Page 1

PREMIUM STARTER KIT

En naturskøn hverdag

1


2


MAIKEN ANDREASEN Hjertelig velkommen! Du sidder formentlig og kigger i denne guide, fordi du har interesse i at vide mere om æteriske olier og deres potente virkning. Måske du allerede har investeret i dig selv og købt Young Livings Premium Starter kit. Uanset hvad, skal du vide, at jeg har siddet i samme situation som dig, og ikke vidst hvordan jeg skulle komme i gang med de skønne dråber. Da jeg købte mit kit for år tilbage, var der ikke andre i Danmark, der arbejdede med olier, og derfor ingen hjælp af hente. Jeg håber, dette hæfte vil inspirere dig til hurtigt at komme i gang med din olierejse. Mit bedste råd til dig er, at have olierne stående fremme, så du ikke glemmer dem. Det er en ny vane, du er ved at få gang i, at forkæle dig selv, din krop og dit sind med lækre naturskønne produkter i dagligdagen. Brug guiden som opslagsværk og inspiration, og du vil hurtigst muligt komme i gang. Tag evt. 10 dage, hvor du hver dag fokuserer på én ny olie. Du får derved hurtigt et indtryk af, hvordan produkterne kan bruges. Husk blot på; der er ingen regler og følg derfor din intuition. Livet handler om at eksperimentere. Hvorfor jeg selv er så begejstret for Young Livings produkter, skyldes mange ting, og min historie kan du læse på www.maikenandreasen. com. Det at have en sund livsstil handler ikke kun for mig om, hvor mange gulerødder vi spiser – faktisk tværtimod. Jeg tror på, at i en hverdag, hvor vi er omgivet af syntetiske kemikalier og udefinerbare E-numre, så er æteriske olier og produkter baseret på æteriske olier vejen frem til at supplere en sundere livsstil. For at opnå mere vitalitet, er vi nødt til at forebygge. Det nytter ikke noget, vi først fokuserer på vores krop, når symptomerne begynder at melde sig. Jeg vil ønske dig alt held og lykke på din rejse med produkterne! De bedste hilsner Maiken Andreasen

It’s all about you

3


ÆTERISKE OLIER - Et naturligt førstehjælpskit

På de følgende sider vil du blive præsenteret for, hvad æteriske olier er, hvorfor de er gavnlige, og ikke mindst hvordan du bruger dem. Du vil hurtigt opdage, at olier kan være et sundere og mere økonomisk alternativ til håndkøbsmedicin — man kan ligefrem sige, at de har positive bivirkninger. Olierne bliver optaget i kroppen, gør sin virkning og forsvinder derefter igen. Lad os tage et kig på de æteriske olier, der hører med til Young Livings Premium Starter Kit.

Premium Starter kittet er sat sammen af Young Living Essential Oils for at gøre enhver i stand til omgående at kunne bruge og påskønne fordelene ved terapeutiske, æteriske olier. Denne kollektion indeholder 11 æteriske olier, som er effektive til førstehjælp, stresshåndtering, smertelindring, præstationsfremmende ved sport og til at forbedre din livskvalitet.

Et godt fif med på vejen Brug få dråber hyppigt fremfor mange dråber på én gang.

Alt information i denne brochure gælder kun for de terapeutiske, æteriske olier fra Young Living Essential Oils

4


5


HVORDAN OLIERNE KAN BRUGES

BRUG PÅ KROPPEN Alle olier kan bruges direkte på kroppen for eksempel ved krops- eller fodmassage, Vita Flex punkterne under fødderne eller tilsat badevandet sammen med Epsom salt eller Young Livings bodyshampoo. Hvis nogen af olierne forårsager rødme eller hudirritationer, kan de spædes op med en bæreolie - for eksempel V-6 eller olivenolie.

6


INDHALERING Put en dråbe olie i din ene håndflade og gnid begge håndflader sammen. Hold hænderne op til næsen og tag en dyb vejrtrækning. Du kan også prøve at tage en dyb indånding gennem næsen, hold vejret og tæl til tre og pust stille ud gennem munden. Den åbne flaske kan også stilles på et bord, for at høste fordelene ved at olien spredes via luften.

7


DIFFUSER (FORSTØVER) Alle olier kan komme i diffuseren, der hjælper olierne med at blive hængende i luften for at bekæmpe bakterier, svamp og mug såvel som at neutralisere giftstoffer i luften. Diffuseren er også med at til opfriske luften med naturlige dufte og overflødiggører brugen af syntetiske “duftfriskere”. Diffuseren bør kunne sprede olierne uden at varme dem op, så alle oliens egenskaber bevares.

8


INDVORTES BRUG I USA er nogle af Young Livings æteriske olier klassificeret som kosttilskud, og dermed godkendt til at tage indvortes. I Europa er reglerne anderledes. Her er de klassificeret som kosmetik, og må kun påføres eller indhaleres. Stort set alle Young Livings produkter indeholder æteriske olier, såsom Inner Defense, Digest og Cleanse mm.

9


RETNINGSLINJER FOR SIKKER BRUG AF YOUNG LIVING ÆTERISKE OLIER

1.

Sørg altid for at have en flaske V-6 vegetabilsk olie eller anden, ren massageolie ved hånden, når du bruger æteriske olier. Alternativt kan olivenolie og andre vegetabilske olier bruges. Vegetabilske olier fortynder æteriske olier, hvis de skaber ubehag eller hudirritationer.

2.

Sørg for at flaskerne med æteriske olier er tætlukket og opbevar dem ved stuetemperatur væk fra direkte sollys. Hvis æteriske olier opbevares forsvarligt, kan de beholde deres kraft i mange år.

3.

Sørg for at æteriske olier opbevares uden for børns rækkevidde. Behandl dem som ethvert andet terapeutisk produkt.

10

4.

Brug ikke æteriske olier som er rigt på mentol (fx pebermynte) på halsen eller nakken på børn under 30 måneder.

5.

