Page 1

música teatre

el club de cultura

dansa i més... Nº29 gener - febrer 2011

Corella Ballet

Internacional i multitudinari

Festival Mil·lenni 01 portada 2_ok.indd 1

Celebració

28/12/10 10:18:37


02-03_ok.indd 2

28/12/10 10:27:21


Sumari

CLUB TR3SC Director: Miquel Curanta Caps d’àrea Arts escèniques: Elisenda Lara Música: Vanessa Mingo Cinema: Olga Díaz Espais, Museus i Galeries: Elisenda Barceló Llibres: Patrícia de Golferichs Coordinador territorial: Rubén Garcia Cap de Mitjans on-line i sistemes de venda: David Sabaté Mitjans on-line: Marta Bernabé Cap de serveis: Ester Pérez

Tel. 902 33 90 33

Gent TR3SC

4

La revista del TR3SC es renova

Arts Escèniques

10

La companyia d’Ángel Corella torna a Barcelona

CulturaenGira

28

Propostes culturals arreu del territori català

Música

36

Un cartell espectacular i divers al Festival Mil·lenni

Cinema

56

Ventura Pons encapçala les estrenes amb Mil cretins

Correu electrònic: info@tresc.cat

EDITA EDICIONES REUNIDAS, SA - GRUPO ZETA Revistes Corporatives Barcelona Consell de Cent, 425, 5a planta 08009 Barcelona Fax 93 265 14 13 Gerent: Òscar Voltas Coordinació editorial: Nuria González Caps de redacció: Toni Sarrià, Olga Tarín Correcció lingüística: Ares Rubio Redacció: Marta Carrera Maquetació: Marina Frank, Mireia Vives, Samuel Vergés Disseny: Marina Frank Dipòsit legal: M-18318-2006 - ISSN 1886 – 3973

Espais, Museus i Galeries 68

La Pedrera: conèixer Gaudí de ben a prop

LlibresambAbacus

76

Les principals novetats literàries de la temporada

Entrevista

80

Toni Puntí: aposta per la cultura al nou Canal 33

Fer-se soci del TR3SC

82

Descobreix com multiplicar el teu Regal Club

36

56

AMB EL SUPORT DE:

10

02-03_ok.indd 3

68

76

28/12/10 10:27:49


Gent TR3SC

Any nou, disseny nou ACABEM D’ESTRENAR EL 2011 I NOVA IMATGE DE LA VOSTRA REVISTA ‘TR3SC’. UN DISSENY MÉS MODERN, DINÀMIC I ENCARA MÉS ÀGIL, QUE FARÀ QUE TOTA LA INFORMACIÓ SIGUI FÀCILMENT AL VOSTRE ABAST.

E

ls mateixos continguts, tant exhaustius i variats com sempre, pero amb un nou disseny que us permetrà trobar molt més ràpid totes aquelles propostes que més us interessen. Amb aquesta renovació gràfica, cada recomanació s’acompanya de la seva categoria, per tal que, només amb un cop d’ull, pugueu identificar el gènere o la tipologia de cada espectacle o esdeveniment cultural. A més a més, s’han establert diferents nivells de lectura a les pàgines, mitjançant una varietat d’elements textuals, per tal que us sigui molt més fàcil identificar les dades principals abans d’aprofundir en cada tema. I continuem apostant per un llenguatge directe i ampli, que pugui ser atractiu i accessible per a tothom. Tipografies molt més actuals i dinàmiques, fotos de qualitat, un nou ventall de tonalitats més impactant a través del qual es podran identificar les seccions... Tot enfocat a fer-vos molt més agradable la lectura i la consulta de la vostra revista del Club TR3SC. Desitgem que us agradi i que continueu comptant amb nosaltres per posar-vos al dia de tots els avantatges i els descomptes que teniu com a socis del Club.

4 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

04-05_ok.indd 4

28/12/10 10:29:46


Els anys passen Des que vam publicar el primer número de la revista l’any 2006, hem viscut diverses etapes a nivell d’imatge. La primera es va caracteritzar per la seva sobrietat, i el domini a la portada del blanc i del nostre logotip. L’any 2008 vam fer un primer redisseny incorporant nous continguts i fixant les seccions que avui ja coneixeu.

2006

2008

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 5

04-05_ok.indd 5

28/12/10 10:30:56


© Shutterstock

Gent TR3SC

Entre Orient i Occident

+ INFO ELS NOSTRES SERVEIS:

Escapada a Istambul LA CIUTAT DE LES MIL I UNA NITS

• Vol en línea regular Barcelona-Istanbul amb acompanyament de personal de Catai Tours • Trasllats aeroport-hotel-aeroport,

VIATGE

Amb el fred, Istanbul, la capital històrica de Turquia, adquireix una atmosfera màgica, plena de color i de llum. La neu, que de vegades fa acte de presència en aquesta època de l’any, decora els carrers i les nombroses pendents de la que va ser Constantinopla a l’època de l’Imperi romà. Sens dubte, es tracta d’una de les capitals amb més encant d’Europa, precisament gràcies a la seva situació, a cavall entre el continent europeu i l’asiàtic. L’enorme canal del Bòsfor, que recorrerem en un fantàstic creuer, fa de línea divisòria entre la part més occidental i la més oriental d’Istanbul. Des d’aquí, es poden contemplar els minarets de la imponent mesquita Blava, un dels principals reclams de l’Istanbul musulmà. També visitarem el Palau de Topkapi, una de les edificacions més sorprenents de la ciutat, i obtindrem una de les millors vistes panoràmiques des de la Torre de Gàlata, a més de fer un passeig pel Mercat de les Espècies, el segon basar cobert més gran de la ciutat (el primer és el Gran Basar), on les aromes són autèntiques protagonistes. El viatge que proposa Catai Tours inclou el passatge d’avió des de Barcelona, vol i acompanyament fins a Istambul, tres nits en règim de mitja pensió en un hotel de 4 estrelles, recorregut i trasllats als principals monuments i l’acompanyament d’un guia per la ciutat turca.

exclusiu per a socis del TR3SC • Tres nits en règim de mitja pensió en un hotel de 4* • Visita panoràmica d’Istanbul amb guia local de parla espanyola • Visita al Palau de Topkapi • Creuer pel Bòsfor • Visita al Mercat de les Espècies EL PREU INCLOU:

• Entrada a l’Òpera • Dos dinars a un restaurant • Tres esmorzars i dos sopars a l’hotel • Guia local de parla espanyola i autobús privat per als trasllats i les visites • Assegurança de viatge • Bossa i documentació

Preu

931 € + taxes (87 € aprox.)

6 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

06-07_ok.indd 6

28/12/10 10:41:35


06-07_ok.indd 7

28/12/10 10:41:39


Gent TR3SC

Porta 4 NOVA ETAPA AMB ESCOLA DE TEATRE PETIT FORMAT

Silenci Manresa IMPULSA LA VIDA CULTURAL I D’OCI ESPAI POLIVALENT

Manresa rep amb alegria Silenci, la nova sala de festes polivalent del Bages. Amb capacitat per a 1.660 persones, es tracta d’un espai absolutament versàtil. D’una banda, omple el buit de les nits d’oci de Manresa, amb cites musicals innovadores, i un nou concepte de discoteca minimalista i de disseny. De l’altra, entre setmana ofereix un ampli ventall de propostes culturals amb una agenda de concerts, espectacles, art, cinema, màgia i literatura per a tots els públics. La sala també pot ser llogada per empreses i particulars per a esdeveniments i actes promocionals. El TR3SC us ofereix descomptes en l’agenda de concerts de la sala.

La nova sala Porta 4, un espai obert a diferents companyies de teatre perquè puguin presentar les seves obres i creacions en petit format, ha obert recentment les seves portes al públic. I ho ha fet amb propostes tan interessants com Liminal GR, un cicle anual format per vuit temes diferents, un per a cada mes, on tothom pot participar proposant les seves idees a través de la xarxa. Un laboratori d’art la finalitat del qual és desenvolupar idees a partir de diferents disciplines com l’audiovisual, el videoart, la perfomance, el monòleg, etcètera. La música experimental, les obres amateur i els espectacles infantils també hi tenen cabuda. L’espai també disposa d’una escola de formació teatral i d’un lloc d’experimentació i d’innovació escènica, on diferents professionals formats en institucions de prestigi donen suport als alumnes en diverses disciplines artístiques: tècnica corporal, muntatge teatral, comèdia de l’art i de la veu... L’espai ve recolzat per la Caldera, un reputat centre de creació de dansa i arts escèniques de Barcelona.

+ INFO SALA SILENCI (MANRESA)

+ INFO

Caietà Mensa, 4. Tel. 93 877 68 48

PORTA 4 (BARCELONA)

www.silencimanresa.com

Església, 4-6. Tel. 93 185 48 40

Tot l’any

Tot l’any

8 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

08-09_ok.indd 8

28/12/10 10:58:35


Preu a partir de

206 € www.tresc.cat

Presentem llibres ANIMA’T A PARTICIPAR-HI! PRESENTACIONS

Tomeu Penya MALLORCA ENS ESPERA MUSICAL

El TR3SC i CATAI Tours organitzen un viatge a Mallorca per assistir al musical Illamor el cap de setmana del 22 de gener, coincidint amb les festes majors de Palma. L’espectacle, que tindrà lloc a L’Auditòrium, és el primer de gran format fet a l’illa balear, amb música en directe i més de 20 actors, cantants i ballarins a escena. Fet a partir de cançons d’en Tomeu Penya, la protagonista és Mallorca. Navegant pels seus temes de sempre, la direcció artística corre a càrrec de Montse Camañes, la musical, de Raul Patiño, i es compta amb la collaboració especial de Llorenç Santamaria. Del 19 al 23 de gener tindran lloc les cinc úniques funcions.

El passat mes de desembre, en col·laboració amb Maeva i Ara Llibres, el Club TR3SC va organitzar la presentació del llibre Con el corazón en la mano, de Chris Cleave, a la Biblioteca Bonnemaison (Barcelona). Els socis que van assistir van poder participar de la tertúlia amb l’autor i els 20 primers en arribar-hi van rebre un exemplar del llibre signat per ell. Durant gener i febrer, continuarem aquesta nova activitat del Club amb la presentació d’Urpes de seda, de Maria Català, una novel·la íntima i exquisida que explica una història en el sí d’una colònia tèxtil catalana. Per a més informació sobre dates i horaris, consulteu www.tresc.cat.

+ INFO AUDITÒRIUM DE PALMA DE MALLORCA Paseo Marítimo, 18. Tel 971 73 47 35

Del 19 al 23 de gener Consulteu www.tresc.cat per a més informació

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 9

08-09_ok.indd 9

28/12/10 10:59:10


© Rosalie O’Connor

Arts Escèniques

Corella Ballet LA COMPANYIA DE DANSA CLÀSSICA D’ÁNGEL CORELLA PRESENTA EL SEU NOU ESPECTACLE A BARCELONA, LA CIUTAT QUE MILLOR ACULL EL BALLARÍ DES DE FA ANYS 10 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

10-11_ok.indd 10

28/12/10 11:00:53


Una oportunitat única de veure ‘Soleá pas de deux’

DANSA

Á

ngel Corella, un dels màxims exponents de la dansa actual, torna a reviure el seu idil·li amb el públic barceloní, ferm admirador del ballarí. Aquest cop ho fa per presentar el seu programa mixt 2010-2011, compost per peces tan ben estructurades com Suite de Raymonda, amb música d’Alenxandre Glazunov o For 4, una peça coral de quatre ballarins que s’estrena a Espanya, creada per Christopher Wheeldon especialment per a l’espectacle Los Reyes de la Danza, del que forma part el mateix Corella. També amb Soleá pas de deux, estrenat a Nova York amb coreografia de Maria Pagés i que ha estat escollit un dels deu millors espectacles del món segons la revista Dance Europe. Per últim, DGV: Danse à Gran Vitesse, que es representa a Espanya per primera vegada amb el permís del Royal Ballet de Londres. El ballarí torna a estar de gira amb la seva companyia, Corella Ballet Castilla y León, fundada fa només tres anys, però que ha tingut una gran acollida per part de públic i crítica. La trajectòria de Corella ve avalada per premis de prestigi com el Benois de la Danse (2000) o el Premi Nacional de Dansa (2002).

Descompte TR3SC

20% ServiCaixa

Els excelsos ballarins Almeida i Cornejo en un moment de la representació de la peça DGV.

Balls internacionals Corella Ballet, originària de Castella i Lleó, és l’única companyia de dansa clàssica que hi ha actualment a Espanya. Creada i dirigida per Ángel Corella, està formada per 60 ballarins, seleccionats d’entre més de mil aspirants procedents de 13 països diferents.

+ INFO TEATRE TÍVOLI. Casp, 12. Tel. 93 412 20 63

Del 21 al 30 de gener EL CLUB DE CULTURA TR3SC 11

10-11_ok.indd 11

28/12/10 11:00:59


Arts Escèniques

Celebració ABSTRACTA I DIVERTIDA COMÈDIA

De la mà del futur director del Teatre Lliure, Lluís Pasqual, arriba a Barcelona Celebració, l’última peça del londinenc Harold Pinter i que va clausurar el darrer festival Temporada Alta de Salt. Es tracta d’una comèdia realista, una mica esbojarrada, que critica la societat actual i que esdevé metàfora de l’alienació col·lectiva d’un món endogàmic al marge de la realitat. Actors de primer nivell, com Jordi Bosch, Roger Coma, Eduard Farelo, Míriam Iscla, Marta Marco, Àngels Moll, Boris Ruiz, Pep Sais i Clara Segura representen aquesta divertida, sensible i absurda celebració d’aniversari de bodes de dues parelles que es troben a un restaurant. El web del Teatre Lliure de Gràcia i de Montjuïc inaugura un nou sistema de venda d’entrades on les persones registrades podran comprar i imprimir les localitats per als seus espectacles sense despeses de gestió.

Descompte TR3SC

20% www.teatrelliure.com + INFO TEATRE LLIURE DE GRÀCIA (BARCELONA). Montseny, 47 Tel. 93 228 97 47

Del 13 de gener al 27 de febrer

12 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

12-13_ok.indd 12

28/12/10 11:08:41


© David Ruano

Nao Albet, David Bagés, Neus Bernaus, Gabriela Flores, Josep Julien i Albert Pérez actuen al Conte d’hivern.

Conte d’hivern WILLIAM SHAKESPEARE S’INSTAL·LA AL ROMEA TRAGICOMÈDIA

Carme Portaceli dirigeix aquesta versió de la penúltima obra del gran William Shakespeare, una peça que tracta sobre les relacions humanes en una trama de pèrdua, recuperació, discòrdia i reconciliació. El conte de Shakespeare, que s’inspira en la tragicomèdia romanesca, té com a protagonista Leontes, que està convençut que la seva esposa, Hermione, i el seu millor amic, Pilixilenes, tenen un idil·li. La gelosia s’apodera de Leontes, que destrueix la seva família en una reacció nascuda del ressentiment i l’odi. Un desenllaç fantàstic, però, farà possible el que semblava impossible. Porceli ha dit del conte: “En un moment tan cru com el nostre em sembla meravellós que una cosa així ens faci volar i creure, per un instant, que tot és possible”. L’obra és plena de contrastos, d’injustícia i d’abús de poder, però també d’afecte i de raonament, que fa possible retractar-se.

+ INFO TEATRE ROMEA (BARCELONA) Hospital, 51. Tel. 93 301 55 04

De 14 de febrer al 20 de març

Descompte TR3SC

25% Tel·Entrada

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 13

12-13_ok.indd 13

28/12/10 11:08:47


© David Ruano

Arts Escèniques

Pedra de tartera

L’actriu Àurea Márquez és Conxa a l’adaptació teatral de Pedra de tartera.

