infobrochure voor scholen

Page 1

1


2

Samen mooie momenten beleven met je klas.

hier begint het!

JEUGDLOGIES VOOR GROEPEN, OP VIJF VERSCHILLENDE LOCATIES De Chirohuizen zijn vijf ruime domeinen voor bosklassen, kampen, cursussen en andere groepsverblijven. Elk huis heeft zijn eigen, unieke ruimtes, van een knusse zithoek tot een grote vergaderzaal, van een voetbalveld tot een blotevoetenpad. Daardoor zijn er eindeloze mogelijkheden voor grote en kleinere groepen. Elk gebouw ligt op een domein met veel buitenruimte, in de meeste huizen midden in prachtig groen. De huizen worden professioneel onderhouden door gepassioneerde medewerkers en bieden alles voor een zorgeloos verblijf vol mooie momenten.


3

PXL Sociaal werk over De Kalei “De lokalen zijn echt goed voor ons. De bedden zijn best oké voor een kamphuis en de keuken is echt prima!”

Pimento over De Hagaard “Hieperdepiep hoera voor het team van De Hagaard! Onze vormingsbegeleiders komen hier héél graag met groepen werken.” Bemok Kortrijk over De Karmel “Het verblijf in Het Koetshuis was super. Onze samenwerking was opnieuw dik in orde.”

Katholiek Onderwijs Vilvoorde over Heibrand “Nogmaals bedankt voor de goede zorgen tijdens onze tweedaagse van afgelopen donderdag en vrijdag. De reacties van de gasten en collega's zijn zeer positief.” Groep Intro over Heidepark “Jullie gastvrijheid en flexibiliteit is echt een plezier als organisator van zo’n tweedaagse. De glazen, de muziekbox, de onuitputtelijke voorraad koffie, de lekkere maaltijden die steeds op tijd klaar staan, …. Ook mijn collega’s merkten dit opnieuw op, nationale reclame voor de Chirohuizen dus!”


4

Geniet van onze sterktes Open ruimte en natuur staan centraal. Een boomhut, een speelbos of een blotevoetenpad trekken je naar buiten. Voor de knusse leefruimtes of de grote zaal met podium blijf je liever binnen. KWALITEIT VEEL RUIMTE BINNEN EN BUITEN TOEGANKELIJK HUISELIJKHEID EN PERSOONLIJKE AANPAK GROEPSGERICHT FORMULES OP MAAT


5

SCHOLEN

JEUGDWERK

ALLERLEI GROEPEN

Bij de Chirohuizen vind je een leerrijke omgeving voor activiteiten met schoolkinderen. Per vijftien leerlingen is er een leefruimte, voor gemeenschappelijke momenten met de hele groep kan je de grote zaal gebruiken. Het educatief materiaal zoals een beamer, schrijfborden en geluidsinstallaties maakt van de Chirohuizen geschikte locaties voor bosklassen, bezinningen, kampen en kennismakingsdagen. In de avontuurlijke omgeving ontdekken de kinderen de natuur.

Op zoek naar een plaats met voldoende leefruimtes en bosrijke omgeving voor alle spelletjes en activiteiten van jouw groep? Ontdek hoe spelen leuker wordt op weekend of kamp in een van de Chirohuizen. Beleef fantastische avonturen in het speelbos of doe massaspelen op de grote grasvelden. Je geniet van het heerlijke eten of het gezellig zelf koken.

De Chirohuizen zijn zo veelzijdig dat ze voor vrijwel elke groep geschikt zijn. De ruimtes kunnen gebruikt worden als repetitieruimte of vergaderzaal of voor een andere activiteit.


6

BR

UGG

E(N)

E N AAR BEL

VIN

G


7

BR

MODERN GEBOUW MET GROOT GRASVELD

GROOT DOMEIN BIJ NATIONAAL PARK

KARAKTERVOLLE VILLA IN GEZELLIG BOS

UGG

E(N)

E N AAR BEL

VIN

G

UNIEK KASTEEL MET SPEELNATUUR

VEELZIJDIG GEBOUW OP GEZELLIG DOMEIN

L Volpension 108

L Volpension 116

L Volpension 248

L Volpension 191

L Volpension 117

L Zelfkook 51

L Zelfkook 110

L Zelfkook 23

L Zelfkook 128

L Zelfkook 56

L Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

L Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

L Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

L Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

L Toegankelijk voor rolstoelgebruikers


8

BR

UGG

E(N)

E N AAR BEL

VIN

G

De Karmel is een historisch gebouw met een rijke geschiedenis. Dit kasteel, gelegen in Brugge, biedt naast de ruime leefruimtes en vele grasvelden ook massa’s spelmateriaal aan. Dankzij het avontuurlijk en uitdagend speelterrein is het een ideale locatie voor themaklassen.

VANAF 20 TOT 191 BEDDEN VERDEELD OVER 27 SLAAPKAMERS 15 LEEFRUIMTES 17 BEDDEN VOOR ROLSTOELGEBRUIKERS 2,5 HA BUITENRUIMTE HUISVERANTWOORDELIJKE: TINE FIETSKNOOPPUNT 70 OP 500 M BUSHALTE OP 750 M, LIJN 25


9

• ONTDEK HET HISTORISCHE BRUGGE! • BELEEF EEN FANTASTISCHE DAG IN HET SUBTROPISCH ZWEMPARADIJS MET TOPSPORTBAD BIJ LAGO OLYMPIA BRUGGE!


