Cobolt förlag

Page 1

BÖCKER FRÅN COBOLT FÖRLAG


KATALOG 2018

Jag heter Riad. 1985 var jag sju år gammal och oerhört märkvärdig. Luktar gott av kamomillschampo från Frankrike

Mörkblont, vågigt hår

Sjätte skolväskan av kartong Framtidens arab 1: En barndom i Mellan­ östern (1978–1984) Av Riad Sattouf

Aningen för självbelåten min

Extremt prydlig

Spinkig till följd av magbesvär

ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg FORMAT: 170 × 240 mm, 160 sidor i färg, häftad

Framtidens arab 1–3: Den arabiska våren, revolutionen i Libyen och kriget i Syrien. Som reaktion på de senaste årens dramatiska utveckling i Mellanöstern, började den fransksyriske serieskaparen och filmregissören Riad Sattouf berätta om sin uppväxt i arabvärlden. Resultatet blev Framtidens arab, den sanna historien om en ljushårig pojke och hans familjs liv i Khadaffis Libyen och Hafez al-Assads Syrien. Tre delar har det blivit hittills, ytterligare två beräknas utkomma under 2018–2019.

Nominerad till

URHUNDEN 2017 för bästa översatta seriebok

Skildringen av ett förflutet Mellanöstern blir en övertygande bakgrund till dagens politiska, konfliktfyllda verklighet. Sattoufs originella serie­roman är helt mästerlig.”

BTJ:s lektör Ingvar Engvén om Framtidens Arab del 1

Framtidens arab 2: En barndom i Mellan­ östern (1984–1985)

Framtidens arab 3: En barndom i Mellan­ östern (1985–1987)

Av Riad Sattouf

Av Riad Sattouf

ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg

ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg

FORMAT: 170 × 240 mm, 160 sidor, häftad

FORMAT: 170 × 240 mm, 152 sidor, häftad

Kriss från Valnor 1: Valkyriornas dom

Kriss från Valnor 2: Krigardrottningen

Av Yves Sente och Giulio De Vita

Av Yves Sente och Giulio De Vita

ÖVERSÄTTNING: Leif Bergendorff

ÖVERSÄTTNING: Leif Bergendorff

FORMAT: 220 × 290 mm, 104 sidor, inbunden

FORMAT: 220 × 290 mm, 96 sidor, inbunden

Krigarkvinnan Kriss har stupat och står nu inför valkyriornas domstol. Inför domstolen börjar Kriss berätta om sitt liv och vad som gjorde henne till den förslagna och hänsynslösa person som vi mött i berättelserna om Thorgal.

Kriss och hennes följeslagerska Hildebryn blir indragna i en maktkamp om härskarväldet över vikingadömet i nordost, ett rike som står inför flera hot. Från söder attackerar kejsar Magnus’ välutrustade armé och i norr har en ny upprorsmakare dykt upp, en härförare som kallar sig Helbrägdakungen..

COBOLT FÖRLAG


THORGAL

Thorgalkrönikan 1: Vikingen från stjärnorna Av Jean Van Hamme och Grzegorz Rosinski

Thorgalkrönikan 2: I fiendens spår

Thorgalkrönikan 4: Landet Qâ

Av Jean Van Hamme och Grzegorz Rosinski

Av Jean Van Hamme och Grzegorz Rosinski

ÖVERSÄTTNING: Leif Bergendorff

ÖVERSÄTTNING: Leif Bergendorff

FORMAT: 220 × 290 mm, 156 sidor, inbunden

FORMAT: 220 × 290 mm, 256 sidor, inbunden

Med äventyren Den svarta galären, Bortom skuggorna och Brek Zariths fall.

Med albumen Bågskyttarna, Landet Qâ, Tanatlocs ögon, Den galne gudens stadoch Mellan himmel och jord.

Med en trio album som berättar om Thorgals långa kamp mot det krigiska kungadömet Brek Zarith och dess grymma härskare, vilka tagit hans hustru Aaricia och deras nyfödda son Jolan tillfånga

Thorgalkrönikan 3: Vikingar och gudar Av Jean Van Hamme och Grzegorz Rosinski

ÖVERSÄTTNING: Leif Bergendorff

ÖVERSÄTTNING: Leif Bergendorff

FORMAT: 220 × 290 mm, 156 sidor, inbunden

FORMAT: 220 × 290 mm, 156 sidor, inbunden

I första bandet av Krönikan ingår de fyra äventyren Trollkvinnans hämd, Nära Paradiset, Den frusna ön och Magikerna från Aran.

Med albumen Stjärnornas barn, Alinoë och Aaricia.

Det är nu, i de fem albumen som utgör berättelsen om Landet Qa, som Thorgal första gången möter den förslagna och hänsynslösa krigarkvinnan Kriss från Valnor, vars livsöde kommer att sammanflätas med hans eget.

Krönikans tredje band inne­ håller sju historier från Thorgals och Aaricias ungdom, samt berättelsen om Alinoë, pojken med det gröna håret, Jolans mystiska och mordiska lekkamrat.

Här börjar sagan om Thorgal, barnet från stjärnorna och mannen som gudarna har satt på prov. Boken innehåller en utförlig introduktion som berättar hur serien startade.

De fem äventyren utgör tillsammans den episka berättelsen om landet Qa, och räknas som en av höjdpunkterna i serien om Thorgal. Van Hammes berättande och fantasi är på topp och Rozinskis illustrationer har nått fulländning. Mycket mer genomarbetad än så här blir sällan tecknad seriekonst.”

BTJ:s lektör Stefan Carlsson om Thorgalkrönikan 4, Landet Qa.

Thorgalkrönikan 5: Genom tid och rum Av Jean Van Hamme och Grzegorz Rosinski ÖVERSÄTTNING: Leif Bergendorff FORMAT: 220 × 290 mm, 156 sidor, inbunden

Samlingsvolym med albumen Bergens herre, Varghonan och Nyckelväkterskan Då Thorgal passerar genom ett snötäckt bergspass ljuder hornstötar som utlöser en lavin, och det är med nöd och näppe han hinner fly undan snöraset. Så börjar Bergens herre, ett av de märkligaste äventyren Thorgal råkat ut för.

