Page 1

ACTUEEL Muzikaal experiment Riff A Week

5

BEDRIJVIGHEID Een broedplaats voor innovatieve ideeen

29

17 t/m 21

DE KRANT OP ZONDAG

5 pagina’s gemeentelijk nieuws

4 MEI 2014 • JAARGANG 57 • NR. 18

VERSCHIJNT IN: ’S-HERTOGENBOSCH EMPEL ENGELEN BOKHOVEN VUGHT ROSMALEN KERKDRIEL VELDDRIEL HEDEL DEN DUNGEN BERLICUM MIDDELRODE ST.-MICHIELSGESTEL GEWANDE CROMVOIRT HELVOIRT VLIJMEN NIEUWKUIJK HAARSTEEG

‘s-HERTOGENBOSCH - Op zaterdag 24 mei vindt de vijfde editie van de F for Fashion modeshow plaats in Theater aan de Parade in ‘s-Hertogenbosch. F for Fashion organiseert modeshows waarbij jonge modellen (tussen de 15 en 23 jaar) zonder enige ervaring en zonder ‘ideale modematen’ de kans krijgen hun talent te laten zien. Na het succes van de eerste vier shows wordt dit groots gevierd met een jubileumeditie. Het thema is ‘Reborn’.

F for Fashion: Reborn toont trendy, hippe en duurzame mode

“Iedereen is mooi op zijn of haar eigen manier”

Door Astrid Berkhout

blazen. Ondanks het stoffige imago winnen vintage en hergebruik duidelijk aan populariteit. Met een vernieuwende collectie brengen de samenwerkende designers een eerbetoon aan vervlogen tijden. Ze laten zien dat vintage en hergebruik juist hip, trendy en hartstikke duurzaam zijn.” F for Fashion heeft weer een tweetal topontwerpers bereid gevonden hun collectie te tonen. De show wordt geopend door Marit Visser, een designer uit IJsselstein die vrouwelijke kleding combineert met een fairy twist. Ze maakt daarbij grotendeels gebruik van natuurlijke en duurzame materialen. Lees verder op pagina 13

Gerritje Uiteindelijk is ieder mens uniek en de moeite waard.

F for Fashion is een initiatief van Yvette Vugts. Het begon als een kleinschalig project voor de Stichting Jong Actief maar is inmiddels uitgegroeid tot de bekendste modeshow in de regio ‘s-Hertogenbosch. “Ik keek altijd graag naar America’s Next Top Model”, vertelt Yvette Vugts. “Het frustreerde me dat alleen jonge meiden die lang en dun waren aan de bak kwamen. Ik wilde juist modellen die normaal gesproken niet in aanmerking komen de kans geven om een professionele modeshow te lopen.” Vanaf het begin werd ontzettend positief gereageerd op het idee. “Ik ben echt een beetje overdonderd door het succes. Ik heb nooit durven dromen dat het zo groot zou worden.” F for Fashion organiseert niet alleen een modeshow, er wordt tevens gezorgd voor een stuk begeleiding, vult Sjoerd van Kampen van Stichting Jong Actief aan. “We stimuleren jongeren met een modellendroom om ervoor te gaan en die droom te verwezenlijken. De geselecteerde modellen hebben inten-

Van Zinnicq Bergmann

Yvette Vugts en Sjoerd van Kampen (geheel rechts): “Wij kijken niet naar ideale maten maar naar echte schoonheid en uitstraling” Foto: Freek Jansen

sieve catwalktrainingen gevolgd bij onze stichting. Hier hebben ze geleerd hoe ze moeten poseren en samenwerken en hoe ze zich het beste kunnen presenteren.” Zelfbeeld “We werken ook aan het zelfbeeld van de modellen, daar gaat het bij ons immers om. Wij kijken niet naar ideale maten maar naar echte schoonheid en uitstraling. Tijdens de modeshow kunnen onze modellen op hun beurt weer andere jongeren inspireren.“ Tijdens deze ju-

Gratis waardebepaling! Bel meteen 073 687 65 43

advocaten si nd s 1870

bileumeditie doen 30 modellen mee. “Maar liefst 200 modellen hadden zich aangemeld via social media”, aldus Yvette en Sjoerd. “Tevens hebben we een aantal modellen gescout op straat. Helaas kunnen we niet iedereen mee laten lopen dus een jongerenjury heeft uiteindelijk de selectie gedaan.” De F for Fashion modeshow is uitgebreid en duurt 1,5 uur. Dankzij gemeente ‘s-Hertogenbosch en Theater aan de Parade kan de ticketprijs laag worden gehouden zodat het event voor iedereen toegan-

kelijk is en blijft. De haarstyling van de modellen wordt wederom verzorgd door De Gruyter Hair uit ‘sHertogenbosch. “Daarnaast is de inzet van vele vrijwilligers onontbeerlijk. Aan de modeshow werken circa 100 mensen mee die net zo gemotiveerd zijn als wij om iets te veranderen in de modewereld.” Vintage en hergebruik Het thema tijdens deze jubileumeditie is ‘Reborn’. “Dit hebben we gekozen om in vergetelheid geraakte kledingstijlen nieuw leven in te

Geraniummarkt bij GroenRijk Den Bosch

*Alleen geldig op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 mei 2014. Nergens goedkoper, eerste kwaliteit stek-geraniums!

arbeids- en ontslagrecht mr Hanneke van Haarlem

Peperstraat 8, ’s-Hertogenbosch 073-6132318 www.vzb.nl

7,

*

10 voor 5,9599 Prijskrak

er

Méér makelaar.

Zondag geopend!

Pelargonium. Potmaat 10 cm. Per stuk 1,79

Openingstijden: ma - za 8.00 - 20.00 | zo 12.00 - 18.00

Bart Bakers

Kijk voor de openingstijden op www.debosschewoonboulevard.nl

Intratuin Rosmalen

ZONDAG

OPEN van 11.00 tot 17.00 uur

Intratuin Rosmalen Empelseweg 9 073-5280000 Donderdag en vrijdag koopavond www.intratuin.nl

Bezoek zondag 4 mei onze barbecue demonstratie! www.geroauto.nl

Geranium

In mei en juni elke zondag geopend van 12.00 - 18.00 uur

| Goulmy en Baarplein 74-78 | Den Bosch |

Elke zondag open

ZIE PAGINA 24

ALLE ZONDAGEN OPEN

van 11.00 tot 17.00 uur t/m 22 juni (M.u.v. eerste pinksterdag).

Sinds 1994

125 Occasions op voorraad Wij verzorgen uw: ONDERHOUD & APK REPARATIE & TAXATIE

GroenRijk Den Bosch

Te koop gevraagd: gebruikte auto’s

Graafseweg 244-246a Ř 073-6147461 groenrijkdenbosch.nl

Zilverenberg 37, ’s-Hertogenbosch Maaspoort, 073-6441099 - 06-53678901


Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 2

6 JUN T/ I M 9 JUN I ’14 TOP HEDENDAAGSE JAZZ KOMT NAAR ’S-HERTOGENBOSCH

SCAN

Download de gratis

Scan de LP ‘Jazz Live!’

Beleef Jazz online

Layar App

Van 6 tot en met 9 juni is de 41e editie van Jazz in Duketown. Een editie om naar uit te kijken! Welke internationale namen kunt u dit jaar verwachten? Welke jonge talenten? Wat is nieuw? En waar zijn alle podia dit jaar? U leest er de komende weken alles over in de Bossche Omroep.

PROGRAMMA 2014 De programmering van Jazz in Duketown ligt in handen van Bartho van Straaten en Koen Graat. Beiden verbonden aan Paradox Tilburg en bekend met het maken van een jazzprogrammering voor een breed publiek.

Wat is de insteek van de programmering 2014? Jazzmuziek heeft voor velen het imago van ‘moeilijk’. We willen laten horen hoe veelzijdig, hip en aanstekelijk jazz anno 2014 kan klinken.

Op welke artiesten ben je het meest trots, dat je die op Jazz in Duketown kunt presenteren? Vooral op de hele grote internationale namen: José James, Larry Graham en Billy Cobham. Dat is absolute wereldtop!

Welke nieuwe talenten staan er dit jaar op het festival? Er is dit jaar veel nieuw talent te vinden op Jazz in Duketown. Bijvoorbeeld Phronesis, een pianotrio uit Scandinavië en Engeland. Maar ook het Rembrandt Frerichs Trio ft. Frode Haltli , het Pablo Held Trio en Koffie zijn aanraders. Het Re:freshed Orchestra: de grote verrassing van vorig speelt nu op de Parade.

Naar welke artiesten zijn jullie zelf het meest nieuwsgierig? Dat zijn ariesten als Phronesis en Pablo Held, maar ook grotere acts als José James.

JIJ OP JAZZ IN DUKETOWN? Ben je tussen 11 en 16 jaar? Speel je een instrument en wil je op 8 juni optreden op de Parade? Meer info vind je via www.jazzinduketown.nl.

SCHIJ F JE IN V OOR 1 0 MEI

TIPS VAN DE PROGRAMMEURS, breng ze tot leven met Layer!

Li v

e

1. JOSÉ JAMES José James is dé jazz-zanger van de huidige hiphop generatie. Hij combineert jazz, soul en pop met hiphop en spoken word. Opgegroeid met de muziek van Prince, hiphop, funk en moderne jazz, ziet hij John Coltrane, Marvin Gaye en Billie Holiday als zijn belangrijkste inspiratiebronnen. In juni komt zijn nieuwe album uit. Dit album verschijnt wederom op Blue Note. Dit is dus dé kans om met zijn nieuwe repertoire kennis te maken. Zaterdagavond 7 juni is De Parade, voor even, het vocale Jazzparadijs!

2. LARRY GRAHAM & GRAHAM CENTRAL STATION De legendarische bassist Larry Graham behoort tot de grote vernieuwers op de basgitaar. Hij is levende muziekgeschiedenis! Graham verdiende zijn sporen als bassist en zanger bij Sly & The Family Stone en de New Power Generation, de begeleidingsband van Prince. Hij komt naar het festival met zijn eigen Graham Central Station.

3. PHRONESIS Phronesis is een van de opvallendste hedendaagse Britse bands. Dit jonge Brits-Deense trio is ontegenzeggelijk beïnvloed door pianotrio’s als The Bad Plus en het Esbjörn Svensson Trio, maar kiest duidelijk haar eigen pad. Phronesis timmert momenteel internationaal stevig aan de weg met aanstekelijke thema’s, krachtige composities en prikkelende grooves.

4. RE:FRESHED ORCHESTRA Het überhippe RE: FRESHED ORCHESTRA brengt een hete mix van hip-hop, funk & jazz, maar ook de klassieke invloeden worden niet vergeten door het gebruik van viool en cello. Op het podium raak je al snel de tel kwijt. Maar ze zijn met vijftien dus. De vergelijking met het Kyteman Hip Hop Orkest is dan al weer snel gemaakt.

5. THE PlOCTONES The Ploctones vertegenwoordigen alles waar het in de jazz om gaat. Hun muziek swingt, suist, vliegt, vibreert, bonkt en kraakt dat het een lieve lust is. Efraïm Trujillo blaast de bodem uit zijn tenorsax, Anton Goudsmit deelt stroomstoten uit op zijn gitaar, Jeroen Vierdag danst over zijn bassnaren en Martijn Vink drumt onverstoorbaar ondenkbare patronen op zijn kit. Het leukste bandje van Nederland?

DOE OOK MEE! De organisatie van Jazz in Duketown is bijzonder. Het festival wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. In verschillende commissies zijn gedurende het jaar ongeveer 40 vrijwilligers aan de slag met de voorbereidingen. Tijdens het festival groeit dit aantal tot ongeveer 150 vrijwilligers. Samen maken zij al 40 jaar Jazz in Duketown tot een succes! Ook meedoen? Kijk voor vacatures op onze website www.jazzinduketown.nl.

Ontwerp: Capital Advertising, www.capitaladvertising.nl

Vorig jaar trokken internationale namen, zoals Gregory Porter, vele mensen naar de stad. Opkomende bands, zoals Bruut!, zorgden voor de nodige verrassing. Voor jong en oud was er tijdens het festival genoeg te beleven. Ook dit jaar willen we tijdens Jazz in Duketown de bezoekers Jazz laten beleven met de stad als festivalterrein, een aantal nieuwe podia en grote nationale en internationale artiesten.

!

JAZZ IN DUKETOWN 2014


THEATER

Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 3

Dé danshit in Duitsland komt naar ‘s-Hertogenbosch Film: Hartenstraat |12 jaar| romantiek| komedie | NL De LEGO film in 3D | 6 jaar | animatie | NL Kenau | 12 jaar | drama | NL Rio 2 in 3D | 6 jaar | animatie | NL Toen Was Geluk Heel Gewoon | 6 jaar | komedie | NL Tinkerbell in 2D | AL | animatie | NL The Other Woman | 6 jaar | komedie | OV NIEUW: Muppets Most Wanted | 6 jaar | komedie | OV en NL Elke dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag gratis koffie en thee voor filmbezoekers. (Behalve tijdens speciale filmevenementen zoals Retroscoop) Theater: Zondag 4 mei | 11.30 uur | kamermuziek Koffie bij de Piano presenteert: Qinchao Chen Dinsdag 6 mei | 20.00 uur | komedie Suzan Seegers e.a. - Little Voice Woensdag 7 mei | 20.00 uur | dans Dans Company Nanine Linning – Zero

ZERO met buitenaardse kostuums van Iris van Herpen

Donderdag 8 mei | 20.00 uur | toneel Carine Crutzen e.a. – Afterparty

Foto: Kalle Kuikkaniemi

‘s-HERTOGENBOSCH - We zien de laatste uren op aarde. Het aftellen van minuten en seconden is begonnen. Mensen nemen afscheid, vechten ertegen of accepteren de naderende Black Out. Stukje bij beetje verdwijnt de zwaartekracht. Elk moment kunnen we met z’n allen van de planeet af vallen. En wat dan? ZERO is een countdown en tegelijk een count-up naar een nieuwe toekomst. Op woensdag 7 mei komt dé danshit in Duitsland naar Theater aan de Parade. Door Lonneke Voets

De in Duitsland gevestigde Nederlandse choreografe Nanine Linning en haar tien dansers fantaseren over deze nieuwe werkelijkheid in beweging. Als grimmige wezens tarten zij de zwaartekracht, zweven door de lucht en dansen tegen de muren, op indringende muziek van onder andere Julia Wolf, Ralph Vaughan Williams en Philip Glass. Hun melodische symfoniestukken worden ondersteund door de overweldigende videobeelden van Roger Muskee. Kostuums van couturière Iris van Herpen

In ZERO werkt Linning wederom samen met haute couture designer Iris van Herpen, die regelmatig in opdracht van Lady Gaga en Björk ontwerpt. Haar extravagante en innovatieve designs zijn naast de internationale catwalks ook opgenomen in een aantal belangrijke musea, waaronder het Metropolitan Museum of Art in New York en Centre Pompidou te Parijs. Nanine Linning in vogelvlucht

Urbanus lijkt nog steeds op zichzelf

Foto: laloza.be

Zaterdag 10 mei | 20.30 uur | theaterconcert Harry Sacksioni – Stringdance

Urbanus is terug in het theater! ‘s-HERTOGENBOSCH - Zanger en komiek URBANUS speelde eind december 2011 vier avonden voor een volledig uitverkocht Sportpaleis te Antwerpen. De recensies waren lovend, het publiek zeer enthousiast. Na de Belgische theatertoer die daarop volgde heeft Urbanus zijn Hollandse schoenen aangetrokken en komt hij de Nederlanders verblijden met de, intussen, geperfectioneerde show ‘Urbanus Zelf!’. Op woensdag 14 en donderdag 15 mei speelt de eeuwige Vlaamse komiek in Theater aan de Parade. De show is een best of met hits als “Hittentit”, “Madammen Met Een

Bontjas”, “Bakske Vol Met Stro”, “12-3 Rikke Tikke Tik”, “Poesje Stoei”, doorspekt met een paar nieuwe nummers. De liedjes worden aan elkaar geveterd met splinternieuwe sketches, oneliners, two-liners en visuele onnozelheden. Een feest van herkenning. Na 12 jaar afwezigheid keert Urbanus terug naar het theater. Vrees niet, hij lijkt nog steeds op zichzelf. Urbanus is op woensdag 14 en donderdag 15 mei om 20.00 uur te zien in Theater aan de Parade. De allerlaatste kaarten zijn verkrijgbaar op theateraandeparade.nl en bij Bosch Ticket: 0900 - 33 72 72 3 (lokaal tarief).

Volg Dorothy over de goudgele weg!

Bij het grote publiek verwierf Nanine bekendheid als huischoreograaf van Scapino Ballet Rotterdam (2001 - 2005). In 2000 werd ze genomineerd voor de NPS Cultuurprijs. Daarnaast ontving zij voor haar gehele oeuvre de Philip Morris Kunstprijs 2004, werd ze door de NPS uitgeroepen tot ‘Diva van de Dans’, door Quote Magazine benoemd als een van de Business Babes van 2008 en door het weekblad Viva als één van de 400 succesvolste vrouwen van 2008. ZERO is in Duitsland een echte hit gebleken; deze grootse, meeslepende en theatrale voorstelling is non stop uitverkocht, ontving lovende recensies en haalde zelfs de cover van Europa’s belangrijkste dansmagazine ‘Tanz’.

“Een ervaring voor alle zintuigen die diepe indruk achterlaat bij het publiek” - Darmstädter Echo

En ook in Nederland maakt de voorstelling indruk: “Het bespelen van de grote zaal doet zij met gemak, lef en een groot kunstzinnig gevoel” - De Volkskrant ZERO van Dance Company Nanine Linning is te zien op woensdag 7 mei om 20.00 uur in Theater aan de Parade in ‘s-Hertogenbosch. Meer info en tickets: theateraandeparade.nl en Bosch Ticket 0900 - 33 72 72 3 (lokaal tarief).

Dinsdag 13 mei start online kaartverkoop Theater aan de Parade ‘s-HERTOGENBOSCH - Op dinsdag 6 mei start de voorverkoop voor TP Pashouders, maar op dinsdag 13 mei start de reguliere online kaartverkoop bij Theater aan de Parade. Op die dag kan iedereen vanaf 09.00 uur kaarten voor het nieuwe theaterseizoen bestellen op theateraandeparade.nl. Onder andere voor de musical Dreamgirls, Herman van Veen, Rocco Granata, Hans Klok, Within Temptation, Christina Branco, Pilobolus en Dora Live (3+). Mits niet uitverkocht natuurlijk. De digitale versie van het magazine is reeds te bewonderen op theateraandeparade.nl. Binnenkort is er ook een papieren uitgave verkrijgbaar bij het theater. Wie met korting kaarten voor het nieuwe seizoen wil bestellen kan nog steeds een TP Pas bestellen. De voorrangsregeling is echter niet meer van toepassing. Kijk voor meer informatie op theateraandeparade.nl. NB! Vanwege de start voorverkoop is de website vanaf dinsdag 6 mei tijdelijk beperkt toegankelijk. Wilt u het huidige theaterprogramma raadplegen, kiest u dan voor ‘seizoen 2013-2014’ op de homepage.

Openingstijden Bosch Ticket (kassa) 0900 - 33 72 72 3 (lokaal tarief) Dinsdag, donderdag en vrijdag 14.00 - 20.00 uur Woensdag, zaterdag en zondag 13.00 - 20.00 uur En altijd een halfuur voor aanvang van een film of voorstelling. De receptie is van dinsdag t/m zondag vanaf 10.00 uur geopend. Let op! Start online voorverkoop nieuw seizoen dinsdag 6 mei om 09.00 uur. Start reguliere online kaartverkoop dinsdag 13 mei om 09.00 uur. Kaarten voor film- en theatervoorstellingen zijn ook 24 uur per dag verkrijgbaar op theateraandeparade.nl

www.TheaTeRaandepaRade.nl

Liederentafel ’t Maaskantje DEN DUNGEN - Op maandag 5 mei vindt de laatste liederentafel van het seizoen plaats in café Het Trefpunt aan de Spurkstraat in Den Dungen. Lily van Beek is al jaren een vaste coryfee met haar stem en accordeon. Haar man Gerard zingt graag een deuntje mee en is de geluidsman. Ook hun kinderen zijn bijzonder muzikaal, wat tijdens deze avond ook kunt ervaren. Aanvang 20.15 uur. Gratis entree.

Gilde Markt

In de media:

“De choreografie maakt indruk door zijn enorm fysieke aanwezigheid, zijn geheimvolle maar associatieve uitstraling. Als de danserslichamen, de video’s en de kostuums met elkaar versmelten, is het alsof men naar een bewegende kunstinstallatie kijkt” - Stuttgarter Zeitung

Donderdag 8 mei | 20.30 uur | theaterconcert Bertus Borgers – Ik hou van Herman

Dorothy met haar hondje bij de Goede Heks

‘s-HERTOGENBOSCH - Na de succesvolle producties ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ en ‘Oorlogswinter’ brengt het Nationaal Jeugd Musical Theater het verhaal van ‘De Tovenaar van Oz’ (6+) naar het theater. Op zondag 18 mei leidt de goudgele weg naar Theater aan de Parade. Het alom bekende verhaal van schrijver Lyman Frank Baum (18561919) gaat over het meisje Dorothy dat bij haar oom en tante in Kansas woont. Dorothy droomt van een sprookjesland “Somewhere over de rainbow”. Op een dag steekt er een storm op die haar meesleurt en haar in het kleurrijke Land van Oz doet belanden. Toch verlangt Dorothy terug naar Kansas, maar de enige die haar kan helpen is de machtige en magische tovenaar van Oz. Op weg naar Emerald City ontmoet zij de vogelverschrikker zonder verstand, de roestige blikken man zonder hart en de laffe leeuw zonder moed. Lukt het haar om met de hulp van haar nieuwe vrienden alle hindernissen te overwinnen en te-

Foto: Wim Lanser

rug te keren naar Kansas? Volg Dorothy en haar vrienden over de goudgele weg! Mee op avontuur!

Wil jij op zondag 18 mei met Dorothy en haar vrienden op avontuur? Beantwoord dan de onderstaande vraag en maak kans op 4 kaarten voor de voorstelling. Hoe heet het hondje van Dorothy? Takkie Sunny Rover Toto Mail je antwoord vóór 11 mei naar fela@theateraandeparade.nl onder vermelding van je naam, leeftijd en adresgegevens. De winnaars krijgen automatisch bericht. ‘De Tovenaar van Oz’ (6+) is te zien op zondag 18 mei om 15.00 uur in Theater aan de Parade. Kaartjes zijn verkrijgbaar op theateraandeparade.nl en bij Bosch Ticket 0900 - 33 72 72 3 (lokaal tarief).

GEMONDE - Op 25 mei houdt het Gilde St. Joris & St. Catharina haar jaarlijkse Gilde Markt op het terrein van het Gilde, gelegen aan De Kaal Hoefsteeg nabij het voetbalveld in Gemonde. Wie een kraam wil huren, kan bellen met 073-5514717.


Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 4

BTW? WEG ERMEE!

U betaalt tot 10 mei bij aanschaf van een complete badkamer geen BTW.*

www.baderiepiels.nl

* vraag naar onze actievoorwaarden

lle beslisser! Groot voordeel voor de sne

TV Programmering Wilt u een Bossche Bol aanmelden? * bosschebol@boschtion.com MAANDAG 5 mei: v.a. 19.00 uur t/JFVXTnJUTFO"DUVBMJUFJUFOJOFOSPOET)FSUPHFOCPTDI t%PEFOIFSEFOLJOHJOAT)FSUPHFOCPTDI t)FU"SUJFTUFODBGĂ?.V[JFLQSPHSBNNB WBOVJUIFU7FFSIVJTJO#PLIPWFONFUEF[FXFFL ;BOHFSFT4ZMWJBINFUEFCBOE/P%J[[ t,BCFMLSBOUNFUOJFVXTFOGPUPTVJUEFSFHJP

Dit wordt herhaald tot: %*/4%"(NFJWBVVS t/JFVXTnJUTFO"DUVBMJUFJUFOJOFOSPOET)FSUPHFOCPTDI t#FWSJKEJOHTEBHJOAT)FSUPHFOCPTDI t,BCFMLSBOUNFUOJFVXTFOGPUPTVJUEFSFHJP Dit wordt herhaald tot: 80&/4%"(NFJWBVVS t/JFVXTnJUT"DUVBMJUFJUFOJOFOSPOET)FSUPHFOCPTDI t%F)PSU0QNFU+BO t,BCFMLSBOUNFUOJFVXTFOGPUPTVJUEFSFHJP Dit wordt herhaald tot: DONDERDAG 8 mei: v.a. 19.00 uur t/JFVXTnJUT"DUVBMJUFJUFOJOFOSPOET)FSUPHFOCPTDI t,BCFMLSBOUNFUOJFVXTFOGPUPTVJUEFSFHJP Dit wordt herhaald tot: 73*+%"(NFJWBVVS t/JFVXTnJUT"DUVBMJUFJUFOJOFOSPOET)FSUPHFOCPTDI t*OHFTQSFLNFU+BO8JMMFNWBOEFO"LLFSPOUWBOHUXFLFMJKLTHBTUFOWPPSFFOHPFE HFTQSFL(BTUEF[FXFFL5PJOFWBO4UJQIPVU t,BCFMLSBOUNFUOJFVXTFOGPUPTVJUEFSFHJP

Ingeburgerd in d’n Burger Het gezelligste stadscafÊ van ’s-Hertogenbosch is het adres voor al uw feestjes en partijen. Ons sfeervolle, kleine cafÊ is geschikt voor uw verjaardag, jubileum of borrel, besloten feest of bijeenkomst van 20 tot 50 personen in een gezellige ambiance. Speciaal voor gezelschappen bieden wij aan: ludieke stadswandelingen en cursus Bosch’ praoten. Heeft u vragen, dan kijken wij graag samen met u welke mogelijkheden er zijn.

Uw gastheer en gastvrouw, Raymond en Truusje

REĂœNIE

R.K. Lycea ’s-Hertogenbosch De 8ste reĂźnie van de RK Lycea ’s-Hertogenbosch vindt plaats op zaterdag 14 juni a.s. Oud-leerlingen, -docenten en -medewerkers van wie adresgegevens bekend zijn, hebben onlangs een uitnodiging ontvangen Oud-leerlingen van de eindexamenjaren tot en met 1978 zijn van harte welkom Inschrijven kan vòòr 15 mei via de website (www.lyceistendenbosch.nl) of per mail (info@lyceistendenbosch.nl) ÄžĆ?ĆšĆľĆľĆŒǀĂŜĚĞ^Ć&#x;Ä?ĹšĆ&#x;ĹśĹ?ŽŜƚĂÄ?ĆšKƾĚͲ>LJÄ?ÄžĹ?Ć?ƚĞŜ

Dit wordt herhaald tot maandag 19:00 uur m.u.v. onderstaande blokken: ;"5&3%"(NFJoVVS t/JFVXTnJUT"DUVBMJUFJUFOJOFOSPOET)FSUPHFOCPTDI t)FU"SUJFTUFODBGĂ?.V[JFLQSPHSBNNB WBOVJUIFU7FFSIVJTJO#PLIPWFONFUEF[FXFFL ;BOHFSFT4ZMWJBINFUEFCBOE/P%J[[ t%F)PSU0Q.FU+BO t*OHFTQSFLNFU+BO8JMMFNWBOEFO"LLFS(BTUEF[FXFFL5PJOFWBO4UJQIPVU t,BCFMLSBOUNFUOJFVXTFOGPUPTVJUEFSFHJP ;0/%"(NFJoVVS t/JFVXTnJUT"DUVBMJUFJUFOJOFOSPOET)FSUPHFOCPTDI t)FU"SUJFTUFODBGĂ?.V[JFLQSPHSBNNB WBOVJUIFU7FFSIVJTJO#PLIPWFONFUEF[FXFFL ;BOHFSFT4ZMWJBINFUEFCBOE/P%J[[ t%F)PSU0Q.FU+BO t*OHFTQSFLNFU+BO8JMMFNWBOEFO"LLFS(BTUEF[FXFFL5PJOFWBO4UJQIPVU tVVSUPUVVS-PFTDI6JU[FOEJOHWBOEFMPLBMF[FOEFS-PFTDIVJU&TDI t,BCFMLSBOUNFUOJFVXTFOGPUPTVJUEFSFHJP

Programmering Boschtion FM MAANDAG 00:00 tot 01:00 - Muziekkoerier Jack Oerlemans 01:00 tot 09:00 - Non-stop muziek 09:00 tot 10.00 - Werkmuziek - Emma Willems 10:00 tot 12:00 - Donald Draait Door 12:00 tot 14:00 - Ben in de middag - Ben Henkes 14:00 tot 17:00 - Middagmuziek 17:00 tot 19:00 - SpitsStop - AndrÊ Deleu 19:00 tot 21:00 - Non-stop muziek 21:00 tot 23:00 - Blasbuben Wein Weib und Gesang Schau Peter van der Elst 23:00 tot 00:00 - Non-stop muziek DINSDAG 00:00 tot 09:00 - Non-stop muziek 09:00 tot 10:00 - Werkmuziek - Emma Willems 10:00 tot 12:00 - Donald Draait Door 12:00 tot 14:00 - Ben in de middag - Ben Henkes 14:00 tot 17:00 - Middagmuziek - Paul van Irsen 17:00 tot 19:00 - SpitsStop - Thijs Dupuis 19:00 tot 21:00 - Blaasboetiek - Gerard Vissers 21:00 tot 23:00 - Bjorn’s Betonuurtje Bjorn van Eeuwijk 23:00 tot 00:00 - Country track Jack Oerlemans WOENSDAG 00:00 tot 01:00 - Country track Jack Oerlemans 01:00 tot 09:00 - Non-stop muziek 09:00 tot 10:00 - Werkmuziek - Emma Willems 10:00 tot 12:00 - Donald Draait Door 12:00 tot 14:00 - Ben in de middag - Ben Henkes 14:00 tot 17:00 - Middagmuziek 17:00 tot 19:00 - SpitsStop - Leo Vos 19:00 tot 21:00 - Focus - Jurgen Markx 21:00 tot 23:00 - Boneta - Peter van der Elst 23:00 tot 00:00 - ’n Lutske Brabants 1e uur (H) - Frans van den Bogaard en DrÊ van der Donk DONDERDAG 00:00 tot 01:00 - ’n Lutske Brabants 2e uur (H) - Frans van den Bogaard en DrÊ van der Donk 01:00 tot 09:00 - Non-stop muziek 09:00 tot 12:00 - Werkmuziek - Emma Willems 12:00 tot 14:00 - Ben in de middag - Ben Henkes 14:00 tot 17:00 - Middagmuziek 17:00 tot 19:00 - SpitsStop - Hans Pieters 19:00 tot 21:00 - Hollands - Thijs Dupuis 21:00 tot 23:00 - Non-stop muziek 23:00 tot 00:00 - The Memphis ash radio Fred van Veen

VRIJDAG 00:00 tot 01:00 - The Memphis ash radio Fred van Veen 01:00 tot 09:00 - Non-stop muziek 09:00 tot 10:00 - Werkmuziek - Emma Willems 10:00 tot 12:00 - Donald Draait Door 12:00 tot 14:00 - Ben in de middag - Ben Henkes 14:00 tot 17:00 - Middagmuziek 17:00 tot 19:00 - SpitsStop Rahul Gandolahage 19:00 tot 21:00 - Liveconcerten diverse artiesten 21:00 tot 00:00 - VVV - Hans Vrielink ZATERDAG 00:00 tot 07:00 - Non-stop muziek 07:00 tot 08:00 - Nieuws weekoverzicht 08:00 tot 10:00 - Tot zover ORVA 10:00 tot 12:00 - Eriks platenkelder Erik van Vliet 12:00 tot 14:00 - ZZZ (live vanuit de Knillispoort) - Leo Vos 14:00 tot 17:00 - Bossche Top 40 - Ben Henkes 17:00 tot 19:00 - Saturday night Jelte Heijnen en Jeroen van de Sande 19:00 tot 21:00 - Priceless - Loes Prijs 21:00 tot 23:00 - LatinTop30 - Max Zomers 23:00 tot 00:00 - Non-stop muziek ZONDAG 00:00 tot 02:00 - Non-stop muziek 02:00 tot 04:00 - Club Nation - Tezija Zararic 04:00 tot 07:00 - Bossche Top 40 (H) Ben Henkes 07:00 tot 08:00 - Nieuws weekoverzicht 08:00 tot 10:00 - Non-stop muziek 10:00 tot 12:00 - Wij zijn anders Tini van Oorschot 12:00 tot 14:00 - ’n Lutske Brabants Frans van den Bogaard en DrÊ van der Donk 14:00 tot 15:00 - Non-stop muziek 15:00 tot 17:00 - Sporttotaal - Koen van Santvoord, Tom Plaum, Mouad Ben Chaib, Frank van Lexmond, Luigi Zanin 17:00 tot 19:00 - Muziekarchief Kees de Bakker 19:00 tot 21:00 - Sondag - Sonny Gillissen 21:00 tot 22:00 - Steve in the Zer00’s Steve Bertens 22:00 tot 23:00 - Een uurtje Klassiek - Leo Vos 23:00 tot 00:00 - Muziekkoerier Jack Oerlemans


ACTUEEL

Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 5

Bosschenaar Joran de Raaff toont resultaat muzikaal laboratorium

Fotocolumn Effe kijken

“Het was een zwaar maar ontzettend leerzaam proces” ‘s-HERTOGENBOSCH - Ongeveer anderhalf jaar geleden ging de Bossche gitarist/bassist Joran de Raaff een uitdaging aan; lever een jaar lang elke week een muzikale compositie af. Aldus geschiedde en Riff A Week was geboren. Joran deed zijn best om, al dan niet met behulp van andere muzikanten, zoveel mogelijk verschillende genres aan te spreken. Het resultaat van dit muzikaal experiment is op zondag 18 mei om 14.00 uur te beluisteren in Proeflokaal ‘t Paultje te ‘s-Hertogenbosch.

