Page 1

Vakantiefolder Paasvakantie 2013


De Kikker Buitenschoolse Kinderopvang Buitenschoolse Kinderopvang De Kikker biedt kinderen van 2,5 tot en met 12 jaar opvang aan op weekdagen buiten de schooluren. Dit zowel tijdens het schooljaar als tijdens de schoolvakanties. De Kikker staat garant voor een professionele begeleiding en aangepaste infrastructuur afgestemd op de kinderen. Het initiatief is erkend door Kind & Gezin en de betaalde opvanguren zijn fiscaal aftrekbaar tot de leeftijd van 12 jaar.

Opvang voor/na sportkamp, speelpleinwerking of creadagen nodig?

Gaat jouw kind tijdens de vakantie naar het sportkamp, de speelpleinwerking of de creadagen? Misschien niet omdat de begin- en einduren van deze activiteiten moeilijk te combineren zijn met de werkuren … Dan is voor- of naopvang in Buitenschoolse Kinderopvang De Kikker de oplossing! De Kikker werkt samen met de stedelijke diensten om opvang voor en na deze activiteit te verzekeren. Jouw kind kan in de vooropvang vanaf 6.30 uur terecht in De Kikker en in de naopvang tot 19 uur. De kinderen worden onder begeleiding op een veilige manier van en naar het sportkamp gebracht of gehaald. Let wel: elk kind dient hiervoor vooraf ingeschreven te zijn in De Kikker.

Ook vakantiewerking in De Kikker!

Buitenschoolse Kinderopvang De Kikker heeft ook een eigen vakantiewerking. Naast vrij spel worden er ook in de voor- en namiddag activiteiten (bv. buitenspel, knutselen, muziekexpressie, sport, koken, toneel, tochten …) voor de kinderen georganiseerd. Dit telkens in het kader van fantasierijke thema’s, die door grappige personages in toneeltjes worden voorgesteld aan de kinderen. In deze paasvakantie is het thema

‘Ollie, opstaan!’. Nieuw sinds dit schooljaar! De kinderen kiezen zelf aan welke activiteit ze willen meedoen! Hou er wel rekening mee dat er gewerkt wordt met inschrijving!

2


Verplichte inschrijving: hoe?

Enkel kinderen die een volledig dossier hebben in De Kikker kunnen inschrijven voor de schoolvakanties. Een dossier opmaken kan door vooraf contact op te nemen met De Kikker. Je maakt hiervoor een afspraak met de coรถrdinator Heidi Pylyser. Inschrijvingsdagen reserveren voor de paasvakantie kan vanaf woensdag 13 maart 2013. Inschrijven voor vakantiedagen dient te gebeuren via het inschrijvingsformulier dat in De Kikker kan opgevraagd worden. Wie een geldig inschrijvingsdossier heeft, ontvangt dit formulier automatisch. Let wel: tijdens de eerste inschrijvingsdag is het niet mogelijk om nieuwe kinderen (dus kinderen zonder dossier) in te schrijven.

Informatie en inschrijvingen (bij voorkeur na afspraak) Buitenschoolse kinderopvang De Kikker Aernoudstraat 15, Oudenburg T 059-56 84 44 E ibo@oudenburg.be

3


Creatief Tijdens de CREAdagen CREAdagen In de paasvakantie worden er opnieuw creadagen georganiseerd. Oudenburgse kinderen (of kinderen die schoollopen in Oudenburg) van het 3de, 4de, 5de of 6de leerjaar die bruisen van creakriebels kunnen zich hiervoor inschrijven. Je hoeft niet superhandig te zijn om hieraan mee te doen, graag knutselen en creatief bezig zijn is voldoende! Er is per halve dag een creatieve workshop voorzien, telkens van 8.30 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur.

P

rogramma

Dinsdag 2 april 2013

Voormiddag 8.30 - 12 uur

Konijn met vilt

(ipso facto - CĂŠline Dufour)

Paasmenu Woensdag (De Spante, Westkerksestraat 176 3 april 2013 - Rita Meyns)

Donderdag 4 april 2013

Kip met glazen bokaal

(ipso facto - CĂŠline Dufour)

Namiddag 13 - 16.30 uur Zakdoeken met paasmotieven (ipso facto - Greet Demuzere)

FilmOrama (Geen CREA-activiteit) (ipso facto)

Paastak met zelfgehaakte bloemetjes (ipso facto - Greet Demuzere )

Alle activiteiten gaan door in het ipso facto, Marktstraat 25 - 8460 Oudenburg.

Opgelet! Inschrijven kan vanaf dinsdag 12 maart 2013! Schrijf tijdig in want de plaatsen zijn beperkt!