Citron, bergamotte, appelsin, grape, mandarin, White Angelica, Joy, Stress Away og andre olier med citrus kan give udslæt eller mørk pigmentering hvis det bliver brugt på hud, som er udsat for direkte sollys eller ultraviolet lys inden for tre eller fire dage.

6.

Sørg for at æteriske olier holdes væk fra øjnene og put det ligeledes ikke ind i ørerne. Klø dig ikke i øjnene og hold dig fra kontaktlinser, hvis du har æterisk olie på fingrene.


11


DEWDROP DIFFUSOR

Forbedre dit indeklima Inspireret af renhed og elegance af en dråbe morgenug, fungerer Young Livings Dewdrop diffusor som en luftfugter, forstøver og diffuser i ét. Specialdesignet med op til fire timers uafbrudt forstøvende effekt, automatisk slukning og et dejligt blåligt skær, kan denne Dewdrop Diffuser forvandle ethvert rum til en spa-lignende atmosfære. OBS: Vidste du, at det blålige lys kan slukkes? Tryk blot en gang mere på knappen, så vil lyset slukke, men din duft vil fortsat forstøves ud i rummet.

12


7.

Gravide bør konsultere deres læge, før der bruges æteriske olier med bestanddele af hormonel karakter. Det drejer sig blandt andet om Sage (Salvie), Idaho Tansy, Juniper (Enebær) og Fennel (Fennikel).

9.

8.

10.

Epileptikere og folk med højt blodtryk bør konsultere deres læge før brugen af æteriske olier. Undgå at bruge Hyssop (Isop), Fennel (Fennikel) og Idaho Tansy.

Folk med allergi bør teste en lille smule olie på et lille område med følsom hud - fx indersiden af armen - før det bruges andre steder. Fodsålerne er et af det mest sikre og effektive steder at bruge olien.

Før du indtager æteriske olier der er godkendt til indvortes brug (GRAS, Generally Regarded As Safe), bør du fortynde med en olieopløselig væske såsom honning, olivenolie eller sojamælk.

Info: Alle olier fra Premium Starter Kittet kan bruges i din diffusor. 13


PEPPERMINT “Boost din træning og bekæmp træthed ved at inhalere pebermynteolie før og under træning”

Peppermint (mentha pipertia) er en af de ældste og mest anerkendte

krydderurter til at hjælpe fordøjelsen. Jean Valnet har forsket i pebermyntes effekt på leveren og det respiratoriske system. Andre forskere har undersøgt pebermyntes effekt på svækket smags- og duftsans, når det bliver inhaleret. Dr. William N. Dember fra University of Cincinnati har forsket i pebermyn-tes evne til at forbedre koncentrationen. Alan Hirsch har forsket i pebermyntes evne til at påvirke hjernens mæthedscenter, så man opnår en følelse af mæthed efter et måltid.

14


15


1.

Ved kvalme, fordøjelse besvær, oppustet mave og sure opstød fordeler du 2-6 dråber i håndfladen og smører det ud over maven og rundt om navlen.

2.

Hjælp fordøjelsen og halsbranden ved at tilføje en dråbe olie til din urtete.

3.

For at lindre kortvarig hovedpine og spændinger fordeler du en dråbe på tindingerne, i panden og bihulerne (hold dig fra øjnene) og din nakke.

4.

For at lindre periodevis ømhed og betændelse/ inflammation masseres et par dråber olie over det ramte område.

5.

Ved smertelindring på et skadet område smøres et par dråber olie straks på huden. Hvis der er et åbent sår, smøres olien rundt om såret.

6.

Led- og senesmerter kan få støtte ved at smøre olie på de berørte led.

16

7.

Stop kløen ved at smøre olie på, men ikke hvis du har kradset hul i huden.

8.

Ved høj feber kan tre dråber olie under hver fodsål virke kølende.

9.

Ved kontakt med brændenælder og tidsler smøres olie ud på det berørte område - fortynd eventuelt med V-6 eller anden vegetabilsk olie.

10.

Stop hikken ved at påføre en dråbe olie på hver side af den femte halshvirvel.

11.

Fjern tæger ved at dryppe en dråbe olie på en vatrondel og pod tægen. Vent på at tægen giver slip og fjern den (virker også på hunde.

12.

Du kan forbedre din årvågenhed og koncentration ved at slikke en dråbe af din håndryg og smør endnu en dråbe under næsen.

13.

Brug en hvor du for at forøge præcision og

diffuser i det rum sidder med lektier din koncentration, hukommelse.


PEPPERMINT 14.

19.

15.

20.

16.

21.

Ved køresyge og søsyge kan du smøre et par dråber ind på brystet, maven eller under fodsålerne.

Ved periodevis stoppet næse og forkølelse slikker du en dråbe af din håndryg og inhalerer gennem næsen. Skræk myrer, rotter, mus og kakerlakker væk ved at dryppe to dråber olie på en vatrondel og placer den hvor skadedyret kommer ind i huset eller skuret.

Bliv nedkølet på en varm dag ved at tilsætte et par dråber under hver fod eller på håndledene.

en

Slip ånde dråbe

af med dårlig ved at slikke af din håndryg.

Ved at inhalere olien kan sult og appetit nedsættes.

22.

Ved trætte fødder tilsættes et par dråber olie i et fodbad. Sørg for bevægelse i vandet.

17.

Fjern dunsten fra maling ved at putte 15 ml. olie i en 20 liters malerspand.

18.

Slå bladlus ihjel ved at tilføje fire dråber olie til 1,2 dl. vand og sprøjt på planterne.

17


LAVENDER “Smør adskillige dråber olie ind i hovedbunden for at berolige hovedbunden ved eventuelle ubalancer”

Lavender (lavandula angustifolia) er en af de mest alsidige olier af alle

æteriske olier. Terapeutisk lavendelolie skønnes vidt og bredt for sin virkning på huden. Olien kan bruges til at støtte og opfriske rifter, sår og hudirritationer. Kliniske undersøgelser har bevist, at lavendel har en beroligende effekt. Duften er beroligende, afslappende og balancerer kroppens energi både fysisk og mentalt.

18


19


LAVENDER 1.

5.

2.

6.

3.

7.

4.

8.

