Page 1

SOM-HI!!!

EDITORIAL Qui dia passa any empeny i aquest és el quart any que elaborem la revista del nostre centre. Pensem que és una manera molt útil per donar a conèixer l’escola a tota la gent del poble, a les escoles veïnes i a totes aquelles persones que tinguin ganes d’entretenir-se una estona a llegir.

Com cada curs els escrits que trobareu en aquesta revista són fets pels alumnes de l’escola. Ells i elles són els que creen i els que decideixen què us volen explicar i com ho volen fer amb l'orientació i guia dels mestres.

Si us hi entreteniu, veureu que hi ha novetats, activitats que hem fet i que ens han ajudat a créixer i aprendre, activitats per repetir, experiències, activitats fantàstiques, vivències úniques, i tot això, explicat amb ulls dels alumnes, els qui ho viuen diàriament.

Volem doncs, amb aquesta revista, mostrar-vos com és la nostra escola, ja que el fet de ser una escola rural hi ha coses que són significatives i curioses.

Una vegada més volem donar les gràcies a tots i totes les que col·laboreu econòmicament en aquesta revista i que ens ajudeu a fer-la possible. Per nosaltres és un plaer treballar-hi i veure com els alumnes i les alumnes de l’escola s’engresquen i s’emocionen quan veuen la producció que teniu a les mans. Us recomanem que us la llegiu amb calma i que si tot i això us queden dubtes al tinter, ens ho feu arribar i amablement us contestarem!!!!

Gràcies i gaudiu de la revista!


SOM-HI!!!

A REVEURE! Els alumnes de 6è us diuen adéu a través d’aquest mitjà!!! Que us vagi molt bé la nova etapa que iniciareu en pocs mesos vista!!!

SABEU QUI SOM?

Fa 9 anys que venim a l'escola, ens han passat moltes coses des que vam començar. De petits ens ho passàvem molt bé jugant tots junts. A la classe fèiem fitxes, jugàvem, ens explicaven contes ... fèiem educació infantil. Els anys han passat i nosaltres hem anat creixent, ara ja acabem 6è . No tenim ganes de marxar perquè en aquesta escola ens cuiden molt i perquè és la millor escola del món, ens encanta aquesta escola!!!! i també els mestres que hi treballen. Però el cuquet se'ns belluga per la panxa pel gran canvi! ANIREM A L'INSTITUT! Allà tot serà nou i gran. Hi haurà més gent i més amics amb qui parlar i xerrar. Ens emportem un molt bon record d' aquesta escola!

ADEU I FINS AVIAT!!!!


SOM-HI!!!


SOM-HI!!!


SOM-HI!!!


SOM-HI!!!

QUI SOM? LA CLASSE D'EDUCACIÓ INFANTIL Aquest curs a la classe d'educació infantil som 6 alumnes, 4 de P4 i 2 de P5. Cada dia al matí ens fem les rutines: ens diem bon dia, mirem quin temps fa, quin dia de la setmana és, l'any, el mes .... Després la mestra ens explica a cada curs què hem de fer i treballem fins l'hora del pati. Tot seguit, fem una activitat i ràpidament ens arriba l'hora de dinar... Nyam, nyam... Quina gana!!! A la tarda fem l'hora del conte, racons amb llengua verda,

plàstica...

l'escola!!!!

Ens

encanta

anar

a

anglesa, hora


SOM-HI!!!

Què hem fet aquest curs que ens ha agradat molt?


SOM-HI!!!

I aquest curs, a l'hora del conte, la Lua ens ha portant un munt d'històries i la seva mascota, la granota Ota .... ens sembla que és màgica!!!!!


SOM-HI!!! LA CLASSE DELS CÒMICS Som la classe dels còmics. La Lola, en Jan, en Pol, en Jambo, en Josue o " Jos ", en Cristian, en Pau i la Maria. Sabeu que ens agrada molt llegir? quan comencem al mati., anem al racó de lectura i ens assentem als coixins. Però sabeu què?? !!! ... ens encantena les endevinalles, en llegim moltes i ens ho passem molt requetebé...... Ens ajudeu a endevinar!!!!

SAPS QUI....??? 1. Va construir les papereres del pati i de fora de l'escola ? 2. Ha llegit més Tiro Liros? 3. Ha llegit més llibrets de Gegants? 4. És el "pallasso" de la classe políticament correcte? 5. I un dels riallers de la classe? 6. Li agraden molt els ordinadors? 7. Es va fer mal al dit? 8. Els hi agrada molt cantar i dibuixar? 9. Li xifla ballar?


SOM-HI!!!

10. És el que córrer més ràpid de la classe? 11. És el més forçut? 12. Li agrada molt fer trencaclosques? 13. És la magnífica secretària de la classe? 14. Troba les sorpreses de la Ma Carme? 15. S'asseu malament a la cadira? 16. Va pintar les lletres de la font del pati? 17. Ens va posar un suro molt "guai" a la nostra paret? 18. És el constructor de la casa d'en Pipo? 19. Li agrada molt anar en bici? 20. Li encanten els animals? 21. Fa sumes molt ràpides en un minut? 22. Li xifla nedar a la piscina?

Resposta de les endevinalles. 1. 2. 3. 4. 5.

Els Còmics La Maria En Jan En Cristian En Pau

6. 7. 8. 9. 10.

En Pol, Cristian i Jambo. En Jambo Lola, Maria i Pau Cristian, Josue i Jambo En Pau

11. 12. 13. 14. 15. 16.

En Josue En Jambo La Maria En Jambo En Cristian, i... Tots els còmics

17. Unes mares a la jornada de treball 18. En Jan 19. En Pol, Cristian i Josue 20. La Lola, Pau, Jan i Maria 21. En Pol 22. La Lola i..... a totssss !!!!!


SOM-HI!!!


SOM-HI!!!

