Opplev Havlandet

Page 1

NO

Opplev Havlandet Runde – Fosnavåg – Herøy

Ytterst i havgapet finn du Havlandet. - eit vakkert øysamfunn i Herøy kommune


Herøy Då isen trekte seg tilbake etter den siste store istida, var dei ytterste holmane i Havlandet det første som dukka fram. Enkelte meiner til og med at isen aldri la seg her. Folk klamra seg fast på den smale stripa mellom isen og havet, og då isen smelta, var det fortsatt kort veg til fiskefelta, og godt å leve her. På dei store strandflatene mellom fjella og fjøra finn ein spor etter folk som har budd her gjennom tusenåra; bronseknivar og steinøkser, for ikkje å snakke om skip, gravrøyser og helleristingar. Vi byr på opplevingar til havs med rafting, dykking, fisking og kajakk. Her har vi dei røffe rullesteinstrendene, og strender med den kvitaste og finaste sanda. Men kanskje freistar temperaturen på badevatnet i Sunnmørsbadet meir enn den i Atlanterhavet? Opplev å sykle på vegar som fører deg både over land og hav, på spektakulære bruer mellom øyene, eller kva med svimlande og vrimlande fuglefjell eller slakke, lyngkledde kystheier? Og når du er mett på opplevingar, er du kanskje svolten på fisk og sjømat levert direkte til restaurantane frå lokale fiskarar?

BROSJYRA ER UTGITT AV: Opplev Havlandet - www.opplevhavlandet.no Pb 108, 6099 Fosnavåg

PRODUKSJON • Redaksjonen avsluttet mars 2022 • Opplag: 7500 eksemplarer • Språk: norsk • Prosjektansvarlig: Hilde Gråberg Bakke Opplev Havlandet • Layout/Design: Cann AS • Oversettelse: Languagewire.no • Trykk: BK-trykk • Forsidefoto: Kristoffer Nærø Ytterland, meirenntusenord.com

2

RUNDE

NERLANDSØY

REMØY

LEINØY BERGSØY SKORPA

GURSKØY

Opplev Havlandet-brosjyra vil gi deg ein smakebit av Havlandet, medan www.opplevhavlandet.no viser fram litt meir av alt vi kan by på. Du vil finne forslag til rundreiser og aktivitetar. Vi vil gjerne at du får med deg mest muleg når du er her på besøk, men ikkje gløym å sette deg ned i lyngen å berre nyte utsikta og livet også. VELKOMEN TIL DET REINE EVENTYRET

FOTOGRAFAR: Bård Basberg H. Bakke Andreas A. Berge Mariann Skorpen Berge Camilla og Naomi Torhild Dahl Per Eide

Njord Freediver Mattias Fredriksson Arnulf Goksøyr Cecilie Hatløy Sverre Hjørnevik Atle Kvalsvik Geir Idar Kvalsvik Pål Paulsen

Ruben Soltvedt Sunnmørsbadet Arne Inge Tryggestad Gunn Lise Voldsund Gard Warholm Kristoffer Nærø Ytterland

Aktivitetar – rib - båttur​

Leikepark

Apotek

Overnatting hotell-camping-hytter​

Attraksjon – verd å sjå – museum

Parkering

Badeplassar

Solnedgang

Bensinstasjonar og verkstad

Spisestader – kafe - pub​

Bubilparkering

Sunnmørsbadet

OM REISEGUIDE FOR HERØY Opplev Havlandet tek ikkje noko ansvar for mulege feil/manglar i informasjonen, eller for dei presenterte produkta.

Fiskeplassar

Tannlege

Fotturstart

Toalett

Fyr

Tømmestasjonar​

Gjestehamner – Båtutleige - Marina

Turistinformasjon

Oppgitte priser er veiledande. Dersom andre ønskjer å nytte seg av opplysningar som er presentert i denne publikasjonen, må dette godkjennast av Opplev Havlandet. Brosjyra omfattar dei overnattingstilboda/ aktivitetstilboda som sjølv har valgt å vere med.

Handelssenter – daglegvarer

Vinmonopol

Idrettsanlegg

Minibank​

Kyrkjer

Brann

Ladestasjon el-bil

Politi

Lege

Ambulanse


Innhald 02

Om Herøy

16

Kart over Fosnavåg

03

Innhald

18

Kajakk og dykking i Havlandet

04

Korleis reise hit?