COBOLT FÖRLAG


KATALOG 2018

Det är verkligen en fröjd att på nytt få möta beaglen Snobben och hans vänner från ett decennium när Schulz utvecklat sitt skapande till en mästerlig nivå. /…/ Stripparna pendlar skickligt mellan det vildsinta och det lugna som kan rymma en hel del ömsint empati. En albumklassiker helt enkelt.” BTJ:s lektör Ingvar Engvén om Snobben: Det bästa från 1960–1969

SNOBBEN: Det bästa från 1950―1959

SNOBBEN: Det bästa från 1960―1969

Av Charles M Schulz

Av Charles M Schulz

Vuxenpoäng är en myt

ÖVERSÄTTNING: Håkan Boström

ÖVERSÄTTNING: Håkan Boström

En Sarah’s Scribbles-samling

FORMAT: 220 × 290 mm, 192, sidor, inbunden

FORMAT: 220 × 290 mm, 192, sidor, inbunden

Av Sarah Andersen

Det var på 50-talet som Karl kraschade sin första drake, Linus fick sin filt, Leonard inledde firandet av Beethovens födelsedag och Snobben började gå på två ben. I den här boken har vi samlat de roligaste och viktigaste händelserna under seriens första tio år.

Några år in på 1960-talet var Snobben inte längre bara en rolig serie bland andra, den hade blivit ett fenomen. Aldrig tidigare hade en tecknad serie tagit världen med storm på samma sätt som Snobben gjorde dessa år, då serien både speglade och bidrog till att skapa tidsandan. Det glada 60-talet var verkligen Snobbens decennium!

Som vanligt när Cobolt lanserar en ny serie samlingsalbum märker man att förlaget verkligen satsar på milstolparna i de tecknade seriernas historia. Förlaget har verkligen bemödat sig med att ge ut en påkostad och vacker utgåva med ett flertal faktasidor om Martins karriär och hyllningar från kollegor varvat med serie­sidor. Nära nog ett måste i en seriös seriesamling.” BTJ:s lektör Stefan Carlsson om MAD 1: Don Martin (1956–1965)

MAD 1: Don Martin 1956–1965 Av Don Martin ÖVERSÄTTNING: Peter Sparring FORMAT: 220x290 mm, 192 sidor, inbunden

Ingen kunde som Don Martin roa, äckla och förtjusa sina läsare med skruvade teckningar och sjuka skämt av en alldeles unik kaliber. Den första boken i Cobolts nya serie med MAD:s största tecknare.

ÖVERSÄTTNING: My Bergström FORMAT: 165 × 205 mm, 112 sidor, häftad

Är du en unik snöflinga? Gillar du att nätverka för att hitta nya karriärmöjligheter? Är du i full gång med att förbereda dig inför vuxenlivets spännande nya utmaningar? I så fall är den här boken ingenting för dig. Den är till för oss andra, vi som inte kan sluta undra precis när man blir vuxen, med serier som handlar om alla slags hemskheter och pinsamheter en ung människa av i dag kan råka ut för.


KATALOG 2018

ko n

tr a

60

Berättelsen är en direkt hyllning till Lucky Luke och innehåller ett antal av seriens klassiska bifigurer samt en historia som nästan hade kunnat utgöra en serie i den ordinarie albumsviten, men ändå inte. Humorn är lite vassare, internskämten duggar tätt och slutet är en bra bit mörkare än vad vi är vana vid.” BTJ:s lektör Fredrik Strömberg om Jolly Jumper svarar inte.

kt

Blir det nån tårta?

tårta, tårta, tårta…

Jolly Jumper svarar inte

får vi smaka?

Av Guillaume Bouzard ÖVERSÄTTNING: Stefan Carlsson

man måste ha tålamod med Gaston! Lägg av!

Grattis, Gaston! Av Franquin & Jidéhem ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg FORMAT: 220 × 290 mm, 56 sidor i färg, inbunden

Jösses! Tänk att 60 år har gått sedan Gaston först dök upp på tidningen Spirous redaktion. I detta jubileumsalbum har vi samlat 60 exempel på Gastons galnaste upptåg, hämtade från hela karriären som kontorets olycksfågel nummer ett! Hösten 2018 kommer Cobolt att påbörja utgivningen av en komplett, nyproducerad samlingsutgåva med André Franquins Gaston, en av alla tiders främsta humorserier!

FORMAT: 240x320 mm, 48 sidor, inbunden

Lucky Luke skapades av belgaren Morris (pseudonym för Maurice de Bevere, 1923―2001) och är en av alla tiders populäraste serier. Jolly Jumper svarar inte är det andra »extraordinära« Lucky Luke-albumet som tecknades i samband med seriens 70-årsjubileum 2016. Guillaume Bouzards version av serien är en rolig och fascinerande hyllning, där ingenting är sig riktigt likt eller som det först ser ut att vara.

Svarta idéer: Den kompletta samlingen Av André Franquin ÖVERSÄTTNING: Göran Ribe FORMAT: 240 × 320 mm, 72 sidor, inbunden

Lukas: 25 år mellan stad och land Av Mats Källblad FORMAT: 205 × 280 mm, 96 sidor, inbunden

I 25 år har bonnarockrebellen Lukas pendlat mellan stugan på vischan och lägenheten i stan. I det här jubileumsalbumet har vi samlat det mesta och det bästa

av serien, som under åren publicerats i bl a Seriemagasinet, Larson! och Uti vår hage. Mats Källblad debuterade 1995 med Garagedrömmar och har sedan dess gett ut ett tiotal seriealbum. Han har flera gånger belönats för sitt serieskapande, bl a med Svenska Serieakademins Adamsonstatyett och Seriefrämjandets priser Urhunden och Unghunden.

Med nattsvart humor och med tuschpennan doppad i skoningslös satir drar André Franquin ut i strid mot mänsklig idioti i alla dess former. Med denna samlingsvolym presenteras Svarta idéer för första gången i en komplett svensk utgåva.

COBOLT FÖRLAG


LINDA OCH VALENTIN – SAMLADE ÄVENTYR

Linda och Valentin: Samlade äventyr 1

Linda och Valentin: Samlade äventyr 2

Linda och Valentin: Samlade äventyr 3

Linda och Valentin: Samlade äventyr 4

Av Jean-Claude Mézières och Pierre Christin

Av Jean-Claude Mézières och Pierre Christin

Av Jean-Claude Mézières och Pierre Christin

Av Jean-Claude Mézières och Pierre Christin

ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg

ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg

FORMAT: 220 × 290 mm,

FORMAT: 220 × 290 mm, 168 sidor, inbunden

ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg FORMAT: 220 × 290 mm, 164 sidor, inbunden

ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg FORMAT: 220 × 290 mm, 216 sidor, inbunden

Med äventyren Ambassadören som försvann, Den falska världen och Vårdagjämningens hjältar.

