Page 1

Verschijnt niet in juli & augustus//afzendadres: Van Roosbroeck Dorien, Eikenlaan 11, 2560 Kessel// Afgiftekantoor: 2500 Lier

November 2013


Normaalgezien heeft u al bezoek gehad van de leiding van uw kind(eren). Mocht dit nog niet gebeurd zijn, geef ons een seintje! Het lidgeld kan u al betalen op ons nieuw rekeningnr: BE68 9730 5369 9234 of aan het onthaal met vermelding van naam en geboortedatum van het lid. Het lidgeld bedraagt €30 voor het eerste kind en €20 voor broers en zussen op hetzelfde adres. Via de ziekenfondsen kan je een deel van het lidgeld terugtrekken. Meer info bij je eigen ziekenfonds! Ook met een Gomorpas kan je voordelig lid worden. Info aan het onthaal! Graag betalen binnen de maand, na de eerste zondag.

Op 9 november houden wij onze Kinderfuif en Tropische Winterfuif. Van 15u tot 18u verwachten wij al onze leden voor het feestje van het jaar! Drie uur later, om 21u mogen de mama’s, papa’s en sympathisanten hun dansbenen komen uitslaan, dit alles in JC Moevement, Aarschotsestw 1 in Lier. Een vrijkaart vindt u in dit boekje geniet!

Op 24 november vieren wij Kriko, het Chirofeest! We verwachten alle leden om 10u op de chiro met €3 om samen te spelen, te zingen en te eten!

Op 30 november houdt onze oudleidingsploeg haar Katogentocht. Tussen 17u en 21u kan u vanuit Wijkhuis Zevenbergen vertrekken op een speelse en spannende avondwandeling voor jong en oud. Kaarten te verkrijgen bij leiding,

2


oud-leiding en aan de poort voor €3, soep inbegrepen. Chocomelk, jenever en pannenkoeken op en na het parcours verkrijgbaar! 

Hebt u thuis nog enkele te kleine chirokleren liggen in goede staat? Wij nemen deze graag over voor onze tweedehands uniformwinkel. Broeken, rokken en truien zonder gaten en waar niet op geschreven is nemen wij over voor €5. Kledij met mankementjes mag ook geschonken worden. Koopjes aan de poort voor €5!

U kan de Hot Lips online nalezen op de Facebook-pagina van Chiro Lips: www.facebook.com/groups/chirolips

11e RIBBEKESFEESTEN 16-17-18 MEI 2014 

De bivakplaats van 2014 is bekend! Hou 1 tot 10 augustus ook dit jaar zeker vrij bij het plannen van verlof en het boeken van reizen om teleurgestelde kindergezichtjes te vermijden!

BIVAK 2014 te SINT NIKLAAS! van 1 tot 10 AUGUSTUS 3


Ondanks het herfstige weer liepen we in oktober zoals elk jaar weer erg in de kijker met Chiro Lips. Hoewel de processie jammer genoeg niet doorging voor ons door de koude en het regenweer, waren we vijf dagen later toch sterk vertegenwoordigd op het ontbijt ter gelegenheid van Dag van de Jeugdbeweging. Merci daarvoor aan iedereen die zijn chirokleren aantrok die dag en vooral aan de mama's en papa's die ons hielpen met alle afdelingen, ook de jongsten, tot op de Grote Markt te geraken! Een week later waren we opnieuw te zien overal in Lier, deze keer met heerlijke Limburgse vlaaien in de hand. In heel Lier verkochten we onze lekkernijen en zondag rond 16u waren alle 1400 taarten de deur uit. Dank aan iedereen die onze bouwplannen steunde door er eentje te kopen! Door het slechte weer op de zondag van de SintGummarusprocessie konden we al eens generale repetitie houden voor het Chirofeest: een hele dag samen spelen, samen eten en samen zingen. De laatste zondag van november vieren we de 'verjaardag van de Chiro' en wordt het nieuwe jaarthema voorgesteld. We krijgen 's middags heerlijke hapjes van onze geweldige kamp-kookouders en spelen spelletjes met de hele groep of met vriendjes en vriendinnetjes uit andere afdelingen. Laat je niet afschrikken door het vroege uur, deze dag is een echte aanrader die we met de hele groep samen willen meemaken.

