AP-K - AP X-Line brochure

Page 1

Fra naturen til naturen Gylle skal udnyttes optimalt og rentabelt

AP X-Line er designet til rationel udbringning af gylle med minimalt marktryk og høj produktivitet, så de værdifulde næringsstoffer udnyttes optimalt med minimale omkostninger. Brugervenlig teknologi med høj effektivitet, lang levetid og suveræn ejertidsøkonomi.

1


Din totalleverandør af transportlogistik og redskaber til spredning af gylle AP-K står på et robust fundament af flere danske mærker og stærke investorer med en klar vision om at være en del af fremtidens marked for logistiske løsninger til håndtering af gylle. Det nuværende vognprogram strækker sig over spændet fra 8 – 38 m³ med enkelt,boogie- eller tridem-aksler, og gylletrailerne tilbydes som standard i 34 og 38 m³ modeller med selvbærende chassis og 3 eller 4 aksler. Vores fundament er dansk, mens vores udsyn er globalt. Derfor producerer vi gyllevogne med flere tekniske udstyrspakker, for hvad der er nutid i nogle lande, er fremtid i andre. Og hvor 30 sekunder betyder noget i højtlønsområder, er det mindre vigtigt andre steder, hvor tid ikke er penge. Vi vil levere dét, landmænd og maskinstationer efterspørger på de aktuelle markeder. Derfor vil vi også gerne lytte til dine input, for kun ved at lytte til slutkunderne kan vi lave de mest brugervenlige og effektive løsninger, der matcher lokale krav og behov.

2


Fra valset stålplade til fiks og færdig gyllevogn AP-K tilbyder sine produkter til priser, der gør det muligt for vores kunder at tjene investeringerne hjem igen – og lidt til. Derfor har vi planlagt produktionsflowet så rationelt som muligt, og så de dyreste lønkroner anvendes, hvor de tilfører vores produkter mest værdi. Vi har f.eks. flyttet nogle af produktionsmaskinerne til stålbearbejdning og svejsning til en danskejet og -ledet fabrik i Ukraine, mens overflade­behandling, samling og kvalitetskontrol er en opgave for vores egen organisation i Danmark. Vores ambition er at bygge din næste gyllevogn med afsæt i en række standardelementer, der tilpasses dine individuelle behov. Det fastholder kvaliteten, optimerer driftssikkerheden og sikrer dig størst mulig produktivitet.

3


Kompakt design

AP X-Line er en komplet, innovativ gyllevogn med fokus på bruger­ venlighed, høj kapacitet, begrænset effektbehov, stor driftssikkerhed og lang levetid. Du kender den på

• Kompakt design, der gør det nemt at komme rundt om gården, på landevejen og ude i marken • Stor læssekapacitet via en 10 ” kran med optimalt flow (12-14 m³ pr. min) • Præcis fyldning via digital trykmåler i tanken • Specialudviklet læssekran med hydraulisk udskud • Kraftig aflæssepumpe (12-14 m³ pr. min) • Integreret lift med 8 tons løftekapacitet • Relativt lavt effektbehov takket være anvendelse af op til 38” hjul

AP X-Line har en lav totalhøjde trods anvendelse af høje hjul takket være en specialdesignet kran med hydraulisk udskud og 10 tommer læsserør.

Hydraulikforsyning AP X-Line benytter som standard traktorens hydraulikforsyning til betjening af gyllevognens funktioner, men tømmepumpen drives direkte fra traktorens PTO. Vi anvender Danfoss PVG-ventiler af høj kvalitet for at opnå størst mulig driftssikkerhed.

Nøjagtig dosering – også på forageren En spadeventil til åbning og lukning af afgangsrøret sidder efter flowmåleren på afgangsrøret. Det sikrer nøjagtig dosering af gyllen både ved start og slut af udkørslen, så også forageren får den tilsigtede gyllemængde.

Kompakt. Hurtig. Smidig. Effektiv. Driftssikker.

4


100 % fyldt

Kraftig lift

AP X-Line er udstyret med en trykføler i tanken. Derved opnås en præcis måling af mængden i tanken, så man kan fylde den op til nøjagtigt den mængde/vægt, man må køre med på offentlig vej. Den ønskede læssemængde kan indstilles, hvorefter gyllevognen selv slår fra, når den ønskede volumen er nået.

Der stilles stadigt stigende krav til gyllevognens liftkapacitet. AP X-Line er som standard udrustet med en 8 tons lift kat. II/III. Liften er konstrueret med en nøje udregnet geometri, der bevirker, at liftens bevægelsesmønster gør det nemt at løfte f.eks. tunge nedfældere fri af jorden.

Op til 38” hjul AP X-Line er designet efter at køre med høje hjul for at opnå bedst mulig bæreevne, mindst muligt marktryk og samtidig minimere den nødvendige trækkraft. Derfor kan merudgiften til hjultræk ofte undgås. AP X-Line kan leveres med hjulmontering helt op til 2,05 meter (38 tommer) efter ønske.

Læssekran med 10” pumpe og hydraulisk udskud Læssekranen, som kan anvendes på begge sider af gyllevognen, er designet så vognen som helhed ikke bliver unødvendigt høj med stor hjulmontering, men uden at det går ud over læsningen. Kranen er 7,7 meter fra drejepunkt til læssepumpe og har et 1,5 meter hydraulisk udskud. Selve læssepumpen drives hydraulisk direkte fra traktorens hydraulikforsyning. Hvis opgaven kræver det, kan forskellige typer læssekraner leveres som ekstraudstyr.

