Page 1

FIDO Bladet for medlemmer af DcH Nordals

Hvem vinder vand/mudderhunden eller.....

Nummer 2 — 2015


2


Indholdsfortegnelse

Praktisk oplysninger …..........................................

4

Formanden har ordet .............................................

5

Aktivitetsudvalget ..................................................

7

Nye medlemmer .....................................................

8

Arbejdsdag ….........................................................

9

Foråret og sommeren kan være en farlig tid for vores hunde. ...............

10

Sommerafslutning .................................................

13

Denne mad kan slå din hund ihjel ........................ 14 Rallylydighed …............................ ….....................

16

Prisliste ...................................................................

18

Aktivitetskalender 2015 .........................................

20

Træningstider ….....................................................

21

Træner ….................................................................

21

Hvem gør hvad i klubben …..................................

22

Bestyrelsen ….........................................................

23

Poterne..................................................................... 24

3


Praktiske oplysninger KONTINGENT: Du bedes betale kontingentet inden du starter på den 1. træningstime, da klubbens udvidede forsikring først træder i kraft, når kontingentet er betalt. TRÆNING:

Kom altid i god tid, så din hund kan nå at vænne sig til omgivelserne og ikke er for ”ophidset”, når I skal i gang med træningen. Hunden må ikke være mæt før træningen starter, d.v.s. den må ikke fodres på træningsdagen. Hav altid rigeligt med små, letspiselige godbidder med. Husk der findes ikke dårlig vejr, kun dårlig Påklædning.

Er du forhindret i at komme til træning, så MELD AFBUD til din træner eller, hvis han/hun ikke træffes, til træningslederen eller formanden. Hvis du ikke har været til træning 4 gange i træk, uden at melde afbud bliver du betragtet som stoppet i klubben. Dette er af hensyn til de næste på listen, som gerne vil til træning med deres hund.

Er din hund i løbetid, må den ikke komme på træningspladsen, så derfor er det nødvendigt, at din træner lige får besked. Hvis du stopper med at komme til træning, vil vi gerne have det at vide, så giv lige besked til formanden enten pr. tlf., sms eller mail. Hvis det er fordi du er utilfreds med noget, vil vi gerne have det at vide, så vi evt. kan rette det og gøre os endnu bedre. NACH 4


Formanden Har ordet Så må formanden igen få ordet, men hun har egentlig ikke så meget at skulle have sagt denne gang. Træningen er, trods det regnfyldte forår, i fuld gang og jeg synes, det er så sejt, at I kommer til træning selv om det styrter ned. Det går dog lidt trægt med tilgangen af nye medlemmer, men det bliver forhåbentlig bedre, når det bliver varmere. Den 18. marts var vi 24 feststemte deltagere til forårsfest. Det var en helt forrygende aften og aktivitetsudvalget havde udtænkt mange sjove konkurrencer til os. En stor tak til aktivitetsudvalget for en dejlig aften og et stort ”tak for mad” til Sol-Britt.

Den 26. april havde Petri trommet 13 medlemmer sammen til en arbejdsdag. Der blev gjort rent og ryddet op, så klubhuset, laden og udenomsarealerne blev så fine, at det var lige før, vi skulle tørre fødderne af ude på parkeringspladsen. En stor tak til alle jer der var med.

Den 12. april havde vi sidste træningsdag om søndagen og traditionen tro, var vi på gåtur i Nørreskoven. Vi var 14 hunde og 34 mennesker delt op i 4 hold og vi skulle på gåturen løse forskellige opgaver. Efter gåturen fik vi sandwiches og der blev hygget og snakket til den store guldmedalje.

Den 2. maj var der markedsdag i Nordborg og vi havde en bod opstillet foran boghandleren. Vi havde lavet en lille forhindringsbane og Petri havde opstillet en lille rallybane, hvor Mona/Malte og Ruth/Snuggi dagen igennem demonstrerede, hvordan Rallylydighed skulle gøres. En stor tak for hjælpen til jer fire og til Laila, Petri og Dorthe.