4


Dit Chirofeest is natuurlijk niet het enige feest in november. De leiding was de voorbije weken niet alleen met vlaaien of op Dag van de Jeugdbeweging te zien, we waren ook elk weekend op pad met onze flyers en affiches voor de Tropische Winterfuif die nu wel heel erg dichtbij komt! Maak ook van deze dag mee een feest en kom vanaf 21u iets drinken en je dansbenen losgooien in JC Het Moevement met de gratis inkomkaart die je bij deze Hot Lips vindt! Iets vroeger, om 15u, verwachten we al onze leden voor hun versie van dit feestje, onze Tropische Kinderfuif! Pret verzekerd! Dit is dan ook de chiro-activiteit van dit weekend, want om dit alles op tijd opgeruimd te krijgen is de leidingsploeg ook zondag nog in de weer en geven we op 10/11 dus jammer genoeg geen werking! En daarna begint het pas goed met feesten: december is dĂŠ feestmaand bij uitstek, dit jaar vooral dan omdat er vijf zondagen inzitten die allemaal chirozondagen zijn! Ook in de kerstvakantie gaat onze werking gewoon door, meer nog, een paar weken eerder komt de leiding zelfs nog wat vroeger naar de chiro om al te beginnen denken over het bivakthema van dit jaar. Zo proberen we in deze donkere winterse dagen met onze gedachten toch al een beetje bij de zomer te zijn! En misschien komt er in het begin van de maand bezoek van een heilige man, maar dan kunnen jullie best in november heel braaf zijn en vooral elke zondag (of zaterdag op de fuif) naar de chiro komen! Tot zondag! De leidingsploeg van Lisp!

5


Verjaardagskalender november Ook deze maand mogen er enkele Chiro Lipsers kaarsjes uitblazen. Ter ere van hun verjaardag gaan we ze natuurlijk feliciteren op zondag door tijdens de openingsformatie een liedje te zingen! Hiep Hiep Hoera aan: 3 november – Rakwi Wout D. (wordt 10 jaar) 5 november - Vedetje Jordy E. (wordt 6 jaar) 9 november – Rakwi Yenten (wordt 11 jaar) 10 november – Rakwi Zoran (wordt 10 jaar) en Tito Kimberly (wordt 12 jaar) 15 november – Tito Samuel (wordt 12 jaar) 16 november- Speelclub Noa (wordt 8 jaar) 23 november – Rakwi Gregory (wordt 11 jaar)

6


7


Allerliefste Vedetjes, er zijn al twee maanden voorbijgevlogen! Er zijn al heel veel nieuwe Vedetjes bijgekomen, maar we zijn nog niet de grootste afdeling van onze Chiro! Daar willen wij verandering in brengen, dus als jullie nog iemand kennen die op zondag nog niets leuks te doen heeft, mag je hem of haar altijd een keertje meenemen naar de Chiro! Zondag 3 November: Zijn jullie benieuwd naar wat je allemaal met een washandje kan doen? Dan moet je vandaag zeker komen! Neem allemaal 2 washandjes mee. (Opgelet: Ze zullen na deze zondag niet meer gebruikt kunnen worden als washandje ;) ) ZATERDAG 9 november: Vanaf 15uur kunnen jullie je komen uitleven op onze tweede editie van de Tropische Kinderfuif! Meer info vind je verder in deze Hot Lips! Zondag 10 november: Omdat we allemaal nog moe zijn van zoveel te dansen op de Tropische kinderfuif, is het vandaag jammer genoeg geen Chiro.

8


Zondag 17 november: Wij hopen dat jullie vandaag heel actief zijn! Vandaag zullen we ons vaderland moeten verdedigen! Bereid jullie maar voor want wij hebben gehoord dat er zotte nijlpaarden op bezoek komen. Zondag 24 november: Jullie worden al om 10 uur op de Chiro verwacht want vandaag is het Kriko, het grote Chirofeest. Dit gaan wij vieren door een hele dag op de Chiro samen te spelen, eten en zingen! Vandaag spelen we een hele dag met alle afdelingen en onze kookouders zullen een heerlijke maaltijd voor ons bereiden. Hiervoor moet je â‚Ź3 meebrengen. November wordt dus een echte feestmaand, we hopen jullie elke zondag (behalve met de kinderfuif, op zaterdag!) te zien! Maar het is ondertussen ook al kouder geworden. Kleed je dus elke zondag goed aan, want wij spelen het liefst buiten! Ook van een beetje regen zijn we niet bang, dus een regenjas, stevige waterdichte schoenen, een dikke trui en handschoenen zullen goed van pas komen. Als het echt te slecht weer is voorzien we altijd een programma binnen. Tot Zondag! Michael, Yasmine en Sarah