EL DESARRELAMENT D’UNA GENERACIÓ DRAMA

Fa 25 anys que es va publicar per primer cop Pedra de tartera, el debut literari de l’escriptora lleidatana Maria Barbal, que ben aviat es va convertir en un text clàssic de la literatura catalana i en un fenomen editorial traduït a diverses llengües. Conxa és la protagonista d’aquesta història de supervivència i desarrelament que té lloc al Pallars de principis del segle XX fins a la dècada de 1960. Víctima passiva del seu temps, representa totes aquelles dones obligades a callar que han vist com el temps i els esdeveniments passaven per davant sense poder fer-hi res. Un text que recull els records, els fantasmes, les pors i les esperances d’una generació que va viure temps difícils. Pedra de tartera és la primera coproducció del TNC i El Celler d’Espectacles. La nova adaptació teatral corre a càrrec de Marc Rosich i la direcció, de Lurdes Barba.

+ INFO TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA (BARCELONA). Pl. de les Arts, 1 Tel. 93 306 57 00

Del 26 de gener al 20 de març

Descompte TR3SC

15% Tel·Entrada

14 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

14-15_ok.indd 14

28/12/10 11:29:38


Petits crims conjugals TOT EL QUE ES POT ARRIBAR A FER PER AMOR DRAMA

Un èxit a França

Portar aquesta obra a l’escena catalana després del seu èxit a París l’any 2003, amb una Charlotte Rampling i un Bernard Giraudeau excelsos, no deixa de ser una aposta arriscada. Ramon Madaula i Laura Conejero tornen a coincidir a l’escenari per interpretar la parella protagonista d’aquesta peça d’Eric-Emmanuel Scmitt, que s’endinsa en les contradiccions de les relacions i en la perversitat de l’amor, ja que per amor un és capaç de cometre un crim. Gilles i Lisa porten 15 anys de convivència. Un dia ell pateix un misteriós accident que el deixa sense saber qui és ni com era la seva vida. A partir de tot allò que ella li explica, Gilles intenta reconstruir-la, però la confusió i la desconfiança s’instal·larà entre ells. A Petits crims conjugals els sentiments són abordats en clau d’intriga. Diàlegs explosius, reflexions i silencis pesats aconsegueixen mantenir l’espectador en suspens fins al final. Es tracta d’un thriller psicològic traduït per Sergi Belbel i dirigit per Xicu Masó.

+ INFO TEATRE POLIORAMA (BARCELONA) La Rambla, 115. Tel. 93 317 75 99

Del 16 de febrer al 24 d’abril L’obra requereix d’una parella d’artistes potent i amb química, com la formada per Ramon Madaula i Laura Conejero.

Descompte TR3SC

20% ServiCaixa EL CLUB DE CULTURA TR3SC 15

14-15_ok.indd 15

28/12/10 11:29:45


Arts Escèniques

Humor en directe

Nova etapa a l’Alexandra AMB DANI ROVIRA I ‘¿QUIERES SALIR CONMIGO?’ MONÒLEGS

L’Alexandra Teatre inicia una nova etapa. A partir d’ara compaginarà la seva programació cinematogràfica habitual amb espectacles de teatre, sobretot en clau d’humor i monòlegs. De fet, els impulsors d’aquesta iniciativa són els promotors del Teatreneu, així que el canvi d’orientació de l’Alexandra portarà el segell de la sala de Gràcia. I què millor manera d’encetar aquesta nova aventura que apostar per un dels espectacles que més han divertit en els darrers temps al públic. Quieres salir conmigo, de Dani Rovira –conegut per les seves intervencions televisives–, dibuixa el dia a dia d’un home a punt de complir els 30 anys (ell mateix), que encara gaudeix de fer les mateixes coses que quan era petit: des de menjar pipes fins a demanar a la noia que li agrada per sortir. Perquè mai no es deixa de ser nen del tot.

+ INFO ALEXANDRA TEATRE (BARCELONA) Rambla Catalunya, 90 Tel. 93 285 37 12

En cartell

Descompte TR3SC

25% Consulteu www.tresc.cat 16 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

16-17_ok.indd 16

28/12/10 11:40:14


© Xavi Gomez

Hair TORNA EL ‘HAPPY FLOWER’ MUSICAL

La banda sonora de clàssics com Aquarius, Good Morning Starshine o Let the Sunshine In sonen tan actuals com ahir en aquesta adaptació de Daniel Anglès de Hair Love & Rock Musical. El musical narra la història de Claude, Sheila i Berger, uns hippies del Nova York dels anys 60 als qui als problemes típics de qualsevol jove se’ls uneix una realitat tan crua com la guerra del Vietnam. Es parla sense tabús de temes com les drogues, el pacifisme, l’ecologia, l’amor, la concòrdia i la igualtat religiosa i racial. Uns temes i uns valors que representen perfectament també els de la joventut d’avui en dia, la qual cosa converteix aquest fantàstic musical en una obra totalment vigent. La qualitat de les peces que s’interpreten és indiscutible. En la seva estrena originària l’any 1969 a l’off-Brodway va significar tota una revolució, convertint-se en el primer espectacle de rock i en tot un símbol del moviment flower power. L’última representació de Hair va ser guardonada amb el premi Tony al millor revival de teatre musical a Broadway (2009).

Descompte TR3SC

20% ServiCaixa + INFO TEATRE APOLO (BARCELONA) Av. Paral·lel, 59. Tel. 93 441 90 07

Fins al 30 de gener

El musical de l’any

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 17

16-17_ok.indd 17

28/12/10 11:40:19


18-19_ok.indd 18

28/12/10 11:51:05


Festival IDN IL·LUMINACIÓ DE SENSACIONS DANSA

Els tres espectacles que conformen la tercera edició del festival IDN tenen la llum com a nexe. La creació belga LightMusic presenta una llum que incideix en la dualitat poètica del gest alhora que transforma el so i la imatge projectats a la pantalla. L’intèrpret, sol davant el públic, aconsegueix que la frontera entre el so del seu moviment i la dansa desaparegui. Per la seva banda, Glow utilitza les últimes tecnologies de vídeo interactiu per envoltar i compondre nous paisatges digitals. Finalment, la proposta catalana PrincipiosOpuestos juga amb la dualitat dels dos protagonistes, que representen qualitats diferents de la llum analògica i la digital. Una altra proposta interessant al Mercat de les Flors és l’última obra de La Veronal, Rússia, que amplia la possibilitat de la dansa jugant amb l’abstracció i la narració (del 8 al 13 de febrer).

Descompte TR3SC

30% Tel·Entrada + INFO MERCAT DE LES FLORS (BARCELONA) Lleida, 59 Tel. 93 426 18 75 Del 12 al 16 de gener

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 19

18-19_ok.indd 19

28/12/10 11:51:10


Arts Escèniques

Descompte TR3SC

Descompte TR3SC

20% Tel·Entrada

20% ServiCaixa

El Bosc, de Daniela Feixas

La omisión de la familia Coleman

DESCOBERTA DEL PASSAT

CONVIVÈNCIA IMPOSSIBLE

DRAMA

TRAGICOMÈDIA

Després de 15 anys sense saber l’una de l’altra, Judith troba per fi la seva germana petita, Adela, a una atrotinada cabana situada en mig d’un bosc en plena nit. Aquest encontre suposa un xoc per a totes dues, sobretot per a Adela, que havia aconseguit aïllar-se d’una realitat massa dura. Durant la nit, s’aniran descobrint esdeveniments del passat que desconeixien. El text, creat per Daniela Feixas, farà dubtar de si els successos de les seves vides són reals o inventats.

La desestructurada família Coleman protagonitza escenes patètiques i situacions absurdes fruit de la manca de comunicació i l’aïllament dels seus membres, condemnats a conviure sota un mateix sostre. La confusió de rols, la violència i l’absurditat formen part de la seva quotidianitat. Representada amb èxit a més de 30 països, l’obra, creada i dirigida per l’argentí Claudio Tolcachir, es podrà veure al Borràs després del seu pas triomfal pel Festival de Tardor de París.

+ INFO

+ INFO

SALA BECKETT (BARCELONA)

TEATRE BORRÀS (BARCELONA)

Ca l’Alegre de Dalt, 55 bis. Tel. 93 284 53 12

Pl. Urquinaona, 9. Tel. 93 412 15 82

Del 13 de gener al 6 de febrer

Del 9 de febrer al 6 de març

20 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

20-21_ok.indd 20

28/12/10 11:54:25


Nelly Blue

RECERCA ESPIRITUAL

HOMENATGE A NINO BRAVO

DRAMA

COMÈDIA/MUSICAL

La Perla 29, productora fundada per Oriol Broggi l’any 1999, no para de créixer. Després d’exhibir-se a la Sala Beckett l’any 2005, torna a la Biblioteca de Catalunya l’adaptació que ha fet Broggi de La Mort d’Ivan Ilitx, un clàssic del rus Lev Tolstoi on el protagonista, un jutge burgès, descobreix que pateix una greu malaltia i s’enfronta a la pròpia mort. Aquesta obra mestra fa un retrat colpidor de la naturalesa humana. Abans, però, també es podrà veure a la mateixa sala la reposició Natale in casa di Cupiello, d’Eduardo de Filippo.

Després de la seva llarga gira per diversos teatres d’arreu dels països catalans, aquest divertit espectacle musical, que mescla humor, cançó melòdica, ironia i tendresa, arriba al Capitol de Barcelona. El projecte Nelly Blue va gestar-se durant el rodatge de la sèrie Jet Lag, on van coincidir els actors Xavi Mira i Albert Ribalta i la directora Marta Pérez. L’obra representa la història de dos personatges pintorescs que no es coneixen però entre els qui neix una amistat a partir de la seva passió compartida per la música i els cantants melòdics. Entre ells, Nino Bravo.

+ INFO

+ INFO

BIBLIOTECA DE CATALUNYA (BARCELONA)

CLUB CAPITOL (BARCELONA)

Hospital, 59. Tel. 93 270 23 00

La Rambla, 138. Tel. 93 412 20 38

Del 31 de gener al 6 de març

Fins al 22 de febrer © David Ruano

La mort d’Ivan Ilitx

Descompte TR3SC

Descompte TR3SC

20% Tel·Entrada

20% ServiCaixa EL CLUB DE CULTURA TR3SC 21

20-21_ok.indd 21

28/12/10 11:54:38


Arts Escèniques

Descompte TR3SC

25% Tel·Entrada

In on it

La Ventafocs

UN JOC DE REALITATS

UNA LECTURA ACTUALITZADA DEL CONTE POPULAR

DRAMA

El Versus Teatre estrena una de les obres més emblemàtiques del dramaturg canadenc Daniel Maclvor. Dirigida per Òscar Molina i protagonitzada per Roger Pera i Xavi Casan, la particularitat d’In on it recau en l’enginyosa narrativa, que aconsegueix endinsar-nos en tres realitats diferents dins d’un mateix muntatge, amb només dos actors i un escenari pràcticament buit.

+ INFO VERSUS TEATRE (BARCELONA) Castillejos, 179. Tel. 93 232 31 84

MUSICAL

Hi havia una vegada un petit regne on els reis, ofegats pels deutes, decideixen organitzar un ball per casar el seu fill amb una dama rica. Ventafocs, una bella jove, somia amb conèixer el príncep i ballar amb ell tota la nit, però la seva perversa madrastra i les seves germanastres no li ho posaran fàcil. Es tracta d’una nova versió musical del conte infantil on els personatges de sempre viuen algunes situacions sorprenents i altres de més properes als nens d’avui en dia. La música original és de Manu Guix.

Del 7 de gener al 27 de febrer

Descompte TR3SC

25% Tel·Entrada

+ INFO JOVE TEATRE REGINA (BARCELONA) Sèneca, 22. Tel. 93 218 15 12

Del 8 de gener al 6 de febrer

22 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

22-23_ok.indd 22

28/12/10 11:59:24


Soy la otra (La Diva) Magnificat RECERCA DE LA FELICITAT

EL PLAER DEL MISTICISME

COMÈDIA/CIRC

DRAMA

Sorprenent concert espectacle rabiosament contemporani que barreja gèneres tan diversos com la poesia visual, l’acrobàcia, el teatre i la música. Es tracta d’un womanshow proper al bufó shakesperià i al cabaret alemany que ens explica la vida d’una cantant des de la seva infantesa fins al seu declivi artístic, psicològic i vital. La Diva – interpretada de forma espectacular per Alba Sarraute– és una òrfena que es veu obligada a seguir el seu pare pels pitjors teatres d’arreu del món i només té una obsessió: vol ser estimada i, per això, exagera la seva seducció. El pallasso, també.

Basat en textos de Jacint Verdaguer, Santa Caterina de Siena, Santa Teresa d’Àvila i Anna de Valldaura, Magnificat és un espectacle sobre el delit de Déu, el plaer que se sent en companyia de sants, àngels i misteris de la fe. És el goig, tan impopular, de la religiositat. Un espectacle microscòpic (respecte del seu tema) que contempla la senzillesa dels idil·lis d’amor místic, per recuperar en part la inconfessable meravella d’allò que és miraculós. La dirigeix Pasquale Bávaro. A l’Espai Brossa també es podrà veure l’obra No te’n riguis de Rimbaud, del 12 al 23 de gener.

+ INFO

+ INFO

SAT! (BARCELONA)

BROSSA ESPAI ESCÈNIC (BARCELONA)

Neopàtria, 54. Tel. 93 345 79 30

Allada Vermell, 13. Tel. 93 310 13 64

Del 21 al 30 de gener

Del 12 al 23 de gener i del 27 de gener al 13 de febrer

Descompte TR3SC

Descompte TR3SC

25% Tel·Entrada

25% Tel·Entrada EL CLUB DE CULTURA TR3SC 23

22-23_ok.indd 23

28/12/10 11:59:27


Arts Escèniques

Rigor Mortis

Tennessee

HUMOR AL TANATORI

LLUMS I OMBRES D’UNA VIDA TEATRAL

COMÈDIA

DRAMA

Una sàtira sobre la corrupció financera i política que pretén fer riure alhora que vol fer reflexionar sobre la societat del nostre país. Un jubilat, sindicalista del sector del metall, dos polítics corruptes i una dona guapa es troben al tanatori per protagonitzar una comèdia d’embolics, infidelitats i escàndols, on els polítics diuen sempre la veritat perquè estan morts.

Les memòries d’un dels dramaturgs nord-americans més importants del segle XX són la base d’aquest muntatge. Martí Peraferrer (protagonista) i Francesc Cerro (director) han volgut apropar-se a la vida d’en Tennessee Williams parant molta atenció en el procés emotiu i en la recreació de tots aquells episodis que van actuar com a catalitzadors de la seva obra.

+ INFO

+ INFO

TEATRE PRINCIPAL DE LLEIDA (LLEIDA)

LA SOCIETAT (MAÇANET DE LA SELVA)

Pl. de la Paeria, 7. Tel. 973 24 29 25

Av. de Catalunya, 10. Tel. 972 85 80 05

3 de febrer

30 de gener

Descompte TR3SC

Descompte TR3SC

20% Tel·Entrada

50% per a aquesta obra Preu reduït per a la resta de propostes. Taquilla

24 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

24-25_ok.indd 24

28/12/10 12:10:38


Après POESIA PER ALS SENTITS CIRC

Coses que dèiem avui ELS DINERS NO FAN LA FELICITAT

La jove companyia A Tempo, que farà per primera vegada una residència al Teatre Auditori Felip Pedrell, presenta, dins del programa Nits Golfes, el seu primer muntatge de circ exclusiu per a adults, que és pura poesia per als sentits. Après és el lloc del vertigen i de la tendresa, de l’energia i de la fragilitat. Circ, dansa i música protagonitzen aquest espectacle que respira a través de l’espai del teatre per crear un conjunt d’emocions humanes tan antigues com perdurables. Premi FAD Sebastià Gash Aplauso a la creació emergent 2009 i premi al millor espectacle a l’Umore Azoka 2010.

