Page 1

PREMIJERE U NOVEMBRU I DECEMBRU


NOVO u novembru na programu Da Vinci Learning Granice svetlosti Mi vidimo daleko: dalje od uličnih svetala i vrhova krošnji, do treptavih zvezda u svemiru. Mi vidimo široko: preko linije horizonta i do ivice mora. Ali, šta se nalazi izvan našeg vidika? Šta mi to ne možemo da vidimo? U ovoj fascinantnoj dokumentarnoj emisiji, na programu “Da Vinci Learning”, otkrijte kako tehnologija pronalazi nove dimenzije svetla i boja, od UV do infracrvenog svetla, od rendgenskih zraka do mikrotalasa i prvi put razotkriva našim očima ono što je nevidljivo.

Ciljna grupa: Odrasli

Dužina trajanja epizode: 60

minuta

Ekstremi: Svetlost i tama Da li ste u sunčanom raspoloženju? Da li se osećate mračno? Ova pitanja zvuče skoro filozofski, ali ona su u vezi sa našim okruženjem i više nego što bismo pomislili. Količina prirodne svetlosti koju dobijamo utiče na naše emocionalno i psihičko stanje na neverovatan način. Ova dokumentarna emisija zaokupiće vašu pažnju, jer vas vodi na najekstremnija mesta na Zemlji gde ćete saznati kako ekstremne količine svetlosti i tame utiču na suštinu našeg postojanja.

Ciljna grupa: Odrasli

Dužina trajanja epizode: 60

minuta


NOVO u novembru na programu Da Vinci Learning Muzika mozga Ne biste baš očekivali da će neuropsiholozi plesati u ritmu primitivne plemenske muzike. Međutim, najnovija istraživanja dovela su do zaključka da je muzika izuzetno važna za naš društveni i intelektualni razvoj. Kao univerzalni jezik, ona budi nešto u osnovnim kognitivnim strukturama čoveka, a mogućnosti obogaćivanja i evolucije mogu se pronaći baš u muzičkim kompozicijama. Kako, otkrijte u sasvim novoj dokumentarnoj emisiji na programu „Da Vinci Learning”.

Ciljna grupa: Odrasli

Dužina trajanja epizode: 60

minuta

Čovek protiv Zemlje - Čovek protiv lavine Zemljotresi, poplave, tornado, cunamiji i uragani – majka priroda šalje nam jasne signale da ekspanzija društvenog i ekonomskog napretka ka prirodnim bogatstvima nije održiva. Nalazimo se u stalnoj borbi između potrebe za napretkom i ograničenja koja je planeta Zemlja postavila pred nas, što dovodi do oluja i katastrofa epskih srazmera. Možemo li se povinovati zahtevima prirode ili ćemo voditi rat sa prirodom za prevlast na našoj planeti?

Ciljna grupa: Odrasli

Dužina trajanja epizode: 60

minuta


NOVO u novembru na programu Da Vinci Learning e² Energija Savremeni svet zahteva nova rešenja za energetske potrebe. Znamo da resursi iz prošlog veka neće trajati zauvek i vreme je da počnemo da im tražimo zamenu. Koliko znamo o obnovljivim izvorima energije koji bi trebalo da predstavljaju naš spas? Mogu li vetroturbine da zamene rudnike uglja ili je to samo prazna priča? U ovom originalnom serijalu na programu “Da Vinci Learning”, istražujemo koje su stvarne mogućnosti da naš moderni svet ima dovoljne količine energije i da napreduje ka “čistijoj” i “održivijoj” budućnosti.

Ciljna grupa: Odrasli

Broj epizoda: 6

Dužina trajanja epizode: 25

minuta


NOVO u decembru na programu Da Vinci Learning e² Transport Moderan svet u stalnom je pokretu, kreće se od tačke A do tačke B i do tačaka o kojima smo samo sanjali. Ali, kako da stignemo tamo? Uz sve što smo saznali u prethodnim decenijama o emisiji štetnih gasova iz automobila i o fosilnim gorivima, kako možemo napredovati a da ne nanesemo štetu onom čemu svi težimo, budućnosti? U ovom serijalu, u kojem je narator Bred Pit, “Da Vinci Learning” vodi nas do gradova širom planete koji rade na tome da pronađu odgovorne i izvodljive načine da ljudi i dalje nastave da se kreću. To je London koji se transformisao u grad sa efikasnim tranzitom, Pariz, sa projektom Velib za iznajmljivanje bicikala, i Seul, u kojem se trude da smanje zagađenje. Ciljna grupa: Odrasli

Broj epizoda: 6

Dužina trajanja epizode: 25

minuta

Kako da zauvek ostanemo mladi Da li biste pristali na to da živite zauvek? Da li bi to bilo još privlačnije ukoliko uopšte ne biste ostarili? Nauka nije daleko od ostvarivanja ove ideje. Ali, šta su prave posledice naše opsednutosti traženjem načina da prekinemo starenje? Ova izuzetna dokumentarna emisija prikazuje cenjenu profesoricu koja je na tragu “eliksira života” i proučava kako će izgledati naša budućnost kada starenje postane stvar prošlosti.

Ciljna grupa: Odrasli

Broj epizoda: 2

Dužina trajanja epizode: 30

minuta


NOVO u decembru na programu Da Vinci Learning Tragovima Tintina

Ciljna grupa: Porodica Broj epizoda: 5

Generacije čitalaca bile su inspirisane avanturama Tintina koji je putovao najvišim planinskim vencima u potrazi za užasnim snežnim ljudima, šetao kroz drevne ruševine naroda Inka i otkrivao istinu o egipatskim faraonima. Sada možete putovati sa nama dok pratimo Tintina na putevima kojim je išao u posetu Peruu, Egiptu, Indiji, Škotskoj, Maroku, Tibetu… Ovaj putopisni dokumentarac nudi vam dovoljno razloga da budete zapanjeni, zaintrigirani i spremni da krenete na sopstveno putovanje u divni, veliki svet.

Dužina trajanja epizode:

60 minuta

Uradi sam - specijal

Ciljna grupa: Deca Broj epizoda: 5 Dužina trajanja epizode: 15 minuta

Emisija “Uradi sam” pokazala je vama i vašoj porodici kako da od običnih predmeta koje imate oko sebe napravite svet mašte pun zabave i uzbuđenja. Kada dođu oni „ne tako obični dani”, budite sigurni da će vam ova emisija ponuditi izuzetne načine kako proslavite uz puno mašte. U specijalnoj epizodi ovog serijala na programu “Da Vinci Learning”, od energičnih voditelja, Stivena i Fern, dobićete sjajne savete kako da vaše vreme božićnih praznika bude veoma kreativno.

PREMIJERE U NOVEMBRU I DECEMBRU  

Da Vinci Learning 2013

PREMIJERE U NOVEMBRU I DECEMBRU  

Da Vinci Learning 2013