9


Allerliefste Speelclubbers, we waren deze maand weer bijna elke keer de grootste! We hopen dat we dat zo kunnen houden en dat we zelfs nog een beetje groter kunnen worden om zo de Tito's en de Vedetjes te verslaan! We hebben ons bovendien ook goed geamuseerd! Toverdrankjes brouwen met Radagast, Amerika veroveren met onze blaaspijpen of ons lokaal versieren en de Gele Stoel schilderen, jullie deden met alles weer goed mee! Nu het wat kouder gaat worden gaan we nog snel een paar buitenspelletjes spelen die we nog willen doen voor het echt tĂŠ slecht weer wordt en ook eens een keer meer binnenspelen. We gaan nog een keer terug in de tijd, naar de tijd van de burchten en kastelen, en we spelen een keer echte chirospelletjes die je nergens anders kan spelen! We spelen een zondag samen met onze vrienden en vriendinnen en broers en zussen uit andere afdelingen op Kriko, het Chirofeest en we gaan nog een keertje feesten op de Tropische Kinderfuif. Wat wanneer allemaal gebeurt lees je hieronder!

10


3 november: XL-chirospelen. Heb jij thuis een parachute? Of heb je al ooit een bal met 100 andere ballen gemaakt? Heb je al eens bowling gespeeld met kegels van een meter hoog? En kunnen jullie al op stelten lopen? Heb je altijd al eens willen petanquen met kastanjes? Of heb je al eens met een ei zo groot als jezelf gespeeld? Vandaag doen we het allemaal! 9 november: Tropische Kinderfuif Je leest het juist, chiro op een zaterdag, want wij mogen net als de grote mensen vanavond al eens gaan feesten in de echte fuifzaal van de Tropische Winterfuif. Kom poffertjes eten en springen en dansen op de leukste liedjes! 10 november: geen chiro! Jammergenoeg moet de leiding vandaag heel de fuifzaal nog opruimen en kunnen we dus geen leiding geven... 17 november: Burchtendag Vandaag bouwen we ons eigen kasteel en verdedigen we het tegen de vijand. We bouwen echte belegeringswapens en verschansen ons in onze burcht. We proberen de belegering te doorstaan of uit te breken en de vijand te verschalken via een geheime uitgang van onze burcht boven de slotgracht in de meestertoren...

11


24 november: Kriko, het Chirofeest Vandaag vieren we het feest van de chiro. Daarom komen we een hele dag naar de chiro en eten we 's middags samen de lekkerste hapjes van onze kookouders op kamp. We horen meer over het nieuwe jaarthema en we zingen samen liedjes. We spelen spelletjes met vrienden uit andere afdelingen of we mogen zelf eens kiezen welke spelletjes we het leukste vinden. Tenslotte kruipen we allemaal samen in een warm lokaal en luisteren we nog naar een mooie tekst als afscheid. Zo was het tenminste vorig jaar, als je wil weten of het nu hetzelfde gaat zijn moet je zeker mee komen feesten! 28 februari-1-2 maart Aangezien jullie bijna allemaal thuis zijn dit eerste weekend van de krokusvakantie, gaat jullie leiding een plekje zoeken om ons weekend te houden! Volgende maand horen jullie meer! Zo, een paar heel belangrijke dagen uit het chirojaar dus en voor de rest nog een paar superleuke zondagen, een ideale mix om zo vaak mogelijk te komen dus! We hopen dat jullie er elke keer zullen staan zodat we aan de andere afdelingen kunnen laten zien dat wij de beste zijn! KoËviN