20

Havlandet – heile året

05

Reise til Havlandet

21

Historia om Herøy og Havlandet

06

Rundreiseforslag

22

Overnatting

08

Velkomen som gjest i Havlandet

23

Liste over overnattingsstader

Besøkvettreglar

24

Smaken av Havlandet

10

Familieaktivitetar

25

Liste over spisestader i Havlandet

11

Aktivitetar i Havlandet

26

Praktisk informasjon

12

Tips i frå Havlandet

27

Handel

13

Fotturar i Havlandet

14

Heilsidekart aver Herøy og Havlandet

Ytterst i havet, ytterst mot vest. Kan hende du seglar tilfeldig som gjest, kan hende du går her i rute? Uansett er det her reine eventyret. Himmelen er høgare, havet er blåare og naturen råare. Velkomen til å bli kjend med litt av det du kan oppleve her. Fotograf Kristoffer Nærø Ytterland

3


Fotograf Kristoffer Nærø Ytterland

Korleis reise hit? Alle vegar fører deg til Herøy og Havlandet og det på magiske bruer, smale svingete vegar, og storslått natur med utsikt mot storhavet! 4

Kjem du med eigen bil frå Ålesund, tar du ferge frå Sulesund til Hareid. Kjem du sørfra, tar du ferge frå Åram til Larsnes. Kjem du frå Ørsta / Volda, er det tunell på Eiksundsambandet og ut til Havlandet. Kjem du med båt, er sjøvegen klar for å ta deg imot. Du kan også komme deg til Havlandet med offentleg transport; “Travel like the locals med buss”. Både Havila Kystruten og Hurtigruta stoppar på sør- og nordgåande i Herøy Havlandet.


Trondheim Lufthavn, Værnes

Reise til Havlandet

Ålesund Lufthavn Vigra - Kystruten - Hurtigruten Ålesund - Torvik: 1 t 15 min Fosnavåg

Torvik

Ålesund - Fosnavåg: 1 t 50 min Ålesund

Trondheim Lufthavn, Værnes

Ålesund - Fosnavåg: 1 t 50 min Ørsta - Fosnavåg: 52 min

Ørsta Lufthavn, Hovden

Oslo Lufthavn, Gardermoen - Kystruten - Hurigruten Bergen - Torvik: 12 t

Bergen Lufthavn, Flesland

Bergen Lufthavn, Flesland

Oslo Lufthavn, Gardermoen

HORISONT Åpen Kafè 11-17 (man-fre) Kunstgalleriet R/Art: Magne Furuholmen fra 16 juni Utleie av lokaler til møter, konferanser og selskap Kontakt oss på post@e-s.no eller tlf 700 80 700

5


B

A

E

D

C

Rundreiser B

A

FOSNAVÅG – ÅLESUND – FOSNAVÅG Turen går frå Fosnavåg til Ålesund, via Ulsteinvik og Hareid. Frå Hareid tar du ein liten avstikkar til Branddal og Ishavsmuseet Aarvåk, før du tar hurtigbåten frå Hareid til Ålesund. Ålesund er kjend for sine bygningar i jugendstil, og er kåra til å vere ein av Europas vakraste hamnebyar. Frå sentrum kan du gå 418 trappetrinn opp til byfjellet Aksla, der du kan nyte den spektakulære utsikta mot havet, og byen og øyene rundt. På veg tilbake til Fosnavåg, kan du nyte kveldssola og solnedgangen.

FOSNAVÅG – LOEN – FOSNAVÅG Turen til Loen går frå Fosnavåg som ligg heil ute ved kysten, via Volda, gjennom trange dalar, og stadig høgare fjell, og inn til Stryn og Loen som er kransa med alpine fjell, toppa med isbrear, med brusande fossar som styrtar ned fjellsidene og det grøne smeltevatnet i Lovatnet. Ta ein sykkeltur langs Lovatnet, eit forfriskande bad, og nyt utsikta innover vatnet. Ta ein tur til Loen Skylift, og nyt utsikta frå restauranten på toppen – og ein god middag? Turen tilbake til Fosnavåg går gjennom eit vakkert fjord- og fjellandskap, og du kan nyte utsikta, og solnedgangen som ofte fargar himmelen oransje.

6

A

C


Fotograf Kristoffer Nærø Ytterland

FOSNAVÅG – GEIRANGER – FOSNAVÅG Turen til Geiranger går gjennom eit landskap som reknast som noko av det vakraste du kan oppleve i Norge! Frå den forrevne kysten og storhavet i Havlandet, til høgaste punktet på Dalsnibba med bilveg opp til 1500 moh. Vidare ned til Geiranger, der vi anbefalar ei overnatting på Havila Geiranger Hotel. Ta gjerne ein kveldstur opp til Storseterfossen, ein foss som du kan gå bakom. Neste morgon går turen vidare med bilferge på Geirangerfjorden til Hellesylt, denne fjorden er rekna som verdas vakraste! Frå Hellesylt vidare til Øye og Urke, og ferge over til Sæbø, og vidare til Ørsta, før turen går utover mot Havlandet igjen.

