Page 1

Abril | 2014

Núm. 154

LE BIBLIOTEQUES CELEBREM EL DIA INTERNACIONAL DEL LIBRE

CINEMA, CONTES, PRESENTACIONS DE LLIBRES, CONCERTS,... AMB LA PARTICIPACIÓ DE DANI MIQUEL I MARCEL EL MARCIÀ


Ă?5+L?

+3

+;

+*

+1

+=

+:

+.

La programació pot estar subjecta a modificacions d´última hora | www.gandia.org EDITA: Departament de Cultura | comunicaciocultura@gandia.org

3

ABRIL ¡ 2014

,:7L*0(3+0(+,3330)9, 4Ă&#x2DC;ZP*( 56;x*0,:4<:0*(3: (3(4(9X<,:(  ,?7V:0*065: P4() 4(.H <W.  [,(;9, (3;9,:(*;0]0;(;: 0U-694(*0Ă&#x201D;

          


,:7L*0(3:,;4(5(+,3330)9, PINTURA patios de luz, fachadas, estructuras

ALBAÑILERÍA EXTERIOR sustitución de cornisas, desconchados, grietas

FONTANERÍA EXTERIOR sustitución de bajantes, montantes, canalones, fugas

IMPERMEABILIZACIONES fachadas, terrazas, patios

LIMPIEZAS fachadas, acristalados, monumentos, caravistas

COLOCACIÓN extracciones de humo, apliques

FINANCI

ACIÓN

100%

INSTALACIÓN DE LÍNEAS DE VIDA, SISTEMAS ANTIAVES

:,;4(5(+,3330)9,c+LSHSK»HIYPS L’editor i escriptor valencià Vicent Clavel va suggerir, l’any 1926, a la Cambra Oficial del Llibre de Barcelona, celebrar una festa el 7 d’octubre per recordar el naixement de Miguel de Cervantes. Aquesta proposta fou acceptada i el rei Alfons XIII va signar el Reial Decret. Quatre anys més tard, es va traslladar la data al 23 d’abril, diada de Sant Jordi, per ser el dia del soterrament de Cervantes. El 1995, la UNESCO el va declarar el Dia Mundial del Llibre i dels Drets d’Autor. Per celebrar esta data tan significativa, des de les biblioteques hem preparat un programa on el protagonista és el llibre. Us animem a participar-hi. La Biblioteca és solidària | Eliminació de sancions als lectors, a canvi d’aliments, en totes les biblioteques de la Xarxa Tots aquells socis sancionats pel retard en la devolució de materials podran obtindre l’eliminació de la sanció, a canvi de l’aportació d’aliments perdurables. Igualment, es podran fer les devolucions de materials amb retard, durant tota la setmana, sense que es genere sanció, si s’aporta algun d’estos aliments. Els aliments s’entregaran a l’organització Creu Roja, que posteriorment els repartirà entre les persones més necessitades. Durant la Setmana del Llibre, teniu una magnífica opció de fer un acte solidari i, alhora, recuperar la possibilitat d’usar el carnet de la biblioteca, sense esperar que es complisca la sanció. No cal dir que tots els socis que, sense estar sancionats, vulguen participar en este acte solidari, podran fer-ho, igualment, en qualsevol de les biblioteques de la Xarxa.

*PJSLKL*PULTH!¸,SSSPIYLWYV[HNVUPZ[H¹cKLSHSK»HIYPSc;LH[YL:LYYHUV:HSH) Projecció de pel·lícules sobre el llibre, el procés de creació literària i la lectura. En col·laboració amb el Teatre Serrano i les llibreries Ambra, Ferrer i Gavina. Entrades gratuïtes a les llibreries i les biblioteques. Les condicions per aconsenguir-les es troben disponibles als llocs de distribució.

+PTHY[Zc

PO

+PTHY[Zc

PO

+PTHY[ZcP O

Aplicador homologade de SATE (Sistemas de Aislamiento Térmico Exterior)

¡¡ AHORA TAMBIÉN!! Lacados en general, Pintura y decoración de interiores Estucado Veneciano

La ladrona de libros | Públic adult

El escritor | Públic adult

Kerity: la casa de los cuentos

Basada en la novel·la de Markus Zusak, explica la història de Liesel Mamminger, una xiqueta de 9 anys adoptada per una família obrera alemanya durant la Segona Guerra Mundial.

L’ex primer ministre britànic, Adam Lang, estava preparant un llibre de memòries, quan el seu ajudant va morir en estranyes circumstàncies. Per acabar-lo, l’editor demana ajuda a un escriptor que ha de mantenir-se en l’anonimat.

A pesar que Natanaël té quasi set anys, encara no sap llegir. Per això, el desengany que s’endu quan sa tia Eléonore li llega la seua biblioteca.

5

ABRIL · 2014

Públic infantil i familiar


,:7L*0(3:,;4(5(+,3330)9, Dilluns 14

Dimecres 16

Dimarts 22 Biblioteca del Grau. 17.45 h Poemes viatgers. Presentació del llibre i activitat d’animació, de la mà de l’autora i il·lustradora Joaquina Barba Dalt l’estora màgica dels poemes viatgers, podreu fer un viatge fantàstic a l’estació dels somnis. En arribar, personatges molt especials us estaran esperant: un drac alat, un pardal africà, la gnoma Ramona, un gegant molt educat... i molts altres que, de segur, us agradarà conéixer. Aquests poemes són una manera molt divertida de llegir històries. En acabant, rebrem la visita d’Èlbot i els participants podran fer-se una fotografia amb ell.

Dijous 24

Concert: Marcel, el marcià, a la Mediterrània | plaça Rei Jaume, I. 17.45 h Una fantàstica actuació, en la qual Marcel s’endinsa en la Mediterrània; una aventura plena de llegendes, personatges, músiques i danses, que farà alçar de la cadira grans i menuts. El nostre amic marcià buscarà les respostes a tots els dubtes que li omplin el cap. I descobrirà que, a l’altra banda de tot, sempre hi ha xiquets i xiquetes jugant.

Col·legi Borja Jesuïtes | 11.00h Plaça Rei Jaume I (davant la Biblioteca) Activitat: “Llibres volem, llibres us mostrem”. Amb un llibre a la mà, cada alumne ens explicarà per què estimen els llibres i la biblioteca.

Escolapias | 11.00 h Plaça Rei Jaume I (davant la Biblioteca) ”Si llibres vols llegir, a les biblioteques podràs escollir” Amb refranys i dites populars en castellà, valencià i anglés, els alumnes visiten la biblioteca, per celebrar el Dia del Llibre d’una forma especial.

,:7L*0(3:,;4(5(+,3330)9,

Presentació del vídeo: Biblioteques Gandia. I a tu, per què t’agraden les biblioteques? Sala d’actes de la Biblioteca Central. 20.00 h Estrenarem el vídeo en el qual els mateixos usuaris, responent a la pregunta “I, a tu, per què t’agraden les biblioteques?”, ens informen de les activitats i dels serveis que ofereixen les biblioteques de Gandia.

Biblioteca Beniopa. 17.45 h Un rey salvaje. Presentació del llibre i activitat d’animació, de la mà de l’autora i il·lustradora de Gandia Rosana Nácher. Un rey salvaje és un conte escrit en poesia, on es descriuen les relacions de poder que s’estableixen entre els animals de la sabana, quan el seu rei oblida l’honestedat, la igualtat i el respecte. Aquesta història bé podria traslladar-se a qualsevol tipus de sistema social, on els valors deixen de tindre presència, mentre creix l’egoisme i l’ambició. Davant aquesta situació, quines actituds restabliran l’equilibri i la convivència?, podrà aquest rei salvatge trobar el camí de la consciència? En acabant, rebrem la visita d’Èlbot i els participants podran fer-se una fotografia amb ell.

Mones i llibres Durant el dia 23 d’abril, els xiquets que s’emporten en préstec un llibre en qualsevol biblioteca de Gandia, rebran una mona especial per berenar i celebrar un dia de Pasqua molt especial: El Dia del Llibre.

Dimecres 23 Dia Internacional del Llibre La biblioteca i els llibres al passeig. A l’encontre de nous lectors Durant el dimarts 23 d’abril, la Biblioteca estarà present al passeig de les Germanies, per a informar dels seus serveis, mostrar els seus materials i fer possible que aquelles persones que encara no siguen sòcies puguen, si volen, obtindre’n el carnet al moment.

Presentació del llibre: After the Clàssics. John Benjamins Publishing Company IVITRA Research in Linguistics and Literature Sala d’actes de la Biblioteca Central. 20.00 h

6

Divendres 25

Versos de Vicent Andrés Estellés. Traducció, introducció i notes de Dominic Keown i Tom Owen Selecció dels versos del poeta valencià Vicent Andrés Estellés (1924-1993), acompanyada d’una traducció a l’anglés de l’original català. El format d’un diàleg innovador amb autors clàssics -la pedra angular d’expressió estellesiana- constitueix una invocació enginyosa i comentari paròdic a l’eixida i l’esperit dels poetes llatins Horaci, Ovidi, Virgili i Catul, el patriarca de les lletres valencianes medieval Ausiàs March i el poeta renaixentista castellà, Garcilaso de la Vega.

Un rey salvaje. Presentació del llibre i activitat d’animació, de la mà de l’autora i il·lustradora de Gandia Rosana Nácher Biblioteca Benpeixcar-Raval. 17.45 h Un rey salvaje és un conte escrit en poesia, on es descriuen les relacions de poder que s’estableixen entre els animals de la sabana, quan el seu rei oblida l’honestedat, la igualtat i el respecte. Aquesta història bé podria traslladar-se a qualsevol tipus de sistema social, on els valors deixen de tindre presència, mentre creix l’egoisme i l’ambició. Davant aquesta situació, quines actituds restabliran l’equilibri i la convivència?, podrà aquest rei salvatge trobar el camí de la consciència?

Club de lectura: El espejo de los días, de Francisco García Olmedo. Proposta de lectura de Pep Lloret, president de la Federació de Falles de Gandia Sala d’actes de la Biblioteca Central, 19.00 h Escrites en forma d’entrades d’un fals diari, l’autor narra una sèrie d’històries reals sobre la seua pròpia vida, tal com li sorgeixen, espontàniament, cada matí, quan reprén la seua escriptura. Aquestes històries constitueixen un mosaic que quasi compon una autobiografia, encara que l’autor aparega sovint més com a testimoni que com a protagonista, i que, a més, reflecteix, en certa mesura, la història cultural de les últimes set dècades.

Presentació del llibre: La melodia del desig, de Ferran Garcia Oliver. Ed. Bromera Casa de Cultura. 19.00 h El projecte del nou orgue per al convent de la Saïdia, a principi del segle xv, condueix Genís Tristany, reputat constructor d’orgues i jueu convers, a trobar-se cara a cara amb la força de l’amor i del desig. Amb Magdalena de Bordils, monja de la Saïdia, descobreix la força d’un sentiment que desborda ambdós joves i els empeny a rebel·lar-se contra els prejudicis i els codis morals que els afligeixen.

7

ABRIL · 2014

La melodia del desig, Premi Alfons el Magnànim de Narrativa en Valencià, fa una excel·lent reconstrucció de l’època, mitjançant un llenguatge ric i sumptuós. I és que, al voltant de Magdalena i Genís, desfila una galeria de personatges, a través dels quals emergeix el rostre d’una València fabulosa, riallera i funesta, rica i miserable, noble i canalla, tremendament atractiva.

Dissabte 26 D’11.30 a 14.00 h, plaça Rei Jaume I | El llibre que més m’agrada és... Amb la participació de Dani Miquel i el Drac Èlbot Com a acte final dels programats per celebrar la Setmana del Llibre, el dissabte, convidem a tots els xiquets i xiquetes a presentar, llegir o parlar-nos d’un llibre, el que vosaltres trieu, el que més us haja agradat, el que siga especial per a vosaltres, el que més emocions us ha despertat o el que us vinga de gust... El vostre llibre i vosaltres, per

uns moments, sereu els protagonistes. Pujareu a l’escenari i, en companyia de Dani Miquel i el Drac Élbot, podreu contarnos per què us agrada el llibre, què té d’especial, quins són els protagonistes..., fins i tot llegirnos un xicotet fragment, si voleu. Cal inscriure-vos, prèviament, en qualsevol de les biblioteques de Gandia i especificar el conte triat. També us farem una fotografia a l’escenari, que podreu aconseguir a la vostra biblioteca. Us animem a participar en la festa del llibre i fer d’ella la festa de tots els qui estimen els llibres, la lectura i les biblioteques. Us hi esperem.