5


Den 30. maj var vi igen nattevagter ved Nordborg ringridning. Denne gang fra kl. 01 til 07 og det er lige længe nok for 2 mand. Skal vi være der lige så længe næste år, skal vi nok have delt vagten op i 2 hold. En stor tak til Petri, Sten og Jeppe for hjælpen. Jeg kan fortælle jer, at de tre frøs en hvis del ud af bukserne. Varmeblæseren var blevet sparet væk og der var rigtig koldt den nat, så næste år skal jeg nok spørge, om der er varme i teltet eller om vi skal have polartøjet på.

Til sidst lige en vigtig oplysning. Vi er gennem DGI kommet med i noget, der hedder Klubliv Danmark. Det er en sponsoraftale med forskellige forretninger og vi kan, når vi betaler med vores dankort, tjene penge til klubben. Det er gratis for jer og det eneste I skal, er at tilmelde jer på http://www.klublivdanmark.dk/. Der ligger brochurer i klubhuset hvor I kan læse om aftalen. Dette var ordene for denne gang. Vi ses på træningspladsen og i klubhuset. Dorthe

6


Aktivitetsudvalget Susanne Callesen Lone Kallesen Lone Jepsen Jette Seeberg

7


Velkommen til nye medlemmer Hundeførerens navn

Hundens navn

Hundens race

Conny Borup

Otis

Golden Retriever

Per Johannsen

Siri

Old English Bulldog

Thomas Jakobsen

Silke

Schæfer

Alice Sørensen

Balter

Lab/rottweiler

8


Arbejdsdag Så kan vi godt være stolte alle mand. Endelig fik vi sat en dato af til vores store arbejdsdag. Vi mødte 15 mand op fra morgenstunden og efter lidt hygge og morgenmad gik alle i gang. Der blev gjort rent ude, inde, oppe, nede, ja selv tagrenden fik en tur, alt blev repareret og sorteret. Der var da godt nok nogen der syntes at Hanne og jeg talte alt for meget sammen, men det er jo det der er så skønt med os kvinder: vi kan både tale og arbejde på een gang. Tusind tak for jeres store indsats og gode humør. Petri

9


Foråret og sommeren kan være en farlig tid for vores hunde. Når vejret bliver fint og luften lunere opholder vi os mere ude i vores haver. Vi går i gang med at grave og plante og har man hund, er den også med i haven og den hjælper måske med i graveriet. Når vi går og roder i jorden synes den jo helt naturligt, at det ser spændende ud og tænker, at den hellere må hjælpe os lidt. Nogle af planterne ser måske lækre ud, så dem må vovse lige smage lidt på. Det skal man som hundejer være opmærksom på, for mange af planterne kan være giftige for hunden. Her kommer et par eksempler: Meget giftige planter: Alm. pigæble, Engletrompet, Havebønne, Høsttidsløs, Julerose, Peberbusk, Ægte stormhat. Giftige til meget giftige: Blåregn, Fingerbøl, Guldregn, Røn, Kartoffel, Kæmpe bjørneklo, Jerusalemkoralbær, Tax. Giftige planter: Vedben, Robinie, Thuja, Alpeviol, Cypresvortemælk, Laurbærkirsebær, Liljekonval, Rhododendron, Staudelupin, Tulipan, Rabarber, Spinat. Lidt giftige til giftige: Gyvel, Bittersød natskygge, Påskelilje, Stilkeg, Sort natskygge, Vedbend. Har din hund smagt lidt på herlighederne så søg dyrlæge og fortæl hvad den har spist. Ud over planter skal man også passe på, at hunder ikke tygger lidt på en dræbersnegl. Den kan overføre hjerte/lungeorm til hunden og så bliver den meget syg. Tudser er heller ikke godt for hundene. Tudser har en kirtel på ryggen, som udskiller et stof, der er mere eller mindre giftigt. Bider en hund i en tudse (levende eller død) begynder den at savle meget og pupillerne bliver påfaldende små. Tudseforgiftning er ikke farligt for hunden, men det kan være meget generende. Man kan ikke gøre andet end at tørre savl op og afvente. Dyrlægen kan give hunden en indsprøjtning, der standser spytproduktionen, indtil giften er ude af kroppen. Sådan gør du, hvis du har mistanke om tudseforgigtning: Undersøg hunden, især mundhulen. Sidder der nogen fremmedlegemer eller andet mellem tænderne. Hvis du ved, at hunden har bidt i en tudse, kan du vaske snuden og sørge for rigeligt vand. Hvis hunden ikke har det dårligt, kan du bare se tiden an. Kontakt dyrlægen, hvis hunden får det dårligt eller virker forvirret. Savlen kan også være et symptom på en anden type forgiftning. 10


