Page 1

BD

Tafeltennis

MAGAZINE

BD TAFEL

TENNIS


2


Inhoud Over mij

4

Wat is Bat Design

7

Typografie

9

Top 5 wereldranglijst

12

Tafeltennis weetjes

14

Tafeltennis de spelregels

15

Puzzel

16

3


Over mij...

Wie is Danny Weijers?

Even voorstellen Ik ben 17 jaar oud en woon in Beuningen. Voor deze opleiding heb ik mijn Havo diploma gehaald. Ik ben een rustig, te vertrouwen en respectvol persoon. Mijn hobby’s zijn voetbal, darten, maar vooral tafeltennis. Ik speel bij TCB Beuningen. Ik zit hier nu in team 3 bij de senioren in de derde klasse. Het seizoen hiervoor speelde ik ook nog in de jeugd. Hier speelde ik in team 1 in de hoofdklasse. In 2009 en 2010 ben ik in de jeugd clubkampioen geworden en afgelopen jaar werd ik tweede. Ik ben Danny Weijers. Ik studeer nu op de Han in Arnhem op de opleiding Communicatie & Multimediadesign. Deze opleiding heb ik gekozen, omdat ik graag creatief bezig ben. En op deze opleiding kan dat. Ik ben 17 jaar oud en woon in Beuningen. Voor deze opleiding heb ik mijn Havo diploma gehaald.

4


Interview

Hoe heet je? Danny Weijers Hoe oud ben je? Ik ben 17 jaar oud Waar woon je? Ik woon in Beuningen Wat zijn je hobby’s? Mijn hobby’s zijn tafeltennis, voetbal, darten, computeren en tv kijken. Doe je ook aan sport? Ja ik zit op tafeltennis bij TCB Beuningen. Wat is je karakter? Ik ben een rustig, te vertrouwen en respectvol persoon. Favoriete tv programma? Voetbal International, Wie is de mol, Expeditie Robinson en ik kijk graag naar sport. Favoriete film? Pirates of the Caribbean.

Favoriete muziek? Ik luister graag naar Nederlandstalige muziek en specifiek naar Mooi Wark. Favoriete eten? Friet super Favoriete merk? Jack and Jones, Adidas en Nike. Favoriete vakantieland? Oostenrijk Welke opleiding heb je hiervoor gedaan? Ik heb hiervoor de Havo gedaan op het Mondial College Lindenholt. Waarom deze opleiding? Ik wilde graag creatief bezig zijn. Bevalt de opleiding? Ja, ik vind de opleiding erg leuk en wil graag meer leren. Wat vindt je tot nu toe het leukste vak? Immersive Space Wat vindt je het fijnste programma om mee te werken? Geen voorkeur Heb je werk? Nee, op dit moment niet

5


D B L E F A

T 6

T

N EN


S I N

BAT DESIGN BD

TAFEL

TENNIS

Wat is Bat Design? De naam van het merk is dus Bat Design, maar wat is Bat Design nou eigenlijk. Bat Design is een sportmerk dat is gespecialiseert in tafeltennis artikelen. De artikelen die dit merk ontwikkelt zijn sportshirts, sportbroekjes, tafeltennisbatjes, tafeltennisballetjes, tafeltennistafels, omheining, telborden en nog veel meer. Belangrijk bij deze artikelen is dat ze van een goede kwaliteit zijn.

Waarom Bat Design? Bat Design is dus een tafeltennismerk. Ik wilde graag een sportmerk creĂŤren, omdat ik sport erg leuk vindt. Ik kwam toen bij tafeltennis uit, omdat ik op deze sport zit en het erg leuk en belangrijk vindt dat je bij je sport goede kwaliteit artikelen nodig hebt.

Wat wilt Bat Design bereiken? Bat Design wil bereiken dat het een zeer bekend merk wordt in de tafeltenniswereld en dat ook professionele tafeltennisers en tafeltennisters het merk gaan dragen. Hierdoor krijgt het merk naamsbekendheid en het merk dus gekocht gaat worden.

7


Het merk Bat Design Na overleg en goed nadenken heb ik voor de naam Bat Design gekozen. Hierin staan Bat voor het tafeltennisbatje waar je mee speelt. Het Design slaat op het ontwerp van de artikelen. Bij deze naam moest ook nog een goed passend logo komen. Hierbij kreeg ik het idee van dat Bat vleermuis betekent en ben dat gaan schetsen en toepassen op mijn merk. Hiernaast het uiteindelijke resultaat. Dit is dus het resultaat en met deze naam en dit logo moet het merk herkenbaar en bekend worden in de tafeltenniswereld.