Foto: Freek Jansen

VUGHT - Het centrum van Vught is omgetoverd tot het Vughtse Hart, zo noemt men het nu tenminste. Maar het ziet er ook wel erg mooi uit, met mooie brede stoepen en huizen die er niet uit zien als blokkendozen. Het kan, als alle winkelruimtes verhuurd worden, een gezellige wijk worden. De eerste huurders zijn er in getrokken en ook het grote winkelbedrijf (Jumbo) heeft zijn intrede gedaan. Binnenkort komen er een bakker en een kaaswinkel. En wie weet wat er nog meer in komt te zitten. Boven, achter op het dak, is een echte tuin te bewonderen en ook de koophuizen mogen er zijn. Voor Vught is het een echte vooruitgang. En nu de passage nog mooi opknappen, dan ziet het er weer pikobello uit. Freek

Concert Bennewitz Kwartet ‘s-HERTOGENBOSCH - Op donderdag 8 mei geeft het Bennewitz Kwartet een concert in Podium Azijnfabriek. Sommige kamermuziekensembles presenteren zo’n mooi en harmonieus totaalbeeld op het podium dat het een puur genot is om naar te kijken. Het Tsjechische Bennewitz kwartet is een van die ensembles. Een van de werken die het kwartet speelt is een strijkkwartet van Dvorák, ook wel het ‘Slavonisch’ strijkkwartet genaamd. Aanvang 12.30 uur. Entree 8 euro, vrienden gratis.

Door Astrid Berkhout

Joran is al ongeveer 10 jaar bezig als gitarist. Momenteel speelt hij in de pop-rock band Vigilance. “Verder heb ik wat kleine projecten gedaan met muzikanten om me heen, maar dat bleef dan bij enkele liedjes opnemen”, vertelt Joran. Het idee achter Riff A Week is ontstaan uit een samenloop van omstandigheden. “Een tijd geleden ben ik verhuisd. Ik had een kamer over in mijn nieuwe huis en had bedacht dat ik daar een studio van wilde maken. Ik was al langer bezig met zelf muziek opnemen en dit was een mooie kans om het wat serieuzer aan te pakken. Hoewel ik ontzettend blij was met mijn studio, bleek de stap om daar te gaan werken te groot en ging ik er uiteindelijk maar weinig zitten. Eind 2012 vond ik dat dit toch echt anders moest en stelde een aantal doelen; ik wilde meer muziek schrijven, beter

Tandprothetische praktijk J. Bloksma adviseert:

Ook met een kunstgebit regelmatig op controle! Wie een kunstgebit draagt, kan het beste om de 2-3 jaar op controle bij de erkende tandprotheticus. Veel mensen lopen rond met klachten als gevolg van een versleten of beschadigd kunstgebit. En dat hoeft niet nodig te zijn. Een tandprotheticus is een paramedisch specialist in het zelfstandig aanmeten, vervaardigen, aanpassen en repareren van gebitsprothesen. Een verwijzing is daarbij niet nodig. Naarmate de jaren verstrijken verandert u ongemerkt en gaat de gebitsprothese op een gegeven moment te ruim worden door de geslonken kaken. Indien de volledige gebitsprothese nog passend te maken is door een voering of rebasing, heeft u in een ochtend- of middagdeel weer een perfect passend kunstgebit. De kosten van een rebasing van een volledige gebitsprothese worden geheel vergoed vanuit de basisverzekering. Indien er teveel in de mond veranderd is, of de gebitsprothese te ver versleten, kan er een nieuw kunstgebit aangemeten worden. De kosten van een nieuw kunstgebit worden voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering en voor het resterende deel uit een aanvullende verzekering, die de eigen bijdrage van het kunstgebit vergoedt. Raadpleegt u daarvoor uw polis of informeer bij uw zorgverzekeraar. De meeste zorgverzekeraars hanteren een levensduur van uw kunstgebit tussen de 5 en 8 jaar voordat u weer in aanmerking komt voor vergoeding. Bij elke nieuwe door ons geleverde gebitsprothese krijgt u zo’n mooi Ecosym schoonmaaksetje (zolang de voorraad strekt).

Het is natuurlijk altijd prettig om een reserve kunstgebit te hebben bij eventuele ongelukjes, die altijd op een ongelegen moment voorkomen. Je zult maar op vakantie een kunstgebit breken! Voor kunstgebit reparaties kunt u zonder afspraak terecht van ma t/m do tussen 8 en 17 uur en vrijdag tussen 8 en 12 uur. De kosten van reparatie van een volledig kunstgebit worden volledig vergoed vanuit de basis verzekering; die van een gedeeltelijk (partiële)kunstgebit (plaatje/frame) vanuit een tandartsverzekering. Bij elke door ons uitgevoerde reparatie krijgt u een handige prothese borstel cadeau.

Dé specialist voor uw kunstgebit,

Tandprothetische praktijk J.Bloksma Jan Heinsstraat 22, 5211 TD ‘s-Hertogenbosch (bij Eurocinema) 073-6142663 - www.repadent.nl Openingstijden: ma. t/m do. 8-17, vr. 8-12, vrijdagmiddag alleen op afspraak. Vergoeding mogelijk via alle zorgverzekeraars.

Joran: “Het is zeker de moeite waard geweest”

leren mixen en meer gebruik maken van mijn studio. Via Riff A Week ben ik in 2013 aan deze doelen gaan werken. Iedere week wilde ik een riff, een korte op zichzelf staande muzikale ‘zin’, schrijven en mixen.” Onbekende genres

Joran wilde dit niet helemaal alleen doen maar nodigde andere muzikanten uit om met hem samen te werken. “Dit is nodig om je als muzikant verder te ontwikkelen. Je zet een stapje uit je eigen comfort zone omdat je ineens te maken krijgt met een ander perspectief op muziek. Daarnaast is het gewoon leuk om mee te gaan in de genres waar anderen meer in thuis zijn. Zeker als het muzikaal klikt en je samen in korte tijd een mooi stuk muziek neer kunt zetten, geeft dat een heel goed gevoel. De keuze wat betreft genre of stijl liet ik over het algemeen aan de andere muzikant. Op die manier heb ik veel genres kunnen behandelen die niet in me zijn opgekomen. Daarnaast heeft het me de impuls gegeven om zelf, ook als ik in mijn eentje werkte, onbekende genres te verkennen.” Kop en staart

Het project werd groter dan Joran oorspronkelijk had bedacht doordat de allereerste ‘riff’ die hij schreef, meteen al bleek te voelen als een mini lied met een duidelijke kop en staart. “Daarmee heb ik de lat erg hoog gelegd voor de rest van het jaar en heb ik eigenlijk constant kleine liedjes geschreven in plaats van losse riffs.” Uiteindelijk vormen 52 composities in allerlei verschillende genres (van rock, electro en gypsy tot disco, piratenmetal en folk) het eindresultaat. In totaal werkten 16 muzikanten mee aan 17 van de songs. Elk nummer heeft een eigen geluid en verhaal. Hoe heeft Joran het hele proces ervaren? “Eerlijk gezegd was het gewoon ontzettend zwaar. Zeker de laatste weken was het lastig om de deadlines vol te houden. Elk uurtje dat ik er in heb zitten - en dat zijn er veel, circa 4 tot 16 uur per nummer - is echter wel de moeite waard geweest. Het is een ervaring die ik niet zou willen missen.” Wat voor muzikale ambities heeft Joran? “Het lijkt me leuk om de kennis die ik opgedaan heb over mixen toe te passen op muziek die niet van mijzelf is. Verder zou ik ooit graag een eigen plaat willen schrijven maar ik weet nog niet in welke stijl. Ik kijk wel wat er op mijn pad komt. Ik blijf hoe dan ook muziek maken!” Op zondag mei zijn tijdens de Riff A Week Roundup alle betrokken muzi-

Foto: Freek Jansen

kanten aanwezig in Proeflokaal ‘t Paultje, Lepelstraat 31a te ‘s-Hertogenbosch. Zij vertellen samen met Joran over hun ervaringen tijdens Riff A Week. Uiteraard worden tevens de composities ten gehore gebracht. Alle nummers zijn momenteel te vinden en te horen op www.joranderaaff.nl/riffaweek. Na de presentatie zijn ze hier ook te downloaden.

Tweet van de week #MooieSpreuk: Dromen mag, zolang je er af en toe ook maar eentje uit laat komen. @MooieSpreuken


Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 6

International Krav Maga in beeld bij opleiding Korps Mariniers Een afvaardiging sportinstructeurs van het korps Mariniers heeft op maandag 28 april jl. tijdens de CIC (Cival Instructor Course) een Militaire Krav Maga training bijgewoond in de zaal van International Krav Maga (IKM) te Vught. Hoogopgeleide IKM instructeurs uit Israël en Nederland van de oorspronkelijk Israëlische verdedigingssport hebben gedurende een trainingsessie in de ochtend de afvaardiging van het Korps Mariniers proberen te

enthousiasmeren om Krav Maga als vast onderdeel toe te voegen aan de militaire zelfverdedigingslessen van de Mariniers. “Enerzijds een geweldige uitdaging, anderzijds een grote eer dat juist mijn organisatie hiervoor is uitgekozen”, aldus director IKM-NL Ton van Leusden. “Dat men voor IKM heeft gekozen heeft deels ook te maken met mijn achtergrond, opleidingen en Mariniers verleden. Men weet dat ik denk als een marinier en vanuit hun

oogpunt de opleidingen en trainingen zou kunnen gaan ondersteunen,” aldus Van Leusden die naast director IKM Nederland ook eigenaar is van scholen in Vught, ‘s-Hertogenbosch en Waalwijk. Als de instructeurs van de Mariniers na de kennismaking zouden kiezen voor Krav Maga zou deze vorm van zelfverdediging een vast onderdeel kunnen gaan uitmaken van de Mariniers opleiding in Nederland. “Dat zou een grote erkenning zijn voor de oplei-

dingscentra van van Leusden.” Ton van Leusden verwacht binnen een redelijke termijn te vernemen of zijn organisatie de ambitieuze opdracht krijgt. Naast de training van Het Korps Mariniers staan na deze cursus 6 nieuwe Krav Maga instructeurs klaar om dit no-nonsenssysteem te instrueren in Noord Brabant en de rest van Nederland. Voor meer info: www.kravmagabrabant.nl www.ikmkravmaga.nl

Struis impromoveert Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Kennisgeving Krachtens artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om de vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Milieu kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen. Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage? Voor de uitvoering van het Tracébesluit Omlegging Zuid-Willemsvaart – Maas-Den Dungen is het volgende besluit voor het cluster ZWV-075 (Omgevingvergunning voor het realiseren van een deurenberging bij sluis Empel) genomen door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente ’s-Hertogenbosch overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4 Tracéwet juncto paragraaf 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht: - ontwerpbesluit omgevingsvergunning van 24 april 2014 voor de aanleg van een deurenbergplaats bij sluis Empel ten behoeve van de omlegging Zuid-Willemsvaart. Waar en wanneer kunt u de stukken inzien? Het ontwerpbesluit ligt met ingang van dinsdag 6 mei 2014 ter inzage bij: - Rijkswaterstaat, Zuidwal 58 te ’s-Hertogenbosch, op werkdagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Bij het inzien van de stukken bij Rijkswaterstaat, locatie Zuidwal, wordt u bij het binnenkomen om een legitimatie gevraagd; - het informatiecentrum aan de Kloosterstraat 4 te Rosmalen, op dinsdag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand van 10.00 uur tot 15.00 uur; - het Stadskantoor van de gemeente ’s-Hertogenbosch, Wolvenhoek 1 te ’s-Hertogenbosch. Op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur kunt u stukken inzien. Heeft u vragen of wilt u een mondelinge toelichting, dan kunt u op werkdagen van

8.30 uur tot 14.00 uur bij de productbalie terecht en op afspraak na 14.00 uur. Op dinsdag- en donderdagavond kunt u de stukken inzien en verzoeken om een mondelinge toelichting, dan wel vragen stellen van 18.00 uur tot 20.00 uur. Hoe kunnen zienswijzen worden ingediend? Van dinsdag 6 mei 2014 tot en met maandag 16 juni 2014 kan eenieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk gemotiveerde zienswijzen inbrengen. Zienswijzen kunnen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van ’s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Degene die schriftelijke zienswijzen inbrengt, kan verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Het verzoek daartoe dient schriftelijk en tegelijkertijd met de zienswijzen bij het betreffende bestuursorgaan te worden ingediend. Desgewenst kan worden verzocht een hoorzitting te beleggen waarbij gelegenheid wordt geboden tot een gedachtewisseling met de aanvrager en het betreffende bestuursorgaan over het ontwerp van het besluit en tot het mondeling inbrengen van zienswijzen daartegen. Meer informatie? Voor nadere informatie en eventuele inhoudelijke vragen over het ontwerpbesluit kunt u zich wenden tot de heer S. Verbeek van de gemeente ’s-Hertogenbosch, telefoon 073 - 615 57 58. De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het afdelingshoofd BJV Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, mr. A.K. van de Ven

‘s-HERTOGENBOSCH - Op vrijdag 9 en zaterdag 10 mei kunt u in de Verkadefabriek genieten van het improvisatietalent van de leden van Struis. Onder de deskundige leiding van een impromoverend professor wordt een select groepje Struisen onderworpen aan een aantal tests,

die zullen bepalen: wie, wat en waar is de ultieme Struis? Aanvang 20.15 uur. Kaarten kosten 9,50 euro en zijn te koop via kassa Verkadefabriek (073-6818160) of via de website www.verkadefabriek.nl. Kijk voor meer informatie over Struis op www.struis-improvisatie.nl.

Route van de Kunst 2014 REGIO - Met trots presenteren 30 kunstenaars op 16 adressen in Drunen, Nieuwkuijk, Vlijmen en Haarsteeg hun prachtige kunstwerken aan iedereen die het wil zien. Met veel enthousiasme, inspanningen en creativiteit is het weer gelukt om een prachtige route voor het publiek in elkaar te zetten. De route is

open op 17 en 18 mei van 11.00 tot 18.00 uur. Op alle adressen zijn kunstenaars aanwezig om hun werk toe te lichten voor wie dat wil. De disciplines zijn zeer breed, van textiel tot keramiek en van potlood tot grafiek. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.routevandekunst.nl.

Kunstzinnige modeshow ‘s-HERTOGENBOSCH - Op zaterdagmiddag 10 mei presenteert de Dutch Art & Design Salon (DADS) onder de titel ‘Uit de Kunst - Mode!’ een kunstzinnige modeshow met exclusieve accessoires. Het is een kennismaking met de drie modelabels van de Salon: Gomes Esser Design, ‘& by’ en VanElse. De modeshow is om 13.30 uur en wordt herhaald om 15.00 uur. De toegang is gratis. Deze middag ontvangt u 10%

korting op uw aankoop. ‘Uit de kunst - Mode!’ valt samen met de opening van een nieuwe expositie. Met de kleding en schilderijen van Else Hardjopawiro, maar ook de keramiek en karakteristieke sieraden van Adje van Herwijnen en de schilderijen van Eduard Linders. Op zaterdag 10 mei is de salon open van 12.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.dutchartdesignsalon.com.

Bomen- en kruidenwandeling ‘s-HERTOGENBOSCH - Op zondag 11 mei organiseert de stichting Boom en Bosch weer een (eetbare) bomen- en kruidenwandeling. Tijdens de wandeling besteedt men extra aandacht aan de eetbaarheid en de eventuele medicinale werking van blad en/of schors van de bomen. U bezoekt tijdens deze 2,5 uur durende wandeling ook de minder bekende plekken van het

zuidelijk deel van het centrum. De wandeling begint om 10.00 uur bij de Wilhelminabrug aan de St. Janssingel/Visstraat (verzamelpunt: tegenover de voormalige ABN/AMRObank). Deelname kost 3 euro (inclusief info en routekaart). Kinderen mogen gratis meelopen. Graag vooraf aanmelden bij bomengids Jules Faber via jlfaber@hetnet.nl.


ACTUEEL

Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 7

Herdenking en Bevrijdingsdag in NM Kamp Vught

Vers van de pers Even stilstaan bij de doden, even geen geren Al wie vocht voor onze vrijheid: we gedenken hen U mag best wel weten dat ik heel tevreden ben Dat ik echt geen oorlog en dus enkel vrede ken

emiel.bootsma@kpnmail.nl Volg ook de verse #Dagdichten van @EmielBootsma op Twitter

Dodenherdenking Vught VUGHT - De officiële Dodenherdenking op 4 mei krijgt in Vught vorm door een aantal herdenkingen. De vele aandacht geeft blijk van de diepe sporen, die de Tweede Wereldoorlog in Vught heeft nagelaten. De officiële gemeentelijke herdenking begint om 18.00 uur in de St. Lambertustoren. Daar bevindt zich een gedenkplaat met de namen van Vughtenaren die in 19401945 zijn omgekomen. Om 18.25 uur is de herdenking bij het kindermonument op het perron van het NS station. Hier vandaan zijn ruim 14.000 Joden en politieke gevangenen, alsmede 1.800 kinderen, gedeporteerd naar vernietigingskampen in Polen. Leerlingen van openbare basisschool de Piramide lezen hier gedichten voor. Om 18.40 uur is er bij het monument voor het NS station twee minuten stilte ter nagedachtenis aan de politieke gevangenen uit België, die in Kamp Vught zijn omgebracht, of van daaruit op transport zijn gesteld naar andere concentratiekampen. Hierbij zijn vertegenwoordigers van de Belgische politieke gevangenen aanwezig. De grootste publieke belangstelling is er traditioneel voor de Nationale Herdenking op de fusilladeplaats om 20.00 uur, waar een groot aantal organisaties kransen en bloemen leggen. De herdenking wordt voorafgegaan door een Stille Tocht. Deze start om 19.20 uur vanaf Brasserie ‘Brac’ aan de Loonsebaan. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen. Rond 9.00 uur worden in Vught in stilte kransen gelegd bij het Indië monument in het Lievevrouwepark, het monument Sachsenhausen in het Reeburgpark, bij het graf van de gesneuvelde Britse militairen op de algemene begraafplaats en op het kerkhof van de rooms-katholieke kerk in Cromvoirt. Tenslotte: het Nationaal Monument Kamp Vught heeft een eigen herdenking. Om 14.00 uur start deze in het voormalig concentratiekamp. De herdenking eindigt met het leggen van bloemen bij de asputten. De bijeenkomst is omstreeks 15.20 uur afgelopen.

VUGHT - Stef Bos en Alexander Rinnooy Kan verlenen hun medewerking aan de openbare herdenking in Nationaal Monument (NM) Kamp Vught op zondag 4 mei. Op het buitenterrein van het herinneringscentrum is vanaf 14.00 uur de jaarlijkse dodenherdenking. Na een welkomstwoord door directeur Jeroen van den Eijnde houdt Alexander Rinnooy Kan een toespraak. Oud-gevangene Tanneke Klaver houdt een overdenking. Merel Marcuse is een van de winnaars van de wedstrijd ‘Dichter bij 4 mei’ van het Nationaal Comité 4 en 5 mei; zij draagt het gedicht ‘Kippenvel’ voor. Hierna brengt Stef Bos enkele toepasselijke liederen, begeleid door piano en gitaar. Daarna is het woord aan Tanneke Klaver (1934). Zij werd met haar moeder en twee broertjes als gijzelaar gevangen gehouden. Dit was een strafmaatregel omdat haar vader was ondergedoken. Pas na vier maanden, op Dolle Dinsdag in september 1944 werd het gezin vrijgelaten. Haar vader kwam in mei 1945

Stef Bos zal een aantal liederen ten gehore brengen tijdens de jaarlijkse dodenherdenking in Vught

thuis. Na dit programma is er een korte, stille tocht naar de asputten bij het crematorium van voormalig Kamp Vught, waar ter afsluiting een herdenking met kranslegging en defilé zijn. Het programma duurt tot ongeveer 15.15 uur. Het herinneringscentrum is op 4 mei speciaal geopend tot 19.00 uur; barak 1B is geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

iPad workshops voor beginners ‘s-HERTOGENBOSCH - Golden Tulip Hotel Central organiseert in meimaand twee iPad workshops voor beginners in samenwerking met de firma Amac Den Bosch. Wilt u ontdekken welke mogelijkheden er zijn of meer halen uit uw iPad of iPhone? Schrijf u dan in voor deze workshops. Tijdens de workshop

worden alle onderdelen van uw iPad en iPhone aan bod. De workshop vinden plaats op zaterdag 10 mei en zaterdag 24 mei van 10.00 uur tot 11.30 uur in Central. De kosten bedragen 5 euro per persoon per workshop inclusief 2 kopjes koffie of thee. Meer info en/of inschrijven kan via tel. 073-6926926.

Tijdens de herdenking is barak 1B gesloten (13.30 tot 15.30 uur). De entree tot NM Kamp Vught en barak 1B is op 4 mei vrij. Bevrijdingsdag

Speciaal op Bevrijdingsdag, maandag 5 mei, geeft fotograaf Marielle van Uitert voor jongeren (10 t/m 17 jaar) een workshop fotografie. Deelname aan de fotoworkshop (13.00 tot 14.30 uur) is inbegrepen bij de entree van het museum (3 euro 10 t/m 17 jaar; 6 euro 18+). Deelnemers dienen hun eigen fototoestel of telefoon mee te nemen. Aanmelden is mogelijk door een mail te sturen naar info@nmkampvught.nl (met de naam/namen van de deelnemers, leeftijd en telefoonnummer) of via 073-6566764. Op 5 mei is barak 1B extra geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

(Advertorial)

EEN KOUD LICHAAM KAN ZIEKTES VEROORZAKEN Chinees Medisch Centrum Sunshine Tang met succes 4 jaar geopend

Wij bieden daarom deze maand gratis consult aan! Wij zijn trots dat onze praktijk, Chinees Medisch Centrum Sunshine Tang, nu 4 jaar een succes is. Wij bieden u daarom deze maand een gratis consult aan. Alle gezondheidsklachten komen door een koud lichaam. Het koude lichaam heeft iemand overgeërfd van een van beide ouders en het leven in een koud land verergert deze klachten. Alle gezondheidsklachten treden op bij een koud en verzwakt lichaam. Er is nu een nieuwe methode en behandeling om deze klachten te genezen. Het behandelt de oorzaak en niet de symptomen van de ziekte. Genezen betekent de oorzaak van een ziekte weghalen. Dit is de beste behandeling. U kunt met al uw klachten terecht bij Dr. Sun. Ook als uw klachten geen genezing in de reguliere gezondheidszorg hebben. De Chinese Geneeskunde kijkt holistisch naar alle klachten. Door middel van een tong- en polsdiagnose kan Dr. Sun uw disbalans opsporen. Met behulp van acupunctuur en speciale warme kruiden brengt hij uw lichaam en uw geest weer terug in balans. Omdat uw lichaam van binnenuit weer in balans wordt gebracht, zullen klachten ook niet meer zo snel terugkomen. Binnen 2-4 weken merkt u al verbeterde resultaten en voelt u zich weer sterker, rustiger en energieker. Een aantal klachten wordt kort toegelicht: Hooikoorts en allergie Hooikoorts en allergie komen door een van binnen koud en zwak lichaam. De meeste mensen met een koud lichaam hebben koude handen en/of koude voeten en zijn regelmatig verkouden. Wanneer iemand een koud lichaam heeft, werkt het im-

Maag-darmproblemen Maagzuur, maagpijn, opgezette buik, constipatie en diarree komen allemaal door een koud lichaam. Wanneer het lichaam langdurig koud is geweest, kan er slechte warmte naar buiten komen. Tezamen veroorzaakt dit maag-darmproblemen. Middels kruidenthee kunnen de klachten voor bijna 100 procent genezen worden. Longklachten Benauwdheid, astma, bronchitis, copd en keelontsteking ontstaan wanneer iemand die een koud lichaam heeft, in contact staat met koude lucht: dit komt in Nederland zeer vaak voor, omdat wij leven in een land met een koud klimaat. Door middel van verwarmende kruidenthee kan het lichaam weer hersteld worden en zullen de klachten niet meer optreden.

muunsysteem niet goed en komt op een dag een reactie naar buiten. Acupunctuur & warme kruiden brengen uw lichaam meer in balans en u krijgt meer gezondheid. Het beste tijdstip is om in het najaar uw behandeling te starten, zodat u in het voorjaar in balans bent en alle hooikoortsklachten daarmee voorkomt. (Genezingspercentage hooikoorts = 100%). Dr. Sun is tevens gespecialiseerd in allergieklachten. Na de behandeling komen de klachten nooit meer terug. PijnHernia Alle pijnklachten zijn goed te behandelen zoals heup-, nek-, hoofd-, rugpijn, buik-

pijn, tennisarm, artritis, reuma en slijmbeursontstekingen. Alle pijnklachten worden veroorzaakt door een koud lichaam in combinatie met koud weer. In de winter is de pijn erger dan in de zomer. Dokter Sun kan met warme kruiden en acupunctuur de pijn helemaal stoppen. Slaapproblemen/vermoeidheid Oorzaak is een van binnen koud lichaam. In een koude omgeving blijft u urenlang wakker liggen, maar in een warme kamer valt u snel in slaap. Als uw basale lichaamstemperatuur van binnenuit verhoogd wordt, verdwijnen vele koude klachten en heeft u bijvoorbeeld geen slaaptabletten

meer nodig, maar valt u op een natuurlijke manier in slaap. Wanneer het lichaam van binnen weer warm wordt, zullen vermoeidheidsklachten verdwijnen.

Overige klachten waar zeer goede resultaten mee zijn geboekt zijn: Hoge bloeddruk, menstruatiepijn, migraine, overgangsklachten, hartkloppingen, astma, schildklierproblemen, afvallen, etc.

Kom langs of bel voor een afspraak:

Warme Kruiden Centrum Sunshine Tang Koninginnenlaan 24 (vlakbij Centraal Station) 5211 WG ’s-Hertogenbosch. Tel.nr.: 073-7502348 Open: dinsdag-zaterdag van 9.30-17.30 uur Als u aanvullend verzekerd bent, vergoedt uw verzekering de behandeling tot een bepaald bedrag per jaar. www.warmmedicine.com


Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 8

NETTO ★BED

SLUIT DEFINITIEF HAAR DEUREN

TOTALE

HELFT HELFT

Normaal 39.95 Halve prijs 20,HELFT van de HELFT!.....

10,-

ANTI ALLERGIE DEKBED 400 gr TIJK 100% Katoen Normaal 59,95 Halve prijs 30,HELFT van de HELFT!.....

15,-

LATTENBODEMS

80 - 90 breed, 28 lats in rubber ophanging Normaal 59,Halve prijs 30,HELFT van de HELFT!.....

15,-

ELECTRISCHE BOXSPRING Duitse top

Inclusief 2x pocket 1x splittopper, 1x hoofdbord 2x electroboxen, 2x potenset Normaal 3596,Halve prijs 1798,HELFT van de HELFT!.....

898,-

Drumsticks Kip ip Naturel aturel of gekruid

500 GRAM

2.49 Provencaals, naturel, Amerikaans, s, honing mosterd of boeren

500 GRAM

500 GRAM

2.49

4.99 5.49

2.99

25,-

500 GRAM

0.49

1.449

Broccoli occoli

Komkommer Per Stuk

SG 40 MATRAS

90x200 Anti allergie hoes 17 cm Normaal 279,Halve prijs 140,HELFT van de HELFT!.....

69,-

POCKET PLUS Medical

24 cm hoog, afdek koudschuim 7 zone 300 veren per m2 70/80/90x200 Normaal 519,Halve prijs 259,HELFT van de HELFT!.....

129,-

500 GRAM

0.89

Inclusief 2x vlakke boxen 2x matras 1x topdek 1x hoofdbord, 2x potenset Normaal 1995,Halve prijs 998,HELFT van de HELFT!.....

499,-

5 - 7 cm dik 140/160/180x200 normaal 399,- Halve prijs 199,- HELFT van de HELFT.....

99,-

0.69

Verse Appelfl ppelflappen app

Knip tarwe, knip wit of grof volkoren Heel

2 stuks

1.35 1.69

DI. t/m ZA. VAN 10-17.30 uur. Vrijdag koopavond tot 20 uur Wat u ziet kunt u direct meenemen, of in overleg laten thuis bezorgen.

en oven Vers uit eig

1.09

Salami of boerenmetworst

1.78

1.00

Pangafilet Per zak à 1 kilo t mes

e Vers van h

100 GRAM

LEEGVERKOOP VINDT PLAATS:

WERFPAD 3, ’S HERTOGENBOSCH

0.69

0.39

C1000 brood

BOXSPRING VLAK Klasse 1

KOUDSCHUIM TOPDEK MATRASSEN

1.99

Rode rabarber barber

DEKBEDOVERTREKKEN DE LUXE LITZ 200x240

SATIJN, KATOEN, JAQUART Normaal 99,95 Halve prijs 50,HELFT van de HELFT!.....

1.49

Rundergehakt

Beenham nham

VAN DE

DE COMPLETE AANWEZIGE SLAAPCOLLECTIES WORDEN HEDEN AANGEBODEN. HONDERDEN M2 GLOEDNIEUWE SLAAPKAMERPRODUCTEN WORDEN NU VERKOCHT VOOR DE HELFT VAN DE HELFT!!!!!!!!

HOOFDKUSSENS KAPOK - COMFOREL

www.C1000.nl ELKE ZONDAG GEOPEND VAN 16.00 TOT 20.00 UUR

OPHEFFINGS LEEGVERKOOP DE HELE WINKEL MOET LEEG VOOR DE......

C1000

1.45 1.49

1.19

C1000 Helftheuvelpassage: Helftheuvelpassage 346-349 5224 AR Den Bosch www.c1000.nl/helftheuvelpassage

iepvries

Uit onze d

4.99

2.99

Openingstijden As. zondag 4 mei zijn wij i.v.m. Dodenherdenking open van 16.00 tot 19.00 uur Zondag 16.00 - 20.00 uur Maandag tot woensdag 8.00 - 20.00 uur Donderdag en vrijdag 8.00 - 21.00 uur Zaterdag 8.00 - 20.00 uur

Aanbiedingen zijn geldig zondag 4 t/m dinsdag 6 mei. Internet: www.c1000.nl Prijswijzigingen, drukfouten en uitverkocht voorbehouden. Aanbiedingen zijn niet bestemd voor grootverbruikers en/of wederverkopers.


Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 9

www.palacemeubelen.nl

VOORJAARSOPRUIMING KORTINGEN tot 70% Alles moet weg i.v.m. nieuwe collectie VRIJDAGA VOND KOOPAVON D

Palace Meubelen & Verlichting Rietveldenweg 13 5222 AP ’s-Hertogenbosch T: 073-6218033

Internet: www.palacemeubelen.nl Email: info@palacemeubelen.nl Volop gratis parkeerruimte

Openingstijden: Ma.: gesloten Di. t/m do.: 9.00-18.00 uur Vrij.: 9.00-21.00 uur Za.: 9.00-17.00 uur


AGENDA

Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 10 WOENSDAG 7 MEI

Uit op zondag

Rondleiding expositie Huib van Vugt in Museum Slager ‘s-HERTOGENBOSCH - Op zondag 4 mei organiseert Museum Slager vanaf 14.00 uur een rondleiding door haar huidige wisseltentoonstelling ‘Het veelzijdige palet van Huib van Vugt’. Merel van den Nieuwenhof, auteur van het boek ‘Huib van Vught, een kunsthistorische beschouwing’ neemt de bezoeker mee in de kleurrijke wereld van de Bossche kunstschilder en geeft een toelichting bij zijn vroege stillevens, Amsterdamse stadsgezichten, reisschetsen en fantasievolle schilderijen. U kunt zich aanmelden voor de rondleiding op 4 mei tussen 14.00 en 14.30 uur bij de balie in Museum Slager, Choorstraat 8 te ‘s-Hertogenbosch. Voor meer informatie: www.museumslager.nl.

Het grote vlooienspektakel

‘s-H E R T O G E N B O S C H De Bossche Warenmarkt, binnenstad, elke wo. 09.00-17.00u. Grote warenmarkt HAAREN Gedenkplaats Haaren 1940-1945 (Verzetsmuseum Haaren), geopend van 10-16u. Info: 0411-628100

Kring vrienden van ‘s-Hertogenbosch Balie kring vrienden: Parade 12, 073-6135098 www.kringvrienden.nl

KERKDIENSTEN Sint-Jan, elke zo. 10.00-11.45u H. Anna Hintham, elke zo.11.00u Gereformeerde Kerk,

Uit het Stadsarchief Het Stadsarchief ‘s-Hertogenbosch aan de Bloemenkamp 50 (achter winkelcentrum Arena) beheert een schat aan gegevens over de gemeente ‘s-Hertogenbosch. In deze tweewekelijkse rubriek publiceert het archief een historische foto uit haar uitgebreide collectie. Voor meer beeldmateriaal en verdere informatie kunt u terecht op de website van het Stadsarchief ‘s-Hertogenbosch: www.stadsarchief.nl.

REGIO - Op zondag 4 mei vindt van 10.00 tot 17.00 uur het grote vlooienspektakel plaats op het parkeerterrein van wegrestaurant het Vliegveld te Gilze & Rijen. Er staan circa 250 marktkramen opgesteld, waar particulieren hun tweedehands goederen verkopen. Op het terras kunt u genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast is er uiteraard muziek. De entree bedraagt 2.50 euro, kinderen tot 10 jaar hebben gratis toegang. Parkeren is gratis. Voor meer informatie kunt u bellen met 0161-456291.

Koffie bij de piano ‘s-HERTOGENBOSCH - Op zondag 4 mei vindt Koffie bij de Piano weer plaats in Theater aan de Parade. Deze keer kunt u genieten van de pianokunsten van Qinchao Chen. Het hoofdprogramma begint om 11.30 uur, de prelude (verzorgd door Tom de Beukelaar) start om 11.10 uur. Voor geïnteresseerden is er om 10.30 uur een gratis muziekinleiding. Entree (inclusief programmaboek, koffie/thee) 9 euro, kinderen tot 12 jaar 50 % korting. Kaarten zijn te bestellen via www.theateraandeparade.nl en Bosch Ticket 090033727233 (lokaal tarief).