A

D

A

FOSNAVÅG – STAD – FOSNAVÅG Turen til Stadlandet går gjennom mektig fjordlandskap via Larsnes, Fiskå og Åheim til Leikanger. Eit spennande stopp på Norsk Olivinsenter på Åheim, der du kan sjå verdas mest komplette olivinsamling, som er ein edelstein. Vi anbefalar overnatting på Stad Hotel i Leikanger. Etter ein deilig frukost går turen over Stadlandet til surfeparadiset i Hoddevika. På turen tilbake til Fosnavåg kjør via Hakallestranda, og legg inn eit besøk på Hakallegarden. Ferge tilbake mot Fosnavåg via Åram til Larsnes. Kjør ytre veg tilbake til Fosnavåg, og nyt solnedgangen på Hidsneset som kanskje er den vakraste du kan sjå.

E

7


Velkomen som gjest til Havlandet Besøkvettreglar Velkomen som gjest i Havlandet, til å nyte eit av dei mest spektakulære og mest sårbare naturområda i Norge. Vis hensyn under besøket ditt – følg enkle retningslinjer. Slik kan du bidra til at ditt besøk ikkje ødelegg for andre.

8

01

Bruk tilrettelagde områder for camping

02

Ikkje sett spor etter deg når du ferdast i naturen.

03

Følg merka stiar – vi skal ta oss av å lage nye.

04

Hald hundar i band. Fleire stader beitar sauer ute heile året, og på Runde treng fuglane ro for å hekke.

05

Ta med deg avfall til eigna mottak. Ikkje kast søppel i naturen.

06

Bruk toaletta som finns – om det ikkje er muleg, grav et hol i bakken. Ikkje bruk våtserviettar grunna lang nedbrytningstid i naturen.

07

Respekter privat eigedom. Det er ikkje tillatt å telte i utmark nærare enn 150 meter frå hus eller hytte.

08

Respekter fugle- og dyreliv der du ferdast. Husk: det er du som er på besøk, dyr og fuglar har viktig arbeid framfor seg, og det er dei som bur her.

09

Bruk etablerte bålplassar.

10

Over 70 prosent av jorda er dekka av hav. Norge forvaltar sju gonger meir hav enn land. Bli med å ta godt vare på naturen i Havlandet – du også.


Gullrekka over Kvalsvikryggen Golleneset fyr Okla Måsefjellet Børa Barmen Muletua

9


Familieaktivitetar Herøy Gard – Herøy Kystmuseum

Runde Miljøsenter – Rundeskatten

Sunnmørsbadet

© Fotograf Cecilie Hatløy

Fosnavåg Kino

Herøy Kystlag – Slippen

Heid Tursti

Simulatorsenteret

Skattejakt i fjøra

Havopplevelse Fosnavåg, sightseeing med båt rundt Runde

© Fotograf Cecilie Hatløy

Sunnmørsjekta Anna Olava

Mulevika og andre badestrender – hopp i havet!

Gravrøysene på Løsetstranda

Kjemperøysa

LAST NED NÅ!

Freesbee-golf på Kjeldsund

Livet under vatn på Kjeldsund

© Fotograf Cecilie Hatløy

© Fotograf Cecilie Hatløy

10

Roskarristinga

Fisketur i Havlandet

AUDIOGUIDE HAVLANDET

Klatreparken i Fosnavåg Park

Skattejakt Voice of Norway

Last ned:

Med Voice of Norway appen får du lokasjonsbasert stedsinformasjon knyttet sammen som ruter og rundturer. Lydguiden er tilgjengelig på flere språk og gir deg informasjon om steder, reise- informasjon og historie, akkurat der du er til


Aktivitetar i Havlandet Båtsightseeing Biljard Dykking med Njord Freediver Fisketurar Fosnavåg Parken Galleri Kunstmaskina Galleri Meirenntusenord.com Golleneset Fyr Havørnsafari Klatring i Mulevika Kajakk Herøy Kajakklubb Lundesafari Runde Fyr Selsafari Sunnmørsbadet Tennis Tur med rib båt

Fotograf Kristoffer Nærø Ytterland

11

[For meir informasjon sjå: opplevhavlandet.no]


Tips frå Havlandet HERØYSPELET KONGENS RING Herøyspelet Kongens Ring – dramaet som utspelar seg på øya Herøy med sjølvaste storhavet som bakteppe, med natur og kultur, ord, sang og musikk rundt hovdingdottera Unn, om kjærleik og sjalusi, fødsel og død. Der 300 lokale deltakarar er med som skodespelarar og med viktige roller bak scena, i lag med profesjonelle skodespelarar.

I Koparstadhola er det sju bolta ruter, alle med overheng og vanskegrad mellom 6+ og 8+. I Mulevika er det fleire ruter, og dei har vanskegrad frå 3 til 8-. I Mulevika ligg gigantiske kjempesteinar som inviterer til enkel buldring for barn og familiar. Og med sandstranda rundt, så er fallsand og naturleg sikring på plass. Og snur du på hodet, så er utsynet bak deg svimlande: Storhavet opnar seg med sin vidstrakte horisont.