Els personatges de les tres peces breus que formen l’espectacle Coses que dèiem avui són gent ben alimentada. Vesteixen roba cara i mengen a bons restaurants. Malgrat això, no són feliços. La pregunta és: per què? Sota els textos de Neil LaBute batega el desencant de l’existencialisme francès. Julio Manrique dirigeix l’obra amb la intenció que el públic es diverteixi en sentir-s’hi reflectit i, per què no, ajudar-lo a ser una mica més feliç.

+ INFO

+ INFO

TEATRE AUDITORI FELIP PEDRELL (TORTOSA)

TEATRE CAL BOLET (VILAFRANCA DEL PENEDÈS)

Jardins de Salvador Videllet, 1. Tel. 977 51 01 44

Carrer de Cal Bolet, 3. Tel. 93 890 04 59

11 de febrer

30 de gener

TRAGICOMÈDIA

Descompte TR3SC

50% Tel·Entrada (localitats limitades)

Descompte TR3SC

10% Tel·Entrada EL CLUB DE CULTURA TR3SC 25

24-25_ok.indd 25

28/12/10 12:10:40


Arts Escèniques TEATRE GOYA 25% Tel·Entrada

SALA MUNTANER 20% Tel·Entrada

ANTIC TEATRE 6€ Consulteu el web del TR3SC www.tresc.cat

TANTARANTANA 25% Tel·Entrada

ALMERIA TEATRE 20% Tel·Entrada

TEATRE CONDAL 25% Tel·Entrada

LA PORTA 4 50% Consulteu el web del TR3SC www.tresc.cat

TEATRE DEL RAVAL 25% Tel·Entrada

LA PUNTUAL 2 € de descompte Taquilles

LA VILLARROEL 25% Tel·Entrada

RIERETA ANTIC TEATRE 20% Taquilles

TEATRE GAUDÍ BARCELONA 25% ServiCaixa

TEATRE LLIURE DE GRÀCIA 20% www.teatrelliure.com

TEATRENEU 25% ServiCaixa

26 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

26-27_ok.indd 26

28/12/10 12:11:11


TEATRE METROPOL (TARRAGONA) 20% Consulteu el web del TR3SC www.tresc.cat ServiCaixa

TEATRE LA MASSA (VILASSAR DE DALT) 50% Taquilles

TEATRE PRINCIPAL (LLEIDA) 20% Tel·Entrada

TEATRE KURSAAL (MANRESA) Preu reduït Consulteu el web del TR3SC www.tresc.cat

CENTRE CULTURAL DEL MORELL (TARRAGONA) 20% Taquilles

TEATRE JOVENTUT (L’HOSPITALET DE LLOBREGAT) 25% Tel·Entrada AQUESTES NOMÉS SÓN ALGUNES DE

ATRIUM DE VILADECANS 20% Tel·Entrada

CENTRE D’ARTS ESCÈNIQUES DE REUS 10% en les programacions dels Teatres Bartrina i Fortuny ServiCaixa

TEATRE MUNICIPAL DE GIRONA 15% ServiCaixa

TEATRE ATENEU DE TÀRREGA 20% Tel·Entrada

TEATRE MUNICIPAL DE BALAGUER 25% Consulteu el web del TR3SC www.tresc.cat

LES PROPOSTES QUE TROBAREU A WWW.TRESC.CAT

TEATRE CASAL (VILAFRANCA DEL PENEDÈS) 2 € de descompte en tota la programació Taquilles + web del TR3SC

TEATRE JARDÍ (FIGUERES) 20% ServiCaixa

TEATRE PRINCIPAL DE VILANOVA (VILANOVA I LA GELTRÚ) 25% Consulteu el web del TR3SC www.tresc.cat Tel·Entrada EL CLUB DE CULTURA TR3SC 27

26-27_ok.indd 27

28/12/10 12:11:16


L’espectacle continua COMENÇA L’ANY AMB UN NOU CICLE DE PROPOSTES CULTURALS ARREU DEL TERRITORI CATALÀ DESPRÉS D’UN 2010 PLE D’ÈXITS

E

l programa Cultura en Gira continua apropant espectacles, concerts i exposicions de qualitat a tots els municipis catalans. Impulsat pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, el seu objectiu és garantir l’accés de tots els ciutadans a la cultura. Per això, cada semestre, s’elabora un catàleg d’activitats artístiques diverses: teatre, dansa, música, circ i espectacles familiars, així com propostes de l’Anella Cultural, un projecte que tracta d’interconnectar els diferents centres culturals catalans per compartir activitats a través del llenguatge audiovisual i les noves tecnologies.

Tots els teatres, auditoris, espais d’art i equipaments escenicomusicals municipals poden acollir-se a Cultura en Gira. Durant el 2010, un total de 170 municipis es van beneficiar del programa i van apropar als seus habitants més de 1.100 activitats artístiques professionals adreçades a tota mena de públic. L’any 2011, Cultura en Gira continuarà amb propostes com les que en aquest apartat us oferim, amb descomptes especials per als socis del TR3SC. Només cal que li doneu un cop d’ull per comprovar que hi ha opcions per a tots els gustos arreu de Catalunya, fins i tot propostes artístiques i espectacles que han estat grans èxits als millors auditoris i altres equipaments escenicomusicals.

28 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

28-29_ok.indd 28

28/12/10 12:11:44


L’hort dels cirerers UNA FARSA FAMILIAR DRAMA

Julio Manrique dirigeix aquesta adaptació que David Mamet va fer de L’hort dels cirerers de Txékov, una obra en clau de comèdia que explica la història d’una família d’origen rus amb greus problemes econòmics. A més del seu patrimoni, perdran també el seus records. Un text emocionant, divertit i colpidor.

+ INFO TEATRE ZORILLA DE BADALONA (18 de febrer), TEATRE MUNICIPAL DE GIRONA (29 de gener), TEATRE FORTUNY DE REUS (21 de gener), TEATRE PRINCIPAL DE SABADELL (5 de març), TEATRE AUDITORI

Mmm... Cole Porter! HOMENATGE AL JAZZ JAZZ/SWING

Mmm... Cole Porter! és un projecte iniciat al 2007, fruit d’una meticulosa tria de l’obra d’un dels millors músics de jazz dels darrers 85 anys arranjada per a l’ocasió. El concert de Clara Luna i Xavier Mureta és un apassionant viatge a través de la música de Cole Porter que permet escoltar les seves melodies més celebrades, com Nigth and day o Love for sale, combinades amb temes amb menys difusió, però igualment brillants i apassionats com So in love o In the still of the night.

SANT CUGAT (27 de març), TEATRE METROPOL DE TARRAGONA (1 d’abril), TEATRE AUDITORI FELIP PEDRELL DE TORTOSA (11de març),

+ INFO

TEATRE ATLÀNTIDA DE VIC (20 de març), KURSAAL DE MANRESA

CAFÈ DEL TEATRE DE LLEIDA (13 de febrer), ATENEU

(26 i 27 de març), AUDITORI DE CORNELLÀ (6 de març), TEATRE

SANTFELIUENC (25 de febrer), JAMBOREE (13 de febrer),

PRINCIPAL D’OLOT (18 de febrer), ATRIUM DE VILADECANS (3 d’abril)

EL RACÓ DE LA PALMA DE REUS (11 de març)

Per saber quin descompte teniu per ser socis TR3SC, consulteu www.tresc.cat

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 29

28-29_ok.indd 29

28/12/10 12:11:47


© Hernán Galbiati

Per saber quin descompte teniu per ser socis TR3SC, consulteu www.tresc.cat

En attendant l’inattendu EXPLICANT EL PAS DEL TEMPS DANSA

Aquest muntatge neix de la trobada entre Toni Mira i Claire Ducreux, dos creadors amb estils diferents, però que convergeixen en la dansa. Nodreixen els seus llenguatges amb altres tècniques escèniques (clown, teatre visual, d’objectes...) en una peça que parteix dels personatges que tant Mira com Ducreux han desenvolupat en solitari, amb els seus elements habituals: ella, banc, gorra i joc; ell, taula, miralls i ombres.

Cíclicus UN MÓN PLE DE MÀGIA I POESIA CIRC

Cíclicus és un espectacle nascut l’any 2008, dirigit pel malaguanyat pallasso Joan Busquets, on música i tècniques circenses s’uneixen per crear un univers de fantasia i ritme amb només dos personatges. Ley Mendoza, artista de circ, i Tanja Haupt, multiinstrumentista, rememoren records i emocions amb l’ajut d’instruments inventats, malabars agosarats i bicicletes acrobàtiques. Un espectacle sense text apte per a tots els públics.

+ INFO TEATRE-AUDITORI CAN PALOTS DE CANOVELLES (11 de febrer),

+ INFO

TEATRE MODERN DEL PRAT (13 de febrer), CA L’ESTRUCH DE

SALA-TEATRE DEL CASAL CATALÀ DELS HOSTALETS

SABADELL (4 de març), TEATRE DEL CENTRE PARROQUIAL DE SANT

DE PIEROLA (25 de juny), TEATRE ATENEU DE CELRÀ

FELIU DE LLOBREGAT (8 d’abril), KURSAAL DE MANRESA (9 de febrer)

(20 de febrer)

30 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

30-31_ok.indd 30

28/12/10 12:15:40


Primer Amor JUGAR ANB ELS CONTRARIS MONÒLEG

Pere Arquillué interpreta en solitari una enginyosa peça de Samuel Beckett a mig camí entre l’humor i la tragèdia, entre el patetisme i la comicitat. El públic no sabrà si riure o horroritzar-se davant d’aquesta magnífica història d’amor en realitat antirromàntica, en què Beckett empra els tòpics de les relacions per pervertir-los. Es tracta d’una creació de Miquel Górriz i Àlex Ollé.

+ INFO TEATRE AUDITORI CAN PALOTS DE CANOVELLES (27 de febrer),

Trio Ludwig: ‘Trios 1 i 7 de Beethoven’ MÚSICA DE CAMBRA CLÀSSICA

Es tracta d’una de les formacions de cambra més destacades de l’actualitat, formada per la jove i guardonada pianista coreana Hyo-Sun Lim i els germans Abel i Arnau Tomàs, violinista i violoncel·lista respectivament. La seva passió per Beethoven els va unir per crear el Trio Ludwig l’any 2008. En poc temps s’han convertit en tot un referent que aprofundeix en aquest mestre de la música clàssica i en altres compositors que el van influir.

TEATRE ALEGRIA DE TERRASSA (19 de febrer), TEATRE ATENEU DE CELRÀ (17 d’abril), KURSAAL DE MANRESA (23 de febrer), TEATRE AUDITORI DE RIPOLLET (8 d’abril),

+ INFO

TEATRE MUNICIPAL L’ESCORXADOR DE LLEIDA (12 de març),

TEATRE ATLÀNTIDA DE VIC (1 maig),

TEATRE CIRVIÀNUM DE TORELLÓ (9 d’abril)

KURSAAL DE MANRESA (26 de març)

Per saber quin descompte teniu per ser socis TR3SC, consulteu www.tresc.cat

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 31

30-31_ok.indd 31

28/12/10 12:15:44


Per saber quin descompte teniu per ser socis TR3SC, consulteu www.tresc.cat

Ploramiques

Flirt

CONTE PER A NENS RONDINAIRES

ANTIHEROI INQUIET

FAMILIAR/PER A TOTS ELS PÚBLICS

COMÈDIA

Al món dels Aprofits han sabut treure profit dels plors i dels cops de peu dels ploramiques, dels nens que ploren, criden i marranegen per aconseguir joguines o per sortir-se amb la seva. Gràcies a les seves rebequeries, els Aprofits, que sempre estan contents, poden fer funcionar molts aparells. Aquest espectacle visual reflexiona sobre els nens que sempre rondinen.

El jove actor i clown Guillem Albà i els sis músics de luxe que conformen l’Always Drinking Marching Band protagonitzen Flirt, un espectacle dirigit per Jordi Purtí. Marcel, un antiheroi inquiet i divertit, tracta de trobar el seu amor per darrera vegada. A través d’escenes musicals, aquest showman farà partícep al públic de la seva manera de ser, pensar i viure. Un espectacle humorístic que desperta tendresa a través del seu protagonista, amb un cor àvid de sentir-se estimat.

+ INFO SALA EL SINDICAT DE BALSARENY (22 de maig), TEATRE-CINEMA MUNICIPAL DE CALDES DE MALAVELLA (27 de febrer), TEATRE

+ INFO

LA SOCIETAT DE MAÇANET DE LA SELVA (27 de febrer), TEATRE

TEATRE MUNICIPAL DE GIRONA (27 de maig), SALA-TEATRE

KURSAAL DE MANRESA (15 de gener), CENTRE CULTURAL

DEL CASAL CATALÀ DEL HOSTALERS DE PIEROLA (24 d’abril),

CARDEDEU (3 d’abril), TEATRE FOMENT DE JUNEDA (30 de gener),

TEATRE PRINCIPAL DE VILANOVA (8 d’abril), TEATRE ATENEU

SALA LA PLANETA DE GIRONA (17 d’abril), TEATRE MUNICIPAL

DE CELRÀ (11 de febrer), TEATRE DE L’AURORA D’IGUALADA

CAL BOLET DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS (13 de març),

(29 de maig), TEATRE CIRVIÀNUM DE TORELLÓ (26 de març),

TEATRE CAN RAJOLER DE PARETS DEL VALLÈS (8 de maig)

CASAL DE VALLROMANES (29 de gener)

32 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

32-33_ok.indd 32

28/12/10 12:16:09


Tortuga. L’illa d’en Tresot AVENTURES DE PIRATES FAMILIAR/PER A TOTS ELS PÚBLICS

Diu la llegenda que Tortuga és una illa del Carib on s’amaga un gran tresor. També diu que hi ha terribles monstres i perillosos encanteris. Enganyat pel pirata Tresot, Jeroni Salat es veu obligat a navegar fins l’illa per cercar el tresor i pagar la seva llibertat. Compta amb l’ajut de Romsucat, el cuiner del bergantí.

+ INFO TEATRE-CINEMA MUNICIPAL DE CALDES DE MALAVELLA

Belmonte L’ART PLÀSTIC DE LA TAUROMÀQUIA DANSA

Vist per primera vegada el 18 de novembre del 1988 al Mercat de les Flors de Barcelona, Belmonte és un espectacle que juga amb l’abstracció del món dels toros en termes coreogràfics, musicals i plàstics. Deu ballarins pugen a l’escenari per dur a terme la reposició d’un dels espectacles més emblemàtics de la dansa europea, que torna ara per celebrar el 30è aniversari de la companyia Gelabert-Azzopardi. La forta personalitat de Juan Belmonte (1892-1962) serveix de font d’inspiració, tot i que l’espectacle no fa cap descripció figurativa de les curses de braus ni és cap biografia.