PROJECTES ESCOLARS HORA VERDA (P4, P5, 1r, 2n i 3r)

Aquest curs a hora verda hem fet moltes activitats a l'hort i al jardí. Hem conegut el fullet Nicolau, que ens ha ensenyat a cuidar i a gaudir de la natura. L'estimem tant que fins i tot l'hem escrit un conte per agrair-li la seva companyia. Amb ell, hem plantat plantes medicinals, flors, tulipes i bulbs al nostre jardí. I a més a més, hem conegut molts tipus de llavors, les hem fet germinar i les hem vist créixer al nostre hort...


SOM-HI!!! ... també hem treballat amb material reciclat, hem fet instruments amb canyes i hem conegut alguns amics d'en Nicolau, com l'Espantaocells o el Sr. i la Sra. Gespa. Esperem que l'any vinent en Nicolau continuï amb nosaltres i puguem aprendre moltes coses més! FINS AVIAT, NICOLAU!


SOM-HI!!! HORA VERDA (4t, 5è i 6è) Les tardes de dimecres les hem dedicat a cuidar l'hort i a fer treballs relacionats amb l'agricultura ecològica, la recollida selectiva o el desenvolupament sostenible. Aquests són alguns dels treballs que hem fet a hora verda:

TIPUS D'ENERGIES: Vam buscar informació sobre els diferents tipus d'energies i vam fer un mural amb tota la informació que vam trobar. Hem après que les energies renovables ens ajuden a respectar el medi ambient i que la utilització d'aquest tipus d'energies fomenten el desenvolupament sostenible.

AGRICULTURA ECOLÒGICA: Vam buscar informació en llibres, revistes i a diferents pàgines d'Internet sobre les feines que s'han de fer en un hort ecològic durant els diferents mesos de l'any. Vam veure les avantatges i inconvenients d'aquest tipus d'agricultura i vam escriure tota la informació en un plafó informatiu que ens servirà per l'any vinent, per saber què podem plantar al nostre hort durant els diferents mesos de l'any.

EL COMPOSTATGE I LA VERMICULTURA: Aquest

curs

hem

après

què

necessita

el

nostre

compostador per poder fer un bon compost. I a més a més, hem conegut la "vermicultura" o "biocompostatge. La vermicultura és la producció de compost a partir de "cucs de terra", i tot i que al principi ens feia una mica de fàstic veure tants cucs a l'escola, vam poder veure amb molta claredat el procés de creació del compost. Un cop tothom havia vist els cucs i com treballaven, vam decidir tirar-los al nostre compostador i accelerar així el procés de compostatge.


SOM-HI!!!

L'HORT: Aquest any hem anat molts de dies a treballar a l'hort i hem plantat de tot, rabanets, faves, pèsols, tomàquets, pebrots... fins i tot hem plantat vímet! Els mesos d'hivern no teníem tanta feina a l'hort i vam dedicar aquests mesos per treballar l'agricultura ecològica a nivell més teòric. Però quan va arribar la primavera, vam començar a posar a la pràctica tot el que havíem llegit. Vam adobar l'hort amb fems de cavall, vam remoure tota la terra i vam fer el nostre propi planter. Hem après les feines més importants per cuidar el nostre hort i es podria dir que ara ja som uns bons "pagesos" i "pageses". Fins i tot hem acabat algun dia amb butllofes a les mans de tant treballar amb l'aixada! Uf!!! ... Això sí que és cansat! Però alhora, ha estat molt divertit!


SOM-HI!!! ASSEMBLEA D'ALUMNES I COMITÈ AMBIENTAL Aquest any els alumnes de 6è hem organitzat les assemblees i hem demanat l'opinió dels altres alumnes per prendre decisions. Per organitzar una assemblea es necessita saber quins punts cal parlar, per tant, s'ha de fer un ordre dels temes que es tractaran el dia de l'assemblea i tenir una persona que ajudi a donar el torn de paraula per saber l’opinió dels alumnes. Tota aquesta informació ha de quedar recollida, per tant, també cal que algú faci de secretari. Nosaltres uns dies abans de la primera assemblea vam posar una bústia on els nens i nenes de l’escola els seus suggeriments. Desprès de l’assemblea vam quedar amb el Comitè Ambiental format per la directora, un representant dels mestres, un dels pares i els alumnes de 6è. En aquesta reunió cada representant va presentar les seves propostes i junts vam acordar què faríem per mantenir la nostra ESCOLA VERDA!!!!

La nostra bústia de suggeriments.


SOM-HI!!! LA BIBLIOTECA " A LA BIBLIOTECA ANIRÀS I MOLTS LLIBRES TROBARÀS"

El curs passat a l’escola vam inaugurar la biblioteca escolar. Des de llavors els alumnes de l’escola tenim la possibilitat d'agafar en préstec pel·lícules, contes, llibres, material de recerca ... Hi anem amb els tutors i també està oberta els dijous a l'hora del pati. Els alumnes de sisè són els encarregats i fan la gestió de bibliotecaris Durant el primer trimestre del curs, vam tenir molta sort, perquè una noia, la Marta, estudiant de magisteri, els dijous va venir de forma voluntària i ens preparava activitats de dinamització de la biblioteca i amb els més grans, ens va ajudar a fer el préstec, ordenar els llibres i els materials... Vam fer un concurs per buscar un lema per la biblioteca i va guanyar ... " A LA BIBLIOTECA ANIRÀS I MOLTS LLIBRES TROBARÀS"


SOM-HI!!!

ALTRES MATĂˆRIES LA LLENGUA ANGLESA A L'ESCOLA

How are you today?

I'm happy!

I'm sad.

I'm bored...

I'm surprised!!!

I'm OK!

I'm angry!!!

If you are happy and you know it If you're happy and you know it, clap your hands! (Clap, clap) If you're happy and you know it, clap your hands! (Clap, clap) If you're happy and you know it, and you really want to show it. If you're happy and you know it, clap your hands! (Clap, clap)

In kindergarten hem treballat els sentiments i les sensacions i us ho volem ensenyar! Look at us! TambĂŠ tenim una song que ens posa very happy quan la cantem i la interpretem all together! Es diu "If you are happy and you know it", i ens encanta to clap (picar de mans)!!!


SOM-HI!!!

The adventures of the ladybird A la classe dels contes vam crear una story on el personatge principal era una ladybird molt valenta! Enjoy it!

