Page 1

2013 ВСИчкИ цЕНИ В кАТАлОгА СА МАкСИМАлНИ И ВАЖАТ ДО 15.08.2013 г. разпространява се безплатно.

EIVOR възглавница

15лв 54% лен, 46% памук. Д40×Ш50см. 302.121.09

ВДЪХНЕТЕ НОВ ЖИВОТ НА ДОМА СИ. КРЕСЛО НА ИКЕА От дАЛЕчНАтА 1951 г. ОСвЕжЕНО С възгЛАвНИцА СъС СъвРЕмЕНЕН дИзАйН.


Нов живот за старите любими вещи. Новият живот вкъщи може да означава и съживяване на нещо старо, но много любимо. Като например STRANDMON – подобрена версия на класическото кресло MK, което става част от асортимента на ИКЕА през 1951 г. и се продава години наред. Креслото MK на корицата на този каталог всъщност е създадено през 1950 г. и принадлежи на основателя на ИКЕА – Ингвар Кампрад. Тогава креслото струвало 207 шведски крони (сега стойността му се оценява на 3098 шведски крони) и качеството му било считано за „най-висока класа“ според първия каталог на ИКЕА, публикуван през 1951 г. Днес, 61 години по-късно, ние смятаме, че хората все още искат кресло с висока облегалка, което предлага удобство, докато четат, гледат телевизия или използват таблет. Затова решихме да дадем нов живот и ново име на MK. Ако искате да разберете кога пристига STRANDMON в магазин ИКЕА, посетете www.IKEA.bg. ново STRANDMON кресло 399лв. Тапицерия: памук, лен, вискоза/изкуствена коприна и полиестер. Ш82×Д100, В101см. Svanby сиво 502.434.83

ново

ДОБРЕ ДОШЛИ В СВЕТА НА ИДЕИТЕ. Искаме да ви дадем още повече от преди. Затова идеите в този каталог не се ограничават в 328-те страници, които държите в ръцете си. Добавили сме допълнителна информация, до която имате достъп през цялата година с помощта на смартфона си. Тя включва клипове, от които да почерпите вдъхновение, и интерактивни функции, чиято цел е да направят всеки ден у дома по-добър за хората.

Как да отключите още идеи: 1. Изтеглете приложението Каталог на ИКЕА на своя смартфон или таблет. То се предлага за системите Android и iOS (iPhone/iPad). 2. Потърсете из каталога малкия символ, на който е изобразен телефон (той е разположен в горния десен ъгъл на избрани страници), и вижте кои страници предлагат допълнителни идеи. 3. Отворете приложението Каталог на ИКЕА, изберете бутона за сканиране и задръжте телефона си на 20-30 см от страницата. А после се насладете на клиповете, ръководствата и интересните интерактивни идеи, които ще се появят на екрана ви. А ако нямате смартфон? Не се притеснявайте, клиповете и ръководствата са на разположение и на www.IKEA.bg. Всички цени в каталога са максимални, с включен ДДС и важат до 15.08.2013 г.


МЕКАТА СТРАНА НА ЖИВОТА. Какво вдъхва живот в дома? За всеобща изненада това не са нещата, за които мислите първо при преобзавеждането на дома си. Често пъти това са малките, меки детайли. Завесите, спалното бельо, покривките, килимите, възглавниците и одеялата имат по-голямо значение, отколкото си мислите. Те са незаменима част от красотата и комфорта на ежедневието в дома ви. И осигуряват лесен, бърз и достъпен начин да демонстрирате творческите си умения и да внесете вкъщи уют, комфорт и... живот. .

ÅDUM килим, дълга нишка. Ш200×Д300см. 001.856.40

299лв


ВЪЗГЛАВНИЦИ. АБАЖУРИ. Смяната на абажур е лесен и достъпен начин да видите дома си в нова светлина.

Малка промяна с голям ефект. Различна възглавница на стария диван може да преобрази цялата стая. EMMIE LAND калъфка за възглавница 8,99лв. Д50×Ш50см. 102.174.38.

MALIN TRÅD абажур 35лв. Ø45см. 502.241.11

КИЛИМИ. Новият килим е повече от живописна творба на пода. Той поглъща шума и прави стаята потиха. SKARUM килим, къса нишка 79лв. Ш133×Д195см. 502.267.23

НА МЕТЪР. С платовете на метър можете да създадете безброй различни неща. Ушийте си нови завеси, нови покривки за маса, нова рокля... EMMIE ROS плат 9,99лв/м. Ш150см. 502.179.12.

BENZY LAND възглавница Д50×Ш50см. 202.133.74

25лв


ВАШИЯТ ДОМ Е ТОЧНО ТОВА – ВАШ. Вярваме в свободния и непринуден начин на живот. Най-важно за човек е да има дом, в който да се чувства удобно всеки ден. Дом, в който да може да изрази личния си стил, в който неговият собствен комфорт е на първо място, в който може да посреща близки и приятели независимо дали е вторник, или събота. Това е една от причините да създадем платове, върху които можете да рисувате, калъфи за дивани, които не се боят от петна, и селекция от матраци за всички вкусове и предпочитания. Така всеки ще се чувства комфортно по свой собствен начин.

FÄRGRIK чиния. Ø27см. 001.462.86

3,99лв


ЗАВИВКИ. Нощем ви е горещо или студено? Подходящата завивка може да ви помогне да спите по-добре.

ПЛИКОВЕ ЗА ЗАВИВКИ.

ПРОЗОРЦИ. С помощта на завеси, обикновени и панелни щори можем да създадем собствен стил, да затъмним стаята или да я скрием от любопитни погледи. Изцяло по ваш вкус.

Спалното бельо е най-близо до кожата и трябва да бъде приятно на допир. Затова предлагаме богат избор на материали – сатениран памук, лиосел, лен и т.н. Разнообразието се допълва и от различните техники на тъкане, които също оказват влияние върху качествата на материите. Спално бельо – вижте стр. 288.

МАТРАЦИ. Изберете най-удобния за вас матрак. Добрият сън неизменно е най-доброто начало на един чудесен ден. Изпробвайте матраците в магазин ИКЕА и прочетете препоръките за това как да изберете матрак на IKEA.bg.

EMMIE BLOM плик за завивка и калъфка. Плик за завивка Д200×Ш150. Калъфка Д50×Ш60. 402.114.11

85лв


ИДЕИТЕ СА ВСИЧКО. Не е задължително да правите каквито и да е нови покупки, за да внесете нов живот в интериора на някоя стая. Започнете с това, което имате. После са ви нужни само нов поглед върху обстановката и няколко свободни минути. Преместете дивана на различно място, подменете завесите. Донесете килим от някоя друга стая. Няма нужда да купувате каквото и да е. Идеите са всичко. Няма правилни и грешни решения. Ако можете да си представите нещо, изпробвайте го. И се забавлявайте.

EKTORP възглавница. Ш40×Д70см. 601.842.99

29лв


ПРЕОБРАЗЯВАНЕ. Дотегнал ли ви е старият скрин? Опитайте да го облечете с платове на метър. Нужни са ви само телбод, платове и ножици. eivor leva плат 14лв/м. Ш150см. 402.179.17

НЕСТАНДАРТНИ РЕШЕНИЯ. Леглото ви лесно може да се превърне в най-оригиналния диван, който някога сте виждали. Тук сме използвали няколко вида цветни платове, за да направим калъф, подходящ за матрака. Добавете много различни по вид възглавници и готово – старият ви матрак става част от един уникален диван.

eivor fågel възглавница. Д30×Ш60см. 002.231.90

8,99лв


ЖИВОТЪТ НЕ Е САМО МЕБЕЛИ. Идеята на ИКЕА е да направи всеки ден у дома по-добър за хората. Това е простичка идея, която се основава на разбирането ни за това кое е най-важно в живота и каква е мисията ни. Не се опитваме да тълкуваме живота, но сме наясно, че животът не е само мебели. Всеки заслужава да има красив дом и все пак да спести средства и за други нужди. В ИКЕА черпим вдъхновение от всички вълшебни мигове, случващи се ежедневно. Тези мигове ни мотивират да продължаваме да работим, да се развиваме и непрестанно да мислим как да направим живота вкъщи по-добър, по-красив и по-лек за всички.

TORVA GRÖNSAK плик за завивка и калъфка. Плик за завивка Д200×Ш150. Калъфка Д50×Ш60. 001.948.52

39лв


МАЛКА РЕВОЛЮЦИЯ В ОСВЕТЛЕНИЕТО. Кой би помислил, че такъв малък детайл като светодиодите ще има такъв революционен ефект при осветлението? LED продуктите използват 85% по-малко електроенергия от обикновените крушки, не съдържат живак и ще ви служат поне 20 години по-дълго. А тъй като диодите са съвсем малки, те лесно могат да се внедрят в лампи с невиждан досега дизайн. Може да звучи прекалено хубаво, за да е истина. Но не е така. С LED продуктите можете да подновите напълно осветлението в дома си, да спестите пари от сметката за ток и да проявите грижа към природата, като използвате по-малко енергия. Това не е ли истинска революция в ежедневието ви?

IKEA STOCKHOLM възглавница. Д55×В55см. 301.032.33

29лв

„Благодарение на вградените светодиоди абажурът, наподобяващ поличка на балерина, има невероятен ефект, когато лампата е включена.“ Дизайнерът Вибке Браш

IKEA PS лампион 219лв. В155см. 802.077.61


животът у дома. в тази част от каталога ще откриете много идеи за обзавеждане на дома, групирани около ежедневните дейности. Готвене, почивка, сън – това са неща, познати на всеки от нас като част от живота вкъщи. Защото доброто обзавеждане е нещо повече от добри мебели. мебелите трябва да отговарят на нуждите ни, да си пасват по стил и да правят ежедневието ни по-практично и красиво. Затова се настанете удобно и разгледайте многообразието от идеи за по-добър живот у дома, събрани тук.

коГато подреждам 22

коГато работя 128

Когато домът ви е организиран добре, животът става не само по-лесен, а и по-красив.

Работа, домашни или хоби? Вижте как да приспособите дома си към всички тези дейности.

коГато спя 54

коГато си почивам 138

Или как да създадете кътче, в което е толкова приятно да сте будни, колкото и да спите.

Тук ще намерите редица професионални съвети как да създадете обкръжение, където можете да се отпуснете на спокойствие.

коГато е време За мен 82

мебели и аксесоари За дома 160

Съвети как да намерите малко време за себе си всеки ден и да откриете своето кътче у дома.

Тук можете да разгледате асортимента ни по категории продукти.

коГато Готвя 94

информация 308

Удоволствието от готвенето често е в резултат на добре проектирана кухня.

Полезна информация, за да се подготвите за посещението си в магазин ИКЕА.

коГато се храня 116 Много идеи, независимо дали предпочитате да се храните с приятели, или сами.


22

когаТо Подреждам

Подредба на дома. 01

Чувстваме се по-добре, когато покрай нас цари ред. Знаем къде сме оставили ключовете си вчера и къде съхраняваме важните си документи. Представете си какво би било да не се налага да се притеснявате за тези неща. добре подреденият дом ще работи за вас, вместо вие за него. освен това ще изглежда и по-красив. можете например да вдъхнете нов живот на най-скъпите си вещи, като ги изложите в стъклена витрина. а не чак толкова красивите предмети да останат скрити зад плътни вратички. Това са основни принципи на добрата подредба на дома.

01 RATIONELL разделител за чекмедже, основен модул 11,50лв. Подвижните прегради ви помагат да организирате пространството в чекмеджето според нуждите си. Алуминий и пластмаса. 301.603.08


24

когато подреждам

01 NORDEN пейка 115лв/бр. Масивна дървесина, здрав естествен материал. Масив бреза с безцветен лак. Дизайн: Микаел Варнхамар. Д150×Ш35, В45см. 400.592.96 02 BESTÅ комбинация от шкафове 556лв. Вратичките скриват съдържанието и го защитават от прах. Ш240×Д40, В128см. Бяло/ сиво-тюркоаз 599.060.34 03 KIVIK лежанка 669лв. С мека и дълбока седалка, която осигурява комфортна опора за гърба. Тапицерия: 80% памук и 20% полиестер. Дизайн: Ула Вилборг. Ш90×Д163, В83см. Dansbo виолетово 498.968.70

ако не виждате хаоса, той съществува ли наистина?

Независимо каква философия за дизайн споделяте, за всяко помещение съществува подходяща комбинация от 02 модули BESTÅ. BESTÅ комбинация от шкафове

Нужна ви е помощ да съберете всичко и да го отнесете вкъщи? Възползвайте се от услугите ни – вижте повече на стр. 318.

556

лв

03

01


26

когато подреждам

Библиотека, етажерка, гардероб...

01

04

BESTÅ секция

1725

лв

BESTÅ се грижи за вашите DVD дискове, чаши за вино, играчки, книги и дрехи. Няма нищо мистично – просто затворете вратите.

02

03 05 01 INREDA лост за закачалки 3лв. Подходящ за модули BESTÅ с дълбочина 40 см. Прахово боядисана стомана. Ш36см. Сребристо 401.639.62 02 SKUBB кутия с отделения 11,50лв. Подредете чорапите, коланите, бижутата и други дребни вещи в скрина или гардероба. Размерите са подходящи за рамка за гардероб PAX с дълбочина 35 см. Дизайн: Сара Фагер. Ш44×Д34, В11см. Бяло 101.855.93

03 SKUBB кутия за обувки 19лв/к-т 4 бр. През мрежестото прозорче можете да виждате кои обувки са вътре. Ш22×Д34, В16см. Бяло 901.863.91 04 BESTÅ секция 1725лв. Вратите скриват съдържанието и го защитават от прах. Ш360×Д40, В256см. Бяло/черно 198.981.92

05 NILS табуретка 70лв. Лесна поддръжка. Масив бреза и 100% памук. Дизайн: Микаел Варнхамар. Ш34×Д34, В47см. Бяло/черно 098.503.84


28

когато подреждам

ред в безпорядъка.

05 LACK стенен рафт

Може и да не е съвършено на вид, но това не значи, че всичко не е съвършено подредено.

20лв/бр

01

02

EXPEDIT етажерка

40лв

03

01 JOSEF шкаф 75лв/бр. Подходящ за употреба както на закрито, така и на открито. Прахово боядисана/галванизирана стомана. Ш40×Д35, В86см. Бяло 502.131.41 02 EXPEDIT етажерка 40лв. Може да се окачи на стената или да се постави на пода – изберете варианта, който най-добре отговаря на нуждите ви. Дизайн: Торд Бьорклунд. Ш79×Д39, В79см. Бяло 201.353.00 03 ÄTRAN заключващ се шкаф 35лв. Шкафът може да се окачи на стената и вратата да се монтира така, че да се отваря отляво или отдясно. Прахово боядисана стомана. Ш35×Д15, В45см. 245.865.10 04 HELMER контейнер на колелца 55лв/ бр. С място за етикет на всяко чекмедже – помага ви да подреждате вещите си и да ги откривате по-лесно. Прахово боядисана стомана. Ш28×Д43, В69см. 001.078.74 05 LACK стенен рафт 20лв/бр. Скрити крепежни елементи – рафтът се превръща в част от стената. Д110×Ш26см. 500.110.15 06 IKEA PS шкаф 169лв. Заключващи се вратички за съхранение на ценни вещи. Прахово боядисана стомана. Дизайн: Николай Вииг Хансен. Макс. товароносимост: 60 кг. Ш119×Д40, В63см. Бяло 401.001.92 Вижте още решения за съхранение на стр. 188.

Съчетайте всички малки артикули за съхранение в един голям.

04 HELMER контейнер на колелца

55

лв /бр 06


30

когато подреждам

История с отворен край.

03

02

EKBY JÄRPEN рафт

20

лв

01

Библиотеката може да продължи нагоре по стълбите. За целта използвахме рафта EKBY JÄRPEN.

01 EKBY JÄRPEN рaфт 20лв. Макс. товароносимост: 20 кг. Ш119×Д28см. 200.943.47 EKBY BJÄRNUM скоба 17лв/к-т 2 бр. Покрива ръба на рафта, който може да се отреже до желаната широчина, като отрязаният ръб остава скрит. Алуминий с покритие от безцветен лак. Ш3×Д28. В12см. 101.361.35 EKBY BJÄRNUM свързваща скоба 13лв/ бр. Д28см. Макс. товароносимост: 15 кг. 501.690.01

02 JANSJÖ спот лампа с щипка 19,50лв/ бр. Боядисана стомана, алуминий и поликарбонатна пластмаса.-Дизайн: А. Ефверлунд/Й. Йелинек. В40см. 801.631.92 03 BILLY библиотека (комбинация от 4 модула и 4 надстройки) 640лв. Фурнир ясен. Ш320×Д28, В237см. Черно-кафяво 899.103.22 04 KOLDBY телешка кожа 299лв. Кожата запазва естествения си вид и качество дълго време. 402.229.33

04

BILLY комбинация

640лв


32

когато подреждам

Фрагменти от живота. Някои неща са прекалено ценни, за да се разделим с тях. Навяват ни спомени за прекрасни мигове и разказват по нещо за нас. Дайте им дом, където да се виждат и да бъдат защитени. Все пак те са фрагменти от живота ви.

02

03

04

01 Не само съхранява любимите ви вещи, а и ги излага на показ. HEMNES витрина

399

лв /бр 05

01 HEMNES витрина 399лв/бр. Иглолистен масив, байц с безцветен лак и закалено стъкло. Дизайн: Карина Бенгс. Ш49×Д37, В197см. Черно-кафяво 501.762.66 02 GREVBÄCK закачалка 55лв. Ш79×Д28.5, В28см. Ефект антик 901.526.59

03 ISALA шкаф 399лв. Дълбоките рафтове осигуряват много място за съхранение. Дизайн: Й. Асхоф/Х. Брогорд. Ш75×Д44, В131см. Виолетово 102.041.72 04 BIRKELAND гардероб 579лв. Гладкоплъзгащи се чекмеджета със стопери. Дизайн: Й. Асхоф/Х. Брогорд. Ш109×Д58, В200см. Бяло 002.270.08

HEMNES скрин с 3 чекмеджета

269лв 05 HEMNES скрин с 3 чекмеджета 269лв. Размерът е съобразен с кутиите SKUBB (комплект от 6 броя), с които шкафовете и чекмеджетата са удобно подредени. Дизайн: К. Хагберг/М. Хагберг. Ш110×Д51, В97см. Бяло 200.678.29


34

когато подреждам

децата имат найдобрите хрумвания.

03 SPARKA плюшена играчка

5,99лв 01 TROFAST секция с кутии

315

лв 04

02

01 TROFAST секция с кутии 315лв. Децата могат да имат стотици играчки – комбинирайте толкова кутии и рамки, колкото са ви нужни, в зависимост от наличното пространство. Дизайн: студио „Копенхаген“. Ш184xД30, В94см. Бяло/пъстро 499.174.48

02 MAMMUT детска табуретка 9,99лв. Лесна за повдигане и преместване от детето и лесна за почистване. Полипропиленова пластмаса. Ø30, В30см. Светложълто 501.766.43 03 SPARKA плюшена играчка 5,99лв. Ø20см. Различни цветове 401.244.09

04 GLIS кутия с капак 3,69лв/к-т 3 бр. Идеалното място за съхранение на химикали, моливи и други дребни вещи. Дизайн: К. Хагберг/М. Хагберг. Д17×Ш10, В8см. Бяло/ светлозелено/синьо 800.985.83

Кутиите TROFAST се предлагат в различни цветове и размери. Вече можете да организирате чудовищата по цвят, ракетите – по размер, а динозаврите – по ера.


36

когато Подреждам

детската стая е навсякъде. Целият дом е терен за игра. Отделете малко място за съхранение и играчките, хартията и флумастерите ще бъдат винаги наблизо, когато потрябват на децата, а после ще можете лесно да ги приберете.

ново

02

IKEA PS 2012 помощна масичка

49

лв

03

EXPEDIT етажерка

169лв

01

04 RIBBA рафт за картини

12,50лв

05

01 ново IKEA PS 2012 помощна масичка 49лв. Д48×Ш48, В48см. Бяло 602.108.06 Помощна масичка с 4 купи 79лв. Масив бамбук с покритие от безцветен лак, стомана и пластмаса. Д48×Ш48, В48см. 102.108.04 02 STUVA пейка-шкаф 175лв. Височината позволява на децата да достигат и подреждат вещите си по-лесно. Фолио и боя. Ш90×Д50, В50см. 398.766.60 03 EXPEDIT етажерка 169лв. Силно гланцираните повърхности отразяват светлината и разведряват стаята. Ш79×Д39, В149см. 101.964.31 Кутиите се продават отделно. 04 RIBBA рафт за картини 12,50лв. Позволява ви да сменяте любимите картини лесно и толкова често, колкото пожелаете. Макс. товароносимост: 7.50 кг. Д115×Ш9см. 501.525.95 05 BESTÅ шкаф 165лв. Вратите скриват книгите и другите дребни вещи и ги защитават от прах. Ш120xД40, В38см. 299.077.80


38

когато подреждам

акцентирайте смело. Добавете ярък цвят на фона на бялата стая – резултатът е атрактивен контраст.

05

04 SKUBB кутия с отделения

11,50лв

Нов стил с лекота – вратите PAX се предлагат в над 10 различни нюанса, подхоящи за четирите цвята рамки. Създайте собствена комбинация на IKEA.bg.

BESTÅ шкаф със стъклени врати

200лв

01 PAX HASVIK гардероб с плъзгащи се врати, 3 рамки

лв

690

Благодарение на кутията с отделения SKUBB чорапите, коланите и бельото ви ще са подредени.

02

03

01 PAX HASVIK гардероб с плъзгащи се врати, 3 рамки 690лв. Аксесоарите се продават отделно. Плъзгащите се врати заемат по-малко пространство в отворено положение от стандартните. Ш200×Д66, В236см. 099.074.32 10 г. безплатна гаранция. Вижте повече на стр. 311. 02 TVÅBLAD CIRKEL плик за завивка и 2 калъфки 75лв. Мека и издръжлива материя. 100% памук. Плик за завивка Ш240×Д220. Калъфки Д50×Ш60см. 201.898.40 03 NORDLI легло 459лв. Ш177×Д211, В77см. Подходящ матрак: 160×200см. 699.031.48 04 SKUBB кутия с отделения 11,50лв. Подредете чорапите, коланите, бижутата и други дребни вещи в скрина или гардероба. 100% полиестер и полипропиленова пластмаса. Ш44×Д34, В11см. 101.855.93 05 BESTÅ шкаф със стъклени врати 200лв. Фолио и закалено стъкло. Ш60×Д40, В128см. 699.077.78


40

когато подреждам

Запознайте се с тайния дрешник.

02

Заделете малко място зад леглото, окачете завеса зад горната табла, добавете гардероб PAX до стената и готово – имате цяла стаичка, посветена на вашите дрехи.

03 MALM помощна маса

169лв

Нужна ви е помощ с монтажа? Възползвайте се от услугите ни – вижте повече на стр. 318.

PAX рамка за гардероб с аксесоари

1741лв разделете стаята с мека преграда от кадифе.

01

04

01 SANELA завеси 139лв/к-т 2 бр. 100% памук. Ш140×Д300см. 202.390.10 02 PAX рамка за гардероб с аксесоари 1741лв. Размерите са съобразени с аксесоарите KOMPLEMENT – допълнете според нуждите си. 199.174.40 Кутиите SKUBB се продават отделно. 10 г. безплатна гаранция. Вижте повече на стр. 311. 03 MALM помощна маса 169лв. Колелцата улесняват преместването. Ш191×Д36, В73.5см. Бяло 801.964.80 04 GNEJS абажур 29лв. Захранващият комплект се продава отделно. Пластмаса РЕТ с алуминиево покритие и неръждаема стомана. Ø34, В33.5см. Сребристо 901.611.83 50

100

50

236

100 100

58

Рамките за гардероби PAX се предлагат в разнообразие от размери и цветове – създайте гардероб, подходящ за наличното пространство, стила и дрехите ви, разбира се. Размерите са в сантиметри.


когато подреждам

01 GRUNDTAL релса

9,90лв 02

03 BRIMNES скрин с 4 чекмеджета

199

лв

96 58

37

96

42

Размерите са в сантиметри.

50 50 58

Забележка: Дълбочината на ъгловия модул е по-малка от тази на останалите елементи – подравнете предната част на гардероба, като оставите място в ъгъла.

01 GRUNDTAL релса 9,90лв. Д80см. Закачалките GRUNDTAL се продават отделно. 202.135.38 02 PAX рамка за гардероб с аксесоари 647лв. В236.4см. 599.174.43 Кутиите KASSETT се продават отделно. 10 г. безплатна гаранция. Вижте повече на стр. 311. 03 BRIMNES скрин с 4 чекмеджета 199лв. Фолио и закалено стъкло. Ш78×Д41, В124см. 502.180.25


44

когато подреждам

04

01

05

06 RÅSKOG кухненска маса на колелца

02 KASSETT кутия с капак, к-т 2 бр 01 ново BLADIS кутия с капак 25лв/к-т 4 бр. Подходящи за съхранение на канцеларски аксесоари, шноли, бижута и други дребни вещи. Размери: 2 бр. (10x11x8.5см), 1 бр. (7.5x23.5x8.5см) и 1 бр. (21x26x10см). 302.193.61 02 KASSETT кутия с капак 13,50лв/к-т 2 бр. Подходящи за съхранение на вестници, списания, снимки и други вещи. Ш27xД35, В18см. Синьо 802.242.75 03 KASSETT кутия с капак 19лв/к-т 2 бр. Подходящи за съхранение на вестници, списания, снимки и други вещи. Ш33×Д38, В30см. Черно 902.242.70 04 ARÖD работна лампа 75лв. Осигурява концентрирана насочена светлина за четене. Прахово боядисани стомана и алуминий. Абажур Ø15см. В51.5см. 301.477.84 05 ново IKEA PS 2012 пейка с рафтове 75лв. Можете да разположите няколко модула един върху друг или един до друг в зависимост от наличното пространство и нуждите ви. Лакиран масив иглолистна дървесина. Ш52×Д33, В65см. 702.067.43 06 RÅSKOG кухненска маса на колелца 99лв. Прахово боядисана стомана. Дизайн: Нике Карлсон. Д35×Ш45, В78см. 302.165.36

13,50лв

03

99лв


когато подреждам

46

малко ред на влизане води до безпроблемно излизане.

08

07

Ключове, мобилни телефони, обувки, чадъри. Елементарните решения за организиране на вещи на тези страници ви пестят ценно време рано сутрин. 01 FINTORP магнитна поставка за ножове

17,50лв 02 03

09

TJUSIG закачалка с 5 куки

10

15,50

лв

05

04

11

06

01 BUMERANG закачалка 9,99лв/к-т 8 бр. Лакиран масив евкалипт и стомана. Ш43см. Бяло 501.600.48 02 RATIONELL VARIERA кош 4,99лв. Заоблени ъгли – лесен за почистване. Полипропиленова пластмаса. Дизайн: Маркус Арвонен. Ш16×Д27, В46см. Вместимост: 10л. Бяло 801.822.37

03 GRUNDTAL закачалка 3,99лв/к-т 2 бр. Скрит механизъм за окачване. Неръждаема стомана. Дизайн: Микаел Варнхамар. 300.612.47 04 RATIONELL VARIERA поставка за найлонови торбички 3,99лв. Идеална за съхранение на найлонови торбички, тоалетна/кухненска хартия, ръкавици, чорапи и др. Полипропиленова пластмаса. Дизайн: К. Хагберг/М. Хагберг. Ш16×Д13, В45см. Бяло 800.102.22

05 TJUSIG закачалка с 5 куки 15,50лв. Лакиран масив твърда дървесина и неръждаема стомана. Дизайн: Хенрик Пройц. Д60см. Бяло 501.569.56 06 FÖRHÖJA стенен модул 26лв. Може да се окачи под стенен шкаф или на стената. Ш30×Д25, В30см. Бяло 701.771.99

07 FINTORP магнитна поставка за ножове 17,50лв. Д38×Ш3.5см. Черно 202.020.83 08 KUPOL контейнер с чекмедже 12,50лв/к-т 2 бр. Полипропиленова пластмаса. Ш13×Д18, В8см. 601.980.41 контейнер с чекмедже 17,50лв/бр. Ш27×Д18, В16см. 001.980.39 контейнер с чекмедже 12,50лв/бр. Ш27×Д18, В8см. 701.980.50 контейнер с чекмедже 29лв/бр. Ш53×Д18, В16см. 302.033.98

09 KVISSLE кутия за съхранение на кабели 19,50лв. Заредете телефона, лаптопа или фотоапарата си и скрийте зарядните и кабелите под капака. Прахово боядисана стомана и корк. Дизайн: Ева Лиля Льовенхиелм. Ш33×Д12, В12см. Бяло 301.980.28 10 VIKA ALEX шкаф с чекмеджета 135лв. Дизайн: Йохана Асхоф. Ш36×Д58, В70см. Бяло 101.928.24

11 LIATORP конзолна маса 299лв. Може да се постави зад диван, по протежението на някоя стена или да се използва за разделяне на стая. Боя и закалено стъкло. Дизайн: Карина Бенгс. Д133×Ш37, В75см. Бяло 001.050.64


48

когато подреждам

отгледайте си нова тераса.

етажерката е изработена от галванизирана стомана, за да можете да я използвате както вкъщи, така и в градината.

03 HYLLIS етажерка

22

01

лв /бр

02 IKEA PS VÅGÖ стол

49лв

01 SOCKER лейка 11,50лв. Галванизирана стомана – предотвратява ръждата. Дизайн: Сара Фагер. В15см. Вместимост: 2.6л. 701.556.73 02 IKEA PS VÅGÖ стол 49лв. Не изисква поддръжка. Може да се комбинира с масичка за сервиране IKEA PS SANDSKÄR. Полипропиленова пластмаса. Дизайн: Томас Сандел. Ш74×Д92, В71см. Бяло 101.746.41

03 HYLLIS етажерка 22лв/бр. Подходяща за употреба както на закрито, така и на открито. Етажерката трябва да бъде прикрепена към стената – задният плот има предварително пробити отвори за улеснение. Галванизирана стомана. Ш60×Д27, В140см. 401.037.27


50

когато подреждам

рафтът с етикет: „рядко използвани вещи“. Дори и да остават непокътнати 364 дена в годината, е хубаво да знаем, че те ни чакат – перфектно подредени и готови за употреба, когато ни потрябват.

04

02

PINGLA кутия с капак, к-т 2 бр

5,99лв

03

01 GORM етажерка

лв /бр

39

01 GORM етажерка 39лв/бр. Нетретирана дървесина – може да се третира с масло или лак за по-здрава повърхност и индивидуален акцент. Ш78×Д35, В174см. 300.585.08 02 PINGLA кутия с капак 5,99лв/к-т 2 бр. Велпапе с безцветен лак. Ш28×Д37, В18см. Синьо 402.222.97 Червено 802.226.86

03 HYLLIS етажерка 22лв. В комплекта са включени и пластмасови крачета, които предпазват пода от надраскване. Етажерката трябва да бъде прикрепена към стената – в задния плот има предварително пробити отвори за улеснение. Галванизирана стомана. Ш60×Д27, В140см. Макс. товароносимост/ рафт: 25 кг. 401.037.27

04 JOSEF шкаф 75лв/бр. С предварително пробити отвори за катинар за повече сигурност. Шкафът трябва да бъде прикрепен към стената – за улеснение има предварително пробити отвори в гърба. Прахово боядисана/галванизирана стомана. Ш40×Д35, В86см. Сиво 001.689.90


52

услуги

Можете и сами. Но можем и ние!

Цени от

15лв Доставка до дома Повечето от продуктите ни са с дизайн и опаковка, които ви позволяват да ги отнесете лесно вкъщи сами. Но ако предпочитате, можем да препоръчаме наш партньор, който да достави покупките ви директно до дома или офиса. Цените започват от 15 лв. Цени от

28лв Монтаж на мебели Стоките на ИКЕА са предназначени за самостоятелен монтаж – по този начин спестявате най-много. Но можем и да препоръчаме наш партньор, който да сглоби покупките за дома или офиса ви. Цените за монтаж на мебели започват от 28 лв.

Цени от

55лв/л.м събиране на стоки и доставка Повече информация за услугите ни можете да намерите в магазина или на нашата интернет страница. www.IKEA.bg

Запишете желаните артикули в списъка си с покупки и оставете търсенето и транспорта на нас – ще ги вземем от Залата за самообслужване и наш партньор ще достави всичко директно до дома или офиса ви. Цените започват от 25 лв. + съответната цена за доставка.

Монтаж на кухня Можете да спестите ценно време при монтажа на кухня ИКЕА, особено при по-сложните елементи, като свързване на мивки и батерии, разкрояване на плотове и инсталиране на електроуреди. С помощта на наш партньор предлагаме избор от опции в зависимост от нуждите ви. Цените започват от 55 лв. на линеен метър.


54

КогАто спя

01

VIVAN завеси, к-т 2 бр

22,50лв

сън. 02

03

Когато спим, тялото и умът ни си възвръщат силите. Добрата почивка нощем ни помага да се радваме на по-добро здраве. А какво е необходимо, за да си почиваме добре? Удобно легло, разбира се, но това не е всичко. нужно е атмосферата да ни предразполага към сън и събуждане. Да имаме място, където да съхраняваме книгите си, и осветление, което създава подходящо настроение. Да ни обгръща меко спално бельо. Вярваме, че спалнята трябва да бъде най-комфортното кътче у дома, независимо дали това означава място за четене на приказки с цялото семейство, уют и топлина с любимия човек, или просто усещането за отпочиналост, когато се събудим.

04

05

ново

06 ÅDUM килим, дълга нишка

69лв

Усещането за мек килим под босите ви крака е чудесно начало на сутринта.

01 VIVAN завеси 22,50лв/к-т 2 бр. Деликатно омекотяват светлината. 70% полиестер, 30% памук. Ш145×Д300см. 202.215.62 02 ARÖD лампион/лампа за четене 95лв. Прахово боядисани стомана и алуминий. В126см. 501.477.83

03 MALIN RUND плик за завивка и 2 калъфки 55лв. 100% памук. Плик за завивка Ш240×Д220см. Калъфки Д50×Ш60см. 902.249.15 04 GURLI одеяло 19лв. 70% акрил, 30% полиестер. Ш120×Д180см. 902.049.03

05 ново DUKEN легло 250лв. Меката горна табла е много удобна за облягане, ако обичате да четете или сърфирате из интернет в леглото. Ш166×Д215, В107см. Подходящ матрак: 160×200см. 399.031.78 06 ÅDUM килим, дълга нишка 69лв. Ш80×Д150см. 301.854.22


56

кОгатО спя

Обичам те, но ми причиняваш малки неудобства. Какво е необходимо, за да се наспим добре? Това е нещо много индивидуално – дори и любовта не може да промени отговора. Спрете се на матрак, удобен и на двама ви. Добавете подходящи завивки и възглавници. Накрая изберете пликове за завивки според личните си предпочитания – защо не? Няма нищо невъзможно.

01

ново 05

02

04 03

DVALA плик за завивка и калъфка

29лв

01 BESTÅ шкаф със стъклена врата 110лв. Фолио и закалено стъкло. Ш60×Д40, В64см. Бяло 398.890.78 Осветлението се продава отделно. 02 NYFORS работна лампа 75лв. Регулируемо рамо и глава за лесно насочване на светлината. Абажур Ø14, В83см. 401.245.84 03 DVALA плик за завивка и калъфка 29лв. 100% памук. Плик за завивка Ш150×Д200см. Калъфка Д50×Ш60см. Бяло 501.541.13

04 EMMIE SÖT плик за завивка и калъфка 55лв. Съчетание памук/лиосел – меко спално бельо, което абсорбира влагата. Плик за завивка Ш150×Д200см. Калъфка Д50×Ш60см. 902.167.03 05 ново IKEA PS 2012 LED лампион 219лв. Абажурът наподобява рокля на балерина. Пухкавата материя внася мекота в интериора на стаята дори когато лампата е угасена. В155см. 802.077.61

06 MALM легло 199лв. Страниците се регулират, което ви позволява да използвате матраци с различна височина. Покритие: боя. Ш177×Д211, В77см. Подходящ матрак: 160×200см. Бяло 398.935.65

06 MALM легло

199

лв


58

когато спя

Ето така дневната се превръща в спалня (и обратно в дневна).

Разтегателният диван е незаменим, ако искате многофункционална стая. Не се чудете, когато домът ви като на магия е пораснал през нощта. 04

01

Нужна ви е помощ да отнесете дивана вкъщи? Възползвайте се от услугите ни – вижте повече на стр. 318.

02

05

03

превръща се в легло, достатъчно голямо за двама души. Вижте пълния асортимент от разтегателни дивани BEDDINGE с различни матраци и калъфи в магазин ИкЕа.

ODDA нощно шкафче

59лв/бр 05

01 BESTÅ комбинация за съхранение 734лв. Ш360×Д40, В268см. Бяло 599.104.32 02 POÄNG люлеещ се стол 239лв. Рамка от слоеста дървесина, бреза – изключително здрав и устойчив на износване материал. Дизайн: Нобору Накамура. Ш68×Д94, В95см. Фурнир бреза/Granån бяло 698.896.80

03 ODDA нощно шкафче 59лв/бр. Колелцата улесняват преместването. Дизайн: Вибке Браш. Ш61×Д45, В44см. Бяло 501.205.47 04 PAX MALM гардероб с плъзгащи се врати 1100лв. Аксесоарите се продават отделно. Ш200×Д66.1, В236.4см. Бяло/фурнир бреза 398.946.16 10 г. безплатна гаранция. Вижте повече на стр. 311.

05 BEDDINGE LÖVÅS триместен разтегателен диван с ракла 539лв. Tвърд матрак от полиуретанова пяна за всекидневна употреба. Ш200×Д104, В91см. Размери на леглото: Ш140×Д200см. Genarp бяло 898.986.26 06 ново IKEA PS 2012 килим, гладко тъкан 199лв. Латексовият гръб придържа килима стабилно на място. Ш186×Д300см. Зелено 202.116.62

BEDDINGE LÖVÅS триместен разтегателен диван с ракла

539

лв

06

ново


60

когато спя

приказка, която продължава цяла нощ. Не винаги е лесно да убедите малчуганите да си легнат навреме. С малко текстил на тавана и плик за завивка, който разказва приказка за лека нощ, тази задача става по-постижима.

Платовете на тавана не са само забавна украса. Освен това поглъщат шума.

Ако децата се включат в освежаването на стаите си, тогава може би ще им бъде полесно и приятно да си лягат вечер.

03

PYSSLINGAR кутия

01

15лв

02

05

01 PYSSLINGAR кутия 15лв. С огледало на капака. Дизайн: А. Хулден/С. Далман. Ø21, В10см. Розово 002.157.79 02 LJUSA ръчно фенерче с динамо 7,99лв/ бр. Не се нуждае от батерии – захранва се с кондензатор, който натрупва електрически заряд. С 20-30 завъртания ще свети 1.5 минути. Дизайн: Анна Ефверлунд. 301.908.57

03 STUVA рамка за гардероб с врати 205лв. Врати – лакирана масивна дървесина. Дизайн: Иба Страндмарк. Ш60×Д50, В128см. Сивокафяво 999.036.13 04 SUNDVIK легло 229лв/бр. Подматрачната рамка, матракът и спалното бельо се продават отделно. Иглолистен масив, байц с безцветен лак. Ш75×Д168, В80см. Подходящ матрак: 70×160см. Сиво-кафяво 301.929.36

05 VANDRING SKOGSLIV плик за завивка и калъфка 39лв. Пликът за завивка е с две лица – с различни цветове за повече разнообразие. 100% памук. Плик за завивка Ш150×Д200см. Калъфка Д50×Ш60см. 701.975.26

04

SUNDVIK легло

229лв/бр


62

когато Спя

Стая, създадена за бутона Snooze. 03 01 URSULA одеяло

49лв

02 BEKKESTUA горна табла за легло

330лв 04 Серията LINBLOMMA

е изработена от лен – усещане за лукс, което може да накара всеки да му се прииска да се поизлежава още малко.

Нужна ви е помощ да отнесете леглото вкъщи? Възползвайте се от услугите ни – вижте повече на стр. 318.

01 AINA завеси 119лв/к-т 2 бр. Завеси, които пропускат светлина, но омекотяват директните слънчеви лъчи. 100% лен. Ш145×Д300см. Бяло 702.180.91 02 BEKKESTUA горна табла за легло 330лв. Подходяща за основа за матрак тип „френско легло“ SULTAN ATLÖY. Калъф: памук, лиосел и лен. Ш160×В120см. Светлосиво 701.920.67 03 URSULA одеяло 49лв. 100% памук. Ш120×Д180см. Избелено 302.006.96 04 LINBLOMMA плик за завивка и калъфка 105лв. Ленът е естествен материал с нишки, които придават едва доловими вариации, матов блясък и характерна плътност на спалното бельо. Предлага се в няколко размера. 100% лен. Плик за завивка Ш150×Д200см. Калъфка Д50×Ш60см. Натурален цвят 301.901.12


когато спя

64

На почивка вкъщи.

Съчетайте перфектната визия на изискан хотел с домашния уют.

01

MERETE завеси, к-т 2 бр

65лв 03

05

LJUSÅS UVÅS настолна лампа

55лв

Завивката, облечена в сатениран памук, ви дава усещане за мекота, блясък и лукс.