100 % fyldning AP X-Line er forsynet med en speciel overtryksventil, som sikrer, at vognen er 100% fuld, eller at den forudindstillede mængde er nået, inden læsningen automatisk stopper. Overløb og skum ledes tilbage til gylletanken via en returslange.

Effektiv tømning via læssekranen AP X-Line vogne med læssekran og afblændingsventiler kan hurtig tømmes gennem kranens store slange. Tømningen foretages med tømmepumpen, der drives af traktorens PTO kraftoverføring.

5

Individuelle tilpasninger En AP X-Line gyllevogn er som standard højt udrustet, men der er naturligvis mulighed for individuelle tilpasninger, så du kan få din ”egen” model. Vi er fleksible og løsningsorienterede, men går ikke på kompromis med kvalitet, levetid og driftssikkerhed.


Brugervenlig betjening Gyllesæsonen byder ofte på meget lange arbejdsdage. AP X-Line er udviklet til intensivt brug og har en meget brugervenlig betjening, der sikrer overblikket og sikkerheden, selvom chaufførerne er ved at blive trætte. Betjeningen sker via joystick og en menustyret terminal, men under selve gyllekørslen er der kun behov for at betjene joysticket og dets knapper. Det gælder også, hvis man f.eks. vil ændre doseringen under kørsel. AP-Joysticket er fremstillet af Danfoss og specielt designet til styring af gyllevognens mange funktioner. Display og joystick monteres i traktorens førerkabine, så alle funktioner og ønskede indstillinger kan styres direkte fra førersædet. Samtlige data som f.eks. udbragt gylle pr. hektar, dagsproduktion, totalproduktion, kørte timer og kilometer registreres og gemmes i computeren.

Hjulstørrelser AP X-Line er designet til at køre med en høj hjulmontering for at reducere marktrykket og reducere den krævede trækkraft. De større modeller over 25 m3 kører typisk med 38 tommer hjul med over 2 meters diameter. Det gør mange større traktorer også, så du kan anvende dine slidte traktordæk til gyllevognen, når den tid kommer. Hvis du ønsker at arbejde med en alternativ hjulmontering, er det naturligvis også muligt, men det er vigtigt at gøre sig grundige overvejelser, inden vognen sættes i produktion, så skærmkasser osv. ikke kommer til at sætte begrænsninger efterfølgende. Tag os med på råd. Inden det er for sent.

Robust overfladebehandling – også indvendig Alle tanke er sandblæst både ind- og udvendig for optimal vedhæftning af overfladebehandlingen.

Brugervenlige detaljer gør det nemt at arbejde med AP X-Line – også når arbejdsdagene bliver rigtigt lange i sæsonen.

Indvendigt males tankene med en speciel epoxylak, der er udviklet til at modstå ekstremt aggressive miljøer. Udvendigt bliver vognene først grundet to gange, hvorefter de færdiglakeres med to lag 2-komponent lak. Når der påføres to lag lak, skyldes det ønsket om at opnå den perfekte overflade som afsæt for en vogn med lang levetid. Evt. eftermonterede dele er enten varmgalvaniserede eller lakerede.

En gyllevogn skal naturligvis være servicevenlig, og teknik­­­ken skal kunne tåle en tur med hedvandsrenseren. På AP X-Line sidder al hydraulik­ styring og elektronik placeret godt beskyttet på vognsiden.

NB! Vi kan levere din nye AP X-Line i kundespecifikke farver.

Hvis det ønskes, kan AP X-Line leveres med centralsmøring. 6


AP X-Line er designet, så den er nem at komme rundt med til trods for evt. høj hjulmontering. Den fylder hverken mere i højden eller bredden, end at den er nem at køre med rundt på gården, i marken og på landevejen. Ved landevejstransport er det takket være følere nemt at læsse nøjagtigt den mængde, lovgivningen accepterer.

Aksler og nav Alle AP-vogne er udstyret med stærke kvalitetsaksler fra BPW. Akslerne på AP X-Line er 410 mm x 180 mm og leveres som standard med hydrauliske bremser eller alternativt med luftbremser. To-akslede vogne leveres som standard med bogie og hydraulisk affjedring. De kan som option leveres med drejelige baghjul og evt. med tvangsstyring. Tre-akslede vogne leveres med hydraulisk affjedring, niveau­ regulering og med drejelig bag-og foraksel. Det er muligt at løfte forreste aksel ved kørsel med tom vogn. Som ekstra udrustning kan der monteres hydraulisk hjultræk på den midterste aksel. Hjultrækket yder ca. 100 hk og virker både frem og tilbage. I mange tilfælde kan denne funktion spares væk, hvis vognen udrustes med store 38” hjul, der gør det nemmere for traktoren at trække vognen gennem evt. udfordringer på marken.

7


Tekniske løsninger til rationel håndtering af gylle

AP-K er et dansk selskab, der med afsæt i de kendte produktprogrammer fra AP Gyllevogne og Kimadan udvikler, producerer og sælger tekniske løsninger til håndtering af gylle i hele verden. Vores fundament er nordisk, men vores udsyn er globalt. Via et joint-venture samarbejde i selskabet Gaosai Kimadan er vi aktive i Kina med lokal produktion og salg af gyllevogne i enhver størrelse tilpasset de kinesiske behov.

n

Gaosai Ki m ada

AP-K ApS l Borgergade 46 l DK-7323 Give l info@ap-k.dk l www.ap-k.dk l Tlf.: +45 97 72 12 61 l CVR 41797592

6687

Kontakt os, hvis du vil vide mere om vores produkter eller har behov for service.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.