Page 1

C. C. Sullivan A brief Portfolio of Built and Proposed Projects

Project List: Built Work: •

Trousdale Residence Beverly Hills, CA

Conde Residence New York, NY

Ercolani Residence New York, NY

Competitions: •

HB:BX - High Bridge Renovation New York, NY

School Projects: •

Gare Routier - Porte de Paris Paris, France

A Ruin : Selinunte, Italy

CAMÉ - Centre d’Art et des Medias Tercé, France

“Because it is difference that constitutes the poetry of the map and the charm of the territory, the magic of the concept and the charm of the real.” - J. Baudrillard


Trousdale Place A single-family Beverly Hills Residence

Project Details: Type:

New construction, Single-family Residence

Place:

Beverly Hills, CA

Year:

2010-Present

Size:

18,000 SF

Budget:

$800/SF

Basement Recreation Room looking at Wine Cellar, Elevator, Humidor and Metal Stair

Project Description: An all concrete house in Trousdale Place with a panoramic view of Los Angeles spanning from Downtown to Santa Monica. The client’s eccentric aesthetic and large budget allowed us to explore some interesting uses of raw materials throughout the house’s design. Most of the canopies are made of blackened structural steel. The wine cellar, and Recreation Room stairs were conceived as being temporary structures to be inserted into an otherwise “found ruin.” For his office, we are in the process of designing custom carbon fiber furniture. And throughout the house we use custom built light fixtures.

Ground Floor Plan 3 A4.2

1 A4.3

architecture + design

23'-0" 1'-0"

22'-0"

23'-11"

2'-0"

2'-0"

22'-0"

2'-0"

14'-0"

2'-0" NEED TO BE REVISED

1'-0" 1 A1.10

1

1

1

CIP CONC. WALL

Interior View of Wine Cellar

B.O. SPA

B.O. POOL UNDER SEPARATE PERMIT

011A 011 POOL EQUIPMENT EL. ROOM +83'-8" +83'-8"

3 A1.22

012 MECHANICAL ROOM +79'-8"

CIP CONC. COLUMN

1'-0"

1 1

2'-0"

STAIR 11

9'-0"

1'-0" 1'-0"

2'-0"

1'-0"

62'-10" 50'-6" 1'-6"

1'-6"

015 WINE ROOM +79'-8"

017 MACHINE ROOM +79'-8"

18'-6"

014 HUMIDOR ROOM +79-8"

BG Landscape Architects 7010 Brookford Drive Rancho Palos Verdes, CA 90275 Tel: (310) 701-6989

Soils Engineer Irvine Geotechnical, Inc. 145 N. Sierra Madre Blvd., Suite 12 Pasadena, CA 91107 Tel: (626) 844-6641

004 POWDER ROOM +83'-8"

1'-6"

4"

8" 6'-8"

3 A4.1

Issue / Description

2 A4.1

8"

K

001 002 HALLWAY HALLWAY +83'-8" +83'-8"

3 A6.1

FURNITURE PIECE

6 A7.40

7'-4"

Landscape Architect DI Zock gardens 12240 Venice Blvd, Suite 24a Los Angeles, CA 90066 Tel: (310) 612-2235

ELEVATOR CL

1'-8 1/4"

K

4'-10 1/4"

3'-4 1/2" 3'-2"

I

B6

B5

82'-4"

51'-6" 4'-6" K

3'-5"

3'-7 1/4" 3'-4 1/2"

5'-3 1/2"

7'-4"

1'-0"

STAIR 3

3'-3" B3

K

UP

32'-7"

(24 RISERS @ 6.656''; 22 TREADS @ 12'')

K

E

4'-6" B2

2'-0"

1'-0"

1

8"

1'-6"

15'-10"

1'-0" 1'-0"

Surveyor JACK LITTLE COMPANY, INC. LICENSED LAND SURVEYORS 17620 Sherman Way Suite 218 Van Nuys, CA 91406 PHONE: (818) 342-3277 FAX. (818) 344-5787