Kleuren keuze Het logo heeft natuurlijk ook kleur. Ik heb hierbij gekozen voor zwart en rood. Zwart heb ik gekozen, omdat mijn logo een vleermuis is en die zijn zwart van kleur. Daarnaast leven zo ook nog ik het donker. Deze kleur heb ik gecombineert met rood. Dit omdat ik rood mooi vond combineren met zwart. Zwart

#231F20 Rood

# ED1C24

8

Herkenbaarheid Het merk Bat Design moet dus herkenbaar zijn voor de mensen. Dit wil Bat Design doen door middel van reclame. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van visitekaartjes, reclameborden tijdens tafeltennistoernooien en door de reclame op de auto.Bij grote toernooien in Nederland, en later ook in het buitenland, willen wij met een

BD TAFEL


Iedereen die hier langs komt krijgt het visitekaartje van ons mee. Op deze toernooien komen ook reclameborden te hangen met de naam van het merk er op zodat het goed herkenbaar is voor de mensen. De auto wordt buiten neergezet zodat de mensen die er langs op lopen ook daar de naam van ons merk al zien.

D

BATJES KLEDING TAFELTENNISTAFELS EN NOG VEEL MEER

Bat Design tafeltennis

Danny Weijers van Heemstraweg 36a 6641 AD tel: 06 30625854 dannyweijers@hotmail.com

Naast een visitekaartje, reclameborden en een reclameauto hebben we ook nog briefpapier ontwikkeld. Deze is ook geheel in de stijl van het merk Bat Design. Hierop staan de gegevens van Bat Design. Op het papier zie je ook nog een gedeelte van het logo van Bat Design. Dit is zodat het logo opnieuw gezien wordt en dus zo herkent kan blijven worden.

TENNIS

9


BAL

11 SPORTBROEK

SPORT

PING BAT DE PONG BAT

SPORT

TAFELTEN

SPORT B SPORTSCHOENEN BEW TAFELTENNIS BAL BATJE

BAT DE PINGPONG BATJE

PINGPONG

TAFELTENNISTAFEL

BALSPORTB

SPORTSHIRT BAL BEWEGEN TAFELTENNISTAFEL

BAL

BAT DESIGN

PINGPONG

SPORTSHIRT

SPORT TELBORD

11 B D

10

11

BATJE

11

B

BAT D

PINGP BEWE

BA

11

B D


ESIGN

11

BATJE

TJE BAL TSHIRT

NNISTAFEL

BATJE

WEGEN

TELBORD

SPORTBROEK

SPORTSHIRT

11 ESIGN BAL

BATJE TAFELTENNIS BAL

BAL SPORT SPORTSCHOENEN

BD

BAL

BROEK PINGPONG TAFELTENNISTAFEL BAT DESIGN 11 BEWEGEN

DESIGN

PONG EGEN

AL

1

B D

SPORTSHIRT 11 PING 11 PONG

11 B D

11


Top 5

Tafeltennis ter wereld

Ma Long Ma Long is de huidige nummer 1 van de wereld. Hij is geboren op 20 oktober 1988 in China. Hij komt ook uit voor de Chineese nationale ploeg. Met deze ploeg is hij in 2006, 2008 en 2010 wereldkampioen van landenploegen geworden. Bij het enkel spel won hij in 2008 en 2009 de ITTF Protour en was daarmee de eerste speler in de geschiedenis die deze titel prolongeerde.

Wang Hao Wang Hao is de huidige nummer 2 van de wereld. Hij is eveneens geboren in China op 15 december 1983. Ook Wang Hao maakt deel uit van de Chineese nationale ploeg en werd daarme in 2004, 2006 en 2008 wereldkampioen. In 2009 werd hij voor het eerst wereldkampioen bij het mannen enkelspel en in 2008 verloor hij de finale van het ITTF Protour van Ma Lin en pakte dus zilver.

12


Zhang Jike Zhang Jike is geboren op 16 februari 1988 in China. Hij is de huidige nummer 3 van de wereld. Dit jaar op het WK 2011 werd hij wereldkampioen enkelspel in Rotterdam. Hij won deze finale met 4-2 van Wang Hao. Op dit zelfde toernooi won hij samen met Hao Shuai met brons. Hij komt ook uit voor de Chineese ploeg en werdt daar in 2010 wereldkampioen mee.

Timo Boll Timo Boll is geboren in Duitsland op 8 maart 1981. Hij is de nummer 4van de ranglijst en is daarmee de enige Europeaan in de top 10 van de wereldranglijst. De laatste keer dat hij eerste werd bij het enkelspel was in 2009 tijdens de Qatar open. Verder heeft hij met de Duitse ploeg veel gewonnen en won bij de Olympische spelen in 2008 de zilvere medaille.

Ma Lin Ma Lin is geboren in China op 19 februari 1980. Hij heeft meerdere Olympische titels op zijn naam staan. Hij was in 2002, 2003, 2004 en 2007 de nummer 1 van de wereld, maar op dit moment moet hij genoegen nemen met de vijfde plaats.