4ØZP*( DS

05 abril

4ØZP*( DV

CONCERT DE PRIMAVERA

abril

La Unió Artístico Musical Sant Francesc de Borja ofrece un año más su Concierto de Primavera, con un programa dividido en dos partes; una con obras clásicas y la otra con obras modernas. En la primera parte interpretarán: Don Giovanni (Obertura a la ópera) de W. A. Mozart, con transcripción y arreglos para banda realizados en 2013 por Franc Martín Císcar, músico veterano y clarinetista de la banda, y que será estrenada en absoluta primicia; Marcha Eslava, de P. I. Tchaikowsky, con transcripción para banda de Daniel Martín (1958), finalizando la primera parte con Romeo y Julieta (Obertura-Fantasía) de P. I. Tchaikowsky, con transcripción para banda sinfónica de Miguel Vercher Talens (1990). En la segunda parte, interpretarán Als Llaneros Dianers (Pasdoble Dianer), de Rafael Mullor Grau, compuesto el año 1984 y dedicado a la Filà Llana de Alcoi, siendo segundo premio en el XX Festival de Música Festera de Alcoi de ese mismo año; La vida es bella (Banda Sonora Original), compuesta por Nicola Piovani en 1998, con transcripción para banda de José J. Sánchez (2004). Para acabar el concierto, Danzón Nº2 de Arturo Márquez y transcripción para banda sinfónica de Seiji Matsuda (2010). Dirigirá el concierto su director, Jacobo Ferrer Cortell.

Organitza: Associació Pro-Música. Informació: 647 201 319 (vesprades)

XAVIER TORRES, piano Pianista valencià, compta amb una acreditada trajectòria concertística. Premiat en més d’una desena de concursos nacionals i internacionals (Premi Iturbi, Ciutat de Carlet, Manuel del Águila, etc.). Va estudiar amb Trini Liull i Jorge Moltó i, posteriorment, amb Brenno Ambrosini i Joaquín Soriano. Ha rebut consells, a més, d’eminents pianistes, com Serguey Dorensky, David Kuyken, Barry Douglas o Jean Paul Sevilla. Ha realitzat gravacions per a RNE de composicions de Schubert, Beethoven, Liszt i Debussy, i ha estrenat obres del compositor Javier Costa. CLAUDIO CARBÓ, piano Iniciat en el piano pel seu pare, estudia amb C. Pérez Blanquer, F. Puchol, D. Bashkirov, G. Egyazarova, V. Suchanov i E. Wirsaladze. Rep classes magistrals de L. Fleisher, A. de Larrocha, i J. Achúcarro, entre d’altres. Premiat en diversos certàmens internacionals, cal destacar la seua gira per Orient Mitjà i Itàlia. Realitza diferents monogràfics dedicats a Albéniz, Chopin, Schumann, Liszt, Debussy, Gerulewicz o Antón García Abril, compositor sobre el qual està desenvolupant la seua tesi doctoral.

DS

CICLE MÚSICA A L’ERMITA

QUARTEGA’S BRASS. QUARTET DE METALL | 06 ERMITA DE SANT ANTONI | 12 H

WAGNER & VERDI | Xavier Torres (piano), Claudio Carbó (piano) CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS | 20.30 H

abril

Preu únic: 3,5 euros

La Unió Artísticomusical Sant Francesc de Borja ofereix, un any més, el seu Concert de Primavera, amb un programa dividit en dues parts; una, amb obres clàssiques, i l’altra, amb obres modernes. En la primera part, interpretaran: Don Giovanni (Obertura a l’òpera), de W. A. Mozart, amb transcripció i arranjaments per a banda realitzats, el 2013, per Franc Martín Císcar, músic veterà i clarinetista de la banda, que serà estrenada en absoluta primícia; Marcha Eslava, de P. I. Tchaikowsky, amb transcripció per a banda de Daniel Martín (1958), i per a finalitzar la primera part, Romeo i Julieta (Obertura-Fantasia), de P. I. Tchaikowsky, amb transcripció per a banda simfònica de Miguel Vercher Talens (1990). En la segona part, interpretaran Als Llaneros Dianers (pasdoble dianer), de Rafael Mullor Grau, compost l’any 1984 i dedicat a la Filà Llana d’Alcoi, que va ser segon premi en el XX Festival de Música Festera d’Alcoi d’aqueix mateix any; La vida es bella (Banda Sonora Original), composta per Nicola Piovani en 1998, amb transcripció per a banda de José J. Sánchez (2004). Per acabar el concert, Danzón nº 2, d’Arturo Márquez i transcripció per a banda simfònica de Seiji Matsuda (2010). Dirigirà el concert el seu director, Jacobo Ferrer Cortell.

DG

11

BANDA UAM SANT FRANCESC DE BORJA | Dir: Jacobo Ferrer Cortell TEATRE SERRANO. SALA A | 19 H

19

De la sarsuela al cinema

Entrada lliure

abril

XAVIER TORRES, piano Pianista valenciano, cuenta con una acreditada trayectoria concertística. Premiado en más de una decena de concursos nacionales e internacionales (Premio Iturbi, Ciutat de Carlet, Manuel del Águila, etc). Estudió con Trini Liull y Jorge Moltó y, más tarde, con Brenno Ambrosini y Joaquín Soriano. Ha recibido consejos, además, de eminentes pianistas, como Serguey Dorensky, David Kuyken, Barry Douglas o Jean Paul Sevilla. Ha realizado grabaciones para RNE de composiciones de Schubert, Beethoven, Liszt y Debussy y ha estrenado obras del compositor Javier Costa. CLAUDIO CARBÓ, piano Iniciado en el piano por su padre, estudia con C. Pérez Blanquer, F. Puchol, D. Bashkirov, G. Egyazarova, V. Suchanov y E. Wirsaladze. Recibe clases magistrales de L. Fleisher, A. de Larrocha, y J. Achúcarro, entre otros. Laureado en diversos certámenes internacionales, cabe destacar su gira por Oriente Medio e Italia. Realiza diferentes monográficos dedicados a Albéniz, Chopin, Schumann, Liszt, Debussy, Gerulewicz o Antón García Abril, sobre quien está desarrollando su tesis doctoral.

REPRESENTACIÓ MUSICAL

VISITATIO SEPULCHRI DE GANDIA Obra atribuïda a Sant Francesc de Borja Reconstrucció de José M. Vives | Orfeó Borja. Dir.: Nadia Stoyanova

ESGLÉSIA DEL PALAU DELS BORJA | 17.30 H Entrada lliure

Quartega’s Brass és una singular agrupació de música de cambra, doblement formada per membres d’una família. D’una banda, perquè es tracta d’un quartet d’instruments de la família del vent-metall; d’una altra, per la vinculació familiar dels músics, el pare i tres fills, tots ells amb una àmplia trajectòria musical. El concert que oferiran està dividit en dues parts: en la primera, interpretaran obres i fragments de sarsuela i de música costumista, d’autors com Guerrero, Barbieri o Serrano; la segona part estarà dedicada a la música en el cinema. Quartega’s Brass es una singular agrupación de música de cámara, doblement formada por miembros de una familia. De un lado, porque se trata de un cuarteto de instrumentos de la familia del viento-metal; de otro, por la vinculación familiar de los músicos, el padre y tres hijos, todos ellos con una amplia trayectoria musical. El concierto que ofrecerán está dividido en dos partes: en la primera, interpretarán obras y fragmentos de zarzuela y de música costumbrista, de autores como Guerrero, Barbieri o Serrano; la segunda parte estará dedicada a la música en el cine

En 1550, el IV duc de Gandia, Francesc de Borja, va institucionalitzar a Gandia la representació anual del drama sacrolíric Visitatio Sepulchri, una interpretació coral dels episodis del soterrament i la resurrecció de Crist, actes que se celebraven el Divendres Sant i el Diumenge de Pasqua. Durant més de tres segles, fou representada la Visitatio Sepulchri en la Setmana Santa de la nostra ciutat, fins a l’any 1865. Gràcies al treball de la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia, es va recuperar en 1998, i va ser interpretada cada any per l’Orfeó Borja, amb textos i música original atribuïts a Sant Francesc de Borja i reconstruïts pel catedràtic de música José María Vives Ramiro.

8

9

ABRIL · 2014

En 1550, el IV duque de Gandia, Francisco de Borja, institucionalizó en Gandia la representación anual del drama sacrolírico Visitatio Sepulchri, una interpretación coral de los episodios del entierro y la resurrección de Cristo, actos que se celebraban el Viernes Santo y el Domingo de Pascua. Durante más de tres siglos, fue representada la Visitatio Sepulchri en la Semana Santa de nuestra ciudad, hasta el año 1865. Gracias al trabajo de la Junta Mayor de Hermandades de la Semana Santa de Gandia, se recuperó en 1998, siendo interpretada cada año por el Orfeó Borja, con textos i música original atribudos a San Francisco de Borja y reconstruidos por el catedrático de música D. José María Vives Ramiro.


4ØZP*( DJ

CICLE JAZZDIJOUS

abril

Preu únic: 5 €. | Venda anticipada: en Casa de Cultura i www.instanticket.es

24

GABRIEL SCHWARTZ & ORQUESTRA DE SOPROS SEDAJAZZ SALÓ D’ACTES DE LA CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS | 20 H

Gabriel Schwartz és un prestigiós jazzista brasiler, director musical de l’Orquestra de Sopros del Conservatori de Curitiba. Les orquestres de sopros són unes formacions típiques del Brasil, originals en el seu format, amb un so pròxim al d’una bigband de jazz, però menys metàl·lica. La influència brasilera és clara a través de ritmes tan recognoscibles com la bossa nova i altres autòctons com el xoro o el maracatú, amb un repertori que suposa una posada en escena del so més íntim de Brasil. Gabriel Schwartz dirigirà l’Orquestra de Sopros Sedajazz, un combo format per 18 músics de jazz valencians de reconegut prestigi, tots ells membres del col·lectiu musical Sedajazz.

DS

CONCERT DE PRIMAVERA

CLÀSSICA CIUTAT DE GANDIA 26 ORQUESTRA TEATRE SERRANO. SALA A | 19 H abril

Gabriel Schwartz es un prestigioso jazzista brasileño, director musical de la Orquestra de Sopros del Conservatorio de Curitiba. Las orquestas de sopros son unas formaciones típicas del Brasil, originales en su formato, con un sonido cercano al de una bigband de jazz, pero menos metálica. La influencia brasileña es clara a través de ritmos tan reconocibles como la bossa nova y otros autóctonos como el choro o el maracatú, con un repertorio que supone una puesta en escena del sonido más íntimo de Brasil. Gabriel Schwartz dirigirá la Orquestra de Sopros Sedajazz, un combo formado por 18 músicos de jazz valencianos de reconocido prestigio, todos ellos miembros del colectivo musical Sedajazz.

| Dir: Javier Malonda Miñana

Preu únic: 3,5 euros

L’Orquestra Clàssica Ciutat de Gandia, dirigida per Javier Malonda Miñana i adscrita a la UAM Sant Francesc de Borja, celebra el seu concert de primavera, interpretant un variat programa, amb obres de compositors clàssics com Alexander Borodin, Maurice Ravel i Jules Massenet, i de compositors de música lleugera mai interpretats per l’orquestra, com Antonio Carlos Jobim, Carson Parks, Carlos Gardel, Freddie Mercury i Henry Mancini, entre d’altres. La Orquesta Clásica Ciutat de Gandia, dirigida por Javier Malonda Miñana y adscrita a la UAM Sant Francesc de Borja, celebra su concierto de primavera, interpretando un variado programa, con obras de compositores clásicos como Alexander Borodin, Maurice Ravel y Jules Massenet, y de compositores de música ligera nunca interpretados por la orquesta, como Antonio Carlos Jobim, Carson Parks, Carlos Gardel, Freddie Mercury, Henry Mancini, entre otros.

10


56;x*0,:4<:0*(3: PRO MÚSICA DE GANDIA, 150 CONCERTS L’any 1995, un grup d’aficionats a la música clàssica de la nostra ciutat, preocupats per impulsar una programació musical estable, decideixen unir esforços i assumeixen la iniciativa d’omplir aquest buit musical a Gandia. Prenent com a referència altres associacions semblants del nostre entorn, naix l’Associació Pro Música de Gandia, una entitat cultural sense ànim de lucre, amb la finalitat fonamental de difondre la música clàssica a la comarca de la Safor. D’aquesta manera, el 27 de març de 1996, s’iniciava aquesta singladura musical amb l’actuació del duo Música a Dos (Anabel García, violí i Jesús Romero, contrabaix). Des d’aquella primera actuació, és extensa la llista de prestigiosos intèrprets de tot el món, que han contribuït que Pro Música acumule en la seua trajectòria la celebració de 150 concerts a la nostra ciutat, al principi al Saló de Corones del Palau dels Borja, i després de la seua inauguració, a la Casa de Cultura, tenint sempre com a referència el compromís amb la qualitat artística i amb una especial dedicació per fer visible la presència d’intèrprets de la Comunitat Valenciana. L’activitat de Pro Música, centrada bàsicament en la programació de concerts, s’ha desplegat, també, en altres àmbits de la cultura musical: recitals, cursos, conferències, presentacions de llibres i de CD, creació de la Beca Pro Música per a estudiants de la Safor, són alguns dels objectius aconseguits al llarg d’aquests anys, sempre amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia i de diferents entitats de la ciutat. Tot això ha estat possible gràcies a l’entusiasme i la dedicació de les persones que han dirigit aquest singular projecte, com són Fernando Mut, Antonio Arjona, Fabián Todolí, José Santatecla i, actualment, Concepción Merí, que han tingut sempre, al seu costat, els savis consells i l’assessorament artístic i musical de director gandià Òscar Creus.