For en beroligende effekt på kroppen smøres et par dråber ind under fødderne. Ved periodevis søvnproblemer kan du gnide en dråbe olie ind i håndfladerne og sprede olien ud over din hovedpude. Ved bistik eller andet insektstik kan lavendel virke beroligende ved at smøre en dråbe på stikket. Ved mindre forbrændinger kan 100% ren terapeutisk lavendel med fordel påføres.

20

Fjern blokeringer i tårekanalerne ved at smøre næseryggen med en dråbe olie. Ved irriteret hud eller solskoldning kan du tilsætte adskillige dråber i en sprayflaske sammen med vand og sprøjte det udover det berørte område. Ved arvæv kan lavendel påføres ovenpå arvævet.

For at lindre transportsyge placerer du en dråbe rundt om navlen eller bag ved ørerne.


9.

Stop næseblod ved at dryppe en dråbe på et lommetørklæde og vikl det rundt om en lille isterning. Placer den omviklede isterning mellem overlæben og næsen og lad det sidde, indtil det bliver ubehageligt, eller næseblodet stopper.

10.

For at dulme tør, sprækket eller irriteret hud kan du mikse adskillige dråber med V-6 olie og brug det som en “creme”.

11.

En dråbe i en rift eller sår kan have en rensende virkning.

12.

Sprukne eller solbrændte læber kan lindres ved at smøre olie på læberne.

13.

Smør to til fire dråber olie i armhulerne som en deodorant.

14.

Ved pollen- eller støvallergi kan du måske finde trøst ved at gnide en dråbe olie mellem håndfladerne og føre dem op til næsen og inhalere.

15.

Undgå møl og insekter ved at placere en vatrondel med et par dråber olie i skabet.

16.

For at desinficere og forlænge tiden mellem din rengøring kan du bruge din diffuser.

17.

Gør dit vasketøj friskt og duftende ved at putte et par dråber olie på en våd klud og smid den ind i tørretumbleren sammen med dit vasketøj. Kan også blandes med lidt eddike i stedet for skyllemiddel.

18. 19.

Ved allergier kan Lavendel være en ven i din diffuser. Kan virke kløestillende.

20.

Under en fødsel kan diffuseren med Lavendel være beroligende på mange ting.

21.

Ved kvalme kan du prøve at smøre adskillige dråber ind i bækkenområdet.

21


FRANKINCENSE “Inhaler for at øge iltniveauet i hjernen”

Frankincense (Boswellia Carteri) er en oldtidsolie kendt for sin helende kræfter. Frankincence var engang mere værd end guld. Olien er stimulerende for immunforsvaret. Der er blevet forsket meget i Frankincense evner inden for kræftbehandling og infektioner i det respiratoriske system. Olien er en af de mest benyttede olier inden for hudpleje - særligt til brug ved de fine linjer. Olien stimulerer sindet med dens søde, balsamerende duft og er brugbar inden for visualisering og ved centrering af krop og sind og bliver brugt som en forstærker inden for meditation. Brug ligeledes olien til at forbedre dine spirituelle evner. Frankincense har egenskaber, der hjælper med at holde sindet fokuseret og dermed overkomme periodevis stress, fortvivlelse og vemod.

22


23


FRANKINCENSE 1.

6.

2.

7.

3.

8.

4.

9.

5.

10.

Ved periodevis humørsyge og tungsind kan du lindre symptom-erne ved at smøre en eller to dråber under fødderne.

Du kan muligvis forbedre dit syn ved at smøre olie rundt om dine øjne (hold god afstand) eller over dine øjenbryn. Du må ikke komme for tæt på øjnene. Det kan også hjælpe mod et sløret syn.

Hudforandringer efter for meget sol kan lindres med en dråbe.

Masser olien ind i brystvævet for at bibeholde sunde bryster.

24

Inhaler for at lindre dagens spændinger.

Put olien i diffuseren for at højne humøret og en positiv holdning til livet.

Polypper, skønhedspletter og misfarvninger af huden kan muligvis mindskes ved at smøre en dråbe på området, efter behov og ønsket effekt.

Ved stressede situationer smører du en eller to dråber ind i hænderne og inhalerer.

Blødning kan muligvis stoppes og regenerering accelereres ved at smøre en eller to dråber på området. Få en sund hud ved at smøre en eller to dråber i ansigtet.


11.

13.

12.

14.

Uønskede gevækster kan du med fordel smøre en dråbe på for at mindske. Påføres 2 gange dagligt efter behov.

Smør dråber under fødderne for at forstærke dit immunsystem.

Ved respiratoriske infektioner og betændelse smører du olien ud over brystet, fødderne eller rygraden.

Olien stimulerer det limbiske system i hjernen. (følelser og korttidshukommelsen).

NINGXIA NITRO Når du trænger til et boost 25


LEMON “Fjern tyggegummi, olie, fedtpletter, klister eller oliekridt ved brug af en til to dråber olie”

Lemon (Lemon - Citrus Limon) har antiseptiske egenskaber og indeholder

forskellige ingredienser, der gennem forskning har vist sig at have en god effekt på immunforsvaret. Rig på d-limonine der er en god hjælper til støtte af en sund og velfungerende lever. Olien kan bruges som værn mod naturens plager og kan meget vel gøre gavn for din hud. BEMÆRK: Citrusolier må ikke påføres hud, der kommer i kontakt med direkte sollys eller ultraviolet lys indenfor 24-72 timer.

26


27


LEMON 1.

Brug olien som en duftfrisker. Tilføj seks dråber citronolie sammen med seks dråber Purification i en 30 ml. sprayflaske fyldt med vand.

2. 3.

Slik en dråbe af din håndryg for en frisk mund.

Ubehag fra ligtorne og knyster kan lindres ved at smøre en dråbe olie på stedet både morgen og aften.

28

4.

Tørre hæle er Lemon olien.

glade

for

5.

Rengør bordplader ved at tilsætte to til tre dråber i en spray-flaske med vand og sprøjt overfladerne med blandingen.

6.

