Omzoomkrant

Page 1

Wat ga j i j d o e n ? sportpark de

OMZOOM opent haar velden

zaterdag 3 september honk-en softbalclub de cromtigers

korfbal vereniging Furore

atletiek vereniging lycurgus

Opening van de Cromtigers volgt op een later moment

Kijk voor ons volledige feestprogramma op pagina 3

Kijk voor ons openingsprogramma op pagina 3

sportpark de omzoom - saendelft • Jaap Bootpad 1 (assendelft)

september 2016


Zaanstad wenst alle sporters heel veel succes dit seizoen!

ZSTD advertentie sporters 264x380mm.indd 1

03-08-16 11:21


column wethouder jeroen olthof September is sportmaand in Zaanstad Sport is gezond, sport geeft plezier en sport brengt mensen bij elkaar. Als wethouder Sport laat ik dan ook geen mogelijkheid onbenut om het belang van sport en bewegen te benadrukken.

Foto: Onno Boermeester

De gemeente Zaanstad wil dat jong en oud bewegen en ook op het sportieve vlak (kunnen) meedoen, daarvoor zijn goeie sportaccommodaties essentieel. De afgelopen jaren is door de gemeente, maar ook door sportverenigingen zelf, veel tijd en geld geïnvesteerd in de uitbreiding en de verbetering van sportaccommodaties. Deze zomer worden onder andere het Topsportcentrum De Koog en het AFAS trainingscomplex van AZ in gebruik genomen en binnenkort wordt de eerste paal geslagen van het nieuwe zwembad De Crommenije. Sportpark De Omzoom is één van die andere, nieuwe aanwinsten van sportstad Zaanstad. Door verschillende verenigingen samen te brengen op dit ultramoderne sportpark wordt niet alleen de inwoners van de nabijgelegen nieuwbouwwijk Saendelft, maar eigenlijk alle sportliefhebbers uit ZaanstadNoord, een unieke kans geboden om kennis te maken met verschillende sporten. De accommodaties van De Omzoom voldoen aan alle eisen en voorwaarden om sporters, zowel op hoog niveau als puur recreatief, in staat te stellen om zich uit te leven in hun favoriete sport. Ik wens iedereen op sportpark De Omzoom ontzettend veel plezierige sportmomenten toe!

PROGRAMMA 14.00 officiële opening door wethouder j. Olthof

atletiek vereniging lycurgus 14.30

De Omzoom is hét hypermoderne sportpark van Zaanstad-Noord, dat huisvesting biedt aan Jij neem t toch o drie sportclubs: Lycurgus ok een k ij k je op de Om (atletiek), Cromtigers zoom op zaterdag (honkbal) en Furore (korfbal). 3 septem Foto: www.lightflight.nl ber?! Deze nieuwe, centrale locatie biedt de voordelen van de allermodernste snufjes op het gebied van sportaccommodatie; volledig up-to-date velden die aan alle criteria voor topsport en breedtesport voldoen en goede bereikbaarheid. Gelegen in de polder, vlak onder Saendelft, ben je vanuit alle richtingen zo op het sportpark. De ideale locatie die groei van de verenigingen mogelijk maakt.

06

opening ludieke demonstratie van de atletieksport

korfbal vereniging furore

PAG

10

14.30

start activiteiten jeugd

15.30

thuiswedstrijd furore 1

16.45

balLonnen oplaten

17.00

einde middagactiviteiten

17.30

start feestavond

Jeroen Olthof, wethouder Sport

MAAK KENNIS MET SPORTPARK DE OMZOOM

PAG

Er worden diverse spellen georganiseerd voor de jeugd. Ook de jeugd van Furore is welkom.

(Afhankelijk van de toekenning KNKV.)

met alle jeugd.

Voor leden en ouders van leden.

19.00 live-muziek 01.00 einde feestavond

honk-en softbalclub de cromtigers

PAG

16

De opening vindt plaats op een later moment. Om de Omzoom de bekendheid te geven die het verdient en feestelijke opening van de drie clubs te kunnen ondersteunen heeft Bofesto media besloten deze eenmalige Omzoomkrant uit te brengen, met allerlei nieuws van en over de betrokken verenigingen en de betreffende sporten.

sp

de

o Sportpark De Omzoom - centraal gelegen aan Jaap Bootpad 1 te Assendelft in de wijk Saendelft.

MARKEN BINNEN

tp

UITGEEST

ar

k

oo

m

z

or

WEST&OOST KNOLLENDAM

overige openingen

PAG

25

KROMMENIE HEEMSKERK

i

A9 BEVERWIJK

sportpark de omzoom - saendelft

WORMER WORMERVEER

DE OMZOOM ASSENDELFT

A7 ZAANDIJK

A8 WESTZAAN KOOG A/DZAAN

09.00- open dag (top)sport 17.00 medisch centrum • 3&4 sep. Beter•Saendelft, terrein Lycurgus

14.00 sport bso, 3 sep. Babino, terrein Furore

ZAANDAM

3

september 2016


Borrie feliciteert BSC Cromtigers, KV Furore en AV Lycurgus met hun nieuwe onderkomen en rekent op vele sportieve hoogtepunten. Borrie levert al meer dan 65 jaar haar cliënten een totaalpakket aan dienstverlening op topniveau. Van de totaalpak jaarrekening, de salarisadministratie, fiscale en juridische adviezen tot de persoonlijke financiële planning.

accountants belastingadviseurs corporate finance expatriate services real estate tax salarisadministratie

Keizer Karelplein 2 1185 HL Amstelveen 020 679 09 11 amsterdam@borrie.nl

Jan Leentvaarlaan 1 3065 DC Rotterdam 010 266 77 33 rotterdam@borrie.nl

personal touch in finance

Wil jij buschauffeur worden? In heel veel regio’s hebben wij opleidingsplaatsen mét baangarantie beschikbaar. Wil jij een vaste baan met veel zekerheid, een prima salaris en tevens veel vrijheid? Ga dan naar consolid.nl en solliciteer direct!

• Consolid regelt jouw opleiding (duur max. 4 maanden) • Als je bent geslaagd, direct aan de slag (baangarantie!) • Urengarantie van minimaal 24 uur per week • Salaris €12,73 (exclusief toeslagen) Consolid is het grootste gespecialiseerde uitzend- en detacheringsbureau in Vervoer & Veiligheid. Gestart in 1990 en met vestigingen door heel Nederland, hebben we dagelijks gemiddeld zo’n 3500 mensen voor ons aan het werk in functies als chauffeur, monteur, treinmachinist en beveiliger.

Met zekerheid. Consolid.

Samen scoor je beter. consolid.nl

www.krk.nl

075 612 64 00


INTERVIEW WETHOUDER JEROEN OLTHOF Jeroen Olthof is als wethouder van sport van de gemeente Zaanstad nauw betrokken bij De Omzoom. Hoe kijkt hij terug op de ontwikkeling van het sportcomplex en wat zijn zijn toekomstplannen voor de Zaanse sportwereld?

OMZOOM NIEUW ZAANS SPORTBOLWERK Wethouder Jeroen Olthof kijkt tevreden uit naar de sportprestaties op prachtig mooi complex Al jaren geleden werd er door verschillende wethouders van sport met diverse clubs gesproken over verhuizingen of uitbreidingsmogelijkheden op een andere locatie. De champagne werd zelfs al eens ontkurkt, maar bleef doodgeslagen in de koelemmer liggen. Ditmaal is alles anders: Olthof beloofde woord te houden en De Omzoom was geboren.

WONINGBOUWMOGELIJKHEDEN ZORGEN VOOR DEFINITIEVE REALISATIE De sportclubs reageeerden wantrouwend toen Jeroen Olthof in 2010 met het voorstel voor een nieuw sportpark kwam, waar Cromtigers, Lycurgus en Furore zich zouden kunnen vestigen. Een begrijpelijke reactie, aangezien er al vaker gouden bergen beloofd waren. Maar met de stijgende vraag naar woningen in de dorpskern bleek er een definitieve doorbraak te komen. Even wankelde het plan, toen het Rijk zich terugtrok, maar de gemeente Zaanstad nam het stokje over en zorgde voor de definitieve realisatie van De Omzoom. De gemeente had immers belang bij het vrijkomen van de huidige locaties. Wethouder Olthof is dan ook erg blij met de constructieve samenwerking met de verenigingen, ondanks de skepsis die er aan hun zijde bestond. De hypermoderne, nieuwe locatie van de drie sportclubs aan De Omzoom biedt tal van perspectieven voor de clubs én voor de vele scholen in de omgeving. Saendelft herbergt veel jonge gezinnen en er waren behalve SVA nog geen sportverenigingen in de directe omgeving. Voor Cromtigers, Lycurgus en Furore betekent dit een mooi visitekaartje in een ‘nieuwe’ markt én een volledig up-to-date en goedgekeurde accomodatie voor topsport. De Saendelftse scholen kunnen op hun beurt profiteren van de moderne voorzieningen voor sportevenementen als schoolkorfbal, sportdagen en andere buitenschoolse sportactiviteiten.

Foto: Onno Boermeester

De Omzoom past op dit gebied perfect in het huidige gemeentebeleid: het stimuleren van brede schoolactiviteiten. Dit zijn sportieve en culturele ontwikkelingsgerichte activiteiten na schooltijd en in vakanties. Inmiddels bieden scholen door de gehele Zaanstreek een ruim en divers aanbod aan activiteiten. Olthof is van mening dat deze activiteiten een belangrijke bijdrage leveren aan het sportstimuleringstraject van de gemeente: “Bij alle sportaccomodaties die we nu bouwen wordt rekening gehouden dat scholen ze ook voor hun activiteiten kunnen gebruiken. Zo worden de faciliteiten zo optimaal mogelijk benut.” Deze sportactiviteiten worden overigens door combinatiefunctionarissen georganiseerd. Het is dus niet iets van de school zelf. Blijkbaar werkt het traditionele idee van sporten of lid zijn van een sportclub voor (een groot deel van) de jongeren van tegenwoordig niet meer en zijn er zelfstandige initiatieven nodig om ze aan het sporten te houden.

sportpark de omzoom - saendelft

5

De gemeente schreef eerder dit jaar een zogeheten City Challenge uit waar men ideeën kon inzenden om dit probleem aan te pakken. Het winnende idee, de S.M.D.R Party (Socialize, Move, Dance and Relax), biedt pre en after school dance parties op afwisselende locaties in de gemeente. De parties kunnen alles omvatten van een rustgevende yogasessie tot een intensieve workout, waarna de jongeren los kunnen gaan op de dansvloer. “De winnende concepten van de City Challenge, waaronder de S.M.D.R. parties, zijn vooral een goed idee. Nu moet er gekeken worden wat realiseerbaar is en wat niet. En op wat voor termijn. Bovendien is de gemeente niet in staat dergelijke initiatieven alleen uit te voeren. Er moet dus ook gekeken worden naar mogelijke samenwerkingsverbanden, of wie er voor de uitvoering en uitwerking kan worden ingeschakeld.” Aldus Wethouder Olthof.