12


13


Allerbeste groene afdeling, de eerste twee maanden van het jaar zitten er al op en het waren allebei al toppers. De derde gaat zonder twijfel nog veel beter worden. We hebben een heleboel in petto voor jullie: er gaat een dierendag komen, een kinderfuif, we gaan koken en als laatste gaan we KriKo, het Chirofeest vieren. 3 november: Vandaag komen de dieren op bezoek en gaan we allerlei spelletjes spelen met en over dieren. Zeker een aanrader, er gaan een hele hoop grappige momenten zijn ď Š 9 november: Van 15u tot 18u zijn jullie welkom op de 2e Tropische Kinderfuif, in zaal het Moevement in Lier. Alles zal voorzien zijn: hapjes, drankjes, springkasteel, reuzenzandbak,... Vanaf 21u zijn jullie ouders welkom op de 7e Tropische Winterfuif. Kom zeker eens een kijkje nemen, vooraan in dit boekje vinden jullie een gratis inkomkaart. 10 november: Omdat jullie leiding veel te moe is van het opruimen van de Tropische Kinderfuif en de Tropische Winterfuif, is het vandaag geen Chiro. 14


17 november: Vandaag gaan we iets culinair doen. Maar om de ingrediĂŤnten te verdienen gaan jullie onderworpen worden aan zeer moeilijke opdrachten. 24 november: Vandaag is het KriKo, dit is het feest van de Chiro. we gaan met de hele Chiro samen spelletjes gaan spelen vanaf 10u 's morgens. 's Middags krijgen jullie een lekkere warme maaltijd. Kunnen jullie voor de middag niet komen, geen enkel probleem, jullie kunnen ook gewoon om 14u aansluiten. Voila, zo zijn jullie weer helemaal up-to-date met wat we deze maand gaan doen. We hopen jullie allemaal elke zondag te zien zodat wij jullie, en jullie mekaar nog beter kunnen leren kennen en zo een nog hechtere groep kunnen vormen. Vele groene groetjes!! Vincent & FrĂŠ

15


Ook onze jongste leden verkochten vlot op de Vlaaienslag‌

‌ dit alles ten voordele van onze vorderende bouwplannen!

16


17


Jooeeee de mannen en de dames natuurlijk ook, er is weeral een maandje voorbij en na het modderworstelen en onze extreme dag hebben wij als leiding al eens kunnen zien hoe ver jullie kunnen en durven gaan, deze maand gaan we dat nog wat verder ontdekken, dus smeert elle beentjes al maar goe in want er staat weer een hevige novembermaand op de planning =) 3 November Vandaag gaan we eens op een heel andere manier te werk. Jullie kennen toch al zo goed als alle spelen, en zijn er zo goed in dat wij als leiding dachten: we geven ze eens allemaal een verschillende handicap, dus bereid je al maar een beetje voor, want het kan zijn da gij wel is den blinde zijtď Š 10 november Mario Dag Wie kent er nu niet de klassiekers van de klassiekers der videospelletjes? SUPER MARIO! We gaan ons inleven in hoe het voor Mario geweest moest zijn tussen de rioolputtekes proper maken door moest die toch ook altijd die prinses redden en dan heb je ook nog zijn toffe broer LUIGI, en da wild draakske da zijn leven ook ni echt gemakkelijker maakte! 17 november Schuifdag Over vandaag kan ik nog heel weinig zeggen want ‘t is

18


heel simpel, het is ne schuifdag, dat houdt in da het kan voorvallen dat naargelang het weer of jullie massale opkomst een ander programma vandaag doen. Ook als dit niet het geval zou zijn hebben we voor vandaag nog een topper achter de hand! 24 november Kriko Het is weeral Kriko, jullie kennen dat uiteraard allemaal al van de vorige jaren maar het belangrijkste natuurlijk is toch het LEKKER ETEN he en natuurlijk omdat jullie bij ons komen eten, verwachten wij jullie een beetje vroeger namelijk om 10 uur en het eten kost 3 eurootjes. 30 november We hebben het op de huisbezoeken al gezegd MAAR nu is het zover! Vandaag is het Katogentocht, waar jullie normaal met de mama en de papa mee gingen wandelen. Vandaag gaan wij dit met onze hele TITOGROEP doen en na zo een plezante wandeling kunnen we natuurlijk niet zomaar naar huis gaan dus gaan we op de chiro nog een leuk nachtspel doen en blijven er slapen We spreken zaterdag om 20u af op de Chiro met de fiets, want dit jaar vertrekt de Katogentocht op Zevenbergen. Zorg dat je goed gegeten hebt voor het vertrek want een avondwandeling en nachtspel vragen veel energie! ‘s Morgens en ‘s middags krijgen jullie nog lekker eten van ons en om 14u mogen jullie naar huis. Breng slaapgerief (matje of veldbed, slaapzak en knuffel) en