Rengør skærebrætter eller en slagteblok ved at smøre ren olie ind i overfladen. Må IKKE bruges på plastic, da olien ”spiser” affaldsstoffer som bl.a. sidder i plastic, men derimod en super god ven ved ”appelsinhud”.


7.

Lad karkluden ligge natten over i en skål vand med en dråbe olie for at rense den.

8.

Tilføj en dråbe olie i opvaskemaskinen før vask for at hjælpe rengøringen på vej.

9.

Gnid en dråbe olie ind i hænderne efter toiletbesøg for at rense hænderne.

10.

Ømt tandkød kan lindres ved at smøre en dråbe olie rundt i munden.

11.

Fedtet hud og hudforandringer kan have gavn af en dråbe olie i ansigtet - husk de 72 timer, hvor du skal undgå direkte sollys og ultraviolette stråler.

12.

Afhjælp cellulite ved at gnide adskillige dråber olie ind i huden. Det er med til at forbedre cirkulationen og fjerne affaldsstoffer fra cellerne.

13.

Ved pletter på tæpperne kan du tilføre 10-15 dråber olie for hver fire liter tæpperens for at fjerne pletterne, lysne tæppet og sprede en god duft.

14.

Rens din frugt for bakterier og film ved at lægge frugten i en skål vand med to til tre dråber olie. Rør rundt og sørg for at alle frugter kommer i kontakt med vandet. Æblebåde kan også med fordel røres rundt i citronvand for at mindske brune pletter og samtidig give dem et ekstra kick i smagen.

15.

Rens badeværelsesinventar med et papirlommetørklæde fugtet med olie.

16.

Fodsvamp kan have gavn af to dråber olie på svampeangrebet.

17.

Forøg cirkulationen i benene ved at gnide adskillige dråber olie ind i benene.

29


PANAWAY “Ømme led og muskler efter fysisk aktivitet kan lindres ved at påføre olien”

PanAway er en blandingsolie bestående af bjergte (Winter-green), der har aktive bestanddele som minder om kortison. Der er også nelliker (Clove) i som indeholder eugenol, hvilket tandlæger bruger til at bedøve tandkødet. Derudover er der pebermynte (Peppermint), som er beroligende for nerverne. Sidste ingrediens er karryplanten (Helichrysum), som er lindrende for lokalt ubehag og hjælper kroppen med at regenerere. Denne blanding blev skabt af grundlæggeren af Young Living, Gary Young, der efter en ulykke fik alvorlige brud på ledbåndene i sine ben.

30


31


DIY BADESALT Tag din badeoplevelse til nye højder Ingrendienser:1 dl. Epsom salt, 10 dråber Lavendel æterisk olie,10 dråber Ylang Ylang æterisk olie. 1) kombinér alle ingredienserne i en lufttæt glaskrukke 2) Ryst krukken 3) Tilføj 1/2 dl. til et karbad, 2 store spsk. i et fodbad eller et drys i din brusekabine. God fornøjelse!

32


PANAWAY 1.

Sårede områder på kroppen kan finde trøst i denne olie, ved at påføre området.

2.

Ved betændelse og blå mærker smøres olien på de ramte steder for lindring.

3.

Periodevis spændingshovedpine kan lindres ved at smøre en dråbe olie på tindingerne, panden og nakken. Pas på øjnene.

4.

Rygsmerter fra tid til anden kan mindskes ved at smøre to til tre dråber nederst på rygsøjlen.

5.

Kæledyret kan også bruge PanAway med lidt V-6 olie og smøre det direkte på de ømme led eller muskler eller putte en dråbe i deres mad. Bemærk at katte ikke kan tåle æteriske olier uden at være blandet rigtigt godt op og kun i små mængder.

6.

Brug olien på ømme muskler, muskelspasmer, kramper, buler, blå mærker, piner og smerter efter fysisk aktivitet eller andre lejlighedsvise smerter.

7.

Ved tiltagende smerter mikses PanAway med en massageolie og masseres indtil smerten fortager sig.

8.

Ved ømme fingre gnides en til to dråber ind i hænderne for at lindre ubehaget.

9.

Ved periodevise smerter i iskias smøres der to til tre dråber nederst på rygsøjlen. Alternativt er en blanding med Frankincense.

10.

Forøg cirkulationen ved at gnide en til to dråber ind i det ønskede område.

11.

Sæt skub i helingen ved at smøre en til to dråber ind i det ønskede område.

33


PURIFICATION “Ved modbydelige og harske lugte puttes olien i diffuseren”

Purification

er en blandingsolie med citronella, citrongræs (Lemongrass), rosmarin (Rosemary), tea tree (Melaleuca), lavandin og myrte (Myrtle). Olien er som skabt til en diffuser for at rense luften for uønskede lugte. Derudover er olien god til at styrke immunsystemet.

34


35


PURIFICATION 1.

Få styr på lugten i hjemmet, køkkenet, på hotelværelset, kontoret eller andre indelukkede steder ved at dryppe adskillige dråber på en vatrondel og placere den i eller tæt på udluftningkanalerne. Nicolas diffuseren er uundværlig på rejser.

2.

Når du skal flyve kan du med fordel inhalere olien for at styrke immunsystemet og dermed beskytte dig mod bakterier i kabinen. Kom den ligeledes under fødderne.

SKABER DEJLIG DUFT Duft 36

Purification bandlyser dårlig lugte og indeklima, og forlader i stedet dit hjem, bil eller kontor med super friske dufte, som havde du lige gjort rent.


3.

Ved insektbid eller bistik smøres en dråbe ind på stikket for at rense samt stoppe kløen og ubehag.

4.

Generel kløen kan også have gavn af en dråbe olie.

5.

Ved hudforandringer kan en dråbe olie måske gøre huden fin igen.

6.

Ved irritationer i halsen smøres en dråbe olie på ydersiden af halsen for lindring.

7.

Olien kan opretholde sunde negle.

11.

Nyd naturen uden gener ved at putte adskillige dråber olie i en sprayflaske med vand og sprøjt blandingen udover dig selv, på teltdugen, tøjet mm.

12.