OOK RUIMTE VOOR SPORTING KROMMENIE EN SVA BEHOORDE TOT DE MOGELIJKHEDEN OP DE OMZOOM Het oorspronkelijke plan voor De Omzoom was veel grootser dan de uiteindelijke vorm met ‘slechts’ drie sportverenigingen, aldus Olthof. Er is ook gesproken met de twee voetbalclubs, Sporting Krommenie en SVA, maar deze voelden er uiteindelijk meer voor hun huisvesting op de huidige locaties te behouden. Olthof: “Ik denk dat voetbalclubs van nature meer wijkgebonden zijn dan andere sportverenigingen. Voor hen is een verhuizing een ingrijpender gebeurtenis dan voor een atletiekvereniging, een korfbalvereniging of een honkbalvereniging, die toch vaker leden van verder weg hebben.” Toch was een verhuizing naar De Omzoom voor SVA, dat hemelsbreed zo’n vijfhonderd meter verderop ligt, geen vreemde zet geweest.

“WE MOETEN AF VAN HET IMAGO DAT ER IN ZAANSTAD GEEN SPORTHART IS“– JEROEN OLTHOF Volgens Jeroen Olthof bestaat nog altijd het idee dat de gemeente geen sporthart heeft en dat er weinig in sport wordt geïnvesteerd: “Er is in Zaanstad zeker een sporthart en er wordt continu geïnvesteerd in sport. Zowel in breedtesport als in topsport. Dat is onder andere te zien aan De Omzoom. In een tijd van forse bezuinigingen is er toch gekozen voor een achtste laan op de atletiekbaan. Zo kan Lycurgus ook nationale en internationale topevenementen organiseren.” In de gemeente worden diverse sporten op hoog niveau beoefend. Neem de korfballers van KZ, de waterpoloërs van ZV de Zaan en ZV de Ham, wielrenner Nicky Terpstra, bij Lycurgus lopen diverse Nederlandse toppers en ook het Zaanse topvolleybal zit in de lift. “Men moet het alleen meer gaan voelen, meer beleven.” Volgens de wethouder. September wordt een heuse Zaanse sportmaand met de oplevering van de Omzoom en het topsportcentrum in Koog aan de Zaan en bekende evenementen als de Dam tot Damloop en ZaandeWandel. Met vernieuwingen van onder andere de zwembaden de Crommenije en de Slag, de nieuwe trainingsaccomodatie van AZ en enkele andere buitensportaccomodaties staat sport ook de komende tijd nog centraal in de gemeentelijke activiteiten. Jeroen Olthof hoopt voor nu vooral dat de verenigingen ervoor gaan zorgen dat de sporten toegankelijk blijven en er resultaten zullen worden geboekt, zowel prestatief als op het gebied van groei. Want uiteindelijk ligt deze verantwoordelijkheid niet bij de gemeente, maar bij de verenigingen zelf.

september 2016


VOLOP IN BEWEGING LYCURGUS Lycurgus heeft sinds haar oprichting al vele Nederlands Kampioenen onder de leden gehad. O.a. Menno Vloon, Cliff Elsworth, Rianne Galiart en Tanja van de Wal. Ook bij de junioren vallen jaarlijks vele lycurgianen in de medailles bij de verschillende Nederlandse kampioenschappen.

atletiekvereniging met ambitie

Foto: Willemklopper.nl >

Atletiekvereniging Lycurgus is opgericht in 1938 en is met circa 1000 leden een van de grootste atletiekverenigingen van Nederland. Bij ons kun je terecht voor alle onderdelen van de atletieksport, die worden begeleid door ervaren en deskundige trainers. Ieder soort sporter kan bij Lycurgus terecht: zowel voor de prestatieve als recreatieve sporter bieden wij een breed scala aan mogelijkheden. Uit de kweekvijver van Lycurgus komen diverse topatleten, die vaak nog altijd hun trainingsuren in de Zaanstreek afwerken. Daarnaast heeft Lycurgus een bloeiende recreatieafdeling, waar recreanten van alle leeftijden gebruik kunnen maken van een groot en divers aanbod aan mogelijkheden om de conditie te verbeteren, op peil te houden of zich voor te bereiden op grote loopevenementen. Bovendien kunnen ook mensen met een verstandelijke beperking of psychische problemen onder gespecialiseerde begeleiding bij Lycurgus de atletieksport beoefenen. Kortom, een veelzijdige vereniging met voor ieder wat wils.

WAAROM ATLETIEK ZO VEELZIJDIG IS Atletiek is een van de oudste en meest veelzijdige sporten die je maar kunt bedenken: je kunt op iedere leeftijd beginnen, er zijn veel verschillende onderdelen die je kunt beoefenen én voor atleten van allerlei soorten bouw zijn er mogelijkheden genoeg. Je hoeft bijvoorbeeld niet voor alle atletiekdisciplines snel te zijn.

Lycurgus heeft daarnaast een zeer grote jeugdafdeling met leden vanaf 6 jaar. De atleten worden gestimuleerd om regelmatig deel te nemen aan regionale baanwedstrijden en wedstrijden in het crosscircuit. Bij de juniorencompetitie behoren in alle leeftijdscategorieën teams van Lycurgus tot de landelijke top. In 2014 werden de meisjes D eerste en de meisjes C tweede van Nederland.

Borrie feliciteert BSC Cromtigers, KV Furore en AV Lycurgus met hun nieuwe onderkomen en reke vele sportieve hoogtepunten.

BAANATLETIEK Borrie levert al meer dan 65 jaar haar cliënten een Bij Lycurgus kunnen alle disciplines van baanatletiek worden beoefend: sprinten, horden, (polsstok) hoogspringen, verspringen, discus- Borrie en speerwerpen, feliciteert BSC Cromtigers, KV Furore en kogelstoten, kogelslingeren en het lopen en sprintenmet hun nieuwe onderkomen en rekent op AV Lycurgus Borrie feliciteert BSC Cromtigers, KV Furore en van diverse afstanden op de atletiekbaan. Diverse vele sportieve AVhoogtepunten. Lycurgus met hun nieuwe onderkomen en rekent op Lycurgianen worden jaarlijks uitverkoren Nederland te vele sportieve hoogtepunten. vertegenwoordigen op internationale evenementen.

totaalpakket aan dienstverlening op topniveau. Va totaalpak jaarrekening, de salarisadministratie, fiscale en juri adviezen tot de persoonlijke financiële planning.

WEDSTRIJDSPORT RECREATIEF Borrie levert al meer dan 65 jaar haar cliënten een totaalpakketBorrie totaalpak aan dienstverlening op topniveau. de een levert alG-SPORT meer dan 65 jaar haarVan cliënten jaarrekening, de salarisadministratie, fiscale en totaalpakket aan dienstverlening opjuridische topniveau. Van de totaalpak adviezen totjaarrekening, de persoonlijke financiële planning. de salarisadministratie, fiscale en juridische BINNEN adviezen tot de persoonlijke financiële planning. BUITEN accountants belastingadviseurs GEZOND OUD&JONG

Baanatletiek wordt ook in competitieverband beoefend. Lycurgus beschikt over een groot aantal junioren- en seniorenteams in de competitie. Bij de mannen komt het hoogste seniorenteam uit in de eredivisie, de hoogste competitieklasse. Dit team bestaat onder andere uit Nederlands kampioen polsstokhoogspringen Menno Vloon en Cliff Ellsworth, Nederlands kampioen 400 meter horden. Bij de vrouwen komt het hoogste seniorenteam uit in de eerste divisie, de op één na hoogste competitieklasse. Een van de topatleten in dit team is Rianna Galiart, meervoudigaccountants Nederlands kampioen polsstokhoogspringen. accountants

corporate finance

belastingadviseurs expatriate belastingadviseurs corporate financeservices corporate finance expatriate servicestax real estate services real estateexpatriate tax salarisadministratie real estate tax salarisadministratie salarisadministratie

Deze Sponsoren feliciteren Lycurgus! Gedempte gracht 58 Zaandam • 075-631 5354 www.runnersworld.nl

Zuiderhoofdstraat 29 1561AH Krommenie 075 - 628 1614 www.grootschoenen.nl

Keizer Karelplein 2 Jan Leentvaarlaan 1 1185 HL Amstelveen Keizer 3065 DC Rotterdam 2 Karelplein Jan1 Keizer Karelplein 2 Jan Leentvaarlaan 020 679 09 11 010 266 77 33 11851185 HL Amstelveen 3065 DC Rotterdam HL Amstelveen 306 amsterdam@borrie.nl rotterdam@borrie.nl 020 679 09 11 010 266 77 33 020 679 09 11 010 amsterdam@borrie.nl rotterdam@borrie.n

personal touch in finance personal touch in finance

amsterdam@borrie.nl

personal touch in finance

De Bruijn Auto’s Kikkertweg 13 - Wormerveer - www.debruynautos.nl

rott


RUNNING THERAPIE

WEGATLETIEK Wegatletiek bij Lycurgus is gericht op het lopen van (voornamelijk) lange afstanden, zoals een hele of halve marathon. Bij Lycurgus hebben wij een zeer actieve LATgroep (Lange Afstand Trainingsgroep), maar zij trainen ook de ‘kortere’ afstanden zoals 5 en 10 kilometer. Dus ook voor deze afstanden kun je bij Lycurgus terecht. Ook bij vele evenementen op de weg zijn atleten van Lycurgus hoog in de uitslagen te vinden.

In samenwerking met Dijk en Duin en financieel ondersteund door de Gemeente Zaanstad en het RIBW biedt Lycurgus runningtherapie aan. Sporten heeft een positieve uitwerking op de psyche van de mens. Helemaal bij mensen die, om welke reden dan ook, in een isolement zijn geraakt en daardoor het contact met de omgeving dreigen te verliezen of zijn verloren. Denk hierbij aan schizofrenie, fobieën, autisme, burn-out, depressie en andere psychiatrische klachten.

Ook voor Nordic Walking kun je bij Lycurgus terecht! Nordic Walking is sportief wandelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van speciaal ontwikkelde wandelstokken. Het is een fitnessactiviteit, waarmee Lycurgus heeft een diepgewortelde maatschappelijke verankering. Wij willen je gemakkelijk kunt een passende en up-to-date infrastructuur bieden aan sporters over de gehele beginnen en die je ook breedte. Geschikt voor topsport en breedtesport, maar ook voor de kwetsbare lang kunt volhouden. Ook groepen van de samenleving. het onderdeel ‘sportief wandelen’ hoort bij deze activiteit. Blijf fit door heerlijk gezamenlijk sportief te wandelen!

OOK LID WORDEN VAN LYCURGUS? Wil jij ook lid worden van Lycurgus? Ga dan naar www.avlycurgus.nl, klik op de button ‘lid worden’ en volg de instructies. Je kunt je ook opgeven voor een gratis proeflidmaatschap van een maand. Zo kun je een maand lang meedoen met de diverse trainingen en kijken of atletiek iets voor je is!

Kijk voor ons

G ATLETIEK

LOOP GROEPEN Door je aan te sluiten bij een loopgroep van Lycurgus kun je je conditie verbeteren, onderhouden of je voorbereiden op een loopevenement. Op dinsdag en donderdag is de baan volledig bezet met loopgroepen, die op hun eigen niveau begeleid worden door gekwalificeerde trainers.

openingsprogramma op pagina 3

Sinds mei 2000 kun je bij Lycurgus terecht voor G-atletiek. Dit is voor atleten met een verstandelijke beperking die bij een gewone vereniging willen trainen en aan wedstrijden willen meedoen. Inmiddels trainen er zo’n 40 atleten tussen de 8 en 60 jaar gezellig en een beetje fanatiek met elkaar. Jongens, meisjes, mannen en vrouwen; iedereen is welkom. De meesten doen zelfs aan wedstrijden mee onder het motto: “Ik ga voor de overwinning, maar door mijn inzet ben ik al winnaar”.