JAZZDIJOUS: UN NOU CICLE DE MÚSICA A LA CASA DE LA MARQUESA Amb el títol de JAZZdijous, el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Gandia inicia, aquest mes, a la Casa de Cultura, un nou cicle de concerts, dedicat exclusivament a la música de jazz, en els seus diferents estils. Un dijous de cada mes, els amants d’aquest gènere musical tenen l’oportunitat d’assistir a una sèrie de concerts, en els quals intervindran alguns dels millors músics espanyols, juntament amb la participació de jazzistes valencians de prestigi. Per a començar, el 24 d’abril, JAZZdijous ha programat un interessant concert, amb 18 músics en escena, dirigits per Gabriel Schwartz, un reconegut jazzista brasiler, els quals interpretaran un repertori basat en els estils autòctons del Brasil, com la bossa nova, el xoro o el maracatú. JAZZdijous compta amb la col·laboració del Circuit Culturarts de la Generalitat Valenciana.

HOMENATGE A MIQUEL RUIZ, DOLÇAINER El passat 2013, una de les notícies que més van sacsejar el món cultural de Gandia i la Safor fou el desgraciat accident que, una matinada del mes de juny, se’ns va emportar l’amic Miquel Ruiz. Amb ell, tots els qui estimem la música tradicional i les arrels de la nostra cultura vam perdre una de les persones que van promoure, entre altres projectes vitals i personals, que la dolçaina fóra, afortunadament, un instrument d’ús quotidià. Amb la seua colla, i també individualment, Miquel va fer de l’activisme cultural una vocació i una reivindicació constants. La dolçaina muda és el títol que els seus amics del Grup de Dolçainers i Tabaleters de la Safor li han posat a aquest sentit homenatge a Miquel, on participaran colles de dolçainers i grups de danses de la comarca, amb la intenció de recordar tot allò que Miquel va aportar per a la consolidació i la normalització de les nostres tradicions. L’acte està previst per al pròxim dia 25 d’abril, a partir de les 20.30 hores, al Museu Faller de Gandia.

14


(3(4(9X<,:( DL

,?7V:P*065: FINS AL

26

CICLE DE CONFERÈNCIES L’Antic Egipte (VII), impartit per José Lull, egiptòleg

OASIS D’EGIPTE: PARADISOS EN EL DESERT 07 ELS CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS | 20.30 H abril

Horari: de dilluns a dissabte, de 17.30 a 20.30 hores. Diumenges i festius, tancat

abril

Entrada lliure

A l’oest de la Vall del Nil, enmig del desert, existeixen tota una sèrie de bells oasis, el més preuat tresor dels quals és l’aigua que proporcionen i els conreus que permeten. Durant milers d’anys, aquests oasis han estat habitats, de manera que hi podem trobar restes de construccions d’època faraònica i posteriors. Així, per exemple, en el preciós i extens oasi de Siwa, poblat per milions de palmeres, destaca el temple del déu Amon, aquell en què el rei macedoni Alexandre el Gran fóra reconegut com a fill de Zeus-Amon. A l’oasi de Dakhla, tenim la residència dels governadors egipcis i les seues grans tombes de fa més de 4200 anys. A l’oasi de Kharga, temples i fortaleses ens recorden la seua importància. Per aquest lloc, fins fa un segle, passaven espectaculars i interminables caravanes formades per més de 15.000 camells, caravanes que unien Egipte, a través dels oasis, amb les regions meridionals. En aquesta conferència, realitzarem un viatge en el temps que ens permetrà apropar-nos al paisatge dels oasis, a la seua arqueologia i història, però també als curiosos costums dels seus habitants més recents.

PEDRA, PAPER, TISORES | Instal·lacions, pintura, escultura i poesia de 18 artistes i escriptores SALA COLL ALAS

Al oeste del Valle del Nilo, en medio del desierto, existen toda una serie de bellos oasis cuyo más preciado tesoro es el agua que proporcionan y los cultivos que permiten. Durante miles de años dichos oasis han estado habitados, de modo que en ellos podemos encontrar restos de construcciones de época faraónica y posteriores. Así, por ejemplo, en el precioso y extenso oasis de Siwa, poblado por millones de palmeras, destaca el templo del dios Amón, aquel en el que el rey macedonio Alejandro Magno fuera reconocido como hijo de Zeus-Amón. En el oasis de Dakhla tenemos la residencia de los gobernadores egipcios y sus grandes tumbas de hace más de 4200 años. En el oasis de Kharga, templos y fortalezas nos recuerdan su importancia. Por este lugar, hasta hace un siglo, pasaban espectaculares e interminables caravanas formadas por más de 15.000 camellos, caravanas que unían Egipto, a través de los oasis, con las regiones meridionales. En esta conferencia realizaremos un viaje en el tiempo que nos permitirá acercarnos al paisaje de los oasis, a su arqueología e historia, pero también a las curiosas costumbres de sus habitantes más recientes.

DS

26

RECITAL CLOENDA DE L’EXPOSICIÓ PEDRA, PAPER, TISORES SALA COLL ALAS | 19.45 H

abril Nou escriptores: Puri Naya, Elia S. Temporal, Isabel Canet Ferrer, Fabiola Serra Pellicer, Pura María García, Ana Isabel Llopis, Lola García, Maite Sastre i Adriana Serlik lligen els textos que formen l’exposició: poesia, relat i prosa poètica. Textos que dialoguen amb les obres de les artistes Anabel Amesti, Teresa Chàfer, Carla Francés, Amparo Palomares, Erica Landfors, Rosa Mascarell, Irene Moreno i Sara Vilar. En el mateix acte, es presentarà el llibre electrònic de l’exposició, publicat i editat en Amazon per Adriana Serlik, comissària de l’exposició. La Safor i el món reunits en un únic concepte: arts plàstiques i literatura. FINS AL

25 maig

La Safor y el mundo reunidos en un solo concepto: artes plásticas y literatura.

FAIXA ROJA, FAIXA BLAVA. LA PILOTA VALENCIANA Produïda pel Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València

CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS | 20.00 H Horari: De dilluns a dissabte, de 10.30 a 14.00 hores i de 17.30 a 20.00 hores. Diumenges, de 18.00 a 20.00 hores. Festius, tancat

La pilota valenciana, l’esport popular valencià per excel·lència, representa, sens dubte, un dels elements etnogràfics més interessants de la cultura valenciana. El Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València, en col·laboració amb el Museu de la Pilota del Genovés, ens porten a Gandia esta exposició itinerant, que té com a objectiu principal ajudar a millorar el coneixement d’un esport encara arrelat a la nostra societat i que lluita per adaptar-se a la modernitat, mantenint la seua essència. Per a aprofundir més en la realitat de la pilota a la nostra comarca, la Regidoria de Cultura ha organitzat algunes activitats paral·leles sobre la història i l’actualitat de la pilota.

16

Nueve escritoras: Puri Naya, Elia S. Temporal, Isabel Canet Ferrer, Fabiola Serra Pellicer, Pura María García, Ana Isabel Llopis, Lola García, Maite Sastre y Adriana Serlik leen los textos presentes en la exposición : poesía, relato y prosa poética y dialogan con las artistas Anabel Amesti, Teresa Cháfer, Carla Francés, Amparo Palomares, Erica Landfors, Rosa Mascarell, Irene Moreno y Sara Vilar. En el mismo acto se presentará el ebook publicado y editado en Amazon, por Adriana Serlik, comisaria de la exposición.

17

ABRIL · 2014

La pelota valenciana, el deporte popular valenciano por excelencia, representa sin duda alguna, uno de los elementos etnográficos más interesantes de la cultura valenciana. El Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València, en colaboración con el Museu de la Pilota del Genovés, presentar en Gandia esta exposición itinerante que tiene como principal objetivo mejorar el conocimiento de un deporte todavía arraigado a nuestra sociedad y que lucha por adaptarse a la modernidad, manteniendo su esencia. Para profundizar más con la realidad de la pilota a nuestra comarca, la concejalia de cultura ha organizado algunas actividades paralelas sobre la historia y la actualidad de nuestro deporte.


,?7V:P*065: DEL

AL

abril

abril

04 25

,?7V:P*065:

NATURALEZAS CREPUSCULARES | Marian Vanderlest | Exposició de pintures FORO DE CONVIVÈNCIA MANUEL BROSETA Inauguració: divendres 4 d’abril. 19.30 hores Horari: De dilluns a divendres, de 09.00 a 21.00 hores. Dissabtes, de 09.00 a 14.00 hores

ACTIVITATS PARAL·LELES A L’EXPOSICIÓ DT

08

Esta mostra pictòrica de l’artista Marian Vanderlest és una retrospectiva de la seua obra, en diferents etapes, formada per obres, principalment olis i acrílics, de diverses col·leccions, on destaca el color i la llum crepuscular. Contenen imatges que evoquen un món interior que expressa, mitjançant figures que es perfilen entre el que és eteri i el que és mundà, entre la llum i el paisatge, entre mars, deserts, roques i brolladors d’aigua. Les obres de Marian Vanderlest projecten un simbolisme que ens parla de la soledat, el recolliment més intimista i l’espiritualitat.

EL JOC DE PILOTA, PATRIMONI CULTURAL VALENCIÀ Conferència a càrrec de Gabriel Garcia Frasquet, historiador de la pilota | Presentació: Enric Ferrer Solivares CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS - SALA B (SEGON PIS) | 20.00 H

abril

Esta muestra pictórica del artista Marian Vanderlest es una retrospectiva de su obra, en diferentes etapas, formada por obras, principalmente oleos y acrílicos, de diversas colecciones donde destaca el color y la luz crepuscular. Contienen imágenes que evocan un mundo interior que expresa mediante figuras que se perfilan entre lo etéreo y mundano, entre la luz y el paisaje, entre mares, desiertos, rocas y manantiales. Las obras de Marian Vanderlest proyectan un simbolismo que versa sobre la soledad, el recogimiento más intimista y la espiritualidad. DE L’

AL

10 03 abril

maig

CAMINS I CAMINANTS | Associació Fotogràfica la Safor CLAUSTRE DE LA BIBLIOTECA

1 1. Waldo realitzant la treta a raspall, a la Llosa de Ranes

Inauguració: dijous 10 d’abril. 19.30 hores Horari: de dilluns a divendres, de 10.00 a 20.00 hores. Dissabte: de 10.00 a 13.30 hores

L’Associació Fotogràfica la Safor és una entitat viva, en constant evolució. D’una banda, s’afegeixen nous integrants que volen experimentar en este meravellós món de la transmissió dels sentits, a través de la imatge. D’una altra, els socis veterans veuen com evoluciona la seua mirada, el seu missatge, la transformació que es produeix amb el pas del temps i l’experiència. La AFS proposa una exposició on els més nous es vegen acompanyats pels més veterans, a través dels camins físics, conceptuals i de la vida, on qualsevol pot ser caminant i on puguen adquirir la força per a transmetre i la confiança per a poder fer-ho. Al mateix temps, uns altres posen en pràctica la seua evolució, la seua capacitat de comunicar mitjançant la imatge i són capaços, en un tema com el que ens ocupa, de fer parlar les seues fotografies.

La Asociación Fotográfica la Safor es una entidad viva, en constante evolución. Por una parte se suman nuevos integrantes que quieren experimentar en este maravilloso mundo de la transmisión de los sentidos a través de la imagen. Por otra parte, los ya socios, ven evolucionar su mirada, su mensaje. La transformación que se produce con el paso del tiempo y la experiencia. La AFS propone una exposición donde unos se vean acompañados, por los más veteranos, a través de los caminos físicos, conceptuales y de la vida y en el que cualquiera puede ser caminante. Donde también adquieran la fuerza para transmitir y la confianza para hacerlo. Al mismo tiempo, otros, pongan en práctica su evolución, su capacidad de comunicar mediante la imagen y sean capaces, en un tema como el que nos ocupa, de hacer hablar a sus fotografías

18

DV

LA PILOTA VALENCIANA A LA SAFOR, HUI

abril

Taula redona, amb la participació de: Emilio Peris, gerent del Trinquet El Zurdo; José Maria Ferreiro, aficionat a la pilota valenciana; Paco Brines, Coeter II, jugador, campió individual de Raspall 2013 Moderador: Salvador Seguí, exproductor de pilota valenciana de Canal 9.