Øremider på din kat eller hund kan muligvis fjernes ved at blande en dråbe Purification sammen med en dråbe pebermynte og V-6 olie. Brug en vatpind dyppet i blandingen og smør det stille rundt på øret - brug aldrig olie i øregangen!

13.

Brug olien som en rensende behandling af sår, rifter og blå mærker.

8.

14.

9.

15.

Ved vabler smøres der straks en dråbe olie på for at rense vablen. Ved ildelugtende sko puttes en vatrondel med to dråber olie ned i fronten af skoen for at fjerne den dårlige lugt.

Smør olien ud i hovedbunden ved gener og irritationer.

Ved pollen- eller støvallergi kan du måske finde trøst ved at gnide en dråbe olie mellem håndfladerne og føre dem op til næsen og inhalere.

10.

Styrk din krops forsvar mod sygdom ved at blande olien med V-6 og smør blandingen rundt i næsehulen.

37


THIEVES “Bland adskillige dråber sammen med vand i en sprayflaske og brug det på overflader, der skal gøres rent”

Thieves er en blandingsolie skabt til at styrke kroppens eget forsvar mod udefrakommende udfordringer. Thieves er yderst effektiv til at støtte immunsystemet og godt helbred. Denne olie findes ikke kun som en æterisk olie, men også som en ingrediens i Thieves rengøringsmiddel, håndsæbe, tandpasta, mundskyl, håndsprit, vaskeservietter mm.

38


39


THIEVES 1.

Duftfrisker, mundspray eller “håndsprit”. Bland fem dråber olie med to spsk. vand og fyld på en lille sprayflaske og spray løs alt efter behov.

2.

Styrk immunsystemet ved at putte nogle dråber i diffuseren, og gerne om vinteren, hvor de danske kroppe grundet kulde er lidt mere udsatte.

Brug Thieves i rengøringen for at rense og desinficere uden brug af kemikalier.

6.

Smør en til to dråber ind i håndfladerne for at forhindre spredning af snavs.

7.

Du kan muligvis rense akne, forkølelsessår og bistik med en dråbe olie.

3.

8.

4.

9.

Ved periodevis tandpine kommer du en dråbe olie på en vatrondel og dubber den rundt om den ømme tand for at stoppe smerten og bedøve området. Ved sygdom i huset kan du diffuse olien, så sygdommen ikke spredes så let til andre.

40

5.

Kom to dråber olie i opvaskebaljen for ekstra hjælp mod snavs og skidt. Kom adskillige dråber i vandet når du vasker gulv for at komme skidtet til livs og samtidig nyde duften.


10.

Ved gener i halsen kan du smøre en dråbe på ydersiden af halsen. Du kan også blande to dråber i et glas vand og gurgle det. Eller slet og ret slikke en dråbe af din håndryg

11.

Bland adskillige dråber sammen med vand i en sprayflaske og brug det på overflader, der skal gøres rent.

12.

Kom tre til fire dråber i en balje vand og brug det til at gøre skraldespanden rigtigt ren.

13.

Brug diffuseren tæt ved kattebakken for at reducere lugt og spredning af smuds.

14.

Kom adskillige dråber på en klud og læg den i bilen for at komme af med dårlig, gammel og stillestående luft.

15.

Styrk kroppens forsvar ved at smøre en eller to dråber olie under hver fod.

16.

Kom et par dråber i vaskemaskinen for at rense tøj og maskine. Gør badekarret og håndvasken rent med olien.

17.

Kom fire til otte dråber på en vatrondel og placer den i udluftningskanalerne.

THIEVES’ HISTORIE Der var engang... Thieves bygger på en opskrift fra det 15. århundrede, hvor en flok tyve iførte sig blandingen, mens de plyndrede de folk, der var døde af sygdom. Ved at bære blandingen blev de ikke selv smittet. Blandingen indeholder nelliker (Clove), som er et naturlig værn mod bakterier og vira. Der er også citron (Lemon) i blandingen som har en forstærkende effekt på ens immunitet. Kanel (Cinnamon bark), eukalyptus (Eucalyptus) og rosmarin (Rosemary) findes også i blandingen og er alle kendt for deres styrkende egenskaber overfor kroppens forsvar mod sygdom.

41


STRESS AWAY “Bekæmp hovedpine og ubehag når du kvitter kaffe, cigaretter og sukker ved at påføre en dråbe i tindingerne”

Stress Away er en blandingsolie, der blev skabt til at fjerne alle former for lejlighedsvis stress, hvad enten det skyldes træthed, manglende overskud, irritation eller manglende søvn. Både mænd og kvinder elsker duften fra de olier, der findes i denne blanding: copaiba, lavendel (Lavender), cedertræ (Cedarwood), ocotea, lime og vanilje (Vanilla Absolute). Der er også tilsat en lille smule kokosolie.

42


43


STRESS AWAY 1.

7.

2.

8.

Inhaler olien eller fordel en dråbe enten bag ørerne eller på håndleddene for at få en afstressende virkning. Eugenol fra vaniljen hjælper mod nervøse spændinger. Cedrol fra cedertræ fremkalder en følelses af dyb afslappethed. Sammen skaber de magi for krop og sind.

Brug olien på nervøse hunde eller heste - fx ved flytning eller nytårskrudt.

9.

Arrige børn og voksne kan muligvis formildes ved at inhalere olien.

3.

10.

4.

11.

5.

12.

Put en Aroma Glider(roll-on) på flasken for en nem og hurtig påføring.

Smør en dråbe under hver fod, en dråbe på brystet og en dråbe på hovedpuden før sengetid for at få en rolig og dyb søvn. Du kan også bruge diffuseren i soveværelset. Fordel en dråbe bag ørerne og inhaler olien inden du træder ind i et travlt supermarked, en markedsplads, tivoli eller andre steder hvor du kan risikere at blive irriteret over andre.

6. 44

Inhaler og fordel en dråbe på håndleddene, hvis du sidder fast i en bilkø for at undgå irritation og stress.

Brug olien som en parfume, men husk den er fotosensitiv.

Påfør olien før en løbetur eller efter endt arbejdsdag for at slappe af.