Once upon a time there was a ladybird flying around the world.

She was seeing how the planet looked like.

The ladybird arrived in the Savannah. There were lots of animals in a cage. One of the animals was a panther.

The

ladybird

wanted

to

help

the

panther.

The ladybird had a friend, called the Magic Mouse. This Magic Mouse had magical powers.

He opened the cage’s door. The panther was now free.

The panther and the ladybird decided to go to the farm where the ladybird lived. The panther was now able to fly, thanks to the Magic Mouse.

And they all lived happily ever after in the farm.

THE END


SOM-HI!!! RACONS IN ENGLISH Els dimecres per la tarda ens reunim els nens i nenes de la classe dels contes i dels còmics per fer racons a l’aula d’anglès. Normalment ens dividim en diferents grups i anem passant d’un racó a un altre, podent-hi jugar a l’ordinador, a jocs de taula, mirar un DVD tots junts, pintar, o bé, decorar l’aula. Little interview (Classe dels Còmics) 1. Com es fan? Es fan 3 grups i cada grup fa una activitat diferent fem activitats com games, computer games, classroom decoration, books, DVD, etc. 2.Són divertits? Yes, perquè es parla anglès i perquè hi ha tants jocs! 3. Hem fet alguna cosa especial? Sí, per Nadal i el dia de St. Patrick! 4. Què hem après? A saber parlar una mica més en anglès, a pintar més, a saber més d’ordinadors. A fer més treballs en grup. M’ha agradat ajudar al grup i als altres grups.

Little opinion (Classe dels Contes) Juguem a l’ordinador. Ens han agradat molt perquè els racons són unes coses que fem a l’escola a la classe dels còmics i ens agrada. Ens agrada jugar a l’ordinador i pintem. Les pel·lis m’han agradat.


SOM-HI!!!

Spot the 10 big differences...


SOM-HI!!!

Physical Education (P.E.) in English

To run (warm-up)

To jump

To skip rope

To play volleyball

 Aquest any hem fet educació física (P.E.) en anglès!!!  És una manera d'aprendre anglès sense haver de fer llibre.  Quan fa mal temps anem a la sala d’Osor i fem P.E.  També hem après els noms del material en anglès.

To play badminton

To breathe in and breathe out (relaxation)

Balance / Stretching


SOM-HI!!!

Religió

Un dels valors que s’ha treballat amb els nens de religió de Cicle Inicial ha estat L’AMISTAT


SOM-HI!!!

SOPA DE LLETRES

CUIDEM ELS AMICS I AMIGUES


SOM-HI!!!

ACTIVITATS I FESTES ESCOLARS EXPOSICIÓ CUIDA’T LES DENTS Sabeu què? El dia 21 de desembre van venir unes noies a explicar-nos moltes coses sobre les dents i ens van dir que el més important és rentar-se correctament les dents. I per això ens van ensenyar com havíem de raspallarnos les dents. Vam veure un vídeo sobre les dents, els diferents tipus de dents, la seva funció ... molt interessant!!! Ara que hi penso! A tots ens van fer posar uns davantals per treballar com uns bons professionals!!!

“Demà em rentaré les dents tan bé que quan

Estigui somrient Ningú em podà mirar perquè brillaran Tant que no podrà ni parlar Sense obrir la boca!

INTERNET SEGURA El dia 30 de novembre van venir un Mosso d’Esquadra per explicar-nos els avantatges i inconvenients d'Internet; Un dels avantatges és que pots parlar amb amics, buscar fotos... i un dels inconvenients és que la gent t’insulta i t’envia correus amenaçadors. També ens van explicar què eren els “PIRATES” i que molta gent era addicte a l’ordinador. Els vam poder fer moltes preguntes però va fer una mica de respecte que vinguessin els Mossos d’Esquadra a l’escola.


SOM-HI!!! FIRES DE GIRONA Hi havia una vegada, uns nens que el 30 d’octubre van anar a les fires de Girona. A les 9 del matí van sortir d'Osor, direcció cap a Girona; quan van arribar van esmorzar a l’oficina de correus. Els més grans eren els responsables d'un dels més petits, així va ser com van anar a fer un passeig guiat per Girona; la mestra Ma. Carme, gironina de tota la vida, els va explicar històries de Girona, van anar a veure la catedral, l'església de Sant Fèlix, l'exposició dels manaies ... i després de la part cultural ... cap a les atraccions!!!! Després van dinar per agafar força acompanyats de juguesques i amagatalls!!! A la tarda van anar a veure els gegants de Girona, exposats a l'ajunament de la mateixa ciutat. Durant el trajecte a peu per la ciutat, van intentar travessar tots els ponts que hi ha a Girona. S’ho van passar molt bé.

BUSCA LES 4 PARAULES AMAGADES (relacionades amb aquest escrit) Escriu aquí les 4 paraules: ………………................ 30 d'….…….................. ………………................ ………………................

O C T M A T M W N G O A

T S R U I B

U Y A V R S

B E C N O E

R X C Y N R

E P I Z A I

M I N O O V Q C Q T F R


SOM-HI!!! LA CASTANYADA Uf! Les paraules d'aquest text s’han barrejat, intenteu trobar-les: El dia de la adaynatsac al matí vam fer molts srellat:  el de neweollah,  el de land art  el de aniuc  el d’imaginació Va se molt titrevid!!!! A la tarda mentre els avis torraven les castanyes, vam ballar i cantar les danses que havíem après: una obra de ertaet sobre la castanyada i a ertnid de l’obra van fer jocs amb el cos i els més petits i els snajtim van preparar-se una asnad. Va ser tot molt cinob. La mestra de música, la anaoY va convidar a tots els serap i serams a ballar una dansa basca. Tot seguit, ens vam menjar les castanyes i vam rajnem el que vam fer al taller de cuina.


