Page 1

Ekologinen Kest채v채 Kaunis


Mittapysyv채 Kest채v채 Luonnollinen


Tuskin millään rakennusaineella on ihmiskunnan historiassa niin suuri merkitys kuin puulla. Puu tunnetaan vuosisatojen yli kestävyydestään, pitkästä elinkaarestaan ja ajattomasta tyylistä, sekä luonnon läheisyydestään. Etenkin ulkorakentamisessa puulta vaaditaan erityistä kestävyyttä, sillä se altistuu kosteudelle, tuholaisille ja jatkuville lämpötilojen vaihteluille. Tästä syystä ihmiset ovat kautta historian yrittäneet suojata erilaisilla menetelmillä puuta rakennusmateriaalina mahdollisemman kestäväksi. DAUERHOLZ tuotteet ovat onnistunut läpimurto puututkimuksen alueella. DAUERHOLZ on saksalaista puuta, kestävästä puunkasvatuksesta. Se on suojattu tuulelta ja säältä – aina sydänpuuhun asti. Siinä yhdistyvät lukuisat ominaisuudet, jotka ovat olleet tähän asti tunnusomaisia trooppisille puulajeille! Sen lisäksi että DAUERHOLZ kestää suurempaa kuormitusta ja on lujempi kuin pintakäsitelty puu, se on pysyvästi suojattu sääoloja sekä tuholaisia ja sieniä vastaan. Tavanomaisiin käsiteltyihin puutuotteisiin verrattuna DAUERHOLZ tuotteita ei tarvitse käsitellä uudestaan.


Puu pitkällä elinkaarella DAUERHOLZ menetelmässä käytetään perinteisiin puun suojausmenetelmiin verrattuna täysin uutta tehokasta tapaa: puun suojausta sydänpuuhun asti. DAUERHOLZ puutuotteita ei käsitellä kuten tavanomaisissa menetelmissä (esim. kemiallinen kyllästys, lakkaus) vain pintapuolisella muutaman millimetrin suojakalvolla. DAUERHOLZ menetelmä mahdollistaa koko puun kyllästyksen sydänpuuhun asti vahapohjaisella liuoksella. Käsittely suojaa puuta myös vuosien jälkeen, mahdollisten halkeamen esiintyessä. Se täyttää puun solut kokonaan vahalla ja toimii ikään kuin suojapanssarina, eikä anna kosteudelle tai puuta tuhoaville mikrobeille ja eläimille mahdollisuutta tunkeutua puuhun.

Läpikyllästetty – pintapuusta sydänpuuhun asti. 100 % Lahoamissuoja. Erittäin pitkäkestoinen. Vaha kyllästetty = erittäin säänkestävä ja mittapysyvä. Korkealaatuinen ja yksilöllinen. Arvokas ulkonäkö, korkea laatu ja yksilölliset toteutusmahdollisuudet. Ympäristöystävällinen ja kestävä. Vaihtoehto trooppisille puulajeille. Innovatiivinen, edelläkävijä. Saksalaista puuta, jalostettu patentoidulla menetelmällä – Made in Germany. 15 vuoden takuu. Puu on kestävä. Dauerholz on vielä kestävämpi. DAUERHOLZ menetelmään käytetty tuotantotekniikka on sertifioitu ekologisen käsittelyn takaavalla PEFC sertifikaatilla.


