1 minute read

Wervingscampagne groot succes

IJsselland: #watdoejijover4minuten

De wervingscampagne bleek een succes: ruim 90 mensen solliciteerden naar de functie van brandweervrijwilliger voor een brandweerpost bij hen in de buurt. Voorafgaand aan de informatieavonden waren er al 52 sollicitaties binnen en na afloop van deze avonden kwamen er dus nog eens ruim 40 bij. Na de sollicitatie volgen onder andere een kennismakingsgesprek met de ploegleider, een selectiedag en een aanstellingskeuring. Bij een goed resultaat kan de kandidaat starten met de opleiding Manschap.

Campagne via social media

Tijdens deze campagne is volop gebruik gemaakt van betaalde advertenties via Facebook en Instagram. Voor elke deelnemende post is een advertentie ingezet om zo heel lokaal te zoeken naar nieuwe vrijwilligers. In totaal zijn deze advertenties bijna 225.000 keer weergegeven, is een uniek bereik gemeten van bijna 55.000 mensen en is er bijna 1.200 keer doorgeklikt naar de informatiepagina op brandweer.nl. Naast deze advertenties per post zijn er ook nog losse advertenties ingezet. Deze zijn in totaal 151.000 keer weergegeven en we bereikten bijna 63.000 unieke personen.

#watdoejijover4minuten

De nieuwe wervingscampagne ‘Wat doe jij over 4 minuten’ dankt zijn naam aan de gemiddelde aanrijtijd van vier minuten die veel posten hanteren. De campagne werd ontwikkeld om de veelzijdigheid van het brandweervak in beeld te brengen. In slechts een paar minuten tijd kan de dag van een brandweerman of -vrouw er ineens heel anders uitzien.

Meer weten over de wervingscampagne van IJsselland, neem contact op via communicatie@vrijsselland.nl