SOM-HI!!! TALLER DE COMPOSTATGE Sabeu que el 40% de les nostres deixalles són matèria orgànica? És a dir, de totes les deixalles que generem gairebé la meitat són restes de menjar i restes vegetals. Per això és molt important que fem ús dels compostadors!!! A l’escola tenim un compostador on hi aboquem les restes orgàniques de l’esmorzar i també del dinar de l’escola. Fer compost és un procés natural de transformació de la matèria orgànica que dura de 3-6 mesos, aproximadament. Característiques del compost: 1. Fa olor de terra de bosc. 2. És marró fosc o negre. 3. No es reconeixen les restes orgàniques, només alguna branqueta o alguna closca. 4. Està a temperatura ambient.

Quan s’ha fet compost el tirem a l’hort i és terra molt bona!!! El nostre compost

Us animeu a fer-ho??? Qui ens va explicar tot aquest procés amb detall va ser una guaita del Consell Comarcal. Moltes gràcies.

Treball sobre compostatge. Alumnes de 4t, 5è i 6è.


SOM-HI!!! LES REVISTES DE L’ESCOLA El dia 5 de desembre va venir una noia que es deia Marina i ens va ensenyar 3 revistes : El Reporter Doc, el Tiro – Liro i la Cucafera, una per a cada edat. També ens va donar un paper per a cada un per subscriure'ns a cada una de les revistes. L’escola es va subscriure.

Cada mes Una cuca fera porten a l’escola. Cada revista que Arriba els nens d’ infantil aprenen més. Fa que aprenguem i Entenem. Revista divertida és i moltes coses Aprendràs.

Revista bona

Tenim una revista I es diu Tiro – Liro. Recomano aquesta revista a grans

O petits. _

La revista us agradarà perquè té un racó de màgia, un d’experiments I un per saber coses sobre mamífers, Rèptils, peixos, O altres animals.

És el Reporter Doc

D'animals de natura i

Perquè coses divertides

jocs divertits

O enginyoses trobaràs

Cada mes la trobaràs.

Resoldràs un enigma També hi ha receptes Exquisites per cuinar Reporter Doc aprendràs


SOM-HI!!! EL DIA DE LA PAU El dia 29 de gener a l’escola vam celebrar el dia de la pau. De tota manera, sabem que és el dia 30, però per motius d'organització vam avançar la celebració. Aquest dia per esmorzar, vam fer-ho d'una manera especial: tothom havia de portar el seu esmorzar i una mica més, per fer un esmorzar conjunt!!! Què bo que era tot plegat!!! Nyam, nyam ... hi havia creps, torradetes, xocolata, galetes, fruita, grana seca ... A la tarda, vam començar fent un joc mut. Els mestres ens van explicar que érem un poble que havia estat bombardejat i que totes les famílies havien quedat disperses. L'objectiu del joc era trobar cada família però sense poder parlar, per tant, es tractava de col·laborar i ajudar-nos entre nosaltres per anar buscant la nostra família!!! És clar, no sabeu com sabíem de quina família érem no? Doncs cada un de nosaltres portàvem al front un gomet d'un color i el color era la identificació de la família. Tot seguit, vam escriure desitjos i els vam penjar a l'ARBRE DE LA PAU del nostre pati!!! Totes les famílies que van voler, també van escriure el seu desig que es va penjar a l'arbre, perquè amb el vent, pugui volar per tot el món!!!


SOM-HI!!! DIJOUS GRAS. Dinar, Peu, Picant, Temps, Pilota, Gossos, Esmorzar, Sant Justi Pastor, Animals, Descansar, Parc, Pasteral, Cellera, Passar, Havien, Sol, Conte, Ens, Biblioteca, Mercat, Visitar, Forgoneta, Peu, Bicis, Anglès, Pares, Excurció, 07 .

El dia ______ de Febrer, vam anar a fer una ___________ per celebrar el dia de DIJOUS GRAS. Els _______ ens van portar fins a ________ allà ens vam dividir els que anàvem en ______________ i els que anaven a _____. Vam baixar les bicicletes de la __________ i vam començar a pedalar, i els de peu van anar a caminar per la via verda. Vam __________ el ________ i desprès vam anar a la ___________ llavors ____ van explicar un ______ d’un cuc que no havia vist mai el ______. Desprès ens vam trobar els que anaven a peu per dinar. Mentrestant els que anaven a peu ________ fet tot això els que anàvem amb bicicleta vam fer: D’Anglès vam ________ pel carril bici fins arribar a la ________ vam anar fins el ___________ en el Pasteral vam jugar a un _______ i també vam _____________ i llavors, vam anar a l’ermita de _____________________________ però en el camí ens vam parar a veure els ___________ allà a l’ermita vam __________ i llavors com que hi havien dos ________ vam jugar a tirar-los-hi la ________. Quan varem acabar vam anar fins a la Cellera i com que faltava _______, per l'hora de dinar, vam anar a visitar la font _______, i llavors ja vam anar a dinar al parc de la Cellera, amb els de la ruta a ______, vam ________ i llavors vam anar a jugar, vam carregar les bicicletes a la furgoneta i desprès tots junt vam anar a Anglès a peu. Gràcies als pares i les mares i als que ens van transportar les bicicletes, vam poder fer una sortida molt bonica i gratuïta!


SOM-HI!!! JORNADA POÈTICA - Hola Bartolo! - Hola Filomena! - Te'n recordes de la jornada poètica? -Sí, va ser molt divertida! -Què vam fer? - Mira, la jornada poètica va començar el 21 de març a les 3:00 de la tarda, i va acabar el 22 de març a les 16:30. Els mestres ens van posar en grups de diferents cursos i amb aquests grups vam treballar els dos dies. - És veritat! Va ser molt divertit!! Ara us explicarem el que vam fer dijous a la tarda: vam jugar a fer endevinalles en diferents idiomes: català, castellà i anglès, desprès vam fer el concurs del "passa-paraula". - L’endemà el matí vam veure que cada vegada que acabàvem un dels taller endevinàvem el nom d’un poema, i vam continuar amb rodolins: havíem de saber quina era la paraula que faltava!!! També vam fer acròstics amb paraules relacionades amb la lectura com per exemple: Conte, Diccionari... - Ah sí! I també desprès del pati vam fer lletres animades!!! I a la tarda vam fer cal·ligrames. - Ens ho vam passar molt bé! - Si! Jo ho vull tornar a fer! - Espero que ho tornem a fer l’any vinent, però amb grups diferents!