11

CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS SALA B (SEGON PIS) | 19.30 H Horari: de dilluns a dissabte, de 17.30 a 20.30 hores. Diumenges i festius, tancat

2. Marcador de raspall al trinquet de la Llosa de Ranes 19

ABRIL · 2014

2


P4()c(9?0<

UN NOU FITXATGE PER A L’HEMEROTECA MUNICIPAL LA HOJITA: PUBLICACIÓN SEMANAL DIRECCIÓN Y TIPOGRAFÍA PRIVADA: CONGREGACIÓN LUÍSES. GANDIA. SEGUNDA ÉPOCA, AÑO II | NÚMS. 1-47 | GANDIA, 10 D’ABRIL DE 1909 A 12 DE MARÇ DE 1910 Entre la premsa periòdica que servava l’Ajuntament cap a 1980 i l’Hemeroteca actual, hi ha una diferència substancial: hem passat d’una vintena de capçaleres a ultrapassar-ne el miler. Això no és fàcil, sobretot, perquè la major part d’aquestes capçaleres són d’àmbit local i comarcal. Pel mig, hi ha la gran obra que va girar al voltant de l’elaboració del Catàleg de la premsa comarcal. La Safor (1880-1982), promogut pel CEIC Alfons el Vell, i la tasca constant de localitzacions, donacions i adquisicions realitzada entorn de l’Arxiu Històric, amb la col·laboració i l’ajut de nombrosos investigadors, arxivers i donants. Recentment, hem pogut sumar a aquest catàleg una antiga capçalera de la qual no se n’havia vist fins avui cap exemplar en cap col·lecció o hemeroteca. Sí que estava localitzada, en canvi, La Juventud (1910-1918), òrgan de les congregacions marianes, publicació que és continuadora de La Hojita. Tant La Hojita com La Juventud eren publicacions certament bel·ligerants en contra de les escoles laiques i tot allò que fera flaire de democràcia, republicanisme, socialisme o anarquisme. Alguna de les il·lustracions adjuntes és sobradament explícita. Les obsessions i els temes recurrents són Voltaire i Canalejas, l’escola laica i la premsa liberal. Potser per això, el mateix any 1910, va aparéixer, a Gandia, una altra publicació satírica, anticlerical, que s’anomenava Hojitas piadosas i es contraposava a La Hojita. Eren aquells uns anys de lluita virulenta entre clericals i anticlericals. Els catòlics advertien que “van repartiéndose por esta católica ciudad unas hojitas con el título de piadosas, con pie de imprenta incompleto o fingido, y sin aprobación elclesiástica. Damos a nuestros lectores la voz de alerta para que estén apercibidos contra estas hojas y otras parecidas que en adelante se repartieren; pues no solamente no son piadosas, sino de lo más impío que se ha publicado y no parecen sino escritas dictándolas el mismo demonio”.

20


RED DAYS

CITROËN

5

PLAN PIVE

CITROËN AL ROJO VIVO

CITROËN C4 VTi TONIC POR 11.700€*

EL PIVE VUELVE MÁS INTENSO QUE NUNCA A TODA LA RED CITROËN Captura este bidi y obtén toda la información que necesitas para participar en los Red Days Citroën. Conoce tu concesionario más cercano, el modelo que quieres -aunque no sea rojo- y los precios más calientes del invierno.

en carstore.citroen.es

www.citroen.es

CONSUMO MIXTO (L/100 KM) / EMISIÓN CO2 (G/KM): CITROËN C4: 3,7 - 6,4 / 95 - 148 *PVP recomendado Citroën C4 VTi 95 Tonic, (impuestos, transporte, oferta y Plan PIVE 5 incluidos) para clientes particulares que se acojan al Plan PIVE 5 y que entreguen un vehículo propiedad del comprador, que de Banque PSA Finance y contratando una extensión adicional de la garantía comercial Essentialdrive como mínimo 2+1 ó hasta 40.000 kms. (lo que antes suceda) por abono mensual, con obligación de permane en los puntos de venta participantes. Oferta no acumulable. Condiciones en www.citroen.es

Avda. República Argentina, 122 bajo - 46701 GANDIA (Valencia)

Teléfono 962 960 777 - Móvil 696 592 330


P4()c(*;0=0;(;:

P4()c(*;0=0;(;:

ACTIVITATS

ACTIVITATS (*;0=0;(;: ACTIVITATS (*;0=0;(;:

(*;0=0;(;:ACTIVITATS (*;0=0;(;: (*;0=0;(;: (*;0=0;(;:

(*;0=0;(;: ACTIVITATS

BIBLIOTECA INFANTIL · Èlbot | Abril 2, 2014 | 17.45 h · Peix Peixet | Abril 9, 2014 | 17.45 h · Concert Marcel, el marcià, a la Mediterrània Abril 23, 2014 | 18.00 h · Bebeteca. | Abril 24, 2014 | 17.45h

BIBLIOTECA BENIPEIXCAR-RAVAL · Èlbot | Abril 4, 2014 | 17.45 h · Peix, Peixet | Abril 11, 2014 | 17.45 h · Presentació del llibre Un Rey Salvaje Abril 25, 2014 | 17.45 h

BIBLIOTECA DE BENIOPA · Èlbot | Abril 3, 2014 | 17.45 h · Animals rars | Abril 10, 2014 | 17.45 h · Presentació del llibre Un Rey Salvaje | Abril 24, 2014 | 17.45 h

BIBLIOTECA DEL GRAU · Èlbot | Abril 1, 2014 | 17.45 h · Peix Peixet | Abril 8, 2014 | 17.45 h · Poemes viatgers | Abril 22, 2014 | 17.45 h · Taller de Pasqua | 15 d’abril, a les 17.45 h, · Taller per al Dia de la Mare | 29 d’abril,

Des de 1967, el 2 d’abril, coincidint amb la data de naixement de l’escriptor Hans Christian Andersen, se celebra el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, amb la finalitat de promocionar la lectura entre els més joves. Estem de celebració: la Setmana del Llibre ha arribat i dies de contes ens ha deixat, el drac Èlbot que se n’ha assabentat, totes les biblioteques visitarà i històries de dracs ens contarà.

Peix Peixet | A càrrec de Lourdes Contero En Peixet ha perdut la seua mare i comença a buscar-la. Primer, es troba un cranc vermell, després un estel de mar taronja, més tard un caragol groc, a continuació una tortuga verda, seguidament una balena blava i, finalment, un polp lila... Aconseguirà trobar la mare?

Concert Marcel, el marcià, a la Mediterrània | A càrrec de la Companyia Marcel, el marcià Marcel a la Mediterrània és un concert que ens proposa un viatge per la imaginació dels més menuts.

Bebeteca | A càrrec de Lola Camarena Diverses sessions. Inscripció prèvia necessària.

BIBLIOTECA DEL PARC DE L’ESTACIÓ BIBLIOTECA CENTRAL · Èlbot | Abril 7, 2014 | 17.45 h · La caixa dels animals de colors | Abril 14, 2014 | 17.45 h · Biblioteca dels Nadons | Abril 29, 2014 | 11.00 h

Èlbot | A càrrec de Lola Camarena i Susana Juan

Grup de conversa en francés | Abril 2, 16 i 30 2014 | 19.30 h

La caixa dels animals de colors | A càrrec dels alumnes de Veles e Vents Veles teatre presenta La caixa dels animals de colors. Amb els contes de La mosca fosca i El peix peixet, tots dos trets del bagul de colors dels animals que la Fada Colorets va salvar.

Moderadora: Nathalie Recuero

Biblioteca dels Nadons | A càrrec de Daniel Jiménez

Grup de conversa en anglés | Abril 9 i 23, 2014 | 19.30 h

Animació lectora per a xiquets de 0 a 3 anys. Una proposta d’animació adreçada als més menuts de la casa, on compartim contes, jocs i cançons infantils. A més a més, dediquem un xicotet espai per recomanar llibres i fer bebemanualitats.

Moderador: Joan Collins

Animals rars | A càrrec de la llibreria El Hada Trabalenguas (carrer Gutiérrez Mas, 21)

CLUB DE LECTURA En el espejo de los días | Francisco García Olmedo. Visión Libros

De vegades, les coses no són com semblen, i els animals bons no són tan bons i els dolents no són tan dolents. Un espectacle de contes, cançons i molta participació.

Abril 24, 2014 | 19.00 h Proposta de Pep Lloret (President de la Federació de Falles de Gandia)

Presentació del llibre Un Rey Salvaje | A càrrec de Rosana Nácher. A partir de 6 anys

Escrites en forma d’entrades d’un fals diari, l’autor narra una sèrie d’històries reals sobre la seua pròpia vida, tal com li sorgeixen, espontàniament, cada matí, quan reprén la seua escriptura. Aquestes històries constitueixen un mosaic que quasi compon una autobiografia, encara que l’autor aparega sovint, més com a testimoni que com a protagonista, i que a més reflecteix, en certa mesura, la història cultural de les últimes set dècades. 26

Es tracta d’un breu conte, escrit en forma de poesia, que ens parla del lleó, de com el poder transforma, per instint, qualsevol ser. Els seus desitjos el porten a infondre, més que respecte, temor i açò acaba omplint-lo de solitud. Després, es troba amb un cérvol que el fa entrar en raó. I la selva deixa de tindre reis.

Poemes viatgers | Presentació del llibre i activitat d’animació, de la mà de l’autora i il·lustradora Joaquina Barba Damunt de l’estora màgica dels poemes viatgers, podreu fer un viatge fantàstic a l’estació dels somnis. En arribar, personatges molt especials us estaran esperant: un drac alat, un pardal africà, la gnoma Ramona, un gegant molt educat... i molts altres que, de segur, us agradarà conéixer. Aquests poemes són una manera molt divertida de llegir històries. En acabant, rebrem la visita d’Èlbot i els participants es podran fer una fotografia amb ell.

Tallers al Grau per al mes d’abril: 15 d’abril, a les 17.45 h, Taller de Pasqua; i el 29 d’abril, Taller per al Dia de la Mare 27

ABRIL · 2014


P4()c9,*64(5(*065:c,:7,*P(3+0(+,3330)9,

P4()c9,*64(5(*065:c,:7,*P(3+0(+,3330)9, 9,*64(5(*065: 9,*64(5(*065: LLIBRES, CONTES I NOVEL·LESRECOMANACIONS 9,*64(5(*065:

RECOMANACIONS 9,*64(5(*065: RECOMANACIONS 9,*64(5(*065: 9,*64(5(*065:9,*64(5(*065:

Adéu a la universitat: l’eclipsi de les humanitats | LLIBRE Jordi Llovet | Galaxia Gutenberg | 380 p. Disponible a la Biblioteca Central

Aquest llibre narra les experiències viscudes per l’autor, al llarg d’una vida universitària de quaranta-tres anys, acabada com a catedràtic, d’una manera prematura, l’any 2008: un pla de prejubilació pensat per les autoritats va determinar l’autor a acollir-s’hi, cosa que potser no hauria fet si les circumstàncies de la vida acadèmica que s’expliquen al llibre no l’hagueren convidat a prendre aquesta decisió. El títol del llibre fa referència a dues coses: l’adéu de l’autor a la universitat, com a catedràtic en actiu, i allò que s’afanya a qualificar com el final, potser no definitiu, de la puixança o el crèdit de les Humanitats, al si de les nostres universitats i societats.

La melodia del desig | LLIBRE Ferran Garcia-Oliver | Edicions Bromera, 2014 | 304 p. Disponible a la Biblioteca Central, Biblioteca Benipeixcar-Raval El projecte del nou orgue per al convent de la Saïdia, a principi del segle xv, condueix Genís Tristany, reputat constructor d’orgues i jueu convers, a trobar-se cara a cara amb la força de l’amor i del desig. Amb Magdalena de Bordils, monja de la Saïdia, descobreix la força d’un sentiment que desborda ambdós joves i els empeny a rebel·lar-se contra els prejudicis i els codis morals que els tenallen. La melodia del desig, Premi Alfons el Magnànim en valencià, fa una excel·lent reconstrucció de l’època, mitjançant un llenguatge ric i sumptuós. I és que, entorn de Magdalena i Genís, desfila una galeria de personatges, a través dels quals emergeix el rostre d’una València fabulosa, riallera i funesta, rica i miserable, noble i canalla, tremendament atractiva.