04

MALM легло

02

239лв 01 MERETE завеси 65лв/к-т 2 бр. Тежка материя, която изолира шума и светлината. 100% памук. Ш145×Д300см. Лилавo 401.209.82 02 KIVIK лежанка 729лв. Възглавницата на седалката е с горен слой от мемори пяна – тя приема контурите на тялото и възвръща формата си, когато станете. Ш90×Д163, В83см. Tullinge сиво-кафяво 998.847.23 03 MALM скрин с 3 чекмеджета 129лв/бр. Ш80×Д48, В78см. Сиво-тюркоаз 302.253.81

04 MALM легло 239лв. Подматрачната рамка, матракът и спалното бельо се продават отделно. Ш177×Д211, В77см. Подходящ матрак: 160×200см. Черно-кафяво 298.498.46 05 LJUSÅS UVÅS настолна лампа 55лв. Текстилният абажур осигурява общо и декоративно осветление. Стъкло, полистиролова пластмаса и 100% памук. Дизайн: Ане Нилсон. Абажур Ø24, В42см. Кафяво 702.069.98

06 GÄSPA плик за завивка и 2 калъфки 119лв. Сатениран памук – придава на спалното бельо блясък и мекота. 100% памучен сатен. Плик за завивка Ш240×Д220см. Калъфки Д50×Ш60см. 301.513.23 07 DIODER LED осветление 39лв/к-т 4 елемента. До 4 елемента могат да се свържат под формата на L или в права линия. Поликарбонатна пластмаса. Д25см/елемент. Бяло 601.165.40

06

GÄSPA плик за завивка и 2 калъфки

119

лв Със светодиодните ленти DIODER можете да обградите мебелите си в светлина. Така по-лесно ще намирате леглото нощем. 07


66

когато сПя

Повече място за въображение. И сън. И игри. И гушкане. Детската стая е не просто място за спане. Там се помещават много игри и фантазии. Защо не дадете на децата най-просторната стая вкъщи? Обикновено най-големите идеи са техните. 02

05

01

MÅLA статив

37,50лв

03 04 KRITTER детска маса

49

лв /бр

Добре е да има място за преговори, когато стане време за взимане на важни решения, като например кой да бъде чудовище от блатото и кой – киборг.

01 KRITTER легло с парапет 149лв. Ш75×Д165, В67см. Подходящ матрак: 70x160см. 801.251.24 02 TROFAST секция с кутии 243лв. Конфигурацията позволява поставянето на различни видове кутии и рафтове. Ш138×Д30, В94см. Бяло/розово/бяло 799.079.71 03 KRITTER детска маса 49лв/бр. Масив каучуково дърво. Д59×Ш50, В50см. Бяло 401.538.59

04 KRITTER детско столче 29лв/бр. Масив каучуково дърво и полистирол. Ш27×Д29, В53см. Бяло 401.536.99 05 MÅLA статив 37,50лв. Сгъваем – спестява пространство, когато не се използва. Може да се използва с ролката хартия за рисуване MÅLA. Масив иглолистна дървесина. Д43×Ш62, В118см. Бяло 500.210.76


68

когато спя

Изкуството на следобедната дрямка. Кратките дремки ви презареждат с енергия. С някои от показаните артикули обаче може да ви се прииска да поспите доста по-дълго.

06

05

01

02

ново

Лесно се превръща в легло – 03 само издърпайте и разгънете матрака.

04

ново IKEA PS 2012 кушетка

999

лв

01 FINNTORP кресло 119лв. Ръчна изработка – меки, заоблени форми и красиви детайли. Всяка мебел е уникат. Може да се допълни с възглавнички MARIEBERG и DJUPVIK за допълнителен комфорт. Ш71×Д64, В85см. Бяло 602.016.80 02 ново IKEA PS 2012 триместен диван 1299лв. Дълбока седалка и 2 меки допълнителни възглавници за повече комфорт. Тапицерия: 56% памук, 25% лен и 19% полиестер. Дизайн: Нике Карлсон. Ш221×Д103, В84см. Бяло/Lindö бежово 602.148.52 03 ново IKEA PS 2012 кушетка с чекмедже, матрак и възглавници 999лв. Масив бреза и 100% памук. Дизайн: Сара Фагер. Ш87×Д210, В77см. Бяло/черно 099.031.89 04 EIVOR ORD плик за завивка и калъфка 22,50лв. 100% памук. Дизайн: Колеж по дизайн „Бекманс“. Плик за завивка Ш150×Д200см. Калъфка Д50×Ш60см. Бяло/ черно 602.072.34 05 BÄLUM килим, къса нишка 149лв. Плътните нишки осигуряват мека повърхност за краката ви и поглъщат шума. Нишка: 70% полипропилен и 30% полиестер. Ø130см. Синьо 201.982.60 06 EIVOR одеяло 39лв. 100% акрил Ш125×Д170см. Черно/бяло 102.121.29 07 KARLSTAD двуместен диван с лежанка 1178лв. Лежанката е с подвижна облегалка – 1 седяща и 2 релакс позиции. Калъф: 92% памук и 8% полиестер. Дизайн: Торд Бьорклунд. Ш244×Д93/158, В80см. Sivik розово-червено 098.938.78 В магазина ще видите още много идеи за сладки сънища.

07

EIVOR одеяло

39лв


70

когато спя

Понякога снимките са излишни. Обвийте рамките си в плат и ги изложете на показ.

Този корниз е за стенен монтаж, за да можете да използвате завесите като разделител за стая.

04 01

Разделете голямата стая на две със завеси около 03 леглото. ALVINE SPETS завеси, к-т 2 бр

06

19

лв

LINDVED помощна масичка

29лв

02 05 EMMIE LAND калъфка за възглавница С помощта на платове на метър можете да създадете собствена драперия за легло в избран от вас стил.

8,99лв Украсете краката на масата с тънки ивици плат в избран от вас десен – приятно занимание, което няма да ви струва много.

01 LEIRVIK легло 215лв. Пространството под леглото може да се оползотвори с кутии. Прахово боядисана стомана. Дизайн: Карина Бенгс. Ш168×Д209, В146см. Подходящ матрак: 160×200см. Бяло 198.499.60 02 EMMIE LAND плик за завивка и 2 калъфки 35лв. 100% памук. Плик за завивка Ш240×Д220см. Калъфки Д50×Ш60см. Бяло/ синьо 102.166.36

03 ALVINE SPETS завеси 19лв/к-т 2 бр. Тънки, прозрачни завеси – пропускат дневната светлина. С отвори за окачване в горния край. 100% полиестер. Ш145×Д300см. Екрю 800.707.63 04 EMMIE RAND плат 14лв/м. Материя от цветни влакна. Шарките се виждат и от двете страни – изглежда добре и откъм гърба. 100% памук. Ш150см. Синьо 602.179.16

05 EMMIE LAND калъфка за възглавница 8,99лв. Калъфката е с цип, който улеснява свалянето й за пране. Подходяща за възглавници 50x50см. 74% памук, 26% полиестер. Д50×Ш50см. Бяло/синьо 102.174.38 06 LINDVED помощна масичка 29лв. Прахово боядисана стомана. Дизайн: Илен Йохансон. Ø50, В68см. Бяло 301.256.97 Платове – вижте стр. 180.


72

когато спя

01 FEJKA изкуствено саксийно

растение

9,99лв/бр

Запознайте спалнята с градината. Ако не можете да отнесете леглото в градината, тогава донесете градината при леглото. Оставете достатъчно разстояние между леглото и стената, за да има място за зеленина зад горната табла.

02

спете близо до природата в легло от масивна дървесина.

03

05 01 FEJKA изкуствено саксийно растение 9,99лв/бр. Пластмаса. Билки/микс. 001.403.26 02 SOCKER кашпа 1,35лв/бр. Галванизирана стомана. Дизайн: Сара Фагер. За саксии с макс. диаметър 10.5см. 901.556.72 03 EKTORP възглавница 29лв. Калъфка: 100% памук. Ш40×Д70см. Linghem светлокафяво/ райе 601.842.99 04 BENZY плик за завивка и 2 калъфки 99лв. Цветни влакна – нишките са боядисани преди изтъкаването, което прави спалното бельо помеко. 100% памук. Дизайн: Инга Лео. Плик за завивка Ш240×Д220см. Калъфки Д50×Ш60см. Каре/синьо 002.117.62 05 HEMNES легло 430лв. Подматрачната рамка, матракът и спалното бельо се продават отделно. Иглолистен масив, байц с безцветен лак. Ш174×Д211, В122см. Подходящ матрак: 160×200см. Черно-кафяво 298.895.21

HEMNES легло

430

лв

04

BENZY плик за завивка и 2 калъфки

99лв Нужна ви е помощ да отнесете леглото вкъщи? Възползвайте се от услугите ни – вижте повече на стр. 318.


74

когаТо спя

Не, това не е спалня. Това е зона, забранена за родители.

04

Стаята на един тийнейджър е много повече от спалня. Тя е място за срещи с приятели, начин на себеизразяване и от време на време – скривалище от родителското тяло.

01 03

абажурът REGOLIT може да бъде нашарен с графити, маркери или боички.

02

01 STORÅ легло с надстройка 449лв. Стълбата може да се окачи отдясно или отляво. Минимална височина на тавана: 270см. Иглолистен масив, байц с безцветен лак. Ш153×Д213, В214см. Подходящ матрак: 140×200см. Черно 001.608.66 02 BRITTEN NUMMER плат 7,99лв/м. 100% памук. Дизайн: Ема Джоунс. Ш150см. Бяло/ черно 801.733.65

03 REGOLIT абажур за висяща лампа 2,99лв/ бр. Ръчна изработка – всеки абажур е уникат. Да се използва с кабелите HEMMA. Оризова хартия. Ø45см. Бяло 701.034.10 04 TROFAST стенен шкаф 83лв. Пластмаса и масив иглолистна дървесина с безцветен лак. Дизайн: Миа Гамелгард/студио „Копенхаген“. Д93×Ш21, В30см. Иглолистна дървесина/бяло 098.563.00

скринът TARVA е изработен от нетретирана иглолистна дървесина. И така е красив, разбира се, но също така е лесно да го боядисате както искате. TARVA скрин с 6 чекмеджета

лв

REGOLIT абажур за висяща лампа

299

2,99лв/бр

05

05 TARVA скрин с 6 чекмеджета 299лв. Чекмеджета със стопери за плавно отваряне и затваряне. Нетретиран иглолистен масив. Предлага се в натурален цвят. Дизайн: К. Хагберг/М. Хагберг. Ш155×Д39, В92см. 102.214.21


76

когато спя

Лампата TISDAG е с вградени светодиоди. LED осветлението изразходва до 85% по-малко енергия и издържа 20 пъти по-дълго от обикновените крушки. TISDAG LED работна лампа

115

01 NORDLI легло

04

459лв 02

лв

03 пликът за завивка и калъфките FÄRGLAV са със скрит цип, който придържа мекото им съдържание вътре.

04 NORDLI нощно шкафче

Нощното шкафче NORDLI е с чекмедже, органайзер и скрит рафт, който е достатъчно голям, за да побере разклонител. Можете да скриете кабелите в улеите на задните крака.

139лв

01 TISDAG LED работна лампа 115лв/ бр. Лампа за четене с подвижно рамо за насочване на светлината. Вградено LED осветление. Прахово боядисана стомана и пластмаса. Дизайн: Х. Пройц/У. Вилборг. Абажур Ø12см. В58см. Бяло 001.578.97 02 NORDLI легло 459лв. Наклонената горна табла е много удобна за облягане, ако обичате да четете или сърфирате из интернет в леглото. Подматрачната рамка, матракът и спалното бельо се продават отделно. Дизайн: Ула Вилборг. Ш165×Д212, В100см. Подходящ матрак: 160×200см. Бяло 699.031.48 03 FÄRGLAV плик за завивка и 2 калъфки 99лв. Пликът за завивка е с цип, който придържа завивката на място. 50% лиосел, 50% памук. Дизайн: Пиа Волен. Плик за завивка Ш240×Д220см. Калъфки Д50×Ш60см. Червено/бяло 202.391.52 04 NORDLI нощно шкафче 139лв/бр. На скрития рафт има място за разклонител за всичките ви зарядни. Дизайн: Ула Вилборг. Ш30×Д50, В67см. Бяло 402.192.85


коГато спя

78

SNIGLAR креватче

04

79

лв

01

03 PAX HASVIK гардероб с плъзгащи се врати

465лв 02

05

Настанете одеялата и плюшените играчки, които не използвате, в чекмеджетата отдолу. Рафтовете в горната табла също ви позволяват да съхранявате вещите си. BRIMNES легло

400лв 05

01 SNIGLAR креватче 79лв. Височината на основата на леглото се регулира в 2 позиции. Нетретиран масив бук. Ш66×Д120, В80см. 001.157.51 02 SNIGLAR маса за повиване 45лв. С практично място за съхранение, за да не се налага да се отделяте от бебето си. Може да се комбинира с постелка за повиване GULLUNGE. Масив бук. Д72×Ш53, В87см. Бук/ бяло 200.452.05

03 PAX HASVIK гардероб с плъзгащи се врати 465лв. Когато са отворени, плъзгащите се врати заемат по-малко пространство от стандартните. Ш150×Д66, В236см. 698.946.91 10 г. безплатна гаранция. Вижте повече на стр. 311. 04 BRIMNES стенен шкаф с плъзгаща се врата 75лв. Стенно окачване до или над леглото, за да освободите място на пода. Ш78×Д27, В30см. 402.180.78

05 BRIMNES легло с чекмеджета 400лв. Четирите чекмеджета в леглото осигуряват изобилие от място за съхранение. Ш166×Д206, В47см. Подходящ матрак: 160×200см. Бяло 399.029.37 Горна табла за легло с място за вещи 200лв. За нещата, които искате да държите близо до леглото си. Ш166×Д28, В111см. Бяло 802.287.11 Вижте още удобни легла на стр. 280.


80

БЛ АГО ДА ВИ РИМ !

Миналогодишната кампания с плюшени играчки набра невероятните 12.4 милиона евро за УНИЦЕФ и организацията Save the Children, които осигуряват достъп до подобро образование за децата в Африка, Азия и Източна Европа. Кампанията се провежда в края на всяка година, като Фондацията на ИКЕА дарява 1 евро за всяка закупена плюшена играчка. От началото на кампанията през 2003 година са набрани общо 47.5 милиона

евро благодарение на лоялността на нашите клиенти и всеотдайността на нашите сътрудници. Молим ви и тази година да се присъедините към нас, като посетите магазин ИКЕА между 4 ноември и 29 декември и прочетете на IKEAfoundation.org как една малка играчка може да постигне голяма промяна.


82

LILLHOLMEN стенна лампа

когато е време за мен 05

19,50лв

06

07 Дайте нов облик на завесата за баня. В нашия пример, платът ROSMARIE е пришит към водоустойчивата завеса за баня EGGEGRUND.

04

време за мен. някъде измежду всички детайли, които запълват ежедневието ни, остава нещо, за което не трябва да забравяме да се погрижим – нас самите. Банята е може би единственото място, където всеки от нас може да остане насаме със себе си. това малко, но прекрасно кътче на уединение ни помага да се скрием от света навън, дори и да е само за няколко минути.

03

02

01

една особено мека хавлия е чудесен финал на дългия ден (особено когато е предшествана от дълъг, необезпокояван престой във ваната, съпроводен с много сапунени мехурчета).

ново

ÅFJÄRDEN хавлия

19,90лв/бр 01 ÅFJÄRDEN хавлия 19,90лв/бр. Плътна, мека и силно абсорбираща хавлия (тегло 600 г/м²). Предлага се в няколко размера. 100% памук. Ш70×Д140см. Бяло 201.906.26 02 ново HEMNES/RÄTTVIKEN шкаф с 2 чекмеджета и мивка 420лв. Водоустойчив – подходящ за употреба в помещения с висока влажност. Боя и порцелан. Дизайн: T. Кристенсен/К. Легаард. Ш63×Д49, В89см. Бяло 699.031.05

03 GRANSKÄR смесител за мивка 150лв. Кранът може да се регулира така, че да тече само студена вода, което намалява загубата на гореща вода. Хромиран месинг. В16см. 602.030.90 04 SONGE огледало 119лв. Огледално стъкло и фолио. Ø72см. Сребристо 801.784.19

05 LILLHOLMEN стенна лампа 19,50лв. Може да свети нагоре или надолу. Никелирана стомана и стъкло. Абажур Ø14см. В25см. 500.774.69 06 ROSMARIE плат 14лв/м. 100% памук. Ш150см. 001.936.16 07 EGGEGRUND завеса за баня 4,99лв. Може лесно да се отреже до желаната дължина и да се допълни с халки за завеса за баня. 100% PEVA. Ш180×Д200см. 702.094.40


84

когато е време за мен

01

място за среща със себе си. Отделяйте си по няколко минути всеки път, когато се приготвяте да излезете. Радвайте се на това време с меко килимче под босите си крака, подходящо осветление до огледалото и чекмеджета за всички необходими вещи.

05 ÅFJÄRDEN хавлия

03

19,90лв/бр

мислете нестандартно – поставете шкаф с мивка в спалнята. GODMORGON/ODENSVIK шкаф с 2 чекмеджета и мивка

389

лв

04

06

02

01 GODMORGON огледало 35лв. Крепежните елементи се регулират на дълбочина, което осигурява повече пространство за кабелите. Стъкло. Ш60×В96см. 301.491.32 02 GODMORGON/ODENSVIK шкаф с 2 чекмеджета и мивка 389лв. Фолио и порцелан. 999.030.76 10 г. безплатна гаранция. Вижте повече на стр. 311. разгледайте още шкафове за баня на IKEA.bg.

03 DRAGAN кутия за баня 25лв/к-т 2 бр. Подходящи за съхранение на памук, шноли за коса и други принадлежности за баня. Бамбук с покритие от безцветен лак. Дизайн: Сара Фагер. 402.226.07 04 DALSKÄR смесител за мивка и сифон 129лв. С помощта на спестяващия вода механизъм силата на струята остава същата, но използвате 50% по-малко вода. Хромиран месинг. В18см. 901.350.33

05 ÅFJÄRDEN хавлия 19,90лв/бр. Дългите фини нишки на пенирания памук правят хавлията по-мека и здрава. Предлага се в няколко размера. 100% памук. Ш70×Д140см. Тъмнобежово 801.906.14 06 TOFTBO постелка за баня 19,50лв/ бр. Микрофибърът е изключително мека и абсорбираща материя, която съхне бързо. Ш60×Д90см. Бяло 702.034.00


86

когато е време за мен

01

не позволявайте на хаоса да завладее банята. Безпорядъкът мисли само за себе си. Не ви дава покой, дебне ви и се промъква в личното ви пространство. Изгонете хаоса и пуснете светлина и чист въздух – те са много по-добри съквартиранти.

05

колкото повече място за съхранение има на стената, толкова повече свободно пространство ще имате на пода.

04 lillången огледален шкаф с 1 врата

65лв/бр

02 LILLÅNGEN шкаф с мивка с 1 врата и рамка с крака

211

лв 03 BEKVÄM стълба, 3 стъпала

01 RÖRSKÄR смесител за мивка и сифон 69лв. С помощта на спестяващия вода механизъм силата на струята остава същата, но използвате 50% по-малко вода. Хромиран месинг. Дизайн: К. Хагберг/М. Хагберг. В16см. 201.777.76

02 LILLÅNGEN шкаф с мивка с 1 врата и рамка с крака 211лв. С практичен рафт за сапунерка, чаша за четки за зъби и др. Включени са закачалка за хавлии, сапунерка и поставка от неръждаема стомана. Фолио и порцелан. Дизайн: Инма Бермудез. Ш40×Д41, В92см. Черно-кафяво 298.940.56

03 BEKVÄM стълба, 3 стъпала 49лв. (Показана боядисана в черно.) Сгъваема – спестява пространство, когато не се използва. Масив бук. В63см. 901.904.11 04 LILLÅNGEN огледален шкаф с 1 врата 65лв/бр. Огледално стъкло и фолио. Ш40×Д21, В64см. 602.051.69 05 LILLÅNGEN краен модул 35лв. Дизайн: Инма Бермудез. Ш19×Д19, В64см. 102.066.56

49лв

тази стълба от нетретирана иглолистна дървесина е боядисана в черно.


88

кОгатО е време за мен

Открийте своя оазис на тишина и спокойствие. И пастата за зъби.

04 06

Не е необходимо да сменяте плочки или да викате водопроводчик, за да освежите банята. Ето няколко идеи, които лесно можете да осъществите в рамките на един ден.

05

02 IKEA PS FÅNGST текстилен органайзер с 6 отделения

5,99лв 01 RÖNNSKÄR етажерка

69лв/бр 07

HEMNES етажерка

170

лв

03

01 RÖNNSKÄR етажерка 69лв/бр. Рафтовете се свалят за по-лесно почистване. Закалено стъкло и прахово боядисана стомана. Дизайн: Йон Карлсон. Ш42×Д40, В176см. Черно 900.937.64 02 IKEA PS FÅNGST текстилен органайзер с 6 отделения 5,99лв. 100% полиестер. Дизайн: А. Хулден/С. Далман. Д168см. Тюркоаз 900.961.64 03 MOLGER пейка 65лв. Масив бреза с покритие от безцветен лак. Дизайн: Ричард Клак. Ш83×Д37, В50см. 001.545.92 04 SKUBB органайзер с 5 отделения 9,99лв. С велкро лента за лесно окачване. 100% полиестер и полипропиленова пластмаса. Дизайн: Сара Фагер. Ш35×Д34, В120см. Бяло 501.889.57 05 LILLÅNGEN долен шкаф за мивка с 2 врати и рамка с крака 134лв. Фолио и закалено стъкло. Ш60×Д38, В66см. 898.942.37 06 NOTUDDEN органайзер за врата 15лв. 80% полиестер и 20% памук. Дизайн: Инма Бермудез. Ш26.5×В105см. Пъстро 702.230.97 07 HEMNES етажерка 170лв. Дизайн: Т. Кристенсен/К. Легаард. Ш42×Д37, В172см. Бяло 302.176.54 Още решения за съхранение само на един клик разстояние на IKEA.bg.


90

когато е време за мен

вие се плацикате… И дрехите ви също. Времето, посветено на вас самите, може да съвпадне с времето за пране, дори и да Сушилникът GRUNDTAL се регулира имате малка баня. Нужно е само малко планиране, за да не се наложи да се грижите в различни позиции в зависимост от наличното пространство. Може да се за мокрите дрехи вместо за себе си. сгъне, когато не се използва.

01

05

04

LILLÅNGEN шкаф за пералня с рамка с крака

176лв 02 LILLÅNGEN шкаф с мивка с 2

врати и 2 странични етажерки

06 FRÄJEN хавлия

9,99лв/бр

03

367

лв

01 RÖRSKÄR смесител за мивка и сифон 69лв. С помощта на спестяващия вода механизъм силата на струята остава същата, но използвате 50% по-малко вода. Хромиран месинг. Дизайн: К. Хагберг/М. Хагберг. В16см. 201.777.76

02 LILLÅNGEN шкаф с мивка с 2 врати и 2 странични етажерки 367лв. С практичен рафт за сапунерка, чаша за четки за зъби и др. Включени са закачалка за хавлии, сапунерка и поставка от неръждаема стомана. Фолио и порцелан. Дизайн: Инма Бермудез. Ш80×Д41, В92см. Бяло 498.939.99

03 RENLIG FWM6 пералня 699лв. 5 години гаранция. 14 програми на изпиране. С функция за отложен старт. Вместимост при стандартно пране: 6 кг. Енергиен клас: A+. Консумация на енергия: 194 kWh/година. Средна консумация на вода за година: 10 099 литра. Макс. скорост на центрофугата: 1200 оборота. Макс. остатъчна влага: 53%.

Макс. ниво на шума: 60 dB (A). Макс. ниво на шума за центрофуга: 78 dB (A). Ш59.6×Д53.7, В84.5см. Бяло 602.367.12 04 LILLÅNGEN шкаф за пералня с рамка с крака 176лв. С кошове за пране. Фолио и пластмаса. Ш40×Д38, В195см. Бяло 398.946.35

05 GRUNDTAL сушилник, стенен 39лв. Обща дължина: 4 метра. Не поставяйте директно под душа. Неръждаема стомана. Ш56×Д54см. 101.771.78 06 FRÄJEN хавлия 9,99лв/бр. 100% памук. Ш70×Д140см. Оранжево 501.591.82


92

когато е време за мен

Утрините са отборен спорт. Когато цялото семейство се събужда едновременно, резултатът може да е пълен хаос. Но не и ако банята е специално пригодена към нуждите на семейството ви. Благодарение на нашите практични, мултифункционални решения всички могат да се приготвят едновременно.

обикновеният кош, закачен на стената, е идеален за съхранение на аксесоари и играчки за баня. можете да го откачите и да вземете всичко наведнъж под душа или във ваната. RATIONELL VARIERA кош

4,99лв/бр

06

04

С двойния умивалник се надпреварвате по-малко, за да излезете навреме.

03 02

GODMORGON/EDEBOVIKEN шкаф с 4 чекмеджета и мивка

980лв 02 01

05 01 HOVET огледало 189лв. Може да се окачи хоризонтално или вертикално. Огледално стъкло и алуминий. Ш78×В196см. 500.382.13 Лампите се продават отделно. 02 GODMORGON/EDEBOVIKEN шкаф с 4 чекмеджета и мивка 980лв. Гланцирано фолио и полимермрамор. Ш122×Д48, В64см. Червен гланц 799.030.63 10 г. безплатна гаранция. Вижте повече на стр. 311.

03 GRUNDTAL смесител за мивка и сифон 149лв/бр. С помощта на спестяващия вода механизъм силата на струята остава същата, но използвате 50% по-малко вода. Никелиран месинг. Дизайн: Йон Карлсон. В25см. 801.426.42 04 RATIONELL VARIERA кош 4,99лв/бр. Полипропиленова пластмаса. Д27×Ш16, В46см. 001.548.08

05 MYRVIKEN хавлия 25лв/бр. Дългите фини нишки на пенирания памук правят хавлията по-мека и здрава. Предлага се в няколко размера. 100% памук. Дизайн: Сара Фагер. Ш70×Д140см. Бяло/синьо/червено 702.109.95 06 GODMORGON огледален шкаф с 2 врати 389лв/бр. Ш60×Д14, В96см. 102.189.99 10 г. безплатна гаранция. Вижте повече на стр. 311.


Когато готвя

94

01

готвене. Кухнята е много повече от място за готвене. тя е сърцето на дома, найоживеното място вкъщи, центърът на най-различни всекидневни дейности. тук започва всеки ден. тук завършва всеки добър купон. тук се раждат вашите кулинарни шедьоври, а после винаги можете да оближете лъжицата. Може да се каже, че кухнята е една от най-важните стаи у дома – ако тя не функционира правилно, тогава всичко друго ще ви върви накриво. Решете сами каква кухня искате – вярваме, че и най-дръзката мечта може да се превърне в реалност.

Faktum/RuBRIk кухня

4898лв

Какво включва цената на кухнята? Вижте на стр. 313. Монтаж на кухня – цените започват от:

10м²

55лв/л.м Вижте повече за услугите ни на стр. 318.

Faktum кухня с врати и чела за чекмеджета от неръждаема стомана RuBRIk 4898лв. Врати/чела за чекмеджета RUBRIK от неръждаема стомана. С плот PRÄGEL, черен ламинат с минерален ефект.

01 NutID HW560 аспиратор 999лв. Аспиратор за стенен монтаж с 3 степени на мощност. С 1 филтър за мазнина – абсорбира миризмите от готвене. С 2 халогенни крушки за ефективно осветяване на готварския плот. Ш79.8×Д37, В84–135см. 601.238.52


96

Когато готвя

Понякога най-простите решения са най-добри. Тази кухня в никакъв случай не е обикновена. Тя е функционална – всяка кухня трябва да бъде такава. Създадена е да издържа на изпитанията на ежедневието и да ви служи десетилетия наред. Качествата й може и да не се забелязват с просто око, но именно в това се крие чарът на опростените решения.

01 LAGAN хладилник/фризер 399лв. Свободностоящ – лесно можете да го разположите където желаете в кухнята. 1 подвижен рафт – нагласете според нуждите си. Енергиен клас: A+. Консумация на енергия: 191 kWh/година. Нетен обем на хладилника: 118л. Нетен обем на фризера: 18л. 4 звезди. Климатичен клас: SN/N/ST. Бяло 202.416.59

5м² 01

FAKTUM/HÄRLIG кухня

994лв

Какво включва цената на кухнята? Вижте на стр. 313. FAKTUM кухня с врати и чела за чекмеджета HÄRLIG, бяло 994лв. Врати/чела за чекмеджета HÄRLIG с покритие фолио. С плот FYNDIG, бял ламинат. Електроуреди:

847лв Монтаж на кухня – цените започват от:

55лв/л.м Вижте повече за услугите ни на стр. 318.


98

Когато готвя

Струва си да планирате кухнята си така, че да имате приятна гледка, докато готвите. Пространството между готварския плот и мивката е най-подходящото място за прозорец.

01

02 TRIVSAM купа

3,99лв/бр 01 GLITTRAN кухненски смесител 199лв. С възможност за намаляване на водната струя, без да се променя налягането – за да пестите вода. Хромиран месинг. В28см. 902.226.19 02 TRIVSAM купа 3,99лв/бр. Глина. Дизайн: Йон Илиасон. Ø17см. Бяло 001.873.71

02

8м²

FAKTUM/ROCKHAMMAR кухня

2973лв

Какво включва цената на кухнята? Вижте на стр. 313. ново FAKTUM кухня с врати и чела за чекмеджета ROCKHAMMAR, ефект кафява дървесина 2973лв. Врати/чела за чекмеджета ROCKHAMMAR с покритие фолио. С плот PRÄGEL, меламиново фолио с ефект черен минерал. Електроуреди:

1856лв Монтаж на кухня – цените започват от:

55лв/л.м Вижте повече за услугите ни на стр. 318.

ново


100

когато готвя

Най-малката кухня, която предлагаме.

Малчуганите обожават да подражават на възрастните – по този начин развиват социални умения. Детето ви е главният готвач в тази мини-кухня – включете се в играта и може би и вие ще научите нещичко.

01

03 DUKTIG плюшени играчки, к-т 7 елемента

15лв

DUKTIG к-т за печене, 7 части

29лв 02

04 DUKTIG мини-кухня

149лв 01 DUKTIG чиния/купичка 19,50лв/к-т 12 бр. Плитки и дълбоки миниатюрни чинии за игра, изработени от здрав керамичен материал. Керамика. 701.301.64 02 DUKTIG к-т за печене, 7 части 29лв. Насърчава ролевата игра – децата развиват социални умения, като имитират възрастните и си измислят свои собствени роли. Масивна дървесина с безцветно лаково покритие и стомана. 201.301.66

03 DUKTIG плюшени играчки 15лв/к-т 7 елемента. Децата могат да сготвят улова в мини-кухнята DUKTIG. Дизайн: А. Хулден/С. Далман. 002.160.81 04 DUKTIG мини-кухня 149лв. Насърчава ролевата игра – децата развиват социални умения, като имитират възрастните и си измислят свои собствени роли. Шперплат бреза и полипропиленова пластмаса. Дизайн: Микаел Варнхамар. Ш72×Д40, В58см. 701.298.01


Когато готвя

102

01

01 FRAMTID MW6 микровълнова фурна 899лв. Микровълнова фурна с разнообразни функции – от размразяване и притопляне до изпичане на хрупкава пица или пиле. Ш59.5×Д46.8, В42.3см. 201.561.99 02 FRAMTID OV5 фурна 579лв. Фурна с функции, които можете да комбинирате за различни техники на готвене – от размразяване до пълно изпичане. Турбо грил – позволява ви да готвите добре поголеми количества храна. Размразяване на вентилатор – бързо и хигиенично. Вратата е с подобрена термоизолация и се заключва, за да предпази децата. Енергиен клас: А. Използваем обем: 60л. Ш59.5×Д56.4, В59.5см. 101.506.16

02

11м²

FAKTUM/APPLÅD/NEXUS кухня

4938лв

Какво включва цената на кухнята? Вижте на стр. 313.

Екосъобразност – сложна дума, лесна практика. Ако всеки един от нас направи малка крачка в посока към устойчивото развитие, можем да постигнем огромна промяна. Макар и да не се забелязва на пръв поглед, тези електроуреди са с висока енергийна ефективност, смесителят изразходва по-малко вода, а зад вратите се крият страхотни идеи за разделно събиране на отпадъци. Любопитни сте да научите повече? Разгледайте следващите страници.

FAKTUM кухня с бели врати и чела за чекмеджета APPLÅD и врати NEXUS, фурнир бреза 4938лв. Врати/чела за чекмеджета APPLÅD с покритие фолио и врати NEXUS, фурнир бреза с безцветен лак. С плот NUMERÄR, бяло меламиново фолио, кант с метален ефект.

Електроуреди:

4654лв Монтаж на кухня – цените започват от:

55лв/л.м Вижте повече за услугите ни на стр. 318.


104

когато готвя

FOLKLIG индукционен плот

599лв IKEA 365+ кутия за храна

3,99

лв

05 06

02

01

Искате да допринесете за опазването на околната среда? Не изхвърляйте остатъка от вечерята, а го съхранете в кутии за храна IKEA 365+. Капаците им не протичат, освен това имат отвори за пара, за да можете да ги използвате в микровълновата.

Необходима е само една елементарна система за разделно сортиране на отпадъци, за да придобиете навика да рециклирате.

Индукционните плотове са много по-бързи и ефикасни от стъклокерамичните – благодарение на магнитната индукция не се загряват котлоните, а само готварските съдове върху тях.

STABIL приставка за готвене на пара

15лв

07

04

RATIONELL LED осветление

03

89лв Смесителите, пестящи вода, са добри не само за околната среда, а и за сметките ви. Можете да спестите още повече, ако изплаквате в купа вместо под течаща вода.

Намалете разходите на електроенергия с приставки за готвене на пара. С тях можете да готвите две или повече ястия едновременно само с една тенджера. Можете да поставите до три приставки една върху друга.

LED осветлението използва до 85% по-малко електроенергия от обикновените крушки и ще ви служи 20 години по-дълго. За разлика от други енергоспестяващи крушки, светодиодите светват веднага и не съдържат живак.

Водата завира до 75% по-бързо, когато капакът е върху тенджерата, защото топлината се задържа вътре. Пестите електроенергия, което се отразява добре както на околната среда, така и на портмонето ви.

01 IKEA 365+ кутия за храна 3,99лв. Вентилационен отвор в капака и заоблени ъгли, които гарантират ефективно и равномерно нагряване в микровълновата. Пластмаса. Дизайн: Хокан Улсон. Ш17×Д17, В6см. Вместимост: 0.7л. Бяло/червено 900.667.13 IKEA 365+ кутия за храна 5,99лв. Ш17×Д17, В12см. Вместимост: 1.6л. Бяло/червено 600.667.24 IKEA 365+ кутия за храна 5,99лв. Ш25×Д17, В9см. Вместимост: 1.7л. Бяло/червено 001.285.84 02 RATIONELL кош за разделно събиране на отпадъци 12лв/бр. Сгъваеми дръжки – придържат торбичката на място и улесняват пренасянето на коша. Пластмаса. Ш21×Д27, В37см. Вместимост: 14л. 901.548.04 03 RINGSKÄR едноръкохватков кухненски смесител 139лв. С функция за намаляване на дебита на водата без отражение върху налягането – спестява вода. Прахово боядисан месинг. Дизайн: Микаел Варнхамар. В38см. Бяло 801.405.77 04 STABIL приставка за готвене на пара 15лв. Неръждаема стомана. Дизайн: Хенрик Пройц. Ø23, В8см. Размерът е подходящ за повечето 5-литрови тенджери. 301.523.46 05 FOLKLIG индукционен плот 599лв. 4 индукционни зони, генериращи магнитно поле – за бързо завиране при ниска консумация на енергия и бързо и точно регулиране на температурата. Дизайн: М. Варнхамар/Д. Вал. Ш58×Д51см. Черно 402.228.29 06 IKEA 365+ тенджера с капак 32,50лв. Подходяща за всякакви котлони, включително индукционни. Може да се комбинира с приставка за готвене на пара STABIL или приставка за задушаване и цедка STABIL. Неръждаема стомана. 5л. 001.011.55 07 RATIONELL LED осветление 89лв. Осигурява равномерно осветяване на плота – практично при приготвяне на храна. Ш60×Д4, В2см. Бяло 702.087.23


106

КоГато Готвя

Голяма кухня в малко пространство. В тази кухня има място за всичко – готвене, хранене, сърфиране в интернет и игри. Когато пространството е малко, са ви нужни големи идеи. Като например маса с падащ плот, който се сгъва, когато не се използва, място за съхранение на таблет на стената или масичка на колелца, която лесно можете да местите – не е никак сложно да извлечете много от малкото пространство.

02

ново

Таблетът ви също може да бъде част от кухнята.

01

01 PLUGGIS контейнер с релса, 7 компонента 17,90лв. Включва: 2 контейнера (13.5x8x5см), 1 контейнер (26x8x5см), 1 контейнер (26x8x15.5см) и 3 релси (Д22см). Пластмаса PET. Дизайн: Маркус Арвонен. Бяло 502.347.04 02 ново RÅSKOG кухненска маса на колелца 99лв. Прахово боядисана стомана. Дизайн: Нике Карлсон. Д35×Ш45, В78см. Тюркоаз 302.165.36 03 NORBERG маса с падащ плот, стенен монтаж 59лв. В сгънато състояние е удобна поставка за дребни вещи. Меламиново фолио и стомана. Дизайн: Маркус Арвонен. Ш74×Д60см. Бяло 301.805.04

6м²

FAKTUM/APPLÅD кухня

03 NORBERG маса с падащ плот, стенен монтаж

59

лв

2082лв

Какво включва цената на кухнята? Вижте на стр. 313. FAKTUM кухня с бели врати и чела за чекмеджета APPLÅD и врати и чела за чекмеджета RUBRIK APPLÅD, светъл тюркоаз 2082лв. Врати/чела за чекмеджета APPLÅD и врати RUBRIK APPLÅD с покритие фолио. С плот NUMERÄR, меламиново фолио в кафяво-черно/ светъл тюркоаз, с кафяво-черни кантове. Електроуреди:

1586лв Монтаж на кухня – цените започват от:

55лв/л.м

Вижте повече за услугите ни на стр. 318.


108

Когато готвя

Нова кухня с малко текстил и нищо повече? възможно е. Не е нужно да сменяте плочки или врати, за да се радвате на кухня с нова визия и по-добра функционалност. Лесно можете да освежите облика й – само поставете плат зад стъклените врати и скрийте кошовете зад завеси.

02

01

01 EMMIE ROS плат 9,99лв/м. 100% памук. Ш150см. Пъстро 502.179.12 02 SICKAN кърпа за съдове 7,99лв/к-т 2 бр. Всяка кърпа в комплекта е с различен дизайн. 100% памук. Ш50×Д70см. 402.100.39 03 BERTA RUTA плат 14лв/м. Материя от цветни влакна – шарките изглеждат добре и откъм гърба. 100% памук. Ш150см. Розово 102.171.22

6м²

FAKTUM/STÅT кухня

Когато сте в настроение за нещо ново, просто добавете плат зад стъклените врати на кухненските шкафове.

03 BERTA RUTA плат

14

лв /м

1861лв

Какво включва цената на кухнята? Вижте на стр. 313. FAKTUM кухня с врати, чела за чекмеджета и стъклени врати STÅT, екрю 1861лв. Врати/ чела за чекмеджета STÅT с покритие боя и стъклени врати, закалено стъкло. С плот LAGAN, масив бук. Електроуреди:

1396лв Монтаж на кухня – цените започват от:

55лв/л.м Вижте повече за услугите ни на стр. 318.


110

Когато готвя

Практически красива. Никоя друга стая не изисква такава висока степен на практичност като кухнята. Ако тя не функционира гладко, всеки ден ще се ядосвате, докато готвите. Тази кухня може и да е малка, но е проектирана и подредена по начин, който превръща готвенето в удоволствие.

01

01 HOVSKÄR едноръкохватков кухненски смесител 135лв. С възможност за намаляване на водната струя, без да се променя налягането – за да пестите вода. Никелиран месинг. Дизайн: Микаел Варнхамар. В30см. Металически цвят 200.850.41 02 UTRUSTA push-бутон 9,99лв/к-т 2 бр. Натиснете, за да отворите – не са необходими дръжки. 802.302.24 03 MÖJLIG газов плот тип домино, 2 горелки 449лв. Котлоните тип домино са малки и лесни за комбиниране според нуждите ви. Например, можете да съчетаете индукционен и газов или лъчев котлон и да създадете мечтания готварски плот. Дизайн: М. Варнхамар/Д. Вал. Ш29×Д52см. Черно 402.371.52 04 RATIONELL VARIERA кутия 5,99лв/бр. С дръжка – поставя се лесно в чекмедже, на етажерка или върху работен плот. Рециклирана пластмаса PET. Дизайн: Маркус Арвонен. Ш24×Д17, В10.5см. Бяло 301.550.19

Когато проектирате кухнята си, не забравяйте правилото на триъгълника – ако разположите мивката, хладилника и котлоните в триъгълник, ще ви бъде поудобно да готвите.

02

4.5м² FAKTUM/ABSTRAKT кухня

4128лв

03

Какво включва цената на кухнята? Вижте на стр. 313.

04

FAKTUM кухня с врати и чела за чекмеджета ABSTRAKT, бял гланц и врати и чела за чекмеджета ABSTRAKT, сив гланц 4128лв. Врати/чела за чекмеджета ABSTRAKT с покритие фолио. С плот ÅKERBY, фурнир дъб. Електроуреди:

2316лв Монтаж на кухня – цените започват от:

55лв/л.м

Вижте повече за услугите ни на стр. 318.


112

Когато готвя

вдъхнете нов живот на кухнята. Кой казва, че кухнята трябва да бъде издържана в един цвят? Предлагаме врати в различни стилове, за да можете да творите с тях също както с текстил.

