FORÅRETS GÆSTEBUD

Page 1

FORÅRETS

GÆSTEBUD Det er tid til at planlægge forårets hyggelige sammenkomster. Hvis du overvejer at sende gæstebud til din familie eller dine venner, giver vi her inspiration til, hvordan du tilrettelægger en hel dag med gæster i en hjemlig og afslappet atmosfære.


HED PYNT MED KÆRLIG Bag dem i ovnen ved 200 . rter hje til on de er For m skiver af bac . Klip dem til i kanten, når øde spr og dne gyl er e. grader til de lav at let rner. En sjov ide der er afkølede, så de får runde hjø

Nydelsen, maden og gæsterne skal være i centrum, når der indbydes til forårets fester. Men hvordan skaber du et hyggeligt, veldækket bord samtidig med, at du har overskud til dine gæster? Vi har sammensat nogle lækre og inspirerende menuforslag med retter, som er velegnede til at servere over hele dagen. De vil med sikkerhed bidrage til, at dagen bliver helt perfekt - og så er de fleste endda nemme at lave. Tryllebind dine gæster En ting er sikkert: Hvis du har lagt kærlighed og omtanke i dit arrangement og den mad, du serverer, så kan dine gæster mærke det. Hvis du har menuen helt på plads fra starten, frigiver det energi, som du kan bruge på dine gæster. Det er jo i virkeligheden det, det hele handler om. Vi håber, at vores lækre og lettilgængelige menuforslag kan hjælpe dig lidt på vej. Retterne er lette at gå til for både voksne og børn, og selvom de ser ud af meget, er de faktisk helt nede på jorden. De er traditionelle, men med det dér lille ekstra pift, der gør dem til noget helt særligt. Hjemmelavet kræs Du kan for eksempel glæde dig til at prøve vores egen forårsfavorit; hjemmelavede pølser med bacon og lun kartoffelsalat

med timian og creme fraiche. Den bedste måde at sikre sig en god kvalitetspølse er nemlig at lave den selv, og det er slet ikke så indviklet, som man skulle tro. Find opskriften på tulip.dk/bacon Forår betyder æg Æg i alle afskygninger hører også foråret til. Derfor anbefaler vi vores lækre omelet med små marinerede salater og sprød, ristet bacon.

ET SIKKERT HIT TIL BØRNENE Et sundt og sikkert hit hos børnene er at lave sprøde grøntsagssnacks med fine, små vagtelæg og crispy bacon. Anret sprød bacon, snackgulerødder, hjertesalat, slikærter, radiser og vagtelæg i en sød skål. En ret man gerne må spise med fingrene!


VÅR-OMELET

- med små marinerede salater og sprød bacon Antal portioner: 4

INGREDIENSER:

Omelet: 12 æg Salt og peber 1 rødløg Rapsolie Salat vinaigrette: 100 g koldpresset rapsolie 10 g grov sennep 10 g sherryeddike 10 g tomatpure 1 spsk. finthakkede skalotteløg Tilbehør: 1 bakke med blandede salater 12 skiver sprødstegt Tulip Bacon Den Originale 3-pak Urter og blomster til pynt SÅDAN GØR DU:

Omelet:

Der anvendes 3 æg per omelet. De 3 æg piskes godt sammen og der tilsættes salt og peber. På en mellemvarm pande tilsættes 2 spsk. olie og æggemassen. Herefter omrøres massen til æggene har konsistens, hvorefter omeletten foldes.

Salat vinaigrette:

Alle ingredienser til vinaigretten piskes grundigt sammen til en ensartet masse.

Anretning:

Den færdige omelet anrettes med bacon og salat pyntet med urter og blomster samt dressing.

Tip:

Omeletten kan få en cigarform, hvis æggemassen med konsistens (stadig lidt flydende på midten) samles på den ene halvdel af panden. Tip panden op og bank på den anden side, således æggemassen begynder at komme op på kanten. Fold æggemassen ned stille og roligt, til den opnår en cigarform. Eventuelt kan omeletten også anrettes og serveres som en halvmåne eller i en foldet trekant.


Hjemmelavede pølser med bacon og lun kartoffelsalat, timian og cremefraiche. Find opskriften tulip.dk/bacon

Lav en gæstegave i en lille cellofanpose. Læg mos i bunden og placer nogle fine forårsløg oven på. Sæt et smukt bånd omkring posen og skriv et lille ordsprog eller citat på et manillamærke, som bindes eller limes på gaven.

Få blomsteranretningen til at fylde mere ved at komme hønsenet ned i vasen. Blomsternes stilke stikkes imellem nettet og står derfor smukke og ranke.

FORÅRETS GÆSTEBUD Bord, dæk dig Alle nyder, når tingene går op i en højere enhed, og et lækkert måltid bliver kun bedre af at blive serveret i hyggelige, indbydende omgivelser. Borddekorationen må godt spille sammen med den mad, du vil servere. Hop bare med på gør-det-selv-trenden. Det viser, at du har overskud til at tænke på detaljen, og at du gerne vil forkæle dine gæster og ofre tid på dem. Bring foråret ind på bordet med forskellige blomster, som du sætter i en glasvase med sammenfoldet hønsetråd. Trådnettet gør sig især godt i større vaser, fordi det kan få de enkelte blomster til at stå pænt. Som bordpynt kan du lave små hjerter af ægte kvalitetsbacon. Det har ikke bare wow-effekt – det skaber også en god synergi mellem dekorationen og retterne. Du finder opskriften på de søde og dekorative bacon-hjerter på forrige side.

skaber samtale, som f.eks. de små bacon-hjerter eller de kreative blomstervaser. Du kan også tippe dine gæster om, hvad deres borddamer og bordherrer kan lide at tale om. Det gør du ved at placere en lille håndskrevet seddel under hver tallerken. En anden ting, som skaber glæde, er at lægge en lille hjemmelavet gæstegave ved hver plads. Det vigtigste for en god værtinde er at være godt forberedt og til stede. Tulip Bacon Den Originale Vi har brugt Tulip Bacon Den Originale til opskrifterne i denne artikel. En klassisk, traditionel bacon, som kan bruges til næsten alt, og derfor er et godt valg, hvis du er i tvivl om, hvilken baconvariant du skal bruge. Udover at være god bacon, når det er bedst, er den også perfekt til at gøre en helt almindelig hverdagsret til noget ganske særligt – ligesom den selvsikkert pryder og skaber begejstring i enhver festanretning.

Der er egentlig ingen regler - det vigtigste er blot, at der er en rød tråd i din dekoration, og at du bygger din borddækning op omkring den stil og det tema, du vælger. Det skaber sammenhæng og vil uden tvivl imponere dine gæster, som vil føle sig godt tilpas og grundigt forkælet. Alt sammen uden, at det kræver ret meget arbejde fra dig. Den gode værtinde Der er mange brikker, der skal falde på plads, når man inviterer gæster. En god værtinde sprudler af overskud, og overskud får man bedst, hvis festen er planlagt grundigt. Nyd forberedelserne lige så meget som selve festen. Lav en lille arbejdsplan og hyg dig med opgaverne. Det er ofte de små detaljer, der bidrager til den gode stemning, og som giver folk noget at tale om. ”Conversation pieces” kalder man idéen med at sætte små, kreative ting på bordet. Ting der

Læs mere om alle baconvarianterne på tulip.dk/bacon


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.