(30 de gener), TEATRE MUNICIPAL L’ATENEU D’IGUALADA

+ INFO

SELVA (8 de maig), TEATRE ALEGRIA DE TERRASSA

TEATRE BARTRINA DE REUS (12 de març), TEATRE MUNICIPAL

(17 de març), CENTRE CULTURAL DEL MORELL (27 de febrer),

L’ESCORXADOR DE LLEIDA (20 de març), TEATRE AUDITORI

TEATRE FOMENT DE JUNEDA (16 de gener)

FELIP PEDRELL DE TORTOSA (8 d’abril)

© Andreu Trias

(13 de febrer), TEATRE LA SOCIETAT DE MAÇANET DE LA

Per saber quin descompte teniu per ser socis TR3SC, consulteu www.tresc.cat

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 33

32-33_ok.indd 33

28/12/10 12:16:11


Descompte TR3SC

20% ServiCaixa Per saber quin descompte teniu per ser socis TR3SC, consulteu www.tresc.cat

Per principis elegants FUSIÓ D’ESTILS HIP HOP

Tot i que va ser una aposta nascuda a MySpace, de seguida s’ha fet evident que la unió entre els grups At Versaris i Asstrio dóna com a resultat un directe explosiu, sonorament sorprenent, amb la fusió d’estils diferents, però no incompatibles, com el hip-hop, el rap, el funk, el soul i el jazz-rock. Aquest quintet ben avingut impacta per la seva trepidant descàrrega rítmica de sonoritats ballables que recorden les orquestres del Harlem de Nova York. Pura energia i feeling.

Pasta fullada L’AMISTAT I LA PARELLA COMÈDIA

Quatre figures de l’escena catalana, Carme Sansa, Carles Sales, Margarida Minguillon i Josep Minguell, protagonitzen aquesta agredolça comèdia sobre les relacions conjugals, familiars i d’amistat. Pasta fullada és, segons Ever Blanchet, tota una reflexió sobre el poder de l’amistat.

+ INFO TEATRE MUNICIPAL DE GIRONA (13 de febrer), TEATRE DE LA VILA DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS (15 d’abril), TEATRE CAN RAJOLER DE PARETS DEL VALLÈS (6 de febrer), TEATRE MODERN DEL PRAT (30 de gener), TEATRE ATENEU DE

+ INFO

TÀRREGA (2 de gener), TEATRE ALEGRIA DE TERRASSA

SALA STROIKA DE MANRESA (18 de juny)

(23 de gener), KURSAAL DE MANRESA (13 d’abril), TEATRE MUNICIPAL CAL BOLET DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS (19 de maig), ATRIUM DE VILADECANS (7 de maig), TEATRE DE L’AURORA D’IGUALADA (14 de maig)

34 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

34-35_ok.indd 34

28/12/10 12:16:42


EL CLUB DE CULTURA TR3SC 35

34-35_ok.indd 35

28/12/10 12:16:46


Música

XII Festival Mil·lenni EL CARTELL D’AQUEST CLÀSSIC DE LA CIUTAT, ARRIBAT A LA SEVA 12a EDICIÓ, ES PRESENTA AMB MÉS DE 40 CONCERTS EN DIRECTE DE GÈNERES MUSICALS BEN DIFERENTS

Asa, l’artista francesa d’origen nigerià, presenta el seu nou disc Beautiful Imperfection el 9 de febrer a la Sala Bikini.

36 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

36-37_ok.indd 36

28/12/10 12:17:15


Per a tots els gustos

Descompte TR3SC

20% i Regal Club Tel·Entrada i ServiCaixa (concerts al Liceu)

FESTIVAL

L

’excel·lent programació d’aquesta edició del Festival Mil·lenni porta des del mes desembre sorprenent als escenaris de Barcelona: al Palau de la Música Catalana, a L’Auditori, al Teatre del Liceu i a la Sala Bikini. Amb una programació que satisfà els melòmans més exigents, en aquests cinc mesos de bona música es comptarà amb la presència d’Ádamo, Brad Melldau, Juan Perro, Gilberto Gil, José Feliciano, Buena Vista Club Social, Roger Hodgson (exSupertramp), Los Panchos, Las Migas, Juan Perro i Brad Mehldau. Les veus locals també hi seran de la mà de Gossos i Beth –en un mateix concert–, Pastora, Facto Delafé y las Flores Azules, així com les internacionals, gràcies a Mariza, Nouvelle Vague, Herbie Hancock, Asa, Georgia Lizz Wright i Emir Kusturika & The No Smoking Orchestra. Dos dels plats forts seran Miguel Bosé, que farà recalar la seva gira Cardio Tour el 7 de març al Liceu, i Patti Smith, que actuarà el febrer al Palau de la Música.

Internacional i multitudinari Més de 60.000 espectadors es donaran cita en els diversos espais on tenen lloc les actuacions durant els cinc mesos que dura el festival. L’organització espera incrementar en 11.000 localitats la venda d’entrades respecte de l’any passat atesa la rebaixa de preus que s’ha aplicat aquesta temporada. Les entrades més cares tenen un cost de 72 .

+ INFO DIVERSOS ESPAIS DE BARCELONA www.festivalmillenni.com

Fins al 28 d’abril EL CLUB DE CULTURA TR3SC 37

36-37_ok.indd 37

28/12/10 12:17:19


Música

Tradicionàrius FOLK CATALÀ FESTIVAL

La mostra més important de música tradicional d’arreu dels països de llengua catalana enceta la seva edició 2011 amb gairebé 12 setmanes de concerts, balls i altres activitats. El 14 de gener, els Ministrers de la Vila Nova un any més s’ocuparan d’inaugurar el Festival Tradicionàrius amb la seva música de seguici. Tot seguit, l’espectacle Cants a tenora, amb Jordi Molina, Enric Canada i La Mata del Jonc, fusionarà dos elements vitals de la nostra música: les percussions i la veu coral. I també tocarà Trilla, el trio acústic del Vallès. L’agenda del festival compta amb la presència de Rascanya (21 de gener), els compositors de ballades Caliu (28 de gener) i Set de Folk. Com a convidats d’honor, els gallecs Milladoiro (7 de febrer), Celtas Cortos (20 de març) i Txala. El programa inclou la presentació de COR, quart disc del grup La Carrau (4 de març).

+ INFO CENTRE ARTESÀ TRADICIONÀRIUS (BARCELONA) Travessia de Sant Antoni, 6-8 Tel. 93 218 44 85

Del 14 de gener al 15 d’abril

Descompte TR3SC

20% i Regal Club Taquilla (consulteu web TR3SC)

38 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

38-39_ok.indd 38

28/12/10 14:24:21


Noms imprescindibles

Barnasants 2011 CANÇONS AMB MISSATGE FESTIVAL

Tornen a l’escena musical la paraula compromesa i la reflexió en forma de melodia. Arribat a la seva XVI edició, Barnasants Festival de Cançó de Barcelona s’estén a altres poblacions de l’àrea metropolitana per apropar les novetats dels cantautors a encara més públic. La seva programació, amb gairebé un centenar d’actuacions programades, s’obrirà amb el concert d’un jove valor, Pau Alabajos. El seguiran reconeguts de la cançó, com ara Juan Perro, Jorge Drexler, Luis Eduardo Aute, Ariel Roth, Ismael Serrano, Joan Isaac, Quique González o Pep Sala, entre d’altres. També es podrà gaudir amb joves artistes com Refree o Lashica, i amb propostes tant sorprenents com Somiatruites, de Pascal Comelade i Albert Pla. Completa el cartell el tribut a José Antonio Labordeta i Mario Benedetti.

Descompte TR3SC

25% i Regal Club Tel·Entrada (consulteu web TR3SC) + INFO DIVERSOS ESPAIS (BARCELONA)

Del 27 de gener al 14 d’abril

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 39

38-39_ok.indd 39

28/12/10 14:24:26


Música

La banda gal·lesa d’indie pop The Joy Formidable actuarà en directe a Razzmatazz.

Sala Razzmatazz ANIVERSARI AMB GRUPS DE LUXE ELECTRÒNICA

The Loft, la sala principal de Razzmatazz, celebra el seu 9è aniversari amb música en directe i sessions de discjòqueis als seus espais: el més gran, batejat com The Loft (techno, tech-house, dubstep), Rexroom (darreres tendències musicals) i Lolita (electrònica i disco). Disco Inferno serà la denominació que rebran a partir d’ara les actuacions o DJs amb un caire disco a Razzmatazz. Estrenen la nova etapa The Magician (4 de febrer) i Villa (26 de febrer). L’aniversari continuarà amb el techno de Len Faki (11 de febrer), Agoria (12 de febrer) i Surgeon (18 de febrer); el techno-house de Ralph Lawson (19 de febrer); el dubstep de L-Vis i 1990 (12 de febrer); i la diversió de Busy P i Dj Mehdi (4 de febrer). Altres grups que actuaran són els indie pop i art rock The Joy Formidable (21 de febrer), els londinencs Monarchy (6 de febrer) i els danesos Spleen United.

+ INFO SALA RAZZMATAZZ (BARCELONA) Pamplona, 88. Tel. 93 320 82 00

Febrer

Descompte TR3SC

20% i entrades

com a Regal Club

www.tresc.cat

40 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

40-41_ok.indd 40

28/12/10 12:18:44


Una cita per no perdre’s Pastora actuarà a la Sala B de Luz de Gas en exclusiva per als socis del TR3SC.

Concerts TR3SC EXCLUSIUS PER ALS NOSTRES SOCIS DIVERSOS GÈNERES

Durant els mesos de gener i febrer, el TR3SC ofereix, de forma gratuïta i en exclusiva per als socis del Club, concerts de grups nacionals que presenten els seus nous treballs. Els més menuts podran gaudir de l’apassionant espectacle musico-teatral de Roleguita & Boquerón en un entorn deliciós, el Museu de la Xocolata (8 de gener). Per al públic adult, la Sala B de Luz de Gas serà l’escenari de les actuacions en directe de la banda Inspira, que presentarà el seu disc, Escapistes (13 de gener), i de Pastora, amb el seu Un viaje en Noria (U.V.E.N.) acabat de sortir del forn i que els socis podran sentir en primícia (26 de gener). Clara Luna & Xavier Maureta enamoraran amb Coleing Porter! (10 de febrer). Raydibaum (17 de febrer) i el cantautor Pau Vallvé (24 de febrer) completen el llistat d’actuacions.

Descompte TR3SC

Entrada gratuïta i exclusiva www.tresc.cat

+ INFO MUSEU DE LA XOCOLATA (BARCELONA) Comerç, 36. Tel. 93 268 78 78

ROLEGUITA & BOQUERÓN (8 de gener) SALA B LUZ DE GAS (BARCELONA) Muntaner, 244. Tel. 93 209 77 11

INSPIRA (13 de gener) PASTORA (26 de gener) CLARA LUNA & XAVIER MAURETA (10 de febrer) RAYDIBAUM (17 de febrer) PAU VALLVÉ (24 de febrer)

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 41

40-41_ok.indd 41

28/12/10 12:18:48


Música

De cajón! VI FESTIVAL DE FLAMENC DE BARCELONA FLAMENC

Aquest innovador festival arriba a la seva sisena edició amb una suculenta programació: concerts ben diferents, per gaudir tant del flamenc més purista com de músiques mestisses i cants transversals. El planter d’artistes que han confirmat la seva participació és un autèntic luxe. Per exemple, la protagonista del primer concert al Palau de la Música Catalana serà Niña Pastori (3 de gener), qui presentarà el seu nou espectacle, Niña Pastori en Navidad, un repertori de nadales populars arreglades i adaptades pel seu productor habitual, Julio Jiménez Borja, ‘Chaboli’. Altres noms destacats són el compositor i guitarrista Vicente Amigo, que actuarà a Santa Coloma (26 de febrer) i a Girona (27 de febrer), i el grup de rumba catalana Sabor de Gràcia (4 de març). Tampoc no faltarà Rosario, que omplirà el Palau de la Música l’11 de febrer. El músic Kiko Veneno (10 de març al Palau de la Música), Marujita (18 de març a Luz de Gas) i la cantaora Estrella Morente (25 de març al Palau de la Música) també aprofitaran aquesta cita per presentar els seus respectius nous treballs discogràfics.

+ INFO DIVERSOS ESPAIS (BARCELONA I GIRONA)

Fins al 25 de març

Descompte TR3SC

15% i entrades

com a Regal Club

Tel·Entrada 42 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

42-43_ok.indd 42

28/12/10 12:19:20


començar bé l’any

L’Auditori Clàssic SIMFONIES, CAMBRA I VEU CORAL CLÀSSICA

Durant el gener i el febrer, l’OBC ens ofereix diversos programes. Exquisides peces com el Concert per a piano de Mozart, amb Till Fellner, l’ànima romàntica de les simfonies de Schumann i els seus Concert per a violí i orquestra i Concert per a violoncel i orquestra, o la sisena de Mahler són algunes de les recomanacions. Però al programa crida sobretot l’atenció el concert Segle XX per a tots els públics, un repàs a la música de la nostra època en quatre peces ben heterogènies. D’altra banda, pel que fa a la Temporada de Cambra, el públic podrà gaudir de la segona sessió del Quartet Casals, de l’innovador quintet de corda format per membres de l’OBC, i de la nova participació de l’experimentat Arts Quartet. Per rubricar els concerts de clàssica de L’Auditori, dins el cicle de piano, comptarem amb l’actuació d’Albert Atenelle, i dins el cicle coral, amb les veus nostrades de la jove Coral Trychade de Tortosa o de Nit de Juny de Palafrugell.

+ INFO L’AUDITORI (BARCELONA) Lepant, 150. Tel. 93 247 93 00

Del 8 de gener al 28 de febrer

Descompte TR3SC

20%-25% i Regal Club Tel·Entrada EL CLUB DE CULTURA TR3SC 43

42-43_ok.indd 43

28/12/10 12:19:21


Música

Auditori de Girona INICI D’ANY CLAMORÓS DIVERSOS GÈNERES

El recinte gironí comença l’any amb una programació de luxe. Els amants de la música clàssica podran gaudir de la Gala d’Any Nou, dins de la programació de Nadal per l’Orquestra de Cadaqués (9 de gener), sota la batuta de Miquel Ortega i amb la soprano Marta Mathéu i el tenor Albert Montserrat. Abans, però, tindran l’oportunitat de gaudir del Festival de Valsos i Danses (4 de gener). El tret de sortida de la programació 2011 el donarà la Real Cámara, amb Boccherini: Quartets per a fortepiano, i la música clàssica de Brundibár a Terezin (22 i 23 de gener). Pel que fa a la música pop, Sábats presentarà el seu El hombre blandengue (6 de febrer) i els amants del jazz no podran deixar d’assistir als concerts dels avanguardistes Marilyn Mazur, Nils Petter Molvaer i Eivind Aarset (12 de febrer). Febrer arribarà amb grans títols, com Somni d’una nit d’estiu de Mendelssohn a càrrec de l’Orquestra Philarmonia de Praga (13 de febrer) i amb el flamenc de Vicente Amigo (27 de febrer).

+ INFO AUDITORI DE GIRONA (GIRONA) Pg. de la Devesa, 35. Tel. 972 08 07 09

Del 4 de gener al 27 de febrer

Descompte TR3SC

15% ServiCaixa 44 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

44-45_ok.indd 44

28/12/10 12:19:43


Kilye Minogue

In-Somni BCN

LA DIVA, AL SANT JORDI

CINQUÈ ANIVERSARI

POP

FESTIVAL

La gira internacional Aphrodite Les Folies Tour 2011 aterra a Barcelona per oferir un impressionant espectacle de llum, so i glamour en un dels recintes reservats per a les grans cites, el Palau Sant Jordi. La cantant australiana Kilye Minogue fa un punt i apart a la seva trajectòria i torna als seus orígens amb aquest exitós àlbum, Aphrodite, amb predomini de temes disco molt ballables i un impactant show que serà una delícia per als seus seguidors. Un viatge eufòric de diversió i sensualitat en la presentació mundial del seu darrer àlbum, que ja és l’onzè d’estudi que ha gravat.

El Festival Itinerant de Música Independent de Catalunya celebra els seus cinc anys de vida amb la millor música emergent del país. Els valencians Polock debuten amb un àlbum d’electro-rock ple de temes frescos. Altres apostes potents són el duo Fuel Fandango, amb una fusió de rock, funk i flamenc, i la fórmula indierock dels barcelonins Mujeres. Completa el programa la banda new wave Astradyne.