Expositie Fred Geven ‘s-HERTOGENBOSCH - Onder de handen van beeldend kunstenaar Fred Geven krijgen takken een ziel en transformeert hout in een landschap of fantasie object. Tot 11 juli is in de expositie Forest werk van hem te zien bij Parklaan Landschapsarchitecten, Vughterstraat 221b te ‘s-Hertogenbosch. Open tijdens kantooruren en op afspraak. Toegang is gratis. Bel voor de zekerheid even, want misschien wandelen de medewerkers net even in het bos: 06-21291560.

ZONDAG 4 MEI

DINSDAG 6 MEI

‘S - H E R T O G E N B O S C H Koopzondag, binnenstad 12.0017.00u

‘s- H E R T O G E N B O S C H De Bossche Warenmarkt, binnenstad, elke di. groente, fruit en kaasmarkt 9.00-13.30u

Leden van de Bossche Wielrijderskring op de Veemarkt (nu Kardinaal van Rossumplein) voor een fietstocht op Hemelvaartsdag. Het houten gebouwtje rechts is de politiepost. Een prachtige anonieme foto van 3 mei 1888. Collectie Stadsarchief, nr. 0028558.

DONDERDAG 8 MEI ‘s-H E R T O G EN B O S C H De Bossche Warenmarkt, binnenstad, elke do. 09.00-13.30u. Groente, fruit en kaasmarkt Wijkmarkt Winkelcentrum De Helftheuvel en De Rompert, elke do. 9.00-13.00u ROSMALEN Wijkmarkt centrum Rosmalen, elke do. 12.00-17.00u

VRIJDAG 9 MEI ‘s-H E R T O G E N B O S C H De Bossche Warenmarkt, binnenstad, elke vr. 09.00-13.30u. consumptiegoederen en biologische markt Wijkmarkt Winkelcentrum Maaspoort, elke vr. 10.00-15.00u MANAGEMENT Sabine Lamers 06-51497956

ZATERDAG 10 MEI

COMMERCIËLE MEDEWERK(ST)ERS 073-6135116 Marianne Rijnenberg 06-20339284 Wilma van der Heijden 06-12992629 Monique van Alphen 06-20139637

G

REDACTIEMEDEWERK(ST)ERS ge

Onderwijsboulevard 576 5223 DN ’s-Hertogenbosch www.bosscheomroep.nl

rec

ier ycled pap

TELEFOON: 073-6135116 FAX: 073-6122330 E-MAILADRES: Voor advertenties: advertentie@bosscheomroep.nl Voor redactie: redactie@bosscheomroep.nl Voor bezorging: bezorging@bosscheomroep-waalwijker.nl

Jetta de Ruiter Marc Smits Astrid Berkhout Lesha Bosman

073-5130565

Kijk voor actuele informatie op de gemeentelijke informatiepagina’s in deze krant of op www.s-hertogenbosch.nl.

FOTOGRAFIE Freek Jansen 06-10166089

ALGEMEEN

EINDREDACTIE Lesha Bosman

KRANT NIET ONTVANGEN? Onze excuses hiervoor. Graag doorgeven via www.bosscheomroep.nl

SLUITINGSTIJD advertenties: omroepertjes: folders: redactie: agenda:

‘s-H E R T O G E N B O S C H Koopzondag, binnenstad 12.00-17.00u ‘t Zand Buurtactiviteit, van Heurnstraat, 12-18u, vrije inloop voor koffie, praatje, spelletje, open atelier 073-6136906

GEMEENTE ‘S-HERTOGENBOSCH

BEZORGING/FOLDERVERSPREIDING Telefonisch te bereiken tijdens kantooruren ma. t/m vrij. van 8.30 tot 17.00 uur

‘s-H E R T O G E N B O S C H De Bossche Warenmarkt, binnenstad, elke za. grote warenmarkt 09.00-17.00u Filatelistenvereniging, SCC de Helftheuvel, Helfheuvelpassage 115, postzegelinstuif 10.00-13.00u Sing in, Evangelische gemeente parousia, ‘s Gravensandestraat 1-a, 19.30u

ZONDAG 11 MEI

%

UITGAVE De BOSSCHE OMROEP is een uitgave van UITGEVERSMAATSCHAPPIJ DE BOSSCHE OMROEP/DE WAALWIJKER B.V. Orders worden afgesloten en uitgevoerd overeenkomstig onze algemene voorwaarden, gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Inschrijving K.v.K. 13000245 Uw eigen zelfstandig weekblad komt elke zondag huis aan huis in ’s-Hertogenbosch, Empel, Engelen, Bokhoven, Gewande, Vught, Rosmalen, Den Dungen, Berlicum, Middelrode, St.-Michielsgestel, Helvoirt, Cromvoirt, Vlijmen, Nieuwkuijk, Haarsteeg, Hedel, Kerkdriel en Velddriel. rukt op 100 Oplage: 97.500 ex. ed

donderdag 10.00 u. woensdag 15.00 u. woensdag 12.00 u. woensdag 12.00 u. woensdag 15.00 u.

‘s-HERTOGENBOSCH VVV ‘s-Hertogenbosch en de Meierij, Info: 0900-1122334 Vincentius, Havenstraat 11a, elke ma. goederen- en kledingmagazijn gesloten. Di t/m vr. geopend van 10.00-12.30u en van 13.30-16.00u. Za. geopend van 10.00-12.30u Inleveren van goederen alleen mogelijk tijdens ALLE openingstijden. Info en telefonisch contact: 073-6133261.

Evertsenstraat 35, elke zo. 10 en 17u. Christelijke Gereformeerde Kerk, Zuiderparkweg 46, elke zo. 10 en 17u Sathya sai baba groep Den Bosch, Clarastraat 78, elke zo. 10.20u 073-6422911 Nieuw Apost. Kerk, Evertsenstraat 1, elke zo. 10.00, elke wo. 20.00 dienst. Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der laatste dagen, Heerendonklaan 62, elke zo. 9.45u Evangelie De Deur, Tesselschadestraat 20, elke zo. 11.00+18.00, elke wo. 19.30 Christelijk Centrum “De Banier“ Wederkomstkerk, Rijnstraat 20, elke zo. 10.15 Pinkstergemeente, Holy Ghost & Power In de Brede Bossche School, Het Wielsem 1. elke vr. 19.0021.30u, elke zo. 10.30u Pinkstergemeente, Evertsestraat 33, de toevlucht, elke zo. 10.00u Gemeente City Changers, Rompert Centrum 27, elke zo. 11.00u Bethelgemeente op h.g.g., Emmaplein 17, elke zo. 10.00u en 18.30u H.Sacrament (Muntel-Vliert) elke zo. 11.00u H. Landelinus (Empel), elke zo.9.30u Evangelische gemeente Parousia, ‘s-Gravensandestraat 1b, elke Zo. 9.3010.45u en 11.30-12.45u African church of pentecost, SCC de Helftheuvel, Helftheuvelpassage 115, elke zo. 12.00-14.30u Evangelische kerk Rafael, 1e Rompert 7, elke zo. 10.00u Rehoboth church, Sasse van IJsselstraat 2 elke zo. 10.3012.30u Protestantse kerk, Kerkstraat 20, elke zo. 10.00u San Salvatorkerk, Schaarhuisstraat 14, Orthen, elke zo. 11.00u St.Catharinakerk, Kruisbroedershof, elke zo. 10.15u. en 13.15u. RK parochie Emmaus, elke Zo. 9.30u in de Annakerk aan de Boschmeersingel. Willibrordkerk, Kwartierenlaan 90, elke Zo. 10.30u, elke wo. 09.00u HH. Hartenkerk, Graafseweg, elke za. 19.00u San Salvator geloofsgemeenschap,

Kijk op onze website www.bosscheomroep.nl

van der Eygenweg 1, elke za. 19.00u, elke zo. 10.30u, The redeemed christian church of god, Rijnstraat 20, elk zo. 13.30-16.00u ROSMALEN Parochie H Birgitta, elke zo. 9.30u en 11.00u BERLICUM Protestantse kerk, Raadhuispl. 4, elke zo. 10.00u ENGELEN St. Lambertus, elke zo. 11.00u Protestante kerk, elke zo. 10.30u BOKHOVEN H. Antonius Abt kerk, Gr. Engelbertstraat, elke Zo. 11.00u

EXPOSITIES ‘S-H E R T O G E N B O S C H Sint-Jansmuseum de bouwloods, Tentoonstelling: in de schaduw van de SintJan, Open: dagelijks 11.00-17.00u (ma. Gesloten) Oeteldonks Gemintemuzejum, Zusters van Orthenpoort 20-27, overzicht van een veelkleurig feest,open: di t/m zo 13.11-17.11u Pierre Kunsthandel, Atelier, Gallery Postelstraat 68, doorlopende exposities van impressionisten. Open wo t/m zo 11.00-18.00 uur. Tel. 073-6420350 Galerie indruk Lange Putstr. 15-17, doorlopend werk van div. kunstenaars Iedere za open : 11-17 uur/afspr. Galerie Living Art, Het Sterrenbeeld 25, presenteert een exclusieve, eigentijdse en eigenzinnige collectie. Open di. t/m vr. 9.00-17.00u za. 10.00-17.00u. Dutch Art & Design Salon, Lange Putstraat 10, Permanente expositie. Di. t/m Za. 13.00-17.00u Koopzondag 1e Zo. v.d. mnd 13.00-17.00u. Atelier Nelleke de Noo, Verwersstraat 110, expositie eigen werk, Elke Za. 12.00-17.00u of op afspraak Galerie KuBra, Hinthamerstraat 100, t/m 25 mei Expositie: KuBra and Friends Openingstijden: Do. t/m Zo. 12.00-17.00u Galerie iets moois aan de muur, Schilderstraat 17-a, t/m 18 mei, Expositie: Het Destillaat II, Openingstijden: Wo. t/m Za. 12.00-17.00u De Muzerije, Hinthamerstraat 74, t/m 13 mei Expositie: Kracht van Nicy Davies. Dagelijks geopend Galerie Grang de Paul, Stoofstraat 14, Expositie Triptiek in de kunst, t/m 31 mei. Geopend Do. t/m Zo. 12.00-17.00u Parklaan landschaparchitecten, Vughterstraat 221, Expositie Fred Geven FOREST, tot 11 juli. Open tijdens kantooruren 06-21291560 VUGHT Genie Museum, Lunettenlaan 102, open: di. t/m vr. 10.00-16.00u of op afspraak 0736881867 Kunstuitleen, Dorpsstraat 28 elke za. 12.00-15.00u www.kunstuitleenvught.nl Vughts Museum, Taalstraat 88a, Kijk op www.vughtsmuseum.nl voor de lopende exposities. Di. t/m Zo. 14.00-17.00u HEDEL Tentoonstelling Uren borduren, Voorstraat 2, Ma. 5 mei 19.00-22.00u , Za. 10 mei. 14.00-17.00u

THEATER AAN DE PARADE T/M WO 7 MEI TOEN WAS GELUK HEEL GEWOON/ 6 jr. Zo. 16.00-18.45-20.30u Di.Wo. 18.45u TINKERBELL EN DE PIRATEN(NL) a.l. Met pauze Zo.Di. 13.30u 3D: RIO 2/ 6jr Zo.Di. 13.45-16.15u Wo. 13.45u HARTENSTRAAT/12jr Zo.Di. 20.45u MUPPETS MOST WANTED (NL)/ Ned.Prem./6jr Met pauze Zo.Di. 16.00u Wo. 16.15u MUPPETS MOST WANTED (OV) Zo.Di. 18.30u THE OTHER WOMAN/6jr Zo. 18.30-20.45u Di. 20.30u Wo. 20.45u Geen pauze. Tenzij anders vermeld worden de films vertoond zonder pauze. OPENINGSTIJDEN KASSA: tel. 09003372723 (lokaal tarief) Ma. 18.00-20.00u. Di.Do. en Vr.14.0020.00u. Wo.Za.Zo. 13.00-20.00u en een half uur voor aanvang van een voorstelling of film

JT DEN BOSCH T/M WO 30 APRIL HARTENSTRAAT/12jr Zo.Ma.Wo. 19.15u Di. 18.45u

Volg ons ook op

en


AGENDA

Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 11

Concert Death Vessel

Dunantstraat 1 (in de hal van het ziekenhuis) voor spoedrecepten buiten reguliere openingstijden 073-5535999 HUISARTSEN Dokterspost 0900-8860 TANDARTSEN ‘s-HERTOGENBOSCH Informatie tandartsen spoedgevallendienst: Tel. 0900-2020914 TANDARTSEN VUGHT e.o.: t/m 9 mei de Valcke 9 mei t/m 16 mei Toorenman Informatiecentrum Reinier van Arkel groep Jeroem Bosch Ziekenhuis (centrale hal) Henri Dunantstraat 1 5223 GZ ‘s-Hertogenbosch Open: Ma. t/m vr. 9.00-17.00 Spreekuur voor familieleden op afspraak info@rvagroep.nl www.reiniervanarkelgroep.nl GGD Hart voor Brabant Vogelstraat 2 ‘s-Hertogenbosch 0900-4636443 (lokaal tarief) www.ggdhvb.nl

De sferische muziek is kenmerkend voor Death Vessel

‘s-HERTOGENBOSCH - Op woensdag 7 mei geeft Death Vessel een concert in W2 Poppodium. Death Vessel is het alter ego van Amerikaan Joel Thibodeau. Sinds zijn laatste album is de sferische muziek van Death Vessel gedetailleerder, intiemer en intenser dan ooit. Met zijn talent weet hij folk, psychedelische rock, indie en singer-songritermuziek in ĂŠĂŠn te smeden. Aanvang 20.30 uur. Entree 9 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.w2.nl, aan de kassa van W2 Poppodium (tijdens concerten) of bij cd-zaak Pieter van Os te ‘s-Hertogenbosch.

CAPTAIN AMERICA: the winter soldier 3D/12jr Zo.Di.Wo. 18.45u DIVERGENT/12jr Zo.Ma.Di. 15.45-18.45u Wo. 15.45u NOAH 3D/12jr Zo.Ma.Di.Wo. 21.45u TOEN WAS GELUK HEEL GEWOON/6jr Ma.Wo. 19.15u OCULUS/16jr Zo. 22.00u Ma.Wo. 21.45u POMPEII 3D/12jr Zo.Ma.Di.Wo. 21.45u BELLE EN HET BEEST/9jr Zo.Ma.Di.Wo. 11.00u THE OTHER WOMAN/Prem./6jr Zo.Ma. 16.00-19.00-21.30u Di. 16.00-19.00-21.45u Wo. 16.00-19.00-21.15u THE AMAZING SPIDER-MAN 2 3D/Prem./12jr Zo.Ma.Di.Wo. 15.45-18.45-21.45u

FILMS VOOR HET HELE GEZIN 2D RIO 2 NL/6jr Zo.Ma.Di.Wo. 13.45-16.15u 3D RIO 2 NL/6jr Zo.Ma.Di.Wo. 11.00-13.30-16.00u PIM & POM: het grote avontuur/a.l. Zo.Ma.Di.Wo. 11.15-13.30u TINKERBELL EN DE PIRATEN 3D/al Zo.Ma.Di.Wo. 11.00-13.45u FLITS & HET MAGISCHE HUIS 3D/al Zo.Ma.Di.Wo. 11.00-13.30u Typefouten bij aanvangstijden voorbehouden. RESERVEREN EN INFO www.jt.nl of bel 0900-2045678. Kassaopeningstijden: do.vr.za.zo.wo. 12.00-22.00u Ma.di. 14.00-22.00u

WEEKENDDIENSTEN APOTHEKEN ‘s-HERTOGENBOSCH JEROEN BOSCH APOTHEEK, Henri

ALARMNUMMERS Politie/Brandweer/Ambulance 1-1-2 ‘daar redt je levens mee’ 0900-8844 ‘geen spoed, wel politie’ Centrale post ambulance: 073-6414444 Brandweerkazerne, 073-6889889 Dierenambulance: 073-6146070 Sensoor: biedt hulp aan alle soorten slachtoffers 0900-0767 www.sensoor.nl / info@sensoor.nl Kindertelefoon 0800-0432. Gratis dagelijks 14.00-20.00u. Bureau Slachtofferhulp Leeghwaterlaan 2 ‘s-Hertogenbosch 0900-0101 Stichting Steunpunt Zelfhulp, Sonniusstr.3, elke di./do. 10.00-12.00u Lotgenoten / Zelfhulpgroep heeft u behoefte aan lotgenotengroep contact bel: 073-6237263. Elke di. 13.30-15.30u inloopmiddag voor o.a. Astma/ COPD www.zelfhulpdenbosch.nl Bureau Informatie & Service van Neynselgroep. Voor al uw vragen over en het verkrijgen van ouderenzorg in ‘s-Hertogenbosch en omstreken. Voor informatie bel 073 615 46 00 tussen 09.00 en 16.00 uur of kijk op www.bis.nanneynselgroep.nl Mailen kan ook: BIS@vanneynsel.nl CliĂŤnten Steunpunt GGz Noord Oost Brabant Ondersteuning en advies voor cliĂŤnten en ex-cliĂŤnten uit GGZ, Verslaving en Opvang op zowel maatschappelijke als hulpverleningsterreinen. Sint Teunislaan 3, 5231 BS ‘s-Hertogenbosch. Open: ma-wo-vr 13.30-16.30u Tel. 073-6401752, steunpunt@doorenvoor.nl www.doorenvoor.nl

Bossche kletsplaojkes Vaarwel examenstress! Over 2 weken beginnen de eindexamens weer. Een tijd vol stress, niet alleen voor de jongeren, maar ook voor de ouders. Tips: - Praat met je kind over de examens, wees op de hoogte van het examenrooster. - Je kunt je kind helpen door te overhoren. - Stimuleer je zoon of dochter om zich regelmatig te ontspannen door bijvoorbeeld te sporten, muziek te luisteren of televisie kijken. - Verwen je kind een beetje meer dan normaal, maak zijn/haar lievelingseten of geef een rugmassage. - Zorg voor voldoende slaap. Nachtenlang doorleren heeft geen zin; het is beter om goed uitgerust te zijn, zodat je kind veel energie heeft om zich goed te concentreren op het examen. - Ruil negatieve gedachten in voor positieve gedachten. Was het examen gisteren onverwacht moeilijk? Dan zal die van morgen misschien juist meevallen! - Gezonde voeding en beweging zijn goed voor de hersenactiviteiten van je kind. - Geef vooral complimenten voor geleverde inspanningen, hoge cijfers zijn minder belangrijk.

Wat is het CJG? Iedereen heeft wel eens een vraag over opvoeden en opgroeien. Het CJG is een plek waar je met alle vragen terecht kunt - hoe klein, onschuldig of ingewikkeld ook. Onze deskundige medewerkers zorgen dat je altijd naar buiten gaat met een antwoord. Je blijft anoniem en de hulp is gratis. CJG Hinthamerstraat Hinthamerstraat 145, 5211 MK ’s-Hertogenbosch Openingstijden: ma 09.00 tot 13.00 uur t di t/m do 09.00 tot 17.00 uur vr 09.00 tot 13.00 uur

XXXDKHTIFSUPHFOCPTDIOMtinfo@cjg-s-hertogenbosch.nl t!$+(EFOCPTDItGBDFCPPLDPNDKHEFOCPTDI

‘Onder de Boschboom’ Tuinfluiter We hebben een tuinfluiter in de bloesemboom’, zegt ‘de die van mijn’. Zij heeft verstand van vogels. Zelf ken ik dat beestje alleen omdat mijn moeder alle boeken las van Jos van Manen Pieters. Jos maakte haar debuut in 1955 met ‘En de tuinfluiter zingt’. Rond die zangvogel verschenen ook ‘Een nest vol tuinfluiters’ en ‘Als de tuinfluiter zwijgt’. Mocht van deze auteur niets aanwezig zijn, dan was het alternatief Annie Oosterbroek-Dutschun. Die boeken haalde ik als manneke bij de bibliotheek in de Krullartstraat. Walter Breedveld was een held van moeder. En van mijn pa. Bovendien was Walter een collega van vader. Dat gaf de auteur een wat meer aards karakter: Breedveld werkte namelijk ook bij ‘de’ V&D. En daarnaast schreef hij. In 1959 nam hij ontslag om zich volledig aan het auteurschap te kunnen wijden. In totaal publiceerde hij meer dan 30 romans. Bekend werd ook zijn artikelenreeks in de Gelderlander over Brabantse kunstenaars. ‘De avond van Rogier de Kortenaer’, zei pa. ‘Lees dat eens voor je lijst, jongen’. Toen zat ik op de middelbare school en dat boek kon er maar net mee door bij mijn toenmalige docent Nederlands. Die snorremans had een aanstelling die ik later ook zou krijgen. Plus dat hij gedichten schreef. ‘Landbouw in dienst van de veeteelt’, dacht ik op dat moment. Het is geen pretje om Nederlands te krijgen van een gemankeerde schrijver. Die leraar heeft overigens voor zijn literaire werk nog geen straatnaam gekregen in Den Bosch. Walter wel. Zij het een bescheiden straatje. Een pleintje, toevallig naast het gebouw waar ik jaren les gaf. Daar hield ik de enkele leerling niet tegen die een boek van Breedveld op haar of zijn lijst zette. De Bossche auteur ondervond overigens flinke concurrentie van Lampo’s ‘De komst van Joachim Stiller’ en Jan Wolkers’ ‘Turks fruit’. Dat ligt meer dan 25 jaar achter me en ik weet niet of ‘voor de lijst lezen’ nu nog bestaat. Een ongeluk wordt gevreesd. ‘De avond van Rogier de Kortenaer’. Ik neem me voor het opnieuw te gaan lezen, waarvoor ik naar de Hinthamerstraat zal moeten. Eerder deze week nog werd ik eraan herinnerd toen ik van Den Bosch richting de Vughtse Helvoirtseweg fietste. Op weg daarheen kom je namelijk vlak voor de ruĂŻne van wijlen Ewald Marggraff langs de plek waar tot 1993 ‘Parva Domus’ stond. Een ‘bescheiden huis’ in vergelijking met het grote Zionsburg, dat er na de brand van december 2003 ‘verbellemond’ bij ligt. In mijn herinnering liet Breedveld in ‘Parva Domus’ Rogier de Kortenaer door het raam naar buiten kijken. Staat dat echt zo beschreven? Op naar de bieb dus. Het verhaal rond ‘De Kortenaer’ (1938) was Breedvelds romandebuut onder zijn eerste pseudomien Reinier de Muntel. Literaire zwaargewichten Menno ter Braak en Anton van Duinkerken waren positief over deze eersteling. Veel streekromans met daarin ruim aandacht voor (de directe omgeving van) zijn geboortestad zouden volgen. Bijvoorbeeld: ‘De Kieviten’, ‘Hexspoor’, ‘De Open stad’. Breedvelds oeuvre raakte bekend en geliefd. Die gewaardeerdheid reikte niet tot de Leergangen in Tilburg, waar ik later Taal- en Letterkunde studeerde: geen van Walters boeken vond genade in de ogen van de deskundigen aldaar. ‘Streekschrijvers’: populair bij velen, erkend door weinigen. Toch heeft Walter zijn plein. Terecht. Op het bordje staat alleen zijn naam. Breedveld heette eigenlijk Petrus (Piet) van den Bogaert, geboren in Den Bosch op 25 juli 1901, overleden in Tilburg 18 december 1977. Hij was een tuinfluiter in mijn jeugd. In de Bossche bibliotheek op zoek naar ‘Rogier’, blijkt op de computer slechts ĂŠĂŠn werk van Breedveld vermeld: ‘De Kieviten’. Dat moet dan wel uit het magazijn gehaald worden. Harry van den Berselaar bolduque.blogspot.com ‘Onder de Boschboom’ is een rubriek van cultuurhistorische aard, die haar columnisten een podium biedt om op persoonlijke titel onderwerpen die met de Bossche cultuur te maken hebben uit te diepen. Reacties? Stuur uw email naar: onderdeboschboom@kringvrienden.nl.


Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 12

Bruidspaar van de Maand

Paul Slegers en Chrissie Schrils ’s-HERTOGENBOSCG – Paul Slegers en Chrissie Schrils ontmoetten elkaar voor het eerst in de zomer van 2000, in het zonnige Malgrat de Mar (Spanje). Paul was hier met zijn vrienden en Chrissie met een vriendin op vakantie. Het was liefde op het eerste gezicht in discotheek QK en gedurende de rest van de vakantie was het stel onafscheidelijk. Helaas hield de relatie bij terugkomst in Nederland geen stand. In het voorjaar van 2002 nam Paul echter weer contact op met Chrissie om iets af te spreken. Zo geschiedde‌ Meteen bloeide de liefde weer op en sindsdien vormen ze een stel. Op 18 april beloofde ze elkaar eeuwige trouw op een wel heel bijzondere locatie, namelijk Beachclub Sunrise in Best. Paul is geboren en getogen in Rosmalen. Chrissie is geboren in Willemstad op Curacao en is na vijf jaar naar Eindhoven verhuisd. In 2004 gingen beiden samenwonen in Rosmalen. Sinds 2005 wonen ze met veel plezier in Hintham Noord, samen met zoon Luuk (6,5 jaar) en dochter Femke (3,5 jaar). Paul werkt als calculator bij een auto-

schadeherstelbedrijf in ’s-Hertogenbosch. Hij is een lieve, rustige man die altijd klaarstaat voor anderen. Chrissie is sinds 2 jaar fulltime moeder. Ze is een spontane, zorgzame vrouw die van aanpakken weet en alles binnen het gezin regelt. Paul en Chrissie gaan graag samen uit eten, naar de bios, musical/theater, een terrasje pikken en stedentrips maken. Samen met de kinderen trekken ze er regelmatig op uit naar pretparken, dierentuinen, zwembaden, kinderboerderijen en speeltuinen. Het gezin houdt van vakantie vieren, het liefst op een warme, zonnige bestemming. Op de grote dag werden Chrissie en Femke met de trouwauto (een witte Fiat 500 cabrio versierd met roze strikken, geheel in stijl met het thema ‘roze’ van deze feestelijke dag) opgehaald door Paul en Luuk. Ze vertokken voor de trouwfoto’s naar de tropische trouwlocatie, Beachclub Sunrise, gelegen aan het water van Aquabest in Best. Na het maken van de foto’s werden ze hier door hun daggasten ontvangen

en was het tijd voor een mooie, ontroerende trouwceremonie. Aan dochter Femke de eer om de trouwringen aan haar papa en mama te overhandigen. Als afsluiting werden roze en witte ballonnen opgelaten op het strand, waarna het gezelschap vertrok naar de feestzaal (met uiteraard alles in het roze‌). Na het borrelen kon iedereen genieten van een heerlijke barbecue. Daarna gingen de beentjes van de vloer en barstte het feest los. Dit duurde tot in de kleine uurtjes. Paul en Chrissie kijken terug op een geweldige dag. Binnenkort gaan ze samen met hun kinderen op huwelijksreis naar Disneyland Parijs, weer een onvergetelijke belevenis!

UW TROUWRINGENSPECIALIST Juwelier Rooyackers

Op collectie* gen trouwrHin UGHQNHOH

50%

XLWJH]RQG Q DFWLHDUWLNHOH

korting

0HHUGDQ  PRGHOOHQRS  YRRUUDDG

3DVWRRU6SLHULQJVVWUDDW‡8GHQ‡   DRUKKERIJ DE REGENBOOG B.V.

’s-Hertogenbosch Uw totale partner in druk- en printwerk LE SA

Maandaanbieding

vanaf Huisstijl van o.a. Placemats Briefpapier - Enveloppen Eenzijdig in kleur op 80 gr. HVO, 1000 of 5000 stuks Bureauleggers Brochures van o.a. Maandaanbieding Brochures digitaal met wire-o vanaf A4 / A5 / A6 Brochures geniet Bureaulegger A2 Promotiedrukwerk Gedrukt in kleur op 80 gr. HVO, bloks 25 of 50 vel Digitaal drukwerk Specials - Kalenders Maandaanbieding Zelf ontwerpen vanaf Kladbloks A6 Verpakkingsmaterialen 100 vel per blok in kleur 100, 250 of 500 Reclamematerialen Ook voor het bedrukken van uw kleding en het leveren van uw relatiegeschenken bent u bij ons aan het juiste adres. Kasteleinenkampweg 5 • 5222 AX ’s-Hertogenbosch • Tel. (073) 62 20 888 • Fax (073) 62 11 575

â‚Ź 82,50

LE SA

â‚Ź 240,90

LE SA

â‚Ź 104,50

www.drukkerijderegenboog.nl

Leo’s trouwauto’s Mercedes S-klasse

2011

VW Kever

1983

Daf 66 (Volvo)

1979

Daffodil

1972

CitroĂŤn 2CV (eend) 1983 Subaru (busje)

1997

VW Golf cabrio (wit) 1990

Iets te vieren of trouwen? Huur een oldtimer bij Leo! Inlichtingen: 06-53246593 E-mail: l.de.gier@home.nl Reserveren voorkomt teleurstelling.

Wilt u uw advertene ook op deze pagina plaatsen? Laat het ons weten via advertene@bosscheomroep.nl of bel naar 073-6135116


ACTUEEL

Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 13

Witlof speelt in beddenzaak Bossche Woonboulevard

Horoscoop Ram

U heeft het almaar druk met het recht trekken van uiteenlopende tegenslagen. Dat valt niet mee maar u zet uw beste beentje voor. Probeer van de nood een deugd te maken en boor al uw creativiteit aan!

Weegschaal

Toon vooral moed en initiatief om tot blijvend geluk te komen. U kunt spirituele groei doormaken door nieuwe ervaringen op te doen. Een belangrijke boodschap kan u hierin een grote stap verder brengen.

Stier

De tijd heelt nog altijd alle wonden. Steeds opnieuw. U heeft een nieuwe manier gevonden om hier mee om te gaan. Probeer daar niet in door te slaan. Hoe goed die manier ook mag lijken, overdrijf niet!

Schorpioen

Heb vertrouwen! Zelfs als u een schokkende ervaring overkomt die tot grote veranderingen gaat leiden. Heftige emoties hoeven niet altijd tot een vreselijk drama te leiden maar kosten wel veel energie.

Tweelingen

Er liggen kansen voor het beginnen van een winstgevende onderneming. Dat koppelt u automatisch aan pronken met succes. Vooral niet doen. Beteugel uw ijdelheid en gebruik uw gezonde verstand.

Boogschutter

Uw verworven evenwichtigheid heeft de waarheid doen zegevieren. Wie zaait, zal oogsten... Dat geldt dus duidelijk ook voor u. U heeft uw talenten niet voor niets in de strijd geworpen. Met resultaat!

Kreeft

Er is moed en wijsheid voor nodig om belangrijke beslissingen te kunnen nemen. Reken dus af met het verleden! U zult zich neer moeten leggen bij wat daar mis ging om verder te komen in dit leven.

Steenbok

Er komt eindelijk orde en evenwichtigheid in uw bestaan. Geniet ervan en laat fouten uit het verleden rusten. Erken het verschil tussen liefde en fysieke aantrekkingskracht. Herkennen deed u al langer!

Leeuw

Probeer egoïsme de kop in te drukken en geef uw vrouwelijke kant de ruimte. Dit zal emotionele verbintenissen ten goede komen. Probeer iets op te helderen wanneer zich de gelegenheid voordoet.

Waterman

Kijk de realiteit in de ogen en ban uw angsten uit. Omdat u meer ruimte ervaart om uzelf te zijn, zult u er ook beter in slagen anderen bij te staan. Hetgeen alle partijen voldoening zal schenken.

Maagd

Laat genotzucht uw prestaties niet ondermijnen, dat zou eeuwig zonde zijn. Omdat u soms te snel met uw mening klaar staat, verdient het aanbeveling ook naar anderen te luisteren en hulp te aanvaarden.

Liefde met terugwerkende kracht

Vissen

De sterren voorspellen financieel voordeel, passie en en ook nog eens romantiek! Kies in alle liefde en op alle gebieden voor de schoonheid van wat echt en duurzaam is en verwezenlijk een creatief plan.

Vervolg van de voorpagina Fashion Week De creatieve perfectioniste Elly Schraven is de tweede designer die haar collectie showt. Deze is geïnspireerd door het eeuwige verlangen er mooi uit te willen zien. Dit doet ze door haar vintage kleding dusdanig te stylen dat vrouwen er mooi uitzien zonder veel geld uit te hoeven geven. Wat hopen Yvette en Sjoerd te bereiken met F for Fashion? “We willen modellen een opstapje bieden naar de modewereld. We hebben al modellen die inmiddels uitgezonden worden over de hele wereld. Voor de toekomst willen we de modeshow ook in andere steden gaan organiseren. Een eigen modellenbureau - met uiteraard onze geheel eigen insteek - zit eveneens in de planning. Het liefst zouden we in ‘s-Hertogenbosch ook nog een fashion week organiseren, met medewerking van de crème de la crème van de modewereld. Voorlopig blijft dat echter nog een grote droom!” De F for Fashion modeshow vindt plaats op zaterdag 24 mei om 20.30 uur in Theater aan de Parade. Tickets à 4,50 euro zijn verkrijgbaar op www.theateraandeparade.nl, aan de kassa van Theater aan de Parade of bij Bosch Ticket via tel. 0900-3372723. Vanaf 22.00 uur is er een afterparty in café Cordes. Voor meer informatie: www.fforfashion.nl.

Geraniummarkt BERLICUM - Werkboerderij Buiten Gewoon, Beekstraat 46 te Berlicum, organiseert dit voorjaar wederom een geraniummarkt op 9 mei. De boerderij is een werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Dagelijks werken hier gemiddeld zo’n 10 hulpboeren onder begeleiding op het land, in de kas, in de werkplaats en in het dierenverblijf. Momenteel werken ze hard om alle zelf gezaaide vaste planten, eenjarigen, kruiden en groenten plantjes te verspenen in potjes, om ze zo op de geraniummarkt te kunnen verkopen. Het terras is geopend voor een kop koffie of thee met iets lekkers en er is live muziek. Voor kinderen is er ranja of een ijsje te koop. De entree is gratis. De markt vindt plaats van 9.30 tot 18.00 uur. Voor meer informatie: www.werkboerderijbuitengewoon.nl.

