070414 swollenaer

Page 1

GR ATIS HUIS-A AN-HUIS FAMILIEKR ANT

JA ARG A NG 11

OPL AGE 58.100

Wij bezorgen ook in Zwolle!

EEN EDITIE VAN BRUGMEDIA m a a n d a g 7 a p r i l 2 0 14

Schapen weer de wei in

ACTUEEL 3

Celstraffen voor groepsverkrachting

Herdenking bij monument

Concert van The Second Voices

ACTUEEL 5

ACTUEEL 7

ACTUEEL11

Buiging voor eerste elf Stolpersteine

Bestel uw boodschappen online bij www.AH-AfhaalpuntHattem.nl

Kijk in het hart van deze krant

De goedkoopste van Zwolle

Foto: Pedro Sluiter

BINNENSTAD - De eerste elf Stolpersteine, die voorbijgangers laten ‘stilstaan’ bij de weggevoerde en later omgekomen Joodse Zwollenaren, zijn vandaag gepresenteerd. Zondag al was de Duitse kunstenaar Gunter Demnig (Berlijn, 1947) in de stad om deze

struikelstenen van tien bij tien centimeter letterlijk aan te brengen in het straatbeeld. De bedoeling is dat in navolging van deze stenen er nog vele Stolpersteine volgen tot een totaal aantal van ruim 450. (Lees verder op pagina 7).

Eerste akte duomoeder

Unlimited zoekt vrijwilligers

ZWOLLE - Burgemeester Henk Jan Meijer heeft vorige week dinsdag om 08.00 ’s morgens de eerste akte van erkenning uitgereikt aan een duomoeder. Corine Schep is de eerste Zwolse duomoeder die haar kind, geboren binnen de relatie met haar vrouw, erkent.

ZWOLLE - Festival Zwolle Unlimited is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen meedraaien op het festival dat van 30 mei tot en met 1 juni wordt gehouden. Er is een ruime keus aan vacatures, voor elk wat wils.

Was uw auto GLANZEND schoon! Ceintuurbaan 3

(schuin tegenover FC Zwolle stadion)

Tel. 038 454 88 07 Ook bezorgservice zie kip2day.nl Aanbieding geldig t/m 12 april.

WRAPS 4 VOOR

Dezelfde ochtend erkenden nog drie andere moeders kun kind. Vanaf 1 april 2014 kan een duomoeder eenvoudiger het ouderschap krijgen over het kind van haar vrouwelijke partner. Tot die tijd kon dit alleen door het kind te adopteren. Dat vereiste een gerechtelijke procedure. Sinds 1 april kan de duomoeder juridisch ouder worden buiten de rechter om. Haar moederschap kan automatisch ontstaan door geboorte van het kind of door erkenning. “Het is positief dat een duomoeder dezelfde rechten krijgt als een

vader�, volgens burgemeester Meijer. “Ik overhandig dan ook graag de eerste akte van erkenning.� De eerste duomoeder die op 1 april op het stadskantoor van de gemeente Zwolle haar dochter erkende was dus Corine Schep, vrouw van Audrey SchepBakker en beide moeder van een dochter. Voor hen werd de eerste actie van erkenning opgemaakt. Duomoeders die hun kind willen erkennen, kunnen hiervoor terecht bij de publieksbalie in het stadskantoor. Een afspraak maken is noodzakelijk.

De vacatures zijn: kassa- en informatiemedewerkers, artiesten- en publieksbegeleiders, horecamedewerkers, festivalbouwers, flyerteam en enquĂŞteurs. De vrijwilliger krijgt een Zwolle Unlimited pet en polo. Er wordt uiteraard gezorgd voor eten en drinken. De vrijwilliger maakt volgens de organisatie als medewerker een unieke ervaring mee, ‘want zonder vrijwilligers,

binnen- en buiten zonweringen

www.deSwollenaer .nl

)6*4 7&3,01&/ Faradaystraat 5, Zwolle | Tel. 038-4656555

,JKL PQ XXX WPFSNBOHSFWF OM PG CFM -VUUFLFTUSBBU

www.aldura.nl

geen festival’. Aanmelden kan via vrijwilligerszu@gmail.com.

â‚Ź 5.00 kip2day.nl

Assendorperstraat 164 Zwolle

PROVAMEL FREE FROM Laag in verzadigde vetten, 100% plantaardig, 0% cholesterol ĂŠn 0% lactose. 2e pak

Bijv. 2e pak Soja natural 0.87 *De korting is alleen van toepassing op de afgebeelde producten. * Op de voordeligste van de 2.

Elk voor de halve prijs*

Exclusief bij uw GezondheidsWinkel ‘ZWOLLE’ Vispoortenplas 2 en ‘Schuttelaar’ Luttekestraat 23, Zwolle

Speciale aandacht voor de jeugd Welkom in onze tandartsengroepspraktijk! 038 - 421 3800 | zwolle@dentalclinics.nl


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.