SOM-HI!!! ENGLISH DAY 2013 Mini-interview (Year 5) Quan va ser? El dia 30 d’abril del 2013 Què vam fer? Vam parlar tot el dia en anglès, vam fer teatre i vam cantar. Va ser molt divertit!!! On va ser? Va ser a Santa Coloma de Farners al poliesportiu. Quines activitats hi havia? Moltes, però la que m’agradava més era la nostra. Era “Maths fair” i era de mates!

Mini – opinion (Year 6) Aquest any ha estat l’últim que anem a l’English Day ha estat molt divertit, hem cantat, hem participat en els tallers d’altres escoles i hem fet participar a les altres escoles en els nostres tallers i hem dinat tots junts al parc de Sant Salvador.

Quines escoles hi van participar? De Bonmatí, Castell de Farners, etc. Com hi vam anar? Hi vam anar amb autobús! Amb diferents escoles! Com ha estat aquest any? Aquest any ha estat molt divertit, hi havien moltes escoles i ens ho hem passat molt bé.

Aquest any s'ha celebrat la XV edició de l'English Day. Hi participen diverses escoles de la comarca de la Selva. Al llarg del curs es van realitzar diferents activitats a través de la pàgina web (una mascota, una història on-line, weekly activities setmanals, etc.). Tot s'organitza des del Centre de Recursos Pedagògics de Santa Coloma de Farners. https://sites.google.com/site/theenglishday2013/


SOM-HI!!! SABEU COM ÉS EL MOSQUIT TIGRE? El Dijous 2 de maig del 2013 va venir una noia, que es deia Sara, i ens va explicar coses sobre el mosquit tigre. Va dir que cada femella feia de 100 a 300 ous i que els ponia a llocs com carretons, rodes, bidons, galledes, piscines no tractades... Ens va donar a cada un dels alumnes de la classe de la novel·la dos tubs, una pipeta, una safata, dos etiquetes pels tubs i una bossa de paper per guardar-ho i transportar-ho tot. Tot això ens servirà per si mai trobem una larva de mosquit poder-la analitzar. Aquest projecte es diu “Atrapa el mosquit tigre”. Els mosquits tigre es reconeixen, generalment, per les ratlles de color blanc que té a les potes i al front. Així doncs, si mai veieu un mosquit com aquest ja ens podeu venir a buscar que nosaltres som uns grans experts!!!!

JORNADA DE PORTES OBERTES Aquest ha estat el segon any que a l'escola fem jornada de portes obertes, que vol dir que tenim l'escola oberta perquè tothom la pugui visitar i pugui veure tots els tallers i les coses que fem. Coincideix amb la Fira del Senglar que se celebra a Osor, que és un dia que hi ha molta gent de fora!!! Aquest any ha estat tot un èxit, no només perquè vam tenir l'escola oberta sinó que vam fer una visita guiada. A les 11 i a les 4 de la tarda, vam explicar a tots els que van voler com és la nostra escola i què hi fem a cada un dels espais, i perquè tothom ens entengués ho vam fer en català, castellà i anglès (els idiomes que estudiem a l'escola). Aprofitem per donar les gràcies a tota la gent que participa i dóna el seu suport a la Fira del Senglar i sobretot que compteu amb nosaltres!!!!


SOM-HI!!! TALLER DE RASTRES Després dels dies de pluges que ha fet aquest mes de maig, finalment el dijous 23 de maig vam poder fer el tan esperat taller de rastres que ens van oferir els agents rurals. Tot caminant amb molta precaució per la carretera, vam arribar fins al "paratge del refet". Després d'un bon esmorzar, vam començar l'activitat amb els agents, que ens van separar en tres grups, un per cada aula, i ens van explicat com havíem de fer-ho per anar pel bosc i observar els diferents rastres d'animals. Vam seguir una ruta i hem trobat 5 punts d'observació, on hi havia rastres d'animals amagats. A cada un d'aquest punts vam endevinat a quin animal pertanyien els rastres (animals de terra, ocells, senglars ...); a partir dels rastres vam treure informació sobre els animals: què mengen, com viuen ... El punt d'observació d'ocells ens va encantar perquè vam fer servir binocles, un monocle gegant ... Fins i tot vam descobert un niu a la roca de Coll de Nafré!!

A L'ESCOLA MENGEM FRUITA La nostra escola està adherida al programa " A L'ESCOLA LA FRUITA ENTRA SOLA". Us Volia explicar que des que ens vam inscriure a aquest programa de menjar sa a l'escola, cada divendres a l'hora d'esmorzar mengem fruita: pomes, plàtan, albercocs, peres, taronges ... Estem molt contents de participar en aquest programa i pensem que és molt important menjar fruita!!!

Us animem a fer-ho també vosaltres!!!!


SOM-HI!!! LA SETMANA CULTURAL Per fer els escrits de l'apartat de les activitats i festes de l'escola de la revista, hem aprofitat l'estona de TREBALL COOPERATIU que tenim els divendres a la tarda. En aquesta hora i mitja treballem llengua de forma divertida i engrescadora. Ja heu pogut veure que en molts dels escrits hi apareixen entreteniments, volem que per vosaltres, el llegir també sigui divertit!!!! Ara ens toca explicar-vos què vam fer durant la setmana cultural que vam celebrar durant la setmana del 22 al 26 d'abril del 2013. Per fer aquest escrit hem fet un joc. Els alumnes de cicle superior ens hem posat en rotllana, amb un paper i un bolígraf cadascú. A cada un dels paper hi havia un títol relacionat amb algun taller que havíem fet durant la setmana cultural. Teníem un temps determinat per escriure sobre aquest taller, però amb la condició que abans d'escriure havíem de llegir que havia escrit el company anterior, de manera que els escrits estan fets entre tots i per tots!!! Les imatges que apareixen a la contraportada són de les coses que vam fer durant la setmana cultural. A veure si us agrada el resultat!!!! El lema de la setmana cultural d'aquest curs ha estat:

"VÉS PELS CAMINS DE LECTURA I POSA'T GUAPA" JORNADA DE TREBALL DE PARES I MARES Abans de començar la setmana cultural a l'escola, un diumenge es va celebrar la jornada de treball de pares i mares, amb la intenció d'iniciar-nos amb el lema de la setmana cultural i també per deixar a punt espais on havíem de fer-hi activitats durant la setmana cultural. Diumenge 14 d'abril a partir de les 10 del matí, les famílies dels alumnes de l'escola van venir a l'escola amb la intenció de treballar i fer tasques per millorar les instal·lacions!!! Des d'aquí i per fer-ho totalment públic, tota l'escola volem donar-vos les més sinceres gràcies per la vostra participació, el vostre esforç, les vostres ganes i la vostra il·lusió.