Algeforgiftning hos hunde: Er hunden urolig, har diarre, kaster op og slingrer efter strandturen? Kontakt dyrlægen med det samme, hvis du har mistanke om, at hunden har fået algeforgiftning. Har hunden fået algegiftstoffer i sig, kan dette medføre dødsfald indenfor en time. Symptomerne på algeforgiftning kommer hurtigt, i visse tilfælde allerede indenfor 30 minutter. De første symtomer er, at hunden bliver urolig, får diarre og kaster op. Allerede her skal man køre til dyrlægen. Ring at I er på vej, minutterne er vigtige. Næste tegn er, at hunden får kramper. Hunden slingrer, vælter omkuld og kan ikke rejse sig igen. Herefter går alt stærkt. Sidste symptom er koma, inden hunden dør. Altså. Hold øje med vejrudsigterne, der fortæller de, når der er høj risiko for alger i vandet. Som regel kommer det, når vi har haft varmt vejr i lang tid.

11


Hedeslag hos hunde: Hunden har ikke svedkirtler som vi mennesker og sveder da ikke som vi gør. Hunden kan ikke skille sig af med sin overskudsvarme ved at svede, men regulerer i stedet sin kropstemperatur ved at afgive varme fra sin tunge, sine luftveje og sine poter. Hunden afgiver især varme ved at hyperventilere, hvorved den hurtige luftstrøm bl.a. afkøler de mange små blodkar der ligger nede i lungerne. Et hedeslag er en livstruende tilstand. En hund får et hedeslag, hvis hunden ikke kan nå at afgive den varme som kroppen optager fra meget varme omgivelser. En hund kan få et hedeslag, hvis den placeres i en varm bil direkte i solen eller hvis den tvinges til at udøve mere fysisk aktivitet end den selv ønsker. Der er flere tegn på et begyndende hedeslag: hunden bliver utilpas, svimmel, sløv, forvirret og kan i sidste ende blive bevistløs eller få kramper. Hunde med begyndende hedeslag skal straks have hjælp: Stop opvarmningen af hunden og anbring den straks i kølige omgivelser ( i skyggen eller indendørs). Sørg nu for at hunden afkæles ved at hælde 1520 grader varmt vand over dens krop. Du må IKKE bruge iskoldt vand, da hundens blodkar så vil trække sig så hurtigt sammen, at blodkarrene (dvs. kroppen) ikke kan komme af med sin overskudsvarme. Hæld om muligt vand på hundens tyndtbehårede områder, i lysken og i armhulerne, hvor vandet hurtigt kan køle blodkarrene. Hvis du ikke har en vandslange eller en spand vand, kan du benytte våde og kolde håndklæder, som lægges over hunden. Når hunden kan drikke, skal den straks have tilbudt vand ved stuetemperatur. Et hedeslag kan hurtigt blive livstruende og du bør da under alle omstændigheder kontakte en dyrlæge der kan rådgive dig. Ved alvorlig hedeslag kan hunden gå i chock og kræver da hurtigt dyrlægehjælp, iltbehandling og drop med væske. Hvis I ser en svimmel hund i en varm bil, bør I straks tilkalde politiet, så hunden kan evakueres. Hvis politiet er længe om at komme, så fortæl dem, at I vil smadre bilruden for at redde hunden.