Hechizos en la cocina | LLIBRE

Un año en la selva | CONTE INFANTIL

Alicia Esaín i Dolors Todolí | Amigos de papel | 34 p. Disponible a la Biblioteca Benipeixcar-Raval, Biblioteca de l’Estació, Biblioteca Infantil

Suzanne Collins | RBA, 2013 | 40 p. Disponible a la Biblioteca Infantil-Juvenil

Estem davant d’un llibre ple de delícies monstruoses. Les bruixeries animades d’una bruixa sàvia i llesta, que ha decidit obrir un restaurant a la seua cova. Aquesta bruixa ja s’ha connectat a les ones d’Internet i ha traslladat el seu restaurant al blog que es pot visitar en l’enllaç següent: http://hechizosenlacocina.blogspot.com.es/

Quan el pare de Suzy se’n va a Vietnam, ella lluita per fer front a la seua absència. Com és la selva?, estarà son pare protegit dels perills?, quan tornarà? Els mesos passen i, amb cadascuna de les postals que rep, sent que cada vegada està més lluny. Suzy no entén el que està passant, però, quan torna, s’adona que, encara que la guerra ha canviat son pare, ella l’estima igual. Una conte amb un to agredolç, escrit per l’autora de Els jocs de la fam, on parla en primera persona de com la guerra va marcar la seua infantesa.

La señora de los libros | LLIBRE Heather Henson | Juventud | 34 p. Disponible a la Biblioteca Infantil, Biblioteca Benipeixcar-Raval i Biblioteca del Grau Aquest llibre està inspirat en una història real: la valenta labor de les bibliotecàries a cavall, conegudes com «les senyores dels llibres» als Apalatxes de Kentucky. El Projecte de la Biblioteca a Cavall es va fundar als anys trenta del segle XX, a fi d’acostar els llibres a zones aïllades, on hi havia pocs col·legis i cap biblioteca. A lloms d’un cavall o d’una mula, les bibliotecàries a cavall recorrien la mateixa àrdua ruta, cada dos setmanes, carregades de llibres, amb independència que el temps fóra bo o roín.

Con el agua al cuello | NOVEL·LA Petros Márkaris | Tusquets | 322 p. Disponible a la Biblioteca Central i Benipeixcar-Raval Diuen que la novel·la negra és la novel·la social del nostre temps. Per això, cal cercar en les novel·les policíaques contemporànies les claus de la nostra societat, víctima de l’esclafit de la bambolla financera, afonada en polítiques draconianes d’ajust i recessió, d’involució social i de rescats. Amb la seua fina ironia, Márkaris ens mostra un retrat de primera mà de la societat grega, amb els jubilats cobrant pensions de 400 €, els funcionaris perdent poder adquisitiu, els policies retardant la seua edat de jubilació, o la filla del comissari en l’atur.

Librerías | LLIBRE Jorge Carrión | Anagrama | 342 p. Disponible a la Biblioteca Biblioteca Central Per a Jorge Carrión, visitar una ciutat i no entrar a inspeccionar, almenys, una de les seues llibreries és un acte gairebé herètic. És un costum que té des de fa anys i, com que viatja molt, la llista de les que ha arribat a veure en l’última dècada té, com a mínim, tres xifres. Totes aquestes aventures viscudes en llibreries del món les va plasmar, al 2012, en un nou volum titulat senzillament així: Librerías, que va ser finalista del premi Anagrama d’assaig. Es tracta d’un llibre escrit sense quasi pensars’ho, cosa que no significa que no estiga molt pensat. Però què busca, exactament, a les llibreries, Jorge Carrión? “El conjunt: l’estètica, el fons editorial que té, els xicotets detalls –si els llibres estan recomanats, amb xicotetes ressenyes manuscrites, la seua història…-. Tot això reconec que em disposa a agradar-me”—confessa.

La maestra republicana | NOVEL·LA Elena Moya | Suma de Letras 2013 | 322 p. Disponible a la Biblioteca de Beniopa L’autora, Elena Moya, narra la lluita esperançadora d’una dona infatigable per canviar el rumb d’una societat truncada. La mestra republicana és el vibrant relat d’una dona que lluita per conservar la dignitat del seu propi passat i que ens endinsa en l’impenetrable món d’Eton College i en la gairebé desconeguda residència de senyoretes, la versió femenina de la residència d’estudiants. La seua història és una metàfora del nostre temps de corrupció política i desesperació social, però alhora un al·legat d’honestedat i justícia, valors gairebé oblidats en la nostra societat actual.

La muntanya invisible | NOVEL·LA JUVENIL Frances Gisbert | Bromera. Col·lecció Espurna | 227 p. Disponible a la Biblioteca de Beniopa El llibre té, com a protagonista, Andrea Alexandre, una xica que és contractada per una gran empresa farmacèutica, amb una missió molt complexa: acabar els treball del professor Bukowski, que ha mort de sobte quan estava realitzant uns estudis sobre unes plantes localitzades a l’amazònia que poden curar la malaltia del càncer. Inicia, així, una aventura emocionant i, alhora, molt perillosa. Literatura juvenil que combina intriga, emoció i acció, ingredients bàsics per atraure l’atenció del públic juvenil.

¿Puedo soñar contigo? | NOVEL·LA JUVENIL Blue Jeans | Planeta, 2014 | 475 p. Biblioteca Infantil-Juvenil Arrere van quedar els mals moments que van fer perillar el futur del CLUB DE LOS INCOMPRENDIDOS. Valeria, Raül, Maria, Bruno i Esther tornen a estar molt units, gràcies, sobretot, a l’obstinació d’Alba, qui s’està guanyant amb escreix formar part del Club. Però, després de la calma, la tempesta: malentesos, enveges, retrobaments inesperats, històries que renaixen, nous personatges i la reaparició d’algú molt especial per a tots ells tornarà a posar la seua amistat en perill. Amors impossibles, passions desbordants, dubtes inconfessables i diversió assegurada! ¿Puedo soñar contigo? és la tercera i última entrega de la trilogia del CLUB DE LOS INCOMPRENDIDOS, uns personatges que ens han acompanyat des de Buenos días, princesa! i No sonrías, que me enamoro. Uneix-te al Club de los Incomprendidos i pinta-ho de BLUE!

Marcel, el marcià, a la Mediterrània | LLIBRE + CD

Poemes viatgers | LLIBRE

Albert Ortega, Bertomeu i Carles Llinares | Edicions 96 | 39 p. Disponible a la Biblioteca Infantil i Biblioteca Benipeixcar-Raval

Joaquina Barba | Edicions del Bullent | 61 p. Disponible a la Biblioteca Infantil, Biblioteca Benipeixcar-Raval i de Beniopa

Aquest és un breu conte escrit en poesia, o més bé, una poesia feta conte, que narra la història d’un lleó i de com el poder transforma, per instint, qualsevol ésser. Al final del llibre, l’autora ofereix, de forma gratuïta, la possibilitat d’aconseguir la proposta didàctica del llibre, en format pdf.

Redolant pel món, Marcel s’endinsa en la Mediterrània, una aventura plena de llegendes, personatges, músiques i danses que farà alçar de la cadira grans i menuts. El nostre amic marcià buscarà les respostes a tots els dubtes que li omplin el cap. I descobrirà que, a l’altra banda de tot, sempre hi ha xiquets i xiquetes jugant.

Poemetes per als més menudets, versos que ens conviden a visitar el país dels somnis i la imaginació, un lloc on tot és possible i on podem trobar personatges d’allò més estrany. Un llibre molt recomanable per començar a endinsar-se en la poesia en la nostra llengua.

30

31

El tramvia groc | NOVEL·LA

Un rey salvaje | LLIBRE

Joan F. Mira | Proa | 333 p. Disponible a la Biblioteca Central i Benipeixcar-Raval

Rosana Nácher Castelló | Círculo rojo | 30 p. Disponible a la Biblioteca Benipeixcar-Raval

Relat memorialístic, irònic i tendre d’un dels grans humanistes d’Europa. L’evocació autobiogràfica d’un món perdut. Com al seu dia van fer Yourcenar, Nabòkov o Canetti, Joan F. Mira recupera un temps perdut, una cultura i un univers, on es coven les passions més fondes, que perviuran en l’adult.

ABRIL · 2014


<W.

4(.H DG

06

QUÈ S’AMAGA EN UNA EXCAVACIÓ ARQUEOLÒGICA? - ¿QUÉ SE ESCONDE EN UNA EXCAVACIÓN ARQUEOLÓGICA? Edat recomanada: de 5 a 12 anys. Sense inscripció prèvia. Màxim 15 participants

abril Entrada gratuïta A partir de la recreació d’una excavació arqueològica, els participants coneixeran els elements que intervenen en el procés d’excavació d’un jaciment: el treball que realitzen els arqueòlegs i les eines necessàries. Així mateix, descobriran la importància de les restes trobades, ja que, amb el seu estudi i conservació, és possible reconstruir la vida dels nostres avantpassats prehistòrics. Amb l’ajuda de fitxes i rèpliques, els participants interpretaran i analitzaran les formes de vida de les societats que han habitat la Safor abans de la història.

DC

XI ANIVERSARI MUSEU ARQUEOLÒGIC DE GANDIA CELEBRACIÓ XI ANIVERSARI DEL MAGA CELEBRACIÓN XI ANIVERSARIO DEL MAGa

abril

DIES ESPECIALS D’OBERTURA AL PÚBLIC: Divendres 18, dilluns 21 i dilluns 28 d’abril, el Museu obrirà de 10.00 a 14.00 hores Entrada gratuïta

30

CICLE D’EXCURSIONS DE LA UPG

TALLER DIDÀCTIC - TALLER DIDÁCTICO | 12.00 A 13.00 H

El dimecres 30 d’abril, per celebrar l’onzé aniversari, el Museu ha organitzat una jornada de portes obertes, en l’horari habitual, i la realització del taller didàctic “Què s’aMAGa en una excavació arqueològica?”, a les 17.30 hores, amb reserva prèvia i per a un màxim de 30 participants. Els visitants podran conéixer les formes de vida dels nostres avantpassats prehistòrics, i descobriran i experimentaran les tasques que es duen a terme a l’hora de realitzar una excavació arqueològica. El miércoles 30 de abril, para celebrar el onceavo aniversario, el museo ha organizado una jornada de puertas abiertas, en el horario habitual, y la realización del taller didáctico “¿Qué se esconde en una excavación arqueológica?”, a las 17.30 horas, con reserva previa y para un máximo de 30 participantes. Los visitantes, podrán conocer las formas de vida de nuestros antepasados prehistóricos y descubrirán y experimentarán los trabajos que se llevan a cabo en la realización de una excavación arqueológica.

A partir de la recreación de una excavación arqueológica, los participantes conocerán los elementos que intervienen en el proceso de excavación de un yacimiento: el trabajo que realizan los arqueólogos y las herramientas necesarias. Así mismo, descubrirán la importancia de los restos encontrados, ya que con su estudio y conservación, es posible reconstruir la vida de nuestros antepasados prehistóricos. Con la ayuda de fichas y réplicas, los participantes interpretarán y analizarán las formas de vida de las sociedades que han habitado en la Safor antes de la historia.

Museu Arqueològic de Gandia (MAGa) C/ Hospital, 20 Tel. 96 295 95 40 - Fax 96 295 95 69 www.magamuseu.org, difusiomaga@gandia.org facebook.com/pages/MAGa-Museu-Arqueològic-de-Gandia

HORARI GENERAL: De dimarts a dissabte, de 10 a 14 i de 15 a 19 hores Diumenges i festius, de 10 a 14 hores Tancat: els dilluns, excepte festius

PREUS: General: 2 euros Reduïda: 1 euro (grups, menors de 25 anys i majors de 65 anys) Gratuïta: diumenges i festius

32

PER LES SENDES DE LA SAFOR

Per a més informació sobre cursos, horaris i llocs d’impartició: UPG. Plaça Loreto, 4 | Tel. 96 295 95 15 upg@gandia.org

DG

MIGRACIONS AL PARC NATURAL DE LA MARJAL PEGO-OLIVA

abril

Eixida: 9.00 h, des del Parc d’Ausiàs March, amb vehicles propis, o a les 9.30 h, a la Font Nova de les Foies (Simat) | Places: limitades a 30 (per ordre d’inscripció) | Inscripcions: fins al 4 d’abril, a la UPG (plaça Loreto, 4). Nivell: fàcil | Preu: 5 euros

06

www.gandia.org http://universitatpopulargandia.blogspot.com/

És hora de migracions, de moviment d’aus amunt i avall, i també és un bon moment per apropar-nos al Parc Natural de la marjal Pego-Oliva, l’únic que tenim a la comarca. Gràcies al moviment conservacionista valencià i a la gestió d’algunes persones, aquest espai, d’importància vital per a la nostra vida diària, es va salvar de la destrucció i hui és un espai protegit. Cal que pugem a la muntanyeta verda, per tal d’observar aquesta meravella natural en tota la seua extensió; després, seguirem el riu Bullent i travessarem la marjal fins a arribar a la font Salada. Porteu prismàtics.