Deze Sponsoren feliciteren Lycurgus!

(TOP)SPORT MEDISCH CENTRUM (TOP)SPORT MEDISCH CENTRUM

Maaral Zaandam

Sportpark De Omzoom Jaap Bootpad 4 - Assendelft T 075 - 737 02 16 E info@betersaendelft.nl

sportpark de omzoom - saendelft

Dr.H.G. Scholtenstraat 45 1508 EB Zaandam

www.maaral.nl

7

Gegarandeerd vakkundige installatie Zuiderhoofdstraat 135 | Krommenie 075 6288501 | vbk-krommenie.nl

september 2016


winkel.nl

AL RUIM 40 JAAR AKTIEF IN KROMMENIE

AsIcs HYPER Ld sPIKEs Long distance Allround spike 5 spikepuntjes van 6mm vanaf maat 35

AsIcs NIMbUs 18 (Gs) Top hardloopschoen in kindermaten vanaf maat 31

€ 80,-

€ 75,-

€ 60,-

€ 65,NIKE RUNNING KLEdING

NIKE PEGAsUs 33

Altijd voldoende keuze in dames, heren en kinder running kleding

comfortabele neutrale hardloopschoen met de vertrouwde pasvorm

€ 120,-

€ 105,NIKE MERcURIAL vAPOR

AdIdAs AcE 16.3 Adidas Ace 16.3 Primemesh FG met sok Voetbalschoen met primemesh bovenwerk voor de perfecte pasvorm.

Nike Mercurial vapor Xi FG Jr. (Kunst)gras voetbalschoen, ook verkrijgbaar in gravel uitvoering.

Noppen zijn geschikt voor (kunst)gras Leverbaar in jr. en sr. afgebeeld is het jr. model

€ 59,95

€ 55,-

€ 50,96 Zuiderhoofdstraat 50, Krommenie

€ 46,75 (075) 62 23 666

www.sportwinkel.nl

info@sportwinkel.nl


Atletiekfamilie Cotterink allemaal lid van Lycurgus

VOOR IEDER WAT WILS START 2 RUN Ongeacht je niveau en voorkeuren, Lycurgus biedt voor elk soort atleet wat wils. Voor de beginnende hardloper die een stok achter de deur wil hebben is er ‘Start 2 run’. Daarbij kun je in een paar keer leren om 3 kilometer te lopen.

Aan start v.l.n.r.: Joris, Mieke, Mara en Jarl Cotterink. (Foto: WillemKlopper.nl) De Krommeniese familie Cotterink is met recht een atletiekfamilie te noemen. Allemaal zijn ze actief lid van Lycurgus. Hoe kijken zij naar atletiek bij Lycurgus als familiesport en wat vinden ze van de Omzoom? Maak kennis met deze gezellige, ambitieuze lopers. Het atletiekvirus van de familie Cotterink is ooit ontstaan bij vader Jarl. Hij wilde op jonge leeftijd al op atletiek, maar helaas ontbrak een atletiekvereniging in de buurt. De geboren Voorschotenaar leerde zijn vrouw Mieke kennen en verhuisde naar Krommenie. Met Lycurgus om de hoek werd het atletiekvuur weer aangewakkerd en kon hij zijn lang gekoesterde sportwens in vervulling laten gaan. Toen hun twee kinderen – Mara (13) en Joris (11) ook nog eens de liefde voor atletiek in de genen bleken te hebben was een van de weinige complete Lycurgusgezinnen geboren.

VADER JARL: DE PRESTATIEGERICHTE DUURLOPER Jarl, de spil van de atletiekfamilie, is zelf meer van de wegatletiek. Minstens twee keer per week loopt hij als assistenttrainer met de hoogste trimgroep – die met 15 km/u flink doorlopen – op de weg, of in de duinen. “Onze groep is heel divers.” Zegt Jarl. “Vrijwel iedereen heeft minstens één marathon gelopen, maar er zitten ook ultralopers bij. Zij lopen tussen de 50 en soms zelfs 125 kilometer op een dag. Zelf vind ik het leukst om een snelle, prestatiegerichte 10 kilometer te lopen. Een marathon is ook leuk, maar de trainingsinspanning is veel groter dan de tevredenheid na afloop.” Met een heus onderling klassement over tien evenementen en een afsluitende barbecue, illustreert Jarl het samengaan van prestaties en gezelligheid.

MOEDER MIEKE: DE BETROKKEN VRIJWILLIGER EN VRIJETIJDSLOPER Mieke houdt bijna net zoveel van hardlopen als haar man, maar de betrokken moeder vindt het lastig om het hardlopen in clubverband te combineren met haar gezin. “Ik vind het heerlijk om een rondje te lopen als de kinderen naar school zijn. Wanneer ik op de club met de lopers mee zou gaan, zou ik twee avonden tegelijk met Jarl weg zijn en ik vind het ook iets te vroeg op de avond.” Mieke denkt dat met name veel dames dezelfde afweging maken, maar benadrukt dat ze wel een échte Lycurgiaan is. Ze jureert vaak wedstrijden van de pupillen en junioren en is bij alle wedstrijden van haar kinderen aanwezig.

sportpark de omzoom - saendelft

DOCHTER MARA: HET LANGE AMBITIEUZE LOOPTALENT De lange benen van dochter Mara zijn echte lopersbenen. Al hebben de groeispurts die ze als jonge puber doormaakt wel voor blessures gezorgd. “Ik houd van springen, sprinten en alles tòt 800 meter, maar langer niet hoor. Je zou het niet denken, maar bij de junioren is atletiek een echte teamsport. Iedereen doet de onderdelen waarin hij goed is en uiteindelijk telt de teamprestatie.” Glunderend vertelt ze dat haar team het erg goed doet en al een aantal jaren achter elkaar in de top drie van Nederland is geëindigd. Bescheiden is de tiener wel. Op de vraag wat haar ambities voor de toekomst zijn spreekt ze heel wijs de wens uit ‘blessurevrij te blijven’ en ‘zich te kunnen blijven verbeteren’. Maar stiekem droomt ze ervan ook bij de senioren, individueel, tot de top van Nederland te kunnen horen.

ZOON JORIS: DE SPRINGER

Foto: Pascal Fielmich / OogopAssendelft.nl

TRIMGROEPEN er zijn allerlei trimgroepen die op snelheid worden ingedeeld, zodat iedereen de juiste uitdaging heeft en er geen uitvallers zijn. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je halverwege niet meer meekunt.

KLASSIEKE ATLETIEK

Daar waar de hele familie écht van lopen houdt, vindt zoon Joris verspringen het allerleukst. Zijn grote idool, Lycurgiaan Cliff Ellsworth, is echter voormalig Nederlands kampioen op de 400 meter horden. Bij de pupillen is het nog ieder voor zich, maar Joris verwacht volgend jaar bij de junioren met zijn atletiekmaatjes een leuk en goed team te hebben. Als échte jongen in de familie is Joris ook gek op crosses die hij ’s winters kan doen. Lekker door zand of modder rennen en obstakels nemen.

Naast hardlopen op weg en baan, kun je bij Lycurgus terecht voor de andere onderdelen van atletiek: alle vormen van springen en werpen. Alle onderdelen worden begeleid door deskundige trainers die veelal zelf op hoog niveau de sport hebben beoefend.

VERHUIZING NAAR OMZOOM GOED VOOR DE CLUB De nieuwe locatie van Lycurgus aan de Omzoom wordt door de familie Cotterink als een goede ontwikkeling beschouwd. Met de aanleg van een moderne atletiekbaan met acht lanen kunnen er belangrijkere evenementen worden georganiseerd. Natuurlijk is het nog wat kaal en is het iets verder weg, maar de bereikbaarheid wel heel goed. Wellicht dat de locatie zorgt voor aanwas van nieuwe (jeugd)leden. Dat zou een mooie bijkomstigheid zijn in een tijd waar sportverenigingen alsmaar krimpen. De familie Cotterink zal in ieder geval ook met plezier op de Omzoom komen sporten.

9

Foto: Pascal Fielmich / OogopAssendelft.nl

JEUGD ACTIVITEITEN Lycurgus heeft een grote jeugdafdeling met veel activiteiten voor haar jeugd. Zo is er een jeugdkamp met allerlei sportieve activiteiten en worden er op alle onderdelen getraind en veel (onderlinge) wedstrijden georganiseerd. Vanaf 12 jaar zijn er competities in teamverband.

september 2016


s a on mm a or vo ogr 3 r jk Ki gsp ina g n pa ni e p op

o

WEDSTRIJDSPORT RECREATIEF BREEDTESPORT BINNEN BUITEN GEZOND OUD&JONG

I FURORE AMBITIEUS EN GEZELLIG

Foto: Willemklopper.nl

korfbal vereniging


VAN SLIBKUIL NAAR OMZOOM

... EEN KLEIN STUKJE GESCHIEDENIS... KV Furore is een fusievereniging tussen Hoger op en Kieviten. Korfbalvereniging Hoger Op werd op 7 april 1950 opgericht in Café de Roemer aan het Duinkerken in Krommenie. De eerste wedstrijden en trainingen vonden plaats op het grindveld bij het schoolplein van School B, de latere Kohnstammschool. Pas in 1977 kreeg Hoger Op een eigen accommodatie: de Slibkuil. In 2009 gingen Hoger Op en Kieviten samen verder als KV Furore. Deze fusie is in gang gezet door de plannen van de gemeente om de locatie van Kieviten aan de Noordsterweg op te offeren voor woningbouw. Al met al is de fusie zeer succesvol verlopen: twee totaal verschillende verenigingen zijn uitstekend samengesmolten in KV Furore.

“Bij Furore willen we dat iedereen zijn eigen plekje vindt” Qua korfbal hebben wij veel te bieden: we hebben zowel wedstrijdteams als breedteteams. Beide facetten zijn even belangrijk voor ons: we willen graag dat iedereen zijn eigen plekje vindt en bij Furore het plezier ervaart dat deze sport kan bieden. Met onze jeugdteams gaan we komend seizoen flink aan de slag met als doelstelling dat deze teams zich ontwikkelen en dat mogelijk alle jeugdselectieteams in de eerste klasse zullen gaan spelen. De selectie van Furore zal de schouders eronder moeten zetten. Het is onze wens dat het selectieteam binnen drie jaar in de 2e klasse uitkomt. Als club zijn we nu in een stadium beland dat wij moeten doorstoten. De locatie is nu prachtig en er helemaal klaar voor. Nu is het onze taak dit ook nog korfballend te doen. De Omzoom is, zoals ik al heb aangegeven, werkelijk prachtig geworden! Dit hebben

wij natuurlijk niet alleen te danken aan aannemingsbedrijf van de Gragt en Antea, maar ook aan onze eigen leden. Zo hebben we met een ploeg vrijwilligers in de avonduren het tegelwerk in het clubhuis geplakt. Ruim 300 vierkante meter! De kleedkamerbanken en de bar zijn aangepakt en zo kan ik nog wel even doorgaan. Je zult begrijpen dat dit nogal wat heeft gevergd van onze vrijwilligers. Zonder deze zelfwerkzaamheid was De Omzoom niet mogelijk geweest. Mede daarom ben ik zo ontzettend trots op De Omzoom én onze leden. Dit hebben we toch maar weer mooi gerealiseerd! Ik heb enorm veel zin om mijn bestuursfunctie uit te oefen op de nieuwe locatie! Tot op De Omzoom! Dave van Zonderen, Voorzitter KV Furore

´´ DAN MEER KORFBAL Furore organiseert voor haar leden naast korfbalwedstrijden en -trainingen het hele jaar door allerlei leuke activiteiten. Het nieuwe seizoen wordt traditioneel ingeluid met een gezellige BBQ met activiteiten voor de jeugd en sfeervolle livemuziek. Voor de vervente kaarters is een heuse klaverjascompetitie en er wordt een aantal keer per jaar ‘gekeesd’. Ook voor de jeugd zijn er diverse activiteiten, zoals een griezelig halloweenfeest, een kerstgala voor A en B jeugd, jongens tegen de meisjes, carnaval, slaapfeestje in de kantine voor de allerkleinsten en Furore on Stage, waarbij allerlei diepverborgen dans- en zangtalenten naar boven komen. Het leukste uitje is wel het jaarlijkse pinksterkamp, waar de Furore-jeugd in twee bussen drie nachtjes naar Appelscha gaat. Ieder jaar heeft het pinksterkamp een ander thema. Dit jaar stond in het teken van het ‘Rondje om de Wereld’.

