banen te leiden en u om het beste plekje te veroveren. Daarbij geldt: om de veiligheid te waarborgen is de enige manier om met de auto ’t Markvelt te bereiken via de achterkant. Op het pleintje achteraan ’t Markveltwaar in de Feestweek de Polyp staat - kunt u de auto even neerzetten om uw waar uit te laden. Vervolgens vertrekt u natuurlijk weer snel, om ook anderen de gelegenheid te geven. Als u te voet of met de fiets komt – wat wij van harte aanbevelen! – kan dit uiteraard wel via de Hoogstraat.

U mag van ons best wat langer blijven zitten, maar denkt u er aan dat het ophalen van uw niet verkochte waar op dezelfde wijze gebeurt als het wegbrengen: via de achterkant. Hopelijk bent u uw spullen dan grotendeels kwijt en zo niet: dan graag weer meenemen of in de aanwezige vuilcontainers deponeren. Daarna kunt u de verdiende centen meteen weer uitgeven aan een hapje en een drankje bij Koekenbier of de Eendracht, of nog beter iets verderop op de Raadhuislaan waar de feestelijke activiteiten inmiddels zijn gestart.

Abcouder Harmonie

De Abcouder Harmonie loopt rond 11.15 uur vanaf het Piet Mondriaangebouw al spelend naar ’t Markvelt voor een kort optreden. Rond 11.50 uur zal de voorzitter van de Stichting zijn openingswoord uitspreken en worden de eventuele gedecoreerden van Abcoude in het zonnetje gezet. Komt allen, want zij zijn met goede reden gedecoreerd en verdienen uw aandacht! Vervolgens begeven wij ons allen naar ons feestterrein in het speeltuintje van de Raadhuislaan.

Poffertjes

Geniet deze dag van de diverse activiteiten, (hopelijk) van het mooie weer, maar nu ook weer van de poffertjes, zo lekker zoals u ze alleen tijdens de Feestweek maar eet. En is het op deze dag daar té druk, geen nood, “Van Meetelen Nostalgische Specialiteiten” staat er nog tot en met zondag de 28e.

Optreden clown

Van 12.00 uur tot circa 13.00 uur is er op het podium bij de Raadhuislaan een superleuk optreden van clown Mandy. Het belooft weer een prachtig programma te worden voor de kindertjes dus kom allemaal kijken.

Stormbanen (ja echt, nu zelfs 2 stuks), Bungee Basketbal en natuurlijk een Springkussen

Wie het snelste bij het eindpunt is, daar gaat het om met deze grote stormbaan. Twee personen gaan met elkaar de strijd aan en proberen al ploeterend, klimmend en kruipend het eerste te zijn.

Op een lang luchtkussen moet je met een elastiek aan je rug rennen naar de basket, zwaar rennen en dat ook nog de bal erin gooien. Ga de uitda-

ging aan. Voor de allerkleinsten hebben wij weer een springkussen. Vanaf ongeveer 12.30 uur tot 16.30 uur mag ieder kind tot maximaal 10 jaar oud hiervan gratis gebruik maken. Vanzelfsprekend gaan de schoentjes uit en worden andere scherpe elementen even afgedaan.

Spellencircuit

Voor de kinderen tot en met 12 jaar is een spellencircuit uitgezet. Tussen 12.45 en 16.00 uur kunnen zij gratis deelnemen. De kinderen zullen zich weer met de diverse vertrouwde en enkele nieuwe onderdelen vermaken. Deelnameformulieren zijn verkrijgbaar bij de kraam van de Stichting Feestelijkheden Abcoude en na afloop kunnen de deelnemers daar hun persoonlijke deelnamecertificaat ophalen. De inschrijving sluit om 15.45 uur.

De Grabbelton

Dit behoeft natuurlijk geen nadere uitleg meer: de allerjongsten mogen een keer grabbelen in de ton van Ton.

Podiumprogramma en Online Quiz Op het podium zal er opnieuw tussen

Je kunt je opgeven bij: Anneke (scheppingenanneke@hotmail.com) of Nicole (n-rossum@hotmail.com)

13.00 uur tot 17.00 uur meerdere malen een online quiz gespeeld worden. Via de smartphone kan iedereen meedoen en er zijn weer leuke prijzen te winnen. De muziek wordt verzorgd door een in Abcoude en wijde omstreken bekende DJ. Rondom het podium vind je statafels en er is gelegenheid tot het nuttigen van een drankje en een hapje, opnieuw verzorgd door Marco Smit van De Sprong.

Ouderenmiddag

Om 14.30 uur gaan de deuren van het Piet Mondriaangebouw open en gaat in de grote zaal om 15.00 uur de Ouderenmiddag van start. Onder leiding van de twee welbekende ‘Bingo Masters’ Ben en Hans spelen we een aantal rondjes Bingo. Uiteraard is er genoeg tijd beschikbaar om de laatste dorpsnieuwtjes uit te wisselen, is er gezellige muzikale begeleiding van John Haesen en wordt u zoals altijd verwend met een natje en een droogje. Rond 17.00 uur is de Bingo afgelopen omdat de prijzen dan verdeeld zijn, de nieuwtjes en bingobonnetjes op zijn en omdat we er dan toch mee stoppen.