4


Vergeet niet! Vraag bij reservatie welke benodigdheden je zelf dient mee te brengen!

Praktisch

Bij elke activiteit staat de locatie waar de workshop plaatsvindt. Daar dient jouw kind dan ook voordien gebracht te worden en nadien afgehaald te worden. Kinderen die een volledige dag komen kunnen hun lunchpakket ter plaatse opeten, onder toezicht.

Kostprijs

5,00 EUR voor een halve dag - 10,00 EUR voor een volledige dag

Opvang

Voor en na de creadagen is ook opvang mogelijk via de Buitenschoolse Kinderopvang De Kikker. Jouw kind kan in de vooropvang vanaf 6.30 uur terecht in De Kikker en in de naopvang tot 19 uur. De verplaatsing naar en van de creadagen gebeurt onder begeleiding. Je dient hiervoor tijdig vooraf contact op te nemen met De Kikker en in te schrijven. Alle gegevens vind je onder De Kikker in deze folder.

Informatie en inschrijvingen ipso facto Marktstraat 25 - 8460 Oudenburg T 059-56 84 00 E ram@oudenburg.be

Openingsuren

dinsdag tot vrijdag woensdag

10 - 12 uur 16 - 18 uur

5


FilmOrama ipso facto Madagascar 3: Europe’s Most Wanted

Woensdag 3 april 2013 om 14.30 uur

Animatiefilm – duur 93’ – NL gesproken

Beleef de spannende avonturen van Alex (de leeuw), Marty (de zebra), Melman (de giraf) en Gloria (het nijlpaard) uit de Central Park Zoo in New York op het exotisch eiland Madagascar.

Ice Age 4: Continental Drift

Woensdag 10 april 2013 om 14.30 uur

Animatiefilm – duur 88’ – NL gesproken

Hoe een eikel in de grond planten ongewild tot een ware aardverschuiving en een zoektocht naar je echte vrienden kan leiden.

Alle tickets aan 3,00 EUR! 6


Skyfall

Vrijdag 19 april 2013 om 20.30 uur

Actiefilm – duur 143’ – NL ondertiteld

MI6 ligt onder vuur en 007 moet alle bedreigingen opzoeken en vernietigen, hoe persoonlijk de opofferingen ook mogen zijn. Deze film is niet aangeraden voor personen jonger dan 12 jaar.

The Broken Circle Breakdown

Vrijdag 24 mei 2013 om 20.30 uur Drama – duur 112’ – NL gesproken

The Broken Circle Breakdown vertelt de love story tussen Elise en Didier. Over hoe liefde het noodlot overwint, en soms ook niet. Deze film won de publieksprijs op het filmfestival in Berlijn.

Informatie en inschrijvingen ipso facto Marktstraat 25 - 8460 Oudenburg T 059-56 84 00 E ram@oudenburg.be

Openingsuren

dinsdag tot vrijdag woensdag

10 - 12 uur 16 - 18 uur

7


Tienerwerking In de paasvakantie Er zijn nog steeds Tienerpassen beschikbaar bij de jeugddienst! Aan de hand van de inschrijvingsstrook in bijlage kan je meedoen met de Tienerwerking. Zorg dus voor je eigen gloednieuwe Tienerpas en beleef dolle pret tijdens de vele boeiende activiteiten tijdens de paas- en zomervakantie!

Hoe krijg je jouw eigen Tienerpas? • • • • •

Een Tienerpas kost 5,00 euro en is persoonlijk. Je mag hem dus niet doorgeven aan iemand anders. Vul de inschrijvingsstrook in en bezorg het aan de Jeugddienst. Bij het indienen van de inschrijvingstrook krijg je een betaalcode. Stort 5,00 euro op het rekeningnummer BE97 0910 1306 2895 van de stad Oudenburg. Vergeet je betaalcode niet te vermelden op de overschrijving. Betalen kan ook op de jeugddienst zelf. Ben je ingeschreven, dan sturen we jou een Tienerpas op! Opgelet! Sommige activiteiten kunnen een extra financiële tussenkomst met zich meebrengen. Na betaling krijg je als bewijs van inschrijving een stempel op je Tienerpas. Deze Tienerpas dien je telkens mee te brengen, zo heb je er een overzicht van voor welke activiteiten je bent ingeschreven.

Verzekering?

Alle tieners mét Tienerpas zijn verzekerd. De verzekering geldt voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid tijdens de begeleide activiteiten van het aangeboden programma.