“Ik ben trots op

alle leden die hun steentje hebben

bijgedragen aan het nieuwe clubhuis!”

Naast de centraal georganiseerde activiteiten organiseren veel teamtrainers met hun eigen team een afsluiting van het seizoen: een ouder-kindtraining, een wedstrijd tegen elkaar, een gezellige barbecue, je kunt het zo gek niet bedenken! Foto’s: Willemklopper.nl

Deze sponsoren feliciteren Furore met de nieuwe locatie! INTERIEUR | MEUBELS | RENOVATIE | NIEUWBOUW

06 155 242 42

info@nobbyroth.nl

www.willemklopper.nl

sportpark de omzoom - saendelft

11

september 2016


SPORTEN, SPELEN, GOOIEN, GLIJDEN, SPETTEREN EN DUIKEN.

SPORTEN EN ZWEMMEN IN ZAANSTAD KOM SNEL LANGS BIJ ÉÉN VAN ONZE LOCATIES OF KIJK OP DE NIEUWE WEBSITE SPORTBEDRIJFZAANSTAD.NL VOOR MEER INFORMATIE. SPORTBEDRIJF ZAANSTAD Koningsgeelstraat 3 1503 NA Zaandam T 075-6161065 E info@sportbedrijfzaanstad.nl

ZWEMBADEN SPORTHALLEN SPORTSTIMULERING GYMZALEN


Foto: Willemklopper.nl

FURORE NET EEN GROTE FAMILIE

WAT GAANWE DOEN? BEESTEN! Furore Aspiranten B1 hét gezelligste kampioensteam

Iedere wedstrijd van de B1 (14 tot 16 jaar) begon dit seizoen met een yell. Allemaal in een kring en dan... “WAT GAAN WE DOEN?! BEESTEN!” met een indrukwekkend en overdonderend volume zetten we de tegenstander nog voor het eerste fluitsignaal op 0-1! Heerlijk. We draaiden een succesvol seizoen, met een dubbel kampioenschap! Onze yell bracht ons zowel naar kampioenschap in de zaal als op het veld, in de eerste klasse. Dit fantastische resultaat van onze B1 werd mogelijk gemaakt door goed samenspel binnen de lijnen, waar coach Arjan het beste uit de ploeg naar boven haalde. Zoals het een écht team betaamt werkte iedereen voor iedereen. Zonder te mopperen als er een bal werd misplaatst. Alles voor elkaar over. Regelmatig riepen Ivo en Tiuri hun vak even bij elkaar: even de tactiek doornemen en door!

junioren, terwijl een deel blijft. Maar natuurlijk hebben we er alle vertrouwen in dat het contact blijft en dat de nieuwe teams net zo leuk gaan worden! En natuurlijk net zo succesvol! Wil jij dat ook?! Lekker sporten in teamverband? Jongens en meiden samen in een team? En ook nog eens oneindig veel gezelligheid naast de trainingen en wedstrijden? Kom dan naar de open dag op 3 september of kom een keer vrijblijvend meetrainen! Meer info op: www. kvfurore.nl

Meestal rollen kinderen van een gezin in de sport die de ouders beoefenen, maar in de familie Tuinstra was dit allesbehalve het geval. Dennis en Pascale Tuinstra zijn doorgewinterde voetballers, maar hun kinderen Jesse (12) en Lotte (10) gingen liever op een andere balsport: korfbal! Inmiddels is de hele familie bij Furore betrokken en staat er zelfs een korfbalpaal in de tuin.

Nichtje Indy trendsetter Met voetbal dat door de aderen van de familie stroomt én als volkssport nummer één is het bijna niet voor te stellen dat het nichtje van Jesse en Lotte Tuinstra als ware trendsetter zou dienen. Zo’n vier jaar geleden ging Jesse voor de lol eens met zijn nichtje Indy mee naar haar korfbaltraining bij Furore. Het resultaat: twee kinderen die verknocht raakten aan korfbal! Ieder op hun eigen manier. Moeder Pascale legt uit dat zij en haar man Dennis helemaal niets met korfbal hadden tot hun oudste zoon Jesse aangaf net als zijn nichtje op korfbal te willen. Twee jaar later volgde kleine zus Lotte en inmiddels zijn Pascale en Dennis uitgegroeid tot betrokken korfbalouders en trouwe clubvrijwilligers. “Jesse is een echt gezelligheidsdier en die gezelligheid heeft hij in zijn team gevonden. Zijn zusje Lotte is totaal het tegenovergestelde: bloedfanatiek en ontzettend gedreven. Zij wil graag beter worden en grijpt ook alle gelegenheden aan om met andere teams te kunnen trainen. Eén keer per week is voor haar te weinig.” Aldus een lachende Pascale. Furore is een hechte club. “Net een grote familie,” volgens Pascale Tuinstra. De seizoensafsluitingen van de teams worden dan ook vaak met alle ouders erbij ‘gevierd’ en er wordt altijd wel wat georganiseerd voor zowel de ouders als de jeugd. Ouder-kindtrainingen, Koppeltoernooi, korfbalwedstrijden van de ouders tegen de kinderen, noem maar op. Pascale: “Inmiddels beginnen wij wat meer kennis van korfbal te krijgen en kunnen we ons op korfbalgebied ook steeds vaker inzetten als vrijwilligers. Dennis begeleidt dan ook vaak het schoolkorfbalteam van een van de kinderen en ik doe daar namens Furore ook vaak wel iets voor. Dennis is bovendien ook nauw betrokken geweest bij De Omzoom. Vrijwilligers hebben veel werkzaamheden in het nieuwe clubhuis verricht om de club zo wat geld te besparen. Met zo’n hechte club is dat behoorlijk goed gelukt!”

De B1 is een reuzegezellige groep! Buiten de trainingen en de wedstrijden zoekt de ploeg elkaar regelmatig op. Na het trainen zitten we nog lekker lang met z’n allen na in de kantine of bij iemand thuis. Op vrijwel ieder liedje is een eigen tekst verzonnen, die onder aanvoering van Yara en Judit luidkeels overal gezongen worden. De act van de B1 is op de bonte avond of tijdens Furore on Stage dan ook wereldberoemd binnen Furore en ver daarbuiten! Het kamspioensseizoen werd afgesloten met een BBQ bij de trainer met alle ouders er ook bij! Hoogtepunt van deze avond was een fanatieke wedstrijd van de ouders tegen ons team.. Natuurlijk maakten onze ouders écht geen enkele schijn van kans, al dachten ze daar vooraf wel anders over... Na deze klinkende laatste overwinning van het seizoen bleef het nog lang onrustig in Krommenie, want we bleven met het hele team slapen in de tuin van de trainer!

“De Omzoom is een ontzettend mooie

accomodatie geworden!” – Pascale Tuinstra

Met pijn in ons hart gingen we de zomerstop in, want een deel van het team stroomt volgend seizoen door naar de

sportpark de omzoom - saendelft

• Furore korfbalfamilie Tuinstra: v.b.n.o. Pascale, Jesse, Lotte en Dennis.

13

september 2016


De realisatie van De Omzoom heeft anderhalf jaar geduurd. Om een zompig weiland om te bouwen naar een volwaardig sportpark is veel kennis en ervaring nodig op zeer diverse aandachtsgebieden. Om de parkeerterreinen, wegen en sportvoorzieningen zettingsvrij te bouwen is het gebied gedurende een periode van ruim een half jaar voorzien van een extra voorbelasting met 100.000 m3 zand. Nadat de zetting is gehaald, is een groot gedeelte van het zand weer afgevoerd en verwerkt in de omgeving.

ANTEA GROUP WENST DE CLUBS VEEL SPORT-PLEZIER OP DE OMZOOM

De kunststof atletiekbaan is gebouwd op 1.600 betonpalen. De aanplant en de verzorging van het groen is in opdracht van ons verzorgd door werkvoorzieningsschap de Baanstede. Tevreden kijken wij naar de samenwerking en het eindresultaat. Met trots willen we dan ook de drie sportverenigingen feliciteren met de ingebruikname van hun nieuwe onderkomen en wensen alle sporters heel veel sportplezier toe.

www.anteagroup.nl

ers m e n n a a in actie


Van der Gragt is blij verheugd met de positieve reacties op De Omzoom door de leden van de sportclubs. Wij hopen dat deze nieuwe, moderne locatie Cromtigers, Furore en Lycurgus ontzettend veel sportief succes op gaat leveren en dat iedereen maar vele jaren mag genieten van alles wat De Omzoom hen te bieden heeft!

VD GRAGT WENST DE CLUBS VEEL SUCCES OP HUN NIEUWE LOCATIE ... de clubhuizen bij elkaar zo’n 2.500 vierkante meter beslaan? ... de kantine van Lycurgus twee keer zo groot is als die van Cromtigers? ... de kleedkamers van Cromtigers vier keer zo groot zijn als die van Lycurgus? ... er bijna 2.400 mensen op de verhoogde terrassen van de clubs kunnen genieten van hun favoriete sport?

wist je dat... ... er 195 heipalen zijn gebruikt op De Omzoom? ... er bijna 69.000 bakstenen nodig waren? ... er bijna 10.000 kilo aan staalconstructies is gebruikt? ... er 420 vierkante meter aan buitenkozijnen is geplaatst?

www.vdgragt.nl

sportpark de omzoom - saendelft

15

september 2016


honk- en softbalvereniging cromtigers

WORD CROMTIGER ! EN SLA JE SLAG Foto: Willemklopper.nl

WEDSTRIJDSPORT JONGENS/MEISJES DAMES HEREN BUITEN ZOMERSPORT WINTERTRAINING

HOE OUD MOET JE ZIJN ? Vanaf je vijfde jaar kun je beginnen met BeeBall en bij Cromtigers staan ook spelers op het veld die de vijftig al lang gepasseerd zijn. Daartussen vind je elke leeftijd terug. Zelfs mixed teams behoren tot de mogelijkheden. Nieuwe ontwikkelingen in ons spel zijn ‘slow pitch’ en ‘kickbal’. Spelen voor alle leeftijden met én zonder ervaring.