FOSNAVÅG KONSERTHUS OG FOSNAVÅG KINO – ei reise verd: Artistar – både langreiste og kortreiste, kjente og mindre kjente, kjem uoppfordra med den same tilbakemeldinga: Dei er utruleg fornøgde med Fosnavåg Konserthus! Kvalitetsmessig så er det få konserthus som kan matche Fosnavåg Konserthus, og at det er eit av dei beste konserthusa dei har spelt i!

SYKKEL - På to hjul gjennom det reine eventyret. Det er som ein sykkeltur til havs. Saltsmak på leppene, måkeskrik – og kanskje ein sel som tittar opp og ser på deg når du fær forbi.

FISKELYKKE - Alle som har prøvd det veit at det som heng og sprellar i kroken eigentleg er lykke – fiskelykke. KLATRING - Det er fleire mulegheiter for klatring i Herøy. Klatrerutene på Nerlandsøya er kjende for folk i klatremiljøet.

rød-i.pdf

09-06-08

HORISONT R/ART KUNSTUTSTILLING Horisont er møteplassen for marine næringar på Mjølstadneset med D/ART og R/ART, myldre- og møteplass for besøkande med kunstgalleri og kafe. VESTAFOR MÅNE– forteljeriet med guiden som tilbyr kulturforteljingar basert på lokalhistorie, via segner, legender og folkeeventyr til forteljingar frå norrøn og gresk mytologi.

14:06:16

rød-i.pdf

09-06-08

14:06:16

Rundavegen 237 booking@runde.no +47 70 08 08 00

Turistinformasjon i Herøy kommune • • • •

Thon Hotel Fosnavåg Runde Miljøsenter Herøy gard Rådhuset

Leiligheter/Overnatting

Guida turar

Kafè

Utstilling - Rundeskatten

Velkomen til Herøy kommune!

Meir info: www.heroy.kommune.no

HERØY KYSTMUSEUM

SOMMAROPE MUSEUM Turistinformasjon i Herøy kommune

KVAR DAG KL. 11 - 17, 25. JUNI - 21. AUGUST OMVISING - OPEN KAFÉ & MUSEUMSBUTIKK • Thon Hotel Fosnavåg Runde Opplev• den vakreMiljøsenter handelsstaden •frå Herøy gard 1700-1800-talet, • Rådhuset og øya si meir enn 1000 år lange historie. Vi sel mat, drikke, gåver og bøker. Velkomen til Herøy kommune! facebook.no/heroykystmuseum Meir info: www.heroy.kommune.no

HERØY GARD

Adr.: PB. 274

6099 Fosnavåg

tlf.: 70 08 13 00

FANTASTISK FRILUFTSOMRÅDE Adr.: PB. 274 6099 Fosnavåg tlf.: 70 08 13 00 KYSTPILEGRIMSMÅL - TURISTKONTOR facebook.no/heroygard

12


Fotturar i Havlandet – på utsiktstoppen Skimrande hav. Solglitrande sjø. Brølande bårer. Milevid havrand og himmelhøgt vidsyn. Det er dei som knapt nok vil kalle det fjell. Men utsikta frå knausane ved kysten er uslåeleg. Heid Tursti Hidsegga Huldrehornet Laupsnipa Lundeura på Runde Muletua Roskarristinga Runde Fyr Storevarden Trollvogga

13

[For meir informasjon om fotturar, sjå: opplevhavlandet.no/fjelltur-og-fottur/]


Havlandet Herøy 5876 5876

5872

5876 5876

5876

654 654

654

Aktivitetar – rib - båttur​

5878

5880

Apotek

654

Attraksjon – verd å sjå – museum Badeplassar Bensinstasjonar og verkstad

5880

Bubilparkering Fiskeplassar Fotturstart Fyr Gjestehamner – Båtutleige - Marina Handelssenter – daglegvarer Idrettsanlegg Kyrkjer Ladestasjon el-bil Lege Leikepark Overnatting hotell-camping-hytter​ Parkering Solnedgang Spisestader – kafe - pub​ Sunnmørsbadet Tannlege Toalett Tømmestasjonar​

5868

Turistinformasjon Vinmonopol​ Brann Politi Ambulanse

​For audioguide, last ned appen.

14

Voice of Norway

Herøy Gard

Stikk UT!