Med Tåg till Cassiopeja, ta plats, Tåg från Brooklyn, slutstation kosmos, Spöket på Inverloch och Hypsis blixtar.

I dessa tre berättelser återfinns allt vi förväntar oss av Linda och Valentins äventyr när de är som bäst: humor, spänning, fantastiska världar och varelser och, inte minst, en ständigt närvarande satirisk och politisk udd!

”Vi återvände till Jorden med två dubbelalbum, som utgör själva hjärtat i serien om Linda och Valentin.” Pierre Christin

156 sidor, inbunden

Med äventyren De onda drömmarna, Det stigande vattnets stad och De tusen planeternas rike samt extramaterial. Linda och Valentins äventyr i tid och rum har trollbundit generationer av serieläsare. I denna samlingsutgåva får en svensk publik nu möjlighet att läsa samtliga album i komplett skick i den ordning de skapades.

Med äventyren Stjärnlös värld, Kampen om Teknorog och Härskarens fåglar. I del två av Linda och Valentins Samlade äventyr besöker våra rumtidsagenter tre främmande världar och kulturer som befinner sig i akut kris, var och en på sitt sätt.

Himlavalvets inbyggare: Linda och Valentins galaktiska lexikon Av Jean-Claude Mézières och Pierre Christin ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg FORMAT: 220 × 290 mm, 96 sidor i färg, Inbunden

Linda och Valentin: Rymdstigar Av Jean-Claude Mézières & Pierre Christin ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg FORMAT: 195 × 240 mm, 128 sidor, inbunden SLUTSÅLD

COBOLT FÖRLAG

Hur ser rymdens invånare ut? Om det är några som vet svaret på det, så är det rumtidsagenterna Linda och Valentin. I detta humoristiska och rikt illustrerade lexikon presenteras alla de himlavalvets inbyggare som de mött på sina många resor genom galaxen.


LINDA OCH VALENTIN – SAMLADE ÄVENTYR

Linda och Valentin: Samlade äventyr 5

Linda och Valentin: Samlade äventyr 6

Linda och Valentin: Samlade äventyr 7

Av Jean-Claude Mézières och Pierre Christin

Av Jean-Claude Mézières och Pierre Christin

Av Jean-Claude Mézières och Pierre Christin

ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg

ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg

ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg

FORMAT: 220 × 290 mm, 204 sidor, inbunden

FORMAT: 220 × 290 mm, 192 sidor, inbunden

FORMAT: 220 × 290 mm, 176 sidor, inbunden

Med äventyren Bortom okända gränser, De levande vapnen och Maktens cirklar.

Med äventyren Hotet mot Ultralum, Hittebarnet från stjärnorna och Genom osäkra tider.

Tre fantasifulla äventyr som börjar på Jorden och avslutas på planeten Rubanis, dit Linda och Valentin reser för att få sitt skadade rymdskepp reparerat. En värld av korruption, våldsamheter och girighet. Där finns också shingouzerna — och flygande taxibilar!

Hittebarnet från stjärnorna är en direkt fortsättning på Hotet mot Ultralum. I det avslutande äventyret Genom osäkra tider är den heliga treenigheten från planeten Hypsis tillbaka.

I den sjunde och sista delen av Samlade äventyr ingår albumen Vid randen av Det stora intet, Stenarnas orden och Tids­öppnaren. Alla tre publi­ ceras här för första gången i svensk översättning.

Minnen från framtiden Av Jean-Claude Mézières och Pierre Christin ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg FORMAT: 220 × 290 mm, 6 sidor, inbunden

Detta är inte ett helt nytt album med Linda och Valentin, utan ett antal nytecknade episoder som utspelar sig på välbekanta platser, som planeten Simlane, där vårdagjämningens hjältar har samlats för en ny kraftmätning, och på den gigantiska rymdstationen Point Central.

Linda och Valentin: Ett hyllningsalbum Av Jean-Claude Mézières och Pierre Christin och många fler! ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg FORMAT: 220 × 290 mm, 96 sidor, inbunden

Femtio år efter Linda och Valentins första framträdande i serietidningen Pilote har en rad franska, svenska och danska serieskapare fått chansen att göra sina egna personliga hyllningar till serien och dess upphovsmän. Medverkar gör bl a Mattias Adolfsson, Kim W. Andersson, Peter Bergting, Christophe Blain, Matthieu Bonhomme, Jonas Darnell, Per Demervall, Mikael Grahn, Peter Madsen, Peter Snejbjerg och Johan Wanloo.

Ambassadören som försvann

De tusen planeternas rike

ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg FORMAT: 220x290 mm, 56 sidor, inbunden

Albumet Ambassadören som försvann utkom första gången 1975. Här möter vi för första gången de alltid välunderrättade och ständigt köpslående shingouzerna. I albumet ingår åtta sidor med extramaterial om filmen Valerian and the City of a Thousand Planets.

ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg FORMAT: 220x290 mm, 56 sidor, inbunden

Det första riktigt klassiska albumet med Linda och Valentin gavs ut första gången 1971. I denna nyutgåva ingår åtta sidor med extramaterial kring serien och hur det hela började.

COBOLT FÖRLAG


KATALOG 2018 HUBBA! En kärleks­historia Av André Franquin FORMAT: 290 × 220 mm, 64 sidor, inbunden

En poetisk, rolig och näst intill ordlös berättelse om kärlek, av den mästerlige André Franquin. Första svenska utgåvan i detta format, men tidigare publicerad i en annorlunda version i albumet Familjen Marsupilami 1976.

Marsupilami: Biba

Marsupilami: Vit magi

Av Batem & Colman, efter Franquin

Av Batem & Colman, efter Franquin

Marsupilami 3: Viva Palombia!

Yakari och Stora Örnen

ÖVERSÄTTNING: Per AJ Andersson

ÖVERSÄTTNING: Per A.J Andersson

Av Batem & Colman, efter Franquin

ÖVERSÄTTNING: Peter Sparring

FORMAT: 220 × 290 mm, 48 sidor, inbunden

ÖVERSÄTTNING: Per A J Andersson

FORMAT: 220 × 290 mm, 48 sidor, inbunden

Lilla marsupilamin Biba har kommit vilse i den palombianska djungeln. Där jagas hon av flera blodtörstiga typer, bl a den otursförföljde Juan Droñaré och alla marsupilamiers dödsfiende, storviltjägaren Bring. M. Backalive!

Trollkarlen Jahekaputh försöker rädda sin karriär genom att sätta upp en magisk show, där marsupilamin ska vara den stora attraktionen. Fast först måste han infångas! Väl framme i Palombias djungel börjar saker och ting omgående gå överstyr.