BEEBALL FUN

SPEEL HET SPEL

VANAF 5 JAAR

Een Cromtiger beleeft plezier aan een spannend spel. Het beheersen van onze sport en het spelen in een recreatieve competitie – bij een actieve en gezellige vereniging – is wat de Cromtigers al 45 jaar aan het spel én aan elkaar bindt. Honk- en softbalvereniging Cromtigers is ook een club met ambitie en speelt bovenin mee in de 2e klasse van het amateur honkbal en -softbal. Zo biedt Cromtigers aan alle leden een uitdaging.

? Foto: Willemklopper.nl

Honk- en softbal is een zomersport die enorm populair is. Logisch, want wanneer je de spelregels een beetje kent, is het een verschrikkelijk spannende sport! Er gebeurt heel veel in een wedstrijd, die van de ene in de andere explosieve actie overgaat. Daaraan vooraf gaat een strategisch en tactisch spel om dat ene punt te halen, of om de tegenstander ‘uit’ te maken.

BeeBall is een stoer, flitsend en leuk spel voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Door de kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig bij het spel betrokken en zijn ze volop in

Foto: Jan van Poorten/www.poort201.nl


WAT MOET JE ALLEMAAL KUNNEN?? Het mooie van het spel is dat er weinig belemmeringen zijn om mee te doen. Basketballers zijn erg lang, rugbyers zijn stevig, turners zijn lenig. Voor honk- en softbal hoef je niet iets bijzonders te zijn of te kunnen. Iedereen die kan lopen, met een bal kan gooien en een knuppel kan vasthouden, kan honkballen of softballen. Bij ons leer je hoe je dit alles onder de knie krijgt. Als volksport nummer 1 in de Verenigde Staten weten we dat écht iedereen kan honkballen of softballen; dun en dik, lang en kort, iedereen kan meedoen.

Deze sponsoren feliciteren Cromtigers met de nieuwe locatie!

Foto: Jan van Poorten/www.poort201.nl

WAT HEB JE NODIG ? Eerst kom je gratis meetrainen en krijg je een handschoen in bruikleen. Een paar gympies en een trainingspak is wat je aan hebt. Ga je als lid meedoen in een team, dan dragen we allemaal het Cromtiger tenue. Die kan je in de sportwinkel aanschaffen (ook online). Cromtigers heeft een eigen honk- en softbalaccomodatie met alle faciliteiten. Elk team heeft zijn eigen materiaaltas met knuppels, ballen en uitrusting die de club verzorgt. Dus wat je aan hebt en je handschoen zijn nodig om wedstrijden te spelen. That’s all.

Foto: Willemklopper.nl

beweging. Bij BeeBall staan teamgeest en sportiviteit voorop. Door het spelen van BeeBall raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Op speelse wijze maken kinderen zich snel de technische vaardigheden van honkbal en softbal eigen.

KOM MEEDOEN ! Wanneer je wilt komen kijken: van maart tot half oktober vindt er vrijwel elke avond vanaf 18.00 uur een training plaats op het veld buiten. In de wintermaanden trainen we elke week (of meer keren) in de sporthal. Vrijdagavond, zaterdag en zondag spelen we onze honken softbal wedstrijden. De jongste jeugd op de zaterdag en zondagmorgen, de oudere jeugd en de senioren spelen het meeste in de (na)middagen in het weekend. Op de avonden wordt door de senioren softbal gespeeld op ons verlichte softbalveld.

www.vinura.nl

www.keesvanloon.nl

creatieve communicatie oplossingen

www.bofesto.nl

FYSIOTHERAPIE VRIJ BE FYSIOTHERAPIE VRIJ BE WWW.FYSIOTHERAPIEVRI FYSIOTHERAPIE 075-6284414 VRIJ BEWEGEN 075-6284414

MAAK CONTACT !

075-6284414 WWW.FYSIOTHERAPIEVRI FYSIOTHERAPIE VRIJ BEWEGEN WWW.FYSIOTHERAPIEVRIJBEWEGEN.NL 075-6284414

WWW.FYSIOTHERAPIEVRIJBEWEGEN.NL

Wil je kennismaken met honkbal of softbal? Neem dan contact op door een mailtje te sturen naar: sportcommissie@cromtigers.nl Meer informatie over Cromtigers en uitleg van het spel BeeBall voor de jongste jeugd vindt je op de website van onze vereniging: www.cromtigers.nl Daar vindt je ook alle andere contactinformatie en informatie over het lid zijn van Cromtigers.

sportpark de omzoom - saendelft

17

PRAKTIJK VOOR SPORT- EN ONTSPANNINGSMASSAGE

Korenmolen 47 - Koog a/d Zaan www.marssage.nl

september 2016


Altijd een vrijblijvende offerte

Is jouw fiets al klaar voor het nieuwe schooljaar?

• Schilderwerk (binnen & buiten) • Glaszetten • Behangen • Advies

* Lijnbaan 5 • 1561 EL Krommenie • Tel. 06 - 158 611 89 E-mail: roy@ohb-noom.nl • www.ohb-noom.nl

ri

ng

O NDE RH O U D S B E D R I J F

i

15% Kort

* Geldt in de periode van 1 december 2016 t/m 1 maart 2017.

KOM, LATEN WE SPORTIEF DOEN!

Bij Evert kun je terecht voor ouderwetse service.

jw

blikop

kwali teit

De mannen van Evert maken je bike weer tip-top in orde. Ben je toe aan nieuwe of heb je liever gebruikt?

lh ie

Winterkorting op binnenschilderwerk

andel

M SPORT EDITION TIJDELJK LEVERBAAR OP ALLE MODELLEN

Evert Bruyns

Heiligeweg 183 Krommenie 075 - 628 15 90

Maaral Zaandam Dr. H.G. Scholtenstraat 45 1508 EB Zaandam www.maaral.nl

www.evertbruyns.nl

Upgrade je Mac voor nieuwe topprestaties bij Onlinemacwinkel•nl Nieuw kopen is niet nodig Upgrade nu!

Reurslag Beveiligings Techniek Inbraakbeveiliging Hang- en sluitwerk Videoregistratie systemen Kluizen Brandsignalering L.J. Costerstraat 18 • 1561 JM Krommenie, Tel. 075-621 21 64 • E-mail: info@reurslag.nl www.reurslag.nl

BORG Technisch beveiligingsbedrijf

Stukadoor gezocht? Extra ram geheugen flash geheugen SSD’s

onlinemacwinkel nl Penningweg 82 - 1507DH Zaandam 075-6163779 - info@onlinemacwinkel•nl

www.carveystukadoors.nl 075 6405900


column Hanneke Visser

BLESSURE LEED

Komend seizoen

is Yarah op

de Omzoom te

bewonderen in

het aspiranten

softbalteam van de

Cromtigers én in het

kadettenteam

van Alcmaria.

USA HERE WE COME!

UPDATE Op het EK Little League behaalde de Noord-Holland Stars een

primeur door als eerste Nederlandse team Europees Kampioen te worden! In de finale werd het sterke Italië met 6-5 verslagen. Yarah maakte van haar toch al geweldige zomer een ware topzomer met als afsluiting het WK Little League in Portland, VS.

De dertienjarige softbalster Yarah Zuiver maakte deze zomer haar internationale debuut op het EK Little League in Polen. Samen met een team aan geselecteerde leeftijdsgenootjes uit de regio, waaronder ook ex-Cromtiger Lotte van der Weide, won de Zaanse het Nederlandse kwalificatietoernooi. Wij spraken met haar over haar voorbereidingen voor dit evenement en haar ambities.

EK Little League? “De Little League is een internationaal honk- en softbaltoernooi voor verschillende leeftijden bij de jeugd. Het hoofdcomplex van de Little League zit in Polen en daar vindt voor onze leeftijdsklasse het EK plaats.” Vertelt Yarah. Yarah schreef zich in voor het regionale Little Leagueprogramma en won met haar team de NK-finale. Tegen de verwachtingen van de tegenstanders, die al een paar jaar op rij hadden gewonnen en nu hun hotels en vluchten al hadden geboekt.

Met de hele familie naar Polen Door de winst in Nederland mag het regioteam van NoordHolland Nederland vertegenwoordigen. Het EK Little League werd een ideaal zomeruitje voor de hele familie Zuiver: met z’n allen reisden ze met caravan en al af naar het Poolse Kutno om daar de meiden aan te moedigen. Met in het achterhoofd dat, wanneer de Europese titel zou worden binnengesleept, er als de wiedeweerga terug naar huis zou

sportpark de omzoom - saendelft

Cromtiger Yarah Zuiver naar EK & WK Little League

moeten worden afgereisd om visa voor de VS te regelen.

Trainingen bij Rebels Fastpitch Academy betekenden grote stap vooruit

Momenteel is Yarah zo’n tien uur per week op het softbalveld te vinden. Daarnaast gaat ze naar het Trias VMBO, maar heeft ze wel de zogeheten LOOT-status gekregen. Deze toptalentstatus zorgt ervoor dat ze softbal prioriteit kan geven. Sinds afgelopen seizoen is ze naast de clubtrainingen bij Cromtigers ook gaan trainen bij de Rebels. Dit betekende voor Yarah een grote stap vooruit. “Ik train daar met allemaal goede meiden. Iedereen zet zich maximaal in en wil veel leren. Ik moet er met school en huiswerk wel goed voor plannen, maar tot nu toe lukt het allemaal goed!”

Het smaakt naar meer Het eerste internationale optreden, meer trainen, veel wedstrijden. Yarah ziet het allemaal wel zitten: “Ik wil graag zo goed mogelijk worden en ik zal daar ook alles voor doen. Hoe ik er ga komen weet ik nog niet precies. Lotte (van der Weide, red.) is van Cromtigers overgestapt naar een andere club om zo hoger te kunnen spelen. Misschien zit dat er voor mij ook in. Ik houd wel van een uitdaging!” Trotse moeder Tanya, die zelf overigens nooit gesoftbald heeft, verklaart hierna glimlachend dat zij en vader Bas haar met alle liefde overal naartoe brengen.