Fjern periodevis og stressrelaterede hovedpiner ved at smøre en dråbe i panden og i nakken.

Ved spjæt i benene, kan du påføre en dråbe på dine håndled - og måske en dråbe Valor under hver fod.

13.

Stress Away er generelt god ved alt kortvarig stress herunder stresset hud, mentale udfordringer mm.


SRESS AWAY A drop a day keeps the stress away

45


TEA TREE “Tea Tree er tilsat i mange kosmetiske produkter på grund af dens rensende egenskaber, og på grund af dens evne til at forskønne hudens udseende, elasticitet og glans.”

Tea Tree (Melaleuca Alternifolia) har længe været værdsat for sine kosmetiske fordele og naturlige hudrensende fordele. Tea Tree har egenskaber til at fjerne snavs, toksiner og død hud, hvilket giver dig et sundt udseende og strålende hud. Olien renser ikke kun huden, men er også god til at rense sindet - særligt for personer, der har tendens til at påtage sig en offerrolle. Her kan olien luge ud i de følelser, der har sat rod i os, hvad enten det drejer sig om lavt selvværd, skyld eller skam. Der findes 200 forskellige typer Tea Tree planter, så hold øje med hvilken der bruges i din olie. Fakta herunder gælder for Melaleuca Alternifolia, der er den oprindelige Tea Tree plante, og den Young Living bruger.

46


47


TEA TREE 1.

Føler du dig nogle gange træt i slutningen af dagen? Det er din hud også. Brug Tea Tree til at rense og forfriske huden, og den vil takke dig for det.

2.

Tilføj en dråbe til din shampoo til at understøtte en sund og frisk hovedbund.

3.

Hvis du glemmer at overføre dit vasketøj til tørretumbler i tide, kan du køre en vask med et par dråber Tea Tree tilsat i vandet.

4.

Tilføj en dråbe for at blødgøre huden omkring en splint, før du fjerner den.

5.

Diffuse/forstøv Tea Tree for at rense luften i dit hjem eller på arbejdspladsen for negative følelser, tanker og energier.

6.

Urenheder i huden både i ansigt og på resten af kroppen kan have gavn at er par dråber et par gange om dagen. Mindst bakterier og dup olien på med en vatpind.

48

7.

Ubalancer, gener og kløe lige fra hovedbund til fødder kan lindres ved brug af olien.

8.

Oliens stærke, krydret og træagtige duft har en opløftende og lindrende virkning på periodevis stress og kan rense sindet og kroppen for følelsesmæssige sår.

9.

Ved forkølelse kan en blanding af Tea Tree og Rosemary (rosmarin) virke lindrende. Bland eventuelt de to olier i salt til brug i din næseskyller.

10.

Genopfrisk og skab nyt liv til dine tæpper ved at kombinere et par dråber af henholdsvis Tea Tree og Lavendel med 125 ml. bagepulver. Lad blandingen stå natten over, så olierne kan absorberes ind i bagepulveret. Drys derefter tæppet og støvsug med det samme. Som en bonus, vil din støvsuger også lugte mere frisk og ren.


NINGXIA RED Næringsstoffer til hele kroppen Tag hele din krops wellness til nye højder med en daglig dosis Ningxia Red. Ningxia Red er et fremragende produkt, der specielt er formuleret til at give energi, styrke og genopbygge krop og sind. Indeholder bl.a. rene terapeutiske æteriske olier, puré af de berømte Gojibær fra Kina’s NingXia område og et udbud af vitaminrige whole fruits som kirsebær, blåbær og granatæble.

49


AROMA EASE “AromaEase kan med fordel bruges af personer, der har det svært med rejser, enhver der ønsker at fremme stabil energi i solar plexus energi centret. Personer der ønsker at berolige og afbalancere kroppen samt personer der ønsker at skabe en atmosfære af fred og stilhed”

Aroma Ease er en æterisk olie blanding designet af D. Gary Young

og indeholder de rene og nærende aromaer fra pebermynte, spearmint, ingefær, kardemomme og fennikel. Denne blanding giver en beroligende aroma, når den påføres hals og bryst, og kan diffuses/ forstøves for at skabe et roligt og afslappende aromatisk miljø.

50


51


AROMA EASE 1.

3.

2.

4.

I aromaterapi påføres AromaEase på solar plexus Vita Flex punkter.

Udnyt de kraftfulde bestanddele, der findes i ingefær, kardemomme, pebermynte, fennikel, og spearmint æteriske olier til at lette lejlighedsvis stress.

AromaEase er formuleret specifikt til følelsesmæssig kortvarig stress, der kan påvirke maven og fordøjelseskanalen.

Den minty, pulserende aroma kan også være en hjælp, hvis du lider af kortvarig sygdom som under en rejse.

AROMA EASE

Enjoy the ride 52


5.

Den synergistiske åbner og frigiver blokkeringer og giver af balance, når den på maven.

blanding energiske en følelse anvendes

6.

Kan diffuses eller indåndes direkte fra flasken, eller påføres ovenpå solar plexus Vita Flex point og på maveregionen for at støtte og skabe et sundt energi flow og vitalitet.

7.

Pebermynte opfrisker og giver ny energi til sindet.

8.

Spearmint hjælper med at åbne og frigive følelsesmæssige blokkeringer og bringer en følelse af balance og en varig følelse af velvære.

9.

10.

God til at give en følelse af komfort i mange tænkelige situationer, hvor maven er i oprør. Det kan være nervøsitet, transportsyge, morgenkvalme mm.

11.

Olien skal være utilgængelig for børn. Fortyndes før anvendelse på huden.

12.

Ikke beregnet til børn under 6 år uden rådgivning af en sundhedsperson.

13.

Dosering: Fortynd 1 dråbe med 1 dråbe V-6 eller olivenolie og påfør det ønskede område efter behov. Diffus op til 30 minutter 3 gange dagligt.

Den blide, stimulerende duft af ingefær understøtter mod.