Peyos sista smurfalbum, nu på svenska!

Pengasmurfen Av Peyo ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg FORMAT: 220 × 290 mm, 48 sidor, inbunden

COBOLT FÖRLAG

FORMAT: 220 × 290 mm, 48 sidor i färg, inbunden

Våren nalkas och i den palombianska djungeln spirar kärleken. Skogens alla djur är på friarstråt och luften fylls av kväkanden, fågelsång och parningsrop av allehanda slag. Också bland chahuta-indianerna råder vårkänslor, i varje fall tills de hittar spår i djungeln efter den fruktansvärda mapinguarin, den tropiska yetin som sätter skräck i både människor och djur.

Vid ett besök hos människorna lär sig en av smurferna vad pengar är för något. Men när smurfernas inneboende solidaritet börjar knaka i fogarna är det uppenbart att guldpengarna inte bara för gott med sig.

Av Derib + Job FORMAT: 220 × 290 mm, 48 sidor, inbunden

Seriealbumen med siouxpojken Yakari som kan prata med djuren, var i många år en av de populäraste barnserierna i Sverige. Drygt 20 album gavs ut av Carlsen Comics fram till 1996. På senare år har en ny generation barn upptäckt Yakari och hans vänner genom den populära tv-serien som visas på SVT:s Barnkanalen. Det här är det första albumet i serien.


KATALOG 2018

Yoko Tsuno: Från Jorden till Vinea

Yoko Tsuno: I Mittens rike

Yoko Tsuno: Vinea i fara

Yoko Tsuno 4: De gåtfulla robotarna

Av Roger Leloup

Av Roger Leloup

Av Roger Leloup

Av Roger Leloup

ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg

ÖVERSÄTTNING: Björn WahlbergFORMAT: 215 × 300 mm, 176 sidor, inbunden

ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg

ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg

fORMAT: 215 × 300 mm, 176 sidor, inbunden

FORMAT: 215 × 300 mm, 176 sidor, inbunden

Med albumen Draken från Hongkong, Den himmelska djonken och Dimmornas pagod. Tr e Yo k o Ts u n o - ä v e n t y r samlade till en lång, sammanhängande berättelse. Med ett gediget förord som berättar om Yoko Tsunos och Roger Leloups anknytning till Kina och om hur de tre albumen blev till.

Med albumen Ljuset från Ixo, Jätteinsekterna och Ärkeänglarna från Vinea.

I denna volym ingår Elektroniska äventyr, De förvisade på Kifa och Själarnas port. Tre klassiska album med Yoko Tsuno samlade till en lång, spännande berättelse. Alla utges här för första gången på svenska.

FORMAT: 215 × 300 mm, 176 sidor, inbunden SLUTSÅLD

Roger Leloup var under 15 år anställd vid Hergéstudion och arbetade bl a som assistent på Tintin. Hans egen sf-serie om elektroingenjören Yoko Tsuno startade 1970 och nya album i serien utges fortfarande.

I den tredje samlingsvolymen av denna klassiska science fiction-serie reser Yoko tillbaka till planeten Vinea, två miljoner ljusår från Jorden, där spännande äventyr väntar.

Det surnar i säven är en underbart fantasifull och bitvis våldsam skräckhistoria av bästa märke. Lika makaber och hiskelig som svarthumoristisk med sina groteska karaktärer. /…/ Boken är inte för de minsta, men äldre och ungdom lär rysa och tjusas. Jag väntar ivrigt på bok tre!” BTJ:s lektör Per Berg om Stor-Jobal från Krokjala: Det surnar i säven.

Stor-Jobal från Krokjala: Skräcksäcken Av Emil Maxén FORMAT: 235 × 312 mm, 72 sidor, inbunden

Den stornäste enstöringen Stor-Jobal hankar sig fram på att plundra ödekåkar i Inälvsdalens obygder. Efter att ha stulit Lapp-Tomsas trollsäck är Stor-Jobal snart på god väg att bli en rik och mäktig man i bygden. Med Stor-Jobal från Krokjala har illustratören Emil Maxén skapat en skräckserie för både yngre och vuxna läsare, med rötterna i Mellannorrlands sura jordar.

Stor-Jobal från Krokjala: Det surnar i säven Av Emil Maxén FORMAT: 235 × 312 mm, 64 sidor, inbunden

Allting började så bra. Trollsäcken som den stornäste enstöringen Stor-Jobal stal från häxan Lapp-Tomsa gjorde honom för en tid till Inälvsdalens frälsare och store man. Men säg den glädje som varar. Nu har lyckan vänt och bygdens befolkning har vänt sig emot honom, Lapp-Tomsa är tillbaka och ute efter både hämnd och säck, och Jobals plågoande från barnhemmet, häxbrännaren Prost Kulle, har också tagit upp jakten på stortjuven från Krokjala.

COBOLT FÖRLAG


BLUEBERRY

Alla tre berättelserna är seriekonst av det mer raffinerade slaget. Girauds bilder har en livfull detaljrikedom som samverkar med de pregnanta, originella figurerna till ett visuellt äventyr med en starkt inneboende dramatik. /…/ En suveränt gjord färgläggning är starkt bidragande till volymens bildkraft.”

BTJ:s lektör Ingvar Engvén om Blueberry Samlade äventyr 4.

Blueberry Samlade äventyr 3

Blueberry Samlade äventyr 4

ÖVERSÄTTNING: Stefan Carlsson och Björn Wahlberg (förord)

ÖVERSÄTTNING: Stefan Carlsson och Håkan Boström (förord)

FORMAT: 230 × 300 mm, 168 sidor, inbunden

FORMAT: 230 × 300 mm, 170 sidor, inbunden

Med äventyren Järnhästen, Mannen med stålhanden och I siouxernas spår.

Med albumen General Gula håret, Den försvunna gruvan och Spöket med guldkulorna.

Blueberry är en av de franskbelgiska seriernas stora klas­siker, som nu utges i en efterlängtad svensk samlingsutgåva. Handlingen i serien utspelar sig strax efter det amerikanska inbördeskriget och skildrar Mike »Blueberry« Donovans öden och äventyr i Vilda Västern.

Då albumet General Gula Håret slutar är också Blueberrys tid som löjtnant i kavalleriet över och berättelsen om indiankrigen avslutad. Följande två album, om guldgrävaren »Prosit« Luckner och hans försvunna gruva, framhålls ofta som ett par av de främsta i hela serien.