Създайте кътче за закуска за двама с по-дълъг плот.

6.5м² FAKTUM/APPLÅD/GNOSJÖ кухня

2650лв

Какво включва цената на кухнята? Вижте на стр. 313. ново FAKTUM кухня със светлосини врати и чела за чекмеджета APPLÅD и врати и чела за чекмеджета GNOSJÖ, ефект тъмна дървесина 2650лв. Врати/чела за чекмеджета APPLÅD и врати/чела за чекмеджета GNOSJÖ с покритие меламиново фолио. С плот PRÄGEL, бял ламинат. Електроуреди:

1766лв Монтаж на кухня – цените започват от:

55лв/л.м Вижте повече за услугите ни на стр. 318.

ново


Когато готвя

114

LILLÅNGEN закачалка за врата, к-т 2 бр

Как да не забъркате бъркотия в кухнята.

3,99

лв

Не са нужни ремонти, за да направите кухнята си попрактична. Осемте идеи на тези страници могат да бъдат осъществени в рамките на един ден.

07

05 06 02

01

GODMORGON осветление/рафт

135лв/бр

04 FINTORP релса

03

9,99лв/бр

С масата на колелца STENSTORP имате допълнителен подвижен плот и място за съхранение.

С разделителите за чекмедже RATIONELL виждате и намирате по-лесно дребните вещи в кухненските шкафове.

08

01 GODMORGON осветление/рафт 135лв/бр. Осигурява равномерна светлина. Макс. товароносимост: 4 кг. Алуминий и поликарбонатна пластмаса. Д100см. Дизайн: К. Мартин/М. Елебек. 701.671.76 02 LIMHAMN етажерка 169лв/бр. Рафтове от неръждаема стомана – хигиенична, здрава и устойчива на износване повърхност, която се поддържа лесно. За повече стабилност притегнете винтовете около 2 месеца след сглобяването. Дизайн: Йон Карлсон. Ш35×Д35, В90см. 301.777.14 03 FINTORP релса 9,99лв/бр. Ако ви е необходима по-голяма дължина, свържете няколко релси FINTORP с помощта на скоба. Прахово боядисана стомана. Дизайн: Карина Бенгс. Д57см. Черно 502.019.06 04 STENSTORP кухненска маса на колелца 279лв. 2 подвижни рафта от масивен дъб с механизъм за придържане на бутилки. За повече стабилност притегнете винтовете около 2 месеца след сглобяването. Импрегниран масив дъб. Дизайн: Карина Бенгс. Ш43×Д44.5, В90см. Бяло 402.019.16 05 LILLÅNGEN закачалка за врата 3,99лв/кт 2 бр. Неръждаема стомана. Дизайн: Инма Бермудез. 101.976.71 06 RIBBA рафт за картини 12,50лв. Можете да сменяте любимите си картини лесно и толкова често, колкото пожелаете. Макс. товароносимост: 7.50 кг. Д115×Ш9см. Бяло 501.525.95 07 ÖDBY рамка 19лв. Подходяща за картини/ снимки A4 в комбинация с паспарту. Включва паспарту. Дизайн: К. Мартин/М. Елебек. Ш30×В40см. Бяло 601.770.91 VIRSERUM рамка 18,50лв. Подходяща за картини/ снимки A4 в комбинация с паспарту. Включва паспарту. Ш30×В40см. Бяло 901.551.63 08 RATIONELL разделител за дълбоко чекмедже 17,50лв/бр. Подвижните прегради ви помагат да организирате пространството в чекмеджето според нуждите си. Ш60см. 001.603.00


116

Когато Се храня

SOLGERD плат

14лв/м

хранене.

01

Сребърните прибори и луксозните салфетки не са непременно нещото, което прави една вечеря специална. Компанията и разговорите също са от значение. Всичко се свежда до това мигът да е толкова приятен, колкото и вкусен. Именно това целим да постигнем с дизайна на масите, столовете, чиниите и чашите. Столовете трябва да са толкова удобни, че приказките да не спират, а тапицерията на дивана да няма страх от петна, когато късно вечер похапваме сгушени на него.

02

ROXÖ стол

49лв/бр Пригответе няколко допълнителни стола, за да можете да настаните повече приятели.

01 SOLGERD плат 14лв/м. 100% памук. Дизайн: Малин Окерблом. Ш150см. Пъстро 102.043.70 02 ROXÖ стол 49лв/бр. Могат да се подреждат един върху друг, което пести пространство при съхранение. Прахово боядисана стомана. Дизайн: Ула Вилборг. Ш47×Д48, В78см. Бяло 501.962.88


118

КогАто сЕ хрАНя

IKEA 365+ IVRIG чашa за вино

01

3,99

лв/бр 02

03

04

Най-приятното нещо на масата са разговорите. Не си купувате маса само заради самата маса, нали? Купувате я, за да споделяте миговете със семейството и приятелите си. Място за много смях и дискусии. Всеки ден.

01 MÄRIT подложка за маса 1,99лв. 100% памук. Ш35×Д45см. 401.209.63 02 IKEA 365+ IVRIG чашa за вино 3,99лв/бр. Ръчна изработка – всеки артикул е уникат. Стъкло. 300мл. 901.256.99 03 DINERA чиния 3,49лв. Керамика. Дизайн: Сюзън Прайк. Ø26см. 101.525.40 04 DINERA дълбока чиния 2,99лв. Керамика. Дизайн: Сюзън Прайк. Ø22см. 101.525.35

06

05

05 NILS стол с подлакътници 149лв. Подлакътници и подплатени седалка и облегалка за повече комфорт при седене. 100% памук. Ш60×Д57, В80см. 498.487.04 06 BJURSTA маса за трапезария 229лв. Маса с 2 изтеглящи се плота за четирима души. Дължината се променя лесно според предпочитанията. Д129×Ш90—168, В74см. 501.168.09 Елате да поседнете в магазин ИКЕА.


120

когато се храНя

7:02

12:18

16:43

22:21

02

INGOLF детско столче

99лв

01

03 STORNÄS маса за трапезария

599

лв

Масивната дървесина е тествана и издържа на ежедневните изпитания – разсипано кафе, тежки учебници и всички други типични случки от ежедневието.

01 STORNÄS маса за трапезария 599лв. Разтегателна маса за трапезария с 1 допълнителен плот, за 4-6 души. Дължината се променя лесно според предпочитанията. Масив иглолистна дървесина, байц с безцветен лак. Дизайн: Карина Бенгс. Д147/204×Ш95, В74см. Сиво-кафяво 201.840.84 Намерете подходяща кухненска маса за вашия дом на стр. 216. 02 KAUSTBY стол 79лв/бр. Масив бор – естествен материал, който става все по-красив с времето. Масив иглолистна дървесина, байц с безцветен лак. Ш44×Д48, В103см. 801.822.42 03 INGOLF детско столче 99лв. Седалката на стола е на подходяща за детето височина. Оцветен масив каучуково дърво и безцветен лак. Дизайн: Карина Бенгс. Ш41×Д45, В77см. Бяло 901.464.56


122

КогАто сЕ хрАня

Може да ви се прииска да похапнете къде ли не. 07

06

02 Fika е шведска дума, която означава малка кафе-пауза или следобедна закуска. Рядко минава без традиционните канелени кифлички – можете да ги опитате в магазин ИКЕА за 1,20лв (или 1,49лв с чаша кафе).

01

08 Плотът се сваля и може да се използва като табла. Идеална е, ако искате да обядвате навън и след това да приберете чиниите и чашите в кухнята. IKEA PS SANDSKÄR масичка с табла

69лв 04 03 05 BÄRBAR табла

15лв

01 LJUST кутия с капак 7,99лв. Пластмаса. Дизайн: Хенрик Пройц. Ø21, В7.5см. Вместимост: 1.8л. Червено/прозрачно 901.933.63 02 NORBERG маса с падащ плот за стенен монтаж 69лв. За двама души. Меламиново фолио и стомана. Дизайн: Маркус Арвонен. Ш74×Д60см. Бяло 301.805.04 03 MARIUS табуретка 6,99лв. Подреждайте табуретките една върху друга, за да пестите място, когато не се използват. Стомана и пластмаса. Дизайн: Ула Вилборг. Седалка Ø32, В45см. Синьо 002.182.40 04 IKEA 365+ чаша 3,99лв. Фелдшпатов порцелан. Дизайн: Сюзън Прайк. 300мл. Бяло 700.846.52 05 BÄRBAR табла 15лв. Дизайн: Инга Лео. Ø43см. 602.098.98 06 SUNDVIK детска маса 59лв. Масив иглолистна дървесина, байц с безцветен лак. Д76×Ш50, В50см. Бяло 102.016.73 07 DAVE маса за лаптоп 49лв. Височината и наклонът на плота се регулират според нуждите ви. Ш60×Д50, В52–81см. Бяло 200.782.34 08 IKEA PS SANDSKÄR масичка с табла 69лв. Плотът на масичката се сваля и може да служи като поднос за сервиране. Стомана и полипропиленова пластмаса. Дизайн: Томас Сандел. Ø50, В53см. Бяло 901.746.42 Ще си тръгнете от магазин ИКЕА пълни с идеи как да направите времето за хапване още по-приятно.


124

когато се храня

Представете си всеки ден да закусвате като в неделя. Когато сутрин имате малко повече време за себе си, всичко става по-приятно: храната, кафето, останалата част от деня...

ARV купа

3,99лв

04

03

ново 01 02 BYHOLMA кресло

159лв

01 ново INGATORP маса за трапезария 499лв. Разтегателна маса за трапезария с 1 допълнителен плот, за 4-6 души. Дължината се променя лесно според предпочитанията. Покритие: боя. Дизайн: Карина Бенгс. Д155/215×Ш87, В74см. Бяло 702.214.23

02 BYHOLMA кресло 159лв. Ръчна изработка. Меки, заоблени форми и мотиви с красиви детайли. Всяка мебел е уникат. Могат да се подреждат едно в друго, за да не заемат много място, когато не ги използвате. Лакиран ратан, байц. Ш68×Д72, В92см. Сиво 601.583.04

03 ARV купа 3,99лв. Глина. Дизайн: Сиса Сундлинг. Ø15см. Бяло 001.878.56 04 ALVINE RÄFFLA калъфка за възглавница 19,90лв. Боядисана преди тъкане – цветовете се запазват пране след пране. 100% памук. Д65×Ш65см. Червено/синьо/натурален цвят 301.599.13


126

когато Се храня

Специалитетът на вечерта: Уют с приятели у дома. Време за подготовка: 15 минути

Общо време за приготвяне: 30 минути

Ще са ви необходими:

01

- Няколко помощника - Всички ваши маси - Столове за всички - Плат и салфетки - Текстилни бои и химикалки, за да оставите своя личен акцент - Музика (по желание)

Рецепта за: Усмихнати приятели

Съберете всички маси и бюра и ги подредете в една голяма маса. Донесете и всички столове, които откриете – може да стане леко препълнено, но това само предразполага към по-интересни разговори. 03

02 Запретнете ръкави и започнете да творите. Използвайте платове на метър и текстилни бои, за да създадете уникална покривка за маса. Напишете лично съобщение на салфетката на всеки гост. Така ще знаят къде да седнат.

FANTASTISK хартиени салфетки, к-т 100 бр

4,99лв

03

01 MELLTORP маса за трапезария

49

Сервирайте храната и си кажете наздраве!

лв

/бр

02

SIGURD стол

99лв/бр

01 MELLTORP маса за трапезария 49лв/бр. За двама души. Меламиново фолио и стомана. Дизайн: Лиса Нориндер. Д75×Ш75, В74см. Бяло 598.499.77 02 SIGURD стол 99лв/бр. Седалката е с покритие от меламин – устойчива на износване и лесна за почистване повърхност. Дизайн: Ула Вилборг. Ш46×Д46, В78см. Бяло 802.011.46

03 FANTASTISK хартиени салфетки 4,99лв/ к-т 100 бр. Трислойна структура за подобра попивност. Хартия. Д40×Ш40см. Бяло 500.357.52 04 DITTE плат 3,99лв/м. 100% памук. Ш140см. Бяло 602.060.98 Черно 330.803.80

04 DITTE плат

3,99лв/м


128

Когато работя

01 KUPOL контейнер с чекмедже

17,50лв/бр Чекмеджетата на контейнерите KUPOL се издърпват, което ги прави удобни за пренасяне. а след това просто ги приберете на място.

02

работа. работата е един безкраен процес. Състои се от много дейности, които вършим с удоволствие, и много дребни всекидневни задачи. Мечтаем си за работни пространства, които правят всичко това по-лесно и приятно. Да можем да работим (или да практикуваме хобито си), без да се схващаме или да ни заболи гърбът. Да имаме достатъчно място за съхранение, за да сме добре организирани, с достатъчно индивидуално излъчване, за да не пресъхва вдъхновението ни. Искаме пространства, които да функционират като офис, но където да се чувстваме като у дома. Нужни са само подходяща нагласа и обстановка, за да превърнем работата в едно от най-хубавите си преживявания. Какво още чакаме?

03 05

04 MICKE бюро

139лв

01 KUPOL контейнер с чекмедже 17,50лв/ бр. Полипропиленова пластмаса. Ш27×Д18, В16см. Бяло 001.980.39 02 KUPOL контейнер с чекмедже 12,50лв/к-т 2 бр. Ш13×Д18, В8см. 601.980.41 03 FORSÅ работна лампа 39лв. Регулиращо се рамо и глава за лесно насочване на светлината. Абажур Ø12см. В50см. Никелирана стомана. 801.467.63

04 MICKE бюро 139лв. Благодарение на покрития гръб изглежда добре и в средата на стаята. Боя и прахово боядисана стомана. Дизайн: Хенрик Пройц. Ш142×Д50, В75см. Бяло 902.143.08 05 SNILLE въртящ се стол 45лв. Височината се регулира за повече удобство. Седалка: полипропиленова пластмаса. Седалка Ш45×Д39, В39–51см. Зелено 798.982.69


130

когато работя

За повече уют и разнообразие сменете визията на горната табла за легло DUKEN с калъф от текстил.

Винаги има място за въображение.

02

Можете да превърнете и най-обикновената бяла завеса в произведение на изкуството.

Персонализирайте пространството си за съхранение, като облепите рафтовете LACK с текстилни ленти.

03

01

01 LIALOTTA мушама 9,90лв/м. Ш145см. Червено/бяло 501.779.06 02 GRUNDTAL закачалка/рафт 39лв/бр. Неръждаема стомана. Дизайн: Микаел Варнхамар. Д80×Ш28см. 300.492.79 Платове – вижте повече на стр. 180.

03 VIKA AMON/VIKA ADILS маса 84лв. Плот VIKA AMON с 4 крака VIKA ADILS, прахово боядисана стомана. Ш150×Д75, В74см. Бяло/ сребристо 199.178.74 Легло DUKEN – вижте повече на стр. 54.

Масата VIKA AMON/VIKA ADILS е покрита с мушама LIALOTTA. Прикрепете към масата с помощта на телбод. VIKA AMON/VIKA ADILS маса

84

лв


132

когаТо рабоТя

Този стол е одобрен за употреба в офис. Но според нас е също толкова подходящ и за вашия дом.

03

VOLMAR въртящ се стол 01

Всички имаме задачи за вършене.

389лв 02

04

05

Децата също се нуждаят от собствено работно кътче – всички онези чудовища само чакат да бъдат нарисувани! LACK масичка

15лв/бр

01 TISDAG LED работна лампа 115лв. Лампа за четене с подвижно рамо за насочване на светлината. Вградено LED осветление. Прахово боядисана стомана и пластмаса. Дизайн: Х. Пройц/У. Вилборг. Абажур Ø12см. В58см. Тъмносиво 101.968.60 02 VOLMAR въртящ се стол 389лв. Одобрен за употреба в офиса – удобен по време на дългите работни часове. Тапицерия: 90% вълна, 10% найлон. Седалка Ш41×Д44, В40–57см. Тъмносиво 101.737.69

03 BESTÅ комбиниран артикул за съхранение с врати 310лв/бр. Показани са две комбинации. Плъзгащата се врата спестява пространство във всяко положение – можете да изложите или скриете съдържанието. Ш120×Д40, В138см. 999.084.51 04 GALANT бюро 300лв/бр. Повърхност: фурнир ясен – здрав, устойчив на петна и лесен за почистване материал. Ш160×Д80, В60–90см. 699.079.57 05 LACK масичка 15лв/бр. Д55×Ш55, В45см. Черно-кафяво 801.042.68


134

когато работя

Професионализъм и индивидуалност. Внесете доза свежест в работния кът – това ще ви вдъхновява и напомня да влагате късче от себе си в своята работа.

01

Съчетание от два модула IVAR с по три чекмеджета. Нетретираната иглолистна дървесина е боядисана в сиво. IVAR скрин с 3 чекмеджета

ново

199

лв /бр

VITTSJÖ маса за лаптоп

59лв

05 03 02

04

01 ARÖD работна лампа 75лв. Насочена светлина – осигурява концентрирана светлина за четене. Прахово боядисани стомана и алуминий. Абажур Ø15см. В51.5см. Сиво 301.477.84 02 ново VITTSJÖ маса за лаптоп 59лв. Маса с работен плот и отделение за лаптоп – превръща всяко малко пространство във функционален работен кът. Прахово боядисана стомана, закалено стъкло и фолио. Дизайн: Йохан Кроон. Ш100×Д36, В72см. 802.213.52

03 FÖRHÖJA кутия 29,50лв/к-т 4 елемента. Включва: 3 кутии и 1 капак/табла. Масив бреза с покритие от безцветен лак. Дизайн: Х. Пройц/Н. Карлсон. 702.256.85 04 JOSEF шкаф 75лв/бр. Подходящ за употреба както на закрито, така и на открито. Прахово боядисана/галванизирана стомана. Ш40×Д35, В86см. Бяло 502.131.41

05 IVAR скрин с 3 чекмеджета 199лв/бр. Нетретираната масивна иглолистна дървесина е здрав естествен материал, който може да се боядисва и третира с масло за дърво или байц според предпочитанията. Показаният артикул е боядисан в сиво. Ш80×Д50, В57см. 901.452.68 Повече идеи за работния кът ще намерите на стр. 202.


КогАТо рАбоТя

136

Вдъхновението може да ви споходи по всяко време. 06 02

05

ново

STUVA пейка

BJURSTA маса с падащ плот

60

лв

69лв

01

HÖGSTEN стол

199лв В чекмеджето на масата ISALA има поставка за лаптоп от перфориран метал. Това осигурява добра вентилация и предотвратява прегряването на лаптопа ви.

04

07

03

01 MALM помощна маса 169лв. С колелца, които улесняват преместването. Ш191×Д36, В73.5см. Бяло 801.964.80 02 STUVA пейка 60лв. Дизайн: Иба Страндмарк. Ш90×Д50, В50см. Бяло 301.286.29 03 BRÄDA поставка за лаптоп 25лв. Крачетата се разгъват, за да осигурят наклонена повърхност за по-удобна работна позиция. Побира лаптопи с размер до 17“. Покритие: меламиново фолио. Дизайн: Сара Фагер. Ш42×Д30, В21см. Черно/бяло 401.486.22 04 HÖGSTEN стол 199лв. Стомана и полиетиленова пластмаса. Дизайн: Нике Карлсон. Ш74×Д78, В93см. Бяло 502.098.65 05 TIVED LED работна лампа 55лв. Вградено LED осветление. С подвижно рамо, което улеснява насочването на светлината според нуждите ви. Никелирана стомана, алуминий и акрилна пластмаса. Дизайн: К. Хагберг/М. Хагберг. Основа Ø12см. В60см. 001.809.49 06 ново BJURSTA маса с падащ плот за стенен монтаж 69лв. В сгънато състояние е удобна поставка за дребни вещи. Фурнир ясен с безцветен лак и прахово боядисана стомана. Ш90×Д50см. Черно-кафяво 802.175.24 07 ISALA маса за лаптоп 349лв. С поставка за лаптоп от перфориран метал – предотвратява прекомерното нагряване. Дизайн: Й. Асхоф/Х. Брогорд. Ш80×Д45, В74см. Виолетово 302.041.85 В магазин ИКЕА ще намерите още много различни идеи за работния си стил.


138

когато си почивам 02

01

почивка. Няма нищо по-лесно от нея, но в същото време се постига трудно. Не е ли странно, като се има предвид, че всичко, което ни се иска, е да се излегнем на дивана, да си вдигнем краката, да поемем дълбоко дъх и... просто да поседим. Допълнете изживяването с книга, плетка, любимата си музика или нещо друго, което ви помага да се отпуснете. Защото ако имате удобен диван, меко одеялце, подходящото осветление и нещо вкусно за хапване подръка, всъщност е толкова лесно да си почивате. опитайте!

03

04

Диванът EKTORP ви предлага комфорт и денем, и нощем. EKTORP двуместен диван

599

лв

05

01 EKBY JÄRPEN/EKBY VALTER стенен рафт 30лв/бр. Фурнир ясен и боядисан масив бреза. Ш119×Д28см. 398.647.80 02 ARÖD лампион/лампа за четене 95лв. Регулиращо се рамо и глава за лесно насочване на светлината. Прахово боядисани стомана и алуминий. В126см. 501.477.83 03 BENZY LAND възглавница 25лв. Калъфът е изработен от рами – здрава и абсорбираща естествена материя. Дизайн: Осеан Делен. Д50×Ш50см. 202.133.74

04 EKTORP двуместен диван 599лв. Лесна поддръжка – калъфът се сваля и е подходящ за машинно пране. Калъф: 100% памук. Ш179×Д88, В88см. Черно 098.758.22 05 MILLINGE килим, къса нишка 129лв. Гладко тъкан килим, подходящ за дневната – поддържа се без усилия и столовете се местят лесно. Лицева повърхност: 100% полипропилен. Ш200×Д200см. Черно 302.100.68


140

когато Си почивам

Естествен минимализъм.

02

Съчетанието от светли тонове и светла дървесина създава отпускаща атмосфера.

01 MERETE завеси 65лв/к-т 2 бр. С халки за лесно закачане на корниз. 100% памук. Ш145×Д300см. 900.468.43 02 IVAR модул с рафтове 139лв. Иглолистна дървесина. Ш48×Д50, В226см. 799.081.93 03 FJELLSE легло 69лв. Подматрачната рамка, матракът и спалното бельо се продават отделно. Нетретиран масив иглолистна дървесина. Ш97×Д207, В80см. Подходящ матрак: 90×200см. 401.805.65 04 IKEA PS VÅGÖ стол 49лв. Изработен е от материал, който не изисква поддръжка. Полипропиленова пластмаса. Ш74×Д92, В71см. Бяло 101.746.41

05 IVAR комбинация, 4 модула с врати 480лв. Иглолистна дървесина. Ш160×Д30, В163см. 799.173.81 06 POÄNG кресло 149лв. Лесна поддръжка – калъфът се сваля и е подходящ за машинно пране. Калъф: 65% полиестер и 35% памук. Дизайн: Нобору Накамура. Ш68×Д82, В100см. Фурнир бреза/Granån бяло 198.875.08 07 POÄNG табуретка 79лв. Лесна поддръжка – калъфът се сваля и е подходящ за машинно пране. Дизайн: Нобору Накамура. Ш68×Д53, В39см. Фурнир бреза/Granån бяло 898.894.10

05 IVAR комбинация, 4 модула с врати

480Лв

01

С POÄNG имате избор от различни калъфи и дървени рамки. Създайте комбинация по ваш вкус. POÄNG кресло

149

лв

06

03

FJELLSE легло

69 лв

07

04


142

когато си почивам

Трябва ви помощ да отнесете дивана вкъщи? Възползвайте се от услугите ни – вижте повече на стр. 318.

ново MALIN FRANSAR възглавница

29лв 04

01

ново 02

IKEA PS 2012 к-т масички, 3 бр

189лв

03

Диванът, който расте заедно със семейството.

Приберете трите маси една в друга, когато ви е необходимо повече свободно пространство, и ги разделете отново, когато ви потрябват.

Благодарение на различните модули SÖDERHAMN може да приема всякакви форми – от единичен фотьойл до диван за 30 души. И ви позволява да пренареждате елементите в различни конфигурации. Животът се променя много бързо, особено ако имате деца. Вече и диванът ви може да се променя с него. С всеки следващ етап можете да добавяте по един нов модул.

06

05 MALIN BAND одеяло

29лв

01 ново SÖDERHAMN комбиниран диван 3592лв. Модулите могат да се съчетават по най-различни начини или да се използват поотделно. Показаната комбинация включва 4 единични модула, 4 табуретки и 1 подлакътник. Isefall светъл тюркоаз 699.084.43 02 ново IKEA PS 2012 к-т масички, 3 бр. 189лв. Една маса се превръща в три. Можете да ги подредите една в друга или да ги използвате поотделно. Масив бук с покритие от безцветен лак, фурнир бук и стомана. Дизайн: Й. Карлсон/Н. Карлсон. Д50×Ш50, В42см. Бяло/бук 302.084.47 03 ÅDUM килим, дълга нишка 299лв. Плътните нишки осигуряват мека повърхност за краката ви и поглъщат шума. Килимът е машинно тъкан. Състав: 100% полипропилен. Ш200×Д300см. Екрю 001.856.40 04 ново MALIN FRANSAR възглавница 29лв. Памучното кадифе придава дълбочина на цвета и мекота при допир. Калъфка: 100% памучно кадифе. Пълнеж: полиестерни влакна. Дизайн: Б. Б. Бекер/М. Бахе. Д30×Ш65см. Тюркоаз 102.248.15 05 MALIN BAND одеяло 29лв. 100% акрил. Ш120×Д180см. Райе 602.265.72 06 ANGENÄM купа 45лв. Оцветен алуминий и безцветен лак. Дизайн: Нике Карлсон. Д30×Ш23, В16см. Тъмнокафяво 001.865.69


144

КОгатО си ПОчивам Подарете си малко уединение. Окачете няколко различни завеси и платове едновременно – така лесно ще можете да променяте облика на стаята. ROSMARIE плат

14

лв/м

02

Как да направим три стаи от една. Винаги можете да оползотворите по най-добрия начин пространството, с което разполагате. Като тази стая, която се превръща в място за игри за децата през деня, дневна, където вечер да се сгушите и да погледате телевизия, и спалня през нощта.

01

05

03

EKTORP двуместен диван

499

лв 06

ALVINE KVIST плик за завивка и калъфка

45лв

BORGSJÖ TV шкаф

99лв

07

04

01 EXPEDIT етажерка 40лв. Може да се окачи на стената или да се постави на пода – изберете варианта, който най-добре отговаря на нуждите ви. Дизайн: Торд Бьорклунд. Ш79×Д39, В79см. 201.353.00 Кошовете BRANÄS се продават отделно. 02 ROSMARIE плат 14лв/м. 100% памук. Дизайн: Инга Лео. Ш150см. Бяло/сиво 001.936.16

03 EKTORP двуместен диван 499лв. Разнообразието от сменяеми калъфи ви улеснява да придадете нов облик на мебелите си. Калъф: 100% памук. Ш179×Д88, В88см. Blekinge бяло 098.758.03 04 LACK помощна масичка на колелца 49лв. Дизайн: Хелена Свенсон. Д55×Ш55, В45см. 202.115.01

05 ново BORGSJÖ витрина 199лв. В долната част има вграден органайзер за кабели, който прибира кабелите и шнуровете, така че да са скрити, но подръка. 599.084.67 06 BORGSJÖ TV шкаф 99лв. Кафяво. Ш150×Д42, В51см. 102.209.64 07 ALVINE KVIST плик за завивка и калъфка 45лв. Плик за завивка Ш150×Д200см. Калъфка Д50×Ш60см. Бяло/сиво 001.596.41


146

КОгАтО сИ ПОчИвАм

Най-тежкото изпитание: 7-годишно дете.

01 IKEA PS MASKROS висяща лампа

149лв

Когато на дивана се вихри автомобилно състезание, е добре да знаем, че той е покрил всички тестове и доказано издържа на ежедневните предизвикателства. Макар възглавниците на седалката да са от мемори пяна, диванът KIVIK не е само за седене. Всяко 7-годишно дете може да потвърди това.

02

05 03

Отпечатъци от мръсни пръстчета? Просто забършете с влажна кърпа. 04

KIVIK табуретка

449лв

KIVIK триместен диван с лежанка

2698

лв

01 IKEA PS MASKROS висяща лампа 149лв. Създава специални декоративни ефекти на тавана и стената. Хартия, неръждаема стомана и пластмаса. Дизайн: Маркус Арвонен. Ø80см. 801.462.49 02 BESTÅ комбиниран артикул за съхранение с врати 243лв. Вратите скриват съдържанието и го защитават от прах. Ш60xД40, В256см. 799.084.71 03 ALMSTED килим, къса нишка 569лв. Килимът от чиста вълна е устойчив на замърсяване и износване. Лицева повърхност: 100% чиста вълна. Ш170×Д240см. Виолетово 401.916.96

04 KIVIK табуретка 449лв. Широко и функционално пространство за съхранение под седалката. Тапицерия: лицева говежда кожа, боядисана чрез топене. 102.006.35 05 KIVIK триместен диван с лежанка 2698лв. Седалките и подлакътниците са от мека, устойчива на износване и лесна за поддържане лицева кожа. Дизайн: Ула Вилборг. Ш317×Д163, В83см. 399.045.97 Докоснете се до качеството в магазин ИКЕА.


148

Когато Си почивам

Действие.

Бездействие. ново Седалките са с пружини (точно като матрак), което ги прави по-устойчиви и изключително комфортни.

01

ново

IKEA PS 2012 триместен диван

1299

лв

04

03

02

ново

05

Кой казва, че шкафът за телевизор трябва да е скучен? Дизайнерските вратички впечатляват, независимо какво се крие зад тях.

06

01 ново IKEA PS 2012 холна маса 79лв. Колелцата улесняват преместването на масата при необходимост. Прахово боядисана стомана. Дизайн: Ула Вилборг. Д70×Ш42, В48см. 502.084.51 02 SLÄTTHULT декоративни стикери 19,50лв. Мотив: LADYLEIA. Декоративните стикери ви позволяват лесно да обновите стаята, без да я боядисвате или да лепите тапети. Компютърни игри 902.281.74

03 ново IKEA PS 2012 TV шкаф 399лв. С вграден органайзер за кабели, който едновременно скрива кабелите и разклонителите и ги държи подръка. За телевизор с макс. размер на екрана 55”. Ш150×Д48, В41см. 102.105.35 04 ново IKEA PS 2012 триместен диван 1299лв. Дълбока седалка и 2 меки допълнителни възглавници за повече комфорт. Ш221×Д103, В84см. 202.148.49

05 KASSETT кутия с капак 9,99лв/к-т 2 бр. Побира 15 DVD диска. Ш21×Д26, В15см. 702.242.90 06 GÅSER килим, дълга нишка 349лв. Дългите нишки осигуряват мека повърхност за краката ви и поглъщат шума. Нишка: 100% полипропилен. Ш170×Д240см. Бежово 201.901.98


150

когато си почивам

Удобна обстановка за разговори.

DETOLF витрина

99 лв

Като разположите диваните и фотьойлите в кръг, ще създадете много по-удобна обстановка за разговори. Модулите KIVIK ви позволяват да ги нареждате в комбинации по свой вкус. И отново да ги разделяте, премествате и пренареждате според компанията.

03

05

06 KIVIK едноместен модул

399лв

01

Лесно можете да пренаредите различните модули KIVIK, когато решите да преобзаведете стаята.

01 KIVIK 2 едноместни модула 798лв. Широки мебели за сядане с мека и дълбока седалка, които осигуряват комфортна опора за гърба. Калъф: 100% памук. Ш180×Д98, В83см. 098.844.78 02 STRIND холна маса 199лв. Никелирана стомана и закалено стъкло. Ø75, В40см. Дизайн: Илен Йохансон. Бяло 301.571.03

03 DETOLF витрина 99лв. Шкаф с витрина, който едновременно показва и защитава чашите и любимите ви колекции. Ш43×Д37, В163см. Черно-кафяво 101.192.06 04 PERSISK HAMADAN килим, къса нишка 629лв. Всеки килим е с уникален и традиционен персийски десен. 100% вълна. Ш100×Д150см. 102.170.56

02

05 LAPPLJUNG RUTA калъфка за възглавница 25лв. 100% памук. Бяло/ черно 202.308.73 06 KIVIK едноместен модул 399лв. Едноместният модул може да се използва самостоятелно или в комбинация с други едноместни модули или лежанка от същата серия. Калъф: 100% памук. Дизайн: Ула Вилборг. Ш90×Д98, В83см. 298.740.58

04


152

когато Си почивам

Спрете и си починете. Малките почивки в забързаното ежедневие са много важни. Не само за да се отпуснете, а и да си дадете време да помислите. А най-хубавото е, че можете да им се насладите в почти всяко кътче на дома.

07 NYVOLL легло

02

250лв

06

04 01

08 KARLSTAD триместен диван

05

599лв

03

SÖDERHAMN триместен диван, висока облегалка

1069лв

01 ново HÄRNÖSAND разтегателно кресло 399лв. Лесно се превръща в легло. Калъф: 65% полиестер и 35% памук. Ш95×Д80, В82см. Размери на леглото: Ш80×Д193см. 399.026.40 02 IKEA PS LÖMSK въртящо се кресло 115лв. Ш59×Д62, В75см. 401.002.53 03 ново SÖDERHAMN триместен диван, висока облегалка 1069лв. Дизайн: Ула Вилборг. Ш198×Д99, В94см. Тъмносиво 699.019.03

04 SIGURD стол 99лв/бр. Специално оформена облегалка и леко вдлъбната седалка за повече комфорт. Ш46×Д46, В78см. 402.011.48 05 TRANETORP маса за трапезария 499лв. Разтегателна маса с допълнителен плот. Ш90×Д143/203, В74см. Избелен дъб 602.066.11 06 ALHEDE килим, дълга нишка 299лв. Ш160×Д240см. 702.225.21

07 NYVOLL легло 250лв. Подматрачната рамка, матракът и спалното бельо се продават отделно. Ш170×Д226, В100см. Подходящ матрак: 160×200см. 098.894.90 08 KARLSTAD триместен диван 599лв. Разнообразието от сменяеми калъфи ви улеснява да придадете нов облик на мебелите си. Калъф: 100% памук. Дизайн: Торд Бьорклунд. Ш205×Д93, В80см. Blekinge бяло 898.405.36


154

кОгаТО си ПОчивам

Променихме само текстилните детайли.

06

ново

ново

07 02

01 MALIN TRÅD завеси, к-т 2 бр

Диваните със свалящ се калъф се преобразяват лесно – само си изберете цвят.

79лв

KARLSTAD триместен диван

лв

599

03 04

10

08

09

05

01 MALIN TRÅD завеси 79лв/к-т 2 бр. С отвор, скрити гайки и перделък – поставете на корниз, метално въже или система KVARTAL с помощта на аксесоари за окачване. 56% лен, 44% полиестер. Ш145×Д300см. 002.215.77 02 ново MALIN TRÅD абажур 35лв. Текстилният абажур осигурява общо и декоративно осветление. Ø45см. 502.241.11

03 KARLSTAD триместен диван 699лв. Възглавниците на седалката са с пълнеж от високоеластична пяна и вата от полиестерни влакна – предлагат изключителен комфорт. Лесна поддръжка – калъфът се сваля и е подходящ за машинно пране. Ш205×Д93, В80см. Sivik розово-червено 098.891.45

04 EIVOR KVIST възглавница 35лв. С цип – калъфката се сваля лесно за пране. Калъфка: 100% памук. Пълнеж: полиестерни нишки. Дизайн: Гунел Салин. Д55×Ш55см. Пъстро 002.121.20 05 LACK холна маса 65лв. Отделен рафт за списания и други, за да бъдат вещите ви подредени, а плотът на масата – разтребен. Д118×Ш78, В45см. Бяло 100.659.58

06 ново KAJSAMIA завеси 65лв/к-т 2 бр. С халки за лесно закачане на корниз. 65% полиестер, 35% памук. Дизайн: Ема Хагман. Ш145×Д300см. 202.308.54 07 DOTTEVIK абажур 35лв. Текстилният абажур осигурява общо и декоративно осветление. Прахово боядисана стомана/ полистиренова пластмаса/100% памук. Ø45, В30см. Черно 102.112.19

08 KARLSTAD триместен диван 599лв. Разнообразието от съчетаващи се калъфи ви улеснява да придадете нов облик на мебелите си. Дизайн: Торд Бьорклунд. Ш205×Д93, В80см. Blekinge бяло 898.405.36 09 ново LAPPLJUNG FÅGEL възглавница 19,90лв. Лицев плат: 100% памук. Пълнеж: полиестерни влакна. Д40×Ш40см. 002.308.74

10 EIVOR одеяло 39лв. 100% акрил Ш125×Д170см. Черно/бяло 102.121.29 Това е само началото. Открийте още повече цветове и материи на IKEA.bg.


156

когато си почивам

Домашен уют и навън. 01

03

На излизане вземете одеяла или възглавници и си създайте малко уют и на открито.

04

RITVA калъфка за възглавница

9,99лв/бр

04

02

ÄPPLARÖ пейка-шкаф

99

лв 01 ÄPPLARÖ пейка със стенен панел и рафт 217лв. Масив акация и галванизирана стомана. Дизайн: К. Хагберг/М. Хагберг. Ш80×Д44, В158см. Кафяво 199.174.02 02 ÄPPLARÖ пейка-шкаф 99лв. За съхранение на инструменти, саксии и други градински аксесоари. Масив акация. Дизайн: К. Хагберг/М. Хагберг. Ш80×Д41, В44см. Кафяво 702.049.23

03 RITVA калъфка за възглавница 9,99лв/бр. Подходящ за възглавници с размери 50x50см. 100% памук. Д50×Ш50см. Бежово 401.516.95 04 GURLI одеяло 19лв. 70% акрил, 30% полиестер. Ш120×Д180см. Бяло/бежово 902.049.03


158

®

IKEA PS 2012 – новата ни дизайнерска колекция. Можете да разгледате цялата колекция в магазин ИКЕА или на IKEA.bg.


МЕБЕЛИ И АКСЕСОАРИ ЗА ДОМА. В тази част от каталога ви представяме мебели и аксесоари за дома, които сме подбрали специално заради качествата им да подобрят ежедневието вкъщи. Те са само малка част от нашия асортимент, така че, ако тук не откриете нещо подходящо за себе си, на интернет страницата ни IKEA.bg и в магазин ИКЕА ви очаква много по-голямо разнообразие от продукти. Освен това разширяваме асортимента си през цялата година. Имаме конкретна причина за това – вярваме в постоянното развитие, в усъвършенстването и намирането на по-практични решения, с които да направим ежедневието ви по-леко и красиво.

ДнЕВнА 162

ЗА КухняТА 228

Дивани, кресла, разтегателни дивани, холни маси.

Готварски съдове, кухненски принадлежности, кутии за храна, електроуреди.

ТЕКСТИЛ 176

СТИЛ 238

Завеси, щори, платове на метър, килими.

Кой стил или цвят предпочитате? Тук ще намерите идеи как да обзаведете дома си в различни стилове.

РЕшЕнИя ЗА СъхРАнЕнИЕ 188 Шкафове, етажерки, библиотеки, секции, кутии.

ОфИС МЕБЕЛИ 202 Бюра, работни маси и столове.

ДЕКОРАцИя 252 Свещници, вази, саксийни растения, рамки за снимки/картини, огледала.

СъхРАнЕнИЕ нА ДРЕхИ 264 Скринове, гардероби, мебели за съхранение на обувки.

ОСВЕТЛЕнИЕ 208

СпАЛня 278

Настолни лампи, лампиони, висящи лампи, абажури и основи за лампи.

Легла, матраци.

ТРАпЕЗАРИя 216

ЗА СпАЛняТА И БАняТА 286

Маси и столове за трапезария.

Завивки и възглавници, спално бельо, текстил за баня, мебели за баня, аксесоари за баня.

ЗА МАСАТА 222

ИКЕА ЗА ДЕцА 302

Чаши, чинии, купи.

Креватчета, маси за повиване, играчки.


162

ДиВани

02

01

KIVIK триместен диван

889лв

KLOBO двуместен диван

179

ново 07

лв

SÖDERHAMN триместен диван

1069лв

06

03

04

05

09

ново Диванът за вашия начин на живот. Не винаги е лесно да откриете подходящия за вас диван. Първо, трябва да бъде удобен. Второ, трябва да се вписва в стила на дома ви, да може да издържа на изпитанията на ежедневието и да е толкова красив, че да е достоен да заема най-важното място в стаята. И не на последно място, трябва да можем да си го позволим. 01 KIVIK триместен диван 889лв. Калъф: 80% памук и 20% полиестер. Ш228×Д95, В83см. Dansbo виолетово 698.942.62 02 KIVIK двуместен диван с лежанка 1798лв. Тапицерия: синтетични влакна/ памук и вълна. Ш280×Д163, В83см. Tenö черно 499.021.64 03 SANDBY двуместен диван 469лв. Калъф: 100% памук. Ш147×Д82, В81см. Blekinge зелено 098.859.96

Когато създаваме дивани, се стремим да предлагаме възможно най-голямо разнообразие – различни стилове, различни материали, различни цветове и форми, за да можете да си изберете диван, който подхожда на начина ви на живот. Ако животът ви непрекъснато се променя, SÖDERHAMN е точно за вас. Състои се от отделни модули, които можете да комбинирате както искате – от кресло до диван за 30 души. Възможностите нямат край.