53


R.C. “R.C. virker beroligende, når den påføres på bryst og hals”

R.C. æterisk olieblanding er en unik kombination af 10 olier - blandt

andet cypres, gran og tre typer af eucalyptus (E. globulus, E. radiata, og E. citriodora). Olien omfatter en naturligt forekommende bestanddel af limonen der støtter en sund leverfunktion. R.C. støtter også respiratorisk sundhed.

54


55


R.C. 1.

6.

2.

7.

3.

8.

Gnid R.C. på dine fødder eller bryst før motion for at opløfte og inspirere.

Massér tre dråber på fødderne før sengetid for at tilskynde til en atmosfære af komfort.

R.C. er en uundværlig ven i de kolde vinterperioder, hvor periodevis ubalancer kan opstå.

4. 5. 56

Med til at booste dit immunforsvar.

Kan påføres huden eller indåndes ved at diffuse.

Ved at indånde kan en vejrtrækning virke lettere.

Olien er med til at opretholde sunde luftveje og er en allround olie mod alle ufordringer med det respiratoriske system.

Olien er opløftende og kan hjælpe dig med at udtrykke dig selv bedre.

9.

Lyd- og vejrtrækningsgener under søvnen kan lindres ved at smøre olien på dit bryst og din hovedpude.

10.

Har du ikke mere R.C, brug da Young Livings Aroma Siez ™ i stedet.


DEL DIN LIVSTIL Inviter en anden dimension af velvære ind i dit liv I mere end 20 år har Young Living været dedikeret til at udvikle produkter, der kan rengøre hjemmet, nære kroppen, forskønne hud og hår, og berolige sindet. De bringer dig et valg af produkter, der understøtter ægte velvære i enhver henseende. Uden nogensinde at vakle i deres kompromisløse Seed to Seal kvalitets engagement, er deres mål at give dig flere måder at indarbejde velvære på i dine vaner og hjem. Du har også mulighed for at opnå økonomisk uafhængighed gennem deling af Young Livings produkter med dem omkring dig. Dette er blot endnu en mulighed for at invitere en anden dimension af velvære ind i dit liv.

57


CITRUS FRESH “Olien er solskin på flaske, der bare ved indånding giver tanker til varme og solskinsrige himmelstrøg”

Citrus Fresh er en energigivende blanding af citrusolierne appelsin, grapefrugt, mandarin, citron og grøn mynte. Designet til at øge kreativiteten og øge tankens klarhed. Den virker også som en fortrinlig luftrenser.

58


59


THIEVES Naturlig beskyttelse Thieves husholdningsserie tilbyder et sikkert naturskønt alternativ til de hårde syntetiske rengøringsprodukter. De er effektive og dufter skønt.

60


CITRUS FRESH 1.

5.

2.

6.

Citrus Fresh indeholder naturligt forekommende bestanddele af limonen, betapinen, og linalool.

Kom 5-8 dråber i din diffuser for at skabe et dejligt harmoniserende miljø.

3.

Bland den med Young Livings cremer, Bath & Shower Gel Base til at lave en opløftende aromatisk oplevelse.

4.

Har du brug for at være kreativ og skal fokusere, er denne olie en favorit i diffuseren.

Indånd direkte fra hænderne, hvis du føler du har brug for at blive genoprettet med dit indre barn.

Kom 3 dråber sammen med eddike i din skylleskuffe og få et meget frisk og velduftende vasketøj.

7.

Får du uventet gæster på besøg, kom da 8 dråber i din diffuser og du vil hurtigt få et velduftende hjem, der dufter rengjort.

8.

Støtter og giver support til leveren.

61


DIGIZE “Kom en dråbe på maven ved følelsen af fordøjelsesubehag”

Digize er en blanding af Tarragon, Juniper, Anise, Ginger, Fennel,

Patchouli, Peppermint og Lemongrass der samlet giver en beroligende følelse. Oplev DiGize ved at komme en dråbe på bagsiden af din hånd, og slik straks dråben af din hånd. Ellers kan du prøve at dufte fra flasken. Det er en meget stærk og krydret aroma og kan fortyndes, hvis dette er at foretrække. Kan bruges i diffuser, på vitaflexpunkterne under fødderne, på håndled, mave og i nakken.

62


63


DIGIZE 1.

Inhaler en dråbe for at lette følelsen af køresyge.

2.

Brug Di-Gize efter et måltid, ved at påføre en dråbe eller to på maven.

3.

Hvis du er ude at rejse, er denne olie et must have. Kom den på maven eller slik en dråbe af håndryggen. Den kan måske hjælpe, så du kan spise det lokale mad, som din mave måske ikke er helt vandt til.

4.

Har du brug for at løse emotionelle følelser eller gamle overbevisninger, som har forplantet sig i maven, kom da en dråbe i hænderne og inhaler, eller smør et par dråber på maven.

64

5.

Åbner og frigiver energirige blokeringer og giver i stedet en følelse af balance, når man påfører det på underlivet.

6. 7.

Fremmer afslapning og komfort .

Grounder og beroliger kroppen.

8.

Er der ubalance i dit Rod, Sacral eller Solar Plexus Chakra, er dette en olie at bruge til igen at komme i balance.


FRANKINCENSE Stimulere og opløfter De eksklusive dråber, har været brugt i religiøse ceremonier i tusinder af år. Hjælper til at stimulere og opløfte sindet. Nyttigt til visualisering, forbedring af ens åndelige forbindelse, og centrering. Har trøstende egenskaber, der hjælper med at fokusere sindet og overvinde stress og fortvivlelse.

65


COPAIBA “Copaiba olie er en vidunderlig æterisk olie, der traditionelt har været anvendt til at støtte kroppens naturlige reaktion på irritation og støtte sund fordøjelse”

Copaiba Tappet direkte fra Copaiba træet i Brasilien, er Copaiba en klar æterisk olie, der har en honninglignende aroma med en vidunderlig subtil antydning af træ. Copaiba er høj i beta caryophyllen. Prøv at opleve Copaiba, ved at dufte direkte fra flasken. Den har en meget mild aroma.

66


67


COPAIBA 1.

6.

2.

7.