DG

PRIMAVERA DES DEL PENYALBA (MASSÍS DEL MONDÚVER)

abril

Eixida: 9.00 h, des del Parc d’Ausiàs March, amb vehicles propis | Places: limitades a 30 (per ordre d’inscripció) Inscripcions: de l’1 a l’11 d’abril, a la UPG (plaça Loreto, 4) Nivell: mitjà | Preu: 5 euros

13

Des de la frondosa font del Cirer de Simat, ens enfilarem cap al cim del Penyalba. Durant el trajecte, visitarem la cova de les Malladetes i anirem observant les espectaculars vistes de la Drova que ens ofereix el camí; recorrerem el forat de la Drova i abaixarem fins a les Foies, passarem per la font Nova i tornarem al punt d’inici. Un recorregut de gran bellesa, acolorit per la floració intensa de la primavera saforenca. DEL

AL

20 04 març

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA

NATURA. HOMENATGE FOTOGRÀFIC A JOAN PELLICER | Mostra d’alumnes UPG UNIVERSITAT POPULAR DE GANDIA (PL. LORETO, 4)

abril

Quina millor manera de recordar Joan Pellicer que amb imatges de la natura? Va dedicar la seua vida a l’estudi de la botànica, de la flora, la fauna, de les plantes medicinals, dels paratges del nostre entorn i, durant anys, va transmetre aquesta passió a les aules de la Universitat Popular. Fruit de les seues investigacions són un bon nombre de publicacions, i els milers i milers de magnífiques fotografies que va fer per tal de documentar-les. Els alumnes del curs de fotografia de la UPG que imparteix Borja Abargues ens mostren fragments visuals de bellesa, una mirada emocionada al nostre paisatge natural, en el seté aniversari de la mort de Joan Pellicer. 33

ABRIL · 2014


<W.*0.<= DEL

AL

29 08 abril

maig

[,(;9,:,99(56

CICLE EL PATRIMONI DE GANDIA

UN RECORREGUT PER L’ARQUITECTURA DEL SEGLE XX A GANDIA CENTRE INTERNACIONAL DE GANDIA-UV (CIG-UV) (C/ TOSSAL, 8 - 2ª PLANTA) Matriculacions: del 29 d’abril al 8 de maig, a les oficines del CIG | www.us.es/cig | Preu: 30 €

La Universitat Popular i el Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València t’ofereixen l’oportunitat de descobrir l’arquitectura de Gandia. Les construccions més significatives de l’expansió urbanística que experimenta Gandia en els anys que van de finals del segle XIX fins a la segona meitat del XX seran objecte de cinc conferències i cinc visites guiades. Les ponències seran impartides per Estela Pellicer, historiadora de l’art, i les visites als edificis seran guiades per Blanca Peñín, arquitecta. Durant el segle XX, a Gandia es produeix l’època de més auge constructiu de la seua història. Amb l’enderrocament de les muralles el 1881, s’inicia un creixement expansiu de la ciutat. Les amples avingudes, com el passeig de les Germanies o l’avinguda d’Alacant, els nous espais oberts, com la plaça del Prado, i el disseny de carrers de manera ortogonal tindran, com a referència, els nous corrents urbanístics higienistes i de racionalitat constructiva. Juntament amb aquest nou urbanisme, els edificis de nova planta aniran en consonància amb l’estètica imperant. Les obres públiques, les noves vivendes de la classe benestant i la remodelació de

les cases del centre històric seran el reflex dels estils arquitectònics del moment. Malgrat la desaparició de molts dels edificis de l’època, a Gandia encara comptem amb una bona mostra de l’auge constructiu d’aquest segle, que culminarà amb l’arquitectura dels anys 60 i 70 del segle XX, palesa en els grans edificis de la platja de Gandia. L’arquitectura i l’urbanisme, com altres disciplines, són el reflex de la seua època i conformen un testimoni viu de la nostra història. No solament són edificis importants per la seua funcionalitat, sinó que la manera de concebre cada construcció ve condicionada per les situacions socials, econòmiques i polítiques del moment.

- Dijous 8 de maig - 19.30 h. Conferència: “Precedents de l’arquitectura moderna a Gandia” - Dissabte 10 de maig - 10.30h. Visita guiada(*): passeig de les Germanies - Casa de la Marquesa - plaça Jaume I - plaça Major.

SESSIÓ II

- Dijous 15 de maig - 19.30 h. Conferència “1900-1920: Inici de la modernització de la ciutat” - Dissabte 17 de maig - 10,30 h. Visita guiada: Casa dels París - Pont de ferro - antiga guarderia Wilson.

SESSIÓ III

- Dijous 22 de maig - 19.30 h. Conferència: “Eclosió del Modernisme en els anys 20” - Dissabte 24 de maig - 10.30 h. Visita guiada: Teatre Serrano - Cine Royalty - Hotel Rex - carrer Major

SESSIÓ IV

- Dijous 29 de maig - 19.30 h. Conferència: “El racionalisme dels anys 30” - Dissabte 31 de maig - 10.30 h. Visita guiada: Centre d’Higiene - edifici de Correus i Telecomunicacions - edifici de la TASA

SESSIÓ V

DG

- Dijous 5 de juny - 19.30 h. Conferència: “L’arquitectura durant el Franquisme” - Dissabte 7 de juny - 10.30 h. Visita guiada: Antiga caserna de la Guàrdia Civil del Grau (Centre Social Marcel·lí Pérez) - cases dels pescadors – port - església de sant Nicolau.

*El punt de trobada de cada visita guiada s’indicarà en la conferència anterior 34

ARTS ESCÈNIQUES

MÁGICOS AMB NUNCA DIGAS NUNCA, 27 DOMINGOS TEATRE SERRANO. SALA B | 12.30 I 17.30 H

a càrrec del mag Dakris

abril Públic familiar | Preu d’entrada: 5 euros Espectacle de màgia per a públic familiar, on els menuts descobriran que res és impossible i els adults desitjaran tornar a ser xiquets per un instant. El mag Dakris va ser guanyador del primer premi en el Congrés Nacional de Màgia de 2013, en la categoria de màgia general, i guanyador del premi Mag de l’Any 2012. Espectáculo de magia para público familiar donde los pequeños descubrirán que nada es imposible y los adultos desearán volver a ser niños por un instante. El mago Dakris fue ganador del primer premio en el Congreso Nacional de Magia de 2013, en la categoría de magia general, y ganador del premio Mago del Año 2012.

DV

11

abril

PROGRAMACIÓ SESSIÓ I

Passeig de les Germanies, 29 Tèl. 96 214 96 00 Venda d’entrades per internet en www.instanticket.es o en la taquilla del teatre, en horari de dimarts a diumenge, de 18 a 21.00 hores.

MÚSICA

MI SUEÑO TIENE UN COLOR, concert en acústic d’Inma Serrano, amb la participació de Tontxu i Vicent Seguí TEATRE SERRANO. SALA A | 21.00 H Preu d’entrada: de 9 a 17 euros

Concert acústic d’Inma Serrano, en el qual presenta el seu nou treball Mi sueño tiene un color. Vora mar i la calor del sol, Inma Serrano va esbossar eixe somni que cada dia ha anat alimentant fins a fer-lo realitat. Pas a pas, d’Alacant a València, d’allí a Barcelona i a Madrid. I és per açò que Inma ens porta el sabor d’una mar i d’una cultura. Inma Serrano està considerada “la veu del Mediterrani”, que ha fet vibrar al llarg de la seua trajectòria amb èxits com Cantos de Sirena, Ternura, Te esperaré una vida o Gracias a la Vida. A més a més, Inma Serrano arriba acompanyada dels artistes convidats Tontxu i Vicente Seguí. Tontxu és un dels autors amb més àmplia trajectòria de la generació, que a mitjan 90 va sorgir del temple de la cançó d’autor, el Café Libertad 8 de Madrid. Vicente Seguí és un cantant valencià, guanyador de OT 2003, que ha oferit multitud de concerts i ha participat en diversos festivals de la cançó, on ha sigut premiat pel seu talent.

DS

19

MÚSICA

CONCERT TRIBUT A BRUNO LOMAS a càrrec d’Emilio Solo i Los Rockeros de la Alquería TEATRE SERRANO. SALA A | 20.30 H

abril Preu d’entrada: des de 6 euros Emilio Solo és un dels més grans exponents de la música del rock dels 60 valencians. És conegut per versions de cançons com ara Rosas rojas, ¿Qué será?, La casa del sol naciente o Jonny B Good. En esta ocasió puja a l’escenari del Teatre Serrano per oferir un concert tribut a Bruno Lomas, el que considera un dels seus mestres. Acompanyat de Los rockeros de la Alquería no faltaran alguns dels mítics temes de l’artista valencià com Codo con codo o Ven sin temor.

35

ABRIL · 2014


Pròximament al Teatre Serrano...

Diumenge Dissabte

10 MAIG

Entrades ja a la venda

25 MAIG

Entrades ja a la venda

PASTORA SOLER

EN CONCIERTO

Dissabte

14 JUNY

Entrades ja a la venda

Teatre Serrano Passeig de les Germanies, 29 Tèl: 96 214 96 00

Venda d’entrades per internet en www.instanticket.es o en la taquilla del teatre, en horari de dimarts a diumenge de 18 a 21 hores


[,(;9,:,99(56 DT

08 abril

[,(;9,:,99(56 DT

CINEMA POT

Programació especial Dia Internacional del Llibre

abril

2013 EEUU | Direcció: Brian Percival - Intèrprets: Sophie Nélisse, Geoffrey Rush, Emily Watson, Nico Liersch, Ben Schnetzer | Versió doblada al castell | Duració: 131 minuts | NRM de set anys Preu únic d’entrada de 3 euros

DJ

15 abril

2009 Francia | Direcció: Dominique Monfery | Animació Versió doblada al valencià | Duració: 130 minuts | TP | Preu únic de 3 euros

A pesar que Natanaël té quasi set anys, encara no sap llegir. D’ací el desencís que s’emporta quan la seua tia Eléonore li llega la seua biblioteca. I, no obstant açò, cada relat conté un meravellós secret: a poqueta nit, els menuts herois, l’encantadora Alice, la fada malvada, el temible Capità Garfio ixen dels llibres per a viure la seua pròpia vida. Però quan, de sobte, es veuen en perill de desaparéixer per sempre, no tenen un altre remei que demanar ajuda Natanaël, que, desitjós de salvar-los, accepta que la fada el reduïsca a una grandària tan minúscula com la dels seus amics, i es llança a l’aventura.

Basada en el llibre de supervendes internacional, La Ladrona de libros explica la història de Liesel, una valenta i extraordinària joveneta que és enviada a viure amb una família d’acolliment a Alemanya durant la Segona Guerra Mundial. Ella aprendrà a llegir amb coratge amb la seua nova família i amb Max, un refugiat jueu que amaguen davall de les escales de la casa. Per a Liesel i Max, el poder de les paraules i la imaginació seran l’única forma de fugir dels horribles esdeveniments que es desenvolupen al seu al voltant. La Ladrona de libros és una història optimista de supervivència i resistència de l’esperit humà.

DT

CINEMA INFANTIL

LA CASA DELS CONTES | 22 ERITY, TEATRE SERRANO. SALA B | 17.00 H - 19.30 H

LA LADRONA DE LIBROS | Programació especial Dia Internacional del Llibre TEATRE SERRANO. SALA B | 19.30 H - 22.00 H

24

CINEMA POT

EL ESCRITOR | Programació especial Dia Internacional del Llibre TEATRE SERRANO. SALA B | 19.30 H - 22.00 H

abril

2010 França | Direcció: Roman Polanski - Intérprets: Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Olivia Williams, Kim Cattrall | Versió original en anglés, amb subtítuls en castellà | Duració: 130 minuts | NRM de 12 anys Preu únic d’entrada de 3 euros

CINEMA CLÀSSIC

CON LA MUERTE EN LOS TALONES, d’Alfred Hitchcock TEATRE SERRANO. SALA B | 19.30 H - 22.00 H 1959 EEUU | Intérprets: Cary Grant, Eva Marie Saint, James Mason, Martin Landau, Leo G. Carroll, Josephine Hutchinson Philip Ober, Edward Platt, Adam Williams, Jessie Royce Landis, Alfred Hitchcock | Duració: 136 minuts Versió original en anglés subtitulada al castellà | TP. | Preu únic d’entrada de 3 euros

A causa d’un malentès, a Roger O. Thornhill, un executiu del món de la publicitat, uns espies el confonen amb un agent del govern anomenat George Kaplan. Segrestat per tres individus i portat a una mansió en la qual és interrogat, aconsegueix fugir abans que el maten. Quan, l’endemà, torna a la casa acompanyat de la policia, no hi ha rastre de les persones que havia descrit.