De leden van theatergroep Witlof zijn druk aan het repeteren

‘s-HERTOGENBOSCH - Op vrijdag 16 mei, zaterdag 17 mei en zondag 18 mei speelt amateurgezelschap Witlof de nieuwe productie ‘De loop der dingen’ in de beddenzaak Auping Plaza aan de Bossche Woonboulevard. Een intieme productie die door de bijzondere speellocatie een hyperrealistisch en surrealistisch tintje krijgt. Slaaprituelen monden uit in dans en het publiek zit bijna op de rand van het bed, vlakbij de spelers. Met ‘De loop der dingen’ zet Witlof de succesvolle samenwerking met choreograaf Pia Meuthen voort. Door Astrid Berkhout

“Witlof is een hecht gezelschap van zeer verschillende type mensen”, vertelt Sjaak Langenberg. “Die heterogeniteit zie je terug op het toneel.” Witlof speelt eigentijdse beeldende voorstellingen. “Absurdisme, improvisatie, mimische elementen, snelle montages, dans en (literaire) teksten, eigentijdse muziek en een bijzondere speellocatie zijn kenmerkende elementen van een Witlof voorstelling. Eerder speelden we op een rondvaartboot, in een sportschool en vorig jaar een ‘buitenaardse roadmovie’ in een fabriekshal. Witlof onderscheidt zich daarmee van theatersport en het gebruikelijke repertoire van amateurtheatergroepen dat vaak bestaat uit traditioneler teksttoneel. Het is ook allerminst gebruikelijk dat een amateurgezelschap voorstellingen maakt met een professionele choreografe die normaliter met dansers werkt. Doordat we een kritisch clubje zijn, ligt de lat altijd hoog.”

Mariaviering ‘s-HERTOGENBOSCH - Op woensdag 7 mei organiseert KBO-’sHertogenbosch afdeling Binnenstad om 14.00 uur een Mariaviering in de Kapel van het Klooster Mariënburg aan de Sint Janssingel 92, met zang van het eigen KBO-koor. KBO-leden en belangstellenden zijn van harte welkom bij deze bijzondere viering.

Een reis in de tijd

‘De loop der dingen’ is geïnspireerd op de roman ‘Intimiteit’ van Hanif Kureishi en de film ‘Cinq fois deux’ van François Ozon. “Grote delen van de voorstelling zijn ontstaan op basis van improvisatie, zowel qua tekst als qua dans. In de beddenzaak ontmoet het publiek vier bevriende stellen die op het punt staan om uit elkaar te gaan. Terwijl ze voor elkaar de schijn ophouden, wordt het publiek deelgenoot van hun twijfels op een reis terug in de tijd. Op het ritme van een aantal love songs vertelt ‘De loop der dingen’ het schrijnende en tegelijkertijd grappige verhaal van een liefde, beginnend bij het pijnlijke verbreken van de relatie en eindigend met de romantische ontmoeting.” Bijzonder is de samenwerking met choreograaf Pia Meuthen. Zij geniet bekendheid binnen het nationale danscircuit en is meerdere malen geselecteerd voor internationale festivals. Vorig jaar werkte zij voor het eerst met de amateurspelers van Witlof. Dans en beweging

“We zijn natuurlijk geen geoefende dansers maar we hebben met haar het terrein van dans en beweging verkend. We zijn als groep al 8 jaar bij elkaar en zoeken steeds nieuwe uitdagingen.” Voor Pia is de samenwerking met de spelers van Witlof

Foto: Ben Nienhuis

een uitzondering. Normaliter choreografeert ze voor haar eigen gezelschap Panama Pictures, dat haar thuisbasis heeft in de Verkadefabriek. “Dit jaar zoeken we bewust het samenspel op en gaan we aan de slag met verschillende facetten van intermenselijke relaties. Bij deze voorstelling staat de intimiteit binnen een liefdesrelatie centraal. De aanvankelijke onzekerheid, de opwinding, de magie van een eerste aanraking die langzaam plaats maakt voor een gevoel van vertrouwen om uiteindelijk uit te monden in wederzijdse irritaties en onvervulde verlangens. Ik wil graag dat spel en beweging haast onmerkbaar in elkaar overvloeien en met dezelfde geloofwaardige intentie neergezet worden. Deze voorstelling moet het niet van het grote spel hebben, maar juist van een zo naturel mogelijke gedetailleerde benadering.” Beoordeelt u vooral zelf of het de spelers van Witlof lukt om deze benadering in de praktijk te brengen! De voorstellingen op 16, 17 en 18 mei beginnen om 21.30 uur (vanaf 20.45 uur ontvangst met koffie en thee). Kaarten kosten 12,50 euro en zijn te reserveren via reserveren@witloftheater.nl of via 06-18295431. Kijk voor meer informatie op de website www.witloftheater.nl.

PARANORMAAL IS HEEL NORMAAL “Balansavond met muziek. En met paarden” Anja Reijns is paranormaal begaafd. Met die gave helpt ze veel mensen én dieren. Ook roept het bovennatuurlijke veel vragen op. Op die vragen geeft Anja in een maandelijkse column een antwoord. “Op donderdag 15 mei houden we bij Maaike’s ADventure Stallen aan de Torenstraat in Drunen weer een balansavond. Waar het om draait: je evenwicht weer vinden, aarden. Daarbij gaan we ook de paarden betrekken. Niet door erop te rijden, maar wel om van deze dieren te leren. Doordat paarden heel puur zijn en dichtbij de natuur staan voelen ze instinctief aan wat het beste voor hen is. Een gezond paard, dat zich ook gerespecteerd voelt door de mens, is daardoor altijd in balans. Paarden observeren, we kunnen er veel van leren: hoe krijg ik de balans in mijn eigen leven terug? We spiegelen niet met het paard, we gebruiken het dier niet als kapstok. Voordat het zover is, gaan we ook vooral zelf aan de slag met ontspanningsoefeningen met muziek en klankschalen. U komt tot rust, en door mijn gave laat u alle stress bij me achter.” De kosten zijn vijftien euro, inclusief koffie of thee. U moet zich wel vooraf opgeven. De balansavond is van 19.00 tot 21.30 uur. Anja Reijns Advies & Begeleidingsburo - Prof. De Savornin Lohman-park 92b Waalwijk - 0416-769056 - www.anjareijns.nl Inloop: elke maandag en woensdag (13.30 – 14.30 uur) en donderdag (9.00 tot 10.00 uur). Afspraken maken: maandag (13.00 - 17.00 uur); dinsdag – donderdag (8.00 – 12.00 uur).


Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 14

VUGHTERSTRAAT Webshops Only is een unieke concept store aan de Vughterstraat 47 in ‘s-Hertogenbosch, waar webshops hun bijzondere (handgemaakte) en unieke producten etaleren en ook direct verkopen!

www.webshopsonly.nl

PTMD STYLE STOREŽ ‘S-HERTOGENBOSCH

ELKE DAG GEOPEND VAN 09.00 tot 17.00 UUR

Iedere zondag verse broodjes en stokbrood voor uw ontbijt van 08.00 tot 12.00 uur

*Gratis 2 Croissants!* Bij besteding van â‚Ź10,Vughterstraat 8D - Den Bosch 073-6147348 kijk op www.lunchcafeparis.nl of facebook

Vughterstraat 605211GK 5211GK‘s-Hertogenbosch ‘s-Hertogenbosch Vugterstraat 60 www.ptmd.nl|| email: email: stylestore-denbosch@ptmd.nl www.ptmd.nl stylestoredenbosch@ptmd.nl telefoon: 073-6120420 telefoon:073-6120420

Fauteuil Luxor leder â‚Ź 995,Tweede-kans merkwinkel voor dames en heren.

Onze zomerkleding is binnen. Tevens kunt u nog bij ons inbrengen. Openingstijden: Ma. 13.00 - 18.00 uur, di. t/m vrij. 10.00 - 18.00 uur Do. 10.00 - 21.00 uur, za. 10.00 - 17.00 uur

Vughterstraat 55 ‘s-Hertogenbosch Tel. 073 - 6134530 info@livinghomeinteriors.nl

DE GRUYTER HAIR Vughterstraat 45 ’s-Hertogenbosch Tel. 073-6122997

La Garderobe Vughterstraat 142, 5211 GM ’s-Hertogenbosch

wereldwinkel Den Bosch www.wereldwinkel-webshop.nl Vughterstraat 40

Pettelaarseweg 277 ’s-Hertogenbosch Tel. 073-6137267 (6900866) www.hansdegruyter.nl info@hansdegruyter.nl

Speciaalzaak in Lingerie, bad- en nachtkleding 7VHIUFSTUSBBUttXXXQJOLMJOHFSJFOM

M.Harperink Vughterstraat 19 5211 EW ‘s-Hertogenbosch 073-6135329 e-mail harperink@home .nl www.hethuisharperink.nl

De Guyter president Haute Coiffure Française Nederland

Uw vastgoed beheren en/of verhuren? U kunt rechtstreeks contact opnemen met kantoor Rots-Vast 's-Hertogenbosch op het telefoonnummer 073-8200397 of vraag ons om contact met Ăş op te nemen door het mailen van uw contactgegevens naar denbosch@rotsvast.nl

’s-Her togenbosch


Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 15

VUGHTERSTRAAT Vughterstraat anno 2014 vol bedrijvigheid ’s-HERTOGENBOSCH - De Vughterstraat is een van de populairste winkelstraten in ’s-Hertogenbosch. Vanaf de Markt loopt u zo de straat door, richting het Wilhelmina- en Willemsplein. Al slenterend komt u langs de vele winkels die hier gehuisvest zijn. Omdat de straat zo lang is, is het verleidelijk om halverwege te stoppen maar doe dat vooral niet want onderweg komt u heel bijzondere winkels tegen. De Vughterstraat heeft veel te bieden als het gaat om het winkelaanbod. Door de economische crisis zijn meerdere ondernemers genoodzaakt geweest om hun winkels te sluiten maar daar staat tegenover dat inmiddels veel nieuwe, gemotiveerde ondernemers deze panden hebben betrokken. Het gonst weer van de be-

drijvigheid en dat komt de sfeer in de straat ten goede. De diversiteit van de hier gehuisveste winkels is een belangrijke kracht van de straat. Het aanbod varieert van interieurwinkels, (kinder)kledingzaken en kringloopwinkels tot een koffiespeciaalzaak, een biologische supermarkt en culinaire winkels vol lekkers. Ook

Rabobank Woonmaanden,

Interessante bijeenkomsten & aantrekkelijke rentetarieven! www.rabobank.nl/denbosch

Samen sterker

de restaurants zijn zeker een bezoek waard. Wat u misschien niet weet, is dat de Vughterstraat een van de oudste straten is in ’s-Hertogenbosch. Ze is ontstaan tijdens de eerste uitbreiding van de stad; deze vond plaats tussen de jaren 1250 en 1352. Nog steeds vindt u in de Vughterstraat vele steegjes, waarvan sommigen helaas met een hek zijn afgesloten. Mocht u het winkelen zat zijn, dan loont het dus de moeite om op avontuur te gaan en af en toe een zijstraatje in te slaan. U zult zich verbazen over het moois dat u daar soms aantreft!

een antwoord op uw woonvragen.


Personeel BrabantWerkt.nl

Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 16FORMIDO ZOEKT MENSEN MET

INSTITUUT JEROEN BOSCH

INZET EN

t a l e n o n d e r w i j s c e n t r u m

TEAMGEEST

")0&"*"1**".', ")"1(/0"+2&+!'"&'+!".)(,0")1)+!

 &'5&'+,-5,"(+.$"*,0&2"".!" *"!"3".("./2,,.!"5,*".-".&,!"&)'&' 3".("+&+""+)"2"+!&$"!.&'#*"0""+$,"!" 3".(/#""."+""+!4+*&/ %',+$0"*

GASTGEZINNEN GEZOCHT Vind je het leuk om voor 4 maanden tegen een aantrekkelijke vergoeding een Belgische student in huis te hebben? Neem dan contact op met Instituut Jeroen Bosch: gasten@instituutjeroenbosch.nl of 073 657 90 53

Voor onze Formido deco bouwmarkt in Sint Michielsgestel zoeken wij per direct nieuwe collega’s. Wij denken aan personen die enthousiast, exibel en servicegericht zijn. Je toont

 

inzet, teamgeest en bent geĂŻnteresseerd in onze bouwmarkt. Als medewerker van Formido ben

"!"3".(/0". "!&"+&+$

je samen met je collega’s verantwoordelijk voor jouw afdeling, je helpt klanten, bestelt en

-.00&*"#1+ 0&"#3&//")"+!"3".(0&'!"+   

verzorgt de winkelvoorraad en presenteert goederen op een aantrekkelijke wijze. Je bent servicegericht en hebt een klantvriendelijke

"+'&'!&"$"+"!&"3&'5,"("+ 011.!+'"/,))& &00&".&"#*"0*,0&20&" +.-5+1)+!2!2)( ,* 

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR EEN

VERKOOPMEDEWERKER M/V. FULLTIME/PARTTIME VERKOOPMEDEWERKER AFD. VERF M/V. FULLTIME/PARTTIME CASSIERE M/V. FULLTIME/PARTTIME

instelling. Ook ondersteun je werkzaamheden voor aanlevering van de goederen. Je bent bereid om ook in de weekenden te werken. In ruil hiervoor biedt Formido je goede arbeidswerkzaamheden en een plezierige werksfeer. 

+!".)(,0")1)+! &'(/3"$ 6

1)+!6 

 333%,0")+1)+!+)6&+#,+1)+!2)( ,*

Interesse gewekt? Reageer dan direct via de mail met een motivatiebrief en CV onder vermelding van de functie waarop je reageert op erik.verhoeven@formido.nl

Informatieavond Donderdag 8 mei 20.00 tot 22.00u Instituut Jeroen Bosch Taalstraat 36 Vught

Formido Sint-Michielsgestel

lp uk om je ve rr  ‍ה‏

t.a.v. Erik Verhoeven, Hoogstraat 30b, 5271 SW, Sint-Michielsgestel, tel.: 073- 74 70 184

www.instituutjeroenbosch.nl

Van Opzeeland is een logistieke dienstverlener gespecialiseerd in het beleveren van winkels in binnensteden. Wij verzorgen transport voor retailketens, groothandels en bedrijven, en bezorgen onder meer schoenen, kleding, elektronica, parfum & cosmetica en diervoeders binnen 24 uur in heel Nederland en BelgiĂŤ. Omdat Van Opzeeland continu investeert in innovatie, groei en duurzaamheid, zijn wij voor standplaats Hedel op zoek naar:

Medewerker Customer Service m/v De functie: U bent samen met een aantal collega’s verantwoordelijk voor de orderverwerking, beheren klantgegevens en emballageregistratie. In de functie onderhoudt u intensief contact met onze chauffeurs en klanten. Het betreft een fulltime functie.

Vrijwillige Thuishulp De Vrijwillige Thuishulp biedt vrijwilligershulp en ondersteuning aan mensen met een beperking, ouderen en/of hun mantelzorgers. Wij zijn op zoek naar

vacaturenr. 2014/6

Functie eisen: • logistiek inzicht en ruime ervaring met (financieel) administratieve werkzaamheden • bereidheid tot het werken in verschoven diensten • teamspeler met goede communicatieve vaardigheden • gedegen kennis van Microsoft Office en logistieke software

Vrijwilligers - Oost: Voor een mevrouw (1925) die mantelzorger is voor haar man (1926) zijn we op zoek naar iemand die zo nu en dan eens met haar de stad in wil gaan. - Centrum: Een meneer (1935) zoekt een maatje (v) om samen erop uit te gaan. Op de ďŹ ets als het mooi weer is en als het minder mooi weer is met de auto.

Distributieplanner m/v De functie: U bent samen met een aantal collega’s verantwoordelijk voor de optimale planning van ruim 100 vrachtwagens, waarbij u continu rekening houdt met de beschikbare middelen, specifieke eisen van de klant en wettelijke bepalingen. In de functie onderhoudt u intensief contact met de chauffeurs en klanten. Het betreft een fulltime functie.

Functie eisen: • HBO werk- en denkniveau • logistiek inzicht en topografische kennis • bereidheid tot het werken in een ploegendienst (o.a. nachtdienst) • flexibele instelling (werktijden en werkzaamheden) • probleemoplossend en stressbestendig • teamspeler met goede communicatieve vaardigheden • minimaal enkele jaren ervaring als planner • goede kennis van kantoorautomatisering • kennis van planpakket Intertour is een prÊ

Distributiechauffeurs m/v De functie: U bent samen met een team van chauffeurs verantwoordelijk voor de winkeldistributie van diverse klanten van Van Opzeeland. In deze functie bieden wij u de mogelijkheid om parttime te werken. Van Opzeeland biedt: • interessante functies in een dynamische werkomgeving • veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid • prettige en collegiale werksfeer

vacaturenr. 2014/7

vacaturenr. 2014/3

Functie eisen: • rijbewijs C of CE • flexibele en servicegerichte instelling • goede communicatieve vaardigheden

• goede arbeidsvoorwaarden en opleidingsmogelijkheden • professionele organisatie met een no-nonsense mentaliteit

Uw sollicitatie met CV kunt u richten aan Van Opzeeland B.V., Schuttersweg 16, 5443 PR Haps (t.a.v. de afdeling personeelszaken)Â of mailen naar werkenbijvanopzeeland@vanopzeeland.nl onder vermelding van het vacaturenummer. Bezoek onze website voor meer informatie www.werkenbijvanopzeeland.nl

www.opzeelandlogistiek.nl Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

- Oost: Voor een mevrouw (1961) met een licht verstandelijke beperking zijn we op zoek naar een vrijwilliger die ook een passie heeft voor het werken in een moestuin en haar hierbij 1 x per week wil helpen - West: Een mevrouw (1932), moeilijk ter been, zoekt iemand met een auto om samen regelmatig naar het winkelcentrum te gaan, een blokje te wandelen of thuis een potje te dammen of jokeren. - Noord: Een mevrouw (1936), aan huis gebonden, zoekt na een moeilijke periode een vrijwilliger(ster) die samen met haar wat kan ondernemen en voor afleiding gezellig op de kofďŹ e komt. Mevrouw rookt. - West: Een man met lichamelijke beperking (1944) zoekt een vrijwilliger die de betegelde voor- en achtertuin onkruidvrij wil maken, de borders wil vullen met plantjes en het daarna een paar keer per jaar wil bijhouden. - Tuinvrijwilligers: voor diverse mensen zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het onderhoud van kleine tuinen.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot: Vrijwillige Thuishulp Telefoon: 073-612 44 88 E-mail: vrijwilligethuishulp@divers.nl www.divers.nl Op werkdagen bereikbaar van 9.00-12.00 uur


Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 17

Actueel

Tweedaagse tentoonstelling unieke Neanderthalervondsten

Afvalstoffendienst 5 mei open

10 en 11 mei in het Groot Tuighuis

Op Bevrijdingsdag, maandag 5 mei, is de Afvalstoffendienst gewoon open, net als milieustation Treurenburg. Ook haalt de Afvalstoffendienst die dag afval op volgens het normale schema.

Eind 2013 zijn unieke Neanderthalervondsten ontdekt bij de bouw van de ondergrondse parkeergarage aan de Hekellaan. Op 10 en 11 mei zijn deze vondsten even terug in ’s-Hertogenbosch. Speciaal voor iedereen die graag deze bijzondere vondsten uit de steentijd van dichtbij wil zien.

neushoorns, rendieren, reuzeherten, paarden en bizons. Alle vondsten zijn in uitzonderlijk goede staat, waardoor onderzoekers er veel van kunnen leren. Experts van de Universiteit Leiden onderzoeken de Neanderthalervondsten.

Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient?

Op zaterdag 10 en zondag 11 mei opent het Groot Tuighuis haar deuren van 11.00-16.00 uur. Archeologen van de gemeentelijke afdeling Bouwhistorie, Archeologie en Monumenten laten u de vondsten zien, geven toelichting en beantwoorden uw vragen. Daarnaast worden er films getoond en is er een vuursteensmid, die demonstreert hoe vuursteen wordt bewerkt.

Bijzondere vondsten De vondsten zijn om verschillende redenen bijzonder. Allereerst gaat het om een verblijfplaats van Neanderthalers van waarschijnlijk 40.000 tot 70.000 jaar geleden. Dat weten we omdat er een groot aantal stenen werktuigen is gevonden, die kenmerkend zijn voor de Neanderthalers. Ook zijn botten gevonden van mammoeten, wolharige

onderschrift: Kom op 10 of 11 mei kijken naar de bijzondere neanderthalervondsten.

Start verkoop bouwkavel Empelsedijk Wilt u graag een eigen huis bouwen? Aan de Empelsedijk in Oud Empel in ‘s-Hertogenbosch verkoopt de gemeente een schitterende bouwkavel. Zowel particulieren, als aannemers, architecten of ontwikkelaars kunnen deze kavel kopen. Bij de verkoop wordt gewerkt met een systeem van inschrijving.

Meer informatie, ook over andere bouwkavels van de gemeente, kunt u vinden op onze website: www.s-hertogenbosch.nl/bouwkavels.

Het regende op 25 april jl. weer lintjes in ’s-Hertogenbosch! Misschien kent u ook wel iemand die een lintje verdient. Iemand die zich al jaren uitzonderlijk inzet voor de wijk, een vereniging of voor de omgeving. Een lintje krijg je niet zomaar. Dat moet je wel verdiend hebben! Bij de beoordeling van de verdiensten wordt sterk gekeken naar de betekenis voor de samenleving, de uitstraling, de tijdsduur, de intensiteit, maar ook naar de verantwoordelijkheid die iemand heeft gedragen.

Meer weten? Als u meer wilt weten over Koninklijke onderscheidingen, mail dan naar: kabinetszaken@s-hertogenbosch.nl. Of bel J. de Wit, tel. (073) 615 51 59 of mw. S. van Iersel, tel. (073) 615 95 51.

Hebt u vragen? Neem dan contact op met de afdeling Wonen en Grondzaken, tel. (073) 615 50 10 of mail naar bouwkavel@s-hertogenbosch.nl

Naar de gemeente? Maak altijd een afspraak! Vanaf 2 juni 2014 werkt de gemeente ’s-Hertogenbosch volledig op afspraak

kan ook, tel. (073) 615 51 55.

Wilt u bijvoorbeeld uw rijbewijs vernieuwen of een rolstoel aanvragen? Dan maakt u eerst een afspraak voor u naar de gemeente komt. U loopt straks dus niet meer zomaar binnen. Zo voorkomen we wachttijden en zijn we beter voorbereid op uw komst.

Alle informatie bij de verschillende producten en diensten vindt u in het Digitaal loket op de website.

Afspraak maken

Tot 2 juni

Gewijzigde openingstijden

Ook nu kunt u al afspraken maken, maar enkel voor de producten en diensten van Burgerzaken. Voor alle andere zaken komt u nu nog gewoon bij ons langs zonder afspraak.

Vanwege Bevrijdingsdag op maandag 5 mei is het Stadskantoor gesloten.

Voor veel producten en diensten plant u uw bezoek gemakkelijk via www.s-hertogenbosch.nl/afspraakmaken. Gaat het om een ander product of hebt u nog vragen? Bellen

www.s-hertogenbosch.nl Ga naar www.s-hertogenbosch.nl voor veel informatie, antwoorden op uw vragen over producten en diensten en het maken van afspraken. U vindt er ook alle openingstijden, bezoek- en correspondentieadressen van gemeentelijke diensten.

Dodenherdenking 4 mei Vandaag zijn in onze gemeente vijf herdenkingen: - Kruisstraat (Rosmalen), Grintweg 17.00 uur - Rosmalen, Sint-Lambertuskerk, 19.00 uur - Engelen, Nederlands Hervormde Kerk, 19.30 uur - Empel, Empelsedijk (onder viaduct A2), 19.30 uur

- ’s-Hertogenbosch, Grote Kerk, Kerkplein 18.30 uur Kijk voor meer informatie op www.s-hertogenbosch.nl

Volg de gemeente op Twitter en Facebook: www.twitter.com/shertogenbosch www.facebook.com/gemeente.shertogenbosch e-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl telefoon algemeen: (073) 615 51 55 post: Postbus 12345, 5200 GZ ‘s-Hertogenbosch bezoek: Stadskantoor, Wolvenhoek 1


Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 18

Actueel

Werkzaamheden Onderstaande werkzaamheden starten binnenkort. Kijk voor alle actuele werkzaamheden op www.s-hertogenbosch.nl/verkeershinder of kijk op Twitter: #verkeershinder. Koestraat, Parallelweg en Oude Engelenseweg

Wanneer: 5 mei t/m 27 juni 2014 Onderhoud netten en leidingen in Boschveld

hun auto ergens anders parkeren.

- uitvoerder van de aannemer, G.J. Timmermans, tel. 06-53 64 55 20 - Brabant Water, J. Spoor jeroen.spoor@brabantwater.nl - Enexis, H. Roose,tel. 06-31 76 77 49 of mailen naar harry.roose@enexix.nl

Meer informatie M. van der Veen van de afdeling Realisatie en Beheer Openbare Ruimte, tel. (073) 615 31 60 of mail naar realisatie-beheer@s-hertogenbosch.nl

Rijbaan en parkeerplaats bij Station ’s-Hertogenbosch Oost ND

ZU

I

R ST

T AA

SING

ZA

R GE

TE N

Wanneer: maandag 19 mei tot en met vrijdag 6 juni 2014

IS BRU

De rijbaan naar het parkeerterrein bij Station ’s-Hertogenbosch Oost wordt aangepakt. De klinkers worden verwijderd en de rijbaan wordt voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Het laatste stukje rijbaan naar de parkeerplaatsen wordt opnieuw herstraat. De parkeerplaatsen zelf worden niet aangepast.

EL

In de wijk starten we met de aanleg van een nieuwe hoofdleiding gas, in combinatie met een nieuwe waterleiding voor Brabant Water. De sleuf voor deze leidingen wordt voor de woningen langs gegraven. De gas- en water aansluitleiding wordt eventueel vernieuwd tot aan de meter en sluiten we aan op de nieuwe hoofdleiding. Na het overzetten van de aansluitingen op de nieuwe hoofdleiding wordt de oude vervallen hoofdleiding verwijderd. Dit betekent dat het straatwerk in totaal drie keer open moet.

Meer informatie

Verkeersoverlast Overlast Het is mogelijk dat er tijdelijk geen parkeergelegenheid is voor auto’s, dit verschilt per straat. Ook kan het voorkomen dat tijdelijk eenrichtingsverkeer wordt ingesteld. De werkzaamheden gaan circa zeven weken duren.

Van maandag 19 mei tot en met vrijdag 6 juni is de rijbaan en parkeerplaats bij Station Oost voor al het verkeer afgesloten. Mogelijkheid voor parkeren is het Transferium De Vliert, Stadionlaan 9. Deze parkeerplaats wordt gebruikt door touringcar bedrijven die reizigers oppikken en naar een vakantieverblijf brengen. Dus deze reizigers moeten

STATION OO ST

Gebied Werkzaamheden

Gemeenteraad

Commissievergaderingen Hieronder vindt u een overzicht van de commissievergaderingen van deze maand. Alle vergaderingen zijn openbaar en vinden plaats in het Bestuurscentrum (Achter het Stadhuis 5-7). Meer en actuele informatie over de commissievergaderingen vindt u op onze website: www.s-hertogenbosch.nl/commissievergaderingen.

Over één van de andere onderwerpen die op de agenda staan, kunt u inspreken tijdens de commissievergaderingen. Ook hiervoor moet u zich vooraf aanmelden via: y.vanos@s-hertogenbosch.nl of (073) 615 90 81. Dat kan tot uiterlijk 24 uur voor aanvang van de vergadering. Vermeldt u ook het onderwerp waarop u wilt inspreken?

Op de agenda van de commissies staan deze maand onder andere de raadsvoorstellen over de voorjaarsnota 2015 en het jaarverslag 2013. Met het jaarverslag kijkt de raad terug op het afgelopen jaar. In de voorjaarsnota staat hoe de financiële situatie van de gemeente zich ontwikkelt en wat belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen zijn. Op basis daarvan doet het college in de voorjaarsnota een voorstel welke beleidsterreinen meer gemeentelijke aandacht en geld nodig hebben en waar het een tandje minder kan. De raad besluit op 3 juni (vanaf 19.00 uur) over de voorjaarsnota.

Maandag 19 mei, 19.30 uur Commissie Financiën, Economische en Sociale Zaken (FES) - vaststellen Jaarverslag 2013; - Voorjaarsnota 2015; - actualisatie Begroting 2014; - herijking NV BIM; - brief Bed and Breakfast; - raadsinformatiebrief biodiversiteit; - motie zonnepanelen op gemeentelijke daken. Commissiesecretaris: R. van der Meer, tel. (073) 615 55 36 of e-mail r.vandermeer@s-hertogenbosch.nl

Inspreken Voor de voorjaarsnota en het jaarverslag is er een aparte inspreekbijeenkomst op dinsdag 13 mei 2014, 20.00 uur. U kunt dan uw mening geven over het jaarverslag, de voorjaarsnota en de actualisatie van de begroting. Om in te spreken moet u zich vooraf aanmelden. Dat kan bij de griffie de heer M. Griens, via mg.griens@s-hertogenbosch.nl of via tel. (073) 615 91 73. Uw aanmelding moet uiterlijk maandag 12 mei 20.00 uur binnen zijn.

Dinsdag 20 mei, 19.30 uur Commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen en Beheer (ROB) - vaststellen bestemmingsplan de Lanen; - vaststellen Jaarverslag 2013; - actualisatie Begroting 2014; - Voorjaarsnota 2015. Commissiesecretaris: E. Kerkhoff, tel. (073) 615 54 11 of e-mail e.kerkhoff@s-hertogenbosch.nl

Woensdag 21 mei, 19.30 uur Commissie Maatschappelijke Ontwikkelingen (MO) -

vaststellen Jaarverslag 2013; actualisatie Begroting 2014; Voorjaarsnota 2015; herziening Vreemdelingenbeleid 2014-2016; bijdrage tijdelijke huisvestingskosten De Kleine Beurs Rosmalen; - aanpak De Heus; - realisering gymzaal centrum; - raadsinformatiebrief stand van zaken Risicobeheersplan transitie jeugdzorg. Commissiesecretaris: M. Griens, tel. (073) 615 91 73 of e-mail mg.griens@s-hertogenbosch.nl

Donderdag 22 mei, 19.30 uur Commissie Bestuurszaken (BZ) -

vaststellen Jaarverslag 2013; Voorjaarsnota 2015; actualisatie Begroting 2014; extra subsidie Bosch Winterparadijs 2014 en 2015; raadscontrole op zware gemeenschappelijke regelingen en zware regionale samenwerkingsverbanden. Commissiesecretaris: R. van der Meer, tel. (073) 615 55 36 of e-mail r.vandermeer@s-hertogenbosch.nl

Vergunningen en procedures

Gemeente vergroot informatieservice bekendmakingen

Subsidieregeling ‘Goed voor Elkaar 2014’

U vindt onze bekendmakingen voortaan digitaal op ontvangt u dan automatisch bericht. www.overheid.nl. Wilt u op de hoogte blijven wat Kijk voor meer informatie op er in uw woonplaats gebeurt? Dan kunt u zich daar www.s-hertogenbosch.nl/bekendmakingen abonneren op de e-mailservice bekendmakingen. Bij het verschijnen van een nieuwe bekendmaking

Verhoging subsidieplafond De gemeenteraad heeft in de vergadering van 22 april 2014 besloten extra budget in te zetten voor het subsidiëren van kleine bewonersinitatieven. Daartoe wordt het subsidieplafond van de subsidieregeling ‘Goed voor Elkaar 2014’ voor het jaar 2014 verhoogd met € 50.000,-.


Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 19

Evenementen/activiteiten

Register Kinderopvang

Aangevraagde vergunning Datum

Locatie

Activiteit

12-6

Zilverpopulier

Verkeersactiviteit; afsluiten straatgedeelte

16-6

Sluisweg (bij bs Meander)

Verkeersactiviteit; afsluiten straatgedeelte

21-6

Parade, Kerkplein, Korte Waterstraat en Herman Moerkerkplein

Sint-Jansdag; gebruik geluidsinstallatie, plaatsen podia

22-6

Van Rijckevorsel van Kessellaan, Van Voornestraat, Jacob van

Rommelmarkt; afsluiten straatgedeelten,

Oudenhovenstraat en Pieter Borstraat

plaatsen kramen

18 t/m 20-8

Terrein RKKV Emplina, Riek 1

Kindervakantiedagen; plaatsen tent, containers en springkussens, gebruik geluidsinstallatie

25-8

Westerpark

Deze vergunningen zijn aangevraagd op grond van artikel 2:10 van de Algemene plaatselijke verordening. U kunt uw schriftelijke zienswijzen voor deze evenementen vóór 18 mei 2014 kenbaar maken aan de burgemeester, ter attentie van de afdeling Openbare Orde en Veiligheid,

Zeskamp

Het college maakt, gelet op artikel 8.41 van de Wet milieubeheer, bekend dat, op grond van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (het Activiteitenbesluit) de volgende meldingen zijn ingekomen: - voor het bereiden van kruidenboter, dressings, marinades e.d. op het adres Tweede Morgendreef 38 voor de volgende activiteiten (nr. 28824): - Bereiden van voedingsmiddelen. - voor een inrichting van afhaalpizza’s op het adres Mgr. Diepenstraat 33 voor de volgende activiteiten (nr. 28817): - Bereiden van voedingsmiddelen. Geen bezwaar en beroep mogelijk Tegen bovenvermelde meldingen staat geen bezwaar en beroep open. De meldingen liggen niet ter inzage. Voor meer informatie over één van de bovenstaande meldingen belt u op werkdagen de heer M. Deenik van de afdeling Milieu, tel. (073) 615 98 33.

Ontwerpbeschikking Maatwerkvoorschrift Het college maakt bekend dat het, op grond van artikel 8.42 van de Wet milieubeheer en het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer, maatwerkvoorschriften wil opleggen aan (nr. 28837): - Moonen onderhoud & renovatie voor een onderhoud en renovatiebedrijf op het adres Rietveldenweg 47c. De maatwerkvoorschriften gaan over de toe te stane geluidsbelasting vanuit de inrichting gelet de geluidzonering van De Rietvelden.

- Per 12 mei 2014 peuterarrangement De Kruimel, Van Broeckhovenlaan 6 met uniek registratienummer 150851686 op eigen verzoek uit het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen wordt verwijderd (in verband met samenvoeging met peuterarrangement De Kameleon, uniek registratienummer 228126599).