SOM-HI!!! Per ajudar-nos, dia a dia, i sempre que calgui, a fer de l'escola un espai de tots i per tots, cada dia més bonic i amb més bones condicions!!!

PARES I MARES, NENS I NENES I TOTS ELS QUE HO FEU POSSIBLE.... MOLTES GRÀCIES!!!! DECORACIÓ DE LES FINESTRES Durant la setmana cultural la primera activitat que vam fer va ser decorar les aules. Els alumnes de cicle superior vam decorar les finestres amb pintura fent flors, insectes, animalons .... Mai no havíem pintat els vidres i la veritat és que ha estat una experiència molt xula!!! Si passeu per davant de l'escola, al carrer dels països catalans, ho podreu veure!!!! Els alumnes de la classe dels contes, els més petits de l'escola, els alumnes de cicle inicial i els de tercer, van decorar l'aula fent garlandes de colors i les cortines de paper que anem treballant cada mes.

TALLER DE FLORS I DECORACIÓ DEL PORXO Vam decorar el porxo amb flors. Vam fer un taller de flors de paper i plàstic i papallones amb filtres de cafè i tinta de retolador escorreguda per decorar el porxo de l'escola. Les vam penjar en una xarxa i tot seguit, vam construir insectes amb material de rebuig (xapes, cartró, llanes ...) i també ho vam penjar a la xarxa. Si mires el porxo de l'escola, que encara tenim decorat, es veuen un munt de colors!!! Quina alegria!!! Heu vist com ens ha quedat? Val la pena venir-ho a veure perquè es preciós. Tot i que les flors, les abelles, les papallones... estan fetes amb material reciclat quan es belluguen pel vent, semblaven de veritat!!!!


SOM-HI!!! LES JARDINERES DEL PATI Una activitat que van fer els alumnes de P4 a 3r va ser pintar rodes per fer-ne jardineres. Un cop pintades, les vam deixar assecar i després les vam col·locar al jardí. A dins hi vam posar sorra i els més petits de l'escola van plantar-hi flors!!! Ara si que tenim un jardí preciós i ben viu!!!!

CARTELLS DE SOSTENIBILITAT Entre estones d'hora verda i la setmana cultural, a l'escola hi tenim penjats cartells amb consell i recomanacions per recordar-nos a tots plegat com hem d'actuar per ser sostenibles i cuidadosos amb el medi i amb el nostre entorn. Si us passegeu per l'escola els podreu veure: no deixar els llums oberts, tancar bé les aixetes, fer servir els papers justos per eixugar-nos les mans, tenir cura de les joguines del pati, tancar les portes ... Sembla que tots plegats estem molt conscienciats i fem les coses amb cura i atenció.

TALLER D'INSTRUMENTS

Quina activitat més divertida!!! Amb la Yoana, la mestra de música, durant les classes de música de la setmana cultural vam construir instruments amb material de rebuig: amb tubs de cartró, arròs i llenties vam fer pals de pluja, amb xapes i canyes vam fer sonalls, amb càpsules de nespresso un tocacampanes, amb gomes elàstiques i una caixa de plàstic una guitarra, amb pots de gelat i canyes, vam fer maraques ... El dia de la jornada de portes obertes vam fer una mica de demostració del so dels instruments!!!


SOM-HI!!! LES PAPERERES Els alumnes de cicle inicial i tercer van construir papereres per dins el pati i per l'entrada provisional de l'escola, perquè ningú no tiri papers a terra!!!! Les vam construir amb cordill i estaques, és a dir, un taller de pionerisme!!!!

ESPANTAOCELLS Heu vist mai l'hort de la nostra escola? Doncs si el veniu a veure no us espanteu, hi tenim un espantaocells que vam construir amb una escombra, roba i un barret, així els ocells no venen a menjar-se les verdures!!!! Va ser molt divertit fer-ho i ens va agradar molt, vam ficar pals i els vam lligar amb cordills de manera que tingués forma de persona, desprès ho vam vestir amb roba i finalment, vam fer-li la cara i al damunt de tot li vam posar barret!!! Ara si que podem estar tranquils!!! Els ocells se'ns ho menjaven i ara no s'atreveixen a acostar-s'hi!!!

MENJADORES D'OCELLS Un grup d’alumnes van fer menjadores d’ocells, perquè els ocells ens vinguin a veure al pati. Sabeu com ho vam fer? Doncs vam fer menjadores de tres tipus:  La primera era feta amb ampolles d'aigua de 1,5 litres. Vam posar una cullera de fusta a través de l'ampolla perquè surti el menjar pels ocells.  La segona també la vam fer amb ampolles d'aigua però en aquest cas vam lligar unes canyes al cull de l'ampolla perquè els ocells grans s'hi puguin posar a sobre a menjar tranquils.  I el tercer tipus de menjadora era feta amb filferro i cacauets. Un cercle de filferro i enfilat amb cacauets. Aquest tipus de menjadores serveixen per les mallerengues.


SOM-HI!!! Ens van quedar molt bé!!! Les tenim penjades als arbres del pati de l'escola i ara només observem a veure si venen o no els ocells. De moment ja hi hem pogut veure mallerengues, put-puts, pit-rojos ...