Afspraken? • • •

Medische problemen meld je steeds vooraf aan de begeleiding. Eenmaal je bent ingeschreven voor een activiteit en je wordt jammer genoeg ziek, moet je dit altijd telefonisch meedelen. Wij kunnen enkel bij het voorleggen van een doktersbriefje het inschrijvingsgeld terugbetalen. Activiteiten die niet kunnen doorgaan door het slechte weer worden altijd terugbetaald.

Informatie en inschrijvingen Jeugddienst

Weststraat 24 - 8460 Oudenburg T 059-56 84 29 E jeugd@oudenburg.be

8


BA AR ! EE M TN

UI Infoboekje Speelpleinwerking 2013


Welkom Beste kinderen en ouders Welkom op het speelplein! Dit boekje zal je helpen om beter kennis te maken met het speelplein. Met vragen kan je terecht bij de animatoren of op de jeugddienst in het stadhuis. Er worden op het speelplein elke dag een massa spelletjes en toffe activiteiten georganiseerd zoals: sport, knutselen, ravotten, kampen bouwen, waterspelletjes,… Daarnaast biedt het terrein nog de speeltoestellen, de zandbak, het bosje, gezelschapspelletjes en het knutselgerief. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een spetterende vakantie. We wensen jullie een leuke vakantie toe! Het jeugdteam

Vakantieperiodes 2013 Vakantie

Begin

Einde

Paasvakantie

dinsdag 2 april 2013

vrijdag 12 april 2013

Zomervakantie

maandag 1 juli 2013

vrijdag 30 augustus 2013

Sluitingsdagen Speelplein - maandag 1 april 2013 (Paasmaandag) - donderdag 15 augustus 2013 (Onze Lieve Vrouw Hemelvaart)

Bereikbaarheid tijdens de speelpleinwerking Het speelplein is bereikbaar op het nummer 0476-90 15 82 (8 -17.30 uur, van maandag tot vrijdag). Opgelet! Enkel tijdens de krokus-, paas- en zomervakantie.

2

De jeugdcoördinator is bereikbaar tijdens de speelpleinwerking op het nummer 0470-82 01 67 (8 - 18 uur, van maandag tot vrijdag).


Dagindeling 6.30 uur

mogelijkheid tot vooropvang in De Kikker

Voormiddag 8.00 uur

- speelplein open - vrij spel en animatie - ophalen kinderen van De Kikker, onder begeleiding van de animatoren

9.30 uur

start van de activiteit

11.30 uur

vrij spel en animatie

Middag 12.00 uur

Kinderen eten hun lunchpakket op of gaan naar huis.

Namiddag 13.30 uur

ijskar op het speelplein (niet verplicht)

14.00 uur

start van de activiteit

16.00 uur

vrij spel en animatie

17.15 uur

einde speelplein - Kinderen worden door ouders opgehaald of gaan zelf naar huis. - Kinderen worden onder begeleiding van animatoren naar De Kikker gebracht. Opvang in De Kikker voorzien tot 19 uur.

Groepen Groep 1

Groep 2

Groep 3

Groep 4

Groep 5

kleuters

1e - 2e leerj.

3e - 4e leerj

5e - 6e leerj

+12 jaar

4 - 6 jaar

7 - 8 jaar

9 - 10 jaar

11 - 12 jaar

13 - 15 jaar

2007 - 2009

2005 - 2006

2003 - 2004

2001 - 2002

1998 - 2000

3


Praktisch Inschrijven? Niet nodig!

Je hoeft je niet op voorhand in te schrijven voor de speelpleinwerking. Kom gewoon langs en we zullen je met open armen ontvangen. Wie komt, is verzekerd tegen eventuele lichamelijke ongevallen.

Verplicht in te vullen

1. Inschrijvingsformulier 2. Medische fiche

Kostprijs

Speelpleinkaart per week: 10,00 EUR Dagprijs: 2,00 EUR Halve dagprijs: 1,00 EUR

Smullen

Drankjes (0,70 EUR) zijn te verkrijgen tijdens de pauzes en tijdens de lunchpauze om 12 uur. Over de middag kan je je lunchpakket met je vrienden opeten in de kantine of ga je naar huis. Elke dag is er verse soep (0,50 EUR) te verkrijgen. Bovendien komt de ijskar elke namiddag op het speelplein langs.

Mooi weer?

Tijd voor waterspelletjes! Zorg bij mooi weer dus zeker voor extra kleren of zwemgerief en een handdoek. Een pet of een hoedje komen bij zonnig weer ook altijd van pas.

Foto’s op het speelplein

Gedurende de speelpleinwerking maken we regelmatig leuke sfeerbeelden van de activiteiten. Deze foto’s kunnen gebruikt worden voor de stedelijke informatiekanalen (informatieblad, stedelijke website, social media). Indien je niet wenst dat jouw kind tevoorschijn komt op deze informatiekanalen, geef dan een seintje aan de hoofdanimator of de jeugdcoördinator!