Title 24 Consultant Alternative Energy Systems 229 N. Central Ave Suite 500 Glendale, CA 91203 Tel: (818) 246-2844 Fax: (818) 246 4096

B16

8'-0"

7'-0" 8'-0"

B7

1 A4.2

CIP COLUMN IN CONC. WALL PER STRUCT. DWGS WINE RACK

1'-6"

7'-1 1/4"

1'-6"

6" 6"

1'-0" PROPERTY LINE

6'-11"

6'-11"

1

STAIR 4 (24 RISERS @ 6.656''; 22 TREADS @ 12'')

E

4'-0"

16'-10"

1

2 A4.1

5'-0"

B1

10'-7"

5 A6.1

1'-0"

10'-7"

7'-10"

005 HALLWAY +83'-8"

1'-0"

F

16'-5" 6'-0"

2'-5"

6'-8"

1'-0" 5'-0"

E

B21

6 A7.30

B23

B17

6'-6 1/2"

B8

E

2 A6.20 5 6 A7.30 A7.30

11'-11 1/2"

1

3'-4 1/2" 7'-2 1/2"

6'-4"

Q

3'-4 1/2" 8"

11'-2"

3'-0"

Q

3'-6"

B9

2'-0" 1'-0" 6'-0"

006 LAUNDRY +83'-8"

7 A6.1

1 H

CIP CONCRETE BEAM, ABOVE PER STRUCT. DWGS

PROVIDE FLOOR DRAIN IN ELEVATOR PIT, AS REQ'D.

3'-0" 6'-0"

E

H

DN

G

15'-0"

12'-9" 4'-3" 9'-3"

15'-9"

3'-10"

15'-9"

(7 RISERS @ 6.84''; 6 TREADS @ 12'')

B10

P

1 A1.22

B18

STAIR 6

3'-0"

1

Q

18

LINE OF SLAB ABOVE 1'-6"

3 A4.1

9"

1'-6"

007 MAID'S ROOM +83'-8"

1'-3" 1'-3" 3'-8"

73'-6"

I

TYP.

CIP CONCRETE COLUMN PER STRUCT. DWGS

4'-0"

E

9"

4'-0" 8"

B11

H

(7 RISERS @ 6.84''; 6 TREADS @ 12'')

E

1

2 A5.10

3 A5.10 013 REC. ROOM +79'-8"

E

19'-6"

1'-0" 6" 6"

1'-0" 12'-1" 52'-0"

008 BATHROOM +83'-8"

14'-0"

TYP.

B12 E

General Contractor Vance Co 8335 Sunset Blvd, Suite 400 West Hollywood, CA 90069 Tel: (323) 337-9009

Structural Engineer William Koh and Associate, Inc. 15477 Ventura Blvd. Suite 101 Sherman Oaks, CA 91403 Tel: (818) 385 1125

016 STORAGE +79'-8"

1'-0" 2'-0"

22'-0"

STAIR 7

16'-6"

93'-5 1/4"

J

1'-0"

1'-0" 2'-0"

1

1 A4.2

Design Architect wHY Architecture 9520 Jefferson Boulevard Studio C Culver City, CA 90232 Tel: (310) 839-5106 Fax: (310) 839-5107

ELEV 79'-7"

1'-0"

3'-0"

K

B13

2 A4.2

1'-6"

56'-11"

9 A6.1 15'-11"

009 MECHANICAL +83'-8"

7'-3 1/2"

1'-0"

3'-0 3/4" DN

1'-0" 5'-0"

E

PROVIDE FLOOR DRAIN IN DROP DOWN DOOR PIT, AS REQ'D.