Anvend Copaiba efter fysisk aktivitet eller sport. Påfør på led, skuldre og knæ. Det er så beroligende. Den hjælper med fleksibilitet og lettere bevægelighed for den trætte og ømme krop. Kom 2-4 dråber Copaiba på huden, ovenpå enhver anden æterisk olie, og fordelene vil forøges med op til 2 til 4 gange.

3.

Inhaler de positive øjeblikke af din dag, og lad alt andet gå. Copaiba hjælper dig til at ånde lettere og er yderst effektiv i at hjælpe med overbelastning i luftvejene.

4.

Hænger du lidt med humøret er denne olie skøn at indånde til at løfte sindet, nervøse spændinger, kortvarig og periodisk stress.

5.

I USA er olien godkendt til at bruges som Food Additive. 1 dråbe bruges sammen med 1 tsk. honning eller i et glas juice/ soyamælk. Desværre er dette ikke godkendt i EU.

68

Det høstes på samme måde, hvordan vi indsamler ahornsirup! Det er taget lige fra træet gennem et rør boret ind i træet. Den æteriske olie fremstilles derefter ved hjælp af damp destillation af copal (oleoharpiks indsamlet fra træet).

Vidste du, at copaiba olie er kendt for at have nogle af de højeste niveauer af beta-caryophyllene i verden? Beta-caryophyllen er blevet grundigt undersøgt for dets evne til at modulere kroppens reaktion på irritation.

8.

Copaiba er bl.a. en ingrediens i en række af Young Livings andre produkter. Prøv Deep Relief til beroligende muskelubehag efter fx træning, menstruationssmerter eller anden kortvarig ømhed. Breathe Again er værd at prøve for sund respiratorisk støtte. Begge har en applikationsrulle, der er super let at bruge og meget bekvemt!

9.

God til at støtte krosplig irritationer.


FORTYNDER OLIE Stimulere og opløfter Æteriske olier er meget potente og kan for nogen irritere huden. Hvis irritation opstår, påfør da Young Living’s V-6 vegetabilske oliekompleks. Dette oliekompleks nærer huden, har en lang holdbarhed, tilstopper ikke porerne og pletter ikke tøjet. Det er en god idé at fortynde citrus olier, da disse kan give midlertidige lysfølsomhed, hvis huden udsættes direkte for UV-lys. Udover V-6 findes der også et udvalg af andre skønne og effektive massage olier, til alt hvad hjertet kunne begære.

69


LEMONGRASS “Kom 5-8 dråber i diffuseren og få et opløftende og energigivende boost”

LEMONGRASS (Citrongræs) har en lys, frisk, citrus aroma med jordiske undertoner.

70


71


LEMONGRASS 1.

Hjælper på at stimulerer sind og spiritualitet.

2.

Citrongræs beskytter også dit aurafelt fra elektromagnetisk energi (TV, computere, radio). Så det er en god olie at bruge i fx lufthavnen, hvor vores organer bliver bombarderet med disse energier!

3.

Brug før og efter træning, ved at lave en massagerutine, for at berolige bindevæv og muskler.

4.

Har du brug for at slippe af med gamle begrænsende overbevisninger, sæt diffuseren i gang, og du vil straks opleve de negative energier forsvinde.

5.

Kom 3 dråber sammen med eddike, og du har det sundeste og mest forfriskende skyllemiddel du kan tænke dig.

72

6.

Afbalancerende effekt ved indånding og god til at komme ovenpå.

7.

Sidder du fast, er den inspirerende til at komme videre og ud af en mismod.

8.

En meget frisk duft der forbedrer mental klarhed. Kom en dråbe til to dråber direkte i hænderne og indånd.

9.

I USA er olien godkendt til at indtages og bliver lystigt tilsat i lækre salatdressinger, men det er desværre ikke tilladt at indtage i EU.

10.

Lemongrass er også at finde i Purification, som er god til at slippe af med dårlige lugte og i Ortho Sport Massage Oil, der er god support til muskelubehag efter træning.


11.

Citrongræs frigiver vrede, beklagelser og pessimisme ved at omdanne disse negative energier til positive energier. Det giver den venstre hjernehalvdel lov til at se muligheder, når de negative energier er frigivet, kan optimisme, mod og håb herske.

12.

God til at støtte sunde led og fitness mål.

13.

Er du ikke den store fan af insekter, så er de ikke fan af Lemongrass. Kom 10-15 dråber i en lille spray med vand og spray på områder, du ikke ønsker, de skal komme.

14.

Lemongrass er klinisk bevist god til at støtte ved forhøjet kolesterol.

GEAR NED Beroliger dine følelser og sind efter en lang dag 4 dråber Lavender. 2 dråber Cedarwood. 2 dråber Citrus Fresh. 1 dråbe Ylang Ylang.

73


Tilmeld dig Essential Rewards (ER) er Young Livings loyalitetsprogram, hvor du automatisk får tilsendt en ordre I hver måned. Et bonusprogram, som vi også i daglig tale kalder deres VIP program. Hér belønnes du for at være fast kunde og købe varer hver måned. Det er et valgfrit program. Hver måned kan du vælge de produkter, du ønsker, og hvilken dag i måneden, du gerne vil have dem sendt til dig. Med så mange plusser, er der ikke noget bedre tidspunkt at starte end nu.

74


ESSENTIAL REWARDS HVAD ER FORDELENE?

1.

Du optjener Essential Reward point med hver Essential Rewards ordre.

5.

Du kan holde 1 månedlig pause på ét år.

Der er ingen binding. Annullering kan ske når som helst.

2.

Du indløser dine point og får i stedet gratis produkter.

6.

3.

Jo længere tid du er på programmet, jo mere tjener

7.

4.

Du skal mindst købe for 50PV* hver måned.

du.

Eksklusive Essential Rewards kits, der sparer dig penge.

*PV er en produkt værdi, som Young Living bruger for at indikere, hvad varerne er værd.

75


Denne brochure er udleveret af:

I samarbejde med

76

Young Living Premium starter kit  
Young Living Premium starter kit  

Produkternes betydning og brug i hverdagen

Advertisement