Blueberry Samlade äventyr 5 ÖVERSÄTTNING: Stefan Carlsson och Håkan Boström (förord)

Blueberry Samlade äventyr 1

Blueberry Samlade äventyr 2

ÖVERSÄTTNING: Viktor Agering och Björn Wahlberg (förord)

ÖVERSÄTTNING: Stefan Carlsson och Björn Wahlberg (förord)

FORMAT: 230 × 300 mm, 168 sidor, inbunden

FORMAT: 230 × 300 mm, 160 sidor, inbunden

Innehåller de första albumen med kavallerilöjtnant Mike »Blueberry« Donovan i huvudrollen, Fort Navajo, Storm över prärien och Ensamma örnen. Alla tre publiceras här för första gången i bokform på svenska.

Äventyren Den försvunne ryttaren, I Navajos spår och Mannen med silverstjärnan.

COBOLT FÖRLAG

Blueberrys äventyr omfattar totalt 28 album, vara tio inte tidigare har publicerats i bokform på svenska, däribland två av äventyren i denna volym.

FORMAT: 230 × 300 mm, 215 sidor, inbunden

Med äventyren Chihuahua Pearl, En man värd 500 000 dollar och Ballad för en kista. Den femte delen av samlingsutgåvan av Blueberrys äventyr innehåller ett extra långt förord, där vi bl a får veta mer om vilka konstnärer och serieskapare som influerade Jean Girauds teckningsstil. Och som inledning till Ballad för en kista ingår också Jean-Michel Charliers långa text om Blueberrys uppväxt och hans tidiga år som soldat i det amerikanska inbördeskriget, rikligt illustrerad med foton och teckningar från tiden.


Får jag lov att rekommendera en Spirou Speciale? … Den är mycket populär!

SPIROU

En pizza med mitt namn?!? Det var värst!

Ljuset från Borneo Av Frank Pé & Zidrou ÖVERSÄTTNING: Per A.J. Andersson FORMAT: 235 × 312 mm, 92 sidor, inbunden

Jorden drabbas av ett utbrott av märkliga, svarta svampar som sprider sig explosionsartat. Greven av Champignac engageras i mykologernas

Spirou: Leopardkvinnan

Spirou: De svarta hostiornas herre

Av Schwartz & Yann

Av Schwartz & Yann

ÖVERSÄTTNING: Per A.J. Andersson

ÖVERSÄTTNING: Per A.J. Andersson

FORMAT: 235 × 312 mm, 64 sidor, inbunden

FORMAT: 240 × 320 mm, 64 sidor, inbunden

Bryssel, sommaren 1946. En mystisk leopardkvinna gör natten osäker på sin jakt efter en stulen afrikansk fetisch. Då hon kidnappar Nicke och hans swingpjatte­ mobil och far iväg till Paris tar Spirou och Nickes flickvän Glu-Glu upp jakten.

Spirou och Nicke har med leopard­k vinnan Aniota i sällskap anlänt till Belgiska Kongo. Där hamnar de i ett getingbo av korrupta makthavare, nazister på flykt, mäktiga trollkarlar och deras ärkefiende från ockupationen, överste von Knochen.

kamp mot svampinvasionen som hotar att ta över världen. Samtidigt kommer den store djurtämjaren Noa till stan med hela sitt menageri och en mystisk konstnär gör succé med sina märkliga djurmålningar. Frank Pés och Zidrous extraordinära äventyr är en spännande, humoristisk fabel av två serieskapare i högform.

Spirou: Nicke gifter sig Av Benoït Feroumont ÖVERSÄTTNING: Per A.J. Andersson FORMAT: 235 × 312 mm, 68 sidor, inbunden

En fartfylld historia full av överraskningar, humor och kvinnor! Det lär finnas fler kvinnliga karaktärer i denna historia än i alla tidigare Spiroualbum tillsammans. Bland många andra får vi träffa Spirous mamma!

Spirou: Porträtt av hjälten som oskuldsfull man

Spirou: Operation Fladdermus

Av Émile Bravo SLUTSÅLD

Av Schwartz & Yann SLUTSÅLD

COBOLT FÖRLAG


KATALOG 2018

fantomen 12/1972

fantomen 13/1972

fantomen 25/1972

fantomen 10/1973

fantomen 12/1973

fantomen 13/1973

fantomen 18/1973

fantomen 22/1973

fantomen 19/1974

Omslag och illustrationer 1951-2012 Rolf Gohs var bara 17 år då han 1951 inledde sin seriebana på Press & Publicity. Han var därefter aktiv som illustratör och serieskapare i över sextio år och har, utöver serieberättelserna med Mystiska 2:an, bland annat gjort omkring 1 500 omslag och andra illustrationer i färg åt en rad olika förlag, varav närmare 1 000 illustrationer enbart till Fantomen och omkring 300 till Seriemagasinet.

Ur denna rika bildskatt har redaktionen på de följande 30 sidorna försökt göra ett urval som speglar Rolf Gohs mångsidighet som illustratör och hans förmåga att förmedla stämningar, ofta mystiska och kusliga, med en dramatisk och grafisk uttrycksfullhet. Bildkavalkaden fantomen 13/1957 fantomen 26/1958 avslutas med några av tecknarens och hans mångåriga redaktörs favoritomslag från Fantomen. Fantomen 1957-2012 Med serietidningen Fantomen startade utgivningen på Åhlén & Åkerlunds dotterbolag Serieförlaget 1950. Året efter kom tidningarna Tarzan och Blondie, följda av Buffalo Bill 1952 och Tuff & Tuss samt Tom Mix 1953. 91:an kom 1956. Av dessa utkommer fortfarande Fantomen och 91:an. Serieförlaget namnändrades 1958 till Ungdomstidningarna, som i sin tur 1964 bytte namn till Semic Press. Under 70- och 80-talet växte Semic Press till Sveriges största serieförlag, både av egen kraft men också genom uppköp av Centerförlaget (1969) och Williams förlag (1975). 1997 sålde Bonnierförlagen Semics serietidningsutgivning till Egmontkoncernen och tidningarna kom 94 därmed i dansk ägo. Rolf Gohs tecknade omslag och illustrationer till Fantomen under 55 år, sammanlagt ett tusental färgoriginal. På 1960-talet tecknade han också ett par äventyr till tidningens huvudserie, vilka var bland de första licensproducerade Fantomenserierna i Sverige.

fantomen 18/1959

Rolf Gohs: Ett tecknarliv

fantomen 17/1976

fantomen 17/1957

95

fantomen 25/1959

fantomen 29/1958

90

91

Av: Rolf Gohs REDAKTÖR: Ulf Granberg FORMAT: 220 × 310 mm, halvklotband, 176 sidor i färg och sv/v

Flera generationer svenska serieläsare har fascinerats av och beundrat Rolf Gohs serier och omslagsbilder. Här har vi samlat några av hans bästa verk, som Dödens fågel från 1958 och två klassiska äventyr med Mystiska 2:an. Boken innehåller också Gohs sista långa serie, medeltidsskildringen Barnkorståget. Under hela karriären har Rolf Gohs varit verksam som omslagsillustratör och boken innehåller ett stort urval tidningsomslag, med tyngdpunkt på hans rika produktion för Fantomen som pågick under 55 år.