Postbus 12345, 5200 GZ ‘s-Hertogenbosch. Voor meer informatie belt u mw. M. Kaspers van de afdeling Openbare Orde en Veiligheid, tel. (073) 615 52 61 of M. Yildiz, tel. (073) 615 56 94.

Wet mileubeheer Meldingen

Op grond van art. 8 Besluit registers kinderopvang en peuterspeelzaalwerk maken wij bekend dat:

Zienswijze Iedereen kan zienswijzen indienen. Uw zienswijze over de ontwerpbeschikking kunt u tot en met 17 juni 2014 zowel mondeling als schriftelijk bekendmaken aan het college, Postbus 12345, 5200 GZ ‘s-Hertogenbosch. U kunt hierbij verzoeken om uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken. U kunt alleen beroep instellen tegen de beschikking als u tijdig schriftelijk of mondeling zienswijzen hebt ingebracht tegen de ontwerpbeschikking, tenzij u kunt aantonen dat u daartoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest. Inzage De stukken liggen vanaf 6 mei tot en met 17 juni 2014 ter inzage bij de Informatiebalie in het Stadskantoor. U kunt een mondelinge toelichting op de stukken krijgen. Ook kunt u een verzoek voor een gedachtewisseling over de ontwerpbeschikking indienen. Als u hiervan gebruik wilt maken, verzoeken wij u vóór 27 mei 2014 telefonisch contact op te nemen met de afdeling Milieu. Ook zijn de stukken in te zien op www.s-hertogenbosch.nl, zie <bouwen en wonen> en <publicaties omgevingsvergunning>. Informatie Voor een mondelinge toelichting, het indienen van mondelinge zienswijzen, een gedachtewisseling of meer informatie belt u op werkdagen de heer J. Klerks van de afdeling Milieu, tel. (073) 615 57 69.

Wet geluidhinder

Individuele verstrekkingen Wmo gemeente ‘s-Hertogenbosch 2014 Gewijzigde verordening De gemeenteraad heeft op 22 april 2014 de ‘Gewijzigde verordening individuele verstrekkingen Wmo gemeente ‘s-Hertogenbosch 2014’ vastgesteld. Deze treedt met terugwerkende kracht in werking op 1 januari 2014. De gemeente ondersteunt mensen met een beperking met vervoersvoorzieningen, hulp bij het huishouden, woonvoorzieningen en rolstoelvoorzieningen. In de verordening staan de regels voor deze verstrekkingen. De Verordening ‘Gewijzigde verordening individuele verstrekkingen Wmo gemeente ‘s-Hertogenbosch 2014’ ligt vanaf 6 mei 2014 ter inzage in het Stadskantoor. U kunt het ook inzien op www.s-hertogenbosch.nl bestuur en organisatie. Voor meer informatie kunt u bellen naar het Wmo-loket: (073) 615 93 33 of mailen naar wmo@s-hertogenbosch.nl. Voor achtergrondinformatie over de Wmo kijkt u op www.s-hertogenbosch.nl, Zorg en Welzijn.

Horecaterrassen

Ontwerpbeschikking hogere grenswaarde woonstudio’s voormalige kantoortoren Helftheuvel

2014 ter inzage in het Stadskantoor. U kunt een mondelinge toelichting op de stukken krijgen.

Aangevraagde vergunning Naam

Locatie

Het college maakt bekend dat het hogere grenswaarden voor geluid gaat verlenen voor het realiseren van 128 woonstudio’s in de voormalige kantoortoren aan de Helftheuvelpassage.

Informatie

- N. Oufkir

Graafseweg 30

Zienswijze Belanghebbenden kunnen zienswijzen indienen. Uw zienswijze voor de ontwerpbeschikking kunt u vanaf 6 mei tot met 16 juni 2014 zowel mondeling als schriftelijk kenbaar maken aan het college, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. U kunt hierbij verzoeken uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken. U kunt alleen beroep instellen tegen de beschikking als u tijdig schriftelijke of mondelinge zienswijzen hebt ingebracht tegen de ontwerpbeschikking, tenzij u kunt aantonen dat u daartoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest.

Inzage De stukken liggen vanaf 6 mei tot met 16 juni

Voor een mondelinge toelichting, het indienen van mondelinge zienswijzen, een gedachtewisseling of meer informatie kunt u op werkdagen telefonisch contact opnemen met de heer B. Janssen van de afdeling Milieu, tel. (073) 615 58 93.

- M. Kerimoglu Leonardo da Vinciplein 2

Naam horecainrichting Restaurant Pizzeria Oriënt Grand Café Perronn

U kunt uw schriftelijke reactie vóór 18 mei 2014 indienen bij de burgemeester van ’s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ‘s-Hertogenbosch. Voor meer informatie belt u de afdeling Openbare Orde en Veiligheid, tel. (073) 615 53 88.


Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 20

Vergunningen en procedures

Omgevingsvergunning De regels voor een omgevingsvergunning zijn opgenomen in de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO). In de omgevingsvergunning worden 26 vergunningen op het gebied van bouwen, ruimtelijke ordening en milieu samengevoegd. Er is nog maar één aanvraag die de gemeente behandelt in één procedure.

welstandscommissie voorgelegd. De vergaderingen van de commissie zijn openbaar. Wilt u bij de behandeling van een aanvraag aanwezig zijn, neem dan contact op met het Omgevingsloket. De vergaderdata en de agenda voor de vergaderingen van deze commissie staan op www.s-hertogenbosch.nl. Als u nog vragen heeft, neem dan contact op met het Omgevingsloket, tel. (073) 615 57 77, e-mail: omgevingsloket@s-hertogenbosch.nl.

Bijna alle aangevraagde vergunningen worden aan de monumenten- en

Aangevraagd (aangegeven is de datum van ontvangst) locatie Amerikastraat 3

omschrijving/project

activiteiten

registratienr. datum

plaatsen lichtreclame

bouwen, reclame

WB00008458 25-04

Beukenlaan 9 Rosmalen

kappen boom

kappen

WB00008475 25-04

De Baken 20

bouwen van een erker

bouwen, strijd bestemmingsplan

WB00008461 24-04

de Bosschepad en Maastrichtseweg

verplanten 6 bomen

kappen

WB00008442 23-04

De Hoef Zuid

kappen boom

kappen

WB00008446 23-04

Europalaan 8

plaatsen ledinstallatie

bouwen, reclame

WB00008430 22-04

Halewijn 16

vervangen binnendeuren door brandwerende deuren

bouwen, brandveilig gebruik

WB00008433 22-04

Henriëttewaard 5 A

kappen 2 bomen

kappen

WB00008443 23-04

Hintham 61 Rosmalen

kappen Populier en Berk

kappen

WB00008431 22-04

Jkvr. De La Courtlaan 4 Rosmalen

legalisatie maatvoering woonhuis

bouwen

WB00008455 24-04

Kanaalpark

kappen eik

kappen

WB00008445 23-04

Kruisstraat 54 A Rosmalen

uitbreiden woning

bouwen

WB00008477 25-04

Meerendonk (wijkspeelplaats)

realiseren fiets-voetgangersbrug

bouwen

WB00008452 24-04 WB00008444 23-04

Oranje Nassaustraat 5 Rosmalen

veranderen gevelindelingen en plaatsen carport

bouwen

Paleiskwartier (de Livin)

bouwen van 88 appartementen met stallingsgarage en commerciële ruimten

bouwen

WB00008457 25-04

Prauwstraat 6

plaatsen dakkapel

bouwen

WB00008459 25-04

Snellestraat 48

aanbrengen brandwerende voorzieningen

bouwen, gemeentelijke/provinciale monumenten

WB00008439 22-04

Stationsplein 50

uitbreiden fietsenkelder

bouwen

WB00008481 28-04

Veemarktweg/Dieze

kappen 2 essen

kappen

WB00008479 27-04

Weegbree 6

uitbreiden balkon

bouwen, strijd bestemmingsplan

WB00008466 24-04

Wilhelminaplein 1

aanbrengen letters op gevel

reclame

WB00008460 24-04

Willem van Geldorpstraat 1 Rosmalen

kappen boom

kappen

WB00008441 23-04

Zesde Haren 18

kappen boom

kappen

WB00008485 28-04

Zevende Reit 31

kappen boom

kappen

WB00008453 24-04

Luyckershofke 20 Rosmalen

realiseren kapsalon in garage

strijd bestemmingsplan

WB00008462 25-04

Verleend Uitgebreide voorbereidingsprocedure afd. 3.4 Algemene Wet Bestuursrecht locatie Azaleastraat 2 t/m 6 Rosmalen

omschrijving/project

activiteiten

registratienr.

interne verbouwing van bestaande kantoorunits naar appartementen

bouwen, strijd bestemmingsplan

WB00008052

Helftheuvelpassage 8 t/m 22X

omzetten kantoor naar woonstudio’s

bouwen, strijd bestemmingsplan

WB00008177

Mangaan 1

veranderen milieu inrichting

milieu

WB00005713

De ontwerpbeschikkingen met de aanvragen en eventuele bescheiden liggen gedurende zes weken

U kunt schriftelijk of mondeling binnen die termijn zienswijzen indienen. Als u mondeling zienswijzen

digitaal ter inzage van dinsdag 6 mei t/m 17 juni 2014. Deze plannen zijn in te zien via:

wilt indienen, wordt u verzocht om zo spoedig mogelijk telefonisch contact op te nemen met het

www.s-hertogenbosch.nl/inwoner/bouwen-en-wonen/bouwen/publicaties-omgevingsvergunning/

Omgevingsloket, tel. (073) 615 57 77 of mail naar: omgevingsloket@s-hertogenbosch.nl

Verlengen van de beslistermijn omschrijving/project

activiteiten

registratienr. datum

Acaciasingel t.h.v. huisnummer 1

locatie

bouwen steiger langs water Barten Zuid

bouwen

WB00007849

Wateringen 229

verbouwen woning en plaatsen berging

bouwen

WB00008073 26-06

06-06

Voor deze aanvragen geldt dat de besluitvorming met zes weken is uitgesteld, de uiterste beslisdatum staat vermeld.

Verleend en treden direct in werking Beschikkingen die niet ter inzage liggen bij de Informatiebalie (aangegeven is de datum van het besluit) omschrijving/project

activiteiten

registratienr. datum

Bernadettestraat 9 Rosmalen

locatie

aanpassen gevel

bouwen

WB00007600

Edisonstraat 19

plaatsen buitenberging

bouwen

WB00008230 25-04

23-04

Eendrachtspolder 40

plaatsen dakkapellen

bouwen

WB00008182

Harmoniepolder 48

plaatsen dakkapel

bouwen

WB00008258 28-04

24-04

Het Zuiderkruis 1

intern verbouwen bedrijfspand en aanleggen nieuwe uitrit

bouwen, uitweg

WB00007781

Pettelaarseweg 577

plaatsen kozijn

bouwen

WB00008339 25-04

23-04

Schout Van Hekerenstraat 12

aanbouwen keuken en gedeeltelijk overkappen terras

strijd bestemmingsplan

WB00008428 25-04

Bezwaar/voorlopige voorziening met betrekking tot deze beschikkingen. De activiteiten mogen direct

Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Verzoeken tot schorsing of een voorlopige voorziening richt

worden gestart. Binnen zes weken na de bij verleend vermelde datum, kan door belanghebbenden

u aan de voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht bij de Rechtbank, Postbus 90125, 5200 MA

tegen de aangegeven beschikkingen een bezwaarschrift worden ingediend bij het college,

’s-Hertogenbosch.

Verleend en treden niet direct in werking Beschikkingen die niet ter inzage liggen bij de Informatiebalie (aangegeven is de datum van het besluit) locatie Brede Haven 59

omschrijving/project

activiteiten

registratienr. datum

plaatsen pvt-panelen op dak

bouwen, gemeentelijke/provinciale monumenten

WB00008235 22-04

Coornhertstraat (tegenover nr.09)

kappen boom

kappen

WB00007906 22-04

Eikenlaan 8 Rosmalen

kappen eikenboom

kappen

WB00008225 23-04

Henriëttewaard 5 A

kappen 2 bomen

kappen

WB00008443 25-04

Korenbrugstraat 16

gedeeltelijk slopen en veranderen gebouw

bouwen, rijksmonumenten, slopen BDSG, gemeentelijke/

WB00007626

23-04

WB00007674

28-04

provinciale monumenten Munteltuinen 30

kappen Amerikaanse eik

kappen


Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 21

Vergunningen en procedures

Omgevingsvergunning (vervolg) Onder de weg N617

aanleggen 3 faunapassages onder de N617

bouwen, aanleggen

WB00007858

Oosteinderweg 72 Rosmalen

kappen lindeboom

kappen

WB00008045 28-04

24-04

Zevende Buitenpepers 2

kappen boom

kappen

WB00008068 23-04

Bezwaar/voorlopige voorziening met betrekking tot deze beschikkingen. De werkzaamheden

Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Verzoeken tot schorsing of een voorlopige voorziening richt

mogen niet direct worden gestart. Binnen zes weken na de bij verleend, vermelde datum, kunnen

u aan de voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht bij de Rechtbank, Postbus 90125, 5200 MA

belanghebbenden tegen de aangegeven beschikkingen een bezwaarschrift indienen bij het college,

’s-Hertogenbosch. Na afloop van deze termijn mogen werkzaamheden worden gestart.

Geweigerd locatie Vlijmenseweg 2

omschrijving/project

activiteiten

registratienr. datum

verbreden 2 bestaande raamkozijnen

bouwen

WB00008366 28-04

Bezwaar met betrekking tot deze beschikkingen. Binnen zes weken na de bij, geweigerde vermelde

bij het college, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch.

datum, kunnen belanghebbenden tegen de aangegeven beschikkingen een bezwaarschrift indienen

‘s-Hertogenbosch, 4 mei 2014

100% Vergoeding vaccinaties en malariatabletten bij travel doctor Veel verzekeraars vergoeden de vaccinaties van Travel Doctor al. Vanaf 1 januari 2014 heeft Travel Doctor ook een contract met Achmea. Dit betekent dat de kosten voor vaccinaties en malariatabletten 100% worden vergoed voor Achmea verzekerden. Dit was voorheen maximaal 75%, dus dit is goed nieuws voor Achmea verzekerden. Onder Achmea vallen ook de merknamen Zilveren Kruis, OZF, FBTO, Avéro en AGIS. Al deze verzekerden hoeven niets te betalen en de kosten gaan niet van het eigen risico af. Travel Doctor declareert de kosten rechtstreeks bij Achmea, wel zo gemakkelijk. Het is dus niet meer nodig om zonder vaccinaties en/of malariatabletten onbeschermd op reis te gaan, omdat het kostbaar zou zijn. Achmea vergoedt de kosten voor alle aanvullende pakketten voor 100%. Door ongevaccineerd op reis te gaan, loopt u niet alleen zelf gezondheidsrisico maar kunt u ook een risico vormen voor uw omgeving. Bij terugkomst kunt u andere personen besmetten, zonder dat u het weet. Steeds meer mensen laten zich daarom 6 tot 8 weken voor vertrek vaccineren. Ook voor ‘dichtbij bestemmingen’, zoals Turkije, Egypte en Kroatië worden vaccinaties aanbevolen. Voor meer informatie: kijk op www.traveldoctor.nl.

Aldi breidt aanbod verse groente en fruit uit Het aanbod verse groente en fruit is deze maand fors uitgebreid bij Aldi. Naast de vertrouwde producten kunnen consumenten nu meer dan 20 nieuwe producten zoals bleekselderij, aubergine, avocado’s, grapefruit en frambozen verwachten bij Aldi. Het uitgebreide aanbod is in heel Nederland verkrijgbaar. Het assortiment bij Aldi is altijd in ontwikkeling. De afgelopen jaren heeft Aldi het aanbod uitgebreid met oa met kruiden, sauzen, Stevia zoetstof, cosmetica, verse sushi en een biologische lijn (Mama Natuur). En recentelijk dus met de uitbreiding van groente en fruit. Vanuit het principe dat de producten altijd van de beste kwaliteit zijn, zorgt Aldi ervoor dat de verse producten elke dag worden aangeleverd in de filialen. Hierdoor kan de consument altijd en elke dag kiezen uit de beste kwaliteit verse groenten en fruit, vers vlees en ovenvers brood en gebak. Aldi voert in Nederland circa 900 artikelen en heeft momenteel voornamelijk eigen merkproducten die al 40 jaar een succes zijn, zoals de koffie: Markus Koffie, de thee: Westminster, de wasmiddelen: UNA en chocolade: Château. Aldi is bijna een kwart goedkoper dan de huismerken van andere supermarkten. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond*. Het prijsvoordeel kan zelfs oplopen tot 34%.Diverse producten zijn recentelijk als best getest door de Consumentenbond zoals de rode wijn Kaapse Pracht, wit waspoeder van Una, vloeibaar wasmiddel wit van Una en de frituurolie Fritella. Ook is recentelijk het croissantdeeg als beste koop* naar voren gekomen. Zie voor meer informatie: www.aldi.nl. *Bron: Consumentengids april 2014

Staat van de straat ‘s-HERTOGENBOSCH - Op zaterdag 10 mei wordt de bijzondere straattheatervoorstelling ‘Staat van de straat’ opgevoerd op en langs fietspad Hengmeng in de Maaspoort in ‘s-Hertogenbosch. Dit als opmaat naar het stadsproject OOG Den Bosch, dat vanaf 25 september 40 dagen plaats vindt in ‘s-Hertogenbosch. Leerlingen van het Koning Willem I College uit ‘sHertogenbosch interviewen voor Staat van de straat buurtbewoners uit de wijk Maaspoort. Ze vragen hoe ze hun wijk vinden, waarom ze er wonen en hoe goed ze de buren kennen. Toneelschrijver Marcel Osterop zet deze interviews om in een aantal prikkelende en herkenbare straattheaterscènes, die door buurtbewoners, leerlingen en amateurspelers op allerlei bijzondere plekken op en langs fietspad Hengmeng in de Maaspoort worden gespeeld. Staat van de straat is te zien op zaterdag 10 mei om 12.00 uur en om 16.00 uur. De entree is gratis, reserveren is echter wél noodzakelijk en kan via reserveren@hzt.nl of via 013-3344522. U ontvangt vervolgens een bevestiging van uw reservering en alle (praktische) informatie.

Expositie grafisch werk Francis Bacon ‘s-HERTOGENBOSCH - Voor het eerst in Nederland toont Het Noordbrabants Museum de belangrijkste werken uit het grafische oeuvre van de kunstenaar Francis Bacon. De tentoonstelling is een unieke kans een overzicht te zien van dit relatief onbekende werk van Bacon. De kunst van de Britse expressionistische schilder fascineert al meer dan 60 jaar. Afgelopen november werd het drieluik Three Studies of Lucian Freud in New York geveild voor een recordbedrag van 142,4 miljoen dollar (106 miljoen euro). De tentoonstelling is in ‘s-Hertogenbosch te zien tot en met 24 augustus en is mede mogelijk gemaakt door de Renschdael Art Foundation. Het grafisch werk van Bacon ontstond uit opdrachten voor boekillustraties, als speciale uitgaven bij tentoonstellingen, maar ook als zelfstandige uitgaven omdat zijn schilderijen al vroeg onbereikbaar waren vanwege de hoge verkoopprijzen. De tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum bestaat uit ongeveer 30 werken, allen in uitmuntende staat. Het complete grafische oeuvre van de kunstenaar bestaat uit 36 werken en is gebaseerd op een door hem zelf gemaakte selectie van zijn schilderijen uit de periode 1965-1991. Er zijn in totaal 9 etsen/aquatinten gedrukt, 21 litho’s en 6 offset prenten. Het drukproces is steeds onder supervisie van de kunstenaar uitgevoerd. De kunstenaar

Francis Bacon was geobsedeerd door de dramatiek en kwetsbaar-

Kerkcafé BERLICUM - Op vrijdagavond 9 mei is er in de protestantse kerk van Berlicum weer Kerkcafé, een open en ontspannen avond in de kerkzaal, afgesloten in de Kiem, de benedenruimte bij de kerk. Rond een actueel thema, ingeleid door een boeiend spreker. Dit jaar is het de beurt aan de abt van de Norbertijnen in Heeswijk, Denis Hendrickx. Hij zal spreken over het jaarthema van de Samen op Weg Gemeente van Berlicum-Rosmalen: ‘Er zit muziek in de kerk’. Het Kerkcafé begint om 20.00 uur en wordt afgesloten met een informele ontmoeting onder het genot van een glas. De toegang is gratis. Voor meer informatie: ds. Piet Vliegenthart (073-8508730) of www.sowberlicumrosmalen.nl.

Metripolitan Museum of Art, 1975, Litho, 114 x 86 cm. Naar het centrale deel van de eerste versie van Triptych, 1974 Collectie Renschdael Art Foundation/(c) Francis Bacon c/o Pictoright Amsterdam 2014

heid van het menselijk bestaan. De uitdaging die hij zich stelde, was het zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de menselijke figuur zo realistisch, maar ook zo suggestief mogelijk te verbeelden. De oplossing vond hij in het zodanig vervormen van zijn onderwerpen dat hij de vitaliteit van vlees en bloed van zijn model in verf kon vangen en op het doek tot leven brengen. Bacon streefde ernaar om zijn portretten, hoe onconventioneel ook opgebouwd, toch overtuigend en herkenbaar te laten overkomen. Zijn modellen vond hij - behalve in het echte leven - in de kunst, in foto’s van voetballers, boksers, wilde die-

ren, in medische boeken, in de fotoseries van de menselijke figuur in beweging van Eadweard Muybridge en in de films van Eisenstein en Buñuel. Het ging hem in deze voorbeelden steeds om de scherpte en directheid in de weergave van de figuur. Bij de tentoonstelling verschijnt een rijk geïllustreerde catalogus van 120 pagina’s, met tekst van Jurriaan Benschop. De publicatie wordt uitgegeven door Lecturis, Eindhoven en Het Noordbrabants Museum en is voor € 22,50 vanaf medio april verkrijgbaar in de museum shop. Voor meer informatie: www.hnbm.nl.

Planten- en stekjesbeurs BERLICUM - Op zaterdag 10 mei wordt in Berlicum tussen 10.00 en 14.00 uur een planten- en stekjesbeurs gehouden. Al voor de veertiende keer bieden tuinliefhebbers uit de regio planten en stekjes aan tegen een zacht prijsje of om te ruilen. Voor weinig geld heeft u een

volle doos met planten, inclusief deskundig advies van de aanbieders. De beurs is te vinden op het speelterrein bij de Konijnenbosjes tussen Middelrode en Berlicum. De route staat vanaf de rotondes in beide dorpen aangegeven. De toegang is gratis en u kunt gratis parkeren.


Personeel BrabantWerkt.nl

Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 22

De Schoonmaak Coöperatie is een leerwerkbedrijf van de Diamant-groep, Weener Groep en WSD-Groep. Deze bedrijven bundelen hun krachten op schoonmaakgebied. Deze samenwerking haalt het beste uit de drie bedrijven. Dat betekent: meer mensen, meer kennis en een optimale arbeidsparticipatie. Deze samenwerking is uniek in de branche en biedt werk aan 800 schoonmaakmedewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

www.deschoonmaakcoöperatie.nl 18k zoekt voor De Schoonmaak Coöperatie een

Meewerkend voorwerker schoonmaak (32-36 uur) voor de regio ‘s Den Bosch, Tilburg en Boxtel

Functie Je werkt met een bijzondere schoonmaakploeg (± 15 medewerkers met een lichamelijke, verstandelijke en/of psychische beperking). Je begeleidt deze medewerkers, leert ze onze werkmethodes, basisvaardigheden en werken in teams. Je werkt continu aan het leveren van topkwaliteit. Je haalt zoveel mogelijk uit de medewerkers en zorgt dat zij met plezier op de juiste plek aan het werk zijn. Wat vragen wij UÊ Je hebt ruime ervaring als meewerkend voorwerker of leidinggevende in de schoonmaakbranche. UÊ Je vindt het leuk om mensen iets uit te leggen. UÊ Ad-hoc situaties en problemen binnen het werk oplossen is vanzelfsprekend voor jou. UÊ Je bent stressbestendig en flexibel in werkhouding en werktijden (variëren van maandag t/m zondag en van 07.00 tot 19.00 uur). UÊ Je bent professioneel en komt gemaakte afspraken na. UÊ Je moet in het bezit zijn of kunnen komen van een Verklaring Omtrent Verdrag.

13 jaar of ouder?

Word bezorger van de Krant op Zondag

BEZORGERS GEZOCHT voor ’s-Hertogenbosch Centrum omgeving Arena DE KRANT OP ZONDAG

Wij bieden een uitdagende functie met een marktconform salaris. Informatie en sollicitatie Je kunt je schriftelijke reactie uiterlijk 18 mei 2014 sturen aan: De Schoonmaak Coöperatie, T.a.v. Karin van Laerhoven, postbus 308, 5260 AH Vught. Of stuur een email aan personeelsteamdsc@deschoonmaakcooperatie.nl Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Jasper Mol, Districtsmanager, telefoonnummer 073 75 19 800 of 06 53 84 27 81.

18k levert producten en diensten op het gebied van personeelsdiensten, arbeidsontwikkeling en diagnose. 18k richt zich voornamelijk op de publiekrechtelijke markt. Opdrachtgevers zijn overheid en aan de overheid gelieerde organisaties.

Meld je aan via website www.bosscheomroep.nl Kijk bij vacatures bezorger worden.

Sociaal Cultureel Centrum De Biechten in Rosmalen is op zoek naar :

Medewerk(st)er Bediening 20 uur per week

mari de greef

Als Medewerk(st)er Bediening werk je in een enthousiast team dat verantwoordelijk is voor de optimale verzorging van onze gasten. De werkzaamheden zijn zeer divers, van bereiden van ontbijt, lunch, diner tot het voorbereiden van vergaderingen en organiseren van evenementen. Om ons team te versterken zijn wij op zoek naar iemand met ervaring in de bediening.

Plein 2, 5251 AT Vlijmen, tel: 073 - 5117529 www.maridegreef.nl

Heb je minimaal 1 jaar ervaring als medewerk(st)er bediening, ben je commercieel vaardig, zelfstandig, stressbestendig en heb je een flexibele instelling qua werktijden en werken in het weekend ?

KŽŐŵĞƌŬDĂƌŝĚĞ'ƌĞĞĨnjŽĞŬƚĞĞŶĞŶƚŚŽƵƐŝĂƐƚĞ͕ƌĞƉƌĞƐĞŶƚĂƟĞǀĞ͕ŬůĂŶƚǀƌŝĞŶĚĞůŝũŬĞĞŶŵŽĚĞŐĞǀŽĞůŝŐĞ͗

KƉƟĐŝĞŶŵͬǀ tŝũnjŝũŶĞĞŶŐĞƌĞŶŽŵŵĞĞƌĚĞŶŵŽĚĞƌŶŽƉƟĞŬďĞĚƌŝũĨŵĞƚĞŝŐĞŶƟũĚƐĞĐŽůůĞĐƟĞƐŝŶŚĞƚĐĞŶƚƌƵŵ ǀĂŶsůŝũŵĞŶ͘KŶƐďĞĚƌŝũĨŬĞŶŵĞƌŬƚnjŝĐŚĚŽŽƌĞĞŶŚŽŽŐƐĞƌǀŝĐĞŶŝǀĞĂƵ͘ tŝũǀƌĂŐĞŶ͗ ĞŶǀůŽƩĞ͕ŬůĂŶƚŐĞƌŝĐŚƚĞ͕ǀĂŬŬƵŶĚŝŐĞŽƉƟĐŝĞŶ͕ŵĞƚŽŽŐǀŽŽƌĚĞƚĂŝů͕ĚŝĞĚĞĞůƵŝƚǁŝůŵĂŬĞŶ ǀĂŶĞĞŶƚĞĂŵĚĂƚǀŽŽƌĂďƐŽůƵƚĞŬǁĂůŝƚĞŝƚŐĂĂƚ͊ tŝũďŝĞĚĞŶ͗ ͻĞŶǁĞƌŬƉůĞŬǀŽŽƌϮϳƵƵƌ͘ ͻĞŶŵŽĚĞƌŶĞƌĞĨƌĂĐƟĞƌƵŝŵƚĞŵĞƚĚĞŶŝĞƵǁƐƚĞĞŶŵĞĞƐƚŐĞĂǀĂŶĐĞĞƌĚĞĂƉƉĂƌĂƚƵƵƌ͘ ͻĞŶĂĨǁŝƐƐĞůĞŶĚĞďĂĂŶŵĞƚĞĞŶŐŽĞĚĞǁĞƌŬƐĨĞĞƌ͘

Dan zijn we op zoek naar jou !! Heb jij interesse ? email jouw motivatie en CV naar : bedrijfsleider@debiechten.nl Voor meer informatie kun je bellen naar : 073 6419072 en vraag naar Pieter Roosingh S.C.C. De Biechten, Vincent van Goghlaan 1, 5246 GA Hintham (gemeente ’s-Hertogenbosch)

www.debiechten.nl

Wie helpt direct als je door een overstroming op de vlucht slaat?

,ĞƌŬĞŶũĞũĞŝŶŽŶƐƉƌŽĮĞů͕ĚĂŶŵĂŬĞŶǁĞŐƌĂĂŐŬĞŶŶŝƐŵĞƚũŽƵ͘ EĞĞŵĐŽŶƚĂĐƚŽƉŵĞƚDĂƌŝĚĞ'ƌĞĞĨ͕ƚĞů͘ϬϳϯͲϱϭϭϳϱϮϵŽĨŵĂŝůŶĂĂƌ͗ŝŶĨŽΛŵĂƌŝĚĞŐƌĞĞĨ͘Ŷů

Welzijn Divers is een welzijnsorganisatie voor sociaal cultureel werk in ’s-Hertogenbosch en omstreken met circa 140 medewerkers en circa 1000 vrijwilligers. Wij stimuleren bewoners om hun eigen perspectieven, maatschappelijke participatie en de leefbaarheid in buurten en wijken te verbeteren. In verband met de tijdelijke inzet van een teamleider bij een project, zijn wij op zoek naar een:

teammanager (m/v) 20-24 uur per week De teammanager geeft leiding aan het Stedelijk Team van Welzijn Divers en is daarmee verantwoordelijk voor de uitvoering van het personeels-, financieel- en organisatiebeleid binnen dit team. Het Stedelijk Team richt zich op alle stedelijke projecten binnen de stad Den Bosch, zoals bijvoorbeeld Steunpunt Informele Zorg en vrijwilligersnetwerk Galant. Welzijn Divers is volop bezig de kanteling (Welzijn Nieuwe Stijl) vorm te geven.

Giro 881

Informatie over Welzijn Divers en een uitgebreide vacaturetekst vindt u op de website www.divers.nl. ! PART OF THE INTER NATIONAL

D # RO S S A N D 2 E D # RE S C E N T - O V E M E N T

Giro 881


Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 23

Rudy.... .....al bijna 50 jaar een begrip in Den Bosch en omstreken: om dat te vieren op hééeeel veel artikelen....

PRIJS

VERLAGINGEN

50% korting! Varkensfiletlapjes Ca. 400 g

Speklapjes of filetlapjes Wij zijn al generaties lang de woningspeciaalzaak in Den Bosch. Op het gebied van wonen en woondecoratie heeft Rudy van der Zande alles in huis. Met een rijk scala aan gordijnstoffen, meubels en vloerbedekking onderstreept Rudy van der Zande keer op keer zijn garantie voor comfortabel woonplezier tegen de laagste prijs! En dat inmiddels al bijna 50 jaar!

OP ALLE MEUBELS: BANKSTELLEN SALONTAFELS DRESSOIRS, VITRINES LOUNGEBANKEN FAUTEUILS EETKAMERSTOELEN

OVERGORDIJNEN 100% verduisterd, 62 kleuren, Uni 150 breed normaal 19.95 P/M nu

9.95

GRATIS GEMAAKT!

50%

IN BETWEEN VITRAGE

2.48

speklapjes Ca. 400 g

1 kg

van 4.29 Hamlappen 600 g

van 5.59

4.09

5.49

Netwerkschijf MD 86979

CHESTERFIELD 3+2 ZITS BANKSTEL Absoluut nergens goedkoper! normaal 1995,nu ....

995,-

Uni, Pierre Gardin normaal 79.95 nu

EETKAMER STOEL LEO

39.95

EUGEN

75,-

GRATIS GEMAAKT!

PROJECT VLOERBEDEKKING

VINYL/ NOVILON

In hout, tegel, Uni, 400 breed normaal 79.95 nu

39,-

P/M

119.00

49.99 U-S PARAPL

YS T E E M

Quick-Up iglotent

Fuchsia’s of hangplanten In diverse kleuren.

Kolonial, in leer kleuren zwart en donkerbruin normaal 149,nu per stuk

P/M

GRATIS GELEGD!

2 TB GEH

Taupe of zwart.

KAMERHOGE 280 CM OVER GORDIJNEN

P/M

van 2.54

Kipfilets

Aluminium hangparasol

GRATIS GEMAAKT!

19.

3.79

700 g

En GRATIS bezorgt!

13.

95

3.19

van 3.89

karbonade

van 3.39 Magere

korting

95

Met 25 jaar garantie!!! normaal 39.95 nu

3.40

Vanaf woensdag 07-05-2014

280 hoog. In diverse kleuren en dessins normaal 27.95 nu P/M

PVC VLOER STROKEN

350-375 g

van 3.52 Schouder-

400 breed, geschikt voor woonkamer, slaapkamer en trappen normaal 99,- nu P/M

49,-

27.99 4.99 Vers & voordelig!

Vanaf woensdag 07-05-2014

*

Witte druiven

2%er 5 goedkop

500 g

v an 1.65

0.79

GRATIS GELEGD m.u.v. trappen

Rudy van der Zande GORDIJNEN & MEUBELEN

Rijnstraat 427, ’s-Hertogenbosch

073-6122471

Openingstijden: Maandag van 13-18 uur dinsdag t/m vrijdag van 10-18 uur zaterdag van 10-17 uur DONDERDAG KOOPAVOND tot 20UUR

ZONDAG GEOPEND van 12-17 uur

5%er 5 goedkop

Mini smaaktrostomaten 500 g

v an 1.09

0.49

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 07-05-2014 t/m donderdag 15-05-2014 Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 24

TOPMEUBEL

-

OUTLET ANGELO...