12


Tirsdag den 7. juli 2015 er der sidste træningsdag inden sommerferien så alle hold starter kl. 18.30 Der vil være lidt udfordringer for alle 2 og 4 benede. Bagefter udfordringerne hygger vi, hvor der kan købes grillpølser med brød el. Salat til 10,- - 15.- kr. og øl og sodavand til 10,- kr. og 5,- kr. Kaffe og te er selvfølgelig gratis. Så husk at tilmeld Jer inden den 23. juni Vi starter op igen tirsdag den 11. august

Kan I alle ha' en rigtig god sommer 13


Denne mad kan slå din hund ihjel!!! Chokolade, vindruer, avocado og en række tilsyneladende harmløse fødevarer kan være skadelige og i værste fald dødbringende for hunde. Her er nogle af de giftige madvarer og de sunde, som den gerne må få. Tiggende hundeøjne kan være svære at modstå og måske synes du, at din hund skal have lov til at smage en mundfuld af alt det lækre mad, som du selv spiser. Bare en gang i mellem stikker du lige hunden en godbid efter aftensmaden, f.eks. et stykke mørk chokolade eller en portion af hovedretten, hvor en af ingredienserne er løg. Men pas på. Når du på den måde vil være ”god” ved din hund, kan du faktisk skade den. Meget af den mad, som vi mennesker sorgløst propper os med, kan nemlig være direkte farlig for hunden, som er vant til at spise rigtig hundemad. Her er nogle af den menneskemad, som kan være giftig for din hund. Du plejer nok ikke at byde din hund på en kop kaffe, et glas øl, en skål rosiner eller en hovedpinepille, men undersøgelser viser, at hunde alligevel, på en eller anden måde, får serveret nogle af de giftige fødevarer. Avocado Avocado indeholder persin, som kan skade hjerte, lunger og væv i dyr. Avocadoen er meget giftig for hunde, katte og de fleste andre dyr. Øl Alkoholiske drikkevarer forårsager de samme skader på dit kæledyrs lever og hjerne. Men skaderne kan være dødelige, fordi dit kæledyr er meget mindre end dig. Selv ganske små mængder af øl eller alkohol kan forårsage opkast og i værste fald leverog hjerneskade. Nødder Valnødder og macadamia-nødder er særlig giftige. Konsekvensen kan være alt fra opkast og lammelser til død. Inden for 12 timer vil din hund udvikle forskellige symptomer, miste balanceevnen, feber, opkast og forhøjet puls. Symptomerne kan være voldsommere, hvis din hund har spist nødderne med chokolade. I så fald er er risiko for nyresvigt og at hunden dør. Chokolade Chokolade indeholder theobromin, som kan gøre det af med din hund, hvis den spiser det i større portioner. Mørk og usødet chokolade er særlig farlig. Hvis du giver din hund et stykke chokoladekage eller lader den slikke glasuren på kagen, kan det være nok til at den bliver syg. Theobromin kan også få din hunds eller kats hjerte til at slå faretruende hurtigt og uregelmæssigt Slik Slik eller alt muligt andet som indeholder sødestoffet Xylitol, som er et almindeligt sødestof, der bruges i slanke- og sukkerfrie produkter, kan forårsage et pludseligt fald i hundens blodsukker-niveau. Det kan betyde, at hunden dør.