PINTAR PEDRES I DELIMITAR ELS ARBRES Durant la setmana cultural tots els alumnes de l'escola vam anar a buscar pedres al voltant del riu. Els petits de l'escola les van rentar i un cop seques les van pintar de colors. Aquestes pedres ens serveixen per delimitar els arbres. Només hi ha un arbre que té les pedres de diferents colors, és el pi!! L'arbre que ens van regalar quan vam ser Escola Verda. Fixeu-vos-hi, ha quedat preciós!

MURAL DEL JARDÍ I LA FONT DEL PATI Un altre taller que vam fer durant la setmana cultural va ser pintar la font i el mural del jardí!!! La font que tenim ara està plena de lletres de diferents colors i el mural diu: ESCOLA LA VALL. Una escola verda. Això si que convenia de pintar, perquè ara que està acabat es veu arreglat i molt bonic.

DIADA DE SANT JORDI, CONCURS LITERARI El dimarts 23 d'abril va ser tota una gran moguda!!! Al matí, com cada any, els pares i les mares fan una parada de roses al Carrer Major i nosaltres els anem a ajudar a vendre!!! Encara que no ho sembli, passa força gent i molts es paren a comprar-ne una, dues o ... més!!! Aquest any, no només hi havia roses, sinó que també es venien llibres, per només 1€!! Són llibre s una mica vellets i que a l'escola ja no en fem cap ús. Així doncs, si


SOM-HI!!! et paraves a la parada, podies comprar un llibre i una rosa, el pack complert!!!! A l'escola vam construir una rosa que després vam regalar a casa nostra!!! I a la tarda... el gran esperat

Concurs literari!!!

Dies abans de Sant Jordi a l'escola vam estar treballant el còmic, el gènere triat pel concurs d'aquest any. Cada alumne va fer el seu còmic relacionat amb el lema de la setmana cultural. Els alumnes d'educació infantil, en lloc d'un còmic van fer un dibuix. Abans del concurs, el jurat es va reunir per deliberar quins eren els guanyadors de cada categoria. Per fer-ho, van haver de tenir en compte un criteris. Els qui formaven el jurat van ser: . Mr. Max Muntadas, com a representant dels mestres . Maite Moriscot, com a representant de l'AFA . Cristina Salarichs, com a representant dels pares i mares Tots tres van coincidir en una cosa: que era una experiència molt bonica però que decidir el guanyador no és gens fàcil, perquè totes les obres eren molt boniques!!!!

CONCURS LITERI 2012-13

El dia de Sant Jordi, després d'un recital de poemes per part dels alumnes de cicle inicial i educació infantil, de la lectura de les novel·les personals que estan fent els alumnes de cicle superior i de que els alumnes de 3r expliquessin el conte EL MISTERI DE L'ARPUDUS TARTIQUIS, van fer-se públics els guanyadors d'aquest any del concurs literari!!!


SOM-HI!!! Els guanyadors d'aquesta quarta edició del concurs literari han estat: Categoria educació infantil Leo Prados Romero

Categoria cicle mitjà Maria Prieto Salarichs

Categoria cicle inicial Josué Duarte Silva

Categoria cicle superior Damià Codina Crous

Esperem que el curs vinent es torni a repetir, ens encanta aquesta activitat!!! No només pels nervis i la sorpresa, també ens agrada vestir-nos elegants i fem molt de goig!!!

TALLER DE PA I ja per acabar amb els tallers de la setmana cultural, el divendres al matí vam anar al Forn de Pa Can Peret d'Osor a fer un taller de pa. En Jordi, el flequer, ens va ensenyar on treballa, les seves eines, el seu forn ... i ens va explicar com ho fa. En sap un munt!!!! En Jordi treballa a les nits, i ens va dir que el pa el fa amb amor i amb il·lusió!!! La veritat és que el pa de Can


SOM-HI!!! Peret és ... per llepar-se'n els dits, boníssim!!!! Cada un de nosaltres vam poder fer una forma de pa amb la massa que en Jordi havia preparat: cargols, trenes, lletres, animals ... i després vam fer una coca de sucre!!! No us podeu pas imaginar com ens ho vam passar de bé!!! I un cuit i refredat, el vam poder tastar i .... no es pot explicar quin bon gust que tenia aquell pa i no en parlem de la coca!!! Jordi i Tanen, moltes gràcies!!! Si a Osor has de pujar, no deixes de passar pel forn de pa!!!


SOM-HI!!!

AQUEST ANY ENTREVISTEM A ... Entrevista a Yoana García Hola Yoana. Hola Laia, Alba i Damià. Quants anys tens? Tinc 33 anys i els porto molt i molt bé i amb alegria. Quants anys fa que treballes de mestra? Fa 5 anys que treballo de mestra. T’agrada aquesta escola? Molt, m’encanta!!! A quines escoles has treballat? A la ZER el Llierca, a la ZER les Salines, al col·legi groc de Santa Eugènia, al CEIP Sant Jordi de Maçanet de la Selva, a l’escola de Bescanó i a Osor. T’agrada ser mestra? Si, m’agrada molt. Quan vas començar la carrera? Vaig començar el 2004. Quin curs t’agradaria fer a part de 4t, 5è i 6è? M’agradaria fer educació infantil. Quins idiomes parlaves quan vas venir a Catalunya? Parlava Basc, Castellà i una mica d’Anglès. Ens pots dir algunes quantes frases o paraules en Basc? -Txorroskillo (maquineta). - Pottoki (barrufet). - Udan oso ondo pasa dezazuela espero det (espero que a l’estiu us ho passeu molt be). Entenies els teus professors quan vas arribar a Catalunya? No entenia RES però al cap de tres mesos vaig entendre el català. Si no fossis mestra, que t’agradaria fer? M’agraderia molt dedicar-me a la cuina. Moltes gracies Yoana, adéu. Adéu guapíssims!!!


SOM-HI!!!