ELKE DAG DE GOEDKOOPSTE ! T N A B A R B L E E H VAN

Heden Uitzonderlijke leegverkoop!

Vanaf heden gigantische leegverkoop van honderden TOPmeubelen. Wij moeten snel ruimte maken voor nieuwe faillissements overname’s

WERFPAD

6-8

‘ S HERTOGENBOSCH

KEUZE UIT RUIM 250 BANKSTELLEN - 135 COMPLETE EETHOEKEN - 1250 STOELEN EN FAUTEUILS c.a. 18 STUKS

2 MODELLEN

ROYALE HOEKBANK 3-HOEK-2

TIJDLOZE ARMSTOEL OP WIELTJES

Verkrijgbaar in 2 kleuren Normaal 1995,- Nu

Verkrijgbaar in diverse kleuren Normaal 289,- Nu

999.-

99.-

Elke zondag GEOPEND geopend VAN van UUR 11-17 uur

per stuk

Model Evelien

Model Carina

GOOGLE ... en overtuig uzelf

OP IS OP

c.a. 14 STUKS

3+2 ZITS ENGELS BANKSTEL

3+2 ZITS SENIOREN BANKSTEL

Verkrijgbaar in div. kleuren/designs Normaal 2995,- Nu

Verkrijgbaar in diverse kleuren Normaal 1995,- Nu

1195.-

1195.-

STUNT!!!!

c.a. 120

HONDERDEN EETKAMER STOELEN

MASSIEVE EETKAMER TAFELS

Verkrijgbaar in vele kleuren Normaal 109,- Nu

In vele stijlen, maten en soorten Norm. v.a. 995,- Nu

39.-

per stuk

WIJ ZIJN ELKE DAG GEOPEND!

MAANDAG VAN 12 - 17.30 UUR DINSDAG VAN 10 - 17.30 UUR WOENSDAG VAN 10 - 17.30 UUR DONDERDAG VAN 10 - 17.30 UUR VRIJDAG VAN 10 - 20.00 UUR ZATERDAG VAN 09 - 17.00 UUR ZONDAG VAN 12 - 17.00 UUR

199.-

v.a.

per stuk

Wij zitten niet op een dure WOONBOULEVARD dat merkt u echt in onze PRIJZEN.

ook als 3-1-1 lever baar

ELKE ZONDAG GEOPEND VAN

11-17 UUR

TOPMEUBEL OUTLET ANGELO VAN DEN BOOGAARD WWW.TOPMEUBEL-OUTLET.NL W E R F PA D 6 - 8 ‘ S H E R T O G E N B O S C H


Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 25

VERS & VOORDELIG DAT IS MIJN COOP

LET OP! Supercoop 4 mei geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur

Duurzaam Varkensvlees

Knorr wereldgerechten voor 2-3 personen

Alle Douwe Egberts 250 grams pakken koffie Coop schouderkarbonade

500 GRAM

500 gram

1.

2 pakken à 250 gram naar keuze 2 actieprijs per kilo 7.98 PAKKEN

99

3.50 3.65

5.36 6.98

Coop satéschnitzels, boerengehaktrollen of gehakt coron bleu’s

3.

99

2 pakken à 139-325 gram naar keuze bijv. kip tandoori

1+1 GRATIS*

2.35

4.70

* de prijs per product kan verschillen, uw korting wordt verrekend als 50% kassakorting bij aankoop van 2 pakken

3 pakken à 2 stuks naar keuze bijv. 1 pak satéschnitzels, 2+1 boerengehaktrollen en gehakt GRATIS* cordon bleu’s 7.45

4.96

* de prijs per product kan verschillen, uw korting wordt verrekend als 33% kassakorting bij aankoop van 3 pakken

OP = OP Duurzaam Varkensvlees

Coop verse worst of varkenssaucijzen

Markant Pasta’s

Noord-Hollandsche gesneden kaas

fijn of grof, 500 gram actieprijs per kilo 5.58

2 zakken à 500 gram naar keuze 1+1 bijv. GRATIS* penne rigate

jong, jong belegen, belegen, extra belegen of oud 200 gram vers verpakt actieprijs per kilo 8.51

500 GRAM 3.15 3.50

2.79

1.96

0.98

* de prijs per product kan verschillen, uw korting wordt verrekend als 50% kassakorting bij aankoop van 2 zakken

2 pakjes à 200 gram bijv. borrelballen

1+1 GRATIS* 3.10

1.55

* de prijs per product kan verschillen, uw korting wordt verrekend als 50% kassakorting bij aankoop van 2 pakjes

2 zakken à 48 pads of 500/1000 gram 1+1 naar keuze GRATIS* bijv. pads regular 7.30

9 variatietaartjes

1.49

3.49

2.00

Coop roomboter gevulde koeken, reuze stroopwafels of kokoskransen speciaal

Coop koffiepads, koffiebonen of espressobonen

Enco borrelof satéballen

2.19 2.59

De Smaekmakers

3.65

* de prijs per product kan verschillen, uw korting wordt verrekend als 50% kassakorting bij aankoop van 2 zakken

2 pakken of toefzakken à 240-390 gram naar keuze 1+1 bijv. roomboter GRATIS* gevulde koeken 2.50

1.25

Coca-Cola multipack 4 flessen à 1500 ml actieprijs per liter 0.93 7.12

* de prijs per product kan verschillen, uw korting wordt verrekend als 50% kassakorting bij aankoop van 2 stuks

5.59

VERS GEBAK

FRUITIG & SOEPEL

Welkom cape white Zuid-Afrikaanse witte wijn 2 flessen à 750 ml actieprijs per liter 3.33

2 HALEN = 1 BETALEN 9.98

Baileys original cream

Coop verse aardbeien of Moederdag slagroomtaart

4.99

17.49

halve vlaai ca. 5/6 personen of taart ca. 9 personen

Hollandse asperges

fles 700 ml actieprijs per liter 19.99

500 gram

13.99

4.99

2.99

Prijs- en assortimentswijzigingen, zetfouten en uitverkochte artikelen voorbehouden. Alle aanbiedingen zijn bestemd voor thuisgebruik, dus niet voor handelsdoeleinden. Aanbiedingen zijn geldig van maandag 5 mei t/m zondag 11 mei 2014 (week 19).

Paanakker ‘s-Hertogenbosch Buitenpepersdreef 353 Kapelaan Koopmansplein 218

COOP.NL

6.49 7.49

5.49


Bossche Omroep â&#x20AC;˘ 4 MEI 2014 â&#x20AC;˘ PAGINA 26

Moederdag 11 mei 2014 CHINEES INDISCH SPECIALITEITEN RESTAURANT

Moederdag 11 mei, verwelkomen wij u graag tijdens de feestelijke opening van ons vernieuwde tuinterras met speelweide voor de kinderen. Live band TRIO RISTRETTO speelt vanaf 16:00. Open vanaf 11 uur, entree gratis.

â&#x20AC;&#x153;DE BLAUWE LOTUSâ&#x20AC;? 7HUJHOHJHQKHLGYDQ0RHGHUGDJVHUYHUHQZLMGLWMDDURSPHLHHQ

³02('(5'$*%8))(7´ 'LWZRUGWXDDQJHERGHQYRRU

6OHFKWVÂźSHUSHUVRRQ .LQGHUHQWRWMDDU*5$7,6 SHUYROZDVVHQHNLQGJUDWLVPHH

PDDUDOV8YyyUPHLUHVHUYHHUWGDQEHWDDOWXHHQ SS DDQWUHNNHOLMNHPRHGHUGDJSULMVYRRUVOHFKWV

Âź

+HWEXIIHWEHVWDDWXLWJHUHFKWHQYDQRDYLVJDUQDOHQUXQGYOHHV NLSÂżOHWYDUNHQVKDDVIUXLWHQQRJYHHOPHHUHQZRUGWJHVHUYHHUG YDQWRWXXUHQYDQWRWXXU 5HVHUYHULQJJHZHQVW 7HYHQVKHEEHQZHYRRURQ]HDIKDDOVHUYLFHRRNHHQDDQWUHNNHOLMNH

02('(5'$*$&7,( 7HJHQLQOHYHULQJYDQGH]HDGYHUWHQWLHRQWYDQJWX

Âź.257,1* 2SHHQ&KLQHVHRI&KLQHHV,QGLVFKH5LMVWWDIHOYDQDISHUVRQHQ 2QVDGUHV6FKDQVZHWHULQJr1'ÂľV+HUWRJHQERVFK 5FMrXXXEFCMBVXFMPUVTOM

Moederdag wordt gevierd ter ere van het moederschap. De moderne Moederdag wordt meestal in maart, april of mei gevierd. Dit verschilt echter per land. In Nederland, BelgiĂŤ en vele andere landen valt Moederdag op de tweede zondag in mei. In de omgeving van Antwerpen wordt Moederdag op 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, Sainte- Marie of Moederkesdag) gevierd, sinds 1913. In Frankrijk is het Moederdag op de laatste zondag van mei - tenzij Pinksteren op die dag valt, dan is het de eerste zondag in juni. In Spanje wordt El dĂ­a de la Madre de eerste zondag in mei gevierd. In het Verenigd Koninkrijk valt Moederdag op de vierde zondag van de vastenperiode, dus drie weken voor Pasen.

Wij hebben

alles wat

In gezinnen die Moederdag vieren staat de dag tegenwoordig in het teken van het verwennen van moeder. Ze krijgt veelal ontbijt op bed en cadeaus en huishoudelijke taken moeten, voor zover dat niet al gedaan werd, door vader en de kinderen worden verricht. Vaak hebben de kinderen op school of op het kinderdagverblijf cadeaus gemaakt. Vaak wordt ook oma op deze dag bezocht. De handel in bloemen beleeft in de week voor moederdag een absoluut hoogtepunt op de Nederlandse veilingen (Aalsmeer), vergelijkbaar met kerst en allerzielen/allerheiligen (1 en 2 november). In mindere mate geldt dit ook voor de Internationale Vrouwendag. Moederdag vraagt ook om grafwerk- en grafbloemen.

moeders

wensen!

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand... EĂŠn keer per jaar worden alle moeders een dag echt in de spotlights gezet. En terecht! SanidrĂľme weet als geen ander waar moeders van kunnen genieten en wat zij wensen. Niet alleen hebben wij schitterende accessoires als cadeau, maar ook betere ideeĂŤn over hoe moeders het beste verwend kunnen worden. www.sanidrome.nl/vangrinsven

Moederdag brunch 11.30 uur tot 14.00 uur

Aziatisch en Europees

(Alleen op zondag 11 mei)

Restaurant

Onbeperkt keuze uit ons luxe buffet van koude voorgerechten, soepen, brood, lekkere verse salades, bakplaat, snacks, verschillende warme gerechten. en een grand dessert buffet met ijs. Prijs volwassenen Kinderen 4jr. t/m 7jr. Kinderen 8jr. t/m 11jr.

â&#x201A;Ź 22,50 per persoon* â&#x201A;Ź 10,50 per kind* â&#x201A;Ź 13,50 per kind*

*Inclusief appelsap, jus dâ&#x20AC;&#x2122;orange, fristi, chocomel, melk, kofďŹ e en thee. Stadionlaan 167, Rosmalen, (073) 521 94 85

Europees & Aziatisch buffet met moederdag voor het diner is geopend vanaf 16.00 uur Arrangement exclusief de dranken: Volwassenen â&#x201A;Ź 20,95 p.p. kinderen (4 t/m 7 jaar) â&#x201A;Ź 7,50 p.k. Kinderen (8 t/m 11 jaar) â&#x201A;Ź 12,50 p.k. All-in arrangement* All-in 2 uur* All-in 2.5 uur* Volwassenen â&#x201A;Ź 29,50 p.p. â&#x201A;Ź 33,50 p.p. kinderen (4 t/m 7 jaar) â&#x201A;Ź 12,50 p.k. â&#x201A;Ź 14,50 p.k. Kinderen (8 t/m 11 jaar) â&#x201A;Ź 17,50 p.k. â&#x201A;Ź 19,50 p.k.

All-in 3 uur* â&#x201A;Ź 35,50 p.p. â&#x201A;Ź 16,50 p.k. â&#x201A;Ź 21,50 p.k.

*(Inclusief genieten van het buffet, alle soorten frisdranken, huiswijnen, rosĂŠ, moezel, bier, kofďŹ e en thee. Graafsebaan 52 Sterke dranken zijn niet inbegrepen.)

5242 JN Rosmalen Tel. 073-5222238 www.wapenvanrosmalen.nl Reserveren gewenst


Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 27

:LM]LMQYHUKXLVG GDWYLHUHQZH

Moederdag 11 mei 2014

(Q

De geschiedenis van Moederdag Op zondag 11 mei is het weer zover. Dan worden (als het goed is) alle moeders in Nederland - evenals in vele andere landen op de wereld - flink in de watten gelegd door hun naasten als dank voor hun goede zorgen. Moederdag is een mooie traditie maar waar komt deze eigenlijk vandaan? Moederdag vindt z’n oorsprong in de Verenigde Staten. Anna Jarvis (1864-1948), een alleenstaande lerares uit Philadelphia, startte Moederdag na het overlijden van haar moeder in 1905 (op de eerste zondag in mei). Ze had veel bewondering voor de rol van moeders in onze maatschappij en organiseerde in 1906 op de eerste zondag na de dag van overlijden van haar moeder een General Memorial Day of All Mothers, met de intentie hier een jaarlijks gebeuren van te maken. Het is aan haar te danken dat Moederdag in 1914 een officiële feestdag werd. Sinds 1928 vieren we officieel Moederdag in Nederland. Inmiddels is Moederdag een redelijk commercieel gebeuren en staat deze vooral in het teken van kopen van leuke cadeaus. Het basisidee staat echter nog steeds overeind: in ieder geval één dag per jaar wordt moeder flink verwend. Dat zou eigenlijk wel eens vaker mogen gebeuren…

Met trots presenteren wij u onze nieuwe winkel.

ons nieuwe adres is: Hinthamerstraat 75 OPENING: 5 mei winkel en 6 mei juicebar Maak ook kennis met onze nieuwe aanwinst: juicebar Vitaminboost. Hier kunt u terecht voor heerlijke gezonde juices en smoothies die vers voor u bereid worden met een boost van superfoods. Graag verwelkomen wij u met een aantal aanbiedingen om het te vieren.

De liefste mama dat ben jij Jij zorgt altijd goed voor mij Een mooi cadeau, een dikke zoen En mijn liefste lach! Op deze moederdag

7RWVQHO juice voor

health

sports

food

beauty

20%

1

euro

korting

op Superfoods van het eigenmerk

20%

korting

GRATIS supplement

op een voedingssupplement van het eigenmerk

bij min besteding van 30 Euro

Geldig t/m 31 mei 2014 en alleen tegen inlevering van deze bonnen . Max 1 per klant niet geldig i.c.m. andere acties of aanbiedingen.

A Diamond for you... Profiteer mee!

fonkelende prijzen schitterende diamanten!

MOEDERDAG ZONDAG 11 MEI

GEOPEN00D 12.00 - 17.

0.24 ct ´Citrien´ van € 2682,voor € 1495,-

0.62 ct Hanger excl. collier van € 2197,voor € 1095,0.03 ct van € 473,voor € 265,-

0.35 ct van € 1038,voor € 599,-

0.02 ct van € 425,voor € 235,-

0.33 ct van € 2495,voor € 1385,-

0.95 ct van € 5950,voor € 3895,-

0.26 ct van € 1220,voor € 699,-

0.02 ct van € 254,voor € 139,-

0.02 ct van € 425,voor € 235,-

0.25 ct Hanger excl. collier van € 1290,voor € 799,-

0.15 ct van € 970,voor € 669,-

ZONDAG 4 MEI 0.02 ct ´Rose de France´ van € 721,voor € 399,-

GEOPEND 12 .00 - 17.00

0.62 ct van € 3153,voor € 1750,0.05 ct van € 512,voor € 299,0,75ct van € 2695,voor € 1750,-

www.juweliertonvangrinsven.nl

Hinthamerstraat 50 5211 MR ‘s-Hertogenbosch 073 - 6138714


Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 28

Pretparken Nieuwe attracties in Toverland

Een wereld vol magie Attractiepark Toverland voegt nieuwe magie toe aan het park. In een compleet nieuw parkdeel zijn acht nieuwe attracties te vinden in een decor van negenduizend planten.

Bij de Efteling stap je in een andere wereld. Foto: De Efteling

De Efteling: nieuwe Aquanura watershow

Dansende fonteinen De Efteling doet niet aan seizoenen. Het attractiepark in Kaatsheuvel is 365 dagen per jaar geopend. Dit jaar is de nieuwe Aquanura watershow te bewonderen oftewel de Tweede Efteling Symfonie.

D

e grootste watershow van Europa zorgt met dit muzikaal schouwspel voor verwondering en verbazing bij jong en oud en geldt als perfecte afsluiter voor een dagje Efteling. In de Vonderplas komen meer dan tweehonderd fonteinen met behulp van muziek, vuur en licht in beweging. Ze beelden onder andere de 1001 nacht van Fata Morgana, de ronddraaiende kookpotten van Monsieur Cannibale en

de spannende strijd tussen Joris en de Draak uit. De Efteling is er in alle geledingen klaar voor. De kabouters in het Kabouterdorp, de inwoners van de stad Raveleijn en de keizer met zijn nieuwe kleren. Ze hebben er allemaal zin in. Dat geldt ook voor alle attracties. Zo zijn de wildwaterbaan Piraña en zelfbedieningsrestaurant Het Witte Paard na een flinke opknapbeurt weer helemaal up to date. Meer informatie: www.efteling.com.

Safaripark Beekse Bergen blijft groeien

Nijlpaarden en krokodillen

D

aarnaast presenteert het park een nieuwe show van Toos Toverhoed en haar vriendje Morrel. Attractiepark Toverland is de afgelopen jaren snel gegroeid. Het park biedt zowel binnen als buiten attracties voor alle leeftijden. De kleintjes komen nog steeds volop aan hun trekken op uitdagende klimtoestellen en natuurlijk in het beroemde Toverhuis, waar ze zelf kunnen toveren. Het park biedt twee

wildwaterbanen, een bobbaan en vier snelle achtbanen. Vooral de houten achtbaan Troy is met 35 meter hoogte en een snelheid van 90 kilometer per uur een van de spectaculairste attracties ter wereld. De Magische Vallei is een bijzonder deel van het park, met een spetterende wildwaterbaan en een achtbaan waarbij de karretjes draaien tijdens de rit. En dat alles in een magisch decor. Meer info: www.toverland.nl.

Wereldprimeur Movie Park met spectaculaire show

Het geheim van de dinosaurus Adrenalinekicks, een expeditie naar het verre verleden en dinosaurussen. Het zijn de ingrediënten van de nieuwe attractie die Movie Park Germany deze zomer gaat openen.

M

ovie Park is te vinden net over de grens bij Arnhem. De nieuwe attractie beschikt over de modern-

ste film- en animatietechnieken en spectaculaire decors. Als bezoeker word je zelf onderdeel van het spannende avontuur. De nieuwe

In de expeditiebus van Movie Park een spannend avontuur beleven. Foto: Movie Park Germany

Safaripark Beekse Bergen blijft groeien. Het nieuwe verblijf voor Afrikaanse nijlpaarden en krokodillen betreft de grootste investering voor het safaripark tot nu toe.

D © Geurts Media

e nijlpaarden en krokodillen zijn vanaf eind april te zien via de wandelsafari. De verblijven worden zo ingericht dat de dieren goed zichtbaar zijn voor het publiek en tegelijkertijd op een zo natuurlijk mogelijke manier kun-

nen leven. De nijlpaarden en krokodillen vormen een mooie aanvulling op de andere Afrikaanse dieren, zoals de olifant, giraf en leeuw die al te zien zijn in Safaripark Beekse Bergen. Safaripark Beekse Bergen is hét grootste Afrikaanse wildlife park van Nederland. Bezoekers van het park komen tijdens een wandel-, auto-, boot- en bussafari oog in oog te staan met meer dan 1.250 dieren zoals leeuwen, olifanten, giraffen, neushoorns en apen. Safaripark Beekse Bergen is gevestigd in Hilvarenbeek en onderdeel van Libéma. Meer informatie: www.safaripark.nl. De nieuwe bewoners van Beekse Bergen: Afrikaanse nijlpaarden. Foto: Beekse Bergen

Met een bootje over de Djengu River. Foto: Toverland

attractie voert je namelijk in expeditiebussen diep onder het park mee naar een oerwereld met bewoners van enkele duizenden jaren oud. Je ontmoet er een wereldberoemde archeoloog en gaat samen met hem op expeditie naar onderaardse opgravingen. Als de wetenschapper plotseling verdwijnt, wordt een beroep gedaan op de bezoekers van het park en voor je het weet ben je betrokken bij een zenuwslopende reddingsactie. Duitslands grootste film- en attractiepark is een bijzondere belevenis voor jong en oud. Met de populaire helden uit Nickland, de vrienden uit Ice Age, Spongebob, Cosmo en Wanda is dit film- en attractiepark de ideale gezinsattractie. Meer informatie: www.moviepark.de.

Gratis naar een attractiepark Alle parken op deze pagina geven in totaal 32 toegangsbewijzen weg. Bel de oplossing door en maak ook kans! De woorden staan in alle richtingen (ook diagonaal). De oplossing is een woord. Deze belt u door naar 0909 - 5010 706 (60 ct per gesprek).

Achtbaan

IJsje

Schommel

Apen

Magie

Sprookje

Decor

Muziek

Tover

Fee

Paard

Water

Film

Patat

Zwembad

S C H O M M E L M

R E Z L P R J P U

P O I W A K S A Z

A F C G E T J A I

P R T E A M I R E

E E E T D M B D K

N F A V R E T A W

S P R O O K J E D

R N A A B T H C A


BEDRIJVIGHEID

Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 29

Column

Eerste lokale Start-up weekend in ‘s-Hertogenbosch

Sommelier van Amstelhotel neemt slokje wijn

Goede ideeën moeten uitgesproken worden

De heer X was 33 jaar werkzaam bij het Amstel Hotel. Als sommelier had hij een goede staat van dienst. Op 18 november 2013 werd door het Amstel Hotel de catering in Carré verzorgd in het kader van een prijsuitreiking. De koks en het bedienend personeel hebben die avond in Carré gewerkt. Rond 22.00 uur kwam een medewerker van het Amstel Hotel langs om het personeel te bedanken voor hun harde werken. Hij zorgde tevens voor een flesje bier en wat sandwiches. Na deze gezamenlijk te hebben genuttigd, ging het personeel weer aan het werk. Een paar uur later heeft de heer X nog een slok rode wijn gedronken en ook een collega een slok aangeboden. Kort daarop is hij op staande voet ontslagen, waarbij het Amstel Hotel zich erop beriep dat het in strijd met de voor ieder bekende huisregels was om tijdens het werk alcohol te nuttigen en om anderen aan te zetten dit te doen. De heer X vordert wedertewerkstelling en het Amstel Hotel een voorwaardelijke ontbinding van de arbeidsovereenkomst (zo’n ontbinding wordt verzocht voor het geval een ontslag op staande voet niet overeind blijft). De kantonrechter, die zich over die zaak moest buigen, vond de beschuldigingen van het Amstel Hotel terecht, maar een ontslag op staande voet ging toch echt te ver. Wat meewoog was dat het Amstel Hotel de huisregels niet consequent toepaste door eerder die avond het personeel bier aan te bieden. De vordering van de heer X tot herstel dienstverband werd toegewezen. Vanwege het lange dienstverband en het goede functioneren is het voorwaardelijk ontbindingsverzoek van het Amstel Hotel afgewezen. Voor een vruchtbare voortzetting van de samenwerking werd geadviseerd om toch nog maar eens een paar goede gesprekken met elkaar te voeren. Wil een werkgever op kunnen treden tegen bepaald gedrag, dan is het essentieel, dat de werknemers daarvan via bijvoorbeeld een huisreglement op de hoogte zijn. Worden die regels overtreden, dan staat de werkgever altijd sterker, maar het blijft oppassen geblazen met een ontslag op staande voet, omdat de consequenties daarvan voor een werknemer nu eenmaal zeer ernstig zijn, zoals de weigering van een WW-uitkering. Mr J. (Hanneke) van Haarlem, Advocaat Arbeidsrecht Van Zinnicq Bergmann Advocaten ‘s-Hertogenbosch

Annemarie Jorritsma opent Floraliën Nederland ‘s-HERTOGENBOSCH - Annemarie Jorritsma opent op vrijdagochtend 9 mei Floraliën Nederland, de tiendaagse wereldexpo van bloemen en planten. De Floraliën, met een oppervlakte van 40.000 m2, worden voor het eerst in Nederland gehouden in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch. Annemarie Jorritsma is voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en burgemeester van Almere, waar in 2022 de Floriade plaats vindt. Met de opening geeft ze het belang aan van bomen, planten en bloemen in onze leefomgeving. Tijdens de openingsplechtigheid zal hoofdontwerper Niek Roozen een korte toelichting geven op de Floraliën en zal een internationaal kinderkoor een lied uit de musical ‘Plants & Fairytales’ ten gehore brengen. Van 9 tot en met 18 mei is de expositie geopend voor het publiek. Behalve op volwassenen richten de Floraliën zich ook op kinderen door hen te laten ervaren hoe levend groen bijdraagt aan een gezond leefklimaat. Zo is er een vlindervriendelijk thema, een educatieve speurtocht en zijn er smaaklessen met biologische kruiden en groenten uit de tuin. Voor meer informatie: www.floralien.nl.

Vitaminstore Den Bosch verhuisd en vernieuwd ‘s-HERTOGENBOSCH - De moderne gezondheidsspecialist Vitaminstore Den Bosch is verhuisd naar Hinthamerstraat 75. Zij heeft daarbij niet alleen een schitterend pand en uitgebreider assortiment om de klant mee te verrassen, maar ook... juicebar Vitaminboost! Met in de samenleving een steeds groter wordende belangstelling voor een gezonde levensstijl, was het voor eigenaar Christ Bemt een logische stap om zijn klanten meer van het goede te bieden. In zijn nieuwe, twee verdiepingen tellende filiaal, zijn niet alleen producten van de beste kwaliteit te vinden, maar is er tevens de gelegenheid om therapeuten te bezoeken of workshops te volgen. ‘s-Hertogenbosch kan nu ook kennis maken met juicebar Vitaminboost. Hier kunt u terecht voor juices en smoothies op basis van groente en fruit, die vers voor u worden bereid. Een extra toevoeging van supplementen en/of superfoods zoals guarana, chiazaad of spirulina maakt van uw drankje een ‘super’ verantwoorde lekkernij. Ook een ‘shotje’ tarwegrassap behoort tot de mogelijkheden. Al het goede uit de natuur: every body happy! Vanaf maandag 5 mei opent Vitaminstore haar deuren (twee panden naast het oude filiaal) en vanaf dinsdag 6 mei is ook juicebar Vitaminboost geopend (Hinthamerstraat 75).

‘s-HERTOGENBOSCH - Vrijdag 16 mei begint om 19.00 uur de Kick off van het eerste Broedweekend in ‘s-Hertogenbosch. Een weekend waarin de beste, leukste, mooiste of interessantste ideeën van deelnemers verder worden uitgewerkt. Initiatiefnemers Rob Doleweerd en Jaap Klink werden geïnspireerd door andere zogenaamde Start-up weekenden die wereldwijd worden georganiseerd. Zij vonden het tijd worden dat ook in ‘s-Hertogenbosch een goede broedplaats zou ontstaan voor innovatieve ideeën. Het team van het broedweekend met Jaap klink (derde van links) en Rob Doleweerd zittend op de leuning van de brug

Door Lesha Bosman

“Iedereen loopt wel rond met een goed idee”, vertellen Rob en Jaap. “ Er wordt alleen heel vaak veel te weinig mee gedaan. Door een idee te delen, kom je vaak verder in de daadwerkelijke realisatie ervan. Als zelfstandig ondernemers hebben we beiden ervaren hoe moeilijk het is om een initiatief helemaal alleen te realiseren. Door mee te doen aan het broedweekend en je idee te pitchen voor een grote groep krijg je waardevolle feedback. Of het idee nu ligt op het gebied van vormgeving, techniek, internet of hulpverlening dat maakt niet uit. Alle ideeën zijn welkom. Op de eerste avond van het weekend pitcht iedereen zijn idee. Daarna kiezen de deelnemers diezelfde avond welke plannen er verder worden uitgewerkt. Vervolgens worden er verschillende groepen gevormd die ermee aan de slag gaan.” Deelnemer aan het woord

“Ik heb me opgegeven voor dit weekend omdat ik al heel lang met een idee rondloop”, vertelt Victor. “ Ik ben er al minstens tien jaar in mijn hoofd mee bezig en ik loop vast op een aantal dingen. Ik hoop

dat ik door het broedweekend een hoop tips en adviezen krijg waardoor ik verder kan. Natuurlijk heb ik ook financiële middelen nodig om mijn plan uit te voeren dus ik hoop dat ik in de geldprijzen val tijdens het weekend maar dat is niet het belangrijkste. Het wordt tijd om mijn idee te delen met anderen en het te realiseren. Er is volgens mij behoefte aan een app die ik wil ontwikkelen. Een app waar mensen alle vrijwilligersorganisaties en goede doelen kunnen terugvinden en waar precies vermeld staat wat de organisatie doet, hoeveel geld er daadwerkelijk naar het uiteindelijke doel gaat en of er vrijwilligers nodig zijn en voor welke functies. Broedweekend in één weekend uitgedacht

“Inmiddels is de organisatie achter het Broedweekend uitgegroeid tot 10 enthousiaste ondernemers uit verschillende disciplines. Eigenlijk is het Broedweekend een mooi voorbeeld van hoe een idee daadwerkelijk realiteit wordt. We hebben in één weekend met elkaar gebrainstormd over hoe we dit Startup weekend konden uitvoeren. Door de verschillende disciplines

binnen het team en het grote netwerk is het ons gelukt. We hebben de naam voor het weekend bedacht, sponsors gevonden, zijn op zoek gegaan naar coaches die de deelnemers tijdens het weekend willen bijstaan met hun kennis en hebben een ruimte bemachtigd in het voormalig kantoorpand van het Brabants Dagblad.” Duurzaam weekend

“We hopen door het broedweekend het ondernemersklimaat in ‘s-Hertogenbosch een boost te geven. In andere steden zoals Eindhoven voel je een bepaald innovatief ondernemersklimaat. Er is veel bedrijvigheid en men staat open voor vernieuwing. We hopen dat die energie ook meer in ‘s-Hertogenbosch gaat ontstaan. Juist door dit Startup weekend lokaal te organiseren voor ‘s-Hertogenbosch en omgeving hopen we dat er veel ideeën werkelijkheid worden en dat nieuw opgedane contacten blijven bestaan. Vaak valt na een landelijk Start-up weekend alles uit elkaar en dat is jammer. Wij hopen op duurzame samenwerkingen.” Inschrijven voor het weekend is nog mogelijk. Ga naar www.broed.nu.

“Mobiliteit op Maat maakt zijn naam volledig waar” WAALWIJK - Christ Cooymans kan niet goed uit de voeten, daarom is hij aangewezen op een scootmobiel. “Die koop ik”, zegt de Drunenaar, “al tien jaar bij Mobiliteit op Maat. Daar ben ik heel tevreden over, dat bedrijf maakt zijn naam volledig waar. Mobiliteit op Maat, daar kunt u op bouwen.” Bij het aankopen van een scootmobiel gaat het erom dat het hulpmiddel bij u past, dus dat er maatwerk wordt geleverd. “Ik ben zelf nogal fors, dus heb ik een scootmobiel nodig die tegen een stootje kan. Mobiliteit op Maat snapt dat, want met de vorige scootmobiel heb ik zo’n vijf jaar gereden.” Als zijn scootmobiel zijn werk niet doet, dan heeft Christ een probleem. “Dan ben ik onthand, kan ik nergens naartoe. Henk en Ad van Mobiliteit op Maat snappen dat. Als ik bel, zijn ze als de wiedeweerga bij mij thuis. Geen flauwekul, ze werken het gewoon af. Vlot en vakkundig, heel fijn is dat.” Voor Henk van Hemert en Ad Berkelmans is die service niet meer dan normaal. “Wij weten dat een scootmobiel voor deze mensen verschrikkelijk belangrijk is, anders komen ze hun huis maar amper uit. Daarom besteden we daar heel veel aandacht aan, onder meer met een eigen servicedienst. Daarmee zijn we heel onderscheidend. Als het

Mobiliteit op Maat: service in hun eigen werkplaats

kan, repareren we aan huis: des te eerder is de scootmobiel weer mobiel. Anders halen we het hulpmiddel op, repareren dit in onze goed geoutilleerde werkplaats, en brengen hem weer terug. Daar gaan echt geen dagen overheen, hoor. Dat kun je echt niet maken.” Ook bijzonder: in noodgevallen kunnen klanten een scootmobiel lenen. Pech onderweg. Met elk hulpmiddel kan dat u overkomen, dus ook met een scootmobiel. Henk: “Dan ben je echt onthand. Daarom hebben we een pechhulpdienst. Zeven dagen per week kunt u een beroep op ons doen. Indien nodig brengen wij u thuis.” Bij aankoop van een grote

Foto: Freek Jansen

scootmobiel, krijgt u een jaar lang gratis pechhulpdienst en wa-verzekering. Doordat de eigen bijdrage steeds hoger uitvalt, wordt het interessant om zelf een scootmobiel te kopen. “Bovendien kunt u dan zelf een keuze maken. Ook dat op vlak zijn we onderscheidend: de klant maakt uit wat hij wil, we werken niet met standaardmodellen. Bij ons hebben ze echt een keus. Een betrouwbaar product voor elke portemonnee.” Mobiliteit op Maat B.V. - zij houden u mobiel, ook in uw auto - Kloosterheulweg 10 te Waalwijk, 0416560160, www.mobiliteitopmaat.com


Bossche Omroep â&#x20AC;˘ 4 MEI 2014 â&#x20AC;˘ PAGINA 30

Gazelle Koga Loekie

Batavus Sparta E-bikes

GRATIS BRENG- EN HAALSERVICE! Boschmeersingel 141 5223 â&#x20AC;&#x2122;s-Hertogenbosch Nabij winkelcentrum Helftheuvel

T. 073 - 621 80 24 christvandoremaele@gmail.com www.doremaele.nl

Â&#x17D;Â&#x2021;Â?Â&#x2013;Â&#x201D;Â&#x2039;Â&#x2022;Â&#x2026;Â&#x160;ƤÂ&#x2021;Â&#x2013;Â&#x2022;Â&#x2021;Â?ÇŤ ÇĽÂ&#x192;Â&#x192;Â?Â&#x2014;Â&#x2122;Â&#x2021;Â&#x2039;Â&#x2030;Â&#x2021;Â? ƤÂ&#x2021;Â&#x2013;Â&#x2022; elektrisch! E-BIKE KIT Afrikalaan 17-a, 5232 BD â&#x20AC;&#x2122;s-Hertogenbosch    * $)""#!!($"

Â&#x2122;Â&#x2122;Â&#x2122;ǤÂ&#x2021;Â&#x201E;Â&#x2039;Â?Â&#x2021;ÇŚÂ?Â&#x2039;Â&#x2013;ǤÂ?Â&#x17D;


Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 31

Ons Brabant Fietst zet Brabant op de kaart als fietsprovincie Vanaf half mei is www.onsbrabantfietst.nl hét vertrekpunt voor fietsen in Brabant. Met praktische informatie zoals fietsroutes en een routeplanner, fietsvoorzieningen, tips en leuke weetjes. Een agenda met acties en evenementen, maar ook een plek om vragen te stellen en ervaringen te delen. Het platform zorgt ervoor dat het totale fietsaanbod in Brabant makkelijk vindbaar is voor de consument. Door deze informatie later dit jaar ook nog te koppelen aan de portal van VisitBrabant, kunnen fietsers makkelijk en snel hun eigen fietsarrangement op maat samenstellen. Met naar keuze een bezoek aan een museum, restaurant, evenement of attractie aan de route.