14


Koffein Kaffe, the og andre produkter som indeholder koffein, påvirker hundens centralnervesystem og hjerte. Det kan medføre rastløshed, hjerteproblemer og død, afhængig af hvor meget koffein hunden har indtaget. Vindruer og rosiner Hvis din hund spiser vindruer og rosiner, kan det medfører nyreproblemer. Blot en enkel lille portion rosiner kan være dødbringende for en hund. Men mindre kan også gøre det. Effekten er nemlig akkumulerende. Det betyder, at giften ophober sig i hunden, hvis du giver den en enkelt rosin i ny og næ, og til sidst vil dyret dø af det. Løg Løg er en anden helt almindelig fødevare, som kan være giftig for hunde. Løg kan ødelægge hundes røde blodlegemer og forårsage svækkelse, iltmangel og vejrtrækningsproblemer. Medicin Gem medicinen væk for hunden lige som du gør for dine børn. En af de hyppigst forekommende forgifninger af hunde er, når de får medicin som er beregnet til mennesker. Og det er ikke fordi hunden selv kaster sig over medicinskabet. Faktisk opstår forgiftningerne typisk, fordi hundeejerne selv giver deres hund en smertestillende pille for at hjælpe hunden, hvis de kan se den har smerter. Men det er en meget dårlig ide. Acetaminophen og Ibuprofen, som er det aktive stof i mange smertestillende præparater, er ekstremt giftigt for dyr, og det gælder også for katte og kaniner.

Denne mad kan du roligt give hunden Det er ikke al menneskeføde, som er ren gift for dyr. Her er nogle madvarer, som du roligt kan give hunden. Magert kød Et hvert stykke kogt, magert kød er godt for de fleste hunde. Fedtholdige kødtyper, kyllingskind eller fedt fra steak og flæskesteg kan derimod ikke anbefales, det kan medføre maveproblemer. Og husk aldrig at give din hund kød med ben i som kan splintre. Grøntsager Gulerodsstave, grønne bønner og agurkeskiver er alt sammen god kost for hunden. Frugt Skiver af æble, appelsin, banan og vandmelon er helt fin kost, men husk at fjerne kernerne. Brød Almindeligt brød er udmærket, men være sikker på at der ikke er rosiner i brødet. Ris og Pasta Almindelig kogt pasta og hvide ris er ok, faktisk anbefalder dyrlæger ofte hvide ris med kogt kylling som et godt måltid, hvis din hund har haft maveproblemer.

15


Rally-lydighed Rally-lydighed er startet for at lave et sjovt alternativ til almindelig lydighedstræning. Hund og fører gennemfører en bane, der er opstillet af en rally-dommer. Dommeren starter parret, hvorefter hund og fører gennemfører en bane med bestemte øvelser i eget tempo. Det gælder dog om at være hurtigst med færrest fejl. Hver af øvelserne er angivet med et skilt (10-20 stk. alt efter niveau), der viser, hvad man skal gøre. I Rally-lydighed må man meget af det, man ikke må til almindelige lydighedsprøver og det gælder i alle 5 klasser. Man må tale med sin hund lige så meget man vil og man må også bruge kropssprog, tegn og klap på låret alt det man vil, men man må dog ikke røre hunden og godbidder bruges kun under træningen, dem må man ikke bruge ved en prøve. Der skal være et samarbejde mellem hund og fører, både under og mellem øvelserne. Hunden skal være under kontrol og indenfor en afstand af ½ meter fra føreren. Skiltene må ikke berøres undtagen af en logrende hale og linen må ikke være stram. Det er dommeren, der laver banen, som er ny hver gang. Deltagerne får først kendskab til banen umiddelbart før prøven. Inden en prøve går dommeren banen igennem sammen med deltagerne i den pågældende klasse, men uden hunde.

16


Der er 5 klasser: Begynderklassen – Hunden skal være i snor. Her er mellem 10 og 15 øvelser, hvoraf højst 5 øvelser må være stationære. Øvede klassen – Her er mellem 12 og 17 øvelser, hvoraf højst 7 må være stationære og min. 5 øvelser fra øvede klassen. Ekspert klassen – Her er mellem 15 og 20 øvelser, hvoraf højst 7 må være stationære, min. 5 øvelser fra øvede klassen og min. 2 øvelser fra ekspert klassen + ærespladsen. Champion klassen – Her er mellem 18 og 20 øvelser, heraf må højst 7 stationære, min. 4 øvelser fra øvede klasse, min. 4 øvelser fra ekspert klassen og min. 5 øvelser fra champion klassen. Åben klassen – Denne klasse er for alle. Her er mellem 14 og 17 øvelser, herafmå højst 7 være stationære, 7-10 øvelser fra begynderklassen, 3 øvelser fra øvede klassen, 1 øvelse fra ekspert klassen og 3 øvelser fra champion klassen. I begynderklassen skal hunden være i line, i de øvrige klasser er den uden line. Der tages tid på gennemførelsen af banen og vinderen er det team, der har flest point. Ved pointlighed er det teamet med den laveste tid der vinder. Alle starter med 100 point og så bliver der fratrukket point ved fejl.,