+ INFO DIVERSOS ESPAIS (BARCELONA)

Del 17 al 19 de febrer

+ INFO PALAU SANT JORDI (BARCELONA) Passeig Olímpic s/n. Tel. 93 426 20 89

12 de març

Descompte TR3SC

20% Sorteig de 4 abonaments dobles (consulteu web TR3SC)

Descompte TR3SC

© Gregg de Guire

20% Ticketmaster (entrades limitades)

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 45

44-45_ok.indd 45

28/12/10 12:19:49


Música

Descompte TR3SC

Descompte TR3SC

25% i Regal Club Tel·Entrada

15% i Regal Club ServiCaixa

Ritmes essencials

Promoconcert

6è FESTIVAL INTERNACIONAL DE PERCUSSIÓ DE CATALUNYA

EL PLAER DE L’ESPECTACLE

FESTIVAL

DIVERSOS GÈNERES

Tambors, bateries i percussions ompliran de ritme durant uns dies les sales de L’Auditori. El toc exòtic el posaran les sis components de Tambor de Saia i el seu Sendero Mestizo, un viatge musical pel Brasil més alegre i colorista. També s’ha programat el concert Gamelan da Casa da Música de Porto, amb temes tradicionals de la illa de Java i música portuguesa. Percussions de Barcelona presentarà dins del festival el seu nou espectacle Percumàtic, de la mateixa manera que els alumnes de l’ESMUC donaran a conèixer els seus darrers projectes.

Promoconcert s’ha convertit en un dels grans animadors culturals de Barcelona a partir de propostes que apropen títols i compositors clàssics al gran públic. Durant el gener i el febrer tindrem oportunitat d’assistir als habituals Ejército Ruso de San Petersburg i al Gran Concert d’Any Nou de Johann Strauss, o Les quatre estacions de Vivaldi. La nit de Reis, el Liceu acollirà la Gran Nit de la Música Espanyola. Els melòmans no es voldran perdre l’homenatge a Glenn Miller, el musical Dancing Queen d’Abba o el concert de l’Alabama Gospel Choir. O, properament, Main in the mirror, Michael Jackson, de producció americana, al Teatre Tívoli.

+ INFO

+ INFO

L’AUDITORI (BARCELONA). Lepant, 150. Tel. 93 247 93 00

DIVERSOS ESPAIS (BARCELONA)

Del 4 al 27 de febrer

Fins al 26 de febrer

46 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

46-47_ok.indd 46

28/12/10 12:20:32


Bandautors al Palau

UNA BANDA DE CULTE

LA NOVA ESCENA MUSICAL CATALANA

ROCK

FESTIVAL

Els ambaixadors del rock & roll nord-americà tenen una cita amb els seus incondicionals a l’Estadi Olímpic per reviure els gran èxits de la seva trajectòria i donar a conèixer els seus nous temes. De fet, la gira Bon Jovi Open Air arriba a Barcelona (l’última vegada que la banda va ser a la ciutat va ser l’any 2008) coincidint amb la promoció del seu darrer disc, Greatest Hits. Jon Bon Jovi, Richie Sambora, David Bryan i Tico Torres han rebut recentment el premi Icona Global per la seva trajectòria, ja que són un exemple de com superar el pas del temps i mirar sempre al futur.

Bandautors brinda l’oportunitat als nous valors del pop-folk d’arreu dels Països Catalans de presentar les seves credencials. Aquests grups i artistes sorgits a principis del segle XXI a l’ombra de la cultura urbana han sabut fusionar el pop anglosaxó amb la música autòctona i la cançó. Pep Gimeno Botifarra i Miquel Gil (21 de gener), Els Amics de les Arts (7 de febrer), Mishima (6 de març) i Roger Mas amb la Cobla de Sant Jordi (15 d’abril) protagonitzaran aquest cicle inèdit al Palau i que vol apropar als joves aquests nous corrents musicals.

+ INFO

+ INFO

ESTADI OLÍMPIC (BARCELONA)

PALAU DE LA MÚSICA CATALANA (BARCELONA)

Av. de l’Estadi, s/n. Tel. 93 426 20 89

Palau de la Música, 4-6. Tel. 93 295 72 00

27 de juliol

Fins al 15 d’abril © Roger Mas

Bon Jovi

Descompte TR3SC

Descompte TR3SC

15% Ticketmaster

25% i Regal Club Taquilla EL CLUB DE CULTURA TR3SC 47

46-47_ok.indd 47

28/12/10 12:20:36


Música

Descompte TR3SC

15% Consulteu www.tresc.cat

El nou disc de Beth PRESENTACIÓ A SANT CUGAT DIVERSOS GÈNERES

Beth presentarà en concert el 4 de març al TeatreAuditori Sant Cugat el seu tercer àlbum –i primer cantat íntegrament en català– Segueix-me el fil. Aquesta temporada també actuaran a Sant Cugat Ainhoa Arteta (14 de gener), l’Orfeó Català (16 de gener), Jorge Drexler (12 de febrer) i l’Homenatge a la Sarsuela (13 de febrer).

+ INFO TEATRE-AUDITORI SANT CUGAT Pl. de Victòria dels Àngels, 1. Tel. 93 590 76 90

Orquestra simfònica Julià Carbonell ‘CONCERTO PER ARCHI’ CLÀSSIC

Joan Espina dirigeix el concert de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida amb la seva excelsa interpretació Concerto per Archi, inclosa dins el cicle Auditori Enric Granados. Inclou peces de Händel, Vivaldi, Von Biber, Dall’Abaco i Rameau. Altres propostes destacades del cicle són Herois..., dirigit per Alfons Reverté (23 de gener), i La missa en Mi b de Schubert, amb el cor de cambra del Palau de la Música Catalana (3 d’abril).

4 de març

Descompte TR3SC

50% localitats limitades (Consulteu la web del TR3SC)

+ INFO AUDITORI ENRIC GRANADOS (LLEIDA) Pl. Mossèn Cinto Vergaduer, s/n. Tel. 973 70 06 39

13 de febrer

48 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

48-49_ok.indd 48

28/12/10 12:28:40


Raydibaum, a La Mirona PRESENTEN EL SEU NOU DISC POP/ROCK

La sala La Mirona acull el primer concert de presentació del nou disc dels Raydibaum, Per fi, Potser, Demà, publicat per RGB Suports i que recull una desena de temes contundents combinats amb altres de més melòdics (28 de gener). Altres concerts programats són Love of Lesbian (21 de gener), El Puchero del Hortelano (22 de gener), Tote King (5 de febrer), La Iaia (11 de febrer), Le Croupier (19 de febrer), Tom Hagan (25 de febrer) i Sergio Contreras (26 de febrer).

Schwarz SONS D’UNA ALTRA GALÀXIA POP/ROCK

Els murcians Schwarz presenten el seu setè àlbum, Espíritus del desierto, yo os invoco, en el concert més destacat de la sala tarragonina. El grup ha donat un gir al seu space rock i canten temes en castellà en un disc editat i produït per ells mateixos. La rumba de Trikitown (13 de gener) i de Los Impagaos (27 de gener) i el metal de Looking for an answer, Memest i Goldfish (15 de gener) són els altres concerts del mes.

+ INFO SALA ZERO (TARRAGONA). Sant Magí, 12. Tel. 977 22 85 95

29 de gener

+ INFO LA MIRONA - SALA 2 (SALT). Amnistia Internacional, s/n Polígon industrial Torre Mirona. Tel. 972 20 01 22

Gener i febrer

Descompte TR3SC

20% Taquilla

Descompte TR3SC

2x1 Taquilla (consulteu web TR3SC) EL CLUB DE CULTURA TR3SC 49

48-49_ok.indd 49

28/12/10 12:28:43


Música

Descompte TR3SC

Descompte TR3SC

50% Tel·Entrada

15% ServiCaixa

Cicle ContraBaix MÚSIQUES PER ESCOLTAR DIVERSOS GÈNERES

Jazz, blues, cançó d’autor, folk i world music... ContraBaix ofereix músiques per escoltar en petit i mitjà format (i també té temporda pròpia dins L’auditori Jazz), com la del guitarrista El Kanka, jove cantautor amb un estil propi de fusió que actuarà a l’Ateneu Santfelieunc (28 de gener). Durant el concert de la Fira de la Candelera (30 de gener) a Molins de Rei, Carme Canela i Joan Monné es reuniran per abordar un repertori ple de títols amb nom de dona. També actuarà Tambor de Saia. I al febrer serà el torn de Beat’a’Boom (dia 11), d’Ana Roig i L’ombre de ton chien (dia 20) i de Clara Luna & Xavier Maureta (dia 25).

Lídia Pujol i Mohamed Bout Ayoub CERIMÒNIES PLENES DE LLUM MÚSIQUES DEL MÓN

Liderats per la veu de Lídia Pujol, músics d’arreu del món i de disciplines ben diferents interpreten aquest espectacle que reivindica un espai per a la convivència de cultures i religions, i que respecta i celebra la diferència. A La cerimònia de la llum s’escolten temes del Llibre Vermell de Montserrat, cançons de bressol de tota la Mediterrània, de tradició marroquina, catalana, grega i napolitana, i recuperades de la cultura sefardita. Tota una exaltació a la vida.

+ INFO + INFO

TEATRE DE SALT (SALT)

DIVERSOS ESPAIS (BARCELONA)

Pl. de Sant Jaume, 6-8. Tel. 972 40 20 04

Tot l’any

15 de gener

50 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

50-51_ok.indd 50

28/12/10 12:29:55


Noves promeses

PROGRAMACIÓ D’HIVERN

CICLE DE JOVES INTÈRPRETS

DIVERSOS GÈNERES

CLÀSSIC

Els mesos de gener i febrer, al Cafè del Teatre de l’Escorxador de Lleida sonaran les noves cançons d’Inspira (8 de gener), nom darrera del qual s’amaga el cantautor Jordi Lanuza. En directe, Inspira són una banda sòlida i rodada de cinc components amb Lanuza al capdavant. Però també hi haurà l’oportunitat d’apropar-se als sons de El Petit de Cal Eril (22 de gener) o de conéixer els ritmes de Beat’a’boom (6 de febrer). I per si fos poc, Clara Luna & Xavier Maureta.

El Vendrell aposta pels joves talents, com Álvaro Carnicero, amb el seu Concert d’Orgue (14 de març), o Aaron Ribas (4 de febrer). També s’han programat les actuacions dels alumnes de S. Pochekin del Conservatori Superior del Liceu de Barcelona (16 de gener); de les bandes de grau professional i del grup de metalls del Conservatori de Música de Tarragona (30 de gener); de la jazzorquestra de l’Institut d’Altafulla (13 de febrer); dels solistes i agrupacions del Conservatori de la Música de Vila-Seca (20 de febrer); i de l’Orquestra Simfònica del Conservatori de Sabadell (27 de febrer).

+ INFO

+ INFO

CAFÈ DEL TEATRE DE L’ESCORXADOR (LLEIDA)

AUDITORI PAU CASALS (EL VENDRELL)

Roca Labrador, 4. Tel. 973 27 93 56

Av. Palfuriana, 52. Tel. 977 68 34 68

Gener i febrer

Gener i febrer

Per a conèixer el descompte per ser soci del TR3SC Consulteu

www.tresc.cat

Descompte TR3SC

20% Taquilla

© Andrea Eidenhammer

Cafè del Teatre

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 51

50-51_ok.indd 51

28/12/10 12:30:11


52-53_ok.indd 52

28/12/10 12:36:29


SALA BECOOL 3 € de descompte a les sessions del Club de nit / Taquilles

CAFÈ DEL TEATRE (LLEIDA) Preu reduït Taquilles

PALAU DE LA MÚSICA CATALANA 25% als Concerts Simfònics i Cicle Primer Palau, familiars i Bandautors Consulteu el web del TR3SC www.tresc.cat / Taquilles

AUDITORI BARRADAS (L’H. LLOBREGAT) 50% Tel·Entrada

L’AUDITORI 20% a la Programació Moderna Consulteu descomptes de la Programació Clàssica al web del TR3SC www.tresc.cat CAIXAFORUM 2x1 ServiCaixa HARLEM JAZZ CLUB Descomptes puntuals Consulteu el web del TR3SC www.tresc.cat JAMBOREE 2 € de descompte Taquilla TARANTOS 2 € de descompte Taquilla MOOG 2 € de descompte Taquilla SALA APOLO 2x1 a les nits de swing (últim diumenge de mes), per a Los Domingos son de Lunares (primer diumenge de mes) i TABOO Consulteu el web del TR3SC www.tresc.cat SALA BIKINI 3 € de descompte de 24 a 02.30 h Taquilles SALA RAZZMATAZZ 20% en les sessions RazzClub (divendres i dissabtes). Per a concerts puntuals, consulteu el web del TR3SC ASSOCIACIÓ CULTURAL TREN-K (TARRAGONA) 20% de descompte en els concerts que organitza l’associació a les sales: El Cau, Groove Bar, La Vaqueria, Sala Zero i Les Golfes Club. Taquilles

LA MIRONA (SALT) 2x1 Consulteu el web del TR3SC www.tresc.cat AUDITORI PAU CASALS (EL VENDRELL) 20% Taquilles LA NEGRA FLOR (ALGUAIRE) 50% Taquilles ESTRAPERLO. CLUB DEL RITME (BADALONA) 20% Taquilles AQUESTES NOMÉS

TEATRE PRINCIPAL (OLOT) 50% Tel·Entrada + Taquilles

SÓN ALGUNES DE LES PROPOSTES QUE TROBAREU A

LO SUBMARINO (RASQUERA) 50% Taquilles

WWW.TRESC.CAT

AUDITORI ENRIC GRANADOS (LLEIDA) 15% Consulteu el web del TR3SC www.tresc.cat ServiCaixa + Taquilles EL SIELU (MANRESA) 20% Taquilles AUDITORI DE GIRONA 15% ServiCaixa FAKTORIA D’ARTS (TERRASSA) Entrada a preu d’anticipada i descomptes puntuals a la sala Taquilles LA FARÀNDULA (SABADELL) 20% Consulteu el web del TR3SC www.tresc.cat EL CLUB DE CULTURA TR3SC 53

52-53_ok.indd 53

28/12/10 12:36:46


CD

No me la puc treure del cap

MÚSICA GLOBAL Preu TR3SC: 18 

RGB Preu TR3SC: 7

AUTOEDITAT Preu TR3SC: 11 

BANKROBBER Preu TR3SC: 10 

Un recull de grans cançons d’un país. Cadascun dels temes d’aquest llibre+CD té un significat especial lligat a la nostra història. Boig per tu, de Sau, l’havanera El meu avi, l’himne del Barça, cançons de La Trinca, de Gossos, d’en Raimon, d’en Jaume Sisa, o d’en Peret... Ideal per als més nostàlgics.

Delicatessen Des del naixement d’iCatfm, el programa Delicatessen, coordinat per Albert Puig, ha estat referent indiscutible de l’emissora. Ara presenta el seu primer recull amb 20 cançons MÚSICA GLOBAL sensibles i molt diferents de les que estem acostumats a sentir. Per als seguidors i per Preu TR3SC: a aquells que fugen dels superèxits. 12,50 

Lax’n’Busto simfònic

Tomeu Penya 30 anys després

Després de gairebé 25 anys de trajectòria, Lax’n’Busto vol assumir nous reptes i per això fusiona la seva música rock i pop amb un concepte clàssic. Juntament amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i amb la col·laboració d’altres músics reputats, han concebut aquest Concert per a grup i orquestra.