04 ново SÖDERHAMN комбиниран диван 2475лв. Калъф: памук, вискоза, полиестер, лиосел и лен. Ш384×Д99/192, В83см. 899.057.97 Диванът SÖDERHAMN расте заедно с вас. Вижте повече на стр. 142. 05 ново SÖDERHAMN табуретка 349лв. Ш93×Д93, В40см. 399.009.38 06 KLOBO двуместен диван 179лв. Ш146×Д78, В72см. Lussebo натурален цвят 400.983.87

07 ново SÖDERHAMN триместен диван, висока облегалка 1069лв. Калъф: 97% полиестер и 3% найлон. Ш198×Д99, В94см. Samsta тъмносиво 699.019.03 08 ново SÖDERHAMN триместен диван 889лв. Калъф: памук, вискоза, полиестер, лиосел и лен. Ш186×Д99, В83см. Isefall натурален цвят 399.018.67 09 ново SÖDERHAMN лежанка 689лв. Ш93×Д151, В83см. 499.008.10

08


164

дивани

02

01

06

07

EKTORP триместен диван

549лв 03 08 04

EKTORP двуместен диван с лежанка

1209лв

Скрийте се зад високите облегалки, когато ви остава само още една глава от книгата.

09

05 KLIPPAN двуместен диван

329лв Сменете визията на дивана – всяка година предлагаме нови калъфи за KLIPPAN.

01 KARLSTAD ъглов диван 2+3/3+2; 1499лв. Калъф: 92% памук и 8% полиестер. Ш282/241×Д94, В80см. Sivik розово-червено 398.891.77 02 EKTORP триместен диван 549лв. Калъф: 100% памук. Ш218×Д88, В88см. Blekinge бяло 098.758.41 EKTORP обича да помага в кухнята. не се шегуваме! вижте какво имаме предвид на стр. 138.

03 EKTORP двуместен диван с лежанка 1109лв. Калъф: 100% памук. Ш252×Д88/163, В88см. 399.027.15 04 TIDAFORS ъглов диван с десен подлакътник 1699лв. Тапицерия: 80% памук и 20% полиестер. Ш235/285×В95, В99см. 002.053.70 05 KLIPPAN двуместен диван 329лв. Калъф: 65% полиестер и 35% памук. Ш180×Д88, В66см. Granån тюркоаз 599.008.00

06 KARLSTAD триместен диван 799лв. Калъф: 100% памук. Ш205×Д93, В80см. Bladåker синьо/бежово 599.028.61 07 IKEA STOCKHOLM 3.5-местен диван 2290лв. Тапицерия: кадифе, 77% памук и 23% полиестер. Дизайн: Нийлс Гамелгаард. Ш238×Д93, В81см. Sandbacka червено 901.475.97 вижте повече цветове и размери на IKEA.bg.

08 EKTORP двуместен диван с лежанка 1209лв. Калъф: памук, лен, вискоза/ изкуствена коприна и полиестер. Ш252×Д88/163, В88см. 298.738.36 09 ново IKEA PS 2012 триместен диван 1299лв. Тапицерия: 56% памук, 25% лен и 19% полиестер. Ш221×Д103, В84см. Бяло/ Lindö бежово 602.148.52 настанете се удобно. докоснете се до качеството в магазин иКЕа.

„Исках да създам лек, ефирен диван, който спомага за опазването на околната среда. Затова поставих индивидуално пакетирани пружини във възглавниците – такива, каквито се използват в изработката на матраци. Така диванът се рециклира по-лесно, освен това повече пружини означава повече комфорт.” дизайнерът нике Карлсон


166

КожЕНИ ДИВАНИ

02

01 08

07

SÄTER 2.5-местен диван 03

689лв

04

09 Много е лесно да се грижите за диван от естествена кожа. Ако разсипете нещо, просто забършете с влажна кърпа.

Естествената кожа е устойчив материал, който издържа с години. Всъщност, колкото повече го използвате, толкова по-красив и удобен ще става.

05

10

KIVIK лежанка

1099лв 06

SKOGABY двуместен диван

799лв 01 KIVIK триместен диван и лежанка 2698лв. Тапицерия: боядисана лицева кожа в контактните зони. Grann бежово 399.045.97 Вижте на какви изпитания издържа KIVIK на стр. 146. 02 YSTAD триместен диван 1599лв. Тапицерия: боядисана лицева кожа в контактните зони. Ш226×Д92, В87см. 101.932.39 03 YSTAD табуретка 399лв. Д74×Ш55, В45см. Grann тъмнокафяво 601.932.51

04 IKEA STOCKHOLM триместен диван 2990лв. Тежка и лесна за поддържане кожа, която става по-красива с времето. Тапицерия: боядисана лицева кожа. Крака: масив дъб. Ш212×Д89, В81см. Elegant светлобежово 401.904.42 05 IKEA STOCKHOLM пуф 399лв. Тапицерия: естествена кожа с релефна текстура и естествен косъм. Ш60×Д51, В41см. Delikat бяло/черно 601.032.03

06 SKOGABY двуместен диван 799лв. Седалките и подлакътниците са от мека, устойчива на износване и лесна за поддържане лицева кожа. Ш148×Д85, В80см. Robust черно 702.085.82 Настанете се удобно. Докоснете се до качеството в магазин ИКЕА. 07 SÄTER 2.5-местен диван 689лв. Тапицерия: обагрена цепена кожа в контактните зони. Ш197×Д82, В75см. Fräsig тъмнокафяво 201.194.61

08 ÄLVROS диван с 2 релакс модула 1999лв. Тапицерия: боядисана лицева кожа в контактните зони. Ш198×Д96, В92см. Mjuk светлобежово 701.554.80 09 KARLSFORS ъглов диван 2+3/3+2; 2999лв. Тапицерия: боядисана лицева кожа в контактните зони. Ш224/257×Д82, В73см. 602.275.38 10 KIVIK лежанка 1099лв. Тапицерия: боядисана лицева кожа в контактните зони. Ш90×Д163, В83см. Grann черно 101.986.04


168

разтегателни дивани

03

08

07

01 KARLSTAD триместен разтегателен диван

02

09 MOHEDA ъглов разтегателен диван

1299лв

729лв 05 10

04

11

Нагласете седалките така, че да гледате телевизия, докато партньорът ви подремва. SOLSTA 2-местен разт. диван

LUGNVIK разтегателен диван с лежанка

449лв

12

229 лв 13

06

Да, дори и креслото може да се превърне в легло. 01 KARLSTAD триместен разтегателен диван 1299лв. Тапицерия: памук/лен/ вискоза/полиестер. Ш225×Д93, В83см. Размери на леглото: Ш140×Д200см. Isunda сиво 698.756.59 02 IKEA PS LÖVÅS двуместен разтегателен диван 669лв. Изберете измежду три различни матрака и многообразие от калъфи, за да създадете комбинация по свой вкус. Калъф: 100% памук. Ш163×Д111, В86см. Размери на леглото: Ш160×Д205см. Vansta червено 598.743.87

03 MOHEDA ъглов разтегателен диван 729лв. С ракла под лежанката. Горната част се фиксира в отворена позиция, за да можете да вадите съдържанието лесно и безопасно. Тапицерия: 100% памук. Ш246×Д150, В93см. Размери на леглото: Ш142×Д205см. Blekinge кафяво 102.139.54 04 EKTORP LÖVÅS триместен разтегателен диван 1469лв. С място за съхранение в облегалката. Калъф: 100% памук. Ш221×Д103, В99см. Размери на леглото: Ш160×Д198см. Blekinge бяло 798.495.56

05 MÅNSTAD ъглов разтегателен диван с ракла 729лв. Тапицерия: 100% памук. Ш240×Д90/155, В73см. Размери на леглото: Ш140×Д204см. Gobo синьо-сиво 201.989.72 06 BEDDINGE LÖVÅS триместен разтегателен диван 350лв. Ш200×Д104, В91см. Размери на леглото: Ш140×Д200см. 199.255.29 BEDDINGE контейнер за легло 50лв. 100.367.20

07 KIVIK триместен разтегателен диван 1479лв. Лесно се превръща в удобно двойно легло. Тапицерия: 80% памук и 20% полиестер. Ш245×Д95, В83см. Размери на леглото: Ш143×Д200см. Dansbo виолетово 198.943.68 08 TIDAFORS разтегателен диван 1899лв. Лесно се превръща в удобно двойно легло. Тапицерия: памук, вискоза, полиестер и лен. Ш252×Д96, В97см. Размери на леглото: Ш147×Д197см. Tullinge тъмнокафяво 202.072.07

09 HAGALUND двуместен разтегателен диван 649лв. С ракла под седалката за съхранение на спално бельо и др. Ш150×Д86, В91см. Размери на леглото: Ш120×Д196см. 098.437.51 10 ново SÖDERHAMN диван 1319лв. Бързо се превръща в удобно легло – просто обърнете възглавниците на седалката. Седалките са съшити една за друга в задната си част, за да не се разместват, докато спите. Ш212×Д99, В83см. Размери на леглото: Ш93×Д200см. 899.019.35

11 LUGNVIK разтегателен диван с лежанка 449лв. Тапицерия: 80% памук и 20% полиестер. Ш223×Д83/136, В90см. Размери на леглото: Ш120×Д200см. 702.237.33 12 SOLSTA двуместен разтегателен диван 229лв. Тапицерия: 100% памук. Ш137×Д78, В72см. Размери на леглото: Ш118×Д205см. Ransta тъмносиво 100.871.06 13 ново HÄRNÖSAND разтегателно кресло 399лв. Калъф: 65% полиестер и 35% памук. Ш95×Д80, В82см. Размери на леглото: Ш80×Д193см. Olstorp пясъчно 199.026.41


170

кресла

Ще успеете ли да прочетете цяло списание, без да се унесете в сладки сънища на тази удобна лежанка?

EKTORP MUREN кресло 01

Пробвайте това въртящо се кресло в магазина.

02

559лв

07

08

06

09

ново 03

04

10

11 SOLSTA OLARP кресло

99 лв 13

ново 12 05

ново ново

01 EKTORP MUREN кресло 559лв. Регулира се в 3 позиции – от изправен седеж до легнало положение. Тапицерия: 100% памук. Ш85×Д94, В97см. Idemo червено 001.849.14 02 IKEA STOCKHOLM широко кресло 1299лв. Тапицерия: кадифе, 77% памук и 23% полиестер. Ш113×Д93, В81см. Sandbacka черно 501.475.37 консултирайте се с тялото си. Изпробвайте всички кресла в магазин Икеа.

03 KIVIK лежанка 669лв. Тапицерия: 80% памук и 20% полиестер. Ш90×Д163, В83см. Dansbo виолетово 498.968.70 04 EKTORP JENNYLUND кресло 349лв. Разнообразието от съчетаващи се калъфи ви улеснява да придадете нов облик на мебелите. Калъф: 100% памук. Ш78×Д85, В84см. Idemo червено 698.948.94 Харесвате модела, но не и цвета? На IKEA.bg има още по-голям избор.

05 ново SÖDERHAMN кресло 849лв. С дълбока, ниска и мека седалка и свободни възглавници за облегалка за допълнителна опора. Калъф: 79% памук и 21% полиестер. Ш105×Д99, В83см. 198.994.79 06 EKENÄS кресло 355лв. Тапицерия: памук, вискоза, полиестер и лен. Ш86×Д78, В90см. Tullinge сиво-кафяво 602.073.47

07 ново MELLBY кресло 449лв. Тапицерия: 80% памук и 20% полиестер. Ш75×Д78, В65см. Dansbo жълто-зелено 998.943.93 08 FINNTORP кресло 119лв. Ръчна изработка – меки, заоблени форми и десени с красиви детайли. Всяка мебел е уникат. Лакиран ратан. Ш71×Д64, В85см. 602.016.80

09 ARVIKA въртящо се кресло 699лв. Калъф: боядисана лицева кожа. Носеща рамка: стомана. Ш84×Д85, В110см. Grann черно 602.039.95 10 ново POÄNG люлеещ се стол 289лв. Рамка от слоеста дървесина, бреза – изключително здрав и устойчив на износване материал. Ш68×Д94, В95см. Черно-кафяво/Dansbo червено 499.009.09

11 SOLSTA OLARP кресло 99лв. Тапицерия: 100% памук. Ш66×Д62, В63см. Ransta натурален цвят 600.998.47 12 ново POPPTORP кресло с възглавница 99лв. Калъф: 100% памук. Ш67×Д73, В67см. Розово/черно 999.030.38 13 ново POÄNG кресло 199лв. Ш68×Д82, В100см. Фурнир бреза/Blomstermåla пъстро 699.017.38 Табуретка 89лв. Ш68×Д54, В39см. 799.017.52


172

Холни маси

ново

Подредете масичките една върху друга, когато ви трябва повече място за игри.

10

03 09 02 01

04

12

11

LACK масичка

25лв 13 06

VITTSJÖ холна маса

05

79лв 08

„Стремя се да проектирам не просто мебели, a решения. Колелцата на тази маса улесняват придвижването и ви помагат да й намерите ново предназначение. Освен като холна маса, можете да я използвате като помощна масичка, за книги, за съхранение на дребни вещи – в зависимост от нуждите ви.“ Дизайнерът Ула Вилборг

15

07

ново IKEA PS 2012 холна маса

79лв 01 ново LACK холна маса 99лв. Гланцираните повърхности отразяват светлината и разведряват стаята. Покритие: боя. Д119×Ш42см. 101.984.06 02 LIATORP холна маса 329лв. Боя и закалено стъкло. Дизайн: Карина Бенгс. Д118×Ш78, В50см. 201.730.66 03 VEJMON холна маса 269лв. Фурнир бреза с покритие от безцветен лак. Дизайн: И. Йохансон. Д140×Ш66, В47см. 501.366.71

14

04 ISALA холна маса 399лв. С включен протектор, който предпазва пода от надраскване и износване. Покритие: боя. Дизайн: Й. Асхоф/Х. Брогорд. Ø90, В47см. 202.041.76 05 BOKSEL холна маса 249лв. Фурнирът придава на масата естествен вид. Фурнир ясен, байц с безцветен лак и закалено стъкло. Дизайн: К. Хагберг/М. Хагберг. Д119×Ш59, В42см. 802.071.67

06 VITTSJÖ холна маса 79лв. Закалено стъкло и метал – устойчиви материали, които придават по-открит и ефирен вид. Ø75, В45см. 802.133.09 07 ново IKEA PS 2012 холна маса 79лв. Прахово боядисана стомана. Дизайн: Ула Вилборг. Д70×Ш42, В48см. 902.084.49 08 TROLLSTA помощна масичка 115лв. Боя и прахово боядисан алуминий. Ш38×Д38, В40см. 902.007.21

Пейка? Защо пък не. Използвайте я, за да поднесете напитки, да си подпрете краката или дори да настаните някой неочакван гост.

09 STRIND холна маса 199лв. Дизайн: Илен Йохансон. Ø75, В40см. 301.571.03 Търсите нещо малко по-различно? Вижте още повече цветове и размери на IKEA.bg. 10 ново IKEA PS 2012 к-т масички, 3 бр. 189лв. Масивна дървесина, фурнир и стомана – устойчиви и лесни за почистване материали. Дизайн: Й. Карлсон/Н. Карлсон. Д50×Ш50, В42см. 302.084.47

11 HEMNES холна маса 249лв. Масивната дървесина придава естествен вид. Масив смърч, байц с безцветен лак. Дизайн: Карина Бенгс. Д118×Ш75, В46см. 501.762.85 12 LACK масичка 15лв. Сглобява се лесно. Може да се комбинира с други артикули от серията LACK. Покритие: боя. Максимална товароносимост: 25 кг. Д55×Ш55, В45см. Зелено 502.076.87

13 LACK масичка 25лв. Гланцираните повърхности отразяват светлината и разведряват стаята. Д55×Ш55, В45см. Червен гланц 801.937.35 14 SIGURD пейка 159лв. Боядисан масив бук. Ш114×Д43, В45см. Червено 602.012.46 15 TOFTERYD холна маса 329лв. Плавно отварящи се чекмеджета за дистанционни управления, списания и др. Фолио и хромирана стомана. Д95×Ш95, В31см. 401.974.86


MÅNSTAD ъглов разтегателен диван с ракла 729лв. Лежанката може да се постави отляво или отдясно според предпочитанията. Тапицерия: 100% памук. Ш240×Д90/155, В73см. Размери на леглото: Ш140×Д204см. Gobo синьосиво 201.989.72

729лв

Дизайнер: Кайса Аронсон

EIVOR завеси 25лв/к-т 2 бр. С отвори за окачване в горния край. 70% полиестер, 30% памук. Ш145×Д300см. Бяло/черно 002.109.27

25

лв


176

зАВЕсИ

01 EMMIE завеси с придържащи ленти 129лв/к-т 2 бр. Подплатени с тънка материя, която филтрира светлината още по-добре. 100% памук. Ш145×Д300см. Пъстро 202.168.67 02 AINA завеси 119лв/к-т 2 бр. Пропускат светлина, но омекотяват директните слънчеви лъчи. 100% лен. Ш145×Д300см. Бяло 702.180.91 03 ENJE ролетна щора 49лв. Филтрира светлината и намалява отражението върху екрана на телевизора или монитора на компютъра. Ш120×Д250см. Бяло 000.267.07 04 KAJSAMIA завеси с халки 65лв/к-т 2 бр. Ш145×Д300см. Черно 202.308.54 05 ANITA завеси с придържащи ленти 79лв/к-т 2 бр. Тежка материя, която изолира шума и светлината. Ш145×Д300см. Тъмносиво 901.602.49 06 ALVINE SPETS завеси 19лв/к-т 2 бр. Тънки, прозрачни завеси, пропускащи дневната светлина. Ш145×Д300см. Екрю 800.707.63 Превърнете мечтите си в реалност с ALVINE SPETS. Вижте повече на стр. 70. 07 IRJA корниз за завеси 2,99лв. В комплекта са включени: 1 корниз за завеси, 2 бр. крепежни елементи за стена и 2 декоративни накрайника. Макс. товароносимост: 2 кг. Д140см. Бяло 701.171.72 08 VIVAN завеси 22,50лв/к-т 2 бр. Деликатно омекотяват светлината. 70% полиестер, 30% памук. Ш145×Д300см. Бяло 002.215.63 09 TUPPLUR ролетна щора 55лв. Плътна щора със специално покритие, което не пропуска светлина. 100% памук, покритие от акрилна пластмаса Ш140×Д195см. Бяло 000.495.20 10 ново RAFFIG накрайник 5,99лв/к-т 2 бр. Полипропилен. Д25мм. Черно 202.199.36 11 ново VÄSENTLIG накрайник 7,99лв/к-т 2 бр. Полипропилен. Д53мм. Бяло 002.171.94 В магазин ИКЕА има много накрайници. Елате и си изберете. 12 ново HÖGTIDLIG накрайник 11,50лв/к-т 2 бр. Алуминий. Д100мм. Бяло 102.172.21 Отнасяте ли се към прозорците си с нужното уважение? Вижте още оригинални идеи на стр. 154.

IRJA корниз за завеси

2,99лв 07

08

03

01

09

05

02

06

04 ALVINE SPETS завеси, к-т 2 бр

19лв

Завесите EMMIE и AINA са създадени една за друга.

ново 10

11

12

Не забравяйте да допълните с подходящ накрайник.


178

завеси

„Вдъхновяваме се от стила на дизайн от 50-те и 60-те, затова решихме да плетем и шием, вместо да рисуваме на компютър.“ Дизайнерите Барбара Бендикс Бекер и Мете Бахе Регулируемият ни корниз може да се огъне около всеки ъгъл.

06

08

ново

02 05

01

VIVAN завеси, к-т 2 бр

22,50лв

ново 03

09

07 04

EIVOR завеси, к-т 2 бр

25лв JANETTE завеси, к-т 2 бр

65лв

Памучното кадифе е достатъчно плътен материал, с който външният шум си остава отвън.

01 ново FERLE завеси 29лв/к-т 2 бр. 70% полиестер, 30% памук. Дизайн: Паулин Мачадо. Ш145×Д300см. Бяло/сиво 402.378.78 02 EIVOR завеси 25лв/к-т 2 бр. 70% полиестер, 30% памук. Дизайн: Кайса Аронсон. Ш145×Д300см. Бяло/черно 002.109.27 03 SANELA завеси 139лв/к-т 2 бр. 100% памучно кадифе. Ш145×Д300см. Светъл тюркоаз 202.390.10

04 JANETTE завеси 65лв/к-т 2 бр. 65% полиестер, 35% памук. Дизайн: Ида Арнфелт. Ш145×Д300см. Сиво 102.215.86 05 WERNA завеси 79лв/к-т 2 бр. Плътно тъканата материя на завесата изолира ефективно светлината. 100% полиестер. Ш145×Д300см. Тъмнолилаво 702.060.45 06 ново MALIN FIGUR завеси 79лв/к-т 2 бр. 56% лен, 44% памук. Ш145×Д300см. Пъстро 002.215.82

07 ново MALIN TRÅD завеси 79лв/к-т 2 бр. 56% лен, 44% полиестер. Ш145×Д300см. Пъстро 002.215.77 08 VIVAN завеси 22,50лв/к-т 2 бр. 70% полиестер, 30% памук. Ш145×Д300см. Сиво 202.215.62 09 LAPPLJUNG RAND панелна щора 29лв/бр. 85% хартия, 15% полиестер. Ш60×Д300см. Райе 202.316.60


180

платоВе на Метър

01 08 „Исках да продължа традицията на ИКЕА за семплост и закачливост, затова всички платове, който създавам, са с дизайн на точки. Смятам, че точките карат хората да се усмихват.“

02

ново

06

07

MALIN VÅG плат

9,99лв/м

Дизайнерът Мария Винка

01 ново IKEA PS 2012 плат 15лв/м. Мек плат с леко релефен мотив – идеален за изработване на одеяла и кувертюри. 100% полиестер. Дизайн: Мария Винка. Ш150см. Синьо 402.226.69 02 ново MALIN VÅG плат 9,99лв/м. 100% памук. Дизайн: Б. Б. Бекер/М. Бахе. Ш150см. Пъстро 602.249.69 03 JANETTE плат 14лв/м. 100% памук. Дизайн: Ида Арнфелт. Ш150см. Сиво 702.237.14 04 EMMIE RAND плат 14лв/м. Материя от цветни влакна – изглежда добре и откъм гърба. 100% памук. Ш150см. Синьо 602.179.16 05 BERTA RUTA плат 14лв/м. Материя от цветни влакна – изглежда добре и откъм гърба. 100% памук. Ш150см. Ситно каре/ сиво 702.237.28 06 TRÅDKLÖVER плат 14лв/м. 100% памук. Дизайн: Анна Саландер. Ш150см. Бяло/ черно 502.388.15 07 EMMIE RAND плат 14лв/м. Материя от цветни влакна – изглежда добре и откъм гърба. 100% памук. Ш150см. Розово 802.179.15 08 SOLRUN плат 14лв/м. 100% памук. Дизайн: Малин Окерблом. Ш150см. Пъстро 502.043.68 09 SOFIA плат 14лв/м. Предлагат се разнообразни десени. 100% памук. Ш150см. Черно/бяло 901.600.27 10 EMMIE ROS плат 9,99лв/м. 100% памук. Ш150см. Пъстро 502.179.12 11 ново GURINE плат 9,99лв/м. 100% памук. Дизайн: С. Едхолм/Л. Улиниус. Ш150см. Пъстро 102.294.17 12 EIVOR LEVA плат 14лв/м. 100% памук. Дизайн: Кайса Аронсон. Ш150см. Пъстро 402.179.17

Вижте как да си направите уютно скривалище на стр. 144.

09

ново

12

03 10 11

04

05

ново GURINE плат

9,99лв/м

Изрежете листата, пришийте ги едно към друго и добавете пълнеж – и вече си имате възглавничка.


182

килими

01 VEMB килим, къса нишка 599лв. Комбинацията от найлон и вълна прави килима мек и устойчив на износване. Нишка: 80% вълна и 20% найлон. Ш193×Д193см. Пъстро 201.991.32 02 ново SKARUM килим, къса нишка 79лв. Дизайн: Сила Рамнек. Ш133×Д195см. 502.267.23 Позволете на пръстите ви да се докоснат до качеството в магазин икЕА.

03 ново MALIN FIGUR килим, къса нишка 159лв. Ръчна изработка с релефен мотив. 80% вълна, 20% найлон. Ш97×Д115см. Дизайн: Б. Б. Бекер/М. Бахе. Тюркоаз 002.287.91 04 BÄLUM килим, къса нишка 149лв. Плътните власинки осигуряват мека повърхност за краката ви и поглъщат шума. Нишка: 70% полипропилен и 30% полиестер. Ø130см. Синьо 201.982.60

05 FERLE килим, къса нишка 59лв. Термопропиленът прави килима мек и приятен за стъпване. Дизайн: Паулин Мачадо. Ш133×Д195см. Тъмносиньо/бяло 802.255.24

06 LAPPLJUNG RUTA килим, къса нишка 129лв. Ш200×Д200см. Бяло/черно 402.279.02 07 ново IKEA PS 2012 килим, гладко тъкан 99лв. Латексовият гръб придържа килима стабилно на място. Лицева повърхност: 100% полипропилен. Гръб: латекс. Ш98×Д242см. Синьо 502.216.93 Още дизайн, вдъхновен от природата, на стр. 248.

07

01

08 HAMPEN килим, дълга нишка 99лв. Термопропиленът прави килима мек и приятен за стъпване. Ш160×Д230см. Червено 601.468.15 09 TEJN изкуствена овча кожа 19,50лв. 80% модакрил, 20% полиестер. Бяло 302.290.77 10 TRÅDKLÖVER килим, къса нишка 139лв. Нишка: 100% полипропилен. Ш200×Д200см. Пъстро 002.389.69

11 BISLEV килим, гладко тъкан 49лв. Гладко тъканият десен изглежда еднакво от двете страни – може да се обръща. 100% памук. Ш80×Д200см. Дизайн: Анна Ефверлунд. Пъстро 801.966.30 12 SÖFTEN килим, гладко тъкан 39лв. 100% памук. Ш80×Д150см. Дизайн: Анна Сванфелт Хилервик. Черно/бяло 402.255.02

ново

06

02

ново

08 HAMPEN килим, дълга нишка

SKARUM килим, къса нишка

99лв

79лв 09

10 04

Всяка стая заслужава малко цвят. 03

BISLEV килим, гладко тъкан

49лв 05 11 Предлагаме и спално бельо в същия десен. 12


184

килими

01 06

03

Стари традиции с модерен привкус. Открийте новия си любим килим в магазин ИКЕА.

02

05 VALBY RUTA килим, къса нишка

EMMIE PÄRLA килим, къса нишка

07

149лв

04

599лв

Всеки ориенталски килим в ИКЕА е ръчно изработен уникат.

08

PERSISK KELIM GASHGAI килим, гладко тъкан

09

149лв

10 11

01 MORUM килим, гладко тъкан 119лв. Ш160×Д230см. 202.035.63 02 HERRUP килим, къса нишка 109лв. Ш160×Д230см. 401.982.97 03 VALBY RUTA килим, къса нишка 149лв. Ш170×Д230см. 101.004.95 04 PERSISK GABBEH L килим, дълга нишка 899лв. 100% вълна. Приблизителни размери: Ш110×Д175см. 502.182.66 05 EIVOR CIRKEL килим, къса нишка 289лв. Ш200×Д200см. 202.254.09

06 ÅDUM килим, дълга нишка 199лв. Ш170×Д240см. 701.887.82 07 PERSISK HAMADAN килим, къса нишка 899лв. 100% вълна. Приблизителни размери: Ш140×Д200см. 702.170.58 08 EMMIE PÄRLA килим, къса нишка 599лв. Ш170×Д240см. 802.179.58 09 PERSISK KELIM GASHGAI килим, гладко тъкан 149лв. 100% вълна. Приблизителни размери: Ш55×Д200см. 102.182.30 10 Вижте 04. Докоснете се до качеството в магазин икЕА.

11 PERSISK KELIM GASHGAI килим, гладко тъкан 579лв. 100% вълна. Приблизителни размери: Ш170×Д250см. 702.170.63 12 Вижте 09. Всички показани килими PERSISK са от 100% вълна, с уникален дизайн, цвят, размер и детайли. Вълната е естествено устойчива на замърсяване, а ориенталските възли правят килима изключително здрав. Поради ръчната изработка, размерите и мотивите на килимите може да варират.

12


GISLEV килим, къса нишка 35лв. Нишка: 100% полипропилен. Ш133×Д195см. Червено 902.254.01

35лв EXPEDIT етажерка 169лв. Силно гланцираните повърхности отразяват светлината и разведряват стаята. Ш79×Д39, В149см. Сив гланц 101.964.31 Предлага се и в: Бял гланц 701.937.45 Червен гланц 302.018.13 Този артикул трябва да бъде прикрепен към стената.

169лв


188

шкафове

Направете всеки ден по-добър за вещите си. 01 BESTÅ шкаф

77лв/бр

Според нас организацията на дома е нещо много индивидуално. Затова се опитваме да проектираме гъвкави решения за съхранение, които лесно могат да бъдат персонализирани, за да подхождат на вас, на дома ви и на вещите ви. Една такава серия е BESTÅ. С индивидуалните модули можете да създавате високи, ниски, тесни и широки шкафове. Добавете врати – в асортимента ни има и стъклени – и организирайте вътрешността така, че да ви е подредено. Предпочитате готови решения? Предлагаме и това.

03

02 BESTÅ шкаф

518лв

01 BESTÅ шкаф 77лв/бр. С два подвижни рафта – нагласете разстоянието между тях според нуждите си. Ш60×Д40, В64см. Бяло 499.238.83 Черно-кафяво 599.256.50 BESTÅ има още много таланти! Посетете магазин Икеа за повече идеи.

02 BESTÅ шкаф 518лв. Рамки в различни размери – оползотворете най-добре наличното пространство. Ш180×Д40, В74/202см. Бяло/бамбуков мотив/гланц/ кафяво 599.078.11 вижте как BESTÅ се справя с хаоса на стр. 24.

03 GRUNDTAL огледало 69лв. Ø70см. 400.478.83 04 BESTÅ шкаф 60лв/бр. Подвижни рафтове – нагласете разстоянието между тях според нуждите си. Ш60×Д40, В38см. 799.245.22 Бяло/сиво-тюркоаз 599.174.95

04


190

секции

01 BESTÅ TV секция с плъзгащи се врати 770лв. Плъзгащи се врати – спестяват пространство в отворено положение и ви позволяват да изберете дали да покажете, или да скриете съдържанието. Фолио и хромирана стомана. TV шкаф Ш240×Д40, В48см. Стенен шкаф Ш240×Д40, В38см. Бяло/червен гланц 399.077.27 02 BESTÅ TV секция 659лв. Добавете индивидуален акцент, като вмъкнете снимки или плат между стъклото и панела на вратичките. Фолио, алуминий и закалено стъкло. Ш300×Д40, В192см. Черно-кафяво 498.949.89 03 BESTÅ секция със стъклени врати 365лв. Подвижни рафтове – нагласете разстоянието между тях според нуждите си. Фолио и закалено стъкло. TV шкаф Ш180×Д40, В38см. Стенен шкаф Ш60×Д40, В128см. Бяло/сиво-тюркоаз 099.077.76 04 BESTÅ витрина 621лв. Стъклени врати – любимите ви вещи се виждат и са защитени от прах. Фолио и закалено стъкло. Ш180×Д40, В192см. Бяло 899.078.19 05 BESTÅ гардероб 406лв. Подвижни рафтове – нагласете разстоянието между тях според нуждите си. Ш120×Д40, В192см. Бяло/червен гланц 399.077.65 Кутиите за обувки SKUBB се продават отделно. 06 BESTÅ TV секция 565лв. Вратите скриват DVD дисковете, аксесоарите и другите дребни вещи и ги защитават от прах. TV шкаф Ш240×Д40, В64/128см. Стенен шкаф Ш240×Д40, В38см. Бяло/виолетово 399.076.33

01

04

03

Изложете колекциите си и приберете всичко необходимо за парти или филмова вечер.

Така може би в коридора ще има по-малко безпорядък.

02

05

BESTÅ TV секция

659лв

06 BESTÅ TV секция

565лв


шкафове за мултимедия

192

BORGSJÖ TV шкаф

99лв 07

02

01

ново

08

04

За лаптопи, които се използват и като телевизор.

С нисък TV шкаф ви остава повече място да прожектирате филми на стената.

BESTÅ шкаф със стъклени врати

210лв

03

09

10

Нямате телевизор? Няма значение – BESTÅ има много различни приложения.

05

12 06 11

01 ново IKEA PS 2012 TV шкаф 399лв. Вратичките се сгъват – те са компактни при отваряне и осигуряват лесен достъп до съдържанието. Дизайн: Л. Виден/А. Валин Иринаркос. За телевизор с макс. размер на екрана 55". Ш150×Д48, В41см. Жълто 102.105.35 искате да обособите зона за игри вкъщи? На стр. 148 можете да видите как IKEA PS 2012 ви помага да осъществите тази мечта.

02 LACK ъглов TV шкаф 99лв. Макс. товароносимост: 65 кг. За телевизор с макс. размер на екрана 32". Ш100×Д55, В35см. 601.053.39 03 TOFTERYD TV шкаф 299лв. За телевизор с макс. размер на екрана 50". Ш140×Д47, В31см. Бял гланц 201.975.00 04 BESTÅ шкаф със стъклени врати 210лв. Ш60×Д40, В128см. 499.076.56

05 BESTÅ BURS TV шкаф 449лв. Дизайн: Микаел Варнхамар. Макс. товароносимост: 100 кг. За телевизор с макс. размер на екрана 60". Ш180×Д41, В49см. Червен гланц 901.037.58 06 ново VITTSJÖ TV шкаф 115лв. Прахово боядисана стомана, закалено стъкло и фолио. Дизайн: Йохан Кроон. За телевизор с макс. размер на екрана 55". Ш150×Д40, В33см. 402.133.11

07 BORGSJÖ TV шкаф 99лв. Дизайн: Карина Бенгс. Макс. товароносимост: 50 кг. За телевизор с макс. размер на екрана 60". Ш150×Д42, В51см. Кафяво 102.209.64 08 BRÄDA поставка за лаптоп 25лв. Крачетата се разгъват, за да осигурят наклонена повърхност за по-удобна работна позиция. За лаптопи с размер до 17". Ш42×Д30, В21см. Черно/бяло 401.486.22

09 VALLVIK TV шкаф/холна маса 149лв. Иглолистен масив, байц с безцветен лак. Макс. товароносимост: 45 кг. За телевизор с макс. размер на екрана 40". Ш118×Д45, В47см. 601.936.56 10 HEMNES TV шкаф 279лв. Иглолистен масив, байц с безцветен лак. Макс. товароносимост: 45 кг. За телевизор с макс. размер на екрана 42". Ш110×Д47, В57см. Бяло 001.775.55

11 BENNO TV шкаф 249лв. Фурнир бреза с покритие от безцветен лак. Макс. товароносимост: 50 кг. За телевизор с макс. размер на екрана 46". Ш120×Д39, В42см. 902.016.88 12 LIATORP TV шкаф 489лв. Дизайн: Карина Бенгс. Макс. товароносимост: 100 кг. За телевизор с макс. размер на екрана 50". Ш145×Д49, В45см. Бяло 801.166.00


194

шкафове за мултимедия

01 BENNO TV шкаф с колелца 99лв. Колелцата улесняват преместването. Макс. товароносимост: 30 кг. За телевизор с макс. размер на екрана 42“. Ш118×Д38/42, В51см. Бяло 502.031.04 BENNO етажерка за DVD 39лв. Подвижни рафтове – нагласете разстоянието между тях според нуждите си. Ш20×Д17, В202см. Бяло 073.053.10 EKBY JÄRPEN/EKBY STILIG стенен рафт 40лв/ бр. Ш119×Д28, В34см. Бяло 198.703.48 BILLY библиотека 69лв/бр. Подвижни рафтове – нагласете разстоянието между тях според нуждите си. Ш40×Д28, В202см. Бяло 400.857.14 02 BESTÅ секция с врати/чекмеджета 606лв. Чекмеджета със стопери. TV шкаф Ш240×Д40, В48см. Стенен шкаф Ш120×Д20, В64см. Бяло 698.945.54 03 HEMNES TV секция 1340лв. Масивна дървесина – придава естествен вид. Смърч, байц с безцветен лак, закалено стъкло. Дизайн: Карина Бенгс. Ш288×Д37/47, В197см. Сиво-кафяво 999.055.08 04 DAVE маса за лаптоп 49лв. Височината и наклонът на плота се регулират – нагласете според нуждите си. Прахово боядисана стомана. Дизайн: Карл Малмвал. Макс. товароносимост: 6 кг. Ш60×Д50, В52–81см. Червено 101.518.14 05 EXPEDIT TV секция 289лв. Етажерките могат да се поставят отляво или отдясно – изберете най-удобното за вас разположение. За телевизор с макс. размер на екрана 55“. Ш185×Д39, В149см. 199.178.69 Кутиите LEKMAN се продават отделно. 06 VITTSJÖ TV шкаф 75лв. Самозалепващите се клипсове скриват кабелите и ги придържат на място. Прахово боядисана стомана, закалено стъкло и фолио. Дизайн: Йохан Кроон. Макс. товароносимост: 40 кг. За телевизор с макс. размер на екрана 40“. Ш100×Д40, В33см. Черно-кафяво/стъкло 902.175.66

03

04

01 BENNO TV шкаф с колелца

99лв

Тук можете да подредите (и пренаредите) вашите книги, CD и DVD дискове.

05

02

EXPEDIT TV секция

289лв 06

Достигнете следващото ниво с практичното място за съхранение на всичките ви конзоли.


196

шкАфоВе

ново

Комбинирайте шкафчетата както ви харесва.

01

Ikea ps 2012 витрина

12

799лв

02 10

11 04

05

03

09

EXPEDIT етажерка

59лв 08

06

„Идеята за тази витрина ни хрумна, след като видяхме стена от различни размери рамки за картини. Всяко отделение представлява красива рамка, която обгражда любимите ви вещи.“

13

07

Дизайнерите Анна Валин Иринаркос и Лиса Виден

JOSEF шкаф

75лв 01 BESTÅ шкаф 60лв/бр. Ш60×Д40, В38см. Бяло/сиво-тюркоаз 599.174.95 02 BESTÅ шкаф 77лв/бр. Вратичките скриват съдържанието и го защитават от прах. Ш60×Д40, В64см. Бяло/сиво-тюркоаз 399.174.96 03 FÖRHÖJA стенен модул 26лв/бр. Ш30×Д25, В30см. Бяло 701.771.99

04 VALLVIK етажерка 175лв. Масивна дървесина – здрав естествен материал. Ш80×Д30, В190см. Черно-кафяво 801.936.55 05 LIATORP бюфет 585лв. Изводът за кабели на гърба придържа кабелите на място. Фолио и закалено стъкло. Ш145×Д48, В87см. Бяло 801.165.96 06 JOSEF шкаф 75лв. Подходящ за употреба както на закрито, така и на открито. Ш40×Д35, В86см. Сиво 001.689.90

07 TROLLSTA бюфет 389лв. Дълбоките рафтове осигуряват много място за съхранение. Дизайн: Хана Брогорд. Ш120×Д50, В76см. Виолетово 702.007.17 08 ISALA шкаф 399лв. 2 подвижни рафта – нагласете разстоянието между тях според нуждите си. Дизайн: Й. Асхоф/Х. Брогорд. Ш75×Д44, В131см. Виолетово 102.041.72

09 BILLY библиотека 140лв. Дълбоките рафтове осигуряват място за по-големите ви книги. Ш80×Д39, В202см. Бяло 102.084.67 Напишете мемоарите си в екип с BILLY. Вижте как на стр. 30. 10 IKEA STOCKHOLM витрина 699лв. Вратички с механизъм за плавно затваряне. Фурнир дъб, байц с безцветен лак/закалено стъкло. Дизайн: Томас Йелинек. Ш75×Д37, В174см. 001.037.91

11 ново Ikea ps 2012 витрина 799лв. Рафтове с различна дълбочина и широчина, които осигуряват място за всичките ви вещи – от книги до колекции. Ш73×Д41, В200см. Бяло 702.084.45 12 EXPEDIT етажерка 269лв. Дизайн: Торд Бьорклунд. Ш79×Д39, В149см. Червен/бял гланц 299.174.92

13 EXPEDIT етажерка 59лв. Може да се окачи на стената или да се постави на пода – изберете варианта, който найдобре отговаря на нуждите ви. Ш79×Д39, В79см. Бреза 801.352.98 Кутиите NÄSUM се продават отделно. Всички показани библиотеки, етажерки и шкафове трябва да се монтират към стената.


198

шкафове

01 VITTSJÖ етажерка 139лв. Закалено стъкло и метал – устойчиви материали, които придават по-открит и ефирен вид. Прахово боядисана стомана, закалено стъкло и фолио. Дизайн: Йохан Кроон. Ш100×Д36, В175см. 202.133.12 02 BILLY библиотека 284лв. Комбинацията включва показаните три библиотеки без аксесоарите. Фурнир бреза с покритие от безцветен лак. Ш160×Д28, В106/202см. 899.077.15 03 EXPEDIT етажерка с врати 389лв. Вратичките се предлагат в различни цветове и с различни покрития. Съчетайте и създайте своята етажерка EXPEDIT. Дизайн: Торд Бьорклунд. Ш185×Д39, В185см. Бяло/зелено 999.081.87 вижте повече функции на EXPEDIT в магазин Икеа. 04 BORGSJÖ етажерка със стъклени врати 149лв. С вграден органайзер за кабели в долната част – прибира кабелите, така че да са скрити, но подръка. Дизайн: Карина Бенгс. Ш75×Д32, В181см. Кафяво 599.030.02 05 HEMNES етажерка със стъклени врати 1078лв. Вградена система за съхранение на кабели – не се виждат, но са подръка. Масив смърч, байц с безцветен лак, закалено стъкло. Дизайн: Карина Бенгс. Ш147×Д37, В197см. Черно-кафяво 099.077.00 06 BESTÅ комбинация от шкафове 445лв. Подвижни рафтове – нагласете разстоянието според нуждите си. Ш240×Д40, В166см. Бяло/виолетово 299.078.17 07 IVAR комбиниран артикул за съхранение 530лв. Включва 4 странични модула, 6 рафта, 2 шкафа и 2 скоби. Иглолистна дървесина. Ш262×Д50, В124/179/226см. 999.076.92 08 LIATORP витрина 815лв. Стъклените врати защитават от прах и ви позволяват да скриете или изложите вещите си според нуждите. Ш96×Д37, В214см. Бяло 298.426.23 всички показани библиотеки и шкафове трябва да се монтират към стената.