17


PRISLISTE N.A.C.H. 2014 KANTINE

Sol-Britt og Palle står bag disken

KAFFE/THE

GRATIS

ØL

10,00

SODAVAND

5,00

VAND

5,00

DAGENS RET

DAGSPRIS

HUNDEFODER BASISKOST

230,00

HVALPEKOST

290,00

FAVORIT

245,00

IDEAL

310,00

AKTIV

310,00

SLANKEKOST

310,00

BESTILLINGSVARER LAM&RIS

310,00

SENIOR

310,00 18


DIVERSE ARTIKLER T-shirt (DcH)

85,00

DcH hue (strik)

40,00

Kasket

45,00

Apportpind

10,00

T-shirt (NACH)

60,00

Her vogter jeg

Soft shell jakke

375,00

Høm-høm poser

Jakke m/hætte

300,00

Hundelegetøj

5,00 15,00 Dagspris

Flåtfjerner

10,00

Konkurrence program 65,00

Nøglering (bånd)

20,00

Konkurrencehæfte

20,00

Nøglering m/logo

15,00

Mulepose m/logo

15,00

Nøglering m/vognpolet 20,00

Bæltetaske

60,00

DcH logomagnet

DcH logo med klæb

10,00

17,00

Desuden kan der købes forskellige ting til træning, bl.a. sporliner, Bolde, apportbukke o.m.a.

Sporline 5 m

90,00

Apportbuk

25,00

Sporline 10 m

125,00

Apportbuk

35,00

Sporline 15 m

155,00

Apportbuk

45,00

Apportbuk

55,00

Apportbuk

70,00

Diverse motivationsgenstande og legetøj hænger på væggen i Klubhuset og kan købes til dagspris. 19


Aktivitetskalender 2015 Januar: 10. Første træningsdag efter juleferien. 24. Generalforsamling kl. 14.00. Marts: 7. Forårsfest April: 12. Sidste gang vi træner om dagen. Gåtur i stedet for. INGEN TRÆNING DENNE DAG! (se opslag i klubhuset senere). 21. Aftentræning starter (tirsdag). Juli: 7. 10.

Sommerafslutning, ingen træning denne dag (se opslag i klubhuset senere). Aktiv sommerferie (kun for skolebørn). Uge 29 – 30 – 31 – 32 sommerferie

August: 11. Første træningsdag efter ferien. 8.-9. Pøltur. September: 8. Sidste aftentræning. 20. Lørdagstræning starter. Oktober: 11. Venskabskonkurrence. November: 7. Afslutningskonkurrence/-fest (se opslag i klubhuset senere). December: 6. Sidste træningsdag inden jul/Nytår. 28. Sidste frist for indsendelse af forslag til generalforsamling 2015 Januar 2016: 10. Første træningsdag efter jul/nytår. 10. Sidste frist for betaling af kontingent for 2016. 23. Generalforsamling 2016 Der vil blive arrangeret et par klubaftener, men datoerne er endnu ikke fastsat.