Morotur Runde


5872

4

654

654

61 654 654

5868

Voldneset

15

Sunnmørsbadet


Fosnavåg

Foto: Sunnmørsbadet, Kristoffer Nærø Ytterland, Marit Leinebø, H.Bakke

Kart: kommunekoart.com

Golleneset fyr

Mulevika

Runde fyr

Heid Tursti


Aktivitetar – rib - båttur​ Apotek Attraksjon – verd å sjå – museum Badeplassar Bensinstasjonar og verkstad Bubilparkering Fiskeplassar Fotturstart Fyr Gjestehamner – Båtutleige - Marina Handelssenter – daglegvarer Idrettsanlegg Kyrkjer Ladestasjon el-bil Lege Leikepark Overnatting hotell-camping-hytter​ Parkering Solnedgang Spisestader – kafe - pub​ Sunnmørsbadet Tannlege Toalett Tømmestasjonar​ Turistinformasjon Vinmonopol Minibank​ Vågsbrua Brann Politi Ambulanse

Kulturhus

Herøy Kyrkje


Kajakk i Havlandet

Flatt hav mellom idylliske småholmar eller bårer som bryt heilt ut mot Atlanteren? Herøy og Havlandet har gode padleopplevingar for dei fleste. Du kan kjenne havdønningane på ein godversdag, oppleve niser leikande rundt kajakken i Skorpesundet, nysgjerrige oterar i Sævikane og symjande fugleflokkar i sjøoverflata ved Runde. Og er det absolutt maksforhold på havet, så er kajakkbesøk i grotta på Runde ei oppleving du ikkje gløymer.

18


Dykking i Havlandet Dykke i grotte, dykke på vrak eller dykke i fantastiske, fargerike tareskogar. Havlandet har mange forskjellige og gode stader for dykking. I godt ver kan ein legge langt til havs, kanskje jakte på fleire skattar utanfor Runde? Når havet er på det stillaste, ventar også grottene i fuglefjellet på Runde med spennande opplevingar, og ei utruleg fargeprakt.

19

Er det uroleg sjø, kan ein legge dykketuren innover i meir skjerma farvatn mellom holmar og skjær. Då kan du for eksempel oppleve jettegrytene som ligg under havoverflata ved øya Herøy. Uansett om du dykkar langt til havs eller i smulare farvatn, er vatnet glasklart, med god sikt, og du kan møte både fisk og sel på turen. Eller kva med å fange deg kamskjel og steinbit til middag? Fleire stader ventar også vrak på å bli utforska. Kanskje mest kjent er Akerendam som forliste utanfor Goksøyra på Runde der det store gullfunnet var gjort. Der ligg fortsatt fleire kanonar spreidde rundt på havbotnen.


Havlandet – heile året Gull på havbotnen, majestetar i lufta og frøken Lunde som trippar nesten opp i handa di. Ein horisont så lang at du ser havet legge si blå dyne rundt jordkloda. Og fyrlykta som blinkar deg inn i søvnen medan du høyrer havet synge.

FOSNAVÅG har sin heilt særeigne, salte og rå sjarm fullstendig lausrive frå vanleg standardar for kva som er vakkert. Fosnavåg er hamna. Kystbyen har alltid gitt ly for besøkande. FOSNAVÅG PARKEN med klatrepark, gapahuk og grillhytte

RUNDE FYR – fottur i bratt terreng og med svimlande stup, men BYFJELLET I FOSNAVÅG har berre nokre beskjedne høgdeer godt tilrettelagt for folk på tur. meter å by på, men gir deg 360 graders panorama over Fosnavåg sentrum, havet og sunnmørsalpane – og dei beste solnedgangane. TROLLVOGGA – fottur til eit utsiktspunkt på Runde som er mindre Dette er plassen for å samle instamoments! kjend enn lundeura, men spektakulær heile året. 6400 KVADRATMETER BADEGLEDE I SUNNMØRSBADET HORISONT MED D/ART OG R/ART – kunstgalleri og kafe. Fartsrekord i sklier og straumkanal, sprutande vatn og leik i bølgebasseng eller varmt basseng og boblebad, seige symjetak KUNSTMASKINA – Kunstgalleri i Fosnavåg og avslappande dampbad.

rød-i.pdf

09-06-08

MEIRENNTUSENORD-LØDA (meirenntusenord.com)

Turistinformasjon i Herøy kommune • • • •

Thon Hotel Fosnavåg Runde Miljøsenter Herøy gard Rådhuset

Velkomen til Herøy kommune! Meir info: www.heroy.kommune.no

Fotogalleri og salsutstilling For besøk utanfor opningstider ta kontakt på +47 97755370 Adr.: PB. 274

20

6099 Fosnavåg

tlf.: 70 08 13 00

14:06:16


Historia om Herøy og Havlandet Opne båtar, årar og segl. Det var slik ein hausta av havet gjennom århundre etter århundre. Så, mot slutten av 1800-talet, kom det meir og meir dekksbåtar, og frå starten av 1900-talet, kom motoren for alvor. Det forandra alt. Fiskarane kunne fare endå lenger ut på havet, og båtane tålte endå meir av dårleg ver. Akkurat det var det mykje av!