Contactgegevens

Hoofdmonitor: 0476-90 15 82 Jeugddienst stad Oudenburg: 059-56 84 29 of 0470-82 01 67

Volg de stad en de speelpleinwerking ook op

en


Buitenspeeldag Woensdag 27 maart 2013 Geen excuus om binnen te blijven op woensdag 27 maart, want dan is het weer Buitenspeeldag! Trek samen met je vrienden en vriendinnen je speelkleren aan en kom ook dit jaar meespelen op de jaarlijkse buitenspeeldag. Het wordt een dag die garant staat voor een stevige dosis sport en spel ... dus iedereen naar buiten!!

Wanneer?

Woensdag 27 maart 2013 van 13.30 tot 16.30 uur

Waar?

Speelplein, Bekestraat Bij regenweer in sporthal Ter Beke

Prijs?

GRATIS

9


Sport Sportkampen Kleuterkamp: Jantje zonder vrees Wat?

Een sportkamp in sporthal Ter Beke, waarbij de kleuters angsten leren overwinnen en werken aan basiskunstjes zoals leren fietsen, elkaar leren vertrouwen, leren klimmen, slingeren en klauteren, …

Voor wie?

Voor alle jongens en meisjes van het 1ste t/m 3de kleuter (geboortejaar 2009, 2008 en 2007).

Wanneer?

Vanaf dinsdag 2 april t/m vrijdag 5 april 2013, telkens van 9 tot 12 uur. Opvang vanaf 8.45 tot 12.05 uur.

Prijs?

20,00 euro per deelnemer en voor gezinnen met minstens 3 kinderen bedraagt de deelnameprijs 18,00 euro per deelnemer. De kostprijs omvat de verzekering en gebruik van de zaal.

Opmerkingen? • •

10

Er is opvang voorzien vóór en na het sportkamp, dit in samenwerking met de kinderopvang De Kikker. Gelieve iedere dag een drankje en eventueel een koek of een stukje fruit mee te geven voor in de pauze.


Specialistiekampen: voetbal, ropeskipping of grote spelen Wanneer?

Van maandag 8 t/m vrijdag 12 april 2013, telkens van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur. Opvang van 8 tot 17 uur.

Voetbal en omnisport Wat?

In samenwerking met de voetbalclub K. White Star Oudenburg wordt een voetbalkamp georganiseerd op de stedelijke sportterreinen. In de voormiddag staat voetbal centraal. In de namiddag komen er andere sporten aan bod waaronder zwemmen, muurklimmen, estafettespelen ...

Voor wie?

Alle meisjes en jongens vanaf het 3de kleuter (geb. 2007) t/m het 6de leerjaar (ingedeeld volgens leeftijd)

Ropeskipping en omnisport Wat?

In samenwerking met de ropeskippingclub Skip Oudenburg wordt een ropeskippingkamp georganiseerd in sporthal Ter Beke. In de voormiddag staat touwtje springen centraal. In de namiddag komen er andere sporten aan bod waaronder zwemmen, muurklimmen, estafettespelen ...

Voor wie?

Alle meisjes en jongens vanaf het 2de leerjaar (geb. 2005) t/m het 6de leerjaar (ingedeeld volgens niveau en leeftijd)

Grote spelenkriebels Wat

In sporthal Ter Beke staan er in de voormiddag grote spelen zoals tikspelen, groot ganzenbord, schipbreukeling ‌ op het programma. In de namiddag komen er andere sporten aan bod waaronder ook zwemmen.

Voor wie?

Alle meisjes en jongens van het 3de kleuter en 1ste leerjaar (geb. 2007-2006)

11


Sport Sportkampen Prijs

70,00 euro per deelnemer en voor gezinnen met minstens 3 kinderen bedraagt de deelnameprijs 65,00 euro per deelnemer. Inbegrepen in de prijs: verzekering, soep over de middag, 2 drankjes per dag, inkom zwembad, busvervoer naar het zwembad en pannenkoeken met chocolademelk. Tevens inbegrepen in de prijs: voor de voetballisten een voetbal, voor de ropeskippers een springtouw en voor de anderen een plastic bal.

Opmerking

De deelnemers kunnen over de middag blijven indien ze hun lunchpakket meebrengen.

Inschrijven?