Deelname aan alle activiteiten is GRATIS, maar wel voor eigen risico.

De Stichting Feestelijkheden Abcoude doet zijn best, maar u bepaalt de gezelligheid en het succes door in groten getale aanwezig te zijn. Want een feest is geen feest, als u niet bent geweest.

Wij wensen u een aangename en gezellige Koningsdag 2024 toe.

ORANJEKRANT19april20247

Koningsdag Vinkeveen

Zaterdag 27 april zal Vinkeveen er weer (oranje) gekleurd opstaan. Dit jaar in samenwerking met Partycentrum de Vink, Dorpshuis de Boei en het Oranje Comité Vinkeveen, zullen de Kerklaan, het Boeiplein en het Tuinderslaantje weer in het teken staan van een groots Oranjefeest met de kinder-kramenmarkt, diverse kinderattracties, een kinderdisco, er is een eetstraatje, een bar met toebehoren en uiteraard een groot podium.

Gratis bonnenkaart

De kinderen op de lagere scholen in Vinkeveen krijgen een gratis bonnenkaart uitgereikt voor deelnames aan attracties.

Vrijmarkt met kramen voor kinderen

Op Koningsdag zal vanaf 7.00 uur weer de kinder-kramenmarkt worden gehouden op de Kerklaan en het Tuinderslaantje. In samenwerking met Makelaardij Witte zullen er ook dit jaar weer 40 gratis kramen worden neergezet, speciaal bedoeld voor de (Vinkeveense) kinderen. Verder kunnen alle deelnemer(tje)s aan deze kinder-kramenmarkt, ook tussen de kramen plaatsnemen op de welbekende kleedjes, dit op aanwijzingen van de organisatie. Het Comité zal ervoor zorgen dat iedereen een mooie en bovenal veilige plek krijgt toegewezen.

Boeiplein en haar activiteiten Op het Boeiplein zullen diverse activiteiten plaatsvinden. Voor de jeugdigen zal er een Bungee-Jump worden opgebouwd, de kinderdraaimolen, Formule 1 baan, touwtje trek, eendjes vangen, diverse springkussens en een rodeostier waarop kinderen kunnen strijden wie er het langst erop kunnen blijven zitten. Op het Boeiplein staat het tentje van het Oranje Comité, hier kunt u ‘Oranjevriend’ worden voor 25 euro per jaar, dit ter financiële ondersteuning van alle kinderattracties. Daarnaast zal de Oranje DJ gedurende de ochtend de Kerklaan, tijdens de kinderkramenmarkt op perfecte wijze muzikaal ondersteunen. Begin middag zal er een mega kinderdisco plaatsvinden op het Boeiplein olv een DJ. Natuurlijk zullen ook de Brunch, Brassband Concordia, muziekkorps Triviant en het Shantykoor De Turfschippers niet ontbreken tijdens Koningsdag.

Muzikale afsluiting

Koningsdag 2024 in Vinkeveen wordt buiten op het Boeiplein muzikaal afgesloten met optredens van DJ Rutger, De Nieuwe Band, Dave Miller en Quido van der Graaf.

Gratis 65+ Oranjebrunch in de Boei

Op zaterdag 27 april is er een Oranjebrunch voor 65+ georganiseerd in dorpshuis de Boei in Vinkeveen gesponsord door AH Vinkeveen.

U bent van harte welkom om 10.30 voor een gratis Oranjebrunch en een kopje koffie of thee. U kunt zich aanmelden door een toegangskaart op te halen bij AH Vinkeveen.

Namens de vrijwilligers Joke en Jan ontvangen u graag

Programma Koningsdag

07.00 uur

Kinderkramenmarkt op de Kerklaan en Tuinderslaantje

09.00 uur

DJ Henny’s muzikale omlijsting op de Kerklaan

10.30 uur

Triviant over de Kerklaan en op het podium

10.30 uur

Brunch en Brassband Concordia (De Boei)

11.00 uur

Start diverse kinderattracties op het Boeiplein

12.00 uur

Optreden Enjoy’s Dance op het podium

13.00 uur

Mega kinderdisco op het Boeiplein

13.00 uur

Shanty koor (Dorpshuis)

14.00 – 20.00 uur

Optredens op het Boeipleinpodium van live artiesten; DJ Rutger, De Nieuwe Band, Dave Miller en Quido van der Graaf.

Koningsdag Vinkeveen 2024 wordt moge- lijk gemaakt door Partycentrum De Vink, Gemeente De Ronde Venen, Albert Heijn Vinkeveen, Makelaardij Witte, Interegion groep, Dorpshuis de Boei, Drukkerij Schil- peroord, Oranje Vrienden, Onderling Verze- kerd/de Regiobank en het Oranje Comité Vinkeveen.

Voor algemene informatie; facebook.com/oranjecomite.vinkeveen, oranjecomitevinkeveen.nl en mail naar info@oranjecomitevinkeveen.nl

819april2024ORANJEKRANT
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.