Es tracta del primer disc en directe d’un dels nostres artistes més carismàtics. Tomeu Penya, després de moltes actuacions i discs, enregistra el seu primer àlbum en directe amb una acurada selecció de temes romàntics i íntims, i uns elegants arranjaments que fan que sonin diferents dels originals.

DISCMEDI Preu TR3SC: 15,50 

Nyigu nyigu nyago…

Tota la nit

Roleguita & Boquerón tornen amb aquest segon disc, després de l’èxit de No deixis mai de ser un nen quan siguis gran (2008). Nyigu nyigu nyago... reuneix cançons actuals, fresques, divertides i amb missatge per a nens i nenes d’entre 4 i 11 anys. Una forma lúdica d’animar-los a desitjar un món millor.

El segon treball de Teràpia de Shock (Ferran Massegú i Jaume Sucarrats) serveix per confirmar el grup com una de les promeses més fermes del panorama pop-rock català. Gràcies al seu primer disc, a actuacions en directe i a la presència a les xarxes socials han esdevingut un fenomen de masses.

RGB Preu TR3SC: 7

Vol i Dol

Aire Lliure

Un disc que supera les expectatives creades amb I les sargantanes al sol, considerat el millor disc publicat a Espanya el 2009. El Petit de Cal Eril, és a dir, Joan Pons, David Paco, Càndid Coll i Lluís Rueda, furga en les emocions més íntimament humanes amb l’equilibri just de nostàlgia i optimisme.

La porta dels somnis sorprèn amb aquest fantàstic àlbum que encapçala la nova etapa del grup de Sant Cugat, ple de cançons rodones, radiables, amb tornades enganxoses i una veu, la de la Virginia, capaç d’enamorar o de fer-nos saltar de la cadira per posar-nos a ballar. Aire Lliure agrada a grans i petits.

DISCMEDI Preu TR3SC: 13,50 

54 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

54-55_ok.indd 54

28/12/10 12:40:07


MÚSICA GLOBAL Preu TR3SC: 12,50 

2010

Luna Borracha

Un treball fresc, directe i d’èpica tribal, molt més cru i despullat que els darrers que havia fet Pau Vallvé, que ara ha volgut fer un disc per gaudir del procés i no pas per perseguir un resultat concret. Després de 19 anys de carrera, sens dubte, ha aconseguit un 12è treball sincer i molt personal.

L’eclèctica Cristina Vilallonga ha escrit la majoria de temes del seu darrer treball, Luna Borracha, amb el qual ens apropa al tango, fusionant-lo amb tocs de jazz. La que va ser veu de Gotan Project s’agermana amb músics com Diego Schissi, Horacio Fumero i Víctor Villena.

DISCMEDI Preu TR3SC: 12 

La família coloraina

A l’esquena d’un elefant

DISCMEDI Preu TR3SC: 9

Una nova col·lecció d’aventures, textos i cançons pensats per a nens i nenes de 2 a 5 anys on, amb els colors, Dani Coma els proposa fer un viatge per l’imaginari. Un dia a la piscina i Un dia al zoo són els contes màgics que serviran a mestres, educadors i famílies per treballar la psicomotricitat i el joc simbòlic.

Malgrat la seva joventut, les cançons d’aquest segon treball de la cantautora i poeta Ivette Nadal són producte d’un impressionant viatge per la poesia, l’amor i els records. Textos reflexius, una veu encisadora i una forta presència sobre els escenaris, que li han permès fer-se un lloc al panorama musical català.

DISCMEDI Preu TR3SC: 14,50 

Bed & Breakfast (edició especial) L’espectacular rebuda de Bed & Breakfast, amb més de 12.000 còpies venudes, ha animat el grup pop Els Amics de les Arts a fer una reedició especial a la qual s’inclou un segon CD amb una versió remasteritzada del seu EP Castafiore Cabaret i un seguit de bonus tracks de temes inèdits.

PICAP Preu TR3SC: 12 

RGB Preu TR3SC: 7

Antologia

DISCMEDI Preu TR3SC: 11 

Torna el folk menorquí de la formació que més generosament ha contribuït a enriquir la música d’arrel i que s’ha convertit en màxim representant de la música mediterrània d’origen balear. Amb Antologia, els Joanna Pons han fet una selecció de cançons per poder recordar i descobrir el seu gran repertori.

La famosa gemma de Galveston

Presunto tocador

El líder i compositor del grup Rodamons, Èric Vinaixa, presenta el seu àlbum debut en solitari: elegant, íntim, reflexiu, carregat de colors i sonoritats, curós amb tots els detalls. Els seus temes beuen del soul, el pop, el blues, el rock, la cançó d’autor... en proporcions diferents segons el moment.

Un mag de les paraules i dels jocs de mans. Le Croupier, alter ego del cantautor i home orquestra Carles Cors, torna amb un segon disc que repassa tots els grans temes: el bé, el mal, la mentida, l’atzar, l’amor, el dubte, l’absurd... I ho fa amb melodies sense pretensions, que beuen d’arrels bohèmies.

MÚSICA GLOBAL Preu TR3SC: 12,50 

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 55

54-55_ok.indd 55

28/12/10 12:40:13


Cinema

Clara Segura i Ramon Pujol protagonitzen un dels relats del film, Quan la Berta obre la porta.

per reflexionar

Mil cretins

VENTURA PONS PARTEIX DELS RELATS DE QUIM MONZÓ PER IRONITZAR SOBRE L’ESTUPIDESA HUMANA EN UN FILM AMB 15 HISTÒRIES DIFERENTS

56 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

56-57_ok.indd 56

28/12/10 12:40:46


E

ls qui ja coneixen l’escriptor Quim Monzó no es sorprendran de la fina ironia que caracteritza la darrera pel·lícula de Ventura Pons. A Mil cretins, basada en 15 relats de l’escriptor, es despulla l’ànima humana en clau d’humor, amb sarcasme i valentia. Rodada en català i amb un planter de 30 actors, les seves 15 històries plantegen misèries humanes a través d’experiències quotidianes: la vellesa, el dolor, la comunicació, l’amor i la mort. Amb una estructura narrativa completament diferent, ja que la narració es dividideix en tres parts, la pel·lícula fa, a més, burla dels tres actes convencionals de les obres dramàtiques. Introduïts per un hipotètic narrador, els vuit relats de la primera part parlen sobre els problemes de les relacions humanes; a la segona part, es mostren sis contes històrics amb situacions i personatges mítics; i a la tercera, només una història, la del narrador, omple la pantalla i rubrica una pel·lícula trencadora. Direcció: Ventura Pons. Intèrprets: Julieta Serrano, Santi Millán, Jordi Bosch, Francesc Orella, Mar Ulldemolins, Edu Soto, Clara Segura, Ramon Pujol, Toni Albà, Marc Clotet, Joel Joan i Mercè Comes.

Mirar cara a cara a la vida

Els socis del TR3SC podran assitir, en exclusiva, a la preestrena en català

Per a Ventura Pons tornar a treballar amb textos de Monzó –després de 16 anys des d’El perquè de tot plegat, la seva primera col·laboració– respon a una raó molt senzilla: “Segueixo adorant els seus contes, crec que cada cop fereixen més, i el contingut temàtic de la seva darrera obra ha patit una evolució semblant a la que he experimentat jo o, com suposo, la major part de la meva generació. La meva mirada és la del cineasta que troba una història d’un altre a la literatura i que la converteix en pròpia”.

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 57

56-57_ok.indd 57

28/12/10 12:40:52


Cinema

Andrés només vol tenir temps per llegir i pensar.

Vidas pequeñas O COM ARRIBAR A SER FELIÇ DRAMA

La crisi i la mala gestió del seu negoci ha provocat la fallida de la cèlebre dissenyadora Bárbara Helguera, que es veu obligada a fugir dels seus creditors aïllant-se del món. En aquesta fugida es toparà amb Andrés, un anacoreta que fa d’estàtua humana. La convida a instal·lar-se amb ell a un càmping a les afores de Madrid. Allà, Bárbara conviurà amb gent normal i corrent, proletaris, perruqueres, escriptors fracassats, buscavides i artistes anònims que li mostraran les seves petites vides, que transcorren plàcides o turmentades lluny de la resta del món. Sota el lema “cadascuna és gran a la seva manera”, Vidas pequeñas és el reflex de totes aquelles vides desdibuixades o desgastades per l’ús amb què ens hem creuat en un moment o altre i que, en definitiva, només busquen ser felices.

Els socis del TR3SC podran assistir, en exclusiva, a la preestrena en català

+ INFO DIRECCIÓ: Enrique Gabriel. INTÈRPRETS: Ana Fernández, Roberto

Enríquez, Alicia Borrachero, Francisco Boira, Alicia Sánchez, Ángela Molina, Emilio Gutiérrez Caba, Pepo Oliva, Txema Blasco, Yohana Cobo, Laura Domínguez, Asunción Balaguer i Maite Blasco.

58 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

58-59_ok.indd 58

28/12/10 12:45:42


The Green Hornet TM & © 2010 GHI. The Green Hornet, the Movie © 2010 CPII. All Rights Reserved

Britt Reid i Ikano Kato, uns superherois de darrera generació.

The Green Hornet en 3D UNA ALTRA DE SUPERHEROIS ACCIÓ

Basada en el còmic del mateix nom, és la darrera cinta de superherois que arriba a la gran pantalla, amb persecucions i efectes especials al·lucinants i l’eterna lluita del bé contra el mal. Com a novetat, la cinta aprofita la tecnologia 3D com a un argument més per anar-la a veure. Amb Cameron Díaz com un dels seus rostres més coneguts, la pel·lícula explica la història de Britt Reid, el propietari d’un famós diari que durant la nit es converteix en l’Abellot Verd, un justicier emmascarat que tothom té per un lladregot. Com succeeix la majoria de vegades, ningú no coneix la seva identitat secreta, tret d’Ikano Kato, el seu fidel xofer, mestre d’arts marcials, i que és el segon heroi de la ciutat. Junts lluitaran contra el crim amb l’ajut d’aparells d’alta tecnologia fets per ells mateixos i unes màscares que els faran passar desapercebuts. Als cinemes, a partir del 14 de gener

+ INFO DIRECCIÓ: Michel Gondry. INTÈRPRETS: Christoph Waltz,

Cameron Diaz, Seth Rogen, Edward Furlong, Edward James Olmos, Tom Wilkinson, Jay Chou, Sterling Cooper, Chad Coleman i Analeigh Tipton.

Els socis del TR3SC podran assistir, en exclusiva, a la preestrena EL CLUB DE CULTURA TR3SC 59

58-59_ok.indd 59

28/12/10 12:45:49


Cinema

Federicco Luppi i Pablo Echarri demostren qui té més principis.

Cuestión de principios EL JOC DE L’ÈTICA COMÈDIA

L’incombustible actor Federicco Luppi es posa a la pell del vell Castilla, un home amb uns ferms principis ètics que està convençut de saber com s’ha d’actuar a cada ocasió on hi intervé el dubte moral. Tot i la seva experiència, l’empresa no dubta a contractar un cap més jove, en Silva, un yuppie amb qui no s’avé massa. Un dia s’adona que justament té el número d’una revista que li manca a en Silva per completar la seva collecció. Tot i que els seus caps li insisteixen en què vengui la revista, en Castilla s’hi nega “perquè no tot es pot comprar”. El jove es proposa demostrar a tothom que aconseguirà la revista doblegant la voluntat del vell. Aquesta història, una lluita de principis morals d’ahir i d’avui, està basada en el conte Cuestión de principios de l’escriptor argentí Roberto Fontanarrosa.

+ INFO DIRECCIÓ: Rodrigo Grande. INTÈRPRETS: Federicco Luppi,

Norma Aleandro i Pablo Echarri.

Els socis del TR3SC podran assistir, en exclusiva, a la preestrena

60 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

60-61_ok.indd 60

28/12/10 12:46:33


Más allá de la vida ‘THRILLER’ SOBRENATURAL DRAMA

Als seus 80 anys, Clint Eastwood vol provar a dirigir nous gèneres i ara s’atreveix amb una pel·lícula amb connexions sobrenaturals on els seus tres protagonistes han estat colpejats per tràgics incidents que els fan veure més enllà. George és un obrer d’Estats Units que escolta les veus dels morts quan toca alguna persona. Marie és una periodista francesa que va estar a punt de morir durant les seves vacances al sud-est asiàtic a causa d’un violent tsunami. I Marcus és un noi londinenc d’11 anys que perd el seu germà bessó en un accident de trànsit. Tot i no ser un apassionat del món psíquic, Eastwood va acceptar l’excel·lent guió escrit per Peter Morgan, dues vegades nominat als Oscar de Hollywood, perquè conté un missatge molt interessant sobre la pèrdua i com arribar a trobarse un mateix.

Els socis del TR3SC podran assistir, en exclusiva, a la preestrena

+ INFO DIRECCIÓ: Clint Eastwood. INTÈRPRETS: Matt Damon, Cécile

de France i Bryce Dallas Howard.

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 61

60-61_ok.indd 61

28/12/10 12:46:54


Cinema

Incendies L’HORROR DE LA GUERRA DRAMA

Considerada la millor pel·lícula canadenca al Festival de Cinema de Toronto, Incendies explica la història de dos germans que, a la mort de la seva mare Nawal, reben com a testament dos sobres, un destinat a un pare que creien mort, i l’altre, a un germà que no sabien que existia. Jeanne està disposada a conèixer millor la seva família i decideix viatjar a un país indeterminat del Pròxim Orient per trobar-los. Simon l’acompanya en aquest viatge per la terra dels seus avantpassats tot seguint la pista d’una mare molt llunyana a qui van conèixer i tot descobrint el destí tràgic marcat a foc per la guerra i l’odi. I també el valor d’una dona molt especial. Incendies està inspirada en l’obra teatral de Wajdi Mouawad, una commovedora recerca iniciàtica sobre l’horror que la guerra pot arribar a produir en una persona.

Els socis del TR3SC podran assistir, en exclusiva, a la preestrena

+ INFO DIRECCIÓ: Denis Villeneuve. INTÈRPRETS: Lubna Azabal,

Mélissa Désormeaux-Poulin, Maxim Gaudette i Rémy Girard.

62 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

62-63_ok.indd 62

28/12/10 14:30:06


El profund diàleg que s’estableix entre els protagonistes és l’essència de la pel·lícula.

De dioses y hombres MISSATGE DE PAU DRAMA

Un monestir a les muntanyes del Magreb dels anys 90. Vuit monjos cistercencs viuen en perfecta harmonia amb la població musulmana, fins que un grup de fonamentalistes islàmics assassina un grup de treballadors estrangers i el pànic s’apodera de la regió. L’exèrcit s’ofereix a protegir-los, però els monjos rebutgen l’ajut i dubten si marxar o quedar-se. Tot i les amenaces i els perills, s’adonen que han de quedar-se, passi el que passi, per transmetre un missatge de pau entre les religions. La cinta, que ha estat seleccionada per representar França als Oscar com a millor pellícula de parla no anglesa, intenta capturar l’esperit dels esdeveniments que van colpejar la vida dels religiosos de l’orde del Císter que van viure a Tibhirine, a Algèria, des de l’any 1993 i fins que van ser segrestats i assassinats l’any 1996 a mans de grups extremistes.

+ INFO DIRECCIÓ: Xavier Beauvois. INTÈRPRETS: Lambert Wilson, Michael

Lonsdale, Olivier Rabourdin, Philippe Laudenbach, Abdelhafid Metalsi i Sabrina Ouazani, entre d’altres.

Els socis del TR3SC podran assistir, en exclusiva, a la preestrena EL CLUB DE CULTURA TR3SC 63

62-63_ok.indd 63

28/12/10 14:30:11


© Disney Enterprises, Inc

Cinema

Rapunzel, amb la seva infinita melena, és la primera princesa Disney en tres dimensions.