Fosnavåg er eit tradisjonsrikt fiskevær med urbane kvalitetar, der fiske har vore viktig for utvikling av byen sidan starten av 1900-talet. Framleis er fiskeri viktig i dagens moderne samfunn, og vi legg til rette for at fiske skal vere viktig for Fosnavåg i framtida. Verdiskapinga i fiskeria spreier seg som ringar i vatn med sine ringverknader på land. Fisken skal leverast og bearbeidast. Båtane skal byggast og reparerast, og dei skal ha utstyr om bord; alt frå høgteknologi til mat og sengeklede. Ein arbeidsplass om bord i ein ringnotsnurpar, gir to arbeidsplassar på land.

Sildefiske på 1950-talet, der ein kunne gå tørrskodd over hamna i Fosnavåg.

Fotograf Andreas A. Berge

VI TEK DEG MED PÅ TUR I HAVLANDET! Saltvatn i ansiktet og vind i håret. Her er det rom for å oppleve og for å nyte. Dei actionfylte turane eller dei rolege augeblikka tett på naturen.

© Fotograf Cecilie Hatløy

Vi i Havopplevelse vil gje deg turen du vil huske lenge. På tur med kollega, familien eller vener? Vi lagar pakkar og opplegg for deg. Velkomen til Havopplevelse og Havlandet. Kontakt oss: www.havopplevelse.no E-post: post@havopplevelse.no Telefon: 48144111 - 91866349

21

© Fotograf Cecilie Hatløy


THON HOTEL FOSNAVÅG BO VED HAVGAPET

rød-i.pdf

• • • •

Vår smakfulle frokostbuffet sikrer deg en god start på dagen.

Velkomen til Herøy kommune!

Book ditt opphold på thonhotels.no/fosnavåg eller i vår app

14:06:16

Turistinformasjon i Herøy kommune

Thon Hotel Fosnavåg er et nytt og moderne konferense-hotell med egen restaurant med 220 sitteplasser. Hotellet ligger på kaia i Fosnavåg med en flott utsikt mot havet.

Hjertelig velkommen til Thon Hotel Fosnavåg!

09-06-08

Thon Hotel Fosnavåg Runde Miljøsenter Herøy gard Rådhuset

Meir info: www.heroy.kommune.no

Adr.: PB. 274

6099 Fosnavåg

tlf.: 70 08 13 00

VELKOMMEN TIL LANTERNEN

Tilbudet for deg som vil oppleve et lite stykke kyst-Norge på nært hold Båt – Fisketur – Bobil – Hytte Selskap – Kafe – Catering Tlf: 70 08 52 50 E-post: post@lanternen.no www.lanternen.no

22


E RO HU RB S / H SK U YT JE TE N M K AT E R E S RU ER TTI LL VE GH R E ST EST ING TE R RØ O LV EN TØ M T M ILK NL M IG E O G JE ST BLI S T AS N G TR EH JO ÅD A N V KO L Ø N S N F TI BA ER NT D AN ER E N S BÅ MU ER ET T O TU LI M G SY TLE HE T KK IE ER EL U TL EI E

ET FE

IR

EH

H

IG IL

ST

LE

O

TE

G

H

JE

LL

U

S

Overnatting SESONG

Christineborg Gjesthus 30 rom, restaurant med havutsikt på Runde

+47 70 08 59 50

post@christineborg.no

01.05 - 01.09

Havila Hotels Geiranger 151 attraktive rom, mange med praktfull utsikt over Geirangerfjorden

+47 70 26 30 05

booking@hotel-geiranger.no

01.01 - 31.12

Havila Hotels Ivar Aasen 72 rom med utsikt til fjorden og dei unike sunnmørsalpanane

+47 70 04 51 00

resepsjon@hotellivaraasen.no

01.01 - 31.12

Havila Hotels Raftevold 44 rom med fjellutsikt eller utsikt over innsjøen

+47 57 87 99 99

resepsjon.raftevold@havila.no

01.01 - 31.12

Herøy Kystcamp - Kysthytter 2 store hytter som ligg rett ved havet. 4 sengeplassar i kvar hytte. Uteplass.

+47 900 11 799

post@kysthytter.com

01.01 - 23.12

Herøy Kystcamp - Rorbuda Rorbu med 3 soverom og 7 sengeplassar med storhavet som næraste nabo.

+47 928 57 929

post@rorbuda.no

01.01 - 23.12

Jakobs Rorbu 2 rorbuer ved sjøen på Eggesbønes. Kaiområde og uteplass

+47 977 90 683

info@jakobsrorbu.no

01.01 - 23.12

Kjeldsund Leirstad og Gjestegard Gjestegard med utleige av rom og 6 hytter, heilt nede ved sjøen. Barnevennleg.

