Nummer 7

Assumburger 2012 / 2013

F-pupillen (selectie) verslagen

(vervolg)

ODIN’59 F2 wint thriller van een derby ODIN’59 F2 – DEM F2 5-4 (1-3) De laatste 3 weken zien we een positieve ontwikkeling in het spel van de F2. Het vertaalt zich nog niet direct uit in overwinningen maar wel in beter positiespel. Daarnaast lijken de speler wat beter aan elkaar gewend te raken met als resultaat dat ze elkaar makkelijker vinden. Is vandaag dan het moment gekomen om die verbetering in resultaat om te zetten? Het is koud, een graad of 1, geen wind en daardoor toch aangenaam weer om te voetballen. Na de teambespreking in een iets te drukke kleedkamer trekken de troepen richting veld 2a voor de veldslag, figuurlijk gesproken dan. Waar we nog wat schlemielig van de DEM F3 verloren ligt nu de F2 van DEM op de korrel. Helaas liet de scheidsrechter het afweten maar toonden Rob Tolstra en Raymond Vooges zich bereid de wedstrijd in goede banen te leiden. In de eerste minuten werd snel duidelijk dat verliezen niet nodig was. Het team van DEM is goed, maar zeker niet beter. Echter, het lijkt of sommigen Heemskerks nog niet goed wakker zijn, waardoor keeper Skip na 6 minuten de bal achter zich ziet verdwijnen. Wat een domper. Maar een minuut later kopt Gianluca na een goed genomen corner de bal prachtig binnen, 1-1. En nu vasthouden. Het spel golft op en neer en er komen aan beide kanten kansen. Het is helaas DEM die de kansen beter benut en voor rust 1-3 voor komt. Even een slokje limonade en een peptalk. Het gaat niet zo slecht. Bij de les blijven en niet opgeven. Na het fluitsignaal gaat het, zoals vaker, even helemaal mis. Gemakzucht in de defensie wordt door DEM genadeloos afgestraft en kijk je zomaar tegen een 1-4 achterstand aan. Ondanks deze domper maakt Joost met zijn chocolade been 4 minuten later de 2-4 en beginnen de Heemskerkers geloof te krijgen in eigen kunnen. Het begint beter te lopen, de aanvallers vinden elkaar goed, de verdedigers geven niet veel meer weg, met als gevolg dat Gianluca in de 29ste minuut de aansluitingstreffer maakt, 3-4! Zit er een stunt in op sportpark Assumburg? Als Emir 5 minuten voor het eind de gelijkmaker erin pegelt is het geloof helemaal terug. De achtste man raakt in extase en de trainers staan te springen langs de kant. Het onmogelijke gebeurd als Emir kan aanleggen voor zijn tweede en feilloos binnen schiet, 5-4. Er breken nog 4 benauwde minuten aan maar DEM maakt een verslagen indruk. De winst is binnen en met een klassiek hoopje kinderen wordt dit uitbundig gevierd. Met een ontzettend trots gevoel schrijf ik dit verslag. Laten we proberen dit vast te houden en doorbouwen op de prestatie van vandaag. Mark Brussee