2'-0"

003 STORAGE +83'-8"

1'-0"

8"

ELEV 91'-6" NO OVERHEAD PIPE/ DUCT BELOW THIS ELEVATION

CIP CONCRETE, ABOVE

ELEV 83'-7"

3'-0" 3'-0"

34'-10"

12'-2"

8"

E

1

1

16'-8"

16'-0"

1

1'-10"

10'-4"

12'-0"

30'-6"

5 A6.2

DN

15'-6"

6'-0" 1'-0"

15'-6"

STEEL COLUMN, PER STRUCT. DWGS SEWER EJECTOR PIT (3'-0" x 3'-0")

7'-6"

2'-0"

3'-0"

B15

15'-6"

1'-0"

2'-0"

2'-0"

B14

2'-0"

2'-0"

2'-0" 9'-0"

23'-11"

2'-0" 1'-6"

1

DROP - DOWN DOOR 7'-0"

E

B20

010 MECHANICAL +83'-8"

6'-4 1/4"

1

B19

1'-0"

2 A4.2

M

1'-2"

1

010A HALLWAY +83'-8"

2 A1.22

Owner True 90210, LLC 410 Trousdale Place Beverly Hills, CA 90210

(7 RISERS @ 6.84''; 6 TREADS @ 12'')

2'-0"

8'-3 1/2"

1'-0"

2'-0" 19'-11 1/4"

17'-11 1/4"

SUMP PUMP PIT PER PLUMB. DWGS

6 A5.10

L

I helped work on DD & CD sets, issued construction SK’s, and worked with the Project Architect on construction details, design packages for bid, and presentation layouts for client.

410 TROUSDALE PLACE BEVERLY HILLS, CA 90210

40'-0"

27'-11"

1'-0"

N

Peggy Hsu (Project Architect) Ferial Toosi (General Manager) Scott Sullivan (Architect) Chris Sullivan (Intermediate Architect)

wHY

4 A4.3

90'-11"

O

Project Team:

3 A4.3

2 A4.3

1

OUTLINE OF BUILDING, ABOVE

Date

50% CD BASEMENT SHELL

01.21.11

100% CD BASEMENT SHELL

02.22.11

50% CD GROUND FLOOR SHELL

04.15.11

100% CD GROUND FLOOR SHELL

07.15.11

ADDENDUM 1

09.09.11

REVISION

11.03.11

OUTLINE OF BUILDING, ABOVE 006A/B

STORAGE 1 +83'-8"

6" 1'-0"

6"

11"

7" 1'-6"

6'-0"

1'-1"

5" 8"

17'-4"

7'-0"

1'-6"

5'-0"

1'-0" 15'-11"

1'-0"

6"

1'-6"

10'-0"

6'-6"

1'-0"

40'-6"

OUTLINE OF BUILDING, ABOVE

83'-11" 1 A4.1

D

1

17'-10 7/8"

8'-0"

16'-0"

1.0

2

3

PROPERTY LINE 8'-0"

4

8'-0"

5

8'-0"

6

These drawings are created and developed by wHY Architecture, Inc. (WHY) and are the property of wHY. All ideas, designs and plans indicated or represented by these drawings were created and developed for use in connection with the specified project. None of such ideas, designs or plans shall be used for any purpose whatsoever without the written permission of wHY.

2'-0"

22'-0"

43'-5"

8'-0"

7

8'-0"

8

8'-0"

9

8'-0"

10

8'-0"

11

8'-0"

12

8'-0"

13

8'-0"

14

26'-0"

8'-0"

15

16

1 A4.1

wHY Architecture, Inc. • •••

17

Basement Floor Plan

Living Room View Looking North Towards Entry Door and Elevator

C Seal/Signature

B

A Key Plan


Conde Residence A Manhattan Penthouse Apartment

Project Details: New construction, Single-family Residence

Place:

New York City, NY

Year:

2007-2009

Size:

4,500 SF

Budget:

$300/SF

N

Type:

Living Room with view overlooking Manhattan

Project Description: We were asked to create a unique atmosphere, one that combined the luxe NYC lifestyle with a Moroccan sensibility, for this Manhattan penthouse apartment. To achieve this we used different varied and textured materials (plaster, stone, wood, ceramic tile, concrete), and a hi-tech LED lighting scheme with multiple layers/ modes. The programmatic requirements led to the adoption of two main axes through the apartment, which allow for a clean linearity of flow and lines of sight onto the building’s surroundings.