19

Trees komt al een aantal jaren bij mij in de praktijk, zo eenmaal per 4 tot 6 weken. Zo onderhoudt ze haar gezondheid, en ze voelt zich er prima bij. We nemen in het uur dat ze bij mij is niet alleen haar eigen gezondheid door, maar vaak ook die van haar huisgenoten. Vorige maand begon ze over haar partner. “Huub heeft een hele vervelende achillespeesblessure, hij komt er maar niet vanaf. Normaal gaan we in het weekend altijd samen een rondje hardlopen, maar dat lukt nu al weken niet. Hij doet het rustig aan, maar het lijkt alleen maar erger te worden. Kun jij iets voor hem doen?” Ik vertelde haar dat ik deze klacht vrij vaak tegenkom. Zo had ik net een serie bioresonantiebehandelingen afgesloten met Heleen. Ook zij kon niet meer hardlopen, wat al maanden duurde. Ze werd er behoorlijk kribbig van. Na een aantal behandelingen met bioresonantietherapie, acupunctuur en advies met betrekking tot de manier van belasten is ze nu weer lekker aan het opbouwen, zonder pijn. En wat te denken van Sonja, 8 jaar. Zij had de blessure opgelopen door een combinatie van te lang achtereen lopen en verkeerd belasten. De pijn was voor haar zo ondraaglijk dat ze, na een traject met fysiotherapie, zelfs in het gips moest om haar enkel rust te geven. Daarna zag ik haar, nog steeds met veel pijn, lopend op krukken en bang om weer te gaan belasten. Al deze mensen heb ik kunnen helpen. Niet omdat Bioresonantie-therapie een wondermiddel is, maar omdat het met deze therapie mogelijk is gericht op de klacht te werken en diepe blokkades te behandelen. De stofwisseling in het pijnlijke gebied wordt flink gestimuleerd, waardoor de genezing op gang komt. Ook acupunctuur ondersteunt dit proces fantastisch! Huub kwam voor behandeling. Hij werkt voor zichzelf, heeft een drukke praktijk als coach en loopbaanadviseur. We legden onze agenda’s naast elkaar en planden een paar afspraken. De maand erna zag ik Trees weer: “Meid, het gaat zo lekker, hij is bijna pijnvrij en kan alweer op het strand lopen”… Voor meer informatie: Hanneke Visser www.acupunctuuruitgeest.nl Telefoon: 0251-319455 Uitgeest

september 2016


´´ DRIE IDENTITEITEN,EEN GEHEEL , Samenwerking tussen drie architectenbureaus, bouwteam en verenigingen zorgt voor maximale cohesie op De Omzoom. Drie architectenbureaus werden na een interne voorselectie door Cromtigers, Furore en Lycurgus uitgenodigd om het ontwerp van de drie clubhuizen voor hun rekening te nemen. We spraken met twee van de drie architectenbureaus – Gerard Kuiper en Jack Steur, van Kuiper Steur Architecten BNA, en Chris Stam en Hans Nieman, van Sarch Architecten – over De Omzoom. Hoe vonden zij het om met ieder hun eigen signatuur eenheid te creëren in de thuisbases van dit moderne, luxe sportpark?

goed op één lijn wat betreft de beoogde stijl. Zo hoefden er relatief weinig concessies te worden gedaan en kon er een mooi, gezamenlijk beeld ontstaan, zonder dat iedere architect zijn eigen identiteit verloor.”

VAN SCHETS TOT MAQUETTE: STEEDS MEER VORM Na een eerste gesprek met de verenigingen en een inventarisatie van de wensen kon het schetsen beginnen. De schetsen veranderden in meer gedetailleerde tekeningen en werden na goedkeuring van de verenigingen aan de welstandscommissie voorgelegd. “Voor een leek is het moeilijk aan de hand van tekeningen een inschatting te maken van het uiteindelijke plaatje.” Vertellen de architecten.

Lycurgus ook binnen worden beoefend. Zo ontstaat een voor Nederland uniek atletiekcomplex.

GEHOEKT CLUBHUIS OM VANUIT ÉÉN GEBOUW TWEE VELDEN TE KUNNEN BEKIJKEN Het clubhuis van Cromtigers is ontworpen door Sarch Architecten. Zij hadden als uitdaging om met één clubgebouw zowel het honk- als het softbalveld optimaal te kunnen overzien, zonder dat er per definitie een van de beide velden als ondergeschikt zou kunnen worden opgevat. Om deze reden is er gebruik gemaakt van een hoek in het gebouw. “Je komt als het ware aan de smalle zijde van de trechter binnen, maar aan de zijde van de

KUIPER STEUR

architecten bna

Foto’s: Marco van Bodegom

Landschapsarchitect Zeger Woudenberg ontwierp het landschappelijk plan van De Omzoom. Aan de hand van dit plan waren de exacte locaties voor de clubhuizen bekend, maar dat was ook alles. “De Omzoom is ontworpen als zelfstandig, kunstmatig element in het bestaande agrarische landschap. Zichtlijnen langs, vanuit en naar het park zorgen voor verankering van De Omzoom met de landschappelijke context. De randen van het park bestaan uit aarden wallen van 1,5 meter, begroeid met bomen en struiken. Hierdoor zou je het kunnen vergelijken met een vestingwerk, zoals je op veel plaatsen in het Noord-Hollands landschap vindt.” Aldus Gerard Kuiper.

CLUBHUIZEN ALS PAVILJOENEN: ÉÉN MET DE OMGEVING Bij het ontwerp van de gebouwen hielden de architecten rekening met het inrichtingsplan. Ze gebruikten een gemeenschappelijk vormthema: paviljoenachtige gebouwen met overstekend lessenaarsdak en veel gebruik van hout en glas. De gebouwen hebben een relatief gesloten zijde tegen de groene aarden wal en een zo goed als open zijde aan de kant waar de sport plaatsvindt. Volgens Chris Stam paste dit vormthema perfect binnen de huisstijl van Sarch Architecten: “Wij houden van deze transparante bouwstijl. Hierdoor was het ons op het lijf geschreven een ontwerp aan te leveren. Gelukkig zaten de architecten én de clubs

WWW.SARCH.NL

“We hebben daarom vrij snel een 3D-model en maquettes gemaakt.” Aan de hand van de maquettes van de architecten werd met het volledige bouwteam gekeken naar het kostenplaatje en werd besloten wat er nog kon worden bezuinigd. Door het ontwerp te optimaliseren slaagden we er gezamenlijk in het project rond te krijgen zonder noemenswaardige concessies aan de esthetische uitgangspunten.

FANTASTISCH UITZICHT VANAF HET TERRAS VAN LYCURGUS Het gebouw van atletiekvereniging Lycurgus is ontworpen door Kuiper Steur Architecten BNA. Opvallend aan dit gebouw zijn de kantine en het dakterras op de verdieping. Vanaf het dakterras heb je een fantastisch uitzicht over de atletiekbaan en het landschap. De hoofdentree, het wedstrijdsecretariaat en de kleedkamers zijn gesitueerd op de begane grond, vanwege de sterke relatie met de sport. De gevel van de kleedkamers bestaat volledig uit translucente glaspanelen die veel daglicht doorlaten, maar ’s avonds ook licht naar buiten ‘uitstralen’. Het clubhuis is de eerste fase van het totale sportcomplex voor Lycurgus, waarvan de tweede fase in voorbereiding is: een indoorhal van ruim 3000 m2. Met deze hal kunnen alle sporten van KUIPER STEUR ARCHITECTEN BNA EN SARCH ARCHITECTEN HOPEN DAT ZIJ MET HUN ONTWERPEN DE SPORTCLUBS VAN ONGEKEND LUXE SPORTACCOMODATIES HEBBEN VOORZIEN EN WENSEN ALLE SPORTERS ONTZETTEND VEEL PLEZIER EN GEZELLIGHEID OP DE OMZOOM!

sportvelden loopt het gebouw wijd uit. Het terras is over de gehele lengte van het gebouw gemaakt, op een verhoogd talud. Hierdoor is het rolstoelvriendelijk én is er perfect zicht over de velden. Deze zijde is vrijwel geheel voorzien van glas, zodat je ook bij typisch Nederlands weer, zonder nat te worden naar de wedstrijd kunt kijken.” Aldus Chris Stam.

SUCCESVOLLE SAMENWERKING BOUWTEAM, ARCHITECTEN, AANNEMER EN VRIJWILLIGERS Chris Stam was blij met de keuze voor drie verschillende architecten, om samen met de landschapsarchitect de eigen identiteit van de verenigingen te waarborgen. Een zeer vlotte en succesvolle samenwerking tussen de architecten, aannemer van der Gragt en de vrijwilligers van de sportclubs zorgde voor een fantastisch resultaat. “Er maakten namens de clubs ontzettend bekwame mensen deel uit van het bouwteam. Dat maakt het proces zoveel soepeler. Hun deskundigheid is bij de drie clubgebouwen zeer goed benut. In de afwerking van de gebouwen is veel door de leden zelf gedaan, zoals het ontwerpen en realiseren van het tegelwerk en de uitwerking van de bars. Door de grote betrokkenheid voelen de gebouwen daarom direct zeer ‘eigen’ en is er écht iets unieks ontstaan”. Aldus de zeer enthousiaste Gerard Kuiper, Jack Steur, Hans Nieman en Chris Stam.

WWW.KUIPERSTEUR.NL


Door Lisanne Ranzijn

SPORTEN HELPT TEGEN SCHOOL)STRESS EN BEVORDERT SCHOOLPRESTATIES

SPORTEN HELPT TEGEN OVERGEWICHT EN MAAKT JE FIT

Als je sport heb je een uitlaatklep. Je kunt al je frustratie, woede, stress en angst wegsporten. Zo maak je je hoofd helemaal leeg en ontspannen, waardoor je erna weer beter kunt presteren. Als je een drukke examenperiode hebt – of een belangrijke toets – is het dan ook verstandig tussendoor even lekker te gaan sporten.

Tja, het is een cliché, maar het is wel echt waar. Door te sporten verbrand je calorieën, waardoor je wat meer kunt eten zonder aan te komen, maar nog mooier: je raakt beter in vorm en zorgt ervoor dat je zelfs afvalt. Je spieren worden sterker en dit maakt je fit! En het maakt dan echt niet uit of je een potje voetbal speelt of je een uur lang in de sportschool in het zweet werkt. Doe wat jij fijn vindt!

1

Hoe dit kan weet ik ook niet precies, maar uit diverse onderzoeken blijkt dat je door te sporten minder vaak ziek bent. Blijkbaar beschermt sporten je tegen verkoudheid, griep en verhoogt het je weerstand tegen virussen en bacteriën.

5

JE BENT MINDER VAAK ZIEK WANNEER JE SPORT

Jongeren tussen de 12 en 18 jaar blijken steeds minder vaak aan sport te doen. Ondanks dat de meesten op een sport hebben gezeten, haken er in de loop van de puberteit steeds meer af. Wetenschappelijke bladen en kranten staan bol van artikelen, maar een echte oplossing om jongeren weer aan het sporten te krijgen is nog niet gevonden. Ik zou geen leven zonder sport kunnen leiden, vandaar dat ik graag 5 redenen geef om te gaan of blijven sporten.

2

GA TOCH SPORTEN! JE SLAAPT BETER DOOR TE SPORTEN

Als je je meer hebt ingespannen door ’s avonds nog even lekker te sporten, zul je merken dat je veel beter slaapt. Wanneer je ’s avonds beter slaapt, word je ’s ochtends ook uitgeruster wakker! (Ook dit is natuurlijk goed voor je (school)prestaties en concentratie...)

JE MAAKT MET SPORTEN NIEUWE VRIENDEN Door te sporten leer je nieuwe mensen kennen. Weer eens andere mensen dan je klasgenootjes, buurtgenootjes en familieleden. Je kunt zomaar een nieuwe beste vriend tegen het lijf lopen! Of...

3

Een van de belangrijkste redenen die door door jongeren wordt aangedragen om te stoppen met sporten is dat de sport te prestatiegericht is. Zolang je een sport leuk vindt, maakt het niet uit hoe goed of hoe slecht je erin bent of kunt worden: iedereen sport op zijn niveau en iedereen is met niks begonnen. Ben je toe aan een nieuwe sport of sportieve uitdaging? Kijk dan bijvoorbeeld eens op Facebook of er leuke dingen zijn om uit te proberen!

4

MEEDOEN ZAANSTAD.NL

enst alle sporters cces dit seizoen! WAT IS MEEDOEN ZAANSTAD ?