02

05

01 06 BESTÅ комбинация от шкафове

445лв

IVAR е изработен от масивна иглоситна дървесина и може лесно да бъде боядисан в цвят по избор.

08 04

03

07 IVAR комбиниран артикул за съхранение

530лв


200

съхрАнЕнИЕ нА ВЕщИ

Размерите на кутията са подходящи за етажерките EXPEDIT, но тя върши чудесна работа и сама по себе си.

За съхранение на всички онези вещи, които не искате да видите никога повече.

ново

02

01

Превърнете празното пространство в пространство за съхранение, като ги закачите на стената.

IKEA PS 2012 кутия с чекмедже, к-т 4 бр

75лв

10

11

05

03

KASSETT кутия с капак, к-т 2 бр

13,50лв 04

06

12 07

13

08

14

09

16

KASSETT кутия с капак, к-т 2 бр

8,99лв 01 SKUBB кутия 29лв/к-т 3 бр. Дръжката позволява лесно изваждане на кутията. Ш31×Д34, В33см. 602.070.31 02 KNODD кофа с капак 35лв. Можете да я използвате навсякъде в дома си, дори във влажни, затворени помещения. Прахово боядисана стомана. 40л. 600.456.56 03 KNODD кофа с капак 22,50лв. Капакът има кукичка, с която можете да го закачите за кофата. 16л. Различни цветове 902.189.24

04 KASSETT кутия с капак 13,50лв/к-т 2 бр. Подходящи за съхранение на вестници, списания, снимки и други вещи. Ш27×Д35, В18см. 202.242.83 05 KVARNVIK кутия с капак 19лв. Идеална за съхранение на CD дискове, игри, зарядни или канцеларски принадлежности. Ш16×Д29, В15см. 301.967.36 06 KVARNVIK кутия с капак 39лв. Подходяща за съхранение на вестници, списания, снимки и други вещи. Ш32×Д35, В30см. 301.967.41

07 KOTTEBO кош 35лв. Подходящ за етажерка EXPEDIT. Палмови листа с безцветен лак. Ш32×Д34, В32см. 001.094.77 08 PLUGGIS кутия с капак 17,90лв. Подходяща за съхранение на вестници, списания, снимки и други вещи. Пластмаса PET. Ш36×Д29, В18см. Бяло 802.346.94 09 BLADIS кутия с капак 25лв/к-т 4 бр. Подходящи за съхранение на канцеларски аксесоари, шноли, бижута и други дребни вещи. Черно 302.193.61

10 LEKMAN кутия 23,50лв. Пластмаса. Дизайн: Торд Бьорклунд. Ш33×Д37, В33см. Червено 701.384.00 11 ново IKEA PS 2012 кутия с чекмедже 75лв/к-т 4 бр. Подходящи за съхранение на канцеларски аксесоари, шноли, бижута и други дребни вещи. Бамбук и пластмаса PET. Дизайн: Сара Фагер. 602.065.45 12 PINGLA кутия с капак 5,99лв/к-т 2 бр. Велпапе с безцветен лак. Ш28×Д37, В18см. Синьо 402.222.97

15 13 SAMLA кутия с капак 6,99лв/бр. Капакът предпазва съдържанието и ви позволява да поставяте кутиите една върху друга. Полипропиленова пластмаса. Дизайн: Миа Гамелгард. Ш39×Д28, В14см. Черно 599.030.16 14 KASSETT кутия с капак 8,99лв/к-т 2 бр. Идеални за съхранение на CD дискове, игри, зарядни или канцеларски принадлежности. Оцветен картон. Ш16×Д26, В15см. Тъмнорозово 402.243.19

15 KVISSLE кутия с капак 25лв/к-т 4 бр. Побира вашите химикали, тефтери, визитки и др. Прахово боядисана стомана и корк. Бяло 401.980.23 16 KUPOL контейнер с чекмедже 17,50лв. Комбинирайте и надграждайте контейнерите, за да създадете конфигурация, която отговаря на нуждите ви. Полипропиленова пластмаса. Ш27×Д18, В16см. Бяло 001.980.39 В магазин ИКЕА ще намерите нов дом за всичките си дребни вещи.


202

Работни маси и бюРа

Тази ъглова работна маса е одобрена за употреба в офиси и отговаря на най-високите стандарти за стабилност и издръжливост.

08

01 BORGSJÖ бюро

69лв

02

09

03

05

10

04

ново

11

VITTSJÖ маса за лаптоп

59лв 12 06

07 13

С помощта на малък контейнер можете да превърнете всяка маса в бюро.

01 GALANT ъглова работна маса, лява 400лв. Тествана и одобрена за употреба в офиси – отговаря на най-високите стандарти за стабилност и издръжливост. Фурнир ясен, байц с безцветен лак/прахово боядисана стомана. Ш160×Д120, В60–82см. 198.369.67 02 GALANT контейнер на колелца 299лв. Фурнир ясен, байц с безцветен лак. Ш45×Д60, В55см. 102.064.30

MICKE работна маса с чекмедже

79лв

03 ALEX контейнер на колелца 199лв. Ш67×Д48, В66см. 501.671.58 04 LIATORP бюро 599лв. Благодарение на покрития гръб изглежда добре и в средата на стаята. Ш145×Д65, В73см. 301.036.76 05 BORGSJÖ бюро 69лв. С рафт за кабели под плота – скрийте разклонителите и кабелите и разчистете работния плот. Ш90×Д52, В73см. 402.209.72

Приберете лаптопа, когато ви е необходимо повече пространство.

06 MICKE контейнер на колелца 99лв. Благодарение на покрития гръб изглежда добре и в средата на стаята. Щампована повърхност и фолио. Дизайн: Хенрик Пройц. Ш35×Д50, В75см. 202.216.18 07 MICKE работна маса с чекмедже 79лв. С отвори и отделение за кабели на гърба – кабелите са едновременно скрити и подръка. Боя и прахово боядисана стомана. Ш73×Д50, В75см. 602.216.16

08 VIKA AMON/VIKA ALEX комбинирано бюро 337лв. Боя и прахово боядисана стомана. Дизайн: Йохана Асхоф. Д120×Ш75, В105см. Бяло/зелено 399.048.42 09 MICKE ъглова работна станция 269лв. С отвор за кабели в горния рафт – за компактно съхранение на принтер и др. Щампована повърхност и прахово боядисана стомана. Ш100×Д100, В151см. 401.800.61

10 VIKA GLASHOLM/VIKA ADILS маса 93лв. Плотът от закалено стъкло е устойчив на петна и лесен за почистване. Закалено стъкло и прахово боядисана стомана. Максимална товароносимост: 50 кг. Д99×Ш52, В71см. 099.037.83 11 MALM бюро с подвижен плот 229лв. Подвижният плот осигурява допълнително работно пространство. Ш151×Д65, В72см. Бяло 702.141.92

В чекмеджето на масата ISALA има поставка за лаптоп от перфориран метал. По този начин можете да зареждате лаптопа си вътре, без да прегрява.

12 ново VITTSJÖ маса за лаптоп 59лв. Закалено стъкло и метал – устойчиви материали, които придават по-открит и ефирен вид. Прахово боядисана стомана, закалено стъкло и фолио. Ш100×Д36, В72см. 802.213.52 13 ISALA маса за лаптоп 349лв. С отворен гръб за лесно прокарване на кабели. Ш80×Д45, В74см. 302.041.85 не намирате перфектното за вас бюро? Посетете магазин иКЕа и ще го откриете.


204

работни столове

Столът предлага добра опора за кръста и е одобрен за употреба в работна среда. Удобство за гърба ви независимо дали работите, или играете.

Този стол се предлага в цветове, които подхождат на плотовете и краката за маса VIKA. Разгледайте всички варианти на www.IKEA.bg

01 MARKUS въртящ се стол

329лв

06

FINGAL въртящ се стол

79лв

09

05

10

04

02

07

03 GREGOR въртящ се стол

185лв

01 MARKUS въртящ се стол 329лв. Регулируем и заключващ се механизъм за накланяне за повече стабилност и контрол при различните позиции. Тапицерия: 100% вълна. Дизайн: Хенрик Пройц. Седалка Ш53×Д47, В40–57см. 501.788.59 02 ALRIK въртящ се стол 49,50лв. Височината се регулира за повече удобство. Столът е тестван и одобрен за употреба в дома. Седалка: полипропиленова пластмаса. Седалка Ш39×Д37, В40–51см. 402.141.17

03 GREGOR въртящ се стол 185лв. Възглавничка със свалящ се калъф, подходяща за машинно пране и лесна за почистване. Седалка/облегалка: еко материал. Дизайн: Андрю Шоув. Седалка Ш45×Д47, В42–53см. 801.931.94 04 VILGOT въртящ се стол 119лв. Предлага допълнителен комфорт и опора за кръста. Тапицерия: 100% полиестер. Дизайн: Хенрик Пройц. Седалка Ш47×Д48, В47– 60см. 601.931.85

SNILLE въртящ се стол

08

45лв

05 FINGAL въртящ се стол 79лв. Височината може да се регулира лесно според това как ви е най-удобно да седите. Столът е тестван и одобрен за употреба в дома. Тапицерия: памук с полиуретаново покритие/ полиестер. Седалка Ш49×Д42, В38–50см. 901.965.97 седнете, завъртете се и се облегнете назад. Докоснете се до качеството в магазин иКеа.

06 TORBJÖRN въртящ се стол 79лв. Наклонената седалка ви позволява да седите удобно дори когато сте наведени напред. Седалка/облегалка: 100% полиестер. Дизайн: Й. Йелинек. Седалка Ш40×Д43, В42–50см. 502.179.07 07 SKRUVSTA въртящ се стол 199лв. Височината се регулира за повече удобство. Тапицерия: акрил/памук с полиуретаново покритие/полиестер. Седалка Ш48×Д45, В47–55см. Idhult бяло 400.731.79

08 SNILLE въртящ се стол 45лв. Височината се регулира за повече удобство. Столът е тестван и одобрен за употреба в дома. Седалка: полипропиленова пластмаса. Седалка Ш45×Д39, В39–51см. 798.982.69 09 MALKOLM въртящ се стол 189лв. Облечени с гума колелца – плъзгат се гладко на всеки вид подова настилка. Тапицерия: памук с полиуретаново покритие/полиестер. Дизайн: Ула Вилборг. Седалка Ш52×Д45, В45–58см. 501.968.01

10 TORKEL въртящ се стол 119лв. Височината се регулира за повече удобство. Този стол е тестван и одобрен за употреба в дома. Тапицерия: памук с полиуретаново покритие/полиестер. Седалка Ш49×Д42, В40–52см. 002.124.84


Дизайнер: Хенрик Пройц

VILGOT въртящ се стол 119лв. Регулируем люлеещ механизъм. Облечени с гума колелца – плъзгат се гладко на всеки вид подова настилка. Тапицерия: 100% полиестер. Седалка Ш47×Д48, В47–60см. Черно 601.931.85 Предлага се и в: Синьо 601.931.90 Червено 801.931.89

119

лв

JANSJÖ спот лампа с щипка 19,50лв/ бр. Боядисана стомана, алуминий и поликарбонатна пластмаса. Дизайн: А. Ефверлунд/Й. Йелинек. В40см. Оранжево 102.372.57 Предлага се и в: Розово 402.372.70 Черно 801.631.92 Синьо 002.372.48 Бяло 002.137.80

19,50

лв

/бр


208

лАмпИ

KLOR LED висяща лампа

Интелигентният дизайн разпръсква LED светлина – сиянието на лампата създава атмосфера на уют.

лв ново 189

Тази лампа е изработена от хартия и енергоспестяващи светодиоди, а ефектът, който има, е неповторим.

01

ново

06

ново 05

Дизайн без граници.

10

LED осветлението е нещо невероятно – светодиодите са малки, не се чупят, не се налага да ги подменяте, а освен това генерират много малко топлина. Тези причини, както и фактът, че LED осветлението е по-екосъобразно, доведоха до доста нови и свежи идеи от страна на дизайнерите ни. Вече е възможно да създаваме по-малки лампи, който излъчват по-равномерна светлина и осветяват недостъпни допреди кътчета. Разгледайте лампите на следващите страници. Една от тях е вдъхновена от душ в Хонг Конг, друга – от обектив тип „рибешко око“. Идеи без граници, осъществени благодарение на LED технологията.

02

ново IKEA PS 2012 LED лампион

09 07

219лв

08

03

ново 04

Плоската глава и регулируемото рамо правят чудеса, когато разполагате с ограничено пространство.

01 ново IKEA PS 2012 LED висяща лампа 199лв. Осигурява насочена светлина – подходяща за маса за трапезария или холна масичка. Ø45, В15см. 602.117.83 02 ново IKEA PS 2012 LED лампион 219лв. Абажурът наподобява рокля на балерина. Пухкавата материя внася мекота в интериора дори когато лампата е угасена. Абажур Ø70см. В155см. 802.077.61

03 ново IKEA PS 2012 LED стенна лампа 99лв. Дълго рамо, което можете да отдалечите от стената. Максимална дължина: 90см. 602.116.98 04 VIKT LED стенна лампа 59лв. Свети едновременно нагоре и надолу. Ш9.5×В11.5см. 101.906.17 05 ново SOLKULLEN LED висяща лампа 79лв. Създава специални декоративни ефекти на тавана и стената. Ø54см. 402.047.69

06 ново KLOR LED висяща лампа 189лв. Светодиодите са вградени директно в диска – комбинация от елегантен дизайн и качествено осветление. Ø40, В138см. 301.806.84 07 TISDAG LED работна лампа 115лв. Прахово боядисана стомана и пластмаса. В58см. 101.968.60 08 TIVED LED лампион 115лв. С подвижно рамо. Максимална височина: 163см. 001.809.68

09 ново VÄSTER LED висяща лампа 135лв. Пластмаса и стомана. Дизайн: К. Хагберг/М. Хагберг. 202.087.06 10 IKEA STOCKHOLM LED лампион/ лампа за четене 139лв. Никелирана стомана. Дизайн: Илен Йохансон. В140см. 701.660.11 Елате в магазин ИКЕА и вижте блестящите ни идеи. Имаме много такива.


210

лампи

Светодиодите са с продължителност на живота 25 000 часа и изразходват 85% по-малко енергия от обикновените крушки.

Абажурите от хартия излъчват мека, приятна светлина на достъпна цена.

ONSJÖ LED висяща лампа

99лв

HOLMÖ лампион

02

15лв 01

11

08 12 05

LYRIK лампион 06

95лв

09

10

03 07

ново 04

01 ONSJÖ LED висяща лампа 99лв. Наподобява траекториите на светулки. Ø70см. 902.112.63 02 HÄGGÅS LED висяща лампа 99лв. На края на всяко рамо има светодиод. Ø60, В50см. 402.077.44 03 JANSJÖ LED спот лампа с щипка 19,50лв/бр. Боядисана стомана, алуминий и поликарбонатна пластмаса. В40см. 102.372.57

04 STRANNE LED настолна лампа 75лв. В77см. 101.736.70 05 TIVED LED работна лампа 55лв/ бр. С подвижно рамо, което улеснява насочването на светлината според нуждите ви. В60см. 001.809.49 06 ARÖD лампион/лампа за четене 95лв. Абажур Ø15, В126см. 501.477.83 В магазин иКЕа има още много лампи.

07 ново LYRIK лампион 95лв. Прахово боядисана стомана и 100% памук. Абажур Ø35, В142см. 901.959.70 08 TUVE лампион 95лв. Текстилният абажур осигурява общо и декоративно осветление. Абажур Ø54, В150см. 701.928.64 09 SÖRE лампион 45лв. Излъчва мека светлина. Абажур Ø30, В100см. 402.044.82

10 IKEA 365+ BRASA лампион/лампа за четене 115лв. Две степени на осветление – регулирайте силата на светлината според нуждите си. Абажур Ø13, В131см. 201.488.21 11 HOLMÖ лампион 15лв. Абажур Ø22, В117см. 301.841.68 12 KVART стенна лампа/спот лампа със скоба 9,99лв. Абажур Ø8.5см. 601.524.44


212

лампи

Внесете доза свежест у дома – просто сменете абажура на лампата.

03

07 04

ново 01

08

02 10 FILLSTA настолна лампа

19,50лв 09

05

06 11

VÄTE настолна лампа

15лв

ново GAVIK настолна лампа

25лв 01 ново LYRIK настолна лампа 55лв. Придава мека визия на стаята. Прахово боядисана стомана и 100% памук. Ø24, В52см. 601.959.76 02 ÅRSTID настолна лампа 39лв. Текстилният абажур осигурява общо и декоративно осветление. Абажур Ø9см. В56см. 101.638.69 03 TRÅL работна лампа 49лв. Абажур Ø9см. В64см. 701.585.39 04 ново VIDJA настолна лампа 29лв. Абажур Ø19, В48см. Розово 202.235.56

05 LAMPAN настолна лампа 6,49лв. Абажур Ø19см. В29см. 100.960.97 06 VÄTE настолна лампа 15лв. Излъчва мека светлина. Абажур Ø22см. В26см. 101.615.54 07 BRÅN основа за настолна лампа 30лв. Ръчно обработено стъкло – всяка лампа е уникат. В40см. 101.841.45 SKEBY абажур 19лв. Ø23см. 002.270.89 08 KLABB настолна лампа 55лв. Текстилният абажур осигурява общо и декоративно осветление. Ш24×Д13, В44см. 302.150.18

09 NYFORS работна лампа 75лв. Регулируемо рамо и глава за лесно насочване на светлината. Включен светлинен източник. Никелирана стомана, 65% полиетилен и 35% полиестер. Абажур Ø14см. В83см. 401.245.84 10 FILLSTA настолна лампа 19,50лв. Излъчва мека светлина. Пластмаса и алуминий. Ø27, В31см. 201.544.16 11 ново GAVIK настолна лампа 25лв. Стъкло. Ø18, В21см. 002.133.08

„Исках да проектирам класическа лампа със съвременен акцент, затова тя е създадена почти изцяло от стъкло. Когато стъклото на абажура се припокрива със стъклото на основата на лампата, светлината се пречупва по интересен начин.“ Дизайнерът Хелена Свенсон


214

лампи

MELODI висяща лампа

02

9,99 лв

03

ново

06

07

01

Един от най-ефикасните начини да вдъхенете живот на дома си е да подновите осветлението. Добавете нова лампа и веднага ще усетите разликата.

08

IKEA 365+ BRASA висяща лампа

69лв

10

09

04

05

01 TORNA висяща лампа 99лв. Осигурява и насочена, и разпръсната светлина – подходяща за осветяване на маса за трапезария. Шперплат бреза и полипропиленова пластмаса. Дизайн: Илен Йохансон. Ø27, В56см. 901.366.12 02 MELODI висяща лампа 9,99лв. Осигурява насочена светлина – подходяща за осветяване на маса за трапезария или барплот. Дизайн: Моника Мулдер. Ø28, В26см. 000.379.80

03 ново LYRIK абажур 39лв. Текстилният абажур осигурява общо и декоративно осветление. Прахово боядисана стомана и 100% памук. Дизайн: Сиса Сундлинг. Ø36см. 501.959.72 HEMMA кабелен к-т за окачване на лампа 5лв. Д1.8м. Бяло 000.678.54

04 HEKTAR висяща лампа 135лв. Осигурява насочена светлина – подходяща за осветяване на маса за трапезария или барплот. Стомана и алуминий. Дизайн: Ула Вилборг. Ø47см. 602.152.05 05 FOTO висяща лампа 29лв. Осигурява насочена светлина – подходяща за осветяване на маса за трапезария или барплот. Лакиран алуминий. Ø38см. 801.258.12

06 JÄRA абажур 35лв. Текстилният абажур осигурява общо и декоративно осветление. 100% памук и пластмаса. Ø45, В29.5см. Сиво 202.286.29 HEMMA кабелен к-т за окачване на лампа 5лв. Д1.8м. Бяло 000.678.54 07 VÄTE лампа за таван 45лв. Разпръсната светлина – осигурява добро общо осветление. Оризова хартия, стомана и пластмаса. Дизайн: Мария Винка. Ø72, В27см. Бяло 401.760.59

08 IKEA 365+ BRASA висяща лампа 69лв. Осигурява насочена светлина – подходяща за осветяване на маса за трапезария или холна масичка. Дизайн: А. Нилсон/Х. Пройц/Т. Илиасон. Ø45, В22см. 801.384.14 09 SÖDER полилей, 7 рамена 189лв. Излъчва мека светлина. Стъкло и стомана. Дизайн: П. Амсел/Б. Берлин. Ø72, В80см. 501.956.89

10 SÖDER висяща лампа 59лв. Окачете до прозореца или в ъгъла на стаята, за да придадете малко блясък на дома си. Стъкло и стомана. Дизайн: П. Амсел/Б. Берлин. Ø14, В190см. 701.956.93 На IKEA.bg имаме модела, който търсите.


216

маси за трапезария

02

Може да се сгъва, когато не се използва, и да се разгъва при нужда.

07

01

08 03

04

09

NORDEN сгъваема маса

369лв

10

ново IKEA PS 2012 маса за трапезария с падащи плотове

05

ново

289

лв

06

11

BJURSTA маса за трапезария

299лв MELLTORP маса за трапезария

49лв 12

Издърпайте, добавете допълнителния плот и ще можете да поканите повече приятели на вечеря.

01 STORNÄS маса за трапезария 599лв. Разтегателна маса за трапезария с 1 допълнителен плот, за 4-6 души. Дължината се променя лесно според предпочитанията. Иглолистен масив, байц с безцветен лак. Д147/204×Ш95, В74см. 401.768.46 02 TORSBY маса за трапезария 149лв. За двама души. Дизайн: Карл Йерстам. Д85×Ш85, В75см. 898.897.35

03 DOCKSTA маса за трапезария 329лв. За четирима души. Ø105, В75см. Бяло 400.636.32 04 NORDEN сгъваема маса 369лв. Маса с падащи плотове за 2-4 души. Дължината се променя лесно според предпочитанията. Масив бреза с покритие от безцветен лак. Дизайн: Микаел Варнхамар. Д26/89/152×Ш80, В74см. 201.047.18

Масата е изработена от бамбук – устойчив и бързо възобновяем материал.

05 ново INGATORP маса за трапезария 499лв. Разтегателна маса за трапезария с 1 допълнителен плот, за 4-6 души. Дължината се променя лесно според предпочитанията. Дизайн: Карина Бенгс. Д155/215×Ш87, В74см. Бяло 702.214.23 06 ново IKEA PS 2012 маса за трапезария с падащи плотове 289лв. Бамбук и алуминий. Дизайн: Йон Карлсон. Д74/106/138×Ш80, В74см. 202.068.06

07 BJURSTA маса с падащ плот, стенен монтаж 69лв. В сгънато състояние е удобна поставка за дребни вещи. Фурнир ясен с безцветен лак и прахово боядисана стомана. Ш90×Д50см. 802.175.24 08 TRANETORP маса за трапезария 499лв. Разтегателна маса за трапезария с 1 допълнителен плот, за 4-6 души. Дължината се променя лесно според предпочитанията. Д143/203×Ш90, В74см. 602.066.11

09 TORSBY маса за трапезария 239лв. За четирима души. Хромирана стомана и закалено стъкло. Дизайн: Карл Йерстам. Д135×Ш85, В74см. 598.929.37 10 MELLTORP маса за трапезария 49лв. Меламиново фолио и стомана. Д75×Ш75, В74см. 598.499.77 търсите нещо малко по-различно? Вижте още повече цветове и размери на IKEA.bg.

11 BJURSTA маса за трапезария 299лв. Разтегателна маса за трапезария с 2 допълнителни плота, за 4-6 души. Дължината се променя лесно според предпочитанията. Д140/180/220×Ш84, В74см. 301.162.64 12 MUDDUS маса с падащ плот 89лв. Дължината се променя лесно според предпочитанията (за 1-2 души). Д48/92×Ш60, В74см. 101.600.74


218

сТолоВе зА ТрАпезАрия

Подредете няколко стола един в друг за случаите, когато ви дойдат повече гости, отколкото очаквате.

ново 04

VILMAR стол

69лв

12

05

03 02

01

SIGURD стол

99лв

13 11

ново 14

Проектирахме стол с висока облегалка за повече удобство по време на дългите вечери.

10 06

07

08

„Комбинирахме най-добрите материали, за да създадем един нов стол от сплав дървесина и пластмаса. Притежава отличните качества за дизайн на пластмасата, но употребата на дървесина означава по-малко въглеродни емисии.“

Столчето прави децата достатъчно високи, за да седнат на масата за възрастни.

15

17

09

Дизайнерът Маркус Арвонен 18

16

19

TERJE сгъваем стол

19,90лв 01 VILMAR стол 69лв. Подреждайте столовете един върху друг, за да пестите пространство при съхранение. Ш52×Д55, В89см. Бяло/хромиран 198.897.48 02 ново IKEA PS 2012 стол 69лв/бр. Дизайн: Лиса Нориндер. Седалка Ø35см, В65см. Синьо 202.067.88 Черно 602.067.86 Жълто 402.067.92 03 NORRNÄS стол 99лв. Масив бреза – устойчив на износване, естествен материал с твърда повърхност. Дизайн: Микаел Варнхамар. Ш42×Д53, В94см. 601.775.00

04 ново IKEA PS 2012 стол с подлакътници, висока облегалка 149лв. Масив бреза и стомана. Ш58×Д58, В97см. 002.067.94 05 INGOLF стол 95лв. Масивна дървесина, здрав естествен материал. Ш43×Д52, В91см. Бяло 701.032.50 06 REIDAR стол 89лв. Подреждайте столовете един върху друг, за да пестите пространство при съхранение. Ш49×Д50, В78см. Черно 101.775.07 07 TOBIAS стол 139лв. Ш55×Д56, В82см. Сиво 901.853.20

08 MARIUS табуретка 6,99лв/бр. Могат да бъдат съхранявани една върху друга. Ø32, В45см. Черно 101.356.59 Синьо 002.182.40 Бяло 901.840.47 Вижте как с помощта на MARIUS можете да се отпуснете с чаша вино във ваната на стр. 122. 09 TERJE сгъваем стол 19,90лв/бр. Масив бук, байц с безцветен лак. Ш44×Д51, В77см. Червено 402.256.77 10 HENRIKSDAL стол 139лв. Масив дъб, байц с безцветен лак и 100% памук. Ш51×Д58, В97см. 498.500.61

11 ELMER стол 99лв/бр. Поликарбонатна пластмаса и стомана. Ш50×Д46, В70см. Червено 901.964.89 12 BÖRJE стол 59лв. Масив бук, байц с безцветен лак и 100% памук. Ш44×Д55, В100см. 301.168.48 Търсите нещо малко по-различно? Вижте още повече цветове и размери на IKEA.bg 13 SIGURD стол 99лв. Оцветен масив дъб с безцветен лак и фурнир дъб. Ш46×Д46, В78см. Избелен дъб 402.011.48

14 ново IKEA PS 2012 стол с подлакътници 99лв. Сплав от дърво и пластмаса. Дизайн: Маркус Арвонен. Ш52×Д46, В76см. Черно 702.068.04 15 ново PREBEN стол 199лв. Мека седалка и облегалка за допълнителен комфорт. Тапицерия: синтетични влакна/памук и вълна. Дизайн: К. Халсков/Х. Далсгаaрд. Ш45×Д51, В90см. 602.013.31 16 URBAN детско столче 79лв. Лесно почистване. Подсилена полипропиленова пластмаса. Ш45×Д48, В79см. 502.070.36

17 KAUSTBY стол 79лв. Иглолистен масив, байц с безцветен лак. Ш44×Д48, В103см. Сиво-кафяво 801.822.42 18 BERNHARD стол 229лв. Хромирана стомана и естествена кожа. Ш45×Д50, В77см. Зелено-жълто 402.038.78 19 NILS стол с подлакътници 149лв. Калъфът се сваля и е подходящ за машинно пране. Лесна поддръжка. 100% памук. Ш60×Д57, В80см. 498.487.04 Вижте как с NILS ще ви е удобно дори по време на най-дългото пиршество на стр. 118.


TERJE сгъваем стол 19,90лв. Сгъва се, за да пести пространство, когато не се използва. Масив бук, байц с безцветен лак. Дизайн: Ларс Нориндер. Ш44×Д51, В77см. Бяло 802.224.41 Предлага се и в: Червено 402.256.77 Черно 002.224.40

лв

19,90

SKOJA чаша 1,49лв/бр. Стъкло. Дизайн: Хенрик Пройц. 310мл. Виолетово 801.872.54 Синьо 202.407.68 Тюркоаз 002.407.69

1,49лв


222

за масата

01

09

03

02

10 TRYGG купа за сервиране

3,99лв/бр 04

11

Лесно можете сами да си направите салфетки от нашия текстил.

ÖVERENS чиния

6,99лв/бр 05

14

12 06 13 TRIVSAM чиния

08

11,50лв/бр

15

16

07

TRYGG купа за сервиране

1,59лв/бр 01 IKEA 365+ чиния 16,50лв/бр. Фелдшпатов порцелан. Дизайн: Сюзън Прайк. Д31×Ш26см. Бяло 263.128.10 02 IKEA 365+ десертна чиния 5,99лв/бр. Фелдшпатов порцелан. Дизайн: Сюзън Прайк. Д18×Ш18см. Бежово 000.301.96 03 BRUKBAR чаша 1,99лв/бр. Стъкло. Дизайн: Мария Винка. 270мл. Зелено 102.333.39

04 IKEA 365+ купа 3,99лв/бр. Фелдшпатов порцелан. Дизайн: Сюзън Прайк. Ø13см. Бяло 901.334.87 05 ново ÖVERENS чиния 12,50лв/бр. Глина. Дизайн: M. Винка/С. Едхолм/Л. Улиниус. Ø31см. Зелено/бяло 402.097.24 06 ново ÖVERENS чиния 6,99лв/бр. Глина. Дизайн: M. Винка/С. Едхолм/Л. Улиниус. Ø27см. Бяло/зелено 102.097.25

07 ново ÖVERENS купа 4,99лв/бр. Глина. Дизайн: М. Винка/С. Едхолм/Л. Улиниус. Ø16см. Бяло/зелено 502.097.28 08 TRYGG купа за сервиране 1,59лв/бр. Стъкло. Дизайн: К. Хагберг/М. Хагберг. Ø17см. 502.161.06

09 IKEA 365+ поднос за сервиране на 3 нива 29,50лв. Платата се свалят – можете да ги комбинирате и да променяте височината по свой вкус. Стъкло и неръждаема стомана. Дизайн: Лувиса Ватман. Д31×Ш27, В34см. 401.017.33. 10 TRYGG купа за сервиране 3,99лв/бр. Стъкло. Дизайн: К. Хагберг/М. Хагберг. Ø28см. 201.324.53

11 IKEA 365+ чаша за чай с чинийка 6,99лв. Фелдшпатов порцелан. Дизайн: Сюзън Прайк. 360мл. Бяло 863.210.10 12 TRIVSAM купа 3,99лв/бр. Глина. Дизайн: Йон Илиасон. Ø17см. Бяло 001.873.71 13 TRIVSAM чиния 11,50лв/бр. Глина. Дизайн: Йон Илиасон. Ø32см. Бяло 901.874.18 14 POKAL чаша 3,99лв/к-т 6 бр. Може да се използва и за горещи напитки. Стъкло. 150мл. 600.817.34

15 IKEA 365+ чиния за сервиране 15,50лв. Масив бреза. Дизайн: Лувиса Ватман. Д42×Ш22см. 601.017.32 16 IKEA 365+ чиния за сервиране 17,50лв. Фелдшпатов порцелан. Дизайн: Лувиса Ватман. Д36×Ш20см. Бяло 801.013.35 Подредете идеалната трапеза – за повече вдъхновение посетете магазин ИКЕа.


224

за масата

02

„Чашите за уиски са с големи размери, за да побират по няколко звънтящи ледени кубчета, а релефната повърхност проблясва, когато се срещне със светлината.“

01 12

03

Дизайнерът сара Фагер

13

ново FRASERA чаша за уиски

2,99лв/бр FORSLA дълбока чиния

04

6,99лв/бр

14

05

16

15

06

17 LÖNSAM гарафа

2,99 лв/бр

18 09

07

10 08 11

19

01 ARV дълбока чиния 4,99лв/бр. Глина. Дизайн: Сиса Сундлинг. Ø26см. Бяло 601.878.58 02 HEDERLIG чаша за бяло вино 2,99лв/бр. Стъкло. Дизайн: Ане Нилсон. 360мл. 801.548.71 03 ARV десертна чиния 3,99лв/бр. Глина. Дизайн: Сиса Сундлинг. Ø22см. Бяло 401.878.64

04 ARV чиния 9,99лв/бр. Глина. Дизайн: Сиса Сундлинг. Ø32см. Бяло 601.882.64 05 ARV чиния 4,99лв/бр. Глина. Дизайн: Сиса Сундлинг. Ø28см. Розово 702.096.52 06 LÖNSAM гарафа 2,99лв/бр. Стъкло. Дизайн: Хенрик Пройц. 1л. 202.135.43 07 GODTA купичка 2,99лв/бр. Закалено стъкло. Дизайн: С. Сундлинг/С. Едхолм/Л. Улиниус. Ø11см. Виолетово 302.195.68

08 IDEELL купичка 3,99лв/бр. Закалено стъкло. Дизайн: С. Сундлинг/С. Едхолм/Л. Улиниус. Ø11см. Розово/зелено 102.126.43 09 ARV купа 3,99лв/бр. Глина. Дизайн: Сиса Сундлинг. Ø15см. Розово 602.229.70 10 ARV десертна чиния 3,99лв/бр. Глина. Дизайн: Сиса Сундлинг. Ø22см. Розово 102.096.45 11 ARV чиния 4,99лв/бр. Глина. Дизайн: Сиса Сундлинг. Ø28см. Бяло 201.878.60

12 FÄRGRIK десертна чиния 2,99лв/бр. Глина. Дизайн: Мария Винка. Ø21см. Тъмнолилаво 401.462.94 13 ново FRASERA чаша за уиски 2,99лв/бр. Стъкло. Дизайн: Сара Фагер. 300мл. 002.087.88 14 FÄRGRIK купа 2,99лв/бр. Глина. Дизайн: Мария Винка. Ø16см. Тъмнолилаво 701.462.78

15 FORSLA дълбока чиния 6,99лв/бр. Вариациите в покритието придават живот и характер на всяка чиния. Керамика. Дизайн: Иба Страндмарк. Ø20см. 201.966.09 16 FORSLA плато 19лв/бр. Вариациите в покритието придават живот и характер на всяко плато. Керамика. Ø35см. 201.875.63 17 FABULÖS чаша 4,99лв/бр. Ръчна изработка, всеки артикул е уникат. Стъкло. Дизайн: Гунел Салин. 300мл. 001.869.51

18 FORSLA купа 4,99лв/бр. Вариациите в покритието придават живот и характер на всяка купа. Керамика. Дизайн: Иба Страндмарк. Ø13см. Виолетово 401.875.62 19 NÄRHET чаша за червено вино 5,99лв/бр. Ръчна изработка, всеки артикул е уникат. Стъкло. Дизайн: Гунел Салин. 280мл. 801.545.12 създайте настроение още с подредбата на масата. за повече вдъхновение посетете магазин ИКЕа.


за масата

226

01

02

03 HEDERLIG чаша за шампанско

2,99лв/бр 10

11 12

Чашите FABULÖS са ръчно изработени и украсени, което прави всяка една от тях уникат. IKEA 365+ купа 04

4,99лв/бр

GODTA дълбока чиния

3,99лв/бр

05

13

14

15 06

16

08 07

17 09

01 POKAL чаша 1,99лв/бр. Закалено стъкло. 250мл. Бяло 602.161.01 02 BÄRBAR табла 9,99лв. Дизайн: С. Едхолм/Л. Улиниус. Д33×Ш33см. Птици 801.497.85 03 GODTA чаша 2,99лв/бр. Закалено стъкло. Дизайн: С. Сундлинг/С. Едхолм/Л. Улиниус. 210мл. Тюркоаз 402.195.63

04 GODTA дълбока чиния 3,99лв. Закалено стъкло. Дизайн: Сиса Сундлинг. Ø25см. Тюркоаз 302.160.27 05 IKEA 365+ купа 4,99лв. Фелдшпатов порцелан. Дизайн: Сюзън Прайк. Ø16см. Бяло 801.334.83 06 GODTA чиния 4,99лв. Закалено стъкло. Дизайн: Сиса Сундлинг. Ø27см. Тюркоаз 502.160.31

07 IKEA 365+ десертна чиния 4,99лв. Фелдшпатов порцелан. Дизайн: Сюзън Прайк. Ø21см. Бяло 001.334.77 08 BRUKBAR чаша 1,99лв/бр. Стъкло. Дизайн: Мария Винка. 270мл. 902.333.40 09 IKEA 365+ дълбока чиния 9,99лв. Фелдшпатов порцелан. Дизайн: Сюзън Прайк. Ø30см. Бяло 201.161.70

10 FABULÖS чаша 4,99лв/бр. Ръчна изработка, всеки артикул е уникат. Стъкло. Дизайн: Гунел Салин. 300мл. Тюркоаз 101.869.55 11 LEENDE гарафа 12лв/бр. Ръчна изработка, всеки артикул е уникат. Стъкло. Дизайн: Ане Нилсон. 1.2л. Бяло 301.872.42 12 HEDERLIG чаша за шампанско 2,99лв/ бр. Стъкло. Дизайн: Ане Нилсон. 220мл. 401.548.73

13 IKEA 365+ чашка и чинийка за еспресо 4,99лв/бр. Фелдшпатов порцелан. Дизайн: Сюзън Прайк. 50мл. Светъл тюркоаз 301.694.60 14 IKEA 365+ купа 4,99лв. Фелдшпатов порцелан. Дизайн: Сюзън Прайк. Ø13см. Светъл тюркоаз 301.334.90 15 IKEA 365+ чиния 15лв. Фелдшпатов порцелан. Дизайн: Сюзън Прайк. Ø32см. Бяло/светъл тюркоаз 401.334.75

16 IKEA 365+ чиния 6,99лв. Фелдшпатов порцелан. Дизайн: Сюзън Прайк. Ø27см. Бяло 862.871.10 17 IKEA 365+ купа 5,99лв. Фелдшпатов порцелан. Дизайн: Сюзън Прайк. Ø16см. Светъл тюркоаз 101.334.72


готварски съдове

228

08 IKEA 365+ тенджера с капак

32,50лв

07

02

03 IKEA 365+ уок

39лв

01

Тенджерата от неръждаема стомана дълги години ще изглежда като нова. Подходяща е и за индукционни котлони.

IKEA 365+ тенджера с капак Изработен от три слоя метал, които предпазват храната от прегаряне и залепване за тигана. 04

79лв 09

10

11

Тези подложки са магнитни и остават прикрепени към дъното на тенджерите и тиганите дори когато ги подавате от човек на човек на масата.

12

13

05

06

Капакът от огнеупорно стъкло може да се използва и за сервиране. 01 IKEA 365+ GUNSTIG кърпа за съдове 9,99лв/к-т 2 бр. Съчетание от памук и лен със силни абсорбиращи свойства. 55% памук, 45% лен. Дизайн: Маркус Арвонен. Ш50×Д70см. Бяло 901.821.28 02 IKEA 365+ касерола с капак 29,50лв/бр. Подходяща за всякакви котлони, включително индукционни. Неръждаема стомана. 2л. 601.011.57

03 IKEA 365+ уок 39лв. Подходящ за всякакви котлони, включително индукционни. Неръждаема стомана с покритие Teflon® Platinum+. Ø28см. 902.070.96 04 IKEA 365+ GUNSTIG магнитна подложка 7,99лв/бр. Силиконов каучук и неодимов магнит. Дизайн: Маркус Арвонен. Д21×Ш18см. Червено/тъмносиво 501.752.76

05 IKEA 365+ IHÄRDIG бурканче за подправки 3,99лв/к-т 4 бр. На капака има отделни отвори за сипване и поръсване. Стъкло и пластмаса. Ø6.5, В8.5см. 150мл. Черно 201.528.70 06 IKEA 365+ GNISTRA готварски нож 23,50лв. Дръжка с дизайн и материал, осигуряващи здрав захват. Неръждаема молибден/ванадиева стомана и каучук. Острие Д20см. 601.493.24

07 IKEA 365+ VÄRDEFULL преса за чесън 15лв/бр. Справя се и с необелени скилидки. Д17см. 201.521.58 08 IKEA 365+ тенджера с капак 32,50лв. Неръждаема стомана. 5л. 001.011.55 09 IKEA 365+ HJÄLTE шпатула за уок 7,99лв. Дизайнът предотвратява потъването на прибора в тенджерата. Д34см. 501.494.66

10 IKEA 365+ HJÄLTE лъжица за спагети 7,99лв. Дръжка с дизайн и материал, осигуряващи здрав захват. Д34см. 102.024.27 11 IKEA 365+ HJÄLTE тел за разбиване 7,99лв. Деликатна към тенджерите и тиганите с незалепващо покритие. Д34см. 301.586.78 12 IKEA 365+ тиган 29,50лв. Подходящ за всякакви котлони, включително индукционни. Ø28см. 101.012.06

13 IKEA 365+ тенджера с капак 79лв. Неръждаема стомана/Teflon® Platinum+ и огнеупорно стъкло. 5л. 701.011.66 готвене, сервиране, съхранение – серията IKEA 365+ се грижи за всичките ви кухненски нужди. разгледайте пълния асортимент в магазин икеа.