Project Team:

Kitchen Counter and Cabinetry looking towards Living Room Floor Plan

Tom Hut (Principal) Chris Sullivan (Intermediate Architect) I oversaw all aspects of this project, from schematic design through completion. I did all drawings, renderings, coordination of drawings, RFI’s, and CSK’s. I oversaw construction alongside the Principle and acted as an intermediary with the client. As Project Architect I also dealt extensively with the building’s architect and helped to coordinate their drawings with our own and to negotiate the transition from the building’s contractors with our own who came in to do all the finish work.

Interior Elevation (North-South)

Interior Elevation (East-West)

Breakfast Area looking towards Kitchen


Conde Residence A Manhattan Penthouse Apartment

Project Details: Type:

New construction, Single-family Residence

Place:

New York City, NY

Year:

2007-2009

Size:

4,500 SF

Budget:

$300/SF

Bedroom Corridor

Living Room Fireplace and Bookshelves

Master Bath Vanity

Master Shower

Kid’s Bedroom

Kid’s Bedroom Millwork Elevation

Project Description: We were asked to create a unique atmosphere, one that combined the luxe NYC lifestyle with a Moroccan sensibility, for this Manhattan penthouse apartment. To achieve this we used different varied and textured materials (plaster, stone, wood, ceramic tile, concrete), and a hi-tech LED lighting scheme with multiple layers/ modes. The programmatic requirements led to the adoption of two main axes through the apartment, which allow for a clean linearity of flow and lines of sight onto the building’s surroundings.

Project Team: Tom Hut (Principal) Chris Sullivan (Intermediate Architect) I oversaw all aspects of this project, from schematic design through completion. I did all drawings, renderings, coordination of drawings, RFI’s, and CSK’s. I oversaw construction alongside the Principle and acted as an intermediary with the client. As Project Architect I also dealt extensively with the building’s architect and helped to coordinate their drawings with our own and to negotiate the transition from the building’s contractors with our own who came in to do all the finish work.

Master Shower Presentation Image


Ercolani Residence A Chelsea Loft Apartment Renovation

Project Details: Type:

New construction, Single-family Residence

Place:

New York City, NY

Year:

2006-2007

Size:

4,500 SF

Budget:

$300/SF

Kitchen Project Description: Expanding on a duplex conversion originally completed in 2006, the primary scope of work involved the complete renovation of the Kitchen, Master Bath, and Guest Bathrooms. A number of strategic interventiosn and improvements to lighting, finishes, and window treatments in the Living Room, Children’s Bedroom and Roof Terrace were also undertaken in renovating this upscale Chelsea condominium.

Project Team: Christopher Broshears (Principal) Jay Stancil (Principal) Chris Sullivan (Intermediate Architect) I was primarily involved with completing the initial design development drawings of this renovation, which included detail work and design of the master shower and bathroom millwork

Master Bath


HB : BX Competition Proposal for the Renovation of the historic High Bridge in the Bronx

Project Details: Type:

Renovation of the historic High Bridge and surrounding Park

Place:

New York, NY

Year:

2010

ART PROMOTION FACILITY / PROMENADE

Promenade Floor Plan LIGHT WELLS

Project Description: The City of New York held a competition to generate proposals for renovating the dilapidated yet historic High Bridge, which connects the Burroughs of Manhattan and The Bronx. Our approach was to use the structural renovation of the 1920s, which installed a new steel structure over the river to allow for the passage of boats, as a precedent from which to create a similar albeit larger intervention. Our approach was to not only renovate the walkway above the bridge, but to also activate the interior of the structure, permeating it with multiple paths of pedestrian flow that would allow visitors to view the interior, creating a museum within, and give the visitor a fuller sense of the bridge’s history and past funtions.