19


€8 mee, hier zit jullie inschrijvingsgeld voor de Katogentocht in en het eten op zondag. Inschrijven kan via onderstaand inschrijvingsformulier! Rode groetjes van de swagstecoolstetofsteawesomste leiding ooit: Greg, Ward & Domi

--------------------------------------------------------------------------------Gelieve dit strookje met gepast geld af te geven aan het onthaal voor 24 november Ik, ..................................................(naam), ouder van ......................................(naam Tito) heeft dit strookje afgegeven en betaald op …… november 2013 voor de Tito-overnachting van 30 november. handtekening onthaal

handtekening ouder

20


21


Beste Keti's, Alvast bedankt voor jullie hulp bij het verkopen van de vlaaien. Jullie charmes hebben enorm goed gewerkt want de verkoop liep van een leien dakje. Dat jullie ook soms varkens kunnen zijn hebben we gedurende dat weekend ook kunnen ondervinden ;) November, voor velen onder jullie de maand van het jaar! Eindelijk, na meer dan een maand reclame maken, voorverkoopkaarten verkopen en fuiven dat de vonken er van af vliegen is het zo ver: de enige echte Tropische Winterfuif. Begin alvast jullie mooiste outfit samen te stellen of gewoon je chiro uniform op te strijken want ne goeien eersten indruk is goud waard. Naast de fuif hebben we komende maand nog veel meer in de aanbieding. 3 november: De Kermis is weer in de stad en dat is ook ons niet ontgaan. Smoutenbollen, fruit in chocolade, razend snelle attracties,... jullie kennen het wel. Toch zijn al die traditionele kermisattracties niet goed genoeg voor onze gekke ketibende. Speciaal voor jullie heeft jullie leiding dan ook een eigen ketikermis samen gesteld. Aan jullie om uit te maken naar welk kraampje jullie voorkeur gaat

22


9 november: TROPISCHE WINTERFUIF: een nacht die voor heel jullie leven in het geheugen gebrand zal staan. Bereid jullie voor op het ondenkbare. Dit wordt de fuif van het jaar ! 10 november: Terwijl jullie aan het bekomen zijn van een geweldig feestje en de benen nog steeds stijf zijn is jullie leiding spijtig genoeg volop zand aan het scheppen. Vandaar is het vandaag spijtig genoeg geen chiro. 17 november: Vandaag stellen we jullie leidingscapaciteiten op de proef. Ieder van jullie zal vandaag zijn eigen programma presenteren aan de groep en aan den lijve ondervinden hoe moeilijk het wel niet is om een ketigroep te leiden. Laat jullie fantasie alvast de vrije loop! 24 november: Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we vandaag KRIKO, een feest voor groot en klein. Wat jullie allemaal te wachten zal staan kunnen we jullie spijtig genoeg nog niet verklappen, maar een ding staat vast het zal anders zijn dan anders ^^ Zo, genoeg gezeverd voor deze maand. Hoog tijd om er nog eens flink in te vliegen. Hopelijk zien wij jullie weer iedere week verschijnen en kunnen we er samen een super toffe ketimaand van maken. Groetjes, Niels & Stephanie

