Glow og grøss

Page 1


2 Glow_materie_mal.indd 2

09.07.2020 13:56


KAROLINA MARIA GRICIUTE

SMINKETIPS TIL HALLOWEEN, HVERDAG OG FEST

glow og grøss 3 Glow_materie_mal.indd 3

09.07.2020 13:56


INNHOLD

GLOW Dette må du ha i sminkepungen ........................................................................... 10 Hverdagssminke ............................................................................................................... 14 Bryn ......................................................................................................................................... 22 Soft cut crease ................................................................................................................... 28 Smokey eye ......................................................................................................................... 36 Color splash ........................................................................................................................ 42 Christmas glam ................................................................................................................. 50

GRØSS Dette må du ha ................................................................................................................. 66 Enkelt kutt ............................................................................................................................ 72 Infiserte blemmer .......................................................................................................... 80 Fantasy devil ...................................................................................................................... 88 Øyet ......................................................................................................................................... 98 Two faced .......................................................................................................................... 108

4 Glow_materie_mal.indd 4

09.07.2020 13:56


5 Glow_materie_mal.indd 5

09.07.2020 13:56


Hei, Jeg heter Karolina Maria Griciute, og er nok litt over gjennomsnittet interessert i sminke, og ikke bare den «vanlige» typen sminke. Jeg elsker å være kreativ, skape forskjellige karakterer og rett og slett bare leke meg med farger og materialer.

Når man hører ordene makeup eller sminke - så tror jeg de fleste automatisk tenker på den tradisjonelle typen med foundation, pudder og maskara, men det er jo så uendelig mye mer enn det! Det er veldig mange måter man kan være kreativ med sminke på, og det beste med det er at det er kjempegøy. Derfor håper jeg at denne boken kan være et godt hjelpemiddel til akkurat det, å ha det gøy med sminke. Det som er enda gøyere er at det ikke finnes vedtatte regler innen sminke. Det er ingen som kan fortelle deg at det du synes er fint og kreativt, er feil. Det er derfor viktig for meg at du bruker denne boken som et hjelpemiddel og til inspirasjon, og ikke som en samling av «oppskrifter» som du skal følge til punkt og prikke. I denne boken har jeg samlet noen av mine favoritt-sminkelooks, både tradisjonelle til hverdag og fest og de mer kreative og grufulle til Halloween og andre spesielle anledninger. Slipp deg løs og vær kreativ – det er da magien skjer!

6 Glow_materie_mal.indd 6

09.07.2020 13:56


7 Glow_materie_mal.indd 7

09.07.2020 13:56


GLOW

8 Glow_materie_mal.indd 8

09.07.2020 13:56


9 Glow_materie_mal.indd 9

09.07.2020 13:56


DET DU MÅ HA I

SMINKEPUNGEN Det finnes utrolig mange sminkeprodukter på markedet, og det er veldig lett å bli forvirret over hva du egentlig trenger. Her har jeg samlet sammen de produktene som jeg synes er viktigst å ha i sminkepungen for å skape looks til både hverdag og fest.

Hudpleie Det aller viktigste når det kommer til makeup, er egentlig ikke makeup i det hele tatt, men hudpleie. Finn deg en god hudpleierutine og hold deg til rutinen din. Det du må ha er en god rens til å fjerne makeup og annen smuss, en toner for å lukke porene etter rens og en god fuktighetskrem. Det finnes selvfølgelig mange andre produkter man kan tilføye til rutinen også, som serum, skrubb, ansiktsmaske osv. men det viktigste er å rense og å fukte huden. Dersom huden din er ute av balanse, vil ikke sminken legge seg noe pent på heller. Så første bud for vellykket sminke, er å være veldig nøye med hudpleie. Foundation, concealer og pudder Noe av det viktigste å ha i sminkepungen er baseprodukter som foundation, concealer og pudder. Foundation for å få en jevn og fin overflate, concealer for å skjule ujevnheter som f.eks. mørke ringer under øynene, kviser, arr, pigmentflekker og liknende, og pudder for å sette sminken. Primer Hvis du opplever at sminken forsvinner utover dagen, kan det være lurt å legge en primer under makeupen. En primer vil sørge for at sminken sitter på mye lenger, og i noen tilfeller legger seg finere på huden også. Det samme gjelder for øyenskygge, hvis du merker at øyenskyggen blir stripete utover dagen eller at den rett og slett bare forsvinner, anbefaler jeg å prøve en øyenskygge-primer neste gang du legger øyenskygge.

10 Glow_materie_mal.indd 10

09.07.2020 13:56


11 Glow_materie_mal.indd 11

09.07.2020 13:56