Enredados PRINCESA EN 3D ANIMACIÓ

Fa 73 anys que la factoria Walt Disney Pictures va adaptar per primer cop un dels contes de tota la vida, Blancaneus, per dur-lo a la gran pantalla. Cinquanta pel·lícules d’animació després, arriba als nostres cinemes Enredados, una divertida adaptació de Rapunzel, el clàssic dels germans Grimm, que es converteix en la primera princesa Disney en tres dimensions. Es tracta d’una comèdia musical plena d’acció i d’humor sobre una noia amb una melena màgica de 21 metres de llarg que va ser segrestada quan era una nena i tancada a una torre. Gràcies a la seva desbordant imaginació, la princesa adolescent aconsegueix escapar de la seva presó amb l’ajut de l’encantador bandit del regne. Durant la fugida, la parella haurà de fer front a un munt d’aventures on l’emoció i l’humor seran constants. La banda sonora serà doblada per David Bustamante i Marta Sánchez.

+ INFO DIRECCIÓ: Byron Howard

i Nathan Greno. VEUS: Mandy Moore i Zachary Levi. COMPOSITOR: Alan Menken.

Els socis del TR3SC podran assistir, en exclusiva, a la preestrena

64 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

64-65_ok.indd 64

28/12/10 12:48:21


ÒPERES I BALLET

CCCD

ALS BOSQUE MULTICINES

Preu reduït per a les estrenes

Fins al 7 d’abril, 20% de descompte

de cinema d’autor del Circuit

(soci + acompanyant) / ServiCaixa

Català de Cinema Digital. Una estrena de cinema d’autor al mes

CLASSE MAGISTRAL ALS VERDI

Consulteu www.tresc.cat

Un cop al mes, classe magistral amb un important director espanyol

CINEMA MALDÀ

Consulteu www.tresc.cat / Taquilles

5,5 € de dilluns a diumenge Podeu veure fins a 4 pel·lícules

PHENOMENA Cinema Urgell

per aquest preu

Un cop al mes, sessió doble amb els

Taquilles

grans èxits del cinema / 3€ per al soci i tres acompanyants / ServiCaixa

CINECLUB DIÒPTRIA DE FIGUERES Preu reduït els dijous en V.O.S. (4,5 €)

ANIMAC

Taquilles

Del 24 al 27 de febrer Consulteu el web www.animac.info

CINECLUB SABADELL Preu reduït els dijous (5 €)

DOCS BARCELONA

Taquilles

De l’1 fins el 6 de febrer Consulteu www.tresc.cat

CINEMA ALEXANDRA Preu del dia de l’espectador

FEC REUS Festival Europeu

tots els dies de la setmana

de Curtmetratges

5 € matinals (pel·lícula + esmorzar)

Del 23 al 26 de febrer

Taquilles

Consulteu www.tresc.cat CINEMA CATALUNYA FEC CAMBRILS Festival Europeu

Preu del dia de l’espectador

de Curtmetratges

de dimecres a divendres

Del 16 fins el 19 de febrer

Taquilles

Consulteu www.tresc.cat CINEMA L’ESBARJO VERDI CASABLANCA KAPLAN

2 € per al soci i un acompanyant

Preu del dia de l’espectador

de dijous a diumenge

de dilluns a dijous / Taquilles

Taquilles EL CLUB DE CULTURA TR3SC 65

64-65_ok.indd 65

28/12/10 12:48:32


Cinema CINEMA SALA MOZART Preu del dia de l’espectador tots els dies de la setmana

CINEMA TRUFFAUT Preu del dia de l’espectador

CINEMES RENOIR Preu del dia de l’espectador de dilluns a dijous

CINEMES VERDI Preu reduït de dimarts a dijous (6 €)

de dilluns a divendres

CINEMES FILMAX

CINES ACEC Preu dia de l’espectador de dilluns a dijous

Preu del dia de l’espectador de dilluns a dijous

AQUESTES NOMÉS

CINEMES GIRONA

SÓN ALGUNES DE

Preu reduït de dilluns a diumenge,

LES PROPOSTES QUE TROBAREU A WWW.TRESC.CAT

incloses sessions 3D i familiars de cap de setmana per al soci i 3 acompanyants

CINEMES EL PUNT (3D) 1 € de descompte per al soci i tres acompanyants per a les pel·lícules en 3D CIRCUIT URGELLENC Preu del dia de l’espectador de dilluns a dissabte

CINEMES IMAX PORT VELL 20% per als socis i 3 acompanyants de dilluns a divendres I sessions matinals de cap de setmana 10% en sessions de tarda-nit

EL DOCUMENTAL DEL MES Preu reduït per als socis i un acompanyant a les sales on es projecta el documental

els caps de setmana i festius CINEMES LAUREN Preu del dia de l’espectador de dilluns a divendres no festius

CINEMES MÉLIÈS 2x1 Taquilles

FILMOTECA DE CATALUNYA Preu reduït per als socis i un acompanyant

YELMO CINES Preu reduït de dilluns a diumenge, inclòs sessions en 3D

66 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

66-67_ok.indd 66

28/12/10 12:49:15


DVD

Preu TR3SC: 13,50 

Preu TR3SC: 16,50 €

Preu TR3SC: 14 €

Preu TR3SC: 11,50 €

Arròs Covat

Mis tardes con Margueritte

Aquesta sèrie televisiva guardonada amb un Premi Ondas parla sobre el conflicte de fer-se gran i la sensació que les oportunitats volen. Sexe, feina, temptacions, amics, festes, la urbana, els sogres amb mala llet, Barcelona, les noies amb els pits grans, els nens repel·lents i molt d’arròs en un món creat per Juanjo Sáez.

Germain, un home de 50 anys gairebé analfabet, i Margueritte, una fràgil anciana apassionada dels llibres, coincideixen en un banc del parc. La dona comença a llegir-li fragments de novel·les, i li descobreix un món literari del qual Germain se sentia exclòs. Els encontres que poden canviar una vida.

Preu TR3SC: 13,50 

Conocerás al hombre de tus sueños

El gran Vázquez

La darrera de Woody Allen té els ingredients que són habituals en ell: amor, sexe, traïcions i rialles en aquesta comèdia on les passions i les obsessions d’un grup de persones desencadenen tot tipus de situacions, des d’absurdes fins a perilloses. Amb Antonio Banderas, Josh Brolin, Anthony Hopkins, Naomi Watts i Freida Pinto.

Santiago Segura es posa a la pell de Manuel Vázquez, un dels millors dibuixants de còmics espanyol dels 60, creador d’Anacleto, agente secreto, Las Hermanas Gilda o La familia Cebolleta. Els seus personatges triomfen a l’editorial Bruguera i per ell la vida és com una festa que s’ha de viure sense preocupar-se per res.

Preu TR3SC: 13,50 €

Mis últimas cinco novias

Tasmania

Duncan és un noi amb poca sort en l’amor que decideix visitar les darreres cinc xicotes que ha tingut per saber què va fer malament en cada cas. Un viatge per diferents països l’ajudarà a millorar en un terreny on només sobreviuen els qui millor s’adapten. Basada en el best-seller Deamor, d’Alain de Botton.

L’any 1882, un grup de vuit presoners que escapen de la brutal presó de McQuire Harbour han de fer front a un horrible territori inhòspit (l’actual illa de Tasmània) que provocarà que portin les seves condicions humanes al límit per culpa de la fam, la por i la incertesa. Una sorprenent història basada en fets reals.

Preu TR3SC: 14 €

Mira i escolta 2

Mar de fang

El segon volum de Mira i Escolta, produït per L’Auditori i Benecé, vol ensenyar als més menuts a gaudir de la música a partir d’il·lustracions que donen vida, emoció i moviment al ritme de peces de compositors clàssics com Mozart, contemporanis i cançons populars tradicionals. El disc consta de 20 episodis de durada variable.

Un documental dirigit per Luis Ortas i Agustí Torres que reflecteix el procés creatiu del mural ceràmic que l’artista Miquel Barceló va realitzar, des del 2001 fins al 2005, per a la remodelació de la capella de Sant Pere de la Catedral de Mallorca. Un procés complex que va tenir lloc entre Itàlia i les Balears.

Preu TR3SC: 13 €

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 67

66-67_ok.indd 67

28/12/10 12:49:25


© Pepe Encinas

Espais, Museus i Galeries

Les sinuoses formes de l’edifici i les seves xemeneies atreuen totes les mirades dels vianants.

Art a La Pedrera L’OBRA SOCIAL DE CATALUNYACAIXA OBRE L’ANY AMB UNA COMPLETA PROGRAMACIÓ, A MÉS D’OBRIR LES PORTES DE LA SEVA SEU A TOTS ELS AMANTS DE L’ARQUITECTURA MODERNISTA

68 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

68-69_ok.indd 68

28/12/10 12:49:59


Una visita obligada

U

n dels edificis més singulars d’Antoni Gaudí és, en l’actualitat i des de fa anys, seu de l’Obra Social de CatalunyaCaixa. De fet, a banda d’allotjar les oficines de les diferents àrees de l’obra social, és també un important centre cultural de referència a la ciutat pel conjunt d’activitats que organitza i pels diferents espais museístics i d’ús públic que inclou. A La Pedrera, per exemple, es pot accedir a l’Espai Gaudí (exposició permanent sobre l’arquitecte i el modernisme arquitectònic), a les seves exposicions temporals (com ara la dedicada a Javier Mariscal), a cicles literaris o musicals, a activitats lúdiques, familiars o educatives que s’hi desenvolupen... Un gran ventall d’opcions que formen part del contingut que l’Obra Social de CatalunyaCaixa ofereix a tots els visitants provinents de la mateixa ciutat de Barcelona i de totes les parts del món. I a més a més, pujar a veure les seves golfes (i els seus 270 arcs catenaris de maó de pla que creen una estructura semblant a la d’un esquelet) o el seu terrat, amb els badalots i xemeneies que tanta fascinació exerceixen sobre tothom que els admira.

Mariscal Fins al 30 de gener, es podrà veure l’exposició Mariscal a La Pedrera, una selecció de treballs del dissenyador realitzats al llarg de 40 anys, els 20 últims al seu propi estudi. L’espectador es pot submergir en el seu món multidisciplinari i conèixer el seu procés creatiu.

Descompte TR3SC

20% en l’entrada i visita guiada a l’exposició de Mariscal Taquilles

+ INFO LA PEDRERA. Passeig de Gràcia, 92. Tel. 902 40 09 73

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 69

68-69_ok.indd 69

28/12/10 12:50:02


Museus

Descompte TR3SC

20% carnet familiar Taquilla (consulteu web del TR3SC)

Poble Espanyol LA MÀGIA OMPLE EL RECINTE DE MONTJUÏC INFANTIL/FAMILIAR

L’emblemàtic recinte del Poble Espanyol es vesteix de gala per rebre diversos espectacles dirigits a famílies, nens i nenes de totes les edats que tindran lloc els diumenges dels mesos de gener i febrer. El popular i divertit Mag Lari encetarà aquest cicle amb l’espectacle Somriures i Màgia, una hora farcida d’aparicions i de desaparicions, riures i interacció amb el públic (2, 9, 16, 23 i 30 de gener). L’actuació coincideix amb el Taller de trucs de màgia, que ensenyarà els menuts a convertir-se en autèntics mags. El camí de Wasahali és un espectacle multimèdia que transcorre per la sabana africana, on un parell de nens viuen tot tipus de peripècies acompanyats d’animals pintorescos (6, 13, 20 i 27 de febrer). El taller d’Elaboració d’un cap gros, que coincideix en dates, i el Carnestoltes Reciclat (27 de febrer) arrodoneixen la festa.

+ INFO POBLE ESPANYOL (BARCELONA) Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 13 Tel. 93 508 63 00

Gener i febrer

70 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

70-71_ok.indd 70

28/12/10 12:50:31


per a artistes llaminers

Els nens d’entre 4 i 12 anys podran plasmar les seves inquietuds artístiques en aquests tallers.

Museu de la Xocolata ACTIVITATS LLAMINERES INFANTIL/FAMILIAR

El recinte més dolç i llaminer de Barcelona organitza cada cap de setmana tallers oberts anomenats Artistes de la xocolata, dirigits a nens i nenes de 4 a 12 anys, a qui se’ls ensenyarà a fer una figura de xocolata a partir de l’explicació d’un professional de la pastisseria sobre les característiques i la manipulació d’aquest aliment. Amb la voluntat de difondre la cultura del cacau, també s’ofereixen tallers de creació de piruletes i tasts de xocolata. Les instal·lacions del museu fan un recorregut per la història de la xocolata, des dels orígens del cacau fins a les tradicions catalanes i el valor simbòlic, cultural, econòmic i nutritiu. Els socis obtindran un 30% de descompte en els tallers oberts i se’ls obsequiarà amb un taller gratuït i exclusiu de maridatge de vins i cava amb xocolata (majors de 18 anys). Per conèixer les propostes especials, consulteu www.tresc.cat

+ INFO MUSEU DE LA XOCOLATA (BARCELONA) Comerç, 36. Tel. 93 268 78 78

Tot l’any

Descompte TR3SC

20% Taquilla

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 71

70-71_ok.indd 71

28/12/10 12:50:41


Museus

© Albert Sierra

Noves col·leccions

Museu d’Arqueologia de Catalunya ES RENOVA PER DINS PER DONAR MILLOR SERVEI HISTÒRIC

La seu a Barcelona del MAC ha modernitzat el 70% dels seus continguts i les seves instal·lacions per estar al dia: més accessibles i més didàctics, l’objectiu és donar millor servei als ciutadans. En aquesta primera fase de renovació, s’han inaugurat 11 noves sales, que acullen un miler de peces originals corresponents als períodes de la prehistòria i de les colonitzacions grega i fenícia per la Mediterrània entre els segles IX i III aC. D’altra banda, s’ha actualitzat el discurs, s’ha incorporat una nova museografia, amb una presentació més dinàmica i entenedora, i s’han produït quatre nous audiovisuals. El museu ha treballat amb els millors especialistes de cada període, incorporant-hi peces rellevants de l’arqueologia catalana i ha comptat amb l’experiència i el coneixement de bons dissenyadors i industrials que li han donat forma a tot plegat. El TR3SC oferirà dues activitats especials: visita guiada i una slow session. Per saber dates i horaris, consulteu www.tresc.cat

+ INFO MUSEU D’ARQUEOLOGIA DE CATALUNYA (BARCELONA) Pg. de Santa Madrona, 39-41 Tel. 93 423 21 49 www.mac.cat

Tot l’any

Descompte TR3SC

30% Taquilla

72 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

72-73_ok.indd 72

28/12/10 12:51:26


Museu de Badalona Museu de la Colònia MUSEÏTZACIÓ DE LES TERMES Vidal de Puig-Reig I EL DECUMANUS DE BAETULO HISTÒRIC

LA CIÈNCIA I LA TÈCNICA CATALANA HISTÒRIC

Al subsòl del Museu s’hi conserven 3.400 m2 de restes de la ciutat romana de Baetulo, un conjunt excepcional per la seva extensió i innovadora museografia. Es poden veure les termes i seguir un itinerari pels principals carrers de la ciutat romana, propers al fòrum. El Museu convida a fer un viatge en el temps per conèixer de ben a prop la Badalona de fa 2000 anys, gràcies a una presentació museogràfica única a Europa. Altres espais que complementen la visita són: la Casa dels Dofins, el Jardí de Quint Licini i el Conducte d’Aigües.

La missió d’aquest museu de Puig-Reig és conservar i difondre el patrimoni de la Revolució Industrial catalana de finals del segle XIX i principis del XX. Recentment, l’equipament ha millorat la seva oferta didàctica i ha estat l’escenari de diverses produccions audiovisuals, com ara Pa negre i la minisèrie Barcelona ciutat neutral. També ha servit d’inspiració a un dels darrers fenomens de la narrativa catalana: la novel·la Olor de Colònia (Edicions de 1984), de Sílvia Alcántara.