230

готварски съдове

01 FAVORIT тиган за сотиране с капак 75лв. Подходящ за всякакви котлони, включително индукционни. Неръждаема стомана/алуминий/покритие Teflon®Professional. Дизайн: Халсков/ Далсгаард. 3л. Ø26см. 200.834.57 02 SMARTA форма за пай 11,50лв/бр. Керамика. Дизайн: Магнус Илибек. Ø29см. Бяло 201.329.19

03 IKEA 365+ тенджера с капак 32,50лв. Подходяща за всякакви котлони, включително индукционни. Неръждаема стомана. 5л. 001.011.55 04 KAVALKAD тиган 15,50лв/к-т 2 бр. Размери: Ø20 и 26см. Алуминий с покритие Teflon® Classic. Черно 401.393.21

05 IDENTISK уок с капак 35лв. Благодарение на наклонените страни храната се плъзга към дъното, където температурата е най-висока. Разбъркайте внимателно за по-хрупкав резултат. Алуминий с покритие Teflon® Select, капак от неръждаема стомана. Дизайн: Никола Картолези. Ø32, В10см. Тъмносиво 601.491.97

06 SMARTA съд за печене/сервиране 25,50лв. Керамика. Дизайн: Магнус Илибек. Д41×Ш26см. Бяло 301.329.14 07 SKÄNKA тенджера с капак 29,50лв. Алуминий с покритие Teflon® Select, капак от неръждаема стомана. Дизайн: Хенрик Пройц. 5л. Сиво 401.294.59 08 SKÄNKA касерола 13,50лв. Алуминий с покритие Teflon® Select. Дизайн: Хенрик Пройц. 1л. Сиво 201.294.60

09 GRILLA грил тиган 25лв. Сгъваемата дръжка спестява пространство при съхранение. Алуминий с покритие Teflon® Classic. Д36×Ш26см. Черно 500.550.85 10 FAVORIT тенджера с капак 99лв. Подходяща за всякакви котлони, включително индукционни. Неръждаема стомана с междинен алуминиев слой. Дизайн: Халсков/Далсгаард. 8л. 100.877.00

11 STABIL приставка за варене 9,99лв. Спестява енергия – с една тенджера можете да варите различни видове храни едновременно. Неръждаема стомана. 1л. 501.523.45 12 FAVORIT касерола с капак 49лв. Подходяща за всякакви котлони, включително индукционни. Неръждаема стомана с междинен алуминиев слой. 2л. 000.834.63

Капак за тенджера, който може да се използва и като цедка – поредният пример за стремежа ни към мултифункционалност.

Този тиган за сотиране е изработен от два слоя неръждаема стомана с междинен алуминиев слой, което гарантира бързо и равномерно загряване.

06 SKÄNKA тенджера с капак

29,50лв

01

07

GRILLA грил тиган

25лв

08

02

09

03

KAVALKAD тиган, к-т 2 бр

15,50лв 12 04

10 11 05 Касеролата е с измервателна скала, за да можете да мерите директно вътре.


232

електроуреди

01

02

03 04 07

10

11

12

08

05 06 MÖJLIG стъклокерамичен плот тип домино 09

01 FROSTIG BCF201/65 хладилник/фризер за вграждане 999лв. Система за размразяване: автоматична за хладилника, ръчна за фризера. Енергиен клас: A+. Нетен обем на хладилника: 201л. Нетен обем на фризера: 65л. Фризер: 4 звезди. Климатичен клас: SN/ST. Ш54×Д54.5, В177см. 601.824.84 02 FÖRKYLD хладилник за вграждане 799лв. С 2 подвижни рафта – нагласете разстоянието според нуждите си. Енергиен клас: A++. Нетен обем на хладилника: 175л. Нетен обем на фризера: 18л. Фризер: 4 звезди. Климатичен клас: SN/N/ST/T. Ш54×Д54.5, В121.6см. 302.227.16 03 NUTID MW6 микровълнова фурна 899лв. Разнообразни функции – от размразяване и притопляне до изпичане на

хрупкава пица или пиле. Вместимост: 31л. Ш59.5×Д46.8, В42см. 901.825.76 04 FRAMTID MW3 микровълнова фурна 569лв. С функция за готвене на пара. 4 степени на мощност. Вместимост: 22л. Ш59.5×Д31.4, В34.7см. 001.825.66 05 HJÄLPSAM съдомиялна за вграждане 749лв. 5 програми за миене на съдове. Със система за спиране на водата, която засича евентуално протичане и автоматично прекъсва водоподаването. Енергиен клас: A. Вместимост: 9 комплекта. Клас на сушене: A. Ш44.6×Д55.5, В81.8см. 102.224.25 06 SKINANDE съдомиялна за вграждане 899лв. 5 програми за миене на съдове. С функция отложен старт. Със система за спиране на водата, която засича евентуално протичане и автоматично прекъсва

водоподаването. Вместимост: 12 комплекта. Клас на сушене: A. Ш59.6×Д55.5, В18.8см. 502.224.33 07 MÖJLIG газов плот тип домино, 2 горелки 449лв. Котлоните тип домино са малки и лесно се комбинират според нуждите ви. Ш29×Д52см. 402.371.52 08 FRAMTID HGA4K газов готварски плот 299лв. Загрява бързо и реагира незабавно и точно – лесно можете да регулирате температурата в зависимост от храната, която приготвяте. Ш59×Д51см. 801.234.79 09 MÖJLIG стъклокерамичен плот тип домино 349лв. 2 радиални нагревателни зони с индивидуален таймер. С функция за заключване – предотвратява случайното включване и улеснява почистването. Ш29×Д52см. 502.371.37

349лв

10 DÅTID HW570 аспиратор 899лв. С вграден, леснодостъпен рафт за подправки, 2 филтъра за мазнини и 2 халогенни крушки. Капацитет на абсорбиране: 572 м³/ч. Ш80×Д48, В99–154см. 001.515.55 11 NUTID HF560 свободновисящ аспиратор 999лв. Може да се монтира по два начина – с външен отвод или в режим на рециркулация с поставяне на въглен филтър. Капацитет на абсорбиране: 560 м³/ч. Ш79.8×Д37, В81–109.5см. 701.238.56 12 LUFTIG BF325 аспиратор 189лв. Изважда се, за да осигури по-голяма аспирационна

13

площ. Капацитет на абсорбиране: 325 м³/ч. Ш59.8×Д27.5/43, В17.3см. 600.793.02 13 NUTID OV9 фурна с горещ въздух и пиролиза 1199лв. Фурна с горещ въздух за изключителна прецизност и чудесни резултати при готвене. С функция за пиролитично самопочистване – изгаря мазнината и замърсяванията до пепел, която се забърсва лесно. Турбо грил – позволява ви да готвите добре по-големи количества храна. Размразяване на вентилатор – бързо и хигиенично. Четворно остъклена врата, която се заключва, за да предпази децата.

14

Таймерът сигнализира при изтичане на зададеното време и автоматично изключва фурната. Енергиен клас: А. Използваем обем: 60л. Ш59.5×Д56.4, В59.5см. 002.181.79 14 FRAMTID OV5 фурна 579лв. Турбо грил – позволява ви да готвите добре поголеми количества храна. Размразяване на вентилатор – бързо и хигиенично. Вратата е с подобрена термоизолация и се заключва, за да предпази децата. Енергиен клас: А. Използваем обем: 60л. Ш59.5×Д56.4, В59.5см. 101.506.16


контейнери и кутии за храна

234

Можете да използвате този съд и силиконовия му капак във фурната, микровълновата, хладилника и миялната машина.

10

01

ново IKEA PS 2012 съдове за печене/сервиране, к-т 6 бр

49лв 02

04

05 12

03 LJUST кутия с капак

7,99лв

08

06 11 13

07

PRUTA кутия за храна, к-т 17 бр

7,99 лв 09 Настържете, поднесете, хапнете и приберете каквото ви остане. 01 ново IKEA PS 2012 съдове за печене/ сервиране 49лв/к-т 6 бр. Включва: 4 съда (16.5x11x3см) с 2 капака и 2 съда (21.5x16.5x5см) с 1 капак. Стъкло и силиконова гума. 202.092.87 02 INRE метална кутия с капак 9,99лв/к-т 2 бр. Вместимост: 0.7л (височина 10см, Ø10.5см) и 1.2л (височина 12см, Ø12.5см). Стомана и пластмаса. 501.889.00 03 LJUST кутия с капак 7,99лв. Пластмаса. Дизайн: Хенрик Пройц. Ø21, В7.5см. Вместимост: 1.8л. Червено/прозрачно 901.933.63

04 LJUST кутия с капак 5,99лв. Пластмаса. Дизайн: Хенрик Пройц. Ø14, В15см. Вместимост: 1.5л. Червено/прозрачно 301.933.61 05 LJUST кутия с капак 2,99лв/бр. Пластмаса. Дизайн: Хенрик Пройц. Ø14, В3.5см. Вместимост: 0.3л. Червено/ прозрачно 101.933.57 06 CHOSIGT ренде с контейнер 5,99лв. Включва: кутия за храна с капак, 17x12x7см, и 2 приставки – рендета. Неръждаема стомана и пластмаса. Дизайн: Сюзън Прайк. Синьо 501.531.80

07 IKEA 365+ кутия за храна 5,99лв. Капакът не пропуска течност, защитава съдържанието от разваляне при минусови температури и не позволява протичане. Д17×Ш17, В12см. 1.6л. 600.667.24 08 IKEA 365+ кутия за храна 3,99лв/бр. Отворът в капака и заоблените ъгли осигуряват равномерно нагряване в микровълновата. Д17×Ш17, В6см. Вместимост: 0.7л. 900.667.13 09 IKEA 365+ кутия за храна 5,99лв. Д25×Ш17, В9см. Вместимост: 1.7л. 001.285.84

10 TRIPP кутия с капак 6,99лв/к-т 3 бр. Размери: 1 бр. 7x6x12см (0.4л), 1 бр. 10x7x16см (0.9л) и 1 бр. 12x8x18см (1.4л). Стомана. Дизайн: С. Едхолм/Л. Улиниус. Черно/бяло 202.083.44 11 PRUTA кутия за храна 7,99лв/к-т 17 бр. Включва: 17 кутии за храна с размери от 9x9x4см до 23x16x8см. Пластмаса. Прозрачно/зелено 601.496.73

12 IKEA 365+ кутия с капак 4,99лв. Свалете целия капак, когато пълните кутията, или го отворете наполовина, за да ви е по-лесно да сипвате. Пластмаса. Дизайн: Хокан Улсон. Д17×Ш8, В18см. Вместимост: 1.3л. Прозрачно/бяло 800.667.23 13 IKEA 365+ кутия с капак 2,99лв. Свалете целия капак, когато пълните кутията, или го отворете наполовина, за да ви е по-лесно да сипвате. Пластмаса. Дизайн: Хокан Улсон. Д17×Ш8, В6см. Вместимост: 0.3л. Прозрачно/бяло 800.667.18


Струва по-малко от нов кухненски плот.

Подходящи за фризера, микровълновата и за остатъка от вечерята. Дизайнер: Хокан Улсон

Благодарение на отворите за пара в капаците кутиите са идеални за употреба в микровълнова фурна. Освен това те се затварят плътно, не протичат и запазват храната свежа и защитена в хладилника или фризера.

LÄMPLIG поставка за горещи съдове 9,99лв. Пластмасовите крачета предпазват от надраскване и предотвратяват термопроводимостта на стоманата. Неръждаема стомана. Д50×Ш28см. 301.110.87

9,99лв

IKEA 365+ кутия за храна 3,99лв. Пластмаса. Д17×Ш17, В6см. Вместимост: 0.7л. Бяло/червено 900.667.13

3,99

лв


238

стил

Експресивен стил.

Натурален стил.

Ярки тонове и светла дървесина, съчетани с изразителен текстил – това е в основата на този типично скандинавски стил. Стил, който комбинира практичното и функционалното в обзавеждането със закачливост и дръзки цветове по много оригинален начин.

Практичност, изчистени линии, качество във всеки детайл – с това се характеризира този естествен, светъл скандинавски стил. Дизайнът на мебелите е функционален, текстилът е вдъхновен от природата или с геометрични десени. Винаги семпъл, но не и скучен, този стил никога няма да спре да бъде актуален.

01

09

10

02

11 12

ново 03 06 05

04

Стъпвайте върху килим в меки, земни тонове.

13

07

Мотивът превръща килима в произведение на изкуството на пода.

ново

14

15 08 16 17

01 IKEA PS 2012 LED висяща лампа 199лв. Вградено LED осветление. Стомана. Дизайн: Хенрик Пройц. Черно 302.077.68 02 LACK стенна етажерка 75лв. Макс. товароносимост: 25 кг. Ш30×Д28, В190см. Черно 201.637.79 03 ново FÖRHÖJA кутия 29,50лв/к-т 4 елемента. Включва: 3 кутии и 1 капак/табла. Масив бреза с покритие от безцветен лак. Дизайн: Х. Пройц/Н. Карлсон. 702.256.85

04 KLIPPAN двуместен диван 369лв. Предлагат се и допълнителни калъфи – за разнообразие и подмяна. Калъф: 100% памук. Ш180×Д88, В66см. Leaby жълто 298.940.18 05 EIVOR одеяло 39лв. 100% акрил. Ш125×Д170см. Черно/бяло 102.121.29 06 EIVOR FÅGEL възглавница 8,99лв/бр. Калъфка: 100% памук. Пълнеж: полиестер/памук/вискоза. Дизайн: Нина Алто. Д30×Ш60см. Червено 002.231.90

07 ново IKEA PS 2012 масички 189лв/к-т 3 бр. Масив бук с покритие от безцветен лак, фурнир бук и стомана. Дизайн: Й. Карлсон/Н. Карлсон. Д50×Ш50, В42см. Червено 802.140.83 08 SKARUM килим, къса нишка 79лв. Килимът е машинно тъкан. Състав: 100% полипропилен. Дизайн: Сила Рамнек. Ш133×Д195см. Черно/пъстро 502.267.23

09 POÄNG люлеещ се стол 309лв. Калъф: 85% памук и 15% полиестер. Ш68×Д94, В95см. Фурнир бреза/Korndal тъмносиво 998.896.88 10 MERETE завеси 65лв/к-т 2 бр. 100% памук. Ш145×Д300см. 900.468.43 11 TVÅBLAD CIRKEL плик за завивка и калъфка 45лв. 100% памук. Плик за завивка Ш150×Д200см. Калъфка Д50×Ш60см. 101.898.50

12 RITVA калъфка за възглавница 9,99лв. 100% памук. Д50×Ш50см. 401.516.95 13 IKEA STOCKHOLM настолна лампа 155лв. Кристалното стъкло проблясва, когато слънчевите лъчи преминават през него. Дизайн: Ане Нилсон. Ø26, В60см. 401.668.90 14 LEENDE гарафа 12лв. Ръчна изработка – всеки артикул е уникат. Дизайн: Ане Нилсон. 1.2л. Бяло 301.872.42

15 SEKIN купа за сервиране 15,50лв. Масив бреза. Ø28, В13см. 200.784.51 16 DIOD чаша 3,49лв/бр. Ръчна изработка – всеки артикул е уникат. Стъкло. Дизайн: Ане Нилсон. 250мл. Синьо 801.869.47 17 EIVOR CIRKEL килим, къса нишка 289лв. Термопропиленът придава повече мекота на килима. Дизайн: Гунел Салин. Ш200×Д200см. Бяло/синьо 202.103.56


240

стил

Уютен стил.

Елегантен стил.

От колониалния стил до бохемския начин на живот, цветовете на почит са черно-кафявото и сиво-кафявото. Освежете атмосферата с контрасти във виолетово и синьо. Удобство и топлина – истински уют.

Този класически стил се отличава с усещането за качество и комфорт. Типичните материали са кадифе, коприна, естествена кожа, сатен и тъмна дървесина. Вдъхновен от европейските традиции, с модерна визия – това е елегантност в най-съвършена форма.

01

Наметнете се с одеяло в класическо каре.

02

09

10

BENZY плик за завивка и калъфка

55лв

03 11

04

12

05

13 16

06

14

15

07

08 Възглавниците с бледи десени са перфектното допълнение. 17

01 YSTAD кресло 999лв. Седалките и подлакътниците са от мека, устойчива на износване и лесна за поддържане лицева кожа. Тапицерия: боядисана лицева кожа в контактните зони. Ш110×Д92, В87см. 501.932.56 02 BENZY LAND възглавница 25лв. Д50×Ш50см. 202.133.74 Облечете живота си със стил. Но първо посетете магазин иКЕА.

03 BENZY плик за завивка и калъфка 55лв. 100% памук. Плик за завивка Ш150×Д200см. Калъфка Д50×Ш60см. Синьо 102.117.71 04 HERMINE одеяло 29лв. 80% акрил, 20% вълна. Ш120×Д180см. 202.121.62 05 BENZY възглавница 35лв. Калъфка: 100% памук. Пълнеж: полиестерни нишки. Д50×Ш60см. Кафяво 002.133.51

06 MARBY настолна лампа 32,50лв. Стъкло и 100% полиестер. Дизайн: Сара Фагер. Абажур Ø18см. В35см. 601.801.78 07 PERSISK BELUTCH килим, къса нишка 489лв/бр. Всеки килим е с уникален и традиционен персийски десен. 100% вълна. Ш100×Д200см. Различни десени 202.170.65 Още килими на стр. 184. 08 SKÖR купа 19лв. Неръждаема стомана. Ø26, В6см. Сребристо 602.125.51

09 BESTÅ шкаф със стъклени врати 170лв. Фолио и закалено стъкло. Ш60×Д40, В128см. Черно-кафяво 699.103.75 10 DAGNY завеси 139лв/к-т 2 бр. Ш145×Д300см. Светлобежово 801.963.43 11 HALLARYD картина 199лв. Триизмерна структура – можете да я видите и докоснете. Ш100×В100см. Бял цвят 502.048.77

12 PREBEN стол 199лв. Мека седалка и облегалка за допълнителен комфорт. Дизайн: К. Халсков/Х. Далсгаaрд. Ш45×Д51, В90см. Кафяво-черно/Tenö светлосиво 602.013.31 13 DAGNY възглавница 29лв/бр. 56% полиестер и 44% коприна. Пълнеж: полиестерни влакна. Д30×Ш50см. 001.903.16 14 DAGNY възглавница 35лв. Калъфка: 100% полиестер. Пълнеж: пера от водни птици. Д45×Ш45см. 101.903.11

15 HENRIKA одеяло 29лв. 88% акрил, 12% полиестер. Ш120×Д180см. 401.903.81 16 NYFORS настолна лампа 99лв. С димер – регулирайте силата на светлината според нуждите си. Никелирана стомана, 65% полиетилен и 35% полиестер. Абажур Ø33см. В78.5см. 701.239.41 17 ANGENÄM купа 45лв/бр. Оцветен алуминий и безцветен лак. Дизайн: Нике Карлсон. Д30×Ш23, В16см. 001.865.69


242

стил

Рустикален стил.

Непринуден стил.

Смесете сиво-кафявото с естествена иглолистна дървесина, метал, лен и естествени влакна в бледи цветове. Това е нашата бърза рецепта за рустикален стил. Вдъхновен от някогашните ферми, заводи, училища и болници, където всичко е било много по-опростено, откровено и функционално.

Вдъхновен от шведските провинции, този скромен и земен стил внася много уют в дома ви. Комбинирайте каре с райе и акценти, наподобяващи ръчна изработка, за усещане за спокойствие и топлина. Семпъл, рустикален подход на обзавеждане, съчетан с изящно майсторство. 02 01

09

08

Окачете текстилен абажур с излъчване за ръчна изработка. 10

04

03

Спрете се на маса с множество приложения.

11

HEMNES скрин с 3 чекмеджета

219лв

05

12

IVAR шкаф

150лв

06

13

14

07

01 HEKTAR висяща лампа 135лв. Осигурява насочена светлина – подходяща за маса за трапезария или барплот. Полипропиленова пластмаса и стомана. Ø47см. 602.152.05 02 BRAVUR стенен часовник 59лв. Стомана и стъкло. Ø57см. Черно 600.989.75 03 BRÄCKE поставка за чаена свещ 8,99лв/ бр. С двойна функция – подходяща за чаена или блок свещ. Стъкло и галванизирана стомана. В10см. 101.673.39

04 URSULA одеяло 49лв. 100% памук. Ш120×Д180см. Избелено 302.006.96 05 IVAR шкаф 150лв. Нетретираният масив от иглолистна дървесина е здрав естествен материал, който може да се боядисва и третира с масло за дърво или байц според предпочитанията. Ш80×Д50, В83см. 700.337.66

06 RÅSKOG кухненска маса на колелца 99лв. Прахово боядисана стомана. Дизайн: Нике Карлсон. Д35×Ш45, В78см. Тюркоаз 302.165.36 07 URSULA калъфка за възглавница 29лв. Рами – гладка и устойчива на износване материя. Д65×Ш65см. Избелено 402.006.91 изразете себе си. Открийте своя стил в магазин иКЕА.

08 LYRIK абажур 39лв. Текстилният абажур осигурява общо и декоративно осветление. Кабелите HEMMA се продават отделно. Прахово боядисана стомана и 100% памук. Дизайн: Сиса Сундлинг. Ø36см. 501.959.72 09 SOCKERÄRT ваза 23,50лв/бр. Може да се използва и като кана. Стомана с емайлно покритие. Дизайн: Сига Хеймис. В22см. Бяло 801.484.65

10 BERTA RUTA плат 14лв/м. Материя от цветни влакна – изглежда добре и откъм гърба. 100% памук. Ш150см. Черно 502.237.29 11 HEMNES скрин с 3 чекмеджета 219лв. Масивна иглолистна дървесина – здрав естествен материал. Дизайн: К. Хагберг/М. Хагберг. Ш110×Д51, В97см. Черно-кафяво 901.595.71

12 DEKAD будилник 11,50лв/бр. Стомана и стъкло. Ш10×В14см. Черно 501.875.66 13 ALVINE RÄFFLA калъфка за възглавница 19,90лв/бр. Цветни влакна – цветовете се запазват пране след пране. 100% памук. Д65×Ш65см. Червено/синьо/натурален цвят 301.599.13 14 HEMNES нощно шкафче 99лв. Иглолистен масив, байц с безцветен лак. Дизайн: Нике Карлсон. Ш46×Д35, В70см. 501.241.59


244

стил

Градски стил.

Декоративен стил.

Мебелите в една цветова гама са лесен начин да постигнете елегантен и съвременен стил. Едва доловимите вариации в цветовете създават усещане за спокойствие. Изчистените форми, оригиналната употреба на материали и вдъхновените от природата десени на текстила са някои от ключовите характеристики на градския стил.

FILLSTA настолна лампа

01

19,50лв/бр

Бяла дървесина и ратан, пастелни тонове, типични за английските провинции през 19-ти век. Този романтичен и женствен стил се характеризира с нежни цветове и много декоративни акценти, като орнаментални изделия от стъкло, флорални мотиви, деликатен порцелан и сребро. 10

11 Създайте усещане за мекота с няколко възглавници с флорални мотиви.

09

02 03 Загърнете се с

04

меко одеяло в успокояващи цветове.

ASPELUND скрин с 3 чекмеджета

199лв

13 12

06

05

14

07

15

16

08

01 FILLSTA настолна лампа 19,50лв/бр. Излъчва мека светлина. Пластмаса и алуминий. Дизайн: Гюнер Йенсен. Ø27, В31см. 201.544.16 02 MALM легло 139лв. Подматрачната рамка, матракът и спалното бельо се продават отделно. Ш107×Д211, В77см. Подходящ матрак: 90×200см. Бяло 702.145.40 03 MALM скрин с 3 чекмеджета 129лв. Ш80×Д48, В78см. Сиво-тюркоаз 302.253.81

04 BERNHARD стол 219лв. С пружинираща седалка, която разнообразява статичността на позата при седене и осигурява по-голям комфорт. Хромирана стомана и естествена кожа. Ш45×Д50, В77см. Хромирано/Kavat бяло 201.530.68 05 MALIN FIGUR плик за завивка и калъфка 85лв. Дизайн: Б. Б. Бекер/М. Бахе. Плик за завивка Ш150×Д200см. Калъфка Д50×Ш60см. Пъстро 602.247.47

06 MALIN BLAD плик за завивка и калъфка 19,90лв. 100% памук. Дизайн: Мичико Наката. Плик за завивка Ш150×Д200см. Калъфка Д50×Ш60см. Тюркоаз 802.249.49 07 MALIN BAND одеяло 29лв. 100% акрил. Ш120×Д180см. Райе 602.265.72 08 ÖRSTED килим, дълга нишка 1299лв. Килимът от чиста вълна е устойчив на замърсяване и износване. Ш170×Д240см. Пъстро 102.116.72

09 ASPELUND скрин с 3 чекмеджета 199лв. Допълнително вътрешно чекмедже за удобно съхранение на колани, шалчета и чорапи. Ш88×Д44, В110см. Бяло 801.598.35 10 EKNE параван 89лв. Прахово боядисана стомана. 65% полиестер и 35% памук. Дизайн: Иба Страндмарк. Ш135×В161см. Сиво/бяло 801.930.66

11 EMMIE BLOM абажур 19лв. Текстилният абажур осигурява общо и декоративно осветление. 100% памук, пластмаса и стомана. Ø29см. 002.241.04 12 DRÖMLIK ароматизирана свещ в купичка 9,99лв/к-т 2 бр. Ø10, В5см. 001.869.08 13 EMMIE STRÅ възглавница 39лв. Двулицева – с различен дизайн от всяка страна. Д50×Ш60см. 102.174.19

14 EKTORP кресло 539лв. Калъф: 100% полиестер. Ш105×Д90, В88см. 399.027.20 15 EMMIE LAND калъфка за възглавница 8,99лв/бр. С цип, който улеснява свалянето за пране. 74% памук, 26% полиестер. Д50×Ш50см. Бяло/синьо 102.174.38 16 HERMINE одеяло 29лв. 80% акрил, 20% вълна. Дизайн: Осеан Делен. Ш120×Д180см. 402.121.61


246

стил

Класика завинаги. Черното и бялото са винаги добра основа, върху която да изградите личния си стил на обзавеждане. Лесно се съчетават с толкова много различни цветове и стилове, така че ще можете да ги използвате година след година. Сезон след сезон, модата се променя, но черното и бялото си остават класика.

01

08

02

09

04

10

EXPEDIT етажерка

169лв

12

03

11

06

07

HENRIKSDAL стол

119лв

05

14

13

Класически модел чинии в бяло – няма да излязат от употреба дълго време.

01 VIVAN завеси 22,50лв/к-т 2 бр. 70% полиестер, 30% памук. Ш145×Д300см. 002.215.58 02 RITVA калъфка за възглавница 9,99лв/бр. С цип – калъфката се сваля лесно за пране. Д50×Ш50см. Черно 801.141.54 Бяло 701.141.59 03 KAUSTBY стол 79лв/бр. Иглолистен масив, байц с безцветен лак. Ш44×Д48, В103см. 401.822.44

04 IKEA 365+ BRASA лампион/лампа за четене 115лв/бр. Регулираща се височина – нагласете според нуждите. Стомана и алуминий. В131см. Черно 201.488.21 05 HEMNES нощно шкафче 99лв. Гладкоплъзгащо се чекмедже със стопер. Иглолистен масив, байц с безцветен лак. Ш46×Д35, В70см. Чернокафяво 901.212.34

06 EXPEDIT етажерка 169лв. Силно гланцираните повърхности отразяват светлината и вдъхват повече жизненост на атмосферата. Ш79×Д39, В149см. 101.964.31 07 KARLSTAD табуретка 209лв. Може да служи като допълнително място за сядане или табуретка за крака. Калъф: 92% памук и 8% полиестер. Д80×Ш63, В46см. 098.403.52

08 MERETE завеси 65лв/к-т 2 бр. Тежка материя, която изолира шума и светлината. 100% памук. Ш145×Д300см. Избелено 900.468.43 09 JÄRA абажур 35лв/бр. Текстилният абажур осигурява общо и декоративно осветление. Основата на лампата и захранващият комплект се продават отделно. 100% памук, пластмаса и стомана. Ø45, В29.5см. Бяло 302.062.12

10 ALEX шкаф с 9 чекмеджета 199лв/ бр. Високият модул с много чекмеджета осигурява изобилие от място за съхранение и заема минимално пространство на пода. Ш36×Д48, В115см. Бяло 501.928.22 11 HENRIKSDAL стол 119лв/бр. Седалка, подплатена с полиестерна вата, и висока облегалка за повече комфорт. Масив бреза и 100% памук. Ш51×Д58, В97см. Gobo бяло 098.050.23

12 BESTÅ шкаф 175лв. Фолио и закалено стъкло. Ш120×Д20, В64см. Бяло 798.859.69 13 IKEA 365+ чиния 11,50лв/бр. Фелдшпатов порцелан. Дизайн: Сюзън Прайк. Ø32см. Бяло 701.334.93 14 EKTORP JENNYLUND кресло 289лв. Лесна поддръжка - калъфът се сваля и е подходящ за машинно пране. Калъф: 100% памук. Ш78×Д85, В84см. 098.304.90


248

стИл

Внесете си малко природа. Естествено е да ни е най-приятно, когато сме заобиколени от естествени материали и зелени нюанси – това ни напомня за природата. Обзаведете с мебели от ратан, бамбук и нетретирана дървесина, добавете вдъхновени от природата аксесоари и акценти в зелено и ще се почувствате пощастливи у дома.

09

Когато не можете да си внесете природа, отнесете този стол до природата (той вирее както на закрито, така и на открито). 01 Природата е страхотен дизайнер: видимите пръстени създават интересна шарка върху масивната дървесина.

ново

ново

10

12

03 11

02

13

05 04 14

15 17

08

ново

07

06

01 VÄTE абажур за висяща лампа 9,99лв/ бр. Разсеяна светлина – осигурява добро общо осветление. Да се използва с кабелите HEMMA. Оризова хартия и стомана. Дизайн: Мария Винка. Ø55, В26см. 901.757.69 02 ново IKEA PS 2012 скрин с 5 чекмеджета и 1 врата 579лв. Масивна иглолистна дървесина, здрав естествен материал. Дизайн: Илен Йохансон. Ш130×Д48, В86см. 102.194.56

16

03 KNIPSA кош 29,50лв/бр. Подходящ за съхранение на вестници, списания, снимки и други вещи. Морска трева с безцветно лаково покритие. Ш32×Д33, В32см. 201.105.40 04 BLANDA MATT купа за сервиране 19,90лв/бр. Бамбук. Ø20см. 202.143.40 05 BEKVÄM стълба, 3 стъпала 49лв. Масив бук. Макс. товароносимост: 100 кг. В63см. 901.904.11

06 TÅRNBY килим, гладко тъкан 169лв. Килимът е ръчно тъкан. 100% юта. Ш180×Д250см. Натурален цвят 600.501.72 07 URSULA калъфка за възглавница 29лв. 100% рами. Д65×Ш65см. Бежово 002.006.93 08 SENIOR кухненски прибори 8,99лв/к-т 3 елемента. Деликатни към тенджерите и тиганите с незалепващо покритие. Масив дъб. Дизайн: Йохана Йелинек. 701.493.28

09 IKEA PS 2012 килим, гладко тъкан 199лв. Латексовият гръб придържа килима стабилно на място. Дизайн: Мария Винка. Ш186×Д300см. 202.116.62 10 TORVA плюшена играчка 19,50лв. Д50см. 301.957.46 11 HÄREN хавлия 13,50лв/бр. Дългите фини нишки на пенирания памук придават повече мекота и здравина. Ш100×Д150см. 801.635.64

12 DVALA калъфка за възглавница 6,99лв/к-т 2 бр. 100% памук. Д50×Ш60см. 001.899.16 13 STUVA шкафче с чекмеджета 218лв. Ш60×Д50, В64см. 898.887.07 14 ново IKEA PS 2012 стол 299лв. Дизайн: Вибке Браш. Ш75×Д84, В112см. 502.049.00 Ще откриете всичко, от което се нуждаете, в магазин ИКЕА.

15 GURLI одеяло 19лв/бр. 70% акрил, 30% полиестер. Ш120×Д180см. 002.049.07 16 ново IKEA PS 2012 купа 19лв/бр. Сплав от дърво и пластмаса. Дизайн: Маркус Арвонен. Ø39. В7см. 802.060.40 17 SKOJIG работна лампа 49лв/бр. Тествана за безопасност, със защита за малки пръстчета. Стомана и пластмаса. В40см. 001.518.62


250

Стил

Внесете си малко цвят. Ярките акценти могат да разведрят всяка стая. Често са необходими само един или два аксесоара в искрящ цвят – нещо, което излъчва жизненост и контраст – за да придадете нов облик на стаята. Но не се страхувайте и да експериментирате. Няма правила, стига да ви харесва.

09

10

02

01 03

11 04

LACK стенен рафт

35лв Креслото POPPTORP не само разкрасява стаята, но и е практично – под възглавницата има място за съхранение. 05 12

13

14 06

VALBORG калъфка за възглавница

07 08

9,99лв/бр

15

16

01 IKEA PS FÅNGST текстилен органайзер с 6 отделения 5,99лв/бр. 100% полиестер. Дизайн: А. Хулден/С. Далман. Ø29, Д168см. Тюркоаз 900.961.64 02 IKEA PS 2012 LED висяща лампа 199лв/ бр. Стомана. Дизайн: Хенрик Пройц. Ø45, В15см. Синьо 002.117.81 03 PREMIÄR картина 299лв. Мотив: Марк А. Джонсън. Брезент. Ш200×В140см. Вълни, Хаваи 101.858.28

04 SLÄTTHULT декоративни стикери 19,50лв. Мотив: Ателие LZC. Пластмаса и хартия. Фолклор 902.089.82 05 ново IKEA PS 2012 пейка с рафтове за обувки 75лв/бр. Можете да разположите няколко модула един върху друг или един до друг в зависимост от наличното пространство и нуждите ви. Иглолистна дървесина, гланцова боя. Дизайн: Франсис Кайует. Ш52×Д33, В65см. Синьо 002.067.46

06 VALBORG калъфка за възглавница 9,99лв/бр. 100% памук. Д40×Ш60см. 302.052.03 07 MALIN BLAD килим, къса нишка 59лв. 100% полипропилен. Дизайн: Мичико Наката. Ш133×Д195см. 402.255.16 08 SPÖKA нощна лампа 29лв. Светлината се включва и изключва, като натиснете главата на духчето. В10см. 701.509.82

09 VALBORG калъфка за възглавница 9,99лв/бр. 100% памук. Д40×Ш60см. Червено-виолетово/оранжево 202.052.08 10 KASSETT кутия с капак 8,99лв/к-т 2 бр. Оцветен картон. Ш16×Д26, В15см. Тъмнорозово 402.243.19 11 LACK стенен рафт 35лв. Д110×Ш26см. Червено 501.937.32

12 VÄNNERNA LÄPPAR възглавница 19лв. Д60см. 002.231.66 13 POPPTORP кресло с възглавница 99лв/бр. Калъфка: 100% памук. К. Хагберг/М. Хагберг. Ш67×Д73, В67см. 999.030.38 14 LACK масичка 25лв. Силно гланцираните повърхности отразяват светлината и разведряват стаята. Д55×Ш55, В45см. 801.937.35

15 LAMPAN настолна лампа 6,49лв/ бр. Пластмаса. Дизайн: К. Йерстам/М. Елебек. Абажур Ø19см. В29см. Червено 100.960.97 16 GISLEV килим, къса нишка 35лв. Нишка: 100% полипропилен. Ш133×Д195см. Червено 902.254.01 имате ваш личен стил. Магазин иКЕА предлага всичко необходимо, за да обзаведете дома си в него.


252

ДЕКОРАЦИЯ

Този комплект вази, които се прибират една в друга, ви пести пространство.

08

01

03

09

MÅTTFULL ароматизирана свещ в стъклена чашка

1,49лв/бр

07 02

ново 04

VARLIG поставка за чаена свещ, к-т 2 бр

7,99

ново

06

лв

10

05

11

NEGLINGE поставка за свещи

0,99лв/бр 12 „Тъй като се интересувам от мода, вдъхновението ми за тези поставки за свещи дойде от типичните десени за костюми. За мен беше предизвикателство да намеря ново приложение на тези класически мотиви.“ Дизайнерът Мария Винка

01 ново VARLIG фенер за свещ 19лв. Можете да използвате фенера с обикновени или блок свещи, в зависимост от това как сте обърнали основата. В30см. 602.188.26 02 MÅTTFULL ароматизирана свещ в стъклена чашка 1,49лв/бр. След като свещта изгори, стъклената чашка може да се използва като поставка за чаена свещ. В6см. Бяло 502.096.10

03 ANGENÄM купа 39лв/бр. Оцветен алуминий. Дизайн: Нике Карлсон. Ø45см. Тъмнокафяво 801.865.70 04 ново VINÄGER декоративна ваза 29лв. Лакиран бамбук. Дизайн: Никола Картолези. В48см. Бяло 801.865.46

Поставката е с двойна функция – едната страна е подходяща за чаени свещи, а другата – за високи.

05 ново VARLIG поставка за чаена свещ 7,99лв/к-т 2 бр. Едната страна е за малки чаени свещи, а другата – за по-големи. Прахово боядисана стомана и хартия. Дизайн: Мария Винка. В6см. 102.098.86 06 ANGENÄM купа 45лв. Оцветен алуминий. Дизайн: Нике Карлсон. Д30×Ш23, В16см. Тъмнокафяво 001.865.69

07 FÖRSÖKA ароматизирана блок свещ 9,99лв/к-т 3 бр. Растителен восък. В10см. Бежово 902.258.06 08 BLADET ваза 15лв. Стъкло. Дизайн: Ане Нилсон. В30см. 601.505.53

09 CYLINDER ваза/купа 35лв/к-т 3 бр. Включва: 1 ваза (височина 20см, Ø18см), 1 ваза (височина 15см, Ø14см) и 1 купа (височина 9см, Ø22см). Стъкло. Дизайн: Ане Нилсон. 801.750.91 10 ново VINÄGER купа 15лв/бр. Лакиран бамбук. Дизайн: Никола Картолези. Ø23, В10см. Черно 001.865.50

11 HULTET купа 9,99лв. Лакиран бамбук. Ø30, В5см. 400.651.60 12 NEGLINGE поставка за чаени или високи свещи 0,99лв/бр. Стъкло. Дизайн: К. Хагберг/М. Хагберг. В5см. 901.520.94 Спешно ви трябва декорация? Посетете магазин ИКЕА.


254

дЕКорАцИя

GLANSIG поставка за чаена свещ

Търсите нещо по-голямо за центъра на масата? Комбинирайте няколко модулни свещника.

03

2,49лв/бр

07

06

ново

02

09

08 01

VASEN ваза

3,99лв 05 11 04

Придайте блясък и на най-семплата свещ.

12 10

Поставката побира различни размери чаени свещи от двете си страни.

13

01 VASEN ваза 3,99лв. Стъкло. Дизайн: Оса Грей. В20см. 000.171.33 02 BRÄCKE фенер 19лв/бр. Стъкленият фенер е изваян от изкусен майстор. Стъкло и поцинкована стомана. В16см. 901.673.35 03 ново IKEA PS 2012 свещник 39лв/бр. Прахово боядисан алуминий. Дизайн: Илен Йохансон. Бяло 702.113.58 Синьо 302.113.84

04 ново VISKA поставка за чаена свещ 9,99лв/к-т 8 бр. Можете да използвате 8-те поставки за чаени свещи отделно или да разположите поставките от прозрачно стъкло над цветните за по-различна визия. Включва: 4 цветни поставки за чаени свещи (височина 3.5см) и 4 поставки от прозрачно стъкло (височина 4.5см). Стъкло. Дизайн: Джойеон Лий. 202.097.77

05 JÄBBIG блок свещ 5,99лв/бр. Парафин/ растителен восък. В9см. Синьо-зеленo 402.258.23 Не се чудете – украсете! Посетете магазин ИКЕА за вдъхновение.