In samenwerking met het Jeugdcultuurfonds (JCF) en Jeugdsportfonds (JSF) maakt de gemeente Zaanstad het voor kinderen uit gezinnen met lage inkomens mogelijk om te sporten en deel te nemen aan culturele activiteiten. Meedoen Zaanstad wil graag dat zo veel mogelijk organisaties zich inschrijven op de webshop. Voor uw organisatie zijn hieraan geen kosten verbonden. De ouders kunnen hun kinderen via de webshop aanmelden. Uw vereniging of als organisatie kan zich nog steeds aanmelden.

Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen van 4 tot 18 jaar die opgroeien in gezinnen waar de financiële middelen ontbreken om lid te worden van een sportvereniging. Jeugdsportfonds betaalt de contributie en/ of benodigde sportattributen. Ga naar de website voor meer informatie.

jeugdsportfonds.nl

sportpark de omzoom - saendelft

03-08-16 11:21

21

september 2016


INTERIEUR | MEUBELS | RENOVATIE | NIEUWBOUW INTERIEUR | MEUBELS | RENOVATIE | NIEUWBOUW INTERIEUR | MEUBELS | RENOVATIE | NIEUWBOUW INTERIEUR | MEUBELS | RENOVATIE |155 NIEUWBOUW 06 242 42 06 155 242 42 INTERIEUR | MEUBELS | RENOVATIE | NIEUWBOUW info@nobbyroth.nl

info@nobbyroth.nl 06 155 42242 42 06242 155 info@nobbyroth.nl 06 155 242 42 info@nobbyroth.n

info@nobbyroth.nl

LEG JE MOOISTE VAKANTIEFOTO VAST OP... < Print op hout > Wand decoratie met een natuurlijke uitstraling. Met of zonder whitewashed vurenhouten print. Voorbeeldprijs 40x40cm 29,95

...canvas of panelen. Mogelijkheden te over en in diverse materialen. Zo blijft dat éne moment lekker lang hangen en ben je even weer op de plek waar je toen was.

< Canvasdoek > Canvas is een prachtig product om foto’s op af te drukken. Voorbeeld prijs 40x60 cm 39,95

< Fotobehang (in 1 stuk) > Het airtex pvc is de perfecte vervanger van traditioneel behang. Voorbeeld prijs 250x 200 cm 199,-

< Peesdoek in frame > Eindeloos variëren met één en hetzelfde frame. Dat kan met ons Textielframe. Voorbeeld prijs 60x85 cm 78,95

< Fotoblok > Fotoblokken zijn robuuste, karakteristieke blokken met een print. Voorbeeld prijs 10x15 cm 17,95

< Wijnkist > Een fles wijn cadeau doen? Dankzij een wijnkist met eigen ontwerp springt jouw cadeau eruit! Voorbeeld prijs met 2 flessen 28,95

< Zitzak > Sit down en relax! Scherp geprint en slijtvast. Voor binnen en buiten mogelijk. Voorbeeld prijs voor 135x 135 cm 195,-

Olympus 35 1567 JN Assendelft

(TOP)SPORT MEDISCH CENTRUM (TOP)SPORT MEDISCH CENTRUM Fysiotherapie Manuele therapie Sportfysiotherapie Coaching Trainingsbegeleiding Sportmedische keuringen Sportmedisch consult Echografie

< Spandoek > Met een spandoek breng je je boodschap of merk onder de aandacht. Voorbeeld prijs 200x100 cm 32,50

< Sierkussens > Dé trend op interieurgebied: sierkussens met eigen ontwerp. Voorbeeld prijs 45x45 cm 28,95

< Vlaggetjes (5 meter) > Een knallende actie of een spetterend feest extra feestelijk maken? De vlaggenlijn is standaard 5 meter lang en bestaat uit 13 vlaggetjes. Voorbeeldprijs 26,95

Loop- en voetanalyse Bewegingsanalyse Inspanningstesten Longfunctieonderzoek Voedingsbegeleiding Medisch fitness

LEVERING AAN PARTICULIEREN EN BEDRIJVEN. VRAAG NAAR DE VELE MOGELIJKHEDEN. Industrieweg 24 1562 AA Assendelft Tel. 06-30 03 59 00 info@bofesto.nl WWW.BOFESTO.NL U VON ORDOOK STIC ELIG OP KE E RO RS VELL OF

Prijswijzigingen voorbehouden. Alle prijzen zijn inclusief btw. Eventuele ontwerpkosten worden vooraf gecommuniceerd. De verzendkosten bedragen 15,- euro per order.

D O E LT R E F F E N D E CO M M U N I C AT I E O P LO S S I N G E N

T 075 - 260 00 05 www.lightflight.nl

Personal training Acupunctuur

Voor fysiotherapeutische zorg op topniveau, kunt u vanaf nu terecht bij Beter Saendelft op sportpark De Omzoom, in het pand van atletiekvereniging Lycurgus. De faciliteiten die Beter Saendelft biedt, voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen op het gebied van revalidatie, herstel, preventie en performanceverbetering. Daarbij kan zowel binnen in de trainingsruimte als buiten op het gras of op de atletiekbaan optimaal gewerkt worden.

3 en 4 september zijn wij

OPEN

Kom langs en maak kennis met ons specialistenteam!

Adres: Sportpark De Omzoom Jaap Bootpad 4, Assendelft T 075-7370216, E info@betersaendelft.nl


START EN FINISH [[Z]AAN ] DE WANDEL OP DE OMZOOM 4 september Direct groots evenement in openingsweekend GOEDE DOELEN

Het slot is amper van het hek of sportpark De Omzoom ontvangt al een groot Zaans sportief evenement. “Het is zeker bijzonder, dat [Z]aan de Wandel in het openingsweekend van De Omzoom hier van start mag gaan”, zegt Gidi van den Crommenacker, namens de organisatie. Stichting [Z]aan de Wandel organiseert sinds 2011 jaarlijks een wandeltocht door de Zaanstreek, waarmee geld wordt ingezameld voor de strijd tegen borstkanker. Zondag 4 september vindt de zesde editie plaats. Start en finish zijn op het nieuwe sportpark De Omzoom, aan het Jaap Bootpad in Assendelft. De leden van de organisatie zijn onder de indruk van De Omzoom. “Vind maar ergens een locatie met goede aanrijroutes, voldoende parkeergelegenheid en met de juiste faciliteiten. Voor de mensen die niet met eigen vervoer komen, worden bussen van Hellingman ingezet.” Het sportpark ziet er spic en span uit. De organisatie van [Z]aan de Wandel rust het terrein verder uit met alles wat nodig is voor het wandelevenement; trailers voor de muziekoptredens, maar ook de stands waar belangstellenden zich alsnog kunnen inschrijven en een deelname-shirt ontvangen. Inschrijven kan nog op de dag zelf!

De belangstelling voor deelname aan dit evenement neemt elk jaar toe. Immers, iedereen kent wel iemand of meerderen die getroffen zijn door borstkanker. Jaarlijks krijgen in Nederland ongeveer 13.200 vrouwen en 100 mannen deze nare boodschap te horen. Dan telt maar één ding: beter worden! Voor genezing is onderzoek naar borstkanker essentieel. Stichting [Z]aan de Wandel zamelt geld in voor medisch onderzoek. De opbrengsten komen volledig ten goede aan het onderzoek door het ziekenhuis Antoni van Leeuwenhoek én aan een project van het oncologische centrum ZMC/Esperanz. Stichting [Z]aan de Wandel is momenteel in gesprek met ZMC/Esperanz om de opbrengst in te zetten voor de realisatie van een inloophuis. Hier kan iedereen, die te maken heeft gehad met (borst)kanker, terecht. Dat kunnen patiënten, maar ook hun naasten zijn. Het evenement [Z]aan de Wandel wordt volledig gesponsord. Op deze wijze gaat de maximale opbrengst naar de goede doelen.

WANDELAFSTANDEN Loop mee! Inschrijven kan via de website www.zaandewandel.nl maar ook op de dag zelf. Er zijn vier wandelafstanden: 5 km, 10 km, 15 km en 25 km. Hoe meer mensen er meelopen, hoe beter. Deelname van kinderen tot en met 12 jaar is gratis. Als deelnemer krijg je een T-shirt cadeau met het [Z]aan de Wandel-logo erop. Onderweg zijn er ‘pitstops’ waar je even kunt rusten en wat kunt eten. Bij de stops is ook muziek. Natuurlijk is er op de start- en finishlocatie van alles te doen en te beleven.

DE GEZONDSTE BRODEN BIJ ´ ECHTE BAKKER PIET KERSSENS Bij échte Bakker Piet Kerssens vind je naast het assortiment koeken en luxe gevuld brood ook een ruim aanbod aan verantwoorde, gezonde keuzes. Natuurlijk leent ons brood zich prima voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Volkorenbrood is bijvoorbeeld een prima keuze vanwege de hele tarwekorrel, vezels, zemelen, kiemen, mineralen en antioxidanten. De lekkerste volkorenbroden van échte Bakker Piet Kerssens zijn: het Hollandsch Grof, Alle Volkoren varianten en Piet’s Polderbrood. Ook onze Speltproducten passen perfect in een gezonde leefstijl. Spelt wordt ook wel ‘Oergraan’ genoemd. De langzame afgifte van Koolhydraten leent zich prima voor de fanatieke sporter. Behalve Spelt Licht, Spelt Donker, Spelt Crackers en Speltbeschuit verkopen wij ook Granola. Granola is lekker door de yoghurt, als ontbijt of tussendoor! Spelt Granola bevat onder andere gepofte spelt, hazelnoten, sesamzaad, zonnebloem- en pompoenpitten, honing, eiwit, rozijnen, abrikozen en ananas.

´ OP ZOEK NAAR EEN ECHTE ENERGIEBOOST ? Ben jij op zoek naar een échte energieboost?! Neem dan heerlijke Smulbollen, bereid met desem, volkorenmeel, zonnebloempitten, héél veel pompoenpitten, rozijnen en gedroogde stukje ananas, papaya en kokos. Ook Taaikorstjes zijn gezonde energieboosters! Ze bevatten weinig vet en zijn onder andere gezoet met honing. Ben je minder avontuurlijk ingesteld, dan is ons ambachtelijke ontbijtkoek een prima energie leverancier.

TOEKOMSTIGE INDOORHAL LYCURGUS Als Lycurgus zijn natuurlijk hartstikke blij met ons nieuwe complex, maar een andere wens hopen we op niet al te lange termijn te kunnen verwezenlijken: namelijk een indoorhal. De plannen zijn hier al ver gevordert voor en als we dit kunnen realiseren, biedt dit veel extra mogelijkheden. Onze atleten kunnen dan ook in de winter optimaal trainen en geeft het de mogelijkheid tot het organiseren van indoorwedstrijden voor allerlei categorieën. Als de plannen doorgang vinden, dan zou je in de hal kunnen sprinten, hoogspringen, verspringen, kogelstoten en zelfs polsstokhoogspringen. Hopelijk is onze langgekoersterde wens op korte termijn te realiseren...

sportpark de omzoom - saendelft

23

Kortom, volop gezonde keuzes in onze winkels!

