Utdrag Den store boka om kokosbananas

Page 1
Innhold Kokosbananas og bursdagskanonen .................................. Kokosbananas og biefangeren ............................................ Kokosbananas og hypnosemaskinen ................................. Kokosbananas og forstørrelsespistolen ............................ Kokosbananas og frokostmonsteret .................................

7 41 69 99 131

Ekstramateriale ..................................................................... Hvem er du i Kokosbananas? .............................................. Sjokobanan på pinne ............................................................ Dinotroll-plakat ..................................................................... Lær å tegne Kokosbananas .................................................. Kokosbananas sine favorittoppfinnelser .......................... Pappa Kokos sine favorittvitser ......................................... Kart over Nøttvik ..................................................................

158 160 164 166 167 168 172 174

Kokosbananas sitter ved frokostbordet og blar i en kalender. Pappa Kokos smører niste. «Hurra for deg som fyller ditt år, ja deg vil vi gratulere!» synger Kokosbananas. «Bursdagssangen, Kokosbananas? Det er vel ingen i familien som har bursdag i dag? Håper jeg…» sier pappa litt usikkert.

«Nei, jeg bare prøver å regne ut hvor lenge det er til bursdagen min», svarer Kokosbananas. «Å, det er lenge til! Et helt år. Du hadde jo bursdag i forgårs!» sier pappa. Kokosbananas tenker seg om. «Men da blir det ikke et helt år. Det blir et år minus to dager», sier han.

8


«Uansett er det lenge til. Men du var jo i bursdagen til Kåre Kiwi i går. Det var vel gøy?» spør pappa. Kokosbananas nikker. «Eh, ja! Det var utrolig gøy. Jeg elsker bursdager, det er det beste i verden. Kaker, godteri, leker og... sa jeg godteri?» sier Kokosbananas og stråler med hele ansiktet.Kokosbananas kjenner at bursdag er så gøy at han egentlig ikke klarer å vente. «Jeg vil gå i bursdagsselskap i dag!» sier han. «Hehe. Vi har ikke bursdagsfest på timeplanen i dag, Kokosbananas. Men det blir FESTmåltid med lapskaus fra boks her på kjøkkenet i ettermiddag», svarer pappa. «Det er ikke morsomt. Æsj, jeg stikker på skolen», sier Kokosbananas.

11


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.