Samen werken aan een bereikbaar en aantrekkelijk Brabant voor fietsers Het platform www.onsbrabantfietst.nl is een onderdeel van de samenwerking tussen Brabantse fietspartners zoals Provincie NoordBrabant, Fietsersbond, wielersportbond NTFU, diverse gemeenten en het Routebureau Brabant, waarvan de coördinatie ligt bij het Vrijetijdshuis, dat binnenkort overgaat in de nieuwe organisatie VisitBrabant. Via het platform werken Brabantse fietspartners samen aan een bereikbaar en aantrekkelijk Brabant voor zoveel mogelijk fietsers. Hierdoor kiezen steeds meer mensen steeds vaker voor de fiets en wordt Brabant op de

SCHEIDEN... 06 - 43 05 24 00 / 073 - 622 15 22 w w w. h e t s c h e i d i n g s c o l l e c t i e f . n l

Meedoen met Ons Brabant Fietst Bent u actief op het gebied van fietsen in Brabant en wilt u ook laten zien dat je voor fietsen in onze mooie fietsprovincie Brabant moet zijn? Zorg dan dat ook uw initiatief een podium krijgt op het platform Ons Brabant Fietst. Voor meer informatie, stuurt u een mail naar: info@onsbrabantfietst.nl.

2 EURO VOORRAADVERKOOP T-shirts, polo’s, vesten, bierviltjes, caps en bijv. tassen voor maar € 2,- per stuk van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld

De financiële en fiscale gevolgen?

Scheidingspraktijk Hermus & De Jong

kaart gezet als dé fietsprovincie van Nederland. Het platform richt zich op recreatieve, sportieve én functionele fietsers, die hun fiets met name gebruiken voor woon-werkverkeer.

Bel voor een gratis ADVIESGESPREK

Het scheidingscollectief verzorgt: • • • • •

Scheidingsbemiddeling op maat Kinderbegeleiding & ouderschapsplan Juridisch & fiscaal advies Alimentatie advies & berekening Mediation

Bestel snel via moed.nl Steun ons: Sms Moed naar 4333 en doneer eenmalig € 2,-

Paleiskwartier 20 jaar dichtbij Ook de Kring draagt aan de driedaagse festiviteiten haar steentje bij, door zaterdag 17 mei een aantal Paleiskwartierwandelingen aan te bieden. Mocht u verhinderd zijn dan kunt u deze wandeling altijd bij ons reserveren. Daarnaast verzorgen wij, zoals u van ons gewend bent, het hele jaar door onze Cultuurhistorische stadswandelingen.

Het Paleiskwartier zet de deuren open.

Cultuurhistorische stadwandelingen

‘s-Hertogenbosch heeft de afgelopen jaren veel energie besteed aan de transformatie van de oude spoorzone in een modern nieuw stuk binnenstad.

U wandelt met een ervaren gids door de historische binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. U zult verbaasd staan wat de stad dan aan geheimen prijsgeeft. De stadsgids voert u door smalle karakteristieke straatjes, over pleinen en langs bekende Bossche monumenten en vertelt verhalen uit het verleden en heden van een stad in beweging. Als groep kunt u ook zelf, samen met de gids, een route door de stad bepalen: dé ideale manier om voor uw gezelschap een stadswandeling op maat te organiseren. Ook als echte Bosschenaar ontdekt u plaatsen waar u normaal aan voorbij loopt.

Zaterdag 17 mei “Dag van de architectuur” Vanaf 10 uur heeft u, vanaf de 55 meter hoge van Lanschottoren, een “ontmoeting” met het Paleiskwartier en de stad. Om 10.30 uur start ieder uur, vanuit het Stedelijk Gymnasium, een Paleiskwartierwandeling. Onder leiding van een stadsgids wandelt u door het Paleiskwartier en bezoekt u ook de binnentuinen die, voor deze gelegenheid, zijn opengesteld. Bij HEVO, in het RIVA gebouw, is een Dagelijks om 14.00 uur (muv historische fototentoonstelling van maandag) en op zaterdag ook om het gebied. Een gids van de Kring, 11.30 uur staat onze gids voor u klaar. geeft, indien gewenst, toelichting. Kaartverkoop aan de balies * Voor meer informatie zie het programmablad en de of via internet

Een overzicht van onze activiteiten: Varen op de Dommel Vaartocht met salonboot High Tea vaartocht met salonboot Wandelingen Bier- en brouwerijwandeling Cultuurhistorische stadswandeling Jeroen Bosch wandeling Vestingwandeling Wandeling Begraafplaats Orthen Vaarwandelroute Bossche Binnenstad Vaarwandelroute Vughtereiland Rondleidingen Groot Tuighuis Sint-Janstoren Sint-Janskathedraal Sint-Jansmuseum De Bouwloods Beleef bouwhistorie Sint-Jan Stadhuis Sint-Cathrienkerk

media.* of: www.paleiskwartier20jaardichtbij.nl

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten van Kring Vrienden op

DAGJEDENBOSCH.COM

VAREN OP DE BINNENDIEZE Vestingroute Historische route Jeroen Boschroute Vaarwandelroute Bossche Binnenstad Vaarwandelroute Vughtereiland Privé varen in de avond Huwelijksboot Muziek op de Binnendieze Groepsarrangementen Den Bosch op maat Meer informatie Wilt u graag meer informatie over een van onze activiteiten? Kijk op www.kringvrienden.nl, bel naar 073 - 613 50 98 of vraag onze uitgebreide brochure aan via algemeen@kringvrienden.nl. Reserveren Telefonisch: voor alle vaartochten en individuele rondleidingen. 0900 - 20 20 178 (€ 0,90 per gesprek). Op werkdagen van 10.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 16.00 uur. Internet: tot 3 uur vóór de activiteit via www.kringvrienden.nl.

Contante verkoop Balie Molenstraat 15A: maandag van 13.30 - 17.15 uur dinsdag t/m zondag van 09.30 - 17.15 uur. Balie Parade 12: maandag van 13.30 – 17.00 uur dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur zon- en feestdagen van 11.00 – 17.00 uur.


Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 32

Operette Rosmalen Die lustige Witwe

Franz Lehár Geboren: 30 maart 1870 Overleden: 24 oktober 1948

Hij werd geboren in Komáron (nu op Slowaaks grondgebied) op 30 april 1870. Toen hij 15 jaar was, werd hij opgenomen in het Praagse conservatorium, waar hij viool- en compositielessen kreeg van niemand minder dan Dvorák. Na zijn studies aan het conservatorium trad hij in dienst van het leger, waar hij een tijdje in het harmonieorkest dat zijn vader dirigeerde, speelde. Op twintigjarige leeftijd werd hij zelf dirigent.

Operette van Franz Lehár vertaling Jaap Dijkhuis Operette Rosmalen streeft er naar eenmaal in de twee jaar een complete operette uit te voeren. Voor 2014 is de keus gevallen op Die lustige Witwe. In deze productie zitten zeer veel herkenbare melodieën. Ook ontbreekt het niet aan intriges en romantiek. Maar zoals gebruikelijk bij operettes zit er wel een mooi einde aan. De spreekteksten zijn in het Nederlands. Voor de zangteksten is gekozen voor de Duitse taal waardoor de melodische lijn optimaal blijft. De uitvoering wordt gespeeld in de voor die tijd gebruikelijke kleding. Een professioneel orkest zal het geheel begeleiden.

Hoofdrollen worden vertolkt door: Christina Karenovics - Hanna Glawari Albert Tukker - Graaf Danilo Danilowitsch Hans Hoedemakers - Baron Mirko Zeta Thea van Woesik - Valencienne Ton Goossens - Camille de Rosillon

Dirigent: Regie T’extpierement:

Henk de Winkel Gerda Klievink Astrid Radoes

Perron-3 Rosmalen Zaterdag 10 en 17 mei, 20.00 uur Zondag 11 en 18 mei, 15.00 uur Informatie: www.operetterosmalen.nl Kaarten: Perron-3 kassa en www.perron-3.nl

Met dank aan onderstaande sponsoren:

Mannus Winkelman Rob Meysen Slaapcomfort Als u slapen belangrijk vindt! Maaskantje 32 5271 XG St.Michielsgestel 073-5943479


Bossche Omroep â&#x20AC;˘ 4 MEI 2014 â&#x20AC;˘ PAGINA 33

Workshop tekenen en schilderen â&#x20AC;&#x2DC;s-HERTOGENBOSCH - Op maandagochtend 12 mei start onder de vleugels van Teken- en Schilderclub â&#x20AC;&#x2DC;de Hambakenâ&#x20AC;&#x2122; een workshop van vier weken. In deze workshop maakt u kennis met diverse materialen en leert u naar voorbeeld of vanuit uw fantasie te werken. De natuur is het centrale thema. Naast het kennis maken met de verschillende materialen komen ook compositorische elementen aan bod. Of u nu veel, weinig of helemaal geen ervaring hebt, iedereen is van harte welkom. Locatie: BBS De Hambaken, Wielsem 1 te â&#x20AC;&#x2DC;s-Hertogenbosch. Data: 12, 19 en 26 mei en 2 juni. Tijdstip: 9.30 - 11.45 uur. De kosten bedragen â&#x201A;Ź 25, inclusief materiaal. Aanmelden vooraf via mail bbshambakentensclub@gmail.com of via tel. 073642246 of 073-6400878.

Programma Natuurtheater de Kersouwe 2014

De 5 favoriete opties nu standaard op de Toyota Auris Now vanaf â&#x201A;Ź 18.995,De Toyota Auris Now is er tijdelijk als extra aantrekkelijke Top 5 editie. Tijdelijk krijgt u standaard 16 inch lichtmetalen velgen, Cruise control, Climate control, mistlampen en een met leder bekleed stuurwiel en pookknop. 'H7R\RWD$XULV+\EULGLVHURRNDOV7RSHGLWLH'DQSURĆŞWHHUWXQDDVWHHQVWDQGDDUGDXWRPDDWRDRRNQRJYDQ een standaard navigatiesysteem en panoramisch dak. Kijk op www.toyota.nl of kom naar onze showroom. U bent van harte welkom.

Brandstofverbruik (EC/630/2012J) varieert van 5,4 L/100km (18,5 km/L) t/m 6,1 L/100km (16,4 km/L); CO2 125-140 gr/km. Prijzen incl. BTW, excl. kosten rijklaar maken en recyclingbijdrage. Afgebeeld is de Auris Hybrid Lease Plus (prijs: â&#x201A;Ź 26.580,- inclusief â&#x201A;Ź 1.000,- extra inruilwaarde). Actieperiode loopt van 15-04-2014 t/m 30-06-2014 (mits geregistreerd voor 01-09-2014). Wijzigingen voorbehouden.

Jos van Boxtel

+

Middelrode,+DĆŠHUWVHVWUDDW â&#x20AC;&#x2122;s-Hertogenbosch,+HUYHQVHEDDQ ZZZMRVYDQER[WHOQO

HEESWIJK - Onlangs is de voorverkoop voor het zomerprogramma 2014 van Natuurtheater de Kersouwe van start gegaan. Het seizoen opent op 30 mei met Droog Brood. Dit stel jubileert en biedt komische hilariteit met lachgarantie. Cabaretier Emilio Guzman zoekt op 27 juni inventief de grenzen van zichzelf als vakman van de lach. Stand-upcomedians Leon van der Zanden en Tim Fransen zijn vriendelijke grappenmakers: ze laten op 12 september niets van hun publiek heel. Nog een aantal highlights: AndrÊ Manuel, Joris Linssen & Caramba, Blaudzun, Bløf, De Dijk, The Kik, en Eric Vloeimans samen met Gatecrash en Yuri Honing. De bijna 100 mensen van theatergroep de Kersouwe brengen dit jaar bovendien de toneelklassieker Cyrano. Jeugdtheatergroep de Kersouwe speelt Ronja de Roversdochter. Verder is er een Midzomerfestival met Pater Moeskroen, een singer-/songwriters avond met o.a. Tim Akkerman (Direct), fanfares met hardrockband, Cowboy Billy Boem, een dance spektakel, een Johnny Cash Tribute band die op alle fronten overtuigt en nog meer muziek, humor en toneel voor jong en oud. Het complete programma vindt u op www.kersouwe.nl. Kaarten zijn te koop op de website, bij VVV Heeswijk en bij Uitpunt Veghel.

World Fair Trade Day in Rosmalen

GEEN ERFBELASTING!? Mei actiemaand bij Notariskantoor Drunen Vraagt u zich wel eens af: - of uw testament niet achterhaald is en uw nalatenschap wel goed geregeld is? - of uw partner en kinderen niet onnodig veel erfbelasting zullen betalen? - of uw huwelijkse voorwaarden en uw testamenten elkaar niet tegenwerken? - of u kunt voorkomen dat uw spaargeld opgaat aan belastingen en AWBZ-zorg? - wie uw vermogen zal beheren als u daar zelf niet meer toe in staat bent? Op deze en nog veel meer vragen heeft Notariskantoor Drunen het antwoord. De afgelopen jaren zijn bovendien veel wettelijke regelingen gewijzigd, waardoor hetgeen u in het verleden heeft laten vastleggen, wellicht niet meer (volledig) voldoet. Al met al genoeg redenen om uw situatie samen met ons eens kritisch te bekijken. In de maand mei is het eerste gesprek bovendien kosteloos, waardoor u er altijd beter van wordt. Maak daarom een afspraak voor een vrijblijvend en informerend gesprek. U kunt ons bereiken via 0416-373934, of stuur een e-mail naar info@notariskantoordrunen.nl

ROSMALEN - Op zaterdag 10 mei vestigen de vrijwilligers van Wereldwinkel Rosmalen uitdrukkelijk de aandacht op het belang van eerlijke en duurzame handel. Ze doen dat door een aantal van die producten te

tonen in kramen op de Driesprong, maar vooral in hun Wereldwinkel. Daarnaast zijn er vanaf 11.00 uur optredens van koor Puur, het HEVOkoor, dans- en balletschool Geraldine en het combo CrossOver.

Toneelgroep Kriebels speelt Adel Blank BERLICUM - Op vrijdag 9 mei en zaterdag 10 mei brengt toneelgroep Kriebels het toneelstuk Adel Blank van Alex van Warmerdam op de planken in Den Durpsherd in Berlicum. In deze tragi-komedie draait alles om Adel Blank (Ruurdje van Poppel), een vermogende dame met een terminale ziekte. Het stuk is volledig in de absurdistische stijl van de schrijver geschreven en zit vol zwarte humor. U ziet een aaneenrijging van ontrouw, onvervulde verlangens, conflicten en rancune. Beide voor-

stellingen beginnen om 20.15 uur. De entree bedraagt 12,50 euro. Reserveren is mogelijk via de website www.tgkriebels.nl, via mail tgkriebels@ziggo.nl of via tel. 0735032117. Tevens zijn er kaarten verkrijgbaar voor aanvang van de voorstelling. Op donderdag 15 mei is er een voorstelling in de Verkadefabriek in â&#x20AC;&#x2DC;s-Hertogenbosch. Deze voorstelling begint om 20.00 uur. Entree 14,50 euro. Kaarten zijn te bestellen bij de Verkadefabriek via www.verkadefabriek.nl of via tel. 073-6818160.


Bossche Omroep â&#x20AC;˘ 4 MEI 2014 â&#x20AC;˘ PAGINA 34

Theatervoorstelling geeft inkijkje in ziekenhuiswereld ROSMALEN - Op donderdag 8 mei komt cabaretier Ernst van der Pasch naar Perron-3 te Rosmalen. Naast cabaretier is hij ook zanger, tv-presentator en zelfs dokter. Ernst maakt mensen beter. Want dat doen dokters. Maar wat is dat eigenlijk: Beter? En word je daar nou zelf nog een be-

ter mens van: van andere mensen beter maken? Deze onderwerpen staan centraal in zijn voorstelling â&#x20AC;&#x2DC;Beterâ&#x20AC;&#x2122; die momenteel in een beperkt aantal theaters te zien is. Aanvang 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de theaterkassa (0738507550) en via www.perron-3.nl.

Dansant da Muze â&#x20AC;&#x2DC;s-HERTOGENBOSCH - Op zaterdag 10 mei is het weer tijd voor Dansant da Muze: hĂŠt dansevenement voor 30 jaar en ouder dat plaatsvindt in De Muzerije. Voorafgaand aan iedere editie kun je tussen 20.00 en 21.00 uur al met de voetjes van de vloer door deel te nemen aan de dansworkshop. Deze keer laat Patricia Schraven je kennis maken met Sevillanas, een muzieken dansvorm uit Zuid Spanje. Aansluitend gooit DJ Ser-V zijn eerste plaat erin en zorgt de rest van de

avond voor een lekkere mix van pure energie. Er is een loungehoek, een silent disco en een open podium in de eeuwenoude kelder onder De Muzerije. De kosten voor de dansworkshop inclusief entree dansavond bedragen 7,50 euro. De entree voor de dansavond is 5 euro tussen 21.00 en 22.00 uur, daarna kost een kaartje 7,50 euro. Kaarten alleen aan de deur, niet in de voorverkoop. Via www.dansantdamuze.nl is het laatste nieuws te volgen.

De Vagina Monologen

TACTILE TECHNOLOGY T I S S O T T- TO U C H E X P E R T. TO U C H T H E S C R E E N TO AC C E S S 15 E S S E N T I A L F U N C T I O N S I N C L U D I N G W E AT H E R F O R E C A S T, A LT I M E T E R A N D C O M PA S S . I N N OVATO R S BY T R A D I T I O N .

T I S S O T. C H

W W W. J U W E L I E R TO N VA N G R I N S V E N . N L

VUGHT - Op donderdag 8 mei is de voorstelling â&#x20AC;&#x2DC;De Vagina Monologenâ&#x20AC;&#x2122; van de Amerikaanse schrijfster Eve Ensler te zien in Theater de Speeldoos te Vught. De persoonlijke verhalen die Ensler optekende uit de monden van honderden vrouwen, raken aan al je emoties: sommige zijn hilarisch, sommige confronterend, andere weer ongemakkelijk of ontroerend. Een steeds wisselende cast draagt bij aan deze theaterhappening. Op donderdag 8 mei komen Mariska van Kolck, Syl-

vana Simons en RenĂŠe van Wegberg naar Vught om hun verhaal te vertellen. Bij deze voorstelling organiseert men weer een gezellige Ladies Night (vanaf 19.00 uur) in de foyer van het theater, met o.a. paaldansen, kleur- en stijladvies, handlezen en stoelmassages. Aanvang 20.30 uur. Entree 21,50 euro, CJP-65+ 20,50 euro. Kaarten zijn te reserveren via tel. 073-6565588 (werkdagen van 10.30 tot 16.30 uur) of op www.theaterdespeeldoos.nl.

Maak van elke folder een voltreffer!

Waarom folderverspreiding met De Waalwijker en Bossche Omroep? Â&#x2026;6XGPMEFSJOEFCVTPQIFUNPNFOUEBUEFDPOTVNFOUEBBEXFSLFMJKLEFUJKEFSWPPSIFFGU Â&#x2026;0QUJNBBMCFSFJLWBOVXEPFMHSPFQEPPSTFHNFOUBUJFXJKBEWJTFSFOVHSBBHCJKEFTBNFOTUFMMJOHWBOVXWFSTQSFJEJOHTHFCJFE Â&#x2026;4DIFSQFLXBMJUFJUTDPOUSPMF[PSHUWPPSFFOVJUTUFLFOEFCF[PSHJOH

Raak uw regio!  

#FMWPPSNFFSJOGPSNBUJF (073) 513 05 65, BGEFMJOHWFSTQSFJEJOHFO 6LVOUPPLNBJMFObezorging@bosscheomroep-waalwijker.nl


SPORT

Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 35

Play-offs FC Den Bosch ‘s-HERTOGENBOSCH - FC Den Bosch speelt in de twee ronde (halve finale) van de Jupiler play-offs tegen Excelsior. De ploeg van trainer-coach Ruud Kaiser eindigde op de vierde plaats in de reguliere competitie. De thuiswedstrijd tegen de nummer drie van de competitie staat donderdag 8 mei op het programma; aanvang 19:45 uur. De tweede wedstrijd wordt zondag 11 mei in Rotterdam gespeeld en begint om 14:30 uur. Mocht FC Den Bosch de finale van de play-offs bereiken dan strijd de ploeg donderdag 15 mei en zondag 18 mei om promotie naar de eredivisie. Kijk voor informatie over de kaartverkoop rondom thuisduels van FC Den Bosch op www.fcdenbosch.nl.

Op weg naar vijftig jaar FC Den Bosch

Selectie dames 1 HC ’s-Hertogenbosch 2014-2015 rond

Het jaar 2015 staat in het teken van het vijftigjarig jubileum van FC Den Bosch.

Dames 1 Hockeyclub ‘s-Hertogenbosch april 2014

Foto: Marjo van de Peppel - Kool

‘s-HERTOGENBOSCH - De internationals Maartje Paumen, Lidewij Welten, Marloes Keetels en Merel de Blaey hebben hun contracten bij Hockeyclub ‘s-Hertogenbosch verlengd. Ook de zaal-internationals Karin Den Ouden en Lieke Hulsen maken volgend seizoen weer deel uit van de selectie. Daarnaast is Hockeyclub ‘s-Hertogenbosch verheugd over de komst van drie nieuwe speelsters: Sian Keil (19), Josine Koning (18) en Marlies Verbruggen (24). De aanvalsters Keil en Verbruggen komen over van OranjeZwart uit Eindhoven en keepster Koning maakt de overstap van SCHC uit Bilthoven. Frederique Matla (17), Sanne Koolen (18) en Elke Boers (16) kwamen afgelopen seizoen al veelvuldig uit voor dames 1 en gaan komend seizoen definitief deel uitmaken van de selectie van dames 1. Bestuurslid Tophockey dames, Mijntje Nierman - Donners; “Wij zijn erg blij met de verlenging van de contracten van veel van onze speelsters. Nu Maartje Goderie, Lizzy Koeton en Sabine Mol hebben aangegeven te stoppen met tophockey, is het van groot belang om ervaren speelsters te behouden en de selectie aan te vullen met jonge talenten.”

Jeugdwielerronde van Sint-Michielsgestel SINT-MICHIELSGESTEL - Zondag 11 mei verschijnt een wielerpeloton voor de eerste jeugdwielerronde van Sint-Michielsgestel aan de start. De renners nemen deel in zeven categorieën in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. Start 11.00 uur vanaf de Kapelbergstraat nabij het Elde College voor een ronde over 1700 meter. Informatie: Paul van Empel: onzepaul@hetnet.nl.

Wandelavond4daagse Sint-Michielsgestel SINT-MICHIELSGESTEL - De 34ste wandelavondvierdaagse in Sint-Michielsgestel wordt gehouden van maandag 19 tot en met donderdag 22 mei. Start tussen 18:00 en 19:00 uur bij Kentalis, CVO Compas, Theerestraat 42, Sint-Michielsgestel. Afstanden; vijf en tien kilometer. Kosten voor deelname vier dagen: 3,50 euro. Informatie: www.avondvierdaagse-stmichielsgestel.nl en 073-5515370.

Giro di KiKa

‘s-HERTOGENBOSCH - Op 15 september 1965 werd de stichting FC Den Bosch opgericht. Daarom staat het jaar 2015 in het teken van het vijftigjarig jubileum van FC Den Bosch. De voorbereidingen daarvoor zijn begonnen. Frans van Gaal, ondernemer in geschiedenis en adviseur van FC Den Bosch, gaat de activiteiten op gang brengen. Hij doet dat samen met Jonneke Staals en Roel van der Krabben namens FC Den Bosch. Politici waren in de jaren zestig nog vooral ‘voetbalminded’. ‘s-Hertogenbosch spande de kroon. Wethouder Frans Suijkerbuijk, later voorzitter van FC Den Bosch, profileerde zich als de man van het sportieve elan. Op voetbalgebied resulteerde dat in werken aan een fusie tussen BVV en Wilhelmina. In het seizoen 1965 - 1966 begint FC Den Bosch/ BVV aan haar eerste seizoen. BVV keert terug naar de amateurs en staat haar beste spelers af aan de Bossche club. Twee jaar later sluit ook Wilhelmina aan en is de sanering van het betaald voetbal in ‘s-Hertogenbosch compleet. Het betaald voetbal in ‘s-Hertogenbosch gaat verder onder de naam FC Den Bosch ‘67. De club kent haar ups en downs en weet als geen ander wat promoveren en degraderen is. FC Den Bosch raakte door de jaren heen als voetbalclub ook gehard in de strijd om het voortbestaan. “Het jubileumjaar is een hele mooie gelegenheid om de club ver-

der vooruit te helpen. We gaan het maatschappelijk draagvlak van de club versterken en verbreden”, aldus directeur Fred van der Hoorn namens FC Den Bosch. Jubileumboek

Voorlopig richt FC Den Bosch zich bij de voorbereiding van het jubileum op drie hoofdactiviteiten. Een daarvan is een bijzonder jubileumboek. Het boek is een nieuw deel in de monumentale reeks clubboeken van Kick uitgevers en zal qua omvang, allure, vormgeving, beeld en tekst een soortgelijke invulling krijgen als de eerder verschenen clubboeken over Feyenoord, FC Groningen, FC Utrecht, NAC, Sparta en PSV. Het boek gaat over de boeiende en rijke voetbalgeschiedenis van ‘s-Hertogenbosch, met een nadruk op FC Den Bosch. Een tweede belangrijk initiatief betreft de oprichting van een zelfstandige stichting die de sociale doelstelling van de club verder zal uitbouwen. Fred van der Hoorn hierover: “Gesteund door met name SNR Schouten Global doen we al veel. Zo biedt de club bij elke thuiswedstrijd een podium aan een maatschappelijke organisatie. Voetbal is de meest drempelloze sport, een echte volkssport. Zo is het voor veel allochtonen de toegangspoort naar de samenleving.

‘s-HERTOGENBOSCH - Hans Elfrink uit ‘s-Hertogenbosch neemt van 29 juni tot en met 4 juli aanstaande deel aan de ‘Giro di KiKa’. ‘Samen helpen we kinderkanker de wereld uit!’ luidt het motto van de wielrentocht in Italië waarbij Elfrink minimaal drieduizend euro aan sponsorgeld hoopt op te halen. Hans Elfrink reed in 2011 de Tour for Life. Voor een directe sponsoring: www.girodikika.nl/hans-elfrink.

Historisch relatiebeheer

Frans van Gaal heeft nog een project in petto: “Een club met een vijftigjarige geschiedenis heeft natuurlijk heel wat spelers, bestuurders en vrijwilligers zien komen en gaan. Daar wil FC Den Bosch iets mee. Vandaar een project waarbij we al die oud-spelers, bestuurders en vrijwilligers in beeld willen krijgen. Zo kunnen we oude relaties nieuw leven inblazen door het organiseren van evenementen, activiteiten, enzovoorts.” Van Gaal noemt het ‘historisch relatiebeheer’, tegenhanger van relatiebeheer vanuit een commercieel motief. “Met historisch relatiebeheer versterk je ook weer de contacten met de samenleving, een doel dat we nadrukkelijk nastreven.”

Black Eagles basketbal zomeravondcompetitie ROSMALEN - Basketbalvereniging Black Eagles in Rosmalen organiseert voor de vierde keer tijdens drie donderdagavonden de zomeravondcompetitie voor senioren (22+). Elk team speelt twee wedstrijden per avond in een 5-tegen-5 competitie. Spelers en speelsters, ook niet-leden, zijn welkom bij dit open toernooi op donderdag 19 en

26 juni en 3 juli. Wedstrijden van 19.00 tot 21.30 uur. Locatie: het openbaar sportveld (kunstgras) met twee basketbalvelden: TM Kortenhorstlaan 4 in Rosmalen (naast scholengemeenschap Het Rodenborchcollege). Bij slechte weersomstandigheden wordt uitgeweken naar de sportzaal in De Hazelaar. Kosten deelname: 7,50 euro per per-

Honderd jaar De Grote Karper

Hans Elfrink

Omdat voetbal binnen ieders bereik ligt, kun je er ook nadrukkelijk iets mee in het kader van gezondheid en lichamelijke opvoeding. Beweging moet terug in het kinderspel. Onze spelers kunnen een voorbeeld zijn door bijvoorbeeld het geven van clinics en trainingen op scholen en verenigingen.”

‘s-HERTOGENBOSCH - Twee miljoen mensen gaan jaarlijks vissen in Nederland. Hengelsportvereniging De Grote Karper in ‘s-Hertogenbosch zorgt voor een gezonde visstand, toegankelijke visplekken en organiseert allerlei activiteiten. Je kunt onder meer terecht aan het Fortwiel en de Fransche Wielen in Orthen. Wettelijk heb je om te mogen vissen voor de meeste wateren de VISpas nodig. Deze is verkrijgbaar via De Grote Karper. Speciaal

voor de jeugd verzorgt de vereniging ieder jaar vijf viswedstrijden. Deze worden gehouden op het Fortwiel, op woensdagavond. Data: 4 juni, 18 juni, 2 juli, 3 september en 17 september. Ter kennismaking is het lidmaatschap het eerste jaar voor jeugdleden gratis. Voor jeugdige sportvissers is de JeugdVISpas in het leven geroepen. Meer informatie: Ad Kemps, 06-53544745, voorzitter@degrotekarper.nl, www.degrotekarper.nl.

soon. Aanmelden per team (o.v.v. naam team, aantal deelnemers en niveau prestatief of recreatief): evenementen@blackeagles.nl. Informatie bij Rob Toonen: robtoonen@kpnplanet.nl, 0735210806.

Muziekles baby’s en peuters VUGHT - Bij MIK in Vught kunnen kinderen al vanaf zes maanden kennismaken met muziek. Samen zingen en bewegen vinden kinderen heerlijk, met een ouder, grootouder of verzorger wordt er gezongen en bewogen. De cursus bestaat uit 5 lessen van 45 minuten. Op donderdag 15 en vrijdag 16 mei start MIK de nieuwe reeks in Theater de Speeldoos te Vught. Voor meer informatie en inschrijven: www.mikweb.nl of 0735492901.


Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 36

Direc conta t c uw re t met giona doelg le roep ! Opvallen in de regio? Plaats uw advertentie in de Bossche Omroep. Door onze gratis huis-aan-huis verspreiding realiseert u een maximaal bereik. Neem contact op met de afdeling adverteren (073) 613 51 16 of mail naar: advertentie@bosscheomroep.nl

www.bosscheomroep.nl


OMROEPERTJES

Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 37

Passend afscheid... U i t va vaartbegeleiding

ArtsLommelen Uitvaartverzorging

Harriet Harriet van v der Vleuten

Iedere e uit uitvaart va der bijzonder

...Afscheid passend als een puzzelstukje

persoonlijk, onlijk , betrokken, integer n, in teger

Lilian Arts, tel. 073-6893597, mobiel: 06-53616114, www.artslommelen.nl Harriet van der VVleuten leuten an vvan an Meel & Lian

www.harrietvandervleuten.nl T 073 689 72 42

BRADERIE/MARKT/ EVENEMENT XXL VLO-MARKT WILLEM II

BINGO / KIENEN / KAARTEN Elke donderdag SUPER - KIENEN in de Bierelier (voorheen de Kep) Dorpsstraat 73 Rosmalen

Zondag 18 mei van 10-17 uur. WillemII Stadion-Ringbaan Zuid- 5026PC-Tilburg. Mega Markt! 0161-456291

RIJLESSEN

SPOEDCURSUS THEORIECERTIFICAAT Auto/Motor 2 dagen 073-6231212 of 0624-717478

MEGA BUITEN VLOOIENMARKT ZONDAG 4 MEI TILBURG

Voetbalver. RKTVV, Rueckertbaan / 09.00 t/m 16.30 uur inl. 0416 530 502 | www.deevenementenlijn.nl ROMMELMARKT HEMELVAARTSDAG Wijkcentrum de stolp organiseert 29 mei een rommelmarkt deze rommelmarkt vindt plaats om het wijkcentrum niet op het gras aanvang 10.00 uur met live muziek. entree gratis kramen reserveren via destolp@home.nl of tel 06-53719482 de stolp Rijnstraat 497 5215 EJ Den Bosch

FEESTEN & PARTIJEN

Prachtige feestzaal met terras bij bossen. Hotel Restaurant De Leygraaf, Meerstraat 45-a, Heeswijk-Dinther www.leygraaf.nl www.dierentuinweide.nl

UIT ETEN

Hotel Restaurant ROMMELMARKT zondag 27 De Leygraaf 3-gangen keuzemenu 22,50 April van 09:00-16:30 Meerstraat 45-a, scc de helftheuvel Heeswijk-Dinther helftheuvelpassage115 www.leygraaf.nl Tel: 06-81135591 www.vdsmarkten.nl

UITERLIJKE VERZORGING Complete gezichtsbehandeling € 25,50 GRATIS antirimpelproefbehandeling. Huidverjongingssalon Body & Face Boxtel 0411-676973

OPSLAG

NIEUW: IN DEN BOSCH - UDEN EN VEGHEL - OSS. HARRIE VAN ERP TOPMOVERS. VERHUIZEN (INTERNATIONAAL)OPSLAG - SELFSTORAGETRANSPORT 073-7200022

Autorijschool Ton van Valkenburg lessen in ontspannen sfeer Al 12 1/2 jaar actief. Starterspakket 20 lessen met examen € 850,Alle andere pakketten € 100,- korting Gratis proef/intakeles Termijnbetaling mogelijk Info 073-6130585 06-42345499

BELASTINGEN NU Finance Administratie, belastingen en jaarrekeningen. Voor de zzp’er all-in pakketten. Voor informatie bel M. van Outheusden 06-43019749 www.nu-finance.nl

BOEKHOUDING

Autorijschool Hans Vos Ook Automaat en Aanhanger Kijk voor acties op:

Belastingaangifte Boekhouding voor ZZP Bel hiervoor Ad van Rooij 0416-273753 Kaatsheuvel Vaartstraat 84

www.autorijschoolhansvos.nl

Of bel 06-53645792

Autorijschool de Parel Lessen per 60 min. € 40,Ook automaat. Ook pakketten Voor info 06-55135656

WORKSHOPS

Kookworkshops Groepen en individuele. Kookliefhebbers, Kookstudio De Leygraaf, Heeswijk-Dinther www.leygraaf.nl

Hoeze - Gespecialiseerd in Automaat - Rijlessen. (Ook verkeers - rijangst). Zie www.Hoeze.nl of bel 0623807092.

ZONWERING

(HUIS)DIEREN

Uw hond vol energie? Maak nu gratis kennis met hondenuitlaatservice Mandy’s Animal Care. www.hondenspeeltuin.com tel. 073-6566810.

Actie Zonweringen en Rolluiken. tel. 06-10161285 Firma v Gompel & v. Loon Gewoon beter. www. vangompelzonweringen.nl Te Koop enkele zeer mooie markiezen, div. maten. Goedkoop. 06-23607411.

INBOEDEL

Te koop gevraagd gebruikte eiken meubelen en bankstellen. Antiek en barok. Altijd hoogste prijs. Tel. 0653-305088 www.woningopruimerde helpendehand.nl gratis taxatie van zolder tot schuur veegschoon opgeleverd evt inboedel opkopen 06-53696113 joop Gevraagd gebruikte meubels tegen contante betaling. Tevens vakkundig ontruiming van woningen. Tel.: 0736893060 Mobiel: 06-42208308 www.ammerzodermeubels.nl

OPPAS GEVRAAGD

Twee nette bevriende gezinnen met schoolgaande kinderen zijn voor de lange termijn op zoek naar LIEVE OPPAS / HUISHOUDSTER voor drie middagen per week Je werkt 1 middag bij het ene gezin (2 kinder en) en 2 middagen bij het andere gezin (3 kinderen). Wij wonen vlakbij elkaar in de Groote Wielen en onze kinderen gaan naar dezelfde basisschool. Jouw werkzaamheden: - Opvang van onze kinderen; - Koken; - Wassen en strijken; - Licht huishoudelijk werk. Wij bieden: - Een interessante vergoeding; - Flexibele uren; - Prettige, ruime werkomgevingen. Werk je graag met kinderen, ben je niet-rokend en in het bezit van eigen vervoer? Bel voor een afspraak de familie Van der Lans 073-6430124 of de familie Denie 073-6314819

KLUSSEN

VAKANTIE

www.badkamerbrabant.nl - verbouwingen - renovatie en/of reparatie - tegelwerk - loodgieters en dak werkzaamheden - ontstoppingen Joosten afbouw 06-29594790 De Regioklusser: Voor schilderwerk, stucadoorswerk, tegelwerk, verbouw, renovatie, klussen. Bel voor een afspraak 06-26686438 / www.deregioklusser.nl Combiron, voor klus op maat. Voor al uw werkzaamheden 073-8509332/06-45084007 www.combiron.nl

SCHIPHOLVERVOER, zeer voordelig met Airport Taxi Combinatie. Voor informatie: 073-6567685

Voor slechts € 0,64 per woord staat uw eigen (1 koloms) 'Omroepertje' op zondag in de krant waarmee u +/- 99.100 gezinnen bereikt! Voor slechts € 0,65 per woord staat uw eigen (1-koloms) ’Omroepertje’ op zondag in de krant waarmee u ± 97.500 gezinnen bereikt! Minimum aantal woorden dat berekend wordt is: 10 á € 0,64 = € 6,40 excl. 21% BTW. Als u uw boodschap uiterlijk woensdag vóór 15.00 uur Minimum aantal woorden dat berekend wordt is: 10 à € 0,65 = € 6,50 excl. 21% btw. Als u uw boodschap uiterlijk woensdag voor 15.00 uur inlevert, dan staat uw 'Omroepertje' zondags in de Bossche Omroep. Per post: Onderwijsboulevard 576, 5223 DN 's-Hertogenbosch inlevert, dan staat uw ’Omroepertje’ zondags in de Bossche Omroep. Per post: Onderwijsboulevard 576, 5223 DN ’s-Hertogenbosch. Fax: 073-6122330 of E-mail: administratie@bosscheomroep.nl. Insturen kan ook via: www.bosscheomroep.nl onder 'Omroepertjes plaatsen?'. Fax: 073-6122330 of E-mail: administratie@bosscheomroep.nl. Insturen kan ook via: www.bosscheomroep.nl onder ’Omroepertje plaatsen?’.

Rubriek :_____________________________________________ Datum plaatsing(en) :_____________________ Naam (rekening houder) :____________________________________________________________________________ Adres :____________________________________________________________________________ Postcode:______________ Woonplaats:_________________________ Telefoon:__________________________________ 0,65 = €_____________ voor de Bossche Omroep ik heb +/- __________ woorden x €€0,64 1,24 = €_____________ voor de Bossche Omroep + de Waalwijker ik heb +/- __________ woorden x €€1,22 + 21% btw = €_____________ Totaal = €_____________

Tekst:

www.airport_taxicombinatie.nl

Te Huur. Prachtig gelgen luxe vakantiehuis, 6 persoons, perceel 700 m2. Park Port Greve te Brouwershaven (Grevelingenmeer). Info eigenaar: erik@oudemans.nl 073-6579126

GOLF

SpaendonckSport, uw tennis en golfspecialist. Nu in de Zuiderpassage. Erasmusstraat 15. www.spaendoncksport.nl

CAMPERBOUW AmorA campers

Buscampers met uniek RollOverLiftBed systeem * Maatwerk campers * Interieur vanaf € 8900,* www.amoracampers.nl * 06-53545276

COMPUTERS COMPUTER PROBLEMEN Hardware en/of software Voor particulier en kleine bedrijven Kom uitsluitend aan huis of kantoor Tel. 073-8888671

TE KOOP STACARAVANS

TE KOOP Stacaravans al vanaf € 1.700,-

Rekeningnr:___________________________________ Plaats en datum:__________________________________

SEPA

Naam Bank:_____________________________ Handtekening:__________________________

Door ondertekening van dit formulier geeft u toestemming aan de Bossche Omroep om een eenmalige incasso-opdracht te sturen naar uw bank om een bedrag eenmalig van uw rekening af te schrijven .

U bereikt +/-141.500 adressen metomroepertje uw omroepertjes in de Bossche Omroep én de Waalwijker! U bereikt +/- 143.750 adressen met uw in de Bossche Omroep én de Waalwijker!

Op Chaletpark de Vondst te Cromvoirt. Chaletpark de Vondst 5266 AJ cromvoirt Tel: 0411-641431 www.chaletparkdevondst.nl info@chaletparkdevondst.nl


OMROEPERTJES

Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 38

BEL DE VAKMAN OPRUIMING SHOWROOMMODELLEN OP=OP

Openingstijden showroom: Maandag gesloten Dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 18.00 uur Zaterdag 10.00-17.00 uur

V.O.M. Dakdekkersbedrijf Specialist voor al uw platte daken en sandwich panelen. Zeer scherpe prijzen! Tel: 06-53486756 Aann.bedr. B. van Laarhoven. Nieuwbouw/ Aan-verbouw. Tekeningen, vergunningen en gespreide betalingen mogelijk. 06-21214111. Diepvries en KOELKAST REPARATIE met garantie. Zonder voorrijkosten. Bel 073-6120095 Service binnen 24 uur. Stukadoorsbedrijf Stefan Wittens Voor gegarandeerd vakwerk particulier en bedrijf Bel voor vrijblijvende prijsopgave 073-6134959 06-11350005 Servicebedrijf van der Stokker. Ontstoppingen, dakbedekking en zinkwerk. Cv en sanitair Tel. 073-6448462 06-45630825 P. de Cort Dakramen VELUX en FAKRO Verkoop, montage en accesoires. Vrijblijvende prijsopgave. Rosmalen, 073-5218507

AFVOER VERSTOPT BEL 073-2600044 www.loodgieterdenbosch.nl

Johan´s Dak Dakdekkers bedrijf voor al uw daken. Tel: 06-20557810 Den Bosch

despuitpleisterspecialist.nl

Secuur Timmer- en Bouwbedrijf Verzorgt al uw Verbouwingen, Timmerwerken, Renovaties en Onderhoud. Bel voor een vrijblijvende offerte aanvraag 06-51525509 of 073-6330284 www.secuur-bouwen.nl Verbouwingen, stucwerk, schilderwerk bel 06-38915595 vakwerk red. prijzen www. s-s-f-den-bosch.webs.com A. v Verbouwingen www.avverbouwingen.nl 06-48961891 Voor al uw verbouwingen en renovaties Ted Timmermans voor al uw - metsel- en tegelwerken - stucadoorswerken - onderhoudswerken - verbouwingen. tel. 073-6410148 b.g.g. 06-22218427

Voor al je timmerwerk voor binnen en buiten 06-10544313 Schildersbedrijf F. Schraven. Vakwerk tegen een betaalbare prijs. Nu deze zomer 20% korting op buitentexwerken. (sikkens) Bel voor vrij blijv offerte: 06-48420737 Schildersbedrijf J.F.A. Sluyter Voor verrassend compleet en betaalbaar schilderwerk gaat u naar een vertrouwd adres, met garantie!! 06-22341889 www.jfasluyter.nl Behang en schilderwerk de goedkoopste en snelste 06-53356093 www. behangmijnwoning.nl André van der ElstTimmerwerken Specialist in het aanbrengen van meerpuntsluiting en div. sloten. Afhangen van deuren en ramen. Ook voor overige timmerwerken. 06-10220614/073-6421849 Voor al u schilder- tex werken, bin- buitenwerk Boons totaal met volledige garantie bereikbaar op 06-54797713 Timmer- en/of metselwerk gevraagd. Scherp uurtarief! Bel. 06-30977747

Centrum de Poort, Luijbenstraat 48, Den Bosch www.centrumdepoort.nl 7 mei MINDFULNESSTRAINING, start 19.30 uur aanmelden: nolvandrunen@centrumdepoort.nl

Clara Teken & Schilderschool Cursussen in Den Bosch, www.toscanarte.nl 073-6133510 clara@ toscanarte.nl

Workshop Stembevrijding iedereen kan zingen 14 mei en 27 juni Inschrijving/info: ubachsbrigitte@gmail.com 06-18466000

Woensdagavond cursus Vrouw in Verbinding start 7 mei in Den Bosch 06-19381492 www.vrouwenkracht.info

TANGO PROEFLESSEN Maandag 12 mei 20.00-21.00 uur Dinsdag 13 mei 21.00-22.00 uur Vrijdag 16 mei 19.30-20.30 uur Deelname proefles € 5,- p.p. CURSUS 6 LESSEN € 70,- p.p. Basis 1, Halfgevorderd, gevorderd, Neo-Tango. Maandag 19 mei t/m 23 juni Dinsdag 20 mei t/m 24 juni Vrijdag 23 mei t/m 27 juni Tangoschool El Corazón Stint Josephstraat 18 Den Bosch, 5211 NJ (begane grond) Centrum binnenstad Info/reserveren: 06-50512566 www.elcorazon.nl

Beginnerscursus Tarot kaartlezen start wederom in sept. 2014. Op 10 woensdagochtenden maakt u kennis met deze eeuwenoude wijsheid. Ervaren begeleiding. Info: www.astridberkers.nl of bel 073-5034430 2 juni 2014 - Rots en Water Brugklastraining ‘s-Hertogenbosch! Kinderen uit groep 8 Weerbaarheid - Sociale vaardigheden studieplanning en meer! www.steviginjeschoenen.nu

AUTO’S EN MOTOREN GEVRAAGD LOOP- EN SLOOPAUTO’S Ook jeeps, caravans, bussen, enz... Defecten geen bezwaar, verlopen apk, schades, enz. Voor meer informatie:

Autobedrijf de Bont B.V. De Bloemendaal 25 • 5221 EB ’s-Hertogenbosch

www.autodebont.nl T: 073 6 315 325

Ook voor al uw onderhoud,reparaties en APK

www.schildernodig.com

Elk leven heeft een verhaal. Laat het op papier zetten, dan blijft het eeuwig leven. Kees Klijn: 06-33970104

VELGREPARATIE

VELGREPARATIES! Richten, overspuiten, polijsten, lassen, poedercoaten, stoeprandschade bijwerken. Supervelg.nl Bosscheweg 17A Drunen, 0416-784476

VERZEKERINGEN

• Nieuwbouw • Aanbouw • Dakkapel • Renovatie Door onze jarenlange ervaring en onze kleinschalige en persoonlijke aanpak, zijn wij als geen ander • Sanitair in staat om uw dromen te verwezenlijken. • Elektra Samen met u formuleren wij een duidelijk plan van aanpak, • Bouwadvies voorzien van een overzichtelijke offerte, waarin we vooral rekening houden met uw wensen op allerlei gebieden. • Bestektekeningen • Stucwerk Titaniumlaan 84, 5221 CK ’s-Hertogenbosch • Loodgieterwerk GSM. 06-54220155 • Straatwerk info@beekverbouwingen.nl info@beekverbouwingen.nl www.beekverbouwingen.nl • Kunststofdakbedekkingen www.beekverbouwingen.nl

PW Administraties & Advies voor Administratie, Loon en Belastingzaken. Tel 073-6444943

DIENSTVERLENING

Advocaten Mrs. Kouwenaar & Weehuizen onder meer ontslag, scheiden, schade, kort geding, strafzaken. Gratis een eerste adviesgesprek. Ook voor ondernemers. Luijbenstraat 15, ‘s-Hertogenbosch tel. 073-6124111 www.kw-advocaten.nl

MEUBELS

Stoffeerderij P. v.d. Bosch Kerkstraat 38, Nuland 073-5324050 Meubelstofferen www.boschmeubelen.nl Meubelstoffeer Atelier Jeanne Buenen Bel voor gratis prijsopgave 06-51742711 www.jeannebuenen.nl

info@pwadministratiesadvies.nl

“KOOPJESHAL“

BANKSTEL BIJVULLEN Bij u aan huis. Ook voor losse stiknaden, stofferen en overige reparaties. Meubelservice van Kaathoven 06-51065375/0413-477417 Meubelstoffeerdersbedrijf (sinds 1935) F. Van Herwijnen Brede Haven 30 ‘s-Hertogenbosch Tel. 073-6147438 www.fvanherwijnen.nl

MUZIEK

Muziekles voor jong en oud. Mondharmonica, saxofoon, klarinet, doedelzak, dwarsfluit, keyboard. harrievanderloop@planet.nl 06-53212571

7

Winkels Zuidoosterfront 122b + 126b ‘s-Hertogenbosch Niet de grootste wel de goedkoopste JOOP PIJNENBURG Openingstijd 13.00-18.00 uur. Tel. 073-6122148. 06-21582093

AFSLANKEN

Ben jij nog niet summerproof? Dan is het nu tijd voor actie! www. rbgewichtsconsulent.nl

REPARATIE Aartshertogenlaan 332a

073 - 641 23 52

Geef uw apparaat een 2e leven Onderdelen en Reparatie alle huishoudelijke apparaten al 30 jaar dé grootste voorraad onderdelen van Brabant Reparatie witgoed aan huis vaste tarieven geen voorrijkosten (ook ’s avonds)

Onderdelen ¥ Internetprijzen Diepvries en KOELKAST REPARATIE met garantie. Zonder voorrijkosten. Bel 073-6120095 Service binnen 24 uur. Bertrand’s Wasmachine en Droger Reparatie Geen Voorrijkosten Bel 06-53939294

FORTONVERZEKERINGEN

financieel advies, hypotheken, echtscheidingen en alle verzekeringen. Wilt u ook kosteloos , onafhankelijk en vrijblijvend uw verzekeringspakket laten checken? 06-83531550 fortonverzekeringen@kpnmail.nl

Administratie- en Advieskantoor voor MKB en Particulier Reeds 15 jaar ervaring Maak vrijblijvend eens een afspraak. J. Kitslaar tel. 073-5215608 www.joopkitslaar.nl

Vrijwilliger gevraagd voor het inrichten van zalen. in de ochtenduren event.middag en avond. redelijk zwaar werk voor inf 06-53719482 de stolp den bosch

Stick Around voor drumlessen die ergens op slaan! Bel voor een gratis proefles: 073-6413828 DWARSFLUIT- en BLOKFLUITLES bij Fluit & zo ‘s-Hertogenbosch. www.fluitenzo.nl renske.vanderheijden@gmail. com of 06-11187785 Nieuw in Maaspoort: keyboard- en pianoles op maat. Alle leeftijden. Kijk op www.keyboardlesdenbosch.nl

of bel 06-36321180 Ben van den Broek.

KLINKT geeft zangles. Leer je stem te gebruiken door anders te luisteren naar je eigen geluid! Proefles 10 euro. Aanbieding: 5 zanglessen voor 65 euro. Bel 06-26062256 of kijk op voiceable.nl/klinkt MUSIC’SCOOL Gitaar-, bas-, drum-, toetsen-, zangles. Gratis proefles, Tel. 06-46188720 www.musicscool.nl Paul van Haren PIANOSTEMMEN EN RESTAURATIE. Bellen voor afspraak:06-10226049 of 0418-510498

PARANORMALE AVONDEN

Dinsdag 6 mei EPC Den Bosch Kitty Thijssen Psychometrie De Biechten (hintham) Vincent van Goghlaan 1 Aanvang: 20.00 uur Info:06-29436075 of 06-36318551

WONEN TOTAAL

S t o f z u i g e r- W a s m a c h i n e c e n t r a l e

UW LEVENSVERHAAL OPTEKENEN

Felise zoekt per direct. Afwasser voor donderdag avond. Medewerker bediening, met ervaring, voor zaterdag overdag/avond. Voor interesse mail je gegevens, met foto, naar mzwijenberg@hotmail.com Of bel naar 0736133449ADMINISTR

Voor hulp bij bv. het installeren van uw laptop/televisie. Oproep Max tel: 06-40571117 of www.oproepmax.nl

Gordijnen en Vitrage. Ook rolgordijnen en lamellen

Voor het blank maken of in kleur spuiten van eiken en PROFITEER NU VAN ONZE gefineerde meubelen. KORTINGEN P. van Riel 06-53190973 Bedrijven of particulier www.blankmaken.nl Is uw interesse gewekt bel naar: 06 - 24 65 18 09

PERSONEEL GEVRAAGD

Luba zoekt OPERATORS VAPRO B. Kijk voor meer informatie op www.luba.nl / bel ons op 073-6911690.

1982 - 2012

SPUITWERK Voor particulieren en bedrijven 30 jaar ervaring. Wanden en plafonds. Ook voor glad pleisterwerk v.a.€ 5,= m2 06-21488889

De Ketting 18, 5261 LJ Vught T: 073-6560474 info@hetambacht.nl www.hetambacht.nl

CURSUSSEN & OPLEIDINGEN

OUD IJZER/ METAAL

G.J Burg voor al uw oud ijzer en metalen 06-50450962 073-6218855 v. Dalsen Voor inkoop van oud ijzer en metalen. Thuis opgehaald. Tevens lid van NIWO Tel. 073-6145371 06-26432549

4 2 3 6 8 3 4 5

3 8

Masseur geeft ontspanningsmassage. Goed voor lichaam en geest. ‘s-Hertogenbosch 06-25103983 Masseur 50 geeft massage aan mannen voor jong en oud. Eerlijk en discreet. 06-10666555

GEZONDHEID

Behoefte aan rust, tijd en energie? STRESSKUNDIG helpt! Vergoeding zorgverzekeraar mogelijk. www.stresskundig.nl 0411-641932

Praktijk voor ontspanning & stress vermindering! www.petraboom.eu

7

6 5

1

9 1 5 4

2 7 8 2

1

UW ZORG IS ONZE ZORG Uw EIGEN SCOOTMOBIEL voor minder geld dan uw eigen bijdrage.

Metaal Groothandel Brouwermetaal.nl Oud ijzer en metalen en voor al uw kabelafval 073-6561080 - Vught

MASSAGE

6

EXTRA SERVICE: technische dienst komt aan huis

SCOOTMOBIELEN VANAF

€ 695,-

Mobiliteit op Maat KLOOSTERHEULWEG 10 - WAALWIJK - T 0416 560160 E info@mobiliteitopmaat.nl WWW.MOBILITEITOPMAAT.NL


OMROEPERTJES

Bossche Omroep â&#x20AC;˘ 4 MEI 2014 â&#x20AC;˘ PAGINA 39

ONROEREND GOED TE HUUR: DIV. APPARTEMENTEN! â&#x20AC;&#x2122;s-Hertogenbosch/St.Michielsgestel/Vught Geen bemiddelingskosten! Huurprijs v.a. â&#x201A;Ź 700,- per maand (excl) info@fsvastgoedbv.nl â&#x20AC;˘ Tel.: 073-5515845 Appartement snel verkopen? zonder wachten op financieringsvoorbehoud, slome makelaars, betere marktomstandigheden? Wij zijn een groep ondernemers, die willen investeren in particulier onroerend goed, met als doel met het verhuren hiervan enig rendement te maken. Wilt U snel handelen, snel geld zien, neem dan vrijblijvend contact op met ons. Wij komen graag bij terug met een voorstel! Epsilon groep 06-83512298 epsilongroep@hotmail.nl

VERZORGPAARD GEZOCHT

Ik zoek een verzorgpaard in de buurt van â&#x20AC;&#x2DC;s-Hertogenbosch. Ik ben 14 jaar en rijd al 6 jaar paard. 06-20139637

VOETVERZORGING

Marie JosĂŠ de Backer Pedicure, Lid Provoet Geregistreerd in kwaliteitsregister pedicures Behandeling aan huis Tel. 073-6424206

GROENTE EN FRUIT Dagelijks vers uit eigen tuinderij o.a.

ASPERGES Tevens vindt u in onze boerderijwinkel een compleet assorment van verse groente en fruit veelal uit eigen tuin. Van der Heijden groente & fruit Bosscheweg 54, Den Dungen, tel. 073-5941284 Geopend: maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00 uur Zaterdag van 8.00-17.00 uur

www.vdheijdengroente-fruit.nl

RELATIEBEMIDDELING

MAN ZOEKT MAN Voor romantische duurzame relatie www.mens-en-relatie.nl 088-0221900 (alle regioâ&#x20AC;&#x2122;s)

HAPPY SINGLE... OF NIET?

Als je op zoek bent naar de geborgenheid van een duurzame relatie, bel dan: 073-2032029 Rianne Ponsioen Of 088-0221900 (alle regioâ&#x20AC;&#x2122;s)

www.mens-en-relatie.nl

Hoogste slagingspercentage met persoonlijke bemiddeling Voor man/vrouw relaties, man/man en vrouw/vrouw.

HULPVERLENING VICKI BROWNHUIS Open huis voor mensen met kanker en hun naasten Het Vicki Brownhuis biedt u o.a.: inloopmogelijkheid, informatie over kanker, patiĂŤntenverenigingen, borstprotheseninformatie-centrum (BIC), creatieve afdeling, yoga, kunst zinnige hulpverlening, individuele hulpgesprekken en nog veel meer. U kunt ook altijd bellen, telefoon 073-6148550 DRAAG UW ZIEKTE NIET ALLEEN U bent altijd welkom van ma. t/m do. 09.30-16.30 uur vr. 09.30-13.00 uur Adres: Hinthamereinde 72-74, 5211 PP â&#x20AC;&#x2DC;s-Hertogenbosch E-mail: info@vbrownhuis.nl Bezoek ook eens onze internetsite: www.vbrownhuis.nl PAUW STEUNPUNT ZELFHULP Is uw maand ook langer dan uw geld? Zelfhulpgroep PAUW is er voor iedereen met (dreigende) geldproblemen. Voor hulp en informatie: PAUW-inloopspreekuren op maandag- en vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Rechtenstudenten-inloopspreekuur op elke derde woensdagavond van de maand van 19.00 tot 20.30 uur. Sonniusstraat 3, 5212 AJ â&#x20AC;&#x2DC;s-Hertogenbosch, tel. 073-6237263 E-mail: info@zelfhulpdenbosch.nl Website: www.zelfhulpdenbosch.nl

BOUWEN & VERBOUWEN

Rood-bronze GEVELSTENEN 230,- EURO PER 1000 STUKS Incl. btw en vrachtkosten Minimaal 2520 stuks DE STEENBOER DRUNEN 0416-372220 Metsel & timmerbedrijf Kradolfer. Ook voor u schoorsteen en daklekkage Zandzuigerstraat 20 Tel: 06-51186571

TEGELS & SANITAIR

Tegels & Sanitair Toon den Otter Empel * grote showroom * grote voorraad * lage prijzen Deken Pompenstraat 46 073-6421530 Empel

Brabants Tegelhuis De goedkoopste in uw regio op gebied van tegels en sanitair www.brabants-tegelhuis.nl Volkerakstraat 39 â&#x20AC;&#x2DC;s-Hertogenbosch 073-6146553

KOKEN

DIVERSEN

Noveen St.Clara Belangrijk! Vraag alleen positieve dingen, bid 9 dagen het weesgegroet bij een brandende kaars, ook als u geen zin heeft. Vraag 2 dingen die bijna onmogelijk lijken verhoord te worden en iets wat u heel erg ter harte gaat. Laat de 9e dag de kaars geheel opbranden en publiceer dit bericht. U krijgt wat u vroeg. T.W.

GOUD - ZILVER INKOOP GOUD Direkt contant geld Juwelier Pieter Jacobs Krullartstraat 9 Centrum Den Bosch 073-6146161

HORREN

WWW.STOPDEMUG.NL Hordeuren & Horramen op maat! Gratis vrijblijvend meten & gratis plaatsen! Ed de Vaan 06-15203228 contact@stopdemug.nl

IN EN OM DE TUIN

www.kookstudioheyendael.nl

2E HANDS

Ons Kringloopbedrijf haalt gratis uw gebruikte KLEDING, BOEKEN, HUISRAAD aan huis op . Een afspraak maken? Bel 073-6133774 www.sosrommelmarkt.nl Goede Doelen in Bedrijf

KLEDING- EN MEUBELBEURS. Dinsdag t/m zaterdag; Kleding, huisraad en meubelen voor de smalle beurs. Openingstijden: zie agenda Bossche Omroep. Adres: Havenstraat 11a. Een Vincentiusactiviteit!

PERSONEEL AANGEBODEN

Nette betrouwbare interieurverzorgster Nederlands heeft nog plaats. Tel: 073-8500147 06-11959911

Voor al uw TUINCOACHING tuinwerkzaamheden. www.mdc-tuinontwerp.nl Snoeien, onkruid 06-43121848 vrijmakenvan uw tuin. Herstellen of vervangen van (Sier)bestrating, grond- sloopuw gazon. opruimwerk, riolering, bomen Renoveren, aanplanten van rooien, schutting zetten, uw tuin. tuinaanleg en Ook voor het rooien en onderhoud 06-44875441 snoeien van bomen bent u bij ons aan het goede LEES DIT adres. GOED VOORGeheel onderhoud van uw tuin het hele jaar rond. DAT U UW Bel u voor n geheel vrijblijvende afspraak OMROEPERTJE 06-22234083 en ik sta u PLAATST!!! graag te woord. Mvg Bas Diepstraten of Wij kunnen GEEN ENKELE www.diepstratenhoveniers.nl AANSPRAKELIJKHEID aanvaarden voor schade Bestraten van oprit, terras, van welke aard dan ook, herbestraten, grondwerk, etc. ontstaan door het Slechts â&#x201A;Ź 10,-/m2. NIET, NIET TIJDIG OF Verwijderen en snoeien van ONJUIST PLAATSEN struiken, bomen. van omroepertjes. Fouten in Aanplant vd tuin. Graszoden opgegeven omroepertjes of en leggen. Bel voor fouten ontstaan door ondui vrijblijvende afspraak delijk handschrift van de Vervoort Tuinen opdrachtgever, behoeven Ęťs-Hertogenbosch door ons NIET te worden 06-46511260 gecompenseerd!!!

TE HUUR AANGEBODEN

Elshout, te huur opslag/bedrijfsruimte vanaf 15 - 1600 m2, kantoor 32m2 tel 0416-373955 info@degouwverhuur.nl

Aangeboden beveiligde stallingsruimte voor uw caravan camper boot vouwwagen etc op geen 10 minuten van Den Bosch voor meer informatie kunt u bellen 06-12137553 0418-680638 Te huur studio gelegen in Villapark De Nederhof te Berlicum 36 m2. Indeling: Entree, Toilet, Pantry, Douche,Woon,-Slaapkamer, Parkeergelegenheid Informatie leaflet : beheer@tiab.nl 073-5038220 Kantoor te huur 40m2 gemeubileerd in Rosmalen Voor info 073-5211495

)HHVWHOLMNHRSHQLQJHÂżOLDDOYDQ6DQLGXPS DOMDDUGHOHYHUDQFLHUYDQKRRJZDDUGLJH $PHUNHQWHJHQERGHPSULM]HQLQ=DOWERPPHO Zaltbommel

2SQRYHPEHURSHQGH6DQL GXPSKDDUGHXUHQPHWP VDQLWDLUWHJHOVHQZHOOQHVVDDQKHW9DQ 9RRUGHQSDUNDWH=DOWERPPHO  ODQJVGH$ 

3000M² SANITAIR & WELLNESS EN 1000M² TEGELS

Geen dumpzaak voor sanitair â&#x20AC;&#x2DC;â&#x20AC;&#x2122; met een foutjeâ&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; , maar hoogwaardige A-merken zoals Grohe, Villeroy & Boch, Sphinx, Detremmerie, Thebalux, Primabad, Novellini, Hansa, Hansgrohe, Duravit, Keramag, Bruynzeel, Sealskin, Hotbath, Wisa, Instamat, Vasco, Geberit, Aco, Dornbracht, Riho, Pelipal geven al aan om wat voor kwaliteit het gaat. Waarom toch de naam Sanidump ? Mensen denken daardoor misschien dat het bij ons om restpartijen of B-keus gaat. Maar niets is minder waar, uw sanitair wordt speciaal voor u besteld. Het is slechts de prijs die wij dumpen. Hierdoor is Sanidump al meer dan 10 jaar de grootste en goedkoopste leverancier van A-merken sanitair in Nederland. Naast het vertrouwde assortiment van Sanidump, zoals meer dan 150 verschillende badkamer- meubelen, 75 douchewanden, 50 baden en whirlpools, designradiatoren, stoomcabines, compleet assortiment van Sphinx en Villeroy & Boch en kranen van alle bekende Amerken. Is sanidump Zaltbommel is uitgebreid met een tegel-afdeling van ruim 800 m2 met alle bekende tegel-merken en het zal u dan ook niet verbazen dat ook daar Villeroy & boch, Sphinx, Grespania en vele andere merken groots uitgepakt hebben.

3000Mȟ SANITAIRSHOWROOM & 1000M² TEGELS VOLGENS NIEUW CONCEPT!

BTW ACTIE GEEN 21 % MAAR SLECHTS

6% BTW

Als klap op de vuurpijl is er tijdens dit spektakel de opening van nog een derde ruimte waar alle bovenstaande merken op hun eigen wijze ruimtes hebben ingevuld om hun paradepaardjes en noviteiten van 2014 te presenteren. U waant zich op een ware sanitairbeurs met compleet ingevulde badkamers van Villeroy & Boch, Sphinx en Duravit , maar ook alle meubel en kranenfabrikanten hebben hier hun top assortiment gepresenteerd. Ervaren adviseurs Peter, lucien, Ron, Krispijn aangevuld door de nieuwe generatie Sonny en Patrick staan voor u klaar om u bij te staan d.m.v. een tekening en/of advies bij het uitzoeken van uw nieuwe toilet of badkamer. 'HNRIÂżHVWDDWYRRUXNODDUJUDDJWRW ziens Sanidump Zaltbommel

VAN VOORDENPARK 17A ZALTBOMMEL - 0418-721202 BOSSCHEWEG 253A TILBURG - 013 58 21 391

TILBURG ZONDAG 4 EN 11 MEI OPEN!


Bossche Omroep • 4 MEI 2014 • PAGINA 40

rdt o w : t e me werk r e v l Doe fva pand a e e m o unt a h z p r e d i i u Z e u ns d e Sch o l e k i e b d o - Ont n ‘t m a v g nin uder o - Ope h t e de w door ren: e d n i voor k valheld? l a a i e af Spec z n agen o w j i s j i n d l r ui olle v B e e d - Wo h ee in Bossc m e d d j i t - R o me t o f e d - Op

Bo week 18 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you