Boken Rolf Gohs är en väldigt fin volym som innehåller prov på 60 års serieskapande, däribland två äventyr med Mystiska 2:an samt Dödens fågel, en tidig fristående serie. /…/ Det mest intressanta är dock den fantastiska och kusliga serien Barnkorståget, som aldrig tidigare utgivits i samlad form.”

BTJ:s lektör Nils Ahnland om Rolf Gohs: Ett tecknarliv.

Illustrerade Klassiker 1: Fantastiska resor

Viltliv: Laddat för skottår

Av H G Wells och Jules Verne

FORMAT: 205 × 280 mm, 64 sidor i färg, Inbunden

FORMAT: 185 × 260 mm, 208 sidor, inbunden SLUTSÅLD

Illustrerade Klassiker 2: Historiska äventyr Av James Fenimore Cooper, Alexandre Dumas, Sir Walter Scott och Robert Louis Stevenson FORMAT: 185 × 260 mm, 208 sidor inbunden

Av Anders Skoglind

Anders Skoglinds skämtserie om jakt, friluftsliv och glesbygd är sedan länge välkänd för läsare av tidningar som 91:an och Jakt & Jägare. I centrum står de två jaktbröderna Gnustäpp och Bosse. Förord av Mikael Niemi.

Viltliv: Björnfrossa! Med Ivanhoe, De tre musketörerna, Den siste mohikanen och Skattkammarön.

Av Anders Skoglind

1956 kom Illustrerade Klassiker till Sverige och gjorde succé direkt. Två nya tidningar i månaden kom det från starten, vilka sedan trycktes om i takt med att upplagorna sålde slut. Totalt utgavs 228 nummer av Illustrerade Klassiker på svenska.

Den andra samlingen med Viltliv bjuder på nya upptåg i skog och mark med den skjutglade optimisten Gnustäpp och hans mer eftertänksamme kumpan. Vad den enorma björnen som de då och då stöter på i skogen har för sinnelag kan vi bara gissa.

COBOLT FÖRLAG

FORMAT: 205 × 280 mm, 64 sidor i färg, Inbunden


KATALOG 2018

Angel Wings 1: Burma Banshees

Angel Wings 2: Black Widow

Angel Wings 3: Destination Broadway

Av Yann & Hugault

Av Yann & Hugault

Av Yann & Hugault

ÖVERSÄTTNING: Per A.J. Andersson

ÖVERSÄTTNING: Per A.J. Andersson

ÖVERSÄTTNING: Per A.J. Andersson

FORMAT: 240 × 320 mm, 48 sidor, inbunden

FORMAT: 240 × 320 mm, 48 sidor, inbunden

FORMAT: 240 × 320 mm, 48 sidor, inbunden

Angela McCloud är en av det amerikanska flygvapnets kvinnliga transportpiloter, en WASP. Krigsåret 1944 är hon placerad nära den burmesiska fronten, på hemmabasen för en skvadron Burma Banshees attackplan.

I största hemlighet har Angela fått i uppdrag av underrättelsetjänsten OSS att försöka avslöja en förrädare i de egna leden, som börjat läcka livsviktig information om skvadronens flyguppdrag till japanerna.

Efter att deras transportplan skjutits ned är Angela och Hollywoodstjärnan Jinx Falkenburg skeppsbrutna i djungeln, många dagsmarscher bakom fiendens linjer. För att ta sig levande hem måste de lyckas överleva många faror: svält, feber och inte minst Kempeitai, den fruktande japanska militärpolisen som har inlett en skoningslös jakt på de två nödställda.

Röde baronen 1: Jaktpiloten

Röde baronen 2: Stridsflygaren

Av Pierre Veys och Carlos Puerta

Av Pierre Veys och Carlos Puerta

Röde baronen 3: Den flygande cirkusen

ÖVERSÄTTNING: Per A.J. Andersson

ÖVERSÄTTNING: Per A.J. Andersson

Av Pierre Veys och Carlos Puerta

FORMAT: 235 × 312 mm, 48 sidor i färg, Inbunden

FORMAT: 235 × 312 mm, 48 sidor i färg, Inbunden

ÖVERSÄTTNING: Per A.J. Andersson

Den 17 september 1916 sköt den tyske jaktflygaren Manfred von Richthofen ned sitt första fiendeplan. Ytterligare 79 segrar skulle det bli innan han själv stupade i en luftstrid ovanför Somme.

Det andra albumet av tre om det tyska flygar­ässet som blev en legend under sin livstid.

FORMAT: 235 × 312 mm, 64 sidor i färg, Inbunden

Serien om Röde baronen är fritt baserad på händelser och historiska gestalter från första världskrigets luftkrig.

Den 21 april 1918 blev verklighetens Röde baron, friherre Manfred von Richthofen, nedskjuten ovanför Somme. Skotten som dödade honom gav upphov till en bitter fejd om vem som skulle få äran för att ha oskadliggjort det första världskrigets främsta flygaräss.

COBOLT FÖRLAG


KATALOG 2018

En biografisk serie om Tintins skapare Georges Remi, alias Hergé, tecknad i en stil som påminner om Tintins äventyr. Vi får följa Hergés händelserika liv från ungdomens scouttid via den första succén med Tintin i Sovjet till anklagelserna om medlöperi med tyskarna under andra världskriget och fram till hans död 1983.

Hergés äventyr Av Bocquet, Fromental och Stanislas ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg FORMAT: 240 × 320 mm, 104 sidor, inbunden

Under sitt liv genomgick Hergé flera djupa personliga och konstnärliga kriser, samtidigt som Tintins popularitet oavbrutet fortsatte att växa världen över. En utökad och omarbetad utgåva av albumet som gavs ut första gången 2008

Franka 1: Draktänderna

av den nederländske serieskaparen Henk Kuijpers. Det finns omkring 30 album i serien och nya titlar utkommer fortfarande.

