Capgròs núm. 1146

Page 12

Mataró

Els nous contenidors a la Riera provoquen queixes en el veïnat

Zona de jocs a Rosa Sensat | R. G.

L’Ajuntament inverteix 23.000 euros en dues zones de jocs per a infants Equipaments

Els contenidors situats a la cruïlla de la Riera i la Muralla | FOTO: CEDIDA Manteniment

La implantació de cinc nous contenidors a la Riera ha aixecat la polèmica entre els veïns de la ciutat. Consideren que la zona àrea soterrada de recollida de residus treu espai per a vianants i dóna mala imatge a un dels punts més cèntrics de la ciutat. Així ho creu Pepi Jiménez, una veïna que freqüenta la zona, i creu que la instal·lació dels contenidors al tram final de la Riera ha sigut una equivocació. “Els contenidors desprestigien la imatge del centre i no són estètics per un emplaçament que és freqüentat habitualment pels mataronins i gent de fóra”, comenta Jiménez. Entre les queixes habituals hi ha la pèrdua d’espai a la vorera. Jiménez també opina que la col·locació en aquest punt afecta a l’estretor del carrer i redueix la mobilitat . Així es va poder comprovar en la recent cavalcada de Reis, acte que va patir conseqüències d’espai degut a la poca accessibilitat pels contenidors. “Veurem el que pot passar amb les Santes”, afirma. Una parella de veïns de la zona també han advertit que ara la zona dels contenidors està molt 12

núm.1146

| Rubén Escobar

neta, però que a l’estiu les pudors poden començar a afectar la salut i la normalitat del carrer. D’altra banda, des de la botiga Beautik, situada davant dels contenidors, asseguren que quan treuen la brossa a les nou del vespre “els contenidors estan rebassats de residus” i això embruta la imatge dels comerços i d’obstaculitza la visió de l’aparador.

CiU adverteix que els contenidors són poc respectuosos amb l’entorn i poden causar caigudes CIU també ha mostrat el seu descontent amb la ubicació dels contenidors al centre històric. El grup de Joan Móra denuncia que la seva magnitud “és molt contundent i poc respectuosa amb l’entorn”. A més, critiquen els desnivells que presenten, poc visibles i poden provocar ensurts i caigudes.

| Red.

L’ajuntament ha destinat prop de 23.000 euros durant el 2010 a la creació d’àrees de jocs infantils a la ciutat. L’actuació més recent ha tingut lloc al carrer de Rosa Sensat, on s’han substituït els jocs existents per cinc peces noves, entre les quals una torre amb tobogan, un gronxador, un balanci i dues figures amb molles. A més, la zona de joc s’ha delimitat amb un tancament de fusta. Tot plegat ha costat 18.116

L’actuació més recent ha tingut lloc al carrer Rosa Sensat on s’han canviat els jocs euros, que se sumen als 4.623 que es van destinar a la instal·lació d’un tancat de fusta per delimitar la zona de jocs de la plaça Roda d’Andalusia. Durant tot el mandat s’hauran instal·lat un total de 29 tancaments en àrees de jocs infantils, així com s’han fet set actuacions importants de substitució i manteniment dels jocs i s’han creat 10 noves zones de joc, entre les quals destaca la zona de jocs interactius instal·lada al 2009 al Nou Parc Central.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.