23


Beste Aspirantjes van de Lipserse pleinen, weer een maand is voorbij gevlogen: we hielden onze paardenrace met blauwe plekken als gevolg, bezochten nabijgelegen chiro's en hebben weer vele vlaaien verkocht! Onze groep is gegroeid met onze nieuwe Aspirante Joni waardoor we nu een fijne ploeg van zes zijn! Natuurlijk is er nog steeds plaats voor meer dus als je iemand kent, breng hem of haar dan zeker mee! Maar wat staat er ons de komende maand te wachten? SPANNEND! Allereerst hebben we 3 november: We vallen, botsen, schuren met onze knietjes al eens over de grond... Kortom iedereen heeft al eens een pijntje! Maar hoe pak je dit nu allemaal aan? Daarvoor hebben we jullie allemaal nodig om je om te toveren tot echte verple(e)g(st)ers en dokters! Zaterdag 9 november: TROPISCHE WINTERFUIF! De meest fantastische fuif van Lier en omstreken! Aangezien jullie de oudsten zijn zou het tof zijn moesten jullie ons een handje willen helpen met het opbouwen van de fuif! Elk paar handen doet ons veel plezier! Ook bij het afbreken kan je ons je handen lenen! En heb je bang dat je je vriendje weinig gaat zien dit weekend? Geen stress, breng hem gerust mee!

24


Zondag 10 november: Aangezien we ons geweldig hebben geamuseerd tot de vroege uurtjes geven we vandaag geen chiro door de afbraak werken. Maar kom ons gerust helpen! Zondag 17 november: We voelen ons jong en hebben nog een heel leven voor ons! Maar op deze dag kruipen we in de huid van mensen die ettelijke jaren ouder zijn dan wij! Verkleed jezelf in een oude dame of heer, ga eens bij je grootouders langs om kledij van hen te vragen en wie weet kom je wel een wandelstok tegen of een omaonderbroek! Zondag 24 november: Het is feest! Jawel, het grote chirofeest! Lang leve KRIKO, meer info hierover vind je verder in het boekje, breng zeker â‚Ź3 mee voor je middagmaal! Probeer alsjeblief met zo veel mogelijk te komen, dat maakt het het leukste voor iedereen! Dit staat er dus allemaal te gebeuren de komende weken, weer een goedgevuld programma :) Denken jullie allemaal nog eens aan je drankkaarten en lidgeld? Zo zijn we zeker met alles in orde! Met liefs, Dorien en Bieke.

25


Onze Aspirantes op het ontbijt voor Dag van de Jeugdbeweging

‌ en een trotse fuifverantwoordelijke

26


Vedetjes Michael Baekelmans Sarah Vercruysse Yasmine Bogaert

0483/65.63.44 0499/48.37.05 04 79 18 97 58 Speelclub

Koen Celis Kevin Van Doren

0493/50.81.19 0494/79.61.87 Rakwi

Vincent Corveleyn Frederick Braeckmans

0497/36.43.40 0484/80.99.99 Tito

Ward Van Mensel Gregory Voorhoof Dominick Braeckmans

0479/39.91.98 0498/60.98.91 0484/82.00.33 Keti

Niels Van Asch Stephanie Van Loey

0493/69.08.54 0494/36.45.03 Aspi

Bianca Baekelmans Dorien Van Roosbroeck

0495/66.27.94 0496/89.89.54

Groepsleiding Niels Van Asch 0493/69.08.54 Stephanie Van Loey 0494/36.45.03 Volwassen Begeleiding Christel Ceulemans 0494/39.82.34 Luc Ceulemans 0486/22.39.64

27


November 9/11 -Tropische Kinderfuif II van 15u-18u -Tropische Winterfuif VII vanaf 21u beide in het Moevement 10/11 Geen Chiro 24/11 Kriko – Chirofeest Vanaf 10u op de chiro. Breng €3 mee voor het eten! 30/11 - Katogentocht van de oud-leiding Vertrek tussen 15-21u in het wijkhuis van Zevenbergen. -Tito-overnachting: om 20u met de fiets op de chiro, breng slaapgerief en €8 mee! December 1/12 29/12

Sinterklaas gewone werking

Mei 16-18/05

Ribbekesfeesten

Augustus 1 – 10/08

Bivak Sint Niklaas (vanaf Speelclub, Vedetjes 3-10/08) hou deze data vrij bij het plannen van uw vakantie en het boeken van reizen! 28

Hot Lips november 2013  

Hét maandblad voor de betere Lierse chirofreak en zijn/haar aanhang, met alle belangrijke info, data en contactgegevens van Chiro Lips!

Hot Lips november 2013  

Hét maandblad voor de betere Lierse chirofreak en zijn/haar aanhang, met alle belangrijke info, data en contactgegevens van Chiro Lips!

Advertisement