+ INFO

+ INFO

MUSEU DE BADALONA (BADALONA)

MUSEU DE LA COLÒNIA VIDAL DE PUIG-REIG (BARCELONA)

Pl. de l’Assemblea de Catalunya, 1. Tel. 93 384 17 50

Ctra. C-16, Km. 78. Tel. 93 829 04 58

Tot l’any

De l’1 de gener al 28 de febrer

Descompte TR3SC

Descompte TR3SC

50% Taquilla

2X1 durant gener-febrer Taquilla (consulteu web del TR3SC)

EL CLUB DE CULTURA TR3SC 73

72-73_ok.indd 73

28/12/10 12:51:34


74-75_ok.indd 74

28/12/10 12:52:10


PALAU MOXÓ 15% Taquilles

MUSEU PAU CASALS (SANT SALVADOR-EL VENDRELL) 2x1 Taquilles

CASA AMATLLER 15% Taquilles CCCB 20% Taquilles

MUSEU DE LA XOCOLATA 20% Taquilles MUSEU DE JOGUETS I AUTÒMATS (EXPOSICIÓ DE BARCELÓ A SIXEART) 2x1 Taquilles

MACBA 20% Taquilles

GALERIA SETBA Visites guiades Taquilles

MNAC 30% Taquilles

AQUESTES NOMÉS SÓN ALGUNES DE LES PROPOSTES

GALERIA CANALS Visites guiades Taquilles

QUE TROBAREU A WWW.TRESC.CAT

FUNDACIÓ JOAN MIRÓ 2x1 Taquilles FUNDACIÓ ANTONI TÀPIES 2x1 Taquilles MUSEU DEL MODERNISME CATALÀ 30% Taquilles FUNDACIÓ SUÑOL 2x1 Taquilles

FUNDACIÓ VALLPALOU 2x1 Taquilles MONESTIR DE LES AVELLANES 20% Taquilles GAUDÍ CENTRE REUS 2x1 Taquilles MUSEU EPISCOPAL DE VIC 2x1 Taquilles EL CLUB DE CULTURA TR3SC 75

74-75_ok.indd 75

28/12/10 12:52:22


LlibresambAbacus

Reedicions d’excepció

Clàssics d’hivern ELS DIES DE FRED CONVIDEN A GAUDIR D’UNA BONA LECTURA. AIXÍ QUE, QUÈ MILLOR QUE APROFITAR PER DESCOBRIR DOS FENOMENS EDITORIALS D’AVUI I DE SEMPRE 76 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

76-77_ok.indd 76

28/12/10 12:52:48


T

robar refugi en la calidesa d’un llibre és una bona forma de combatre el fred a l’hivern. Especialment si es tracta d’un clàssic. En aquest sentit, clàssic no vol dir desfassat o antic, sinò avalat per l’experiència d’incomptables lectors que mantenen viu el títol a les impremtes malgrat el pas dels anys. Aquest és el cas de Sonata a Kreutzer, de Lev Tolstói, recuperat per la mà de la col·lecció Cuadernos del Acantilado. En aquesta novel·la breu, però de gran intensitat i ritme in crescendo que captiva el lector fins a la darrera pàgina, Tolstói critica la hipocresia dels valors burgesos, que amaga les fosques pulsions i la violència dels éssers humans. Una altra novetat clàssica és l’edició de luxe de Pedra de tartera, de Maria Barbal, novel·la que arriba a les 55 edicions. Quan la petita editorial alemanya Transit la va publicar el març del 2007, només en dos mesos es van vendre 40.000 exemplars. Pedra de tartera explica en primera persona la vida d’una dona, Conxa, que refà la seva trajectòria vital en una mena de memòries que recullen, en tres parts, tres estadis vitals de la protagonista.

Edició de luxe Columna s’ha proposat recuperar tota l’obra de Maria Barbal. Ja van ser reeditades Escrivia cartes al cel, La mort de Teresa i Ulleres de sol. Amb Pedra de tartera, Barbal va debutar com a escriptora, l’any 1985. Aquesta edició de luxe va acompanyada de fotografies del Pallars que il·lustren l’obra més conegud de l’autora.

Propostes per aquests mesos del Grup de Lectura del TRESC

Els socis que estigueu interessats en participar-hi, consulteu www.tresc.cat EL CLUB DE CULTURA TR3SC 77

76-77_ok.indd 77

28/12/10 12:52:52


LlibresambAbacus

L’esquerra europea en crisi

Redescoberta personal

El periodista Toni Cruanyes, durant molts anys enviat especial a Londres, dóna les claus per entendre les successives derrotes dels governs d’esquerres a Europa, en una obra àgil i amena de llegir. Es tracta d’una tesi ben argumentada sobre la crisi global de la sociodemocràcia a partir del cas britànic. De Tony Blair a Zapatero. Una autòpsia de l’esquerra europea. Toni Cruanyes. Angle Editorial. 248 pàgines.

La Judit viatja a Los Ángeles per trobar la seva germana gran, desapareguda fa més de 13 anys, i s’adonarà que mai no arribem a conèixer ningú, ni tan sols a nosaltres mateixos. Un relat es vertebra al voltant de vivències escampades per Vic, Nicaragua, Los Ángeles, Barcelona i Twentynine Palms, i un debut a la narrativa poderós, madur i singular. Mapa mut. Rubèn Intente. Angle Editorial. 368 pàgines.

El procés d’enamorar-se

Mandela segons ell mateix

La segona part d’un clàssic de la literatura universal on Proust explica l’efervescència de la passió: la trilogia encapçalada per El temps perdut. Charles Swann és un home de classe alta que un bon dia sent alguna cosa més per Odette, una noia amb una vida molt diferent a la seva. El llibre descriu amb finor psicològica el procés d’enamorament. Un amor d’en Swann. Marcel Proust. Editorial Viena. 304 pàgines.

Una oportunitat de conèixer millor una de les figures més inspiradores dels nostres temps. Gràcies a aquest recull de documentació personal (cartes i diaris escrits quan va ser empresonat durant l’apartheid a principis dels anys 60), el llibre ofereix una visió sense precedents de Nelson Mandela. El pròleg el signa ni més ni menys que Barack Obama. Converses amb mi mateix. Nelson Mandela. Columna. 576 pàgines.

Una comèdia irreverent

Desmuntant els clàssics

Prohibit pel règim iranià, es tracta d’un dels millors best-sellers que ha donat la literatura d’aquest país d’Orient, on triomfa de forma clandestina des de fa temps. Una sorprenent obra mestra de la comèdia i els despropòsits que retrata personatges i tòpics d’un Iran més tolerant i humà, de mà d’uns dels més destacats opositors del govern. Mi tío Napoleón. Iraj Pezeshkzad. Ático de Libros. 736 pàgines.

Una història de la literatura en clau d’humor que probablement sigui el llibre més políticament incorrecte que s’hagi publicat els darrers temps. Una opinió personal sobre obres clàssiques o modernes signada per Javier Traité, autor d’un web que analitza despiadadament les novetats editorials. Historia torcida de la literatura. Los grandes clásicos como nunca te los han contado. Javier Traité. Ático de Libros. 352 págines.

ES PODEN COMPRAR AMB UN 5% DE DESCOMPTE A TRAVÉS DEL WEB DEL TR3SC I WWW.ABACUS.COOP 78 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

78-79_ok.indd 78

28/12/10 12:53:45


Novel·la negra

Un joc sinistre

Considerat un dels millors thrillers de l’any, aquest títol del croata Zoran Drvenkar ha estat guardonat amb el Premi Friedrich Glauser a la millor novel·la negra a Alemanya, Àustria i Suïssa. És la història inquietant de quatre joves berlinesos que creen una empresa que ofereix contactar amb les víctimes de les nostres petites crueltats per disculpar-nos. Sorry. Zoran Drevkar. Seix Barral. 432 pàgines.

Un home rep una misteriosa carta que el convida a pensar un número que ja està escrit en un altre sobre. L’home demana ajut a un policia retirat de Nova York per trobar el remitent de la carta. I així es veuran implicats en un cas d’assassinat on el botxí sembla capaç de llegir la ment de les seves víctimes. Sé el que estàs pensant. John Verdon. Proa. 416 pàgines.

Descobrir el passat

Mares i filles

Com cada any per Tots Sants, l’Èlia torna al poble per fer la visita de rigor al cementiri i passar uns dies amb la seva família. Enguany tot és una mica estrany. Amb l’edat, la petita dels Pedró se sent més còmoda entre la seva gent. Però estant tan disposada i atenta, es poden començar a veure i entendre coses que fins ara havien passat desapercebudes. Primavera, estiu, etcètera. Marta Rojals. Magrana. 368 pàgines.

A través de quatre generacions d’una mateixa família, Isabel-Clara Simó narra la història d’una nissaga de dones liberals amb arrels jueves que ha hagut de lluitar amb decisió i valentia per fer-se un lloc a l’època que els ha tocat viure. Una novel·la coratjosa i sincera que explora els límits de la identitat i descobreix els secrets que oculten les aparences. Amor meva. Isabel-Clara Simó. Edicions 62. 280 pàgines.

El perill de les assegurances

Sentiments de maduresa

Nil Barral, un treballador d’assegurances amb una vida rutinària, és a la vegada autor i protagonista d’aquesta misteriosa trama on es converteix en investigador d’un frau, ja que sospita que la vídua d’un client pot haver-lo assassinat per cobrar la pòlissa. Nil Barral és l’alter ego d’un autor català d’èxit, que inicia així una nova travessa pel gènere policíac. L’home que dormia al cotxe. Nil Barral. Amsterdam Llibres. 144 pàgines.

Joe i Ruth són un matrimoni sense fills amb una existència un tant buida, com si fossin espectadors del final de la seva vida. L’arribada d’una postal signada per una vella amiga coneguda 20 anys enrere en un viatge els desperta sentiments i preguntes llargament postergades. Una novel·la deliciosa que va rebre el Nation Book Award l’any 1977. El pájaro espectador. Wallace Stegner. Libros del Asteroide. 312 pàgines.

ES PODEN COMPRAR AMB UN 5% DE DESCOMPTE A TRAVÉS DEL WEB DEL TR3SC I WWW.ABACUS.COOP EL CLUB DE CULTURA TR3SC 79

78-79_ok.indd 79

28/12/10 12:53:57


+ PERFIL

© Marta Jordi

Entrevista

NOM

Toni Puntí QUÈ FA

Conductor i director de l’espai cultural Ànima, al 33. L’HEM VIST A...

Porta 20 anys fent de comunicador a TV3 i al Canal 33. Format als serveis informatius, s’ha especialitzat en periodisme cultural, “una oportunitat de combinar allò que m’agrada amb la feina de comunicar”. L’hem pogut veure a La nit al dia, al 3/24 i dirigint la revista Time Out.

“Volem donar veu a la gent” CONDUEIX I DIRIGEIX ‘ÀNIMA’, UN DELS PROGRAMES ESTRELLA DEL NOU CANAL 33, ÍNTEGRAMENT DEDICAT AL MÓN DE LA CULTURA I LA DIVULGACIÓ. PER M. CARRERA 80 TR3SC EL CLUB DE CULTURA

80-81_ok.indd 80

28/12/10 12:54:36


E

l seu rostre l’associem a la divulgació cultural del nostre país. La creació d’un Canal 33 lliure d’esports a partir de febrer i de l’estrena a l’abril d’una imatge i una graella de continguts renovada l’alcen com un dels periodistes amb més projecció d’aquesta etapa engrescadora. Ens podria avançar què trobarem en aquesta nova etapa del Canal 33?

La TDT ens ha portat competència però també l’oportunitat de fer un canal exclusivament dedicat al món de la cultura i la divulgació. Coincidint amb el dia de Sant Jordi i l’aniversari de la seva creació, el 33 renovarà la seva imatge i programarà nous espais, com pel·lícules en V.O, etcètera. Serà una oferta molt diferenciada a la de la televisió actual. En quins aspectes es diferencia del 33 actual?

Fins ara, el 33 era una mena de calaix de sastre d’espais molt diversos. Tan bon punt podies veure Temps de Neu, que seguir un debat literari a L’hora del lector. No tenia gaire sentit perquè el target és diferent. Era un canal poc definit. A partir de febrer, amb el nou canal Esport 3, els continguts tindran un marc propi, adequat a les seves característiques. A qui es dirigeix aquest renovat 33?

Neix per satisfer àmplies minories, per arribar a un públic interessat en la televisió com a eina divulgativa. Un públic inquiet, culturalment actiu i consumidor de cultura que vol conèixer l’oferta del país.

Tot i la crisi, crec que tenim un país riquíssim culturalment parlant, amb propostes sòlides i de qualitat. Moltes vegades no en som gaire conscients

musical. Aquest sistema de vasos comunicants és molt enriquidor. Es pot aconseguir a través de la televisió a partir de programes com Ànima, que ofereix un ventall molt ampli de propostes culturals que van des de l’art contemporani, al circ, el musical, la literatura, etcètera. Ànima ha estat reconegut amb diversos premis. Quina valoració en fa?

Ha estat una mena de regal. Crec que és un programa que feia falta. Quan el vam dissenyar havíem notat que faltaven espais finestra per a molts sectors que no sortien mai. És trist que artistes nacionals reconeguts mundialment en disciplines minoritàries no obtinguin el suport dels mitjans públics del seu país. Estic content perquè el programa dóna veu a gent que fins ara no havia tingut l’oportunitat d’explicar el que fa. En quin moment creu que es troba l’oferta cultural al nostre país?

Tot i la crisi, crec que tenim un país riquíssim culturalment parlant, amb propostes sòlides i de qualitat. Moltes vegades no en som gaire conscients. Quan preparem Ànima hem d’escollir perquè no hi caben totes. I la demanda?

Què s’hauria de fer en realitat per atreure més públic cap a la cultura?

Em sembla fantàstic que a partir d’una exposició, per exemple, algú descobreixi una pel·lícula o un grup

Tinc la sensació que sempre hi ha la mateixa gent als mateixos llocs. El repte de futur és que hi hagi un transvasament de públic entre disciplines. Ara el públic és massa compartimentat. EL CLUB DE CULTURA TR3SC 81

80-81_ok.indd 81

28/12/10 12:54:45


Ets soci del TR3SC Vols multiplicar el teu Regal Club? Si ets soci del TR3SC i ens presentes dos socis nous, tindràs un REGAL CLUB extra* Club TR3SC * El REGAL CLUB té la mateixa vigència que el teu carnet TR3SC

Club Català de Cultura, SL Tànger, 43 08018 Barcelona

Fes club Fes cultura El teu nom i número de soci .............................................................................................................. Nom del nou soci ......................................................... Cognoms .......................................................... Població ............................................ Codi postal ........................................... Telèfon ................................ Mòbil ................................................. Correu electrònic ................................................................................... Data de naixement ............................................... NIF ......................................................................................

Dades bancàries Nom i cognoms ................................................................................ NIF ........................................................... Entitat Oficina Dígits de control Número de compte

Signatura Les teves dades seran incorporades a la base del Club Català de Cultura, SL, Televisió de Catalunya SA i Catalunya Ràdio, SRG, SA. D’acord amb els articles 15 i 16 de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de dades de caràcter personal, tens dret a accedir a les teves dades, a modificar-les o a cancel·lar-les en qualsevol moment.

82-83_ok.indd 1

28/12/10 12:55:29


82-83_ok.indd 2

28/12/10 12:55:34


84_ok.indd 84

28/12/10 12:56:09

TR3SC Revista gener-febrer 2011  

TR3SC Revista gener-febrer 2011