Un escriptor (Ewan McGregor) accepta a contracor l’encàrrec d’acabar les memòries de l’antic primer ministre britànic Adam Lang (Pierce Brosnan), després de la mort, en un accident, de la persona que ho estava fent. Per això, s’instal·la en una illa de la costa est d’Estats Units. L’endemà de la seua arribada, un exministre acusa Lang d’autoritzar la captura il·legal de presumptes terroristes i el seu lliurament a la CIA, fets que constituirien un crim de guerra. L’escàndol atrau periodistes i manifestants a la mansió de l’illa on s’allotja Lang amb la seua dona (Olivia Williams) i el seu ajudant personal (Kim Cattrall).

38

39

ABRIL · 2014


(3;9,:(*;0]0;(;:

[,(;9,:,99(56 DC

2

ALTRES ACTIVITATS

DJ

ALTRES ACTIVITATS | CINE-FÒRUM

ASOCIACIÓN CULTURAL HYPATIA Sábado 5 de abril | a las 18.30 horas Cuarta Conferencia del ciclo “Universos Paralelos: ¿Hombre y Ángel?”, impartida por Eloy Millet. LUGAR: Centre Social Roís de Corella, C/. Ciudad de Laval, 22 – Gandía. Entrada libre y gratuita.

TEATRE ESCOLAR EN ANGLÉS TEATRE SERRANO. SALA B | 09.30 I 11.30 H

abril

3

abril

PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL LAS MAESTRAS DE LA REPÚBLICA, DE LA FETE-UGT Presentat per Luz Martínez Ten, secretària de Polítiques Socials de FETE-UGT, psicopedagoga i directora del documental.

TEATRE SERRANO. SALA B | 20.30 H Preu únic d’entrada de 2 euros

DS

abril

Sábado 26 de abril | a las 19 horas Tercera conferencia a cargo de Rafael Mateu sobre “Los miedos: diferentes clases, sus causas y soluciones”. LUGAR: Centre Social Roís de Corella, C/. Ciudad de Laval, 22 - Gandía. Entrada libre y gratuita.

ALTRES ACTIVITATS | CONCERT DE PRIMAVERA

UAM SANT FRANCESC DE BORJA 05 BANDA TEATRE SERRANO. SALA B | 19.00 H

| Dir: Jacobo Ferrer Cortell

Preu únic d’entrada de 3,5 euros

La Unió Artístico Musical Sant Francesc de Borja ofereix, un any més, el seu Concert de Primavera, amb un programa dividit en dues parts; una, amb obres clàssiques, i l’altra amb obres modernes. En la primera part interpretaran: Don Giovanni (Obertura a l’òpera) de W. A. Mozart, amb transcripció i arranjaments per a banda realitzats el 2013 per Franc Martín Císcar, músic veterà i clarinetista de la banda, i que serà estrenada en absoluta primícia; Marcha Eslava, de P. I. Tchaikowsky, amb transcripció per a banda de Daniel Martín (1958),i la primera part finalitzarà amb Romeo i Julieta (Obertura-Fantasia) de P. I. Tchaikowsky, amb transcripció per a banda simfònica de Miguel Vercher Talens (1990). En la segona part, interpretaran Als Llaneros Dianers (Pasdoble Dianer), de Rafael Mullor Grau, compost l’any 1984 i dedicat a la Filà Llana d’Alcoi, que va ser segon premi en el XX Festival de Música Festera d’Alcoi d’eixe mateix any; La vida es bella (Banda Sonora Original), composta per Nicola Piovani en 1998, amb transcripció per a banda de José J. Sánchez (2004). Per acabar el concert, Danzón Nº2, d’Arturo Márquez i transcripció per a banda simfònica de Seiji Matsuda (2010). Dirigirà el concert el seu director, Jacobo Ferrer Cortell.

DS

26 abril

Sábado 19 de abril | a las 19 horas Conferencia de Francisco Redondo (Mithila) sobre “Los Trabajos de Hércules”. LUGAR: Centre Social Roís de Corella, C/. Ciudad de Laval, 22 - Gandía. Entrada libre y gratuita.

ALTRES ACTIVITATS | CONCERT DE PRIMAVERA

ORQUESTRA CLÀSSICA CIUTAT DE GANDIA | Dir: Javier Malonda Miñana TEATRE SERRANO. SALA B | 19.00 H Preu únic d’entrada de 3,5 euros

L’Orquestra Clàssica Ciutat de Gandia, dirigida per Javier Malonda Miñana i adscrita a la UAM Sant Francesc de Borja, celebra el seu concert de primavera, interpretant un variat programa, amb obres de compositors clàssics com Alexander Borodin, Maurice Ravel i Jules Massenet, i de compositors de música lleugera mai interpretats per l’orquestra, com Antonio Carlos Jobim, Carson Parks, Carlos Gardel, Freddie Mercury i Henry Mancini, entre d’altres.

40

Domingo 27 de abril | desde las 9 h. hasta las 18 h. Taller vivencial “Chi kung, Medicina China y Fitoterapia”. Instructor: Joaquín Fernández. Horario: LUGAR: Centre Social de Marxuquera (La Ermita). Precio: La Voluntad. Información y contacto: http://associacioculturalhypatia.blogspot.com.es | Tel. 625677979

CENTRE DE DIA DE MENORS SANTA ANNA Activitats per a xiquets i xiquetes de 6 a 11 anys: - Ludoteca: Jocs de taula, racó de disfresses i maquillatge, racó de la casa i la botiga, racó de cotxes, racó de construccions, racó del bar, etc. - Tallers: manualitats, teatre, expressió corporal, música, dansa lliure, experiments, jocs cooperatius, etc. · Horari a triar entre dos torns: - Torn 1: dilluns, de 17.30 h a 18.30 h; dimarts i dijous, de 17.30 h a 19.30 h - Torn 2: dilluns, de 18.30 h a 19.30 h; dimecres i divendres, de 17.30 h a 19.30 h Activitats per a joves de 12 a 16 anys: - Jocs: de taula i per a joves - Tallers: manualitats, teatre, expressió corporal, cooperatius, de coneixement personal, etc. - Pel·lícula: rodatge d’una pel·lícula realitzada pels alumnes. · Horari a triar entre dos torns: - Torn 1: dilluns i dimecres, de 19.30 h a 21.00 h - Torn 2: dimarts i dijous, de 19.30 h a 21.00 h Període d’activitats: d’octubre de 2013 a juny de 2014 Matrícula oberta durant tot el curs. Activitats gratuïtes Informació i matrícula a la plaça de Santa Anna s/n - Centre Cívic de Santa Anna Telèfon 962867451

MUSEU FALLER Dia 4 - Inauguració de l’exposició : València en blanc i negre Dia 5 - A les 20.00 h teatre La gent de la companyia Pérez Disla. Aforament màxim: 100 persones. Dia 13 - A les 18.00 h teatre infantil El somni de Verne companyia Màgic 6. Dia 25 - A les 21.00 h concert-homenatge al dolçainer Miquel Ruiz. Dia 26 - A les 20.00 h II Certamen de monòlegs 10 monologuistes + música en directe+ sopar. Dia 26 i 27 - Mostra d’Orfebreria Valenciana.

41

ABRIL· 2014


(3;9,:(*;0]0;(;: CENTRES D’INTERPRETACIÓ DE LA NATURA DE GANDIA El Servei d’Agricultura i Medi Natural de l’Ajuntament de Gandia anuncia les activitats per al mes d’abril, als Centres d’Interpretació de la Natura de Gandia. Anellat d’aus a la Marjal de Gandia. Activitat gratuïta per a adults i xiquets. Xarrada informativa i activitat pràctica a la Marjal. Es recomana inscripció prèvia. Dia: diumenge 6 d’abril. Lloc: Centre d’Interpretació de la Marjal (Aula Natura) (al costat del CDT Alqueria del Duc). Hora: 10 h. Durada: 3 hores. Informació i inscripció: 962840423 – centresiinterpretació@ gandia.org Campanya de recol·lecció de tortugues invasores a la Marjal de Gandia. Activitat gratuïta per a tota la família i amants de la natura. Xarrada informativa i eixida a la Marjal per recol·lectar tortugues. Dia: Dissabte 5 d’abril. Lloc: Centre d’Interpretació de la Marjal (Aula Natura) (al costat del CDT Alqueria del Duc). Hora: 10 h. Durada: 3 hores. Informació: 962840423 – centresiinterpretació@gandia.org Orquídies al Paratge Natural Parpalló-Borrell. Activitat gratuïta per a adults i xiquets. Xarrada formativa i ruta pel Barranc de Borrell (Ruta del Portalet) per a identificar i fotografiar orquídies. Es recomana inscripció prèvia. Dia: diumenge 13 d’abril. Lloc: Centre d’Interpretació ParpallóBorrell (carretera Gandia-Barx, km 9,4). Hora: 10 h. Durada: 3 hores. Informació i inscripció: 962877000 – centresiinterpretació@gandia.org CORAL VELES E VENTS Concierto de Música Sacra de la Coral veles e Vents | Sábado 26 de abril a las 20.30 h | Iglesia de la Escola Pia | Entrada Libre La Coral Veles e Vents de Gandia ofrece un año más su tradicional concierto de Música Sacra. Un recital que, como siempre, contendrá diferentes estilos musicales aunque este año, como novedad, primarán las composiciones contemporáneas. De hecho, más de la mitad de las canciones del repertorio son del siglo XX e incluso del siglo XXI. Así, encontramos autores renacentistas como Gallus y su célebre Musica o Palestrina conVinea Mea electa. Además, también tendrán cabida dos genios de la transición entre el Renacimiento y el Barroco como son Tomás Luis de Victoria y su Jesu Dulcis memoria, o Claudio Monteverdi, del que interpretarán el alegre motete Cantate Domino. El resto de composiciones serán de autores que actualmente están vivos, como el genial John Rutter, representado con tres temas; Morten Lauridsen con su O Magnum Mysterium, cantada hasta a nueve voces o del joven compositor noruego Ola Gjeilo, que en Ubi Caritas mezcla evocaciones medievales con modernas armonías.

(3;9,:(*;0]0;(;: UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE VALÈNCIA | CAMPUS DE GANDIA AGENDA I PROGRAMACIÓ Més informació en www.gandia.upv.es. Per posar-se en contacte amb la gestió d’espais del Campus de Gandia, cal contactar amb audiovisualesgandia@upv.es FESTA DE LES CULTURES Activitat que mostrarà les diferents cultures presents al campus, amb estudiants europeus, xinesos, de Laos, Kenya, Vietnam o Indonèsia. Tindrà la primavera com a fil argumental. Data: 3 d’abril, matí | Lloc: Àgora del Campus de Gandia PRESENTACIÓ DEL LLIBRE EL TEMPS TROBAT, DE JOSEP PIERA El llibre ha sigut guardonat amb el Premi València 2013, en la categoria de poesia en valencià Data: 3 d’abril, de 19.30 a 21.00 h | Lloc: Sala de Conferències del Campus de Gandia FORMACIÓ: VALORACIÓ DE LA VEGETACIÓ I PAISATGES COSTANERS VALENCIANS. EL CAS DE LA PLATJA DE L’AUIR (GANDIA) Dates: 4 i 5 d’abril | Horari: divendres 4, de 16.00 a 20.00 h; dissabte 5, de 10.00 a 12.00 i de 16.00 a 20.00 Preu: 30 euros UPV, estudiants, jubilats i empadronats a Gandia; 50 euros, la resta | Inscripció: www.cfp.upv.es ACTIVITATS PER AL DIA DEL LLIBRE Exposició: ‘Llibres d’artista’, on es podrà veure una selecció de llibres de la col·lecció de Belles Arts de la UPV, considerats una forma més d’expressió artística Dates: de l’1 a l’11 d’abril | Lloc: Hall de la Biblioteca del Campus de Gandia UPV | Més informació: http://librosdeartista.webs.upv.es/web #RecomaneLlegir, a Instagram Recomana’ns una lectura/llibre amb una foto a Instagram: podràs guanyar un xec-regal de 100 euros per a la compra de llibres. Dates: de l’1 a l’11 d’abril | Consulta les bases a www.gandia.upv.es