20


Træner

Dorthe Tlf. 23 26 09 35

Laila Tlf. 28 12 80 96

Petri Tlf. 51 51 08 55

Sandra Tlf. 22 78 28 86

Træneraspirant: Hanne Sol-Britt Susanne Tlf. 29 86 70 18

Theis Tlf. 24 49 34 04

Lone Tlf. 20 83 49 25

Tirsdagstræning start d. 21. april 2015 Hold 1: kl. 18.30-19.30: Nye hvalpe:

Sandra/Hanne

Hold 2: kl. 18.30-19.30: Store hvalpe:

Laila

Hold 3: kl. 18.30-19.30: Hyggehold:

Petri

Hold 6: kl. 18.30-19.30: Almen træning:

Theis

Hold 4: kl. 20.00-21.00: Lydighed:

Susanne/Sol-Britt

Hold 5: kl. 20.00-21.00: Konkurrence:

Dorthe

Onsdagstræning start d. 22. april 2015 Hold 7: kl. 18.30-19-30/20.00: Rallylydighed: Petri Hold 8: kl. 18.30-19-30/20.00: Adfærdshold: 21

Dorthe


Hvem gør hvad I klubben Træningsleder

Susanne Callesen

HundeadfærdsKonsulent

Dorthe Sibbesen, tlf. 22 11 76 89, burgwald@bbsyd.dk

Kantine

Sol-Britt og Palle

Hundefoder

Klubben, tlf. 23 26 09 35

Salg af hundeartikler Klubben Materialeforvaltning

Petri S. Nielsen

Fanebærer

Theis Langvad

Fanevagt

Hanne Goldsmith

Hjemmeside

www.dch-nordals.dk

Klubhuset

Piledamsvej 8, 6430 Nordborg, Telefon 23 26 09 35

FIDO

Udkommer 1/3, 1/6, 1/9 og 15/11 Deadline hos redaktøren: 15/2, 15/5, 15/8, 1/11

Fido-redaktør

Laila Knudsen, tlf. 28 12 80 96 Mail : laila.f.knudsen@bbsyd.dk

Annocer

Maria Mikkelsen, Tlf.nr.: 26 37 22 32 Mail: mikkelsen.maria@gmail.com

Web-master

Maria Mikkelsen, Tlf.nr.: 26 37 22 32 Mail: mikkelsen.maria@gmail.com

22


Bestyrelsen Formanden Dorthe Sibbesen Hesselhøjvej 14, 6430 Nordborg Tlf. 23 26 09 35 Mail: formand@dch-nordals.dk

Næstformand Susanne Callesen Sdr. Kettingskov 16. 6440 Augustenborg Tlf. 29 86 70 18 Mail: susannealbeck@live.dk

Kasserer Maria Mikkelsen Kirkevænget 32 6430 Nordborg Tlf.nr.: 26 37 22 32 Mail: mikkelsen.maria@gmail.com Sekretær Laila F. Knudsen Mågevej 28, 6430 Nordborg Tlf. 28 12 80 96 Mail: laila.f.knudsen@bbsyd.dk

Matrialeforvalter Petri S. Nielsen Vibevej7, 6430 Nordborg Tlf. 51 51 08 55 Mail: petri@arvidnielsen.dk 23


Motioner med din hund Har du lyst tll at gå tur med din hund sammen med andre glade hundeejere? Vi har lavet en lille ”klub” i klubben som hedder POTERNE. den er for hunde og deres ejere, som kan lide at gå tur sammen med andre. Vi er p.t. 10 hundeejere og der er plads til mange flere.

Ideen er, at vi mødes en eller to gange om ugen og går tur med vores hunde.

Vi aftaler fra gang til gang, hvor vi skal gå og prøver at finde steder, hvor der også er mulighed for at hundene kan lege sammen.

Vi har også lavet et SMS-kæde, så vi, når vi har lyst til at gå en tur, kan sende besked til andre i gruppen om de vil med ud at gå tur, hvis vejret pludselig viser sig fra sin gode side.

For at gøre det rigtig hyggeligt, laver klubben kaffe, så vi kan sidde og få os en god hundesnak efter gåturen. Vi betaler 10,- kr. pr. gåtur, som går til klubbens slunkne kasse. Er du interesseret, så kom ned i klubhuset og snak med formanden eller ring til mig på tlf. 23 26 09 35.

Dorthe 24

Fido nummer 2 - 2015  
Fido nummer 2 - 2015  
Advertisement