Page 1

Kære pædagoger og lærere, vi behøver jeres hjælp! r e t e P & a i M n Hilse


Jeg kan godt lide is, småkager, pasta, smør og chokolade. Og nutella. Men jeg kan ikke tåle så meget af det. Lægen siger jeg bliver tyk og usund. Faktisk vejer jeg osse lidt for meget siger min far. Heldigvis er der ikke nogen som driller mig. Det er bare SÅ svært at sige nej til kage når alle de andre får noget.

Mia 2.a


Som far til en datter, der har vægtproblemer har jeg det største ansvar. Jeg skal sørge for at servere sund kost og hjælpe min datter til at bevæge sig. Nogle gange er det bare svært at være dén der altid skal sige ”nej” til alt det søde og usunde. Men det er der næsten ikke plads til at sige ”ja” nogle gange. For hun får allerede is, chokolade, kager eller hvidt brød i skolen, hos bedsteforældrene, til fødselsdage, hos kammaraterne, i klubben og ved næsten alle festlige lejligheder. Det kunne være dejligt, hvis andre voksne tænkte lidt mere over det. Mest for Mias skyld.

r a f s ia M , Peter


Du kan gøre en forskel for overvægtige børn og deres forældre. Tænk over hvad du serverer og hvorfor. Broccoli virker måske ikke så festligt som is, kage og hvidt brød med nutella. Men det gør en stor forskel for Mia, at hun ikke selv skal have hele ansvaret for at spise sundt, når hendes far ikke lige er der til at sige ”nej”. Og faktisk kunne Peter godt tænke sig at være dén der kunne sige ”ja” en gang i mellem.

Jesper Burgdorff Johansen 2017 - jesper@isme.dk

Kære voksne  

Tænk over hvad du serverer for børnene - broccoli kan også være en fest.

Kære voksne  

Tænk over hvad du serverer for børnene - broccoli kan også være en fest.

Advertisement