10

Zeven ruime daglokalen en een volledig afgesloten terrein met sport- en spelfaciliteiten staan garant voor een comfortabel onthaal van allerlei groepen. Bezinningen, families, zang-, dans- en toneelgroepen. Weer of geen weer: iedere groep vindt altijd zijn gading op Heidepark. De omgeving van Heidepark is zalig om te wandelen en te fietsen. Daarnaast zijn er tal van musea, recreatieparken en actieve activiteiten in de buurt. VANAF 20 TOT 117 BEDDEN VERDEELD OVER 22 SLAAPKAMERS 7 LEEFRUIMTES 10 BEDDEN VOOR ROLSTOELGEBRUIKERS 30 ARE BUITENRUIMTE HUISVERANTWOORDELIJKEN: TOON EN VEERLE FIETSKOOPPUNT 37 OP 10 M BUSHALTE OP 400 M, LIJNEN 81 EN 82


11

• GA OP VERKENNING IN NATUURRESERVAAT MOLSBROEK! • MAAK GRATIS GEBRUIK VAN 45 FIETSEN!


12

VANAF 12 TOT 248 BEDDEN VERDEELD OVER 37 SLAAPKAMERS 15 LEEFRUIMTES 14 BEDDEN VOOR ROLSTOELGEBRUIKERS

Heibrand is een domein van zeven hectare bos, speelweiden en sportvelden en zo een geschikte locatie voor grote groepen tot 248 personen. De groene omgeving en de vele werklokalen bieden de ideale setting voor een ruim aanbod aan activiteiten. Rustige indoorspelletjes of liever wandelen op het bosleerpad of een oriëntatietocht? In Heibrand kan het allemaal!

7 HA BUITENRUIMTE HUISVERANTWOORDELIJKE: WIM KAMPVUUR MOGELIJK FIETSKNOOPPUNT 51 OP 1 KM, FIETSKNOOPPUNT 62 OP 1,5 KM BUSHALTE OP 300 M, LIJN 410


13

• VOLG EEN SURVIVALWORKSHOP! • MAAK EEN DAGUITSTAP NAAR DE LILSE BERGEN OF HET NETEPARK


14

De Kalei is dé plek voor avontuur in de natuur, gelegen aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen. Omgeven door grote speelterreinen en een speelbos heb je er geen last van buren. Overnacht op een kampeerweide van 1 ha. Dankzij de vele mogelijkheden voor activiteiten in De Kalei en de omgeving is het een ideale kampplaats. VANAF 20 TOT 110 BEDDEN VERDEELD OVER 15 SLAAPKAMERS 8 LEEFRUIMTES 24 BEDDEN VOOR ROLSTOELGEBRUIKERS 7,5 HA BUITENRUIMTE HUISVERANTWOORDELIJKE: MARC KAMPVUUR MOGELIJK FIETSKNOOPUNT 48 OP 1,5 KM BUSHALTE OP 800 M, LIJN 64

VERWACHT NAJAAR 2022: OPENING ‘DE WILG’ EEN NIEUW GEBOUW IN DE VORM VAN EEN KLAVERTJE DRIE.


15

• GENIET VAN DE NATUUR IN HET NATIONAAL PARK HOGE KEMPEN! • LEEF JE HELEMAAL UIT IN AVONTURENPARK IN DE WARRE!


16

In deze moderne nieuwbouw is het aangenaam vertoeven dankzij de ruime kamers en de groene omgeving. De verschillende werklokalen, de grote polyvalente zaal en het speelbos maken het een ideale locatie. In de omgeving zijn er heel wat mogelijkheden voor activiteiten door de nabijheid van het Zoniënwoud, Brussel, Leuven en Wallonië. Het gebouw voldoet aan de strenge toegankelijkheidsnormen en is dus door iedereen comfortabel en zelfstandig te gebruiken. We dragen met trots ons A+ label.

VANAF 20 TOT 108 BEDDEN VERDEELD OVER 15 SLAAPKAMERS 7 LEEFRUIMTES 51 BEDDEN VOOR ROLSTOELGEBRUIKERS 2,9 HA BUITENRUIMTE HUISVERANTWOORDELIJKE: MARLEEN KAMPVUUR MOGELIJK FIETSKNOOPPUNT 40 OP 3 KM BUSHALTE OP 750 M, LIJN 395


17

• ONTDEK HET SKATEPARK EN DE ATLETIEKPISTE! • LEEF JE UIT IN ONS SPEELBOS!


18


19

BR

UGG

E(N)

E N AAR BEL

VIN

G

L De Karmel (Brugge)

L Heidepark (Waasmunster) L Heibrand (Westmalle)

L De Hagaard (Overijse)

L De Kalei (Dilsen-Stokkem)

L dekarmel@chiro.be

L heidepark@chiro.be

L heibrand@chiro.be

L dehagaard@chiro.be

L dekalei@chiro.be

L 050-38 04 84

L 052-46 00 73

L 03-312 05 60

L 02-310 40 48

L 089-75 52 83Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.