06 GLANSIG поставка за чаена свещ 2,49лв/бр. Стъкло. Дизайн: Гунел Салин. В8см. Синьо 402.097.81 07 VÅRLIKT ваза 23,50лв. Стъклената ваза е изваяна от изкусен майстор. Дизайн: Гунел Салин. В30см. Тъмнолилаво 901.751.04 08 SMYCKA изкуствено цвете 1,99лв. Пластмаса и 100% полиестер. В43см. Орхидея, различни цветове 701.536.50

09 VÅRLIKT купа 7,99лв. Ръчна изработка. Стъкло. Дизайн: Гунел Салин. Ø15, В7.5см. Тъмнолилаво 102.128.84 10 SOCKERÄRT ваза 23,50лв. Може да се използва и като кана. Стомана с емайлно покритие. Дизайн: Сига Хеймис. В22см. Вместимост: 1.4л. Бяло 801.484.65

11 IKEA STOCKHOLM купа 49лв. Прахово боядисана стомана. Дизайн: Моника Мулдер. Ø42, В9.5см. Бяло 901.840.52 12 FÖRTJUST свещник 9,99лв/бр. Стъкло и алуминий. Дизайн: Й. Асхоф/Х. Брогорд. В20см. 802.142.81 13 FÖRTJUST поставка за свещ 3,99лв. Стъкло. Дизайн: Й. Асхоф/Х. Брогорд. В4см. 402.142.83


256

кашпи и саксийни растения

01 RÅGKORN кашпа 69лв/бр. Ратан. За саксии с макс. диаметър 32см. 202.134.87 02 HASSELNÖT кашпа 79лв/бр. За саксии с макс. диаметър 24см. 801.866.12 03 MANDEL кашпа 17,50лв/бр. За саксии с макс. диаметър 24см. 701.658.08 04 SOCKER оранжерия 29лв. Ш45×Д22, В35см. 701.866.03 05 KALASA кашпа 19,50лв/бр. За саксии с макс. диаметър 24см. 501.861.09

06 ново IKEA PS 2012 поставка за растения с 3 кашпи 59лв. В176см. За саксии с макс. диаметър 12см. 902.062.52 07 MANDEL кашпа 1,99лв/бр. За саксии с макс. диаметър 10.5см. 101.658.06 08 FEJKA изкуствено саксийно растение 7,99лв/бр. 902.076.85 Градинка до леглото с FEJKA – вижте повече на стр. 72. 09 SKURAR кашпа 5,99лв/бр. За саксии с макс. диаметър 10.5см. 201.861.01

10 ORÄDD кашпа 1,15лв/бр. Керамика. Дизайн: К. Хагберг/М. Хагберг. За саксии с макс. диаметър 10.5см. Бежово 201.745.94 11 FEJKA изкуствено саксийно растение орхидея 15лв. Изкуствено растение с естествен вид, което запазва свежестта си в продължение на много години. Полиетиленова пластмаса и стомана. В45см. Орхидея, различни цветове 202.076.84

12 ново JUBEL самополиваща се саксия 25лв/бр. Помага на растенията ви да се развиват добре, дори ако не можете да ги поливате редовно. Лакирано стъкло. Дизайн: Ева Сьодин. Бяло 501.861.28 13 KARDEMUMMA кашпа 6,99лв/бр. Глина. Дизайн: С. Едхолм/Л. Улиниус. За саксии с макс. диаметър 14см. Бяло/различни десени 701.737.33

14 PEKANNÖT кашпа 7,99лв. Ратан. За саксии с макс. диаметър 12см. 002.123.04 15 SALMBÄR кашпа 35лв. Морска трева. За саксии с макс. диаметър 32см. Райе/зелено 501.866.18 Вижте всички саксийни растения в магазин икеа. предлагаме както естествени, така и невероятно реалистични изкуствени растения.

01

02

Изкуствената орхидея запазва свежестта си в продължение на много години. 03

04 05 10 ORÄDD кашпа

08

11

1,15 лв/бр

07

06

ново

09

IKEA PS 2012 поставка за растения с 3 кашпи

59лв

„Исках да създам нещо за всеки любител-градинар – дори и за хората, които живеят в ограничени пространства. Тази вертикална поставка ви позволява да отглеждате растения вкъщи, без да заема много място.” Дизайнерът никола картолези

12

13

ново Вътрешната част е в три различни нюанса, за да можете да сменяте цвета, който се вижда през отвора.

15

14


258

рАМКИ И КАртИнИ

01 RIBBA рамка 19лв. С паспарту, което откроява снимката и улеснява поставянето й в рамка. Може да се окачи хоризонтално или вертикално в зависимост от наличното пространство. За снимка/картина Ш40×В50см. Бяло 200.783.33 02 RIBBA рамка 15,50лв. За снимка/картина Ш30×В40см. Черно 101.325.28 03 RIBBA рамка 29лв. За снимка/картина Ш50×В70см. Бяло 300.783.37

04 RIBBA рамка 45лв. За снимка/картина Ш70×В100см. Черно 301.325.27 05 RIBBA рамка 9,99лв. За снимка/картина Ш21×В30см. Цвят алуминий 501.683.08 06 RIBBA рамка 11,50лв. Дълбока рамка – мотивът може да бъде отпред или отзад. За снимка/картина Ш23×В23см. Д4.5см. Бяло 000.780.32 07 RIBBA рамка 11,50лв. За снимка/картина Ш23×В23см. Д4.5см. Черно 000.780.51

08 VIRSERUM рамка 19,50лв. С паспарту, което откроява снимката и улеснява поставянето й в рамка. Дизайн: Карина Бенгс. За снимка/картина Ш40×В50см Бяло 001.747.69 09 RIBBA рамка 15лв. За снимка/картина Ш30×В40см. Цвят алуминий 701.683.12 Всичко изглежда по-добре в рамка. Изберете такава по ваш вкус в магазин ИКЕА.

10 ново OLUNDA картина 19лв. Мотив: Лола Фрейзър. Образите са врязани и разгънати, което придава на картината допълнителна дълбочина. Ш30×В30см. 501.858.26 11 BISPGÅRDEN картина 29лв. Мотив: Пиер-Джозеф Редут. Картината е готова за окачване. Ш38×В48см. 502.089.36

12 OLUNDA картина 69лв. Мотив: Пабло Пикасо. Ш103×В39см. Скици 901.510.42 13 ново PJÄTTERYD картина 95лв. Мотив: Хорст Бюроу. Платно. Ш90×В90см. Бамбук 302.090.17

RIBBA рамка

01

Или изберете някой от нашите фаворити.

15,50лв 02

12

ново

03

OLUNDA картина

19лв

11

10

14

04

Поставете шедьовъра си в рамка...

06

07

05

13

ново PJÄTTERYD картина

95лв 08

09

14 HALLARYD картина 199лв. Триизмерна структура – можете да я видите и докоснете. Ш83×В108см. Модернистична светлина I 202.089.09 Магазин ИКЕА е най-достъпната галерия.


260

огледала

01 02

10 11

08

04

03

09

Идеални за етажерката EXPEDIT.

HEMNES огледало

149лв 05

06

ново

07

HYLKJE огледало

5,99лв/бр

HÖNEFOSS огледало, к-т 10 бр

25лв 12

Освежете стената с огледало (а защо не и четири) в ярък цвят.

13

Разгърнете въображението си, като сами комбинирате залепящите се огледала.

01 STAVE огледало 69лв/бр. Създайте своя собствена комбинация от 3 огледала. Огледално стъкло и фолио. Ш40×В160см. Избелен дъб 801.784.24 02 ново IKEA PS 2012 огледало 99лв. Огледално стъкло и масив иглолистна дървесина с безцветен лак. Дизайн: Илен Йохансон. Ш52×В118см. 302.194.60

03 STAVE огледало 39лв. Подходящо за употреба в помещения с висока влажност. Ш70×В70см. 002.235.24 04 LEVANGER огледало 129лв. Може да се окачи хоризонтално или вертикално. Ш95×В58см. 301.212.51 05 ново HYLKJE огледало 5,99лв/бр. Ш30×В30см. Синьо 102.302.51 Жълто 102.174.81 Розово 402.264.79 Оранжево 502.302.49

06 EXPEDIT етажерка с огледални врати 160лв. Огледално стъкло, меламиново фолио, МДФ, ABS пластмаса. Дизайн: Торд Бьорклунд. Ш79×Д39, В79см. Бяло 899.084.80 07 UNG DRILL огледало 59лв. Огледално стъкло и пластмаса. Ш59×В85см. Черно 402.137.59

08 SONGE огледало 199лв. Подходящо за употреба в помещения с висока влажност. Огледално стъкло, масив иглолистна дървесина и фолио. Ш91×В197см. Сребристо 601.784.15 09 HEMNES огледало 149лв. Може да се окачи хоризонтално или вертикално. Огледално стъкло и масив иглолистна дървесина, байц с безцветен лак. Ш74×В165см. Сиво-кафяво 202.137.22

10 EKNE огледало 75лв. Може да се окачи хоризонтално или вертикално. Огледално стъкло и прахово боядисана стомана. Дизайн: Иба Страндмарк. Ш150×В70см. 301.931.39 11 MONGSTAD огледало 199лв. Може да се окачи хоризонтално или вертикално. Огледално стъкло и фурнир ясен, байц с безцветен лак. Ш94×В190см. Черно-кафяво 000.815.91

12 KOLJA огледало 25лв. Огледално стъкло. Ø55см. 301.335.22 13 HÖNEFOSS огледало 25лв/к-т 10 бр. Можете да съчетаете в разнообразни форми и размери. Стъклото е в два различни кафяви нюанса, по 5 огледала от всеки. Огледално стъкло. Дизайн: Юлия Тройтигер. Ш18×В21см. 601.820.59


MALM скрин с 3 чекмеджета 129лв. Размерът е съобразен с кутиите SKUBB (комплект от 6 броя), с които шкафовете и чекмеджетата са удобно подредени. Фурнир ясен, байц с безцветен лак. Ш80×Д48, В78см. Черно-кафяво 801.033.44 Предлага се и във: Фурнир бреза 300.539.21 Избелен дъб 701.786.03

KASSETT кутия с капак 13,50лв/к-т 2 бр. Подходяща за библиотека HEMNES и етажерка BESTÅ (с дълбочина 40см). Оцветен картон. Ш27×Д35, В18см. Бяло 202.242.83 Предлага се и в: Черно 002.242.79 Синьо 802.242.75 Тъмнорозово 602.242.76

129лв

13,50лв


264

скриноВе

01 BRIMNES скрин с 3 чекмеджета 159лв. Фолио и закалено стъкло. Ш78×Д41, В95см. 502.261.29 02 HEMNES скрин с 6 чекмеджета 349лв. Размерът е съобразен с кутиите GARNITYR (комплект от 7 броя), с които чекмеджетата са удобно подредени. Масив иглолистна дървесина, байц с безцветен лак. Ш110×Д51, В132см. 701.212.49 03 MALM скрин с 6 чекмеджета 249лв. С меки подложки за бижута и др. Фурнир ясен, байц с безцветен лак и огледално стъкло. Ш40×Д48.5, В123см. 601.279.73 04 NYVOLL скрин с 6 чекмеджета 499лв. Чекмеджета със стопери за плавно затваряне. Ш146×Д50, В80см. 602.302.44 05 RAST скрин с 3 чекмеджета 49,50лв. Нетретирана масивна дървесина. Ш62×Д30, В70см. 753.057.09 06 BRIMNES скрин с 4 чекмеджета 159лв. Фолио и закалено стъкло. Ш39×Д41, В124см. 102.180.27 07 MANDAL скрин с 4 чекмеджета 349лв. Масив бреза с безцветен лак. Ш79×Д48, В103см. 401.763.18 08 TARVA скрин с 5 чекмеджета 199лв. Нетретирана масивна дървесина. Ш79×Д39, В127см. 502.214.19 09 MALM скрин с 4 чекмеджета 139лв. Размерът е съобразен с кутиите SKUBB (комплект от 6 броя), с които шкафовете и чекмеджетата са удобно подредени. Ш80×Д48, В100см. 002.145.53 10 BIRKELAND скрин с 6 чекмеджета 569лв. Ш160×Д52, В91см. 401.901.40 Търсите нещо малко по-различно? Вижте още повече цветове и стилове на IKEA. bg. 11 MALM скрин с 2 чекмеджета 99лв. Може да се използва и като нощно шкафче. Ш40×Д48, В55см. 302.253.76 12 HEMNES скрин с 3 чекмеджета 219лв. Масив иглолистна дървесина, байц с безцветен лак. Ш110×Д51, В97см. 301.805.42 13 ново NORDLI нощно шкафче 139лв. На скрития рафт има място за разклонител за всичките ви зарядни. В чекмеджето ще откриете подвижна приставка, в която можете да поставите всичките си дребни вещи. Дизайн: Ула Вилборг. Ш30×Д50, В67см. 402.192.85

07 09 02

01

08

06

Огледалото е скрито точно там, където ви трябва.

Нетретирана дървесина – красива сама по себе си, но и лесна за боядисване.

03

04 10 13

ново NORDLI нощно шкафче

139лв

12

HEMNES скрин с 3 чекмеджета

05

Чекмеджета, които се затварят тихо – за да не будим любимите хора, когато се приготвяме сутрин.

219лв 11

RAST скрин с 3

чекмеджета

49,50 лв Вътрешният рафт е подходящ за разклонители, а кабелът можете да скриете в крака на шкафчето.


266

съхРАНЕНИЕ НА обуВКИ

Закачете обувките с висок ток на релса за кърпи.

С тази комбинация обувките ви не са разпилени по пода.

10

08

09

02

ново

04 03

IKEA PS 2012 пейка с рафтове за обувки

75лв/бр 13

01

Комбинирайте няколко пейки една върху друга или една до друга в зависимост от пространството, с което разполагате.

12

07

05 DETOLF витрина

TRONES шкаф за обувки/ съхранение с 3 отделения

99 лв

59лв 11

HEMNES шкаф за обувки с 4 отделения

06

175лв 01 PORTIS закачалка за шапки 35лв. Прахово боядисана стомана. Ш90×Д31, В33см. 600.997.91 02 SKUBB органайзер с 5 отделения 9,99лв. Ш35×Д34, В120см. 402.105.53 MULIG лост за закачалки 5,99лв. Д60–90см. 301.794.35 03 STOLMEN поставка за обувки 348лв. Може да се монтира към тавана или стената. Ш72×Д50, В210–330см. 499.074.30

Изложете найкрасивите си обувки на показ. 04 FINTORP релса 13,50лв. Ако ви е необходима по-голяма дължина, свържете няколко релси FINTORP със скоба. Прахово боядисана стомана. Дизайн: Карина Бенгс. Д79см. Черно 002.019.04 05 HEMNES шкаф за обувки с 4 отделения 175лв. Побира поне 8 чифта обувки. Дизайн: К. Хагберг/М. Хагберг. Ш107×Д22, В101см. Бяло 601.561.21

06 PORTIS поставка за обувки 39лв. Побира поне 8 чифта обувки. Прахово боядисана стомана. Дизайн: Йон Карлсон. Ш90×Д34, В28см. Черно 800.997.90 07 DETOLF витрина 99лв. Фолио и закалено стъкло. Ш43×Д37, В163см. Черно-кафяво 101.192.06 Няма такова нещо като прекалено много обувки. Вижте повече идеи къде да ги съхранявате в магазин ИКЕА.

08 STÄLL шкаф за обувки с 3 отделения 189лв. Двуредовото разпределение на всяко отделение осигурява място за повече обувки. Дизайн: Сара Фагер. Ш79×Д29, В148см. Бяло 501.780.91 09 BYGEL релса 3,99лв. Може да се използва и като поставка за кърпи или капаци на тенджери. Прахово боядисана стомана. Д55см. Сребристо 500.726.45 Релса 5,99лв. Д100см. 300.726.46

10 PAX TANEM гардероб с аксесоари 285лв. Плитка рамка – идеална за ограничени пространства. Бяло/тюркоаз 899.075.55 11 TJUSIG поставка за обувки 49лв. 2 поставки за обувки могат да се монтират една върху друга. Приложени са свързващи елементи. Побира поне 6 чифта обувки. Лакиран масив твърда дървесина и неръждаема стомана. Ш79×Д32, В37см. 101.526.39

12 TRONES шкаф за обувки/съхранение с 3 отделения 59лв. Полипропиленова пластмаса. Ш51×Д18, В39см. 100.319.87 13 ново IKEA PS 2012 пейка с рафтове за обувки 75лв/бр. Можете да разположите няколко модула един върху друг или един до друг според наличното пространство. Лакиран масив иглолистна дървесина. Ш52×Д33, В65см. Синьо 002.067.46 Черно 802.067.47 Червено 702.067.43


268

гАРдеРОби

Безкрайни възможности за вътрешна организация с KOMPLEMENT.

Огромно разнообразие от врати с панти и плъзгащи се врати в различни стилове – комбинирайте на воля.

PAX рамка за гардероб с аксесоари. Размерите са съобразени с аксесоарите KOMPLEMENT – съчетайте според нуждите си. Ш200×Д66, В236см. Бяло/бежово 099.174.07 Кутиите SKUBB и текстилната етажерка се продават отделно. Създайте собствена комбинация на IKEA.bg. 10 г. безплатна гаранция. Вижте повече на стр. 311.

Обща цена:

782лв Рамка:

340лв Аксесоари:

442лв


270

гАРдЕРОбИ

PAX AULI гардероб с плъзгащи се врати. Размерите са съобразени с аксесоарите KOMPLEMENT – съчетайте според нуждите си. Фолио и огледално стъкло. Ш150×Д66, В236см. Черно-кафяво/огледално стъкло 699.084.76 Кутията SKUBB се продава отделно. Създайте собствена комбинация на IKEA.bg. 10 г. безплатна гаранция. Вижте повече на стр. 311. В магазин ИКЕА ще откриете още по-голямо разнообразие от цветове, материали и идеи.

Обща цена:

1216

лв

Рамка и врати:

810лв Аксесоари:

406лв

PAX LYNGDAL гардероб с плъзгащи се Обща цена: врати. Размерите са съобразени с аксесоарите KOMPLEMENT – съчетайте според нуждите си. Фолио, алуминий и закалено стъкло. Ш150×Д66, В236см. Ефект бреза/стъкло Рамка и врати: 899.057.40 лв Кутиите SKUBB се продават отделно. Създайте собствена комбинация на IKEA.bg. Аксесоари: 10 г. безплатна гаранция. Вижте повече на лв стр. 311.

813

лв

610

203

Обща цена: PAX ÅNSTAD гардероб с плъзгащи се врати. Размерите са съобразени с аксесоарите KOMPLEMENT – съчетайте според нуждите си. Покритие: гланцово фолио. Ш200×Д66, В236см. Бяло/бял гланц 799.103.27 Рамка и врати: Дръжките LANSA и кутиите SKUBB се продават лв отделно. Създайте собствена комбинация на IKEA.bg. Аксесоари: 10 г. безплатна гаранция. Вижте повече на лв стр. 311.

1205лв 830 375


272

гардероби

Новите ни ъглови конфигурации оползотворяват ефективно пространството.

Издърпайте лоста за лесен достъп до дрехите в дъното на гардероба.

обща цена: PAX NEXUS VIKEDAL гардероб, врати с панти. Размерите са съобразени с аксесоарите KOMPLEMENT – съчетайте според нуждите си. Ш150×Д60, В201см. Черно-кафяво/огледално 099.103.40 Дръжката за огледалната врата е рамка и врати: включена. лв Кутията SKUBB се продава отделно. Създайте собствена комбинация на IKEA.bg. аксесоари: 10 г. безплатна гаранция. Вижте повече на лв стр. 311.

лв

714 474

240

PAX BALLSTAD гардероб, врати с панти. Размерите са съобразени с аксесоарите KOMPLEMENT – съчетайте според нуждите си. Ш150×Д37, В236см. Бяло/бяло 299.057.57 Дръжките и кутиите SKUBB се продават отделно. Създайте собствена комбинация на IKEA.bg. 10 г. безплатна гаранция. Вижте повече на стр. 311.

обща цена:

лв

495

рамка и врати:

345лв аксесоари:

лв

150

PAX HEMNES гардероб, врати с панти. Размерите са съобразени с аксесоарите KOMPLEMENT – съчетайте според нуждите си. Фолио и иглолистен масив, байц с безцветен лак. Ш123/123×Д37, В236см. Бяло/сивокафяво 499.103.43 Дръжките, кутиите за обувки SKUBB и кутиите GARNITYR се продават отделно. Създайте собствена комбинация на IKEA.bg. 10 г. безплатна гаранция. Вижте повече на стр. 311.

обща цена:

995лв рамка и врати:

875лв аксесоари:

120лв


274

гАрдЕробИ И АКсЕсоАрИ

01 ELGÅ FENSTAD гардероб с 3 плъзгащи се врати 710лв. Когато са отворени, плъзгащите се врати заемат по-малко пространство от стандартните. Комплект с 3 лоста за закачалки. Останалите аксесоари се продават отделно. Фолио и огледално стъкло. Ш217×Д58, В203см. Бяло/огледално 198.614.43 02 ново ALGOT модул с мрежести кошници 102лв. Прахово боядисана стомана. Дизайн: Франсис Кайует. Ш41×Д60, В201см. Бяло 799.077.06 03 BRIMNES двукрилен гардероб 199лв. Побира сгънати дрехи, както и дълги и къси дрехи на закачалка. 1 лост за закачалки, 1 подвижен и 1 неподвижен рафт. Дизайн: К. Хагберг/М. Хагберг. Ш78×Д50, В190см. Бяло 502.180.30 04 STOLMEN 2 модула 862лв. Могат да се монтират към тавана или стената. Прахово боядисана стомана и боя. Дизайн: Илен Йохансон. Ш220×Д50, В210–330см. Бяло 699.041.62 05 BIRKELAND гардероб 579лв. Гладкоплъзгащи се чекмеджета със стопери. Комплект с 1 лост за закачалки. Дизайн: Й. Асхоф/Х. Брогорд. Ш109×Д58, В200см. Бяло 002.270.08 06 IKEA PS етажерка за дрехи 59лв. С 3 колелца и дръжка на гърба за лесно преместване. Подвижни рафтове. Дизайн: Миа Кулин. Ш52×Д68, В164см. Черно 601.224.71 07 ASPELUND трикрилен гардероб 349лв. Огледалната врата може да се постави отляво, отдясно или в средата. Фолио и огледално стъкло. Ш130×Д54, В190см. Бяло 801.572.14 08 MULIG стойка за закачалки 15лв. Прахово боядисана стомана. Дизайн: Хенрик Пройц. Макс. товароносимост: 20 кг. Ш99×Д46, В151см. Бяло 601.794.34 Вижте още страхотни идеи в магазин ИКЕА. 09 HEMNES трикрилен гардероб 699лв. Комплект с 4 подвижни рафта и 2 лоста за дрехи. Иглолистен масив, байц с безцветен лак. Ш152×Д58, В197см. Черно-кафяво 002.080.24 10 BYGEL закачалка 1,99лв/к-т 2 бр. Прахово боядисана стомана. Дизайн: Инма Бермудез. Сребристо 202.029.07 11 DOMBÅS гардероб 179лв. В комплекта са включени 5 рафта и 1 лост за закачалки. Ш140×Д51, В181см. Бяло 702.157.14

01

05

Допълнително място за дрехи, когато гардеробът се препълни.

07

08

02

06 IKEA PS етажерка за дрехи

59лв

ново

ELGÅ FENSTAD гардероб с 3 плъзгащи се врати

710лв Обикновените закачалки превръщат стената в място за съхранение на дрехи и аксесоари.

Изградете собствена конфигурация в зависимост от пространството, бюджета и нуждите си.

03

09

11

04

10 DOMBÅS гардероб

179лв


BRIMNES кушетка с 2 чекмеджета 399лв. Матракът и спалното бельо се продават отделно. Покритие: фолио. Дизайн: К. Хагберг/М. Хагберг. Ш86×Д205, В57см. Подходящ матрак: 80×200см. Бяло 002.287.05

399лв

EIVOR ORD плик за завивка и калъфка 22,50лв. 100% памук. Дизайн: Колеж по дизайн „Бекманс“. Плик за завивка Ш150×Д200см. Калъфка Д50×Ш60см. Бяло/черно 602.072.34

22,50лв


278

ЛегЛа

Любимо място и през деня. Време е да погледнете на леглото си от друг ъгъл. То е не само място за сън, но и за четене на книги, гледане на телевизия, работа и закуска. Затова и леглата на ИКЕА са създадени не просто за спане. Пример за това е любимецът ни DUKEN, който има тялото на легло и душата на диван. Горната табла e с пластмасова мрежа,

което я прави идеална облегалка. Можете да избирате измежду различни калъфи, които лесно се свалят и перат. Разгледайте и леглата ни с вградени чекмеджета за спално бельо, дрехи и други вещи. Иска ви се да ги изпробвате? Нужно е само да посетите магазина.

02

HEMNES легло 01

ново DUKEN легло

430лв

03

350лв 04

05

BRIMNES кушетка с 2 чекмеджета

399лв

01 ново DUKEN легло 350лв. Изберете един от двата калъфа за таблата на леглото – подходящи за машинно пране. Прахово боядисана стомана и 100% памук. Ш166×Д215см, В107см. Подходящ матрак: 160×200см. 699.031.34 02 HEMNES легло 430лв. Страниците могат да се регулират, което ви позволява да използвате матраци с различна височина. Масив иглолистна дървесина, байц с безцветен лак. Ш174×Д211, В122см. Подходящ матрак: 160×200см. 298.895.35

03 BRIMNES легло с чекмеджета 400лв. Четирите чекмеджета в леглото осигуряват предостатъчно място за съхранение. Ш166×Д206, В47см. Подходящ матрак: 160×200см. 399.029.37 BRIMNES горна табла за легло с място за вещи 200лв. В нея можете да съхранявате нещата, които искате да държите близо до леглото си. Ш166×Д28, В111см. 802.287.11 Подматрачните рамки, матраците и спалното бельо се продават отделно.

04 OPPDAL легло с чекмеджета 580лв. Четирите чекмеджета в леглото осигуряват предостатъчно място за съхранение. Ш166×Д206, В42см. Подходящ матрак: 160×200см. 898.894.48 OPPDAL горна табла за легло с място за вещи 230лв. Ш166×Д24, В98см. 502.041.65 05 BRIMNES кушетка с 2 чекмеджета 399лв. Диван, единично легло, двойно легло и място за съхранение на вещи – всичко в една мебел. Покритие: фолио. Ш86×Д205, В57см. Подходящ матрак: 80×200см. 002.287.05


280

лЕГлА

Стълбата може да се окачи отляво или отдясно. 06

02 STORÅ леглонадстройка

07

449лв 01

Регулируеми страници – можете да използвате матраци с различна височина.

04

03

FJELLSE

легло Лесна трансформация от кушетка в двойно легло.

89 лв

08

05

09

01 LEIRVIK легло 215лв. Прахово боядисана стомана. Ш168×Д209, В146см. Подходящ матрак: 160×200см. 198.499.60 02 STORÅ легло-надстройка 449лв. Ш153×Д213, В214см. Подходящ матрак: 140×200см. 001.608.66 03 IKEA PS 2012 кушетка с чекмеджета, матрак, възглавници 1029лв. Ш87×Д210, В77см. Размери на леглото: 138×200см. 099.031.89

04 NYVOLL легло 250лв. Страниците могат да се регулират, за да използвате матраци с различна височина. Ш170×Д226, В100см. Подходящ матрак: 160×200см. 098.894.90 05 FJELLSE легло 89лв. Масивна дървесина – здрав естествен материал. Ш147×Д207, В80см. Подходящ матрак: 140×200см. 301.850.64

06 MANDAL легло с чекмеджета 620лв. Ш160×Д202, В27см. Подходящ матрак: 160×200см. 301.763.09 Горна табла за легло 240лв. В62см. 701.763.12 07 MALM легло 330лв. Ш177×Д211, В77см. Подходящ матрак: 160×200см. 298.498.46 MALM горна табла/рафтове за легло, 3 модула 370лв. Ш177×Д31, В77см. 101.279.75 Вижте как MALM може да спаси една връзка на стр. 56.

08 NORDLI легло 460лв. Ш165×Д212, В100см. Подходящ матрак: 160×200см. 699.031.48 Посетете магазин ИКЕА за пробна дрямка. 09 BIRKELAND легло 699лв. Ш163×Д212, В119см. Подходящ матрак: 160×200см. 399.062.66 Подматрачните рамки, матраците и спалното бельо се продават отделно.


282

матраци

01 BEKKESTUA горна табла за легло 330лв. Ш160×В120см. 701.920.67 SULTAN HEGGEDAL пружинен матрак 1399лв. 5 зони на комфорт облекчават напрежението върху раменете и бедрата. Естествените материали като латекс, конски косъм, памук, вълна и лиосел осигуряват допълнителен комфорт. Твърдост: твърд. Ш160×Д200см. Височина: 26см. 001.806.52 SULTAN ATLÖY основа за матрак тип „френско легло“ 600лв. Краката се продават отделно. Ш160×Д200, В26см. 401.603.84 SULTAN TORÖD топ матрак 600лв. Ш160×Д200см. Височина: 7см. 601.808.09

02 SULTAN HJELMÅS пружинен матрак с топ матрак 899лв. Латексовият слой с дебелина 4.5см в топ матрака облекчава напрежението в тялото и ви помага да си почивате по-пълноценно. Твърдост: средно твърд. Ш160×Д200см. Височина: 26см. 701.566.58 SULTAN ATNA основа за матрак „френско легло“ 400лв. Краката се продават отделно. Ш160×Д200, В20см. 201.588.10 10 г. безплатна гаранция за SULTAN. Прочетете повече на стр. 311.

SULTAN HJELMÅS пружинен матрак с топ матрак

899лв 02

SULTAN HEGGEDAL пружинен матрак

01

1399лв

03

Хубавият ден винаги започва с хубави сънища. Всички спим по различен начин. Затова правилният избор на матрак варира от човек на човек. Латексът, пружините, пяната и конският косъм имат различни качества. Вие избирате кой е най-подходящият за вас материал.

Само вие можете да прецените какъв тип матрак ще ви осигури удобство по време на сън. Единственото, което ние можем да направим, е да ви предложим възможно най-богат избор. Елате в магазина и изпробвайте различните матраци и комбинации. Легнете по корем, по гръб, настрани. Допълнете комфорта с топ матрак, протектор, завивка и възглавници. Ако ви трябват още насоки и съвети, посетете IKEA.bg.

03 SULTAN HAGAVIK пружинен матрак 569лв. Индивидуално пакетираните активни пружини осигуряват изключително прецизна опора на тялото и облекчават напрежението в раменете и хълбоците. Твърдост: средно твърд. Ш160×Д200см. Височина: 25см. 701.562.91 SULTAN AUKRA основа за матрак тип „френско легло“ 380лв. Ш160×Д200, В20см. 201.587.73 SULTAN TVEIT топ матрак 390лв. Трисантиметровият латексов слой облекчава напрежението в тялото и ви помага да си почивате по-пълноценно. Ш160×Д200см. Височина: 5см. 301.560.28


284

матраци

01 SULTAN HUGLO пружинен матрак 269лв. Пружините и допълнителната вата осигуряват опора на тялото. Твърдост: твърд. Ш160×Д200см. Височина: 17см. Тъмносиво 201.563.78 SULTAN TÅRSTA топ матрак 160лв. Полиуретановата пяна осигурява мека повърхност. Ш160×Д200см. Височина: 4см. Тъмносиво 401.556.41

02 SULTAN FLORVÅG матрак с полиуретанова пяна 99лв. Двулицев. Използвайте и двете страни, за да поддържате матрака свеж и да удължите оптималния комфорт. Твърдост: средно твърд. Ш90×Д200см. Височина: 10см. Бяло 301.397.41 10 г. безплатна гаранция за SULTAN. Прочетете повече на стр. 311.

03 SULTAN FÅVANG матрак с полиуретанова пяна 449лв. Високоеластична пяна с отпускащи напрежението свойства за повече комфорт. Твърдост: твърд. Ш160×Д200см. Височина: 14см. Бяло 901.398.04 04 JÖMNA пружинен матрак 79лв. Твърдост: средно твърд. Ш90×Д200см. Височина: 16см. Светлосиво 302.273.61

01

03

SULTAN FLORVÅG матрак с полиуретанова пяна

04

99лв

JÖMNA пружинен матрак

02

79 лв


286

завивки и възглавници

01 IKEA 365+ MYSA завивка, топлинен показател 1+3

129лв

Три в едно: едната завивка е за по-хладни, другата – за по-топли нощи. А когато ги съедините, и в най-студената зима ще спите комфортно.

07

Пълнежът и външната страна са с лиосел – възобновяеми целулозни влакна, които абсорбират влагата и ви дават комфорт през цялата нощ.

08

GOSA SLÅN възглавница

3,99 лв

02

10 03 09

04

05 06 Вдлъбнатината за рамото я прави перфектна за всички, които спят настрани.

11

12

IKEA 365+ FAST възглавница за спящите по гръб/настрани

39лв

01 IKEA 365+ MYSA завивка (топлинен показател 1+3) 129лв. Комбинацията от памук и лиосел поема и отвежда влагата, за да ви запази сухи през цялата нощ. Ш150×Д200см. 601.321.87 02 MYSA GRÄS завивка (топлинен показател 1) 6,99лв. Тънка и лека синтетична завивка за всички, на които често им е топло. Пълнеж: полиестерни влакна. Ш150×Д200см. 101.314.25

03 GOSA RAPS възглавница за спящите по гръб 49лв. Средно висока възглавница – осигурява опора на главата и врата и облекчава напрежението в мускулите. Д50×Ш60см. 001.313.17 04 GOSA HASSEL възглавница за спящите настрани 25лв. Висока възглавница – главата, вратът и гръбначният стълб са изправени и на една линия, за да си отпочивате добре. Д50×Ш60см. 501.366.28

05 MYSA VETE завивка (топлинен показател 5) 129лв. Плътна пухена завивка за всички, които обичат да им е топло. Пълнеж: 60% патешки пух и 40% патешки пера. Ш150×Д200см. 701.314.46 06 MYSA ROSENGLIM завивка (топлинен показател 5) 169лв. Пълнежът от 90% патешки пух придава допълнителна мекота и термоизолиращи свойства на завивката. Ш150×Д200см. 201.965.67

07 GOSA SYREN възглавница за спящите по корем 15,50лв. Лесна за поддържане синтетична възглавница с пълнеж от микрофибър, който я прави изключително мека, пухкава и удобна. Памучната материя от външната страна диша и пази възглавницата суха и хладна. Д50×Ш60см. 901.311.72 08 GOSA SLÅN възглавница за спящите по корем 3,99лв. Ниска синтетична възглавница. Д50×Ш60см. 101.253.06

09 MYSA STRÅ завивка (топлинен показател 1) 29лв. Тънка и лека синтетична завивка за всички, на които често им е топло. Ш150×Д200см. 901.291.93 10 IKEA 365+ MYSA завивка (топлинен показател 4) 79лв. Средно плътна завивка от целулозна и синтетична материя – за да не ви е нито много топло, нито много студено. Пълнеж: 50% лиосел, 50% полиестер. Ш150×Д200см. 001.321.28

11 IKEA 365+ FAST възглавница за спящите по гръб/настрани 39лв. Твърда възглавница с форма, която следва извивките на врата ви. Д33×Ш50см. 701.316.01 12 GOSA LILJA възглавница за спящите настрани 79лв. Пълнежът от мемори пяна приема контурите на тялото. Д33×Ш50см. 001.252.79 Още вдъхновението за спалнята само на един клик разстояние на IKEA.bg.


288

спално бельо

01 BLADVASS плик за завивка и калъфка 12,50лв. 52% полиестер, 48% памук. Дизайн: Мичико Наката. Бяло/синьо 301.969.63 02 FÄRGLAV плик за завивка и калъфка 55лв. Пликът за завивка е с цип, който придържа завивката на място. 50% лиосел, 50% памук. Дизайн: Пиа Волен. Червено/ бяло 902.391.63

03 BRUNKRISSLA плик за завивка и калъфка 29лв. Пликът за завивка е със секретни копчета, които придържат завивката на място. 100% памук. Дизайн: Моника Мулдер. Червено 200.397.99 04 EIVOR ORD плик за завивка и калъфка 22,50лв. 100% памук. Дизайн: Колеж по дизайн „Бекманс“. Бяло/черно 602.072.34

05 DVALA плик за завивка и калъфка 32лв. Пликът за завивка е със секретни копчета, които придържат завивката на място. 100% памук. Дизайн: Линда Свенсон Едевинт. Райе/пъстро 702.254.35 06 DVALA плик за завивка и калъфка 29лв. Пликът за завивка е със секретни копчета, които придържат завивката на място. 100% памук. Червено 901.541.11

07 EMMIE LAND плик за завивка и калъфка 19,90лв. 100% памук. Бяло/синьо 502.166.44 08 BACKSÖTA плик за завивка и калъфка 32лв. Пликът за завивка е със секретни копчета, които придържат завивката на място. 100% памук. Кафяво 302.117.51

BLADVASS плик за завивка и калъфка

лв

12,50

11

ново

09 EMMIE RUTA плик за завивка и калъфка 55лв. Цветни влакна – нишките се боядисват преди изтъкаването, което прави спалното бельо по-меко. 100% памук. Бежово/бяло 602.199.58 10 VINRANKA плик за завивка и калъфка 85лв. Сатениран памук – придава на спалното бельо допълнителен блясък и мекота. 100% памучен сатен. Дизайн: Линда Свенсон Едевинт. Кафяво 202.298.41

11 ново MALIN FIGUR плик за завивка и калъфка 85лв. Сатениран лиосел – придава на спалното бельо мекота, копринено усещане и блясък. Пъстро 602.247.47 Посочените цени са за комплект с размери: плик за завивка Ш150×Д200см и калъфка Д50×Ш60см. Предлагат се и комплекти с размери: плик за завивка Ш220×Д240см и 2 калъфки Д50×Ш60см.

Дизайнът на мотива е рисуван на ръка – съвършено несъвършенство.

MALIN FIGUR плик за завивка и калъфка

01

85лв Съчетанието памук и лиосел поема влагата и ви пази сухи през цялата нощ.

02

EMMIE LAND плик за завивка и калъфка

03

07

19,90лв

04

08 05

06

09

05

10

Памукът, отглеждан по отговорен към хората и природата начин, е мек и не тежи на съвестта ви.


290

спално бельо

01 ново IKEA PS 2012 плик за завивка и калъфка 85лв. Ленът е здрав материал, който се пере лесно, естествено устойчив е на петна и притежава много добри абсорбиращи свойства. 100% лен. 402.215.04 02 LINBLOMMA плик за завивка и калъфка 105лв. Естествен материал – става все покрасив с времето. 100% лен. 301.901.12 03 GRÖNKULLA плик за завивка и калъфка 15лв. 52% полиестер, 48% памук. 802.205.12 04 DVALA чаршаф с ластик 15лв. Подходящ за матраци с височина до 25 см. Ш90×Д200см. 100% памук. 301.499.57 05 ново MALIN RUND плик за завивка и калъфка 32лв. Пликът за завивка е със секретни копчета, които придържат завивката на място. 100% памук. 802.249.25

„Ленът не само предлага удобство, а е и по-добър за околната среда. Отглежда се и в по-хладен климат, където рядко се налага поливане и употреба на пестициди. Смятам, че жизнерадостният десен подхожда на тази идея.“ Дизайнерът Мария Винка

02

06 EIVOR кувертюра/одеяло 59лв. Мек и лесен за поддържане материал. 100% полиестер. Ш220×Д240см. 502.134.19 07 KARIT кувертюра и калъфка за възглавница 49лв. Двулицева – едната страна е светла, а другата – тъмна за повече разнообразие. Лицев материал/ пълнеж: 100% полиестер. Кувертюра Ш180×Д280см. Калъфка Д40×Ш60см. 002.302.18 08 OFELIA VASS плик за завивка и калъфка 45лв. Спално бельо от гъсто изтъкана фина прежда. Мека и издръжлива материя. 100% памук. 901.330.29

09 SÖMNIG чаршаф 25лв. 50% лиосел, 50% памук. Ш150×Д260см. Бяло 901.311.48 10 EMMIE SÖT плик за завивка и калъфка 55лв. 50% лиосел, 50% памук. 902.167.03 11 OFELIA одеяло 35лв. 80% полиестер, 20% акрил. Ш130×Д170см. 601.315.93 12 ALINA кувертюра и 2 калъфки за възглавница 149лв. Лицев материал: 100% памук. Пълнеж: 100% полиестерни влакна. Кувертюра Ш260×Д280см. Калъфки Д65×Ш65см. 602.114.53 Пликове за завивки: Ш150×Д200см. Калъфки: Д50×Д60см. Предлагат се и комплекти с размери: плик за завивка Ш220×Д240см и 2 калъфки Д50×Ш60см.

Десен от 19-ти век за хората от 21-ви век.

01

ново 10

08

09

03 05

04

ново

Понякога е необходимо само едно одеялце, за да преобразите леглото.

GRÖNKULLA плик за завивка и калъфка

15лв

12

06

11 OFELIA одеяло

35лв 07


FRÄJEN хавлия за баня 9,99лв/бр. Дълги, фини нишки за повече мекота и здравина. Предлага се в няколко размера. 100% памук. Ш70×Д140см. Червено 101.591.84 Оранжево 501.591.82 Бяло 301.591.83 Тъмнолилаво 101.591.79 Тюркоаз 401.591.73 Черно 601.591.72 Бежово 701.591.76 Сиво 501.591.77 Синьо 201.591.74

Изобилие от цветове. (Дори когато растенията не цъфтят) PAPAJA кашпа 3,99лв/бр. Глина. За саксии с макс. диаметър 12см. Розово/сиво 402.076.59 Жълто/зелено 502.212.59

лв

9,99

лв

3,99

/бр

Дизайнер: К. Хагберг/М. Хагберг

/бр


294

тЕКстИл зА бАня

01 09

02

05 08 ÅFJÄRDEN хавлия

29лв/бр

04

FRÄJEN кърпа

03

4,99лв/бр

FRÄJEN хавлия

9,99лв/бр 11

10

06

07

01 SKAGERN завеса за баня 15лв. Ш180×Д200см. Бяло/сиво 802.164.83 02 ÅFJÄRDEN хавлия 29лв/бр. Плътна хавлиена кърпа, мека и силно абсорбираща (тегло 600 г/м²). 100% памук. Ш100×Д150см. Бяло 701.906.38 03 FRÄJEN хавлия 9,99лв/бр. 100% памук. Ш70×Д140см. Сиво 501.591.77 04 BANDSJÖN кърпа 7,99лв/бр. 100% памук. Ш40×Д70см. Виолетово/пъстро 602.039.19

05 SKAGERN хавлия 15,50лв/бр. 100% памук. Ш70×Д140см. 502.249.84 06 TOFTBO постелка за баня 19,50лв/ бр. 100% полиестерен микрофибър. Ш60×Д90см. Зелено 102.093.39 Тюркоаз 201.639.63 07 SKAGERN постелка за баня 15,50лв/ бр. 100% памук. Ш60×Д90см. Сиво/бежово 002.266.50 Поглезете се – в магазин ИКЕА ви очаква още вдъхновение за банята.