Entrevista als alumnes de 6è Damià, t’agrada aquesta escola? Perquè? Si molt, perquè és petita i té un pati gran!!! A més les classes són perfectes. Sara vols marxar de l’escola La Vall? Per què? No, no vull marxar!!!! M’agrada estar aquí ja que els companys i els mestres m’agraden molt!!!! Miríam, t’agraden les excursions que fem? Perquè? Si, perquè a més de passar-ho molt bé coneixem coses noves. Damià, de les coses que hem fet quina et costarà més d’oblidar? Uff…la veritat és que totes!!!! Però sobretot les colònies que fem cada any!!! Hi anem 3 dies i ens ho passem pipa!!! Sara, quina etapa ha estat la més difícil que has viscut a l’escola? Jo… tema deures!!! Ha estat la que més difícil i la que més m’ha costat!!! Però com a molts de nosaltres, no? Sempre ens fa mandra fer deures!!!! Però a part d’això, jo no he tingut mai cap etapa dolenta!!! Miríam, t’han agradat els mestres d’aquest any? Per què? Si, perquè a part de tot el que m’han ensenyat són molt divertits i m’ho he passat molt bé!!! També m’han ajudat sempre que m’ha fet falta!!! L’Anna Carreres ja sabem que és la millor directora del món. Però tu, Damià, i ara que no ens sent, què en penses d’ella? Igual que vosaltres, és molt trempada, vull dir, és perfecte. I tu Sara que en dius de la Yoana? Doncs… És la meva tutora i crec que aquest any hem tingut molta sort de tenirla, perquè és increïble!!! M’ha encantat!!!! I tu Míriam que en penses d’en Mr.Max? Doncs … que hem après molt, i sobretot que ens ha tret una mica la por de parlar en llengua anglesa. Hem treballat molt i hem fet molts deures!!!! Míriam, i de la MªCarme, que en dius? Bona mestra, ens ha fet plàstica i ha tingut unes idees brillants!!!


SOM-HI!!! T’ha agradat el curs Damià? Si, molt, perquè hem fet activitats molt divertides … I a tu, Sara? M’ha encantat sobretot pels mestres que hem tingut i també per les activitats que hem fet!!! Miríam, i a tu? Bé, si. Damià quina assignatura t’ha agradat més? Hora verda, això d’anar a l’hort, remenar coses ... és el que més m’agrada!!! Damià, Sara, Míriam teniu ganes d’anar a d’Institut? Què creieu que serà més diferent? No, gens! I haurà més gent i serà més gran !!! (Damià) Si, moltes!!! Serà molt gran i hi haurà més gent amb qui parlar, comunicar-te, jugar, fer amics .... (Sara) Si, perquè tinc ganes de fer nous amics i no, perquè no tinc ganes de marxar d’aquesta escola. Hi haurà molts alumnes, tindrem molt més professors .... i estic acostumada a una escola petita.(Míriam).

Doncs esperem que us vagi molt bé i segur que nosaltres us trobarem a faltar!!! Quan hagueu començat a l’Institut, ens vindreu a explicar com us va? Ens agradaria moltíssim!!!!


SOM-HI!!!

EL NOSTRE MENJADOR Des del menjador us volem saludar i aprofitar per explicar-vos el que fem durant les estones de menjador. Cada dia treballem per assolir els objectius que es proposen des de Scolarest,  Educar en els hàbits a taula.  Educar en els hàbits higiènics.  Educar en els hàbits alimentaris.  Educar en els hàbits socials. Eduquem amb la finalitat d’aconseguir el lema que es proposa aquest any: Menjar bé i aprendre a viure millor. Quan vam tornar de Setmana Santa, hem estat una persona més el menjador i ens ha fet molta il·lusió, ha vingut la Lluïsa a fer practiques, amb ella hem après jocs nous, i ens hem divertit. Aquí teniu algunes fotografies del que fem i a la web de l’escola en podeu trobar més.

L’equip de menjador us desitja un BON ESTIU i us enviem una forta abraçada fins el curs vinent!!!!

Azu , Laia i Lluïsa


SOM-HI!!!

L'ASSOCIACIÓ DE FAMÍLIES DE L'ESCOLA

Benvolgudes famílies, Aquest curs 2012/13 ja està a les seves acaballes i, és l'hora de fer-ne balanç. Des de l'AFA mirem pel retrovisor i pensem: quin curs tant mogut! Vam començar amb el canvi de Junta i l'aventura que això ha comportat, que no és poca! És el moment de donar les gràcies a les mares i pares que al llarg del curs ens han ajudat en les festes, celebracions, sortides i tot el que hem fet, també a les famílies que han confiat en nosaltres i que esperem ho continueu fent el proper curs; gràcies a les nostres filles i fills per donar-nos la força i la il·lusió per treballar en bé de la seva escola; moltes gràcies als mestres per motivar i inspirar, per despertar la curiositat, l'esperança i la idea que treballant intensament qualsevol cosa és possible. Des de l'AFA, demanem a tothom que té quelcom a dir en la nostra comunitat educativa (mestres, personal de serveis, pares i mares, alumnes) de continuar treballant amb responsabilitat i il·lusió per, entre tots, millorar la qualitat de l'educació, reformant el que hi hagi per reformar, tenint cura en el manteniment de les instal·lacions, canviant el que calgui, sent generosos en l'esforç, el finançament, la col·laboració i la comprensió, sumant i no restant; tot per a què no es perdin el trets d'identitat de la nostra escola, una escola pública, on tothom pugui dir-hi la seva amb total llibertat, on tots tenim drets i deures, on no hi caben el desànim, la mesquinesa ni la irresponsabilitat. Com cada any, en aquestes dates, finalitza per a uns alumnes de La Vall, la seva estada a l'escola. És per tant també el moment del comiat dels pares i mares d'aquests nens i nenes, això si no hi tenen altres fills dins! Des de l'AFA volem desitjar a tots aquests companys una bona entrada a l'Institut, als nous amics, als nous professors, als nous pares i mares... i també a la nova AFA!! Els que ens quedem a La Vall, ens retrobarem tots al setembre, relaxats i frescos, per emprendre amb empenta un nou curs escolar i, us animem a participar l'any vinent en tot el que s'organitzi tan des de l'escola com des de l'AFA: junts, les coses són més fàcils. A tots vosaltres, les famílies de l'escola, us desitgem un gran estiu, ple d'aventures que ens puguem explicar a la tornada. Bon estiu a tothom!!!

Revista 2012 2013  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you