+47 970 95 525

booking@kjeldsund.no

01.01 - 23.12

Kvalsund Utleige Stor ferieleilighet i sentrum av Fosnavåg med 4 soverom og 9 sengeplassar

+47 906 80 145

andkvalsund@gmail.com

01.01 - 23.12

Lanternen Marina 10 hytter på øya Jensholmen, like ved Herøybrua. Skjærgården ligg rett utanfor.

+47 70 08 52 50

post@lanternen.no

01.01 - 23.12

Opplev Runde 8 romslege leiligheiter med havutsikt på Runde.

+47 70 08 08 00

booking@rundecentre.no

01.01 - 31.12

Runde Panorama 9 feriehytter under oppføring på Runde. Unik beliggenhet, unik utsikt.

+47 960 44 000

post@rundepanorama.no

01.01 - 23.12

Stad Hotel 32 hotellrom, lengst mot vest i Stad kommune

+47 948 66 836

booking@stadhotell.no

01.01 - 31.12

Thon Hotel Fosnavåg Bu sentralt i Fosnavåg, 115 rom, restaurant, kino og konserthus

+47 70 08 10 00

fosnavag@olavthon.no

01.01 - 23.12

Torvholmen Lei di eiga øy, og bu i Skipperhuset eller rorbua.

+47 915 84 000

booking@torvholmen.no

01.01 - 23.12

Vollanaustet Fiskarhytte med 3 soverom i Kvalsvika. Ligg ved havet. Liten båt inkludert i prisen.

+47 993 37 925

kjell.vike@gmail.com

01.01 - 23.12

Husk å ha hunden din i band på tur.

23

jakobsrorbu.no / Telefon: 97790683


Smaken av Havlandet Frå fangst til fat. Det har alltid handla om fisk og hav i Herøy og Havlandet. Fiskaren har vore frampå med nye fiskeslag og med nye fiskefelt. No handlar det også om kortreist fisk og sjømat rett opp på restaurantgjestane sine fat.

I Herøy og rundt om i Havlandet er det ei rekke gode spisestader du kan besøke, når du vert svolten og tørst etter turen din. Etter gode opplevingar smakar det ekstra godt å sette seg ned rundt eit bord, og nyte god mat og drikke! Sjekk ut dei flotte spisestadene vi har i Fosnavåg, og rundt om i Herøy Havlandet. For ekstra gode matopplevingar anbefalar vi ein tur til Kami Skotholmen. Den urbane kystbyen Fosnavåg, heilt lengst ut mot havet byr på mange gode smakar, i tillegg til saltsmaken på leppene når vinden kastar saltvatn inn frå havet. Vi byr og på magiske solnedgongar medan du nyt eit godt måltid i lag med turfølget ditt! Vel bekomme!

Skotholmen eit hav av smakar Kontakt: 480 38 388 / booking@skotholmen.no www.skotholmen.no

Kami Skotholmen er ein sjømatrestaurant som ligg ein kort hyggeleg båttur frå Fosnavåg. Sommarsesongen opnar i juni der vi har opent 5 dagar i uka. For møter / lukka lag heile året: ta kontakt for skreddersydde opplegg. Meir info finn du på vår webside.

design: cann.no | foto: Yann Aker, Pål Paulsen, Kyle Vella

24


JE N K AT E R SE ET RU R TI LL VE GH ES RIN ET G ER J E TO G LV S TR TEH EN N ÅD A LI V G KO L Ø N S N T FE IN RA T N ERN SE RO ETT M

SESONG

M

SK

Spisestader AH! Sport Lounge Sportsbar med variert sport på store skjermar, og rause smårettar på fat

+47 973 21 551

ahsportlounge@gmail.com

01.01 - 23.12

Bogne Breseri & Catering Open temarestaurant i helgane. Sjå informasjon på Instagram og Facebook.

+47 907 31 393

marianne@bogne.no

01.01 - 23.12

Christineborg Gjesthus Sesongopen kafe og gjestehus. Selskapslokaler med den argaste utsikta

+47 70 08 59 50

post@christineborg.no

01.05 - 01.09

Elmirs Pizzeria Grill, Restaurant og Kaffebar Pizzeria, grill og kaffebar sentralt plassert i Fosnavåg sentrum

+47 481 80 081

hymejra1@hotmail.com

01.01 - 23.12

Herøy Kystmuseum kafe Sommaropen kafe på Herøy Kystmuseum. Open kvar dag i juli og august

+47 480 46 338

kystmuseum@heroy.kommune.no

01.07 - 31.08

Horisont Kafe Kafe og selskapsrestaurant

+47 700 80 700

post@e-s.no

01.07 - 31.08

Kami Skotholmen Sjømatopplevingar på ein holme i havgapet

+47 480 38 388

booking@skotholmen.no

Kjeldsund Leirstad og Gjestegard Sesongopent kjøkken med heimelaga mat og personleg service.