Vanaf dinsdag 12 maart 2013

Barbecue: K. White Star Oudenburg nodigt op vrijdag 12 april 2013 om 17.30 uur alle deelnemers, ouders, broers en zussen uit voor een uitgebreide barbecue in de voetbalkantine. De kostprijs bedraagt voor volwassenen 10,00 euro (3 stukken vlees), voor kinderen tot 12 jaar 7,50 euro (2 stukken vlees). Inschrijven voor de barbecue kan tot en met 10 april.

Tip! Op vrijdag zijn alle ouders, broers, zussen en kennissen ‌ vanaf 15 uur welkom om hun spruit aan het werk zien!

12


In de agenda! Zomervakantie •

Sportkriebels te Jabbeke (organisatie van de burensportdienst IGOS):

Kleuterkamp (dans, sport en knutselen): 1 t/m 5 juli en 8 t/m 12 juli 2013, van 9

Avonturenkamp (hindernisparcours, gocart, BMX, vlottentocht, kajakken, quadrijden, waterskiën, teambuildingsopdrachten, boogschieten …): 1 t/m 5 juli 2013, van 9.30 tot 16.30 uur, 1ste

4 juli 2013, van 9 tot 16.15 uur, 3de leerjaar t/m 3de middelbaar – geb. 2004 t/m 1998 tot 16 uur, 1ste kleuter t/m 3de kleuter - geb. 2009 t/m 2007

middelbaar t/m 4de middelbaar - geb. 1999 t/m 1996

Kleuterkamp “dierenfestival” (enkel sport): 12 t/m 16 augustus 2013 (niet op 15/08),

Omnisportkamp “spel, sport en avontuur”: 19 t/m 23 augustus 2013, van 9 tot 16

van 9 tot 12 uur, 1ste t/m 3de kleuter - geb. 2009 t/m 2007 uur, 3de kleuter t/m 6de leerjaar – geb. 2007 t/m 2001

Tip! het aanbod van sportkampen staat ook op de website van de stad (www.oudenburg.be) onder de dienst sport. De zomerfolder met het volledig aanbod wordt nog verdeeld in alle Oudenburgse scholen. Inschrijven kan vanaf 4 juni 2013 op de Oudenburgse sportdienst.

13


Sport Tennislessen Na de paasvakantie wordt er door de sportdienst een tennisreeks van 10 lessen van telkens 1 uur georganiseerd voor zowel beginnelingen als gevorderden op het openlucht tennisterrein aan sporthal Ter Beke.

Wanneer en voor wie? woensdag woensdag woensdag donderdag donderdag

om om om om om

18 19 20 18 19

uur uur uur uur uur

beginnelingen, geboortejaar 2002 t/m 2004 halfgevorderden, geboortejaar 2002 t/m 2004 volwassenen beginnelingen vanaf geboortejaar 2001 volwassenen

Waar? Openlucht tennisterrein gelegen achter Sporthal Ter Beke, Bekestraat 16 - 8460 Oudenburg

Prijs? 40,00 EUR per deelnemer voor 10 lessen

Inbegrepen in de prijs? Gebruik van tennisballen en sportverzekering (gebruik van tennisracket, enkel voor de jongeren)

Avonturenchallenge Op woensdag 26 juni 2013 organiseert de Oudenburgse sportraad terug de “avonturenchallenge� op domein de Kluiten te Roksem. In groepjes van 3 personen moeten 6 proeven worden afgelegd: hindernisparcours, mountainbiken, behendigheidsproef, waterproef en de trio-triatlon. Samenwerken en teamspirit staat centraal! Van 13.30 tot 17.30 uur voor de jeugd (geb. 2003 t/m 1998). Van 18 tot 21 uur voor volwassenen (vanaf geb. 1997).

Meer informatie volgt!

14


Informatie en inschrijvingen Sportdienst

Bekestraat 16 - 8460 Oudenburg T 059-56 84 47

Openingsuren

maandag tot vrijdag

maandag - woensdag - donderdag

8.30 - 12 uur

13.15 - 17.15 uur

-

18 - 20.30 uur

Hoe inschrijven? • •

Inschrijven kan vanaf dinsdag 12 maart 2013! De betalingen dienen te gebeuren (vóór aanvang van het kamp) op het rekeningnummer: BE22 0910 1280 5847, met vermelding van “naam van de deelnemer + naam sportkamp” of met bancontact of cash bij de sportdienst.

Gelieve voor de barbecue van K. White Star Oudenburg apart te storten met vermelding van “aantal volwassenen en kinderen”.

15


Prettige vakantie

Uitgave

Stadsbestuur Oudenburg Weststraat 24 - 8460 Oudenburg T 059-56 84 20 E communicatie@oudenburg.be W www.oudenburg.be

Vakantiefolder Paasvakantie 2013  

Vakantiefolder Paasvakantie 2013