13


Weetjes

over tafeltennis

Wist je dat? Dat tafeltennis ook wel pingpong wordt genoemd. De term pingpong is een oude term voor tafeltennis. De oorsprong van deze term is erg simpel. Het komt door het geluid wat het balletje maakt tijdens het overslaan van de bal naar elkaar. Je hoort dan dus als het ware ping pong.

Wist je dat? De langste enkelmatch bij tafeltennis van 14 tot 21 april was. Dit was in het jaar 1985.

Wist je dat? De langste balwisseling wel 8 uur en 33 minuten was. Dit record is gevestigd in 30 Juli 1978.

Wist je dat? Een harde smash wel 180 km/h kan zijn. Dit is dus nog sneller dan een auto op de snelweg.

14


Hoeveel punten moet je maken om een game te winnen? Je moet minimaal 11 punten scoren om een game te winnen. Je moet wel altijd met minimaal 2 punten verschil winnen.

Mag je alle kleding dragen? Nee, zo mag je bijvoorbeeld geen wit en geel/oranje shirt aan hebben. Dit is in verband met de kleur van het balletje. Verder is het gebruikelijk dat je sportkleding aan hebt tijdens de wedstrijden.

De technieken Je hebt bij tafeltennis verschillende technieken om te gebruiken. Zo kun je “Contra� gebruiken. Dit is de makkelijkste. Daarnaast heb je ook Backspin, Topspin en Zijspin. Deze laatste drie technieken zijn met effect en kunnen dus lastig zijn voor de tegenstander op de bal terug te slaan.

Hoe speel je een competitiewedstrijd? Er worden in totaal 10 wedstrijden gespeeld. Je speelt 3 tegen 3. Iedereen speelt een keer tegen iedere tegenstanders. Als je wint krijg je 1 punt. Als je er dus 3 wint krijg je dus ook 3 punten. Samen met je team moet je zoveel mogelijk punten zien te verzamelen. Je speelt niet alleen enkel wedstrijden. Tussendoor is er ook nog een keer een dubbel. Hierin speel je 2 tegen 2. Zo kunnen de standen worden: 10-0, 9-1, 8-2, 7-3, 6-4 en 5-5.

15


Kampioen Ieder jaar is er bij de club TCB een Clubkampioensschap georginiseerd. Tijdens dit toernooi speel je veel wedstrijden tegen tegenstanders van je eigen niveau van TCB. Hierbij heb je een jeugd gedeelte en een senioren gedeelte. De winnaar was dit toernooi mag zich een jaar lang tot Clubkampioen benoemen en is dat jaar dus de beste van de club.

Clubkampioensschappen in 2011

Clubkampioensschappen in 2012

De finale bij de junioren A ging tussen teamgenoten DaniĂŤl Lelivelt en Danny Weijers. DaniĂŤl nam goed het innitiatief en won de eerste game op overtuigende wijze met 11-6 van de clubkampioen van 2009. Met 13-11 trok Danny de stand weer gelijk. Beide spelers maakten er een fraaie wedstrijd van met veel spanning en zeer goed tafeltennis. De derde games was met 12-10 voor Danny en ook de vierde game werd door Danny in de verlenging met 12-10 gewonnen. Danny prolongeerde hiermee zijn titel in de hoogste klasse bij de junioren.

Ook dit jaar ging de finale weer tussen mij en Daniel Lelivelt. De eerste set won ik met 11-0. Daarna herpakte Daniel zich en kwam hij langszij. Ook de derde set pakte Daniel. De vierde was weer voor mij en we gingen dus naar een 5 setter. In deze 5e set trok Daniel aan het langste eind en werdt dus zo de nieuwe Clubkampioen van TCB. Dit was voor mij erg jammer, omdat ik hem al twee keer achter elkaar gewonnen had en de derde keer dus niet lukte. Ik werd dus de nummer 2 van de Clubkampioensschappen 2012.

In de andere finalepoule wonnen Michel Rooth en Danny Weijers de finale van Jo Engelen en Niek van der Heijden.

Ook heb ik weer een dubbel gespeeld. Ook hier haalde ik de finale samen met mijn dubbelpartner Jeroen Willems. In de finale wonnen we van Daniel Lelivelt en Rob Coenen.

16


17


Puzzel

1. Wie is de enige Europeaan in de top 5? 2. Wie is de huidige nummer 1 ter wereld? 3. Waar speel je tafeltennis op? 4. Wie won het WK 2011 in Rotterdam? 5. Welke kleur heeft een balletje onder andere? 6. Waar speel je tafeltennis mee? 7. Wat is de naam van mijn merk? 8. Waar moet het balletje over tijdens tafeltennis? 9. Hoe wordt tafeltennis ook wel genoemd? 10. Hoe heet het als je een bal heel hard slaat?

18


19


BD

MAGAZINE

D B Tafeltennis

BD TAFEL

TENNIS

Herkansing Magazine  
Herkansing Magazine  

Herkansing Redesign: Magazine

Advertisement