Ontwerp: Kuiper•Steur architecten

september 2016


SPORT & COOP P O O C & K E E

R T S N ZAA

DAGACTIES ELKE G A D N A MA DAGACTIES ELKE G A D S N I D DAGACTIES ELKE G A D S N E WO Krommenie Krommenie rommenie Westzaan Westzaan estzaan

N 3 BRODE Molenbrood tarwe, volkoren, lichtmeergranen, zonne of wit

6.27

4.

00

KILO

Bananen kilo

1.89

0.

99

2 STUKS Slagers hamburgers 2 stuks

Wormerveer Wormerveer ormerveer

Urranuslaan Uranuslaan anuslaan 182 182 Ke Kerkbuurt erkbuurt rkbuurt 3 38a 8a * Krommenieërweg Krrommenieërweg ommenieër weg 30-32 30-32 Heiligeweg Heiligeweg eiligeweg 71-73 71-73 *Geen *G Geen een sslijterij lijter ij

2.79

Assendelft Assendelft ssendelft

1.

99

Koog Koog oog a/d a/d Z Zaan aan

Do Dorpsstraat orpsstraat rpsstraat 4 18-420 18-420 Molenwerf Mo olenwerf lenwerf 24 24


SNEL WEER GEZOND BIJ BETER SAENDELFT RICK MENICK IN HET KORT Rick Menick is de laatste twintig jaar vooral werkzaam geweest in de topatletiek. Hij was fysiotherapeut bij vele WK’s, EK’s en Olympische Spelen voor de Nederlandse teams. De afgelopen vier jaar was hij actief bij Ajax en tegenwoordig wordt hij als medisch consultant ingehuurd door professionele voetballers. Daarnaast is Rick initiator van de succesvolle gezondheidscentra GezondPlus in Wormerveer en Paramedisch Centrum Westerwatering in Zaandam.

Op zoek naar fysiotherapeutische zorg op topniveau? Met de opening van het gloednieuwe (top)sport medisch centrum Beter Saendelft, ligt het ook voor u binnen handbereik. Want op 3 en 4 september 2016 opent Beter Saendelft op sportpark De Omzoom officieel haar deuren bij atletiekvereniging Lycurgus. Het nieuwe (para)medische centrum is een initiatief van Rick Menick, fysiotherapeut en al meer dan vijfendertig jaar actief in binnen- en buitenland. Het was Ricks lang gekoesterde wens om de sportmedische zorg in de regio Noord-Holland naar een hoger niveau te tillen én deze zorg op één plek aan te bieden. Met Beter Saendelft gaat zijn wens in vervulling, want samen met een team van sportartsen, fysiotherapeuten, bewegingswetenschappers, sportmasseurs en acupuncturisten biedt Rick nu, in het nieuwe sportzorgcentrum, vele decennia ervaring en expertise gebundeld aan. Bij Beter Saendelft kunt u terecht voor: fysiotherapie, manuele therapie, sportfysiotherapie, coaching, trainingsbegeleiding, sportmedische keuringen, sportmedische consulten, echografie, loop- en voetanalyses (zooltjes), bewegingsanalyses, inspanningstesten, longfunctieonderzoek, voedingsbegeleiding, medisch fitness, personal training en acupunctuur.

De medewerkers van Beter Saendelft staan voor een geïntegreerde aanpak. Dat betekent dat zij bij de behandeling van uw klachten, gebruik maken van elkaars kennis en kunde. Hierbij wordt ook regelmatig een beroep gedaan op het uitgebreide netwerk van de medewerkers. Zo is er een samenwerkingsverband met sportmedisch centrum Papendal (SMCP). Naast sportspecifieke klachten kunt u ook met andere klachten met betrekking tot het bewegingsapparaat terecht bij het medisch centrum. De faciliteiten die Beter Saendelft biedt, voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen op het gebied van revalidatie, herstel, preventie en performanceverbetering. Daarbij kan zowel binnen in de trainingsruimte als buiten op het gras of op de atletiekbaan optimaal gewerkt worden. Kom 3 of 4 september naar de opening en maak kennis met het specialistenteam. Wij staan klaar om u te helpen. Tot ziens bij Beter Saendelft!

Beter Saendelft heeft contracten met alle zorgverzekeraars en uiteraard worden de behandelingen, afhankelijk van uw verzekering, vergoed. Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Dat kan via 075-7370216 of info@betersaendelft.nl.

BETER TE VINDEN Beter Saendelft Sportpark De Omzoom www.betersaendelft.nl

Jaap Bootpad 4 1567 DA Assendelft 075-7370216

BABINO OPENT SPORT BSO BIJ SPORTPARK DE OMZOOM Assendelft –maandag 29 augustus opent Babino de nieuwe Sport BSO op Sportpark De Omzoom in Assendelft

kinderen uit school iets eten en drinken. De prachtige sportvelden zullen dagelijks gebruikt worden voor diverse sport- en spelactiviteiten, waarbij het plezier in sporten centraal staat. Het dagprogramma wordt aangepast voor alle leeftijden. Even geen zin in sport? Geen probleem. Op de groepsruimte hebben de kinderen ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld te knutselen, een spelletje te doen of gewoon even voor jezelf te spelen. Op deze manier is er voor alle kinderen iets te beleven op de BSO. Babino is dagelijks geopend van 07.00 tot 18.30 uur en zal voorschoolse opvang, naschoolse opvang, vakantieopvang en opvang tijdens studiedagen aanbieden. In de schoolvakanties organiseren wij diverse activiteiten en maken wij leuke uitstapjes, zoals een dagje naar Artis of Oud Valkeveen, een speurtocht of een middagje skiën of bowlen.

Babino is een professionele Kinderopvangorganisatie die op dit moment op verschillende locaties in Noord-Holland Kinderdagverblijf, Peuteropvang en Buitenschoolse Opvang aanbiedt. Iedere locatie is met veel zorg en aandacht ingericht. Samen met Korfbalvereniging Furore is Babino deze zomer verhuisd naar het splinternieuwe Sportpark De Omzoom, gelegen in Saendelft-West te Assendelft. Direct na de zomervakantie start de BSO voor kinderen van 4 tot 13 jaar, die van verschillende scholen in Krommenie en Assendelft zullen worden opgehaald. Er is plaats voor maximaal 20 kinderen per dag, wees er op tijd bij, want vol=vol!

Tijdens de opening op zaterdag 3 september is iedereen vanaf 14.00 uur welkom om een kijkje te komen nemen op onze prachtige locatie. Schikt deze dag u niet of wilt u liever op een ander moment kennis maken, neem dan contact op via 075-2020389 of info@babino.nl. Bent u geïnteresseerd in de Buitenschoolse Opvang van Babino? Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze website www.babino.nl.

De sportkantine zal tijdens de Buitenschoolse Opvang worden ingericht tot huiselijke groepsruimte, waar de

sportpark de omzoom - saendelft

BETER VERZEKERD

25

september 2016


VOOR INTERIEURWENSEN NET ZO DIVERS, SPECIFIEK OF AUTHENTIEK ALS ONZE MOGELIJKHEDEN ÉN MENSEN COMPLETE INTERIEURS MAATWERK MEUBELS SPUITERIJ

WWW.METISTO.NL

Metisto adv 264x380.indd 1

VAN VAKKUNDIG ONTWERP TOT VOLLEDIGE REALISATIE

08/08/16 12:16


COLOFON

Wij komen graag in contact met nieuwe tevreden klanten

UITGEVER: VORMGEVING: TEKST: FOTOGRAFIE:

DRUKWERK: OPLAGE: VERSPREIDING:

MET DANK AAN:

BOFESTO MEDIA, WWW.BOFESTO.NL BOFESTO MEDIA LISANNE RANZIJN, DJUZZ TEKST & COMMUNICATIE WILLEM KLOPPER, ONNO BOERMEESTER, JAN VAN POORTEN, MARCO VAN BODEGOM, PASCAL FIELMICH, ANTEA GROEP EN VDGRAGT BOFESTO MEDIA 67.500 EX. RODI MEDIA, BROEKPOLDER (BEVERWIJK), HEEMSKERK, UITGEEST, KROMMENIE, ASSENDELFT, WORMERVEER, WORMER, WEST-KNOLLENDAM, OOST-KNOLLENDAM, MARKEN BINNEN, WESTZAAN, ZAANDIJK, KOOG A/D ZAAN EN WESTERWATERING (ZAANDAM) FAMILIE COTTERINK, YARAH ZUIVER, SVEN GAAL, CHARLOTTE HOPMAN, FAMILIE TUINSTRA, SOFTBALTEAM ASPIRANTEN CROMTIGERS, MONIQUE DE WILDT, DAVE VAN ZONDEREN, JEROEN OLTHOF - GEMEENTE ZAANSTAD, FRANK POST, ANJO GALIART. OOK BEDANKEN WIJ ALLE ADVERTEERDERS EN SPONSOREN OM DE KRANT VOOR DE CLUBS TE REALISEREN.

WINKELCENTRUM DE SAEN SPONSORT D-JEUGD LYCURGUS

DUURZAME TECHNIEKEN/ ZONNEPANELEN

LAADSTATIONS VOOR ELEKTRISCHE AUTO’S

BEWAKINGS-, BRANDMELD- EN ONTRUIMINGS INSTALLATIES

AANLEGGEN VAN DATANETWERKEN EN TELECOMOPLOSSINGEN

ELEKTRISCHE INSTALLATIES T.B.V. UTILITIES EN INDUSTRIE

Foto: Peter Bonte

Wij bekijken samen met u hoe u thuis of binnen uw bedrijf op simpele wijze energie kunt besparen, zonder leefcomfort in te leveren. U krijgt inzicht in de kosten waarop u kunt besparen, hoe u dit het beste kunt doen en wat deze besparing u gaat opleveren.

Winkelcentrum de Saen sponsort de D jeugd van Lycurgus met nieuwe trainingspakken van Sport en Vrije Tijd uit Krommenie. Op 3 september zal Winkelcentrum De Saen de trainingspakken aan de D-jeugd van Lycurgus uitreiken op het nieuwe terrein van Lycurgus tijdens de open dag.

P. BOON

INSTALLATIETECHNIEK BV

Het Winkelcentrum de Saen helpt hiermee de club en de jeugd van Lycurgus en probeert hiermee de band met de nieuwe clubs een impuls te geven. Hierdoor kunnen junioren van Lycurgus in de nieuwe trainingspakken verschijnen op de Nationale D-spelen. Het officieuze open Nederlandse kampioenschap voor de D junioren.

Dorpsstraat 995 1566 JD Assendelft Telefoon (075) 621 88 66

www.pboon.nl sportpark de omzoom - saendelft

27

september 2016


Ons werk is niet in

1 beeld te vangen

BOFESTO media is een inventief communicatie- en marketingbureau. We creëren werk dat bij mensen iets los maakt. Wie hetzelfde doet als alle anderen, wordt door de doelgroep gezien als alle anderen. Wat we ook maken, we pakken het gestructureerd aan. Eerst denken, dan creëren. Onze Slogan is ‘clear’ is better than ‘clever’. We zijn flexibel in de manier waarop we samenwerken. U bepaalt of u ons full-service of voor onderdelen inschakelt. We werken heel efficiënt en kopen op het scherpst van de snede in. Kortom, waar voor uw geld.

PRINT I SIGNING I WEBDESIGN I NARROWCASTING I CAMPAGNES I MARKETING WWW.BOFESTO.NL

D O E LT R E F F E N D E C O M M U N I C AT I E O P LO S S I N G E N


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.