42

Recital de poesia: ‘For sale’ Espectacle poeticomusical basat en l’antologia poética ‘For sale’, que recull 50 poemes d’autors valencians sobre la implicació amb el territori Data: 8 d’abril, 19.30 | Lloc: Aula Magna del Campus de Gandia UPV Llibre per llibre: intercanvi de llibres Intercanvia un llibre teu per un altre que trobaràs a l’estand Data: del 7 a l’11 d’abril | Lloc: Hall de la biblioteca del Campus de Gandia UPV Fòrum E del Campus de Gandia de la UPV Fira d’eixides professionals per a estudiants i persones titulades Data: 10 d’abril REGIDORIA DE LA DONA I IGUALTAT CURSO DE INICIACIÓN AL LENGUAJE DE SIGNOS Foro de Convivència Manuel Broseta | 18.00 a 20.00 h Curso impartido por la Asociación de Personas Sordas de Gandia la Safor y dirigido a las asociaciones de mujeres de la ciudad. El objetivo es adquirir conceptos básicos sobre la lengua de signos y la comunidad sorda, facilitando el aprendizaje de habilidades elementales para la iniciación en conversaciones con diferentes personas sordas. El curso se realizará los días 26, 27 y 28 de marzo y 2, 3, 4, 9, 10, 11 y 16 de abril. TALLERES DE EMPODERAMIENTO I, II, III Centros Municipales de Convivencia de Personas Mayores | Biblioteca Central: Salón de Actos | 10.00 a 11.30 h Están dirigidos a: Taller I, a mujeres en general; Taller II, a las asociaciones de mujeres de Gandia, y Taller III a los usuarios de los Centros Municipales de Convivencia para Personas Mayores. A través de la realización de estos talleres seremos capaces de descubrirnos mejor a nosotras mismas y veremos cómo podemos utilizar nuestras capacidades para mejorar el bienestar y la salud, y la búsqueda de la felicidad en general. CONFERÈNCIA | MUJER Y DISCAPACIDAD Impartido por Ana Ferri, Directora Seguro de la ONCE y Marivi Muñoz, Coordinadora Comisión de Igualdad de la ONCE | Casa de la Cultura Marqués de González de Quirós | 18.00 h Dirigida a las asociaciones de mujeres de la ciudad y comarca, y a particulares. 43

ABRIL· 2014

Objetivo: de dar a conocer las dificultades en las que se encuentran las mujeres con discapacidad. LECTURA DE LOS POEMAS PRESENTADOS EN EL I CONCURSO DE POESIA POR LA IGUALDAD Y ENTREGA DEL PREMIO A LA MEJOR POESIA Coordinan: Jesús Peris Profesor de la Universidad y Mercé Morell, Profesora IES Tirant lo Blanc | Aula de la Universitad de los mayores | 19.00 h Objetivo: concienciar y promover la igualdad entre las personas mayores. Se leerán todos los poemas presentados al concurso y el jurado seleccionará cual es el ganador. Se realizará un comentario de cada uno de los poemas por el profesor Jesús Peris. Entrada libre. INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ “Proyecto Compartir” | Pintura y socarrats Centro Municipal de Convivencia de Corea | 17.30 h Este ciclo de exposiciones, realizado por los usuarios de los Centros Municipales de Convivencia, no solo nos permite disfrutar de la obra sino también de la experiencia y conocimiento que la persona adquiere a lo largo de su vida. APRENDIENDO A MEJORAR DESDE LA AUTOESTIMA Impartido por Vicente Femenia, Psicólogo | Centro Social del Grau | 17.00 h Dirigido a la Asociación de Mujeres del Grau. Objetivo: conocernos mejor y aprender a aumentar la autoestima para mejorar nuestro bienestar. APRENDIENDO A MEJORAR DESDE LA AUTOESTIMA Impartido por Vicente Femenia. Psicólogo | Centro Social de Benipeixcar| 16.30 h Dirigido a la Associación de Dones de Benipeixcar . Objetivo: conocernos mejor y aprender a aumentar la autoestima para mejorar nuestro bienestar. CONFERÈNCIA | EL AMOR Y LAS MUJERES EN LA LITERATURA Impartido por Amparo Pastor Licenciada filología y escritora | Casa de la Cultura Marqués de González de Quirós | 19.00 h Tema: el amor en las obras literarias, que aparecen a lo largo de la historia, y el papel de la mujer en ellas. APRENDIENDO A MEJORAR DESDE LA AUTOESTIMA Impartido por Vicente Femenia. Psicólogo | Centro Social del Raval 17.00 h Dirigido a la Asociación de Mujeres del Raval. Objetivo: conocernos mejor y aprender a aumentar la autoestima para mejorar nuestro bienestar.


(3;9,:(*;0]0;(;:

TALLER DE PASQUA | 22 d’abril Manualitat de pintar, retallar i apegar amb cartolina: farem una caixa amb forma de cistella per a guardar el nostre berenar. TALLER DEL DIA DE LA MARE | 29 d’abril Taller de polseres realitzades amb goma EVA per a regalar a les nostres mares, amb motiu de la celebració del seu dia. ASOCIACIÓN INTERCULTURAL MIDRASHIC-GRUPO ZEN TALLER DE INICIACIÓN A LA RADIO | (Para jóvenes de 12 a 18 años) ¿Te gusta la radio? Sábados de 10 hs. a 12 hs. Foro de Convivencia Manuel Broseta, C/Cervantes 24, Gandia). En este taller crearemos actividades para iniciar a los más jóvenes en trabajos de locución, producción, control y edición de sonido. Organiza: Asociación Intercultural Midrashic | Coordina: Ricardo Sánchez CICLO DE CONFERENCIAS: “HISTORIA DE LA SAFOR” Continuando con el Ciclo de Conferencias, la Asociación Intercultural Midrashic, presenta la 6º Conferencia “BORJAS Y CENTELLES” | Martes 15 de abril a las 19.00 hs. en la Biblioteca Central de Gandia | Conferencista: Juan Antonio García Barbosa TALLER DE TEATRO C/ SOCIAL ROIG DE CORELLA C/ Ciudad Laval 22 LUNES DE 19.30 A 21.00 HORAS Organiza: Asociación Intercultural Midrashic | Coordina: Luisa Bodi CURSO DE FRANCÉS Organiza: Asociación Intercultural Midrashic | Coordina: María Carolina Rambaud Devorsine

TERTULIA EN FRANCÉS Espacio Interactivo, mejora tus conocimientos del Idioma participa de nuestra tertulia. Organiza: Asociación Intercultural Midrashic | Coordina: Cecilia Moreno TALLER DE ARTESANÍA “TEJIENDO REDES” “Urdiendo Sueños, Tejiendo Redes…” Un espacio de encuentro e intercambio para aprender distintas técnicas artesanales con lana, hilo y trapillo. Artesanías, manualidades y reciclado que expresen la creatividad y estilo de cada participante. Miércoles, de 18:00 hs. a 19:30 hs en el Foro de Convivencia Manuel Broseta, C/ Cervantes 24, Gandia Este taller pretende: - Transmitir y compartir técnicas artesanales y revalorizar el patrimonio oral intangible. - Capacitar a las personas interesadas en distintas técnicas y herramientas del tejido artesanal, manualidades y reciclado. - Reconocer y ofrecer la oportunidad de ser capacitadores a los ciudadanos y ciudadanas de la Ciudad de Gandia y Comarca de La Safor. - Favorecer el intercambio cultural entre las personas, siendo el Foro de convivencia Manuel Broseta, un espacio de encuentro intercultural. Organiza: Asociación Intercultural Midrashic | Coordina: Bárbara Mut Infórmate y apúntate en C/Cervantes 24, Despacho 107 – Tel. 633 562 544

Taller de iniciación a la radio (para jóvenes de 12 a 18 años)

CASA DE CULTURA MARQUÉS GONZÁLEZ DE QUIRÓS Passeig de les Germanies, 13 - Tel. 96 295 95 35 Horari: de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 h · cultura@gandia.org UNIVERSITAT POPULAR DE GANDIA Plaça Loreto, 4 - Tel. 96 295 95 15 Horari: de dilluns a dijous, de 9.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h Divendres, de 9.00 a13.30 h · upg@gandia.org CENTRE INTERNACIONAL DE GANDIA - UV C/ Tossal, 8 - Tel. 96 204 48 20 - Fax. 96 204 47 25 Horari: de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 h i de 16.30 a 19.00 h cig@uv.es |http://cig.uv.es/ MUSEU ARQUEOLÒGIC DE GANDIA - MAGa C/ Hospital, 20 - Tel. 96 295 95 40 Horari: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 h i de 15.00 a 19.00 h Diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 h. Tancat els dilluns, excepte festius. Entrada 2 € - Reduïda per a grups, menors de 25 anys i majors de 65 anys: 1 € Gratuïta els diumenges i festius. difusiomaga@gandia.org | www.magamuseu.org OFICINA JOVE DE GANDIA C/ Tossal, 8 - 46701 Gandia Tel. 96 296 66 70 | oficinajove@oficinajove.es Horari d’atenció al públic: de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h Dissabtes, de 10.00 a 14.00 h. MUSEU FALLER C/ Sant Martí de Porres, 29 - Tel. 96 296 68 19 (informació i reserves) Horari d’hivern: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 19.00 h - Diumenges, d’11.00 a 14.00 h. Horari d’estiu: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 18.00 a 21.00 h - Dilluns, tancat. Festius, obert d’11.00 a 14.00 h. reserves@museufaller.org | www.museufaller.org

Te gusta la radio?

?

TALLERS D’ABRIL DEL GRAU DE GANDIA TALLER DE MONES DE PASQUA | 15 d’abril Taller elaborat pels mestres del CDT Alqueria del Duc, on elaborarem la tradicional mona, amb ingredients 100% naturals, per a coure-la després a casa.

0U-694(*0Ô INSTITUT MUNICIPAL D’ARXIUS I BIBLIOTEQUES - IMAB Plaça Rei En Jaume, 10

BIBLIOTECA DE BENIPEIXCAR - RAVAL

Tel. 96 295 95 67

Ferrocarril d’Alcoi, 3

arxiuhistoric@gandia.org

Tel. 96 295 98 09

Horari: de dilluns a divendres, de 10.00 a 14.00 h. Dilluns, de 17.00 a 19.00 h

benipeixcarraval@gandia.org

ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL

BIBLIOTECA CENTRAL CONVENT DE SANT ROC Plaça Rei En Jaume, 10 Tel. 96 295 95 55 biblioteca@gandia.org Horari: de dilluns a divendres, de 10.00 a 21.00 h. Dissabtes, de 10.00 a 13.30 h

BIBLIOTECA INFANTIL JUVENIL Plaça Rei En Jaume, 10 Tel. 96 295 95 95 (Infantil) Tel. 96 295 95 94 (Juvenil) bibliotecainfantil@gandia.org juvenil@gandia.org Horari: de dilluns a divendres, de 16.00 a 20.30 h. Dissabtes, de 10.00 a 13.30 h

BIBLIOTECA DE BENIOPA L’Aigüera, 1 Tel. 96 287 43 87 beniopa@gandia.org Horari: de dilluns a dijous, de 16.00 a 20.00 h. Divendres, de 10.00 a 13.30 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabtes i diumenges, tancat.

Horari: de dilluns a divendres, de 14.00 a 21.00 h.

BIBLIOTECA DEL GRAU Mare de Déu Blanqueta, s/n Tel. 96 284 82 18 grau@gandia.org Horari: de dilluns a dijous, de 16.00 a 20.00 h. Divendres, de 10.00 a 13.30 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabtes i diumenges, tancat.

BIBLIOTECA PARC DE L’ESTACIÓ Parc de l’Estació, s/n Tel. 96 295 98 19 Estacio@gandia.org Horari: de dilluns a dijous, de 16.00 a 20.00 h. Divendres, de 10.00 a 13.30 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabtes i diumenges, tancat.

BIBLIOTECA DE SANTA ANNA Plaça Santa Anna, s/n Tel. 96 286 74 51 santana@gandia.org Horari: de dilluns a divendres, de 17.00 a 20.00 h. Dissabtes i diumenges, tancat.

Los sábados de 10 a 12 hs. en el Foro de Convivencia Manuel Broseta (Calle Cervantes 24, Gandia). En este taller crearemos actividades para iniciar a los más jóvenes en trabajos de locución, producción, control y edición de sonido Organiza: ASOCIACION INTERCULTURAL MIDRASHIC Coordina: Ricardo Sánchez

infórmate y apúntate en el tlf: 633 562 544 // 697 671 112 ORGANIZA:

COLABORAN:

Consulteu la programació en la web municipal www.gandia.org (secció de Cultura). Segui-nos, també, al facebook de Cultura Gandia i Teatre Serrano i al Twitter @CulturaGandia i @SerranoTeatre

DISEÑO: Natalia Pastor

44

45

ABRIL · 2014


El full abril 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you