Vahaliuoksen tunkeutuminen

L채pikyll채stys vahalla

Vaha

Vesi poistuu soluista


Dauerholz – taattua laatua ja ympäristöystävällinen ihmisille sekä ympäristölle DAUERHOLZ tuotteille annetaan peräti 15 vuoden takuu. Tiedämme kokemuksesta, että DAUERHOLZ pitää minkä lupaa ja johtavat puuasiantuntijat ovat vakuuttuneet DAUERHOLZ tuotteista. Vaikka DAUERHOLZ täyttää korkeimmat vaatimukset yksityiskohtaisissa tutkimuksissa ja laatukokeissa, DAUERHOLZ tuotteiden laatua tarkastetaan jatkuvasti yhteistyössä johtavien saksalaisten puutestaukseen ja sertifiointiin erikoistuneiden yritysten kanssa. Uskallamme sanoa, että DAUERHOLZ tuotteet ovat taatusti hyviä. Vahasuojaus tekee DAUERHOLZ menetelmästä erinomaisen. Vaha muodostaa pääosan liuoksesta, johon puu upotetaan. Se on täysin hajuton ja mauton. DAUERHOLZ tuotteet valmistetaan ainoastaan puista, jotka on sertifioitu PEFC sertifikaatilla, mikä takaa että puut on kasvatettu kestävästi. Käytetty raakapuu on saksalaista mäntyä, haapaa, koivua tai poppelia – nopeasti uusiutuvia ja ei uhanalaisia puulajeja. DAUERHOLZ menetelmään käytetty tuotantotekniikka on sertifioitu ekologisen käsittelyn takaavalla PEFC sertifikaatilla. DAUERHOLZ tuotteiden laatua tarkastetaan jatkuvasti yhteistyössä johtavien materiaalitestausinstanssien kanssa. Erityisen säilöntäprosessin ansiosta nämä ekologisesti kestävät puut saavat ominaisuudet, jotka tekevät niistä aidon vaihtoehdon trooppisille puulajeille. DAUERHOLZ tuotteet tarjoavat ylivoimaisen vaihtoehdon markkinoilla oleville käsitellyille puulle ja puumateriaaleille, jotka on tarkoitettu julkisivu- ja ulkokäyttöön.


LUOTA PUUHUN, JOLLA AMMATILAISET RAKENTAVAT DAUERHOLZ tuotteiden kestävyys näkyy parhaiten, kun ne ovat alttiita ilmastolle ja tuulelle. DAUERHOLZ tuotteet soveltuvat niiden ainutlaatuisten ominaisuuksien vuoksi erityisesti terasseihin, aitoihin, laitureihin ja ulkoverhouskiin. DAUERHOLZ tuotteet on tarkoitettu sellaisiin olosuhteisiin, missä ne joutuvat kestämään mahdollisimman kovaa rasitusta. Monimutkaiset terassin perustukset, hankala asennus ja puunjälkikäsittely puun suojausta varten on DAUERHOLZ tuotteiden osalta historiaa. DAUERHOLZ tuotteiden ansiosta terassin rakentaminen on helppoa, sillä DAUERHOLZ tuotteet voidaan asentaa ja terassi rakentaa suoraan maanpäälle tai laituri suoraan kosketukseen veden kanssa. Vahalla kyllästetty puu ei ime kosteutta juuri lainkaan, jonka vuoksi DAUERHOLZ tuotteet ovat erittäin mittapysyviä. DAUERHOLZ tuotteet on helppo työstää tavanomaisilla puuntyöstökoneilla ja ne ovat helpompi ruuvata kuin luonnon puu. DAUERHOLZ tuotteisiin ei tarvitse kiinnittää ruuveja yhtä paljon kuin yleensä. DAUERHOLZ puusta rakennettu laituri ei vaadi ylimääräistä suojausta puulle, sillä se on suojattu vahakyllästeen ansiosta kosteudelta. Dauerholz lautojen sisältämä vaha estää tehokkaasti liukastumista. DAUERHOLZ tuotteiden täyteläinen puunväri säilyy parhaiten, kun sitä käsittelee DAUERSCHÖN luonnonpohjaisella öljyllä, joka on puuasiantuntijoiden kehittämä ja tarjoaa optimaalisen UV-suojan puulle.


DAUERHOLZ TAKUU Näistä erityisistä valmistusprosesseista johtuen DAUERHOLZ tuotteet ovat tavallista vastustuskykyisempiä ympäristövaikutuksille. Tavanomaisten takuuasioiden lisäksi DAUERHOLZ tarjoaa 15 vuoden kestävyystakuun, joka alkaa myyntipäivästä kuluttaja-asiakkaille. Takuu koskee lahoamisesta tai sienistä johtuvia kestävyyspuutteita sekä materiaali – ja valmistusvirheitä. Mikäli 15 vuoden takuun voimassaolon aikana ilmenee edellä mainittuja puutteita, valmistaja joko korvaa tai korjaa DAUERHOLZ tuotteet harkintansa mukaan. Muut takuuta koskevat vaatimukset ovat poissuljettuja. Takuuvaatimukset on osoitettava suoraan DAUERHOLZ AG: lle alkuperäisen kuitin kanssa, josta ilmenee ostopäivä.


15 vuoden kest채vyystakuu MADE IN GERMANY


Yhteystiedot DAUERHOLZ FINLAND Oy Olympiastadionin Etel채kaarre A6 00250 Helsinki Puh: +358 45 3238 238 myynti@dauerholz.fi www.dauerholz.fi

DAUERHOLZ-Broschüre Finnland  

DAUERHOLZ information-folder