Av Henk Kuijpers ÖVERSÄTTNING: Olov Hyllienmark FORMAT: 220 × 280 mm, 128 sidor, inbunden

Den nya samlingsutgåvan av Franka produceras i nära samarbete med Kuijpers, och varje bok innehåller ett bonuskapitel med extramaterial hämtat ur hans privata arkiv.

Serien om den orädda och smarta privatdetektiven Franka startade 1974 och skrivs och tecknas i klassisk klaralinjen-stil

Joakim Lindengren

Som alla vet var det bättre förr. Men kan denna truism gälla också Kapten Stofil själv, han som i decennier burit titeln »Världens främste bakåtsträvare«? Snart är sanningens timma slagen, då en ny geront gör Kapten Stofil titeln stridig, den urmodige uppkomlingen Gamm-Ivar Flinthjässa. I denna patinerade samling ingår en rejäl portion tecknade serier av bästa märke, varav merparten tidigare publicerats i tidningen Riksettan, i Kaptens Stofils Jultidning och Årsbok samt i Kapten Stofil nr 34 – 40.

Joakim Lindengren

DÅLIGT ÄR DET NYA BRA

DÅLIGT ÄR DET NYA BRA COBOLT

COBOLT

COBOLT

United States of Banana

Kapten Stofil: Dåligt är det nya bra

AV Giannina Braschi & Joakim Lindengren

Av Joakim Lindengren

ÖVERSÄTTNING: Helena Eriksson

FORMAT: 225 × 305 mm, 120 sidor, inbunden

FORMAT: 220 × 310 mm, 104 sidor, inbunden

United States of Banana utspelar sig vid Frihetsgudinnan i New Yorks hamninlopp efter elfte september-attacken. Dit har Hamlet, Zarathustra och Giannina kommit för att befria Segismundo ur den fängelsehåla under statyn där han suttit inspärrad i över hundra år. Fyra års arbete har resulterat i en seriebok som är olik allt Joakim Lindengren gjort tidigare men ändå omisskännligen hans.

COBOLT FÖRLAG

I en nytecknad serie utmanas Kapten Stofil om titeln »Världens främste bakåtsträvare« av Göteborgs nye geront, Gamm-Ivar Flinthjässa. Övriga serier i samlingen har tidigare publicerats i tidningen Riksettan, i Kapten Stofils Julalbum och Årsbok och i serietidningen Kapten Stofil nr 34–40.


KATALOG 2018

WIKA och Oberons raseri

WIKA och de svarta feerna

Av Thomas Day & Olivier Ledroit

Av Thomas Day & Olivier Ledroit

ÖVERSÄTTNING: Marika Yamoun

ÖVERSÄTTNING: Marika Yamoun

FORMAT: 235x312 mm, 76 sidor, inbunden

FORMAT: 235x312 mm, 76 sidor, inbunden

En magisk, steampunk­i­nspirerad fantasysaga!

Följ med på en ny utflykt till Pans magiska värld, där de svarta feerna nu har tagit Wika under sina vingar. Med deras hjälp kan hon få kraften att besegra tyrannen pris Oberon och hämnas sina föräldrar.

Följ med på en sagolik utflykt till Pans värld, som får liv i Olivier Ledroits sinnliga och överdådiga teckningar.

… ett av seriekonstens verkliga storverk, ett sant monument över skaparlusten från en av mediets giganter. Välkommen in, du kommer aldrig att vilja lämna det.” Ur Prokrastinatorns recension av Det hermetiska garaget.

Orbital 1: Närkontakt Av Pellé & Runberg ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg

Nominerad till

URHUNDEN 2017 för bästa översatta seriebok

Det hermetiska garaget Av Mœbius ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg FORMAT: 240 × 300 mm, 118 sidor i sv/v, inbunden

1974 började Blueberry-tecknaren Jean Giraud regelbundet publicera sig i den nystartade serietidskriften Metal Hurlant. Dessa poetiska, mystiska och ibland erotiska sf- och fantasyserier tecknade under pseudonymen Mœbius kom att utgöra en betydelsefull del av Girauds serieskapande.

FORMAT: 240 × 320 mm, 104 sidor, inbunden

Rymdstationen Orbital är den galaktiska konfederationens maktcentrum med 300 miljoner invånare. Orbital är också hemmabas för agenterna för IDB, som har till uppgift att upprätthålla freden i konfederationen. Två nya agenter, jordlingen Caleb Swany och sandjarren Mezoke Izzua, får i uppdrag att lösa en konflikt som blossat upp mellan en jordisk gruvkoloni och planeten Xupsal.

Det hermetiska garaget är ett oavbrutet fascinerande, tidlöst mästerverk och en seriehistorisk milstolpe.

COBOLT FÖRLAG


NYHETER APRIL-JUNI 2018 2

Samlade äventyr 2

Ett exstraordinärt äventyr med

Les aventures de blake et mortimer d’edgar p. Jacobs

LE SECRET DE L’ESPADON (1,2,3) LE MYSTÈRE DE LA GRANDE PYRAMIDE (1,2) LA MARQUE JAUNE L’ÉNIGME DE L’ATLANTIDE S.O.S. MÉTÉORES LE PIÈGE DIABOLIQUE L’AFFAIRE DU COLLIER LES 3 FORMULES DU PROFESSEUR SATO (1,2) DU MÊME AUTEUR LE RAYON “U” par jean van hamme & ted benoit L’AFFAIRE FRANCIS BLAKE L’ÉTRANGE RENDEZ-VOUS par yves sente & anDRé juillard LA MACHINATION VORONOV LES SARCOPHAGES DU 6e CONTINENT (1,2) LE SANCTUAIRE DU GONDWANA LE SERMENT DES CINQ LORDS LE BÂTON DE PLUTARQUE

BLAKE OCH MORTIMERS ÄVENTYR

efter EDGAR P. JACOBS

J E A N VA N H A M M E • T E D B E N O I T

affären francis blake »Tak for det her album, Manu. Det er på én gang siderisk og har efterladt os himmelfaldne. « Jean-Claude Mézières og Pierre Christin

JEAN VAN HAMME • TED BENOIT

par Jean Dufaux, Antoine Aubin & Étienne Schréder L’ONDE SEPTIMUS

Efter enogtyve bind (samt lidt mere) og næsten fyrre år afsluttede de to tegneseriemestre Pierre Christin og Jean-Claude Mézières deres store rumtidseventyr om Linda og Valentin efter at have udforsket utallige verdener – herunder menneskets, men også mange udenjordiske væseners. Men en tegneserie, der har inspireret mange andre tegneserieskabere, kan ikke sådan bare høre op. Hvem ved for øvrigt, hvad der er begyndelsen og afslutningen på det uendelige, interstellare univers? Derfor har Christin og Mézières ønsket at betro deres to helte til nogle venner, ikke for at frembringe en fortsættelse, absolut ikke, men for at komme med en fri fortolkning, en genlæsning af et univers, der er så rigt på muligheder for at blive udlagt på ny … Det første valg faldt naturligt på Manu Larcenet, hvis mange humoristiske, løsslupne, rørende og mangefold prisbelønnede tegneserier desværre endnu ikke kendes i Danmark. Der er bestemt ikke tale om en pastiche, heller ikke om en ydmyg videreførelse – men en ægte space opera fyldt med utallige morsomheder, som enhver Linda og Valentin-elsker vil forstå at værdsætte.