+47 970 95 525

booking@kjeldsund.no

Lanternen kafe og gatekjøkken Kafe, gatekjøkken og kiosk på Jensholmen ved Herøybrua

+47 70 08 52 50

post@lanternen.no

Madelynn Coffee Fosnavåg Lunsj og kaffebar med amerikansk inspirert mat

+47 454 69 787

post@madelynn.no

Meny Fosnavåg Lunsjrettar, varme middagsrettar, og påsmurt bakst. Catering.

+47 70 08 96 70

jon-robert.moen@meny.no

Hurtigmatrestaurant og storkiosk sentralt på Eggesbønes og lett tilgjengeleg

+47 911 94 480

mix.eggesbones@mix.no

Restaurant Fosnavåg Brygge Restaurant med lunsj og middagsrettar på brygga midt i sentrum av Fosnavåg.

+47 70 08 62 50

epost@fosnavaagbrygge.no

Runde Miljøsenter kafe Sommaropen kafe med fantastisk utsikt utover havet

+47 70 08 08 00

booking@rundecentre.no

Sjøkanten Restaurant A la carte-restaurant på Thon Hotel Fosnavåg

+47 70 08 10 00

fosnavag@olavthon.no

01.01 - 23.12

Willy`s Gourmet Myrvåg Sushi, pizza, catering og selskapsmat i Myrvåg

+47 921 28 444

willy@willysgourmet.no

01.01 - 23.12

YX Bensinstasjon Bensinstasjon sentralt på Myklebust med hurtigmat for folk i farta

+47 70 08 44 90

post@fosnavaagservice.no

01.01 - 23.12

T NED NÅ! Mix Eggesbønes

UDIOGUIDE HAVLANDET

LAST NED N

AUD HAV 01.03 - 31.10

01.01 - 23.12 01.01 - 23.12 01.01 - 23.12 01.01 - 23.12 01.01 - 23.12 01.01 - 23.12

01.05 - 15.09

Last ned:

Med Voice of Norway appen får du lokasjonsbasert stedsinformasjon knyttet sammen som ruter og rundturer. Lydguiden er tilgjengelig på flere språk og gir deg informasjon om steder, reise- informasjon og historie, akkurat der du er til enhver tid! Få en bedre opplevelse med Voice Of Norway!

​For audioguide, last ned appen 25


Praktisk informasjon OFFENTLEGE TOALETT: Herøy Gard Fosnavåg Brygge under P-lokket Kvalsvik Skule på Nerlandsøya Fosnavåg Parken Runde Miljøsenter P-plass i Goksøyra Toftestøda

TØMMESTASJON FOR BOBIL: Lanternen Marina Fosnavåg Parken

BOBILPARKERING: Lanternen Marina Vollanaustet i Kvalsvika Fosnavåg Parken Herøy Kystcamp

GJESTEHAMNER I HAVLANDET: Fosnavåg Gjestehamn Lanternen Marina Kvalsvika på Nerlandsøya Runde Hamn

LADESTASJON FOR EL-BIL: Myrvåg ved Kiwi Sunnmørsbadet Fosnavåg Parkeringshuset Thon Hotel Fosnavåg i både U1 og U2.

Jobbreise? Ferie? Møter med opplevingar? Berg Hansen Nordvest i Fosnavåg 26


Velkomen til hyggeleg handel i Fosnavåg Heilt ute i havgapet med grøne lunger og Fosnavåg Parken, ligg den urbane kystbyen Fosnavåg. På den spennande gåturen mellom husa som ligg mellom knausar og havet, kan du svinge ein tur nedom vandringa som går langs sjøkanten i vågen.

Sjekk om det er båtar på veg inn eller ut av vågen, trykk på knappen, og du kan hente Vågsbrua, – gangbrua som tar deg over utløpet ytterst ute mot havet i vågen. Gå deg ein tur i historiske omgivnader gjennom nye bydelen på Vågsholmen, via Nørvågen, gjennom Ura og tilbake til Fosnavåg sentrum. Her er det sjøsprøyt i sentrum, og vi har storbåra frå havet som nabo. Storgata vår er sjøvegen inn til hamna. I Fosnavåg ligg spesialbutikkane på rekke og rad, og vi byr på kafeliv, store fiskebåtar som sig forbi - og folkeliv. Fosnavåg er heimehamna for nye opplevingar.

27


Havlandet Herøy Det var her folk venta på å få godt nok ver til å komme seg forbi Stadhavet, og det var her folk samla seg. Med havet midt i mot. Det overveldande. Hav og himmel. Du ser utover og utover. Det er Havlandet, dette. Og det er det vanskeleg å reise i frå. Men god tur heim. Og velkomen tilbake!


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.