LEVEN! magazine regio Den Haag #44

Page 26

charme De

van Kasteel De Wittenburg Kasteel De Wittenburg ligt in de bosrijke omgeving van Wassenaar. Directeur Ralf Meppelder neemt LEVEN! mee op een bijzondere ontdekkingsreis, waar rijke historie, uitzonderlijke gastvrijheid en modern comfort samensmelten.

D

it charmante landgoed heeft een indrukwekkende oprij­ laan naar het kasteel, omgeven door grote eeuwen­ oude bomen. Je waant je direct in een andere wereld. Gasten worden hier warm ontvangen, de rode loper ligt al helemaal uitgerold en de kaarsen in de lantaarns branden aangenaam. Ralf Meppelder: “Wij zijn trots op ons kasteel en delen de kasteelervaring het liefst met zo veel mogelijk anderen. Wij zijn dan ook verheugd dat de lancering van de lenteeditie van LEVEN! heeft plaatsgevonden in ons kasteel.”

Hotel, restaurant en trouwlocatie De geschiedenis van Kasteel De Wittenburg begon in de lente van 1899 toen Jonkheer Helenus Marinus Speelman dit buitenverblijf bouwde voor zijn vrouw Sophie. De architectuur en de pronkstukken uit die tijd zijn nog steeds zichtbaar. Eind 1963 opende het kasteel haar deuren voor gasten. Het monumen­tale historische pand is in de loop der jaren nauwelijks veranderd. De authentieke sfeer van vroeger is samengebracht met de moderne tijd. In deze inspirerende omgeving zijn er verschillende ruimtes, elk met een eigen sfeer en geschikt van twee tot ruim vierhonderd personen. “Kasteel De Wittenburg staat bekend als een unieke vergader- en evenementenlocatie. Op het kasteel zijn er zelfs grote deals gesloten tussen wereldleiders en het bedrijfsleven. Kasteel De Wittenburg beschikt over tien exclusieve hotelkamers waar gasten vanuit de hele wereld komen. De inrichting is uiterst stijlvol en de kamers zijn uitgerust met alle comfort. Het is zelfs mogelijk om het hele kasteel af te LEVEN! 26


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.