C O B O L T C O B O L T

LINDA OCH VALENTIN av Manu Larcenet efter Christin och Mézières

JAKOLASSENS RUSTNING

JAKOLASSENS RUSTNING

FLYKTEN FRÅN ATLANTIS • GANGSTERFILM

par jEAN van hamme, rENé sterne & cHANTAL de spiegeleer LA MALÉDICTION DES TRENTE DENIERS (1) par jEAN van hamme & antoine aubin LA MALÉDICTION DES TRENTE DENIERS (2)

LINDA OCH VALENTIN AV MANU LARCENET

FRANKA Samlade äventyr 2

FRANKA Henk Kuijpers

D’après les personnages d’

n

EDGAR P. JACOBS

Henk Kuijpers

. dd

13

COBOLT

Franka 2: Mysteriet Atlantis

Blake & Mortimer: Affären Francis Blake

Jakolassens rustning

Av Pellé & Runberg

Av Henk Kuijpers

ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg

Av Van Hamme & Benoit

ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg

ÖVERSÄTTNING: Olov Hyllienmark

FORMAT: 235 × 312 mm, 112 sidor, inbunden

ÖVERSÄTTNING: Björn Wahlberg

FORMAT: 220 × 290 mm, 56 sidor i färg, inbunden

Orbital 2: Nomader

FORMAT: 220 × 280 mm, 128 sidor, inbunden

Don Martin (1931–2000) utbildade sig till konstnär men kom i stället att bli berömd och kultförklarad som tecknare i MAD. Ingen kunde som Don Martin roa, förskräcka, äckla och förtjusa sina läsare med skruvade teckningar och sjuka skämt av en alldeles unik kaliber. I mer än 30 år medverkade han i varje nummer av MAD och bidrog mer än någon annan till tidningens formidabla framgångar i USA och runt om i världen. Då Svenska MAD gjorde den sjuka humorn folkkär i början på 1960-talet, blev Don Martin snabbt tidningens populäraste tecknare i Sverige också. Så vem kunde vara mer lämpad att inleda denna bokserie med MADs största tecknare än just Don Martin, tidningens galnaste snubbe!

Med förord av den legendariske MAD-redaktören Al Feldstein och minnesord av vänner och kollegor som Sergio Aragonés, Bud Grace och Al Jaffee.

Rymdstationen Orbital är den galaktiska konfederationens maktcentrum med 300 miljoner invånare. Orbital är också hemmabas för agenterna för IDB, den Interplanetariska diplomatiska byrån. Agenterna Caleb och Mezoke skickas ut på ett nytt fredsuppdrag till Kuala Lumpur, där de ska övervaka en försoningsceremoni mellan människor och sandjarrer.

2

De största tecknarna

2

De största tecknarna

I Gangsterfilm ramlar Franka huvud­stupa rakt in i en rafflande kriminalgåta, som häm­tad från en klassisk gangsterrulle från 1950-talet. I nästa äventyr rullas en fantastisk historia upp, om hur den excentriske mångmiljardären och skeppsredaren Magnus Ax i början av 1950-talet bestämmer sig för att konstruera världens främsta och lyxigaste passagerarplan, flygbåten Atlantis. Tillsammans med Ax’ dotterdotter Aura ger sig Franka av på en äventyrlig resa till Karibien, där de hoppas finna lösningen på Mysteriet Atlantis.

FORMAT: 230 × 310 mm, 72 sidor, inbunden

SERGIO ARAGONES COBOLT

COBOLT

Blake och Mortimers äventyr är en klassisk fransk-belgisk äventyrsserie, skapad av belgaren Edgar P. Jacobs (1904-1987). Jacobs var under 1940-talet Hergés närmaste medarbetare, och serien har många likheter med Tintin. De båda vännerna Francis Blake och Philip Mortimer upplever äventyr som spänner över allt från kriminalgåtor till storpolitik och science fiction.

Av Manu Larcenet

»Tack för det här albumet, Manu. Det strålar helt av egen kraft och har slagit oss med häpnad.« J-C Mézières och Pierre Christin Jakolassens rustning är ett komiskt och spännande rymd­ äventyr, fyllt med bitsk humor, välbekanta figurer, märkliga varelser och oväntade händelser av ett slag som fans av Linda och Valentin kommer att känna sig hemmastadda med.

Albumet är översatt av Tintinkännaren Björn Wahlberg som också har skrivit ett informativt förord om serien och dess skapare.

Manu Larcenets extraordinära äventyr är en ovanligt framgångsrik omtolkning av Linda och Valentins universum.

ORDER OCH DISTRIBUTION:

KO N TA K T:

Förlagssystem, 08-657 95 00 order@forlagssystem.se

Peter Sparring, 0736-87 90 87

COBOLT

MAD 2: Sergio Aragonés Av Sergio Aragonés ÖVERSÄTTNING: Peter Sparring FORMAT: 220 x 290 mm, 192 sidor, inbunden

Blueberry Samlade äventyr 6 Av: Charlier & Giraud ÖVERSÄTTNING: Stefan Carlsson och Håkan Boström FORMAT: 230 × 300 mm, 216 sidor, inbunden UTKOMMER JUNI

Med de fyra äventyren Fredlös, Angel Face, Knäckta näsan och Den långa marschen.

Sergio Aragonés började med­ arbeta i MAD redan 1963 och har fortfarande inte slutat, vilket gjort honom till tidningens i särklass flitigaste medarbetare. Aragonés är en blixtrande snabb, påhittig och driven tecknare, vars kreativitet verkar outtömlig. Han har själv gjort serieurvalet till denna volym, som också innehåller en specialtecknad posterbilaga.

peter@coboltförlag.se


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.