AQUEDUCT / MUSEUM SPACE INTEGRATED AS PART OF FACILITY & PROMENADE SPACE EGRESS AS REQUIRED

ART CREATION FACILITIES

Aqueduct Floor Plan

ART CREATION FACILITIES

EGRESS AS REQUIRED

Lower Level Floor Plan

NEW STRUCTURE TO TIE INTO EXISTING

Cross Section Showing Full Heigh Reprograming of Bridge GENERAL RESTORATION OF BRIDGE, TOWER & INCREASE STREET PRESENCE

South Elevation

POOL HOUSE: REPROGRAMMED FOR ART PROMOTION

ART PROMOTION FACILITY / PROMENADE

Project Team:

TOWER: REPROGRAMMED FOR ART PROMOTION LIGHT WELLS

George Agris Chris Sullivan Herson Suquino

AQUEDUCT / MUSEUM SPACE INTEGRATED AS PART OF FACILITY & PROMENADE SPACE EGRESS AS REQUIRED

ART CREATION FACILITIES

ART CREATION FACILITIES

HIGH BRIDGE: REPROGRAMMED

FOR BULK OF PROGRAMMATIC LOAD

SURROUNDING SCHOOLS:

INTRODUCE AND INTEGRATE ART PROGRAMS TO CONNECT WITH SURROUNDING COMMUNITY EGRESS AS REQUIRED NEW STRUCTURE TO TIE INTO EXISTING

ART CREATION/ART PROMOTION/CAREER DEVELOPMENT DISPERSED THROUGHOUT THE DIFERENT LEVELS OF THE BRIDGE ART PROMOTION CAREER DEVELOPMENT

Site Plan Showing Reprogramming Across Park

Perspective


Gare Routier walk through museum

A Study for a new bus terminal for the RATP

autoshop deprivation chamber

drive-through museum

cinema

drive-in: "lover's lane" advertisment yoga library restaurant/cafe

Project Details: Type:

mediateque

Renovation of Bus Station north of Paris

Place:

Paris, France

Year:

2004

museum club/lounge

pool

indoor sports team sports outdoor sports

speed

Sound Matrix library walk through museum

Project Description: yoga

The project called for a redevelopment of the area of the metro and bus station Porte de Paris. Our goal was to reactivate the site, which had been devastated by the auto-routes that cut through it, by renovating the station in a manner that would connect the “green islands” in between the highways and appropriate the nearby Stade de France during off-hours, re-connecting each of these elements for the betterment of local pedestrian’s experience. The site was analyzed based upon three criteria: noise levels, speed of the passing traffic, and lines of sight. This then created a matrix of potential program and points of intervention. As for the bus and subway station, we opted to create a plaza at street level and submerge the station below, utilizing the change in grade between the north and the south side to do this.

drive-through museum

advertisment club/lounge autoshop restaurant/cafemediateque

museum cinema drive-in

Overhead view of Site Model, Proposed Bus Station in Brown

Diagram showing interstitial connections and Traffic Flow deprivation chamber outdoor sports indoor sports pool team sports

Speed Matrix

Bus Stop, Exterior View

Bus Stop, Interior View

New Pedestrian Plaza on top of Bus Stop

Project Team:

View Matrix

Chris Sullivan Dongwook Yang

Site Map

Enlarged Site Map showing Proposed “Green Zones”

Composite Matrix with Proposed Program overlaid on Area Map


CAMÉ CAMÉ: Centre d’Art et des Medias

Project Details: Type:

Renovation of Stone Quarry

Place:

Tercé, France

Year:

2004

abandoned

Project Description:

Outdoor Theatre Space

CAMÉ is a platform for creation, experimentation and exposition dedicated to new artistic forms and media. Its mission is to provide a space of work and contemplation for the artists in residence. During six months, the artists are invited to conceive and realize an artistic project that will then be presented to the public. The artists can use their surroundings in any way they see fit via inspiration, incorporation, or installation. By this process the quarry and its surroundings become activated in a way that the area has not seen since the days of its excavation in the nineteenth century. The influx of visiters will, in turn, help revitalize the neighboring town of Tercé.

View of the Floating Studios

Artist Studios

Project Team:

Plan of the Floating Studios

View of the Floating Studios

Plan of Artist Housing

View of Artist Housing

Christian Gauss Chris Sullivan

Master Plan Aerial View

Architectural Portfolio  

A brief portfolio of past built work and school projects

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you