08 HÄREN хавлия 13,50лв/бр. 100% памук. Ш100×Д150см. Тюркоаз 601.635.60 09 FRÄJEN хавлия 9,99лв/бр. 100% памук. Ш70×Д140см. Червено 101.591.84 10 SKÄRET хавлия 11,50лв/бр. 100% памук. Ш70×Д140см. Пъстро 202.266.06 11 FRÄJEN кърпа 4,99лв/бр. 100% памук. Ш40×Д70см. Синьо 501.684.45


296

АксесоАри зА бАня

01 ново HJÄLMAREN закачалка за хавлии/ рафт 59лв. МДФ и прахово боядисана стомана. Дизайн: Т. Кристенсен/К. Легаард. Д58.6×Ш12.5, В12.8см. 302.275.92 02 GRUNDTAL закачалка за хавлии, 4 ребра 25лв. Пълно завъртане наляво и надясно. Неръждаема стомана. Дизайн: Микаел Варнхамар. Ш46×В25см. 600.478.96 03 ENUDDEN закачалка за врата 9,99лв. Окачете на горния ръб на вратата, за да оползотворите пространството върху нея. Прахово боядисана стомана. Дизайн: Инма Бермудез. Ш35×Д8, В13.2см. 302.037.94 04 HJÄLMAREN закачалка за хавлии с 2 куки 9,99лв. Боя и прахово боядисана стомана. Д18.7×Ш6.4, В7.5см. 902.275.94 05 SÄVERN двойна закачалка 11,50лв/ бр. Крепежните елементи не се виждат. Хромиран цинк. Дизайн: Ричард Клак. Д6см. 201.626.66 06 LILLHOLMEN поставка за хавлия 13,50лв/бр. Неръждаема стомана. Дизайн: Сесилия Стьоп. Д14.5×Ш12.5см. 501.493.86 07 GRUNDTAL закачалка/рафт 39лв. Неръждаема стомана. Дизайн: Микаел Варнхамар. Д80×Ш28см. 300.492.79 08 ENUDDEN закачалка за хавлии 5,99лв. Прахово боядисана стомана. Дизайн: Инма Бермудез. Ш27×Д3.6, В5см. 802.037.96 09 MOGDEN стенен рафт с 5 закачалки 69лв. Неръждаема стомана. Дизайн: С. Фагер/И. Страндмарк. Ш57×Д11, В22см. 401.976.36 10 LILLÅNGEN закачалка за врата 3,99лв/к-т 2 бр. Неръждаема стомана. Дизайн: Инма Бермудез. Ш1.5×Д4.5, В8.3см. 101.976.71 11 LILLHOLMEN закачалка 23,50лв/к-т 2 бр. Крепежните елементи не се виждат. Неръждаема стомана с покритие от безцветен лак. Дизайн: Сесилия Стьоп. В16см. 401.493.96

ново

Две в едно – рафт и закачалка. За да бъдат вещите ви окачени или подредени.

HJÄLMAREN закачалка за хавлии/рафт

59лв 07

01

GRUNDTAL закачалка/рафт

39лв 02

ENUDDEN закачалка за врата

03

9,99лв 08 09

Закачете хавлиите на цялото семейство, без да пробиете нито една дупка.

04 10

05

06

11

Можете да поставите тези хитри закачалки на вратите на шкафове, без да използвате винтове.


298

мИВКИ, оглЕдАлА И шКАфоВЕ зА бАня

01 LILLÅNGEN огледало 59лв. Огледално стъкло, ПДЧ и фолио. Дизайн: Инма Бермудез. Ш60×Д11, В78см. Бяло 502.049.43 02 GODMORGON огледало 55лв. Крепежните елементи се регулират на дълбочина, за да има място за кабелите на осветлението. Стъкло. Ш80×В96см. 101.821.65 03 LILLÅNGEN шкаф с мивка с 2 врати и рамка с крака 277лв. Плитък шкаф с мивка – идеално решение за малка баня. Включени са 2 закачалки за хавлия. Фолио и порцелан. Ш63×Д27, В93см. 698.940.64 04 GODMORGON/EDEBOVIKEN шкаф с 2 чекмеджета и мивка 650лв. Гланцирано фолио и полимермрамор. Ш82×Д48, В64см. 199.033.63 10 г. безплатна гаранция. Вижте повече на стр. 311. 05 FULLEN огледало с рафт 21,50лв. Стъкло и закалено стъкло. Ш50×Д14, В60см. 601.890.27 06 ново HEMNES огледален шкаф 350лв. В комплекта са включени 1 неподвижен и 4 подвижни рафта. Иглолистен масив, байц с безцветен лак и огледално стъкло. Дизайн: Т. Кристенсен/К. Легаард. Ш49×Д31, В200см. 902.176.70 В магазин ИКЕА има още по-голям избор от елегантни решения за съхранение. 07 ново HEMNES огледален шкаф с 2 врати 330лв. В комплектa са включени 6 рафта. Иглолистен масив, байц с безцветен лак и огледално стъкло. Дизайн: Т. Кристенсен/К. Легаард. Ш103×Д16, В98см. 402.176.82 08 IREVIKEN мивка 59лв. Порцелан. Дизайн: Хенрик Пройц. Ш53×Д40см. Бяло 202.237.16 09 FULLEN долен шкаф за мивка с 2 врати 40лв. Подходящ за повечето модели мивки със стенен монтаж. ПДЧ и фолио. Ш60×Д35, В55см. Бяло 701.890.22 10 ново HEMNES/VITVIKEN шкаф с 2 чекмеджета и мивка 669лв. Масив иглолистна дървесина, байц с безцветен лак и порцелан. Дизайн: Т. Кристенсен/К. Легаард/Франсис Кайует. Ш102×Д49, В91см. 399.030.98 Смесителните батерии се продават отделно. Повече вдъхновение за банята ви очаква на нашата интернет страница.

07 02

01

05

LILLÅNGEN огледало

06

59лв

Двете мивки ще ви помогнат да избегнете задръстванията сутрин.

08 03

04

GODMORGON/EDEBOVIKEN шкаф с 2 чекмеджета и мивка

650

лв

10

09 FULLEN долен шкаф за мивка с 2 врати

40 лв

Създаден специално за най-мъничките бани.

ново HEMNES/VITVIKEN шкаф с 2 чекмеджета и мивка

669лв


300

ВсИчКо зА прАнЕто

01 ново GRUNDTAL сушилник за стена 49лв. Регулирайте широчината според нуждите си. Неръждаема стомана. Максимална товароносимост: 20 кг. Ш67–120×Д40, В20см. 902.192.97 02 ново ALGOT модул с мрежести кошници 90лв. Прахово боядисана стомана. Ш41×Д60, В171см. 099.034.86 Можете да съчетаете елементите ALGOT по различни начини. Вижте всички варианти в магазин ИКЕА. 03 BYGEL релса 5,99лв. Може да се използва и за кърпи. Прахово боядисана стомана. Д100см. 300.726.46 04 BYGEL S-образна закачалка 1,49лв/к-т 10 бр. Прахово боядисана стомана. В7см. 800.726.44 05 ново PORTIS сушилник за стена 29лв. Прахово боядисана стомана. Д63×Ш55см. 102.256.45 06 PRESSA простор за дрехи с 16 щипки 9,99лв. Полипропиленова пластмаса. Ø40, В26см. 801.896.63 07 GRUNDTAL стойка за хавлии 39лв. Неръждаема стомана. 601.777.60 08 ново MULIG сушилник за дрехи 39лв. Прахово боядисана стомана. Ш57×Д173, В103см. 502.287.55 09 ново MULIG сушилник за дрехи, 3 нива 59лв. Прахово боядисана стомана. Ш58×Д99, В152см. 202.196.58 10 ново GRUNDTAL кош за пране 39лв. Лесна поддръжка – торбата се сваля и пере. Неръждаема стомана и 100% полиестер. Ø31.5, В60см. Вместимост: 47л. 702.193.02 11 ново MULIG чанта за пране със стойка 29лв. Прахово боядисана стомана и 100% полиестер. Ш40×Д46, В70см. Вместимост: 65л. 802.196.60 12 ново PORTIS кош за пране 39лв. Лесна поддръжка – торбата се сваля и пере. Прахово боядисана стомана и 100% полиестер. Ø56, В59см. Вместимост: 51л. 302.256.49 13 BAGIS закачалка за дрехи 1,99лв/ к-т 4 бр. Полипропиленова пластмаса. Ш42×В23см. 201.970.86 14 BJÄRNUM закачалка 11,50лв. Никелиран алуминий. В9см. 401.525.91 15 FRAKTA пазарска чанта, голям размер 1,79лв. Максимална товароносимост: 25 кг. Д55×Д37, В35см. Вместимост: 71л. 172.283.40

01 08

MULIG сушилник за дрехи, 3 нива

02

59лв

Регулирайте широчината спрямо размерите на стената и обема на прането ви.

09 03

Сгъва се и се побира между пералнята и стената.

04 10

Проветрете онези дрехи, които не са съвсем за пране, но не са и съвсем чисти.

ново 11 12

PORTIS сушилник за стена

29лв 05

Най-популярната чанта за пране в света. 06

07 15 14

FRAKTA пазарска чанта, голям размер

1,79лв BAGIS закачалка за дрехи, к-т 4 бр

1,99лв

13


302

за децата

Играта не е шега работа. Всички деца си играят. Не само защото е забавно, но и защото е полезно за тях. Чрез игрите малчуганите научават много за живота, докато подражават на родителите си в ролева игра, творят с боички и хартия и разпалват въображението си с картинки и играчки. ИКЕА за деца взима игрите на сериозно, не само с оглед на безопасността. Вярваме, че децата са най-важните хора на света и се нуждаят от играчки, които да ги вдъхновяват. Като например артикулите от колекцията TORVA – главните герои са плодове и зеленчуци, които учат малчуганите за произхода на храната и за опазването на околната среда. Така те могат да опознаят света навън от мястото, където се чувстват найсигурни – вкъщи.

05 Децата могат да развият двигателните си умения и да подобрят равновесието си с тази надуваема възглавница-калинка. А и да се позабавляват!

TROFAST етажерка с кутии

151лв

07

06

KRITTER детско столче

29лв/бр 11

09

10 01 03

02

SPARKA плюшена играчка

5,99лв

08

04

01 IKEA PS LÖMSK въртящо се кресло 115лв. Спуснете навеса и креслото се превръща в тайно скривалище. Ш59×Д62, В75см. 401.002.53 02 LILLABO постелка за игри 29лв. Латексовият гръб придържа постелката на място, когато детето тича или играе върху него. Ш100×Д133см. 201.768.09 03 LILLABO колички 19,50лв/к-т 3 бр. Различни комбинации. 401.714.72

04 SPARKA плюшена играчка 5,99лв/бр. 100% полиестер. Ø20см. Различни цветове 401.244.09 05 MYSIG балдахин 19лв. Ш150×Д80, В80см. Светлосиньо 402.038.16 06 TROFAST етажерка с кутии 151лв. Забавна и стабилна комбинация от артикули за съхранение – място за почивка или игра. Ш100×Д44, В94см. Бяло/червено 998.474.10

07 SAGOSTEN надуваема възглавницакалинка 49лв. Развива основни двигателни умения и учи детето да пази равновесие. Ø71, В30см. 098.728.47 08 LILLABO влакче 19,50лв/начален комплект, 20 елемента. Развива двигателните умения и логическото мислене. 300.643.59 Релса 15лв/к-т 10 бр. 500.643.58 Влакче, мост, тунел 15лв/к-т 12 елемента. 601.128.96

09 KRITTER детско столче 29лв/бр. Масив каучуково дърво и боя. Ш27×Д29, В53см. Синьо 001.537.00 10 KRITTER детска маса 59лв. Масив каучуково дърво. Д59×Ш50, В50см. Синьо 401.537.03 11 DUKTIG сервиз за кафе/чай 19,50лв/к-т 10 елемента. Миниатюрни чашки за игра – за чай, кафе и кафе лате. Изработени от здрав керамичен материал. 901.301.63


за децата

304

01 TORVA плюшена играчка 12,50лв. 100% полиестер. Д30см. 501.957.45 02 LEKKAMRAT кукла 19,50лв/бр. Краката на куклата се свиват, така че да може да седи сама. Лицев материал: 100% полиестер. Пълнеж: полиестерни влакна. Д46см. Розово 201.963.03 Зелено 401.962.98 Синьо 801.963.00

03 PYSSLINGAR сандък за играчки 29лв. Когато не се използва, може лесно да се сгъне и прибере. 100% полиестер. Дизайн: А. Хулден/С. Далман. Д57×Ш35, В28см. Синьо 302.157.68 04 MAMMUT детска табуретка 9,99лв. Лесна за повдигане и преместване от детето, лесна за почистване. Полипропиленова пластмаса. Ø30, В30см. Светложълто 501.766.43

05 LANDET ферма с животни 45лв/к-т 13 елемента. Поощрява ролевите игри – децата развиват социални умения, като имитират възрастните и си измислят свои собствени роли. 100% полиестер. Дизайн: А. Хулден/С. Далман. 401.746.54 06 LANDET колекция колички 19,50лв/6 бр. Подходящи за деца на възраст над 18 месеца. 100% полиестер. Дизайн: А. Хулден/С. Далман. 301.838.71

захранван с динамо. Без нужда от батерии. Просто завъртете дръжката и натиснете бутона, за да имате светлина. Идеален за търсенето на онези чудовища, които се появяват само на тъмно.

Всичките ни плюшени играчки са специалисти по гушкане и успокояване и са отлични слушатели. Много са игриви и палави, но родителите могат да бъдат спокойни, защото играчките са преминали редица проверки и са напълно безопасни за децата.

02

01 PYSSLINGAR сандък за играчки 03

29лв LJUSA ръчно фенерче с динамо 7,99лв. С 2030 завъртания ще свети 1.5 минути. 301.908.57

7,99

лв

05 MAMMUT детска табуретка

04

9,99

лв

06

Ако построите система от релси за влакче на пода на дневната, можете да бъдете сигурни, че детето ви ще развие двигателните си умения и логическо мислене, докато играе.

Дизайнер: Анна Ефверлунд


306

за бебето

06

01

Не се притеснявайте – всички наши креватчета (и материалите, от които са направени) отговарят на найстрогите стандарти за безопасност.

HENSVIK гардероб

195лв

Креватчетата ни са тествани, за да може бебето ви да пълзи и подскача на воля.

09

07 SNIGLAR креватче

08

79 лв 04

03

Музиката на това вълшебно зайче е подходяща за чувствителните уши на бебето.

ANTILOP столче за хранене с табличка

39лв 05 LEKA CIRKUS детска гимнастика

13 10

59

лв 11

02 Преградата може да се свали, когато детето порасне достатъчно, за да си ляга и става самостоятелно. 01 HENSVIK гардероб 195лв. Дълбочината е достатъчна, за да побере закачалки за възрастни. Ш75×Д48, В169см. 901.113.91 Креватче 139лв. Височината на основата се регулира в 2 позиции. Ш66×Д123, В85см. 502.083.66 Маса за повиване/шкаф 185лв. Ш75×Д76, В161см. 298.280.90 02 GULLIVER креватче 175лв. Ш66×Д123, В80см. 901.159.97

03 SUNDVIK креватче 219лв. Височината на основата се регулира в 2 позиции. Ш66×Д126, В88см. 201.878.79 Докоснете се до качеството в магазин ИКеа. 04 SNIGLAR креватче 79лв. Височината на основата на леглото се регулира в 2 позиции. Ш66×Д124, В80см. 001.157.51 05 LEKA CIRKUS детска гимнастика 59лв. Ø90см. 701.957.30

06 LEKA CIRKUS играчка за креватче 17,50лв. Движението и яркият контраст стимулират зрението на бебето. 901.957.67 07 GULLIVER маса за повиване 129лв. Удобна височина за повиване на бебето. Ш82×Д54, В93см. 701.672.18 08 SUNDVIK маса за повиване 149лв. Удобна височина за повиване на бебето. Ш52×Д82, В95см. 102.246.60

12

09 STUVA шкаф с чекмеджета 366лв. Ш60×Д50, В128см. 198.936.27 10 LEKA CIRKUS музикална кутия 12,50лв/ бр. Развива зрението, слуха и осезанието на бебето. 301.957.70 11 VANDRING IGELKOTT писукаща играчка 5,99лв/бр. Яркочервената ягодка издава звук при стискане. Развива зрението, слуха и осезанието на бебето. Д15см. 102.160.90

12 ANTILOP столче за хранене с табличка 39лв. Лесно за разглобяване и пренасяне. Включва предпазен колан. Полипропиленова пластмаса и стомана. Ш58×Д62, В90см. 798.239.76 13 MATA комплект за хранене, 4 части 6,99лв. Благодарение на вакуумното залепване купичката стои стабилно на място. Полиетиленова пластмаса/синтетичен каучук/полипропилен. 400.848.61


информация. никога досега не сте били в магазин икеа? очаква ви едно ново преживяване. пазаруването в икеа може да се окаже малко по-различно от това, с което сте свикнали. за начало, паркингът е безплатен. освен това разполагаме с детски кът за малчуганите – служителите ще се грижат за тях, докато пазарувате. можете да разгледате около 50 аранжирани стаи – ще си тръгнете с много идеи и вдъхновение. в тази секция от каталога на икеа ще намерите информация за работното време, адреса, услугите, специалните предложения в ресторанта, политиката на връщане и друга полезна информация за посещението ви в магазин икеа.

гаранции 310

ваучер за подарък 322

за магазина 314

индекс 323

за контакти 316

ресторант 324

услуги 318

допълнителни услуги 320


гАрАНцИИ

310

2

5

10

25

години БЕЗПЛАТНА гаранция

години БЕЗПЛАТНА гаранция

години БЕЗПЛАТНА гаранция

години БЕЗПЛАТНА гаранция

Общи условия за всички гаранции Какво покрива гаранцията?

SULTAN 10 ГОДИНИ гаранция Какво покрива гаранцията? Гаранцията покрива дефекти в материалите и изработката на следните компоненти на матрака и/или подматрачната рамка SULTAN: • Дървени рамки и пружини на пружинни матраци с дървени рамки. • Пружини на двулицеви пружинни матраци. • Сърцевината от пяна на матраци от пяна. • Дървеният корпус и ламелите на подматрачните рамки. • Електромотори на електрически легла (5 години гаранция). Гаранцията важи само при употреба в домашни условия.

Артикули, които не се покриват от гаранцията Всички топ матраци: SULTAN TORÖD, SULTAN TRETTEN, SULTAN TRANDAL, SULTAN TÅRSTAD, SULTAN TJÖME, SULTAN TVEIT, SULTAN TAFJORD; подматрачна рамка SULTAN LADE; детските матраци SULTAN DRÖMMA, SULTAN SNARKA, SULTAN BLUNDA, SULTAN SUSSA, SULTAN SOVA; и детския топ матрак SULTAN SLUMRA. Вижте и Общите условия на стр. 310.

Обхватът на гаранцията е описан до всеки артикул по-долу.

PAX/KOMPLEMENT

Срок на гаранцията

Какво покрива гаранцията?

Гаранцията тече от датата на закупуване и е в рамките на броя години, посочен до съответния артикул по-долу.

Гаранцията покрива дефекти в материалите и изработката на следните компоненти от гардеробите и аксесоарите PAX/ KOMPLEMENT: • Рамки • Врати • Панти • Механизми за плъзгащи се врати • Плъзгачи за чекмеджета • Рафтове и лостове за закачалки. Гаранцията важи само при употреба в домашни условия.

Какво ще предприеме ИКЕА? ИКЕА („Хаус Маркет България” АД) ще огледа артикула и ще прецени дали гаранцията го покрива. По свое усмотрение магазин ИКЕА ще отремонтира дефектната стока или ще я замени със същия или аналогичен артикул. В тези случаи ИКЕА („Хаус Маркет България” АД) поема стойността на поправката, резервните части, труда и транспорта на сервизния екип при условие, че достъпът до съответния артикул не е обвързан с допълнителни разходи. Това не се отнася за ремонти, извършени от лица, неупълномощени от ИКЕА („Хаус Маркет България” АД). Дефектните части, отстранени по време на ремонта, стават собственост на ИКЕА („Хаус Маркет България” АД). Ако съответният артикул вече не се предлага, магазин ИКЕА ще осигури подходящ заместител. ИКЕА („Хаус Маркет България” АД) определя подходящия заместител по собствена преценка.

10 ГОДИНИ гаранция

Артикули, които не се покриват от гаранцията Телен кош KOMPLEMENT, пластмасова кутия KOMPLEMENT, закачалка за панталони KOMPLEMENT, органайзер за обувки KOMPLEMENT и телен кош за обувки KOMPLEMENT.

Вижте и Общите условия на стр. 310.

GODMORGON

Условия на гаранциите

10 ГОДИНИ гаранция

Гаранциите са валидни от датата на закупуване. За удостоверяване на покупката е необходима оригиналната касова бележка.

Какво покрива гаранцията?

Изключения Гаранциите не важат за артикули, които са били неправилно съхранявани или сглобени, използвани не по предназначение, почиствани по неподходящ начин или с неподходящи препарати. Гаранциите не покриват нормално износване, нарязване и издраскване, както и повреди, възникнали вследствие на механичен удар или друго външно въздействие. Гаранциите не важат, ако артикулите са използвани на открито, във влажни помещения или извън домашна среда (освен ако не е посочено друго). Гаранциите не покриват случайна или последваща повреда.

Инструкции за поддръжка За да се възползвате от гаранцията, е необходимо да следвате инструкциите за поддръжка на съответния артикул. Всички инструкции за поддръжка ще намерите в магазин ИКЕА („Хаус Маркет България” АД).

Общи права:

Гаранцията покрива дефекти в материалите и изработката на следните мебели, мивки, аксесоари и филтри: • Мебели GODMORGON • Крака GODMORGON • Мивки ODENSVIK, VITVIKEN, BRÅVIKEN, BREDVIKEN, NORRVIKEN, STRÖMSVIKEN и включените към тях филтри. Гаранцията важи само при употреба в домашни условия.

GALANT

10 ГОДИНИ гаранция Какво покрива гаранцията? Гаранцията покрива дефекти в материалите и изработката на всички основни елементи от системата GALANT.

Артикули, които не се покриват от гаранцията Гаранцията не важи за кабелния канал GALANT. Вижте и Общите условия на стр. 310.

Тази гаранция ви предоставя определени юридически права. По никакъв начин не засяга определените със закон права.

Сервизно обслужване: Свържете се с магазин ИКЕА. Адреса и телефонния номер ще откриете в каталога или на www.IKEA.bg. Запазете касовата бележка като удостоверение за покупката. То е условие за валидност на гаранцията.

Повече информация ще намерите в брошурите КАЧЕСТВО ВСЕКИ ДЕН в магазина.

MARKUS, VOLMAR 10 ГОДИНИ гаранция

Какво покрива гаранцията? Гаранцията покрива дефекти в материалите и изработката на следните компоненти: • Рамка • Подвижни части. Вижте и Общите условия на стр. 310.


312

гаранции

Кухненска система FAKTUM 25 ГОДИНИ гаранция Какво покрива гаранцията? Гаранцията важи само за при употреба на кухните в домашни условия. Гаранцията покрива следните елементи на кухненската система FAKTUM: • Рамки за шкафове • Лицеви плоскости • Панти INTEGRAL • Отварящи се докрай чекмеджета RATIONELL • Рафтове RATIONELL от закалено стъкло и меламин • Телени кошове RATIONELL • Цокли • Крака • Покривни панели • Декоративни лайстни/корнизи • Плотове с дебелина най-малко 3.8 см • Мивки с изключение на FYNDIG • Етажерки и етажерки за вино PERFEKT • Долни табли RATIONELL за долни шкафове • Чекмеджета RATIONELL за под фурна • Сушилници за съдове RATIONELL за стенни шкафове.

артикули, които не се покриват от гаранцията Дръжки и плотове с дебелина под 3.8 см. Вижте и Общите условия на стр. 310.

Свободностоящи кухни Какво покрива гаранцията? Гаранцията покрива дефекти в материалите и изработката на всички елементи от серията свободностоящи кухни VÄRDE.

артикули, които не се покриват от гаранцията Гаранцията не покрива дръжки, смесители, рафтове и стенни рафтове VÄRDE от масивна дървесина. Вижте и Общите условия на стр. 310.

Кухненска система FYNDIG Гаранцията не покрива FYNDIG.

Какво не покрива гаранцията? • Нормално износване • Умишлена повреда или повреда, причинена поради небрежност; повреда, причинена поради неспазване на инструкциите за експлоатация, неправилно инсталиране или свързване към мрежа с неправилен волтаж; повреда, причинена от химична или електрохимична реакция, ръжда, корозия или вода, включително, но не само повреда, причинена от повишена концентрация на варовик във водата; повреда, причинена от необичайни условия на околната среда • Консумативи, включително батерии и крушки • Нефункционални и декоративни елементи, които не възпрепятстват нормалната употреба на електроуреда, в това число издрасквания и евентуални разлики в цвета • Случайна повреда, причинена от външни предмети или вещества, както и почистване и отпушване на филтри, отводнителни системи или отделения за перилни препарати • Повреда в следните компоненти: керамично стъкло, аксесоари, фаянсови съдове и кошове за прибори, входни и изходни тръби, уплътнения, крушки и плафони, прегради, дръжки, корпуси и части от корпуси. Изключение са случаите, при които е възможно да се докаже, че повредата се дължи на производствен дефект. • Случаи, при които при посещение на технически екип не е открита повреда. • Ремонти, които не са извършени от определените от нас сервизни доставчици и/или оторизирани сервизни партньори, или ако са използвани неоригинални части. • Повреди, причинени от неправилно инсталиране или инсталиране не според спецификациите. • Употреба на електроуреда извън домашни условия, например в работна среда. • Транспортни повреди. Ако клиентът сам транспортира закупения артикул до дома си или до друг адрес, ИКЕА („Хаус Маркет България” АД) не носи отговорност за никакви повреди, които могат да възникнат по време на транспортиране. В случай че доставката до адреса на клиента е осъществена от страна на ИКЕА („Хаус Маркет България” АД), евентуалните повреди в артикула, възникнали по време на доставката, се покриват от ИКЕА („Хаус Маркет България” АД), но не по тази гаранция. Относно претенции по последното условие клиентът следва да се обърне към отдел „Обслужване на клиенти” чрез www.IKEA.bg. • Стойността на първоначалното инсталиране на електроуреди ИКЕА. Ограниченията не се отнасят за дейности, извършени без причиняване на повреди от страна на квалифициран специалист с наши оригинални части с цел адаптиране на електроуреда към спецификациите за техническа безопасност на друга страна от европейския съюз. Вижте и Общите условия на стр. 310.

ЕЛЕКТрОУрЕДи 5 ГОДИНИ гаранция Какво покрива гаранцията? Гаранцията покрива неправилно функциониране на електроуреда вследствие на фабрични дефекти или повреда в материала, считано от датата на закупуване от магазин ИКЕА („Хаус Маркет България” АД). Гаранцията важи само при употреба в домашна среда. Изключенията са упоменати в частта „Какво не покрива гаранцията?” В рамките на гаранционния период разходите за отстраняване на повредата, в това число ремонт, труд и транспорт, ще бъдат поети, при условие че достъпът до електроуреда не е обвързан с допълнителни разходи. В тези случаи важат насоките на ЕС (Nr. 99/44/EG) и съответните местни разпоредби. Подменените части стават собственост на ИКЕА („Хаус Маркет България” АД).

За какъв период важи гаранцията? Гаранцията важи в рамките на пет (5) години от оригиналната дата на закупуване на електроуреда от магазин ИКЕА („Хаус Маркет България” АД). Електроуредите LAGAN са с гаранция две (2) години, валидна от оригиналната дата на закупуване. Ако по време на гаранционния период се извърши сервизно обслужване, периодът на валидност на гаранцията на електроуреда или поставените нови части не се удължава.

Кои електроуреди покрива гаранцията? Петгодишната (5) гаранция важи за всички електроуреди ИКЕА с изключение на LAGAN, които са с 2 години гаранция.

Кой ще отремонтира електроуредите? Ремонтът ще бъде извършен от доставчика на сервизно обслужване на ИКЕА („Хаус Маркет България” АД) чрез негови собствени сервизи или оторизиран сервизен партньор.

Какво включва цената на кухнята? Цената на скицираната кухня се отнася за посочената конфигурация. Общата цена включва шкафове, чела, плотове, покривни панели, лайстни/корнизи, панти, крачета и цокли. Електроуредите, осветлението, мивките, смесителите и дръжките се продават отделно. Всички кухни освен FYNDIG са с механизми за плавно затваряне.

9.5м²


314

зА МАгАзИнА

Добре дошли в магазин ИКЕА

Много продукти и вдъхновение

Децата също са добре дошли

Отнесете покупките вкъщи лесно

Хапнете в ресторанта

В магазин ИКЕА ще откриете разнообразие от мебели и аксесоари – много повече от артикулите, показани в каталога. Потърсете вдъхновение в реалистично аранжираните стаи. Предлагаме различни стилове – изберете найподходящия за своя дом и начин на живот.

Оставете малчуганите в Småland – нашия безплатен детски кът с обучен персонал – и пазарувайте на спокойствие. Или пък ги вземете със себе си – магазин ИКЕА е пълен със забавления за деца, така че няма да им е скучно.

Лесно е да отнесете вкъщи каквото си харесате. Вземете покупките си в плоски опаковки от Залата за самообслужване и те могат да бъдат в дома ви още същия ден.

Починете си и се презаредете – със закуска, традиционно шведско ястие или просто на чаша кафе. В ресторанта винаги има свежи, висококачествени предложения на добри цени. Погрижили сме се и за децата – предлагаме детско меню, както и кът за игра.

В магазин ИКЕА можете да се разхождате из аранжираните стаи и да изпробвате всички мебели. Надникнете в чекмеджетата, настанете се на някой диван, побъбрете на воля – нямаме нищо против. Нашите съвети и идеи са безплатни – възползвайте се!


316

зА КоНТАКТИ

Ние сме винаги насреща! Свържете се с нас – посетете магазина, разгледайте нашата интернет страница, пишете ни на cs.sofia@ikea.bg или се обадете на безплатния ни телефон 0800 45 800.

Магазин ИКEА Адрес: ул. „Околовръстен път“ 216 1797, София Автобуси до магазина: 111, 123, 69, 70 Маршрутна линия: 47 www.IKEA.bg Работно време: Понеделник-събота 10:00 – 21:00 ч. Неделя 10:00 – 20:00 ч. Ресторант: Понеделник-събота 09:00 – 20:30 ч. Неделя 09:00 – 19:30 ч.

www.IKEA.bg На нашата интернет страница можете да видите адреса на магазина и работното му време, а също и да разгледате каталога.

Телефон Ако искате да ни попитате нещо или да получите информация за продукти, наличности или цени, обадете се на безплатния ни телефон 0800 45 800. Ще се радваме да ви помогнем!

Как да стигнете до магазина: От ул. „Околовръстен път“ пресичате бул. „Симеоновско шосе“ в посока изток. Вдясно, на кръстовището с ул. „Бистришко шосе“, ще видите магазин ИКЕА.


318

уСлуги

Можете и сами. Но можем и ние!

Цени от

15лв Доставка до дома Повечето от продуктите ни са с дизайн и опаковка, които ви позволяват да ги отнесете лесно вкъщи сами. Но ако предпочитате, можем да препоръчаме наш партньор, който да достави покупките ви директно до дома или офиса. Цените започват от 15 лв. Цени от

28лв Монтаж на мебели Стоките на ИКЕА са предназначени за самостоятелен монтаж – по този начин спестявате най-много. Но можем и да препоръчаме наш партньор, който да сглоби покупките за дома или офиса ви. Цените за монтаж на мебели започват от 28 лв.

Цени от

55лв/л.м Събиране на стоки и доставка Повече информация за услугите ни можете да намерите в магазина или на нашата интернет страница. www.IKEA.bg

Запишете желаните артикули в списъка си с покупки и оставете търсенето и транспорта на нас – ще ги вземем от Залата за самообслужване и наш партньор ще достави всичко директно до дома или офиса ви. Цените започват от 25 лв. + съответната цена за доставка.

Монтаж на кухня Можете да спестите ценно време при монтажа на кухня ИКЕА, особено при по-сложните елементи, като свързване на мивки и батерии, разкрояване на плотове и инсталиране на електроуреди. С помощта на наш партньор предлагаме избор от опции в зависимост от нуждите ви. Цените започват от 55 лв. на линеен метър.


320

допълнителни услуги

допълнителни услуги Ако ви е нужна помощ, за да планирате жилището на мечтите си, или финансиране, за да закупите перфектното обзавеждане, ние сме винаги насреща.

програми за проектиране С безплатните ни програми за проектиране можете да видите кухнята и гардероба си в 3D формат онлайн. Разгледайте различни конфигурации, цветове и продукти, за да се подготвите за посещението си в магазина.

допълнителни материали В магазина и на интернет страницата ни ще намерите подробни ръководства и брошури за продуктите ни. В тях ще откриете повече вдъхновение и информация за нашите кухни, бани и гардероби.

Взимане на размери При проектирането на една кухня е особено важно всички размери да бъдат взети правилно. Ако имате нужда от помощ, ние можем да осигурим опитен професионалист, който да провери дали избраният модел кухня ще пасне. Финансова услуга С кредитна карта ИКЕА можете да започнете да обзавеждате дома си още днес, без да се налага да плащате веднага. Гъвкавите ни условия за кредитиране ви позволяват да пазарувате и на равни месечни вноски. За повече информация как да кандидатствате се обърнете към магазин ИКЕА. ние сме вашият бизнес партньор Независимо дали обзавеждате нов офис или искате да освежите стария – ние ще ви помогнем да подредите нещата си, да обособите кът за срещи и почивка, да работите по-ефективно. В богатия ни асортимент ще намерите всичко, от което имате нужда, винаги с добър дизайн, функция и на достъпна цена. Нашата работа е да помагаме на вашата работа. В магазин ИКЕА ще намерите идеи за по-добра работна среда.

понякога нещата не стават по план

40 дни за връщане Ако сте размислили или не сте съвсем доволни от покупката си, в рамките на 40 дни можете да върнете или замените неизползваната стока с касовата бележка. Ако е в оригиналната опаковка, ще ви възстановим заплатената сума. Ако целостта на опаковката е нарушена, ще получите ваучер за покупки в магазина на стойност, равна на заплатената сума. Не приемаме връщане на електроуреди, електрически крушки, батерии, саксийни растения, отрязани платове, специални поръчки (като разкроени плотове), сглобени артикули и артикули с изменен външен вид, покупки от зона „Намалени стоки“, ваучери за подарък, разопакован текстил за спалня (спално бельо, завивки, възглавници, протектори за матраци) и разопаковани матраци с изключение на SULTAN. Заплатените суми за монтаж и транспорт не се възстановяват. Магазин ИКЕА си запазва правото да откаже замяна или връщане. 40 дни обикни или смени Спестете си безсънните нощи на матрак, който не харесвате. Ако новият ви матрак SULTAN е прекалено мек или много твърд, в рамките на 40 дни можете да го замените с друг. Просто го донесете в магазина заедно с касовата бележка.

Животът вкъщи вечно се променя


322

Търсите перфектния подарък? Подарете избор!

Индекс Абажури ............................... 214 Аксесоари за баня ................. 296 Аспиратори ........................... 232 Баня ....................................... 82 Библиотеки ........................... 198 Бюра ..................................... 202 Бюфети ................................. 196 Вази ..................................... 252 Висящи лампи ....................... 214 Витрини ................................ 196 Възглавници ......................... 286 Въртящи се столове .............. 204 Гардероби............................. 268 Готварски съдове .................. 228 Декорация ............................ 252 Детски креватчета ................ 306 Дивани ................................. 162 Дневна ................................. 138 Електроуреди ....................... 232 Етажерки .............................. 198 Завеси .................................. 176 Завивки ................................ 286 Играчки ................................ 304 ИКЕА за деца ........................ 302 Калъфки за възглавници ....... 288 Картини ................................ 258 Кашпи ................................... 256 Килими ................................. 182 Кожени дивани...................... 166 Контейнери ........................... 202 Коридор .................................. 46 Кошове за пране ................... 300 Кресла .................................. 170 Кувертюри ............................ 290 Купи ..................................... 224 Кутии .................................... 200 Кутии за храна ...................... 234 Кухня ...................................... 94 Кърпи ................................... 294

Независимо дали току-що са се нанесли, или от години живеят в дома си, ваучерът за подарък ИКЕА винаги е добре дошъл за любимите ви хора. С него могат да избират измежду хиляди продукти и да закупят това, от което се нуждаят или за което отдавна си мечтаят. Повече информация за ваучера за подарък ИКЕА можете да намерите в магазина или на IKEA.bg.

Лампи ................................... 208 Лампи за таван...................... 214 Лампиони .............................. 210 Легла .................................... 278 Маси ..................................... 216 Маси за повиване .................. 306 Матраци ................................ 282 Мебели за аудио/видео техника................................. 192 Мебели за съхранение .......... 188 Мека мебел ........................... 162 Мивки за баня ....................... 298 Микровълнови фурни ............ 232

Настолни лампи .................... 212 Огледала .............................. 260 Органайзери за баня ............. 296 Органайзери за обувки ......... 266 Организиране на дома............. 22 Осветление ........................... 208 Офис..................................... 128 Офис мебели......................... 202 Офис столове ........................ 204 Перални машини ..................... 90 Пердета ................................ 176 Платове ................................ 180 Пликове за завивки ............... 288 Полилеи................................ 214 Работни лампи ...................... 212 Работни маси ........................ 202 Работни столове.................... 204 Разделно събиране на отпадъци .............................. 104 Разтегателни дивани ............. 168 Рамки за снимки/картини ...... 258 Растения ............................... 256 Саксии .................................. 256 Свещи ................................... 252 Свещници ............................. 252 Секции.................................. 190 Скринове .............................. 264 Спално бельо ........................ 288 Спалня.................................... 54 Спот лампи ........................... 210 Столове за бюро ................... 204 Столове за трапезария .......... 218 Сушилници за дрехи ............. 300 Съдове за готвене ................. 228 Съдомиялни машини ............. 232 Текстил................................. 176 Текстил за баня ..................... 294 Текстил за спалня ................. 288 Тенджери .............................. 228 Тигани .................................. 228 Трапезария ........................... 116 TV шкафове .......................... 192 Фотьойли .............................. 170 Фурни ................................... 232 Хавлии ................................. 294 Хладилници .......................... 232 Холни маси ........................... 172 Чанти за пране ..................... 300 Чаршафи............................... 290 Чаши..................................... 226 Чинии ................................... 222 Шкафове .............................. 188 Шкафове за баня .................. 298

Шкафове за мултимедия........ 192 Шкафове за обувки ............... 266 ИКЕА Информация Адрес и работно време .......... 317 Ваучер за подарък ................ 322 Гаранции за качество ............ 310 Ресторант ............................. 324 Условия за връщане на стоки ................................ 320 Услуги................................... 318


324

храната в икеа

вкусът на Швеция г. Февруари 2013 г. Януари 2013 орция) + Сьомга (350 г/п га филе ом сь на ва но мари я) ци ор г/п (160

в 13,50л

мл) + кафе (50/150 торта с шоколадова бадеми (80 г)

3,50лв 4,80лв

16,85лв

гггдд

кафе* + канелена кифличка

1,49 лв (50/150 мл, 85 г)

Сьомга (350 г/порция)

9,90лв Безалк. напитка + безплатно доливане

0,99 лв (250 мл + безплатно доливане)

2013 1 април - 4 май Март 2013 г. кг) + кюфтенца (1 сметанов заготовка за нфитюр сос (36 г) + ко ровинка от червена бо (400 г)

лв

14,50 18,40лв

г.

лв 0 5 , 8 1

ида с Северна скар г) + северна черупка (500 г) + хайвер 00 (5 а скарид г) + топинг 5 (8 а нг от хери 5 г) (8 и сл ра от водо

23,40лв

10 кюфтенца с картофки, сметанов сос и сладко от червени боровинки (395 г)

3,95лв Салатата се продава отделно.

В ИКЕА Ресторант можете да отпочинете, като хапнете или седнете на по чаша кафе. Атмосферата е подходяща за цялото семейство, а освен това предлагаме и специално детско меню (включително и бебешка храна), както и кът за игра. В ресторанта винаги има свежи предложения на добри цени, сред които и био салати и био напитки. *кафе или капучино. всички видове кафе, продавани в магазин икеа, са със сертификат UTZ – произведени с грижи за хората и околната среда.


ВСЕКИ КРАЙ Е ЕДНО НОВО НАЧАЛО. Това е краят на каталога, но и началото на новия живот на вашия дом. В магазин ИКЕА през цялата година можете да откриете нови мебели и обзавеждане с интересен дизайн. Актуална информация за нови и сезонни продукти можете да получите на IKEA.bg и в магазина ни в София. До нови срещи!

Работно време на магазин ИКЕА: Понеделник–събота 10:00-21:00 ч. Неделя 10:00-20:00 ч.


BEDDINGE LÖVÅS триместен разтегателен диван

449лв

Калъф: памук, полиестер и еластан. Ш200×Д104, в91см. размер на леглото: Ш140×Д200см. Genarp бяло 298.742.56

www.IKEA.bg

© Inter IKEA Systems B.V. 2012. 12105

И ТОЙ ЩЕ ВИ ОТВЪРНЕ С ВДЪХНОВЕНИЕ.

ikea  
ikea  

ikea 2013 catalog